Új privát üzeneted érkezett!

Babus,

Azért tényleg nagyon érdekes ez az egészségügy, tényleg minek fizetjük a TB járulékot hosszú éveken át, amikor ha szükséged lenne rá, akkor mindenkinek minden apró dologért juttatni kell valamit, mert egyébként nem vesznek emberszámba???

Az számomra különösen furcsa, hogy a kórházakban ennyire megengedhetik maguknak emberek, hogy ha éppen nem odajársz orvoshoz, de mondjuk a lakóhelyed szerint az van legközelebb, akkor merő sértődésből utálatosak az emberrel és egyszerűen nem csinálják meg a vizsgálatot!

EZ a magzgatmozgás érdekes, na ha itthon leszek 5-kor nekiállok megszámolom!!!
Na most már tényleg elindulok a gyógyszertárba, mert elmegy a napom, és még be is kéne vásárolnom, mert valami fincsit főznék a páromnak, ha már végre itthon dolgozik!!!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Muki
Streptococcus agalactae, nem? Nekem is volt a 14.héten, de szerencsére egy Dalacin C nevű antibiotikumtól elmúlt. De ugye a párod is szedte a gyógyszert veled egyidőben? Mert az nagyon fontos, hisz különben ő visszafertőz téged (ping-pong fertőzés) és akkor semmi értelme nem volt a kezelésnek.
Egyébként valóban egy nehezen kiírtható baci, nekem nagy mázlim volt, hogy rögtön elmúlt. Elvileg a babához nem tud feljutni, mert zárt a méhszáj.
A baba a szülés közben kaphatja el tőled, ezért kell az anyukáknak a szülés előtt tabletta formájában és a szülés közben infúzióban antibiotikumot adni.
Ha pedig elfolyik a magzatvíz otthon, és úgy indul meg a szülés, akkor is az a fő szempont, hogy 2-3 órán belül TE megkapjad infúzióban a gyógyszert, hogy ne juthasson fel a baci a babához, mert ilyenkor ugye nagyobb a fertőzésveszély.

Ha meg a baba is kap antibiotikumot, az ne rémisszen meg. Örülj neki, hogy elővigyázatosak. Ez egy veszélyes baci, meg kell akadályozni, hogy a baba elkapja. Neked kutya bajod nem lesz tőle, de ő, ha nem kap ellene semmit, súlyos tüdőgyulladást vagy agyhártyagyulladást kaphat, aminek komoly szövődményei lehetnek. Nem akarlak rémisztgetni, majd olvasgass bele a "Fogamzás,Várandósság,Szülés" topikon belül a Várandósság/ Streptococcus B topikba!

De nyugi, rengeteg kismamában lakozik ilyen baci, nekem is azért csinálnak majd a 36.héten újabb hüvelykenetet, hogy megnézzük, nem jött-e vissza a fertőzés. Egy kis odafigyeléssel nem szokott szinte soha semmilyen problémát okozni. De kezelni kell!

Ja, és remélem nincs igazad abban, hogy az a baba, aki nem izeg-mozog annyit, az nem érzi jól magát, mert az én Kristófom nem egy hiperaktív babaKépDe azért remélem szuperül érzi magát odabentKép

Babus

Kép
babus2005

Babus!

Szerintem abban a kórházban ahová lakhelyed szerint tartozol kötelesek megcsinálni a vizsgálatokat, akárki az orvosod!! ha fizeted a TB-t akkor teljesen mindegy, hogy hol csinálják a vizsgálatot, egy a rendszer. Sőt inkább Pesten mondhatnák, hogy nem kötelesek ellátni, mivel elvileg minden kórháznak van területi ellátó kötelezettsége, vagyis egy bizonyos területről jövő betegeket kötelesek ellátni a többit pedig elvileg elküldhetik, de nem szokták. Mint ahogy feküdtél is bent a helyi kórházban. Úgyhogy szerintem nem küldhetnek el. Más kérdés, hogy szívesen mennél-e oda.

r
ruzicsky

Tényleg, egy másik topikban ajánlottak nekem egy oldalt: http://www.chinagold.com/survey.asp, amivel elvileg megtudható a baba neme. Aki véletlenül nem tud angolul, föntre a ti születési dátumotokat, alá pedig a baba várható születési dátumát kell írni, aztán pedig GO!
Ott szinte mindenkinek bejött ez, rám nézve is igaz, mert anyukám születési évéhez viszonyítva eléggé lánynak sikeredtemKép, meg egy ismerősömnél is bejött, viszont Kristófkával nem jött beKép Eszerint neki lánynak kéne lennie, holott már 6-szor megmutatta nekünk a kukijátKép

Babus

Kép
babus2005

Ruzicsky
Hát nem szívesen.

