Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ahogy itt olvasgatom, ahogy mindenki próbál a másikon segíteni, annyira
meghatódom. Nagyon jó kis(nem is kicsi Kép) társaság jött össze!!!

Vanda! Kép

Szerintem ne érezd, hogy terhelnél is bárkit az aggodalmaiddal. Azért vagyunk
itt, hogy meghallgassuk egymást, és ha tudunk, segítsünk. A feleslegesen aggódó-
akat néha helyrerakjuk. Kép Nekem is volt egy olyan időszakom, amikor mindennek
utánajártam, a párom már sztem legszívesebben lecsapott volna, mert annyit paráztam.
Akkor mondtam én is, h. sokx jobb, ha nem tudunk annyi mindent!
Én is csak azt tanácsolhatom, hogy nyugodj meg!!!

Tündérke! Kép

Te se keseredj el!!! Én is nagyon szorítok Nektek, és remélem, hogy minden a leg-
nagyobb rendben lesz!!!

Vicky!Kép

Szerintem hidd el a dokinak, ha azt mondja, jók az eredmények!!!
Tényleg nem szabad hasonlítgatni a Babákat, egyik sem egyforma!
Nekem szerencsére úgy elkeveredtek Szabolcs akkori papírjai, hogy nem tudom
összehasonlítani Tesókája adatait vele! Azt hiszem ennek Párom örül a leg-
jobban, mert nem kell hallgatnia, hogy megint min parázok. Kép

Ja! Megvan a terheléses cuki eredményem, meg a vérkép, stb...

A cukor rendben. Alapban 4,7 volt, 2 óra múlva 4,2 lett. Kép

A hemoglobin, hematocrit és az RBC-VVT szám (ez fogalmam sincs micsoda)
lett kicsit alacsonyabb. Jól sejtem, hogy ez csak azért van, mert a Babócám kezdi el-
venni tőlem, amire szüksége van?

A vizeletben meg 7 lett a fehérvérsejt. Szóval ezek nem tökéletesek, de hétfőn megyek
dokihoz, akkor többet megtudok.
Ha valaki mégis tudna ezekről valamit, megírná? Köszi!!!

Pont tegnap írtam, h. mennyit mozog a Picur. Na azóta nemigazán éreztem. Remélem
csak pihizik! Tényleg mindig van miért aggódni.Kép

Éjjel nem sokat aludtam, mert állandóan nyilalt a bal oldalon a hasimban. Azóta is ez megy
odabent. Nem túl kellemes. Ugye ez lehet a szalagok miatt?

Heni!

Szerintem ne aggódj a cukorterhelés miatt! Ezt azért mondom, mert természetesen én ezen is
paráztam. Ugyanis állandóan innék, és rengeteget iszom, éjjel én erre kelek fel, és irány a csap. Aztán egy kis idő, és irány pisilni. Ez megy minden éjjel. De jó lett az eredményem.
Remélem a Tiéd is jó lesz!!! Kép

Pipocska!Kép

Igen, az idegeskedés nem serkenti a tejtermelődést, szóval én is maradok a megérzéseimnél,
illetve meglátásaimnál a mérleg helyett. Néha úgyis megmérik a Babát, de, hogy minden kajálást ezzel a tortúrával tegyünk tönkre..ááá!

Puszi Mindenkinek!

Viki(19+4), aki ma már takarítani is fog, mert egész héten lógatta a lábát. Kép
vikó

MJ-MÓNI!
nekem semmi más nincs a papíromon csak ez az egy tartomány, és az én eredményem 0,86!
Adri 77!
Nem tudom a védőnő ráírta-e a súlyomat, mert levette a vért, megmért ..... és elküldte a vért! De szerinte is jó lett az eredmény, majd legközelebb ha megyek megkérdezem tőle.
Köszi a felvilágosítást.
Üdv.
fejeske

Fejeske Kép
Ne haragudj, ha rád is ragadt a parámból! Én nem az 1,25-ös mom-om miatt, hanem a quartett teszt 0,69 mom-ja Kép miatt agódtam egy sort.

Timurr Kép
Köszönjük leveled, nekem is jól esett elolvasni Kép.

Adri77Kép
Mennyit hiányoltalak! Örülök, hogy itt vagy és Veletek minden rendben van. És köszi a nógatást tőled is. Kiderült már a baba neme?

Splendida Kép
Vettem a lapot Kép
Remélem tényleg-tényleg minden rendben van. Már nyugodt vagyok, nem gondolok semmi rosszra.
A Cora-ban azt hiszem febr. 18-ig van a baba-mama hetek akció. Ha 10eFt felett vásároltok katalógus babás cuccost bizalomkártyával, akkor ajándékba adnak egy pelenkázó tatyót babaápolási termékekkel. A "pü-i megoldások" pultnál kell átvenni.

Vikó Kép
Köszi Neked is. Úgy látszik a para mindenkiben meg van, csak jól titkoljátok Kép!

Vanda
18+0

Vanda

Kép
vanda

Judyt Kép
Nagyon klassz a gyerekfal, én pont most nyomtattam ki ezerféle rajzot, csak ezekből üvegképeket fogok csinálni. Viszont az új lakásunkban a gyerekszoba falát ki szeretném festeni, vmi dzsungeles témában (elefánt, majmok, stb Kép. Milyen festéket használtál, hogy a gőze ne ártson?
Vanda

Vanda

Kép
vanda

Vikó, én is sokat iszom, de sztem az nem baj, rászoktattam magam a sok folyadékra Kép, nekem fordítva van, először pisi (néha kétszer éjjel, jaj!), aztán ivás Kép

AFP.. én azt gondoltam, hogy a MoM az mértékegység, de most olvastam valahol, hogy az a magyarországi átlagot jelenti.
Hát, Fejeske szerintem az a legjobb, ha hiszel az orvosodnak! Punktum! Kép
Az enyém egyébként 1,2 MOM volt, nyugi!!!

KépKép
vikka

Vanda
Kicsit sok dolgom volt mostanában, néha bele tudtam olvasni a topikba, de írni végképp nem volt időm. Még sajna nem tudjuk a nemét! Pedig furdal ám a kíváncsiság rendesen Kép!
Jól láttam, már csak 2 hétig dolgozol? Most már tényleg én várom tőled a levelet Kép!

Judyt
Szerintem is nagyon klassz lett a fal meg az ajtó. Úgy irígyellek, hogy ilyen kézügyességed van! Én az ilyenekhez botkezű Kép vagyok.

Vikó, Vikka
Én is azt vettem észre, hogy rengeteget iszom mostanában. Sokkal többet mint előtte. És persze az éjjeli pisi is megvan Kép.

Adri
adri77

Sziasztok!
Bocsi, de időnként a rendszer nem enged belépni. Lehet, hogy a hó vagy a hideg árt neki.
Éjszaka nekem is fel kell kelnem pisi miatt. Szerintem, a baba már kisebb helyet enged a húgyhólyagnak... Egyébként minden rendben. Bíztatom magamat is...
kitartás... a fele már eltelt...
Vendég

FejeskeKép
Gondolom ahány ház annyi szokás! Az én papíromon 2,5 éve még az is rajta volt, hogy a BHCG mennyi volt, most meg azt lehagyták. De igy is rákerült legalább 4-5 érték a mostaninál. Ebből 3-ra tudom biztosan, hogy micsoda.

Adri, Vikó, Vikka
Az ivás teljesen normális, kb 2-2,5 l/napig. Én ennél jóval többet ittam anno (sokszor még a 3-3,5 is lement) és mégsem voltam cukorbeteg, úgyhogy nem feltétlenül kóros a sok vízivás sem.

VikkaKép
Most jót nevettem. A MOM nem a magyarországi átlagot jelenti, várjál mindjárt kikeresem Kép ....
.
.
.
áááááá itt is van:
MoM az angol multiple of the median kifejezésből képzett mértékegység!!!!
az AFP pedig a magzati fehérjét jelöli ami a magzat májában termelődik.

Normális esetben valamennyi AFP átmegy a placentán az anyai vérben és ezt mérik a 16. vérvételen. Ha túl sok vagy túl kevés jut át az esetleg valamilyen jelzést ad arra, hogy a baba nincs rendben.

Üdv,
MJ-Móni 18+0
mj__móni

Sziasztok!

Cora Baba-mama hetek: nálam van egy szórólap, azon csak február 15-ig szól az akció, nem 18-ig. Ahogy nézegettem az ajánlatot szerintem megéri kimenni. Meg ha nincs akció akkor is, mert jó áron vannak jó minőségű holmik Kép.

Vanda!
Csatlakozom a többiekhez, kicsit túlparáztad az egészet Kép. Szerintem ennyi jó eredmény után nyugodj meg és élvezd tovább a babavárást Kép! Ha újabb megerősítésre vágysz, akkor szerintem egy 4D UH-ot megérne, főleg a Praxisban, ahol igazi szakemberek vizsgálják meg a Babát. Győrfi dr. rá is kérdezett nálam, hogy van-e valami problémám és jó alaposan megvizsgálta a kicsit.

