Új privát üzeneted érkezett!

PatriKép

Hányadik hétben vagy?Jó hogy már ilyen nagy a babád,már én is ugy szeretnémKép
gömbölyû

Rokica,
Hala az egnek a Leigh sem a vekony noket szereti, ugyhogy elhiszem neki, hogy nem banja a dolgot es igazad van, a kebelmeret gyarapodasa meg nagyon tetszik neki is, de en meg olyan instabil vagyok, hogy ezt minden nap meg kell erositenie. Majd amikro egyutt lakunk megint es lesz sok simi meg szeretgetes, akor biztos elmulik.
Nekem is voltak olyan mensi szeu gorcseim abban az idoszakban amiben te vagy. Nekem azt mondtak hogy a szalagok most nyulnak, a placenta es egyeb nekiall novogetni es megindul felfele, ezert van. Nem kell nagyon aggodni, de ha rosszabbodna, en szolnek a dokinak. A Braxton-Hicks kemenyedeseket nem nem fogod osszekeverni semmivel. Kokemeny lesz a pocak es feszul majd nagyon. Napi 4-5 kemenyedesre mondjak, hogy meg elmegy, de ha annal gyakrabban jelentkezik, akkor szolni kell az orvosnak. Nekem napi 2-3, mikor hogy. Olyankor mindig elfekszem, es melyeket lelegzem, eleg hamar lelazul, de eleg kenyelmetlen.
Nekem a 20 hetig ugy nezett ki a hasam, mintha jol meghiztam volna. Azok akik nem ismertek, nem is gondoltak, hogy terhes vagyok, csak azt hittek, hogy sokat eszem es dagadok. Kép En annyit csinaltam, hogy valtozatlanul hordtam a szukebb felsoimet, csak egy jo kis laza kardigant vettem fel. Amikro ultem, akkor a kardigant a derekam kore fontam, amikor alltam vagy jarkaltam, felvettem a kardigant es legalabb felig felzipzarozta. Nekem nem kellett titkoloznom a munkahelyemen, de nem akartam az egesz irodahaz elott reklamozni, mert az az epulet egy pletykafeszek volt. Aztan a 20-22 het kozott Lilly ugy dontott nagyobb haz kell neki, akkor meg nagy buszken fogtam magam es nyugdijaztam a kardigant. Talan neked is sikerul kihuznod a 20 hetig... az mar jo lenne mukaugyileg?

Tunderke,
Olvasom, hogy babamozgatos praktikakat csinaltal. Te hogy csinalod. A mi kislanyunk igencsak ontorvenu, amikor kedve van akkor csinalja, de stimulalni nem lehet, nem foglalkozik senkivel. Nekem egy dolog jott be egyedul, de hat az tulajdonkeppen biokemiai rahatas. Kép Egy doboz pepsi es egy szelet csoki. A koffein es a cukor felelenkiti a kisasszonyt. Egyszer nekem sem nagyon mozgott ket napig es kezdtem megilyedni, gyorsan ettem-ittam a fenti kmbinaciot, leultem a teve ele es lass csodat, tiz perc mulva beindult a musor, na akkro megnyugodtam. Kép

Lanyok, lehet hogy mar volt rola szo, csak nekem kimaradt, de meg nem lattam egy temat es ez engem egyre jobban foglalkoztat. Az pedig az elotej. Bar talan annak meg tulzas nevezni, de "nedvezes". Nekemmostmar rendszeresen minden reggel es neha este is nekiall nedvezni a mellem. Nem veszesen, csak ahogy poloban ucsorgok erzem, hogy nedves es kis foltok vannak a polon. Melltartoban termeszetesen nem veszem eszre, mert ott gondolom az eltunteti. Ezt en meg kevesnek itelem meg a mellbetethez, csak azert hozom fel a temat mert kivancsi vagyok, hogy masnal is beindult-e ez mar. Nem sok, csak epp annyi hogy foltozza a polot. Olyan, mintha gyakorolnanak a melleim az etetesre. Kép Egyebkent automata kioldos a dolog, nem tudom szabalyozni, hogy most jojjon a kis nedv. Magatol jon egy kicsi es elmulik. Meseljetek, kivancsi vagyok!

Pmama

KépKép
KépKép
pizzamama

Rokica:

A terhesség ideje valóban 40 hét.. mint tudjuk ezt a menstruáció első napjától számoljuk.. és itt van a bibi.
Ugyanis amit számolnak az egy átlag. A peteérést mindenkinél úgy veszik, mintha a 14. napon lenne. De ez a nők legtöbbjénél sajnos nem igy van.. bár nem vagyok nőgyógyász, de a környezetemben élő nőkből ki tudok indulni: nekem még soha nem volt meg rendszeresen a mensesem (mondjuk ez egyéni dolog), anyukámnak sem.. valószínüleg tőle örököltem. Legjobb barátnőmnek 26 naposak a ciklusai, igy neki könnyel eképzelhető, hogy mondjuk a 12. napon van a peteérése, van olyan barátnőm is, akinek pontosan 31 napos a ciklusa. De még ha 28 napos is a ciklus, könnyen előfordulhat, hogy mondjuk nem a 14., hanem a 20. napon van peteérés.. miért ne? És akkor máris egy hét csúszás van! A terhessége attól még 40 hétig fog tartani, csak éppen egy héttel többnek tűnik, mivel egy héttel korábbról számolják neki. Ergo ő feltehetőleg 41 hétre fog szülni. Ez nagyon egyszerű magyarázat szerintem (én logikáztam ki Kép ).. de még azt ivegyük hozzá, hogy egyénileg eltér.. a 40 hét valójában 39 és 41 hét között mozog a baba fejlődési gyorsaságától függően.
Indokolt lehet a szülés beindítása a 40. héten, ha a baba már egyébként is 3,6 kilós és úgy látják az ultrahangok és egyebek alapján, hogy már csak veszit a súlyából.. ugyanis előfordulhat, hogy nem indul be a szülés (mert épp olyan a nő szervezete) és mondjuk csak a 45. héten indulna be, amikor már rég meghalt a baba. A jó orvos el tudja dönteni, hogy ez szükséges-e, de előre nem mond ilyeneket, az biztos. Unokatesóm majdnem 42 hétre szült, de nem indították be a szülést, viszont az utolsó napokban már befeküdt a korházba és naponta monitorozták a babát, hogy minden ok-e. Viszont az orvosa nem akart beavatkozni, amig nem feltétlenül szükséges. Nála is lehet, hogy elszámoltak valamit.
Nálam is könnyen lehet, hogy elszámoltak valamit, ugyanis amikor 9 hetes terhesen elmentem UH-ra, akkor mutatott 10 hetet az UH (előtte az 5. és 6. héten annyit amennyi), viszont azóta is a 10 hetes értékhez képest mutatja a baba korát (és az AFP-m is tökéletes lett, tutira jókor küldött az orvos). De ki tudja.. lehet, hogy normál esetben beindul mondjuk a 39. héten a szülésem és meg sem várja a kis lurkó, amig felvágnak Kép A szülés időpontja még mindig egy viszonylag könnyen, de mégsem pontosan meghatározható dolog. Talán az ultrahangok adnak valami támpontot, de azok sem sokat, hiszen tényleg teljesen eltérőek a babák. El tudom azt is képzelni, hogy vannak gyerekek, akik 38 hétre születnek maguktól, mert akkor érnek el arra fejlettségi szintre, vagy vannak olyanok, akik 42 hetesen, mert akkor. Ezért én azt tartom jó megoldásnak, hogy a kiirt 40. héttől szigorúan figyelni kell hogy mi zajlik bent, minden ok-e. Egyébként az esetek többségében valóban magától beindul a szülés a megfelelő pillanatban..

