Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Orsi, gratulálok és sok boldogságot kívánok Flóra babához!

Andi, ne aggódj, nem lesz semmi baj. Anyukám óvónő volt, és mindig azt mondja hogy jobb ha az elején sír a gyerek, mintha eleinte vidáman bemegy a csoportba, majd pár hét múlva tudatosul benne hogy ez bizony mindennapos program és akkor kezd sírni.
Balázs simán beszokott az oviba, aztán mégis a nevelési tanácsadóban kötöttünk ki. :(

Sziasztok
Andrea
Vendég

Andi!

Nekünk jól telt,először kicsit meg volt szeppenve,de mivel a bölcsisnénivel már találkozott könnyen eljátszadozott :) Néha szólt h. anya v. Veroka(mostanság így hív)
Én magasról le voltam ejtve :) Bár ez biztos változni fog mert mikor szülői volt mondták h. eleinte azt hiszik játszótéren vannak :)
Alig akart eljönni,mondta később, h. holnap jön Gréta babához és játszani fognak :) Ma 1 órát töltöttünk ott.
Míra kis barátja is odajár,ma Adriánnak nem volt jó napja és sokat sírdogált :( Állítólag múlt héten nem volt semmi gond.
Próbáld magadat is meggyőzni h. Veronikának is nagyon jó helye lesz ott és úgy is lesz :) Azt olvastam vhol,h. megérzik a kis manók ha nem szívesen engeded el,de ha magadban helyreteszed a dolgokat működni fog.Én már készülök lelkileg h. lesz néhányszor sírás,de jól fogja magát érezni ott.

Vera

KépKép
viranka

Orsi :)

Gratulálok Flóra babához! Szép nagy baba! Nagyon várom a képeket! Jó egészséget és sok tejecskét! :)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Orsi!!

GRATULÁLOK!!!

Flóra baba nem akart tovább bennt nőddögélni, anyukáját akarta kímélni :-) már most jó baba! :-)
(bezzeg Tündibündi, hiába kérleltem hogy bújj már elő..)

Sok- sok tejecskét!!!

mentem mert nyikorgás van..
Mese
meske

na mi van, sehol senki? Ejnye..

Mese
meske

Na akkor a story:
Vas este bementünk a kórházba, 6- ra beszéltük meg a szülésznőmmel egy nst-t. Addig mivel a dokinéni csütikor rendelt, és a szülésznőm akkor nincs bennt, a normál nst-re mentem az Sztk- ba. Nst lemegy, szülésznő hümmög, így forduljak, meg úgy, de a vége az lett, hogy inkább megmutatja az ügyeletes orvosnak. Ő megnézte, és kérte, hogy csináljunk egy cukros infúziót, ami ha lecsöpög, egy újabb nst követi. Hogy csak ez most épp ideiglenes dolog, vagy sem, adjunk egy kis löketet a méhlepénynek. Energiát :-)
Ez megtörtént, már jó is lett, de szinte kérlelve mondta a doki, hogy jó-jó, és ha az elsőt nem látta volna, semmit se mondana, de így lszi- lszi hadd vizsgáljon meg. Meg előélet, Levi 37.hét, méhlepény akkor már kezdett elöregedni- de itt volt burokrepedés. Jó, rendben, hoppá, 4 ujjnyira nyitott méhszáj, baba az úton, csak épp a burok tartja vissza. Na ő felhívja a dokinénimet, mert ebből ma baba lesz.. Mire én a szülésznőmnek, inkább majd holnap :-)
És komolyan is gondoltam :-)
Dokika jön vissza, dokinéni már jön is.. Beöntés picike (amennyire féltem tőle, annyira nem volt vész, mert hogy az is meggyorsítja a folyamatot, homeobogyik fájáserősítők, átöltözni nem tudtam mert Péter még nem hozta a cuccom. Barátnőm mondta is, 2 napos túlhordással nem volt nálam a bőröndöm?? Mire én: de hát csak nst-re mentem be :-) Utólag jöttem rá, hogy jé, tényleg :-)
Ja, apa meg Levi kinnt vártak nst alatt, majd elküldtem őket nagyihoz vacsizni, mert hosszabb lesz (cukros inf, újabb nst), még jó hogy nagyi közel lakik. Aztán meg ugrasztottam, hogy irány haza, Levi le, bőrönd fel, és vissza, addig anyu elindult hozzánk, hogy ott aludjon nálunk, míg apa hazaér.. A hugom volt megbeszélve, de ő épp kiugrott külföldre.
Dokinéni megjött, kb 8- kor szóltak neki, fél körül megjött, 9-kor burokrepesztés (nem fájt), homeobogyik, kezdtem érezni v.mit. Fél 10 körül kezdtek jönni a fájások, de lightosan, 10-kor viszont hirtelen bedurvultak, már hirtelen 2 percesek, majd abba se maradtak. Épp kiszaladtam pisilni, 10-kor, és 2 fájás között akartam visszajönni, mire eltűntek a szünetek. Berohantam (3 lépés) a szülőszobába, kétségbeesve, hogy nincs szünet, dokinéni és a szülésznőm volt bennt. Mire ők, na akkor ugrás az ágyra, tili- toli, szülőággyá alakítás, nincs-e tolófájásom? Nincs, de Péter sincs még itt. Dokinéni meg: 5 perc múlva itt baba lesz, mire én: az nem lehet, mobil, hol vagy? A kórház előtt, na mondom, futás, dokinéni azt mondta hogy 5 perc.. Pétert elkapták kinnt, a kötelező 1000Ft-os apuka ruci elmaradt, gyorsan 1 zöld köpeny, papucs, és bezavarták. És még hozta a laptopját is, hát nem édes :-)
Azért az 5 percből 38 perc lett, lehet ha egy ténsasszony vagyok, 5 p alatt kitolom, nade kérem.. A lényeg: közel se volt annyira fájdalmas mint Levinél, az sem mikor a fejecskéje feszített. Egyből felsírt, 10/10-es Apgartot kaptunk, rám tették egyből, ott pihegett rajtam, annyira jó érzés volt. Meg az is, amikor kibújt a fejecskéje, és mondták hogy simogassuk meg, olyan kis puha volt :-)

A félhomályról ,a nyugalomról, a szülési pózról már nem is beszélek, minden úgy ment ahogy szerettem volna. Péter is azt mondta, hogy a dokinéniből csak úgy sugárzott a nyugalom végig, hogy minden rendben van, őt is megnyugtatta.

Annyyira jó volt, olyan csodálatos dolog, hogy újra ilyen kis csöppség van a kezemben, és cicizünk, hogy már most nehéz szívvel gondolok arra, hogy ő is felnő :-) és egy visszabeszélő kiscsaj lesz :-) akinek felvágták a nyelvét :-)

Na képpekel még adós vagyok

puszi
Mese
meske

Mese :)
Nagyon jó sztori! :D Jó pörgősek voltak az események. :)
Várjuk a képeket a kisasszonyról. Esetleg a bátyussal együtt? :D

Lányok!
Írjatok, mert Orsitól kapni fogunk, ha visszajön! :wink:

Velünk minden Ok. Bár lehet, hogy munkanélküli lettem. Vasárnap kicsit összebalhéztam apukával, ugyanis tartoznak egy csomó pénzzel és mondtam, hogy jó lenne, ha fizetnének. Erre elkezdett siránkozni, meg a barátnőjét szapulni-megjegyzem a csaj dolgozik egyedül, ő otthon vakargatja a hátsóját vigyázok a gyerekekre ürüggyel-a vége az lett, hogy én leszek a hibás, ha a lányait szét kell választani, mert az egyiket az egyik, másikat a másik nagyihoz kell küldenie. Úgy jött ki az egész, hogy én nem nézem a gyerekek érdekeit, csak a pénzt, mert ha a lányokra tekintettel lennék, akkor még vigyáznék rájuk nem tudom meddig ingyen, amíg ő munkát talál és utána pedig heti 5-6 napot, napi 16 órát és majd egyszer visszafizet. Hát elég türelmes ember vagyok, de hülye azért nem. Miért nem akarja, hogy mindjárt fogadjam őket örökbe! Másnap reggel hívott a csaj és neki is elmondtam a beszélgetést. Megígérte, hogy visszahív, kitalálnak valami működőképes tervet.
Azóta fizetetlen szabin vagyok. :D Nem bánom, ha nem jönnek, persze Bercinek hiányoznak, de ilyen dinnye pasival én nem akarok foglalkozni.
Na, ennyi!