Babus

Kép
babus2005

Babus!

Nekem bejött a megadott címKép!!!
Hú, mindig megijedek, amikor Téged olvaslak. Ti már annyi mindent megvettetek a Kristófnak, mi még szinte semmit (csupán néhány ruhát, 10 db textilpelenkát, törölközőt, kifogót), pedig ma már megkezdtük a 31. hetet. AZt hiszem bele kell húznom Kép...

Kép
eveka

Sziasztok !
Ruzicsky ! Megkérdezhetném ki volt az a szülésznő akit neked ajánlottak , ill. ki az aki nem ér rá ?
Bár te előttem szülsz egy hónappal Kép , csak info miatt kérdezném . ( csatlosa@freemail.hu -ha nem akarod nyilvánosan )
Köszi !

Kép
Kép
greenolive

Eveka
Te most tulajdonképp mennyi idős vagy?
A táblázat szerint 31+3, de ha ma kezdted a 31. hetet, akkor 30+1 akárcsak én.
zsana75

Zsana75

Azt én is szeretném tudni Kép! Elvileg (korábbi ultrahangok szerint) 31+3, de a legutóbbi 4D-s ultrahang szerint 31+0. A dokival rászámoltunk, így 03.15-re vagyok kiírva szülni, de a 4D-s szerint 03.07. a pontos dátum. De szerintem 03.04-én jön ki a Picur Kép!!!

Most átálltam a 4D szerinti hétszámításra, mert így hétfőn van a váltónap. Jövő héten megyek 32. heti ultrahangra, akkor majd talán kiderül. Bár az én dokim nem nagyon forszírozza ezt a számítást. Szerinte 03.15 +/- 2hét a szülés időpontja. Szóval szerintem ma kezdtem a 31. hetet, azaz 31+0 vagyok/vagyunk!

Kép
eveka

Eveka!

Bocsi, hogy beleszólok, de az utolsó menstruáció szerint mennyi idős vagy? Mert gondolom az ultrahangon a baba méretei alapján mondják ezeket a heteket, legalábbis a mi kórházunkban úgy van, hogy van a menstruáció szerinti hét - ez alapján mondják, hogy mikor kellene megszületnie - és külön a gép megmondja, hogy a méretei alapján mennyi idősnek felel meg. E szerint például én 29+2 napos vagyok, de a baba a méretei alapján kettő héttel nagyobb.Kép

Így simán előfordulhat, hogy nem március 19-én fog születni, hanem előbb.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Sziasztok Kismamák!

Bár régóta olvaslak Titeket, de csak most jutok el oda, hogy aktívan részt vegyek a topicban, mert most már nem megyek melózni.
Remélem Nadine, hogy a táblázatba én is bekerülhetek a következő adatokkal: szülés várható időpontja 05/04/04, nevek: Zsombor/Jázmin, és az egri kórház.
Ma vagyok 27 hetes és 0 napos. Sajna még Junior nemét nem sikerült tisztázni az uh-on, de végülis nincs nagy választék, vagy kisfiú lesz, vagy kislány.
Ahogy olvasgattalak Titeket, elszörnyülködtem, ugyanis Ti már annyi mindent vettetek a babónak, én meg még szinte semmit. Ha esetleg vki vett már cumisüveget, meg tudná nekem mondani, hogy mi a különbség a latex és a szilikonos cumi között??? És persze akkor melyik az, amelyik inkább ajánlatosabb?

Ja, a magzatmozgásokkal kapcsolatosan. Nektek nincs a kismamakönyvetekben olyan táblázat, amibe majd fel kell jegyezgetni a 34. héttől a magzatmozgásokat és a méhösszehúzódásokat? Már csak azért kérdezem, mert Babus a magzatmozgások "rögzítésén" "elcsodálkozott".