Reggel írtam egy csomót, de nem tudtam elküldeni Kép.
Most megyek főzni, mert éhen halok.
Üdv, Virág 13+2
virga

Sziasztok!
Kicsit idekukkoltam,várok,hogy végre odajussak a főzéshez.
Ismét mindenkinek köszi a biztatást,el se hiszitek mennyire jólesik!Kép
Móni!Bizony komolyan mondtam,hogy ha beteg a baba,és nem vállaljuk,akkor meginditják a szülést,és ugyanolyan fájdalmak között kell világrahozni,mint egy kifejlett babát.Most már mindenképpen vállalom a vizsgálatot,a dokinő azt mondta,hogy 13 féle genetikai betegséget tud vele kiszűrni.Mindenféleképp tudni akarom,hogy mi van,de nem hiszem,hogy baj lenne.A megérzéseim világéletembe bejöttek(néha sajnos),de most nem érzek "veszélyt".A nemét nem akarjuk tudni,ezt jó nagy betűkkel rá is írta a dokinő a papíromra.Lehet,hogy már a jövőhéten megcsinálják,amit nem is bánnék,annál előbb van meg az eredmény.
Na,akkor most pucolok főzni,mert nem lesz vacsora.Lehet,hogy már csak hétfőn jutok a géphez,úgyhogy köszi mindenkienk,és nagy puszi nektek!Kép
Nagyon kellemes hétvégét,majd jövök pár szülinapos képpel.
Sziasztok!

Tünde,18+3

Kép

Kép
tündérke26

MJ-Móni,

köszi, gondoltam én is, hogy itt valami hiba van, kissé leegyszerűsítték a dolgot Kép, köszi, hogy kiokosítottál Kép.

pussz.

KépKép
vikka

Sziasztok!

Gondoltam beköszönök, mindenkinek nagyon jó hétvégét, vigyázzatok, nagyon csúúúúúúúúúúúúúúúszik minden, nehogy baj legyen.

Vanda: remélem már nem idegeskedsz!

Tündi: Biztos nem lesz semmi baj. ilyenkor sztm a megérzések sokkal jobban "bejönnek".

Elfogyott a babakocsi, amit kinéztem Kép Nem tudja valaki, hogy hol lehet Bp-en Chicco kocsit venni? Eddig a MegaToysban voltak, ott is néztem ki, de ma kapott a párom pénzt, felhívtam őket és elvitték az utolsót, nem is lesz több és én nagyon bele vagyok szeretve.

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny

Mindenkinek jó hétvégét! És néha nézzetek be a tavaszi topikba, egymás után jönnek a bébik KépKépKép én már annyira várom az enyémet...Kép

Remélem, eljutok holnap jógára.

Gem
18+6
gemini

Lányok!
Köszike a dícsérete.Igyekeztem.Kép

Vanda!
Akrill festéket használtam.Ennek nincs semmilyen szaga, így mellélhatása sem.Kép

Judyt+2 manó

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok! Kép

Mindenkinek megy a drukk, aki aggógik az AFP miatti további vizsgálatoktól! Meglátjátok minden rendben lesz!!! Kép Kép

Lányok! Kép

Szed valaki Ferro-Folgammát?? Én reggel Elevitet szedek, délután pedig egy Ferro-Folgammát. Az utóbbit magamtól kezdtem el szedni, mert olvastam, hogy a félidő körül leürülnek a vasraktárak. Viszont azóta kb. 1 hete mióta szedem, mindennap nagyon híg a székletem. (Bocs!!!) Szóval hasmenésem van, de nem többször egy nap, csak naponta egyszer a rendes helyett van ilyen híg. Ne haragudjatok, hogy így kitaglalom a témát, de segítsetek, szerintetek hagyjam-e abba, vagy normális ez így, vagy árthat ha ilyen van???? Várom a válaszotokat!

Puszi mindenkinek
Adrienn (23+4)
adrienn74

Sziasztok!

Adri: Én szedek Ferro-Folgammát, de a dokim írta fel, szerintem, ha nem muszály ne szedd, a vasat túl is lehet adagolni, és az Elevitben is van. Meg kell nézni az utolsó vérképed, az alapján mondhatja a védőnő és a doki is. Meg ha rossz a vasmegkötésed, akkor adtál egy pofont neki, mert az egész ki fog jönni. Volt neked valamikor vashiányod, vagy érzel valami vashiány tünetet (ájulás, vérnyomásesés, szédülés, koncentrációs zavar), hogy elkezdted szedni?

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny

Oxigen Kép

Megnéztem az utolsó vérképem 120-170-ig jó az érték és nekem 121 volt, szóval nem éppen a felső határ közelében, ezért is kezdtem el szedni, hogy ártani biztos nem fog. Nincs egyébként semmilyen vashiányos tünetem, csak gondoltam megelőzöm, ne is legyen. Lehet, hogy ezzel rosszabbat teszek? Hagyjam abba és kérdezzek rá legközelebb a dokitól (másfél hét múlva megyek)?

Adrienn (23+4)
adrienn74

Tündérke!
Genitikai vizsgálat nálam is volt. Magzatvízból vettek mintát. Baba egészségesnek tűnik.
Nálam két nem megindokolt vetélés és az életkorom miatt csinálták meg. Vettek mintát a köldökzsinorvérből is. Ezek után s félek kissé...
még 10-12 hétig...
Betsy
Vendég

Sziasztok Lányok!

Tündérke! Én sem neked szántam, a hozzászólást. Persze, hogy én is drukkolok.

Judit!
Nagyon szépen tudsz rajzolni meg antikolni meg minden. Irigylem ezt a képességedet

Adrienn!
Én nem tudok közelebbit erről a Ferro-Folgammáról, de az biztos, hogy a dokim kikérdezése nélkül semmit nem kezdenék el szedni. Azért gondolom, ártani nem árt, hiszen mások is szedik. Annak pedig kifejezetten örülj, hogy nem beton a székleted. Nekem olyan rossz az emésztésem, hogy sokszor napokig semmi nincs.

Cora:
Baba-mama hetek 15.-éig vannak. Amúgy ez a 10 ezer fölötti vásárlásos pelenkázótáska nem a bizalomkártya, hanem a cora bevásárlókártya meglétét feltételezi. Azért nem mindegy, mert az egyikkel pontokat gyüjtesz, a másikkal pedig mintegy vásárolsz. Olyan mint egy hitelkártya. Bevonsz még egy bankot is a dologba, hogy az is keressen rajtad.
Most ennyit akartam.

Annamari
23+6

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Köszönöm én is a megnyugtatásokat. Tegnap voltam a dokimnál is, és ő is mindenben megnyugtatott: ha ennem kell éjszaka, hát mindenképpen egyek, mert amúgy is elég gyéren állok a kilókkal. Szóval most megnyugodtam. Amúgy Mj.Móni kérdésére válaszolva, napközben is rendesen eszem, sokszor keveset. Egyszerre a sok hamizás nem megy. Így éjszaka is max. 4 órát bírok ki. Kép
Én is csak minden aggódót meg szeretnék nyugtatni az AFP miatt (bár én még előtte állok), de én is azt hallottam, hogy olyan sok a helytelen eredmény, és csak aggodalmat kelt. Persze valószínűleg én is paráznék, ha vmi nem stimmel, de most így kívülről olyan egyszerűen hangzik.
Mindenkinek jó hétvégét kívánok!
Heni 15+3
hencsike

Sziasztok,

Fejecske: tényleg ne aggódj már a lelet miatt, hiszen jó lett... nem alacsony, nem magas egy teljesen átlagos érték. Ha baj van a doki úgyis utána jár, az enéym legalábbis nagyon alapos volt és remélem az is lesz.

Adri: a vassal tényleg vigyázni kell, ha természetes vasat akarsz, amivel rosszat sem teszel, akkor vagy a Nővér vitamin kiegészitőt szedd, tele van céklával vagy természetes céklát egyél,igyál vagy hajdinát... Ez utóbbi jó kis melegítő gabona télire és tele van vassal, persze természetes állapotában... Úgyhogy ezek nem árhatnak. Én a cékla mellett döntöttem, minden nap egy deci céklalé, aztán majd meglátjuk a vérképet...

Gem: szerintem nem megyek jógázni, amíg nem jártam a dokinál kontrollon, addig nem akarok menni, tehát inkább pihit választom.

ZSebibaba

Kép
Kép
johanna1975

Oxigén!

A Chicco babakocsit a Mamutban nézd meg mert ott van a minta bolt. Meg van még az Árkádban is Chicco bolt, de a Mamutos az minta bolt.

Lányok!

Szerintem annyira nem érdemes ezen az AFP dolgokon ennyit rágodni! Senkit nem szeretnék megbántani, de igy még abba is beültetitek a bogarat akibe nincs. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem érzek veletek egyet. Nekem is a Giginél magas lett és nagyon sokat idegeskedtem miatta, tehát megértek mindenkit! Különben most meg alacsony lett, de nincs semmi gond!KépKépKép
Fel a fejjel mindenkinek és nyugi!!!!!!!!!!!!!!

Jógás Lányok!
Én biztos nem megyek, mert mostanában elég sokat szur vagy fáj vagy nem is tudom mit csinál oldalt a hasam ha sietek az utcán. Jó, tudom! Ne siessek,de sajna nem vagyok egy lassan közlekedö valaki. De hogy mitöl van azt nem tudom. Két hrom naponta szigorú pihenésre zavarom megam, nehogy ugy járjrk mint a Gigivel.

