Új privát üzeneted érkezett!

Szia Zsani, de jó, hogy írtál! A mikibuli dec. 3-án lesz a Récsei bev.kp-ban a Jégkorszak játszóházban, délután 4-től.
Jó hallani, hogy nálatok is sorrend van, már egész megnyugodtam. Tulképp az zavart, hogy ugye két gondozó van a szobában, az egyiknek 6 "gyereke" van, azok kapnak először sorban, addig a másik gondozó karba tett kézzel áll. Utána szólítja a két lányt, holott szerintem ők hamarabb is kaphatnának, mivel úgyis a másik gondozótól kapják és külön asztalnál is esznek. Most egy kislány hiányzik, ha ő is jön, akkor Betti a 9. lesz a sorban. Mindegy, majd ezt is megszokja.
Gratula az Eltéhez és még jobban a 12 kilóhoz!!! Hogy csináltad? Engem minden módszer érdekel...

Kataa, most direkt szóltak, hogy ne legyek szem előtt, mikor bejönnek az udvarról (ahol egyedül volt egy órát) megpróbálják átöltöztetni. De rögtön keresni kezdett, így nem bírtam. Ma már nem kéne előjönnöm.

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Conti!

Ez nálunk is így megy. Először az egyik gondozónő gyerekei 7-en utána amásiké 7-en. Emma a második nőnél a 4. De már tényleg nem gond neki.

Engem Emma evésnél keresett egy ideig. illetve jól elvolt, és amikro jött za evés elkezdett üvölteni hoyg anya, anya. Engem ekkro mindíg behívtak és én etettem. Aztán kb a 4. napon nem keresett evésnél hanem leült szépen enni.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok!

Nálunk is van a bölcsiben sorrend. Az asztalhoz is csak úgy ülhetnek, hogy név szerint szólítják őket. Az én lányom az elején ha meglátta a kajás nénit, már az asztalnál voltKép, mára már viszont megtanulták a rendet.

Nyuszi!

Milyen akciója van a Pampersnek és meddig tart? a honlapjukon nem láttam semmi infot.

Kataa!

bábravaló elment

Pucúr
pucúr

Na a végén kiderül, hogy több helyen van sorrend, mint ahol nemKép

Kataa, a férjem is ma utal, persze itthon hagyta a cédulát, most elméleztem neki.
C.

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Dec8
Köszi a linket, most megyek mindjárt nézegetni.

Gumicukor
Nekem azt mondja mindenki, hogy a hőmérőzés csak akkor számít, ha legalább egy fél évig nézegeted rendszeresen, úgyhogy azzal nem is foglalkoztam, a másikat tudom, de nekem nem igazán egyértelmű a különbség.

Manó, Conti
Nálunk is sorrend van a bölcsiben. Szerintem ez nem is baj mondjuk az udvarról bejövetelnél, kézmosásnál, szb. De azt mondjuk egyeltalán nem szeretem, hogy a mi csoportunk pl. 8 fős, az ugye 2 asztal. Most ennyi gyereket 2 gondozónő miért nem tud egyszerre leültetni enni?? Én már szóltam, az volt a válasz, hogy úgyis 1 nagy tálban van a leves, főzelék, stb. azt úgyis csak sorban tudják adni. Ezt elfogadom, de a különbséget nem. Nálunk soxor van, hogy az első asztal gyerkőcei már esznek, mikor Dodiék még csak bejönnek az udvarról (utána még vetkőzés, kézmosás)és Dodiék még esznek, mikor a többieket már rakják le aludni. Nálunk otthon épp ezen van hangsúly, hogy evésnél legyen együtt a család, akkor a bölcsiben miért nem erre szoktatják?
Amúgy egy baromi jó bölcsi, szereti, jók a gondozónénik, sokat mesélnek, de ez nem tetszik egyeltalán.

Tegnap amúgy azzal jött haza a bölcsiből, hogy "Télapó jön, irni neki levele, cipőt kipucolni, ablabla" Kép

Zsani
Lényeg, hogy bent vagy, gratula az ELTE-hez!!! KépKép És másik nagy gratula a +12 kilóhoz!!!

Conti
Egész jól haladtok ti is, meglátod egy-kettőre hozzászokik, hogy itt nincs ott anya. Én utána azon bőgtem sokat, hogy milyen jól elvan nélkülem és nem is hiányzok neki.

Kataa
én is szép ruhába járatom bölcsibe is. Az az igazság, hogy sosem voltak lyan kifejezetten kopott, ócska ruhái. Nálunk a kényelem a fő szempont meg az, hogy valami jó kis szines dolog legyen, imádja az erőteljes színvilágot Kép mint az anyja.

család-munka-házimunka
nekem egyenlőre még megy, bár a mi kis 40 nm-es kérónkat ugyebár nem nehéz tisztán tartani. Meg nálunkez eleve alapdolog volt, mivel a párom asztmás, abszolút nem bírja a port. Eddig még mindíg hazaértem legkésőbb 5re, akkor jön a nagy játszás Dodival. Rajzolunk, festünk, babázunk, építünk, éneklünk és mostanában már teljesen rendesen játsszuk a memoryt! Tegnap még muffint is sütöttünk - tök jól sikerült! Kép
Aztán jön a fürdés, alvás. Mostanában mese és puszi után már egyedül is elvan a galérián, szépen elaltatja magát. Közben apa tanul én meg főzök, felmosok ilyenek. Mire végzek, akkor jöhet egy kis összebújás, olvasás, tévézés, ilyesmi. Azért azt nem mondom, hogy nem várom a holnapot, hogy reggel lustálkodhassunk Kép

Gumicukor
Szerdán nemvoltunk úszni, lehet, hogy ma megyünk hozzátok a 6osra, de nem biztos. Januártól Dani is átmegy az úszócsoportba??

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Sziasztok

DEc8,Pucur
Megjott a penz.

Zsani
Na azert titokban olvasgatszKépVolt eskuvos tali nemreg,de nem talaltam az emilcimedet es nem tudtunk hivniKépSokan mar a tesot varjakKép
Gratula a sulihozKép
Most tobbet dolgozol a drneni mellett hogy Juli bolcsis?
Alex van nalatok is?KépNalunk ugy neztek hogy ez a neve,bezzeg Radakundon meg sem lepodtekKép

MAno
Szegeny EmmaKépNekunk nincs is mar ilyen kupunk itthon.Van hogy nem kakil pl ha babant evett de masnap azert sikrul.En ugy tudtam lanyoknal ha leszoktatas van akkor van ilyen gond hogy annyira visszatartja es utan meg mar faj a hasaKép2 baratnom is ezzel szenved.

Conti,Mano
Nalunk talan azert nincs sorrend,mert soka akicsi a csoportjaban,akik meg tapit esznek.Igy eloszor a nagyoknak kiosztjak a kajcsit es egyedul esznek.Bar van elotte eloke de ez meg is latszik a bodyjan minden napKépA vegen ha mar nincs lelkesedes bekanalazzakKép
A kezmosasnal es oltozesnel biztos van sorrend,de Alex ilyenkehez nagyon jol alkalmazkodik,nalunk otthon is minden nap rutin van ezert tudja hogy van amikor varni kell pl ram KépNalukugy 6 gyerek van aki onalloan eszik,azok at egy asztalhoz ultetikKép
a 12-bol altalaban csak 8an vannak,mindig beteg par babo.

