Új privát üzeneted érkezett!

Timi! Most nézem a táblázatot, amit küldtél anno linket és a baba méretei vannak benne: eszerint a fejátmérő alapján 39 hetes, fejkerület és haskerület alapján 38 hetes, combcsont szerint meg 36 hetes méreteket produkál Emma :shock: OK, statisztika, de akkor is sokkolt is egy kicsit :shock: Most kezdek parázni asszem...
Vendég

Sziasztok! :)

Engem is kidobott az ágyikó! :) Na, olyan eddig még nem volt, hogy 2-szer kelljen kimenni éjszaka! Eddig elég volt egy... :shock: :shock:

Barbi!
Háát, Emma akármikor jöhet. Szép, fejlett baba, úgyhogy készüljetek! :) Bennem leginkább akkor tudatosult, hogy mostmár bármikor itt az idő, amikor hétfőn a szülésznő elrohant a ctg eredményemmel a dokihoz, hogy itt egy 36 hetes kismami 100-as méhösszehúzódásokkal... :roll: :roll: Úgyhogy azt hiszem felkészültünk mindketten! :D :D És persze már nagyon várjuk! :D :D

Kami!
Köszi a "nemkell" listát! Azt hiszem akkor a pizsimet kiveszem, tényleg nagyon meleg volt odabenn!

Sági!
Ha tényleg jönnöd kell Hábihoz, az igencsak pénzlehúzás. Tök fölösleges, főleg a magánban megnézni a leleteket, amiket ma Luki ír... másrészről meg érthető is, mert látni akarja, hogy mi van a kis paciensével! :D :D Azért egy hét múlva szülhetnénk, nem? :)

Róki!
Én nem tudom meghallgatni a linket valami oknál fogva.... drukk a ctg-hez! :D

Lorca!
Már én is annyi rucit vettem a bébinek, hogy kidől a szekrényből! De valahogy sosem tudok ellenállni! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Timi, én már kinéztem magamnak azt a március 17i hétvégét :lol:

Babaruci: ne is mondjátok :oops: Én csütörtökön csábultam el a C&A-ban... Olyan édes kis bodyk voltak 590ért :D

Ja, a magnéziumhoz akartam még írni, hogy nekem az elején iszonyat görcseim voltak, kórházban is voltam emiatt, de szerencsére Emma szívós volt :D Szóval én azóta napi 2x2 MagneB6-ot szedek :shock: Most fog elfogyni 2-3 napon belül, és a doki azt mondta, hogy hagyjam is abba! Kíváncsi vagyok, hogy hogy fogja lereagálni a szervezetem :shock: :shock: :shock:
Vendég

Jo reggelt. Engem Aron dobott ki az agybol :D Most fel 1-kor ebredt, nem bombizett - csak eppen nem akart aludni :) Jatszottam vele kicsit, etetgettem, aztan befektettem kozenk, ott el is aludt. Csak aztan gedeiapu - joggal - fogta es atszallitotta a sajat kis agyikojaba, ahol percek alatt magahoz tert es elkezdett sirni. Akkor ugy dontottunk, vissza a szuloi agyba. ici nyugi-szopi, 5-10 perc, aztan beajult es reggel 6:30-kor folebresztett, hogy ehes. Ami nem is baj mert eredetileg is igy akartunk kelni: ma beszaladuk es Tiba dokibacsi kiveszi a varrataimat.

Szoval viszonylag keves sirassal, de a mostaniakhoz hasonloan fokozott aktivitassal telt a tegnap ejjel is.

Roki, Lorca, Pluto! Az normalis, hogy a gyerek az ejfel es hajnal 4 kozotti idoszakban a legaktivabb??? Komolyan mondom, napkozben nem nezelodik ennyit, mint ejjel!!! Ez mitol van? A terhesseg ABC-je szerint valoban ez a legaktivabb idoszakuk a nap folyaman,de en ezt nem akarom elhinni. Miert pont EJJEL??? Varom a tapasztalt bolcsek valaszat!!!!

Az ejszakazast egyebkent jol birom, a korhaz - furcsa, de a 6 nap eleg volt - jol megedzett. Gedeiapu mar nem ennyire bekesen turi a sorsat, de majd belejon. Probal segiteni, de latszik rajta, hogy nehezen megy neki a nem-alas. De nem panaszkodik!!! Igazabol ha elkezdni az uj melot, lehet, hogy kikoltozik a nappaliba... meglatjuk...

Nya, megyek, keszulok a korhazba. Jovok meg!
Puszi,
kami

Kami!
Egy idő után tuti beáll ZSebi szervezete is az új ritmusra, reméljük nem az lesz, hogy éjféltől 4-ig játszana! :D :D Semmi hasznosat nem tudok mondani, én ugyanettől parázom! :shock: :shock:

Nem csinálsz új vonalzót?