Lányok!
Tényleg ne idegeskedjetek nem éri meg. Gondoljatok arra, hogy lehet hogy nincs semmi baj és az idegeskedéssel okoztok valami más bajt. Nem éri meg!!KépKép

Giggancs (21+5)
giggancs

Sziasztok!
Csak bekukkantottam! Hétvégén sem leszek, mert elutazunk! Jó sokat írtok, alig birom tartani a tempót az olvasásbanKép, de nagyon klassz, ahogy tartjátok egymásban a lelket!!! Olyan jó olvasni a hozzászólásokatKép! Klassz csapat vagytok, Lányok! Örülök nektek! Virtuális vállveregetés MINDENKINEKKépKépKép!

Gemini!
Ari vagy! Megy a munka. Jó! Jó sok!Kép Élvezem, de már nagyon várom a tavaszt!KépKépKép

Vanda!
Gondolok rád! Remélem, h. meg tudsz nyugodni!!!

Tünde!
Szorítunk neked!!!

Judyt!
Ügyes vagy, nagyon tetszik nekem is, amit "varázsoltál"!

Bannamari! Remélem megkaptad az emilemet!? Várom az értesítést, ha segíthetek!

Johanna!
Ugye elmúltak a szúrkálások?

Nos, most ennyire futotta az erőmből. Szép hétvégét nektek!

Márti
csmarti

Kép
csmarti

Hurrá, sikerült végre! Mindenkinek köszi, aki segített! Eszterünket láthatjátokKép! Karácsonykor készült a kép. Most aztán tényleg megyek aludniKép!

Márti
csmarti

Sziasztok!

Látom megy - vagy már csak ment!!!- az agyalás az AFP-n.
Én csak annyit irnék már a sok okossághoz, hogy a világ másik végén (nem irom,hogy fejletlebb részén...) NEM CSINÁLJÁK ezt az egész AFP-s herce-hurcát,mert annyira megbizhatatlan, elavult, használhatatlan. Szerintem évek kérdése, és egyszer otthon is megszüntetik, csak addig kibirják az aggódós mamikKép
Nekem nem volt a kisfiamnál se, és most se, annál százszor megbizhatóbb egy jó UH!!
Szóval AFP téma lezárva, ami az aggódás részét illeti, jóóóóóó????KépKép
Barbi
23+0

Kép
Kép
barbi

Ket sztori a szuris mehlepeny vizsgalatrol:

Egyik csoporttarsam, mikor megtudta, hogy terhes vagyok egybol javasolta, hogy csinaltassam meg a vizsgalatot. Neki jo volt az AFP-je, de mindenkeppen akarta (mondjuk 35 feletti volt). A vizsgalat elott varakozva egy mar sajnos rutinos tarsuk (2 veteles utan 3. gyereket varta) felkeszitette oket. Baratnom nagyon elvezte a vizsgalatot, amikor beleszurtak a hasaba, az UH-n latszott, hogy a baba nagyott ugrik a tuvel ellentetes iranyba. Biztos igy erzekelik a veszelyt. Az eredmenye jo lett es igy nyugodtan viselte a terhesseg tobbi reszet. 8. honapban meg Parizsba ment buszos kirandulassal.

Masik csoportarsamnak rossz lett az AFP-je, ezert kellett elmennie a vizsgalatra. Az eredmeny szerint XY-os kromoszomaju volt a gyereke, bar elozoleg es azutan is az UH-s kepek kislanyt mutattak. Kislanyt szerettek volna, de felkeszultek a kisfiura a genetikai vizsgalat eredmenye alapjan.

Most mindkettejuknek 3 eves, egeszseges, szep kislanyuk van.

Nekem a jo AFP miatt es fiatalon, 32 evesen, szoba se johet a vizsgalat, oszinten szolva mar magam sem szorgalmazom.

Judyt,
Csak amulok bamulok, orulhetnek a baby-k hogy ilyen szep helyre szuletnek. A tobbit is megneztem nagyon tetszik az egyik fali ora, meg a delfine, no meg a rozsa matrica... Erdekes (ezt a szot en jo ertelemben hasznalom)a modern es az antik geometriai mintak osszehozasa...

Jo hetveget,
Monika
18-19

mmónika

Sziasztok lanyok!

Hat meg sem kiserlem behozni a negynapos lemaradasomat, de a mait mindenkepp vegigolvasom, csak gondoltam elotte irok egy kicsit.
Korhazban voltunk. Kép Valami bakterialis fertozest kaptam es kedd este teljesen begorcsoltem. Nyomas a korhazba, ott azonnal infuzio meg teljes koru kivizsgalas. Most augmentint szedek es dieta. Sajnos a gorcsok rendes fajasok voltak es kicsit megrovidult a mehnyak. Nem veszelyes, meg...a doki szerint. Szoval hipp-hopp be is adtam a felmodasom es 27en repulok amerikaba. A doki nem nagyon orul neki, mert fel hogy esetleg kinyilok.
Most jol vagyunk, de 60 oranal tobbet nem dolgozhatok es le kellett roviditenem az utazgatast. Azert en is felek egy kicsit, hogy nehogy baj legyen a sok ropkodessel.
Az egyetlen jo dolog az egeszben hogy volt megint 3Ds ultrahang es Poochina mosolygott! Kép Az nagyon szep volt.

Pmama

KépKép
KépKép
pizzamama

Sziasztok!

Tegnap soron kívül meglátogattuk a doktor bácsit, mert 2-3 napja nagyon sokat keményedtem és görcsöltem én is.
Kaptam is gyógyszert (asztma ellen és szívdobogás ellen) a keményedésekre és görcsökre.
Kicsit óckodom tőle meg a mellékhatásoktól, de hát inkább, minthogy korábban jöjjön a csöppség.
Szed még valaki hasonlókat???
Meg megint csak itthon vettem észre, hogy beírta a könyvbe, hogy a külső méhszáj kinyílt. Kicsit korai még a 24. héten!!! Megint nem mondta csak, hogy nincs nagy baj.
Ha nem múlik el be kell feküdnöm a kórházba!
De úgy nézem, hogy hatnak a gyógyszerek, mert ma még csak 1x-2x keményedtem.

Jó hétvégét mindenkinek
Hóvirág
Hovirág

Sziasztok Lányok!

Vanda:
Ez a négymarkeres sztori kicsit megdöbbentö számomra. Én a helyedben ott helyben leléptem volna és kerestem volna valaki mást aki ilyet csinál.. valami normálisabb körülmények között.. na persze mostmár utólag nincs mit tenni, már csak abban lehet reménykedni, hogy valóban normális helyen csináltatják a vizsgálatot. Minden esetre azt meg kell jegyeznem, hogy nálunk az ultrahangosok, az orvosok és mindenki ennél sokkal normálisabb és kedvesebb, pedig ők nem kapnak egy fillért sem tőlem ezért, ugyanis az "sztk"-ba járok mindenkihez.. Kép Valaki még írta korábban, hogy az ultrahangos szinte sorozatszerüen lezavarta az összes embert.. ez nálunk nem igy van, szóval ez szerintem hely-függő. Nálunk mindenki időpontra megy és maximum 15-20 percet kell várnia, ha esetleg csúszás van, de ettől függetlenül is mindenkit alaposan megvizsgálnak és mozizhat is egy picit, meg fotót is kap.. Kép Szóval kórháza válogatja szerintem.

A mérlegről jutott eszembe: Szerintetek milyen mérleget érdemes venni (ha egyáltalán érdemes).. kiváncsi lennék mindenkinek a véleményére, hogy miért vesz, vagy miért nem vesz mérleget, mert én még mindig nem döntöttem el, hogy kell-e nekünk olyan és ha igen miért.. Kép

Én a fülhallgatót szoktam odatenni Kiskrampusznak, hogy hallgasson zenét és általában beteszem a Babazene CD-t neki.. nem tudom, hogy reagálja le, mert amiota erősebben mozog még nem próbáltam. De majd ma kipróbálom Kép

Amugy ha valakit érdekel a babazene, akkor cd-áron (100 Ft/cd) kiírom neki nagyon szívesen mindkét cd-t Kép Azt hiszem ezt is jobb, ha mailben jelzitek, mert itt nem birnám kibogarászni, hogy kinek kell és kinek nem Kép

Oxigen:
Az ortopédusodnak köszönöm a bíztató szavakat! Kitartok a végsőkig Kép
Milyen lett a csipőfunkció eredményed? Hogy csinálják ezt a vizsgálatot?

