Új privát üzeneted érkezett!

Zsani,
Ti hol vettetek ilyen rucit? Mert mi Írországból kaptuk. Engem is érdekelne az a bolt ahol ilyen szépségeket lehet kapniKép)).
Tejcsivel kapcsolatban, kár, hogy nem tudod lefagyasztani. Pedig késõbb biztosan jó lenne. Csak egy futó gondolat, közel lakó rokon, barát sem tudja lefagyasztani?

Kryss,
Hát meg tudlak érteni, én is foglalkoznék apuicival, de õ éjjel-nappal tanul, de most indult el vizsgázni épp, talán most lesz egy pár nyugisabb napunkKép.

Bringa,
NAgyon ügyes Hanna! Mi a Brendonban vettük ezt a babát, Júlia babának hívják és egy sípoló labda is van mellette. Lili napok óta szinte csak ezzel játszikKép.

Halihó többiek, merre jártok?Kép

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok Lanyok,
‘Remelem mindenkinek olyan jol telt a karacsony mint nekunk.Anyueknal voltunk es Alex mar az odaerkezes utan nem is kohogott.Lehet hogy csak hideg levegot nyelt a hetfoi setan.
Erdekes modon negyon jol aludt el este,szinte beleajult az utolso etetesbe.Senki nem hiszi el nekem hogy otthon nem mindig angyalka.: ))))
Egy borond ajandekkal tertunk haza.Ezer fele ruha es zenelo jatek melett ami nekem a legjobban tetszett egy mikulas jellegu rugi sapkaval es elokevel.
Betettem a profilomba ahogy Alex uldogel az ajandekok kozott,ketsegtelenul O volt nekunk a legszebb ajandek: ))))
Annyira mosolygott mindenkire ,ez eddig nekunk uj volt mert csak rank mosolygott de most minden rokonra es gugyogott is ezerrel.
Viszont tegnap is sikerult mar ejfelkor aludnunk reggel 7ig.Remelem visszaall a rend.

Csics,
Igen ez a neve a c vitamin cseppnek,amjd jovore megprobalom ujra keresni mert addig nincs esely ra.

Lili,Zsani
Edesek a babak,na ezert akarok en is meg egy kislanyt hogy lehessen oltoztetni gyonyoru ruhakba: )))

Tapszer,
En is BEBA Ha-t adom neki.

Csics,
Majd ha nagyobb lesz Alex en is kiviszem a babahordozoban,bar egyenlore jol evan a kisagyaban egyedul is.Gondoltam veszek majd ilyen szeket ami csak felig ultetheto es zenel.

Kataa

Kép
Kép
kataa

ilke: sajnos sehol sem tudom lefagyasztani :=( Na mindegy, majd beleszuszakolom Juliba KépKépKép
A ruhát én a Kenguru Gold-ban vettem (a Gyöngyösi sétányon van egy nagy boltjuk), igaz, hogy nincs az alján csik, de kis virágok vannak az elején. Most csak kevés kisruha volt, mert nincs szezonja, de azt mondta a hölgy, hogy tavasszal sokféle lesz majd Kép

bringa: gratula a forgáshoz Kép Juli a forgást most szünetelteti, most az ülés van soron Kép

Kataa: nagyon szép ajándék Kép

zsani
zsani

Sziasztok!
Vége van a nagy karácsonyi rohangációnak, úgyhogy van idõm írni is, nemcsk olvasni.

Megnéztük Ádámmal együtt a profilokat, visongva gyönyörködött a babákban. A két favorit a piros ruhás illetve a sárga kapucnis Lili voltKépKépKép.

Lányok! A legegyszerûbb módja a fogacskák megnézésének, hogy jól megnevettetitek a babát, úgy, hogy nyitott szájjal nevessen, és már látszik is, hogy van-e foga. Vagy egyszerûen az ujjatokkal megsimogatjátok az ínyét. Ha engeditek, hogy picit rágcsálja az ujjatokat, akkor is egybõl meg lehet érezni, hogy kibújt-e már a fogacska.

A foggal való szopizást még gyakorolni kell, mert Ádám néha belém mélyeszti a fogait, és akkor csillagokat látok. Persze nem direkt, hanem véletlenül, de akkor is.

Ádám két új "szava" a trrrrrrrr és a prrrrrrrrrr, ezeket ismétli folyton, nagyon aranyosKép.

Az alvással nagyon jól haladunk!!!! Ott tartottunk, hogy a második nap 10 percig sírt elalvásnál. A következõ napon hang nélkül elaludt, és ez azóta is így vanKép. Bár valamelyik nap sírt, mert a hátára fordult és nem tudott visszafordulni.
Az éjszakát még nem alussza át, de max. 1x vagy 2x ébred fel, és hamar vissza is alszik. Nem szopik (nem éhes). Bár tegnapelõtt gáz volt, mert a nagy karácsonyi érdekességek még az evéstõl is elvonták a figyelmét, napközben alig evett. Aztán éjszaka, mikor 2,5 órán keresztül nyöszörgött, megszoptattam, de akkor már lõttek az egész éjszakának. Ezért tegnap szopi mellett még cumisüvegbõl is adtam neki tejet, jól bekajált, aztán aludt is, csak 1x ébredt fel.

Tegnap megpróbáltam a krumplit: 20 ml tejbe 1 pici kocka fõtt krumplit tettem, hát, mit mondjak, nem volt valami nagy sikere. Majd ma újra próbáljuk.

Most befejezem, mert annyit írtam, hogy nem gyõzitek olvasniKép.

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok!
Már kétszer írtam egy csomót, de elszállt Kép. remélem, lesz energiám mégegyszer megírni.

Megnéztük Ádámmal a profilokat, visongva örült a babáknak. A legnagyobb sikert a két Lili arattaKépKépKép.

Ádám megtanult két új "szót": trrrrr és prrrrrrrr. Most állandóan ezeket ismétli, nagyon tetszik neki.
Az alvással nagyon jól állunkKép. A harmadik este óta magától alszik elKép. Bár valamelyik nap sírt egy picit, mert a hátára fordult, és nem tudott visszafordulni. Az éjszakát még nem alussza át, de max. 1-2 alkalommal ébred fel. A viszaalváshoz nem kell sok idõ, van úgy, hogy csak oáááá-zik egyet, és már alszik is. Egyik éjjel 5,5 órát aludtam egyhuzambanKépKépKépKépKépKép!

Lányok!
Én úgy néztem Ádám fogait, hogy jól megnevettetem, hogy látsszon az íny, így a fogakat is lehet látni (már, ha vannakKép). Vagy engedjétek, hogy bekapja a babus az ujjatokat, és ha kibújt a fogacska, egybõl megérzitek... Ha az alsó ajkát lehúzzátok, rögtön kidugják a nyelvüket, így nem láttok semmit.
A foggal való szopizást még tanulnunk kell, mert Ádám néha rámharap, amitõl csillagokat látokKép. Persze nem direkt, de akkor is.

Bringa!
Gratula a hasraforduláshoz!!! Jó lenne, ha Ádám is megtanulná, könnyebb lenne az elalvás.

Ilke!
Én almarszelõn lereszelve adom az almát Ádámnak.

Most megyek, így is sokat írtam, csak gyõzzétek olvasni. (Remélem, most nem száll el!!!!)

Panda

panda
Halásztelek

Hohó, mégsem szállt el az elõzõ írás!!!! BOCS!
Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok!