Üdv Mindenkinek!

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Kedves Orsi!

Én is gratulálok Flóra érkezéséhez!!! :) :) :) :) :) :) :)
Sok tejcsit és egészséget kívánok nektek!

Puszi mindnekinek: Kisdió
kisdió

Sziasztok,
én nagyon le vagyok maradva úgy látom:(

Először is nagy Gratula Mese Tündérkéjéjez,és Orsi Flóra babájához!
Mindkettőtöknek jó egészséget,és soksok tejcsit kívánok.:):):)

Nálunk sajnos elég sok rossz dolog történt ez elmúlt hetekben,valahogy mintha rosszul állnának a csillagok,és negatív energiákat kapnánk:(
1 hét alatt a családba 3 autót loptak el,a tesóméktól 2-t,és apuékét.Mindet a kertből:(
A nagymamámat az utolsó pillanatban találták meg otthon,rosszul lett,és összeesett.Még szerencse,hogy a nangynéném vitte neki aznap az ebédet.Rátörte az ajtót mert nem nyitotta ki a nagyi.Ha aznap nem megy hozzá,a nagyika már nem élne:(
Ráadásul a Mayával megint alvásgondok vannak-nem akar a szobájában aludni.Van hogy átmegy a Maxihoz és odabújik mellé,de többnyire minket ébreszt,éjjelente 4-5-ször is.Kezdek nagyon belefáradni,alig alszunk valamit a Tomival emiatt.Ha ott alszik velünk akkor is folyamatosan dobálja magát,és forgolódik.
Az ovi sem úgy indult ahogy én azt szerettem volna:(Minden reggel hiszti,sírás-pedig az ovónéni azt mondja,hogy amikor elmegyek utána semmi gond,és teljesen jól eljátszik a barátnőivel,alszik,eszik rendesen.Azon gondolkozom,hogy lehet,hogy megint pszichologushoz kellene fordulnom,mert egyszerűen nem tudom hogyan kezeljem a dolgait.És a türelmem is kezd elfogyni.:(
Maxikával nincs semmi gond,csak nagyon hiányzik neki a Maya,egész nap keresi őt,és kérdezgeti,hogy mikor megyünk érte az oviba.

Nagyon rossz folyton azon tépelődni,hogy hogyan kellene csinálnom inkább,vagy hogy hogyan ne.Hogy neki is és nekünk is jó legyen,legyek-e szigorúbb,vagy engedjek.Nehéz!És a Maya ezt tudja,és kihasználja a gyengeségemet:(

Ne haragudjatok,hogy ilyen hirtelen csak így rátok zúdítom a gondjaimat,de jó hogy ide leírhatom ezeket!

Remélem mindenkinek jól indult bölcsi,ovi,suli,és ti si jól vagytok csajok!

Mindenkit puszilok,és mégegyszer bocsi,hogy csak így betörtem most ide!

Fürdetés:Amikor a Maxi megszületett én őt fürdettem, apa meg a Mayát.De volt hogy mind együtt fürödtünk:)
2 hónapos korától együtt fürdött a 2 gyerek a kádban:)

Puszi,Szilvi
nanda

Sziasztok!

Megint eltűntem egy kicsit, mentségemre legyen mondva, hogy azért, mert otthon nincs internetem, itt bent meg a melóhelyen nem nagyon tolerálják ezt a csiricsáré szines "tisztánlátszikhogymostnemammunkávalfoglalkozom" honlapot. /most is csak sutyiban irogatok, amennyire lehet kicsiben nyitom meg a honlapot.. :)/ Ráadásul a múlt héten végig szabin is voltam.. Szóval "mosom kezeimet" :)

MICSODA ESEMÉNYEK! :)

Gratulálok Mesének és Orsinak a duplamuttisághoz! :)
Minden jót babáknak mamáknak :)

Rita, Nanda! Nagymamiknak jobbulást. Rossz időszakok mindig vannak az ember életben, gondoljatok az ausztrál szörfösök mottójára: minden hullámvölgy után újra felfelé repít a víz! :)

Anikó, Andi! Hátatoknak további jobbulást.
Anikó - remélem azért Bencus meggyógyult, Kata meg szépen lasan mexokja a sulit is. :)

Andi, Vera! Lili 4. hónapja nyomja a bölcsit és higyjétek el, hogy csak az első időszak nehéz egy picit. 1-2 jótanács, ha megengeditek, hogy okoskodjak:
- minél rövidebb beszoktatást hagyjatok, minél hamarabb átállva az egésznap benthagyásra.
- minél rövidebben búcsúzkodjatok reggel, annál kevésbé hergeli be magát.
- ha lehet papa vigye, tőle könnyebben elszakadnak általában. Aztán ha megszokta már mind1.

Manóci!
Köszi hogy gondoltál ránk: Aug. 30. óta bent lakunk a lakásban, igaz gáz még nincs /ergo se főzés, se melegvíz / de ott lakunk. Útfelbontást tudom, mert persze pont azon a szombaton kezdték el amikor mi elkezdtük a költözést.. /jellemző/ nem volt egyszerű, hogy állandóan eszetlenkedni kellett, hogy honnan hajtsunk be az utcába, a kocsifelhajtónkról nem is beszélve. Aszem múlt hétvégén láttalak benneteket piknikezni kint a kertben, de most úgy el voltam havazva a pakolásokkal az elmúlt héten, hogy nem volt időm jelentkezni nálatok.
A lakás még így is gáz és káosz.

Mese: én a dobozok szót már hallani sem bírom, nem lehet egyszerű egy incuripincuri és egy nagyobbacska mellett...
Múlt héten a szabi alatt én sem vittem bölibe Lilit, mert nagyon rossz lett volna a lelkiismeretem, ha a 10 nap szabimból ami ebben az évben van 5-öt nélküle töltöttem volna el, de nagy segítség volt a törpe gondolhatjátok.

Egcsi! szuperek a képek nagyszerű élmény lehetett... Timinek drukk megy. Nála már Lilla is eléggé sietett igaz?

Többieknek most bocsi, hogy nem írtam, de muszáj mennem, itt áll mellettem a főnök... :( :(:(:(
pusz
Macs
maccs

halihóóóóó!

Írok én is :wink:

Mese!
Jó gyorsan szültél :) Jó volt olvasni,megmosolyogtam :)
Képek ??

Egcsi!
nagyon gáz,h. nem fizetnek :evil: te talán ingyen kapsz mindent a botban ? De legalább nyugodtan próbálkozhattok a tesóval :lol:
Jó a vonalzód :)
Képek nincsenek még?

Nanda!
Nagyon sajnálom a mi veletek történt :( legalább kiírtad magadból a gondjaidat.Sajna nekem tapasztalatom e téren nincs eddig.De vki biztos fog segíteni :) Tavaly a pszihológus segített?
Maya a másik óviban is ezt csinálta?

Andi!

Nálatok bölcsiben mi a helyzet?