Barbi!
Szerintem is abbahagyhatod, én is csak holnapig szedem. A bébi már teljesen kész van, csak hízik odabenn. Ha meg jönni akar, hadd jöjjön! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Nem veszes egyebkent, kulonosen, ha az ember napkozben kihasznalja azt a par orat alvasra, mikor a bebi is alszik. En nem teszem, megsem vagyok non-stop faradt (tegnap kijott a gyerekorvos hazhoz es meg is jegyezte, hogy nem latszik rajtam, hogy nem alszom... a korhazban az nem latszott rajtam, hogy par napja csaszim volt... fasza csaj vagyok, mi???) tegnap mondjuk en is hunytam egyet a gyerekkel a 6 orai szopizas elott... de egyebkent nem szokta, ilyenkor pakolaszok, eszem-iszom, netezek, satobbi...

Egyedul Gedeiapu miatt aggodom, bar o sose panaszkodik, de megis... hogy fogja birni a babazast meg az uj munkat...
kami

Kami!
Emlékszel a Bellára? Velem szemben ült. Na, ő is azt mesélte, hogy az első hetekben fordított életet éltek, aztán szépen beállt minden a rendes kerékvágásba.
Meg arra emlékszem még, amit Róki is írt, hogy egyértelműen különböztessük meg az éjszakákat: hálózsák pl. csak éjszaka legyen rajta, minimális fényt kapcsoljunk éjszaka, éjszaka nincs tisztába tevés (asszem ez is volt, bocs ha nem :oops: ) meg ilyenek - de nem akarok más tollával ékeskedni, csak most ezek jutottak eszembe :) Saját tapasztalat még nincs :D
Vendég

Ejszakai feny van + mellette jo sotet, egyertelmu, hogy valami mas. A nem--tisztaba tevessel nem ertek egyet, mert amikor tocsog a szarban a gyerek (es szokott!!), nem kenyelmes neki, hogy tudna igy aludni??? Aron nem igazan tud. A pisi nem zavarja, engem se mondjuk, de amikor buzlik a pelus (par napja van am szaga!!!), azt nem hagyom, mert ugysem alszik el igy. Felebreszteni persze nem fogom se pelus, se etetes miatt, de amikor o font van es ordit, mert szaros - hat nemtom...
Halozsakot nem hasznalunk, de esetleg bevezethetek egy ejjeli oltozetet, ezt megfontolom... meg aztan este van a furdes... na ez lesz: furcsi utan ejjeli oltozet, szopi es villangyujtas-nagyvillany-oltas. Hatha ezt fogni fogja kesobb!
kami

Kami!
Ha így marad, hogy Zsebi kis éjjeli bagoly lesz (ami persze nem így lesz), akkor Apa érdekében jobb, ha különköltöztök! Biztos nem jó, meg én sem szeretném, de neki dolgozni kell, koncentrálni stb. Nem lenne jó beugró egy új melóhelyre, ha mindig földig lógó táskás szemekkel érne be dolgozni.
Mivel nálunk Buksi külön szobában lesz, ezért végszükség esetén én költözök be mellé a gyönyörű, új babaszobába! :D :D :D (de nem szeretnék)

Timi
Kép Kép
timocska

Róki! Elküldenéd még egyszer azt a linket, amin az a babatakaró volt, amit még Zsuzsának rendeltél, de aztán nem használtad? Elmentettem anno, de azóta újra lett telepítve a gép, és elvesztek a kedvencek...
Köszi :D
Vendég

Amúgy pont tegnap hallgattam a "Csak csajokban" a pelenka dermatitiszről... az az, amikor baromira kicsípi a baba popsiját a benne lévő cucc, piros és sebes lesz. Ők is pont azt hangsúlyozták, hogy minél többször kell tisztába tenni ez elkerülése végett!!! Újszülött babáknál napi 10 pelus az átlagos.. (mondjuk ez elég brutál) :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Kami! Persze, nem arra gondoltam, hogy aszald Áront a kakiban akármi is van :D Hú, ez nagyon félreérthető volt, sorry!!! :oops:
Vendég

Szóval úgy értettem, hogy ha bömböl a gyerek, akkor mi az ami először eszébe jut az embernek: éhes, vagy tele a pelus. Ha éjszaka teszi ezt, akkor hacsak nem egyértelműen indokolt, ne cseréljünk pelust. Aztán lehet, hogy rámcáfolnak a tapasztaltak - már nem tudom, hogy hol hallottam vagy olvastam ezt, a lényeg az volt, hogy éreztessük a gyerekkel, hogy éjszaka nem úgy történnek a dolgok, mint nappal. Na, eldugulok...
Vendég

Barbi!
Én értem ám, mire gondolsz. De valszeg ez csak egy nagyobbacska csecsemőnél működik majd. Egy újszülöttnél szerintem még nem... persze, a tapasztalat beszél belőlem! :D :D :D :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

Ja, ja. Én sem hagyom majd hogy ordítson az tuti :D Így látatlanban meg baba nélkül könnyű "tanácsot" adni...
Jaj, már én is a kezembe akarom fogni a picúrt!!!!
Vendég