Rit
En kiprobaltam a homerozest anno amikor mar nem szedtem gyogyszert,de meg nem akartunk babatKépEs par honap is leg hozza az elozo dokim 2-3at kert tolem amikorelmnetem hogy most mar babat szeretnenk es vizsgaljon meg hogy minen okKép
Bolcsis kaja:Ha vlaki befejezte rogton teszik le aludni nalunk is.
En Alexnak csak ugy veszek ruhat hogy kenyelmes legyen,de nemcsak a melegito tud az lenni,csomo pamut kantaros gayoja van,de a farmerei is puhak,egy kivetellel amit kaptunk(valaki a kinaiban vetteKépna azt csak jatszora adom raKép
En is szinesbe imdadom Képnekunk csomo,piros,bordo,sarga rucink van,nem birom hogy egy fiu csak kekben es szurkeben jathatKép

Pusz
kataa

Kép
Kép
kataa

Hali!

Tombol a náthám, de szerencsére nincs és nem is volt lázam. Remélem a hétfői fogorvosra már kikupálódom.

Manó
Én örülnék neki, ha majd megtanulná Dani az oviban a sorbanállást, mert nem erőssége mostanság Kép bár azért már javul a hónapok során. biztos rossz látni, de meg kell tanulniuk, hogy nem lehetnek mindig az első, hanem ki kell várniuk a sorukat.

Már csak Pemeskéék nevét nem tudom, utána küldöm a listát!!!

Kataa
Én meg pont fordítva vagyok vele. Nekünk a Liberos kicsi Kép
A rossz beidegződések sokszor a szülő helytelen hangformálásából is adódhat. Pl. szándékos sejpítős, tyutyutyuzós beszéd a gyerekhez, vagy eleve raccsol , sejpít, sziszeg vmelyik szülő, a gyerek minden nap azt hallja és úgy próbálja képezni a hangokat. de persze vannak akik teljesen normálisan kezdenek el beszélni. vagy egyik szüő sembeszédhibás és a gyerek meg az lesz. szerintem ez nem függ attól, ki mikor kezd el beszélni.

Nyuszi
Nálunk is volt ilyen szakasz, hogy Dani válogatott. Nem akart húst enni, semmilyen formában. korábban szerette a spenótot, aztán volt egy szakasz, amikor rá sem bírt nézni, kirázta a hideg tőle. most meg ismét két pofára zabálja. a tojást sem szerette, aztán egy időben csak a sárgáját ette, utána meg csak a fehérjét, most már mindkettőt. úgy vagyok vele, hogy ösztönö9sen tudják, hogy mi kell nekik, mi nem, legalábbis Daninál ezt vettem észre. pl. sokszor kér körtét, vagy mostanában nyers sárgarépát.

Kataa
Én is imádom a Biomatracot, még sosem aludtam rosszul rajta, ellenben a régi matracon sokszor összetörve ébredtem. igaz bazi drága volt, de nagyon megérte. daninak is olyan van, húzza is a lóbőrt rendesen rajta Kép
én is olyan vagyok, hogy jobb szeretek mindent egyedül megcsinálni, az a biztos. persze ha felajánlják a segítséget azért el szoktam fogadni, de magamtól nem nagyon szoktam kérni. szerinem 2 gyerekkel is meglesz a napi rutin, abba is bele lehet jönni majd idővel. persze így könnyű beszélni, mert csak 1 gyerek van, de anyáinknak sem volt gond, pedig ők is dolgoztak, ls akkor még ez a gyes rendszer sem volt, mint most.

Zsani
Üdv itt ismét!!! KépKépKép Gyere gyakrabban!
Ügyi Juli, szuper 12 kg, nem semmi! Gratula!

Manó
Lehet, hogy pszichésen van ez a szorulás emmánál. Most van a sütőtök zsezonja, ha szereti, akkor az is szuper a problémára.

Rit
Hát igen, legalább fél év, de min. 3-4 hónap kell a különbségek észrevételéhez. nekem 3,5 évig működött, aztán jött Dani.

Ruha
Daninak vannak otthoni fetrengős ruhái, amiket nem féltek annyira, de egyik sem ócska. vannak vagyány melegítői, inkább lezser, sportos cuccai vannak. a csinik is inkább vagányak és lezserek, amik kényelmesek. én oviba is tuti bemcsibe fogom vinni, amikor meg kell, akkor kiöltözik. fetrengeni, csúszni mászni tökéletes a melegítő, vagy valami kantáros, hátát melegen tartó naci.

Rit
Mi is hasonlóan végezzük a napi dolgainkat Kép
Még nem volt szó az úszócsoportról, igazából, moist kicsit lemaradtunk,m ert 2 hónapot kihagytunk. De azt látom, hogy nagyon sasolja a nagyobb gyerekeket, akik már önállóan úsznak.nagyobb gyerekek = max. 3 évesek. pl, azon a habszivacs hurkára hasalva simán úszik egyedül mág ennyi kihagyás után is, semmi félsz nem volt benne, élvezte nagyon.
amitől most betoji, az a medence végén lévő fehér szűrő, ő dugónak nevezi. így nem is lehet a medence végére kiültetni, csak a másik oldalon, különben már fordul is vissza. nem erőltetem, majd valamikor megbarátkozik. annyi van csak, hogy magyarázzuk neki, hogy azért van ott, hogy ne folyjon le a víz a medencéből.
viszont nem tudod, mi van Margit nénivel, a kabinos nénivel? Idén egy fiatal kiscsaj van helyette, aki annyira kelletlen, vágja a pofákat, pl. rászólt Danira, hogy ne dobálja a járókából a labdát... akkor miért van ott a labda, nem? eddig ez nem volt gond, simán dobálták a gyerekek.
nem is vigyáz a picikre, csak ül bent és olvas.

cupp

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Képzeljétek, Márk ma reggel felállt a kiságyban. Mindent olyan gyorsan csinál, pár hetesen forgott hasról-hátra, hátról-hasra, 5 és fél hónaposan négykézláb mászott, 6 hónaposan egyedül ül, és most meg álldogál. Karácsonykor már menni fog a védőnő szerint, hát elég durva. Nórikám sokkal óvatosabb baba volt, mindent később kezdett, szép kényelmesen. Mondjuk büszke vagyok Márkra, főleg azok után, hogy a barátnőm 11 hónapos kisfia 1 hete kezdett el kúszni. Ehhez hozzátartozik, hogy egész nap bébikompban van a kisfiú, amit én egy nagyon rossz dolognak tartok. Olyan természetellenes, ahogy gurul benne a gyerkőc.
Na, elég a dicsekvésből.

Én is szeretem a gyerkőcöket színesbe öltözteteni, ennek most az a hátránya, hogy a Nóri kislányos ruháit nem adom rá Márkra Kép. Úgyhogy nálunk nincs öröklés, ebből a szempontból jobb lett volna, ha a fiú a nagyobb, azért a fiú ruhák sokkal unisex-ebbek.

Nyuszi!Kép Valamit rosszul értelmeztélKép, én nem játszóházat, hanem fitness klubot csinálnék szívesen kismamiknak és anyukáknak.
Igazad van, most kéne lépni, hamar beelőzik az embert. Dunaharaszti is az utóbbi években lett nagyon felkapott hely, rengeteg építkezés van és egy csomó kisgyerekes család költözött mostanában ide.

Nóri meg benáthásodott, megyek kiporszívózom a nóziját, szép napot mindenkinek:
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

SZiasztok!

Karfás szánkót, talán Nyuszi keresett, láttam az előbb a babaszobán az akciós topikba feltették, hogy a praktikerben 4990ért lehet kapni. Nem tudom, hogy jó ár-e érte, csak gondoltam, hogy beírom.