Nálunk minden rendben eddig semmi hiszti nem volt a bölcsiben,ma beadtam 1/2 10-kor elbújtam és 11-kor kellett " megérkeznem" :) Míra nagyon jól elvolt,megint nem akart eljönni,az egyik bölcsisnéni mondta nem tudja mikor fog MÍra sírni,de tuti fog mert még nem volt olyan gyereke aki nem sírt volna :) Pénteken már ott fog ebédelni :)

És már aszfaltos az utcánk :) Olyan jó :) :)

Pusz vera

KépKép
viranka

Hali,

Andrea,
Köszi a biztató szavakat. Én anyum is óvónő volt régen és ő is azt mondta h szerinte nem lesz manóval semmi baj. Na meg az elmúlt fél évben már kicsit hozzászokhatott h napközben nem mindig velem van.
Miért mentetek a nevelési tanácsadóba?

Vera,
Lekopogom eddig nincs semmi baj. Tegnap mi is mentünk 9-re, kicsit előbb odaértünk így kimentünk az udvarra, ott rögtön körülfogták a gyerekek, kérdezgették h milyen játékai vannak ( reggel felpakolta a fél játékállományt :) Majd megérkezett az ő gondozónénije, kézen fogta, mondta neki h gyere Veronika megyünk játszani, anya elmegy. Elköszöntem tőle én is mondtam h egy óra múlva jövök. Nem volt sírás se amikor eljöttem, se amikor mentem érte. Azért én is kukucskáltam mielőtt bementem érte, jót mosolyogtam mert ült a 3 másik gondozónéni és köztük áll a lányom és magyaráz ezerrel :D Ma meg már vissza sem nézett amikor kijött érte a gondozónénije. Ma már két órát volt bennt, holnap is és szintén pénteken fog majd ott ebédelni. Aztán majd kedden próbálják meg ott altatni. Erre még kíváncsi leszek hogy fog aludni. Viszont tegnap éjjel egy órán keresztül ültem az ágya mellett. Lehet h így jön ki azért a változás. Egyébként pont ettől a lelki dologtól féltem nagyon, h megérzi azt mennyire bizonytalan vagyok és nem szívesen engedem el őt :?

Meske,
Tényleg nagyon gyors szülésed volt. Olyan jó olvasni a kis csöppséges szavaidat. Melyik kórházban szültél?

Egcsi,
Képzeld nemrég olvastam egy könyvet, Dadusnapló volt a címe ahol pont ezt írta le egy lány amit meséltél. Először csak mind hosszabb és hosszabb ideig kellett vigyáznia a gyerekre a megbeszélthez képest, aztán nem is akarták kifizetni pedig full gazdagok voltak. Azért nem semmi hogy így gondolkozik a gyerekéről a kedves apuka.

Nanda,
Szívesen meghallgatunk ha valami problémád van, panaszkodj csak nyugodtan. Nem lehet hogy az ovi miatti érzelmek éjjel jönnek ki? Én ezt láttam a manón hogy amikor először elkezdtem dolgozni és nem voltam vele akkor napközben semmi baja nem volt, éjjel meg jöttek a sírásrohamok.

Maccs,
Neked is köszönöm a kedves szavakat. Hátam változatlan, járok hetente kétszer kezelésre, azokon a napokon sokkal jobban fáj, de másnap egy kicsit jobb. Itt a bölcsiben két hét a beszoktatás, jövő hét vége felé lesz bennt egész nap. Ennél gyorsabbat nem szeretnék, de eddig nincs nagyobb baj, legalábbis úgy tűnik. Nekem az ő gondozónője nem annyira szimpi, kicsit mufurcnak tűnik de lényeg h manó szeresse. Lakáshoz hajrá, lassan majd bepakoltok.

Puszi
Andi

Kép[
Kép[
kostyika

Sziasztok,
Manók végre ágyban,én hulla vagyok.:(
Most hogy a családban nekem van egyedül autóm,én segítek mindenkinek,és 2 hete egész nap megyek:(

Macs,Vera,Andi:)
Köszi:)

Tudom én is hogy az ovi miatt lehet ez a nem alvás,meg sztem az is hogy a Maya tudja,hogy a Maxi itthon van velem,és nem érti,hogy neki miért kell mennie,a Maxinak miért nem:(
A régi oviban is volt ilyen az elején,amikor beszokott de néhány hét után elmúlt.Viszont észrevettem olyan dolgokat a Mayán amiket eddig nem csinált,és ez aggaszt.Sokszor olyan idegesen morzsolgatja a ruháját,meg dobol a lábával,hangosan beszél,kiabál:(Ez valamilyen figyelem felkeltés lehet,illetve a benne lévő feszültég valamilyen nemű kifejezése,levezetése.Magába folytja a kis lelki problémáit,és egyszerűen nem tudom kiszedni belőle,hogy mi lehet a baj.Folyton rágom magam,hogy tényleg kell-e az az ovi neki,és hogy ne várjak-e addig amíg a Maxi is elkezdi,és akkor könnyebb lesz nekik együtt,de akkor mindig azt látom magam előtt,hogy más is jár oviba,és sokan keresztül mentek ilyenen,és csak én fogom fel ilyen drasztikusan a dolgot.És egyáltalán nem olyan rossz ott neki.Aranyos ovónénik,gyerekek is mindig keresik a társaságát.

Szóval nagyon nem tudom,hogy mihez kezdjek,és ezért gondoltam,hogy megkeresem a pszichológus nénit az oviban.Ő ott még figyelemmel is kísérheti akár.Remélem változni fog a helyzet,mert én nagyon nehezen tudok ezzel a tudattal még elaludni is.Hát még egy gyerek:(

Jó éjt Mindenkinek!

Szilvi
nanda

Nanda :)

Autók :( Nagyi :( Jobban van már?
Maya: Az biztos, hogy megérzik, ha nem vagy biztos a dolgodban! Ha segít a pszichomókus, akkor menjetek megint. :)

Maccs :)
Költözés, pakolás-hajrá, egyszer minden a helyére kerül! :D
Igen Timi Lillája a 32. héten született. :)

Vera :)
A vonalzó hűen tükrözi a fiam érdeklődését. Igaz, ma csak 5X néztük Némót, talán megunja egyszer... :roll: Már kívülről tud belőle részeket. :D A kedvencei a cápák, mikor az a rész jön, felderül az arca és vigyorogva kiabálja, hogy "pepe". Tegnap találtam egy cápás könyvet neki, azóta azt nézegeti és magyaráz, hogy a cápa szúrós foga és megeszi a halacskát és szegény halacska és úszik a cápa a vízben stb, stb. Megőszülök, ha óceánbiológus lesz. :roll:

Andi :)
Remélem a hátad majdcsak megjavul! :) Dadusnapló:nekem is írni kellene egyet. :D

Ovis és bölcsis anyukák! Kitartás! Nekem is a szívem szakadna meg, már most parázok, hogy mi lesz 2 év múlva, amikor szándékaim szerint elengedem az én kicsi fiamat az oviba... :?

Ma levágta a párom Berci haját. Egyáltalán nem sírt, igaz, két napja azt magyarázom neki, hogy apa levágja a hajadat és milyen csinos leszel.... Én viszont majdnem elbőgtem magam, hogy itt van az kisbabakor vége igazán és most már tényleg nagyfiú és el is raktam a hajából emlékbe. Tiszta dinnye vagyok! :)
Itt vannak az előtte és utána képek. Kép Kép
Olyan furi tüsi hajjal, de nagyon jól áll neki, nem?
Most megyek. Mindenkinek pusszantás!

Anikó? :) És a többiek? :)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Egcsi,:)

Angolul,vagy magyarul nézi Berci a mesét?Ő beszél már valamennyit?

HajvágásMaxiét én szoktam,géppel kb 5 perc alatt a kádban.Én 1 éves kora óta vágom kopira,és nagyon szépen megerősödött a haja.Remélem neki nem hullik majd ki mint az apukájának :)

Nagyi jobban van,már otthon is van,de folyamatos felügyeletre szorul.Epekőműtétet végeztek rajta,már nagyon súlyos stádiumban volt.Mondta a doki,hogy elzáródhatott volna az epevezeték,és akkor robban bent minden :(

Ovi miatt ma reggel is hiszti volt :(
Mit hiszti,olyan keserves sírást rendezett,hogy majdnem én is elbőgtem magam,és miután kijövök az oviból,utálom magam egész napra!

