Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Ildi:
látom túl vagy a nehezén, remélhetőleg!!!! :)
tényleg bölcsibe iratod Natasát??
és Te mit fogsz csinálni??? :?: :wink: :D

Mamacka:
hogy-hogy mindig talál alkoholos filcet? :roll:

A köpködésről tuti úgy fog leszokni, ha észre sem veszi senki.
Mondjuk el is lehet neki magyrázni, hogy nem szabad, stb, de ritkán hatásos ez ebben a korban.

Gyöngyi:
milyen volt az éjszaka, Lili jobban van?
Lehet, hogy máskor is azért ébred éjjel, mert nem kap levegőt :?:

Vok:
na látod, megoldódott az ajándék kérdés :P ,
milyen állást keresel??

Lyly:
SZIA!!!! Örülök, hogy jelentkeztél!!! :D
Milyen az új ház???
Sajnálom, hogy párodnak nincs munka és hogy a szülők ilyenek :(

Vali:
hűha, akkor nemsokára nagycsalád lesztek ? :wink:
drukkkkk... :lol:

Lidke:
én mindig is szerettem volna olyan "bálna" lenni, mint Te!! :lol:

Én most betegeskedem, szerintem nem influenza, csak megfázás.
A család meg elment nagyihoz és vásárolni.
Megyek ledőlök...

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

sziasztok

Tünde: Te is elkaptad :?: Remélem gyorsan meggyógyulsz.

Vok: Mi van az arcüregeddel? Jobban vagy már? Na, látod azért csak lett ajándék :) :) . Miért akarsz másik állást, a mostani nem okés?

Rólunk
Megjöttünk az orvostól. Egy végtelenűl kedves doktorbácsi rendelt. Mondjuk a Lilit ez nem hatotta meg, alapból elkezdett ordítani, ahogy beléptünk a vizsgálóba. Kiderűlt, hogy iszonyú piros a torka és mind a garat mind az orr mandula gyulladt. Ráadásul ráhúzodott a jobb fülére is :cry: . Kaptunk antibiot, meg orrcseppet, fülcseppet. És a legrosszabb, hogy nagyon valószínű, ki kell venni az orrmanduláját. Tök elvagyok kenődve. Öröm az ürömben, hogy a nővérem anyósa fül-orr-gégén orvos, így legalább nem egy vadidegen fogja műteni, ha arra kerűl a sor. Én azért nagyon reménykedem, és Imátkozom, hogy rendbejöjjön műtét nélkül is.

Kép

Kép
pgyöngyi

mamacka: már én is csaptam rá a Lili kezére, és utána olyan nyomorultúl éreztem magam. Persze a kiszsivány csak nevetett az egészen. Úgy tűnik a felnőteket jobban megviseli a dádá, mint a kicsiket :) . A firkálásnak meg nézd a jó oldalát, már most benne van a művészi hajlam :) . A nagyszülői tanításoknak én se mindig örülök. A Lili ezért is mond ilyeneket, hogy AKAROM, MÉSZ INNEN stb. , nekem meg majd ég a fejem nyáron a homokozó mellett, mert így beszél a gyerek :shock:

Kép

Kép
pgyöngyi

Szia Melitta,
(és sziasztok lányok)!

Látom hiányolsz bennünket:)
A helyzet az, hogy olvasgatom folyamatosan a fórumot, de írni...már nehezebben megy!

Ahogy Eszti is írta: jól vagyunk, már megszoktuk az új lakást (habár még a berendezés nincs teljesen kész, de majd lassacskán az is meg lesz).
A hétvégén elugrottunk a Mátrába friss levegőt szívni (ugyanis besokalltam attól, hogy itt Pesten szinte állandóan szmogriadó van mostanság). Elhatároztuk, hogy igyekszünk minél többet kirándulni.

Nálunk kistesó még nem jön, először be szeretném oltatni magam bárányhimlő ellen (decemberben kis híján elkaptuk). Most várok az ellenanyag vizsgálat eredményére.
Közben az is kiderült, hogy magas a koleszterin szintem, így most 6 hétig diétáznom kell (mondjuk amúgy is az újévi fogadalmaim között volt az egészségesebb táplálkozás...)
Marci már folyamatosan beszél, tízig számol, énekelget (most éppen "a juhásznak jól van dolga" kezdetű népdal a kedvence), fest, gyurmázik, rámol, stb.
Nálunk még a hisztikorszak nem kezdődött (szerencsére).
Hát röviden ennyit rólunk. Rakok fel két képet is: egy őszit és egy télit Marciról.
és megpróbálok gyakrabban írni....

Kép Kép [/img]

Kép

Kép
bettiflame

Sziasztok!

Gyöngyi!
Jajjj, ez nem hangzik jól. Én azért még vánék azzal az orrmandula műtéttel... nem túl kellemes és nem is biztos, hogy annyira kell! Nálam annyit oldottak meg a mandula kivétellel, hogy nem tüszös mandula gyulladásom van azóta, hanem gégefő meg torok.... És remekül felborította a hormonháztartásomat és meghíztam mint egy malac. 6 évesen nem túl jó vicc.
Sumetrolim+ezüst és arany kolloid és 3 nap alatt teljesen rendbejöttem. :D Ez már múlthét előtti héten volt, szóval most már semmi bajom. Igaz, már várom a következőt, mert tegnap a kertben mojoltam, tuti, hogy megfáztam. De ez már csak ilyen nálam. :D:D
Meló: Kicsit keveset fizetnek a suliban. Az egyik volt tanítványom az Auchenban ugyan annyit keres, mint én... no comment

Tünde!
Jobbulást neked!!!!!
Állás alapvetően nehéz helyzet. Szeretném, hogy kapnél nettó 200 felett és nem kéne 9-10 órát dolgoznom egy nap. Szinte lehetetlen. Irodai meló, vagy hasonló érdeklne.

Mamacka!
Kikartás!!!! Én vettem filctollra való foltördögöt és tiszítom a lakást, meg a ruhát. És karácsonra kapott a leányzó egy ikeás rajzállványt. Azóta szinte csak ott használja a filceket.

Betti!
Örülök, hogy írtál!! Hol csináltattad a bárányhimlő tesztet????

Rólunk:
Hannától kész vagyok néha... :D Napról napra ügyesebb. Ma reggel megint nem akart bölcsibe menni. De amikor kérdezem,h ogy miért, azt még nem tudja kifejteni :lol: De azért nagy lelkesen ment a csoportjába. :D:D
Tegnap sikerült összeszerelni a gépet... :D Tetszik... remélem tényleg összeszedem magam és használni is fogom minden nap! Hátha lemenne rólam egy kis fölös súly. :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Hellócska :D :D
Vali, köszi mindnet mégegyszer, igazán aranyosak vagytok :D

Gyöngyi, hú, ezek baromira nem jó hírek.
nem tudom, hogy én mit tennék, kivetetném-e az orrmandulát?
Passz, ha más megoldás nincs, akkor lehet.

Szóval marad Kolping :D

VokEszti, melót keresel?
Milyen típusút?
Látom a fizetési igényt azt már leírtad :D
A suliban, ahol most vagy, ott csak a fizu szar, vagy amúgy már mindenből eleged van, azért akarsz váltani?
Le tudod venni rólam a rontást??(boszi vagy???? :lol: :wink: )
(én csak viccnek szántam, de amikor írtad, kirázott a hideg) :wink:
Arcüreggyuszit áttudom érezni :?

Tünde, nyugodj meg, te is be leszel avatva (nem is olyan sokára) :wink:
Hát, valsószínű bölcsis lesz, de ahhoz még nekem is kéne futnom pár kört
vas

Ágiknak boldog névnapot!!!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Ildi: Ugyan már! Mi tök jól éreztük magunkat :) Vince folyamatosan azzal zaklatott, hogy mikor találkozhat megint a skacokkal :lol: Jah .. és mi menjünk, mert ott legalább lehet számítógépezni :lol: :lol: :lol: De azért PS2-zni is jó volt, azt mondja :)

Remélem gyerkőkkel minden okés, mert apa ma reggelre szarul érezte magát. Láza nincs, csak köhög, de már haldoklik. :oops:

Gyöngyi: Szegény Lili :( Orrmandula ügyben nem vagyok otthon, nekem csak a garatmandulám vették ki, mert mindig fájt a fülem. Viszont azóta meg nagyon gyorsan begyullad a torkom :?
Gyógyuljatok!

