Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Kicsit pörgősek a napok mostanság, de vagyok ám! (na jó, tegnap, mikor Andris aludt délután ém is kummantottam egyet, nem pörögtem annyiraKép )

Anita, üdv közöttünk, tényleg él ez a topicKép Én almádi vagyok, a szüleim ma is ott laknak, csak én származtam el. De ált. 2-3 hetente hazamegyünk. Nagyon szép a kisfiad!

Andris szókincs: haböbö, haböbö, újabban dedödö + kiabálás a végszó: sajnos mindkét formát csak panaszra használja általábanKép.

Beteg babóknak mielőbbi gyógyulást!!!!!! Humi, remélem Krizsó nem ide tartozik!!!

Kitty, Karmen, a husit megfőzitek, pépesítitek, és be a jégkockatartóba, vagy előtte tejjel összekeveritek?

Mariann, én is elmentettem a táblázatot, lassan mi is nekiállunk a hozzátápinakKép (már az almareszelőt is megvette apa, de valahogy olyan nehezen szánom rá magamKép Na, majd hétvégén!!!

Megint beállt az ébredés 4-5 körülre. Hihetetlen. Mikor azt hiszem, hogy előreléptünk, megint korán kel. No panasz, mert eszik, és visszaalszik 7-8-ig, de ma olyan hullán ébredtem, hogy majdnem elaludtam a fotelben szopi közben.

Ed, azt beszéltük a lányokkal, hogy hétfőn a nyüzsi miatt(ami amúgy is elég lesz a skacoknak), ki kéne hagyni a Margitszigetet. Plusz, a technikai okok miatt, val.szeg egyszerűbb lenne kendővel menni.

Pumi, kitartás!!!!!!

Pusza,

Móki
móki

Friss kép a fél éves AndrisunkrólKép

Kép

Pusza,
Móki
móki

Sziasztok! Kép

Köszi a biztatást lányok, nagyon jólesik! Kép Mire jól kipanaszkodtam magam, erre Nándi ma éjjel csak kétszer kelt, 1/2 3-kor és 6-kor. Kép Olyan jó volt! Ez lenne nekünk a normális....

Ági Kép
Ha még olvasod indulás előtt....mi nem megyünk, mert Nándi elkezdett szortyogni. Nem akarunk bacikat terjeszteni. Délután elvisszük dokihoz.

Erika Kép
Nándi már rég nem eszik éjjel. Nekem már nincs tejcsikém, csak pár dobozka a fagyasztóban, így még pár napig reggel kap tejet. Egyébként tápszer, és ízlelgetjük a gyümölcsöket. Este 1/2 9-9 körül eszik utoljára, ha hamarabb, akkor hajnalban 5 körül kel enni. Egyébként 6 és 7 között ébred, naponta csak négyszer eszik. Probáltam többször etetni, de ha nem éhes, akkor csak nyammog, és keveseket eszik. Ma én is íratok tejpépet a dokival. Az jobb, mint a tápszer?

Móki Kép
Ez a fiatalember engem mindig levesz a lábamról Kép Kép Azok a gyönyörű szemek Kép Kép Boldog szülinapot Andrisnak! Kép

Megyek, mert kiabál a drágám Kép

Üdv,
Pumukliék
pumukli

Sziasztok!!

Jó sokáig nem írtam, mert először a gépünk nem működött, azután pedig elkezdődött az iskola, s az első két hétben azt sem tudtam, hol áll a fejem.

Nagyjából visszaolvastam, de még folytatom a pótlást. Látom, sokan megkezdték a hozzátápit, köszi-köszi a rengeteg segítséget, ötletet.
Mi most ott tarunk, hogy délben főzeléket kap Marcipán. Azt mondta a doki néni, hogy próbáljam meg a déli szopit kiváltani főzelékkel. Hát, lehet, hogy sikerülni fog, mire iskolába megy, de egyenlőre két-három kanál után szájzár. Kép
A délutáni gyümivel semmi gáz, azt burkolássza rendes gyermek módjára.

Marci rengeteget fejlődött az elmúlt időszakban, de amint látom, ezzel nincs egyedül. Hitetetlen mekkorát nőttek-ügyesedtek ezek a babócák!!
Marcipán most már tökéletesen ül egyedül, játszik, ide-oda hajladozik, nyújtózkodik, hogy elérjen valami naggggyon fontos dolgot, s nem okoz már problémát a visszaegyenesedés sem.
A legújabb favorit nálunk is az álldogálás. Belekapaszkodik a kezünkbe, s felpattan. Aztán baromi büszkén körbenéz, hogy mit szólunk a mutatványhoz, s mi, persze, látványosan ájuldozunk, csodáljuk, hangos húúúúúkkal, háááááákkal hullámzik körülötte a tömeg.Kép

Úszástudománya a héten odáig fejlődött, hogy víz alatt Apájától két métert úszott hozzám, én emeltem ki. Jajj, nagggyon szuper érzés volt!! Kép
És vízicsúszdázott is, és iszonyatosan élvezte.

Na, most ennyit, mert követel ez a drága kiscsillag, és még megpróbálok feltenni egy képet. Vagy kettőt. Kép

Puszi mindenkinek,
Eszter
budddha

Kedvenc fürdésutániöltözködésközbeni unaloműzés Marcipánnál a pohárbaüvöltözés. Nagyon édes, kár, hogy hangot nem tudok mellékelni. Kép
Kép
Kép
budddha

Nemtom észrevettétek-e, de a múltkori úszófrizura óta ismét komoly sörényt növesztett Marci!! Kép

És még egy Játszómarci:
Kép

Sziasztok!!

Eszter
budddha

Sziasztok!

Budddha, épp tegnap gondoltam rátok, hogy mi van veletek.Jó, hogy előkerültetek.Pohárbaüvéltés, ez jóóóóóóóóóóKépKép

Móki, boldog félévesszülinapotKép
Gyönyörű Andris, Sárának fel is fogom rá hívni a figyelmétKépKép

Lányok, hétfőn hánykor és hol van a randi?

Puszka, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Móki, nekem jó, csak beszéljük meg, mikor hol találkozunk.
Léna? Mert a másik topikban válaszoltam neked. Mi legyen?

Nálunk az éjszaka szupi volt. 9-től reggel 8-ig csak 2* kelt fel szopizni. Ilyen már rég volt. Most pedig fél órája alszik.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

A Balhán a Skála előtt van egy tér, ott vannak padok, ha jól emlékszem van ott vmi szökőkút féle is.Szerintem ott kéne talizni, mondjuk 3/4 3 kor?
Ha van jobb öletetek, akkor hajráKép

Ed, hányszor szokott kelni egyebként Kincső?

Puszka, léna

nuska

Léna, nekem jó a hely és az időpont.
Néha óránkét felsír, úgyhogy a 2 szopi már jónak mondható. Tuti éhes. Este majd próbálok neki főzeléket adni, hátha az jobb lesz.
Képzeld, most még mindig alszik. Már 2 órája! Neteztem, főztem és megint netezek. Elkényeztet ez a lány.

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Pumi!
No hazaértünk az úszásból. Nem is gondoltam volna hogy ennyire élvezni fogja! Azthittem az első alkalommal, félni fog, erre 3/4 órát pancsolt. Nagyon klassz összesen 4 baba volt 1 órát lehetünk a vízben. Van egy halom játék, utána lehet szaunázni, és mindez csak 600ft. Kép Nem meríti a nőci víz alá őket, egyenlőre néhány dolgot mutatott, amit élvezett Matyus nagyon. Remélem a jövőhéten eltudtok jönni ti is. Nándi remélem jól van, és nem komoly a gond!

Minden gyengélkedőnek jobbulkást!

Anita üdv köztünk.

Most mennem kell.
Majd még benézek

Üdv Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!
Humi, nagy megelégedéssel és örömmel nyugtáztam, hogy mi is bekerültünk a táblázatba. KépÉn is szorítok nektek, hátha nem lesz beteg Kristófkád.

Anita, szia, én is elég friss vagyok a topikban, tényleg jó kis csapat verődött ide össze. És olyan sűrűn írogatnak a csapttagok, hogy csak győzd követni. Meg persze megtudhatsz egy csomó hasznos dolgot. Édike az Attikád.

Buddha, téged is most látlak először, jó kis kópé Marcikád van.

Móki, Andriskád igazán büszkén néz ezen a képen. Persze, mert már betöltötte a félévet.Boldog szülinapot.

Az éjjeli szoptatással kapcsolatosan azt kell mondanom, hogy én nagyon szerencsés vagyok. Edina nappal 6-7-szer is eszik, az utolsó szopi 11-kor van, és azzal szinte 7-ig alukál. Csak ne szóljam el magam. Remélem, ezt a jó szokását továbbra is megtartja, mert így én is pihentebb vagyok.

De jó nektek, hogy van lehetőségetek usziba vinni a babócákat, nekünk sajnos nincs . Pedig Edina is biztosan szeretné. Hát, egyelőre marad nekünk a fürdőkád. Kép

A hozzátápis táblázatot én is elmentettem, hamarosan majd mi is hasznát vesszük.

