Sziasztok Lányok!
Vanda:
Ez a négymarkeres sztori kicsit megdöbbentö számomra. Én a helyedben ott helyben leléptem volna és kerestem volna valaki mást aki ilyet csinál.. valami normálisabb körülmények között.. na persze mostmár utólag nincs mit tenni, már csak abban lehet reménykedni, hogy valóban normális helyen csináltatják a vizsgálatot. Minden esetre azt meg kell jegyeznem, hogy nálunk az ultrahangosok, az orvosok és mindenki ennél sokkal normálisabb és kedvesebb, pedig ők nem kapnak egy fillért sem tőlem ezért, ugyanis az "sztk"-ba járok mindenkihez..
Valaki még írta korábban, hogy az ultrahangos szinte sorozatszerüen lezavarta az összes embert.. ez nálunk nem igy van, szóval ez szerintem hely-függő. Nálunk mindenki időpontra megy és maximum 15-20 percet kell várnia, ha esetleg csúszás van, de ettől függetlenül is mindenkit alaposan megvizsgálnak és mozizhat is egy picit, meg fotót is kap..
Szóval kórháza válogatja szerintem.
A mérlegről jutott eszembe: Szerintetek milyen mérleget érdemes venni (ha egyáltalán érdemes).. kiváncsi lennék mindenkinek a véleményére, hogy miért vesz, vagy miért nem vesz mérleget, mert én még mindig nem döntöttem el, hogy kell-e nekünk olyan és ha igen miért..
Én a fülhallgatót szoktam odatenni Kiskrampusznak, hogy hallgasson zenét és általában beteszem a Babazene CD-t neki.. nem tudom, hogy reagálja le, mert amiota erősebben mozog még nem próbáltam. De majd ma kipróbálom
Amugy ha valakit érdekel a babazene, akkor cd-áron (100 Ft/cd) kiírom neki nagyon szívesen mindkét cd-t
Azt hiszem ezt is jobb, ha mailben jelzitek, mert itt nem birnám kibogarászni, hogy kinek kell és kinek nem
Oxigen:
Az ortopédusodnak köszönöm a bíztató szavakat! Kitartok a végsőkig
Milyen lett a csipőfunkció eredményed? Hogy csinálják ezt a vizsgálatot?
Bannamari:
Az én listámban nem szerepelsz, szóval valószínüleg nem irtál mailt. Irj!
hannak.judit@mailbox.hu Barbi:
Én is voltam már hasin.. de nem kérték, hogy teli hólyaggal menjek.. még a 16. héten.. most megyek majd hétfőn, de most sem mondták, úgyhogy nem megyek teli hólyaggal.. a fene fogja kinozni magát, ha nem muszáj
Pipocska:
Most a Kiskrampusz eléggé össze-vissza mozog, de ez lehet, hogy betudható annak is, hogy mindig csinálok valamit (pl. dolgozom) és nem mindig érzem meg.. de egyszer volt már, hogy vezetés közben megmoccant, és többször olyan, hogy alvás közben amikor félálomban voltam, éreztem.. viszont a kajálásra általában beindul
Most is mocorog picit, hogy végre reggelizek
Ellenben vannak bizonyos időpontok, amikor mindig érzem. Ilyen a koradélután és a késődélután. Dél után valamivel mindig megmoccan és estefelé is.. 5-6-7 körül.. ez viszont változó teljesen úgy vettem észre..
De néha valóban megfigyelhető a 4-5 órás rendszeresség két mozgás között
A többit gondolom nem veszem észre még.. dehát mostmár lassan a 20. hetet fogom betölteni, úgyhogy..
Sygnum:
(habár ez mindenkinek szól)
Az aloeverás kencéknél tudok egy sokkal jobbat: Aloe vera. Mármint a növény. Igaz én nem vagyok herpeszes, de egyéb dolgokra csodát művel. Pattanásra, égésre is.. nekem van egy ilyen növényem és csak annyit kell tenni, hogy levág az ember belöle egy pici darabot, kikanalazza a gélt belőle (zselés átlátszó a belseje és nyálkás) és rákeni a célzott területre. Ez jobb mint a kivonata szerintem
Magát a növényt lehet kapni szerintem nagyobb növényáruházakban, vagy piacon.. esetleg kertészetekben..
