Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok,

először is

Eszter,
gratulálok Marci megszületéséhez! jó egészséget nektek!!!

Rita,
még szerdán is úgy terveztem, hogy megyünk, aztán így alakult Kép csüt. reggel Anikótól akartam elkérni a mobilszámodat, nem volt meg neki, Orsinak sms-t küldtem, de a mai napig kézbesítetlennek látom...ne haragudj, nem tudtalak értesíteni, nem tudtam netre lépni.
de örülök, hogy előtte találkoztunk! Kép
Lili egyedüli elalvása számomra csodaszámba megy, Dorkától ilyet egyelőre elképzelni sem tudok - de ami késik...Kép barátnőd szülése tényleg fantsztikusra sikeredett. Hányadik szülése volt...?
ha legközelebb látlak, már kétgyermekes anya leszel KépKépKép
ha mégsem veszel mostanában Aventes szívót, 1-2 hónap múlva kölcsönadom nagyon szívesen, addigra talán leáll a tejtermelésem Kép

Orsi,
a 30-405... kezdetű mobilszámod nem él?!
jó kis fotókat tettél fel, Gergő nagyon aranyos Kép
a kertetek is szépül Kép
rögtön jövök is egy saját kerti képpel Kép:

Kép
Kép

Anikó,
hogy van Kata lába? milyen maradt a helye?
milyenek most az éjszakáitok? nálunk 99%-ban tökéletesek, reggel fél 6 - 6-ig...Kép
voltam ma két kerületi turkálóban, az egyik amerikainak, a másik angolnak hirdeti magát. Nnna, olyan ruhákat, amiket ott láttam, én még a vöröskeresztes zsákba sem merek beletenni Kép egyszer csak bejutok a te kedvenc lelőhelyeidre Kép

most mennem kell, puszi mindenkinek, a vizsgázóknak további jókat Kép

Bori
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok!

Tegnap egész nap nem tudtam jönni, a "friss kismamáktól" lejjebb eltűntek a topikok.Kép
A talikra irigy vagyok. Akárhányan is jöttök össze, az nagyon jó!Kép

RitaKép
Ilyen szülést én is bevállalnék másodikra, ami tulképp az első lenne, mert ugye Berci császáros.Kép Gratula a baránődéknek!Kép

BoriKép
Olyan jó, hogy néha írsz! Gyakrabban is jöhetnél.Kép Nálunk a déli alvás önállóan megy, este kellek kispárnának.Kép
Még mindig szopik Dorka?
Gyönyörű a kertetek!Kép

Most megyek, mert a törpe terminátor a kávésbögrémmel rohangál. Még jó, hogy üres.Kép ha így folytatja, nem sokára apró is lesz.Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

Képek!
Kép
Kép
Kép

Még rázódunk.
Fürcsi tegnap szuper volt, de aztán jött a haddelhad!
JA, és nálunk Apánál ütött be a babyblue!
Bővebbet később. Jelenésem van az egyik kis "zsrnoknál"!Kép

Rita!
Igyekszem mielőbb írni!!!

Ezter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

a franc...Kép

Kép
Kép
Kép

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

EszterKép
Hurrá!Hurrá! Képek!Kép
Nagyon édesek a fiaid, Marci gyönyörű!Kép Gratula mégegyszer és kitartás a nehéz percekben.Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

SziasztokKép

Mielőtt bármit is írnék:
Ma megszületett Hugicámék kisfia Bercell, 3050 grammal és 50 centivel. Szinte percre pontosan annyi idő volt az egész az első fájásoktól, mint annó nekem Gergővel. El sem hittem, mikor utánaszámoltam!Kép
Jól vannak, kis cuki a babuci, alig várom már, hogy mehessünk, de sajnos ez csak jövő pénteken fog menni, addig meg epekedek, hogy lássam őket!
Olyan büszke vagyok a Hugimra, nagyon kis ügyes volt!Kép És kicsit irígykedek is, hisz most előjöttek az emlékek, milyen is volt Gergővel annó. De már nekem sem kell olyan sokat várnom!Kép

Eszter
Hurrá képek!!!Kép Annyira édesek a kispasik együtt!Kép Mégegyszer gratula!Kép
BabybluesKép FürdésKép
Sok puszi Nektek!Kép

Rita
Örülök a barátnődéknek. Klassz lehet az ilyen villám szülés! El bírnám viselni másodszorra, főleg ami a gátmetszést illeti!!! Azért reménykedem benne, hogy sikerül rábeszélni a dokit és a szülésznőt, hogy ha lehet, ne vágjanak!
Jó, hogy megint jót taliztatok!Kép

Bori
Jaj, ne haragudj, hogy Neked még nem adtam meg az új számomat! Pedig már elég régen ez van, de rég nem telefonoztunk, így elfelejtettem.Kép Elküldöm sms-ben, ok?
Nagyon szépek a képek a kertetekről!Kép Sokat vagytok kint? Mert azért, hogy ilyen legyen kell locsolni, meg ápolgatni, és azért ott kell lenni gyakran. Vagy van kertész?Kép

Mese
Sajnálom a dugót!Kép Sajnos Pest egyre elviselhetetlenebb, ezt mi is megállapítottuk a múltkor. Ha lehet be sem megyünk!
Tuják: igen a szomszédban vannak, azon kívül semmi más, olyan mint egy faiskola.Kép
Persze, kell várni, hogy nőjenek a fák, de pont ez a szép benne!Kép

Egcsi
PusziKép

Most megyek muszáj hímezgetnem!Kép

Puszi mindenkinekKép

Orsi

avocado

OrsiKép
Gratula a húgodéknak!Kép Micsoda babaeső.Kép
Nem is hallottam még a nevet amit választottak. Pedig B betűs nevekben otthon vagyok, mert nálunk csak az jöhetett szóba. Nem tudod véletlenül mi a jelentése?Kép

AnikóKép
Hogy van Kata?Kép

Mindenkinek Jó éjszakát!

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Egcsi
A jelentését sajnos nem tudom, majd megkérdezem tőlük, de az biztos, hogy magyar név. Viszont rosszul írtam, mert csak 1 "l", tehát Bercel.Kép
Befejeztem a kis babaköszöntőt, amit hímeztem Nekik, holnap elviszem bekereteztetni, aztán majd teszek fel egy fotót.

PusziKép

Orsi

avocado

Orsi,
húgodnak nagy gratu Kép Bercel egy falucska neve, ha jól emlékszem Nógrád megyében Kép A barátnőm járt a berceli busszal haza iskolából... Szép név, nem is tudtam, hogy lehet adni.

Anikó,
Attilával beszéltem Kép Remélem már szebb Kata lába!

Hajni
nalika

Sziasztok Lányok!

Mi is vagyunk itt-ott. Tanulnom kellene rengeteget...dehát...

Gratulálok a babákhoz!
Én is ismerek ilyen falut, vagyis az Tiszabercel. Kép

Köszöntéseket köszönöm! Ha még nem köszöntem volna! Kép Olvasok gyakran, de írni egyszerűen nincs időm. Kép Bocsi Egcsi, nemsokára megy a levél. Kép

No, megyek is. Már két órája ébren, de még semmit sem csináltunk. Jaa, mégis. Reggeliztünk. Lilla kétszer, mi egyszer. Kép Remélem így ma nem leszek rosszul...

Pussz Mindenkinek!

Timi
(14+0)

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

sziasztok, bocs a bepofátlankodásért, csak épp beleolvastam, az ősziből vagyok (bár fiam korábban jött így végülis nyári- aug 18, úgyhogy féligmeddig hivatalosanKép)

BERCEL - bolgár-kabar-magyar eredetű; jelentése: bércen, azaz dombos, tüskés területen túli rész.

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!
Reditke:de rendes vagy! Kép

Katának szerencsére nem fáj a lába,viszont másnap este,amikor cserélni akartuk a kötést,kiderült,hogy baromira beleragadt a sebbe.KépKi kellett áztatni,és most is minden este.Az első este nagyon vérzett a kiáztatás után,úgyhogy hiába mondta a doki,hogy mehet suliba,ahogy rálépett,elöntötte a vér.Pénteken így nem ment suliba,azóta nem állt a lábára,hátha gyorsabban gyógyul.Remélem!!!

Orsikám:nagy-nagy gratula hugicádnak!!! Kép
Képek nagyon szépek,majd megyünk kerti partyra! Kép

Eszter:még egyszer gratulálok! KépGyönyörűek a legénykéid!
babyblues Kép Még nem is hallottam róla férfiaknál.Mesélj,ha lesz időd!

Bori:Kata lábát már írtam feljebb,és borsónyi nagyságú luk van a talpán.Elég brutál szerintem,amikor először megláttam,és Kata ráadásul sírt,ahogy beleragadt a cucc,olyan rosszul lettem,hogy apa felváltva rohant hozzám és Katához ápolgatni.Kép
Gyönyörű a kertetek!!!
Most kedden volt megint nagy feltöltés a kedvenc turimban,én úgy bevásároltam!!! Kép Kép Kép

Rita:sajnálom a talit,de egész nap takarítottam.Kép
Barátnőd szülése nem semmi! Kép

Nalika:apa nem is mondta,hogy beszéltetek,csak most,hogy rákérdeztem.Kép

Mese:hogy bírod ezt a rengeteg dolgot pocakkal???