Eszter: Hanna nem akart bölcsibe menni??? :shock: Ez szokatlan tőle.
Drukk, hogy sikerüljön jó melót találnod!

Mamacka: Jajj ez a filces balhé rossz lehetett :( Aliz is imád "rajzolni", de ő mindig kéri a papírt is hozzá :) De a tollakat, filceket már mi is felköltöztettük a legmagasabb polcra :D

Tünde: Vizsgákkal végeztél?
Neked is jobbulást! Remélem jobban vagy, és nem kapta el senki a családban!
Kéne már beszélnünk ... :wink:

Betti: Marci nagyon kis helyes krapek lett :D
Akkor ha megvan a barihimlős eredmény, ti is belevágtok a kistesó projektbe? :) Gyere gyakrabban, hogy beszámolj a fejleményekről :wink:

Anita: Mizu a kisbabával, akiről írtál?

Era: És veletek mi van?? Nagyon eltűntél ...

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Vok Eszti,
a László kórházban csináltattam a tesztet. Ha minden igaz, akkor holnapután lesz meg az eredmény.

Kép

Kép
bettiflame

Boscó, nagyon boldog névnapot kívánok én is!!!
Kép

Vali, szegény apa!!!
nekünk semmi bajunk(egyenlőre) :wink:
Levente is meg Oli is odáig voltak , meg hogy ps2-vel is játszhattak(bezzeg, amikor nekünk volt, azzal nem játszott senki, csak porosodott) :wink:
Aha, számítógépezni éppen lehet, a következő rossz húzásig a suliban :lol: :lol: :lol: :lol:
vas

Húha ... nehogy elfelejtsem már!

Boscó: Nagyon boldog névnapot kívánok! :D
Kép

Ildi: Én meg azt hittem örülni fog, hogy játszhat vele, ugyanis mindig el van tiltva tőle :oops: De ezeknek a kölköknek úgy látszik sose jó, ami épp van, mindig a másé kéne :wink:

Remélem is, hogy ezután se lesz semmi bajotok, kicsit szarul érezném magam miatta :?

Esküvői képet (a vonalzóst) nem lehetne nagyban is megkuksizni? :wink: :D

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

az a baj azzal a képpel, hogy rendes képről fotóztam, és tök csúnya lett, de egy picivel nagyobb tudom megmutatni, és feketefehérben, ha megfelel(de van itthon egy albumom :wink: :wink: :wink: )Best of 1998 címmel(na, ezt csak most adtam neki :wink: , de akár így is hívhatnánk)
Ugyanmár, bárhol elkaphatunk bármit, ne is gondolj ilyenre, emiatt ne lelkizz.
egyenlőre minden okés velünk :wink:
inkább átküldöm pü.-be a képet :wink:

persze, az sose jó nekik,ami van.
Oli azon nyöszögött hazafele, hogy ő nem a biciklissel akart játszani, hanem a kocsissal(és teljesen megnyugodott, mikro azt mondtuk, majd legközelebb) :lol:
vas

na, el is küldtem :wink:

bár nem sokkal több látszik, mint a minin,
(esetleg annyi észrevehetőbb , hogy az uram legalább 15 kilóval kevesebbet nyom, mint most) :lol:
vas

Ildi: Megnéztem :D Nagyon jóóóóóóóóó szerintem :D
Nekem így fekete-fehérben még jobban is tetszik :D
Azé' apa most se kövér :wink:
Enyém Tibi "fiatalkorában" :lol: olyan cingár volt, hogy ha akkor találkozunk, szóba sem álltam volna vele :wink: :lol:

Örülök, hogy Oli megnyugodott, akkor meg is van a legközelebbi játékleosztás :) Mikor is??? :wink:

Na eldugulok mielőtt seggberúgnak :oops: :o
De akkor is úúúúútálom a hétfőt ... :evil:

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Sziasztok!

Gyöngyi! Én is várnék vele. Az a véleményem, hogy ami a testbe belekerült annak ott is van a helye. Mármint szervre gondolok :lol: nem egyébre. Van szerepe minden kis vacaknak, tényleg! SZóval várj vele! Szerintem.

Betti!
Zazi kedvence is ez a dal!!! Hehe! És olykor rázendít és üvölti. :) Egyszer kirándulhattok felénk is, ha van kedvetek! Mi is még tologatjuk ugyan a bútorokat, néhol még nincsenek is, de ez van.
A diéta jót tesz, s tavasszal érdemes is! Legalábbis mire végzel vele megjön a tavasz. :lol:

Boscó! Boldog névnapot kívánok!

Melitta

Kép
nyf

Ildi!
Már levettem rólad. Igaz, én nem rontásnak látom :D Hanem mindenféle árnyanknak. Volt rajtad kettő is. És nem vagyok boszi, csak meditálgatok. :D Remélem hatásos lesz!

Meló ügyileg minden tetszene, ami pörgős, meg olyan Eszteres. :D Ezzel jól megmagyaráztam, mi? :D
A suliból a pénz a legnagyobb bajom. A tanítás nagyon szeretem, bár a gyerek anyag egyre nehezebb.

Megyek... Hanna nagy wc csücsül és le kell szedni. :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Melitta: A bútorhiány még nálunk is igencsak jellemző motívum a lakásban :?

Eszter: Most volt itt Aliz keresztanyja (ő német), kérdeztem tőle tud-e valami melót. Azt mondta, hogy ha tudsz könyvelni is akkor tud :) Kérdeztem, hogy kell-e róla papír, de valszeg nem.
Ha érdekel, szólj, megírom az elérhetőségét.

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Vali!
Jajjj, nagyon drága vagy, de sajna a könyvelés az olyan messze van tőlem, mint Makó Jerutzsálemtől! :D Nem vagyok egy matekos... :(
De alapvetően bármit hajlandó vagyok megtanulni... de gondolom nem kezdő kéne nekik... :(

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Eszter!
Én a Dover nyelviskolában tanítottam, ott elég jó volt a fizetés, szerintem egy önéletrajzot beadhatnál. Én ott nagyon jól éreztem magam, viszont az Effy-t kerüld el!
Hanna már a wc-n ül? :shock: Ügyes! Keve pár hónapja még a bilin is félt. :lol:
Hogyan meditálgatsz? Én agykontrollt végeztem, meg most van ez a Bálint Sándor féle félelemoldó meditáció.
Kislány név csak polgárpukkasztásból titok, mindenkinek mondjuk, hogy új nevünk van, de titok. Meg olyan név, ami sokaknak nem tetszene (persze nem kell a sajátjuknak is ezt adni), de nekük nagyon bejön, úgyhogy majd ha már nem akarhatnak minket meggyőzni arról, hogy mennyivel jobb az ő ötletük, csak akkor lesz nyilvános. (Remélem, három héten belül.)
Nosztalgiázol? :shock: Hannának mikorra terveztek kistesót?

Boscó!
Boldog névnapot! :D Tanulgatsz?

Vali!
Gondolj arra, hogy ha minden jól megy, már nem kell sokáig utálnod a hétfőket! :D
Én nem mondhatom, hogy ha ekkor, meg akkor ismertem volna Attilát, akkor szóba sem állok vele, mert hat éves korunk óta ismerjük egymást. Azért neki is volt néhány durva korszaka!