Sziasztok, Mely

Mely
KépKép
mely

Sziasztok,

Hozzátápi táblázat amit feltettem elég szigorú. Én ennek ellenére úgy döntöttem e szerint indulok neki, mert szerencsére nincs nincs tejcsi gondunk (kopp-kopp-kopp), úgyhogy ráérek majd vele lassan, fokozatosan.

Éjszaka ügyében én már le sem merem írni, hogy Nádja 1/2 8-kor fürdik, utána eszik, majd 9 felé elalszik, és általában 7 körül kel reggel. Mindezt átlag napi 4 évés mellett. (na jó, néha 5) És most a végén ismét kopp-kopp-kopp. Nehogy elkiabáljam.

Nyaralásról sem írtam még. tehát, minden nagyon szép és jó volt, nagyon jól éreztük magunkat. Ennél bababarátabb helyet már nem nagyon lehetett volna kitalálni. Volt kinti meg benti babakocsi, gyerekágy, fürdőkád+pelenkázó, babakonyha, játszószoba bébiknek és nagyobbacskáknak. Nádja nagyon jól viselkedett, reggeli és vacsora alatt szépen eljátszott a babakocsiba, csak 2x kellett az evbés vége felé ölbe venni, mert nyöszörgött. Néha arra gondolok, talán tudta, hogy csak ketten vagyunk, és akkor neki is "jobban" kell viselkednie. Lehet, hogy érzik ezt a babók.

2 napja megfordult hasról-hátra. Azóta lefekvéskor ha beteszem az ágyába, már pördül is hátra.

Kipróbáltunk egy új bébiúszás helyet. III. kerület, Pünkösdfürdő. Családi háznál e célra kialakított medence. Okatató végig bent van a vízbe és együtt csináljuk a gyakorlatokat. Egyszerre max 4 gyerek. Alkalmanként 2600,-Ft. Sajnos szerintem BP-en és környékén az ilyesmi jóval drágább, mint másutt. Budakeszin 2300,-Ft volt egy alkalom. Azzak az volt a gondom, hogy szinte semmit nem mutattak, hogy mit csináljunk.

SzilvusKép
Gyors jobbuládt a derekadnak!!!

HumiKép
Nádja is lusta ám, miután megtanult hátról-hasra fordulni 1 hétig egyfolytában forgott, azóta viszont egyszer sem. Megunta.

Most mennem kell, este jövök még

Mariann
tmarianna

Hali Lányok! Lehet, hogy már egyszer elküldtem a levelet, de olyan lassú és bizonytalan most a net, hogy inkább még egyszer megírom. Ha kétszer olvassátok, akkor bocs.

Csatlakozhatok én is? Néhányótokat már személyesen is ismerem az utolsó előtti (?) taliról. Tök jó volt. Szóval a Katával és a Mátéval lakunk egy házban ők az elsőn, mi a negyediken. Levente április 15-én született. Néha-néha olvasgattam a topikot, de most végleg elszántam magam a regisztrációra, ami kb. negyed órát vett igénybe.
Most, hogy Levente már egy órát is hajlandó aludni egyfolytában, majd gyakrabban jelentkezek.

Kata! A mai tali sem jött össze, de majd a jövő héten bepótoljuk.

Moncsi
monyó

Sziasztok!

Moncsi, de jó, hogy írtál!!
Na, nem mintha én olyan gyakran tudnék írni, de azért én is igyekezni fogok a jövőben. Ez a hetem katasztrofális volt, leginkább az influenza miatt. Remélem, hogy a következő hát mindenféle szempontból jobb lesz!!

Mariann, örülök, hogy jól sikerült a nyaralásotok és hogy NÁdja ilyen jó baba volt. Egyébként valószínű, hogy megérzik, hogy mikor engedhetik el jobban magukat.

Bár MÁté ma pl. nagyon-nagyon nyügi volt, pont, amikor itt volt egy barátnőm és beszélgetni szerettünk volna. De hát biztos megvolt az oka..

Lustaságról: Máté 3 hónaposan hasra fordult, azóta sztrájkol. Hasról vissza már könnyen megy, de hátról hasra azóta nem akar. Inkább csak fekszik kiterülve és sír, ha a játékát nem éri el.

Pumi, nem rég még nálunk is ez volt a helyzet, hogy MÁté nagyon gyakran felébredt. Most már teljesen egyértelmű, hogy azért volt, nem volt neki elég a kaja. Amióta nem csak a tejcsit kapja, szerencsére minden ok.

mennem kell, MÁté felébredt.

pusz, Kata
katca

Sziasztok!

Móni, szia, jó, hogy itt vagy.

Húúúúúú, lányok, ma fodrászhoz is eljutottam(végre).Hihetetlen, hogy mennyit tud dobni az ember hangulatán, közérzetén.Most már csak simán kilométerkőnek érzem magamKépKép

Azt hiszem megyek is, hátha apa észreveszi, hogy új neje vanKép

Puszi, Léna

nuska

Hú de nagyon hétvége van! Kép Helyes!
(csak azért írok nehogy a szombat kimaradjon) Kép
Üdv Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok! Kép

ÁgiKép
Most már bánom, hogy nem mentünk el tegnap, de fő az óvatósság! Kép Tegnap du. elvittük Nándit dokihoz, megvizsgálta, és semmi baja Kép Ma el is mentünk Lakitelekre úszni. Örvendek, hogy Matyus is élvezte az úszkálást. Valamelyik este nem volt kedvem nagy kádban fürödni Nándival, és elővettem a kiskádat, abban fürdettem. Reklamált is rendesen, mert nem volt annyi helye csapkodni Kép Ma csobbantunk a medence széléről Kép

Mariann Kép
Én is elmentettem a táblázatot, köszi Kép Én már adtam mondjuk sütőtököt, de csak azért mertem, mert itt a lányok jó tapasztalatokról számoltak be.
Örvendek, hogy jól telt a nyaralás, és hogy Nádja is élvezte. Szerintem is megérzik a babák, hogy mikor hogyan kell viselkedjenek. Ha a férjem távol van, vidéken dolgozik, és egész nap nincs itthon, vagy pár napig, akkor Nándi megérzi, hogy csak ketten vagyunk, és sokkal nyugisabb, többet alszik, hagy időt, hogy elvégezzem a dolgom Kép

Moncsi Kép
Üdv közöttünk, jó kis társaság verődött itt össze! Kép

Kata Kép
Máté mit eszik este?
Ma estefelé Nándi megette az uzsonnára szánt barackot (6 után nem kellett neki, de 1/4 8-kor megette), majd jött a fürdés, azután kapott kb.100gr tejpépet, majd még bevágott 170 ml tápszert. Remélem legalább reggel 5-ig kibírja ennyivel Kép
Én még a fogzásra is gyanakodom, nagon meg van duzzadva az alsó ínye.

Jó éjt,
Pumukliék
pumukli

Sziasztok!

Nem marad ki a szombat, én is idejutottam a géphez.

Móki!
Én a még nem fagyasztottam husit Rékának, de a nagyoknál annakidején: megfőztem a csirkemellet, apró darabokra vágtam és jégkockatartóba lefagyasztottam, amikor megfagyott folpack-ba csomagolgattam a husikockákat,és egy műanyag edénybe tároltam a fagyasztóban. Én nem turmixoltam előzőleg tejjel, mivel mikor kiolvasztottam akkor turmixoltam a többi hozzávalóval együtt a babának. Szerintem most is így fogom csinálni.

Szia Moncsi!
Várunk gyakran,gyere! Írjál magatokról egy kicsit. Képet tudsz feltenni Leventéről?

Mariann!
Örülök,hogy jól telt a nyaralásotok. Hol jártatok? Képek készültek?

Ezt el kell mesélnem, mert ha mondják és nem látom el sem hiszem: Tegnap eljött hozzánk egy csaj,akivel egy napon szültem. Hozta a kisbabáját is. Az aznap 7 hónapos kislány úgy mászott,hogy alig lehett utolérni(lépcsőre is),aztán az asztal mellett felállt és simán körbejárta.Azt mondja az anyukája,hogy már 3 hete gyalogol. Mellette úgy feküdt Rékám mint egy újszülött.
Most Ő van nagyon előre vagy Réka van lemaradva? Rékacs csak forog, úgy elmegy mindenhova,de még hú de messze van a mászástól.

Remélem a kis betegek meggyógyultak.

Jó éjszakát!

Kitty
kitty123

Sziasztok!

Ági! Kép Szerintem se maradjon ki a szombat!
Jó lehetett az úszás, Marci is imádja, el tudom képezelni, mennyire élvezte Matyi. Nálunk sem az oktató meríti, hanem mi magunk. Nem is tudtam, hogy van olyan, ahol nem a szülő meríti le.