Most ennyi jutott eszembe,puszi:

Anikó
vakili

Sziasztok!

Be szabad jönni?
Holló Kriszti vagyok.Õrbottyánban lakom és van egy 21 hónapos ördögfiókám.
2004 auguszus 2.-án született Kistarcsán.Próbálkozunk a kistesóval,de a héten összeszedtem egy jó kis lumbagót úgyhogy egy időre (Kb.júliusig)le vagyunk tiltva.Kép
Kép

málna2162

EditKép
Köszi az infót!Kép Miért is vagy te az őszieknél? Jó ott is a társaság, be szoktam kukkolni.Kép

AnikóKép
Gyors gyógyulást Katának!Kép

Szia Kriszti!Kép
Persze, hogy be szabad jönni.Kép Hogy hívják a fiatalembert?
Jobbulást! Hogyan szedted össze a lumbágót? Nekem is sokat fáj a derekam, valamikor ki se tudok egyenesedni rendesen, szóval együttérzésem.

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

EgcsiKép
mert ugye Bálintot őszre vártam és már a várandósság során oda írogattam és ott ismertem meg a csajokat, így a szülés után sem lettem hűtlen Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Egcsi!
Köszönjük szépen! Kép
Az én derekam is sokat fáj,de ez már sajnos a korral jár.Kép Kép

Kriszti!
MI az hogy!Nagyon örülünk Neked.Én már meg is néztem,hogy Mátéd van,nagyon helyes kissrác.
Az én Bencém aug.5-én született(a 2. neve Máté Kép ),van még egy 7 éves Katám,és egy 10 éves Gergőm.

Üdv:Anikó
vakili

Sziasztok csajokKépKép

Emlékeztek még rám egyáltaláááán???!!!KépMár nagyon rég írtam, de bevallom néha-néha azért olvasgatok, így a fontosabb dolgokban képbe vagyok!
Először is nagyon nagy gratula a sok kismaminak, és nem utolsó sorban ESZTERNEK aki már kétgyerekes anyuci lettKépKépNagyon szép a pici, de Olivér is helyes kispasi ám!
Nálunk még "csak" nyár végére van betervezve a babaprojekt elindításaKépde én már nagyon várom!Jó lesz megint egy új életet adni, és újra babázniKép
Akiket nem ismerek pl. Egcsi,ill mostmár egész frissiben Kriszti nekik is üdv.Kép
Orsikám neked pedig külön köszi, hogy olyan elszántan kerestél, és én szégyenkezem is, hogy azóta sem reagáltam!Nandáék talijára is majdnem mentünk!
Amúgy nagyon szép a hímzésed láttam ám;)
Képzeld én is kinéztem egy aranyos macisat, és meg akarom csinálni majd Esztim névnapjára.
Kicsit írok magunkrólKépmár szinte mindent mond, egyedül eszik ami nem nagyon leveses,tudja, hogy fázik, éhes, szomjas, meleg, hideg,fáj,stb.Pisilünk a bilibe, és nemigen akarja engedni a pelust, hogy visszaadjam rá.Tudja a pirosat, zöldet, sárgát, kéket, és egy, kettő, három!Tudja a családba kinek milyen autója van, és az utcán is felismer egyet-kettőtKépLegújabb:engem anyucinak hívKépszétzabálomKépKépA tv-ben már apróbb szignálokból fújja a reklámokat, meg hogy milyen film következik!Egyre többet játszik szerepjátékot.Eteti a babát az ő etetőszékében, takarít ha látja, hogy én is, mondja, hogy gyere csücsülj le, akkor játszani kell vele a szobájábanKépDe most a fűnyírója a sláger, látja ahogy mi is gondozgatjuk a kertet, és ő is nyírja a füvet, betont Képmeg mindent ami útba kerül.Szeret nagyon rajzolgatni is a járdára aszfaltkrétával!
Ennyit most tömören, de még biztos tudnék áradozni rólaKépmint minden anyuka.
És rakok képet is, ha már elfelejtettetek volnaKépKép

kis megasztárKép
Kép

lámpázni imád
Kép

huncutkodás
Kép

Most már ígérem jövök rendesen, puszi mindenkinek, és jó anyáknapjázást holnapraKép
manóci

Egcsi, Anikó
Köszönöm!Kép
Igen,Õ az Én Máté névre(nem )hallgató kisfiam.Égetni és imádni valóKép
21 hónapos.Nagyon szereti a gyerekek társaságát.Bár nem akartam bölcsibe adni de "muszály"volt.Egyszerűen úgy éreztem,hogy nem vagyok már elég neki.Állandóan ment a hiszti a műsor.Nem tudott normálisan játszani mindent csak dobált.Ugyan így volt az evéssel is.Szanaszét dobálta az ételt a cumisüveget,állandó közelharc folyt az evésért.De ahogy gyerekek között van 180°-os fordulatot vesz,mintha nem is az én fiam lenne.Január óta jár bölcsibe.Azóta rendesen eszik(na jó néha még dobál de már nem annyit),pohárból iszik.Tud játszani a játékaival viszonylag normálisan.Azt nem mondom,hogy ír és olvas de a "beszéde" nagyon sokat fejlődött.
Õ is imád a vezető felöli oldalon ülni,és hisztizik ha ki kell szállni.És füvetnyírni tőle sem lehetKépIgazi kis minden lében kanálKép
Kép
Kép
Egcsi
Biztos a korral is jár,de szerintem sikerült magam megerőltetni.
Egy nap alatt akartam rendbe rakni a kertet.Úgy tűnik nagy falat volt.Amikor csináltam nem éreztem,de másnap...
Akartam ma venni Kosmodisc-et de az üzletben az eladó lebeszélt róla.Helyette ajánlott egy fájdalom csillapító tapaszt.És tényleg használ!
Igaz,hogy fürdésnél amikor emeltem ki Mátét a kádból megint csillagokat láttam.De egész nap a derekamon volt és "egyáltalán "nem fájt.

Vakili

Mitörtént a kislányod lábával?
Lehet,hogy közhely és már a könyökötökön jön ki de én bármilyen sérülést szerez Máté csak az Aloe First-el kezelem.Nekünk nagyon bevált.
Sokkal gyorsabbal gyógyulnak a sebek és nyom nélkül.

málna2162

SziasztokKép

Csak egy gyors bekukk volt, erre Manó újra itt és új tagunk is van!Kép Szóval nem terveztem, de írok pár sort.Kép

Manó
De jó, hogy megvagy!!!Kép Eszterkéd még mindig gyönyörű és édes, ahogy írtál róla!Kép
Aztán most már tényleg gyere rendesen!!! Irgumburgum!Kép

Edit
Az én Gergőm is aug.18-án született!Kép
Aranyos vagy, hogy beírtad a Bercel név jelentését, köszönöm szépen!Kép

Kriszti
Üdv közöttünk!Kép Soha nem késő jönni, vannak többen is, akik utólag (szülés után) csatlakoztak hozzánk. Remélem jól fogod magad érezni! Külön poén, hogy én is Kistarcsán szültem, csak 2 héttel utánad.Kép Mi Szilasligeten lakunk.
Derekadnak jobbulást! Nekem egyszer volt még régen és nem kívánom senkinek, alig bírtam menni, felállni, leülni, borzalmas volt! Ezt gyerekkel nem is tudom, hogy lehet elviselni? Remélem hamar jobban leszel!

Anikó
Puszi, puszi, puszi!!! Katácskádnak mennek a gyógypuszik! Sajnálom szegénykét, de hidd el, hamar meggyógyul, és el is fogja felejteni!

Timi
Szia!!Kép Már 14 hetesek vagytok? Úgy szalad az idő! Mi jövő kedden már félidősek leszünk, el sem hiszem!

Egcsi
PusssszKép

Velünk minden ok lenne, csak sajnos úgy néz ki, hogy Gergő Mókus megfázott, mert fürdésnél még semmi baja nem volt, de elalvás után 2 órával már felsírt és szörcsögött szegénykém.Kép Remélem nem lesz semmi komoly! Olyan hülye idő van, hol meleg, hol fúj a szél és beborul, állandóan öltöztetem-vetkőztetem, soha nem tudom, mi is a jó.Kép Sajnos ma vendégségben voltunk és nem mindig voltam vele az udvaron, így elképzelhető, hogy ott fázott meg.Kép Ráadásul a legrosszabbkor jön, mert jövő pénteken megyünk babalátogatóba...de addig csak meggyógyul!

Na, leesek a székről.