Nemrég olvastam valahol, hogy a sztárok (tudjátok a hollywoodi filmcsillagok) szeretik beindíttatni sokkal korábban a szülést, mert akkor nem ereszkedik meg a hasfal, stb.. pusztán esztétikai okokból beindíttatják 36!!! hétre a szülést.. gondoljátok, hogy az orvosoknak etikai problémát okoz beindítani a 40. héten egy esetleg még nem szülésérett babának a megszületését? Én nem hiszem, hogy okoz nekik.. de persze vannak jó orvosok, nem az összeset akarom leírni ezzel, csak sajnos a tendencia mostanában inkább arrafelé hajlik, hogy ezt többen megteszik. Ráadásul ha nem indokolt (nincs veszélyben a magzat és az anya), akkor tényleg egy szükségtelen és fájdalmas beavatkozás. Az oxitocin injekcióról meg azt olvastam, hogy a magzatnál légzésbénulást okozhat, ha rossz időben rossz mennyiségben adják be. Lehet, hogy ez nem igaz, de sokmindent lehet olvasni mindenről.. talán egy egészségügyis ehhez jobban hozzá tud szólni Kép

hanee
hanee

Falina!

Igen, én is szedek gyógyszert (4*1 Duphaston), még mindig, én az 5. hét óta. Mivel állítólag ártani nem árt, ezért én csak a 36. héten fogom abbahagyni. Szerintem a dokim nem akar a leszoktatással bajlódni, nehogy abból is probléma legyen. Nekem nem görcsölt, szerncsére, így nem vettem be semmit, de arra is felírt valamit. Szerintem görcsölés ellen a lazítás és az optimista hozzáállás a legjobb. Ha ideges vagyok, akkor pl. sokkal erősebben és többször bekeményedik a hasam.
A 15. hét már biztató!!!! A következő UH-n nézesd meg, hogy jobb helyen van-e már. Ha javult, akkor legalább hall az ember vmi biztatót, és akkor már elröpül az a 3-4 hét, amíg teljesen megoldódik a dolog.

Hajni20!

Szerintem a nyáreleji frontok időszakában elég 1 óra állva a 7-es buszon, és már bújik is kifelé a picur, nem kell oda semmi mesterséges beavatkozás. Kép

Mzx-Móni

Kép

Kép
mzx

Hajni:

Az az igazság, hogy sok jót nem tudok róla mondani, bár nem mintha tapasztalatom lenne róla.. de jó véleményem sem sok. Biztos vagyok benne, hogy maradandó károsodást nem okozt sem neked, sem a babának (leszámítva amit az oxitocinról hallottam), de baromira fájdalmas és lelki sérülést okozthat neked is és a babának is. Nem feltétlenül jó egy gyereknek, ha előbb születik, mint ahogy az el van rendelve... szerintem!
De lehet, hogy más mást mond Kép
hanee

Gömbölyű:

az az igazság hogy én még nem tudok túl sokat a győri kórházról.
Magándokihoz járok magaánrendelésre.. így nekem uh-t meg mindent ott csinálnak. így én még nem is voltama nőgyógyásszaton vagy a szülészeten...

Bár ha én horror filmet forgatnék bizti hogy a győri kórházban tenném. Kép)

Orvosok: én már jó párral befaragtam... akiket nem ajánlanék. ha esetlegh érdekel akkor leírom hogy kikhez NE.....

Árak: húú 60-150 ezer között.
Én egy vizsgálatért 8000 fizetek +3000 ha van uh is. Kép

Amugy azt hallottam hogy a ygőri kórház bababarát, bár nem anyabarát....

Szülésznőt viszont nekem is ajánlottak, állítólag ők nagyon aranyosak...

Egyenlőre ennyi.
Ha konkrét dolog érdekel nyugodtan írj. Kép

Hajni
Vendég

Patri Kép
Györfihez mentek? Szerintem ö addig fogja piszmutálni, amig meg nem mutatja az arcát. Én már tényleg majdnem feladtam, de a végén csak megmutatta a pofiját.
Megmondom öszintén, fogalmam sincs, hogy akkor most jövö héten mi lesz, de abból, amit fél füllel hallottam, aszerint jövö héten lesz a szülésröl, szoval csak ezt a 2 elöadást cserélték meg (meg ugye az elöadokat, mert az elsöre Szönyi volt irva és "Carter" jött, a fájdalomcsillapitosra meg Sorbán volt irva és egy hölgyike volt és csak az oroszos akcentusa után gondolom, hogy ö a Tamara) Majd itt informálodunk a neten, hátha valaki tudja.