A "kis picúrt", mi? :D :D
Most, hogy folyamatosan születek meg a bébik itt a fórumon, én is nagyon vágyom rá! :) Mindig bemegyek Buksi szobájába, megsimizem a kiságyat és elképzelem, hogy ott szuszog benne... lüke vagyok? :D

Timi
Kép Kép
timocska

Én ugyanezt csinálom :D Szerintem teljesen normális :D
Vendég

Ma elmegyünk veszünk éjjeli fényt a szobába, meg a nappaliba egy állólámpát... vagy lehet, hogy ezt is inkább a Buksi szobájába kellene tenni, hogy ne a nagylámpát kapcsoljam fel, ha éjszaka bemegyek hozzá. Mert gondolom az éjjeli fény nem ad annyi világosságot, hogy mondjuk tisztába is tehessem mellette??? Nem tudom...

Timi
Kép Kép
timocska

Tényleg, a terhességi csíkokkal hogy álltok? Nekem lett egy nagyobb a köldököm fölött meg 1-2 kisebb körülötte... Pedig kentem rendesen!
Vendég

Timi! Éjjeli fény van a légzésfigyelőn! Az angyalka glóriája világít ha a feje tetején megnyomod azt a kis gombot! :D
Ja, mi is vettünk egy állólámpát a kisszobába: lehet állítani a fényerejét! Nagyon profi :D
Vendég

Nekem nincs.. kop-kop! :D :D
Viszont a köldököm kezd kidudorodni... legalábbis akkor, ha Buksi odakucorodik. Amúgy teljesen sima!

Timi
Kép Kép
timocska

Nekem kifordult a köldököm... Nem nagy a dudor, de már akkor sem megy vissza ha hanyatt fekszem :D
Vendég

Barbi!
Tök jó, hogy mondod! :) Eszembe jutott még valami a légzésfigyelővel kapcsolatban: az abc fokozat mit jelent? Mert nem találtam a leírásban (sőt, leírás sem volt a dobozban)!

Timi
Kép Kép
timocska

Az a frekvenciákat jelöli: váltogathatod, ha valami bezavarna az egyiken, akkor átállítod a másikra. A lényeg, hogy az "angyalkán" meg a nálad levő kütyün mindig ugyanaz a frekvencia legyen beállítva!
Vendég

A másik "szárnyán" meg azt tudodállítani, hogy hogy jelezzen: pittyegjen mindin mozdulatnál, vagy csak a lámpák lelezzék a mozgást stb.
Vendég

Kössziiii!!! :D :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Na, felkelt apa, megetetem! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt!

timi
hallani már én is hallottam erről az arc torzulásról.magamon csak annyit érzékelek hogy vannak napok amikor kicsit nyúzottabbnak tűnök, máskor szép kis piros pozsgás pofi, kisimult arcbőr.... :oops: :D
egyébként tuti hormonhatás ez is és abban is lehet vmi,hogy sok víztől felduzzad az arcunk.
rá se ránts!

barbus
ne parázz :D :D :D ki fog jönni Emma és nem lesz gond.én mióta tegnap leírtad a méreteiteket kicsit megnyugodtam,sőt azótam beszéltem barátnőmmel akinek kolléganője nálam sokkal alacsonyabb és mégis egy 4 kg-n felüli gyerkőcöt préselt ki magából simán.
Te milyen magas vagy? Ha msot megfordult Emma a jó irányba akkor szülhetsz simán?Esetleg méresd meg a ctg-n a szülésznővel a medence méreteidet és meglátátok hogy elvileg kifér-e a kisasszony.

ruci
én hősiesen ellenállok, bár ahogy bepakltam a szekrénybe rájöttem hogy 56-os rugink csak kettő van...most az UH után elbizonytalanodtam, hogy van-e értelme esetleg ebből a méretből még 1-2 darabot venni v. egyből 62-eseket pótoljam :shock: :D Nagyobb méretekből több van.

kami
naggggyon édes ez a kis fickó!!! :D :D :D
szerintem még Te is az eufóriában úszol és ezért nem érzed az éjjeli fáradtságot.De tuti be fog állni a fiatalúr csak kell neki néhány hét.

éjjeli fény
mi egy fali "facsiga" :D lámpát vettünk és beletettem egy 25W-os zöld színű égőt így llátok annyira hogy rákukkantsak Leára, sőt tisztába is tudom tenni viszont mégsem nagy fényár van és eltér a nappali fénytől

apa vagy a gyerek?
ettől én is tarok, mert bár Lea külön szobában lesz,ha nem alszik jól én megyek hozzá át aludni...ez a legnehezebb szerintem, apát sem elhanyagolni ,de mégis hagyni hogy nyugodtan aludjon, hisz ő reggel megy a dolgozóba, ugyanakkor a kicsinek szüksége van ránk.
persze tisztábn vannak vele a kispapák, hogy a gyerek az első de mégis....na majd meglátjuk...