Betti!
Szia!
Irígykedem, hogy még nincs nálatok dackorszak! :roll: Én már parázok, hogy kimerülten hogy fogom bírni, merthogy kistesóval tuti nem lesz olyan mázlim, mint a Kevével volt, hogy hagy aludni. :roll: Bár ma egy szavam sem lehetett, nem hisztizett egész nap! :shock:
Marci nagyon helyes a képeken! :D

Gyöngyi!
Köszi!
Szerintem még kérd ki egy-két orvos véleményét a műtétről! Általában nekem is az a véleményem, hogy a természet tökéletes, de akkor mi van pl. a vakbéllel? :roll: Saját tapasztalat mandula-ügyben: Én öt éves koromig folyton beteg voltam, de nem vették ki a mandulámat. Aztán egyik délután a lábaim elkezdtek akkorára dagadni, mint egy cipó (én nem emlékszem, de állítólag félelmetes volt). Rohantak velem az orvoshoz, és kiderült, hogy AZONNAL ki kell venni az összes mandulámat. Azóta kb. háromszor voltam lázas, és láz nélküli beteg is ritkán vagyok. De ez csak egy ritka dolog, én is igyekeznék elkerülni a műtétet, ha az én gyerekemről lenne szó! Csak azért írtam le, hogy bizony van olyan, mikor jót tesz, ha belepiszkálnak a természetbe.

Tünde!
Remélem, jobban vagy már! Barátnőm is náthás, neki azt mondták, hogy sokaknál így kezdődik az influenza. :roll:
Bálnaságot nem feltétlenül a kinézetemre értettem, inkább a közérzetemre. :wink: Most már érzem, hogy a szervezetem tartalékolja a vizet. Nem vizesedek konkrétan, csak már mindenhova rakódik le, és ez zavar.
Kevénél általában bejön az elmagyarázásos módszer. :wink:

Mamacka!
Szerintem Andor így még jobban fogja szeretni a majmot, mert mindkettőtök keze munkája és szeretete benne van!
Keve is imád rajzolni, és én is mindig mondom neki, hogy milyen szép. Persze valószínű, hogy ha nem kérne "papíííjt", akkor én sem értékelném.

Ildi!
Örülök, hogy eddig minden oké a fogaddal, remélem, most már kitisztul körülötted az aura! :wink: Holnap kell megint menned?

Én pénteken voltam ctg-n, baba lejjebb volt, mint az előzőn, de szombatra megint szemmel láthatóan följebb vándorolt. Tegnap éjjel meg megint meg akart fordulni - ha jól éreztem -, hosszában húzta végig a kifeszített lábát a hasfalamon, kegyetlenül fájt! Még mindig érzem a helyét!

Kézrecsapás: Én ha olyasmit csinál, amire már elmagyaráztam, hogy nem szabad, és veszélyezteti vele önmagát, akkor lelkiismeret-furdalás nélkül rácsapok a kezére, vagy a fenekére. Olyanokra gondolok, mint konnektorozás, lépcsőhöz való közelítés kézfogás nélkül. Mondjuk soha nem ütöttem nagyot, inkább csak a hirtelen mozdulat volt benne a lényeg, de bevállt. 2-3 alkalom után már nem csinálta az adott dolgot, akkor sem, ha egyedül volt. Egyéb dologért talán egyszer-kétszer "kapott ki". Az ilyen veszélyezteti önmagát dolgokkal meg úgy vagyok, mint a védőoltásokkal: Inkább sírjon most ő pár percet, mint esetleg én egy életen át.

Lidke
[img]https://lilypie.com][img]http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/Hbc0.jpg[/img]Kép
KépKép
kövecske

Egyébként most már a sima magyarázat is bejön, meghallgat, bólint, közli, hogy "Jemben (rendben), Anyuszim, jemben, Apuszim", és ezzel részéről oké a dolog. Persze ez csak akkor működik, ha előre szólunk, és még nem nézte ki magának az adott dolgot. Akció közbeni leállításnál már csak a hiszti a válasz.

Lidke
[img]https://lilypie.com][img]http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/Hbc0.jpg[/img]Kép
KépKép
kövecske

Sziasztok!

Firkálással kapcsolatban... tegnap olyna aranyos volt Áron , hogy még bőgtem is...

Ugyebár tegnapelőtt sírtam, hogy tönkretette a munkám és magyaráztam neki, hogy nem szabad meg egyebek... Erre tegnap este a kádba mama bedobta neki az összefirkált állatokat a vízbe játszani... amikor meglátta legörbült a kis szája és könnyes szemmel elkezdett magyarázni a kis babanyelvén, hogy ő mit csinált... tele volt a kis hangja bűnbánattal, szomorúsággal... azt hittem szétszakad a szívem, gyorsan be is bújtam mellé a kádba megölelgettem... annyira aranyos... akárhányszor meglátja az oroszlánt elkezd magyarázni és mondja vagy fél órán keresztül szomorúan... annyira aranyos... :( Olyan kis kedves szeretetre méltó emberke.
Andornakvarrok másikat ez meg majd az övé lesz.

A filceket magam sem értem honnan kerít elő mindig egyet... arra gondoltam veszek alkoholt a gyógyszertárban az hátha feloldja, vagy csak foltos lesz? Tapasztalat?

Kövecske
Most akkor hol a fejecske?
A kézrecsapással én is így vagyok...
...de a fenti esetben magát nem veszélyeztette... de mielött rácsapnék háromszor elmondom ha nem csinálod rácsapok a kezedre ha harmadszorra sem fogad szót csak akkor jön az ígéret betartása, persze nem nagyot...

Vok
Az a foltdörgölő mannyire hatásos?
Síma felületről sima alkohollal, vagy valami alkoholos cuccal szoktam leszedni de a textil az más.

Betti
Nagyon szépek a képek Marciról!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Ezt most kaptam email-ben...
Elgondolkodtató... gondoltam hátha titeket is érdekel:

...bocs egy kicsit hosszú...

Tapasztalataim - Profitérdekelt, több biztosítós egészségügy

Egy amerikában tanuló barátom küldte:

Sziasztok!
Tegnapelőtt kisebb problémák miatt el kellett mennem orvoshoz itt az USA-ban.
Itt már régóta több biztosítós rendszer van. Erről szólnék most néhány szót.

A biztosítónál van a pénz, ő az úr. Ő dönti el kifizeti-e az ellátását
valakinek vagy sem.

Nekem is ez volt. Elmentem egy kórházba, és átmentünk a kórház
pénzügyi tanácsadójával a tárgyalóba,
ahol ő felhívta a biztosítót, hogy fedezik-e a költségeket, vagy el
kell-e küldjön.
Azaz hívta volna, mert az első telszám 7 perc zene után üzenetrögzítő
lett. A másik szám hasonlóan 7 percig mondogatta, hogy hívása nagyon
fontos (very important) számunkra majd kiment üzenetrögzítőre.
A biztosítási dokumentumon volt még egy telefonszám, ami nem ilyen
esetekre van, de azt hívtuk ezután.
Megjegyzem, hogy biztosításom nem gagyi, az egyik legjobb amerikai, az
egyetememen ezt kötelező megkötni.
Szóval a harmadik telefonszámon találtuk valakit, de valaszt nem
kaptunk, csak at meg atkapcsoltak minket.
Összesen 5-ször kapcsolták át hívásunkat és már 57 perce lógtunk a
telefonon, amikor azt a választ kaptuk, hogy varnunk kell holnapig.
(Ez a biztosítás nekem egy évre több mint 2OOezer Ft. Amerikai
állampolgár osztálytársaimnak csurog a nyála, mert ők ennek a
többszörösét fizetik.)
(Másnap persze dehogy hívták fel a kollégát, hanem megint neki kellett
telefonálnia.)