Pocikörfogat. Asszem most lemaradok a dobogóról is. Én 60-as derékkal kezdtem, és most a 30. hét elején 91 cm. Igaz, babucot eddig mindig 1 héttel fiatalabbnak saccolták.

Minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Pmama:

Azt is olvastam (én még a livejournal pregnancy community-jában szoktam olvasgatni, ugye ezt szépen magyarul mondtam? :D) hogy a keményedéseket okozhatja folyadékhiány is, tehát ha már közeleg a dátum is túl sokat keményedik a pocak, először is azt javasolják, hogy pihenjen a kismama és igyon sok vizet.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

LányokKép
Most jöttem haza UH-ról. Minden rendben van! Briós megmutatta magát, kislány lesz! Ma vagyok 19+1, de az UH 19+6-ot írt ki.

MircimamaKép
Én baba előtt nem mértem meg magam (sajnos), de most 102 cm.

RókicaKép
Szerencsés vagy, hogy még tudod takargatni. Én már a 12 héten ha akartam, sem tudtam volna letagadni. Persze én büszkén mutogatom.

Én most itthon pihizek. Kedden úgy döntöttem, hogy a franc fog bejárni a sok beteg kolléga közé, na meg a BKV-n prüszkölőktől is idegbajt kaptam. Úgyhogy legközelebb csak 16-án lesz meló.

Henci
henci

HaneeKép
Hihetetlen mennyire tájékozott vagy én azt gondoltam Te egészségügyis vagy!Egyébként én is olvastam arról,hogy a sztárok beindittatják a szülést.Mondhatom szép!

HajniKép
Tényleg jó lenne ha irnál olyan orvost akit nem ajánlasz.KépAz árak megdöbbentőek,vagy már mindenhol ennyi,csak én nem tudom?Mondjuk eddig még nem foglalkoztam ezzel a kérdéssel.Jó lesz gyűjtögetnem,mert még a végén a páromnak kell levezetnie a szülést.Kép

Nektek ott lesz a párotok?Az enyém azt mondta nélküle el sem kezdődhet.Nagyon szeretne bejönni,azt mondta reméli nem küldöm ki ha nagyon szenvedek,mert ott akar lenni.Annyira szeretem,örülök,hogy ilyen párocskám van,két és fél év után sem tudnék rá rosszat mondani.A legrosszabb tulajdonsága,hogy rendetlen és lusta.
Bocsi nem tudom mi kapott el,hogy itt áradozok,remélem a kislányom mindenben rá hasonlít majdKép

Szerintetek az létezik,hogy soha nincs keményedésem?Én ilyet még a 25 hét(holnaptól 26) alatt soha nem éreztem...Az nem baj?
gömbölyû

Henci!Kép

Hatalmas gratuláció a kislányhoz!!!!!!Enyém is nunis!!!Kép
gömbölyû

Pocakméret: 97cm (68-ról indultam)

A szülésmegindításról:
épp tegnap született meg egy ismerősöm kisfia. 28-a volt a 40.hét vége, tegnap reggel indították meg a szülést (zselé), három óra körül pedig kibújt egy 55 centis, 4,1 kilós kismanó. mindketten jól vannak.

Rokica sztem nyugi! KépNem azért mert azt gondolom, hogy a szülés megindítása természetes dolog, de a babókád épp akkor fog kopogtatni, amikor kell, és minden rendben lesz. Ez az alapállás! Kép

vikka
26+3

KépKép
vikka

Sziasztok Lányok!

Mérésem eredménye:112 cm Kép Kép
És most nagyon elkeseredtem.
Pedig próbálok vigyázni a hizással.
Mátéval 30 kg-ot hiztam és most marhára nem szeretném megismételni.
Valószinűleg hormonális dolog is lehet benne. Akkor sokkal kevesebbet ettem mint előtte, semmi édességet, stb. Doki gyümölcsnapokra kötelezett, irnom kellett a súlyomat és fel kellett hivnom egy-egy ilyen nap után, hogy mennyit segitett. Ja és nem vizesedtem egyáltalán, igy nem ezért volt.
Most eddig 9 kg jött fel. Ebből kb. 3-4 kg az utóbbi 1 hónapban.Édesség is lecsúszik néha-néha.
Igaz még az előzőekből 10 kg rajtam maradt kezdősúlynak. Pedig nagyon örültem, hogy sikerült 10 kg-ot leadnom szoptatás mellett néhány hónap alatt.
Furcsa volt látni az emberek hozzáállását. Korábban vékony voltam és az ismerősöktől kaptam a megjegyzéseket hogy hogy meghiztam.

Hajni!
Ne engedd, hogy beinditsák a szülést!
Rókica mindent szuperül leirt ezzel kapcsolatban.
Manódnak még van ideje megfordulni, nyugi!!!

Csmarti!
Olyan szépen irtál a szülésről.
Örülök, hogy tanácsokkal továbbra is segitesz minket.

Falina!
Nagyon vigyázz magatokra! Nem kellemes dolog egész nap feküdni, de gondolj arra, hogy később már úgysem lesz rá időd gyerek mellett! Legalább kipihenten készülsz a Nagy Találkozás-ra!

Rókica!
Passziv táppénzen, ha jól tudom most 90 napig lehet valaki. Ha jól emlékszem 3 hónap a próbaidőd. Igy már megvan a szükséges 180 nap, nem? Csak akkor az utsó napokban kell kiiratnod magad. Drukkolok, hogy addig ki nem derüljön, mert akkor ez a lehetőség is kevés! Kép

Gömbölyű!
Vannak homeopátiával foglalkozó orvosok. A háziorvosok többsége -tisztelet a kivételnek- ezt a fajta gyógyitási lehetőséget nem igazán ismeri el. A homeopátiás gyógyszerek jelentős részét a gyógyszerészek kiadhatják, de van amit receptre irnak fel a dokik.

Mirci!
Nálunk előbb esett a hó! Én is kérek napsütést!!!