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

eddig én megúsztam terhességi csíkok nélkül...de most megint érzem hogy nő a pocim mert issszonyúan húzódik oldalt ...

felteszem facsigánkat :D
Kikában is láttunk ilyen kis lápákat (többféle figura van) végül Kecskeméten a Faktumnál vettük meg.
Kép Kép

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Nya szasztok. Megjottunk a varratszedesbol, nem fajt.

Ja, ezt is akartam irni: vegul nem hasznaljuk a legzesfigyelot. Aron a korhazban minden este mellettem volt, nappali fenyben, meg napkozben is, meg tudtam figyelni a legzeset. Szep, egyenletes - neha ugyan kimaradozik, de olyankor "harmat vesz egyszerre" utana (nagy sohaj, majd meglatjatok, hogy ertem, ha a tietek is ott lesz) es minden OK. Itthon szinten ralatok, PLUSZ minden egyes neszere folriadok, szoval valahogy nem felek a csecsemohalaltol. A korhazban sem hasznalnak legzesfigyuszt, pedig - gondolom - ujszulotteknel a legkritikusabb a dolog... lehet hoghy egyszercsak majd elovesszuk, de valahogy nem hiszem...

Megkerdeztem a csecsemost most az Uzsokiban, hogy normalis-e ez a hajnali kukorekolas - csak mosolygott. Szoval nem aggodo, inkabb edzek lelkiekben a hosszabb tavra...

Megyek, reggelizek, aztan szopi a babanak!!!
kami

Sziasztok!

Először is nagy nagy gratula Áginak.Én is nagyon félek a természetes szüléstől, remélem nem így leszek mint Ági. Valahogy majd csak túl éljük.

Kami:
Annyira édes a kis Áron, én is vágyakozom már a pici lányomra.

Barbi:
Nekem sajnos három hete amikor nagyon megindult a növésben a kis asszony akkor elkezdet repedni a köldököm alatt mind a két oldalt és azóta ahogy rohamosan nő, egyre csúnyább. Sajnos nem lehet mit tenni vele, én is állandóan kentem, meg most is és mégis ilyen.
Szerintem mi is három kiló fölött járunk már, igaz csak két hét múlva megyünk legközelebb uh-ra. De három hete mérte közel 2400 g-nak és azóta megint rengeteget nőt a pocim. Nekem is akkor 2-3 héttel nagyobbnak néztük a méretek alapján.
Lehet, hogy meg se érjük a két hét múva lévő uh-t?????????

Hétfőn megyünk ctg-re, kiváncsi vagyok mit mutat, mostanában egyre sűrűbben vannak jósló fájásaim.

Sági:
Nagyon tetszik a matrica!
Nekem valahogy nincs energiám ilyenekhez, pedig már annyiszor neki akartam kezdeni.

Mazsi:
Nekünk is ilyen jelzőlámpánk van, csak macisban. Szerintem ez elegendő lesz a pelenkázáshoz is.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

kami
ez jó hír hogy nemfáj a varratszedés :D

lin
én már kipróbáltam sötétben is és tényleg elég. a sima fehér égővel kicsit soknak találtam a fényt ezért tettem bele színeset és így pont jó.

tegnap este beültem szobácskába és ott meséltem Leának a legújabb mesekönyvéből... :D :oops:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

lorca, szerintem az UH tévedési rátája elég relatív lehet. Gondolok itt arra, hogy függ a dokitól és a berendezéstől is. A kórházban a kommersz UH-n csodálkozom, hogy valamit lát a doki, annyira rossz minőségű, tehát nem hiszem, hogy olyan pontosan meg tudna saccolni bármit is, de irányadónak jó. A 3/4D UH szerintem összehasonlíthatatlan a normállal. Legalábbis ahová járunk, ott szinte NASA-s a berendezés és a képeken még a szempillákat is megszámolhatod.....:) Ez persze nem jelenti azt, hogy nem tévedhetnek. Viszont ahol 0,5-1kg-t tévednek, ott valaki benéz valamit.....:) Szerintem...:) De ugye én még nem szültem, úgyhogy, felmérésem eredményeit csak szülés után publikálom.....:):):)

barbi, melyik UH-n voltál, a lentiben, vagy a fentiben? Tényleg méresd le a medencét, bár szerintem a csaszival csak ilyesztgetnek ilyenkor.

kami, nekün sincs l.figyelőnk még, de lehet, hogy nem is veszünk. Állítólag nincs annál biztonságosabb, mint amikor a baby az anya közelségét érzi. Egyébként valaki úgy reklámozza, hogy koraszülötteknek, ikreseknek ajánlják elsősorban, aztán persze mindig hozzáteszik, hogy és mindenkinek, aki megteheti. De hát én úgy gondolom, mi is felnőttünk valahogy és nem volt l.figyelőnk....:)

T.csíkokkal kapcsiban annyit, hogy nekem nincs, inkább fodraim vannak bizonyos megvilágításban a combjaimon.... :cry: :cry: Nagyon lehangoló.... :x Ha majd 1x lefogyok, biztos lesznek belőlük fehér csíkok is..... :twisted:

Bea

KépKép
babzsak27

Timocska,
A vásárlással a legnagyobb gond, hogy már minden van. Azaz tudom, tök feleslegesn vásárolok dolgokat. Ma pl kaptatm kölcsönbe 56os bodykat. Most van 15 db. Ez annyit tesz, hogy ha Natit számolom, akkor mindegyiket felveszi egyszer, kimosom és tehetem el a szekrénybe, mert kinőtte:)

Kami,
Egy gyerek tapasztalata alapján azért nem merném állítani, hogy oly sokat tudnék :wink: Nyelvtanár vagyok és most, hogy Nat belelendült a nyelvtanulásba, rájöttem, hogy 90% totál hülyeség volt, amit én a gyerekek nyelvtanulásáról gondoltam, tudtam. Pedig tizen éve ezzel foglalkozom. Szintemet a bébi témában inkább egy újrakezdőként, majdnem haladóként lőném be.

A kórházban is úgy láttam, hogy éjszaka az összes gyerek élénkebb. Nati nem különböztette meg sokáig az éjszakát és nappalt, úgyan úgy ébredt ált 2 óránként enni. Éjszaka nem engedtem olyan sokat szopizni, csak amíg evett és lenyugodott. Nála az vált be, hogy amikor kezdett ébredezni, gyorsan meg kellett etetni. Ha megvártam, hogy beinduljon, nagyon nehéz volt lenyugtatni. Így sikerült elérni, hogy egy idő után, amikor már rutinosabban szopizott, szinte fel sem ébredt, vissza is aludt.
Nálunk nem Nati szorult ki az ágyból, hanem Apuci :D A szobában L alakban van két nagy ágy, így sokszor vándorolt :wink: Nem hiszek abban, hogy így el lehet kényeztetni vagy rossz szokásokat vennének fel. A memóriája nem tart egyik estétől a másikig :lol:

Az alváshiány pár hét, de inkább hónap után válik ütőssé. Nem véletlenül része a legkeményebb katonai kiképzéseknek és mellesleg jól bevált kínai kínzási módszer. És a hosszas nappali alvásainak nagy valószínűséggel hamarabb vége szakd, mint az éjszakai hosszú műszaknak. :roll:

Apukát ne kíméld :twisted: Ha nem szokik hozzá az elején, nem fogja érteni, miről szól az egész. Legyen bmilyen kemény a munkahelye, ott van szünet. Te vagy az, aki nem engedheted meg magának, hogy feszült legyél, fáradt, mert a babó megérzi és kialakul az ördögi kör. A babázás a keményebb meló :!: :!: :!:

Pelus kell éjjel is, de hamar megtanuljátok félig sötétben elintézni. Az éjszakai fény elég, legalább aki nem cserél, tud aludni. Akár csukott szemmel is menni fog. Ha büdi, mindenképp ki kell szedni, az érzékeny babók popsija akár fél óra kakiban ázás után is borzalmas állapotba kerülhet. Vörös, hólyagos, fáj, lassan gyógyul. De még éjjel is érdemes hagyni pár percet, amíg szellőzik, csak úgy pelus nélkül. Persze, ha hagyja :wink:

Bárcsak már mi is ott tarthatnánk, hogy Apuci számolja hajnali 3kor az autókat Dorkával!!!

Terhességi csík: Natival nagyon gyorsan nőtt a végén a pocakom, úgy néztem ki, mint egy vörösben játszó tigris. A poén része az volt, hogy a fürdőszobai tükörben nemigazán láttam a pocim alját, úgyhogy tök boldog voltam, hogy megúsztam. Aztán kb a 38. héten elkövettem a hibát, hogy ott is megnéztem :shock: Hát elég tragikus volt. Szülés után nagyon hamar elmúlt a vörösség, teljesen elhalványultak a vonalak de a nyomai megmaradtak. Furcsa, de most egy db kb 3cms vonalon kívül nincs semmi. Pedig jól megnéztem mindenütt!

Mazsi,
A két rugi elég lehet 56ból, nekünk is annyi volt. Már csak azért is, mert nem tudod, mekkor a lesz, és előre nem biztos, hogy olyant vennél, ami tényleg beválik neked. Ha nagy, kihúzza a lábát, de egy pici gumival a bokájánál megoldhatotd.

Kép KépKép
lorca

Babzsák,
A SOTEn, ahol Nat született, egész jó gépek vannak, talán az egyik legjobban felszerelt kórház, mégis könnyen tévednek fél kilókat. A fél/egy kilós ismerős az Istvánban volt. A 4Ds képalkotása nagyon jó, de a súly megítélése az statisztika. Ott nem tudom, mennyit tévedhetnek, márcsak azért sem, mert nem volt ismerősöm nem sokkal a szülés előtt, inkább a 30adik hét környékén, akkor meg nem derül ki a tévedés. Ellenben jópár van, akinek elnézték normál uh-n a gyerek nemét, pedig egy kukacot totálplánban elméletileg könnyebb észrevenni, mint pár milliméter különbségek alapján jósolgatni. Több dokitról is tudok, aki nem is szívesen mond súlyt szülés előtt, mert túl nagynak tartja a tévedés lehetőségét. A súlyt vhogy a has körfogata alapján számolják, a többi segítségével. Hogy ez mennyire lehet pontos? Hm. Azzal teljesen egyetértek, hogy a tévedés ovostól, géptől függ. Csak azt nem tudhatom, hogy aki szemben áll velem, hova tartozik.