Bannamari:
Az én listámban nem szerepelsz, szóval valószínüleg nem irtál mailt. Irj! hannak.judit@mailbox.hu

Barbi:
Én is voltam már hasin.. de nem kérték, hogy teli hólyaggal menjek.. még a 16. héten.. most megyek majd hétfőn, de most sem mondták, úgyhogy nem megyek teli hólyaggal.. a fene fogja kinozni magát, ha nem muszáj Kép

Pipocska:
Most a Kiskrampusz eléggé össze-vissza mozog, de ez lehet, hogy betudható annak is, hogy mindig csinálok valamit (pl. dolgozom) és nem mindig érzem meg.. de egyszer volt már, hogy vezetés közben megmoccant, és többször olyan, hogy alvás közben amikor félálomban voltam, éreztem.. viszont a kajálásra általában beindul Kép Most is mocorog picit, hogy végre reggelizek Kép Kép
Ellenben vannak bizonyos időpontok, amikor mindig érzem. Ilyen a koradélután és a késődélután. Dél után valamivel mindig megmoccan és estefelé is.. 5-6-7 körül.. ez viszont változó teljesen úgy vettem észre.. Kép De néha valóban megfigyelhető a 4-5 órás rendszeresség két mozgás között Kép A többit gondolom nem veszem észre még.. dehát mostmár lassan a 20. hetet fogom betölteni, úgyhogy.. Kép

Sygnum:
(habár ez mindenkinek szól)
Az aloeverás kencéknél tudok egy sokkal jobbat: Aloe vera. Mármint a növény. Igaz én nem vagyok herpeszes, de egyéb dolgokra csodát művel. Pattanásra, égésre is.. nekem van egy ilyen növényem és csak annyit kell tenni, hogy levág az ember belöle egy pici darabot, kikanalazza a gélt belőle (zselés átlátszó a belseje és nyálkás) és rákeni a célzott területre. Ez jobb mint a kivonata szerintem Kép
Magát a növényt lehet kapni szerintem nagyobb növényáruházakban, vagy piacon.. esetleg kertészetekben..

Minyu:
a sima viz ugyanaz jóformán, mint az ásványviz, csak utóbbiból hiányoznak a klór és egyéb fertőtlenitős dolgok Kép

Mj__Móni:
A Canestenről szólva az, hogy nem kerülhet nyálkahártyára azt jelenti, hogy nem szabad felkenni a hüvelybe. Ez azt hiszem a papírjába is bele van írva, de nekem doki is mondta egyszer. A nyálkahártya feljebb kezdődik 1-2 cm után, kivül a kisajaknak és a nagyajaknak nem sok köze van a nyálkahártyához.. a szájnál ez olyan, hogy a szádat bekenheted bizonyos krémekkel, de szádba nem kerülhet.. ugyanis az ajkakon nincs nyálkahártya, de a szádban belül már van. Egyébként nagyon egyszerü megkülönböztetni: ott ahol nedves, van nyálkahártya, ahol nem nedves, ott nincs.. most nem mondom, hogy nyulkálj magadba, hogy megnézd, de ez igy van Kép Attól nem lesz bajod, ha egy nagyon picit felkened a hüvely legelejébe a Canestent, de ha feljebb is kensz attól már lehet.. de gondolom ez is alkati, hogy kinek mennyitől lesz baja, minden esetre roncsolhatja a nyálkahártyát.

Johanna:
Teafakivonatú krémet hol lehet kapni? Az csodákat művel a szőrtüszöimmel szőrtelenítés után.. merthogy nekem azok eléggé gyulladékonyak. És egyszer Németországból kaptam egy ilyet, de elfogyott Kép

Tündérke:
Szerintem se aggódj annyit az AFP miatt! Gondolj arra, amit már egyszer korábban írtam nektek: Annyira ritkák ezek a betegségek, hogy szinte elő sem fordulnak. Ráadásul a kismamák 50%-ának a megadott értéken kívül (lefelé vagy felfelé) esik az AFP eredmény és nagyon sok dologtól függ! Még attól is függ, hogy ettél-e előtte, vagy előző nap mit ettél (nekem azt mondta a dokim, hogy előtte ha lehet semmiféle zsirosat ne egyek előző nap és félig éhgyomorra menjek). Gondolom ez is befolyásolhatja a fehérje értékét. Illetve biztosan számít a pontos terhességi kor is. Ha előbb, vagy később csinálják, eltérést mutat.
Ráadásul ha alacsony, az talán még jobb, mintha túl magas lenne..
Mondjuk én nem sokat foglalkoztam vele, nekem 1,9 lett az eredmény (ami mondhatni tökéletes), de abban biztos vagyok, hogy még soha nem találkoztam ilyen jellegű rendellenességgel egész életemben.. pedig sok gyereket és terhes nőt láttam már az ismerettségemben is.
Ráadásul magát az AFP-t is a legtöbb külföldi országban már nem csinálják kötelezően! Ez ilyen közép-kelet-európai dili szerintem Kép Az egész vizsgálat nem ér semmit önmagában és nem ad hiteles eredményt sem általában.. habár úgy tudom úgy tartják, hogy a jó eredmény jó önmagában is, a rossz eredményt pedig nem hiteles ultrahang és más vizsgálatok nélkül.

Virga:
A babád szerintem fontosabb, mint a munkád, úgyhogy ha a doki pihenést javasol, akkor pihenj otthon és ne menj dolgozni!

Vikó:
A doki aki azt irta, hogy fölösleges intim gélre kidobni a pénzt valószínüleg azért írta, mert azt a tényt figyelmen kívül hagyják a mosakodó intim gélek, hogy az emberi testben van egy két dolog, ami magától "ürít" és a hüvely is ilyen! Ha durva akarnék lenni azt irnám, hogy ha nem mosakszol napokig, a hüvelyed akkor is tiszta maradna, mert ürít folyamatosan. Ráadásul az intim gélekkel lemosod róla azt, ami megvéd a kórokozóktól (azt a nyálkát). Ez is olyan, mint a fültisztítás. Nem ajánlják, hogy naponta beletúrj a füledbe, mert kimosod vele az összes olyan fülzsirt, ami a kórokozóktól véd.. ezért csak hetente-kéthetente ajánlott. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy kéthetente fürödj ott lent, de gondolom nem indokolt állandóan intim gélekkel kimosni a hüvelyt, hiszen megszünteted a természetes védelmét vele.

Azon néha én is elgondolkozom, hogy "uristen most gyerekem fog születni?" "tényleg fel vagyok én erre készülve??".. ilyesmi.. Kép De persze azzal nyugtatom magamat, hogy ha nem lennének ilyen kérdéseim, akkor nem lennék felkészült, igy meg biztos, csak a szokásos kétségek gyötörnek néha Kép De elég felfoghatatlan még mindig, hogy nemsokára anya leszek és egy kis kakilós pisilős sírós Krampuszt kell majd babusgatnom Kép Kép Kép

Pipocska:
Szerintem nem a hasad keményedik, hanem nem fértek el benne annyian Kép én is érzem néha keménynek, de az egészet.. kitapintani sem tudnám, hogy hol van a méhem, mert az egész bőrőm feszül bizonyos napokon.. és ez szerintem inkább a növekedéssel van összefüggésben.

Vikó:
Az alvás nekem is nehezen megy.. Mmóni az elmondhatója (mert összefutottunk a rendelőben valamelyik nap), hogy mekkora hatalmas hasam van a koromhoz képest.. de azért még jól tartom magamat Kép Szóval forgolódok egész éjjel, hol jobbra hol balra és folyton olyan érzésem van, mintha elaludnám a hasamat is.. Kép

Mmónika:
Az a jó a krémben amit vettél, hogy igy ha elefántot vásárolsz, nem kell azon aggódnod, hogy mivel kend be neki az orrmányát, ha herpeszes.. Kép Kép Kép

Hajni20:
Szerintem ne félj a cukorterheléstől.. én utoljára 13 évesen voltam, de akkor is túléltem.. szóval akkor annyira borzalmas nem lehet! Különben is, már a vérvétel sima cukorvizsgálatos eredménye (az éhgyomros) is mutatott volna eltérést, ha cukros vagy! Szóval nyugiiiii! Ezeket csak azért csinálják, mert kötelező a GYES-hez Kép

Vickybaba:
Minden kisbaba eltérő.. valószínüleg a 61 mm megfelelő, ha a doki azt mondja! Nekem a 15-16. hét közötti UH-n volt a baba 102 mm.. szóval ebből nem sokat tudok leszűrni, viszont 11.-12. hét között amikor a nyakiredőt csinálták akkor volt 49 mm.. szóval nem hiszem, hogy nem jó a te eredményed, csak minden kiababa eltérő! Kép

Hencsike:
Jó neked, hogy tudsz éjjel is enni.. ha én éjszaka ennék, akkor a következő napon kisrókák hada árasztana el valószínüleg.. egyébként nem is túl egészséges alvás előtt enni, nem ajálnják még terhesen sem. Én azért éjszaka ki szoktam bírni, csak vizet viszek mindig az ágyhoz, mert anélkül viszont meghalok éjjel Kép
Szerintem az, hogy sokat pisilsz az normális.. tele vagy vízzel és elképzelhető, hogy bizonyos ételek kicsit kihajtják a vizet. Nekem is van olyan nap, hogy óránként megyek a wc-re, de nem hiszem, hogy ennek bármi komoly jelentőssége lenne.