Rit
Én Pancsi "összehozása" előtt 2 hónapig hőmérőztem és az elég volt, hogy értsem a működésemet. Kép

Gumicukor Kép
jobbulást!!
b.

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Hát én elkezdtem hőmérőzni a múlt hónapban. Egy hétig ment. Aztán apa szólt, hogy elege van abból, hogy félálomban máris a hőmérő csipogását hallja. Kép Meg azt is mondta, hogy neki úgy rosszabb érzés, mert akkor olyan, mintha nem a mi vágyaink döntenék el, hogy mikor legyünk együtt. Így abbahagytam, végülis Dodi is mindenféle segédtevékenység nélkül jött össze. Azt beszéltük meg, hogy várunk januárig, ha addig nemsikerül, akkor már belemegy az ilyesmibe is.

Gumicukor
Nem tudom, de azt igen, hogy a fiú öltözőben is új bácsi van, pedig Dodi nagyon szerette Miki bácsit, az elődöt. Nekem sem különösebben szimpi ez a csajszi, de én egyedül öltözöm ott, úgyhogy nem sok dolgunk van egymásssal.

Kataa
Melegítő nekünk nincs egy sem, én nem szeretem a pattentos aljú/ujjú rucikat, de tényleg van más kénylemes ruci. Ja, de egy melegítőnk van, egy Micimackós, nagyitól kapta. Nálunk minden rucijában játszhat, végülis az övé, azért van, hogy kiszolgálja. Amúgy nekem is tetszenek a piros, narancs és egyéb élénk szinek fiúkon, még apának is van egy vörös inge: imádom.

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Nekünk egyik melegítőnk sem patentos aljú vagy ujjú, rendes, bemcsi, olyan, mint a felnőtteké. én imádom benne danit, mert olyan jól áll neki, amúgy is mozgékony nagyon.

megyek haza Danimhoz, szép hétvégét mindenkinek!

Kataa
Elküdtem a nevsort a yahoo-s címedre!
cupp
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor
Jobbulast!
Mennyi volt Dani agyara a matrac?Ez mar a felnott meretu agy neki?
Hat amig sokat van otthon addig nem is megy egynek sem az alkalmazkodasKépMa olyan buszke voltam,mert Alex egy kisfiut aki elesett segitett neki felallni,KépOlyan kis aggodo mar mostKép

Magdi,
Gratula Marknak,Hiaba a masodik gyerek mindig ugyesebbKép
Hatha nekem lanyom lesz,tuti nem fogja orokolni a cuccokat,ismervea vasarlasi maniamatKép

Ma megyunk a legjobb baratnomhoz babalatogatoba ,mar alig varom:0
pusz'
kataa

Kép
Kép
kataa

Halihó

KataaKép
Igazad lett, tényleg csak kencéket adott a doki. Vaami vírusos eredetű bőrirritáció, kaptam rá 3 kencét, sajnos az egyik szteroidos, de azt mondta szoptathatok. gyógyit a szopi miatt nem adott, különben járt volna az is.

Zsani
ÜdvKép Gratula a 12 kilóhoz, nagyon ügyi vagyKép

jó hétvégét
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok
alvás
nálunk kötelezö a dél alvás petikének mert ha nem alszik akor isszonyu rosszcsont gyerek lesz igy én ha itthon van petike ebéd után mindig lefektetem aludni alszik 2-3 orát de a bölcsiben is alvás idö van 12-15 óráig .imike is alszik 11-12 orátol amig felnem ébred .

Mléne
gratula a kisfiad uj tudományához

Zsani
neked is gratula a sikeres fogyáshoz éws a sulihoz is Kép

Bölcsis sorrend
nálunk nincs ilyen hogy elöször egyik 6 másik az egyedüli sorendiség az udvarol bejövetelnél van-volt .

pusz csics
csics

Köszönöm a gratulákat Márk nevében! Kép Kép Kép

Gumicukor! Kép Megnéztem a beszéddel kapcsolatos topicokat, köszönöm az ötletet Kép, nekem eszembe sem jutott Kép.
Elolvasásuk után arra jutottam, hogy nem aggódom, korának megfelelő a Nóri szókincse, és az, hogy néha felcserél betűket, szótagokat nem tűnik kórosnak. Ha 3 évesen is így lesz, akkor megkérdezek valami okos embert Kép.
Egyébként beszédben nagyot ugrottunk. Mi most építkezünk, úgyhogy Nóri áll az ablakban és közvetít: "Tagonca hoz sóder, homok" "Betonkeverő (!)", " munkásbácsi dogozik". "tetőn cselép"
Nagyon édi, ha valami történik, egyből viszi a székét az ablakhoz és kukkerol. Kis építésvezetőm Kép Kép Kép Kép

Sziasztok:
Magdi

Magdi
mléna

Sziasztok,
Ma apa a barátaival van, így szabad az estém, a kicsik már alszanak, így kedvemre irogathatokKép. Bálint szerencsére már jobban van, igaz még mindig nem gyógyult meg tökéletesen. Az éjszakák viszont ahogy gyógyul egyre jobbak, tegnap 6 órát aludt egy huzambanKép.

Nyuszi,
Valami Pampers elérhetőséget nekem is tudnál adni, mert én is gyűjtögetem a zacsikat, jó lenne hasznosítani esetleg őketKép.

Manó,
Együttérzésem a székrekedés miattKép. Lili sajna alapból ilyen, ha kicsit nem figyelek (kevesebb folyadékot iszik, vagy nem eszik akár 1 napig gyümit) akkor képes 3-4 napot is kihagyni. Mostanában korpás kekszet is szoktam neki néha adni, hátha az is segít. Sajnos Lili visítva menekül a kúp elöl, de szerencsére nagyon ritkán kell csak azt bevetni.

Na megyek letusolok, aztán csatlakozom a szunyálókhozKép.
Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Magdi

Nalunk Dani fiam sokkal lustabb, mint a novere.Kép Emike mar ilyenkor forgott, sot, kezdett ulni. O meg csak hatrol hasra, meg nagy ritkan vissza. De lehet, hogy majd nagy hirtelen megindulk es 10 honaposan mar jarni fog. Emike 12 honaposan indult el.
Gratula a kisfiadnak, nagyon ugyi!'
Mivel mi sokat epitekeztunk, az en lanyom szokincseben is ott van a soder, betonkevero, markolo, gerenda...es tarsai.Kép

Zsani

SZIA! Miert nem irsz neha?KépKépKép
Gratula az ELTEhez, es mi leszel ha nagy leszel?Kép

Forti,Pucur

Postan jott egy akcios fuzet, amiben peluscsomagolo zacsit kell gyujteni (Jumbo=3 pont) es ajandekot lehet kapni erte.
8 pont
Formaevo dobozka vagy vizijatek (vizkerek, frocskolo csikohal, vizet mero pelikan)

Mi 12 pontnal jarunk, amiert fecsego telefont, vagy zenelo elefantot lehet kapni.
18 pont
Zenelo jatekcsiga (Csigahaz belevalo szines formakkal)
Tancos bogarka

32 pont
Zenes multimoka asztal (asztalka mindenfele porgettyuvel, kallantyuval)
Zenelo csodamasina(Tologathato, zenel, villog)

Csak a Midi es a Maxi pelenkak vesznek reszt a Pamperstol.Nem kell ilyen fuzet hozza, csak kuldd be a csomagolasrol kivagott baba-mama kepet,ugy hogy a csomagmeretet jelolo szamill. a Jumbo felirat benne legyen az alabbi cimre:
Dono Kft. Pampers Fisher-Price Program
1463 Bp. Pf 909
Akar tobbszor is reszt lehet venni.Meg kell jelolni a kert ajandekot, nevet, cimet es telcsiszamot.
Ja es Nagycsomag 1 pont, Oriascsomag 2 pont es Jumbo csomag 3 pont.

