Új privát üzeneted érkezett!

Jajajajajaj!
Mostmár Gigiért is izgulhatunk.....
Vigyázzatok Magatokra nagyon a kórházba,mindketten Kata és Gigi!
Itthonról megy a szurkolás.......

Elolvastam tegnap óta amit írogattatok.....

Jadey!
Gyönyörűek voltatok,nagyon gratulálok.Irtad ,biztos azért fájt pocakom mert időváltozás van,és szeptember elején lesznek a frontok....
alig várom,szerintem akkor már jöhet a baba 10 nap nem idő....

Rolex!
Gratula már asszonyka vagy Te is,képeket várjuk.....

Mamy!
Légzésfigyelő a babadiszkontban és a Minimanóban a legolcsóbb,illetve a minibe,ott 20500ft.

És lányok az Aventos cuccok , a Minimanóban a legnagyobb a választási lehetőség és a legolcsóbb is.

Melinda!
Köszi,hogy írtad ihatok kakaót és ehetek egyszer sütit,bevallom tegnap megittam egy pohár kakaót és túrós batyunak a felét is ettem , igaz csak a túrót csipegettem ki belőle ,meg nagyon kevés tésztát.Én is arra gondoltam ,ilyen hírtelen nem lehet mindenről lemondani,csak mert 7.56 lett a cukor eredményem.Nem vagyok édes szájú, de azért egy héten egy gombóc fagyit ha hőség van biztos fogok enni.a várandósok topicjában ,van ott egy terhesség alatti vércukor fórum /na ez most kicsit körülményesen írtam/ és megkérdeztem ott egy szakértőt, azt mondta ez teljesen normális és elfogadható ,ha gondolom a sütiről és édességekről mondjak le illetve nem kell csak mértékkel egyek ilyeneket.pedig nem nagyon ettem édes dolgokat eddig se .

SzKata!
Te kérdezted miért nem ihatok kakaót..
7.56os cukor eredmény miatt ,azt hiszem Nekem lett itt a legmagasabb az eredmény és most vissza kell fognom mértékkel a szénhidrátokat....
:(
Nekem a pocak méretem 91 és most esett megint le az állam 9.5kg van rajtam.
Nem tudom ,hogy csinálom,nem zabálok pedig, nem eszem édeseket,de egy hét alatt feljön rám 0.5kg.és ez a 4. hónaptól így megy.
És milyen nehéz cipelnem ,mikor mindig is 43-47 kg között éltem.Most meg 57.....
Ázsia centerbe néztem pizsiket ,szerintem Én ott fogok venni előlgombolósat.meg nekem kell még köntös is.

Krisszi!
Gratula vizsgához,hogy a fenébe bírod még......?
ez volt az utolsó vagy vége?

Tegnap voltunk az IKEA-ba, lányok olyan jó látni,minden 5 ember kismama volt óriási hassal.
:)
Etetőszék.mi is azt a fehéret fogjuk majd megvenni messzemenőkig a legolcsóbb és mindenki a környékünkön ezt használta és megvolt vele elégedve....
Aztán megvettünk egy konyhaszekrényt ,ami most ideiglenesen pelenkázónak alakítunk ki.Sehol nem találtunk megfelelő 60as méretű pelusozót és ez a megoldás volt a legjobb és majd ha nem kell berakjuk a konyhába
És egyetértettünk a párommal végre....
És vettünk egy virág alakú ormótlannak tűnő éjjeli lámpát is ,ha be van kapcsolva nagyon szép a falon
Közben a fürdőszobai szekrényeket is megbeszéltük meg az előszobába gardrób szekrényt is kell még vennünk....
sose gondoltam volna ,hogy egyszer a lakásunkban tele lesz IKEAs bútorokkal ,de annyira variálhatók a dolgok és meglepően olcsó...

Nektek a sok ácsorgástól nem fáj a hasatok?5 percenként le kellett ülnöm, mert ki akart a hasam szakadni,a végén már sírtam ,mert felhuztam Magamat,hogy nagyon nyápic vagyok, hogy mindig le kell ülnöm.Ez normális szerintetek?
Kedden megyek dokihoz majd megkérdezem Tőle,még sose cipeltem ekkora súlyt lehet ,hogy az a baj és már nem kéne ilyen nagy "túrákat "szerveznem?

Osoa75!
Hol vagy?Rég nem jelentkeztél.Kisfiad meggyógyult teljesen?
Tegnap nem voltatok véletlenül ikeába?
Volt ott egy család ,kisfiút toltak babakocsiban,meg olyan pici hasa volt a kismamának mint Neked és a haja is ugy volt levágva no meg göndör volt ráadásul Neki is volt szemüvege,egy bibi volt az egészben,nem sötét haja volt hanem kicsit világos-vöröses.....ja és szemei nem olyan szépek voltak....
Ti voltatok?

Na mostmár dugulok,Gergő szereli a pelenkázót össze megyek segítek Neki.
su
30+0
suezika

Giganak drukkolok, remelem sikerul meg benntartani a kissracot.
(sajnos vannak babak akik elobb jonnek, a ferjem is 35 eve 32 hetre szuletett).
csengo
vettem dinnyet tenyleg hajt mint allat....
Vendég

kicsit negativnak tunhet az elozo, szoval csak azt hagytam ki, hogy a lenyeg hogy egeszseges a ferjem.
Vendég

Szép estét Lányok,

Most olvasom Gigaboszit :cry: Remélem, minden rendben lesz, még egy picit bentmarad az a baba. (a 36-ik héttől már "csak " híznak, addig hátha bentmarad)
Drukk megy ezerrel Neked is!!!

Rolex,

Gratulálok :lol: :lol: Képeket kérünk majd rólad is :lol:

Su,

a hízás miatt ne aggódj, a vékonyabb nők többet híznak. És hát valljuk be, 47 kg-ról volt mire híznod :wink:
Vigyázz a "rejtett" cukrokkal: gyorséttermi kaják, ketchup, üdítők :!:

Puszi mindenkinek

Kata
sz_kata

Gigaboszi. Nagyon- nagyon drukkolunk Nektek!!! Reméljük, hogy még néhány hétig bent marad Peti, jó lenne. Millió puszit küldünk!!!

KépKép
Kép
jadey

Gigi!

Csatlakozom a többiekhez, nagyon vigyázz magatokra!

KAta!

Jó, hogy Te is túl vagy mindenen. Teljes gőzzel előre a babavárásban, csak abban. Kényeztesd magad, amivel csak lehet. Sok alvás, finom fürdő, nasi, akár esik akár nem.

MAmy!
Egyetértek JAdey-del. Nekem két ismerősömnél is a szülés napján fordult be, meg ekll adni a piciknek a lehetőséget. Van valami, ami indokilja aprogramozott császárt?

Mostanában az én pocakom is érzékenyebb, tegnap és ma is szúrt folyamatosan, menés közben. Viszont ha leülök, elmúlik.

Su!
Ne aggódj, én is u.annyi kilónál tartok, de próbálok figyelni és este keveset enni. A gyomorsavam viszont elviselhetetlen. Egész nap van, kellemetlen, nem múlik semmire. Tejen és kekszen kívül van valami jó tanácsotok?

Erika
piciri

Gigaboszi!
Sok-sok drukk nektek, úgy látszik a hidegfront megzavarta a babákat? Kitartás és sok pihi biztos minden rendben lesz.

Su!
Én is 47kg-ról indultam, most vagyok a 13.-héten és 53 kg-ot mutat a mérleg. Igazából van hova hízni nem is ez a baj, hanem az ,hogy a lábaim nem fogják bírni, mert oda nem megy túl sok.

Piciri
A banánt próbáltad már állítólag jó savlekötő. De én úgy tudom, hogy van olyan savlekötő amit a terhesség idején is lehet szedni.
Sajnállak ,mert tudom milyen kegyetlen érzés. Azért szerintem próbálj beszélni a dokival, hogy ő mit ajánl.
baboka

Sziasztok!