Téraránytalanság:
Volt szerencsém Japánban meglátogatni egy újszülöttosztályt. Azt nem kell mondanom, hogy a nők általában 150-165 cm körül mozogtak, többnyire vékonyak, az én 175 cmem igencsak kilógott a tömegből. Ami ledöbbentett, hogy mekkora fejük van a babáknak. Jóval nagyobb, mint az európaiaknak. Gátmetszés szinte ismeretlen fogalom.

Gátmetszés:
Ha van, kérdezz rá, hogy felszívódó cérnával varr-e. Ha nem, próbáld rábeszélni. Teljesen túlélhető amúgy is, de inkább kíméljen meg a doki a varratszedéstől.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Megpróbálom feltenni a tegnap bebénázott fotót a leányzónkról.....
Remélem ezúttal sikerül. A minősége sajna ilyen telefonos koprodukció eredménye......:)
Kép 32 hetesen

Bea

KépKép
babzsak27

Nagyon belejöttem, ez én vagyok 30+4 hetesen
Kép

Bea

KépKép
babzsak27

MÉg 1x

Bea

KépKép
babzsak27

És még 1x
Kép

Bea

KépKép
babzsak27

Bea!
Jó nagy pocid van! :) Kicsit homályos a kép a babócáról, de azért szépen látható a pofija! Ő is kicsit morcos?! :D :D

Kami!
Mikor adtátok oda a pénzt Tibabácsinak? :)

Sági!
Na, mi volt?

Lorca!
Hááát, nekünk is megvan minden, de ígysem tudok szokszor ellenállni. 56-os bodyból van vagy 10 db... :)

Mazsi!
Tök aranyos az éjjeli fényetek! :) Mi végül mégsem vettünk semmit, lusták voltunk elmenni... inkább sütök almáspitét! :D :D

Na, teszek fel egy mai rettenetet rólam! :) Az elváltozott arcom ne nézzétek... :shock:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára timocska 2009.12.09 13:30-kor.

Timi
Kép Kép
timocska

ágiboldi!
gratula boldihoz!!!! :D minden jót kívánok, n várom a szüléstörténetet, innen jó gyorsnak tűnik :wink:

babzsák
légzésfigyelőt végül mi sem vettünk, n sok helyen láttam, h végül nem használták. úgyh abban maradtunk, h ha itt lesz a baba és folyton izgulunk, akkor majd veszünk.

ugyanez lett a mellszívóval is. egyelőre nincs, ha szükséges lesz, megvesszük, bár elvileg kölcsön is tudunk kapni.

barbus és megfordult babás kismamik!
lehet érezni, ha a baba megfordul??? létezik, h nem vettem észre, de már mégsem faros?

téraránytalanság
az istvánban azt mondták a felkészítőn, h alapból nem indokolt a császár csupán azért, mert a baba "nagy". mert az uh nem ezerszázalékosan megbízható

ságién téged tipellek következőnek....

roki!
én biztos (valószínű) nem foglak megelőzni. :lol: köszi a szopis infókat, én eléggé tartok tőle, de igyekszem magam minél több információval felvértezni előre, mert én is azt tapasztalom (már most! :x ) amit te is írtál, h irtó sok a tévinformáció ami a pánikban levő anyukához eljut és sokan ettől kerülnek igazi bajba

kami!
neked is köszi a naprakész híreket a tényleges dolgokról, pl. a kórházas lista sokkal hasznosabb, h abszolút gyakorlati!

majus3

Sziasztok!
Sajnos továbbra is ritkán tudok jönni.... néha azért olvaslak Titeket! Látom elindult a babaeső!!! :D

ÁgiBoldi!!!! GRATULÁLOK BOLDIHOZ!!!! :D :D :D :D :D Sajnálom, hogy ennyire megviselt, de már túlvagy rajta!

Lenne egy kérdésem: szerintetek mitől lehet, hogy Petra az egyik ciciből rendesen eszik, a másikból meg nem tud csak nagyon ritkán! Tapasztalt anyukák: van valakinek ötlete? Külsőre nem látok különbséget a kettő között, már próbáltam rengeteg pózt, de semmi.... :cry:

Láttam, hogy légzésfigyelőkről írtatok! Petra első napjáig én is azt gondoltam, hogy nem kell. DE első nap a kórházban reggel hozták, épp egyedül voltam a kétágyas szobában és befulladt. Nem kívánom senkinek azt az érzést. Rohantam a nővérekhez... Szóval akkor annyira beparáztam, hogy úgy döntöttünk, hogy kell. Megnyugtató.

elmo
elmo

Május,
Ha tudsz kölcsön mellszívót, tényleg nem is kell venni. Úgyis sterilizálni kell, lehet, hogy amúgy csak a polcon porosodna.
Kezd az István kórház egyre szimpibb lenni. Lehet, hogy még azt is kipróbálom, ha lesz még egy babó. Az egyetlen, ahol úgy állnak a hozzátápihoz, ahogy én szeretem: Szoptasson Anyuka, szoptasson!

