Új privát üzeneted érkezett!

Közben írtatok, még bénáztam a levélírással. Ugyani közben Robóval is játszottamKép.

Hanzika: Marcus fogacskájához gratula. jó, hogy túlvagytok a fránya víruson, bárcsak elkerült volna benneteket.

Zit: köszi a híreket Coryékról, puszi nekik!!rendes vagy, hogy megírtadKép. Várjuk a fenyegető leveledKép. Jó sokat tessék írni ámKép

Zsófi: örülök, hogy javulás észlelhető.

Na tényleg megyek, mert nem lesz ebéd...

Anita
anita77

Sziasztok Kép

Batka, örülök, h nincsenek kiütések Kép

Panu, honfoglalóról én is hallottam, hogy jó, de én úgy tudom, hogy úgy is lehet játszani, h te választod ki, h kivel játszol. Szal érdemes ismerősökkel összebeszélni és úgy felmenni Kép 3 játékos kell, ugye?

Barbi, hűűha, kenetminta? Én azt olvastam, hogy hót egyszerű eljárás és simán kellene itthon is alkalmazni, mert akkor legalább nem találgatás alapján adnák a gyógyszert. Főleg az a gáz, h vírusosra is nyomják az antibiotikumot, ami egyrészt árt, msrészt meg drága is (nekünk is + TBnek is)... Mikor lesz eredmény? Valami homeobogyót nem tudsz neki adni?
Fogacskához gratula, spenóthoz kevésbé KépKépKép

Zsizsa, meggy Kép barack Kép
Catan telepesei??? az meg milyen?
Mi egyébként Carcassone-zni szoktunk Kép - de azt nem gépen, hanem rendes táblán Kép

Hanzika, nagyon ügyi Marcus!!! Örülök, h túl vagytok a betegségen!

Zit, köszi, h tudósítasz Coryékról, örülök, h "csak" nátha, nem mind1. Drukk, h hazaengedjék őket!
Nem érzem fenyegetésnek, h jössz Kép

Zsuzsófi, szegény picikék! Kép Azért az jó, h nem kell műteni!

Anita, bizti azért fuccsolt be a főzőtanfolyam, mert nem vagyok rákényszerítve a főzésre. De majd nyáron... nem lesz ovi = nem lesz kaja. No meg mindjárt itt a tavaszi szünet, no majd akkor Kép igaz, sóskát akkor még nem főzök Kép Túrógombóc, nyammmi Kép Fogacskáról van vmi hír, nincs megduzzadva?

Haminak tegnap délutánnal elmúlt a nyügije, tuti, h az eső volt a ludas. Ma 6 kor ébredt, csak úgy, pedig előtte fél5kor szopizott... Magam mellé vettem, majdnem 8ig kihúztuk, néha aludtunk, néha félálomban, én meg hulla vagyok...
Ez a hülye idő az agyamra megy. Pedig ma tutira le kell mennem legalább a gyógyszertárig, bár lehet, h holnapra halasztom. Szombatig be kell szerezni az Ebrimicint, ugyanis akkor kifúrják a fülét. Kép Én nem vagyok hajlandó végignézni, úgyhogy anyukám fogja le, én meg majd megnyugtatom... Remélem, nem lesz semmi gáz. Én barom, hogy ebbe belementem...

Pusszancs
Ann
annann

<font color="FF6633">Sziasztok!

Barbi: énis grat a fogakhoz! Nálunk még mindig semmi Kép És Fanni az elöbb lekváros zsömlét evett, csak pár falatot adtam az enyémből, mert ott volt neki a tápi...ami persze nem kellett Kép

Zsófi: Jó, hogy egyelőre nem kell műteni Kép

Anita: ezek a játékok nem a neten vannak, hanem dobozban Kép Holnap is megyünk anyuékhoz fondue-zni és utána játszunk Kép Jajaja, énis azt mondom, h amig nincs nem romlik Kép

Zsizsa: íme a túrós-citromos muffin receptje:</font>

<font color="FF0033">Hozzávalók:

15 dkg vaj
30 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliáscukor
1 citrom reszelt héja
4 tojás
2,5 dl tejföl
50 dkg rétesliszt
1 csomag sütőpor
20 dkg túró
15 dkg mazsola

kb. 1 evőkanál rum (aroma is lehet)

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra, a muffinsütőt kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük.
A vajat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a citromhéjat. Belekeverjük a tojásokat és a tejfölt. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és összekeverjük a masszával. A túrót és a mazsolát elkeverjük a rummal, majd belekeverjük a masszába.
Kb. 30 percig sütjük.

Ez tulképp csak túrós, de én belenyomok egy citromot és még citromlét is, és egy csomó citromhéjat reszelek bele. A többi uez Kép</font>

<font color="FF6633">Azt hiszem ma is maradunk a 4 fal között, borzasztó ez a sötétség Kép Nagyon hiányzik a séta.

No legalább 2 órája írom ezt a hsz-t, közben ittvolt anyukám Kép

Most megyek, pusszok: dbarbi </font>
DBarbi

Dbarbi, elküldenéd mailban, hogy hogyan kell színezni a hozzászólást?
KösziKép

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Most csináltam, úgy fél percen belül az összeset KépKépKép

Kép

Pussz
Ann
annann

SZiasztok!