Megérkeztünk a kis vidéki nyaralásunkból, így gondoltam jelentkezem, de visszaolvasni majd csak holnap tudok (feltéve, ha 1 nap alatt sikerül 1 hetet elolvasni :) )
Nagyon jól éreztük magunkat Szombathelyen és Sopronban is, bár az utolsó napok egy kicsit esősre sikerültek. Szombathelyen a rokonságot látogattuk meg és elruccantunk Kőszegre, Körmendre és Jákra. Sopronból átugrottunk Fertődre, majd Ausztriába a Parndorfi outlet-be, de ott nem találtunk semmi különöset. Viszont egy másik napon megnéztük a Schönbruni kastélyt, majd utána kb. másfél órára beugrottunk az SCS-be (shopping citi süde), ahol vettünk egy-két cuki ruhácskát és zoknit. Sajnos többre nem volt idő, mert már 19-kor bezártak az üzletek.
Nagyon jól éreztük magunkat és jó volt egy kicsit kiruccani ebből a hőségből (ott kb. 5-7 fokkal hűvösebb volt). Szerencsére az alhasi fájdalom (sérvkapu gyanú az orvos szerint) egy pár nap után enyhült, így már nem aggódtam annyira.
Remélem mindenki jól van és egy icipicit azért hiányoltatok :lol:
Mindenkit puszilok: Gesztenye
gesztenye78

Addig is itt a legfrissebb pocifotó rólunk: 26-27. héten.

Kép

Gesztenye
gesztenye78

Sziasztok,

holnap megyek az elso CTG-re (35.het, hurra). Azt mondta az orvos, hogy elotte egyek szenhidratdus etelt. Valaki meg tudja mondani, hogy mit jelent az hogy elotte??? Marminthogy orakkal elotte vagy konkretan ott a klinikan a CTG elott??? Ezt elfelejtettem megkerdezni, mert mindig leblokkolok, amikor orvosnal vagyok, semmi nem jut eszembe, amit meg akarok kerdezni.

Nagyon koszonom a segitseget elore is:

Viola
fj35

Gesztenye,

ha esetleg emlekszel, megirnad, hogy melyik uzletben vasaroltatok a Shopping City Sud-ben??? Kedden reggel en is megyek ki Becsbe nehany napra es tervezem, hogy kimegyek oda, foleg rugdalozokat akarok venni. Van most learazas???

Koszi: Viola
fj35

Viola!
Nekem meg ilyet nem mondtak, de gondolom azert kell enni, hogy mozogjon a baba. Szoval ha epp alszik akkor nem mocorog. Ha ilyenkor kolat iszik az ember, vagy eszik egy kis csokit, akkor altalaban mocorogni kezd. Tehat kozvetlenul elotte egyel.(Nalunk eleg brutal elekrtomos kutyuvel keltik fel a babakat)
Ja es nalunk csak a 36. hettol van ctg.

csengo
Vendég

savlekotot en maalox szirupot kaptam. recept nelkul lehet kapni es szuper gyorsan hat. De nem biztos, hogy a ti dokitok is ajanlja, ez is tipikus kerdezze meg orvosat gyogyszer. En szedtem ket eve es most is.
Vendég

Csengo,

koszi az infot. Egyebkent nem iszom kolat, de igy viszek magammal egy fel literest, meg csokit is, a biztonsag kedveert.

Viola
fj35

Sziasztok!

Gigi!
Nagyon drukkolok Nektek! Most jó helyen vagytok, nagyon vigyáznak Rátok, nem lehet semmi baj!!!
Péter köszönjük, hogy hírt adtál Gigiről és Petikéről! Sok puszit küldök Nektek!

Sue!
Örülök,hogy megnyugodtál picit a süti-kakaó terén. A mérték a lényeg! :D
Klassz, hogy a Pároddal végre közös nevezőre jutottatok :D
A has alsó részének húzódása, az a bizonyos kiszakadás érzés (én is mindig így nevezem) teljesen normális már ilyenkor. Marcival pocakosan már simán végigszenvedtem a nagybevásárlásokat, érdekes, hogy most annyira nem gáz. A lényeg, hogy pihengess picit és nem vagy nyápic!

Erika!
Lehet, hogy már Neked írtam régebben a pattogatott kukoricát a gyomorsavra... Ha nem, akkor azt is megpróbálhatod. Sajnálom, hogy ennyire rossz :(
Varrtál végül? Hogy sikerült?

Gesztenye!
Üdv újra köztünk! :D Klassz, hogy jól éreztétek magatokat!
Nagyon helyes a pocakod! Ja és hiányoztál ám :wink:

Viola!
Közvetlenül a CTG előtt érdemes szénhidrátdús kajcsit enni, én mindig csokit, túrórudit hallottam :lol: De ha esetleg aludna a picuri, akkor egy kicsit megmozgatják a pocakodat, hátha felkel... Drukk és irigyellek! Nekem is csak a betöltött 36. hét után lesz az első CTG-m.

Én Macifülkéről szeretnék hírt adni, ma váltottunk sms-t. Köszöni szépen a drukkokat, puszikat és Ő is küld köszönetképpen sok puszit nekünk :D A helyzet változatlan (fekvés, infúzió), de ha bármilyen változás lesz, értesít. Úgyhogy Nekik is jól jön még a további drukk és pozitív energia.

Katáról nem tudok semmit.
Krisszi!
Ha holnap mész be hozzá (és esetleg még olvasod is az üzit), küldök Neki sok-sok puszit és kitartást!!!

Mindenkinek jó éjszakát!
Pusz: Melinda (33+2)

KépKép

KépKép
bujka

Viola!
Mikor méssz ma?
Én 13ra uhra......
Szoktam látni,kismamikisszák ezerrel a kólát...igaz én azzal nem értek egyet inkább csoki....
múltkor egy kismamát kiküldött a nővérke másszon fel a 2.ra és vissza ezt kétszer és igyon kólát,mert aludt épp baba....Nekem pont mérték a vérnyomásomat és onnan hallottam....

Piciri!
Mikor méssz uhra?Én ma és majd megírom mekkorák vagyunk,az jó egyformán haladunk....
Nekem érdekes egyeltalán nem ég a gyomrom,de unokatesómnak rettenetesen égett és ezt a reenet vagy mi a fenét ette amit a tv is hírdet és piros a doboza.....reklám amikor anyukának ég a hasa a konyhában ,apuka ad neki egy doboz gyógyszert ,majd összesimulnak és egyszer csk bugyborékolást hallanak és a gyerek fújja a levegőt a pohár üditőjébe....
Erre emlékszem de a nevére sajna nem ,de azt tudom valaki már régebben itt említette.....

Bujka!
Köszönöm a sok segítséget,mind cukor mind pocakfájás ügyében..jó hogy vannak közöttünk tapasztalt kismamák

szerintetek a betöltött 30.héten még érdemes 2500ft ot kiadni egy 3om perces uh-ért?ami nem is 4d-s?????

su
suezika

Sziasztok!
Megkezdem a visszaolvasást :) Remélem még ma sikerül.

Viola!
Ezekbe az üzletekbe érdemes benézni: H&M, C&A, Babyone, Dohnal, Takko. A Babyone és a Dohnal kifejezetten csak bébi-baba ruhákat árul, a többi üzletben pedig kismamarucik is vannak. Ezek közül mi a Babyone-ban vásároltunk, mert az volt a legolcsóbb, de lehet, hogy addigra már máshol is lesznek leértékelések. Viszont a Dohnal nekem nagyon drágának tűnt, legalábbis a rugdalózók terén. A Takko nem az SCS-ben van, hanem egy picit odébb egy külön épületben és az 21 óráig nyitva szokott lenni (legalábbis hétköznap). Érdemes feltérképezni, hogy hol találod ezeket az üzleteket (a kitett tájékoztatón). Én úgy emlékszem, hogy a 6-os bejáratnál álltunk meg és ott van rögtön a H&M, majd az 1. emeleten szintén a 6-os bejárat közelében a Babyone és a Dohnal (közepe felé indulva). A C&A-t a közepe táján találod és ez kétemeletes.
Ezeken kívül is biztos vannak még babaüzletek, de mi már máshová nem tudtunk bemenni.
Remélem ennyivel is tudtam segíteni és sok sikert a bevásárló körúthoz.