Hat ez nagyon ugy nez ki minbtha a Procternel dolgoznek...Kép Pedig nem, sot, a legnagyobb versenytarsanal.Kép Csak mi mar nem arulunk pelenkat.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Nyuszi
Köszi!
Akkor szinte az egyik felét teljesen be kell küldeni? Én azt hittem hogy az oldalán lévő két kis macis kupont kell gyűjtögetni! De ha nem, nem! Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Conti
Nálunk először a kicsik esznek, akiknek még kell segíteni (így Hanna mindig az első Kép, bár már nem nagyon kell segíteni neki), a többiek egyedül esznek és egyszerre, nálunk mindenkinek van helye (4 asztal 4x4 hely) úgyhogy oda ül, és kapja a hamit, kor szerint vannak ültetve, így pl. a 4 icsi egy asztalnál van, így ált. ők is 2-en esznek egyszerre. Öltözésben egyszerre 2-t öltöztetnek (1 gondozó + dadus), a többiekkel a másik játszik és úgy mennek ki, hogy addig vonatoznak, meg masíroznak,persze sorban, de nagyon élvezik, mert éneklés van közbe meg játék (nyújtózkodás, gugolva mensé stb.)

Kataa
Én most Brüsszelben vettem 15 euroért egy csomagot (a linken nincs, de kb. egy 5000-es csomag mérete), úgyhogy enyhén szólva olcsóbb. Hó végén megyek ki Amsterdamba megpróbálok veni egy Noé bárkáját. Van egy kis katalógusom, ha gondoljátok beszkenelem, és ha kell valami és találok jó boltot Amsterdamban akkor hozok.
Hanna melegítőben jár bölcsibe, csak ha elmegyünk valahova akkor kap csini cuccot. Napközben inkább az a fontos hogy kényelmes legyen (ők abban alszanak amiben mennek)

Rit
Nálunk is megy a nagy télapózás.

Megyek a gyerek pucér Kép

dec8
dec8

Hali!

Gumicukor!
Visszatérve! Foglalmam sincs miért nem alszik el este a Gabi. Most új rendszert vezettem be, és úgy néz ki ez működik.
11:30 ebéd, utána 12-13-ig alvás. Tovább nem hagyom aludni és így elalszik este max 9-ig. Elképzelhetőnek tartom, hogy kevesebb lett az alvásigénye 1-1,5 órával.
Hogy este jól teletömi magát. Na igenKép Anyósomnak már többször megmondtam, hogy vacsora után nincs pótvacsoraKép Általában este 6-kor jövünk fel a játszóról, persze nem tudja magát úgy kitombolni mint nyáron, de motorozni attól még lehet. Utána vacsora, kis játszás és fürdés fél 8 felé. Na ilyenkor anyós kivonul a konyhába enni kenyeret, kekszet, joghurtot és a gyerek meg megy nasizni mikor mi van. Az "új" déli alvásrend bevezetésével megmondtam anyósnak is, hogy vacsora után nincs nassi, csak az esti kakaó. Az is éppen elég. Mert vacsizik, aztán eszik még 3 féle dolgot, meg ráissza a kakaót jóhogy megfekszi a gyomrát, úgyhogy le vannak tiltvaKép Eddig se tetszett, de olyankor mindig azt mondta, hogy ha éhes az a gyerek... Jah.

Dec8!
Nem vagyok egy csokifüggő, igen ritkán eszem, inkább gyümölcsfüggő vagyok.Kép

Manó!
Rossz is volt és nehezen szántam rá magam,hogy írjakKép De talán igazatok van, hülyeség érzékenykedni, elvégre mégcsak nem is ismerem, azt se tudom kicsoda-micsoda, csak amit itt olvasok róla. De éppen ezért rossz.
A babás hírekkel most nem szolgálhatok, mert hiába mentem dokihoz kedden.
Többször előfordult már jóslófájás szerű valami velem, és kíváncsi lettem volna a méhszáj állapotára ami eddig zárt volt. Remélem még most is zárt, de a dokibácsi szabin van.

Judy!
Hát nem is tudom, valószínü bennem van a hiba, ha odafigyés mellett is feljött 4 kg. Már nem is érzem sikernek, hogy "csak ennyi".

Nyuszi!
Nem állt szándékomra örökre eltűnni, csak amíg helyreállnak a hormonjaimKép Mostanában képes vagyok mindenen bőgni, a fene se érti ezt, régen leharaptam volna bárki fejét nyaktól...

Magdi!
Remélem nem orrol meg rám Márk, hogy anyukája hagyja sírni egy buta nőszemély miattKép
Sikerült elűzni a rosszkedvemet, kösziKép

Áfonya!
Szerencsém van, mert fiam egyrészt nem szereti a csokit, másrészt meg alig eszik kenyeret... Egyszerűen nem szereti, úgyhogy ha együtt eszünk, úgy általában mindig, akkor eleve olyat készítek amit megeszik, így ez akérdéskör meg van oldva. ja, merthogy az édes kajákat se szeretni. Pl tejbegrízt sem.

Conti!
KépKépKép Köszi!
Hát, remélem lassan már mi is saját házzal büszkélkedhetünk, de az tény, hogy egy panelt sokkal egyszerűbb kitakarítani, lévén kisebbKép De hát valamit valamiértKép Majd úgyis megszokod és akkor biztos kialakul valami sorrend a takarításnál is.

Zsani!
Jó újra olvasni rólad és a nagylányrólKép
Gratulálok az Elte-hez és a sok-sok mínusz kilóhozKép

Gabim Gyömrőn van anyukámékkal, lassan indulok érte!
Hihetetlen. Múltkor sírt, hogy otthagytam, most meg nem akartam otthagyni, nem is vittem neki pizsit, erre most nem bírtam hazahozni, mert nem akart jönni. Így ottmaradt. Nem is baj, legalább este korán ágyba tudtam bújni és apával is jót dumáltunk, meg reggel nagyot lustálkodtunk. De érdekes, mert már olyan megszokott dolog mindkettőnk számára, hogy reggel 7-kor már talpon vagyunk, hogy most amikor ténylegesen tudtunk volna pihenni 7-kor már ébren voltunk és csak fél órát bírtunk lustálkodással eltölteniKép
Elmentünk ma a Metro-ba. Úgy volt, hogy az Auchanba is kimegyünk, de csak metró lett belőle. Nagy játék akciók vannak, kíváncsi lettem volna pár darabra.
Képzeljétek kaptam egy óriási 66 cm-es zsenília MicimackótKép Annyira aranyos, hogy nemigaz. Párom észrevette, hogy hogy szemezek vele és fogdosom, erre fogta magát és berakta a kocsibaKép Mondtam, neki, hogy nem kell, mert inkább egy új babakocsit szeretnék ami kiszolgálja magát és esetleg egy 3. gyereket, hamár annyit szeretne, de csak mosolygott és adott egy puszit!
Jajj annyira szeretemKép

sasha

Kép
sasha

Sasha
Bár én is az gyümiföggő lennék... Kép

Zsani
Mire jársz az ELTÉre? Gratulálok a felvételihez.
Hanna is nagy akrobata, a többi meg követi a bölcsiben, de ők ugye nem olyan ügyik, úgyhogy esnek.

dec8
dec8

Sziasztok

Megint eltelt egy hetvege,szokas szerint mozgalmasanKép
Babat neztunk a baratnoimmel,olyan jo kis szuszogi volt Képfodrasz/kozmi is belefert a szombatbaKép
Alex nagyon jol elvolt most Zalankaval,mert ot is lehoztak hetvegere,persze kisebb visitasokkal de nagyon jl eljatszottak,es ugy tudtak hianyolni a masikat ha az epp nem volt a kozelbenKép

Judy
na latod nem kell abbahagyni a szopit,remelm mar segitett is a kremKép

Dec8
Nalunk is mindenkinek helye,azota mondja is otthon hogy kine hl a helye es csak oda ulhetunk amKép
Noe barkajat nekunk is hoz jezuska,mert allatfuggo lettKép

Pusz
kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Sasha!