Elfelejtettem!!!

Bence ma megtette élete első ÖNNÁLLÓ lépéseit!!!

Bizony, három lépéssel odajött hozzám!!!!

Nagyon büszke vagyok rá!!!!

KépKépKépKépKépKépKép

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Itthon vagyunk! Minden oké Kép Majd visszaolvasok, meg írok részleteket Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cory,
jaj, de jó! Ippeg csak beugrottam, hogy ír-e valaki rólatok, és ez a jó hír vár!Kép Éljen!Kép

Zsófi,
Bencinek gratula!Kép Örülök, hogy nem kell műteni.Kép

Ann,
Haminak gratula!Kép A Catan telepesei nem számítógépes, hanem táblás játék. Olyan táblája van, ami sok részből áll, ezért minden játék más, mivel véletlenszerűen kell összerakni, most meg a tengeres kiegészítéssel újabb dolgok is jöttek be.Kép Településeket, meg utakat kell építeni, meg a többiekkel csereberélni.
Mi az a Carcassone?

Anita,
Gabiról mostanában csak azt az egyetlen dolgot lehet írni, hogy nyűgi.Kép Több info nincsen egyelőre.Kép

DBarbi,
köszi a receptet!Kép

Hanzika,
Marcus is nagyon ügyi!Kép Örülök, hogy családilag meggyógyultatok.Kép

Na, mennem is kell nyűgi Gabikámhoz, ma egész nap matrica volt, egy pillanatra sem lehetett letenni. Ennek ellenére csináltam fahéjas kalácsot, egy kis vígasz nekem is jár a nehéz napokban.Kép

Jó éjt!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Cory,

Hurrá!!!!

Ann,
Ügyes Hami Kép Nálunmk is vannak hasonlók - ma pl. 5x tettem vissza a játszószőnyegre. Most este meg letépte a tornáztatóról a lepkét Kép

Zsizsa,
Kitartás Gabihoz! Elmúlik a nyügi egyszer!

Zsuzsófi,
Gratula Bencének!

No, megyek altatni

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!
Cory, nagyon örülök, hogy már otthon vagytok! Remélem, minden rendben. Várjuk a beszámolódat.

Ann! Hami nagyon ügyes!

Barbi! Gratula a fogacskákhoz! Jobbulást kívánok a nagylegénynek!

Zsófi! Bence első lépései Kép Kép Kép Kép Kép

Magunkról egy keveset: Lizi egésznap sikongat, élvezi a hangját. Van, hogy beszélget (könyvvel, játékkal, stb.) és van hogy teli tüdőből sikít. Hosszan. Profi légzése van, ha ilyen hosszú ideig bírja. Biztosan hasba veszi a levegőt Kép Kép! A sütőtök is csúszik rendesen, és imádja a még fagyott meggyet nyalogatni. Már nemcsak hátrafelé sikerül a mászás, hanem előre is. De annyira erőlködik, hogy néha kidob egy kicsit az előzőleg megevett kajából, akár félórával utána is. Érti már, ha nem-et mondunk valamire határozottan. A mozdulatokból már tudja mi következik. És egyre kevesebbet akar aludni. Gyakorlatilag csak akkor alszik el, ha beájul a fáradtságtól, vagy ha már fáradt és és akkor szopizik. Szülei fáradtak. Kicsit Lizitől, kicsit egy környékbeli macskától. Ne röhögjetek ezen. Rém komoly. Megjelöli állandóan a bejárati ajtónkat, mint az ő felségterületét, amitől bűzlik a lakás, akárhányszor kinyitjuk az ajtót. Vettünk "macskaűző" spray-t. Így viszont a terasz szélén üvöltözik kora hajnaltól reggelig. Szerencse, hogy nincs fegyverünk, már lelőtte volna Apa. Fogalmunk sincs, hogy kié a macsek, lehet, hogy kóbor állat. Most befogáson gondolkodik a ház ura, hogy aztán elvigye jó messze. Ha van ötletetek, írjátok meg.
És még az idő is rossz. De nem vagyok depi. Még ha úgy is tűnt az előző sorokból.
Viszont megyek vasalni (amíg Apa moziban Kép).

Klarissza, hogy álltok a kajákkal??

panu
panu

Zsizsa! Nincs túl sok játék Gabi körül? Vagy egyáltalán túl sok minden körülötte? Mert attól is lehet a nyűgi. Próbáld meg, hogy kis időre mégy el mellőle, és mondd meg neki, hogy "most csinálok magamnak teát, pár perc és itt vagyok" stb., és tényleg menj hamar vissza, ezután pedig növeld egy kicsit a távollét idejét, pár perccel. Lehet, hogy melege van, vagy fázik. Egyenletes a hőmérséklet nálatok? Ha már próbáltad ezeket, akkor bocs. De ilyen egyszerű dolgokat gondolja végig, hátha valami ilyen oka van a nyűginek.
panu
panu