Gesztenye
gesztenye78

Sziasztok Csajok!
Sikerült visszaolvasnom mindent :) Megjöttünk Horvátországból, mázli volt, hogy pont a legnagyobb kánikulában voltunk kinn, isteni volt, csend és nyugalom, jól megúsztattam ezt a kisbabát...:)
Macifülkének, Ákatának és Giginek is megy a drukk ezerrel! Szegények! A lényeg, hogy minden rendben legyen a végén!!
Jadey, gratulálok az esküvőhöz, istenien néztetek ki. Őssejt kérdés: szerintem mi levetetjük, bár tényleg iszonyú drága. A céget még nem választottam ki és a dokimat is meg akarom kérdezni.
Nagyon gáz, felírtam még magamnak pár dolgot, de nem tudom elolvasni a saját kézírásom, ez már tuti, hogy a terhességgel járó agylágyulás :)
Mindenkit puszilok:
MSE

Kép
siba

Krisszi
Brumi-Maci bababolt. Igazából nem diszkont, de vannak jó cuccok. www.brumimaci.hu
És a 9.kerület Mester u. 13-sz alatt található.
Fészekrakás :D Persze, 5 percenként söpögetek, nyaldosom a konyhát, és hétvégén tapétát fogok vakarni. :lol:

Bujka
Köszi a kelengyelistát. (nagyon hasznos) és a többi tanácsért is 1000 hála. Az elektromos mellszívót személy szerint nagyon drágállottam :roll: . Úgyhogy jobban tetszik a kézi, csak mivel még nem használtam nem tudhatom melyik a jobb. Remélem azért bevállik. :roll:

Sz_Kata
Igen az Istvános tornára járok. Hát 1 órára van kiírva, de fél óra alatt végzünk :roll: . A néni mindig ua. a gyakorlatot „énekli” :D végig, Aranyos, de igazából ezt otthon is meg lehetne csinálni. Nem fárasztó, nem fogyasztó, de torna. Ha gondolod gyere el, izzadni nem fox az tuti! :lol:
Hálóing: Szerintem én majd, ha már nem dolizok kinézek a józsefvárosi piacra és ott megveszek valami akciós göncöt, tudod sok olcsó alapon. Aztán kuka, vagy rongy. :wink:

Jadey
Nagyon szép volt a ruha, és Te is. Sok boldogságot ezután is!!!! :D

Kórházosoknak: Ákata, Gigi, Maci sok drukk!!! Kitartás nekik és a babijuknak :D

Kiságy:
Valaki 1* írta, hogy egy kispesti barinője eladná a kiságyát. Nem találtam meg hogy mikor volt írva, ha emléxik még rá valaki akkor leírná még 1*. Köszike

Sziasztok: Betti
bettus79

Sziasztok!

Most hogy pár napig nem jöttem, van mit visszaolvasni :wink: !
Előszöris Giginek ugyanúgy sok-sok pozitív energiát küldök, mint Ákatának!!! Remélem, már rendeződött a helyzet mindkettőjüknél! Giginél eléggé váratlanul jött ez a görcs, nem írta előtte, hogy nincs jól, csak annyit hogy nem bírja a hirtelen lehűlést. Lehet, hogy ez volt az oka?... Mindenesetre szorítunk nekik ezerrel!

Krisszi!
Köszönöm szépen a képet a kádról + rácsról, először eléggé instabilnak tűnt, de látom van rajta pöcök, ami megakadályozza hogy becsússzon a kádba, jól látom?
Csaszi: neked már megmondták konkrétan, hogy 38. héten "kiveszik" a babát? Nekem csak annyit mondtott a szülésznő, hogy ha faros, akkor általában a 38. héten történik a műtét, a dokinő nem mondott semmi konkrétumot, csak hogy készüljek fel rá, lehet hogy csaszi lesz a vége. Hát, ha így lesz akkor így lesz, nem akarok ellene tenni, ahogy a természet rendeli, úgy a legjobb.

Jadey!
Csaszival kapcsolatban azt mondta a doki, hogy azért nem várják meg általában, míg faros babánál megindul a szülés, mert akkor a méhtevékenység már olyan fokú, ami megnehezíti a műtétet. Szó szerint azt mondta, hogy "ráfeszül" a méh a babára, és akkor nehéz kivenni. Ezért szokás inkább előbb, amikor a baba már elég érett, de még nincsenek fájások. Hát nem a leghumánusabb megoldás, de a babóca érdekében talán ez a legjobb.

Bujka!
Harántfekvés azt jelenti, hogy a baba gerince merőleges az anya gerincére, tehát nem az a lényeg, hogy faros, de még ferdén is fekszik, vagy teljesen keresztben. Nálam konkrétan ez annyit tesz, hogy a kis buksija a jobb cicim alatt van, a lábai meg a bal alhasamban pedáloznak... :lol: a kis kezeivel pedig a bal cicim alatt szokott matatni :lol: nagyon édes!!! Megmondom őszintén, egyáltalán nem zavar, és nem aggaszt, az a lényeg, hogy neki jó legyen. A mesterséges befordításról hallani sem akarok (amikor a hasfalon keresztül terelgetik a babát a "helyes" irányba) mert azt olvastam, olyankor megfeszülhet a köldökzsinór, ami ugye elég veszélyes dolog... Szóval nem, ha Ő így akar feküdni, akkor feküdjön így, tényleg nem aggaszt.

Csengő!
Mindegy, azért köszi a kísérletet a meghívó elküldésére, de most már mindegy, nem történik semmi, ha nem vagyok rajta az iwiw-en... :wink:

Légzésfigyelő:
Mi valószínűleg mégsem Baby Controlt, hanem Álom Virágot veszünk. Ez is magyar, és 3 lapos, nagyon jónak tűnik. A Várandós Mama Csomagban (amit mindenki kiválthat ingyen a 3. trimeszterben), van egy kupon, amivel 10 %-al olcsóbban lehet megvenni a gyártónál.

Mellszívó:
Avent Isis a legjobb, mindenhol ezt olvastam. Itt Zuglóban a Dorozsmai úton van egy Avent szakbolt, ott különböző kedvezményes szetteket is lehet kapni. Mi azt néztük ki, amiben van egy mellszívó 2 etető üveggel, egy mikrohullámú sterilizáló szintén 2 más méretű üveggel, és 40 db melltartóbetét. Ez így kerül 21 ezerbe.

Babaholmi:
Ma voltunk a Tescoban, ahol 50 %-os leértékelés van ruhaneműkre (nem csak baba, hanem mindegyikre). Tündéri rugdalózót vettünk 349 (!!!) Ft-ért, Items márka tehát nem gagyi, puha pamut.
Itt is voltak Avent termékek, pl. csak mellszívó magában 14 ezerért. De jobban megéri a sterilizálóval együtt (ami magában kb. 8-9 ezer).

4D és CTG:
Jövő héten hétfőn megyünk az ulolsó (34. heti) 4D-re a Kleopátrába! Most kértem időpontot. Nagyon jó hely tényleg, és nem kell 1 hónapot várni.
CTG-re nekem is csak a 36. héten kell menni, valamikor július végén először. Nagyon kíváncsi vagyok!!!

Hát most hirtelen ennyi jut eszembe, még visszaolvasok, és jövök!
Puszi mindenkinek,

Kép
mamy

Su,

nekem is ég a gyomrom, nem vagy egyedül. És tök mindegy, hogy mit eszem :(
Illetve, bármit eszem, általában tök keveset, akkor is úgy érzem, mintha épp egy kondér pacalt faltam volna fel, és néhány falat kaja után még órákkal is attól szenvedek, hogy őrülten tele van a gyomrom.