Bannamari:
Amit irtál, nálam is kezd jelentkezni.. mindig az jár az eszemben, hogy mit gyüjtögessek össze és vásárolgassak a babámnak.. Kép Még jó, hogy kapok diákhitelt márciusban, mert abból meg tudom venni a maradék szükséges dolgokat Kép

Lányok..
Döbbenten látom, hogy mennyire paráztok itt.. én ezt sosem értettem.. már akkor sem foglalkoztam az AFP-vel, mielőtt megcsináltattam, de utána sem, tudomásul vettem az eredményt és kész. Ugyanígy nem aggasztottam magamat a nyakiredő miatt sem. Arra gondoltam már a legelején is, hogy hát basszus itt vagyunk ketten párommal, mindketten fiatalok vagyunk és egészségesek.. mi a fene baja lehetne a babának? Ha genetikagilag alkalmas az életre, akkor meg fog születni és egészséges lesz. Ha nem egészséges genetikailag, akkor elvetél az elején. És minden vérvétel eredmény jó lett, nincs vashiányom, nem rossz a cukrom, stb.. az orvosok azt mondják minden OK.. persze látom itt olyanok aggódnak, akiknek az AFP-je mondjuk alacsony.. de lányok! Ha azon kívül minden rendben van, akkor ne aggódjatok. Az AFP az egy kiamamariogatás, semmire nem jó, felejtsétek el. Természetesen akit megnyugtat egy korionbiopszia az csináltassa meg, de én ezeket már kicsit túlzásnak tartom. Régen amikor mi születtünk még nem nagyon voltak ilyen vizsgálatok, mégis számtalan egészséges gyerek született.. most sincs ez máshogy!

Rájöttem amúgy, hogy nekünk az a legnagyobb bajunk, hogy túlságosan agyonvizsgálnak minket.. és valóban, a tudatlanság jobb lenne! Mi a fenének aggódjuk halálra magunkat már a terhesség alatt? Mi lesz később lányok?? Ha megülszetnek! Majd nem engedjük őket a homokozóba, nehogy fertőzést kapjanak? Ne csináljátok már ezt! A terhesség az még semmi! Ezután ha megszülettek még 20-30 évig gonskodnunk kell róluk!! Térjetek észhez! Kép

És Barbinak tökéletesen igaza van. bár ezt már leírtam legalább ötször, hogy a világ fejlettebb agyú végében ezt nem is cisnáltatják meg. Itt csak azért csinálják, mert kötelező ahhoz, hogy GYED-et, GYES-t, egyebeket kapjál! Olyan, mint a vérvizsgálat, vagy a 4 db UH.. kötelező. Nincs mit tenni, de fölösleges parázni!

Na megyek főzök ebédet Kép

hanee (19+3)
hanee

Sziasztok Lányok!

Vanda:
Ez a négymarkeres sztori kicsit megdöbbentö számomra. Én a helyedben ott helyben leléptem volna és kerestem volna valaki mást aki ilyet csinál.. valami normálisabb körülmények között.. na persze mostmár utólag nincs mit tenni, már csak abban lehet reménykedni, hogy valóban normális helyen csináltatják a vizsgálatot. Minden esetre azt meg kell jegyeznem, hogy nálunk az ultrahangosok, az orvosok és mindenki ennél sokkal normálisabb és kedvesebb, pedig ők nem kapnak egy fillért sem tőlem ezért, ugyanis az "sztk"-ba járok mindenkihez.. Kép Valaki még írta korábban, hogy az ultrahangos szinte sorozatszerüen lezavarta az összes embert.. ez nálunk nem igy van, szóval ez szerintem hely-függő. Nálunk mindenki időpontra megy és maximum 15-20 percet kell várnia, ha esetleg csúszás van, de ettől függetlenül is mindenkit alaposan megvizsgálnak és mozizhat is egy picit, meg fotót is kap.. Kép Szóval kórháza válogatja szerintem.

A mérlegről jutott eszembe: Szerintetek milyen mérleget érdemes venni (ha egyáltalán érdemes).. kiváncsi lennék mindenkinek a véleményére, hogy miért vesz, vagy miért nem vesz mérleget, mert én még mindig nem döntöttem el, hogy kell-e nekünk olyan és ha igen miért.. Kép

Én a fülhallgatót szoktam odatenni Kiskrampusznak, hogy hallgasson zenét és általában beteszem a Babazene CD-t neki.. nem tudom, hogy reagálja le, mert amiota erősebben mozog még nem próbáltam. De majd ma kipróbálom Kép

Amugy ha valakit érdekel a babazene, akkor cd-áron (100 Ft/cd) kiírom neki nagyon szívesen mindkét cd-t Kép Azt hiszem ezt is jobb, ha mailben jelzitek, mert itt nem birnám kibogarászni, hogy kinek kell és kinek nem Kép

Oxigen:
Az ortopédusodnak köszönöm a bíztató szavakat! Kitartok a végsőkig Kép
Milyen lett a csipőfunkció eredményed? Hogy csinálják ezt a vizsgálatot?

Bannamari:
Az én listámban nem szerepelsz, szóval valószínüleg nem irtál mailt. Irj! hannak.judit@mailbox.hu

Barbi:
Én is voltam már hasin.. de nem kérték, hogy teli hólyaggal menjek.. még a 16. héten.. most megyek majd hétfőn, de most sem mondták, úgyhogy nem megyek teli hólyaggal.. a fene fogja kinozni magát, ha nem muszáj Kép

Pipocska:
Most a Kiskrampusz eléggé össze-vissza mozog, de ez lehet, hogy betudható annak is, hogy mindig csinálok valamit (pl. dolgozom) és nem mindig érzem meg.. de egyszer volt már, hogy vezetés közben megmoccant, és többször olyan, hogy alvás közben amikor félálomban voltam, éreztem.. viszont a kajálásra általában beindul Kép Most is mocorog picit, hogy végre reggelizek Kép Kép
Ellenben vannak bizonyos időpontok, amikor mindig érzem. Ilyen a koradélután és a késődélután. Dél után valamivel mindig megmoccan és estefelé is.. 5-6-7 körül.. ez viszont változó teljesen úgy vettem észre.. Kép De néha valóban megfigyelhető a 4-5 órás rendszeresség két mozgás között Kép A többit gondolom nem veszem észre még.. dehát mostmár lassan a 20. hetet fogom betölteni, úgyhogy.. Kép

Sygnum:
(habár ez mindenkinek szól)
Az aloeverás kencéknél tudok egy sokkal jobbat: Aloe vera. Mármint a növény. Igaz én nem vagyok herpeszes, de egyéb dolgokra csodát művel. Pattanásra, égésre is.. nekem van egy ilyen növényem és csak annyit kell tenni, hogy levág az ember belöle egy pici darabot, kikanalazza a gélt belőle (zselés átlátszó a belseje és nyálkás) és rákeni a célzott területre. Ez jobb mint a kivonata szerintem Kép
Magát a növényt lehet kapni szerintem nagyobb növényáruházakban, vagy piacon.. esetleg kertészetekben..

Minyu:
a sima viz ugyanaz jóformán, mint az ásványviz, csak utóbbiból hiányoznak a klór és egyéb fertőtlenitős dolgok Kép

Mj__Móni:
A Canestenről szólva az, hogy nem kerülhet nyálkahártyára azt jelenti, hogy nem szabad felkenni a hüvelybe. Ez azt hiszem a papírjába is bele van írva, de nekem doki is mondta egyszer. A nyálkahártya feljebb kezdődik 1-2 cm után, kivül a kisajaknak és a nagyajaknak nem sok köze van a nyálkahártyához.. a szájnál ez olyan, hogy a szádat bekenheted bizonyos krémekkel, de szádba nem kerülhet.. ugyanis az ajkakon nincs nyálkahártya, de a szádban belül már van. Egyébként nagyon egyszerü megkülönböztetni: ott ahol nedves, van nyálkahártya, ahol nem nedves, ott nincs.. most nem mondom, hogy nyulkálj magadba, hogy megnézd, de ez igy van Kép Attól nem lesz bajod, ha egy nagyon picit felkened a hüvely legelejébe a Canestent, de ha feljebb is kensz attól már lehet.. de gondolom ez is alkati, hogy kinek mennyitől lesz baja, minden esetre roncsolhatja a nyálkahártyát.

Johanna:
Teafakivonatú krémet hol lehet kapni? Az csodákat művel a szőrtüszöimmel szőrtelenítés után.. merthogy nekem azok eléggé gyulladékonyak. És egyszer Németországból kaptam egy ilyet, de elfogyott Kép

Tündérke:
Szerintem se aggódj annyit az AFP miatt! Gondolj arra, amit már egyszer korábban írtam nektek: Annyira ritkák ezek a betegségek, hogy szinte elő sem fordulnak. Ráadásul a kismamák 50%-ának a megadott értéken kívül (lefelé vagy felfelé) esik az AFP eredmény és nagyon sok dologtól függ! Még attól is függ, hogy ettél-e előtte, vagy előző nap mit ettél (nekem azt mondta a dokim, hogy előtte ha lehet semmiféle zsirosat ne egyek előző nap és félig éhgyomorra menjek). Gondolom ez is befolyásolhatja a fehérje értékét. Illetve biztosan számít a pontos terhességi kor is. Ha előbb, vagy később csinálják, eltérést mutat.
Ráadásul ha alacsony, az talán még jobb, mintha túl magas lenne..
Mondjuk én nem sokat foglalkoztam vele, nekem 1,9 lett az eredmény (ami mondhatni tökéletes), de abban biztos vagyok, hogy még soha nem találkoztam ilyen jellegű rendellenességgel egész életemben.. pedig sok gyereket és terhes nőt láttam már az ismerettségemben is.
Ráadásul magát az AFP-t is a legtöbb külföldi országban már nem csinálják kötelezően! Ez ilyen közép-kelet-európai dili szerintem Kép Az egész vizsgálat nem ér semmit önmagában és nem ad hiteles eredményt sem általában.. habár úgy tudom úgy tartják, hogy a jó eredmény jó önmagában is, a rossz eredményt pedig nem hiteles ultrahang és más vizsgálatok nélkül.

