Sziasztok!
Rönci!
Eddig semmi, nem fáj a pocak. Jövő héten már én sem szeretnék szülni, mert nincs dokim.
Edit!
Én Elevitet kb. a 16. hétig szedtem. Azóta Maltofer Fol-t szedek vaspótlásra és semmi mást. Persze a 36. hétig Magnéziumot nyeltem, ezt mostanra felváltotta a málnalevél tea.
Jubi írásából eszembe jutott, hogy nekem a szülés után is szednem kellett egy ideig a vasat, mivel nagyon sok vért vesztettem, emellett én 1-2 hónapot szedtem a szopi alatt az Elevitet, de nem vittem túlzásba.
Mostohanyósom (Párom Anyukája már meghalt
) még azt sem kérdezi meg hogy vagyok... No comment!
Beni fejvégű és felül érzem a hatalmas rúgásokat, amit ugye a lábikóival produkál. Csuklásnál a köldök alatt rázkódom és a teljes alfelem beleremeg
Gesztenye!
Szabadság!!!
Látod, már a Babóca is élvezi, pedig épp hogy elkezded a szabad életeteket!
Bizony, a vége felé már nagyon durvákat tudnak rúgni, öklözni a babók. Én néha felsikkantok, mert annyira meglep és fájdalmas is picit. Olyan érzésem van néha, mintha szét akarna repedni a hasam (ezt általában felül érzem, ahol a lábával kalimpál).
Gigi!
Gratulálok Petike szopiteljesítményéhez és persze Neked is. Hú, az elején szinte nálunk is az egész nap szopiból állt, de nálunk is meglátszott Marcin, az tuti
Csak így tovább!!!
Jadey!
Sajnálom a tegnapi szomorú napodat
Remélem ezután csak jó jöhet!!!
Jade frizkójára én is kíváncsi vagyok.
Sz_Kata!
Nagyon örülök, hogy kezdesz megnyugodni lépcsőügyben!!! Drukk megy-megy ezerrel!!!
Bocs, de jót nevettem, ahogy írtad, hogy Anyuddal felváltva létrát tartotok. Vizuális alkat vagyok! Ezt fogd fel büntetésnek a lépcsőért
Szülésnél először az ügyeletes doki megvizsgál, és amikor megállapítja, hogy ez tényleg szülni fog az ember lánya, akkor ha van fogadott szülésznőd, akkor először őt hívják be. Természetesen a doki is értesítve van, hogy tudja "meló" lesz! A hozzáértők látják, hogy mennyire halad a szülés és gondolom, annak függvényében ténylegesen berendelik a dokit. Az enyémnek nem tudom, mikor szólt a szülésznőcim, de nekem órákon keresztül velem volt, sőt az utolsó 2-3 órát közvetlenül mellettem töltötte, mivel lelassult a szülésem és császárgyanússá váltam. Ez volt Marcinál, úgyhogy én csak erről tudok beszámolni.
Sőt a Marcis szülésznőm nem igényelte, hogy szóljak Neki, ahogy bemegyünk a kórházba, mert sajna gyakran vannak vakriasztások, viszont a mostani kért telefont a kórházba indulás előtt, hogy nehogy kimenjen a telekre stb., számítson arra, hogy bármikor a kórházba kell mennie.
Bali!
Nem vagy egyedül, én is az a nagyon tervező típus vagyok! Mi is úgy terveztük (és hála az égnek, össze is jött), hogy egyhuzamban leszek itthon a két tervezett gyerkőccel. Sajna nekem túl sok lehetőségem sem lett volna visszamenni, mivel a cégem, ahonnan Marcival gyedre mentem idén megszűnik. És mire munkát találtam volna egy pici gyerekkel, beszoktam volna, jöhettem volna újra gyedre. Szerintem sem rossz így "megoldani", mármint gyedből gyedbe
Név beírva!
Viola!
Nem fogod elhinni, de épp rá akartam kérdezni, hogy mi is lesz a Babócátok neve. Ez írtam, mielőtt jeleztél: "Apropó név! Nektek van már valami ötletetek, vagy majd a szülőszobán ráböktök egyre a naptárban?