HurráKép Hát én most aláírnám hoyg a második terhességgel csak 4 kg-ot szedek fel, ha úgy tuti lenneKépKépKép Ezzel kiló téma lezárva.Kép

Alvás: Hát most nálunk is nagyon gáz a dolog megint, de nálunk tuti a bölcsi kavar be. Illetve azóta van ez mióta nem vagyok otthon mikro felkel Emma, amíg én vittem addig nem volt gond. Tegnap is 1/2 10-kor mentünk aludni (azért nem előbb mert este 8 után alegélénkebb, e legjókedvűbb) és 1/4 11-kor aludt el nagy sírással. 10-ig ott voltam vele, már hara fordult, úgy tűntalszik, mégis ahogy kinyitottam az ajtót welkezdett visítani. Aztán hajnal 5-kor már nyöszörgöttKép bementem, nem volt ébren, csak forgolódott. Szóval ez így nem jó, se nekem, se neki. Ma megpróbálom legkésőbb 9-kor aludni vinni és még egy réteg ruhát ráadni hátha fázik is, mert mindíg kitakarózik.

Amúgy napközben is tök nyűgös, és ezerrel tombol nála a dackorszak azt hiszem, legalábbis mindet a magáénak tart lés komoly hisztiket vág le, pl két festményt áttettünk a mi szobánkból anyukám szobájába, na ő üvöltött hogy Emmáé, vagy pl mikor meghozták az új ágyunl és a régit félretettük akkor is balhézott hogy a régi kell, az Emmáé. Szóval most mindenhez próbál nagyon ragaszkodni. Remélem pár hét és túllesz ezen az időszakon, Már arra is gondoltam hogy ha nem javul akkor mégis én fogom bölcsibe venni reggel, mert amíg én hordtam nem volt ilyen gond vele, akkor 7-re tudnám vinni és 5-re érte menni, ami 2 órával több mint amit most lent van, de lehet hogy lelkileg jobb lenne neki. Még nem tudom mi lesz. Így is felkel a legtöbb nap már 1/2 7-kor.

A barioltást nem kaptuk meg pénteken, mert a doki elfelejtett kijönniKép Persze sűrűn elnézést kért és szerdán jön oltani. Hát remélem addig nem lesz náthás vagy ilyesmi.

Manó

KépKép
manó

Sasha! Kép Örülök hogy jól vagy Kép Kép Kép!!!!!!

Nóri sem nagyon szereti az édességet, inkább a gyümiket eszi (szerencsére). Mondjuk mi sem nagyon eszünk, volt is vitám anyósommal, amikor tavaly karikor meg akarta tömni Nórit csokitortával. A barátokat már sikerült "megnevelnem"Kép, ha jönnek, akkor gyümit hoznak csoki helyett.

Manó! Nálunk Nóri azt mondja mindenre, hogy "Enyém!!!!" Főleg mióta a Márk is mozog, egy csomószor elveszi tőle a játékot. A Márk meg megy utána, szabályosan kergetőznek, nagyon édik! Ugyanakkor meg egy csomószor odahordja Márknak a játékokat "Tessék Mák".

Mi hétvégén jól megnáthásodtunk, a gyerekek már sokkal jobban vannak, inkább engem vert le nagyon a lábamról.

Segítség!!!! A digitális hőmérőnél, ha hónaljban mérjük, akkor hozzá kell adni, vagy le kell vonni 0,5-t???????? Ezen vitatkoztunk hétvégén apjukkal, sajna kidobtam a lázmérő papírját.

Nóri még MINDIG alszik!!!!!!! Nemsokára 9 óra!!!!!
Szép napot mindenkinek:
Magdi

Magdi
mléna

Engem is hívott anyukám hoyg Emma csupa takony, állítólag 2x szívta tele a porzsívós orrsuzívót úgyhogy csak 9-re vitte le és délre megyérte. Általában ha szívjuk neki 1 nap alatt lemegy ez a nagyon nagy takony, holnap már dolgozik anyukám is így akkor már bent kell lennie 4-ig.

Azt mondta hogy reggel nyafogott amíg öltöztette de ahogy meglátta a gyerekeket nevetve ment be a csoportba, adott puszit a gondozónéninek. a gyerekek megh állítólag ahogy meglátták az átadóban kórusban kiabálták hoyg Emma, EmmaKép Szóval azért jó is van a bölcsiben, szeretik egymást ezek a ksi emberkék.Kép

manó

KépKép
manó

Sziasztok

Mano

De aranyosak! Azert igy konnyebb ott hagyni, nem?Kép

Magdi

Digitalissal hogy mered honaljban? Elvileg csak ha popsiban mered kell levonni 0.5-t, en ugy tudom.
Emike pont ilyen Dannyvel. Neha kiabal, ha az o jatekat merjuk odaadni neki, neha meg o megy oda egy jatekkel, hogy "Tessek Danny"Kép
Tegnap ota kicsi fiam is, maszik, jobban mondva az orran csuszva loki magat elore.Emike is 9-ig aludt, de ez nala nem ritka, mert gyakran csak 10.30-11 fele alszik el.

Lanyok

Nem tudja valaki hogy van-e esely arra, hogy 2 hasznalt szamitogepet, monitort, billentyuzetet eladjunk valahol? Nem kernenk sokat erte, csak nem akarom kidobni.Szeretnenk beujitani egy jobb gepre es legalabb egy reszet osszerakni a regiek arabol.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok
Conti
Megjott a penz!

Mano
Hat tegnap nalunk is volt nemi irigykedes mert felhoztuk Zalant is es ide jottek erte atesomek.Na mindig azt akarta amit eppen a masik.Pedig semleges teruleten nagyon jol elvannakKépEste sirt mikir 9-elott leraktam,azert csak akkor mert anyueknal aludt delutan 3 orat,elobb uysem lett volna siker.De tudjuk miert ,mert anyuek itt aludtak es ilyenkor azert nem akar aludni,hatha lemarad valamirolKép5 perc utan meg mar szuszogottKépMa is vidaman ment a bolcsibeKépMindenki kohogott ott is,ugyhogy varom mi mikor fogunkKép

Magdi
Jobbulast NektekKépAlex mindig max 7-ig alszik,de mi mar megszoktuk,ez az ara az esti koran fekvesnek.Kép

Pusz mert ezer dolgom van.
Kataa

Kép
Kép
kataa

Hali!