Brigó

Kép

Kép
brigó

Üdv a frissen csatlakozóknak Kép

Babus,

Hogyan figyeljem meg a magzatmozgást, ha még dolgozom? Ötkor dobjak el mindent, és vágjam hanyatt magam? Kép Elég vicces lesz Kép

Az oldal szerint, amit küldtél a fiam lány lesz Kép

Angéla
angéla

A nővérem pedig fiú a számítás szerint Kép
angéla

Brigó

Üdv ittKép

Csak azért csodálkoztam el, mert ilyenről még senkitől se hallottam. Mármint ilyen megkötésekről, hogy pontban 5-től, meghogy szigorúan bal oldalon feküdve, ráadásul a táblázat is 15 perces felbontással van megcsinálva. Szerintem ennyire nem lehet megszabni egy babának, hogy márpedig ha tetszik, ha nem, 5 órakor akkor is mocorognod kell. Ma pl. az én Kristófom egész délután aludt. Dél óta egyetlen egyet rúgott, úgy 3 óra körül. Most akkor rohannom kéne a dokihoz?!? (na erre most csak azért is belémrúgott a kis drága, hogy ne is mondjak már ekkora hülyeségetKép) Egyébként meg mi számít egy mozgásnak? Leginkább csak hullámoztatja a pocimat, vagy csuklik. Ezek hány mozgásnak számítanak?
A téli babás topikban is felvetettem a témát, ott se hallott még senki ilyenről, max. olyanról, hogy egy nap alatt meg kell lenni összességében a 10 mozgásnak, de többségében nem is kell ilyeneket csinálniuk, csupán rákérdez a doki, hogy mozog-e eleget a baba, aztán mindenki döntse el maga, hogy mi számít elégnek.
Ez az egész csak arra lesz jó, hogy méginkább stresszeljem majd magam.

Babus

Kép
babus2005

Angéla!

Én is próbáltam ezt az oldalt. Én nagyon szeretném, ha az első szülött fiú lenne, de a kalkulátor lányt hoz ki.
Így viszont megnyugszom, mert akkor neked tényleg nem megbízható adatokat ad.

Brigó

Kép

Kép
brigó

Angéla
Ez jóKép

Igen, eszerint 5 órától megáll az élet, eltűnnek a kismamák az utcákról, minden addigi tevékenységüket megszakítják, nagytesók az oviban maradnak, a kaja lesül, apucik vacsizzanak egyedülKép, és mind otthon fekszik az ágyikójában a bal oldalára fordulvaKép

Babus

Kép
babus2005

Brigó
Az én Kristófom is lányKép

Kép
babus2005

Babus!

Az biztos, hogy olyan magzagtmozgás-mérésről még én sem hallottam, amit a védőnőd mondott, de szerintem eléggé hülyeség. A rendelőben is azt írja drbácsi, hogy napi 10 mozgás, és ebből valószínűsíthatő, hogy minden rendben.

"Kérdés:
Terhességem 32-33. hetében járok, és kisbabánk elég változatosan mozog. Van, hogy egy nap alatt nagyon sokat megmozdul, és van úgy, hogy egész nap nem történik semmi mozgásra utaló jel, legfeljebb nagyon kicsit tapasztalok. Néha félelmeim vannak ezzel kapcsolatban, hogy mi van, ha nem mozdul meg? Mi a természetes ilyenkor. A legutóbbi ultrahang szerint teljesen normális, egészséges a baba. Én mégis félek egy kicsit ezektől a nem mozgásos napoktól. Mennyit kell ilyenkor mozognia egy babának?
Válasz:
Figyelje meg: a baba akkor mozog kevesebbet, ha lelkileg vagy testileg jobban terhelődik egy bizonyos szintnél. Este az ágyban mindig aktívabb, ugye?
Tehát át kell gondolnia az életvitelét és a szükséges mértékig csökkentenie kell az aktivitását. A jól fejlődő baba egyéb aggódást nem igényel.
A másik: fogjon egy papírt és ébredéstől tudatosan figyelje a baba mozgásait, strigulázza azokat. Ha mondjuk délelőtt tízig összejön kb. tíz strigula, felejtsen el minden mást.
Dr. Nagy László"

Persze gondolom, már 100× elolvastad ezt a témakört.

Szóval én a helyedben feltenném a dokimnak a kérdést, hogy valóban szükség van-e erre.

Brigó

Kép

Kép
brigó

Sziasztok így síel a 2,5 évesem:
Kép
nyetus76

Hát nem cuki:
Kép
nyetus76

Sziasztok!

Nyetus nagyon édes a kicsi, ráadásul egy picit megfájdítottad a szívem, mert én imádok síelni és most a pocaklakó miatt itthon kellett maradni, de nem baj majd jövőre bepótoljuk. Egyébként hol voltatok?