Puszi mindenkinekKép

Orsi

avocado

Nalika
Köszönjük szépen és sok puszi Nektek4Kép

Orsi
19+5Kép

avocado

EditKép
Én is úgy emlékeztem, hogy szeptemberre voltál kiírva. Úgy látszik a fiatalember nagyon kíváncsi olt a külvilágra.Kép

MónikaKép
Ájulat, hogy a lányod mennyit dumál.Kép Ehhez képest az én fiam csak a fontos szavakat tudja, mint kávé, cápa, ketchup....Kép A szerepjáték nálunk is megy és utánozni próbálja a gyerekműsorban látottakat. Most pl. a nyuszifület mutatja, de nem nyújtja ki az ujjacskáit, csak az öklét teszi a fejéhez, nagyon édi.Kép
A végén még egyszerre leszünk babások, nálunk is augusztusban indul a babaproject. Sajna a férjem nek megint utazgatós melója lesz, de Bercit is úgy hoztuk össze, van benne rutinunk. Majd az itthonlétéhez igazítom a peteérésemet.Kép
Egyébként Eszti nagyon helyes kiscsaj.Kép

KrisztiKép
A kosmodischez nekem sincs bizodalmam, ha a tapasz működik, az tök jó!Kép
Szerintem is kell egy ekkora gyereknek a hasonló koruak társasága. Én szerveztem neki bölcsit itthonra, két kislányra vigyázok, az egyik 3 nappal fiatalabb mint ő és teljesen jól kijönnek.KépEgy csomó dolgot tanulnak egymástól, mondjuk azt is amit nem kellene...Kép A másik kiscsaj csak 9 hónapos, rá viszont iszonyatosan féltékeny.Kép

OrsiKép
Jobbulást Gergőnek!Kép

Csajszik én olyan dinnye vagyok! Most néztem egy műsort a Discovery csatornán mindenféle genetikai rendellenességekről...pedig alapjáraton is ismerek elég borzalmat amitől majd parázok, ha jön a kistesó.Kép Mit csináljak, ha egyszer érdekelnek ezek a dolgok, nem bírom kihagyni az ilyen műsorokat... Lehet, hogy nekem is hímezni kellene helyette.Kép

Mindenkinek szép napot! Én megyek aludni. A fiúk már húzzák a lóbőrt.Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!
Manó!Én is kerestelek,nem kaptad meg az e-mailemet???? Kép
Eszter továbbra is gyönyörűséges.KépÜgyesek vagytok biliügyileg is,nálunk még semmi jel,hogy kezdenem kéne rászoktatni.

Orsi:jobbulást Mókuskának! Kép
Úgy néz ki,hogy már javul Kata lába,tegnap este már nem vérzett.MOndjuk 2 napja nem állt rá,ma meg megyünk nagyit köszönteni.Remélem nem lesz baj.

Kriszti:Nem is gondoltam,hogy ennyien használják a First-öt.MI is azzal kezeljük.KépBár a doki nem volt túl lelkes miatta.Szemölcs volt a talpán,és lézerrel szedték ki neki.KépJó nagy luk van rajta.Kép
A "korral jár"-t én írtam,igazából poénból,és csak a sajátomra gondoltam.Néha olyan öregnek érzem magam,itt fáj-ott fáj,mi lesz később???? Kép Kép

Bori:el is felejtettem tegnap az alvásról írni,de talán a sors keze.Kép Mintha megint lett volna egy kis javulás,pont tegnap 8-tól hajnal 3-ig aludtunk.Aztán ma nem borzasztó,hanem katasztrofális volt az éjszaka.8-kor elaludt,10-kor felébredt,aztán 11-kor megint,és fél 1-ig 2-3 percenként újra.Utána "csak" másfél-két óránként 6-ig.Kép Egyébként nem beteg,vidám,éjszaka viszont sokat sírt.
Örülök,hogy Nálatok ok.Kép

Egcsi:ugye Te most mész aludni? Kép Jó éjt!

Na,megyek,puszi:

Anikó
vakili

Egcsi:beelőztél! KépEgyszerre írtunk.
Közben most szedtem ki Bence szájából egy rágót,amit nagy csöndben,és élvezettel rágcsált.Kép Valaki kint hagyhatott egy csomaggal,és nem vettem észre.Õ bezzeg igen.Kép

Anikó
vakili

AnikóKép
Biliügyleg nálunk is stagnálás, ha kérdezem csak heves fejrázás és gyors lelécelés az eredmény. Veszem továbbra is a pelenkát, valamiből a Huggies-nak is meg kell élni...Kép
Sajnálom az alvásodat.Kép Én beadtam a derekam -ejnyebejnye nekem- hagyom, hogy velem aludjon. Most már délután is az ágyunkban alszik, csak akkor egyedül. Így alszik 2 órát, a sajátjában 4O percet. Veszünk neki franciaágyat, akkor talán megoldódik a dolog.Kép
Drukk Kata lábának.Kép
Most tényleg megyek aludni.Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Egcsi! Kép
Akkor nekem is ejnye-bejnye Kép ,mert Bence is velem alszik.Délutáni alvás is dettó ugyanaz,mint Nálatok.KépA kiságy csak dísznek van,illetve időnként Kata babája alszik benne.Kép

Pussz:Anikó
vakili

Kép

Avocado

Kinél szültél?Én a Fábián doktornál.Most is ott fogsz szülni?Remélem hamar rendbe jön a derekam mert nagyon benne voltunk a babaprojectben.Gyorsan összekell szednem magam ,még a végén kiesek a gyakorlatbólKép
Jobbulást nektek.Mi most másztunk ki a betegségből(kopp-kopp).A május 1-i hosszú hétvégét megszenvedtük.Máténak jött alul,felül.Már a hétközepén elkezdett köhögni de sajnos a slejmtől nem tudott megszabadulni.Aztán szombatra megtelt szegénykém és onnantól kezdve 3 napig...Volt olyan éjszaka,hogy 6-szor öltöztettem át és húztam neki tiszta ágyat.
Nem evett csk ivott.Látszik is rajta rögtön ledobott másfél kilót.De mostmár eszikKép

Egcsi

Az első héten mikor mentük bölcsibe három nap kellett,hogy "megszokja".Elég keservesen sírt amikor beadtam,de olyan gyorsan rájött,hogy neki itt jó lesz a gyerekek között,hogy a 4.napon mire mentem érte (ebéd utá)mondták,hogy magától elaludtKép
Most azért megy a hiszti mert délután haza kell jönniKép

Vakili

Az orvosnak általában csak az a gyógyszer vagy kence jó amit ő ír fel receptre...Abból van neki pénze.(tisztelet a kivételnek)
Le kopp-kopp,hogy most az alvással nincs gond.De nem olyan rég kb 3 hónapja minden éjszaka óramű pontossággal felébredt és ordított.Átvittem a mi ágyunkba és abban a szúrásban édesdeden KINYÚLVA aludt.Így legalább aludt az egész család.Azért írtam nagy betűvel azt,hogy kinyúlva,mert itt jöttünk rá hogy mi a baj.
Kinőtte a kiságyat.Ahogy forgolódott mindig beleakadt,beütötte a fejét stb.Vettünk neki egy kis heverőt és most azon alszik.Kellett 2-3 hét amíg megszokta az új ágyat.Ha felébredt bementem hozzá vissza mászott az ágyra és aludt tovább.Mostmár ott tartunk,hogy szinte végig alussza az éjszakát.9 kor fekszik és 7-1/2 8 körül ébred.Ha felébred vissza is altatja magát.

málna2162

Sziasztok!

Anikó, jobbulást Kata lábának! Köszi a takarítót, már kétszer volt itt, nagyon meg vagyok vele elégedve.
Úgy néz ki hogy elhozom Balázst a Deák oviból, csak azt nem tudom hogy hová vigyem. Nem hiszem el hogy már másodszor választok rossz ovit!

Manó, Eszti nagyon ügyes hogy ilyen sokat beszél! Szép kislány!

Egcsi, nálunk se nagyon megy a bilizés, vigyorogva ráül fürdés előtt de rögtön áll is föl. Nemigen érett még rá. Azért próbálkozom.
Alvás nálunk sem jó, éjfél-1 órától már mellettem alszik.Kép Délutáni alvásnál is többször felébred. Ilyenkor a guta megüt, mert tanulnom kellene...
MagánbölcsiKép

Orsi, gratulálok a hugodnak, a Bercel név nagyon szép és különleges! Lassan félidős leszel...
Jobbulást Gergőnek!

Kriszti, szia! Kisfiad nagyon helyes, az a természetes hogy mindenre kiváncsi. Maradjon mindig ilyen! Nekem egy 8 éves Marcim, egy 4,5 éves Balázsom és egy 23 hónapos Dávidom van.

Rita, köszönöm a vendéglátást! Gyönyörű a házatok és a kert! Tényleg könnyen odataláltam pedig izgultam rendesen! Szörnyen béna vagyok.
Lili nagyon ügyes és hogy énekel!

Vera, örülök hogy Veled is találkoztam! Bölcsit megnézted?