Sziasztok!
Már megint egy csomó mindent szeretnék mondani, de tuti nem fogok a végére jutni szokásom szerint! De azért belekezdek...
Ez a hülye idő engem is elkedvetlenít, ilyenkor aztán minden bajom van, még a gyereknél is nyűsösebb vagyok, most valahogy semmi sem jó, legyen már ragyogó napocska!!! Most épp a tápszeren problémázok, mert ha a napi adagot számolom, nincs meg az 500 ml, pedig valahol azt olvastam hogy annyi kéne. Persze hízik szépen, és makk egészséges, úgyhogy tök feleslegesen idegeskedek! Na mindegy...Kép Ráadásul megint piros lett a popsija valamitől, pedig csak almát kapott, azt meg bírta eddig Kép íme, ennyire elkeseredett: Kép

Most látom Hamika már milyen kis kúszó-mászó Kép

Cory:
örülök hogy minden oké, képzelem mennyire aggódtatok, mi is nagyon izgultunk...ha időd engedi majd teszel fel képet a srácokról? lécci-lécci...Kép

Zsizsa:
a fahéjas kalács nagyon fincsi, nálunk rendszeresen van! matrica Kép

Zsófi:
nagy nagy gratu a lépésekhez, és most olvasom hogy nem kell műteni, hál'istennek!!!

Barbi:
nektek meg gratuláció a fogacskákhoz...akkor most már lehet rágcsálni anyát Kép milyen idő van felétek?! reméljük Ádi is hamar kikeveredik ebből a takonykórból...Domci most kezdi a tüsszögéseket, pedig telenyomtam vitaminnal Kép

Most így Hami mászásáról jut eszembe, hogy kicsim ma feltűnően sokat tekeredett, néha csak egy hajszálon múlt hogy nem fordult át hátról hasra, pedig az a nehezebb állítólag...itt egy kép:
Kép szóval itt tartunk forgás-ügyileg. Ugye most már meg fog fordulni?!?!? Ugye?!?! Na...lécci Kép
Na megyek mert még csinálnom kell apájának holnapra vmi elemózsiát. Hát akkor jó éjszakát és nyugodt alvást mindenkinek!
sziasztok: Regina
gregina

Sziasztok!

Na, akkor a beszámoló:
Kedd este kezdődött, mikor észrevettük, hogy kidudorodik a kutacsa, de semmi egyéb tünet. Illetve volt egy hányás is este 11 körül. Neten persze mindenhol azt olvastam, hogy ezek agyhártyagyulladás tünetek, de láz... nem volt. Beszéltem néhány egészségügyis ismerőssel, azt mondták, lázas lenne.
Szerda reggel még mindig kidudorodott a kutacsa, felhívtam a védőnőt, azt mondta, azonnal menjünk le a dokihoz, bár a miénk most nem rendel. Az akkori doki a sípoló tüdeje miatt beutalta a Sote II. számú gyerekklinikára. Azt tudni kell, hgoy kedd este látta a mi dokink, és légcsőhurutot állapított meg, és kaptunk gyógyszert. Ez a doki kutacsot meg se nézte, pedig mondtam, hogy mi van. Asszisztensi tanácsra megvártam a mi dokinkat, aki megnézte a kutacsot, és a bárányhimlő lappangás miatt a Lászlóba utalt minket. Szerencsére oda is szólt, hogy jön egy 6 hónapos csak anyatejes baba, mert így készültek ránk, mire odaértünk, már megvolt a szobánk, ahol csak mi ketten voltunk. Egész jól kialudhattuk volna magunkat, ha nem csapkodják az ajtókat óránként, és nincs a szoba minden falán ablak. Döbbenetes volt hogy egyik irányban 3, másikba 2 szobába láttam be, meg láttam a folyosót...
Doki rögtön megvizsgálta Zsomát, és pillanatok alatt megállapította, hogy agyhártyagyulladásról szó sincs Kép viszont sokáig gondolkozott azon, hogy miért vagyunk mi itt. MErt az ok, hogy a gyerek köhög, meg folyik az orra, meg vérszegény, de azért ezek nem kívánnak kórházi kezelést. Ekkor mondtam a kutacsot, megnézte. Előirányzott egy vizelet meg egy vérvizsgálatot. És innentől kezdve szerdán semmi sem történt. 10-kor megkapta a pisis zacsit a pelusba, aztán alvás. Hajnali 5-ig mellettem aludt, rengetegszer ébredt, ekkor jött egy ápolónő, és levette a zacsit. Nehezen, de visszaaludt az autósülésben. 7-kor újabb ápolónő, hogy készüljünk a vérvételre. Persze az ajtókat csapkodta, úgyhogy Zsoma felébredt rá (itthon 9 körül szokott kelni), a vérvétellel meg csak 8-ra értek oda. Addigra persze már tök nyűgös volt.
Lelet egy része kész lett már délre, doki megvizsgálta, meg volt vele elégedve, majd fél 5-kor újra jött, és abban maradtunk, ha a többi lelet is jó, akkor este mehetünk. Illetve még ingatta a fejét, hogy hát volt 2 hígabb széklete a gyereknek. Persze, mert fogzik, meg egy nap 4-szer hőmérőzték. Ha ez alapján vártak volna, akkor még 2 hét múlva is ott lettünk volna. Végül 6-kor sikerült eljönnünk, és holnap vissza kell mennünk a zárójelentésért.
A kórházról alapvetően csak jókat tudok mondani. Abszolút elfogadták, hogy a 6 hónapos gyerek még csak szopik, hogy még teát sem kap. A doki is és az ápolónők is nagyon kedvesek és segítőkészek voltak.
Zárójelentésünk, részletes leletek, utasítások holnap lesznek.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cory! A lényeg, hogy otthon vagytok! Ezek szerint nem tudják, mi az oka a kutacs kidudorodásának? És még mindig kidudorodik? Azért, ha van ismerősöd a klinikán, kérdezd meg, mi lehet az oka? A körülményeket meg nem is minősítem. És ha tudok/unk vmiben segíteni, szólj.
panu
panu