szerencsére már elmúlt a náthám, szombatra megfordult, mire Bécsbe mentünk. szedtema homeopatias bogyeszt és 3 nap alatt rendbejöttem. anno a mellygyuszi is 3 nap alatt fordult jobbra.
Bécsbe sikerült a legcudarabb időt kifogni, ahogy beültünk a kocsiba elkezdett esni az eső, az Erzsébet hídnál már szakadt. a pályán alig láttam valamit, ami 130-140 körül elég rossz volt, de aztán foltokban kezdett tisztulni, fellszállt a köd és a szürkület. hazafelé apa vezetett, így nem fáradtunk el nagyon.
Vettünk egy csomó mindent, főleg daninak játékokat. karira kap egy fisher price elektronyos kisvasutat (récseiben hasonló van, azért nagyon odavolt), rucikat vettünk neki a H&M-ben, apának is gyatyókat, sapit, nekem meg egy tuti túrabakit, ami szerintem nagyon megérte, mert uez itthon 40-50e Ft tól kezdődnek, én meg átszámítva 20e Ft-ért vettem. fincsi ebédet ettünk.
ami furi volt, hogy itt is uolyan bunkók az emberek (mondjuk minden 2. magyarul beszél) , uúgy bagóznak ben a plázában. Ja, és a kuytákat simán e lehet vinni a bevásárlóközpontba és az üzletekben is. pl. nézelődtünk egy nagy bababoltban a ruhás részlegen, és egy család, babakocsi, gyerekek, és egy hatalmas Bobtail (szájkosár nélkül)... nemvagyok kutya ellenes, de szerintem nem ilyen helyekre valók, pláne nem kisbabás helyre, ahol esetleg csupa szőr lesz minden.

Mléna
Ne agggódj, a legtöbb oviban van logopédus, vagy kijár hetente és megnézi a gyerekeket. aki problémás, azzal foglalkozik. persze játékidőben, a férjem anno ezért utálta, mindeni játszott, neki meg tirla-tirlazni kellett, mert nem pergett jól az r betűt. persze ma már tök jól mondja, nem raccsol, nem is raccsolt.

Nyuszi
Emlékszek Danira? Ő a 32. hétig nem csinált semmit, csak hasalt és úszott a levegőben. aztán egyszer csak mindent. igaz 13 hónaposan és 1 hetesen kezdett el járni. mindenki más már mindenfée mozgással büszkélkedhetett, még az utánunk születők is, mégis dani ma már olyan akrobata mutatványokat csinál, hogy még. rég lekörözte a többieket. remélem valami jó kis sport mellett sikerül döntenünk, ha majd abban a korban lesz, amit ő is szeretni fog.
ne aggódj, minden jön majd magától. a fiúk egyébként is lustibbak Kép

Sasha
Üdv újra itt!!! Kép
Hát anyukám is ilyen gyerektömős. De már sikerült leállítanom. Csak gyümt adhat max. joghurtot 2 evés, főleg ebéd előtt. mindig adott neki ezt azt, aztán sápítozás ment az ebédnél, hogy alig eszik ez a gyerek. sajnos szép szóval sokáig nem mentem semmire, mintha a falnak beszéltem volna, aztán egyszer nagyon bepipultam és mindent eltettem. azóta nincs nasi és lám, anuyéknél is úgy zabikál ebédkor a gyermekem, mint otthon. anyu meg csodálkozik, hogy nem tud lefogyni, pedig alig eszik, elmondása szerint. csak a nassolást nem számítja bele, ugye..., ami az ő korában már nem uaz, mint mondjuk egy 20 évesnek.

sasha
a gyümikben is sok cukor van, ha túl sok, az is hízlal! pl. este már nem is szabad gyümit enni, inkább zöldségféléket, fehérjét. ez utóbbiak könnyebben is emészthetők az éj leple alatt.

lustálkodás
mi is így vagyunk vele, amikor lehetne, akkor is kipattan a szemünk Kép

Kiló
Én mega következő terhességgel szeretnék már végre 4 kilót felszedni, mármint szülés után maradhatna rajtam igazán annyi. Danival minden lement, ahogy kibújt Kép

Kataa
Dani matracát a Kikában vettük, kb. 23e Ft volt, gerinctámaszos, kókusszal kombinalt, szellőzőlyukakkal az oldalan, nagyon kényelmes. 10 év gari van rajta. a mérete 90x200-as, tehát felnőtt méret. iagzából nem láttam értelmét kicsi ágyat venni, hogy utána majd vegyünk egy nagyobbat. meg ha majd másik ágya lesz, akkor ez még mindig szuper lesz a tesóinak.

Dani beszédben most ott tart, hogy minden szó végére odaragaszt egy m betűt, pl: anyum, apum, danim, székm, lavorm stb. mindent a magáénak akar tudni. a val-velt, pedig tök cukin használja : pl. az anyuval, apuval, vagyis ami magánhangzó után áll, az ok. de ami már mássalhangzó után áll, vagyis a hasonulás szabályai érvényesülnek, mint pl. székkel, lavorral stb, azok nálunk most úgy hangzanak, hogy lavorval, székvel, ágyval Kép

Mléna
Nem kell levonni semmit, ha hónaljban méred, csak ha végbélben, akkor kell 0,5-öt levonni.

Nyuszi
Ha gondolod, meghírdethetem a siemenses e-faliujsagon a gépet, ha leírod a pontos adatait, és hogy kinél lehet érdeklődni (név, telszam)

pusz
megyek ebédelni, aztán meg 3 után fogorvoshoz

KépKép
KépKép
gumicukor

KépKép
csics

KépKép
csics

Kép
csics

sziasztok
itt van 3 kép a fiukrol ezek most nyáron készültek a friss képek még nincsenek feltöltve a gépre .

üdv csics
csics

Sziasztok!

Mire végig olvasom a termést,amióta nem voltam,már ébred is Kisördög!

Kataa!
Ha beszélsz a barátnőddel,akkor üzenem:MEGNYITOTTUNK!!!Hurrá!

Sasha!
A Kispesti topikból?!Hali!!!
Bánat el,gyere szépen Te is játszani a kisfiaddal.Van egy nagyon kedves,türelmes óvónénink is,úgyhogy minimum fél órára lerakhatod az egyik székre a +4kg-odat!!!

Óóóóóóóóó megjött Apa.Ebédeltetés folytatódik Kép

Aja
aja

Nyuszika! Nórinak mérem hónaljban, ő már nem engedi, hogy a popijába dugjam a hőmérőt Kép. Az ölembe ültetem, beteszem a hóna alá a hőmérőt, és képeskönyvet nézegetünk 1-2 percig. Átölelem és egy kicsit odaszorítom a karját a oldalához, így ottmarad a lázmérő.
Márknak még popiban mérem, amíg engedi!!!! Kép

Gumicukor! Nagyon szerencsés alkat vagy, rajtam mind2 gyerek után maradt felesleg. Mondjuk Nóri után egy kissé átestem a ló túloldalára, a 175cm.hez lefogytam 53 kg-ra. A versenysúlyom 57-58 kg, most még 64 vagyok. A cél most az, hogy jövő tavaszra lemenjen az a 6-7 kg plusz, szerintem menni fog, van még időm. Kép

A kutyákkal kapcsolatban igazad van, én attól tudok a falra mászni, amikor a gazdi engedi szabadon rohangászni az ebet, és amikor szólok, akkor közli, hogy "Nem bántja a gyerekeket, csak játszik!". Na, engem ez nagyon ki tud boritani, pláne, hogy Nóri láthatóan tart a kutyusoktól. Egyébként nagyon szeretem a kutyusokat, de csak tisztes távolból, és különben se az én gyerekemmel játszon a kutya (vegyen neki gumibabát, azzal játszon). És én ilyenkor tényleg nem a kutyára, hanem a gazdijára haragszom nagyon.

Csics! Aranyosak a fiaid! Mekkora a kicsi?????

Kezdődik a Bűbájos boszik Kép, sziasztok:
Magdi

Magdi
mléna

Sziasztok!

Már kétszer is írtam (nem ma), de elszállt, és se időm, se kedvem nem volt újraírni.