Nekem sem jött be a táblázat, mert a szerint a mi kicsi lányunk fiú, és én már láttam uh. a punciját amiből remélem időközbe nem lett fiú.

Kép

Kép
mtücsök

Nyetus
Nagyon édiKép

Én meg végre kompromisszumos megoldásra jutottam a magzatmozgást illetően.
Persze megpróbálom majd 5-kor fekve, de nem fogom magam ezen idegesíteni ha nem mozog(legalábbis megpróbálom), hanem hagyom a fenébe és azt figyelem csak, hogy meglegyen a 10 mozgás este 5-től 11-ig, de nem fekve, hanem csak úgy mindenféle tevékenység közben. Most is így tettem. 5-kor lapított a kis drága, de fél 7-kor teljesen spontán leültem(és nem feküdtem!) Híradót nézni, és pikk-pakk megmozogta a 10-et, alig 7 perc alatt. Persze volt benne nem egyértelmű mozgás is, pl. amikor hozzábújt a kezemhez, de én minden ilyet egynek számoltam.
Hát miért kéne szegény Kristófkának pontban 5-kor 10-et mozognia, miközben anyu a bal oldalán fekszik? Ha neki mondjuk fél 7-kor jó, és úgy, ha anyu ül, meg utána mosogat meg kutyátsétáltat. Mocorog így is, úgy is, hát akkor nem mindegy?! Miért jobb az, ha pontban 5-kor mozog? És akkor ha én a bal oldalamon fekszem?? Örök rejtély számomraKép

Bár a mai még csak tesztelés volt, élesben majd csak vasárnaptól indul a dologKép

Amúgy bemásolom, mi van réáírva a táblázat papírjára: "A terhesség 35.hetétől a magzat méhen belüli állapotának megítélése szempontjából lényeges adat a magzat mozgási aktivitása az ESTI órákban. Ennek mérése FEKVŐ helyzetben történik. Kérjük, hogy 17 órától feküdjön kényelmesen a bal oldalára, figyelje és jelölje be a táblázat megfelelő négyzetébe azt az időpontot, amikor magzata 10.megmozdulását érezte. A magzatmozgások számolását 10 után abba lehet hagyni. Amennyiben magzata 22:30-ig nem mozdul 10-et, ez a magzat méhen belüli veszélyeztetettségét jelenti, ezért másnap reggel 7:30(Kép)-kor további vizsgálatok elvégzése céljából jelentkezzen...itt meg ott.
A kitöltött táblázatot minden terhestanácsadáson mutassa meg kezelőorvosának. A szülőszobára érkezéskor pedig feltétlenül hozza magával a grafikont!"
Tiszta poénKép

Na befeljezem már ezt a témát, biztos uncsi lehetek már, de nagyon foglalkoztatott ez a témaKép

Babus

Kép
babus2005

Babus!

Szerintem nem uncsi a téma, ezért is kérdezek tőled. Biztos bénának gondolod a kérdést, de 10 mozgás szerinted mit jelent? Ha 8× rúg egymás után fél perc alatt, akkor az már 8 mozgás, vagy csak egy? Érthető mit kérdeznék?

Brigó

Kép

Kép
brigó

Sziasztok!
Olvaslak benneteket mar egy ideje,de meg eddig nem irtam. Majus 1-re vagyok kiirva es kislanyunk lesz Laura, most vagyok 21 hetes. Van egy kislanyunk februar 28-an lesz 2 eves es Patricia.
neszi

Szia Neszi!

Gratula a csajszikhoz! Hogy lehet az, hogy Te már most tudod a baba nemét??? Mert itt szinte már mindenki tudja, én meg 27 hetesen még nem. Vagy mindenki jár 3-4D-re?
Mondjuk voltam én is, de még 15 hetesen.

Kép

Kép
brigó

Szia Brigo!

Dec.9-en voltam 4d uh-on akkor voltam 18 hetes ott mondtak tutira es masnap a dokim is mondta sima uh-on.Pattival 17 hetes voltamm ikor kiderult.
Koszi a gratut.Kép
neszi

Brigó
Szerintem 8 rúgás az 8 mozgás. De ezt csak én gondolom.

Babus

Kép
babus2005

Neszi!