Cory, örülök, hogy nincs semmi gondKép

Itt egy kép a járó Bencéről:

Kép

És az alvó Annáról:

Kép

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Örülök Cory, hogy viszonylag simán megúsztátok, hát itt egy örökké valóság bekerülni a kórházba...

Zsófi, gratula Bencének a "járáshoz", most már igazán futhatsz utána!Kép
Az alvós képen jó látom,hogy a cumisüveg van a kezében? Tápszert ivott gondolom, de szólj ha nem... Csak azért irok,mert nekem pont a múltkor tanácsolta egy szájhigéniás aszisztens,hogy még véletlenül se engedjem elaludni cumisüvegen Ádámot,mert akkor a fogacskáinak sok baci jut. Ki kell törülgetni a száját, és úgy letenni aludni.
Idöben el kell kezdeni a fogak védelmétKép

Regina, Domi baba még elkeseredve is olyan édes! A forgás meg tényleg akár már holnap összejöhet, annyira az oldalán fekszik már!!!Kép
Idöjárás köszöni szépen jó, ma 2 órát levegöztünk, udvaron+séta. Nem merem elkiabálni, de már azt mondták, hogy nagy hideg nem lesz, csak esetleg havacska. (szinte minden évben van még 40 cm hó májusban is!, vasárnapra +19 fokot jósolnak!!KépKép

Panu,jó kis beszámolót irtál, birom a mondataidatKép! Lizi és a kismacske meg csak gyakorolnak, meddig lehet fesziteni a húrt...Én éppen múlt hétvégén voltam padlón az ilyen nem-komoly-hiszti-nyügi miatt, és jelentem a gödörből csak felfelé lehet elindulniKép! Gratula mindenféle ügyeskedéshez,amiröl irtál!

Ann, nektek is nagyon közel van az örökmozgóság, azt hiszem hivatalosan is kijelentheted, hogy kúszik Hami!Kép Hajaj, azok a szép "leteszem és ottmarad" idök...te is búcsútmondhatsz nekiKép!!!

Hanzika, én is gratu Marcus fejlödéséhez, látod Ti sem maradtok fogak nélkül!Kép

Anita, bocs,hogy nem irtam a nyelv-kérdésröl, de már annyiszor leirtam itt a topicban is, nem akarom,hogy nagyon megunjátok....Szóval mi egymással,söt a kutyával is magyarul beszélünk, Ádámhoz is igy beszélünk csak. Nem tartok attól,hogy hátránya lesz a suliban,mert annyira könnyen megtaulják a gyerekek. Vannak ismeröseink, ugyanigy inditottak, csak magyarul beszéltek a lányokhoz, most eljutottak odáig, hogy 12 évesen már egymás közt is angolul beszélnek...Persze tökéletes a magyarjuk is (na, amilyen tökéletes lehet idegen országban, vannak szókincs hiányosságok,ragozás stb), de már könnyebb nekik az angol. Szóval mi is igy tervezzük, remélem igy is lesz!Kép
Kenetmintát meg mindig csinálnak, nem tudom miért, talán a bakteriális fertözést akarják kiszürni. Másegyéb tekintetben nem nagy durranás az itteni egészségügy, van néhány jó dolog benne, de a nagy átlag bénaság...

Zsizsa, én is kitartást kivánok a nyügihez, teljesen átérzem ezt a matricás korszakot. Nekem már a derekam is megfájdult, annyit kell cipelnem ezt a több,mint 8 kg-os babát...De ha muszáj akkor muszáj...

Ma nagyon finit csináltam Ádámnak, borsó-répa-krumpli-csirkehusi összeturmixolva, elsö nekifutásra meg evett 100 grammot...Végre megint valami, ami izlik az almán kivül.

Idáig volt idön irni,most mennem kell.
Sziasztok
Barbi

Kép
Kép
barbi

Barbi, az alvó a hugom, de tényleg cumisüveggel aludt el. Általában nem így szokott, hanem kézben eszik, s utána megy aludni, de most nem volt idő etetni. Mondjuk azért a száját ne mszoktuk kitörölni, nem is tudom mi lenne, ha megpróbálnánk.... III. világháború, kb.
De "fogatmosni" mindkét gyerek szokott.

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Hali!

Csak egy gyors, mielőtt a kiscsaj rákezdene.