Csics!
Aranyosak a srácok Kép!

Gumicukor!
Ádámnak is volt egy ilyen időszaka, ő minden szó végén "sz"-t mondott: motor-motosz, Ádám-Ádász. De már visszaváltott "eredetire".

Szilcsike!
Mi van veletek?????

Kicsit fáradt vagyok, reggel 5-kor keltem, meló, haza, főzés, felmosás és a vasalás majd, ha lefeküdtek a gyerekek. Lassan kezdem úgy érezni, hogy előny, hogy 2x1 órát utazok velük. Reggel és délután is van egy csomó időnk beszélgetni, mondókázni (néha énekelni Kép) útközben. Tudom, hogy nem az igazi, de megpróbálom egy jó "sétának" felfogni, és úgy csinálni, mint mikor még itthon voltunk, és sétálni jártunk. Ugyanúgy beszélgetni, nézelődni stb.

Viszont kicsit elment az idő, mennem kell vacsit adni és fürdetni. Szerencsére holnap nem kell korán kelni (csak 6-kor Kép), mert a férjem elvisz minket.

Panda

panda
Halásztelek

Ja, még valami.

Kaja a bölcsiben. Ma megnéztem az étlapot, és teljesen kiakadtam, hogy nem láttam levest, csak másodikat. Egész hétre nem volt kiírva. Holnap rákérdezek, hogy tényleg nem kapnak-e levest. Szerintem kellene nekik, arról nem is beszélve, hogy a kaja napi 320 Ft, ebbe azért bele kell férjen a leves is.

P.

panda
Halásztelek

Sziasztok
Még egyben vagyunk Kép Én már egyre nehezebben viselem a nyűglődést, mert már 1,5 hete vannak fájások, de még mindig semmi.
Tegnap voltunk ctg-n, Tomi jól van, magzatburok nagyon feszes már, bármikor indulhatunk (dokinéni szerint mostmár tényleg). Jó lenne már babázni végre!!!!!!!
Reményeim szerint szülés másnapján már itthon is vagyok, de ha nem, akkor is apa üzen Nektek!

Szilcsike
szilcsike

Sziasztok

En ma estere kimenot kaptamKépanyuek itt vannak meg holnapig ugyhogy barinommel (egyetlen akikne meg nincs babajaKépelmentunk megnezntuk a Bridget2-t.Nagyon vicces volt,es ugy feldobott a dolog,(megelotte a papacsintazasKép )hiaba kell neha ilyen is,utoljara akkor voltunk 2-en moziban amikor meg szinglik voltunkKépAzota mindig csak ferjestulKép

Alex ma nagyon tunderi volt a bolcsiben,odament a Marti nenihez es kozolte:marti neni jo a bolcsiKépKépKép
Marti neni teljesen meghatodott toleKép

Ja es legujabb tudomanya hogy tudja a cimunket,megmondja hogy: Alex baba nagy hazban lakik Budapesten,x utca 2-benKépUgyhogy mar akar oviba is mehet,azt hiszem ezt mindenkinek tudniak kell ott mar a kezdeskorKépUgye Panda?

Gumicukor
Anyukam ma atment egyk kicsit tomos nagyiba,mert az engedelyezett 1 turoridibol 2 lett,de csak azert mert utana almat is evettKépA nagyim is tomne,bar O inkabb afoztjevel,ami ugye nem baj,de nem ekll mert imadja barmit foz,ahogy en
isKép
Csatlaokzom ,en is szertnek par pluszt,de nem sikerult Alexnal sem,Nem tudom ezt a Bridgetet hogy hizlaltak fel ilyen hamar,bar olyanra azert nem kene csak ugy 5-6 kgKép

Magdi
Mi mar reg honaljban merjuk a hojet,nem is kell levonni meg en valahogy nem voltam oda tole.
Szepen ul amig merjukes tetszik neki hogy pittyeg a vegen,Kép

Csics
A fiuk nagyon hasonlitanak egymasraKép

Aja
OK felhivom es kuldom,plane hogy ilyen olcso,lehet hogy meajd en is elmegyek vele es felfedem magamKép

Panda
Nalnuk sem minden nap van leves,talan 2* egy heten,hat en is hianyolom,mert o szereti de mit lehet tenni.Kivi vagyok neked mit mondanak majd.

Szilcsike
Kinek irsz sms-t???MEgvan valaki szama??Ha nincs en szivesen leszek hirnok.Vagy apa szeretne inkabb,es kioktattad a babanetre?Kép

Alex csak most aludt el,hiaba ha vendegek vannak o is mashogy alakit mindentKép
Na pusz
kataa
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sasha
Akkor ugye nem kell kivegyelek a listarol es jottok a Mikibulira????Kép

K

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Szilcsike!

Drukk, már nem lehet sok hátra a nagy találkozásigKép

Panda!

Bölcsiben nincs két fogás. Illteve csak kb 2 hétben 1x. Kötelező a főzelék, pontos előírások vannak hogy milyen összetételnek kell meglennie a héten (kell zöld, fehér piros főzelék), mindne nap kell benne lennie fehérjének (hús, tojás vagy sajt). Nálunk kb két hetente van 1x leves+második, de igazából én úgy látom nem is igénylik. Emma pl ha leves eszik tuti nem kéri a másodikat utána már, viszont egy leveseel nem lakik jól. Oviban van már két fogás.
De nagyrészt tényleg nem ők határozzák meg hanem központi előírások az étkeztetést. A napidíj nálunk 265 Ft, de többször elmondták hoyg ez nem az ebéd ára, hanem reggeli ebéd, uzsonna tízórai+ a napi gondozás díja.

Manó

KépKép
manó

Banyoci
Megjott a penz!

kataa

Kép
Kép
kataa

Szilcsike,
Nagyon drukkolok!

Kataa, Gumicukor,
Irigyellek titeket a negatív előjelű súlyprobléma miatt. Mondjuk otthon valszeg én is le fogok fogyni majd a szoptatásban meg a 2 gyerek mellett. Vége lesz a nyugis, pazar munkahelyi kajálásoknak...Kép

Kataa,
Átment a pénz?

Zita
parazita

Sziasztok!
Kataa! Kép Jó lenne, ha a kilókat is lehetne csereberélni Kép, én szívesen neked adnám a feleslegemet Kép Kép Kép Kép.

Szilcsike! Utólagosan boldog névnapot Szilvikének!
Már szombaton akartam írni, de mindig elfelejtettem Kép
Annyira jó neked, ezek az utolsó napok, percek tök izgik. Én mindkét gyerkőcnél jól elbőgtem magam (és közben nevettem), amikor megpillantottam őket. Még most is beleborzongok.

Kataa! Nagyon ügyi Alex!
Bár még odébb van, de azért érdekelne, hogy az ovikban a felvétel előtt megmondják, hogy mit kell tudnia a gyereknek? Adnak valami listát, vagy hogy van ez??????

Nórin mostanában egy csomót nevetünk:
1.
Mondom Nórinak, hogy most becsukom a szobaajtót, ki kell szellőzteteni, mert tele van a szoba bacikkal!
Nóri kétségbeesett hangon:-Hol a maci? Hol a maci??

2.
Tegnap este ki akart menni a kertbe, mondtam neki, hogy sötét van, hideg és minden sáros.
Erre kicsit elgondolkozik, majd kijelenti:
- Apa kertbe ki!