Mese,:)
Maxival ugyanilyen pörgős szülés volt,én nagyon élveztem:)És hogy minden a "kívánságom" szerint zajlott az külön örömet jelentett nekünk.Szerintem ezért is ilyen nyugodt gyerek ,mert ő nem sietett sehová,nem is sietteték,pedig 2 hetes túlhordással született :)
Gratula mégegyszer :)
Tesó hogy viseli?Éjszakák?

Andi:),Vera:),Macs:)
Nagyon irigyellek a bölcsi miatt,nekünk itt nem sikerült,olyan túljelentkezés van :(
Pedig a Maxi már nagyon menne,nem is vihetem reggel a Mayával,mert menne be a terembe,és ő meg azért visít,mert el kell jönn i:)

Nekem is volt hasonló hát ill. derékproblémám ,és nekem egy orosz természetgyógyász segített.Ha jól emlékszem az ORMOS intézetben.

Puszi,Szilvi :lol:
nanda

Ezt most találtam :)

Kép Gergő és Maxi
nanda

Kép Halacska...:)

Kép Ugráló
nanda

Kép

És a kopi fej :)
nanda

Sziasztok,

Hasonlóképp vagyok még mint Maccs, nincs otthon még net, így csak alakalmanként tudok bekukkolni, és végígolvasni mindent.........na azt képtelenség!Szóval azért a fontos eseményeket láttam, nagyon nagy gratul az újdonsült babákhoz, A Tündikéhez, és orsi Flórácskájához is! :)

Maccs, drága ez azért már egy lépés előre, hogy legalább ott laktok, hurrrrrrrrrrrrrrá!Az út,ühm, hát igen, nekünk szerencsénk van a saroktalkünkkel, szóval annyira nem érint a dolog, de azért néha mennék már arra is!
Valószínű láthattál kerti picniket, barátaink voltak kint, főzöcskézni a kispasiukkal, ugyhogy Esztinek is volt társasága :)
Bejöhettetek volna!

Egcsi, teljesen igazad van, hogy megmondtad a magadét az embernek, azért durva!
Legalább kicsit pihizel, és rákészülsz a kistesóra :)
Berci édes a képeken, és jó lett a séró is :wink:

Nanda,sajnálom amik veletek ill. a családoddal történtek ez elég rossz, de minden csoda 3 napig tart alapon, ezután már csak jobb jöhet!
A gyerekekről a képek jók nagyon, szépek ezek a manók nagyon :)

Most ennyi voltam, majd jelentkezem ahogy tudok, puszi mindenkinek
manóci

Nanda :)
Angolul nézi a mesét. :)
Maxi sérója a Gergős képen tök jó? :D Nagyon alteros. :D
Remélem az ovis probléma hamar megoldódik. Tetszik az ugrálóvár, én most rendeltem egyet Bercinek. Állandóan az ágyon ugrál, remélem most áthelyezi majd ezt a tevékenységét. :D

Mónika :)
Nekem is a babuci jutott eszembe, hogy pocakosan úgysem vigyáztam volna már rájuk sokáig. A férjem sem bánja, szerencsére elég jól keres, megleszünk az én pénzem nélkül is. :)

Mindenkinek üdv.

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

Andi, Vera, ígéretesen alakul a bölcsi, bár én még mindig azt mondom (és bocsánat a negatívkodásért) hogy jobb ha az elején sír. Bár remélem a lányok könnyen veszik az akadályt és nekem csak ovis tapasztalatom van.

Andi, már nem emlékszem, Te 8 órában dolgozol? Nevelési tanácsadónál azért voltunk mert az óvónők szerint Balázs szorongó és beilleszkedési zavarai voltak. Ha így is volt, az miattuk volt. A jellemzés amit ők adtak az nem az én gyerekem. Ebben a nevelési tanácsadó is megerősített.

Nanda, sajnálom a történteket. Ami Mayát illeti, szerintem mindenképpen beszélj az óvodai pszichológussal, vagy ha az nem elég, akár nevelési tanácsadóba is elvinném a helyedben. Nekem nagyon rosszul esett amikor azt mondták Balázzsal gondok vannak. Ma már előbb elvinném nevelési tanácsadóhoz. Nem szégyen segítséget kérni, főleg ha a gyerekről van szó.

Egcsi, nagyon jó lett Berci haja. :) Nálunk Balázs ilyen ugrifüles, állandóan a búrorokon ugrál. Ja, az óvónők szerint lassú, összerendezetlena a mozgása. Most kezdett el külön tornára járni, az első alkalommal kapott egy Micimackót "ügyes" felirattal.

Sziasztok
Andrea
Vendég

Sziasztok!

Andrea!

Szerintem nem bántó szerintem amit írtál :) A bölcsisnénik is mondják h. jobb ha az elején sír,mint ha később, és olyan még nem volt h. nem sírt volna gyerek beszoktatáskor... MOndjuk számomra megnyugtató aza tény h. mindketten nagyik és értenek a gyerekek nyelvén :)
Van olyan kislány aki már második hete jár oda és most jön ki belőle,állandóan pityereg :( Ma már ott ebédelt,szerintem nálunk a jövő héten lesznek majd hisztik :) főleg az ottalváskor.De készülök lelkileg :)

Nanda!

Nagyon jók a képek,még mindig tetszik Maxi sérója :)
maya miatt nem irigyellek :( Biztos az van amit leírtál h. nem érti h. neki miért kell mennie ha Maxi meg otthon marad :(

Egcsi!

Berci is nagyon jól néz ki az új frizurával :)
óceánbiólogus :) jobb mintha cápavadász :)
Timinek mennek adrukkokok ha beszélsz vele add át :)

Manó!

Jó h. te is benézel néha :) Kút,kandalló megvan már ?

Maccs!

Kösz a te tanácsaidat is már megfordult a fejembe h. írok mélt neked ezügyben,de gyorsabb voltál :) Sajna nálunk az h. apja vigy e nem lehetséges mert 1/2 6-kor még nincs bölcsi :)

no megyek mert mindjárt elalszom,jön a frontváltozás :)

pusz mindenkinek vera

KépKép
viranka

Sziasztok!

ORSI!!!!!
Gratulálunk mindannyian!!!! Legyen minden, és abból is a legjobb!!!! :lol:

Meske!
Nagyon tuti szülés!!!! gratula!
Képek????? :wink:
Nálunk első körben egyszerre fürödtek a fiúk, ki ki a saját kádjában. Aztán váltottunk, külön helységben, de egy időben. Amíg Marci olyan kis tongyi, nyeklik-nyaklik baba volt, én fürdettem, manapság felváltva nyomjuk az ipart.
Épp tegnap összevontam egy kádba őket, mert egyedül violtam. Marcinak még szokni kell, hogy a földön pelusoztam, de idővel menni fog.
Javaslom a kicsi fürödjön másodjára, ha egyszerre nem megy, mert gondolom ő még szopizik is utána, vagy most épp hogy csináljátok???

Nanda
Sajnálom, ami most nálatok zajlik. :( Utálatos egy időszak, de mint már írtákk... tényleg, innen csak felfelé! :)
Maya akkor sem beszél, ha játszotok?
Tudom, tv-ben sokmindent mutatnak, de hátha... leülni gyerkőccel valami szerepjátékot játszani babákkal, vagy rajzoltatni, és mesélje el közben mit csinál a baba/rajolt figura. Hátha "kijátsza" magából, hogy hol a baj.
Képek nagyon klasszak!

Vera!
Remélem nem terített le a front! :D
Drukkolok, hátha lányzód lesz az első kivétel! Ha pedig mégsem, akkor sem tart majd sokáig a bánkódás. :)

Kostyika!
Hajrá bölcsi!
Mostantól egyre többször lesz ilyen érzésed(-sünk), hogy neked nem szimpi, de csemete oda van érte. Nem lesz egyszerű elfogadni az ilyen helyzeteket!
Edzés leendő vőkre/menyekre! :lol:
Tényleg! Szemölcsök elvesztek végre?