Mariann!
Jó lehet ez az új hely, ahová jártok úszni. Hasonlónak tűnik a miénkhez (Rubin hotel), csak talán családiasabb, mert kevesebben vagytok. Meg az oktató így méginkább oda tud figyelni rátok.
A lustasághoz csak annyit, hogy a kisebbik nagyobbik Kép fiam ugyanezt csinálta! Tök korán megcsinált valamit, dobtunk egy hátast, hogy milyen ügyi, aztán két-három hétig mintha elfelejtette volna. Már kezdtünk volna szomorkodni, amikor egyszercsak újra elkezdte, de akkor már a továbbfejlesztett változatát. Ugyanígy tanult beszélni is. És mindent nagyon korán csinált végül. Vagyis nem egyforma a tanulási technikájuk, s ez nem biztos, hogy lustaság.
Marci például iszonyatosan küzdő alkat. Addig nyög, vörösödik, erőlködik, amíg sikerül. Viszont éppen ezért extraszuperakaratos mindenben. Amúgy csudaédesnyugibűbájmanócska, no, de ha valami nem úgy van, ahogy ő elképzeli, akkor dobhártyaszaggatás jön kegyetlenül. Kép

Nuska!
Dobhatnál egy képet az új frizurádról!! Kép Tetszett Apának?

Móki!
Gyönyörű a kis félévesed! Kép
Az ébredésekkel nálunk is ugyanez a helyzet. Kép Az vígasztal, hogy örökké nem fog így maradni. Kép
Az elmúlt éjjel, nem tudom, mi lehetett, de óránként, másfél óránként felébredt Marcipán, keservesen panaszkodva sírt, csak a cicin tudott megnyugodni. Lehet, hogy a foga? Vagy a hasa? Bár most nem evett új dolgot, meg egyébként is csak nagy keveset falatáz anyatejen kívűl. Nálatok volt már ilyen?
Az a szerencse, hogy kb. egy éve nem szeretek aludni! Kép

Puszi mindenkinek! Jó hétvégét!

Eszter

Elmentünk eggyel nagyobb gyerekülést nézni, hogy tudjuk, mire számíthatunk. Hát, horror árakkal találkoztunk... Kép Elkezdünk spórolni.
budddha

Sziasztok!

Ági, szombat ide vagy oda, Apa gépet szerel, Kincső alszik, nekem marad a net.

Ma elsétáltunk a dunaparti kerékpárúton Szentendréről Leányfalura. Ha igaz a kiírás, akkor kb 15 kmt gyalogoltunk. Nem mondom, jól elfáradt mindenki. Kincső útközben belapátolt egy kis üveg répa+alma főzit. Az én ölemben ücsörgött, hugicám etette, közben a hullámokat nézte. Jó fej a gyermek.

Kitty, Kincső 10 nappal fiatalabb Rékánál, de még ő sem mászik, csak ül és forgolódik. Szerintem Ő van előre.

Eszter, mi most vettünk a Bergonban (Örs vezér tér) 16e ftért autósülést, ami 9-36kgig jó. Én a www.babakocsi.hu oldalon találtam rájuk. Nézd meg, hátha bejön nektek is.

Lányok, a hétfő ok, de én babakocsizok, az tuti.

Répa a ebéd:
Kép

Üdv
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Hali Lányok!

Bekkukkantottam egy kicsit az új hírekért. Aranyosak vagytok, hogy ilyen kedvesen fogadtok.

Levi épp most aludt el nagy nyűglődések után. Néha úgy érzem, hogy most, most majd szépen elalszik és ez állandósulni fog, aztán dehogy! Nálunk az elalvások kritikusak, napközben is és gyakran esténként is. Nagyon nehezen megy, csak úgy hogy elrázogatom a kezemben. Ez viszont nekem megy egyre nehezebben, mert már nem négy kiló a gyermek. Van tippetek, hogy mit csináljak, hogyha álmos, akkor aludjon magától és ne sírjon?

Pumukli!
Igazad va, a társaság tényleg klassz! Hát csak ámulok, hogy milyen ügyesek vagytok, hogy már a nagy kádban fürcsiztek. Mi még nem merészkedtünk oda, de már látom, hogy hamarosan bekövetkezik nálunk is, mert kicsi a nagyobbik kiskád is. Levente még sosem evett meg 270 gr-ot semmiből egyszerre. Ha már 160 gr-ot megeszik, akkor csak nézek, hogy szegény gyerek nagyon éhes lehetett.

Léna!
Kíváncsi vagyok az új frizidre! Biztos nagyon klassz és jól áll! Örülök, hogy feldobott a fodrászkodás.

Kitty!
A SOTE II. Klinikáján szültem, klassz volt. Levi nem egész három óra alatt jött a világra 3820gr-al és 58 cm-rel. Eleinte rettentő sírós volt, de ezt már nagyjából kinőtte. Majd folyamatosan írok magunkról ezt-azt jó?

Én nem tudom mi van, de ha a Levit leteszem hanyatt, két pillanat és már hason is van. Igen ám, de most meg visszafordulni felejtett el, holott azt már két hónapos korában próbálta és sikerült is. Emeli a fejét és a lábait, libikókázik a pocakján és közben sír amíg meg nem fordítom. Ki érti ezt? Tettem fel egy képet, amin a pofija ugyan nem látszik, de majd olyat is küldök. Szóval gyorsan lefotóztam a tegnapi esetet. Gyanúsan csönd volt a szobában. Bementem, mit láttam? Hát azt, hogy Levente feldöntötte a hősugárzót és ráharapott a zsinórjára.

Mariann!
Tök jó, hogy kicsit kikapcsolódtál a gyerkőccel! Mázlid van, hogy ilyen jó alvó!

Kata!
Remélem Máté megnyugodott és te is gyógyulgatsz. Tudod, jövő héten irány a piac!

Móki!
Jól olvastam, hogy ugrott az érdi ház? Sajnálom, de fel a fejjel, majd akad másik jobb. Andriska nagyon édes nagy fiú!

Mindenkinek nyugis és hosszú éjszakát!

Moncsi

Kép
monyó

Sziasztok!
Látszik, hogy hétvége van, egész gyorsan vissza tudtam olvasni.
Tomika még mindig szortyog, kicsit köhög is, pedig kapja a köptetőt. Ma már nem annyira, remélem, lassan elmúlik a betegség.
Ma (a főtt almatrutyi után) kipróbáltuk a krumpli-alma trutyit. Kicsit furcsállta az ízét, de azért evett belőle. Azt nem mondott, hogy lelkes volt, de jó pár kanállal evett belőle. Eddig az almával nem volt gond (nem fájt a poci), remélem, ezután se lesz.
Hétvégén elhozzuk az etetőszéket a tárolóból (ki kell tapasztalnom, mert lassan egy éve elhoztuk, és a barátnőm akkor mutatta meg, hogy mi hogy működik rajta. Aztán lassacskán megpróbálunk abban enni.
A legfontosabb: a héten csoda történt: Tomika egyszer átaludta az éjszakát!!!! Fél 10-től 6-ig. Ez így nem egészen igaz, mert fönt volt egyszer, de egyedül visszaaludt. Azóta maradt az egyszeri ébredés.

Kitty!
A barackot nagyon szeretné Tomika, de attól meg fákt a hasa, azért nem kap.

Bogi!
Jobbulást nektek!

Karmen!
Nem tudom, milyen lesz a Cora-s body, majd kiderül. Nekem eddig a használtan vásároltak váltak be legjobban, meg, amit a húgomék hoztak Londonból.
Tomika is mindig állna, addig nyöszörög, amíg föl állhat.

Pumukli!
Jó, hogy Nándi jobban alszik már!
Jobbulást nektek!

Anita!
üdvözlet! Tudsz képet föltenni rólatok?

Humi!
Remélem, Kristóf nem lett beteg.

Móki!
Andris nagyon aranyos!

Eszter!
Az állás nálunk is hasonló: Tomika is nagyon büszke, ha állhat. De ő még nem tud ülni (bár nem sok híja van).
A pohárbaüvöltésen nagyon jót nevettünk Gáborral.
Marci nagyon aranyos.

Mely!
Edina nagyon ügyes az éjszakai alvással!

Mariann!
Nádja is!
Épp ma montdtam Gábornak, hogy Tomika is tudja, hogy ma ő is itthon van, mert csak a kezünkben maradt meg. Ha ketten vagyunk, akkor azért bírja egy ideig a kiságyban+a székben.
Nagyon ügyes Nádja!

Moncsi!
Üdvözlet! Írj még magatokról!

Ed!
Jól néz ki Kincső kaja után!

Jó éjszakát, én megyek, mert álmos vagyok!
Tünde+Tomika
ptünde

Sziasztok!

Kezdhetem előlrőlKép már egyet írtam, csak megsemmisült.