A legnagyobb csodálkozásomra nem adta fel a kórház pénzügyi
tanácsadója, hanem félvállról közölte, hogy mindig ez van, es hogy ez
normalis. És örül, ha nem Indiában, vagy bangladeshben veszik fel a
telefont, mert akkor olyan rossz angolsággal beszélnek, hogy alig
érti.
Mikozben várakoztunk és hallgatta a zenét, volt időnk beszélni.
Megkérdezte, hogy Magyarorszagon több biztosítós rendszer van-e.
Mondtam, hogy meg allami az egeszsegugy, erre legnagyobb
megdobbenesemre azt mondta: "Ez azért van, mert Magyarország egy
civilizált ország." Szó szerint ezt mondta, az, aki itt amerikában 23
éve dolgozik ebben a pozicióban.
Beszéltetni kezdtem, hogy fejtse már ki mit is ért ezalatt.
Példákat és konkrétumokat kezdett mesélni:
- Ha nekem most azt mondja a biztosító, hogy nem fizet, akkor csak ugy
vizsgál meg doki, ha leperkálok 2 millió Ft-nak megfelelő dollárt.
Micsoda? Igen, mondta, mert külföldi vagyok, senki se garantálja hogy
ha kiküldik a számlát, akkor nem lépek meg azelőtt hogy kifizessem. Ja
és az orvos főnöke a biztosító, tehát ha ennek ellenére megvizsgál,
akkor kockáztatja az állását.
- Két helyről is hallottam már ilyesmit, és most ez a hölgy is mondott
egy hasonlót: műtét, a páncienssel komplikációk merülnek fel, és jön a
biztosító embere, hogy azonnal be kell fejezni a műtétet, mert lejárt
a munkaidő. De beszéltem személyesen is egy ilyen nővel, aki rákos
volt, és a műtét során találtak még nála dolgokat, amiket mégsem
szedhettek ki, mert a biztosító nem engedte, mert bejött és mondta,
hogy be kell fejezni a műtétet, nem fizet tovább. Igy hát
összevarrták. Ő maga mondta el.
- Mesél tovább a hölgy fülén a telefonnal, hogy volt egy masik embere,
aki 35 évig folyamatosan biztosítva volt, aztán munkahelyet váltott,
de nem tudott azonnal, ezért volt 3 honap amíg nem volt biztosítva, és
a biztosító ezért őt egy új ügyfélnek tekintette, és mivel általában a
már fennálló problémákra nem fizetnek, ezért ennek az embernek sem
fizettek. Döbbenet.
- Azt is hozzáteszi, hogy a 23 év alatt amíg itt dolgozott, még sose
volt olyan hónap, hogy valami szabályozás ne változott volna. Azt
mondja hogy sokszor ezek a biztosítók 2 havonta megváltoztatják a
szabályzatukat. És ha nem látod a kisbetűs részeket, nem figyelsz,
hirtelen fizetheted magad a számlát.
- Azt is mondja, hogy volt olyan, hogy azt mondta a biztosító előre,
hogy fedezi egy beteg ellátását, aztán amíg lement a dolog, addig
talált valami indokot, hogy miért nem fizet, és végül nem fizetett.

Belegondolok, hogy de jó volt eddig otthon, hogy CSAK a betegség miatt
kellett szoronganom, most itt azért is szorongok, hogy a biztosító
fedezi-e költségeimet, vagy nem tudom mi lesz... És hogy ha azt mondja
fedezi, akkor utólag nem mondja-e mégse azt, hogy mégse. Gondoljatok
ebbe bele.

A profitérdekelt biztosítók célja, hogy minél több profitot
termeljenek. Ezt leginkább úgy lehet, ha mindenféle indokot találnak
arra, hogy ne kelljen fizetniük. Ezt pedig úgy lehet, ha mint gép
működnek, és mindenféle empatikus emberi hajlamot kiirtanak. Ez valami
jó?

Úgy látom, hogy otthon azért pukkasztják le amennyire csak lehet az
egészségügyet, hogy egyhangúlag mindenki azt mondja, hogy ez így
tovább nem maradhat. És ekkor hozzák elő ezt az új rendszert amit
senki sem ismer, ami az eddigi 5oo millió Ft közpénz propagandája
szerint előrelépés.

Én azt mondom, hogy legyen magánbiztosító, de az lépjen be a piacra,
és küzdje ki amit tud a piacon, szerezzen embereket, ne kelljen
mindenkinek magánbiztosítóba belépni. Miért adjuk oda nekik ingyen az
egész piacot?

Ja és mégvalami: Nem tudom hogy az USA szegény országnak mondható-e de
itt minden második embernek nincs biztosítása, mert olyan drága, tehát
orvosi szolgáltatást nem tudnak igénybe venni. Ez tényleg előrelépés
lenne nekünk is?

ui: Én holnap írom alá az ügydöntő népszavazási ívet, majd postán küldjük Haza.
A népszavazást a következő szervezetek támogatják:

LIGA Szakszervezetek
Munkástanácsok Országos Szövetsége
Egészségügyben és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete
Élőlánc Magyarországért
Humanista Mozgalom
Levegő Munkacsoport
Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége
Magyar Orvosi Kamara
Magyar Szociális Fórum Szociális Kerekasztala
Mentődolgozók Önálló Szakszervezete
Nagycsaládosok Országos Egyesülete
Védegylet

Részletek itt: http://www.liganet.hu/cikk/928/nepszavazas.html

Videó itt: http://tdyweb.wbteam.com/Rajatszas0109.htm

--
Gulyás Péter János
Petur
www.petur-lap.gportal.hu
angliai mobil: (0044) 07783933155

Kép
Kép
Kép
mamacka

sziasztok

önző leszek, csak magunkról :)
Ezt találtam ki, miután szét vitatkoztuk Apával magunkat: Megvárom, hogy vasárnap mit mond a doktorbácsi, majd még megmutatom 2 orvosnak is pluszban. Ha mind 3 egyértelműen a műtétet javasolja, akkor megcsináljuk.
Az a baj ezzel az orrmandulával, hogy alvás közben alig, mondhatni szinte egyáltalán nem kap levegőt. Utána olvastam a neten az egész cécónak, meg, hogy milyen nem kívánt hatások lehetnek, ha bennt marad az orrmandula. Hát a halláskárosodástól kezdve az oxigénhiányos állapotig minden előfordulhat. Viszont a kivétellel meg (ahogy Eszti is írta) felbotúlhat a hormonháztartás. Szóval most legyek okos mi? Na majd vasárnap talán megoldódik a probléma

Ildi: Tőled kérdezem, mert ha jól emlékszem nálatok volt már fülprobléma. Egyszerűen nem engedi, hogy belecseppencsem ezt a szerencsétlen fűlcseppet a fülébe. (ment már mindenhova, csak a lyukba nem) Van valami jó tipped? (azért ráülni nem szeretnék a fejére :wink: )

Kép

Kép
pgyöngyi

Ez a két kép van fenn Áronomról a Bastianon...

olyan gyönyörű... én meg nem is vagyok elfogult...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!
Gyöngyi,
olvastam, hogy nem könnyű döntés előtt álltok. Sajnálom, hogy ki kell talán venni az orrmandulát. Nekem is kivették anno 3 évesen és 6 évesen a másikat is. Én azóta szinte soha nem vagyok beteg, szóval nálam nem volt negatív hatása. Majd írd meg, hogy mit mondtak a dokik és hogy mi lett a végleges döntés.