A héten volt a 10 éves házassági évfordulónk, ma kettesben elmegyünk a férjemmel ebédelni, a gyerekekre a szüleim vigyáznak. Szegények.

Sziasztok
Andrea
tandrea

Sziasztok!

Andrea:örülök,hogy bevált a takarító,bíztam benne.Kép
MI történt az oviban????Ebben nem tudok segíteni,a miénk sem volt jó.KépEgy tanács:ne ovit,hanem óvónénit válassz!!!
Szerintem is gyönyörű Ritáék háza.De a Tiétek is nagyon tetszik ám! Kép
Mi aug-ban már 15 éves házasok leszünk!!!! Kép

Kriszti:babaproject Kép Azért csak nem jöttök ki a gyakorlatból! Kép
Heverő egyelőre nem fér el,de szerintem hiányolna is,ha nem lennék mellette,amikor felébred.Egyébként meg sokszor felül és eldől,úgyhogy félek,hogy esetleg leesésgátlóval is leesne.Kép (vagy lehet,hogy csak nekem hiányozna,ha nem szuszogna mellettem? Kép )
Receptet nem kaptunk a dokinál,semmivel nem kell kenegetni.

Na,megyek,mert apa megsütötte az anyák napi ünnepi menüt.Kép
Puszi:Anikó
vakili

Hali,

Anikó,
Nagyon aranyos férjed vanKép Hogy nevelted meg így? Nálunk én direkt célzásokat tettem h manóval elmehetnének virágot szedni nekem de semmi Kép Sajnos neki magától soha nem jut ilyen az eszébe, de úgy látszik akkor se ha előre mondom h nekem jólesne. Vagy lehet h én várok el sokat?

Bori,
Nekem sem alszik el Veronika egyedül. Ott kell ülnöm mellette amíg elalszik. Csak olyankor kapom fel a vízet amikor már én is fáradt vagyok de eltart mondjuk fél órát mire elalszik. Próbáltam azt is h elköszöntem tőle, mondtam h kijövök, itt vagyok a másik szobában és benézek néha, próbáljon meg egyedül aludni de nagyon sírt és hajtogatt h anya odafekszik mellé. Szóval nem erőltettem. Viszont annyira szeretném ha reggel tovább aludna mert már 6-kor ott áll az ágyam mellett és nyafog h anya felkelszKép Van valakinek valami tippje? Szerencsére olyan 9-től átalussza az éjszakát 6-ig de én képtelen vagyok olyan korán felkelni. Még a szemem sem tudom kinyitni, olyan vagyok mint a kismacska akinek összeragadt a szeme Kép

Andrea,
Boldog házassági évfordulótKép Hogy sikerült az ebéd?

Rita,
Tényleg nálatok h alakult ki h Lili elalszik magától?

Kriszti,
Üdv köztünkKép

Vera,
Bölcsi? Te is mész vissza dolgozni? Nálam most elég gáz a helyzet mert júl 10-től kéne visszamennem de ha fel is veszik a bölcsibe, nem akarják bevenni szept előtt. Most nem tudom h mit csináljak mert eddig úgy volt h anyukám felköltözik arra a két hónapra de sajnos még sem tud.

Na megyek szakdolit írni, üdv mindenkinek.

Andi

Kép[
Kép[
kostyika

AlvásKép
Örülök, hogy nem én vagyok együttalvós egyedül.Kép
Némely szakirodalom szerint hagyni kellene ordítani, de nálunk ez nem megy a másik két gyerkőc és Apa miatt. Meg különben sem hagynám, hogy egész éjszaka ordítson.Kép Mostanában ráadásul úgy alszik el, hogy átöleli a nyakamat, én meg olvadok.Kép Nem is tudom kinek lesz nehezebb a különalvás, ha lesz ágy.Kép

KrisztiKép
BölcsiKép
Ilyen vírusunk nekünk is volt, lehet, hogy a köhögésnek semmi köze nem volt hozzá, mert ez mostanában terjengett. Itt is több család átesett rajta. Ha ti nem kaptátok el szerencsések vagytok.Kép

AnikóKép
Anyák napi menüKép Mi jót ettél?KépItt jövő vasárnap lesz Anyócák Napja.Kép

AndiKép
Nálunk sem lesz nagy ügy az Anyák Napjából, de majd szépen célozgatok anyósnak, mert ő diplomatikusan tudja elérni a célokat.Kép Ha én mondanám valószínű semmi reakció nem lenne.Kép
Nem tudod magad mellé venni az ágyba reggel a leányzót? Berci is felkel sokszor amikor én még nem tudom kinyitni a szemem, de bekapcsolom neki a tv-t és akkor még van 1O percem magamhoz térni.Kép
Hajrá szakdoli!Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Egcsi,

Sajnos nem tudom odarakni mert nem akar akkor már lefeküdni. Õ az a típus h kipattan a szeme és már pörög ezerrel. Szóval nekem kéne megváltozni de én már öreg vagyok Kép Na és általában éjfél mire lefekszem és hát alig alszom 6 órát. Ezért az egy dologért sajnálom h leszoktattam a szopiról mert akkor még egy picit visszaaludt. Nálatok hogyhogy jövő héten van Anyák napja?

Andi

Kép[
Kép[
kostyika

AndiKép
Nem tudom itt miért jövő héten tartják az Anyák Napját, de az órát is egy héttel később állítottuk. Ez itten kérem Amerika..Kép
Csak a szakdoli és a tanulás miatt fekszel le ilyen későn vagy egyébként is bagoly típus vagy? Én is 11 körül fekszem, mert ugye a sorozataim, amiket muszáj néznem akkor érnek véget.Kép

Ma voltunk egy baráti családnál, van egy 6 éves lányuk. Berci annyira élvezte a kiscsaj társaságát, követte mindenhova, próbálta utánozni, nagyon édi volt. Főleg mikor a kiscsaj cigánykerekezett és bukfencezett és manó csinálta volna utána. Pusztultam a nevetéstől. Annyira cuki volt.Kép Legalább jól kifáradt és könnyen elaludt.Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

Orulok, hogy ennyien irtatok. Nalunk Szombaton kerti parti volt a baratainkkal megy egy utolso a szules elott. Nagyon jol sikerul. Este 8-ig itt voltak. Jo volt a hangulat es szerencsere nem esett. Azert irom, hogy szerencsere, mert vasarnap pocsek ido volt. Tegnap nem tudtam semmit se csinalni a kertben az idojaras miatt. Ezert bementem meglatogatnoi a baratnomet a korhazban aki pentek hajnalban megszulte a masodik kisfiat. Kép
Majd tegnap delutan pihenos napunk volt. Jatszottunk Lilivel. Kép

Anita: nagyon rendes vagy, hogy kolcsonadnad a mellszivot, de vegul is visszakapom azt a 2 eve kolcsonkapott mellszivot, ami a sogornome. Kép Igy nem kell vennem. Kép Es majd en is visszaadom szeptemberben a sogornomnek, aki akkor fog szulni. Kép Gyonyoru a kertetek. Ez ugye a Rackevei nyaralotok? Latszik, hogy ott is gondozva-apolva van minden. Kép
beirom ide a mobilszamomat, hogy mindenkinek meglegyen, aki szeretne eltarolni. Kép 06203137384
Baratnomnek masodik szulese volt ilyen gyors. Ezert remenykedem, hogy nalam is igy legyen, bar nekem nagyobb babam lesz mint az ove. Lili is nagyobb volt sokkal mint az o elso kisfia. Kép

Eszter: csodalatosak a kepek. Kép Gratulalok. Kép Oliver nem akar szopizni?

Orsi: Gratulalok a hugodnak. Kép Ugyes lehetetett. Kép nem is irtad, hogy mennyit vajudott, nehezen bujt ki Bercel? Gergonek jobbulast. Jobban van mar?

Aniko: Katanak jobbulast. nem semmi, hogy allandoan beverzik. Kép Remelem most mar jobban van. En is sajnaltam, hogy nem jottetek, de a lenyeg, hogy elozo heten igen. Kép

Kriszti: Udv koztunk. Kép Persze, hogy lehet jonni. Kép Kisfiad nagyon edes. Es a ti kertetek is gyonyoru. Kép Orbottyan merre is van? Ismerosnek hangzik a neve.

Mano: Eszter gyonyoru. Kép Es mar irtam, hogy Eszter Lilivel szinte egyidoben erik. Kép O is ugyanezeket tudja mint Eszter. Kép
Szemolcsokkel hogy alltok?