Értem! Akkor nekem is meg kell ejteni egy 3D-t. Vagy kihúzom még a 32 hetes uh-ig, hátha majd mondanak vmit.
Itt Egerben nem igazán kényeztetnek el a szonográfusok. Csak BDP és FL. Ebből pedig nem igazán tudok következtetni a baba nemére. A sok mende-mondában (has mérete, mit kívánsz, stb.) pedig nem igazán hiszek.

Kép

Kép
brigó

Sziasztok!
Babus én figyeltem 5-től a magzatmozgást, hát nekem annyira aktív a gyerkőc, hogy pillanatok alatt megvolt a 10, de mit is kell számolni???mi is számít annak???:-))) Látom ez volt a kérdés Nélatok is!!!:-))

Brigó,
Üdv a Csapatban, eredetileg én is egri vagyok! Nekünk a 14 heti 4D-sen már megmutatta a kukacát, és azóta kb 5-ször három különböző orvos is megerősítette.
Ja és az a netes táblázat is fiút hozott ki, bár én nem hiszem, hogy pont aznap fog születni!
Mi szilikonos és fogszabályozós cumit vettünk, a szilikonos tovább tart, a latex hamar elérik, főleg a fertőtlenítések miatt, legalább is öcsémékkel ezt taptasztaltuk annak idején!!

Ma cseteltem velük, azt modnta, hogy párizsban már tavaszi illet volt ma és 10 fok körüli a hőmérséklet, és ott csak fél 6-kor sötétedik, és felemlegettük, hgoy annak idején én dürdettem először a lányukat, mert én voltam a pótnagymama, vagyis a segítségük két hétig!

Nyetus,
Nagyon cuki a síbajnok, mi is ennyi idősen kezdtük az öcsémmel, megszakad a szívem, hogy az idén ki kell hagynom, de remélem megéri ezért a mozgékony pocaklakóért!!!! Majd jövőre, már nagyon készülök, hogy vihessük magunkkal a pöttömöt is!!

Eveka,
mi is mindent megvettünk már, sőt ma a kórházi csomagomhoz is megvettem a betéteket és egyéb nyalánkságokat! Sőt kifaggattam a gyógyszerészt a homeopátiás bogyókról is, adott két füzetet, majd holnap átolvasom, abban mindenre megvan, hogy mit lehet szedni, mennyit, ...!!!

Üdv közöttünk Neszi!

Most megyek a páromhoz, mert végre itthon van hétköznap is, gyorsan kiélvezem!
szép álmokat!!
tamesz+ubulka

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Szia Tamesz!

Sajna nekem nem látszott a neme 4D-n, mert elől tapad a méhlepény, és emiatt nem is igazán volt élvezhető a 3-4D (annál inkább a 2D)!

Akkor maradok a szilikonos cuminál. Már, ha egyáltalán szükség lesz rá.

Neszi!
Mint gyakorló anyuka, neked mi a véleményed erről a mibőliskészültacumi-ról?

Tényleg, van vki, akinek elől tapad a méhlepény? Azt hallottam, hogy ebben az esetben nehezebben fordul be a baba a szülőcsatornába, kevésbé érezni a magzatmozgásokat (na, ez nálam nem igaz), stb.

Brigó

Kép

Kép
brigó

Nyetus!
Nagyon aranyos a kis sielő manóka.

Neszi
Hogy lehet,hogy máj 1-re vagy kiírva és 21 hetes vagy,én május 8-ra vagyok és aszerint 22+2 vagyok.Akkor te 23 körül vagy nem?

Babus
Elég érdekes ez a kikötés,hogy időre kell mozogni,én még ilyet nem hallottam,bár lehet majd fogok!Én már kezdtem beparázni,mert alig éreztem mozgást,aztán egész éjjel akkorákat kaptam,hogy alig bírtam aludni,ma egész nap mozgott.És a napfénypontja végre apa is érezte a nagy rúgást,úgy örültem,hogy végre ő is érzi.

Egyébként ma voltam orvosnál és minden ok,keményedésre Magne B-ét kell szednem.Méhszáj 3000.És találkoztam a leendő szülésznőmmel,nagyon aranyos,mondta,hogy 30. hét körül megmutat mindent,és bármi kérdésem van szóljak neki.Nagyon aranyos.

Ezt a kína naptár dolgot nem teljesen értem,amit bekarikáz hónapot az mit jelent?Mert másiknál azt olvastam a fogantatás hónapját veszi alapul,az pedig májusi babánál nem július,hanem augusztus!Nekem bekarikázta a júliust és fiút mutat,de az én nyuszikám augusztusba fogant úgy már lányt hozna.