Pumukli,
szerintem, ha NÁndi ennyit eszik vacsira, akkor biztos nem az a gond éjjel, hogy éhes. MÁté csak tejcsit kap vacsira és amikor ilyen alvás gondokkal küzdöttünk, akkor épp 80g-nál soha nem volt több estére és akkor még mást nem evett. Most szerencsére valamivel több tejcsi van és az is sokat segít, hogy ebédre már krumplit is eszik és az lassabban ürül ki a gyomrából.
Az egyik ilyen alvással foglalkozó könyv azt írja egyébként, hogy egyszerűen megszokásból ébrednek fel éjjelente, bár szerintem akkor sem olyan sűrűn kellene. Lehet, hogy Nándinak tényleg már a fogai jönnek és az bántja.
Nem látsz még semmit?

Moncsi,
nekünk úgy tűnik, hogy működik az a módszer, amit a könyv ír arról,hogy hogyan szoktasd le a gyerkőcöt az ölben történő elaltatásról. Mátéhoz már max. csak egyszer kell bemenni, ha sír,amikor ott hagyjuk, de volt már, hogy azonnal elaludt. Próbáld ki!

Mariann,
te tényleg egy mázlista vagy! Kép tejcsi is van bőven és Nádja egy igazi kis tündér, nyugodt baba, aki szeret aludni. jó nektek!! Kép Bár mostanában nálunk is lényegesen jobb a helyzet, csak ezt nekem is gyorsan le kell kopogni. Máté rájött, hogy nem is rossz dolog az alvás. Valószínűleg az is sokat számít, hogy nem éhes.

Léna, én is kíváncsi vagyok az új hajadra!

Jó éjt mindenkinek!

Kata
katca

Sziasztok!

CSak egy nagyon gyors bekukk, de ezt muszály elmesélnem.

Lehet, hogy még jó sokáig nem fordul ez elő, és hogy nem lesz belőlle rendszer, de Sára életében előszőr végig aludta az éjszakát

Este 7kor evett utóljára és reggel negyed 8 kor ébredt fel.

Ma lesz e keresztelője, este jövök és mesélek.

Lányok, köszi, aranyosak vagytok.Majd hétfőn megmutizom, a többieknek meg teszek fel keresztelős képetKép

Puszka, Léna

nuska

Sziasztok!

Szia Moncsi, de jó, hogy csatlakoztál! Nem semmi Levi a dróttal. Hihetetlen, milyen találékonyak!

Kata, napközben sem a kezedben alszik el Máté? Az este az minden szó nélkül működik, de napközben... KépKépKép

Ma megint 4kor kelt a ded. Teljesen kiszámíthatatlan. Azt hittem a vacsi mennyiségétől függ, de nem, vagy ki tudja. egyszer 6, vagy 7, máskor 4?????? nem aggódom, de már jó lenne, ha beállna. Ja, és ma hajnalban nem éhes szöszmötölésre ébredtem, hanem dumált az ágyában, mintha kialudta volna magát. Próbáljam meg, hogy ne etessem meg, hagyjam, míg hátha visszaalszik? Nem vagyok ám nagyon tanácstalan, csak úgy tűnikKépKépKép

Léna, nagyon várjuk a képeket!!!

Megyek, mert aludni próbál Andris, de nem megy egyedül, és egyre mérgesebbKép

Pusza,

Móki
móki

Sziasztok!

Jól lemaradtam, mind az olvasásban, mind az irásban. Igyekszem mindent pontosan visszaolvasni, hogy követni tudjam az eseményeket. Úgyhogy most csak 1 gyors reagálásKép

ED
Nem találtam az itt beírtak között, mi történt pontosan, azaz, hogy történt. Nézz előre, ne vissza. Tudod, akire emlékezünk , az mindig velünk van. Tünemény a kis répazabáló KincsiKép

Moncsi, Anita
Üdv köreinkben, gratula a babácskákhoz!Kép

Lénuska
Gratula Sárának, a 7alvónakKép Hidd el, mostantól ez igenis rendszer lesz!Kép Frizkóról jöhet a kép! Rövid lett? Vagy más szinű?

Pumika
A tejpép nem jobb, mint a tápszer (H.A.-t irass, mi a Humana HA-t esszük), ellenben táplálóbb (és gazdaságosabbKép ). Ha Nándi bepuszilja a 150 vizzel készült adagot, tuti 4-5 óráig nem kér enni. Peti nagyon szereti, tegnap is azt uzsiztunk.
Nem gerincsérv, ezért az durva lenneKép "Csak" porckorongsérv egy kis izületi gyulladással. Most pl. nem fáj (kopp-kopp-kopp), bár nemtom, hogy a gerinckímélő 1 hónap hogy valósul majd meg, hisz Peti napok óta már megint anyanyakánlógós kismaki...

Tündi
Látom lassan Tomimanó is rákap az iccakai alvásra, nagyon helyesKép Ügyi kiskrapek. Eteted még éjjel, ha felébred?
Jobbulást Neki!!Kép Peti is szortyog még, sajnos tegnap 2 alkalommal is megkínoztuk a porszivóval, asszem nem lesz a kedvence. Ma viszont már nem köhécselt. A cseppeket és a szirupot ma még adom Neki.

Móki
Nahát, már fél éves nagyfiad van!Kép Szerintem próbáld ki, hogy már nem eteted meg éjjel. ha este jól bevacsizik, kizárt dolog, hogy arra kelne, üres a pocak. Nekünk bevált ez a módszer, már el sem merem mondani ha kérdezik, hogy Peti 6 hetes korától nem ébred éjszaka. Még meglincselnénekKép Kép

Eszter
Valóban, hogy megnőtt Marcipán haja! Szép sűrű lesz Neki mire megnő!Kép nagyon szépen ül a Fiú, csak ámulok.

A hétvége történései nálunk: Kép

Megvettük Peti téli kollekciójának hiányzó darabjait! A Kenguru Gold-ban tündéri és csodaszép ruhácskák érkeztek, alig tudtam válogatni, merthát ugye mindet csak nem vehetem megKép Kapott 2 hosszú body-t (cicás és nyuszis), egy menő piros téli sapkát, egy plüss ujjatlan kezeslábast (bolygók és csillagok vannak rajta) és egy pihepuha egeres hálózsákot. Kék-sötétkék-krémszinű minden ruhácska. A többi öltözetet szerencsére megörököltük. Ja, és egy porszivós orrszivót mintegy bónuszként, ennek nem örült annyiraKép Kép

Mozgásfejlődésünk: Peti gyönyörűen áll négykézláb, boldog vigyorral rugóztatva a popsiját. Az előre (és hátra) haladás villámgyors, ám többnyira a kezével húzza és tolja magát. Néha besegit az egyik térdével. Szerintünk kb. 2 hét és mászik. Ülni viszont nem ül meg egyedül, pedig hűde szeretné.
Hisztije viszont megint egyre rosszabb. Elviselhetetlenül tud ordítani, ha ölbe szeretne lenni és nem veszem fel. Hasal, néz rám, játszik és közben ordít, változtatva a hangerőn. ha elindulok felé akkor keze-lába jár és nevet. Hát erről kellene leszoktatni.

Hmm, na most megyek, folytatom a visszaolvasást később. Megfőtt az ebéd - brokkoli+krumpli. Valamit nekünk is ki kellene találnom.

Szerintetek a pipicomb is adható a babának vagy csak a pipimell? Comb van, gondoltam főzök belőle egy darabkát a brokkolihoz.

Puszi Mindenkinek,

Szilvusék

Képek: a négykézlábazás és egy játszósKép
Kép
Kép
szilvus

Anita! Üdv itt. Gyönyörü kisfiad van!

Kitty! Én a fagyasztott tejböl engedek fel annyit ami kell a fözelékhez, kb. 50ml-t eszik meg, de sokszor fele megmarad és 2-3 óra mulva újramelegitem akkor neki. Ha akkor sem fogy el akkor kiöntöm.
Hát nem mondom szépen fejlödik az a kislány, mondjuk én még nem várom Orsi is másszon, járjon, jaj lesz akkor nekünk!Kép

Móki! Csirkehusi tul száraz, nem vinné a turmix és ezért öntöttem hozzá tejet de nem sokat, igy jó sürü lett, de turmixxal össze tudtam darabolni. Ezt tettem aztán jégkocka tartóba.

Hát ezek a babák, nem tudnék völegényt választani Orsinak, annyi a kinálat!

Mariann! Gratulálok Nádjának milyen ügyes már ö is!

Pár napja Orsi is folymatosan mondja dá-dá-dá-dá.
Persze amikor elinditom a videot elhallgatKép

Szilvus! Petike is milyen ügyes, na szalagdálhatsz akkor utána már!!Kép Nagyon szépen áll négykézláb!! Mi ettöl még messze vagyunk.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Karmen
Persze, csak igy sajnos a szőnyeget hányja össze, nem a mászótakaróját. Tulképp fölösleges leteritenem, gombóccá gyűri össze, de sosem időz rajtaKép Az állással kapcsolatban hasonlóképpen vélekedem, mint Te, mi sem engedjük Petinek - max. 1-2 fotó erejéig -, mert még csak 6 hónapos, álljon csak akkor, ha már magától felkapaszkodik. Nem vagyok hive a fejlődés szándékos siettetésének. Szerintem ez a mászás-négykézlábazás talán azért jött Neki ennyire korán, mert születésétől fogva szinte csakis hason marad meg. Nem tudom, de lehet, ezért.