Andi
25+4
andi18

Hanee,
nem tudok menni az irc-re, mert munkahleyen vagyok... Kép

Szülésindítás:
én a múltkor kérdeztem a Dokimat, hogy hogy lesz a szülés, mire közölte, hogy ha kiírt időpontig megindul, akkor megadjuk az esélyt magunknak rendes szülésre, ha nem, akkor a kiírt időponthoz legközelebb eső szabad helyre beír műtétre. Mondtam, hogy esküvőre vagyunk hivatalosak 9 nappal a kiírásra, de közölte, hogy csak nem képzelem, hogy ez fogja vezérelni!!!??? A mi egészségünk a legfontosabb!
Sajnos amúgy már nem szempont az esküvő, mert a menyasszony Édesanyja a hétvégén meghalt... Kép

Mirci
mircimama

Gem,

ha olvasod még..
jó utat nektek!

Johanna jössz jógázni? Vagy valaki?

KépKép
vikka

Mircimama!
De jó! Megyünk együtt?Mikkor és hol találkozzunk? Én a Horváth cukinál lakom!
Rita 22

rita77

Henci Kép

Briós! Milyen jó név! Mi Poginak hivjuk a pocaklakót. Párom ötlete, mert angolul van egy olyan kifejezés a terhességre, hogy "bun in the oven" illetve "péksüti a sütőben" amit természetesen úgy forditott, hogy sül a pogácsa, ezért lett Pogi. Kép Érdekes hogy mindenki talál nekik nevet, még mielőtt megszületnének. Van mondjuk olyan ami nem tetszik, egy angol fórumon láttam, hogy Little Silly-nek hivták a manót, ami kb annyit tesz, hogy Kis Butus. Micsoda lekezelő hozzáállás, pedig a szerencsétlen gyerek még meg se született! Illetve mostanra már igenis megszületett, hálistennek azóta a rendes nevén hivják.

Ami a szerencsét illeti, hááát, ez csak azt jelenti, hogy volt hasam a terhesség előtt is! Nem is olyan pici. Tehát hogy valamivel nagyobb lett, az lebernyegek alatt akár arra is ráfogható, hogy csupán hiztam. Mondjuk az is besegitett, hogy a melleim is megnőttek, ez is takar. Kiváncsi vagyok, hányan mondják majd miután bejelentettem, hogy ők már észrevettek valamit, csak nem akartak szólni!!!

Gömbölyű Kép

Nekem is ott akar lenni a párom a szülésen, és kicsit szivére vette, mikor mondtam neki, hogy lehet, hogy én nem szeretném. Ő már végigcsinált egy szülést az első feleségével, és mérhetetlen büszke magára hogy milyen szuperül viselkedett a majd 30 órás hajcihő alatt. Ő még a császárra is bent maradt (Amerikában úgy látszik ezt engedik, Magyarországon nem vagyok benne biztos) és látta, az ő szavaival élve, mikor kipakolták a beleit az ex-feleségének. Arról nem is beszélve, hogy állitólag kétszer lehányta... mármint hogy őt a kismama. Szóval nem semmi élmény lehetett. Nemrég alkalmam volt az ex-feleséget is megkérdezni, hogy tényleg olyan szuper volt-e a párom mint ahogy ő emlékszik magára, és megerősitette, hogy tény és való, hősiesen végigcsinálta vele a szülést, és sokat segitett.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Mirci!
60-ról 93-ra nött. El sem hiszem.

Hajni!
Ha azt mondta, megbeszélitek, mi legyen, akkor mégsem hiszem, hogy be akarja indítani. Biztosan átad vkinek. A beindított szüléssel az a baj, hogy lehetnek komplikációk, mert beleavatkoztak a természetes folyamatokba. Persze van, mikor valóban indokolt. Tegnap beszélgettem a dokimmal erröl, azt mondta, ö ugyan ki nem csalogatja a babát, ha még jól érzi magát odabennt, jó kis lakása van ott neki. A baba állapotát meg lehet követni (NST, Áramlási viszonyok stb.).
A szülés idöpontját könnyü elszámolni. Az egyik kolleganöm a ciklus 9. napján esett teherbe (innen le lehet számolni a 266 napot), én meg a ciklusom 29.(!) napján. A védönö szerint már 29 hetes vagyok, az Uh szerint csak 27. Szerencsém, hogy pontosan tudom a fogamzás napját (hömérözés, ovulációs fájás), így tudom, hogy az UH-nak van igaza. Egyébként az orvost sem az ut. menszi érdekelte, hanem az UH. Az ugyanis a 8. és 12. hét között nagyon pontosan meg tudja határozni, mennyi idös a baba. Késöbb már nem olyan pontos.
Manód meg még 50-szer is megfordulhat.

Pizzamama!
Mondogasd inkább magadnak, hogy csinos kismama vagy. Én a kismamikat mindig szépnek láttam (azért van kivétel). Csak nöként kell továbbra is öltözni. Gondolom jólesik a párodtól a dícséret, csak nehogy megunja egy idö után a panaszkodást. Sztem dícsérni fog anélkül is, ha végre találkoztok.

Patri!
Szép kis "Gömböcöd" van!!

Kép
sygnum

Gömbölyű:

szóval akiktől isten ments. Kép)
Dr. Bödecs Péter ( egy hentes).
Dr. Nagy Miklós ( barátnőm mesélt horror dolgokat)
Dr.Nagy Gábor ( úgy látszik ezek a nagyok nem jönnek be).
Dr. Soós Szabolcs ( már nagyon öreg és lemaradt a korral)

Na és akiket nekem is ajánlottak:
DR. Likár Zsolt
Dr. Fülöp ( a keresztnevét nem tudom).
Dr. Bodai ( asszem)
( bár én egyiket sem ismerem)

Hajni
Vendég

Andi,
Te hol vagy? Most látom csak, hogy itt sem süt a nap (két napja leszakadt a redőny és itt ülök a 40W-os lámpa mellett egésznap (Főnököm szerint olyan az iroda, mint egy kripta...Kép).
Veled beszéltük a Halász Judit dc-t az irc-n, ugye jól emlékszem?

Mirci
mircimama

Lányok!