Virga:
A babád szerintem fontosabb, mint a munkád, úgyhogy ha a doki pihenést javasol, akkor pihenj otthon és ne menj dolgozni!

Vikó:
A doki aki azt irta, hogy fölösleges intim gélre kidobni a pénzt valószínüleg azért írta, mert azt a tényt figyelmen kívül hagyják a mosakodó intim gélek, hogy az emberi testben van egy két dolog, ami magától "ürít" és a hüvely is ilyen! Ha durva akarnék lenni azt irnám, hogy ha nem mosakszol napokig, a hüvelyed akkor is tiszta maradna, mert ürít folyamatosan. Ráadásul az intim gélekkel lemosod róla azt, ami megvéd a kórokozóktól (azt a nyálkát). Ez is olyan, mint a fültisztítás. Nem ajánlják, hogy naponta beletúrj a füledbe, mert kimosod vele az összes olyan fülzsirt, ami a kórokozóktól véd.. ezért csak hetente-kéthetente ajánlott. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy kéthetente fürödj ott lent, de gondolom nem indokolt állandóan intim gélekkel kimosni a hüvelyt, hiszen megszünteted a természetes védelmét vele.

Azon néha én is elgondolkozom, hogy "uristen most gyerekem fog születni?" "tényleg fel vagyok én erre készülve??".. ilyesmi.. Kép De persze azzal nyugtatom magamat, hogy ha nem lennének ilyen kérdéseim, akkor nem lennék felkészült, igy meg biztos, csak a szokásos kétségek gyötörnek néha Kép De elég felfoghatatlan még mindig, hogy nemsokára anya leszek és egy kis kakilós pisilős sírós Krampuszt kell majd babusgatnom Kép Kép Kép

Pipocska:
Szerintem nem a hasad keményedik, hanem nem fértek el benne annyian Kép én is érzem néha keménynek, de az egészet.. kitapintani sem tudnám, hogy hol van a méhem, mert az egész bőrőm feszül bizonyos napokon.. és ez szerintem inkább a növekedéssel van összefüggésben.

Vikó:
Az alvás nekem is nehezen megy.. Mmóni az elmondhatója (mert összefutottunk a rendelőben valamelyik nap), hogy mekkora hatalmas hasam van a koromhoz képest.. de azért még jól tartom magamat Kép Szóval forgolódok egész éjjel, hol jobbra hol balra és folyton olyan érzésem van, mintha elaludnám a hasamat is.. Kép

Mmónika:
Az a jó a krémben amit vettél, hogy igy ha elefántot vásárolsz, nem kell azon aggódnod, hogy mivel kend be neki az orrmányát, ha herpeszes.. Kép Kép Kép

Hajni20:
Szerintem ne félj a cukorterheléstől.. én utoljára 13 évesen voltam, de akkor is túléltem.. szóval akkor annyira borzalmas nem lehet! Különben is, már a vérvétel sima cukorvizsgálatos eredménye (az éhgyomros) is mutatott volna eltérést, ha cukros vagy! Szóval nyugiiiii! Ezeket csak azért csinálják, mert kötelező a GYES-hez Kép

Vickybaba:
Minden kisbaba eltérő.. valószínüleg a 61 mm megfelelő, ha a doki azt mondja! Nekem a 15-16. hét közötti UH-n volt a baba 102 mm.. szóval ebből nem sokat tudok leszűrni, viszont 11.-12. hét között amikor a nyakiredőt csinálták akkor volt 49 mm.. szóval nem hiszem, hogy nem jó a te eredményed, csak minden kiababa eltérő! Kép

Hencsike:
Jó neked, hogy tudsz éjjel is enni.. ha én éjszaka ennék, akkor a következő napon kisrókák hada árasztana el valószínüleg.. egyébként nem is túl egészséges alvás előtt enni, nem ajálnják még terhesen sem. Én azért éjszaka ki szoktam bírni, csak vizet viszek mindig az ágyhoz, mert anélkül viszont meghalok éjjel Kép
Szerintem az, hogy sokat pisilsz az normális.. tele vagy vízzel és elképzelhető, hogy bizonyos ételek kicsit kihajtják a vizet. Nekem is van olyan nap, hogy óránként megyek a wc-re, de nem hiszem, hogy ennek bármi komoly jelentőssége lenne.

Bannamari:
Amit irtál, nálam is kezd jelentkezni.. mindig az jár az eszemben, hogy mit gyüjtögessek össze és vásárolgassak a babámnak.. Kép Még jó, hogy kapok diákhitelt márciusban, mert abból meg tudom venni a maradék szükséges dolgokat Kép

Lányok..
Döbbenten látom, hogy mennyire paráztok itt.. én ezt sosem értettem.. már akkor sem foglalkoztam az AFP-vel, mielőtt megcsináltattam, de utána sem, tudomásul vettem az eredményt és kész. Ugyanígy nem aggasztottam magamat a nyakiredő miatt sem. Arra gondoltam már a legelején is, hogy hát basszus itt vagyunk ketten párommal, mindketten fiatalok vagyunk és egészségesek.. mi a fene baja lehetne a babának? Ha genetikagilag alkalmas az életre, akkor meg fog születni és egészséges lesz. Ha nem egészséges genetikailag, akkor elvetél az elején. És minden vérvétel eredmény jó lett, nincs vashiányom, nem rossz a cukrom, stb.. az orvosok azt mondják minden OK.. persze látom itt olyanok aggódnak, akiknek az AFP-je mondjuk alacsony.. de lányok! Ha azon kívül minden rendben van, akkor ne aggódjatok. Az AFP az egy kiamamariogatás, semmire nem jó, felejtsétek el. Természetesen akit megnyugtat egy korionbiopszia az csináltassa meg, de én ezeket már kicsit túlzásnak tartom. Régen amikor mi születtünk még nem nagyon voltak ilyen vizsgálatok, mégis számtalan egészséges gyerek született.. most sincs ez máshogy!

Rájöttem amúgy, hogy nekünk az a legnagyobb bajunk, hogy túlságosan agyonvizsgálnak minket.. és valóban, a tudatlanság jobb lenne! Mi a fenének aggódjuk halálra magunkat már a terhesség alatt? Mi lesz később lányok?? Ha megülszetnek! Majd nem engedjük őket a homokozóba, nehogy fertőzést kapjanak? Ne csináljátok már ezt! A terhesség az még semmi! Ezután ha megszülettek még 20-30 évig gonskodnunk kell róluk!! Térjetek észhez! Kép

És Barbinak tökéletesen igaza van. bár ezt már leírtam legalább ötször, hogy a világ fejlettebb agyú végében ezt nem is cisnáltatják meg. Itt csak azért csinálják, mert kötelező ahhoz, hogy GYED-et, GYES-t, egyebeket kapjál! Olyan, mint a vérvizsgálat, vagy a 4 db UH.. kötelező. Nincs mit tenni, de fölösleges parázni!

Na megyek főzök ebédet Kép

hanee (19+3)
hanee

őőő bocsi nem tudom miért ment el kétszer Kép
hanee

Hóvirág!

A doki most leutóbb nekem is felírta ezeket a gyógysereket. e azt mondta, hogy nem kell mnden nap szednem, csak ha eményedek, akko vegyek be egye. Nkemazt állapítota meg, hogykcsi megröidült a méhnyak, de nem nyílik. Azaz a 3000 helyett most 2000-nek mérte.
Emellet szígorú fekvére tasított. Sétálni, ülni nem szabad. Egyenlőrekét heet mondott, aztán meg meglátjuk. Neked is feküdnöd kell?

Lányok!

így most ritkábban leszek itt. Hát van aki most kelhet fel, nekem most kell feküdnöm Kép

Akiren
25+3
akiren

Sziasztok lányok!

Bocsi, hogy nem nagyon írok, de a férjem itthon volt csüt, pénteken, mert beteg, és ilyenkor nem lóghatok egész nap a gépen. Azért igyekszem bekapcsolódni.

Először is mindenkinek nagyon köszönöm, hogy "megvígasztaltatok", bár tudom, nincs ok aggódni. Amíg a doki azt mondja, addig rendben van minden.

Voltunk ma usziban Márkival. Most egyedül úsztattam, apa a betegségre hivatkozva csak a partról fényképezett. (Bár még én is náthás vagyok kicsit, de a babától nem vehetjük el ezt az élményt csak azért, mert folyik a nózink!). Szerencsére a kicsi még nem kapta el tőlünk, reméljük, már nem is fogja.