Cory,
nagyon jó, hogy nincs nagy baj!Kép Érdekes, amit a kórházról írtál, én eddig a Lászlóról többségében rosszat hallottam, de úgy látszik, fejlődnek.Kép

Panu,
örülök, hogy segítni próbálsz, nyugodtan írj még ötleteket. Ezek sajnos kilőve, és a visszajövök x perc múlva sem jön be, ahogy kiteszem a lábam, fél perc múlva már jön a panaszkodás, ami nagyon hamar átmegy sírásba. Tegnap egyébként lehet, hogy azért volt a szokásosnál is nyűgibb, mert az a pár csepp szőlő bántotta a hasát (nem ízlik neki egyébként, de hát miért is ízleneKép), ma nem adok neki, holnap megint, és majd kiderül, hogy tényleg az-e, ha igen, akkor kilőve.

Még akartam írni, de a kiscsaj mindeképpen engem akar.

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

hanzika:

nem szállitotta le a postás ma sem a küldeményed.Kép

remélem nem veszett el utközben, mert akkor ez a postának: Kép
orsolya11

Orsi:
A postát lécci a nevemben is Kép Balról, jobbról és a hátsójába is, meg a fülét is húzhatod.... meg ami csak úgy spontán jön...
klarissza

A posta még mindig nem szállít időben - a hírek szerint. Amióta új logisztikai központja van nehezebben mennek a dolgok Kép. Várjatok türelemmel! Türelem pampers-ajándékot teremt Kép Kép Kép
panu

Orsi,

Fránya posta!!! Pedig kedden elment vagy szerdán legkésőbb (amikor már nem esett az eső). Remélem, hogy jövő héten azért megkapod!

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Csak benézek, mindenkinek meg akarom köszönni a segítséget, úgy néz ki, hogy jól vagyok, habár a gyógyszert szedem még, de már a szoptatás sem kibírhatatlan!Kép

Most utazunk el anyuékhoz Sopronba, kedden jövünk!

Mindenkinek jó hétvégét!

Meme
meme

Sziasztok!

Zsoltikám már ébredezik, de azért megpróbálok írni néhány mondatot Kép

Cory,
örülök, hogy otthon vagytok, és hogy nincs baj. Kórház Kép A kutacs még mindig kidudorodik?

Meme,
további gyógyulást, és nagyon örülök, hogy jobban vagy már Kép

Zsizsa,
matrica Gabi Kép Ma Zsolti is extra-hiper-szuper nyűgös, örültem hogy végre alszik egyet, de nem tartott sokáig Kép Ráadásul éjszaka is majd' 1 órát fentvoltunk, mert szopi után Zsolti úgy döntött, nem alszik tovább Kép Vigyorgott meg gagyarászott, és meg visszamásztam az ágyba, de nem aludtam, vártam hogy elszunnyadjon a kis éjjeli baglyom Kép Végül sikerült, elaludt, betakartam... Többször is nyöszörgött éjszaka álmában, arra gondoltam, talán a foga, de nem bújt ki reggelre.

Orsi,
posta Kép

Mi a hétvégére Szentesre utazunk, a férjem szüleihez. Most először megyünk Zsoltikával, nagyon kiváncsi vagyok, hogy viseli majd az utat és az új környezetet. Remélem minden rendben lesz... Már el is kezdtem a pakolást.

Remélem tudok még írni ma, de ha nem, akkor mindenkinek nagyon kellemes hétvégét kívánok Kép

Gabi

pgaboka

Sziasztok, én nemtom mi van ma, gyermekemet ma még szinte nem is láttam ébren...15-20 percekre felkel, de aztán vissza is alszik. Nem lázas, jó kedve van, eszik is rendesen...tényleg nemtom mi lehet..Kép

mocsok posta Kép
gregina

Ja még annyi, hogy Anita kérdezted melyik foga jobb alsóKép, de szenvedünk vele rendesenKép

meme
meme

Regi,
örülj, hogy alszik!Kép Bár az enyém aludna!Kép Akartam írni, hogy elkeseredett Domi is irtó édes!Kép Popsijára gyógypuszik mennek!Kép

Meme,
örülök, hogy jobban vagy.Kép Jó utat!Kép

Gabi,
neked is jó utat!Kép Lehet ám, hogy az időjárás is közrejátszik babóink viselkedésében, már észrevettem régebben is, hogy Gabi a szeles időt nagyon nem bírja.

Ezt mind egy kézzel írtam évek alatt.Kép Én is nyűgös vagyok egyébként, ez a hülye idő szörnyű.Kép 20 éves öcsém is nyűgös, mert jön a foga (bölcsesség, és szörnyen szenved vele). Szóval nem csak a babákra hat rosszul a fogzás és az időjárás.Kép

Szebb napot!

(Nem akarom elkiabálni, de úgy tűnik, Gabi elalut az ölemben. Éljen! (Ezt suttogva kiáltom, nehogy felébredjen.Kép))

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Regi, Ádám pont ilyen álomszuszék volt egy kis höemelkedéssel megspékelve amikor kijött a fogacskája. Hm??Talán ez az oka???