Timurr 22+2
Vendég

Brigo!
En a szilikonosra eskuszom es abbol is az
Aventra igaz kicsit nehezebb szivni mert kemenyebb mint a latex viszont sokkal higienikusabb es tatrosabb is. Konnyebb tisztitani. A"jatszocumink"is mind szilikonos.Ez persze csak az en velemenyemKép
neszi

Brigo
Nekem a mellső falon van,de azt mondták az jó.És én újabban elég jól érzem a rugikat.

Timurr
Vendég

Timurr!

Az en dokim a baba korat szamolja meretek alapjan. Az utolso mensim elso napja julius 24-en volt ha onnan szamolok akkor valoban 23 hetes vagyok.A ciklusaim pedig mindig inkabb 34 nap koruliek voltak es ebbol is adodik. Pattinal is igy volt 27-re voltam kiirva es 28-an reggel 6:15-kor szuletett megKép
neszi

Babus
Vicces ez a pontban 5-kor bal oldalra fekve figyeljük a mazgatmozgást a szülésig. És akkor mi lesz a CTG-vel, amire Apucival elvileg 4 után fel gyertek Pestre?
Remélem sikerül a gyömgyösi kórházban megbeszél valakivel, hogy ezeket megcsinálja. Most jön majd valamikor az igazi tél, az utazás sem tesz majd jót neked. MInden második nap összesen 160-170 km-t kocsikázni, nem egy kismamaálom.

Szerdán 1/2 4-re megyek dokihoz, aztán majd jól kifaggatom, hogy mikor kell majd CTG-re mennem.
Amúgy nekem még semmilyen kenetvétel nem volt, remélem a szülésig valamikor megcsinálja.

Timka
timka

Nyetus
Nagyon vagány a kölök!

Zsuba
Te aztán igazán tapasztalt lehetsz! A lányok mit szólnak a kistesóhoz?

Tücsök
Én frankón nem értem ezeket a méret alapján megállapított szülési időpontokat. Mert ugye a gyerek nem akkor születik, amikor elér egy bizonyos hosszt, vagy súlyt.
Egyébként nekem az ultrahangon nem mondják azt, hogy akkor eszerint ennyi, vagy annyi, mert mindenre más időpontot ír.

Vicces dolog ez a magzatmozgás-figyelés! Én még nem hallottam róla, hogy ezt így kell, de kíváncsi lennék, mit csinálnának, ha reggel 7:30-kor jelentkeznék, hogy nem volt 10. (szerintem semmit Kép)
zsana75

Neszi
Úgy látszik orvosa válogatja,nekem is elvileg egy héttel fiatalabb volt az uh-án,de azt mondták,hogy maradjunk a számolásnál,de én úgy érzem az az egy hét ott is van minuszba,szerintem a babák nem pont akkor fogannak amikor a nagykönyvben le van írva.

Timurr
Vendég

Neszi!

Kösz a választ.
Csak azért érdeklődöm, mert ugye ideje lenne lassan megvenni a dolgokat, és lehet, hogy nem is lesz szükség cumisüvegre (illetve magára a cumira), de akkor is inkább veszek. De már itt leragadtam a vásárlásnál. A héten akkor megveszem. Legalább ennyi már lesz Juniornak.

Timurr!

Nekem sem mondták, hogy rossz helyen tapadna a méhlepény ("a lepény a mellső falon tapad, jó helyen"), csak ennyit hallottam valahonnan, hogy, ha már választani lehet, akkor jobb a hátsó fali tapadás.

Brigó

Kép

Kép
brigó

Brigó
Nekem is a mellső falon tapad, és viszonylag későn kezdtem érezni a magzatmozgást.
Hogy nehezebben fordul-e be, azt nem tudom. Nekem eddig mindig fejjel lefelé volt, amikor nézték és a csuklást is onnan érzem. Remélem ez marad is így!
Többedik babások mondták, hogy egészen más érzés a mozgása, ha a mellső falon tapad.
zsana75

Brigó
Ezen mi nem vacilálhatunk,remélem minden rendben lesz.Kép

Timurr
Vendég

Na, majd lesz valahogy.

Most találtam egy ilyet.
http://babaszoba.hu/topics/articles?aid=99;BCID=20B18DDF-7B46494F-3A65B6E3-60CA9571

Persze ez még messze van (legalábbis nekem), de jó tudni, hogyan "osztályozzák" az újszülötteket.