En is megneztem a babakat, telleg szepek. Panda, Adam nem kezdi kicsit koran a csajozast?Kép

Fogak: nem tudom megnezni, mert nem engedi, annyira felti mostKép Viszont tuti, hogy fogzik, mert a nyelvevel egyfolytaban azt piszkalja, sot, ha nem lenne huvelykujja, szerintem mar lenyelte volna az okletKép
Cserebe ejjel ketszer is felkelt, eloszor 1 orakor /en ejfelkor mentem el aludni, majd meghaltam/, akkor kis szopi utan azt hittem, elaludt, de nem aaam. Epp visszamasztam agyba, mikor ujra sirni kezdett, ujra kivettem, aztan 2 korul elaludt. A kovetkezo kor ugyanigy volt, hajnali 6-7 kozott.
Voltunk dokinal a piros popsi /elfogyott a kenocsunk/ miatt. Eloszor meggyanusitott a doki, hogy unnepek alatt narancssal tomtem a gyereket, aztan megegyeztunk a fogzasban, miutan nem birta megnezni a torkat, annyira zarja a szajatKép Cserebe elkapta a doki szemuvegetKép /bosszu1/
Viszont 2 het alatt ezen merleg szerint nem hizott semmitKép De nagyon lazan vette, azt mondta, a sajatjait sose meregette, Reka vekonycsontu, fogzaskor meg fogyhatnak is, stb.. Azzal nyugtatott, okos anyak nem aggodnak, ha minden koranak megfelelot csinal a gyerek, elenk, nem nyugos, stb.. Na, koszi, eszerint nem vagyok okosKép. Viszont Reka bizonyitva erettseget, siman hasravagta magat majd azon mozdulattal felboritotta a vizzel teli muanyag edenyt, amiben a hasznalt toroknezo-palcak voltakKép /bosszu2/

Aztan gyogyszertarban valakinek mondta a patikus, hogy folyekony c-vitamin januar kozepeig nem is lesz. Nem reszletezte, hogy miert.

Bringa,
es nem nyafog hason? Mert en kezdetben megorultem, amig nem tudott visszafordulni, egesz nap forgatasbol allt, emlekszem.

Nezem a kepeket, minden baba milyen szepen ul. Hat nalunk meg nyoma sincs, hogy Reka fel akarna ulni. Egyszer tamaszkodott fel ebbol a negykezlabbol, de az csak veletlen lehetett, maga ala huzta a labat, azert.

Tudjatok, mi az aktualis legjobb jatekunk? A parkettaKép Most a fa miatt atrendeztuk kicsit a nappalit, Reka lemaszik a jatszoszonyegrol es utogeti a parkettat, hol kezzel, neha nyikorogtatja is, neha jatekkal pufoli /neha meg fejjel, ha gyorsan fordulKép/. Nameg csillog is /mégKép, tart a karacsonyi nagytakaritas nyoma/ Mondjuk Aptya mondta, kene egy felmosorongyot kotni a gyerekre, amennyit nyaladzik es maszik, siman feltorolne a lakast./

Na megyek, mert eleg nyugoske ma /is/ Kép
-Afonya
afonya

Sziasztok,
Kedvet kaptam én is egy kis képszerkesztéshez, ennek eredeményét fel is raktam a profilombaKép))).

Puszi,
Ilke és Lili

KépKép
KépKép
ilke

Szépjónapot mindenkinek!
Kellemes ünnepeket mindenkinek így utólag is. Azt hittem már kivántam ilyeneket, de csak gondolatban, mert sehol se talátam az irományomat melyben le is írtam volna.Kép

Örülök, hogy mindenkinek jól teltek az ünnepek és ha nem is minden babát érdekelt a fenyõfa attól az ünnep biztosan nagyon gyönyörü voltKép Gabót sem érdekelte, habár a szép színes izzókat szokta bambulni, bár nem tátott pofivalKép A csillagszórót én tegnap próbáltam ki éppen egy hiszti kellõs közepén és sikert arattam veleKép Amig égett addig kuss voltKép De utána kezdõdött a bömbi ezerrel. Ja ez mind hajnal fél 2-kor történt...
Nem értem mi van vele! Ha másfél órát alszik egyhuzamban az nagyon jónak számit! És nem cici kell neki, mert ráteszem és kb 3 perc nyammogás után elkezd nyüglõdni és hisztizni, pedig jön tej. Na akkor be a kocsiba - nem jó. Cumi be - az sem jó. Felkapom, cumi be, ringatás... elalszik, be a kocsiba (az ágya el van barikádozva a fenyõfával, de már elõtte is a kocsiban aludt...) és max 1 órát alszik benne. Bármilyen kis nesz felriasztja, pedig soha nem vigyáztam arra, hogy csendben legyek, ha õ alszik, most viszont 1 hete nagyon rossz alvó. Talán akkor alszik "jól", ha mellettem van, ami eddig nem igy volt. Sõt 3 napja (24-e óta) amikor iszonyuan nagy nyüzsi volt, azóta még mellettem is rosszul alszik. Remélem javulni fog! Szerintetek korai az, hogy fél évesen a saját szobájába, a saját ágyába szoktassam éjjel? Jó van aki már elejétõl igy szoktatta, de én elrontottam és mivel majd szeretnék testvért muszály lenne...
Gabikám egyébként nagyon vigyori és sokat dumál, de a másodperc töredéke alatt úgy le tud görbülni a szája és jön a sirás, hogy azt se tudom hova kapjak. Néha nem is értem! MÁr felfedezte a kezét és tömi a szájába, sõt! Felfedezte azt is, hogy a pelenkázó fölé erõsitett mikulászacskót el tudja találni a kis kezével, ha kitartóan hadonászik. Közben persze azt nézi és mikor eltalálta hangosan örül magánakKép Ideje beszerezni neki az olyan játszószõnyeget amin van ilyen lábakon álló valami amin csögõk lógnak és a babát alá lehet fektetniKép A mikulászacskót már régebben felraktam neki,mert jó fényes és hangosan zörög. Amióta az a zacsi ott lóg (számára) kézmagasságban azóta orditásmentesek a pelenkázásokKép Édes gügyögéssel telik... kivéve, ha éhesKép Ha minden igaz egy 25-ei kép van fenn a profilomban róla.

Na megyek, olvasgatok máshol is kicsikétKép
sok puszi és elõre is boldo új esztendõt mindenkinek!
sasha és a 11 és fél hetes Gábor

Kép
sasha

Áfonya
hanna mindig is hason szeretett lenni. Sokkal jobban, mint háton. így is alszik. Pont az a baj néha, hogy pl. autóban nem bír egyszerûen elaludni, mert ugye ott székben kell. Viszont nekem nem kell forgatnom Kép Illetve csak azért forgatom, hogy gyakorolja a forgást Kép

Sasha
Sajnálom, hogy Gabi baba sír. Hanna egyíszerõen tündér, amióta elmõlt 3 hónapos. Tényleg vízválasztó. Elõtte õ is rengeteget sírt, anyósom is csodálkozott. Most viszont egy tündér lett. Remélem, nem szóltam el magam. Kép

bringa és tündér hanna (18 hetes)
bringa

bringa,
de jo NekedKép Bar en sem panaszkodom, mert Reka is tunder. Ilyenkor jovok ra, amikor van egy-egy /na jo. most tobb/ nyugosebb napja. Most pl most ebredt fel a delutani alvasbolKép Jo ejszakanak, esti elalvasnak nezek elebe, elore latom.
Ugyhogy irjatok nyugodtan, en biztos elolvasom meg maKép
-Afonya
afonya

jó reggelt
Áfonya
akor én is egy buta anyuka vagyok mert petike se eszik és csak fogy de én lehet hogy ma elviszem orvoshoz .