Uh: normál uh-ért gondolom a magánrendelésen fizetsz? Szerintem, a babát kukkolni mindig érdemes :wink:
Én gondolkodom azon, hogy elmenjünk-e még egy 4D-re, de az is lehet, hogy végül, már csak személyesen találkozunk :lol:

Gesztenye,

Szépen növekedtek :lol: A baba a nyaralás alatt sem tétlenkedett :lol:
Én is gondolkodom, hogy kinéznék a scs-be, bár még sosem voltam arrafelé. Hogyan lehet odajutni? Keresztül kell menni Bécsen? És egyáltalán, megéri? Mármint árban és választékban. Babakocsit árulnak a scs-ben?

Kezd rajtam urrá lenni, a "tejóégmindjártszülök" para. Most már tényleg el kell kezdeni a vásárlást....

Puszi,

Kata :lol:
sz_kata

Siba,

Horvátországért irigy, irigy :lol: :lol:

Külföldre már nem megyünk, mert hát ugye az épízkezés. Van esetleg valakinek ötlete, hogy belföldön hol lehetne eltölteni néhány szép napot?

Puszi
sz_kata

Sziasztok!

Rájöttem, hogy gépelés közben nem jó visszalapozgatni, mert eltűnik a litánia, amit beírtam, most is ez történt :(

Su!
Mi is voltunk ikeázni szombaton, Balázs imádja meg amúgy is. De én nem láttalak :( És nem babakocsival voltunk :(

Nekünk is be kéne újítani dolgokat, de még csak tervezés szintjén vagyunk. El szerettünk volna költözni, de nem jött össze. Így a lakás csinosítgatásán gondolkozunk...

Köszi, Balázs teljesen jól van, csak még nagyon bújós, néha meg én nem kellek, szóval szélsőséges. Cicizik még mindig, bár nincs nagyon mit, nagyon igényli. Egyébként meg kezelhetetlen lenne. Néha azért nagyon kellemetlen, ilyenkor gyorsan abbahagyjuk.

Ja és a pociméretem 94 cm és Balázsnál ennyi a 32. héten volt. (Most voltam 22). Szóval nekem inkább nagyobbnak tűnik, de persze nem bánom, hogy nem óriási.

Röviden ennyi, majd jövök még!

Üdv mindenkinek!

Orsi

Balázs: 2004.04.29., Zsombor: 2006.11.01., Domonkos: 2008.04.17.
osoa75

Sziasztok!

Sue!
Próbálok segíteni a lehetőségeimhez mérten, de félek, nehogy valaki okostojáskodásnak vegye :shock: Mert az nincs szándékomban!!!

MSE!
A horvátoknál is iszonyatos meleg volt?! És Te bírtad?! Minden elismerésem. Bár lehet, hogy a víz mellett megint más, mint a 30 fokos lakásban...

Bettus!
Örülök, hogy tetszik a lista :D Az elektromos mellszívók nem tudom milyenek, én anno nem is gondolkodtam rajtuk. Én is mindenhol az AVENT Isis-t hallottam, hogy dicsérik. De hozzá kell tennem, hogy annak a használatát is meg kell ám tanulni, én szerintem 2-3 hét után jöttem rá a lényegére. Pl. nem fog kapásból jönni a tejecske, hanem bizonyos időnek el kell telnie, amikor is elindul a tejleadó reflex. Pedig előtte erről is olvastam, de ugye az elmélet és a gyakorlat nem teljesen ugyanaz, vagy én voltam béna, és nem kapcsoltam össze!
Kiságy rémlik, de lövésem sincs, hogy mikor volt és ki írta. :(

Mamy!
Köszönöm a harántfekvés leírását, bár lehet, hogy félreértettél, mert tudtam, hogy mi az, csak hogy annyira ritka... A lényeg, hogy mindketten jól érzitek magatokat így :D
De ahogy írtad Krisszinek a faros fekvést (ha esetleg arra venné az irányt a Babócátok), én hallottam olyat is, hogy abból is van olyan helyzet (mármint a baba helyzete), hogy meg lehet szülni természetes úton a babát. Persze nem izélgetni akarlak, csak felmerült a gondolat, hogy ilyet nem említettek? És csak egy kis bíztatásként a végére (de igazán nincs is rá szükséged :wink: ), én is hallottam már olyat, hogy ha nem is az utolsó napon, de az utolsó héten fordult menetirányba a babóca :D
A mesterséges befordításról én sem akarnék hallani! Egy ismerősömnek próbálták csinálni, de amellett, hogy iszonyatosan fájt neki a próbálkozás, végül nem is sikerült. És nem utolsósorban a kockázatok!
De jó, hogy írod ezt a kiváltható kis csomagot, én teljesen elfelejtettem! köszi :wink:

Sz_Kata!
Mi Egerben voltunk és nagyon szép volt. :wink:

Orsi!
Nekem 2-szer van megnyitva a Bnet, ha írok is... :wink:
Most nem látom, hogy mennyi idős Balázsod, de ha jól emlékszem, már elmúlt 2, ugye?! Gratula a cicizéshez, ha nincs is sok már. Neked nem érzékeny iszonyatosan a melled? Én azért hagytam abba Marcival 16 hónapos korában, kb a terhességem félidejében, mert már könnyeztem a fájdalomtól és Marci alapban is elég fájdalmasan tudta abbahagyni, sőt elkezdeni a szopit...

Védőnő: képzeljétek ma reggel voltam a védőnőcinél és közölte, hogy július közepétől más körzetbe kerülök és új lesz a védőnő is. Teljesen elkeseredtem, annak ellenére, hogy a mostani sem áraszt el túl sok tanáccsal, infoval (szerencsére nekem most így másodjára annyira nincs is szükségem rájuk), de akkor is végre összeszoktunk, kedves volt, fiatal, lazán tudtunk beszélgetni. Erre tessék, mire épp megszületik Beni, szokhatok össze egy vadiújjal. Egy kicsit dühös vagyok...

Délelőtt az én pocakom is szurkált, egészen lenn a méhszáj környékén, és egészen beparáztam, amikor Gigire gondoltam. Bevettem még egy kis magnéziumot és feküdtem, bármennyire ráncigált is Marcikám le az ágyról. Szerencsére elmúlt, azért még én is várnék pár hetet Benivel, jobb ott benn Neki :)

Nálam elkezdődtem a fájdalmas rúgdosások. Benikém a lábaival (legalábbis feltételezem, hogy azzal, mert legutóbb még fejvégű volt...) olyan durvákat tud már a köldök feletti részekre rúgni, hogy azt hiszem, szétreped a hasam. Klassz persze, de azért jól meg tud lepni a karatebajnokom :lol:

Annyira kellemes idő van, legalábbis nekem. Már rettegek az újabb hőséghullámtól.

puszi: Melinda (33+3)

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!

A kismamacsomagrol jut eszembe, hogy anno ket eve amikor kivaltottam nem volt benn sok minden a kephez kepest, de most meg semmi. 3 szorolap, egy aventes pohar +egy jatszocumi, amit ugye most sem akarok hasznalni.....
Ezert kar volt odaadnom az adataimat :(

csengo
Vendég

Sziasztok!

Giginek nagyon sok drukk!!!
Remélem, kihúzzák a 36. hétig, de ha mégsem, akkor sincs baj! Szorítunk!!!

ÁKatához szerdán megyek, puszil Titeket!

