Sziasztok!
Hűűű jó sokat írtatok, alig győzlek követni Benneteket!
Szerencsére néhány ritkán látott bárányka is erre tévedt, ennek nagyon örülök.
Kory, True! szépen magyarosan: Welcome!
"Röviden" /ahogy szoktam
/ magunkról.
Az első és a második hét az oviban nagyon gáz volt.... de nem úgy ahogy gondolnátok!
Lili nagyon megszerette az ovit, szerencsére a böliből az egyik csoporttársát, akit amúgy is nagyon szeretett szintén felvették vele egycsoportba, úgyhogy a két gyerek nagyon jó,l elvan egymással.
Imádja a többieket.
Mi eleve úgy vártuk az ovit, hogy csupa pozitív dolgot mondtunk róla Lilinek: milyen klassz nagy játszótér, ott már csak nagyok lehetnek, sok új barátja lesz stb... úgyhogy nagyon várta hogy mehessen. Első reggel azért volt némi megtorpanás a harci kedvében, mert én voltam az aki elkísértem az első nap reggel /ezért persze el kellett kéretőznöm a melóból
/ és leginkább szerintem Lili otthon maradt volna velem. De amikor tisztáztuk, hogy én megyek melózni, már rendben volt minden.
Nálunk az első héten kötelező beszoktatás volt, ergo nem maradhattak du.-ra a kölkek, az egész családot /hugomat Pécsről, anyám férjét, anyámat/ össze kellett szerveznem + a munkahelyemen mindenféle csúsztatásokkal kellett lelépnem, hogy meg tudjuk oldani a dolgot. A következő héten azt ígérték, hogy már teljes időben maradhatnak. Már eleve aggódtunk, mert reggel és délután összevont csoportok vannak, és 17-kor bezár az ovi, mi meg a büli soxor csak 17.15-re értük oda, tehát száguldozva odértünk 16:50-re és elégedetten indultunk le a gyerekért. Az ovónő magából kikelve várt minket, hogy már kétségbe volt esve és keresni akarta a telefonszámunkat, hol voltunk már? Állította, hogy múlt héten mindenkivel megbeszélték, hogy ezen a héten még 4-kor hozza el mindenki a gyereket, különben is 3/4 5körül mr nem szoktak maradni gyerekek. Ráadásul szerinte ilyen kicsinek szerinte még nem való, hogy ennyit maradjanak az oviban és a törvény szerint is 10 óránál tovább nem lehetne otthagyni!
A lány barátnőjének az anyja mondta, hogy nekik is csak aznap
reggel szóltak, nekünk az nap reggel sem. Lili tök egyedül /ill. ovónővel/ ült kint a folyosón a kispadon, nekem meg majd mexakadt a szívem, rossz volt nézni. Az ovónő lecseszése is kiborított, plussz képtelen vagyok felfogni, hogy mi vagyunk a 120 /4x30 fős csopik/ közül, az egyetlen olyan házaspár, ahol mindketten kötött munkaidőben dolgoznak 8 órában??? Én már így is 5-kor kelek, 7-re járok be dolgozni, hogy minél hamarabb a családommal lehessek. Ha 1/2 9-re jönnék, akkor sem tudna Lili később indulni az oviba, és én 1/2 6-kor végeznék, ami még a közlekedés szempontjából is rosszabb hazafelé, csak 7 körül érnék haza. Lehet hogy én teljesen hülye vagyok, de ha nem jövök melózni 8 órában, nem tudjuk fizetni a lakáshitelt, vagy nem tudjuk megvenni a kajákat sem.. Ha ilyen körülmények között élnénk az való lenne egy ilyen korú gyereknek????
Azon a héten a gyerek barátnőjének a szülei bevállalták, hogy az ő gyerekekükkel együtt elhozzák Lilit is az oviból. Szerdán volt szülői értekezlet. Nagy dirrel-dúrral beharangozták, hogy idén hány különfoglalkozást indítanak a gyereknek, juhu-juhu. Ovis torna: 4 éves kortól, Népi játékok: 4 éves kortól, Zene ovi: 5 éves kortól, stb...
Ki akadtam, hogy az én 3 éves gyerek miért retaldáltabb, mint egy 4 vagy 5 évesnél, főleg ilyen foglalkozások szempontjából? Ráadásul a vezetőovónő azzal volt elfoglalva 20 percig, hogy a szülőket lebaltázza, mint az 5 éves gyerekeket, mert nem vigyázunk eléggé a vadi új épületre /tavaly épült/, míg végül kiderült, hogy az volt a rettentő kártevés, hogy valaki nem szólt rá a gyerekére, hogy a virágágyásokban található kavicsokat ne szórja szét, egy másik apuka meg az akváriumot kocogtatta /"döngette"/. A csoportos megbeszélésen meg úgy éreztem magam, hogy katonasági eligazatáson vagyunk, mert PERCRE pontosan meg van adva, hogy mikor mit kell csinálniuk a törpéknek. A nevelés abból áll, hogy szusztermanókkal, ragadós varázslépcsővel és még a fene tudja milyen mumusokkal próbálják megregulázni a gyerekeket.
Tiszta vaskalap és porosz szigor az egész, nekem hányingerem van tőle.
Ehhez képest Lili nagyon szeret odajárni. Csütörtök délután belázasodott, elkapta ezt a most keringő vírusfertőzést, úgyhogy péntektől hétfőig otthon volt. Teljesen ki volt borulva, hogy nem mehet az oviba...
Kiérti ezt?????
Ezt a pár mondatot elküldöm, aztán majd jövök név szerint is!
Puszi
Macs