A fagyasztott anyatejből is tehetek a husihoz, ha le szeretném fagyasztani? Vagy az már nem jó, mert fel kell előtte olvasztanom? El kell használni, mert még van 5 zacsi. Tegnap pl. anyatejet kapott Peti reggelire. Hű, de szivesen ittaKép Remélem, elősegiti a gyógyulását.

Na, már megint beszorult a lába a TV-állvány alá.

Szilvus+Petike
szilvus

Lányok,

egy kérdés, ami ez esetben nem a gyerkőcökre vonatkozik. Nektek is foltos az arcotok szülés óta? Egy árva szeplő nem éktelenkedett a fizimiskámon, de amióta Peti megszületett van egy pár. Foltszerűen. Főleg szolizás, napozás után. Mintha már múlnának, de vannak. Olvastam, hogy ezek az ún. májfoltok, valamint az anyajegyek előjövetele a terhesség velejárója. De vajon velemaradója is? Jajj!

Szilvus
szilvus

Szilvus! Én nem fagyasztok vissza felengedett tejet, viszont ha nem eszi meg a kaját akkor irtam van hogy 2 ora mulva újramelegitem. Nekem májfolt lett az arcomon, ált. kentem 60+ naptejjel, de volt amikor elmaradt, akkor lett ilyen. Szörnyü ronda, tesomnak másfél év alatt elmult remélem nekem is.

Ja nem meséltem pénteken hogy jártam. De. keményedett a cici, egyre jobban fájt, volt fejés, fél óra tusolás, közben csupa tej volt a víz, de a kemény rész nem ürült,söt egyre jobban feszitett, megint fejés (1 órán át), szopi mig a végén feltünt hogy a hólyag ami aznap lett a mellbimbóm nö és végül kicsurrant alóla egy tejcsepp. AZtán további masszirozásra még egy csepp, majd igy tovább a végén már sugárban spriccelt. AZtán minden OK lett, igaz a fél napos folyamatos masszirozás miatt most eléggé fáj a cicim, de már nincs bekeményedve. Szoval ez lehetett amikor tüvel meg kellett volna piszkálnom (gondoltam rá, legközelebb meg is teszem). Egy lány járt most igy a klinikán tüvel megszurták és vége volt a kinlódásnak. Azt mondták neki egy tejkristály zárja ilyenkor el de erröl még én sem hallottam soha. Pokoli volt.
Aztán tegnap a másik cici kezdett csomósodni, azt szerencsére ki tudtam megint masszirozni 10 perc alatt. Eddig csak 4x volt ilyen viszont sose
lett tejlázam mert idöben kikezeltem. Igy még szerencsések közé tartozok.ű

Na végre sikerült beszélös video, erröl is lett emlékünk. SZomoru lettem volna ha ez kimarad.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok LÁnyok,

hát, túl vagyunk a nyaraláson. Nem volt felhQtlen, sem a szó konkrét értelmében (2 délelQtt meg egy délután volt szép idQnk, a többi vagy esQ, vagy szél ezerrel)sem egyébként.
Nem is tudom hol kezdjem, talán ott, hogy mire kiértünk, Bence berekedt, és tiszta fehér lett az egész szája belül. Megijedtünk, fQleg a fehérség miatt. HétfQn irány a helyi kórház, ahol közölték, hogy kezdQdQ aftája van (aszondják ez szájpenész magyarul, és ált az újszülötteknek van, neki akkor nem volt, most csak összeszedte valahogy) kaptunk rá ecsetelQt, 3 nap alatt elmúlt.
Egyébként jó hatással volt Bencusra a levegQváltozás, vagy a tengeri levegQ, rengeteget evett, hatalmasakat aludt (3-4 órákat egyhuzamban) és reggelenként fél 8 - 8-ig, ami rekord az itthoni 5-6 órai ébredésekhez képest.
Sokat sétáltunk, a tengerbe 1x mártottam be, de nagyon hideg volt (21 fokos) úgyhogy csak lábat mostunk benne Kép

A hely egyébként szuper volt, rengeteg bébi volt ott.Még 6 hetes is ! Hollandiából.

Szóval jó volt.

Tegnap hazaindultunk, autópályán jövünk 130-cal, egyszer csak jobb elsQ defekt, kocsi le az útról, apa visszarántotta, és ahogy visszament a kocsi az útra, széthasadt a hátsó kerekünk is. Mindez Horvátországban, a nyílt autópályán, gyerekkel, alig maradék pénzzel a zsebünkben, és ráadásul szombat délután, mikor minden zárva van hétfQig.
Rögtön 220 lett a vérnyomásom, hogy most mi lesz.
Ugye pótkerék csak 1 volt, azt felraktuk elQre, és fellnin visszamentünk az elsQ faluba ami ott volt.ott becsöngettem találomra az elsQ házba, és elmondtam mi történt. Szerencsére nagyon rendes emberekre akadtunk, akik addig telefonálgattak, szaladgáltak párommal ide-oda, míg este fél hétre valahonnan elQhoztak egy elég lestrapált, de annyira használható kereket, amivel haza tudtunk jönni. Szóval hajnal 1-re itthon voltunk.
Hát, nem kívánom senkinek.

Bocsánat hogy nem reagálok senkinek semmit, de még visszaolvasni egy hét leveleit nem volt idQm, csak belekukkantottam, a jövQ héten megpróbálok mindent visszaolvasni.

Jó hétvégét mindenkinek, üdv az újaknak !

Puszi

Timi
kismaszat

Sziasztok!

4 napos eltűnésem oka: betörtek hozzánk szerdán

szerdán de. elmentünk otthonról, és csak csütörtök délben mentem haza, hogy a gyerekhez jön a doktor néni oltani, és arra érek haza, hogy nem tudom kinyitni a bejárati ajtót.
Taszigálom, annyi rést tudtam csinálni, hogy a kezem bedugjam. TApogatózok, és érzem, hogy a komódunk neki van tolva az ajtónak belűlről. Én mint a tipikus szőke, felhíom a férjem, hogy ő tolta e oda, de mire a kérdést feltettem rájöttem ez mekkora ökörség, ráadásul mikor elmentünk én zártam...

Azonnal idegösszeomlottam, hisztériás rohamot kaptam, és rohantam a szomszéd sráchoz, hogy jöjjön velem, mert szerintem betörtek, és nem merek bemenni.
Ajtót belöktük, és a felforgatott lakás képe tárul elénk, millió sáros lábnyom, valamit a hátsó erkélyajtó tárva nyitva.

Közben szegény Dani az autós gyerekülésben - a folyosón - vígan eszegette a postaládából kiszedett levelet, amit első döbbenetemben a kezébe nyomtam. Jött a másik szomszéd is, aki pártfogásába vette szegénykémet, bevitte magukhoz, ahol is a doki néni beoltotta. (nagyon kis hős volt, csak egy picit sírt mikor lábon döfte a dokinéni - mindkét lábon - és még szabin cseppet is kapott.) - mi így hét hónaposan most kaptuk meg a 4 hónapos oltást, a koraszülöttsége miatt. Amúgy egész jól viselte, nem lett lázas, nyűgös, sőt: du. 4-kor uzsizott eggyet, letettem, és reggel fél 9 kor kelt. Másnap is csak a kajákra kelt fel, de a büfi már félig alvás közben ment. Persze annyira kialudta amagát, hogy szombat reggel óta sztrájkol, és alig alszik nappal...

Én a lakásban remegtem egyedül mint a nyárfalevél, és erős gondolkozásba estem mi is a rendőrség száma. Én eddig azt hittem a segélyszámokat az ember álmából keltve is fejből nyomja, de akkor annyira leblokkoltam, hogy kb 2 percembe kerül, míg sokkosan eszembe jutott a 107. Felhívtam, elbőgtem nekik a bánatom, majd átkapcsoltak a kerületi kap.-ra. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy egy gépi hang vette fel és több mint egy percet vártam, mire az ügyeletes bejelentkezett a 107-n, gondolom annyi volt a hívás épp akkor. (csak zárójelben: ha épp valaki hókon nyomni készült volna, valószínüleg nem tudtam volna kivárni ezt az időt, amíg vonalba kerülök )
Itt is felvették az adataim, és mondták küldik a helyszínelőt. Addig lerogytam a konyha padlóra, mert semmihez nem mertem nyúlni. Kb. 1/2 - 1 órára rá meg is érkezett szirénázva a helyszínelő, összeporolta a fél lakást, fotózgatott, de nem bíztatott, hisz kesztyűben dolgoztak, de azzal mindent jól összemaszatotak, ám használható ujjlenyomat így nem maradt. Cipőnyomok voltak, de abból úgysem derül ki ki tette.