Van még egy csomó, írom egy füzetbe, de ezek most a kedvenceim,
szép napot mindenkinek:
Magdi

Magdi
mléna

Parazita
Irtam meg a mult heten,bizti nem olvastad ,megjott a money igenKép
Hat igen regi szep idok a PaulanerbenKépMikor megg pincer hozta az ebedet,most meg csinalhatom magamnakKép

Ma talalkoztam az ovonenivel aki a protekcionk lesz hogy felvegyek majd Alexet ide a kozeli jo ovibaKépAzt mondta hogy oktoberbe ha betolti mar jarhat is.Meg gondolkodunk hogy mi legyen,maradjon meg egyevig bolcsis vagy 4 evig ovis.

Ja a mult heten volt egy jo talalkozasom,a liftbe beszallt egy csaj es elkezdett beszelni hozzank mintha ismerne, hogy van Alex stb.En meg neztem hogy ki lehet ez.Mire megkerdeztem es a valasz a VEDONOKépHat kabatban feher kopeny nelkul nem ismertem megKépJo amugyis csak 2* lattuk eddig miota itt lakunkKép

JA es az orrszivohoz talaltam ilyen pici kefet amivel ki lehet mosni.Neknuk Csopi van,de mashoz is jo.Olyan regen kerestem ilyet,mert mindig gond volt kimosni az orrszivot.
Ha valakit erdekel megadom a bolt cimet,es postan is lehet rendelni utanvettel.
Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Magdi
Szerintem nincs lista az oviban,en a baratnoimtol tudom hogy a nevet es a cimet kell tudnia,de hogy miert az passzKépOltozni talan mar kell tuni egy kicsi,gondolok itt kabat es cipo levetelre.Nekunk az mar megy,most mar a zokni,gatyo is,csak a body kikapcsolasaval vannak gondjaiKépMEgkell mondjam allva meg nekem isKép

K

Kép
Kép
kataa

Sziasztok
Mléna
nagyobb 2,5 lesz februárban a pici meg 11hónapos lesz jövöhéten Kép

Panda
ti 320 ft fizetek és nincs leves én 275 ft fizetek naponta gyerekenként és nálunk heti 1x van leves + valami süti többi nap fözelék + gyümölcs .

Lányok
köszönjük a dicséretet Kép

megyek pusz csics és a fiuk
csics

Írtam egy adagot, de közben telefonáltak és Nátán addig sikeresen kitörölteKép... Majd este jövök, most megyek, mert Hanna alszik,kéne csinálnom a házimunkát.KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Hali!

Jó kis éjszakám volt, Dani fiacskám hajnal 3kor kiviharzott a szobából és bekapcsolta a dvd-t, mi re én Shrek hangjára ébredtem. valamit pont álmodtam és nem hallottam amikor kikászálódik az ágyból. aztán persze szépen visszavittem az ágyába. utána én fel a miénkbe. már majdnem elaludtam, amikor szól, hogy fel szeretne jönni. köztünk feküdt fél órát, de nem aludt el, utána visszakéretzkedett az ágyikóba. Aztán odafeküdtem az ágya mellé a fotelágyba és elaludtam én is, reggel ott ébredtem J de meglepően jót aludtam, igaz szóltam a mhelyemre, hogy csak 10-re megyek. Úgyis van 18 óra túlórám...

A párom otthon van, most ő náthás, de neki láza is volt, Mondjuk örülök, hogy itthon maradt, mert tegnap ment volna Salzburgba és mindenhol szakadt az eső. Így jövő hétenmegy, csak vonattal.

Fogorvosnál is voltam tegnap, olyan ügyi a barátnőm, de már az általanos suliban is az volt. Úgy beadta az érzéstelenítőt, hogy még az első szúrást sem éreztem, sem a folyadék feszítését, mintha semmi sem történt volna. Még az egyetemi gyakorló évei alatt is voltam nála, akkor még mint kísérleti nyúl J és akkor is olyan finoman dolgozott. Mondjuk mindig is nagyon prezíz volt a dolgaival, sosem csinált fél munkát. Pár hét múlva megyek ismét, és akkor leveszi a mintát a fogfehérítő rendszeremhez. És ha minden jól megy, akkor karira szép fehér mosolyom lesz. Szerencsére semmi extrat nem kell csinálni a fogaimmal, csak az elengedett töméseket kell cserelni, a többi mind ok.

Lázmérő
Mi sem popsiban mérünk már, hanem hónaljban, hasonlóan, mint Mléna. Meg tőlünk is látta, hogy mi hogy mérjük. a diginél tényleg nem kell sokáig várni.

Én szeretem a kutyákat, de én sem bízom meg máséban, akármit is mond a gazdája. Most hallottam a rádióban, hogy az V. kerültben kezdik bevezetni a kutyapiszok felszedését, mármint a gazdiknak kell, az eu-s szabalyok miatt. hát kíváncsi leszek mi valósul meg belőle.
érdekes anyósom mindig felszedi, mindig van nála nejlonzacsi. neki ez tök természetes.

Panda
Szerintem biztos jó ez a pár óra is a gyerekeknek, amit együtt töltötök, tudod, az számít, hogy hasznosan töltitek, egymással, nem az idő mennyisége. Tök jól csinálod szerintem.

Kataa
Én is meg akarom nézni a Bridget2-t. Akkor szerinted jó? Az első rész nagyon tetszett, bár azért a könyv jobb, de a másodikat nem olvastam még. Remélem nem csalódom. Azt olvastam egyszer, hogy folyamatosan zabálnia kellett 2 hónapon keresztül. A csaj niylatkozta, hogy életben nem evett még ennyi hamburgert és szénhidrátot, már utálta nagyon. Aztan a Chicago-musicalban meg csontsovany, ami elég ronda. Az Én és én meg az Irénben van a rendes formája. Én egyébként próbáltam hogy megfordítottam a szénhidratbevitelt, este ettem, nem tornáztam, jöttek a kariünnepek. Mi lett az eredmény 2 kilo - Kép
Dani is mondja a címünket: „Budapett, Itvan utta nennegy = 44”

Engem érdekel a kis kefés bolt címe Kép nekem is ez a gondom.

KépKép
KépKép
gumicukor

Én is kíváncsi lennék a kefére Kép))

Kataa,
Már nem a Paulanerben kajálunk, hanem az Alkotás Point-ban (az Alkotás úton a szemközti irodaház). Pincér nincs, de a választék és a minőség szuper. Persze nekem már minden jó, ha közben nem veszik el tőlem a tányért (Solymesz tegnap vacsoránál ezt csinálta), vagy nem rángatnak 3 perc után játszani, meg nem azzal kell foglalkoznom, hogy egyesek mikor mit öntöznek ki vagy szórnak le a földre Kép)))).

Csics,
Nagyon szépek a fiúk!

Zita
parazita

Csics
Hihetlen hogy Imike is mindjart 1 evesKép

Gumicukor
Dani nem semmi KépEn tamogatom ohgy mindenki szedje fel a kutyjaet,bar mar kotelezo lenne mindenholKép
Hat az elso resz jobban tetszett,itt zavaro volt hogy olyan kover a csajKépMert a dundi meg edes voltKépKikapcsolodasnak viszont megtesziKép
Hat a hizokura nekem sem sikerult sosem,mert en aztan eszem de ugy latszik fel is hasznalom Kép

Parazita,
most hogy Alex a bolcsiben eszik,egesz furcsa hogy nyugodtan sikerul egyhuzamban enniKépMajd ajanlom a kollegaknak ezt a helyet,mar unjak a valasztekotKép

A bolt a Ranyak Uvegtecnika a IX.Tompa es Liliom sarkan van,nyitva reggel 7-18 kozott.300ft a kefe.

Na megyek AlexertKép
Kataa

Kép
Kép
kataa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?