Alvas: nalunk, lekopogom, nagyon jol megy. Ejszaka, nem minden nap, csak egyszer sir fel a tejert, es utana alszik vissza. Kép Ma Endre ment be hozza a tejjel es a foldon talalta Lilit. Kép vagy lemaszott az agyrol vagy leesett. Sose tudjuk meg. Kép A delutani alvas is nagyon jol megy. Mesecd-re nagyon jol elalszik. Bekapcsolom neki, elotte mar keri is, hogy "mese neni a radio" Kép , majd kimegyek es akkor kb. 10-15 percet dumal, amjd elalszik. Ujabb szokasa, hogy teljesen magara huzza a takarot es alatta magyaraz a pluss alvomajmainak. Kép

Andi: Nalunk azert volt muszaj Lilit arra szoktatni, hogy ebed utan magatol aludjon el, mert ha itt lesz Kitty, nem lesz ra idom olvasni Lilinek az ebed utani alvas elott. Mert volt, hogy 30-40 percet kellett olvasnom mire elaludt. Este persze az mas, akkor mi olvasunk neki felvaltva apaval, de ez altalaban max. 10-15 perc. En ugy szoktattam ra a mesecd-re valo elalvasra, hogy egy kicsit felrevezettem. Kép Mikor bekapcsoltam a cd-t, mondtam neki, hogy mindjart jon a mama, csak kimegy pisilni. Kép O ezt bevette es a varakozasban elaludt. Mikor felkelt, mondtam neki, hogy mire visszamentem a Lilike mar aludt. Megerti. Kép
Azota mar termeszetes neki, hogy kimegyek, sot sokszor mondja is, hogy "mama megy pisi?". Kép
Talan te is megprobalhatnad a mesecd-t. Hatha. Nincsen valami pluss macija Veronikanak amivel aludhatna?
Hat nem vagy konnyu helyzetben munka ugyben. Kép

Egcsi: nalunk is detto a bilizes. Nem hajlando raulni. Kép Amilyen gyorsan fejlodik Lili beszed es enekles ugyben, olyan lassan fejlodik a szobatisztassagban. Kép De ami kesik nem mulik. Nyaron jon a bugyis probalkozas. Kép majd akkor meglatjuk. Kép

Na megyek zuhanyozni. Kép

Puszi nektek Rita

Kép
Kép
trita

SziasztokKép

Köszi mindenkinek a kedves szavakat, és a dícséreteket, igazán jólesikKép
Nálunk tegnap nem volt annyira rossz idő, de jól is jött mert a kertben a hátsó részen kellett tevékenykednünk egy kicsit!Már teljesen kész van minden csak itt van Eszti játszótere, és nem volt szép fű, csak vadfű.Azt ásattuk, meg füveztünkKépUgyhogy anyáknapi program megvolt!

Rita,akkor tényleg egyformán fejlődnek a csajokKép
Mondjuk a bilit én sem erőltettem, és szerintem nem is kell.Az az igazán jó, ha magától érik meg rá, gogy igényelje.Mondjuk nálunk csakis úgy megy, ha ő kéri. Én nem rakom oda neki most se még!De bízom benne, hogy a nyáron azért szobatiszta lesz legalább nappalra!
Alvással kapcsolatban én is lekopogom, de semmi gondunk nekünk sem.Sőt ebédnél, ha már teleette magát ő mondja, hogy egészségedre, nem kell már, és csicsika!KépÉn még mesélni sem meséltem neki, mert nem tudtam, hogy nem-e rosszabbat teszek vele mivel ha lerakom akkor ő csöndben elalszik kb. 10-15' alatt.Ha esetleg leülnék mellé, és mesélnék lehet azt hinné játszunk, és kiverném az álmot a szeméből.Azért, ha már érti és nagyobb lesz szeretnék mesézni majdKép
Éjjeli alvás, detto. larakom fürdés után, kapok puszikát, és már fordul oldalra a takaróba gubózva, és alszik is.Nekünk kb. 7-7:30-körül kel.
Milyen szemölcsöket kérdezel?

Egcsi, baromira nem értettem amit írtál, hogy mért kívánsz jó éjszakát reggel??KépKép De már értemKépFú, akkor jó messze vagy tőlünkKépÉs három gyerkőc?!Az igen, le a kalappal!meg persze minden háromgyerekes anyuka előttKép
Lehet, hogy egyszerre babásodunk majd?az jó lenne.És hogy érzed ott magad kint?Mindhárom gyerkőckéd kint született már?

Orsi, Jobbulást kívánunk Gergőnek.Most kicsit mi is taknyosak vagyunk, de remélem hamnar túlleszünk.De jó, már félidős mami vagy??KépKép
Az igen,m rendesen megy az idő.

Anikó, Nem kaptam emiltKépKépDe ari vagy, hogy kerestél, és gondoltál ránkKép
Tényleg nagyon rendes férjed van, ez ritka!Bár most engem is megleptek, képzeljétek kaptam 2 szál Orgonát Esztimtől, persze nyilván apa segítségévelKép

Kriszti, Ti már heverőn alszotok?Mi még a kiságyban, de ősztől gondoltam már kap "nagylányos"ágyikót a kismanóm is.Nem esett le neked az elején?Mert néztem én is, hogy vannak támlás ágyacskák is, de Eszti néha olyan pózokban tud aludni,hogy annyi támla nincsKépKéphogy mindenhonnan védve legyen.

Csajok, van még valaki aki szopizik?Szerényen jegyzem meg, hogy mi még 2 hetente igen!Bár anyukámn szerint már azt csak én eröltetem, mert a gyerek soxor nem is mondja.lehet amúgy, hogy igaza van, de én annyira imádom, ha szopizikKép
Hülye vagyok,mi?
Na, még benézek majd, de most lépek megyünk egyet sétálniKép
pussz
manóci

Mano: Bocs. Kép A szemolcsos kerdes nem neked szolt, hanem Andinak. Kép

Szia Rita

Kép
Kép
trita

Manóci, Egcsié "csak" egy gyermek :-)
de jót mosolyogtam.. jó, persze, nem tudtad, de azért köszi érte.
olvasó üzemmód, megyek tanulni, meg dokinénihez látni a kistüncit :-)
majd 1 hónapja nem láttam :-) hiányzik már..

ennyire rövid voltam
pusza
jajj, képzeljétek, mai jó hír: már 2 vizsgán vagyok túl, mindegyikre csak aznap tudtam tanulni, meg előtte éjjel (aznap persze az előadások kárára nem mentem be) és az eredmény: egyik 4 (nemzetközi gazdaságtan) másik 3 (Pénzügy). De még van a szerdain kívül 7! És lassan már csak 1 hónap rá.. valószínűségszámítás, statisztika, közgáz szig.
Már nem vagyojk benne biztos hogy fog menni ez a félév. Kád meg csempe nézés, konyhabútor tervezés közben. Pocakról nem is beszélve. Nagy volt a szám, de kezdek elbizonytalanodni.. :-(

na mentem
Mese

babafalva.hu vonalzó
meske

Rita, Képok. gondoltam, hogy megkavarodtál!

Mese, kösziKépén is soxor keverek dolgokat, embereket, meg mondandókatKép
Akkor neked szólKép
Gratula a vizsgákért, a többiért pedig megy a drukk.KitartástKépKép

Andrea, de. elfelejtettem, hogy boldog házassági évfordulótKép

Egcsi, tőled meg bocs.Már filózni kezdtem, hogy akkor most a 4.-ik gyereket szeretnétek?KépKépKép
Jó, szóval ugyanott tartunk, megnyugodtamKép
Nyusziutánzással édes lehet nagyon.
A szavakat angolul vagy magyarul tudja?Vagy is-is?

Kép
manóci

Helló!