TÁpszer
most nutrilion prémiumot eszik petike

Játék
mi nekünk most a zenélö kacsa és a babatornásztato jön be az a favorit Kép

Sasha
amit teszeretnél az a babatonásztato a szönyeget nem muszáj szerintem megveni ha van Gabibabának plédje amit letudsz a földre helyezni igy már csak az állványt kell megveni mi 6000ft-ért vetük az Europarkba lévö babaházba .

Lányok
segisetek Petike fogy amiota elkezdet fogzani (24töl) azota nem nagyon akar enni Kép most is kináltam és evet egy picit és elkezdett sirni és nem evett söt ha a szájab tetem a kaját ujbol elkezdet sirni és csak az öklét rágja egyfojtába most itt alszik a kezemben de csak ugy aludt el hogy ütemsen ráztam a kezembe igy elaludt .mit csináljek hogy vissza kapjam az én jö evö fiamat mert tanácstalan vagyok és félek hogy ha igy haladunk akor nagyon lefog fogyni Kép

Pusz Csics és Petike
csics

Áfonya!

Én is próbáltam folyékony C-vitamint venni, hiánycikk. Hogyan adjak a picinek nem folyékonyt??? Nem adok.

Sasha!

Mi is most próbálkozunk a saját ágy, saját szoba kombinációval (igaz, nála beni is ott van). A szomszédok kimélése érdekében kénytelenek voltunk egy bébiörzöt is beszerezni, hogy legalább azelött halljuk, ha felébred, mielött bömbölésbe megy át. Mert hát még mindig felébred, söt néhány napig nem akart rendesen elaludni, csak sirt, de semmi nem volt jó, csak kézben. Na, arra meg én mondtam azt, hogy erre nem szokunk rá. De még a cici sem kellett neki, kellemes kis szopisztrájknak kezdett kinézni. Aztán kiporszivóztuk az orrát, erre már a cici is kellett. Ki érti ezt?? (Hozzá kell tennem, hogy nem volt szinte semmi trutyi az orrábanKép).

Karácsony:

Beninél nagy sikert aratott minden. Persze a legnagyobbat a Lego Duplo vonat.
Nátánnak viszont elég lett volna 5 bevásárlózacsit venniKépKép, mert a zacsicsörgés és evés mindennél érdekesebb. (Na jó, nagyon aranyosat beszélgetett egy macival is, meg a többi is tetszik neki, de a zacsi azért verhetetlen.)
Csináltunk egy csomó képet (digitálisat), remélem hamarosan a profilomat is tudom frissiteni, csak elöbb idö kell hozzá. Ami ma megint nem lesz, mert az öcsém esküvöjére megyünkKép, holnap pedig szobát festünk.

Jön a tábla is, bocs, hogy nem volt idöm rá (meg a férjem szétszedte, újratelepitette a gépet is, ugyhogy gép se volt hozzáKép).

Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

FelultKépKépKép
Kepzeljetek, felult a gyerek.. aztan eldoltKép Mar tegnap is mondta az apja, de nem hittem el, de most sajat szememmel lattam.
Na, megyek almat reszelniKép

-Afonya

Csics: a doki azt mondta, lehet a fogtol is ez az etvagytalansag. De en is elvittem dokihoz, szerintem Te is nezesd meg, ha az megnyugtat.
Beszti, en meg multkor vettem ilyen cseppet, mondanam, hogy odaadom, mert mi nem szedjuk allandoan, csak gyere erteKép
Natan eszik mar almat? Esetleg abba porra torve?
afonya

Sziasztok,

Ma reggel torokfajasra ebredtem: ((((Ugyhogy most eszem a c vitamint meg mezet.
Tegnap ejszaka Alex egy angyal volt ,kepzeljetek 10 kor elaludt cumival a szajaban simogatas kozben,es reggel 7-ig durmolt: ))))
Aztan emg visszaaludt az ig az etetes utan,persze en is,ugyhgy most 11 ora alvas van a hatam mogott es tele vagyok energiaval: ))
Nalaunk a zenelo mehecske nagy sikert aratott ,nagyon mosolyog ha meglatja.

Cebion csepp tema:
Nekem egy ismeros gyogyszrersz mondta hogy adhatnek neki 20ml-es c vitamin ampullat is csak hogy azt sem lehet kapni.Jo mi.
Remelem jovore lesz.

Ilke Zsani es lanyos anyukak,
A nasfa gyerekruha boltokban lehet kapni alomszep kislany ruhakat,fodrokkal meg mindennel.Mindegyik bevasaralokozpontban van ilyen.
Mivel anyukamnak aprilisban szuletik a 4.fiu unokaja,lany hijan mindien karacsonykor vesz az unokatesom kislanyainak ilyen kis ruhakat hogy vegre ilyet is vehessen : )))

Bringa,Afonya,
En is fektetem Alexet hasra,de csak akkor szereti ha mar elaludt.Ha felebred es nem tetszik neki a pozicio iszonyu sirasba kezd es utan hiaba viagasztalom megsertodik es nem nez ram.Aztan 5 perc elteltevel mar kezd mosolyogni,gondolom ilyenkor ugy don’t jobb megis joban lenni velem.
Nekem elotte sem volt egy siros baba de mostanaban ha fent van allandoan mosolyog,ugy orulok hogy ilyen jo kedvu baba: )))

Afonya,
Gratulalok az uleshez,na nem hiaba hianyoltad a baba meghallotta.

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Napok óta épp csak bekukkantani volt idõm, de most végig olvastamKép és megnéztem a profilokat is. Akkorát nõttek ezek a babák és gyönyörûek!
Kedvet kaptam én is feltenni egy karácsonyit.

Lilinek elõször nagyon tetszett a fa, odaraktuk az ülõkéjébe és csak nézte, nézte....de mára már teljesen megszokta, hogy itt van és kész.

Nálunk is gyõztek a csomagolópapírok, de még jobban a kis kártyák, olyan kis ajándékkísérõ, ami általában van ezeken a színes papírtasakokon. Lilinek mostanában az ilyen kis cédulák tetszenek. Mint ami a ruhákba is bele van varrva, vagy pl. a játékokon is van néha. A kedvenc babáján is mindig ezt keresi meg. No meg a színes zsinórok - ami akár egy cipõfûzõ is lehet. Csoda egy ízlése vanKép...

Áfonya! Nagyon ügyi Réka! Kép Hogy ül fel? Hasizomból szoktak elõször felülni, vagy pedig maga alá húzza a lábát? Lili a fejen járásnálKép tart - vagy ahogy azt hiszem Ádám is csinálta, ugye Panda ? - az orronjárásnálKép. Szoval a lábai már majdnem talpon, a feneke az égig, a feje pedig még a földön. No nem baj, remélem lassan rájön, hogy azt is fel kellene emelni.

Annyi mindenre akartam még reagálni, de kiment a fejembõl :ÿ(, no majd máskor.

Ja igen! Nálunk sem kapni a folyékony C vitamint, de írt ki a dokinéni egy olyat, amit a gyógyszertárban kevernek.

bera
berka

Hali!

Csics!

Én azt a babatornáztatót játszószõnyeg nélkül, csak az állványt láttam 2500 forintért a Metro áruházban. Az Auchanban pléddel, állvánnyal, csüngõ játékokkal meg 6500 körül van. Remélem jól emlékszemKép

Beszti!

Abban biztos vagyok, hogy nagoyn meg fogunk szeenvedni a saját szobába való átszoktatással, hiszen nagyon sürün megébred éjjel. Van, hogy óránként felébred és kéri a cicit, de mivel mellette vagyok, igy csak cici be és alvás tovább, bár ma éjjel megfigyeltem, hogy nem is eszik! Max 2-3 korty és alszik is tovább!!! Igazándiból olyan 8 körül kel fel és akkor eszik! Lehet, hgoy fél évesen amikor megkezdem a gyümikkel való ismertetést akkor már totálisan át is aluszza az éjszakákat!Kép De jó is lenne!