Megjöttünk Galyatetőről vasárnap és nagyon jó volt. Barátokkal voltunk és nagyon jól érzte magát mindenki. Lidi különösen, nem akart hazajönni. Hétfőn közölte velem, hogy "elköltözök fürdeni". Vagyis a pancsizás ennyire hiányzik neki. :D
Most itt a mama, így ő kényezteti Lidit. Én meg programozok, ma pl. fodrászhoz megyek. :)

Boscó,
utólag boldog névnapot Neked!
angi79

Sziasztok,

Nagy a csend mostanában erre, jöttem kicsit töltögetni az oldalt :wink:

Lidke: 6 éves korotok óta??? :shock: Ez valami ovis szerelem? :wink: :D

Gyöngyi: Szerintem is a legjobb, amit tehetsz, hoyg megnézeted több orvossal. Aztán majd akkor legyél okos, ha mindegyik mást mond :o :roll:

Mamacka: Az alvós kép Áronról nagyon szép :D

Angi: Hol voltatok Galyatetőn?? Ha jól rémlik, ti sokat jártok oda. Mindig ugyanabba a hotelbe mentek?
Képek? :wink:

Ildi: Drukk a mai varratszedéshez! Ügyes legyél és ne félj :wink:

Rólunk: Semmi jó :( Apánk dögrováson (vírusos torokgyuszi), én még bírom, csak taknyolok és nem kapok levegőt :( Szépen mutál a hangom :)
Ja ... de mégis jó, mert a gyerekeknek semmi bajuk :D (kopp-kopp)

Voltam tegnap nőgyogyinál egy kis nyavajával, jó hír, hogy azt mondta 3. gyereknél nem számítok öregnek ebben a korban :D És örült, hogy bevállaljuk hármaskát :)
Rossz viszont, hogy elég ramaty a méhszájam, szal előtte azt meg kell csináltatnom :( Most fagyasztás javasolt. Van valakinek tapasztalata, hogy az mivel jár??
Azt tudom, hogy utána 6 hét szünet, szal idén már tuti nem fogok szülni :?

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Vali, nekem most volt fagyasztásom (1 hónapja), 5 perc volt az egész, és semmit nem éreztem, utána se. Szóval kb. annyi, mint egy rákszűrés, csak itt 1 hónap no-szex van. :lol:
Vendég

Eszti: De jó, hogy ilyen hamar írtál :)
Szóval nem egy nagy "vaszisztdasz". Huhh ... az jó :)
Állítólag vérzés, meg semmi sincs utána. Sőt a ciklust sem borítja fel. Nekem még annyit mondott a dokibácsim, hogy utána akar csinálni egy rákszűrést.
Hogy hogy neked csak 1 hónap kihagyást mondtak utána??? Ez nem egységes? Vagy a pácienstől függ??
Lehet megbundázom én is azt az 1 hónapot :wink:
Te rendbe is jöttél azóta? Olyan minden, mint újkorában? :wink: :lol:

Köszi :D

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Vali, semmi gebasz nem volt, a ciklus is rendben maradt, és vérzés sem volt utána, csak pár napig ilyen vizes valami, az a sebváladék tulajdonképpen, de nem vészes. Nekem egy hónapot mondtak, és majd csak márciusban lesz kontroll, akkor nézek meg, de elvileg olyan lesz, mint újkorában. :) :)
Vendég

túlvagyok a varatszedésen,(semmi extra nem volt), szép a sebem,
majd este ha tök csönd lesz, és az összes számú gyerkőc alszik, megpróbálok jönni
Most benyomok egy coffe-t,aztán felpörgök, csá :D :D
vas

kicsit elcsúszott az ígért időpont(volt egy kis dolgom, aludtam vagy 10 órácskát :wink: )
valahogy a kávés dopping nem jött be, épp hazaért az uram, aztán megitta felét,így negyed tízkor kidőltem, mint a zsák :D

Dokinéni kiszedte a varratokat, azt mondta egy hetes sebhez képest nagyon szép, így most örülünk :D
viszont a letörtet is meg akarta csinálni, de mondtam, hogy most elég volt a fogásztból, majd egy hónap múlva, ha visszatér a szabijából :D

Vali, hú, szegény Tibi :shock:
Honnan szedte ezt össze??? :shock:
Még tényleg jó , hoyg a gyerekek nem kaptak el tőle semmit(meg mi se :wink: )
Ramaty a méhszáj, és fagyasztást javasolt, az azt jelenti, hogy méhszájsebed van????Azt a b.nőmnek is fagyasztották kétszer is.
nekem is van egy minimális, de a dokim szerint azzal nem kell foglalkozni.
Akkor csináltasd meg gyorsan, aztán egy hónap pihi, aztán mindnet bele!!!
(talán egy nagyon évvégi gyerkőc még összejöhet)
Vistont ha januári, akkor meg mákod van, mert az idei év lesz majd alap a gyásba ,meg a gyedben is :D
Ja, az én uram is cingár volt, azért mondtam, hogy 15 kilóval kevesebb volt a képen, igaz, most se dagadt, de ha 10 év alatt 15 kilót képes volt falkapni, akkor hogy fog 10 év múlva kinézni???
meg megint 10 év múlva??? :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol:

Angi, örülök, hogy jól éreztétek magatokat Galyatetőn.
Én is már keresem a következő kiruccanás helyét ,a mit apuvival kettesben töltünk a 10. ház. évfordulónkón :wink:

Gyöngyi, a több orvos remek ötlet.
Több szem többet lát.
Fülcseppet én még nem igazán adtam gyereknek(esetleg Leventének nagyon régen)
Esetleg a két lábam közé raknám a fejét valahogy,aztán úgy megpróbálnám... :roll:

VokEszti, hú, köszi, hogy tettél értem valamit(remélem nem is lesz velem semmi gebasz mostanában)
tegyél rám valami jó dolgot :D :D :D :D
ha már ennyi sz*r történt velem mostanában.
És miylen árnyak ezek?hogy kerültek oda????
Valaki átkozgat??? :shock:
vas

Eszti: Köszi az infókat! Asszem megnyugodtam :D

Ildi: Nem lett volna jobb, ha hagyod, hogy a letörtet is megcsinálja gyorsan, és akkor az egész fogmizériát letudtad volna??? Vagy ez se egyszerű tömés lesz, hanem problémás kicsit???
Mindenesetre örülök, hogy a nehezén túlvagy :D

Jaja, méhszájseb :? Egyszer már megcsinálták (akkor nem fagyasztással, hanem egy durvább beavatkozással), és utána egyből jött Aliz :) Remélem most is így lesz :wink:
Én mindenképpen téli gyereket szeretnék, el sem tudom képzelni, hogy kibírnám a nyári hőséget nagy pocakkal :roll:

Ha mégis idén szülök, akkor nem úgy van, hogy a GYED ugye majd csak jövő évtől ketyeg, és így már a 2008-as év számít alapnak??? És csak a TGYÁS-sal járok szarul, mert annál viszont a 2007-es évet nézik?? Vagy annál melyik időszakot veszik alapul? Jajj ... ezeket anniyra nem tudom :? Idebent meg nem akarok kérdezősködni, mert tuti kiakadnának, hogy még csak most jöttem vissza, és már megint szülni készülök :shock:

Urad +10 kilója a te főztöd mellett nem csoda :wink: :lol: Inkább annak örülj, hogy csak ennyit hízott, nem többet :) Hiába no, jól tartod őket :lol:

Ma délután Szolnokra megyek céges buliba. Apa megy a gyerekekért a bölcsibe meg a suliba, és küzd velük egész este. Egyedül fürdet, altat :) Elvileg ott alvós buli lenne, de én mégiscsak hazajövök. Kicsit aggódom, hogy minden okés lesz-e, bár Vince már nagy, ha nincs rajta a bolondéria, akkor ő sokat tud már segíteni.

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Sziasztok Lányok!

Egy kis életjel. :)
Jól vagyunk, kezdünk meggyógyulni. Egy hétig betegek vagyunk, egy hétig nem. Hol Alex, hol én, hol az Apja. De semmi komoly, csak taknyizás, és köhécselés.
Remélem, ezen túl többet tudok jönni, mert otthon ugyan semmi időm írni, de most a melóhelyemen végre van net elérésem is (nem keveset harcoltunk érte), így innen tudok írni. :)

Most, éppen nem tudok visszaolvasni, mert ezer melóm van, de majd igyexek bekapcsolódni.

Remélem senki nem beteg, és a pocakosok is kiválóan vannak! :)

Puszancs Nektek!

Ancsika

Kép

Kép
nancsika

Sziasztok!

Szülésig ez volt az utolsó ülés!!! :mrgreen:

Nancsika!
Szia!
Jó, hogy írtál, bár ez az állandó betegeskedés nem hangzik túl jól! Írjál majd bővebben is magatokról, ezer éve nem tudunk semmit rólatok!