Ez a bizonyos erkélyajtó a most divatos műanyag nyílászáró, amiről a rendőr azt mondta: ezek az ajtók olyanok, mintha arra lennének kitalálva, hogy felnyomják óket. Hiába záródik 3 ponton, 1 csavarhúzó elég volt, hogy felfeszítsék...

Kár van, de szerencsére biztosításunk is. (persze csak azért mert a hitelhez kötelező volt kötni)

Látom vannak új csatlakozók is, nagyon jó helyre jöttetek, egy igencsak jó kis csapatot találtatok itt!Üdv köztünk!

Hétfőn azt hiszem mi is megyünk a Blahára, a testvérbabakocsival, csatlakozhatok én is a találkához?

Amúgy jól vagyunk, Danim már 6800 gr. Képrengeteget dumál, sikítozik, "énekel", haláli kis fazon. Kép

üdv

Erika
goczane

ErIKA!

Hú jajj!
EZ NAGYON NAGYON GÁZ! Mindent elvittek? Sajnálom, iszonyatos lehetett erre hazamenni. Meglopják az embert, ez az egyik legrohadtabb érzés. Nekem csak a biciklimet kötötték el (3x) de minden alkalommal sírva sétáltam haza, hogy dolgozom érte, vigyázok rá, erre hült helye. Remélem sikerül kárpotólnia a biztosítónak rendesen!!

Dani nagyon szépen fejlődik, igazi nagyfiú! Főleg a súlya, (Matyus alig pár nappal idősebb Daninál és vaságyastól 7500gr, utól fogja éri minketKépHajrá!)

Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!

Erika,
nagyon sajnálom, ami történt. Pontosan tudom, hogy milyen érzés erre érkezni haza. Velünk másfél éve történt meg ez. SZintén nem tudtam bemenni a lakásba. Nekem is az volt az első reakcióm, hogy biztos a párom van bent és ő csinált valamit a zárral.Aztán persze leesett, hogy ez nem lehet.
A rendőrök persze nem találtak semmit, az elvitt cuccokból sem került elő semmi és nekünk biztosítás sem volt, mert albérlteben laktunk és a lakás volt biztosítva, de a mi cuccaink nem.
Nagyon bosszantó, de nem tudsz mit tenni. a lényeg, hogy ti jól vagytok, nem veletek történt baj.

Móki,
ölben már egyáltalán nem altatom Mátét, de nappal még szoktam simizni a hátát, vagy a fejét, hogy elaludjon. egyébként én mostanában azt csinálom éjjel is, hogy nem etetem meg, hanem csak hasra fordítom és cumit adok. általában működik.

most mennem kell.

pusz, k.
katca

Sziasztok!

Úgy látszi ma estére csupa rossz hírrel jöttök.

Erika!
Én is nagyon sajnállak Benneteket. Én biztos még hetekig dühöngenék(a férjem meg hónapokig) ha velünk történt volna meg. De tényleg az a lényeg,hogy Veletek nincs semmi baj. De gondolom egy halom intéznivaló, meg munka szakadt most a nyakatokba.
Dani meg tényleg túlnő már lassan mindenkit.

Timi!
Ahogy írtad az autópályán történteket... Nagy szerencsétek volt,hogy 130 -nál egy első defektnél a párod egyáltalán vissza tudta hozni az útra a kocsit. Persze így is elég lehetett a tortúra. Bencus hogy bírta ezt az egészet?

Jó éjszakát !!!

Kitty
kitty123

Sziasztok

Először is köszönöm mindenkinek az üdvözlést, befogadást. Kép
Humi
Neked külön köszönöm, hogy ilyen gyorsan bekerültem a táblázatba. Írom is az adatokat. Veszpém,szül súly: 3300g magasság: 55cm.
Írtad h mostanában nem akar aludni Kristófod, s reméled nem beteg. Csatlakoznék Pera véleményéhez. Nem bizos h beteg lesz. Az én Attikám kb 4- 4,5 hónapos korától nyűgosködött esténként. Nem akart elaludni, s többször felébredt, mire végleg elaludt. Előtte soha nem volt vele gond éjszaka. 4hós korától legalább egy hónapig ezt csinálta. Egyszer aztán apa javaslatára adtunk neki este tejpépet, s utána fél pillanat alatt elaludt, s életében először átaludta az éjszakát. Azóta is kap este fél adag tejpépet, s csak utána adok neki cicit. Kb 8-kor szoktam lefektetni, s reggel 7-ig alszik. Előtte átlag 2x ébredt éjszaka, s kb 1 órán át altattam (ezalatt többször cicizett is). Hát így jöttem én rá, hogy egy hónapig éheztettem a kicsi babómat. De hát nem tudtam h nem elég neki a tejci, mert mennyiségre szerintem sok volt.

Ptünde
Van egy kép a profilomban, meg egy pár darab a fotóalbumban. Bár azok régebbiek. Igyekszem újakat is felrakni. A fotóalbum: www.babanet.hu/album/main.php?album=2742

Erika
Hát... erre nem is nagyon tud az ember mit mondani, csak azt h sajnálom. Iszonyú szar érzés. Hozzánk is betörtek egyszer, de csak azt a kevés készpénzt vitték el, ami itthon volt. Nálunk az ablakot törték be, voltak lábnyomok is, s betörő minden jel szint célirányosan ment. (tehát valami ismerős lopott meg minket) Ez még szarabb érzés, mint ha idegen lett volna, mert tudod h él a környezetedben valaki, akiben nem bízhatsz, de nem tudod ki az. Azóta sem derült ki. Utána jó sokáig cidriztünk. Azért fel a fejjel és kitartás.

Puszi: Nita
anita78

Sziasztok! Kép

Buddha Eszter Kép
A merülést nálunk is mi, szülők csináljuk. Persze első alkalommal megmutatták. Nagy élmény lehetett, hogy víz alatt odaúszott hozzátok Marcipán Kép Mi jövő szombaton a medence széléről csobbanunk a víz alá Kép

Ed Kép
Nagyon édes a répaevő-Kincsi Kép Jó sokat gyalogoltatok....

Moncsi Kép
Nándi nem egyedül fürdik a nagykádban, hanem vagy velem, vagy apával, de hihetetlenül élvezi Kép Próbáljátok ki, megéri! Kép Mi is kinőttük a kiskádat, azért váltottunk. Majd jó lesz a kiskád, ha már tud ülni benne.
Nagyon jó a zsinórrágó-kép Kép Nándi is azonnal hasra fordul, ha leteszem, de visszafordulni nem akar, pedig tud. Ha elfárad, akkor kikönyörgi, hogy fordítsam vissza.
Ha jól emlékszem Te kérdeztél az elalvásról....nos Nándi pl. napközben a mi ágyunkban alszik szinte a kezdetektől, valahogy a kiságyban nem aludt jól nappal. Mindig odabújt a párnához, odadúgta az orrocskáját, és simán elaludt. Addig-addig, hogy már este a kiságyban is kellett a párna, meleget kell érezzen az orra, vagy az arcán a meleg levegőt, ahogy lélegzik. Pille könnyű párnája van, ha eldől, vagy magára húzza sincs gond. Próbáltam a rácshoz kötni, de úgy nem volt jó. Majd reggel lefényképezem. Így magától alszik el mindig. Ha látom, hogy álmos, cumit adok, befordul a párna felé, és alszik is.

Kata Kép
Én is a fogacskákra gyanakszom. Mert éjszaka nem ébred fel teljesen, csak felsír, vagy nyöszörög. Ha felébredne megetetném szívesen. Nagyon duzzadt az alsó ínye, olyan íves lett befelé, szerintem az lehet az ébredések oka. Majd csak kibújnak egyszer Kép és akkor majd jön a többi...

Léna Kép
Gratulálok Sárának a jó alváshoz! Kép Csak így tovább! Kép Milyen volt a keresztelő?

Szilvus Kép
Jobbulást a derekadnak! Kép Tudom, hogy durva a gerincsérv, 1 éve műtőtték a páromat, és még mindig nem a régi...
A tejpéppel ismerkedünk, tegnap este evett fél adagot (80ml víz+), mi a Milupa HA-t írattuk. Most eszi a simát, a vanilíásat még nem kóstolta. Ma adtam neki simán, nem nagyon kellett, aztán délután habzsolta szilvával Kép
Mi mindennap szívjuk Nándi orrát porszívóval, de első perctől nincs gond. Nem repes az örömtől, de nem is tiltakozik.
Nagyon aranyos Peticica négykézláb Kép

Timi Kép
Jó hogy nektek nem esett bajotok, és hogy szerencsésen megérkeztetek.

Erika Kép
Végtelenül sajnálom az esetet. Én is pánikba estem volna.

Jó éjt,
Pumukli
pumukli

Sziasztok

Újra én. Tettem fel új képeket az albumba. A vége felé vannak az újak. www.babanet.hu/album/main.php?album=2742
(Mielőtt megköveztek, elmondom, hogy a kompot nem használjuk. Ajándékba kapta a kicsim, és csak akkor veszem elő, ha nagyon nem bírok vele. Attól biztos nem lesz baja. A merdzsós fotók az első kipróbálás alkalmával készültek. Azért édes.)