Na megyek mert fõ az ebédKép
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Ha még beférünk a táblázatba, bejelentkeznékKép, jó?
Eddig kicsit zûrös volt a helyzet, nem nagyon volt idõm netezni, de most már remélem, többet tudok jönni. Sajnos Anna beteg volt, szerencsére "csak" bronchitis, tüdõgyuszit eddig megúsztuk, koppkopp. Hétfõn megyünk kontrollra, remélem akkor már hivatalosan is elhagyjuk a kórházat, mert most csak "eltávon" vagyunk. Cebion cseppet én is vadászom, eddig sajnos sikertelenül, de ráálítottam a teljes rokonságot, ha találunk, majd megírom, hol.
Egyébként Anna szépen eszik, növöget, tegnap már 4 kiló volt. Tesója kissé féltékeny, de nem vészes, annyira édesek együtt! Néha el se hiszem, hogy mind a kettõ az enyém!Kép
Na nem írok rögtön regényt,
pusz
Zulu és Anna
Ui. Adatok: Anna, 2002.12.02., Budapest, tesó Dávid
Z

Kép

Kép

Kép
zulu

Ja, Anna 1 hónapos lesz hétfõn, én meg 26 vagyok.
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok Kép

Beszti: már hiányoltalak ám Kép Szép a táblázat!! Juli febr. 2-án lesz 6 hónapos, akkor kéremszépen a rózsaszinet KépKépKép

Kataa: a Násfáról már hallottam, és itt a közelben is van egy, csak még sose voltam benn. Na, majd februárban, mikor lesz pénzem megint Kép

Zulu: üdv itt Kép

Áfonya: nagyon ügyes ez a lány Kép Juli most befejezte a popsiemelgetést, úgy döntött, hogy nem forog, mert ülni sokkal jobb.

Kataa: torokfájásra tudom ajánlani a Coryzalia nevü homeopátiás szert, kb. 600 Ft és 40 db van benne. Nekem mindig használ, idén a szokásos öszi megfázásom is elmaradt.

bera: nagyon aranyos Kép Juli meg most kezdi figyelgetni a fát, ma már meg is rángatta a diszeket, söt ebéd közben állandóan tekergett hogy lássa.

Csics: lehet, hogy nem leszek ezzel népszerü, de szerintem amig ilyen étvágytalan, addig ne eröltesd a kanalat. A lényeg, hogy valamit azért egyen/igyon, úgyhogy engedd neki, hogy cumisüvegböl "egyen". Én, ha Julus valamiért nem akar kanállal enni, akkor anyatejjel (tápszerrel is lehet) felhigitom a fözeléket, hogy átmenjen a cumin, és abból kiszippantja. Mert azért szerintem az ilyen kicsiknél nem elég azzal elintézni, hogy fogzik, hát hadd fogyjon, inkább nagyon kell rá figyelni. És nekem nem ondja senki dokibácsija, hogy buta anyuka vagyok, ha aggódom. Mert szerintem egy anyukának az is a dolga, hogy aggódjon, hiszen ö ismeri legjobban a gyerekét, ö veszi észre, ha valamit másképp csinál mint addig... Brrrrr. Na, most jól bepipultam Kép

Vitamin: nekem a dokinéni azt mondta, hogy ö nem javasolja, hogy vitamnt adjak ilyen kicsinek. Persze lehet hogy azért mondta, mert Juli még csak náthás se volt eddig...

zsani
zsani

Sasha!
Koránt sem biztos, hogy szenvedni fogtok az átszokással! Én is nagyon féltem, mert míg Ádám velünk aludt, éjszakánként számtalanszor felébredt, én volt, hogy 1-1,5 órát is fent voltam vele, mire sikerült végleg viszatennem az ágyába. Az elsõ éjszaka volt picit húzós, a második már nem annyira, a harmadikon 3x ébredt, abból 1x volt fent 10 percet, utána csak felnyaffant. Azóta max. 2x ébred, de magától elalszik újra.KépKépKép Mi az "Aludj jól, gyermekem!" szerint csináljuk, eddig beváltKép.
Igaz, ma 1/2 5-kor kelt elõször, de nem aludt vissza, csak 4-5 percenként sírdogált, úgyhogy megszoptattam. Így elaludt újra. A módszer szerint ugyan nem szabadna etetni, de tudom, hogy éhes, mert ugye még gyakorlatilag csak szopik, és az anyatej hamar emésztõdik. Aztán ha hajnal felé felébred, és nem egybõl alszik vissza, rájön, hogy éhes. Gondolom én... Mert mikor 2-kor ébredt, evés nélkül aludt vissza, és 8-ig aludt. Azért remélem, hogy ezzel az etetéssel nem rontom el az egészet!!!

Áfonya!
Réka igazi kis akrobata! Gratulálok!!!

Bera!
Igen, Ádám is sokat "jár a fején", de már néha sikerül a sima négykézláb isKép. Sõt, olykor hasra is fordul.

Zulu!
Szia!!! Akkor Anna eddig elméletileg születése óta kórházban volt? Szegénykéim! Dávid milyen idõs?

Panda

panda
Halásztelek

Sasha,
Megnéztem Gabi babát a profilodban, nagyon édesKép! Érdekes ez a hirtelen változás az alvással kapcsolatban. Nálunk az elmúlt 1 hónap volt ilyen. Volt, hogy 6X! evett éjszaka. Nem tudtam már vele mit csinálni. Aztán kb. 1 hete minden megjavult, ismét átalussza az éjszakát. Lehet, hogy nálatok is helyre fog jönni ez magától. Egyébként Lili születésétõl fogva velünk egy szobában alszik. Kb. 1 m-re van az ágya a mi ágyunktól. Az alvásával nem is volt gond soha, mert másfél hónaposan már átaludta az éjszakát. Én úgy érzem, hogy inkább nekem kell, hogy egy szobába aludjunk, ez nekem megnyugvás. Szerintem neki majd késõbb lesz érdekes ez, de ha nagyobb is lesz, nem nagyon tud minket látni, mert a kiságy mellett van a pelenkázó. Szóval remélem nem lesz nagyon zûrös az átszoktatás.

Áfonya,
Gratulálok a felüléshez!

Kataa,
Köszi a tippet, megnézem majd az üzleteket. Kb. ismerem a stílusukat, mert az egyik barátnõm nekik dolgozott be régebben, tényleg nagyon szépeket vart.

Zulu,
Üdv itt nálunk! Gratulálok Anna babához!

Egy kérdés: Ti mennyire mertek enni a szoptatás mellett mákot? Én eddig nem nagyon mertem, azért valamennyit lehet, vagy egyáltalán nem?

Puszi,
Ilke és Lili

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!
Cebion-cseppel kapcsolatban: sajnos sehol nem lehet kapni, mi is vadásztuk, de azt mondták, tutira hiánycikk mindenhol. Éppen a tél kellõs közepénKép
Viszont van helyette C-vitamin ampulla, azt viszont sajna dokival kell feliratni. Egy ampullának csak a felét kell beadni (legalábbis nálunk így volt), a másikat dobhatjátok ki (illetve az anyukák is bevehetik, ártani nem árt).
Csak azért írtam, hogy feleslegesen ne rohangáljatok utána!