Akkor a történet… KépO

Április 26-án késő délután kimentünk Olivérrel, hogy lenyírjuk a füvet, mert egy hét alatt olyan dús üstöke nőtt megint a hátsókertnek, mintha Bánfival locsolgattuk volna.
Titkon reméltem is, hiszen majd egy hete ugyanígy indult meg Marci.
Szépen levágtuk a füvet, poénkodtunk szomszéddal, hogy majd ma megyünk szülni, megfüredettem a fiatalurat, és letettem faromat a kanapéra Tv ügyvédjét bambulni. Közben megjött Emberem és a fájások is.
Ám most nem dőltem be csak úgy! Némi várakozás után azért lesz ami lesz alapon ettem egy kis fagyit. Aztán még vártam, így volt szerencsém Dr Houst is megtekinteni. Érdekes.
Aztán végül lezuhany, be ágy és vár. Még mindig voltak összehúzódások, és erejük is volt annyi, hogy érezzem a tágulást.
Aztán fél négy körül szóltam Apának, ez már az. Addigra kicsit erősödött is a dolog. Szóltunk az ismerősöknek, akik elvállalták Olivér felügyeletét, de még kedélyesen elbeszélgettünk. Mivel ennek hatására sem múltak a fájások, elindultunk a kórházba. Hát nem mondom, hogy szívembe zártam a kátyúkat a Kerepesin!
Kb 5-re értünk a kórházba. Megvizsgáltak, 3 ujj, felpuhult méhszáj, tehát tényleg maradunk! Kép
Eztán még vártunk, sétálgattam, Emberem kókadozott a padon, majd jött egy szülésznő, hogy akkor mejik szobát választom. Maradtunk annál, ahol Olivér is megérkezett. Ez a legnagyobb szoba, annyi hátránnyal, hogy átjáróház jellegű, mert a sok kütyit ott tartják és mindenki oda jön be valamiért. De bánta a rossebb!
¼ 8-kor bejött a főorvos, akihez annak idején is volt szerencsém. Olivér esetében burkot repesztett, majd egy kicsit később látva, jön egy fájás, gyorsan újra „megvizsgált”, mire én üvölteni és ágyról lekászálódni kezdtem, ugyanis segített tágulni! Az egész szülés nem fájt annyira mint akkor az!
Így talán érthető, hogy amikor újra láttam, bármilyen kedvesen is mosolygott, cidrizni kezdett a térdem. Megvizsgált burkot repesztett, és megkért, hogy ha lehet, ne rúgjam le az ágyról, nem fog bántani. Én meg elmeséltem neki miért is feszéjez egy kicsit a dolog, ám megnyugtatott, most nem készül ilyen manőverre. Azért én akkor nyugodtam meg, amikor kiment.
Ekkor már 5-6 ujjnál tartottunk.
És a megfutamodásomnál!
Bármennyire is nagyszájúskodtam, kértem EDát. Részben, mert az aranyam, már így is megkínzott az utolsó napokban, másrészt, mert nem tudtam úgy beleméllyülni az eseményekbe, mint Olivérnél, hiszen nem lett volna senki, aki vigyáz a Páromra, és Olivérnek és Marcinak is jobb, ha mielőbb megvagyunk a nehezével. Így szégyen a futás, de hasznos alapon jött a fájdalomcsillapítás.
¼ 9-kor adták be az EDÁt. Nem fájt, gyorsan meg is volt, de azért csak zizeg egy kicsit az ember gyereke, ha a gerincénél bütykölnek. Na meg az a rengeteg ragtapasz! Amit amikor levesznek majd…aúúú.
10re eltűnt a méhszáj, de Marci még nem volt elég lenn, ezért három tolófájás az egyik oldalon, három a másik oldalon fekve. Talán hamarabb meglettünk volna, ha nem, vagy később adják a következő adag fájdalomcsillapítótt, de már mindegy. Így egy kicsit tovább tartott a várakozás, hogy mikor is lehet tolni.
Emberemmel elviccelődtünk közben, szaladgált pénzt bedobálni és még Olivér után is érdeklődtünk, akivel szerencsére minden rendben volt.
Szegény felvigyázókat csak beugratta a kakaóval! Ugyanis gyönyörűen és bájos hangsúllyal kéri a kakaót, de ha elé teszed, akkor kiröhög, mondván kend a hajadra! Így jártak, pedig én szóltam! Kép
Aztán eljött a pillanat, amikor végre elhitték, hogy Marci útra kész. Emberem kiment, mert ezt nem. Közös megegyezés alapján persze, mert én sem szerettem volna, ha benn van. Sosem lehet tudni. Ám végül nem kellett sokat várnia.
Igaz, nem nagyon éreztem a tolófájásokat, de doki bácsim mondta mikor és akkor nyomtam. Azt éreztem, ahogyan megy lefelé a feje a babának, ahogyan utat tör magának, ám mégis olyan csendes, mély és természetes érzés, mintha mindig is ezt csinálná az ember. Semmi furcsa nem volt benne. Valahogy csak a mélységes szeretet tört elő a mélyről minden egyes tolással. Aztán érzem, ahogyan a feje kinn van. Egyszerűen csak kibukik és bár nem látom a szememmel, de tudom, milyen. Újabb fájás, tolás és kinn van.
Amikor iszonyatos teher hullik le a szívedről, akkor sem érzed azt a fajta felszabadulást és megkönnyebbülést, mint abban a pillanatban, amikor mint egy kis dugó, kiszabadul a baba abból a szűk járatból. Kiszabadul, kicsúszik, eltűnik a melegség odalentről, és egy fél pillanattal később egy kis maszatos kékesszürke csúszkás babát tesznek a hasamra. Kicsit pityereg, de egy két szó, megnyugszik és rám néz.
Hát megjöttél!
Így történt.

Még majd jövök!

Sziasztok!

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

EszterKép

Megható volt a szüléstörténeted, de közben azért vigyorogtam is.Kép

MónikaKép
Semmi gond.Kép Nekem nem lenne ellenemre 4 gyerek sem, de a másodikra is úgy kellett rábeszélni aptyukat, úgyhogy nem hiszem, hogy összejön. Azért reménykedem, hogy ikreket sikerül összehozni és legalább leánykori álmom, a 3 gyerek meglesz.Kép Ezt apának nem emlegetem, mert még a végén elriasztom.Kép
Egyébként tavaly augusztusban jöttünk ki, Las Vegasban élünk-csak mellékesen jegyzem meg, hogy reggel 9-kor már 27 fok voltKép-és nagyon szeretjük. Persze vannak negatív dolgok is, de igyekszünk mindent a pozitív oldaláról szemlélni.Kép

MeseKép
Ügyi vagy a vizsgákkal, fog az menni!Kép

RitaKép
Kerti parti.Kép
Azt hittem, hogy aki hamar kezd beszélni, az hamarabb lesz szobatiszta is. Mivel a beszédhez és a bilizéshez is kell bizonyos idegrendszeri fejlettség. Lehet, hogy nem így van.Kép Mindenesetre, az biztos, hogy egyszer eldobják a pelust és dumálni is fognak.Kép

Ma alvásilag elég kaka napunk volt, délben alig 1 órát aludt, most este pedig másfél órát nézelődött mielőtt bedobta volna a törölközőt. Nem sírt csak bámulta a plafont, nekem meg azon járt az agyam mi mindent kell még csinálnom.... Remélem reggel nem kukorékol korán...
Majd még jövök, hátha vannak korán kelők és írók.Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!
Eszter!
Jó volt olvasni a történetetKép Bár már én is ott tartanékKépEgyenlőreén még a rosszullétes időnél tartokKép
Nimród ezerrel újságolja,hogy tesója lesz.TEgnap a tesómnak is mondta,hogy bátyja,tudod hogy anya pocakjában baba van.Hirtelen szóhoz se jutott a tesóm.Õ még nem nagyo hallotta így beszélni a kicsitKép
Alvás: Nimród is 2 napja nagyon rosszul alszik,felsír éjjel 6-7-szer ,de alszik közben.Még mindig alszik,este igaz későn tettük le őt.
Nem tudom,ti hogy bírjátok:D de Nimród egyfolytában beszél,be nem áll a szája egész nap.Anya ,mi ez? Anya mit csinálsz?És mindent kommentál.TEgnap a szomszédban amunkásokat fárasztotta,Bácsi mit csinálsz?
Na eldugulok márKép
Szép napot!
Anita

Kép

Kép
anita23

Hali,

Eszter,
Az utolsó mondataidtól én is meghatódtamKép Mostanában egyre többet jön rám is megint a babázhatnék. Na de majd jövőre. Viszont előjöttek az én szülési élményeim. Megmondom őszintén én bizony nem tudtam megélni akkor mert sajnos csak a fájdalomra tudtam koncentrálni. De az a hatalmas megkönnyebülés nálam is így volt. Remélem h legközelebb már tudatosabb tudok lenni.

Egcsi,
Manó is már sokat dumál és ő most pont a pelenka és a bili közti átmeneti állapotban van. Már nem szereti a pelenkát, ha itthon vagyunk akkor letépi magáról. Igazából bugyiban sem szeret lenni, azt is folyton leveszi és egy szál pólóban rohangászik a lakásban Kép Amikor ráül a bilire (szeret ráülni) akkor pisil és néha kakil is, csak még nem szól időben. Legtöbbször akkor szól ha már bepisilt h "anya pisiltem" de sokszor még a bilibe is pisil ha ráültetem. Ja és képes 10 percenként is pisilni. Kis törpe vizierőműKép

Anita,
Veronika is itt tart, egész nap megy az Anya mi ez? Anya hol van a ...; mit csinálsz? stb Néha csak nézek h bizonyos szavakat hol hallhatott pl múltkor megkérdezte h Anya, hol van a Lufthansa? Tv-t nem nagyon néz, mostanában meg nem készülünk repülni.

Rita,
Gondoltam h nekünk szól a szemölcsös kérdés csak elfelejtettem írni neked. Érdekes módon a múltkori bódításos leszedés óta csak (lekopogom) 3 új jött ki, abból 1 elmúlt az ecsetelőtől. A másik kettő is mintha kezdene javulni de holnap megyünk vissza a kórházba, majd ott megint mondanak valami okosatKép

Meske,
Én is hasonló cipőben járok tanulás ügyileg, most érzem h kicsit túlvállaltam magam és nem is vagyok pocakosKép
Most egész héten itt lesz anyukám, vigyázz a manóra h tudjak tanulni. Jól bele kell húznom mert jövő csütörtökön lesz a 4 tantárgyas gazdasági szigorlatom ami tantárgyanként 600 oldalnyi anyag. Még lövésem sincs h fogom átnézni (nemhogy megtanulni)

Megyek is tanulni, üdv a többieknek.