Most szenvedek nektek egy kicsit: már annyira várom az augusztust! Nagyon szeretnék már szülni. Nem akarok terhes lenni, babázni akarok! Már annyira várom. És érdekes módon most nem félek attól, hogy majd napokig kórházban kell lennem, sőt, már várom. Egyedül a kisfiam nélkül lesz nagyon rossz néhány napig.

Amúgy az afp-ről én is azt hallottam, hogy megbízhatatlan vizsgálat. De asszem kötelező, azért kell megcsináltatni. Nekem a dokim pl. nem is mért nyaki redőt. Nem is kérdeztem, hogy miért, gondolom, ő tudja, hogy mit kell. Megbízom benne, hisz az előző terhességemnél is jól bevált. Meg a szülésnél is tök jó volt, úgyhogy rábízom magam.

Na, még olvasgatok egy kicsit, aztán megyek tentizni szerintem.

Pusz nektek, majd jövök

Viki
14+3
vickybaba

Szia Vicky!

Az fura, hogy nem mért a dokid nyakiredőt, mivel ez kötelező vizsgálat éppúgy, mint az AFP.. azt nem tudom, hogy von-e maga után valami következményt ha nem csinálják meg (gondolom nem), de kötelezőnek kötelező, az biztos.. szóval minden esetre furcsa, hogy neked kihagyták.
Biztos, hogy kihagyták? Nincs véletlenül ott az UH-s papíron az eredménye? (lehet, hogy csak nem említették, mert normális volt)

hanee (19+3)
hanee

Sziasztok lánykák,

Borzasztókoránkelő vagyok, nem birok aludni egész éjjel, forgolódok és mindenemet fájlalom közben.. úgyhogy fent vagyok már vagy reggel hat óta és próbálom lekötni magamat valami értelmes cselekvéssel... Kép

hanee (19+4)
hanee

Sziasztok!
Én csak azért keltem fel ilyenkor korán, mert rendszerint rámtör a farkaséhség minden reggel, 7-kor már a "hűtőben" vagyok. Nálunk nyakiredőt néztek, nem látható, AFP-re meg közölték, hogy rendben van, több szót nem is fordítottak rá - ha rendben van, hát rendben van. Szülés után derül ki úgyis, hogy minden OKÉ! A védőnőmmel semmire sem menni, sajnos, őt nem lehet választani, "címmel adják". Most nézek orvos után is, mivel a szülész-nőgyógyászom már csak utóbbit vállal. A fiam a munkám időbeosztása miatt leginkább "hajnalban él", tehát fent vagyunk hajnali 3-ig is. Influenzás lettem, Zinnatot kaptam, majd a betegszabi után összeszedtem a cégnél egy jó kis fertőzést, tehát Canesten. Állandóan aggódom, hogy mi jó a babának és mi nem - tehát a rengeteg medicina tuti nem esik jól -, meg parázok, úgyhogy a szívhang miatt veszek egy sztetoszkópot.

Timi
(23+4)
timmba

Hanee!

Nekem a Giginél volt mérleg és minden szopi elött és után mértem: Az elején minden rendben is volt, aztán olyan négy hónapos kora körúl kezdödtek a "gondok". Nem a babával hanem velem. Ha nem szopizott annyit amennyit ÉN gondoltam akkor már tiszta ideg voltam! A Gigi soha nem szopizott 160-nál többet és ez is nagyon ritka volt. Igy igen gyakori vendég voltam a védönéninél, aki persze már kivolt tölem. És mellesleg jobban gyarapodott a Gigi mint a barátnöm kisfia aki mindig 150 felett szopizott. A magyarázat az rá, hogy az én tejem sokkal táplálobb volt mint a barátnömé. Én most biztos nem fogok mérleget venni, van más ezer dolog amin lehet rágodni! Ezt az egyet legalább kizárom!!KépKép Ha ugy érzem, hogy valami nem jo akkor irány a védönéni, ha kell két hetente.

Akiren!

Ha rám halgatsz, komolyan veszed ezt a 2000-es eredményt. Nekem ugyanigy volt és elbagatelizáltam. Aztán jött két hét korház a 34-36.hétig. Ebböl másfél hétig éjjel-nappal infuzion voltam. Hát nagyon komoly volt, mit ne mondjak. Szerintem amig élek nem fogom elfelejteni olyan szörnyű volt. Begyulladtak a "granültöl(jol irtam?) az ereim és két napig nem birtam felkelni a magas láztól. Még ma is látszik a helye ahonnan indult a gyulladás pedig már majdnem három éve volt. Ugyhogy azt ajánlanám, hogy VEDD KOMOLYAN ÉS FEKÜDJ!!! Ha nem voltak elég meggyözöek az érveim még irhatok egy pár szörnyü dolgot a korházban létröl.

Giggancs (22+0)
giggancs

Szia Giggancs!

És milyen gyakran kell mérni a babát? Ezt azért is kérdezem, mert az első egy hónapban egyáltalán nem szeretnék vele lejárkálni a védőnénihez (ha nem muszáj), mivel ott beteg emberek járkálnak.. én nem vagyok önmagamat stresszelős tipus, szóval attól az egytől nem félek, hogy ezen fogok parázni, hogy mennyit szopott a babám, igazából azért vagyok csak bizonytalan a mérlegben, mert nem tudom, hogy valóban kell-e mérni a babát, vagy elég, ha kéthetente-havonta a védőnéni méri?

hanee (19+4)
hanee

Hanee!

A nagyok és az okosak azt mondják, hogy havonta elég. A védönénihez pedig nyugodtan mehetsz amikor csak akarsz, ugyanis van egészséges és beteg rendelés. Ezt nagyon komolyan veszik a védönénik és igazábol az anyukák is Tehát én elég igénytelen környéken lakom, de még nem találkoztam egészséges rendelésen beteg gyerköccel! Persze ha téged megnyugtat nyugodtan vegyél vagy kölcsönözél mérleget. Igazábol a doktornénik meg a védönénik se nagyon ajánlják.Tehát nem kell mérni a babát csak havonta egyszer, a könyvek szerint is!

Giggancs (22+0)
giggancs

Szia Giggancs!

Azt hiszem, hogy megoldottad a dilemmámat ezzel a válasszal. Ha tényleg havonta egyszer elég mérni a babát, akkor a mérleg egy fölösleges eszköz, ha pedig érdekel a súlya úgyis megmérik nekem amikor akarom.. (végül is még rátehetem a konyhai mérlegre is Kép)

Szóval akkor mérleget nem veszünk... azt a pénzt lehet, hogy inkább belefecölöm egy spéci pelenkatartó szemetes megvásárlásába, mert ez nagyon tetszik. A Brendonban láttam ilyet, de körbe fogok még nézni máshol is, mert ott 9.000 Ft. Egy olyan vödör, amiben speciális szemeteszsák van és amikor beledobok egy pelekát feltekeredik és elzárja a pelenkát és amikor többet beledobtál már, utána simán ki lehet venni a kis virsliket a zsákból és kidobni. Tiszta és higiénikus és nem büdös.. nekem ez nagyon tetszik.

Pussz,

hanee (19+4)
hanee

Szia Hanne!

Örülök, hogy segithettem a döntésben. Ha valami nem ugy alakul ahogy gondoltad, akkor késöbb még mindig vehetsz mérleget.KépKépKép
Az a pelenka tartó biztos jó dolog. Ha megtehetitek, persze vegyél, de ha esetleg találsz még okosabb dolgot akkor inkább azt válaszd.KépKép
Ugy látszik ma mindenki ltünt, csak mi ketten vagyunk itt.

Pussz
Giggancs (22+0)
giggancs

Sziasztok!

Bocs hogy belekotyogok.
Csak egy kérdésem lenne Ezvicc-hezKép, hogy nincs véletlenül egy telketek IkladonKép??Mert akkor a szomszédasszony vagyok........
becsi
Iklad

Szia Giggancs!

Ami azt illeti nem nagyon van túl sok pénzünk, ezek csak vágyálmok Kép A lehetőségekhez mérten azért próbálok mindent beszerezni és mindenből a jobbat venni ha lehet. A pelenkatartó vödörnek már csak azért is értelmét látom, mert ez később is használható, nem kell kidobnom ha a gyerek felnő.. de a végén, ha úgy jövünk ki pénzben, akkor egy sima szemetesvödröt fogok venni ehelyett, ami úgy 8.000 Ft-al olcsóbb.. Kép Végül is sokan kibírták enélkül előttem is.. nemde?