Egcsi!
Nagyon jók a képek!
Kedves Apuka pedig.... :twisted: :evil: stb.
Csak a lányait sajnálom és a jövőjüket, mert kevesen tudnak jó irányba kitörni ilyen kezdetek után. Majdnem mint a 22 csapdája. Hátha a nálatok töltött idő hasznukra lesz majd. :wink:

Tandrea!
Nem is tudom mit fogok majd én szólni, ha ilyen jellemzéseket fogok majd kapni a fiúkról!
Olyan furcsa már most is, hogy mindenhol és mindenkivel, még családon belül is másképp viselkednek a gyerekek. Én is látok valamit és ők is látnak majd valamit, de hogy milyen a gyerek, azt csak ő maga fogja tudni. Csak remélhetem, hogy majd elmondja nekem is.

Maccs!
Azért ha módod van, csak tessék írogatni! :D
Gáz, hogy nincs gáz, de legalább számla sincs addig! hm? :lol:

ezt most küldöm...

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

folyt...

Nálunk megvolt az első őszi rontás.
Olivér terészetesen pénteken este, teliholdkor belázasodott. 39,1, másnap 39,3 éjszakai ébredés. Három naőpig láz és más semmi, hétfőre láz alább hagyott, de orrfolyás, szaftos puki, erős köhögéstől felgöcögött ebéd... Szerencsére Marci úgy néz ki egy két hasmarssal megússza. Kop-kop-kop.
Ráadásul most tervezgetem az utat Németországba ügyintézni. Röpke 900km Marcival kettesben. Izgalmas lesz az már biztos!

és hogy nehogy unatkozzak...

Foggalmam sincs miért, begőzölni látszik a tudatom. Mivel úgy sincs elég gondom! Téma: márpedig harmadik gyerek KELL!
:shock:
Tiszta idióta vagyok!

no, megyek aludni, mert ez a kettő is resetel engem estére!

Sziasztok!

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Eszter :)
Remélem hamar odébbáll a betegség! :) Apuka mit szól a 3. gyermek ötlethez? Remélem nekem ikreim lesznek-vegyespáros-így nem kell felhoznöm az "öregnek" a témát. :D Szívem szerint nekem is 3 lenne, de mindent szép sorjában. Csak legyen a 2. a pocakomban. :D

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

Ugyan csak most olvastam, de ORSIkám, hatalmas gratula a lánykátokhoz. Remélem ma haza is engednek titeket. Kívánok Flórának szép hosszú, tartalmas életet!

A tobbi topiktagnak meg jó egészséget, és szép napokat!

ZSuzsa
zerko

Szia Zsuzsa!
Dobjál már egy-két képet a lányokról! Esetleg egy kis beszámoló? :)

Szia Mindenkinek!

Van Bercinek ugrálóvára 24 kis műanyag labdával-ha nem lenne elég pakolnivalóm. :D Nagyon szupi! Ja, és lejárt a szabim. Ma jöttek a lányok, apuka teljesen lesápadva. Szerintem teljesen leamortizálódott egy hét alatt. Azt mondta, hogy ő hálót szerelne a vár ajtajára és bent hagyná a gyerkőcöket egy-két napra. Néha adna nekik kaját.... :shock: Ok, hogy ki van készülve, de akkor is...ilyet mondani...

Kép Kép Kép Kép Teljesen komolyan veszi a cápás dolgot. Itt most azt magyarázza, hogy a cápának szúrós a foga.
Már nem a Némó a kedvenc, hanem a Samu, egy DVD a Sea Worldből. Természetesen ebben is van cápa. :roll:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

Egcsi:állati jó ez az ugráló!!!!! :lol:
Apukához no comment. :(
Timinek nagyon szorítok,időnként adj hírt Róluk,ha tudsz!Sajnos nekem nincs meg a telcsiszáma,pedig felhívnám. :cry:
Nyaralós képeid szuperek,irigy-irigy!!!!!

Orsi:minden rendben???? remélem már otthon vagytok,és Mókuska is meggyógyult!

Mindenkinek köszönöm,aki hiányolt,megvagyok,derekam még mindig nem jó,bár sokat javult azért.MRI alapján nincs sérvem,ez jó hír.Most tiszta takony vagyok,fáj mindenem.Hétköznapokon a házimunka + tanulás a gyerekekkel (egyik sem napközis),hétvégén mindig megyünk valahová (ma kerti partira pl.),úgyhogy nem nagyon van időm írni.Ezer bocs mindenkitől,sokat gondolok Rátok!

Puszi:Anikó
vakili

SZIASZTOOOK!!! :D

Na, megjöttem végre, már hiányzott a topik! :D Tegnap elolvastam mindent, de erőm már nem maradt írni, főleg hogy tudtam, nem keveset fogok. 8)

Először is mindenkinek nagyon szépen köszönjük a gratulációkat és azt is, hogy szorítottatok nekünk!
És szuper, hogy élt a topik, meg vagytok ám dícsérve! :wink:

Szöszi, Zsuzsa, Kisdió
Nektek külön köszi, hogy értünk jöttetek! Nagyon jól esett, hisz annyira nem tudunk semmit a régiekről és jó érzés, hogy tudtok rólunk és miattam még írtatok is! Puszika! :D

Szóval:
Tegnap délben jöttünk haza a kórházból, szuperül vagyok, vagyunk, minden ok! :D
Annyira nagy boldogság már két ilyen gyönyörűség anyukájának lenni! Flórácska gyönyörű és egyelőre mintababa. A kórházban is szinte csak szopizott és aludt a drágám, igaz sírás is volt, főleg a peluscserénél, mert hát Ő már a cicimet szerette volna és nem a macerálást. :wink: Teljesen más, mint Gergő volt, máshogy is szopizik, szóval élmény az egész, felfedezni megint egy ilyen kis csöppséget! :D Igazi kislány, még ahogy nyekereg, meg sírdogál az is! :D

Gergő elmondhatatlanul hiányzott, főleg hogy tudtam beteg és mikor bejöttek, akkor sem ölelgethettem, csak 1-2 puszit nyomtam a buksijára. :cry: Nagyon-nagyon rossz volt! :cry: Csütörtökön már úgy voltam, hogy mikor Karcsi mutatott egy képet a fényképezőben Gergőről, akkor sírógörcsöt kaptam. :cry:
Szerencsére Mókuskám elég jól viselte a dolgot, igaz Apucijával összenőttek, szegény Karcsi wc-re sem tudott menni, de legalább a gyerek lelke nem sérült akkorát. Azért ez a rohadt betegség is pont akkor jött, mikor mi bementünk, szegény Gergő 4-5 napig szinte semmit nem evett, tele volt a szája aftával. :cry: Hál istenek már tegnap sokkal jobban volt és már nem is fertőz, így mikor hazajöttünk, akkor csak öleltem-öleltem, nem bírtam elengedni! Húú, még most is könnybelábad a szemem! :oops:
Hihetetlen édesen fogadott minket, ült az ölemben és simogatott, meg benyúlt a cicimhez és nevetett (hát eléggé megnőttek, az biztos :lol: 8) ). Flórácskát csak símogatta, egyelőre minden ok ilyen téren. Mivel picurkánk nem nagyon foglal le minket, így Gergő nem érzi, hogy kevesebbet kapna belőlünk, így gondolom a féltékenység majd később lesz.