Vali!
Méhszájseb: :(
Remélem, most is olyan gyorsan összejön utána a baba, mint Alíz!
Már biztos bulizol, vagy már száguldasz is hazafele, de azért jó szórakozást! Apa biztos remekül fog boldogulni, én pasijaim mire ma hazaértem, már összebújva aludtak. 8)
Attilával egy általánosba jártunk, de akkor még nem szerelem volt. :wink:

Ildi!
Akkor a fogaiddal túl vagy a nehezén? Hurrá!
Nálunk Attila föl-le dobálja a 10 kilókat mióta együtt vagyunk! Persze már így se, úgy se néz ki úgy, mint mikor felszedett! :roll: (Persze most én sem hasonlítok az akkori önmagamra. :wink: )

Angi!
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat! Lidi haláli! Keve is pont tegnap emlegette az "úszást".

Gyöngyi!
Szerintem ez a több doki megkérdezése a legjobb, amit tehettek!
Cseppentést álmában próbáltad már? Én akkor próbálnám, ha ébren nem hagyja. Fáj is a füle?

Mamacka!
Babán már nem tudok kiigazodni, de holnap megyek nst-re + dokihoz, úgyhogy kiderül, hogy mi az aktuális helyzet. Viszont még nem szállt le, az biztos. :roll:
Áron aranyos lehetett, ahogy megbánta a tettét!

Keve ma úgy ébresztett, hogy kis cincogó hangon háromszor elénekelte a Hinta-palintát, végig, és hibátlanul. Olyan aranyos volt! Ezt még nem hallottam tőle, és mostanában nem is énekeltük neki, nem tudom, hogyan jutott most eszébe. De olyan jól esett! :D Utána míg el nem indultunk, azt hallgattam, hogy "Jingatóba mész! Anyuszi is jön!", és hogy nyomatékosítsa, kiállt az előszobába. Úgy örülök, hogy így megszerette!

TÖBBIEK!
HOL VAGYTOK?

Lidke
KépKép
kövecske

Jó reggelt!

Lidke,
Keve de cuki lehetett, hogy énekelt Neked. Nagyon ügyi, hogy így emlékszik rá. Kiváncsi vagyok, hogy ma mit mond a dokid.
Vali,
buli milyen volt? A sebed sajnálom, de én is azt hallottam, hogy a jegelés nem fáj. Aztán meg drukk hármaskához!
Mi Galyatetőn a Grand Hotel Galyába szoktunk menni és nagyon szeretjük. Klassz a levegő, jó a wellness, kedves a személyzet és még számtalan pozitív oldala van. Képek nem nagyon készültek most. Ti mikor mentek Sopronba?
Ildi,
a házassági évfordulóra nem Anglia lesz a cél? Örülök, hogy javulgat a fogad. Én is voltam hétfőn a fogdokinál.
Mamacka,
Áron tényleg nagyon szép kisfiú.
Vok,
mi ujs a munkával? Szuper ajándékokat kaptál!
Tünde,
hogy vagy?

Nálunk most mindenre az a válasz, hogy "nem akarom". Pl. aludni menni, de aztán rá 2 percre elalszik. :)
Tegnap megrendeltem Lidi szülinapi tortáját a Szamosban, Némós lesz.
Van valakinek diavetítője? Azt készülünk venni és kiváncsi lennék rá, hogy kinek milyen van és hogy mit szólnak a gyerekek a vetítéshez.

Szép napot!

angi79

Angi, sajna, nem Anglia lesz a cél :(
Más irányú tervek miatt sajnos le kellett mondanom Londonról(pedig baromira oda szeretnék menni)
Na, mindegy, kompromisszumot kötöttem magammal, és lemondtam róla.
De azért egy wellness hétvége jár nekünk arra a pár napra,úgyis hétvégére esik a nagy nap. :D
Uram édes drága pofa meg új gyűrűket akar venni(na, a kettő árán már lazán Londonba lehetnénk :roll: ), na, mindegy :wink: :wink: :wink:

Én az Aquaticumra gondoltam, egy jó kis wellness csomagra, tele masszázs, meg kényeztető kezelések.... :D

Diavetítőt mi egyszer elhoztuk Gáboréktól, (akkor mégcsak Levente volt), de baromira nem kötötte le.
Uncsi volt neki, hogy nem mozog semmi, (ezek már szájbergyerekek, hozzá vannak szokva a dvd-hez, számítógéphez), szóval Leventét abszolút nem érdekelte , pedig hoztunk vagy 40 tök jó kis mesét, de következő utunk alkalmával vihettük is vissza.
De ettől még más gyerek szeretheti. :wink:
Némós torta nyami-nyami :D
Neked mit csináltak a fogorvosnál?? :roll:

Vali, mindig az előző évet számolják(ha az idén szülsz a 2007-es az alap, ha jövőre a 2008-as)
Legalábbis így volt eddig.
na, milyen volt a buli?
És apa hogy bírta a skacokkal?
Ja, és gyógyulgat? :wink:
Nem tudom a letörött milyen mizéria lesz(ahhoz ugye meg kell fúrni először)Na, ezt nem akartam tegnap :shock:
Na, akkor gyorsan méhszájseb rendbetétel, aztán gyorsan összehozni a kicsit :wink: :wink: :wink: :wink:

Lidke, 2 hét!!!!!
Nem izgulsz???? :wink: :wink: :wink:
Keve tök ari lehetett, ahogy énekelt(én csajom inkább még Maugli felé kacsingat, legragadt pár szónál, meg ööööö... ,eeee......, tiszta Maugli :lol: :lol: :lol: )
Eddig hellokittyt is Tittinek hívta, de most már Nyennye.
Mivel a lemezen azt éneklik, hogy :"hello kitty, nye-nye-nice"(vagy valami hasonló), és ebből Nyennye lett :lol: :lol: :lol: :lol:

Nancsi, jó hallani rólatok!!És jobbulást!!! :D
Aztán próbálj jönni többet, ha már van net :wink:

Ma nincs suli Leventének, így itthon boldogít :D :D
meglett a félévi értesítő tegnap.
nem panaszkodunk.
Szóbeli értékelés, alá huzkodva a már előre leírt sablonszöveg, de legalább a jó dolgokat hízták alá nála :D
Ha lebontanánk osztályzatokra, szerintem csak ötös, meg négyes lenne. :D

Kép
vas

Jó reggelt :)

Buli megvolt, de fél 11-kor már otthon voltam. Jó volt, jókat dumcsiztunk :)
Apa nagyon ügyes volt, jól elboldogult a két kölyökkel :) Viszont sajna Aliz ma reggelre belázasodott :( 10-re viszi apa a dokibácsihoz, én meg húzok is haza ebéd után.

Ildi: Vincééknek is tanítási szünet van ma, és ő is tegnap hozta haza a félévi bizijét. Neki is szintén nagyon jó lett, kivéve a magatartást :? Matekból meg nyelvtanból dicséretet is kapott :D
Viszont van neki 9 nap (vagy óra??? ... na erre nem emlékszem pontosan :oops: ) hiányzása :shock: Fogalmam sincs, hogy mitől, nem is hiányzott még idén a suliból. Remélem nem ilyen hamar kezdi a lógást :oops: :roll:

Most várom a menzit, aztán irány a dokibá' :wink:

Nancsika: Tök jó, hogy van már bent netetek :) Én is inkább csak idebentről tudok írni, otthon vagy ezer a dolog, vagy kidőlök, mint a zsák :?

Lidke: Most már azé' bármikor bármi lehet :) Kiscsomag összeállítva? :wink:
Beszámolót várom a délutáni dokilátogatás után! Jujj, ez már nagyon izgi :D

Angi: Sopront februárra terveztük, de most így nincs kedvem menni, hoyg akkor lesz ez a méhszáj fagyasztásom :? Lehet elhalasztjuk márciusra, és majd ott "legyártjuk" a kistesót :oops: :wink: :lol:

Némós torta klassz lehet :)

Diavetítőn én is gondolkodtam, de én még Vincének akartam kb. 2 éve. Sztem Alizt még nem kötné le, ő meg se tud ülni a seggén egy helyben. Valszeg csak a vetítőt bizgerálná, de a film nem érdekelné :?
De Lidi sokkal komolyabb csajszi, lehet, hogy neki bejönne.