Ja, és ha valakit esetleg érdekel: ma voltunk a Fóti Corában a La Halle üzletben: 50% árengedmény van nagyon sok rucira, mi pl. 3.770.-ért vettünk egy nagyon aranyos dzsekit.
Sziasztok:
Viki
vikici

Ilke
Én simán eszem mákostésztát. Nem tudtam, hogy nem szabadna mákot enni. Miért nem?

bringa és hanna (4 hó)
bringa

Sziasztok

Kisse elfaradtunk a nagy karacsonyi surges-forgasban.Kép Meg holnap megyunk egyet vendegsegbe, aztan nyugi lesz. Emilia is jol kifaradt szegenyem, kesz muveszet letenni aludni, mikor vendegek vannak, annyira erdekli minden es mindenki.Kép

Ilke,Gumicukor

Mi is most szeretnenk etetoszeket venni Emikenek. Nektek milyen van? Mi a Brevi-t neztuk ki, csak nem tudom megeri-e az arat, mert eleg borsos...Eleg maceras olben tartva etetni, foleg ha kozben ezerrel forgatja a fejet, mert azt mar megszoktam, hogy az eloke csupa hami lesz, de hogy a mi ruhank is....Kép Es persze a legszinesebb a kedvence, a sargarepa.Kép

Afonya

Gratula a feluleshez...KépNagyon ugyes Reka baba...azt hiszem nalunk sincs mar messze, mert akarhanyszor megfogjuk a kisasszony kezet vagy karjat, azonnal kapaszkodna felfele. Es ha vege a szopinak is azonnal nyak-fej emelgetessel korul kell kemlelnie....Kép

Bera

A csomagolopapirok nalunk is nagy sikert arattak...KépMeg a szines szalagok, meg masnik.... De a kedvenc meg mindig a plussz pezsgotablettas henger...nem is ertem minek veszunk ezeknek a kolkoknek tobb ezer forintos jatekokat....Kép

Ilke

Tok jo, hogy Lili megint atalussza az ejszakat!Kép Mi megusztuk csak par nappal ebbol az ejszakai felkelos jatekbol. Miota kap pureket napkozben, 2-3 szor azota siman alszik ejjel, mert este van eleg tejem es jol teleszivja magat a kis haspok. Es jobban no a sulya is. Tudom hogy ez a legtobb anyukanak kevesnek hangzik, de most 6.5kg. Az elmult ket hetben hizott annyit, mint elotte egy honap alatt.Kép

Zulu

Udv koztunk, jobbulast Anna babanak!Kép

Nyuszi
es Emilia 5 es fel honapos
Nyuszi

Sziasztok!

Beszti,
várom a mailt.Kép

Külön szoba/éjszakai alvás: Mi kb. 4 hónapos kora óta altatjuk külön szobában Hangát, és nagyon jól ment. Nem kelt fel minden neszünkre, mi nem keltünk fel az õ neszeire (amivel õt is felkeltettükKép), úgyhogy nagyon klassz volt minden. Nagyjából fél éves koráig gyönyörûen átaludta az éjszakákat, aztán elkezdett felkelegetni. Elõször egyszer, majd kétszer, aztán egyre többször. Ez egy ideig ment, de már nagyon hulla voltam a nemalvástól, és különben sem evett, mert kb. két szippantás után már aludt is a cicimen. Úgyhogy 9 hónapos korában álltunk neki megtanítani aludni. Egy hét alatt sikerült.Kép

Panda,
én is megciciltetem Hangát egyszer hajnalban, aztán ha végzett, visszarakom a kiságyba és még alszik vagy 1 órát. Sõt, ha nagyon sír, amikor leteszem aludni, és meg szoktam simizni, kiveszem, megölelgetem, megpuszilgatom. Biztos, hogy te sem rontasz el semmit, és minden úgy jó, ahogy csinálod.

Ilke,
én is így voltam vele. Baromi nehéz volt megszokni, hogy nem mellettem van, de õ nagyon nyugodtan viselte a külön szobát.

Cebion:
Hanga is szedi, minden nap 7 cseppet. Megnézem a Corában, hogy van-e, mert lassan nekünk is fogyóban van. Viszont lehet kapni homeós immunerõsítõ bogyót. Nekünk van az is, csak azt elfelejtem beadni neki, azért van a Cebion inkább.

Bera,
úgy ülnek fel elõször, hogy 4kézlábállásból kiülnek valamelyik oldalra. Elõször támaszkodnak, aztán már az is elmarad.

Kataa,
a Strepsilst próbáltad már?

Na, befejezem, mert lefejeztek, hogy ennyit írtam. Engesztelésül küldök Nektek egy képet:

Kép

Szila és Hanga
szila

Sziasztok!

Én mostanában csak olvasgatlak benneteket, olyan lusta vagyok írni...

Kataa, Bringa, sziasztok!! Kép

A külön szobáról annyit akarok írni, hogy nekünk nagyon bevált. Mi úgy álltunk hozzá, hogy velünk egy szobában fog aludnia baba kb fél éves koráig, aztán egy hetes volt, amikor eldöntöttük, hogy átköltözik. Végül csak három hetesen tettük át a szobájába, mert addigra sikerült kipakolni onnan. De azóta mindenki jó alszik, bár a Fannival az elején se volt gond. A pocija fájt egy hónapos koráig, de akkor ráálltunk a három óránkénti szoptatásra és elmúlt.

Szóval én nagyon a külön szoba mellett vagyok. Ha éjszaka felsír néha, akkor bemegyünk, berakjuk a szájába a cumit. Eleinte kétszer evett ejjel, most már csak hajnalban.

Nyuszi! Nem próbáltátok autósülésben etetni? Én abban etetem a Fannit, amig nem tud ülni.

Na puszilok mindenkit, tudnék írni egy csomót csak nincs türelmem nyomkodni a billentyüket.

JA még annyit, hogy ruhákban nekem a La Halle a kedvencem, állati aranyosak. De én sajnos csak a camponába tudok elmenni.

Sziasztok:

Zsanci
Zsanci

Sziasztok,
köszönjük szépen a kedves fogadtatástKép.

Panda,
a szülés után hazajöttünk, pontosabban elõbb a kardiológiára, mert volt egy kis szívzûr, amitõl persze jól bepánikoltam, de úgy néz ki, hogy nagyon kicsi a gond, és ki fogja nõni. Na ez után jött a bronchitis, elõbb Dávid, aztán Anna, vele kórházba kellett menni, mert dokinéni szerint még nagyon pici, és biztonságosabb, ha kéznél vannak az orvosok. De karira hazaengedtek, és azóta már csak papíron vagyunk bent. De ma már alig köhögöttKépKépKép, úgyhogy bízom benne, hogy hétfõn végleg szabadulunk.Kép Borzasztó lett volna bent karácsonyozni, a 23.-ai éjszakát végigbõgtem, hogy mi lesz az én kicsi fiammal, ez az elsõ olyan karácsonya, amikor már tudja, mirõl van szó, tökre várta, és én is láttam már a lelki szemeimmel, ahogy örül a fának. Két és fél éves egyébként.

Zsuzsa,
igyekszem majd fotóügyben, apától függ, mert én béna vagyokKép.

Nyuszi,
nekünk Peg Perego van, ugyanolyan, mint a Brevi, és nagyon bevált. Ugyan sok helyet foglal kinyitva, de még most is jól ki tudjuk használni, Dávid abban eszik, gyurmázik, rajzol, stb., akkor is jól jön, mikor vmi miatt egy helyben kell maradni, kap egy nyondát, és észre se veszi, hogy tulképp szobafogságban vanKép.

Pusz mindenkinek
Zulu+Anna+Dávid(azaz MalackaKép)

Kép

Kép

Kép
zulu

nyondát=nyomdát
Z

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok,

csak azért írok, hogy bejelentkezzek erre a topic-ra Kép. A Friss kismamákos topicról valószínûleg már sokatok ismer, kispapa, pardon most már Apuka vagyok Kép.
Sok boldogságot mindannyiótoknak!