Puszi: Nita
anita78

Sziasztok!

Anita,
Jó volt olvasni, hogy örültél a táblicskuba kerülésnek. A köv. táblázatban már benne lesznek a hiányzó adataitok is. Nagyon aranyos Attika. Jól látom, hogy hatalmas barna szemei vannak?

Móki,
Alvás ügyben egy tipp: Én ugyan el vagyok kényeztetve, mert Krizsó kb. 10 hetes korától többnyire átalussza az éjszakákat. Este 7-kor fürcsi, aztán szopi és irány az ágy. Egyszer kell, korán reggel 4-7 között, de aztán visszaalszik és 8-10 között ébred csak. Nekünk nagyon bevált az a módszer, hogy ágyazásnál az ő kistakaróját is berakjuk az ágyunkba és amikor 4-7 között felébred valamelyikünk odahozza az ágyunkba, a saját helyére (takarójára). Ott szopizik, közben el-elalszom, de néha ő is. Szopi után visszaviszem a saját ágyába. Úgy megszokta, hogy rögtön el is alszik. Így szinte félálomban zajlik a szopi, nem fotelban, ébren.

Altatás ügyben is szerencsénk van. Kristóf mindig hason alszik, azt szereti. Eleinte ő is csak kézben aludt el, aztán rájöttünk, hogy ha hasra tesszük és valaki finoman ütemesen ütögeti a popsiját, pillanatok alatt elalszik. Sokáig így altattuk. Később a popsi ütögetés mellé jött egy kis mese, pontosabban Anyuci szövegelt össze-vissza, mindegy mit csak megnyugtató hangon. Ma már ott tartunk, hogy egy-két popsi ütögetés, pár megnyugtató mondat (max 1-2 perc lett az eleinte fél órás szövegelésből), elköszönés és egyedül elalvás van nappal és este is. Remélem ez így is marad. KOPP-KOPP-KOPP. Kép

Néhány napig többször felébredt Krizsó esténként, emellett hírtelen elkezdett nőni a hossza, de a súlya nem változott. Hála nektek megoldódott a problémánk. Én is úgy láttam, hogy nem elég Kristófnak csak a tej (nem a mennyiség miatt). Ezért 3 napja uzsira kap gyümölcsöt és utána szopizik, a többi étkezés maradt csak szopi. Így újra végigalussza az éjszakákat.

Pumi,
Ahogy írtad jó eséllyel a foga jön Nándinak. Azonban nem az esti étkezés mennyisége befolyásolja az éjszakai alvást, hanem az egész nap elfogyasztott ételmennyiség. Ezt egy LLL tanácsadó mondta nekem korábban.

Kitty,
Nagyon nem egyformák a gyerekek, ezen ne idegesítsd magad! Épp a napokban néztem a régi jegyzeteim a nagy fiamról. Ő 4,5 hónaposan forgott és ült, 6 hónaposan állt, 7 hónaposan kapaszkodva 9 hónaposan önállóan ment. Ehhez képest Kristóf a maga 4,5 hónapjával csak fekszik és magyaráz, de azt tündérien. Kép A kép azonban úgy teljes ha azt is leírom, hogy Lacus viszont 2,5 évesen lett szobatiszta és beszélni is csak akkor kezdett. Ha erről van szó, mindig a barátnőm ma már iskolás fia jut eszembe, aki 11 hónaposan párnákkal kitámasztva "ücsörgött" a járókában és folyamatosan, mondatokban beszélt, de mászni, felülni, felállni nem tudott még.

Képzeljétek Kristóf végigdumálta a hétvégét. 2 napja rájött, hogy "van hangja" és azóta a saját hangján szórakozik.Kép Berreg, "gargarizál" és telgesen változatos szótagokkal egyfolytában gőgicsél. Tüneményes, elolvadok tőle! Kép Kép Kép

Eszter,
Mily az uszi a Rubinban? Mi is oda szeretnénk menni (különösen szívünkhez nőtt az a hely, ott volt az esküvői vacsink), de azt hallottam, hogy csak úgy lehet vinni a babát ha mindkét szülő megy. Ez tényleg így van?
Jó fej Marcipán a pohárba kiabálással. Kép

Moncsi,
Üdv köztünk. Ha megírod az adataitokat, beleírlak a táblázatba. Jópofa a "zsinórt rágó Levente" kép! Kép

Megint túl hosszú lettem. Bocsi!

Puszi,
Humi
humi

Megin én.
Elfelejtettem írni, hogy a Blahára megyünk mi is. Még nem tudom, hogy babakocsival vagy kendővel, de ott leszünk.

Léna,
Viszem az igért cumisüveget!
A Nestlé pontokat pedig előre is köszi.

Puszi,
Humi

Már rég mutattam Kristófot. Itt egy friss kép róla:
Kép
humi

Sziasztok!

Köszi a tippeket alvásügybenKép Estével semmi probléma már nagyon régóta, a reggeli kelés után is visszaalszik, de kel.... Ma reggel megpróbáltam nem kivenni, csak visszafordítani hasra. A válasz röhögés, majd visszafordulás - jó játék fél 5kor Kép Feladtam, bevallom. Megetettem a csemetét, és visszaaludt azonnal. Nappali altatás: próbáltam mindent, de először még a kezemben is kiabál, harcol az álommanóval. Sebaj, majd kialakul v. miKép

Elkezdtük az almát enni. Muris, mert sokan mondták, hogy nem ízlik először a gyerkőcöknek, ill. nem nagyon eszik. Hát Andris csak azért kapott 4-5 kanállal, mert elsőre nem akartam egy adagot engedniKép Ma több, s szerintem holnap akár jöhet az adagjaKép Tejcsivel mindig megkínáljátok utána? Mert nekem van egy olyan érzésem, hogy azt MINDENKÉPP elfogadja, s az úgy nem sok neki?

Anita, egye kukac, nem kövezlek megKép Mellesleg hihetetlenül élvezte Atti, és szuperek a szövegek! Nagyon szép juniorotok van!!!!!

Erika, teljesen megdöbbentett, amit írtál. Remélem a biztosító legalább bőségesen kárpótol(bár sajna nem erről híresek). Dani gyönyörűűűű!

Megyek, mert kezdődik a nap.
(Mi is ot leszünk a Blahán)

Pusza,
Móki
móki

Sziasztok!

Most csak gyorsan Huminak, aztán jövök majd, csak a 'főnök' szórakoztatást kíván! Kép

Szóval Humi!
A Rubin felülmúlja minden eddigi tapasztalatomat és elképzelésemet! Nagyon szeretjük, alig várjuk a szerdákat. A körülmények fantasztikusak: járókák (az öltözőben is), pelenkázó hegyek, hogy még véletlenül se kelljen várni a babócákkal, szoptatósarok, etetőszékek, mikro, ha esetleg utána valaki szeretné megetetni az éhenkórászát, kikészítve meleg citromos tea, kekszek, most hirtelen ennyi jut eszembe.
Kérdésedre válaszolva: én a párommal szoktam menni, de a babák több, mint fele 'csak' anyájával érkezik, és direkt úgy alakítottak ki mindent, hogy megkönnyítsék azok dolgát, akiknek nincs segítségük.
Az oktatók nagyon jófejek! Végig bent vannak velünk a vízben, rengeteget segítenek. A menete a következő:
Babamasszázs, aznapi teendők megbeszélése, utána hűs vízben zuhanyzás, és zutty a vízbe. Itt pici játék, aztán kezdődik a 'munka' énekek, mondókák kíséretében. Nagyon figyel az oktató a babákra, mert mint mondja, a cél, hogy jól érezzék magukat (amúgy 'Boldogság programnak' hívják ezt a módszert). Az utolsó negyed óra játék, aztán jó, meleg vízben zuhanyzás - ezt imádják a babók, végül pedig átmelegedés a babaszaunában.
szóval félelmetesen szuper!! Imádom!!
Ezt az uszodát csak babaúsztatásra használják, így is van berendezve.

Na, lépek, mert Marcipán összes türelme elfogyott. Kép

Puszi,

Eszter
budddha

Sziasztok!

Húúúúúúú, volt ám termés tegnap.

Erika, nagyon sajnálom, ami veletek történt.
Hozzánk eddig 2x törtek be.Az egyik esetben meglettek a tettesek, a másikban nem.Zárójelben megjegyzem, hogy az sem jó, ha megvan a tettes, sőőőőőőőt.szóval, sztem örüljetek, ha nem leszenk meg, ugyanis mikor nálunk meglettek, a vallomásban elmondták, hogy megvannak a cuccaink(a többiekével együtt, ugyanis aznap még sok-sok lakásban jártak), de kellenek azok, mikor majd szabadulnak.Kiverni meg nem lehet belőllük, hogy hol...
A biztosító meg azt mondta, hogy ő bizony nem fizet, ha megvannak a tettesek, mert akkor majd kártalanítanak ők....
Szóval mi így jártunk.