Minyu:
a sima viz ugyanaz jóformán, mint az ásványviz, csak utóbbiból hiányoznak a klór és egyéb fertőtlenitős dolgok
Mj__Móni:
A Canestenről szólva az, hogy nem kerülhet nyálkahártyára azt jelenti, hogy nem szabad felkenni a hüvelybe. Ez azt hiszem a papírjába is bele van írva, de nekem doki is mondta egyszer. A nyálkahártya feljebb kezdődik 1-2 cm után, kivül a kisajaknak és a nagyajaknak nem sok köze van a nyálkahártyához.. a szájnál ez olyan, hogy a szádat bekenheted bizonyos krémekkel, de szádba nem kerülhet.. ugyanis az ajkakon nincs nyálkahártya, de a szádban belül már van. Egyébként nagyon egyszerü megkülönböztetni: ott ahol nedves, van nyálkahártya, ahol nem nedves, ott nincs.. most nem mondom, hogy nyulkálj magadba, hogy megnézd, de ez igy van
Attól nem lesz bajod, ha egy nagyon picit felkened a hüvely legelejébe a Canestent, de ha feljebb is kensz attól már lehet.. de gondolom ez is alkati, hogy kinek mennyitől lesz baja, minden esetre roncsolhatja a nyálkahártyát.
Johanna:
Teafakivonatú krémet hol lehet kapni? Az csodákat művel a szőrtüszöimmel szőrtelenítés után.. merthogy nekem azok eléggé gyulladékonyak. És egyszer Németországból kaptam egy ilyet, de elfogyott
Tündérke:
Szerintem se aggódj annyit az AFP miatt! Gondolj arra, amit már egyszer korábban írtam nektek: Annyira ritkák ezek a betegségek, hogy szinte elő sem fordulnak. Ráadásul a kismamák 50%-ának a megadott értéken kívül (lefelé vagy felfelé) esik az AFP eredmény és nagyon sok dologtól függ! Még attól is függ, hogy ettél-e előtte, vagy előző nap mit ettél (nekem azt mondta a dokim, hogy előtte ha lehet semmiféle zsirosat ne egyek előző nap és félig éhgyomorra menjek). Gondolom ez is befolyásolhatja a fehérje értékét. Illetve biztosan számít a pontos terhességi kor is. Ha előbb, vagy később csinálják, eltérést mutat.
Ráadásul ha alacsony, az talán még jobb, mintha túl magas lenne..
Mondjuk én nem sokat foglalkoztam vele, nekem 1,9 lett az eredmény (ami mondhatni tökéletes), de abban biztos vagyok, hogy még soha nem találkoztam ilyen jellegű rendellenességgel egész életemben.. pedig sok gyereket és terhes nőt láttam már az ismerettségemben is.
Ráadásul magát az AFP-t is a legtöbb külföldi országban már nem csinálják kötelezően! Ez ilyen közép-kelet-európai dili szerintem
Az egész vizsgálat nem ér semmit önmagában és nem ad hiteles eredményt sem általában.. habár úgy tudom úgy tartják, hogy a jó eredmény jó önmagában is, a rossz eredményt pedig nem hiteles ultrahang és más vizsgálatok nélkül.
Virga:
A babád szerintem fontosabb, mint a munkád, úgyhogy ha a doki pihenést javasol, akkor pihenj otthon és ne menj dolgozni!
Vikó:
A doki aki azt irta, hogy fölösleges intim gélre kidobni a pénzt valószínüleg azért írta, mert azt a tényt figyelmen kívül hagyják a mosakodó intim gélek, hogy az emberi testben van egy két dolog, ami magától "ürít" és a hüvely is ilyen! Ha durva akarnék lenni azt irnám, hogy ha nem mosakszol napokig, a hüvelyed akkor is tiszta maradna, mert ürít folyamatosan. Ráadásul az intim gélekkel lemosod róla azt, ami megvéd a kórokozóktól (azt a nyálkát). Ez is olyan, mint a fültisztítás. Nem ajánlják, hogy naponta beletúrj a füledbe, mert kimosod vele az összes olyan fülzsirt, ami a kórokozóktól véd.. ezért csak hetente-kéthetente ajánlott. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy kéthetente fürödj ott lent, de gondolom nem indokolt állandóan intim gélekkel kimosni a hüvelyt, hiszen megszünteted a természetes védelmét vele.
Azon néha én is elgondolkozom, hogy "uristen most gyerekem fog születni?" "tényleg fel vagyok én erre készülve??".. ilyesmi..
De persze azzal nyugtatom magamat, hogy ha nem lennének ilyen kérdéseim, akkor nem lennék felkészült, igy meg biztos, csak a szokásos kétségek gyötörnek néha
De elég felfoghatatlan még mindig, hogy nemsokára anya leszek és egy kis kakilós pisilős sírós Krampuszt kell majd babusgatnom
Pipocska:
Szerintem nem a hasad keményedik, hanem nem fértek el benne annyian
én is érzem néha keménynek, de az egészet.. kitapintani sem tudnám, hogy hol van a méhem, mert az egész bőrőm feszül bizonyos napokon.. és ez szerintem inkább a növekedéssel van összefüggésben.