Köszi mindenkinek a bíztató szavakat. Kép
Én bízom az orvosomban , de leginkább a kisfiamban, hogy jókor fog jönni és addigra rájön hogy neki sokkal jobb denevér pózban. Kép)

Azért legközelebb tisztázni fogom a dokival, hogy hogy is van ez. Kép

Hajni
Vendég

Gömbölyű,
ha a Párod szeretne bemenni, miért nem engeded? Ráadásul már "bizonyított". Azt még mindig kérheted, ha elfajul a helyzet, hogy hagyjon magadra, de az elején biztos, hogy Neki is sokat számít, hogy ott van Veled, mert a fájdalmat úgysem tudja átvenni, de a Tőle telhetőt megteszi Értetek lelkiekben és némi kézszorongatásban. Az én Párom végig vajúdta velem a 15 órát, majd sírva várta, hogy a műtőből mindkettőnket kitoljanak... Másnap reggel 8-kor, Ő volt az első, akit a sebészeti őrző ajtaján megláttam... Le sem tudom írni azt az érzést, mennyire hálás voltam Neki... (még most is kiráz a hideg Kép)

Lányok,
úgy látom a "derék"bőség-arányok nagyjából hasonlóak Kép Kép

Mirci
mircimama

HajniKép
Köszönöm,lejegyeztem a noteszkámba,még jól jöhet.Olvastad azt a trükköt,hogy an fordulhat meg a baba?Tudod a térdelős.(Lásd:fennt)Azért a 95 % nem rossz arány.
Mondta a védőnöm,hogy van ,hogy a babát az orvosok forditják meg,olvastam is róla,nahát részemről szóba sem jöhet a dolog.

RokicaKép
Tényleg egy hős a Kispapid,ha egy császárt végig nézett.Kép

Andi15Kép
Köszi az infót,szerintem be fogok menni a gyógyszertárba érdeklődni,mert délután hőemelkedésem voltKép
gömbölyû

MircimamaKép
Szeretném ha ott lenne a párom,ezt már akkor is tudtuk,amikor még a baba csak gondolat voltKépTényleg nagy szükségem lesz rá,arról nem beszélve,hogy az micsoda kötelék,nem igaz?Kép
Ezért nem szeretnék császárt,de tuti megfordul a babám,mert már mintha másfele érezném a rúgásokat.
gömbölyû

RokicaKép
Hanee-nak igaza van. A számolást tényleg nagy átlag alapján csinálják a dokik. Én speckó pontosan tudom mikor volt a pé, és ezen a napon készült Adrián, úgyhogy visszaszámoltam belőle 14 napot és azt adtam meg menzi idejének. Azóta minden UH-s meg van nyugodva, hogy napra pontosan fejlődik.

Talis lányokKép
Nem akarok senkit sem megsérteni, és lehet, hogy kiméletlenül fog hangzani, DE aki az influenza, virusos hányás, hasmenés, és egyéb himlőbetegség bármely esetleges kezdeti tünetét produkálja szombaton az légyszi ne jöjjön akármennyire is akar!

Üdv,
MJ-Móni 20+6
mj__móni

Rita,
arra gondoltam, hogy találkozhatnánk a metro végállomáson, a lefelé menő mozgólépcső tetjénél. Mondjuk 14.45-kor?
Megadom a mobilom, hogy tudjuk tartani a kapcsolatot: 20/9135-339

Mirci
mircimama

Sziasztok!
Már jó régen írtam nektek, de mindig olvaslak benneteket. Szerintem már nincs senki aki emlékezne rám.

Szeretnék tőletek valamit kérdezni.
Ismeri valaki a MIKOGAL hüvelykúpot. Folyásra írta fel a doki, biztos jó is csak hátha van valakinek tapasztalata róla.

Légyszí írjátok meg ha ismeritek, vagy hallottatok róla.

Andi (zalai)
17+0
andi71

Rokica,

A te parod hogy tanult meg magyarul es mennyi ideig tartott neki? Nekem az elso ferjem amerikai, nek ugy ahogy sikerult tarsalgasi szintre eljutnia. Ez alatt azt ertem, hogy mondjuk egy etteremben tudott maganak rendelni magyarul, de azt hogy beszelt volna azt em mondhtanam... . Viszont a Keary baratom 4 evet elt magyar foldon, a mennyasszonya is magyar, akinek az angolja nem tul eros es o hihetetlen jol megtanulta a nyelvet, de hat 4 evig tartott... . Visszagondolva nyelveszeti tanulmanyaimra, a magyar az kegyetlenul nehez nyelv megtanulni az biztos. Szoval csak kivancsi lennek, hogy a te parodnak mennyi idejebe telt es milyen modszerrel tanult. Apaja, nagyon ugyesen beszel es kreativan kombinalja amit tud, de kisse aggodom. Es a ferjed mit dolgozik otthon? Nehez magyartudas nelkul allast talalni?

Pmama

KépKép
KépKép
pizzamama

Mirci és Többiek!

Igen, velem beszéltél. Vácon vagyok.
Szóval:
Van egy-két Halász Judit albumom valamint Dés-Geszti féle Dzsungel könyve CD-n.
Akit érdekel és jön a talira jelezze és akkor másolok! Esetleg azt is érdemes megirni, hogy audió vagy mp3 formátumban kéritek. Nem mindegy, hogy 1 cd-re ráfér vagy csak 3-ra.
Eddig Mirci, Pipocska, Hanee szerepel a listámon. Ki kér még?
Andi
andi18

Gömbölyű,
írtad, hogy soha nem keményedik a hasad... Nekem is csak a jól sikerült házasélet után Kép Kép és csak néhány percig tart.

Bocsi, azt hiszem valakivel összekevertelek. Valaki írta (azt hiszem ma), hogy nem akarja, hogy a Párja ott legyen...,de ki?

Mirci
mircimama

Andi,
én audio formátumban szeretném kérni, és kérlek írd meg, hogy kb. mi pénz az ára a 3 cd-nek! Köszi: Mirci
mircimama

Mircimama!
En nem akarom!! Kép
O meg igen, szoval ezen meg elelmelkedunk... Kép

Rokica,
Vizhiany az itt nincs! Nagyon sokat iszom, talan tul sokat is...