Elmo,
Nálam méretben minimális, de tejben jelentős különbség volt a két cici között. Felváltva etettem végig, de folyamatosan éreztem, hogy az egyikben mindig kevesebb volt. Amikor meg szétrágott, csak az egyikre koncentrált, kb 2x harapott meg, amikor elkezdődött a fogzás, azt is balról szívtam meg, amelyikben a több tej volt. Lehet, hogy csak el akarta zárni a csapot :wink: Fejésnél is volt különbség, bár én soha nem tanultam meg rendesen fejni. Gondolom, egy kicsit aszimetrikus vagyok. :D De Nat soha nem panaszkodott. Másokról is hallottam, akiknek hasonló problémájuk volt. Segíteni nem tudok, bocs, csak annyit mondani, hogy van ilyen.

Kép KépKép
lorca

Timocska,
Ha megnyugtat, a babók egy része kihasználja az 56osokat, és így legalább nem kell sokat mosni:)
Nem látom, hogy az előző képekez képest túl sokat változtál volna, inkább a felszedett kilók mutatkoznak :D De az a pocakkal együtt visszaáll a rendes kerékvágásba hamarosan, nem kell aggódni.

Most vettünk egy digi fényképezőt, hónapok kérdése, és én is megtanulom, hogy hozzam össze a számítógéppel, és akkor végre tudok feltenni képeket :)

Kép KépKép
lorca

Lorca!
Én is észrevettem, hogy tejtermelésben is különbség van a kettő között. Ezek szerint én is asszimetrikus vagyok... :x

Lányok! Ti minden sírásnál felveszitek a picit? Akár akkor is, ha előtte sokszor evett keveset. Nem hiszem, hogy éhes lenne. Olyan tanácstalan vagyok, hogy mit-hogyan csináljak...

Szoptatás: Szerintetek az igény szerinti szoptatásnál beáll a pici egy "rendszerre" vagy tényleg egész nap készenlétben kell lenni???
Bocs a hülye kérdésekért, de tényleg nagyon tanácstalan vagyok.
elmo

Elmo,
Én felveszem, akárhányszor is kéri. Most is, pontosabban leguggolok hozzá és átölelem. Annyi a változás, amióta nagyobb Nati, hogy amióta tud járni, neki kell odajönni hozzám. Mire odaér, addigra szinte meg is nyugszik, belémtörli a nóziját és megy tovább boldogan.
Van baba, aki beáll egy rendszerre. Nati nem ilyen volt, pláne az elején. Gondolom, most is sokat segíthettem :D

Kép KépKép
lorca

Szia Elmo - nalunk ugyanez a helyzet :D Elmeletileg jol van lakva (hetfon ha minden igaz szerzek egy csecsemomerleget es ezt merni is fogom onnantol), megis sir, ha a) em teszem mellre, b) nem egedem a szuloi agyba...
kami

Timo!
Amikor jottunk haza, akkor adtuk oda a manit. Csak neki adtunk, mivel a szuleszno a csaszi alatt semmilyen extra szolgaltatast nem nyujtott (szegeny mit is tehetett volna), mas m,eg nem volt szimpi. A csecsemosnoverekrol szolo negativumokat csak megerositeni tudom. Van egy Vilma nevu, o kedves, de a tobbi ugy beszel veled, mintha egy nem is tudom... pocs lennel, aki meg azt se tudja, miert bombolhet a gyereke latszolag minden ok nelkul... orultem,mhogy hazajohettem!!!!!
kami

Sziasztok!

CTG-n megint a nagy semmi, Szilvi rendkívül aktív, csináltak flowmetriát is, a lepény tök jó állapotban van, a köldökzsinórban az áramlás teljesen rendben, úgyhogy nagyon jól érzi bent magát a kisasszony. És a doktornő aki csinálta szintén azt mondta, mikor méretet kérdeztem, hogy úgy van kalibrálva a gép, hogy ilyen újszülött méretű babáknál már hatalmasat tud tévedni, mert az embriókra van beállítva, tehát ő sem akart saccolni, de azt mondta hogy szép nagy baba. :) 4 kg körül lesz ő is...

Kami:

Csak azt tudom mondani, hogy meg kell tanulnia, hogy mikor van éjjel. Én úgy csináltam, hogy ha ébren is volt (és az elején volt ilyen, hogy hosszasabban felébredt), akkor se gyújtottam neki lámpát, max kiültünk a nappaliba és én mondjuk TV-t néztem lehalkítva míg el nem aludt újra. Egy idő után megtanulta, hogy az az éjjel. Ez persze nem azt jelentette, hogy nem ébredt, de akkor már úgy, hogy szopizott, és visszaaludt azonnal, ami sokkal tűrhetőbb volt mint a hosszas ébrenlét.