Pár dolgot próbálok használtan beszerezni, illetve el fogok nézni a bababörzékre én is március körül, vagy picit később (akkor még kapok egy kevés pénzt, amit költhetek). A ruhák már mind megvannak, gyakorlatilag még sapkánk és zoknink is van, és már gyűjtöm a 62-es méretet, amit unokatesómtól kapok kisebb adagokban (ahogy az ő babája kinövi).. sőt párom becsempészett egy nagyobb zoknit is (kb. 2-3 éves gyerek méret), mert nagyon tetszett neki a Garfieldos minta rajta Kép

So.. próbálom összeírni, mire lehet szükségünk, elkezdtem egy listát készíteni arról, hogy egy babának mire lehet szüksége (ebben persze van egy csomó fölösleges dolog is, amit nem mindenki használ) és majd szépen kihuzogatom a listán, hogy nekünk mi van, mi kell még és mi az, ami kérdőjeles, de félreteszek rá pénzt (pl. kérdőjeles, hogy kell-e mellbimbóvédő, vagy cumisüveg sterilizáló.. utóbbi pl. annak a függvénye, hogy mennyi tejem lesz.. ha nem lesz elég tejem, akkor mindenképpen veszek egy sterilizálót, mert a fene sem fog naponta hatszor cumisüveget főzőcskézni.. de ugye a bimbóvédő sem biztos, hogy kell, és van egy csomó más ilyen dolog, ami kérdőjelesen kellhet esetleg..). Igyekszem kiszámolni ezeket, mert már nem akarom magamat iszonyatos költségekbe verni (már elköltöttünk elég sok pénzt igy is).

Szóval úgy amúgy ha vannak tippeid, mikkel tudok spórolni még a vásárlásnál és mi az, ami szerinted hóót fölösleges és ne vegyek, szivesen veszem a tanácsodat, mivel én első babás vagyok és nincs tapasztalatom.

hanee (19+4) .. (és holnap megyünk UH-ra Kép)
hanee

Akrien,
nekem 2x1-et kell szednem a Diaphyllinből. És még így is tegnap délután görcsöletem.
Nekem már 1000-es a méhnyak és a pénteki vizsgálat szerint a külső méhszáj is nyitva.
Kicsit be vagyok rezelve és szigorúan fekszem én is. Félek a kórháztól, mert itt van nekem a kisfiam is. Mit csinálok vele még legalább 12 hétig??

Üdv.
Hóvirág
Hovirág

Szia Hanee!

Nehogy félre érts, én nem szeretnék a pénztárcádban turkálni! Mindenkinek belátása szerint kell vásárolnia. Csak azt a kukát is kiüritenéd naponta meg a másikat is! Nem?
A sterilizáloval kapcsolatosan pedig. Tejed biztos lesz(ebböl kell kiindulni),van az a bizonyos sterilizálo folyadék amivel nem kell fözögetni és nagyon jó! Ráadásul nem csak cumisüvegekhez jo, hanem jtokokhoz, cumihoz, mindenhez! Nekem nagyon bevált. A bimbovédő nem nagy költség, de jo ha van. Nekem a Gigi első nap után ugy kirágta hogy csillagokat láttam! A korházban szerencsére adtak amit aztán ott fizettem. Most biztos fogok venni biztonság kedvéért. Arra hogy mi felesleges leginkább ugyis majd csak azután fogsz rájönni miután már megvetted és soha nem használtad. A drágábaknak viszont jó utána érdeklödni! Szerintem! Ha valami konkrét kérdésed lenne nagyon szivesen válaszolok ha tudok. Például nem szabad olyan cumisüveget venni ami a közepén lukas. Nagyon szép és jol néz ki, csak épen elmosni nem lehet.KépKépTehát nyitott vagyok a kédésekre!

Pusszi
Giggancs (22+0)
giggancs

Sziasztok!

Én még mindig erősen barnázok, már rémképeim vannak, azt hiszem ha ez így marad, akkor én begolyózok Kép. Reggel amikor felkelek, kb. 1-2 órán át nincsen semmi. Aztán muszáj kimennem WC-re, mosakodni, reggelizni ülve szoktam, közben netezek, aztán fekvés és dél körül már újra kezdődik ez a trutymó (bocs). Legalább tudnám, hogy mitől van!

Sterilizálás: mi is sterilizáló folyadékot használtunk (Tescoban 1200 Ft körül volt 1 liter Chicco, de van a gyógyszertárban is olcsóbban azt hiszem) és teljesen bevált. Fejéshez meg lehet kapni steril zacskót is, amibe Avent fejővel közvetlenül bele lehet fejni a tejet.
Én kicsit drágának tartom a kakis pelenka tárolására 8000 Ft-ot kifizetni, de persze elfogadom, hogy valakinek tetszik Kép. De én régebben elég negatív kritikákat olvastam róla, vagyis akiknek volt, az utólag pénzkidobásnak érezte. Nekünk egy egyszerű hétköznapi kukánk volt, a pisis ment bele, azt naponta egyszer vittem ki, a kakisat meg azonnal. Mert az anyatejes kaki is büdös szerintem Kép.

Hanee!
A Babaszobát nem szoktad nézni (www.babaszoba.hu/csevegő/adok-veszek)? Nagyon jó ruhák vannak egész jó áron, még postaköltséggel együtt is. Én már vásároltam onnan a fiamnak és még nem bántam meg. Úgy szoktam, hogy lefoglalom nyilvánosan a fórumon, aztán priviben elküldöm a címem, feladják postán és én fizetem a postaköltséget is (ha nem ajánlott, akkor kb. 200 Ft). Vagy volt már, hogy feleztünk. És miután megérkezett átutalom neten a pénzt a megadott számlaszámra. Persze van benne némi rizikó, de régi babaszobások vannak, jó ruhákkal Kép!
Egyébként megyek börzézni is most szombaton (ha felkelhetek...).
Mérleget lehet kölcsönözni, digitálisat is. Letétet kell általában fizetni, de azt utólag visszaadják. Nekünk ha jól emlékszem 2000 Ft volt a bérlés. 10000 Ft-ot fizettünk és 8000 Ft-ot visszakaptunk, pedig sokáig nálunk volt.

Most már eldugulok, megyek feküdni.
Üdv, Virág 13+5
virga

VirágKép
Sajnálom a sok barnásozást. A dokid mint mondd rá? Szedsz valami progreszteron készítményt?
A méhlepény jó helyen van?
Kitartás, hiszen a legkritikusabb időszakon már túl vagy Kép

MÉRLEGKÉRDÉS
Lányok most csak a véleményemet irom le, de szerintem ha nem vagy aggódós mint Giggancs, akkor ne vegyél. Tök felesleges befektetés.

A gyereken úgyis látni fogod, hogy hízik, kerekedik, növöget. Ha pedig születése után mégis aggódsz akkor vannak még lehetőségek:
1. pl. 1 hónapra bérelsz egyet (ez az idő elég lesz ahhoz, hogy belejöjj a kismamiságba)
2. A védőnőtől kérsz egyet ingyen és bérmentve (nem ez bejött Kép )
3. Sűrűn látogatod a védőnőt mérésre
3. Veszel, de csak akkor, ha olyan vagy mint Giggancs és nem bírsz magaddal.

személy szerint amikor a védőnő rámtukmálta a mérleget többet aggódtam azért, hogy mennyit eszik mint korábban. A kórházban is beleteszik a nővérek az emberbe a "félelmet" (nem direkt, mert az ott előírás) a sok méricskéléssel és ezzel bizonytalanságot keltenek a kismamában (hangsúlyozom, nem direkt), aki otthon mérleg nélkül akar élni.

Szóval annyit mondok, hogy ugyanúgy mint a szoptatásnál! Józan paraszti észre hallgatni! Ha belehülyülsz, akkor próbáld egy kicsit kívülről szemlélni magad és a gyerekedet.

Ezeket azért irom most, mert tudom, hogy úgyis gondok lesznek majd ezekkel (ahogyan az AFP-t is megjósoltam) és akkor nem leszek itt, hogy segítsek, ugyanis otthon nincs net.

Jó hét kezdést mindenkinek,
Üdv,
MJ-Móni 18+3
mj__móni

Sziasztok!

Még mindig itt vagyok, pedig már mennem kéne feküdni.
De a mérlegtémához még hozzászólok megint: én nem fogom most minden alkalommal méregetni, hogy mennyit evett, az tuti. Levinél egyfolytában ezen stresszeltem, soha nem evett annyit, amennyi a nagykönyvben írva vagyon... Aztán lassan tudomásul vettem a LLL által leírtakat (nehezen ment, mert eléggé a bögyömben voltak): ha van napi 4-5 pisis pelus, a gyerek vidám, mozgékony, nem aluszékony akkor bizonyára megvan ami kell neki, akármilyen kevés is.
De ezek majd nyári témáin lesznek Kép!
Most már tényleg eldugulok. Virág
virga

Sziasztok Lányok!

Kicsit eltűntem, mert teleltünk egyet Ausztriában. Nagyon szuper volt, persze azt kicsit sajnáltam, hogy síelni már nem tudok, de azért így is remek volt. Végig csodálatos napsütés, úgyhogy nagyokat sétáltunk Petrával.

Remélem mindenki jól van, visszaolvasni sajnos nem tudtam az elmúlt heti termést, mert a Kisasszonynak ahhoz nincs türelme!

Ma megyünk nagy UH-ra, úgyhogy drukkoljatok, hogy minden rendben legyen Kismaszattal. Képzeljétek már olyan hatalmasakat rúgdos, hogy csak na!

SzentImrések!
Jön valaki holnap tornára? Én ha minden igaz holnap végre eljutok - már nagyon szeretnék. És akkor megbeszélhetnénk vmi ismertetőjelet. Még mindig ott van az F épület tanácsteremben?

Most megyek, de délután ha Petra alszik majd visszanézek és talán vissza is tudok olvasni kicsit.

Üdv: Bogárka (21+3)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?