Hayimpapa és Márk baba (majdnem két napos már Kép)

Hayim Apuka
hayimpapa

Sziasztok,

Sasha,
Nem biztos hogymindig ehes amikor ejszaka felebred,lehet hogy csak megszokta hogymindig ki van szolgalva.
Mivel Gabi baba eleg szep sulyu van mr tartaleka boven.Sajnos en hallottam rossz tapasztalatokat ezzel kapcsolatban hogy kesobb is felberednek es kerik a cumisuveget.
Koszi a Metros otletet,mivel jatszoszonyegunk mar van eleg az allvany.
Mi si egy szobaban alszunk vele de O a kisagyaban tud igazan jot pihenni.Mindigis ataludta az ejszakat,csak neha keson kezdodott neki.

Zulu,
Udv itt.Remelem mostmar surubben jossz ide is.Jobbulast Anna babanak ;))))

Zsani,
Kiprobalom hetfon ezt a homeo sert,mert nem mulik ez a franya torokbaj.Nekunk is a kohoges miatt mondta a vitamint,de mivel elmult mar nem tul surgos a dolog.

Ilke
En ettem egy ket makos beiglit nem hiszem hogy az artana.

Zsuzsa,
Hat meg is talatam azt a piros sapkat csak az nagy volt neki,mert az unokatesoi 8 honaposan kaptak.
De ez egyitt van a rugival meg az elokevel,igy egy komplett mikulas szett.Meg is beszeltuk hogy husvetkor veszunk neki nyuszi ruhat is!

Zsanci,
Nekem is bejott a cumis elaltatas.Azt hittem nem lesz jo mert ugye a cici es a cumis uveg melle tuti cumizavart okoz meg ez is, de nem.Ugyhogy egy ujabb olyan dolog ami nem igaz.
Teljesen igazad van ,pont attol faj a pocijuk ha allandoan enni kapnak.Bar nekunk mindig pontban haromorankent kert enni,nem is volt csak nagyon neha hasfajos.

Hayimpapa,
Udv itt is : ))))))Gratulalok a kisfiuhoz!!!!

Na megyek reggelizni
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok

Zulu,
látod, megint együtt topicolhatunk.
Nekem sincs sok idõm, mert Zsófi 2 napig alig aludt napközben. éjjel viszont elég jó kislány, 21 kor eszik utoljára és most is hajnali 3-ig durmolt. Szegény Anna Képbaba, remélem hamar meggyógyul.Kép Én is nagyon féltem a kis Zsófit, ugyanis elég sokan betegek a környezetemben.

Ugye az normális ha vannak olyan napok, amikor alig alszik napközben? gondolom azért mert fáj a pocakja a kis mohónak
és vannak olyan napok amikor nagyon sokat bukik, ez is oké ugye?

Szaladok, mert jön a 11 órás etetés
üdv
Brokkoli és a 3 hetes 4 napos Zsófi
brokkoli

Szép napot mindenkinek!
Képzeljétek tegnap elmentünk este a papával szórakozni, azaz elõszilveszterezni egy hajóra. Lilire addig egy barátnõm vigyázott. Nyuszi, biztosan emlékszel, mondtam, hogy Emili barátnõm Londonban van, szegényke 1 hétre jött haza, de ahogy meghallotta, hogy van egy meghívásunk, rögtön mondta, hogy jön vigyázni a babára, hogy el tudjunk menni. Rendes volt tõle. Na szóval túl éltem az elsõ elszakadástKép. Tisztára rosszul voltam már délután, de valahogy ahogy odaértünk, a sok jó barát elterelte a figyelmemet, végül is nagyon jó volt velük találkozni és beszélgetni egy kicsit. Persze a telefon a derekamon volt, hogy rögtön érezzem ha hívás van valami miattKép. Igazából nem is voltunk sokat ott, kb. 2 órát aztán jött a következõ nagy feladat, hazavezetni. Kb. 1-1,5 éve nem vezettem így nem mondom, hogy emiatt sem izgultam. De végül hazaértünk, rendben volt minden, igaz Lili felébredt és megette az este lefejt tejcsit, de nem sírt, visszaaludt míg nem voltunk itthon. És apuci is boldog volt. Hát ilyen volt az elsõ távollétKép.

Viki,
Ha sikerül apának kihevernie a másnaposságot, akkor lehet, hogy rábeszélem a Corára. Tegnap ünnepelt ezerrel, mert hát ma van a névnapjaKép. Csináltattam is neki egy pólót Lili képével.

Bringa,
Én még régebben olvastam valakitõl, hogy szoptatás alatt nem szabad túlzásba vinni a benne lévõ kábító anyagok miatt. Aztán ez megmaradt bennem, ezért kérdeztem, hogy nektek mi a véleményetek. De hogyha senki sem veszi olyan szigorúan akkor kiosonkodok a konyhába egy szelet bejgliértKép.

Nyuszi,
Mi a Brevit vettük meg, nekem nagyon tetszik a kialakítása. Ami igazán döntött, hogy amiket néztünk más etetõszékeket, annyira labilisak voltak, hogy két újjal megfogtam és hihetetlen kilengése volt, mondtam is, hogyha beleültetek ebbe egy 8-10 kg körüli ficánkoló gyereket akkor ez összecsuklik. És persze nem utolsó sorban szerintem ez nagyon kényelmes a baba számára, Lili nagyon szeret benne lenni, szerintem mielõtt elkezdjük a kajcsizást, elõtte néha majd beleteszem magamhoz a konyhába, hogy szokja. És még valami a háttámláját 3 pozícióba lehet állítani, így már most, hogy még nem tud biztonságosan ülni így is tudja használni, mert olyan mint az autóülés.
Gratulálok Emi súlyához! Még 1 hónap és utolér mindenkit ha ilyen szépen haladKép.

Szila,
Nagyon szép képet kaptunk!

Haympapa,
Gratulálok Márk babához!

Puszi,
Ilke és Lili

KépKép
KépKép
ilke

Hayimpapa!
Légy üdvözölve!!! De bátorkodom ajánlani, hogy ilyen késõi órán, mikor az elõzõ hozzászólásod íródott, inkább aludj!!!! Most még megtehetedKépKépKép!

Ádám megint jól aludt, csak 1/2 5-kor ébredt, de simán visszaaludt, enni csak 6-kor kért. Ez azt jelenti, hogy 6,5 órát aludtam egyhuzamban!!!! KépKépKépKépKép Az elalvással sincs semmi gond, de egy picit sírt tegnap, mert nem sikerült a hasára visszafordulni. Miután segítettem, 1 perc alatt elaludt. De ma már sokat forgott oda-vissza, talán az ágyban is menni fogKép.

Viszont a hozzátáplálás nem akar sikeredniKép. Semmit nem fogad el. Az eddigi legnagyobb mennyiség 3 kávéskanál alma volt, amit megevett. Ma csinálok sütõtököt, hátha annak lesz valamennyi sikere, az jó édes. Érdekes, Noémi mindent úgy evett, mint egy kis sáska (kivéve a krumplit, azt utálta), semmivel nem volt baja. Ádám csak szopni akar -nem, mintha baj lenneKép-,ma is szinte egyfolytában cicin lóg, aztán mindig visszajön a kajaKép. Nem baj, végülis elég neki a tej, legalábbis azt hiszem, mert már régen voltunk méretzkedni.

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok!