Meg egy tema, a koldok kidudorodasa. Az enyem szerintem holnapra kint lesz... Jaj! Ti hogy alltok? Ez normalis?

Pmama

KépKép
KépKép
pizzamama

Gömbölyü:
Nem vagyok egészségügyis, amolyan szakbarbárnak nevezném magamat... Kép Ami érdekel, annak utánaolvasok, néha jobban.. és valahogy minden érdekes infó nagyon megragad az agyamban. Meg ha valamit nem tudok, hajlamos vagyok részletekbe menően kérdezni pl. orvost, vagy védőnénit (akinek már az agyára megyek másfél óra beszélgetés után Kép )
Szerintem az jó ha nem volt keményedésed. A szakirodalom azt irja, hogy a keményedések előfordulhatnak a 26. hét tájától időnként, de ez nem szükségszerű és lehet, hogy észre sem veszed, mert a normális mértékű bekeményedés pár másodpercig tart, pl. helyváltoztatásnál.. lehet, hogy mire odanyúlnál a pocidhoz, már el is múlik.

Én a páromon azt látom, hogy óckodik attól, hogy bejöjjön (bár nekem császárom lesz), próbálom azzal rábeszélni, hogy ez egyáltalán nem olyan véres és ébren leszek én is és a kezébe adják a babát.. de látom rajta, hogy nem nagyon szeretné, de a kedvemért megcsinálja szerintem. Én erőszakos leszek ebben, mert tudom, hogy később nem fogja bánni, hogy ott volt. Itt még az sincs, mint a normál szülésnél, hogy lát szenvedni, mert egy műtétről van szó, és azt neki nem mutatják meg, ahogy engem felvágnak (hacsak meg nem akarja nézni) Kép
Viszont nekem néha olyan parám is van, hogy mintha párom annyira nem lenne oda a babázásért sem.. persze ez igy hülyeség, mert imádja már most, de nem verseng, hogy a hasamat fogdoshassa, amikor mocorog.. néha én teszem oda az ő kezét, de aztán megunja a dolgot, mert nem érez semmit.. Lehet, hogy csak én vagyok hisztis ilyen téren, nem tudom.

Sygnum:
Épp erről beszéltem! Látod? A tiéd még szélsőségesebb eset, de egy csomóan vannak igy.. az enyém is elég szélsőséges.. ha az utolsó mensim alapján kéne számolni, akkor kb. 30 hetes terhes lennék, mert kimaradt 2 hónapot a mensesem, mielőtt teherbe estem. És ettől mindig kiakadtam, hogy mindenki mindig igy határozza meg: "mikor is volt meg Önnek utoljára?" Amikor először az orvoshoz mentem, ő is ezt akarta tudni.. én meg mondtam, hogy nem tudom megmondni, de ha megmondanám sem jelentene semmit, mert azóta eltelt legalább 2 hónap. "de mondjam meg akkor is".. de akkor sem tudtam.. nem tudom, miért ragaszkodnak ehhez annyira. Ha azt nézem mikor foganhatott a baba, ahhoz képest az ultrahang teljesen pontosan mér a 10. hét óta.. de bármilyen orvoshoz megyek, nem az UH-r kéri, hanem hogy "mikor volt meg utoljára?" Hülyeeségnek tartom ilyen orvosi technikai fejlettség mellet a naptármódszert alkalmazni ennek kiszámítására.

A kismamik tényleg szépek Kép Habár most találkoztam nemrég egy kismamával, aki előrébb jár nálam kb. másfél hónappal.. és valahogy nekem ő inkább egy hájpacninak tűnt, nem terhes nőnek.. csúnya nem volt, csak épp furcsa Kép

Móni:
Szerintem nem sértessz meg senkit ezzel és már én is szerettem volna irni (de igy legalább nem én vagyok a főhóhér), hogy aki egy picit is betegnek érzi magát, tényleg ne jöjjön, magára és másokra való tekintettel.. Tavasszal úgyis lesz még találkozó, nem is egy remélhetőleg Kép

hanee
hanee

Sziasztok!

Hajni
A doktorok hónapokkal elöre tudják a konferenciák idöpontjait! Nálunk apa is úgy intézte, hogy május-aug. között nem utazik el sehova.
Harántfekvés: még megfordulhat, az én babám faros... A fordulásban bízom... Így császár lesz...
Betsy
Vendég

Gömbölyű!
A héten vagyok a 30-ik hétbe, és május 15-re vagyok kiírva, bár a dokim szerint azért április végére azért legyek összepakolva. Szerintem sem húzzuk ki május közepéig. Aranyos a gömböckém, mert a telt pocakját azt mindig mutogatja, szóval nagyon elégedett és lusta vagy nyugodt baba.

MIrcimama!
Melyik Halász Judit cd érdekel az utolsó?

Minyu!
Szerintem is a Györfihez megyünk, elég jókat olvasni róla. Tényleg kell csokit enni előtte?
Akkor viszek egy egész táblát.
Más kérdés, Te mit tudsz az epidurálisról a kórházban, mert ügye az egyik mindig ügyeletben van, most akkor meg kell valamelyikkel beszélni vagy amelyik van az adja? Ja, mert ha lefoglalod akkor elég rendesen fizetni kell érte.
Akkor a jövő szerdáig kiböjtöljük az előadást. Valószínű a Tamara volt az előadó.
De jó neked ilyen pici pocid van, a dokim azzal vigasztalt, hogy a második gyereknél nagyon gyorsan nő a pocak, hát veszem észre. De ez egy kis gömböcnél nem is csoda.