Vikó:
Az alvás nekem is nehezen megy.. Mmóni az elmondhatója (mert összefutottunk a rendelőben valamelyik nap), hogy mekkora hatalmas hasam van a koromhoz képest.. de azért még jól tartom magamat
Szóval forgolódok egész éjjel, hol jobbra hol balra és folyton olyan érzésem van, mintha elaludnám a hasamat is..
Mmónika:
Az a jó a krémben amit vettél, hogy igy ha elefántot vásárolsz, nem kell azon aggódnod, hogy mivel kend be neki az orrmányát, ha herpeszes..
Hajni20:
Szerintem ne félj a cukorterheléstől.. én utoljára 13 évesen voltam, de akkor is túléltem.. szóval akkor annyira borzalmas nem lehet! Különben is, már a vérvétel sima cukorvizsgálatos eredménye (az éhgyomros) is mutatott volna eltérést, ha cukros vagy! Szóval nyugiiiii! Ezeket csak azért csinálják, mert kötelező a GYES-hez
Vickybaba:
Minden kisbaba eltérő.. valószínüleg a 61 mm megfelelő, ha a doki azt mondja! Nekem a 15-16. hét közötti UH-n volt a baba 102 mm.. szóval ebből nem sokat tudok leszűrni, viszont 11.-12. hét között amikor a nyakiredőt csinálták akkor volt 49 mm.. szóval nem hiszem, hogy nem jó a te eredményed, csak minden kiababa eltérő!
Hencsike:
Jó neked, hogy tudsz éjjel is enni.. ha én éjszaka ennék, akkor a következő napon kisrókák hada árasztana el valószínüleg.. egyébként nem is túl egészséges alvás előtt enni, nem ajálnják még terhesen sem. Én azért éjszaka ki szoktam bírni, csak vizet viszek mindig az ágyhoz, mert anélkül viszont meghalok éjjel
Szerintem az, hogy sokat pisilsz az normális.. tele vagy vízzel és elképzelhető, hogy bizonyos ételek kicsit kihajtják a vizet. Nekem is van olyan nap, hogy óránként megyek a wc-re, de nem hiszem, hogy ennek bármi komoly jelentőssége lenne.
Bannamari:
Amit irtál, nálam is kezd jelentkezni.. mindig az jár az eszemben, hogy mit gyüjtögessek össze és vásárolgassak a babámnak..
Még jó, hogy kapok diákhitelt márciusban, mert abból meg tudom venni a maradék szükséges dolgokat
Lányok..
Döbbenten látom, hogy mennyire paráztok itt.. én ezt sosem értettem.. már akkor sem foglalkoztam az AFP-vel, mielőtt megcsináltattam, de utána sem, tudomásul vettem az eredményt és kész. Ugyanígy nem aggasztottam magamat a nyakiredő miatt sem. Arra gondoltam már a legelején is, hogy hát basszus itt vagyunk ketten párommal, mindketten fiatalok vagyunk és egészségesek.. mi a fene baja lehetne a babának? Ha genetikagilag alkalmas az életre, akkor meg fog születni és egészséges lesz. Ha nem egészséges genetikailag, akkor elvetél az elején. És minden vérvétel eredmény jó lett, nincs vashiányom, nem rossz a cukrom, stb.. az orvosok azt mondják minden OK.. persze látom itt olyanok aggódnak, akiknek az AFP-je mondjuk alacsony.. de lányok! Ha azon kívül minden rendben van, akkor ne aggódjatok. Az AFP az egy kiamamariogatás, semmire nem jó, felejtsétek el. Természetesen akit megnyugtat egy korionbiopszia az csináltassa meg, de én ezeket már kicsit túlzásnak tartom. Régen amikor mi születtünk még nem nagyon voltak ilyen vizsgálatok, mégis számtalan egészséges gyerek született.. most sincs ez máshogy!
Rájöttem amúgy, hogy nekünk az a legnagyobb bajunk, hogy túlságosan agyonvizsgálnak minket.. és valóban, a tudatlanság jobb lenne! Mi a fenének aggódjuk halálra magunkat már a terhesség alatt? Mi lesz később lányok?? Ha megülszetnek! Majd nem engedjük őket a homokozóba, nehogy fertőzést kapjanak? Ne csináljátok már ezt! A terhesség az még semmi! Ezután ha megszülettek még 20-30 évig gonskodnunk kell róluk!! Térjetek észhez!
És Barbinak tökéletesen igaza van. bár ezt már leírtam legalább ötször, hogy a világ fejlettebb agyú végében ezt nem is cisnáltatják meg. Itt csak azért csinálják, mert kötelező ahhoz, hogy GYED-et, GYES-t, egyebeket kapjál! Olyan, mint a vérvizsgálat, vagy a 4 db UH.. kötelező. Nincs mit tenni, de fölösleges parázni!
Na megyek főzök ebédet
hanee (19+3)