Humi, húúúúúúúú, köszi szépen.Akkor cumisüveget cserélünk Nestlé pontokra?KépAzt hiszem te jársz rosszabbul...

Szóval, 3/4 3 kor a padoknál?

A kereszetelőről annyit, hogy egész j volt, de a vacsora...Bár mit vár az ember, ha a családtagok gyűlölettel ülnek le egymás mellé.

Nya, majd jövök a képekkel.

Puszka, Léna

nuska

Jó reggelt!!

No itt a vége fuss el véle tejcsike! KépKép Azthiszem elapadtam, sajnos. Eddig 1-2 szopikára még elég volt, de a hétvéggén egyre többször zörgettem a tápos zacsit, ma reggelre meg már a múlté a tejcsi. Kép Bár Matyikám rendületlenül szívta. Hát azért nem vagyok ám szomorú mert hát 6,5 hónap azért ez is jóKép
Azthiszem még a betegség is utolért mind2-et. Szegény Matyus egész éjjel alig aludt, szortyog, tüsszög, de a nózija alig folyik. Apa aludt vele szivacson 1 órától, tekergett meg fel-fel ébredt. A kiságyban sírt, kellett neki a közelség. Remélem visszaáll a régi (éjjel alszik Matyus)helyzet ha átvergődünk ezen. Mellesleg én is jól benne vagyok a "sűrejében" gondolom ez sem tett jót a tejcsinek. Ez van.

Karmen!
A kiságyat a www.guriga.hu oldalon van egy hasonló kiságy az alapján készíttetük. A komód az átlagos. Ezen az oldalon rajta vannak a méretek is. Ha mégis kell akkor megadom a miénk pontos méreteit. Kép

Móki!
Nálunk sem megy olyan simán a nappali altatás mint Humiéknál. Mondjuk elalszik pár perc alatt, de nem a kiságyban és nem egyedül. Eddig a cicin, most cumisüvegen, meg a szobájában van egy rendes ágy és azon alszik nappal (jól körbebástyázva). A kiságyban csak néha játszik. Este viszont a karomban alszik el (1-2 perc alatt) és megy a kiságyba. Érthetetlen hogy ez nappal miért nem működik. Mondjuk így legalább beállt és nappal alszik 3-4 órát 3 felvonásban.

Pumi!
Jó ötlet ez a kispárna, nálunk pelus a nyerő.
Ha így haladunk most pénteken mi nem megyünk úszni, de azért remélem, hogy nem így lesz!!!

Eszter!
Az uszis merülést egyáltalán nem tanítja nálunk az oktató. Tehát nem díjjazza azt sem ha én merítgetem. Mondjuk nem is bánom, majd ha látom rajta hogy teljesen ok a vízben akkor megpróbálom, de nem erőltetjük. Nekem jó így.

No megyek amíg alszik a drágám főzök egy kis sóskát. Tényleg sóskát nem lehet adni nekik?

Szép napot! Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!

Ági, SÁra eszi a sóskát már elég rég.Sztem nics vele gond.Bár csak párolva, krumplival kapja, rántás nélkül.

Puszka, Léna

nuska

Sziasztok,

nnna, próbáltam egy adagot visszaolvasni. Úgy látom, majdnem mindenkinél beindult a hozzátápi project.
Én még mindig csak az almánál tartok, de abból napi 1 egész az adag tízóraira, és délután uzsira banános vagy barackos tejpép (a Mildi küldött egy mintát, annyira ízlett Bencének, hogy vettem neki, hadd egye. Igaz én Hippet vettem, szerintetek a Mildi vagy a Hipp a jobb ? A Hippet a gyógyszertárban 845 Ft-ért vettem, de most hogy kinn voltunk Horvátországban, ugyanazt a Hippet 596 Ft-ért kaptam , be is spájzoltam belQle.)
Fözeléket mikor kezdjek el szerintetek adni ? Még nagyon sok tejem van, evés kinn még fejnem is kellett, evés után 80-100 ml maradt általában.Sajnos nem tudtam ott mit kezdeni vele, próbáltam a tejpépet azzal elkészíteni Bencének, de úgy kiköpdöste. Rejtély.

Szilvus ! Remélem a hátad már a javulás utjára kezdett térni és nem fog sokáig gyötörni. Gondolom Petbaba cipelése is rátesz egy lapáttal, és ahogy emlékszem, már ö is jó súlyban vanKép

Ági, én is most viszem Bencét orvoshoz, ha felkelt, egész éjjel nem aludtunk, köhög, fuldoklik, nem kap levegöt, és csak sírt.Szerintem kis láza is van.
Jobbulást Matyikának, és nagyon édi a fogaival !

Léna, Sárának te teszel a sóskához cukrot ? Merthogy aszonta a védönö, ne tegyek se cukrot se sót semmihez amit a babának fözök. De evett vajon ö már sóskát cukor nélkül ?

Pumi, a tejpépet íratni kell, vagy nem ugyanarra gondolunk ?

Ed, a répát mivel kevered, vagy csak úgy natur ?

Ki vagyok akadva, anyósom it teszi veszi magát elöttem vadiuj cuccokban, és öt percenként megjegyzi, hogy ö 2 hét alatt lefogyott 5 kilót, és még gyorsan ledob 3-4 kilót, és most milyen jól néz ki, csak hogy érezzem, én milyen trampli vagyok és nem vagyok képes ledobni azt a 10 kilót, mikor ö ilyen gyorsan ledobta. Vett testrefeszülö csípönacit meg topot, és most 56 évesen abban feszít. És hát tényleg nem érti, én miért nem tudok igy lefogyni, hiszen ö is eszik, nem éhezik, mégis napi fél kiló lemegy róla.
BRrrrrr...

Erika, sajnálom, hogy így játrtatok, biztosan nagyon megviselt, de remélem minden megoldódik.

Bence éjjel még ált 2x szopizik, szerintetek hagyjam vagy szoktassam le róla ?

Puszi mindenkinek,

Timi

Ui. majd írjátok meg mi volt a Blahán !
kismaszat

Timi,Erika! sajnálom, hogy igy jártatok!! Timi nagy szerencsétek volt nem lett belöle komoly baj!

Kitty! Köszi a levelet, válaszoltam jol jönne az a pénz. Hány litert adtál el?

Móki! Én is itt virrasztok néha éjjel Orsi mellett mert 20-30 perc kell neki mire abbahagyja a bohockodást és visszaalszik. Addig meg rengetegszer vissza kell forditanom az ágyban mert vagy keresztben van vagy hasra fordul és vissza nem megy. Nagy türelem álmosan kivárni hogy megunja.

Buddha! De jo lehetett látni hogy uszik a viz alatt, Orsit meriteni sem lehet, ha az orrába megy a viz utána nagy sirás van mindig. Igy nem kinzom.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Jó reggelt!

Ez aztán a termés, alíg győzöm visszaolvasni!

Erika, őszíntén sajnálom a történteket! Remélem, a biztosító kárpótol Benneteket!
Tündéri Danibaba! És az a huncut mosoly!
Az a jó, hogy Veletek nem történt semmi (az ijedtségen, idegességen kívül)!

Eszti, hol is van az a Rubin Hotel? És mennyibe kerül egy alkalom?
Mi a Park uszodába járunk, tőlünk 10 perc, de feleennyire sem jó, mint ahogy Te leírod.

Ági, fel a fejjel! Nem biztos, hogy elapadt a tejcsi. Lehet, hogy csak a sok idegeskedés miatt lett most kevesebb és ez csak átmeneti. Szoptasd minél többször, hogy növeld a mennyiséget.
Remélem, a kis Matyus is jobban van és elkerüli a nátha. Levi is szokott néha szortyogni, tüsszenteni, de semmi komoly.

Majd még jövök, megyek szórakoztatni a gyerkőcöket.

puszi

Erika
pera

Sziasztok!

Móki,
én eleinte adtam mindig tejcsit a gyümi után, de a védőnéni azt mondta, hogy nyugodtan adhatok gyümiből 180g-ot is, ha megeszi és akkor már nem kell mellé tejcsi. Azóta nem adom. A gyümölcsöt viszont imádja MÁté, bármennyit megbír enni belőle.
Egyébként, amikor Máté 5 körül ébred, akkor én is szoktam már neki tejcsit adni és akkor nagyon gyorsan elalszik.Akkor nem adok csak enni, ha 2 körül kel fel, mert akkor még tutti, hogy nem éhes. Aztán majd, ha már több szilárdabb kajcit kap, akkor talán az 5 - fél 6-os ébredés is kicsúszik későbbre.

Szóval ma mentek? ÉN nem hiszem, hogy tudok csatlakozni, de majd meglátjuk. Pedig már nagyon jó lenne veletek találkozni!

Mariann, merre vagy??

Üdv, Kata
katca

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?