Képzeljétek tegnap kaptam meg a terheléses vércukor eredményemet (telefonon mondták hogy jó) és elég érdekes, mert első szúrás után 4,7 volt aztán megittam a szirupot és a második szúrás után lement 3,5-re. A tartomány egyébként 3,7-6,6. Mondjuk a férjem is ilyen jó kis édes teát csinál, úgyhogy nekem nem volt olyan vacak a löty. Én azt hittem, hogy na majd jól felmegy, de meglepődtem. Mondjuk hétszer szúrtak mire eltalálták a vénámat (szarok a vénáim) és szerintem azért nem ájultam el, mert jó sok cukor volt bennem.
Patri
patri

Mircimama!
Akkor mehetünk együtt?
Én a Horváth cukinál lakom!
Mikkor és hol találkozzunk?
Rita 22

rita77

Mirci!
Most nézem, hogy több dolog is van!
1. Dzsungel könyve
2. Halász Judit:
a)A fiam meg a lányom
b)Kép a tükörben
c)Rendkivüli gyereknap
d)Vannak még rossz gyerekek
e)Mákosrétes
3. Shrek
4. 100 Folk Celsius - mesezenék
5. Rudolf Péter-Nagy Kálóczy Eszter: Mese-Ház

Most elbizonytalanodtam mennyire is fér ez rá valójában. Nekem 1 CD-n van, de mp3-ban.
Mindjárt jön haza a párom és segit megoldani a problémát.
60 Ft/CD-vel számolhattok szerintem, de még ma véglegesitem a helyzetet!

Andi
andi18

Sziasztok!

Andi71!
Sajnos hüvelykúp-ügyben nem tudok segíteni, mert nincs tapasztalatom, DE!!!Kép emlékszem rád! Rajta vagy a listámon!KépKépKép Ugye jól vagy?!?!

Minyu!
GYÖNYÖRŰ!!!

Lányok!
Én meg azon hatódtam meg, h. ti meghatódtatok azon, amit a szülésről írtam!!!KépKépKép Örülök, h. voltak olyanok, akik meg tudták erősíteni a leírtakat, de természetesen mindig van ellenpélda is! Ha kicsit több időm lesz, akkor írok a szoptatás(omról) is. Nem lesz olyan szép, mint az előző történet, de tanulságosKép! Végeredménye: Eszter 10 hónapig szopizott, 6 hónapos koráig pedig CSAK anyatejet kapott.

Márti
csmarti

Betsy:

Azért szólt már most az orvsom, hogy jún . 7-e körül nem lesz. Kép(

Hajni
Vendég

....hogy már megint milyen okos voltam.... Kép

a pocakméret jó, de a 68 a derekam volt Kép

KépKép
vikka

Bocsi Dupláztam!
Rita

rita77

Andi18,
Félve kérdezem, hogy esetleg lehet mindből kérni egyet (Bence imádja ezeket a mesés dolgokat...) Kép

Hanee,
velem nemrég találkoztál és kb hat héttel járok előtted... Kép

Rita,
a 15.09-kor írt Hozzá(d)szólásomat átugrottad valószínűleg... Kép Kép Remélem így jó a hely és időpont.

Most elindulok haza és kb másfél óra múlva "látlak" Titeket...

Mirci
mircimama

Andi71,

én is Mikogal kúpot kaptam a múltkor. Félsz tőle?

KépKép
vikka

Patri Kép
Ha megbeszéled valamelyikükkel (tehát lefoglalod és fizetsz érte, ahogy te is irtad), akkor tutira ö adja be. Ha nem foglalod le, akkor az ügyeletes anesztes, de nekem a Carter doki szavaiból az jött le, hogy csak Sorbán és Tamara EDÁ-s, és van még rajtuk kivül anesztes orvos, de ök nem szoktak EDÁ-t adni. Persze, lehet, hogy totál félreértettem. Mindenesetre a dokim azt mondta, hogy majd a kövi terhesgondozáson (16-án) elmondja a lehetöségeket. De ha fogadsz szülésznöt, akkor ö is bizti elmondja pontosan.

Köszönjük a bókokat pocilakóm nevében is Kép

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Mircimama! Kép

Haha! Kép Engem kevertél Gömbölyűvel, ami érthető, mivel én is gömbölyű vagyok! És én nem azt irtam, hogy nem szeretném ha bent lenne, hanem azt hogy nem biztos. Valószinűleg majd a helyszinen fogom eldönteni. Párom egyébként képes a végletekig elragadtatni magát érzelmileg, jó és rossz irányban is, ezért félek egy kicsit, mit produkál majd egy ilyen stresszhelyzetben. Ő borderline személyiségzavarban szenved, ami kezelve van, de ennek ellenére sajnos nem mindig kiszámitható érzelmileg, főleg nagy stresszhelyzetek válthatnak ki belőle kevésbé kivánatos reakciókat. Pl mikor megtudtuk hogy terhes vagyok pont a karácsonyi őrület kellős közepén, akkor volt, mint már emlitettem, egy-két kellemetlen nap. És azt a pár hónapot, amikor a gyógyszereit abbahagyva költözött Magyarországra a diplomamunka stresszhatása után, hát azt nem kivánom legádázabb ellenségemnek se. No mindegy, azóta persze minden sokkal jobb, és azt kell hogy mondjam hogy azt a pár napot kivéve Karácsony táján példásan viselkedik azóta, egy szavam se lehet rá, sőt. A tenyerén hord. Amúgy is a tenyerén hordana, de akkor nem képes rá. Na mindegy, hagyjuk. Kép

Pizzamama! Kép

Párom 4-5 évig élt Magyarországon a 2. számú feleségével, aki szintén amerikai, tehát őtőle nem tanult magyarul. Viszont ez idő alatt magára szedett annyit, hogy anyukámmal, nagymamámmal elbeszélget, ha nem is ért mindent tökéletesen. Néha azért bevágja a hisztit (a szó szoros értelmében, többek között ez is téma volt ama bizonyos karácsonyi napokon) hogy ő sose fog megtanulni magyarul és mindenki ellene van és ott fog állni egy kamasz lánnyal (majd 15 év múlva) és nem fog tudni vele beszélni, mert neki senki nem segit magyarul tanulni, és hogy majd én ezért fogok elválni tőle. Hozzáteszem még nem vagyunk házasok. (Aki nem tudja, milyen a borderline személyiség, hát ilyen, csak még durvább irracionalitást is tud produkálni.)

