Sziasztok!
Köszönöm az érdeklődést, már sokkal jobban vagyok. A kötést levettem, már csak az az anyag van rajta, amit a varratok helyett rakott rá a doki a vágások helyére. Zsírcsomó volt a szemem alatt és azt vette ki, mind a 2 alól. Véraláfutások, duzzanat még van, de ez már csak esztétikai probléma, ami remélem hamarosan eltűnik.
Csilla!
Oscillococcinum szerintem jó a kezdődő betegségre. Adagját nem tudom, mert eltűnt a füzetem, de gondolom a papírján rajta van.
Ahol van a telkünk, ott az egyik szomszédnál úgy emlékszem kb. 1,5 év a korkülönbség. Azt mondta az elején nehéz volt, de most hogy már 6-7 évesek könnyebb, mert jól elvannak egymással.
Bocsi, de ebből a könyves dologból inkább én is kimaradnék.
Momoska!
Lázcsillapítás terén én is azt mondom, hogy ha nem muszáj, akkor ne kapjon rögtön lázcsillapítót, de ha látom, hogy a láz rossz közérzetet okoz, akkor inkább adok. Meg én éjszakára nem merem lázasan letenni lázcsillapító nélkül.
AB-ot én sem szeretem minden szóra adni, de szerencsére a mi dokink nem is az a fajta, aki rögtön azt adna.
Dávid evés terén még "gyakorol". Már pár hete 2 kanállal eszünk, de ma volt először, hogy a szájába akarta rakni a kanalat, amin volt is kaja. Majdnem sikerült neki, de közvetlen a szája előtt lepottyant róla a falat. A pohárból ivással viszont sehogy nem állunk. Vagy kézmosónak nézi vagy egy mozdulattal kilöttyenti.
Orsi!
Remélem sikerül ez a lakás vétel. Nagyon fondorlatosak vagytok a sógórodékkal.
Kolosnak én is nagyon boldog névnapot kívánok!!!
Timi!
Hogy van Eszti?
Kora!
Szerintem is van különbség fiúk és lányok fejlődése között. Én mondjuk ezt a munkám során a beszédfejlődésben vettem észre a legjobban. A lányok szerintem hamarabb kezdenek el beszélni.
Viselkedés terén pedig próbálj mindig nagyon következetes lenni, bár tudom ez nem könnyű. Dávid se akarja mindig azt csinálni, amit mondok neki-számomra talán az lenne a furcsa. Pl. esti lefekvés előtt van hogy elpakol, van, hogy fogja magát és otthagy a játékaival szanaszét. Akkor megfogom visszaviszem és együtt elkezdünk bepakolni a dobozba. Persze legtöbbször én rakom el a játékait, Ő meg csak nézi és néha segít csak be, de bízom benne, hogy így megtanulja, hogy el kell pakolni és majd Ő maga fogja csinálni. Ha olyan dolgot csinál, amit nem szabad, akkor azt elveszem tőle. Persze erre megy a hiszti és akkor próbálom elterelni a figyelmét. Vannak dolgok, amiket soha nem szabad csinálni és ehhez tényleg tartom magam, mert ha egyszer megengedem, akkor szerintem legközelebb addig sír, amíg engedek.
Na jó hosszú lettem, bocsi, remélem érthető voltam.