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Angi, mi már egy ideje minden este vetítünk is Botinak. Ő nagyon szereti. Vuk a kedvence, de mást is szívesen néz. Van, amiket már tud kivülről. Mondjuk ő nem mond mondatokat folyamatosan, de a szavakat darálja egymás után. Hihetetlen, h megtanulja kívülről :shock: Főleg olyanoknál, amiket még csak 1-2x látott.
Mi ma készülünk kiválasztani a tortát. Ha meg tudják csinálni, én most Elmo-sra gondoltam.

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok!

Angi, mi a Gulliverben vettük a vetítőt és ufó alakú... :lol: Nagyon szereti Zazi, úgyhogy szerintem elkel nálatok is. Nagyon jól megvan vele, annak ellenére, hogy nem mozognak a figurák, no de ő a könyveket is nagyon szereti. Azzal fekszünk és kelünk. Szóval hajrá. Vuk: rengeteg régi diánk van, de a Vukot most vettük a vetítővel együtt: sajnos egy dia csak egy epizódot tartalmaz a teljes meséből, szóval erre figyelj. De mi is nagy Vuk-fanok vagyunk!

Szeretnék Szezám utca, vagy Elmo másorokat szerezni valakitől. Nem vettetek fel mostanában pár részt?

Lidke! Annyira jó, hogy már csak 2 hét. A talinknak is lőttek... heehe!

Szép napot mindenkinek!

Melitta

Kép
nyf

Köszi Mindenkinek a vetítős tapasztalatokat!!!
Melitta,
én is ilyen ufósat találtam a Vuk mesével együtt. Szerintem Lidi is szeretné, mert ő is nagy mesekönyv rajongó. Nálunk vagy Kisvakondos mesekönyvet olvasunk vagy Anna és Petit. És olyankor az én izgága lányom akár 30percig is ül. :) A diafilm. hu-t ismered? Köszi a figyelmeztetést!
Ildi,
azért a kényeztetős 7vége is jól hangzik. Angliába meg elmentek 5 év múlva. Gyűrűt láthatod előtte vagy meglepi???
A fogdokinál azért voltam, mert letört a fogamból 1 kis darab, meg fogkövet szedett. Szóval semmi extra. :) Leventének gratula a félévihez!
Anita,
Elmos tortára tök kiváncsi vagyok. De okos Boti, hogy így megjegyzi a mesék szövegét. Jó kis agya van. :)
Vali,
akkor tényleg inkább csak márciusban utazzatok. :wink: Jobbulást Alíznak!! Reméljük, hogy gyorsan átmegy rajta. Vincének is gratula a félévihez!
angi79

Na, írok még pár sort.

Angi, azt nem írtam,h nekünk is ilyen ufós van, szinté Gulliverben vettük, de ugyanaz, ami az általad említett honlapon is van. Vuk II-t is érdemes egyből beszerezni :D Tudod Boti is milyen izgága, és végig üli. Igen, mi is úgy látjuk, h jó agya van a kölöknek, csak várom már, h mondatokban beszéljen. Mondjuk már ez is nagyon jó, így is csacsog egész nap, csak mindig türelmetlen az ember.

Melitta, hisztivel mizújs? Boti is tud ám produkciózni. :? Viszont újabban kőkeményen próbálom tartani a határokat, és mikor belátja,h nem feszítheti tovább, abbahagyja. Én is csaptam már sajnos kétszer a lábára, ami nagyon fájt nekem utána. De először a fejét verte folyamatosan a lambériába, másodszor meg a TV-ben kapaszkododtt meg, és próbálta hisztijében lerántani. Mikor veszélybe sodorhatja magát, azt már nem nézem végig... Egyébként sokszor bejön,h nem figyelek oda, csak mikor fülsüketítően elkezd nyávogni, az a halálom. Azt nem bírom hallgatni :?

Vali, hajrá kistesó! :) Gyógyulást Alíznak! Gratu Vince bizijéhez!

Ildi, tyű, de romantikus az urad, édes! Azért az a wellness is király lesz! Rajtad felbuzdulva én is elmentem a fogorvoshoz, szerencsére, csak fogkövem volt. Levente is nagyon ügyes volt a félévben!

Lyly, Nancsi: jó, h jöttetek!

Lidke, izgulok ám értetek!

Ja, a babáék jól vannak, már otthon vannak. Háááát, én hülye rohangáltam, kapkodtam, h mi lehet. Nem akarom mondani,h nem egy felvilágosult népség sajna, és ők félreértelmezték a doki szavait. Tényleg a mekóniumos víz miatt néztek crp szintet (mint megtudtam), és az mutatott eltérést. Megelőzésképpen kapta a pici az anitbiót. A sérülés egy pici karc volt, elképzelhető, h burokrepesztéskor. Próbáltam még udvariasan segíteni: mivel sokat fogyott, mondtam, menjen babás szobába, v éjszaka menjen be szoptatni, v legalább küldjön be tejcsit, de a faluban ugye okosabbak,adják a jobbnál jobb ötleteket.... háááát én meg nem erőltetem. Mindenki azt csinál a gyermekével, amit akar. Csak hirtelen felindulásból én nagyon féltettem a picit (sztem én aggódtam leginkább :roll: )De minden jó, ha a vége jó: otthon vannak és jól vannak.

Anita
Kép
Kép
_anita_

Látom,akkor az én szájberleventémen kívül mindneki imádja a diavetítőt(lehet mégis visszavándorol hozzánk)
Olinak lehet tetszene, ő ilyen kis verses, énekes lelkű :D

Anita, tetszettek az utólsó soraid(hogy te aggódtál a kicsiért legjobban), hát nem véletlen... :D :D :D :D
Te, az én uram abszolút nem romantikus, de ezt most ő találta ki, hogy vegyünk új gyűrűket.
Nem hiszem, hogy meglepi lesz, egyszer már befürdött nálam egy gyűrűvásárlással,na, nem hinném, hogy azóta egyedül akarja ezt elintézni. :roll:
lambériábafejverés nem semmi :lol: :shock:
Elmo-s torta :D :D :D
Ma láttam egy játékboltba Elmos nyaktámaszt(párnát) kocsiba gyerekülésbe valót.Baromi jól nézett ki(az ára is :roll: )

Angi, Anita, hú, de kedvet kaptatok a fogorvoshoz(szívesen átadnám a bölcsifogam preparálását :wink: )

Vali, gratula Vininek is!!!(szolgája megvan,?) :wink:
Aliznak meg jobbulást!!!Mit mondott a doki??
Nevelési értekezlet van Vincééknél is?
Levente is ezért gubbaszt itthon,jövő pénteken meg Olivéréknél lesz.
Örülök, hogy jó volt a buli.
Mivel voltál?
Kocsival egyedül, vagy kollégákkal??

Lóg a gyerek a suliból, csak nem veszitek észre??? :roll: :lol:
biztos 9 óra(az két nap lehet) :wink:
Levente a bárányhimlő miatt hiányzott 8 napot(de órákba írják be)
vas

na, ezt még gyorsan leírom:
tegnap oviból hazafele beugrottunk a cukiba sütiért.
Kérdeztem Olivért, miylet kér
rámutatott az ishlerre, hogy olyan csokisat kér , meg még kér "nyomint " is. :lol: :lol: :lol:
-Mit????
-Nyomint :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
hát mignont akart.
Úgy kellett röhögnöm, de nem mertem, annyira édi volt, ahogy ott állt, és nyomint szeretett volna.
Még a cukis nők is megmosolyogták :D :D
vas

Már itthonról ...