Kép

Kép
brigó

Sziasztok, szép estét!!!

Zsana!!

16 éves Ági lányom előbb egy kis sirógörcsöt kapott, de mostanra megnyugodott, Orsi és Ancsa nagyon örülnek a kistesónak.
A lepénytapadást olvasom, hogy téma itt, a lényeg az,hogy ne tapadjon mélyen, mert a természetes szülést akadályozza.
A másik a magzatmozgás, 16 évvel ezelőtt is figyelni kellett és emlékeim szerint azért a du. 5-6 óra ajánlott, mert ez az idő talán egy nyugisabb része a napnak. De valójában mindegy, hogy mikor, csak aki reggel nézi az ezután is reggel nézze. A babáknak van egy kialkult ritmusuk már a pociban is, alvó és ébrenléti szak. A jelentős eltérés figyelmeztethet arra, hogy már nem érzi magát valami jól bent a babó.
zsuba31

Sziasztok!
Nekem Pattinal a melso falon tapadt a lepeny es semmi komplikciot nem okozott hamar befordult a csatornaba is. Konnyen is szuletett. Most hatso falon tapad erol nincs tapasztalatom, remelem igy sem lesz gond.Es hasonloan hamar megszuletik majdKép
neszi

Sziasztok!

Milyen nagy csend van ma itt??? Mindenki alszik az esős időben? Vagy mindenki csavarog??
Nekem ma semmi kedvem kimozdulni, most azon töprengek, hogy mit főzzek vacsira, rakott vagy paprikás krumplit???

Na jó, elmegek én is pihizek kicsit!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Zsuba
Nekem 5-től 6-ig egyáltalán nem a nap legnygisabb része, sőt, szerintem sokunknál nem az. Egész nap egyedül vagyok, ráérnék. De fél 5 köröl hazaér apuci a munkából, csinálom a kaját, vacsizunk, mosogatok, elpakolok utána (mert kis trehányKép), kb. fél 7 körülre van egy kis időm leülni, viszont 7 órakor már megyünk le kutyussétára. Így max. 8 után érek megint ágyat.
És akkor még arról nem is beszéltem, hogy mi van, ha mondjuk elmegyünk vásárolni, merthát csak este tudunk menni, mert apuci nappal dolgozik.

Brigó
Én is vettem cumisüvegeket (valami Nuby márkájú, és Aventes, amit a mellszívóhoz adtak) és cumikat is(ez is Aventes). Persze nem szándékozom feltétlenül használni őket, de abszolút nem ellenzem, és ki tudja, mikor vesszük majd hasznát.

Amúgy azért jó szerintem idejében elkezdeni vásárolni, mert annyi apróság van, ami első vagy második nekifutásra eszünkbe sem jut, pedig fontos. Mi folyamatosan szűkítettük a kört. Először a "legbabásabb" cuccokat vettük meg, mint babakocsi, bébihordozó, kiságy, ruhácskák, stb. Aztán már jött a kiskád, cumik, stb. És még mostanság is annyi apróság jut eszembe. Lázmérő, vízhőmérő, orrszívó, sterilizáló lötyi, eldobható pelenkázóalátét, melltartóbetét. Anyummal (ő is rendelőben dolgozik) majd íratok fel köldökellátáshoz 70%-os alkoholt, Hexaclorophen hintőport, fürdető krémet.
És még mindig nincs betét meg eldobható bugyim. És érdeklődtem a mi kórházunkban mi a szokás, és sajnos Tena-pártiakKép, így sajnos azt a pár napot kénytelen leszek átvészelni benne. De amint hazaérek, átcserélem valami hiper-szuper nedvszívóképességű Allways-re.

Mától elkezdtem lecsökkenteni a Magne B6-ot. Eddig 2*1-et szedtem, mától pár napig 1-et fogok, aztán teljesen leállok vele. Kíváncsi vagyok, fogok-e érezni már valamilyen keményedést.
De az nem baj, hogy az Elevitben is van magnézium? Egyetlen szem Elevitben kétszer annyi magnézium van, mint szintén egy szem Magne B6-ban. Viszont nem szívesen hagyom abba az Elevitet, mert most fog majd intenzíven hízni Kristóf, én meg hát nem étkezem valami változatosan meg egészségesen, így ráférne egy kis vitamin-és ásványianyag pótlás.
De talán még vagy 2 hétig szedem rendesen az Elevitet, aztán pedig majd átállok a kétnaponkénti szedésre.