Nyuszi, mi is Brevi etetõszéket vettünk, és nagyon meg vagyok elégedve vele. Én sokszor belerakom, ha a konyhába vagyok, bár a tálca le van véve róla (kb. a nyakánál lenne). Egy csörgõt rászereltem és azzal elég jól elvan, meg nézelõdik. Sajnos az etetésnél beveszi a kezét is a szájába, úgyhogy minden fõzelékes lesz. Amikor a kezemben etetem lefogom az egyik kezét a másik a hátam mögött van, úgy tiszta marad minden.

Még akartam írni az alvásról, de mennem kell mert bömbi van.

Conti, Betti 5hó

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Sziasztok!

Rajottem, Ti engem frocliztok ezzel az etetoszekkelKép Par napja meg el nem tudtam kepzelni, hogy Reka valaha is etetoszekbol fog fozeleket enni. Mondjuk, most se vagyunk sokkal kozelebb ehhez, mert ulni tovabbra sem akar, csak a felulest gyakorolja.
bera, valahogy ugy csinalja, hogy negykezlab all, es nem felrelepKép , hanem "felreul", kirugja az egyik labat es atellenes oldalra leteszi a feneket, mikozben kicsit behuzza a masik labat. Ja es eleinte mindket kezzel tamaszkodott, most csak egyiken teszi, majd eldol tovabbra is, mert innentol nem erdekli. Probaltam ma az agyon feltamasztani, de fel percig se maradt ugy, lecsuszkalt egybol. De azert figyelem az etetoszekes-hozzaszolasokat, hatha egyszer nekunk is kelleni fogKép
Errol jut eszembe, ezek szerint Ti nem csak eteteskor ultetitek bele? Ez nem zavarja ossze oket?

Na, eleg hosszu mar igy is, de azert meg ezt elmeselem: Reka ma delutan 1/2 3-kor aludt el, es csak par perce ebredt fel, tobb, mint 3 orat aludt. En meg mar tiszta fraszban voltam, mikor elkezdett nyoszorogni, mondtam, navegre. Aptya meg rohogott, hogy eddig bezzeg nem igy reagaltam. Ki erti ezt, semmi se jo nekunk?Kép

Viszont megehezett, ugyhogy dolgom vanKép

-Afonya
afonya

Sziasztok!

Látom, mindenhol szépen teltek az ünnepek. Nálunk is, bár folyamatos orrszívással keserítettük Dani elsõ karácsonyát Kép De már szépen tisztul. Annyira kis türelmes, éjjel sokat forgolódik, ha nem szelel rendeseb a nózija, röfög közben, de nem sír és alszik tovább.

Mi ma jöttünk haza a szüleimtõl vidékrõl, ott nagy karácsonyfa volt, de csak a kis lámpák tetszettek Daninak, na meg a csomgaolópapírok neki is, szinte rávetette magát.
Rengeteg mindent kapott, játszószõnyeg nagyon klassz, vízben is olvasható mesekönyvet, ami még ráadásul sípol is, kiskacsákat mamakacsával fürdéshez, olyan édi, ha megnyomjuk a kiskacsákat, akkor beszélget velük a Dani és egyszerre mindet meg akarja fogni. Mûanyag partedliket, amiknek visszahajlik az alja, így felfogja a lecsurgó kaját, na meg a ruhák sem áznak el minden etetéskor. A ruhácskák ujjait mindig felhajtom a könyökéig és így nem keni bele a cuccost.

Én a bébitornásztatót házilag oldottam meg, amikor ekõször kezdte a Dani a nyúlkálást. Kb. 2 hónapos volt, amikor kapott járókát, aminek a fogantyúi közé kötöttem egy széles szalagot, a szalagra pedig mindeféle játékot lógattam le, ezeket mindig cserélgetem, így mindig van neki újdonság.

Etetõszék nekünk is Brevi van, de a háttámláját nem lehet állítani, viszont a tálcája levehetõ. Kezdetben beleültettem és elé tettem a kiskanalát és a kis poharát, amivel jól eljátszott + a partedliket is tanulmányozás alá vette. Amikor már ismerte õket, utána jöhetett az elsõ kiskanál új hami.

Mák téma:
Szerintem nyugodtan ehetitek, nálunk a családban mindenki imádja, hetente többször is eszünk, sõt én a terhesség alatt is sokszor ettem mákos finomságokat. Szerintem annyit nem eszik belõle az ember, hogy ártson.

na megyek, mert orrot kell szívni Kép

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Szia sztok
Tegnap elég hízós éjszakánk volt. Kb. óránként ébredt Hanna. Nagyon remélem, hogy csak a melgfront miatt, mert már kb. másfél hete teljesen jó kislány volt. Pontban 8-kor bealudt (igaz, tegnap is), és csak kétszer keltünk éjjel, és mindig visszaaludt rögtön. Bezzeg tegnap ...Kép
Képzeljétek, Hanna most hogy már forog (pár napja), hirtelen elkezdett mászni! Kép De persze ez még nem a klasszikus mászási mód, hanem elõször is leteszem hátára, rögtön átforul hasra, majd elkezd araszolni a játékaihoz. És addig megy, amíg el nem éri. Tegnapelõtt este kezdte... Kép

Áfonya
Ismerõs, én is így vagyok. Ha keveset alszik az a baj, ha sokat, akkor meg az Kép

pussz,
bringa és mászós hanna (4 hó)
bringa

na, megvolt az orrszívás, szegénykém, de hát muszáj Kép
Ti mivel szoktátok ezt a "mûtétet" végrehajtani?
Nekünk egyelõre egy Nuk ballonos orrszívó van, porszívós nincs. Azt mennyi idõs kortól lehet elkezdeni használni? Mennyire jó egyáltalán?

Használtátok már az infralámpát ilyen esetben? Én erõsen gondolkodom rajta, mert nekem is segíteni szokott, viszont Dani imád belenézni mindenféle lámpába, az infra pedig nem túlzottan jó a szemnek, mert nagyon erõs a fénye...
Szerintetek megpróbáljam? Arra gondoltam, hogy van neki egy vékony anaygból készült simlis sapija, azt ráadnám, így a szeme elõtt lenne a simli, viszont az anyagon keresztül is hatásos lenne az infra.

gumicukor és Dani baba (25 hetes)

KépKép
KépKép
gumicukor

Zulu
Jobbulást Annának!

Gumicukor
Én nem merném infralámpázni . Szerintem kérdez meg a dokit elõbb.
Mi porszívózzuk az orrát, de nagyon utálja szegényke. Amúgy eddig kézi orrszívóval szívtem neki ki, de a fül-orr-gégész szerint az nem olyan hatásos. Itt ajánlotta valaki a sterimar tengerisós sprét, az nagyon jó szerintem.Nekünk hanna születése óta állandóan szívni kell az orrét, s lehet, hogy még így sem ússzuk meg a kfül gyulladást sajna Kép. De ha Dani csak náthás, biztos nemsoká elmúlik.

bringa és hanna (18 és fél hetes)
bringa

Gumicukor,
mi elso hetektol hasznaljuk a porszivos verziot, a hangjatol eltekintve abszolut bababaratKép Bar Rekat nem zavarja a hangja sem, inkabb csak az zavaro, hogy mindenaron meg akarja enni a porszivot, aztan a gegecsovet s vegul magat az orrszivot. Szoval mindentKép Eleinte siman turte, aztan nehezebben, ekkor vettem a Sterimart /azota is dicserem s ajannlom mindenkinek, bar gyanitom, barmilyen csepp jo erre a celra/, azt egy kicsit macera befujni, azt utalja, de maga a porszivozas igy mar csak egy pillanat.
En meg mosni utalom utana, igy kvittek vagyunkKép

Valaki irta, hogy a kedvenc a jatekokon levo cimke. Na, nalunk is ez a slager. Meg a sapkak kotoje, meg a partedli madzagja es hasonlok. Es ami most fogzaskor valt be: a szilikonos kanala veget ragcsalja allandoan, csak figyelni kell, mert neha oklendezik tole, ugy betolja. De egyebkent vagy 50-szer is kepes raharapni, ragcsalni.
Ja, es persze meg mindig nem alszik, hala a delutani sok alvasnak. Viszont levagtam elol a hajat /jo cikkcakkos lettKép/, tunderi lett.