Amúgy meg nem tudom, hogy miért éjfél és hajnali 4 közé esik az újszülötteknél az aktív periódus. Én sosem ébredek arra, hogy Szilvi éjjel randalírozik, Zsuzsára sem ébredtem ilyenképpen, ettől még lehet hogy mocorog, csak én alszom át. Ébredni ébredek mert pisilni kell, mert Zsuzsa sír, és ha már felkelek, akkor van hogy Szilvi is mocorog miután visszafeküdtem, de gondolom az ok okozat itt fordítva van, én ébresztem őt a mászkálással.

Egyébként szerintem használd ki a nappali alvásidőszakokat arra, hogy te is pihenjél. Mint írtam, én a 4. hétre borultam ki teljesen, és azért mert ugyanúgy voltam mint te - "jé, nem is vagyok olyan fáradt" aztán egyszer csak CRASH. Szóval összeadódik. Kíméld magad, mert ez hosszútávra szól.

Barbus:

Tisztába tenni azért kell, ha kakis... de én tényleg nem tettem tisztába ha nem volt muszáj.

Erre a takaróra gondolsz: http://www.miracleblanket.com/instructions.htm ?

Piros popsi:

Zsuzsa olyan gyakran kakilt újszülött korában, hogy már csak emiatt is megvolt a napi 10x tisztába tevés, a pelenka fogyóeszköz!! Viszont piros popsival egészen 5-6 hónapos koráig nem találkoztam, onnantól kezdve rendszeresen mikor jött a foga. Meg amikor hasmenése lett az antibiotikumtól. :evil: És akkor aztán úgy tűnik, semmi se segít... pedig próbálkoztunk mindenféle csodakrémmel, szellőztetéssel, stb. A legjobb a kicsípett popsira az óvatos, langyos vízzel való mosás (mert a törlőkendő, még a sensitive is, iszonyatosan csípi a sebes bőrt), és tényleg minél gyakoribb tisztába tevés.

Fény:

Nekem nem jöttek be az éjjeli fények, nem adnak elég fényt. Nekem csak a piros (bordély) lámpakörte vált be az éjjeli szekrényen levő lámpába. Davidet marhára idegesítette, nem értette minek éjjelre fény, de hát nem ő szoptatott éjjelente is háromóránként. Nekem akkor még igenis céloznom kellett...

Mazsi:

Szerintem vegyetek 56-os méretet! Zsuzsa 4 kiló volt, de jópár hétig még az 56-os is fityegett rajta.

Én egyébként 165 centi vagyok, és szintén nem sovány mint ez a képeken látszik is.

Elmo:

Tudod növelni a tejtermelést a másik mellben is, ha arra gyakrabban teszed vissza. Már ha ez fontos.

Szoptatás: megnyugvást jelent a babának, nemcsak az evésről szól, hanem a szagodról, a testközelségről, és magáról a cumizási ingerről. Egész eddig BENNED volt, a nap 24 órájában, képzeld milyen furcsa neki hogy most nem így van. Próbálj meg fekve szoptatni, gyakoroljátok, mert érdemes! Ha megtanulod, akkor tudsz szundítani/pihenni míg ő rajtad lóg. Tudom, nagyon megterhelő ez az időszak, és úgy érezheted, hozzá vagy láncolva. De nm mindig lesz ez így!!! Tudom még nagyon jó szívvel ajánlani a hordozókendőt, és akkor magadra kötöd, úgy tudsz szabadabban mozogni, és ő is megnyugszik. Kitartás. Lesz ez jobb is!

Ja, és a 3. héten növekedésugrás van (lehet előbb is, később is)! Ez azt jelenti, SOKKAL többet akar szopni. Ti most vagytok kb 3 hetesek, nem?

Kami:

Látom meggondoltad magad a mérleggel kapcsolatban... csak vigyázz, nehogy megőrülj tőle! :)

Babás mamák!

Nem akartok új vonalzót berakni hogy lássuk milyen idősek a babák?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Timi!
Nagy elnézés,hogy nem jelentkeztem.Doki,vásárlás,vendégek-röviden a mai napunk.
Szóval a dokinál minden ok volt,méhszáj zárva csak már rövidült egy picit,2000.Viszont nagyon nem volt szimpi a doki.Kezdve azzal,hogy amikor odaértünk egy nővel vitázott a vizitdíj miatt és ott tíz ember előtt közölte,hogy neki most a szobájában lenne a helye és pihenhetne ehelyett itt kell vizsgálgatnia idegen nőket.Na szép.Ezután egy óra múlva én következtem és beterelt a ctg-s szobába ahol egy kismamára volt rárakva a gép,elhúzta félig a függönyt és közölte,hogy vetkőzzek és megvizsgál.Na ez annyira fájt,hogy majd beszartam!! :evil: Nem szeretnék ennél a fazonnál szülni!!!!Ki kell bírnom jövő péntekig!!!!!
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?