Babus

Kép
babus2005

Ja, és 10-kor keltem, de már mostanra megvan a 10 mozgás, csak éppen megint nem fekve, hanem kutyaséta, meg reggelizés, meg ülés és internetezés közben. Hát ez van. Az én Kristófomnak aztán senki se mondja meg, hogy mikor mozogjon:9

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok,
néha ide is benézek ,de annyi itt a termés, hogy alig bírlak benneteket követni.

Ha még aktuális a fülbevaló téma: nekem még a kórházban fúrták (nem lőtték) ki a fülem, de amikor bölcsibe mentem, akkor azzal rémiszgették anyut, hogy ki fogják tépni a fülemből a fülbevalót. Anyu persze megijedt és kivette. (Ekkor már 2 éve hordtam.) 11 évesen kellett belövetni újra, mert addigra beforrt, csak a helye látszódott.
Egyébként most lányunk lesz az Uh szerint (van már egy 3 és fél éves fiunk), ugyhogy nálunk is felmerült ez a fülbelövés kérdés. Szerintem nagyon helyesek a kiscsajszik fülbevalóval, de attól félek, hogy a fül ugye tele van akupunktúrás pontokkal és egy ilyen lukasztás "túl nagy sokk" egy bébinek ebből a szempontból. Ti értetek ehhez?

Cumi ügyben pedig: a latex (gumi) allergiás reakciót okozhat az arra érzékenyeknek. A szilikonosnál azonban arra kell vigyázni, hogy amikor már kezd a cumi kifehéredni és megdagadni, akkor kezdhet a szilikon is oldódni. Vagyis ki kell dobni és újat kell venni.
Egyébként nálunk a fiam irtó nagy cumis még mindig. Neki a NUK jött be és abból van altatós is, ami azt jelenti, hogy amikor hason alszik és átfordítja a fejét, akkor nem akad be annyira az ágyba, mert laposabb a hátoldala.
Újszülötteknek pedig lehet, hogy egy sima gyógyszertári Margaréta cumival ajánlatosabb kezdeni, mert állítólag annak a formája hasonlít a legjobban az anya mellére. Csak hát az meg kizárólag latexben létezik. Viszont csak kb 100,-Ft, így ha a bébi nem igényli a cumit, akkor nem dobtunk ki annyi pénzt.

Laga 22+6
laga

Sziasztok!
üdv minden új pocisnak!Köszönjük a dícséretet Dini nevében.Egyébként ez a síelés 30-án volt Mátraszentistvánon,ahol van egy lankás műhóval borított rész.Jövőre mi is szeretnénk egy ausztriai síelős szilvesztert ha összejön.
Cumi:nálunk Dini nem volt túl nagy cumis,kb.1éves koráig használta elalváshoz.Viszont csak és kizárólag a NUK szilikonos altatócumi jött be neki.Gondoltam most is ilyet nézek és képzeljétek sehol sem találtam.Végig néztem az Árkádban az összes boltot+tesco+auchan de ott sem volt.Lassan kezd a fészekrakó ösztönöm felszínre törni mert mindent a helyére akarok tenni és beszerezni a hiányzó dolgokat.Van még jócskán.Szerintem a januári üres óráimat ezzel fogom tölteni.Persze apa nem igazán érti,hogy hova sietek de ha rajta múlna akkor február végéig várna.
Fülbevaló ügyben még nem jutottunk döntésre.Először szülessen meg,fogjam a kezembe és majd lesz valahogy.A téma felvetése egyébként jó volt mert mint fiús anyuka eddig eszembe sem jutott.Azért hiába második baba,mivel csajszi úgy érzem minden megint új lesz.
Csütörtökön megyek dokihoz és megnézzük uh-n,már nagyon várom.
Befejezem a szófosást,sziasztokKép
nyetus76

Raktam fel karácsonyi pocis és Dolfi kutyás képeket az albumomba, akit érdekel:
http://babanet.hu/album/main.php?album=4156&page=1
Nem túl jó képek, de most csak ennyire futotta
Majd ma este akarok apucival újakat csináltatni, meg a babaszobáról isKép Mert holnap vissza kell adnunk az apósoméknak a digitális fényképezőt, mert mennek nyaralni (vagy telelni) és kell nekikKép

Babus

Babus

Kép
babus2005

Kétszer írtam aláKép BocsiKép

Kép
babus2005

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?