Mit írjak még? A szüléstörténetet egyben szeretném, összeszedetten, most még itt csapongok mindenfelé. :roll:

Annyit az egészről, hogy ismét csodálatos élmény volt, hihetetlen szerencsésnek érzem magam, hogy mind a két szülésemre így emlékezhetek vissza. És nagyon érdekes volt, milyen más volt minden! Ahogy már a terhességnél is, a szülésnél is nagyon sok minden más volt. A doki és a szülésznőnk fantasztikusak voltak, peróbálták volna a gátvédelmet is, de sajna az előző gátsebem nagyon hegges volt, így a miatt nem ment, viszont a megelőző gátmasszázs miatt sokkal kisebbet kellett vágni, szóval szuperül vagyok, össze sem lehet hasonlítani ezen a téren a két szülést, pontosabban az utána lévő időszakot. De így szerettem volna, így Gergővel is tudok mozogni, játszani, klassz, hogy ilyen fittnek érzem magam.

Na, majd este, vagy holnap nekiülök és leírom a sztorit, mert még most frissen él bennem minden és szeretném így "papírra" vetni. :D

Kicsit később kicsinyítek nektek pár fotót rólunk.

Jó újra itt lenni, ha két drágaságom engedi, jövök majd sűrűn. :wink:

Puszi mindenkinek! :D

Orsi

avocado

Orsi,
Gratulálok és kívánok nagyon jó egészséget és örömöt, boldogságot Nektek. Sok kitartást és türelmet a két aprósághoz.
Kriszta
kika

Orsi, minden elképzelhető jót kívánok Nektek! Csak úgy süt a boldogság a soraidból.

Egcsi, nagyon jó az ugrálóvár! Ilyen én is elfogadnék. :D

Anikó, jobbulást!

Andrea
Vendég

Kika
Nagyon aranyos vagy, köszönjük szépen! :D

Andrea
Drága vagy, köszönjük! :D

Képekkel kapcsolatban sajnos nem jutottam előrébb, még Karcsi kell, hogy előszedje valahonnan a programot. De remélem holnap sikerül feltenni és megláthatjátok kicsi lányomat. :D

Puszi :D

Orsi

avocado

Sziasztok!

Orsi!

örülök h. jól vagytok és jó volt megint olvasni :lol: :lol:
Jó sokat írtunk :) ?
Karcsi gyorsan keresse elő azt a programot :)

Eszter!

Párod 3.gyerekhez mit szólt?Vagy még csak mi tudjuk eme terved?De szerintem nem vagy idiota :)

Egcsi!
Ugrálóvár nagyon kafa :) próbáltad már te is ? csak azért kérdem mert mi anno kipróbáltuk Míráét :)

le van lassulva teljesen a gép Robi itthon van :)
mék is pusz
vera

KépKép
viranka

Sziasztok!

Orsi!
GRATULA!!!!!

Vera!
ez csak egy kis szokásos őszi szarvasbőgés nálam. Mindig ilyentájt jön rám... :oops: :shock:

Drukkoljatok!

8kor indulok Marcival Wertheimba! Röpke 9 és fél óra megállás nélkül, így plusz az etetés!

remélem minden rendben lesz velünk!

Addig is írjatok!
És Orsi! a beszámolód ne feledd!

Sziasztok!

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Sziasztok :D

Na, a tervem egyelőre nem jött be, estére hulla vagyok, így a történetünkre még várnotok kell.
Fotók viszont végre vannak és gyorsan fel is teszem őket. Remélem ma még tudok jönni!

Itt még elég vidáman voltam :D
Kép

Kicsi lányom :D
Kép
Kép
Kép
Kép

Végre itthon!!!
Kép
Kép

És pár kép, ami még a múltkor lemaradt:

Flórácska szobájában a függöny:
Kép

és a lámpa:
Kép
Kép

Vannak azóta még újabb képek, azokon még szebb a drágám, csak még nincsenek a gépben. Majd hozok még, de szóljatok rám nyugodtan, ha sok! :roll:

Puszi mindenkinek :D

Orsi

avocado

Sziasztok!

Orsi!

Olyan szép Flóra :) mennyi haja van :)
te is jól nézel ki a képeken ám :)
rakjál még képeket !

Mese!
Te is tegyél fl Tündiről pár fotót ne rejtegesd :) !

Eszter !

Jó utat nektek,bátor vagy :)

Egcsi!

Reggeli bejelentkezés hol maradt?

Én már Mírát leadtam a bölcsibe,de nem akart menni mert ő oviba megy és ott fog aludni ebéd után :) Alig bírtam erről lebeszélni :)

pusz vera

KépKép
viranka

hali,

Andrea,
Nálunk is megvolt az első sírás pénteken reggel és ma is. De pár perc múlva már nem sírt és amikor ma mentem érte akkor is jókedvű volt. Megdícsérték hogy milyen szépen eszik és hogy szól mindig amikor pisilni kell. Azért kihúztam magam egy kicsit :D

Orsi,
Flóra nagyon szép :) Azt mondod eddig jó baba? A lámpa is nagyon tetszik. Mi is vettünk egy játéktartó szekrényt manónak, így legalább minden vacka elfér.

Eszter,
Nagyon bátor vagy hogy így elindultál. Miért mentek ki?

Nanda,
Ha van az oviban pszichológus, én is beszélnék vele. Főleg mert ő látja Mayát egyedül vagy játék közben vagy amikor veled van és biztos lesz valami jó ötlete.

Vera,
Venorika (így hívják a bölcsiben a gyerekek mert nem tudják kimondani a nevét :D ) is ott akart már aludni, majd kíváncsi leszek hogy fog tetszeni csütörtökön, amikor már ott is fog.

Egcsi,
Én is elfogadnám az a várat. Szóval visszakaptad a lányaidat? :) Azért apukának jó dolga van ha otthon van és mégsem tud vigyázni a lányaira.

Puszi
Andi

Kép[
Kép[
kostyika

Sziasztok!

Orsi, Flóra baba nagyon édes, Te is klasszul nézel ki pár nappal a szülés után. Hiába, a boldogság szépít.

Andi, Vera, örülök hogy jól alakulnak a bölcsis dolgok! Vera, jó fej a lányod (ovi).
Andi, biztos minden rendben lesz az alvással.
Balázs pld. hétfőnként soha nem akar oviba menni, ma is a mosógép mögül húztam ki. :D

Eszter, jó utat és vigyázz nagyon Magatokra! Miért is mentek?

Mindenkinek kellemes hetet!

Sziasztok
Andrea
Vendég

Sziasztok!

Csak par kep, de jovok meg!

Puszi Rita
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
trita

Sziasztok,

Csodaszép a kiscsajszi :)És jól látom,hogy göndör haja van?Mindig göndör hajú gyerkőcöket szerettem volna,erre mindegyiké szögegyenes :)
Nagyon jól nézel ki néhány nappal a szülés után!!!! :)

Mese :)
A te Tündérkédről mikor látunk fotókat?

Eszter :)
Jó utat nektek!
Ezt a távot levezeted?Mert akkor Gratula!

Andi :)
Veronika már szobatiszta?Nagyon jót tesz a bölcsi ilyen szempontból!!!

Andrea :)
A hétfő nálunk is katasztrófa,az utca végén is hallják,hogy oviba megyünk:(

Vera :)
Te most dolgozol?Mit is csinálsz?Én nagyon lemaradtam :(

Rita :)
Én csak kék szemeket látok :)
Hiihetetlen milyen szemeket birtokolnak ezek a csajszik :)És Kitti mekkorát nőtt!
Milyenek az éjszakák?

Egcsi :)
Mennek még a lányok?
Szuper az ugráló!

Holnap megyek beszélni pszichonénivel,nagyon izgulok!

puszi,Szilvi
nanda

Rita
A teletubbie-kat hol szereztétek be?
Az enyéim is imádják őket!