Zsófi, elviekben tudtam,hogy Anna van a képen,csak nem irtam már odaKép Nálunk elég jól türi a szájtörülgetést Ádám, hogy is mondjam, idöben kezdtük,hogy hozzászokjon..Viszont most,hogy már majdnem 2 fogunk van, a fogkefével kellene ügyködnöm, na én meg ettöl tartok,hogy nem sok sikerrel járok...

Postát ne is emlitsétek, 3 HETE van úton egy levelem haza (benne jó kis videoCd-k Ádiról), hire-hamva sincs. Átlag 1,5 hét alatt mindig hazaérnek a küldeményeim, most nem.Grrr, ilyen mérges vagyok a postára én is!!!

Zsizsa, lehet unod már, de én is KITARTÁSt kivánok Neked, ha van még némi tartalékod...

Sziasztok
Barbi

Kép
Kép
barbi

hi

cory:
örömmel hallom, hogy nincs nagy baj, bár az nem jo, hogy fogalmuk sincs mitöl dudorodott ki a kutacsa!
balu hogy viselte, hogy te/ti bent voltatok a korházban?

szisz:
boldog hofordulot!

regina:
az én fiam is 3x alszik ma már, az elsö alvás 3 orán át tartott, a második 25-30 perc volt, és most megint alszik ugy 10 perce.
nem lázas, nem a foga, 1xüen csak alszik, bár ebben a szar idöben ugyse lehet mást csinálni.

help!!
hogyan tudom változtatni a profilban a képet????

ugyanis: szépen bepipáltatam a kép törlését, majd változtatás mentése.
ujra behivom a profilt s nincs kép.
eddig OK
DEEEEEEEEE
amikor feltöltöm az uj képet, NEM rakja fel, hanem a régit teszi vissza!
mit csinálok rosszul? Kép
van vmi trükkje a dolognak?

elöre is köszi a segitséget/tanácsot
orsolya11

HELP gyorsan KépOrsinak:
kép törlését hagyjad sztem
Én úgy szoktam, hogy csak simán a tallózásnál beállítom a képet, alatta a profilokban történt változások mentésével elmentem, de megvárom, amíg menti, mert nem 2 másodperc és kész.
Nekem már volt, h nem lett jó, de azért, mert nem vártam ki, ímg felteszi. Meg volt, h azért nem lett jó, mert túllépte a mérethatárt!

Csak ügyesen!! KépKép
Pussz
Ann
annann

Orsoly, én ugyanigy sz.rakszok a képpel mindig...
Nem tudok mást, csak próbálkozz....Ki lépek-be lépek a profilba, bepipálok,mentek, megint ki-be, és egyszer elfogadja...
Nincs jobb tippem,bár ez még tippnek is kevésKép

Már annyiszor meg akartam irni, hogy Ádám reggel 5:34-kor született. És ikertesókánk???
Pusz
Barbi

Kép
Kép
barbi

ahá, hogy itt is van méret határ??
azt nem irta......
proba...
orsolya11

sikerült, de aztán visszacseréltem a képet, itt méigcsak ketten vannak

köszi ann és barbi a segitséget

ikertesonak jelentés:
nálunk is volt, hogy hajnali 4 és 5 között kelt kajálni, de rögtön visszaaludt, vagy ha nem akkor is leraktam az ágyikojába és pár perc mulva elaludt.
ez kb 3-4 hete nincs, igy most 9-1/4 10-tol 6-7 ig alszik, majd 2 ora fennlét után beájul ujra s alszik 1/2 1-3 orát.
egyébként utolagos grat a második foghoz, nálunk 9 nappal elötte bujt ki a 2.

most egy darabig nem leszek, megyünk szomszédolni, férjem szgépet buherálni, mi babázni egy 12 nappal idosebb fiucskához.
orsolya11

egy gyors kép az elsö fogmosásrol:

Kép
orsolya11

Barbi: a védőnő szerint még messze a fogacska, bár dudorodik kicsit de ez még nem az áttörés előtti állapot. A fejlemény hogy azóta kicsit hányt is, megmértem a hőmérsékletét, de max 37.2...fogalmam sincs mi a baja Kép
gregina

Sziasztok!
Orsi! A fiad is gyönyörű! Kép Kép
Két fog kijön és már jöhet is a fogmosás? Mi mostanában várjuk az első fogakat, fehér csíkok a fogínyen már ott vannak.

Regina! Tanácsot nem tudok adni, de figyeljed Dominikát, mert lehet, hogy csak előjele vminek a hányás. Kép Kép

Röviden a mai újdonságról: CUPPOG, mint egy kis halacska úgy tartja a száját és cuppog. Először azt hittem éhes. Rohantam kajáért. Evett egy keveset. Majd később megint cupp-cupp. Nagyon édes. Estére már annyira tetszett neki az örvendezésem, hogy oda-vissza cuppogtunk, kicsit én, kicsit ő.