De hogy válaszoljak is a kérdésedre, mi szinte kizárólag angolul beszélünk egymással, és az a pár kisérlet amit arra tettünk, hogy velem gyakorolja a magyart, kudarcba fulladt. Hiába vagyok angoltanár, és ehhez tengernyi türelmem van, az ő magyartanitásához egy fikarcnyi türelmem sincs. Talán azért is mert magam se értem a magyar nyelvet, és neki meg pláne nem tudom elmagyarázni, és ez frusztrál. De neki van külön magyartanárja, akihez mondjuk hol jár, hol nem, tehát nem túl rendszeres.

A munkát meg egyenlőre úgy oldottuk meg, hogy tanit, mert mi mást tudna itt csinálni. Éppen most néz ki úgy, el ne kiabáljam, hogy kapunk ketten együtt forditói / lektori folyamatos munkát a Budapest Business Journal-tól, tehát az is pénz. Ő végzettségét nézve iró, ráadásul drámairó, de van csomó szerkesztői/lektori tapasztalata. A jövőben szeretne beférkőzni vagy valami újságirói állásba vagy egy egyetemi posztra, vagy mindkettőre, ugyanis a végzettsége megvan hozzá.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Pmama:

Köldökdudorodás tök normális! Nézegess a neten pocakos kismamaképeket! Nem mindenkinek pattan ki a köldöke, de elég soknak igen. Olyat is láttam hogy hegyesen állt kifelé!!!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Patri,
De jo neked, ugy szeretnek mar en is itt lenni. Pedig csak augusztus 10-re vagyok kiirva.

Viko: Amit ma megtehetsz, ha tenyleg nem tud elmenni a ferjed a dokihoz, hogy veszel a gyogyszertarban hanyasra es hasmenesre gyogyszert. DE, holnap szerintem mindenfelekeppen menjen, itt Franciaorszagban az influenza utan ez a masodik legnagyobb virus. Sajnos antibiotikum nelkul nem igazan fogja kiheverni. Azt hiszem a WC-hasznalatrol mar volt szo, ezenkivul nem igazan van kivedesi modja.
Szoritok, hogy ne kapd el!

Hajni,
Akkor most harapjatok le a fejem! De, szerintem nem mindig rossz egy betervezett szules. Egyreszt mert ha programozva van, altalaban mindenki benn van a korhazban-szulesz, apolo, mutos, altatos, gyerekgyogyasz stb. Ha akarsz erzestelenitest megkapod, ha barmi problemad van keznel van a megfelelo szemely. Nalunk peldaul le van irva feketen feheren az informaciokba, amit a harmadik honapban kapunk kezhez, hogy aki este szul, nem jogosulhat ez epiduralis kezelesre, mivel este nincs benn a megfelelo orvos nnek beadasara.
Na nem mintha ennek kimondottan hive lennek, de szerintem az orvosok csak tudjak mit szabad es mit nem. Nekem az elso szulesem csaszar volt.
A baba egesz a hetedik honaptol farfekveses volt.
A nyolcadik honapban megkezdodtek a fajasok, benn tartottak a korhazban infuzion. Mivel a dokim szabadsagra ment ket dolog kozul valaszthattam. Elozoleges vizsgalatok alapjan a baba szepen ki volt fejlodve.
Hazamehettem volna, majd ha a fajasok ujrakezdodnek egy idegen dokival megszulhettem volna, egy hosszanti vagassal(surgos esetben)nem egy keresztbenivel. Vagy pedig meginditjuk es megszulom nala.
Megszultem nala, 37 es fel hetre, 49cm es 3.20 kg-val a fiam. Mihelyst kivettek, ott volt a gyermekorvos aki megvizsgalta, velem pedig egybol tudott foglalkozni egy szakorvos, mivel komplikacioim voltak. Ha mindez egy este tortenik, amikor senki nincs benn, lehet, hogy mar nem is itt kopogtatnam a billentyuket.
En ha tehetem uezt fogom valasztani.
Szerintem bizzatok meg az orvosokban.
Persze ez csak egy egyeni hozzaallas, mindenki azt csinal amit akar utana.

Henci,
Gratula a kislanyhoz

Udv
Aniko
17+1

KépKép
KépKép
aniko47

RokicaKép
SORSTÁRSAM!
Légyszi majd alkalomadtán mondd el a páromnak, hogy nemcsak a "hülye és türelmetlen" felesége nem képes vele kommunikálni magyarul, és tanitaniőt magyarra, hanem van olyan angol tanár akinek ez szintén nehézséget okoz párkapcsolaton belül.

Hátha megérti, hogy miért vagyok vele olyannyira türelmetlen amikor már 10 éve kever az s és sz-t, stb.

Üdv,
MJ-Móni 20+6
mj__móni

Csajok!

Ne hülyüljetek már!
Ha nektek 97, akkor nekem miért 103???
Mérjétek meg még egyszer.
Hanee!
Neked másfélszer akkora a pocód mint nekem.

Én voltam az a hájpacni?KépKép

Giggancs!

Mintha lett volna valami a szembe csepegtetésről. Rémlik.

Kép
Kép
pipocska

Rókica!
Én nagyon az apás szülés híve vagyok, de igazad van, borderline-nal nem jó ötlet. Ez igencsak nagy élmény.
A szemcseppet megtaláltam.A gonorrhoea okozhat a babáknál szembetegséget, ezért 1%-os ezüst-acetátot cseppentenek a szemükbe megelözésként. Hogy miért nem az anyát szürik, passz. Valószínü ez az olcsóbb és veszélytelen.

Minyu, Patri!
Hogyhogy nem tud minden aneszteziológus EDA-t csinálni? Hát nem az a dolga?

Anikó47!
Egyetértek veled, ha programozott császárról van szó. De hüvelyi szülést inkább ne indítsanak be, ha nincs rá szükség. Én spec. még a burokrepesztést sem akarom engedni.

Pizzamama!
A köldököm már ellapult, ki is fog dudorodni néhány héten belül. Nem túl szép, de nem gond.

Kétnyelvüek!
Hogy fogtok beszélni a gyerekekkel? Mindkét nyelven vagy csak az egyiken?

Éva

Kép
sygnum

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?