Szilvi
nanda

Nagyon szép a kiscsaj! :D Legyetek nagyon boldogok és minden jót kívánok, amit ilyenkor csak lehet! :)

Rita :)
Látom a kicsi lányod nem éhezik! :D Nekünk is van Teletubbi, bár a mesét én ki nem állhatom.... :roll:

Most nem írok többet, mert az aprónép szétszedi a házat. Ha lesz energiám, este jövök!
Timiék még egyben, még 2 hét kórház! Már tovább bent van a kicsi, mint Lilla volt, ez már haladás! :D

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Na, végre sikrült leírnom Flóra születését. Fotókat most már csak holnap, ha lesz rá időm, mert ma nem nagyon volt. igaz elég kóma voltam ettől az időtől, ráadásul Gergő sem hagyott aludni....de nem panaszkodom, mert Flórácska azóta is mintababa! :D

Mindenkinek nagyon köszi, szerintem is gyönyörű baba Flóra, főleg azóta annyit szépült!

Egcsi
Az a vár hihetetlen klassz! Nekünk is jó lenne egy ilyen, de csak kint férne el. :roll:
Apuka: no comment!

Nanda
A hajacskája ott még csupa magzatmáz, az még közvetlenül a szülés után van. Szerintem egyenes lesz neki.
Velem kapcsolatban meg annyira drága vagy! Pedig nem jutottam el a fodrászhoz, csütörtökön mentem volna, de kicsi lányom úgy döntött, most anyu növessze egy kicsit a haját. :wink: 8)
Gergő is imádja a teletubbikat, igaz most a kisvakond a sztár! :D

Rita
Fantasztikusan édesek a lányok! :D

Vera, Andrea, Andi
Ti is drágák vagytok, köszönöm szépen! :D

Velünk minden ok, elég jól tellnek a napok, igaz Gergő azért tud produkálni dolgokat, de nem vészes. Sajna ma nehezen bírtam türelmes maradni, annyira fáradt voltam. Igazándiból az éjszakákon érezzük, hogy van valami, mert nyugtalanul alszik Mókuskánk, sokszor felsír és nagyon nehéz megnyugtatni. Flórácska viszont cicizik és alszik. Napközben vannak időszakok, amikor nem alszik el a szopiban, de utána elvan, nézelődik, nem sírós baba. Általában 2,5-3 óránként kér cicit, igaz az ébrenlévő időszakokban van, hogy sűrűbben.
A fürdés kataszrófa, iszonyatosan sír szegénykém, már alig várom, hogy ez elmúljon! Egyelőre bevált a tervem, és szerencsére valahogy mindig úgy jött ki a lépés, hogy Flóra is akkor ébredt, amikor kellett. Így 1/4 8 körül fürdetjük, aztán cici és el is alszik, így Gergőt meg tudom vacsiztatni és fél 9-kor megfürdetjük.

Na, bemásolom a szüléstörténetünket és megyek zuhizni.

Flóra születése

2006.szeptember 10.vasárnap:
Egész nap teljesen jól voltam, még semmit nem éreztem, semmi előjele nem volt, hogy bármi is indulna. Este Gergő elég nyugtalanul aludt, így fél 12-kor átvittük a mi ágyunkba és akkor én is lefeküdtem. Ugyanúgy, mint máskor a jobb oldalamon feküdtem, de most furcsán kényelmetlen volt és egyszer csak éreztem, hogy folyik a magzatvíz! Felugrottam, tök ideges lettem, magamban azt gondoltam, hogy ilyen nincs! Kimentem Karcsihoz, mert Ő még a számítógép előtt ült és mondtam neki, hogy úgy néz ki ma szülünk. „Nem mondod!!!”- mondta, Őt is nagyon meglepte a dolog, főleg mivel a doki még csütörtökön azt mondta, semmi jele, hogy hamarabb kibújna Flóra, szerinte bent lesz a kiírt időpontig.
A legjobb az volt, hogy még a csomagom sem volt összerakva, Anyukámra vártam vele, hogy majd nyugisan ketten összepakolunk. Hát nem igazán így lett! Karcsi elkezdett készülődni, hogy átmenjen Anyuért én meg felhívtam, hogy szülünk, hát ő sem akarta elhinni. Én meg remegtem, fáztam, aztán sírógörcsöt kaptam, mert annyira nem voltam felkészülve még a Gergőtől való elválásra. Közben 2x ment a hasam is, de ennek kifejezetten örültem, így nem kellett beöntés! Anyu megjött, én közben próbáltam pakolni, de ideges voltam, hisz ha elfolyik a magzatvíz, akkor nem túl jó az ide-oda járkálás, mozgás. De muszáj volt, így is egy csomó mindent itthon felejtettem, másnap hozták be utánam.
3/4 1-re értünk be a kórházba, de fájásaim még csak nagyon haloványan voltak, kicsit izgultam is, hogy na akkor ez még jó darabig el fog tartani! Ez sem jött be.
Fent már várt minket a szülésznőm, kiderült egy másik kismamája is most jött be, csak ő császáros lesz. Az ügyeletes doki megvizsgált, na az eszméletlen rossz volt, a mi dokink vizsgálata soha nem fájt, ez meg….gondoltam is, milyen jó, hogy nem ez a dokim! Ment az idő, közben felfeküdtem a vajúdóban és Évike csinált egy ctg-t, na akkor már jöttek erősebb fájások is. Karcsi nézte, volt jó pár 100 fölött. Közben a szülőszobákban telt ház volt, ráadásul az egyikben egy komplikált, már 1 napja vajúdott és hát azok a hangok…még jó, hogy nem először szültem, biztos beijedtem volna! Jött mégegy kismama, akkor át kellett adnunk a vajúdót is, neki is kellett a ctg. Én közben bementem zuhanyozni, ott fájogattam. Mikor kijöttem, még mindig a folyosón voltunk, de nekem már baromi erős fájásaim voltak és annyira vágytam a kis szülősámlira, amin annó Gergővel is vajúdtam! Jött Évike, mondtam neki, hogy már jó lenne egy szülőszoba. Ő hipp-hopp intézkedett és megkaptuk ugyanazt, amit Gergővel 2 éve, így mind a két gyermekem ugyanott született, ez is olyan jó érzés volt! Meg az ismerős környezet! Egy kicsit beültem a kádba, de most annyira nem esett jól, pedig minden volt, mint Gergőnél, gyertya, félhomály, halk zene. De nekem most csak a sámli jött be, oda leültünk, Karcsi a hátam mögött és vajúdtam, de rendesen! Ez is olyan más volt! Sokkal hamarabb lettek hihetetlen erős fájásaim, 35-40 mp-ig is eltartottak. A légzés megint nagyon sokat segített, de nagyon kellett koncentrálnom, hogy jól csináljam. Ami rossz volt, hogy éjjel indult a dolog és eszméletlen fáradt voltam, hisz nem aludtunk semmit. 2 fájás között félálomban kómáztam, amikor meg jöttek a fájások, akkor egyfolytában azt mondtam magamban: „lazíts, engedd át magadon, tágulj”. Ez így hülyén hangzik, de egyfajta meditáció lett a dologból és ez is nagyon sokat segített. Közben persze jött néha Évike, megnézte a szívhangot, ami szerencsére tökéletes volt, így mondta, hogy nyugodtan megpróbálhatjuk az ülve szülést, akkor még én is úgy gondoltam. A ctg alatt viszont elképesztően szenvedtem, nem bírtam az ágyon lenni, így a többit már ülve csinálta. Jött néha a doki, megvizsgált, nagyon aranyos volt végig, el is poénkodtunk. De alapvetően kettesben voltunk Karcsival, én magamba fordulva, Ő meg szunyókálva mögöttem. Kaptam egy adag antibiotikumot is a streptococcus bacim miatt. Aztán úgy 7 előtt elkezdtem érezni, hogy halvány tolófájásaim vannak. Aztán egyszer csak már nem halványak voltak! Persze az a komplikált szülés pont akkor ment a műtőbe császárra, így senki nem volt sehol! Karcsi meg nem mert otthagyni, így szegénykém csak állt a szülőszoba ajtajában és nézett a folyosón, én meg kiabáltam neki, hogy tényleg hívjon valakit, mert mindjárt kinyomom a gyereket!!! Aztán hirtelen előkerültek Évike is és a doki is, én meg már akkor alig bírtam felmászni az ágyra, de mindenképpen fel akartam, mert éreztem, hogy a fáradtságtól nem bírom ülve végigcsinálni. Az ágyon pedig már olyan viharosan jöttek a tolófájások, hogy az hihetetlen. Egészen más volt, mint Gergőnél, sokkal jobban éreztem, ahogy a kicsikém jön lefelé. Próbáltam ugyanúgy fogni a lábam, mint az első szülésemkor, de nem volt úgy jó, támasztékot kerestem, egyik láb a szülésznőn, másik a dokin és így nyomtam. Gergővel visszatartott levegővel csináltam, most ez is más volt, ösztönösen törtek elő belőlem a nyögések! De annyira jól esett! A gátvédelmet megpróbálták, de sajna az előző gátseb annyira heges volt, hogy nem lehetett megcsinálni. Nekem mondjuk akkor ott már tök mindegy volt, mondtam is a dokinak, hogy vágjon gyorsan, hadd nyomjam kis a babát! Aztán mondták, hogy most már mehet és 2 nyomásra kint volt Flóra, ráadásul az elsőnél nem jött ki, csak félig a buksija, így az utolsónál, zsupsz és már kint is volt! 2006.szeptember 11-én reggel 7.17-kor megszületett Flóra! És elmúlt minden, csak az a fantasztikus érzés maradt, amit már Ti is mind ismertek!És az is érdekes volt, hogy most éreztem, ahogy eltűnik a hasamból, ez is olyan más volt! Sokkal kevésbé fáradtam el fizikailag, így végignéztem, ahogy letörlik a kicsi arcáról a magzatmázat és rögtön a mellkasomra tették! Rögtön megnyugodott, csak nyöszörgött a drágám és pislogott rám és az Apukájára. ÉS gyönyörű volt! Kérdezték Karcsit, hogy elvágja-e a köldökzsinórt, de nem merte a drágám. Gergőnél ez is teljesen más volt, Neki rögtön elvágták, mert 1x a nyakára volt tekeredve. Aztán megmosdatták Flórácskánkat és amíg engem elláttak, addig végig Karcsi karjaiban volt, ha sírdogált, akkor Ő énekelt neki és erre rögtön megnyugodott! Annyira békés volt minden! A varrás után, ami szerencsére sokkal gyorsabban ment, mint annó, rögtön a mellemre tettük és olyan ügyesen kezdett szopizni, hogy csak néztünk. Fél órát szopizott az egyik mellemből és mikor átraktuk a másikra, akkor úgy szívta, mintha akkor kezdte volna és nem cicizett volna már egy jó nagyot. Szerencsére azóta is ugyanolyan ügyesen csinálja a drágám! :D