Melinda, a babycontrol légzésfigyelőről tudnál "szubjektív" véleményt, tanácsokat mondani? :lol: pl hogy volt-e téves riasztás, miért pont ezt vettétek? Az Angelcare és e között hezitálok, mindkettő pont ugyanannyiba kerül, a Babycontrol valahogy profibbnak tűnik... Segíts légyszi :lol:

Su, ugye milyen jófej a diabetikus a másik fórumon? Nekem is ő segített, megnyugodtál, ugye?
Tök jó, hogy írod az Ázsia centert, sztem kimegyek én is és megnézem a gombos hálóingeket. Láttál ilyeneket konkrétan? Mert mostanában csak sima elejűt szoktam látni, azzal meg elég izgalmas a szoptatás. :)

IKEA cuccok - szerintem is jó áron vannak és nekem bejön a skandináv stílus, szinte minden bútorunk IKEA-s. A pelenkázó asztalok azért elég drágák, mi olyat vettünk, ami polc és külön ráerősíthető pelenkázója van, amit később le lehet szedni és akkor játéktartó polcként funkcionál. ez nem is drága, 28e volt. persze attól függ, hogy milyen stílus tetszik Neked.
Nézd:

Kép

A virágos lámpán én is gondolkodtam, aztán a kis kéket vettük, holdacskával. :lol: Ott van a polcon, jobb oldalt. Még fel kell fúrni a falra.
(UH- szerintem ne fizess a 2D UH-ért, miért nem mész el egy klinikai kórházba, ott megcsinálják tök ingyen. SOTE II Üllői út, a kutya nem kérdezi, ki vagy, mi vagy, bejelentkezel és megcsinálják. bármelyik nap dél körül - nincs egy lélek sem, nem kell várni.)
vizsga - még kettő van :( De a legfontosabbak már megvannak, minden tárgyat fel tudok venni szeptemberben, ha esetleg ezek nem sikerülnek. De már a t@k@m tele van az iskolával :lol:

Képzeljétek, a Baumaxban lehet kapni öntapadós bordúrt, nagyon kedves mintákkal, 10 méter 2800 ft, ha fel akarjátok dobni az egyszínű falat, sztem tök jó megoldás és nem kell pepecselni vele. (Ja, a tapétaragasztóval felrakható tapétabordűr rohadt drága ilyen gyerekmintákkal, kb 7-10 e lett volna ebbe a pici szobába...)

Mamy, pont az tetszett meg a kádban, hogy állítható a fixáló rúdja, amivel illeszkedik a kádba. Kicsit még erőltetni is kell, hogy beleférjen, tehát tök stabil :lol: A kádban meg víz lesz, az meg azért nem fog imbolyogni.

Jók legyetek, de jó ez a hűvös!!!

pusz,
Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Jaj, Mamy, nem válaszoltam a császárra!
Nem, nem mondták konkrétan, hogy kiveszik, sőt, azt sem mondták, hogy biztosan császár lesz, de mind a szülésznőm, mind a dokim hümmögött, amikor elmondtam, hogy minden vizsgálatkor medencevégű fekvésű volt a baba.
Szerdán megyek a dokimhoz és megbeszélem vele a lehetőségeket, a szülésznőm mondta amúgy, hogy nem szokták megvárni a terminus végét a csaszival, nehogy beinduljon a szülés, mert akkor lehet, hogy olyan gyorsan olyan fázisban ér a folyamat, amikor már nem lehet császározni és akkor faros fekvés, nagy baba esetében elég nagy a komplikáció veszélye.
Illetve, ahogy Te is írtad, nehezebb a műtét, ha beindul a fájástevékenység.
Plusz, pont az a jó a progis császárban, hogy kényelmesen, nyugodtan, gondos előkészítés mellett vágnak, ott van az egész team, szülészek, nőgyógyászok, neonatológusok, stb stb, nem úgy rohanva kell csinálni, hogy esetleg a baba szívhangja leesik és nincs idő pld gerincközeli érzéstelenítésre (mert ennek kb 40 perc kell), hanem elaltatnak.

A babáknak persze sz@r, hogy nem tudnak felkészülni a kijövetelre, hanem csak úgy kiszedik őket :( de ha ezzel megelőzhetőek egyes komplikációk, akkor csak csinálják így. Most teljesen úgy tűnik, mintha császár-elkötelezett lennék, pedig nem! Csak szoktatom magam a gondolathoz. :(

Melinda, első gyereket az esetek 99%-ában nem engednek farosan szülni. (Komplikáció veszély) A másodikat már simán :lol:

puszi,
Krisszi

krisszi

Krisszi!

Persze, hogy segítek :wink: Hol is kezdjem? Én is filóztam sokat, hogy melyik fajtát vegyük és talán épp itt a Bneten olvasgattam utána az egyik topikban, hogy kinek mi jött be. Én nem túl jókat olvastam akkor az Angercare-ekről, így maradt a Baby Control, amit azóta sem bántunk meg.
Szerintem nagyon jó, hogy 3 érzékelőlapos, így szinte az ágy teljes felületét lefedi. Azért szinte, mert ezek a kis Vacakok, mindig megtalálják azt a 2,5 centis sávot, ahol nem érzékel...
A BC olyan elven működik, hogy 14 (ha jól emlékszem) másodperces légzéskimaradás után először csak hangosan rövideket pittyeg, egymás után háromszor. Ennek az a célja, hogy ha a Baba csak nagyon mélyen alszik, akkor egy kicsit "felrázza" és lélegzésre bírja. Persze a szülő már ilyenkor is megijed, de nálunk ilyen többször előfordult az első időkben, amikor egész picike volt még Marci. Az egész apró csecsemők nagyon mélyen tudnak aludni, majd Te is megfigyelheted a Babócád alvását. Mi is nézegettük nem egyszer, hogy milyen ritkán és felületesen vesz levegőt Marci.
Ha ezen 3 rövid csipogás alatt újra elkezd lélegezni a babó, akkor csönd lesz és nyugalom :D Ha viszont ennek ellenére sem vesz levegőt, akkor jön a folyamatos sípolás, azaz a jelzés. Nálunk ilyen is előfordult, de ezeket én nem tekintem téveseknek. Amikor ilyenkor bementünk (illetve rohantunk) Marcihoz, akkor látszott rajta, hogy totál kómás és nagyon-nagyon mélyen aludt, tehát még a 3 pittyegés sem keltette fel, bőre rózsás volt, tehát nem volt oxigénhiányos állapotban még. De mindezek még nagyon pici korában voltak. Amikor nagyobbacska lett, és már izgett-mozgott az ágyban, akkor is volt pittyegés, mert a Kisnagysága megtalálta épp azt a pár centit, ami az érzékelőlap és a rács között volt (Ő előszeretettel keni fel magát az ágyrácsra :roll: ).
Talán egy olyan esetre emlékszem (aprócska korából), amikor bár az arcszíne nem indokolta, de szerintem gond lett volna, ha nincs gépünk. Én akkor beszaladtam, az ágyban semmi mozgás, totál sötét, és teljes pánikban rácsaptam (persze nem durván) Marci hátára, hogy minél előbb felébresszem. Bíztam benne, hogy ennyi épp elég és hála a jó Istennek, elég is volt!
Bocsánat, hogy ilyen hosszúra nyúltam, de ha rendesen akarok válaszolni, akkor csak ilyen hosszan lehet erre a kérdésre...

Végeredményben: én ajánlom ezt a fajtát, nálunk összességében bevált és nekünk nagy nyugalmat jelentett. Mi elsősorban azért vettük, mert decemberi babának és fiúnak érkezett. A súlyát akkor még nem tudtuk... Mert ugye a téli, kis súlyú, fiú babáknál hangsúlyozzák, hogy gyakoribb a bölcsőhalál. De mint tudjuk, mindez nem szentírás.

Remélem segítettem és érthető volt a litániám! :D

Nagyon szép, elegáns a pelenkázó! Nekünk is fehér bútoraink vannak. Lehet, hogy én is felrakok róla képet, igaz, hogy a miénk már közel 2 éve készen van :wink:

Öntapadós bordür: jól hangzik. Nem csak az ára miatt, hanem azért is, mivel mi a ragasztással jól megszenvedtünk :lol: De végül sikerült!!! :D

Puszi: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Krisszi,

Majd beszéld meg a babával is a császárt, nehogy meglepődjön :wink:
Azt viszont nem értem, hogy miért van komplikáció veszély az első babás faros szülésnél és miért nincs a másodiknál? Nekem valahogy ez ugyanolyan faramuci, mit amikor azt mondják, hogy az első szülésnél még vágni kell a gátat, a másodiknál már nem feltétlenül, amennyiben nem heges a gát...