" De ezek után Ádám beírva!
Szép név!!!
Te tényleg jól benne vagy a sűrűjében! Hétfőig akkor még várjatok, aztán mindent bele!
Várandós csomag: vicc
Én nem is bánom, hogy sikerült kidobnom, mivel ugyanazt a kis könyvet kaptam meg most is, amit Marcinál, így pár hónapja egy jól tervezett takarítás során kihajítottam a Beni-félét. Kb. 2 hete gondoltuk, hogy kiváltjuk ezt a "csodacsomagot", de rá kellett jönnöm, hogy ezt a lehetőséget jól kidobtam a kukába
A kórházban is adnak csomagot, persze ahhoz is elkérik a nevet-telszámot (azóta is jön telefon a kül cégektől, de mindet elküldöm a búsba), de abban tényleg jó dolgok voltak. Olyan nehéz volt, hogy alig bírtam elcipelni a csecsemőosztályról a szobába.
Rolex!
A keményedés nem gáz, ha nincs túl sok egy nap alatt.
Csengő!
A betöltött 36. hét után már ne szedj magnéziumot, mert hadj dolgozzon csak a méhed! Én a mg-t abbahagytam és elkezdtem a málnalevél teát.
Marcinál volt nekem valami streptococus fityfeném, de én akkor kaptam antibigyót (Augmentint), hogy a szülésre kiírtsuk és a baba ne kapja el szülés közben.
Mikinek jobbulást!!! Neked kitartást!!! Honnan szedhetik össze a manók ezt a szájgyulladást? Sebek vannak a szájában?
Krisszi!
Egy rövid látogatás erejéig szerintem nem zavarod Katáékat, mert gondolom, nem akarsz a nyakukon ülni órákon keresztül
Biztos örülni fog Neked! Millió puszit küldök mindhármuknak!!!
Sue!
Boxer
Hidd el, csak Te fogsz emlékezni a storyra!
CTG pedig tuti a dokid szabadsága alatt is kell, hogy legyen!
Mamy!
Abban tényleg igazad van, hogy érdekes a hozzáállás a félig működő CTG géppel szemben
Majd jól kérdezd meg a másik asszisztenst is!
Dorka!
A hasam nem repedezett (remélem így is marad), viszont Marcinál a cicimen láttam egy pár csíkot, amik szépen elhalványultak. Most nem durrant be úgy a mellem, mint az első terhességemnél, így újabbakat nem fedeztem fel. Ebből látszik, hogy Neked 8 kilóval van csíkod, én a 12.-nél tartok és semmi
alkati kérdés.
Babóka!
Sajnálom a pici lányodat
Örülök, hogy már jobban van!
Juborka!
Nagyon szép nagy a pocid! Dani fiad is tüneményes!
Tényleg nem is dicsekedtem a BSH szűrésemmel: NEGATÍV LETT! Régen csodálkoztam valamin ennyire, mert nálam, ha kenetet vettek, akkor tutira találtak valami vacak gombát, bacit. Nagyon örültem neki, hogy most semmi!
Babák súlyfejlődése: csak abban vagyok biztos, hogy az utolsó négy hétben, heti 250 grammot, azaz a 9. hónapban 1 kilót
Akkor szinte már csak híznak. Most jut eszembe, hogy itt a Babaneten a Praxisos linknél, a heti fejlődésnél mindig feltüntetik a körülbeli babasúlyt is
A becsléseknek szerintem sem kell nagyon hinni. Nekem Marcit a szülés megindulásakor meguh-oztak, az ügyeletes 3500 grammot "jósolt". Ezzel szemben 4150 grammal született! Ja és a Párom és én is viszonylag kis súllyal születtünk(már ami a mostani viszonyokat illeti): 2700 gramm. Úgyhogy ebből is hülyeség bármilyen következtetést levonni.
Mindenkinek szép napot! Náluk már totál borús az idő, várom az esőt!
Puszi: Melinda
ui:bocs, de már megint hosszú lettem