Zsizsa! POntosan mit jelent, hogy matrica? Egyáltalán nem tudod letenni, vagy csak rövid időre, ritkán? Ha Lizi ébren van, én is sokat ülök mellette, de a kezemben már ritkábban van, csak ha megunta az összes játékot. Próbáld ki, hogy ott hagyod, amikor mások (kicsit "idegenek", mondjuk nagymami, vagy barátnő) ott vannak. Akkor is ordít végig, vagy csak az elején. Mert láttam már olyant, épp az usziban, hogy a ygermek csak addig kiabált, amíg biztos volt benne, hogy anyuka hallja. Aztán csend, majd újra, amikor anyuka megjelent. Szóval így a mamának folyamatosnak tűnt a nyűgi. Zenehallgatás? Mese CD? Rádió? ÉS vigyed társaságba, ne csak hozzátok menjenek a barátok, gyerekek. Más ötletem most nincs.

panu
panu

<font color="330099">Sziasztok!

Csak egy szóra Kép Gáborom megkapta az állást!!! Örülünk ezerrel Kép Mai napon min.50 évet öregedtem, mert tegnap mondták, h ma telcsiznek, h mi van. Ezzel tudtak várni fél 17-ig, egésznap ezen idegeskedtem Kép

Holnap visszaolvasok. Azt látom, h Coryék otthon vannak és nincs nagy baj Kép Örülök!

Szép álmokat, pusszok:

dbarbi</font>
DBarbi

Dbarbi! Gratulálok Gábornak!
panu
panu

Orsi, tündi Bene a fogkefével! Ma már nálunk is ez lesz, meglátjuk mit szól hozzá. Kép
Köszi,hogy irtad, hogy Bene is hajnali kelö volt, bár én a születéséröl irtam,hogy hajnali fél6-kor volt. Mind1.Kép
Na, akkor biztosan a kép méretével volt baj,azért nem engedte a piszok. De nem értem,miért nem irta ki,hogy túl nagy a kép, ha az volt a bajod???

DBarbi, grtaula a párodnak, és egyben boldog névnapot, ha jól tévedem most van-volt Gábor is.Kép Milyen munkáról van szó?

Ma jó kis szivinfarktust hoztam a növéreimre.
Próbáltam telefonálni anyukáméknak, és senki nem vette fel. Fél 7-töl egészen 8-ig hivogattam öket, mobil kikapcsolva, otthon senki.
Ekkor felhivtam az egyik tesómat, nem tudja,hol vannak,mit csinálnak az ősök. Erre ö, ne ijesztgessem, nincs semmi programuk mára,már régen otthon kellen lenniük.Mondja, hogy felhivja a kettes számú növéremet, aki 3 utcával lakik arrébb,mint anyuék, hátha ö tud valamit. Mondtam neki,okés, akkor én majd késöbb jelentkezem. Pár perc múlva megint hivom, a tesóm is ugyanigy járt, otthon nem veszik fel, mobil kikapcsolva. Na, amikor én beszélek az egyes számú tesómmal a vonalason, a mobilján meg a kettes számú növérem telefonál,hogy kezd megijedni,mi a csuda van velük.Az én lökött tesóm meg összetette a két telefont,igy konferenciabeszélgetésen voltam a másik tesómmalKép
Ezek után kb 10 perc múlva csörög a telefonunk, anyukám hiv,hogy most ment el hozzájuk a tesóm, hogy mi van velük.
Kiderült,hogy nem volt vonaluk, ezért nem csörgött náluk ki. Azaz ,hogy mivel nekik nem vezetékes hanem dechtes-rádióhullámos a telefonuk van egy doboz a konyha falán, azt megütögette apukám, és lett vonalKép
Jó kis frászt hoztam a két tesómra innen a messziböl...
Azt mondta utána még anyukám,hogy húsvét elött nagy takaritást tart, ha esetleg meglökik a dobozt megint, tudjam miért nincs vonalKép Meg mostmár minden nap meghallgatják estefelé, hogy van-e vonal,Kép,mert sose lehet tudni mikor hivjuk öket...

Na, ennyit mára, nagyon tervezgetünk egy kirándulást a hétvégére, csak sajna a kutyulinknak pont most van jelenése a fodrásznál, ez kissé bekavar a szombati napunkba.

Ja,és ma is rettentöen lapátoltuk be a répa-krumpli-borsó-husi mixet!KépKép Simogatta a lelkemet, ahogy egyszem szülöttem a saját föztömet etteKépKép

Ann, láttad,hogy egyszerre irtunk?

Na, megyek, tényleg jó 7végét mindenkinekKépKép!!!
Barbi

Kép
Kép
barbi

áhá:
születés: 07,31-én este 8-kor kezdett fájogatni 10 percenként, nem volt vészes.
10-kor magzatviz el.
hajnali 2 ora 04 perckor benedek a pocin.
orsolya11

Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném, kérni.
Már irtam a szoptatos topikba is, de hátha járt már valaki hasonlo cipoben. Niki most lesz 5 honapos es most találta ki, hogy huzigalni kell a cicit szopi kozben. Persze jol meg is gyepalta mar. Probalom fogni a fejét es bimbovédot is elo kellett mar vennem, de azt nem fogadta el. Viszont ma reggel, mikor fejtem a tejet, lattam,. hogy véres a tej. Van a bimbomon egy seb, az verzik. Meg nem volt ilyen vele sosem. Szerintetek, mit csinaljak? Nem akarom, hogy veres tejet egyen, de a tejtermelest fonn akarom tartani. Viszont pont a fajos mellem az, amit alig tudok fejni.
Remelem nem lett ertelmetlen az egesz, de olyan ideges lettem.
Koszi elore is
Dorki+ (vámpír) Niki
dorki

Dorki,
én úgy tudom, hogy véres tejet ehet a baba, csak gennyeset nem. Hagyd a cicit szabadon minél többet, hogy hadd gyógyuljon a seb, talán a rákent anyatej is segít (antibakteriális hatása miatt). Sajnos nem tudok ennél többet tanácsolni, talán a szoptatós topikban tudnak.