Csengő,

Én is azért nem kérem a kezdő csomagot, mert szinte még a melltartóméretet is kérték. Ja, és az is ott van, hogy hozzájárulok az adataim, máscégeknek való kiadásához. Persze "nem" rublika nem volt. Nekem az is elég furi, hogy a DM-ben van valami kedvezményes vásárlási lehetőség babacuccokra, és kérik a születési anyakönyvi kivonat másolatának csatolását!!! Totál kiakadtam ezen :evil:
sz_kata

Krisszi!

Látod, ezt nem tudtam, hogy elsőnél komplikáltabb a faros spontán szülés. Jó volt olvasni a soraidat, mert nekem még mindig edződnöm kell az esetleges császár gondolatához (semmi ok eddig rá, de ugye az ember tervez és ott fenn végeznek!).

Azért drukkolok Neked is, hogy a pozitív hozzáállásod mellé ajándékként Richárd beforduljon a megfelelő irányba :D

Pusz: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

sziasztok!
Anna vagyok es del-Nemetorszagban elek a ferjemmel, aki nemet. most varjuk az elsö kisbabankat, szeptember 7.-re vagyunk kiirva. csatlakozhatnek en is hozzatok? nagyon örülnek egy-ket otthoni baratnönek ;-)
üdv, A.

Kép
francimama

Szia Anna,

Én is szeptember 7-re várom Petikét! :lol:
szeretettel várunk a fórumban, gyere minél többet.
A vonalzód alapján gondolom, kislányod lesz :lol: Németországban szülsz?

Ha gondolod, írj magatokról pár sort.

Üdv,

Kata
sz_kata

Sz_Kata!

Az SCS-hez való útvonalat majd este leírom (meg kell néznem a térképen), viszont szerintem csak akkor érdemes oda kimenned, ha egyébként is a környéken jártok, mert a benzin is sokba kerül, így az akciós termék már nem éri meg annyira (hacsak nem 30.000 forintot spórolnátok). Babakocsikat is láttunk, de az árát nem néztük, mert mi még ráérünk a vásárlással. Esetleg Viola megnézi neked, mert ő a hétre tervezte az utat.
Ha valahová szeretnétek még belföldön elutazni és esetleg Bécsbe is elnézni, akkor Sopront vagy Szombathelyet tudom ajánlani, mert onnan könnyen átjuttok. Személy szerint én Szombathely szerelmese vagyok, de Sopron is nagyon hangulatos a kis utcácskáival, viszont ott kevés a látnivaló. Sok sikert a keresgéléshez, este jelentkezem.

Gesztenye
gesztenye78

szia Kata! pont most neztelek en is Teged!!! :-)))))))))) ebben a forum-rendszerben meg nem vagyok nagyon otthon, ezert van hogy meg sem talalok ezt-meg azt. kicsit lassu lesz talan ezert a reakciom neha :-(. igen, itt fogok szülni ahol elünk. 5 eve elek kint, nemet a ferjem es meg egyetemista vagyok.
igen, kislanyunk lesz es Franca Isabel-nek fogjak hivni. eddig nem volt okom panaszra a terhessegem idöszaka alatt, 2szer volt csak isiasz szerü hatfajasom par napig es mostanaban kezdem erezni hogy "nehezedik" a pici lanyom, mert egyre többször faj a derekam es levegövetel sem olyan mint regebben. eddig 10 kg-ot szedtem fel es jarok meg biciklizni meg uszni ha idöm engedi, kivancsi is vagyok hogy meddig fogom meg birni. :roll:
na, hat ennyit kezdesnek, Ti mind otthon vagytok? en is Pesten születtem ( Kispesten ) de mar csak rokonlatogatasra jarunk haza, parszor egy evben.
A.

Kép
francimama

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a savlekötő ötleteket. Ne tudom, min múlik, van olyan nap, amikor egész nap ég, a hányás kerülget, semmi jól bevált dolog nem enyhíti, másnap meg semmi. Ki érti ezt?!

Ákatáról nem tudok híreket, nem szeretném ma is zavarni, ha valakinek ír, adja tovább! Bár tegnap azt írta, ma derül ki sok minden.

Melinda!

Macifülke mióta van infúzión?
varrás: titokban KAtát várom, még nem fogtam neki, csak ki van szabva.
Védőnőnél én is ma voltam, mesélte hogy szomorú voltál. Biztosan neked is mondta, hogy az a rész eredetileg nem is az ő területe, így amióta gyesről visszajött, 1,5 praxist lát el. 28 kismamát és 250 gyereket. Nincs viszonyítási alapom, nem tudom, ez sok-e. Lényeg, hogy nektek teljesen új védőnőtök lesz, hátha a fiatal még lelkes, jó ötletekkel és nyitottsággal és mindenre válasszal. Én pl. ma azt mondtam neki, hogy tegnap a sima lassú sétától szúrt, fájt a hasam alul-felül. Megint azt felelte: nem kell sétálni.
A BAlcsiban való fürdésre is annyit mondott, hogy nem szabad, esetleg tamponnal. Belegondoltam a műveletbe...(amúgy sem túl kellemes, pláne ilyenkor)

Su!
Én csak jövő héten megyek, egy másik dokihoz. Enyém szabi nvan.
Te mikor is?

Üdv a nyaralóknak!

Én GYulán és Orosháza-Gyopárosfürdőn voltam idén a párommal, mindkét helyszínt szívesen ajánlom hétvégi kiruccanásra.

BAbóka!
Üzenet ment priviben még tegnap.

Hogyan lehet kiváltani a Várandós MAma Csomagot?

Erika
piciri

Anna,

Hát, most már in is érzem a pocakom súlyát, és bizony a lépcsőn ha feljövök, kapkodom a levegőt :lol: De látom, te is próbálod magad fitten tartani :lol:

Piciri,

Nem mondod komolyan, hogy a védőnő a tampont ajánlotta fürdés, starndolás idejére!!! Ez egész egyszerűen elképesztő! Milyen képzést kapnak ezek?! :evil: A tampon a legkiválóbb tápanyaga, "bújóhelye" vagy ha tetszik tenyészhelye a kórokozóknak, gombának. arról nem is beszélve, hogy ha nem menstruálsz, akkor megsérted a hüvely falát a felhelyezéssel, ami ugye pont azt eredményezi, hogy a sérült hüvelyfalon behatolhatnak a kórokozók. Egyszerűen totál le vagyok taglózva, hogy ilyen tanácsokat adhatnak még a 21.században.

Ha esetleg égési sebet szerez valaki a körzetben, akkor mit fog tanácsolni a kedves védőnéni: kend be zsirral?!! :evil:
sz_kata

Piciri,szia!
nekem is szur az oldalam amikor elindulok ezerrel ( csak a normalis tempoban a valosagban) ,de csak egy-ket percig. sztem ez normalis es a setalas nagyon fontos!!! a tamponos dolgot meg felejtsd el sztem is :shock: . itt is vannak hülye vedönök ( illetve itt olyan nincs, egy kepzetteb fajtaja van, de azok között is vannak olyanok akik jobb lenne ha nem adnanak tanacsot... ) en uszni jarok rendes uszodaba, talan az hogy klorozott a viz az esetleg megöl egy-ket bacit, engem ez megnyugtat. otthon nincs terhes uszas?

Kép
francimama

Sziasztok lányok!

Megdöbbenve olvasok vissza..Nagyon sok kitartást a korházban levöknek..Szoritok nekik...Ez a fránya idöjárás tett be nekik..