Hát, nagyjából ennyi, azt hiszem minden eszembe jutott. Most jobban ott voltam fejben, mint Gergőnél, ott összefolytak az órák.
Az az érdekes, hogy annyira más volt sok minden, hogy állandóan összehasonlítom a két szülésem. És a csodálatos az, hogy mind a kettő fantasztikus élmény volt! :D
Na, most már eldugulok. :roll:

Orsi

avocado

Sziasztok lányok, itt Hajnimaci - ha még emlékeztek rám.

Megpróbáltam belenézni a topikba, de nem sok esélyem van átlátni, olyan régrn nem voltam.

Orsi - gratulálok, sok boldogságot a kislányotokhoz!

Egcsi - ti már örökre Amerikában?

Zsuzsa, Anikó - puszi nektek.

Nálunk minden oké, Bence ma kezdte a bölcsit, mivel nekem dolgozni kell menni októbertől. Nagyon sajnálom, mert egyre okosabb és hihetetlen dolgokat talál ki! Imádom.

Remélem, hogy többször tudok majd jönni, de az életünk annyira kifordult magából mostanában, hogy hosszú lenne elmondani.

Puszi minden mamának és babának !!!

Hajni
maci2

Hajni :)

Persze, hogy emlékszem rátok! Mi van veletek? Képek, beszámoló és légyszi ne tűnj el! :D

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Ja, igen és úgy néz ki mi már kint ragadunk végleg. :D

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Nagyon szép történetet írtál nekünk!Még bele is könnyeztem :)
nagyon ügyi voltál!
Egyébként tényleg milyen furcsa,hogy mennyire más tud lenni 2 szülés,és hogy a másodiknál már jobban "ott tud lenni" az ember.Köszönjük szépen!

Én maga a szülés élménye miatt válalnék még nagyon sok gyerkőcöt! :lol:

FÜRDETÉS:Nekem a Maxi születése után a kórházban azt mondták,hogy ne háttal tegyem be a manókát a vízbe,hanem,úgy ahogy ők mosdatják a csap alatt,vagyis hassal lefelé.Tehát a picurka elfeküdt a kezemen,és úgy tettem bele a kádba lassan,nem hirtelen,és szépen lassan locsolgattam a hátát vízzel.SOHA nem sírt a Maxi!!!

Hajni!
De jó hogy jöttél,írj magatokról!Milyen a bölcsi?
Mit dolgozol?

Sajnos nem tudtam találkozni a Pszichonénivel :(
Majd legközelebb :(

puszi,Szilvi
nanda

Nekünk elég katasztrófa napunk van, szerintem az időnek köszönhetően. :( Szerencsére Gergő most épp Malackát nézi, félig kómás állapotban. :roll:

Hajnimaci
Jó, hogy jöttél!
Köszönjük szépen! :D
Azért gyere néha, ha van időd!

Nanda
Drága vagy! :D Én is magáért a szülésért szülnék még sokat.
Fürdetés: Flórácskám a kórházban is sírt, de azért megpróbáljuk, hátha bejön. Az az érdekes, hogy már akkor elkezd sírni, mikor Karcsi felveszi a pelenkázóról, pedig nem hideg a keze! De egyszer csak elmúlik!
Pszichonéni :(

Egcsi
Akkor most már beindult a babaproject??? :wink:

Na, lefordulok a székről, bocsi.

Orsi

avocado

Nekünk elég katasztrófa napunk van, szerintem az időnek köszönhetően. :( Szerencsére Gergő most épp Malackát nézi, félig kómás állapotban. :roll:

Hajnimaci
Jó, hogy jöttél!
Köszönjük szépen! :D
Azért gyere néha, ha van időd!

Nanda
Drága vagy! :D Én is magáért a szülésért szülnék még sokat.
Fürdetés: Flórácskám a kórházban is sírt, de azért megpróbáljuk, hátha bejön. Az az érdekes, hogy már akkor elkezd sírni, mikor Karcsi felveszi a pelenkázóról, pedig nem hideg a keze! De egyszer csak elmúlik!
Pszichonéni :(

Egcsi
Akkor most már beindult a babaproject??? :wink:

Na, lefordulok a székről, bocsi.

Orsi

avocado

Sziasztok!

GUMICSIZMÁT szeretnék venni a manóknak,olyat aminek össze lehet húzni a tetejét.Tud valaki BOLTOT ajánlani?

Orsi,
képzeld a Maxi reggel 10-ig horpasztott,és 1-kor újból lefeküdt,és még most is alszik :)
Ha esős nap van mindig ilyen kis szuszék :)

A kezdet sosoem könnyű bele kell rázódnotok,és Flóra-ahogy írod- nagyon jó baba.Ez nagyon jó,és szerintem ilyen is marad.Maxi is ilyan volt 2 hetesen este 9-től hajnalig aludt,majd cici,és megint aludt :)Nappal meg elvolt a kiságyában :)
Ne idegeskedj,ne foglalkozz semmivel csak magatokkal,és amikor Gergő mesét néz pihenj te is kicsit :)

Egcsi :)
Drukk a bébihez! :)

puszi,Szilvi
nanda

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?