Most csak ennyi, Gabi bőg.

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Egyébként ma már közel sem olyan nyűgös, és tegnap is elviselhető volt, a tegnapelőtt volt a csúcspont, azóta (kop-kop-kop) javul.Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Most csak Dorkinak gyorsan.

Dorki: nekem is volt kezdetben mellgyulladásom. Sebes mellemből volt, hogy ezáltal véres tejcsi is jött. Nekem is a szoptatás topikban segítettek annó. Igenis szopztass, természetesen ha nem gennyes a cicid , csak akkor. Nagyon fontos, hogy a tejcsi továbbra is termelődjön. Tudom iszonyatosan fájdalmas a szoptatás ilyenkor, csillagokat láttam én is. Nem lesz baja Nikinek a tejcsitől ne aggódj.A sebet kezelgesd, krémmel és jót tesz neki a lámpázás is, vagy napfény(ami most nincs). Borogatások is nagyon hatásosak rám.
Ne idegesked, hisz babócád is megérzi ha nincs rendben valami.
Kitartás, kicsit időigényes a gyógyulás, de rendbe fog jönni, de addig is szpotass sokat(még ha fáj is).

Többiek: csak a fotókra reagálnék : minden babó nagyon édi. Domcsi még sértődötten is.Tényleg nem sok kell már és átpördül, talán már meg is tetteKép. Benci lépegetve és Benedek fogmosás közben, igazi nagylegény már Orsi!

Anita
anita77

Szia Dorki!

Szoptass nyugodtan! Nem lesz baja a babának a véres tejcsitől. Ha húzogatja, vedd ki a cicit a szájából óvatosan, és mondd hogy nem szabad. A sebes mellbimbónak legjobb a szellőztetés és az anyatejjel kenegetés. De lehet még rá kenni Garmastan v. Bepanten kenőcsöt is.

Dandy
dandy

Bocsi, lemaradt még, hogy a fiam is csinálta, bár nekem nem lett sebes tőle a mellbimbóm. Kb. 1 hónapig csinálta, azután leszokott magától, ill. elvettem tőle, amikor ezt csinálta.

Dandy
dandy

Orsi,akkor Ti beelöztetek...
Én hajnal fél2-kor még csak azt hittem hasmenésem lesz, vissza is aludtam fél4-ig. Akkor megint elmentem a Wc-re, de csak nem múlt és 5 percenként "csikart a hasam" Aztán 4:45-kor kocsiba vágtuk magunkat, 5-re beértünk a kórházba, vizsgálat:9 cm-s tágulás, szülőszoba, és kb 15 perc múlva má lehetett nyomni (abban a pólóban amiben bementemKép), és igy lett meg 5:34-kor meg Ádámka.
Az elöbb a lépcsö második fokáról szedtem leKép
Most meg a pálmát piszkálja.
Megyek is.
Barbi

Kép
Kép
barbi

Na, a pálmáról lekéstemKép:
Kép
Mehetek porszivózni...
Barbi

Kép
Kép
barbi

Dorki:
Laca ahogy kinöveszette az alsó két fogát, rögtön próbált (kaján vigyorral az arcán) harapósdit játszani. Néhányszor sikerült elkapnia, de aztán szigorúan eltiltottam tőle. A kajával nem illik játszani, úgyhogy ha láttam, hogy kezdődik a "móka" egyszerűen elvettem Tőle a cicit. Szóval ha játszik, akkor erélyesen el kell tiltani, el kell venni Tőle a cicit. Nekem két-három nap alatt meggyógyult a seb, igaz csak egy picit megdagadt.
klarissza

Szisztok!
Cicihuzogatás és sebesség: Boti is huzogatta, csak egy hétig. Gyakrabban szoptattam és amikor elkezdte huzigálni abbahagytuk (de volt, hogy másfél óránként evett emiatt) leszokott róla, vagy több tejcsi lett, nem tudom.
Nekem a Bepanthen és a szabadonhagyás vált be.

Képzeljétek el, Boti ma kétszer sugárban lehányt. Minden elöjel nélkül. Remélem ebböl nem csinál rendszert. Egyszer szopi után 1/2 órával, egyszer meg krumplipüré után ugyanennyivel. Már evett jópárszor.

Cory, mi a helyzet Zsomival?
Zit, nagyon érdekes amiket irtál. Ha van kedved irni én nagyon szivesen olvasnék még Ciprusról. Tulképp mit csinálnak a "békefenntartók"?

Jó hétvégét,
Edit

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?