Alizt megnézte a doki, tüdeje, torka tiszta, viszont a szemfogai brutálul jönnek, szóval megint a fogzás miatt lázas :( Volt fosi is, ez is mindig velejár :?
Most épp békésen szunyál apa pocakján :D

Melitta: Csinálj már pocakos vonalzót, így nem tudlak követni :wink:
Ti nem későbbre terveztétek egyébként a kistesót? Úgy rémlik még valamikor az egyik talin azt mondtad, hogy Zazi mellett elképzelni sem tudod, hogy a közeljövőben legyen tesóbaba. Vagy az nem te voltál? :oops: :roll:

Anita: Szupi, hogy a babucival minden rendben van :)
Fülsüketítő magas frekvenciás visítás nálunk is megy :( Na akkor érzem, hoyg nagyon megy fel a pumpa bennem :( Borzasztó idegesítő az a vinnyogás :(

Angi: Akkor hajrá diavetítő :)

Ildi: Nyomin :lol: :lol: :lol: Höhö :D Én specc nem szeretem :?
Vincééknél nevelési értekezletnek álcázott síelés/szánkózás van a tanaraknak :shock: Lebuktattuk őket, mert délelőtt be kellett menni a suliba, mert okostóni kisfiam bent hagyta tegnap a tornazsákot. (Na ja ... nem én mentem érte :? )

Ezt a hiányzás dolgot tényleg nem értem, majd rákérdezek, hogy mi lehet. Vagy ennyire rövid az agyam, hogy erre a pár hónapra visszamenőleg sem emlékszem??? :roll:

Már kitakarítottam, ha lejár a mosógép megyek beszerezni valami kajának valót a hétvégére ...
Most csak a dédimama jön, hurrááááá :?

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Jajj de utálok laptetej lenni :?

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Hát sziasztok!

Vali, annyira megfogadtam a vonalzós tanácsodat, hogy végleg letiltott a babanyet... Na, de új külső, új esztendő... Remélem így már tudsz követni! :lol:

Kíváncsi vagyok, hogy sikerült-e:

Kép
Kép
~melitta~

Akkor most gyorsan telerakom az oldalt... hehe.

Én voltam. Zazi rettenetesen energiaigényes gyerek, sokkal inkább, mint a kortársai és ezt még fokozták a nekem "segítők" nevelési, vagy inkább félrenevelési hatásai. Őket azóta eltávolítottam a környékünkről is. Nem mondom, hogy most egyszerű a dolgom, de van rendszer az életünkben és sokkal kiszámíthatóbbak vagyunk egymás számára. Pl. én nem vagyok idegbeteg mások miatt, így sokkal több türelmem van Zazihoz is. És még sorolhatnám.

Mivel a változások egy hónapja, az ominózus ordenáré vita után mentek végbe, így még friss a dolog, s nem szeretném elkiabálni, de
MEGSZŰNTEK A HISZTIK!!! jippijéjj!!!

Szóval Anita, a hisztik megszűntek, éppen akkor, amikor teljesen kétségbeesetten próbáltam meggyőzni magam arról, hogy én vagyok a nevelés csődje, a rettenetes anyák mintapéldánya...
Következetesen, szigorúan a határok betartásával, ugyanakkor iszonyat kínszenvedéssel a szopielhagyés miatt, de túlvagyunk rajta. Tegnap este az én gyermekem 10! perc mesélés után, egy nyikkhang nélkül aludt el!!! Ez a harmadik este, ami ilyen csendes és éjjel sincs már semmi zűr.
Szerencsére az önveszélyes dobálózást is feladta, azzal a remek technikával eljárva, amit te is alkalmazol... Tehát nem odafigyelni, s amikor életveszélyes dolgot próbál elkövetni, akkor magamból kikelve ordítani, s ha kell bizony odacsapni a kezére.

Egy ismerősöm története:
a játszótér egy forgalmas út mellett volt, s az ő tüneményes párévese kitalálta, hogy a legjobb figyelemfelkeltés, ha kiszalad az útra és onnan incselkedik. No, ekkor az én pedagógus, többdiplomás, birkatürelmű ismerősöm úgy ellátta az egyébként tüneményes kislányát, hogy többé esze ágában sem volt az útra kalandozni. Persze mindezt a társaságukban lévő anyukák legnagyobb megrőkönyödésére. Talán ennek köszönheti, hogy a gyermeke él...

Bocs, ha hoszzú voltam!

Kép
Kép
~melitta~

Sziasztok lányok!

Vonalzót még mindig nem volt türelmem gyártani, de emlékszem anno Eszti, majd Vanillka csinálta meg nekem. :lol: :lol: Lehet most is megvárom........ :wink: :wink: :wink:

Köszönöm mindenkinek a névnapi köszöntést!!!

Angi: mi is szoktunk vetítőzni, nagyon leköti a picilányt!!!! Neki is Vuk a kedvence!

Melitta: Örülök hogy lenyugodott végre Zazi. Szerintem az esti mesélés nagyon sokat jelent!!!

Mamacka: nagyon tetszik nekem is alvós Áron! :lol: :lol:

Babcikáról nem tud valaki valamit hogy hogy vannak?

Meli: te sem írtál már száz éve! Mesélj hogy vagytok???

Era: Veletek mizujs? Nagyon eltűntél.

Ildi: párod nagyon romantikus. És nyugi, szerintem nem fog minden 10 évben annyit felszedni! :lol: Bár amilyen konyhatündér vagy, még az is előfordulhat hogy tévedek!! :wink: :wink: :wink: Fogproblémákat sajnálom, szerencséd van hogy gyorsan gyógyul!

Vokeszti: csak személyesen tudod levenni ezeket az ún.árnyakat? Mert akkor sürgősen találkoznunk kellene :lol: :lol:
Nyelvvizsga nincs meg, de annyi minden más van amiről szeretnék mesélni........., de majd egy tavaszi talin!!! :wink: :wink: Úgyhogy most megint tanulgatok.

jó éjt!
Vendég

sziasztok

melitta: Nálatok megszüntek a hisztik, nálunk meg most kezdődnek :D . Most vagyunk túl egy fél óráson :shock: , remélem ez nem lesz rendszeres. Én aztán próbáltam mindent. Szépen beszélni, csúnyán nézni, majd ott hagyni. Hát mit ne mondjak....egyik se jött be. Végűl rátettem cicire :shock: , na ott megnyugodott. Az ember nem is gondolná, hogy még mindig ekkora hatása van rájuk a cici :wink:

Mi novemberben voltunk a Hotel Gallyába. A Lilinek is tetszett, csak mi nem fürödtünk (mondván, hogy egyből megfázik a vízben a gyerek). Van ott is egy kis játszó sarok, az volt a kedvenc helyünk. A fürdéssel kapcsolatos meglátásunk nem jött össze, mert így is tiszta beteg lett a Lili, amit azóta se feküdt ki rendesen.

Vali: Örülj, hogy a fogacska csinálja, nem pedig valami vírus. Jó, hogy ilyen körűltekíntő az orvosotok, a mienk biztos teletömte volna Alízt mindenféle gyógyszerrel :? (ezért is vittük inkább príváthoz)

Na megyek lelazítok kicsit a hiszti után és remélem jobb kedve lesz, ha felébred

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!

Mamacka!
Ne keseredj el, hogy Áron mindent összefirkál. Sajnos nem egyedi az esetetek. Nálunk is Boglárka mindent összefirkál, pedig nagyon figyeljük, de ezek a kismanók kivárják azt a pillanatot, amikor egy percre leveszed róluk a szemeded és akcióba lépnek. Nálunk is ki van pingálva már minden az ágyneműtöl az ablak párkányáig minden.

Még a pocak sem szent :lol:

Kép
Kép

(tegnapi 28 hetes pocak)

De mi élvezzük.
Nem mondom, h nem bosszant, de később már büszkén mutogatjuk az ismerősöknek a Művésznő munkáit. És hiába mondjuk neki, h nem szabad csak itt és itt rajzolni, a ceruza, toll stb. mindig tovább szalad.

Kellemes estét mindenkinek!

Puszika
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?