Anna:
Én is németben laktam egy darabig bajor országban , a lányom apja német.Szeretsz kint lenni? Nekem nagyon honvágyam volt.és a végén itthon kötöttünk ki. :D

Lányok mostanában olyan érzésem van hogy el akar szakadni a böröm a hasam felsö részénél.Már nem merek nagyobb levegöt venni. A haskörfogatom 90 és 92 között mozog de az utobbi 2 hétben szinte mindig ennyi..ez normális?

Krisszi:
Nagyon szép a pelenkázotok..

tina
Vendég

Sziasztok!

Bujka!
A faros/haránt fekvéssel kapcsolatban az én dokim azon az állásponton van, hogy első szülésnél tuti császár. Nem tudom, ennek mi az orvosi oka, (biztos van), de azt mondta hogy ez a bevált gyakorlat. Természetesen van esélye az utolsó pillanatig megfordulni, jó is lenne, de hát ha nem, akkor nem, és emiatt inkább szoktatom magam a gondolathoz, mint Krisszi, mert inkább érjen kellemes meglepetés a műtét előtt, mint a kapkodás, és loholás a műtőbe. Sőt, azt is mondta a dokim, hogy harántnál nem éri meg a kockázatot a természetes úton történő próbálkozás, annyi a kockázat, és a veszély. Főleg, ha esetleg nagy a baba.

Krisszi!
Nagyon csini a pelenkázó! :wink: Nálunk is már alakul a babasarok, hamarosan én is tudok mutatni róla képet! :)
Csaszival kapcsolatban, nekem totál ugyanezeket mondták, a szülésznő és a doki is, hogy nem várják meg a végét, ha a 38. héten még faros, akkor császár, mese nincs. Nem akarok én sem kockáztatni, ahogy Bujkának is írtam, megvárni esetleg a 40. hetet, mert akkor már késő, ha beindul a szülés, és nem sikerül, na nem is folytatom...
Egyébként anno én is császárral jöttem a világra, és semmi bajom :wink: bár nem emlékszem rá, milyen volt, :wink: de Anyukám elmondása szerint (a műtét fájdalmától eltekintve) nem volt különösebben horror. Pedig ez 36 évvel ezelőtt történt... :roll:
Farfekvéses voltam én is, (lehet, hogy Gesztikém tud valamit?) és nagy volt a koponyaméretem, emiatt történt a császár, bár Anyu túlhordott engem, majdnem a 42. héten születtem, mert csak akkor jöttek rá, hogy baj van... (nem voltak fájásai, semmi jelét nem adtam, hogy meg akarnék születni esetleg?... :? ).
Természetesen én sem "rajongok" az esetleges császárért, nem vagyok én sem elkötelezett, de örülök annak, hogy már ilyen korán felismerhetők a szülés körüli esetleges komplikációk (értem ezalatt a faros/haránt fekvést) és ezzel elkerülhetők a bajok.
Egyébként még annyit erről, hogy szerintem minden leendő anyukának meg kéne barátkoznia a császár gondolatával, még akkor is, ha nincs rá pillanatnyi oka. Mert ugye a babócák nem csak jó, de rossz irányba is fordulhatnak szegénykék, ők azt nem tudják, hogy ez nem helyes. Egy fejfekvésű baba is befordulhat még a végén is farfekvésbe, mint ahogy nálunk is történt. Kezdetektől fogva fejvégű volt, és kb. 1 hónapja derült ki, hogy időközben megfordult a Drága, és jól érzi magát így. :lol:

Anna!
Üdvözlet neked és a szép nevű kislányodnak! :wink: Nagyon aranyos nevet választottatok! Az én kislányom Gesztenye lesz! Igaz, időközben picit változott a helyzet, tekitettel arra, hogy milyen a magyar nép (tisztelet a kivételnek!) nem akarjuk, hogy emiatt bármi hátrány vagy megkülönböztetés érje, bár szerintünk nagyon bájos név, mégis az első neve Emese lesz, és a második lesz a Gesztenye. Így én is kompromisszumot kötöttem a világgal, és mégis úgy lesz, ahogy terveztük. De mi a férjemmel természetesen Gesztikének hívjuk. :wink:

Haskörfogat:
Pironkodjak?... :oops: Nekem jelenleg 127 cm... :oops: :wink:

Kép
mamy

Erika (Piciri)!
A Várandós Mama Csomagot úgy tudod kiváltani, hogy a védőnőtől kapott "Várandós Mamák Könyve" című, rendkívül magasröptű kiadvány legvégén található perforált részt letéped, kitöltöd, és beváltod a könyvben említett helyek egyikén, a lakóhelyedhez közel. Elég sok helyen be lehet váltani. Egyébként nem egy nagy szám maga a csomag, pár prospektus van benne, amiből szerintem hasznos a 10 % kedvezményt adó Álom Virág légzésfigyelős szórólap, van benne egy Avent pohár, egy cumi, pár Nivea termékminta. Én sem elsősorban emiatt váltottam ki, hanem az érzés miatt :P olyan jó volt aztán a szatyrot lóbálni az utcán... :lol:

Kép
mamy

Sz_Kata!
Belföldi úticélként ajánlom Kőszeget, az ráadásul nagyon közel van az osztrák határhoz, mi ott voltunk májusban, egyik nap átmentünk, kb. 5 perc volt a határ. Igaz, onnan Bécs azért kicsit messzebb van, de gondolom, babaholmit nem csak Bécsben lehet kapni. Igaz, mi is szerettünk volna körülnézni, csak sajnos hétvége volt, és osztrákéknál hétvégén megáll a világ. :?
Amúgy Kőszeg nagyon szép, hangulatos kis városka. Én most voltam először, és nagyon tetszett. A tájról nem is beszélve.

Kép
mamy

Sziasztok!

Melinda, nagyon köszi az infót!!! Érthető volt minden persze, sokkal jobb olyantól olvasni róla, aki használta és ismeri, mint a száraz használati utasítást vagy a marketing-rizsát :lol: Létezik ebből 2 érzékelőlapos, de akkor inkább a három lapos verziót veszem meg, nem variálok. Amúgy meggyőztél :lol:
Minden este beszélgetek a fiammal, hogy forduljon meg, de valahogy érzem belül, hogy nem véletlenül van így. Ő tudja, hogy mi a jó neki. Férfi-reakció: párom azt mondta, hogy szegény gyerek, hülye lenne megfordulni, biztos a fejébe menne a vér :lol:

SzKata: Sztem azért van logika a második szülés esetében kevesebb komplikáció teóriában: "bejáratott úton" érkezik a baba és már az első szülés alapján le lehet vonni bizonyos következtetéseket pl tágulás mértéke, gyorsasága, medence szélessége. Nem véletlenül írják még az otthonszülésekre is, hogy a legkisebb rizikófaktorú csoport, akinek nyugodtabban ajánlják az otthonszülést az a 25-30 éves, másodszor vagy harmadszor szült nő. gátmetszés: csomó szüléstörténetet olvastam arról, hogy az első szülésnél vágtak gátat - mert kellett - , másodszorra ugyanannál a dokinál és szülésznőnél - nem vágtak, mert nem volt rá szükség. Lehet pszichés háttere is: az ember tudja a másodiknál, hogy képes megszülni a gyereket és nem parázik, nem görcsöl, ezért jobban el tudja magát engedni, jobban tágul...

Tampon - olvastam valamit én is erről, hogy gombaölő krémmel bekent, beáztatott tamponnal kell uszodába menni és természetesen gyakran kell cserélni. Nem tudom, én inkább nem megyek semmilyen ellenőrizetlen vízbe, még a kádat is kétnaponta fertőtlenítem... :lol: Nem ér annyit az egész pancsolás, h esetleg összeszedjek valamit, amit csak durva gyógyszerekkel lehet rendbehozni.

Anna, üdv a csapatban! :)

Tina, Melinda - köszi a bókot a pelenkázóra :lol: Lassan összeáll a gyerekszoba, még jön a mesteremberünk, aki segít a festésben meg ilyesmi, aztán már csak a baba hiányzik! :lol:

ÁKatáról konkrétumot nem tudok, nagyjából rendben van, de biztos nem lehet könnyű szegénynek! :(

pusz,
Krisszi

krisszi

Sziasztok!