Andi

Kép[
Kép[
kostyika

Sziasztok!

Eszter:nagyon szép a szüléstörténeted,olyan jó volt olvasni! KépMost egy kicsit nosztalgiázom,és kicsit sajnálom,hogy nekem ilyen már valszeg nem lesz.
Az első gyereknél nálam is csináltak tágítást,és a másodiknál rettegtem előre,kérdezte is a szülésznő,hogy mitől félek ennyire.Szerencsére sem akkor,sem Bencénél nem kellett.

Andrea:de buta vagyok,én is sok boldogságot akartam kívánni.Hogy sikerült az ebéd? Kép

Mese:én ennek a felét sem bírnám.Kép
Na,milyen volt Tüncike? Kép

Manó: Képörülök,hogy megkaptad.
Mi is szopizunk még,úgyhogy nem vagy egyedül.Kép Két hetente? Egyszer csak eszébe jut? MI most éjszaka megint szinte óránként.Kép Én már kinyúlok.

Andi:drukk honapra!
Bilizés Kép Miket nem mond a lánykád??? Kép

Anita:már kezdtem kétségbe esni,mert az utolsó 3 éjszaka nálunk is kritikán aluli volt (pedig én aztán hozzá vagyok szokva) Kép,de mindenki panaszkodik most,akinek pedig egyébként jó alvókájú csemetéje van,az is.
Hol is tartasz a pocakkal?
nem semmi,ahogy Nimród dumál.Kép

Rita:kerti parti Kép
Kata lába szépen javul,kellett neki az a két nap.Kép Én is úgy örültem,hogy eljutottunk hozzátok előző héten,nagyon jól éreztük magunkat.Ezer hála még egyszer Borinak is! Kép

Egcsi:ikrek Kép
Párom ilyenkor improvizál általában,tepsiben sütött csirkét,bacont,krumplit,zöldségeket,hagymát. Isteni volt!!! Emellett gyönyörűen tálal,anyuék is mindig el vannak ájulva.Kép

Andi,Manó:férjemet nem kellett nevelnem,genetikailag ilyen jól kódolták.Apósom is ilyen volt szegény,de Attila még fokozottabban.Kép

Orsi:hogy van Mókuska? Kép

Bocsi,de mennem kell,Kata nem hagy élni.Kép

Puszi:Anikó
vakili

Sziasztok,

EszterKépNagyon szép volt a szüléstörténeted. Eleinte én is megmosolyogtam a beszólásokat, de a végére azért elpityeregtem magamKép
Valóban így van az ember az lérzésekkel, ahogy azt leírtad.
Az EDA miatt pedig nehogy már szégyelld magad.Én is kértem, és egyáltalán nem bántam meg!Sőőt, a következőnél már az ajtóban kijelentem, hogy készíthetik isKép
Én is úgy indultam neki Esztinél, hogy annyian kibírták már a szülést, nekem nem kellenek holmi fájdalomcsillapítók, főleg a gerinc!!!!De aztán valahogy 11 óra vajúdás után másként láttam ezt a kérdéstKépÉn is kicsit pironkodva meséltem mindenkinek, de aztán a szülésznőm mondta, hogy ne szégyelljem, hiszen senki nem kívánja el, hogy hőst csináljak magamból, és ha már volt valaki aki kitalálta ezt, akkor mért ne éljek vele, ha lehetőségem van rá!Állítólag sok kórházban előre kell szólni csak akkor adják, meg hallottam olyat is ahol nem is adnak!Kép

Anikó, azért az éjjeli szopikért nem irigyellekKépElhiszem, hogy fáradt vagy.NBekünk van, hogy már nem is neki jut eszébe, hanem én kínálom felKépKép:Ezért mondta anyukám, hogy bolond vagyok hagyjam már abbaKépDe egyszer-egyszer ha nagy a bánat Eszti is kériKép

Egcsi,Azért az a reggeli 27c nem lehet rossz!Már itt is lassan,lassan nyár lesz, de én még este, és reggel ha fölkelünk beizzitom a fütést egy órácskára!Hideg van határozottan még akkor a házban.Tudod ez az az időszak amikor kint már néha melegebb van mint bent.
IkrekKépaz nem rossz, csak győzzed utána szuflávalKépNekem amúgy ikreim voltak, de a 12.-ik heti UH-n már látszott, hogy Eszti tesója valahova felszívódott, és eltűnőben vanKép
Állítólag sok ilyen van, és aki későn megy esetleg az első UH-ra az meg se tudja, hogy többen lehettek volna!Nem tudni ez mitől lehet,de a természet biztos tudja, és ez így van jólKép

Andrea, vizsgákKépKépdrukkolunk neked ezerrel!Ügyes légy, én nem bírnám az tutiKép

Na, megyek, mert indulunk kifelé a játszóra, és már nagyon gerjed,puszi
manóci

Sziasztok lanyok!

Mi jol vagyunk. Minden rendben. Tegnap voltam dokinal es minden okes. A mehszajam meg teljesen zart, c3000-es es teljesen fent van meg a baba feje. Ugyhogy szules meg tavol all tolem. A reggeli ctg-n aludt a baba, igy a dokim nem fogadta el a gorbet es visszakuldott ctg-re. Meg kellett innom egy kis uveg kolat es elmajszolnom egy csokit. A kolatol majdnem elhanytam magam. Utalom. De meglett a hatasa. Olyanokat produkalt Kitty, hogy alig birtam vegigcsinalni a ctg-t, mert ossze-vissza rugdosta a tele holyagomat. Kép Ma voltunk delelott a zenebolcsiben. Lili nagyon elvezte. Volt egy no, aki enekelt, tancolt, mindenfelet csinalt es nekunk kovetnunk kellett. Nagyon elveztek a gyerekek. Megkertem a not, hogy kuldje el e-mailben a dalokat, hogy meg tudjam tanulni es legkozelebb mar jol menjen. Es itthon is tudom tanitani Lilinek.
Mar 15 perce alszik Lili. Ugy elfaradt, hogy a hintaban elaludt. Ugy vittem fel a szobaba, hogy laposakat pislogott es motyogta, hogy tente baba. Letettem, beraktam a mese cd-t, kijottem es par perc alatt elaludt. Kép

Eszter: nagyon szep volt a szulesstory-d. Kép

Mese: Gratulalok a vizsgaidhoz es kitartas a tobbihez. Kép

Egcsi: en ilyenrol nem tudtam, hogy a beszedfejlodese a szobatisztassaghoz is kotott. Szerintem nem. De ahany gyerek annyifele. Kép

Anita: Lili is nagypofas. Kép Orulj neki, hoyg Nimrod is az. Hadd beszeljenek. Kép
Bar Lili meg nem kerdezget, hogy mi ez, hol van stb.. O inkabb targyilagosan magyaraz nekunk, mint aki mindent jobban tud es egesz nap enekel.

Andi: Drukkolok, hogy elmuljanak a szemolcsok. Kép
Tanulashoz kitartast neked is. Kép

Aniko: Katanak jobbulast. Most mar jobban van? Tud menni rendesen?

Mano: Es van meg tejed, hogy kethetente is tudsz szoptatni? Ilyenkor mar nem apad el? 2 het azert hosszu ido. Kép

Orsi: Hogy vagytok?

Puszi mindenkinek Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok Csajócák!

Itt egy el-el tűnedező nőszemély Kép

Nálam rendesen besűrűsödtek a dolgok, mert az elmúlt hetekben "csak" a következőket intéztem:
- szakdolgozatleadás
- vizsga
- házidolgozatok
- lakásszerződés
- hitelügyintézés /ez egyszó, de.....Kép/
- régi melóhely "leszerelés"
- új melóhely "beiratkozás"
- Lilit bölcsibe beszoktat ...

Melókezdés Május 2-án. Azóta volt még 3 vizsgám pénteken, túl vagyunk az első bölcsiből hazahozott megbetegedésen, persze úgy, hogy én is elkaptam kismukktól és így kezdtem a melót...

Úgyhogy ne haragudjatok rám, hogy nem nagyon jelentkeztem, tényleg nem jutott már rá energia.

Sajnos visszaolvasni sem tudtam, csak gondoltam gyorsan adok egy kis helyzetjelentést és életjelet magunkról az ebédszünetemben..Kép

Mindenkinek nagy nagy puszit küldök, legyetek jók és egészségesek!