Nyugodalmas joejt mindenkinek:
-Afonya
afonya

Sziasztok!
Igaz, hogy már elmúlt karácsony de utólag is mindenkinek kellemes karácsonyt kívánok!

Nekünk jól teltek az ünnepek, csak 24-én voltunk itthon és a többi napon mindig mentünk már reggel valahova és csak este jöttünk haza.A Petra elég nehezen viselte. Most az a legújabb, hogy ha valaki idegen hozzászól már rögtön lebiggyed a szája és elkezd sírni. Olyan kis félõs lett de mikor hazajövünk és a megszokott környezetében van akkor meg vigyorgos. Biztos majd ezt is kinõvi.

A Petra még sajnos mindig nem tud megfordulni és a foga sem bújt ki.

Petra
petra2

Hali!

Gumicukor!

Mi most vettünk egy hete pórszívós orrszívót és nagyon bevált. Sterimare orrszprével használom. Eleinte a Nasivin orrcseppet adtam neki, hogy a szárazabb részeket feloldja, de attól nagyon orditott a Sterimaretól meg "csak" nyafog. Senkinek sem kellemes, ha az orrába fujnak... A pórszívózást meg egy nyikkanás nélkül türi és totálisan megtisztitja a noziját.Kép
Az a Sterimare meg nem más mint megtisztitott tengervíz, és szerintem sokkal jobb mint bármi más. Emlékeim szerint, mikor olszban voltam az elsõ 2 hét azzal telt, hogy orrot fújtamKép A sós levegõ teljesen feloldott mindentKép

Kicsi fiacskám újabban ha kézben van, nem hajlandó fekve maradni! Ülni akar, és olyan cirkuszt levág, ha nem tartjuk ülõ helyztetben, hogy még! Persze ültetni teljesen nem merem még, csak úgy, ha tartom a tenyeremben a popsiját, hogy ne a kis gerince tartsa meg a súlyát, mert azért van ám nekiKép Borzalmasan gyorsan nõ! 2 hete vettünk a Pampers pelenkából 2 csomaggal a 3-asat (5-9 kg-ig) és úgy vettem észre, hogy kinõtte. Illetve jó még rá, csak ha egy nagyobbat kakál akkor már kifolyik belõle, mert nem olyan "magas" már a derekánál. És még van 1 felbontatlan csomag belõle! Igaz, hogy amikor 3 hete kipróbáltam egy 7-18 kg-ig való pelust az jó volt rá, csak amikor voltunk az Auchanban akkor nem volt, csak 9-19 kg-osig, azt meg túl nagynak itéltem... lehet, hogy kár volt! A kis drágám már biztos van vagy 8,5 kg.

További kellemes napot! Engem a fiam fél 7-kor "repkedett" fel. Azóta is az ágyban repked és magyaráz a halainakKép
sasha és a lassan 12 hetes Gábor

Kép
sasha

Sziasztok!

Mi most keltunkKép Igy velhetoen delben fogunk gyumolcsot tizoraizni es delutan 3 korul ebedelni, remek. Persze hozza tartozik az igazsaghoz, hogy ejfel korul aludt el a Kislany. Most meg epp rotyogtat, igy van idom irkalni.
Sasha, ha pesti lennek, siman atvennem a pelust, mi meg a 7 kilot se ertuk el szerintem. De ma megyunk a "sajat" merlegunkhoz mericskelni, kisse aggodom is.

Gratula minden kuszo-maszo, forgolodo csoppseghez. Hihetetlen gyorsan fejlodnek, igaz? Eloszor meg "benazgatnak", aztan 1-2 nap es mar profi modon mozognak.

Na, megyunk reggelizniKép
-Afonya
afonya

Lebuktal, Sasha, a masikban topicban 1/2 6-ot irtalKép

-Afonya
Afonya

Conti,
Jó ötlet a csörgõ a tálca helyére az etetõszéken! Ki fogjuk próbálniKép.

Gumicukor,
Jobbulást Daninak! Sajnos még Lili is kicsit szörcsög, de most már elég ha reggel és este kiporszívózzuk a nóziját. Nekünk nagyon bevált ez a porszívós szerkentyû. Egészen mélyrõl kiszedi a trutyit, így nem tud begyulladni. Én még nem használtam infra lámpát Lilinél, szerintem mindenképp beszélj elõbb a dokival errõl.

Bringa,
Nagyon ügyes HannaKép! Lili még átfordulni sem akar, nemhogy mászni, pedig majdnem 2 hónappal idõsebb.

Ági,
Akkor Petra is besokallt ettõl a karácsonyi mizériától. Lilit én már komolyan sajnáltam néha. Volt, hogy 10 vendég volt itt majdnem egész nap, 500 fénykép, aztán ugye mindenki ölében legyen egy kicsit. De nem mondhattam, hogy ne, mert szegény nagyszülõkkel kb. félévente tudunk találkozni. Szóval meg tudtam érteni õket, csak Lilinek borult fel teljesen a napja, néha még aludni sem tudott. Egyébként forgás és fog ügyben nálunk is ugyanaz a helyzet mint nálatok. Sehol semmi.

Sasha,
Nálunk is így volt, egyszer csak elege lett a fekvésbõl és csak ülni akart most meg az nagyon tetszik neki ha pár másodpercre állhat az ölünkben. Persze ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy fogjuk a hónaljánál és csak leér picit a lába. De ez most nagyon izgi neki.

Pusz,
Ilke és Lili

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok,

Ma egyszerûen megõrjít a lányom...Kép Folyamatosan nyafog, már 4-szer próbáltam elaltatni , persze sikertelenül. Bekentem az ínyét is fogzós zselével, hátha az a baj, de semmi. Ha leteszem máris nyafi van....Mi van most, milyen front? Vagy egyszerûen megszokta a vendégséget és most nem tetszik neki hogy ketten vagyunk és csend van?Kép

Ilke

Azt hiszem mi is beszerzünk egy ilyen etetõszéket, ha ennyire szeretnek benne ücsörögni....Kép

Majd még írok, megyek meert ordít.

Nyuszi
Nyuszi

Sziasztok!

Régóta nagy szeretettel olvasgatlak Titeket, nagyon sok hasznos információt megtudhat Tõletek egy kezdõ anyuka. Most én is kedvet kaptam, hogy írjak. Szóval gyakorló anyuka vagyok magam is, a kisfiam, Gergely ma 2 hónapos. Szeretnék minden kismamának és babának ezúton boldog új évet kívánni, egészséget, boldogságot, vidám babákat 2003-ra is.

Judy
Judy

Szia Judy, udv kozottunkKép

Annyit irtatok ezekrol az etetoszekekrol, asszem, mi is beruhazunk ra lassan. Ezt a Brevit, ezt hol vettetek, Brendonban?

Reka elaludt. A fene se erti, most kelt fel egy oraja s mar megint alszik. Mondjuk jol teleszopta magat. De igy megint borul az egesz napunk, s delutan mar biztos nem alszikKép

Meg mi is a fogatlanok taborat erositjuk, legalabbis azt hiszem. De nem erdemes surgetni, mert csaka nyugosseg jar vele. Nameg elore felek, mi lesz szopikorKép
afonya

Bövülünk!!KépKép

Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?