Viola!
Hazaértél már?Sikerült beszélned a dokival?

Szkata!
Nekem nem ég a gyomrom ,elolvastad unokatesómnak égett..:)
SOTE-n uh ingyen van ,csak ha képet vagy videot kérsz az kerül plusz pénzbe...De a mai 2 perces uh után örültem,hogy nem csináltattam semmi képet se felvételt,mert én nem vettem ki semmit....csak méricskélt méricskélt és kész....

Melinda!
Nekem jól jönnek egy tapasztalt kismami hasznos tanácsai.Kérdezd meg Orsit kifaggattam ezerrel a dokimról.

Krisszi!
Pizsivel kapcsolatban,már nem igazán emlékszem,hogy előlgombosak voltak-e mert márciusba voltunk utoljára ott ,de arra emlékszem,hogy a másik épületbe volt a földszint hátsó részén....

Anna!
Üdv itt, Mi 11-re vagyunk kiírva.Én is 9.5kg nél tartok....

Orsi
AHA
éreztem Én, hogy ottan vagy,csak más kismamában láttalak ....
94????De hétfőn mikor találkoztunk Nekem volt nagyobb a pocakom..vagy nem?Rosszul mérem esetleg?Pedig az enyém óriási..

Ma voltam uh-n hát nem tudom normális ezek az adatok de Jancsibát kifaggatom hétfőn,mert a 4D-s uhn ezek voltak az adatok
25+5 naposak voltunk
BPD:64mm
OFD:79mm
HC:232mm
FL:46mm
AC:190mm
785g a súly itt 26 hetesek voltak az adatok

Mostmeg,
30+1
BPD:75mm
OFD:94mm
HC:267mm
FL:54mm
AC:230mm
1180g a súly itt most a biometriai adatok szerint 28+5 naposakterhességnek felelünk meg.

Most akkor nem kicsi ez a baba?4 hét alatt nem valami nagyott nőttünk szerintem.....és nem most kéne hatalmasat nőni?
na nem tudom ezen agyalok egész délután...
sue
suezika

Sue,

igen, hazaertem. Kepzeld, csak fel harom korul kerult elo az orvosom, de megerte ra varni, mert mindent meg tudtunk beszelni. Azt mondta, hogy teljesen rendben van nalam minden, a CTG is tok jo lett ma es hogy vigyazzak magamra, tartsak ki aug elejeig, akkor jon vissza szabadsagrol, mert szeretne o a hasamra rakni a kisbabat, ha mar igy vegigcsinaltuk az egesz terhesseget... Mondtam neki, hogy en megteszek minden tolem telhetot, mert szeretnek nala szulni mindenkeppen. Hat, remelem nem szol bele a termeszet.... Egyebkent rosszul emlekeztem, nem aug 6-ra hanem aug 9-re vagyok kiirva.

Holnap reggel megyek a parommal Becsbe nehany napra, korul fogok nezni az uzletekben, es feljegyzek mindent, hogy mi mennyibe kerul, hatha valakinek jol jon az info.

Viola
fj35

Piciri!
Bocsi a késésért, most küldtem el neked a priviket remélem megkaptad??

Suezika
Nembaj, hogy most ezeket a méreteket mutatta az uh.ang majd a következő 4 hétbe lehet kétszer ekkorát fog nőni a kis drága. Úgyhogy nyugi nem nőnek egyformán.

Ákatáról mi hír van? Remélem minden oké?
baboka

Gesztenye,

nagyon koszi az infokat a becsi uzletekrol, pl a Babyone-rol meg a Dohnal-rol meg nem is hallottam, ezek teljesen ujak nekem. Multkor egyebkent hoztam terkepet az SCS-rol, azon majd megnezem, hogy mi hol van. Szerintem en egy egesz napot elfogok ott tolteni, mire mindent megnezek.

Koszi megegyszer az infot, nagyon hasznos volt, tenyleg.

Viola
fj35

Sz_Kata, Viola!

Most néztük meg a térképen az SCS-t. Bécsújhely felől megy felfelé a 17-es út és azon kell menni (ha Mo-ról mész akkor a 16-os útról át kell menni valahol a 17-esre). Helyileg pedig Bécs előtt a 9-es és 5-ös km között van (ezt a térképen azon az autópályán jelzik, amelyik a 17-es út mellett van), Vösendorf előtt. Nagyon kell sasolni, hogy hol van a lejárat, mert először mi is túlmentünk rajta. Egy felső táblán úgy volt feltűntetve, hogy Vösendorf SCS (egymás alatt). Oldalsó táblán nem is láttuk kiírva. Távolról már látszik az SCS felirat az épület tetején is. Sok sikert az úthoz. Ha mégsem eléggé világos a leírás nyugodtan kérdezzetek.

Most megyek aludni, mert nagyon leesett a vérnyomásom ettől a hülye időjárástól. Valószínűleg meleg front lesz és össze-vissza szédülök. Remélem holnapra elmúlik.

Gesztenye
gesztenye78

sziasztok!

köszönöm szepen mindenkinek a szives fogadtatast! ;-)
Tina73, en meg mar otthon nem tudnek elni. 11.eve elek külföldön ( ebböl 6 Nemeto. a többi mas orszag ) az tök jo viszont hogy a ferjed meg hazament veled!!! nem feltetek nekivagni? mi is beszelünk neha ilyesmiröl, de aztan valahogy sosem gondoljuk komolyan. es jol erzi magat a ferjed Magyaro.-on? otthon fogsz szülni vagy visszajöttök ide?

Mamy, aranyos nev a Gesztenye nagyon!!! nalunk meg Zara volt a listankon, de aztan megis Isabel-t valasztottunk masodik nevenek. bar nekem a Zara meg mindig jobban tetszik. lehet hogy ragaszkodnom kene hozza?! :lol:

en holnap megyek dokihoz ( ket hetente kell, mert a köldökzsinornal felfedeztek hogy ket melleker helyett csak egy van a fö er mellett, igy mindig megnezik hogy jo-e a verellatas. itt olyan UH gep van amit össze-vissza lehet kapcsolgatni, 2D,3D,4D- ugyhogy mar alig varom hogy lathassuk Francat megint 4D-ben!!! holnap jön a ferjem is, szoval nagy csaladi esemeny lesz :) )

itt ma nagy esemeny az esti foci meccs, mar most keszülödnek ra, mi is ma este elmegyünk egy sörkertbe baratokkal ( meg több szaz idegennel ) együtt izgulni. otthon is ilyen nagy felhajtas van a foci miatt? 8)
üdv, A.

Kép
francimama

Sziasztok mindenkinek!!

Már jó régen jelentkeztem,de az én édes Jadey barátnőm mindig informál titeket,hogy én is jól vagyok.Befejeztem a munkát,csak a mellékállásom maradt,és már pihengetni is voltunk 1 hetet.

Egyébként én teljesen jól vagyok,tényleg szupi ez a 2.trimeszter.
Már pár hete mozog is Maszat,akiről időközben kiderült,hogy valószínűleg kislány.Nagyon örülünk neki,dehát ha fiú lesz,akkor is megtartjuk.

Hihetetlen gyorsan telik az idő,többetek már nem semmi,lassan készülhettek a nagy napra.

Szomorúan hallom,hogy Gigaboszi,és Ákata kórházban van.Természetesen én is szorítok nekik.

Mindenkit üdvözlök,és jó pocaknövesztés!!

Rönci

KépKép
rönci

Sziasztok!

Egy gyors bejelentkezés...

Még a klinika vendégszeretetét élvezzük... lehet, hogy már csak Petivel megyek haza...
Gyógyszerek, fekvés... valamivel jobb a helyzet...

Köszi a drukkokat!

Puszi mindenkinek és vigyázzatok magatokra!
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?