Puszi:
Macs
maccs

Sziasztok!
Gyors helyzet jelentésKép
Kivagyok.Dec.21.-re írtak ki szülni,de a dokim 15.-étől szabin lesz.Katasztrófa.Remélem ez a mazsola hamarabb akar majd jönni.
Szép napot!
Anita

Kép

Kép
anita23

Sziasztok,

Anita, Képmegértelek, mert én is így jártam és végül nemis a saját dokimnál szültem!De ajánlott egy naggyon rendes szimpi orvost akivel végülis nem bántam meg, hogy együtt szültünkKép
Az unokahúgom is dec. 21.-én születettKép

Maccs, van telepátia úgy látszikKépPont ma amikor sétáltunk haza a játszóról meóztam a készülő házatokat, és gondoltam rá, hogy írok már neked!Azért nem semmi a lista ami a teendőidet illette a múlt hétenKép
Nem is tudtam, hogy Lili bölcsis lett, és te visszamész melózniKép

Rita,örülök, hogy minden rendben volt a ctg-n.de ezen a csokin kólán meglepődtem!Az mért is jó?nekem, ha nem mozgott akkor kicsit megbökdösték a hasam, és máris felébresztettékKépszegényt.Kittynél ez nem vált be?
Hát azt nem tudom, hogy mi jön még a ciciből, de nyeldekelve szopizik, szóval valami biztos fakad belőle mégKépde mostmár tényleg leállunk úgy döntöttem!Az volt a tervem, hogy a 2 éves szülinapjáig már le kéne./Van még másfél hónapKép/
De ügyes Lili, hogy ennyi dalt tud már. Mi még csak most kezdünk énekelgetni, most a Halász Judit a nagy sláger!A boldog sz.n-ot kb. egy nap 4* tuti be kell tenniKépKépDe az egész HJ-át szerti nagyon.Na azokat már kezdi énekelgetni, de csak egy-egy szót azért folyékonyan még nem megy.
Viszont a dumaparti az nagyon megyKépÉs a kérdezgetés is.a mit csinálsz?Ki az, rendszeresen.Pl. ha apának csöng a telefonja, egyből kiiiaaaaz????Meg is jegyezte neki apa, hogy kislányom már rosszabb vagy mint anya!KépKép/Én csak utána kérdezem megKép/
Meg a köszöngetés. Az utcán szinte mindenkinek, szia, te mit csinálsz?KépKép
Bácsi, hova mész?KépMár leégetett egy bevásárlóba is, szóval a nehezén túl vagyunk.Csaknem gondolta a bácsi, hogy én uszítottam, nemtomKép

Anikó, kata lábához jobbulástKépMár akartam írni, csak.......szültemKépKépKépés itthon vagyok,tudodKép
manóci

Sziasztok!
Húúú annyi mindent csináltunka hétvégén,meg a gépem sem volt itthon.(nem baj legalább tudtam tanulni)

Vakili

Bár én még csak idén töltöttem a 30 -atKép de néha egy vénasszonynak érzem magam.Csak nyögök egész napKép

Nem raktam leeseés gátlót.Beraktam a játékait az ágy és komód közé.Eddig nem volt egyszer sem gond.
Kép

Egcsi

Nem tudom hogy ez a hányás hasmenéses vírus volt-e de szegénykém mésfél kilót hipp-hopp ledobott.(Bárcsak nekem menne ígyKép)
Ma már ment bölcsibe.Szerencsére 4 nap alatt teljesen elmúlt.Már eszik is rendesen.Most adok neki homeos immunerősítőt.Remélem használni fog

Trita
Õrbottyán pest megyében van.Gödöllőtől 10 percre.Szép,nyugis,tiszta levegőjü környék.A mi házunk az utolsó az utcában utánna már csak a gödöllői dombság van.Olyan hosszú az utcánk hogy rajtunk kívűl még egy család lakik ittKép

Manóci

Máté kb.március eleje óta alszik kiságyban.Elötte nagyon zűrös éjszakáink voltak.Ahogy átköltözött a kisheverőre,napról napra javult ahelyzet.Nagyon szereti az ágyikóját.Mászik fel és mondja,hogy:Táté(Máté)aszikKép
Saját maga feltud mászni rá és le is tud jönni ha akar.Az első időben mikor felkelt mindig rohant az ajtóhoz.Mostmár nem .Felkel és elkezd játszaniKép
Szoptatás.Nem vagy hülye!!!
Szerintem addig szoptasd amíg nem utasít el.Máté 10 és fél hónaposan (ahogy kibújtak a felső fogai)egyik napról a másikra hagyta abba a szopizást.Este még megszoptattam reggel már nem kellett neki.Azt hittem a foga miatt.Próbálkoztam minden nap,hogy szoptatom,oda vettem magamhoz de rögtön fintorogva kiköpte a cicim.
Én teljesen kész voltam amikor abbahagyta.Olyan érzésem volt mintha ellökött volna magátólKép

Meske

Együtt érzek veled.Nekem is tanulnom kéne,de egy lusta dög vagyok és inkább írkálok a babaneten.De mindjárt befejezem és már húzok is....Pénteken vizsga...kÜlkereskedelem...az mii?!Kép

Eszter

Gratulálok,és szép a történeted.Jó hogy ilyen humorosan fogtad felKép
Én 23 órá vajúdtam...Apával együtt.De tényleg ahogy írtad olyan jó érzés az a mikor kicsusszan meg az a megkönnyebbülés,hogy akár mikor mégegyszer bevállalnám.Semmilyen negatív élmény nem maradt bennem.Ahogy olvastalak szinte éreztem azt a forroságot mint Máté születése közben.

Mikortól érdemes bilihez szoktatni?Nem jobb a wc lépcső?
Máté augusztusban lesz 2 éves de mi még nem beszélünkKépPersze ez ebben a formában így nem igaz,mert mond értelmes szavakat de még nem kapcsolja mindig össze.Inkább a saját nyelvén magyaráz egész nap.Ez nem gáz?!De bármit megért amit mondok neki.

málna2162

KrisztiKép

A bilikérdés is mint minden más gyerekfüggő. Az én Bercim sem akar még bilizni, ráér.KépBeszédben is ugyanott tartunk ahol ti, mond szavakat, mindent megért, dumál szuahéliül, de semmi hosszabb monológ. Biztos fognak beszélni.Kép

Bocs a többiektől, de itt vannak a vendég gyerekeim is, nem tudok most mindenkinek írni. Bepótolom!Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

SziasztokKép

Elkezdtem visszaolvasni, és próbálok közben reagálni, de nem tudom menni fog-e végig, mert hulla vagyok. Reggel ma én keltem Gergővel, mert már jó pár napja fél 6-3/4 6 körül kel és ma átvettem Karcsitól a feladatot, hadd pihenjen Õ is szegény. Nap közben meg egész nap Mókuska után szaladgálok, mert megy ám, mint egy kis őrült! Ha kimegyünk a teraszra, már nem tudok leülni 5 percre, mert lemegy a kertbe és elindul kifelé. Amíg nincs belécezve a kapu, addig nem lesz nyugtom!Kép

Kriszti
Nektek is jobbulást! Nekünk szerencsére nagyon enyhe volt, már majdnem ok Gergő.
Ágy: nálunk ugyanez volt a gond, Gergő nagyon forgolódós és a kiságyban egyre többször ébredt. Vettük neki a nagyágyat és most már átalussza az éjszakát. Persze van, hogy felsír, akkor Karcsi áthozza, de ez nálunk már óriási fejlődés!
Doki: én Surányinál szültem és most is nála fogok. Nagyon szeretjük, nagyon alapos, nyugis és odafigyel az emberre!

Andrea
Gratula a 10. évfordulótokhoz! Nekünk júliusban lesz, szintén a 10.Kép

Andi
Szerintem nem vársz el sokat, de sajnos ha ilyen, akkor bele kell törődni, mert akkor a fejed tetejére állhatsz, akkor sem lesz jobb.Kép
Legközelebb kapsz tőlünk virágot, jó?Kép

Anikó
Ünnepi menüKép Fincsi volt?Kép
Én képet kaptam, nagyon édesek voltak!Kép
Kata lába? Ugye már nem vérzett?
Most olvastam azt az üzeneted: Gergő majdnem teljesen ok. És már látom, mi volt a menü!Kép

Egcsi
Nyakátölelés: nálunk is ez van 1 hete! Ölelget, simogat, ha kérdezzük "hogy szereted Anyát/Apát?", akkor átöleli a nyakunkat és tiszta erőből szorítja! A világ legeslegjobb érzése!!!Kép Viszont tiszta hisztizsák, ha valami nem úgy van, ahogy Õ akarja, akkor visít és hisztizik.Kép Valamit valamiért?Kép

Rita
Jó, hogy minden rendben Veletek!Kép kólás sztoryKép Én meg néha úgy megkívánom, jó hidegen, hogy csak úgy csúszik!Kép Gergővel teljesen más volt!
ZenebölcsiKép Az a "nő" Cili és mi is nagyon szeretünk hozzá járni!Kép Nekem is küldi mindig a szövegeket és Gergő nagyon szereti, ha itthon is énekelem, mondókázom neki! A kedvencünk a 10 kicsi pókos.Kép

Lányok
Biztos én vagyok nagyon fáradt, de nem találom Eszter történetét.Kép Vagy ezt Ti e-mailben kaptátok?

A Hugi kis manójáról kaptunk fotókat, de most már nincs erőm kicsinyíteni, majd talán holnap.

Most megyek, lefordulok a székről....

PussssszKép

Orsi

avocado

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?