Sziasztok!
Megjöttünk anyukáméktól a vidéki nyaralásból. Ismét szuper időt fogtunk ki, csak tegnap esett, de akkor már pakoltunk össze és jöttünk haza.
Dani rengeteget homokozott, pancsolt, bringázott (kanyarodni teljesen jól tud és néha már tekeri is, bár azt még azért nehezebben). Voltunk vele fogorovosnál is, na nem kell megijedni, teljesen ok-k a fogai, csak a férjemnek mozdult el egy régi amalgám tömés és azt tömte át az ált. isk-i barátnőm, aki fogorvos. Viszont háramsban manetünk, mert szerették volna látni danit is. A barátnőm asszisztense pedig szintén egy ált. isk-i osztálytársnőm, úgyhogy nagy pletyka ment közben
dani lifetezett a nagy fogászai székben, kapott ksitükröt és egy bazi nagy műanyag protkót és azt vizsgálta, nyitogatta a fogsort, beleszórt játékokat. Néha megnézte, mint csinálnak apuval. nagyon jól érezte magát. a végén ismét liftezett és ivott a köpőcsészés oldalon lávő pohárból ő is
a fogai szuperek neki.
a férjem mondta, hogy így sokkal jobb volt ott ülni a kezelésen, mint tök egyedül. bár aztán neki tényéeg jó fogai vannak, felül szinte az összes jó, csak a bal kettes gyökérkezelt, mert anno egy pogácsába harapás felsértette az ínyt és gyökérkezelés lett belőle. alul meg 3 foga van csak tömött, a többi mind teljesen egészséges. mondjuk ő is rendszeresen ápolja és jár fogászati ellenőrzésekre, nemcsak akkor amikor az emberek nagy többsége, amikor már nagyon muszáj.
szeptembertől én is cseréltetek pár tömést és kifehérítetem.
közben elkezdett egyre töbet dumálni, már nem csak 2 szavakban. mi nézzük az olimpiai közvetítéseket, így olimpiai szókincs is van jelenleg: kézi (kis szünetet tart) labda, vizi_labda, vívás (a vívó mozdulatokat teljesen jól utánozza, uaz a beállás, kéztartás és szúrás előre
), röp_labda, uszi stb.
A Zsip-zsup kenderzsup mondókát így adja elő :
"Lip-lup, kende lupsz, ha mé ázi, ki (szünet) dobju, lupsz (taps)"
Imádom, olyan édes, ahogy látszik, hogy koncentrál, gondolkozik mi jön.
Úszni nem nagyon tudtunk menni a jó idő ellenére, mert én hétfőtől egészen péntekig csupa takony voltam, először azt hittem parlagfű-allergia, de nem. most kezd már jobb lenni.
ezt a hurkás mellényt én is láttam már több helyen, vagyis van Mo-on, de nekem sem tetszik, pont amiatt, ami Rit is megfogalmazott, a másik, hogy csak ellustul benne a gyerek és nem ösztönzi semmi arra, hogy fenntartsa magát.
A margitszigeti Hajós Alfrédba sem engednek be 4 évnél kisebb gyereket még szülői felügyelettel is. És ott szülővel együtt oktatnak úszást? a komjádiban tényléeg nagyon klóros a víz, én régebben jártam oda, biztos nem vinném danit oda jó darabig.
egyébként meg jó a karúszó, pont az egyensúly megtartására ösztönöz és a fej kiemelésére a vízből, borulni sem lehet vele, nincs dugóhúzó effektus.
Daninak egyébként a 2 hete írt láz óta kutya baja. már aznap délután nem volt láza, ahogy az orvostól hazajöttünk. Természetesen az antib-t nem adtam be neki (Summetrolim oldat). még csak köhögni sem köhögött azóta.
Nagyon jókat evett az 1 hét alatt, a dinnye és a szőlő a sztár, minden nap evett uzsira. ebédre levest és másodikat, aztán 2,5-3 órákat aludt mindenféle alatatási ceremónia nélkül. Estére is beájult az ágyba, éjjel sem ébredt egyszer sem.
jó kis barna lett.
azt is mondja tüzi_ játék , ő is nézte a tv-ben, de nem sokáig kötötte le, egyébként nálunk itt a ligetnél mindig van nyáron tüzijáték, neki mér nem újdonság.
Conti
Jobbulást Bettinek és nézd meg ezt az oldalt:
http://home.tvnet.hu/~a3807/fazas.htm Gumicukor
ejnye-bejnye
Áfonya
Mi Balatonfenyvesen voltunk, ott, ahol Sasháék is. minden van, amit leírtál. akár mág most is lehet szállást foglalni, ha érdekel megadom az elérhetőségeket.
Parazita
Mit olvasok! Gratulálok a kistesóhoz!!! Vigyázz magatokra. A melóhelyen mit fognak szólni, hogy ilyen hamar ismét elmész?
Indigo
Tej:
Én egyszer egymás mellé tettem 3féle tejet (sima dobozos, biotej, zab/rizstej) és belekevertem kakaóport. legjobban a zabtejben, majd a biotejben oldódott fel teljesen, viszont a dobozos tartósban darabos maradt sokadik keverésre is. mellesleg ízben is érezni a különbséget. a gyerekdokink többször járt már élelmiszeripari közegekben is, mi hogyan készül és a mai napig nem ajánlja a gyereknek a tehéntejet. Annyit mondott, amíg tejpor van, addig tej is van.
Rizs és zsbatejet kapsz DM-ben, Kaiser-ben (itt drágábbak, de van diszkont is, ahol olcsóbb, nem 700 ft-os áron, hanem 500 körül), de már a nagyobb hiperekben is, biotejet (200-300 ft között/l) utóbbiakban. de van gyerekeknek gyerektej is telenyomva mindenféle cuccal (Parmalat, elég sok botránya volt, talán nem a legalkalmasabbak a termékeik a fogyasztásra)
Kukipiszkálás
Az én fiam pisikor még direkt rányom és ő is piszkálja és ugye ilyenkor feláll neki.
Hétvégén azt mondta nekem: "Anyu, kuki feláll!" Széttárta a kezét: "Mindig!"
Zsuzsa Elődnek boldog 2. szülinapot!
Banyóci Gyurcijának is nagyon boldog 2. szülinapot!
Kataa
Jó neked, hogy anyukádra mered bízni a gyereket. Én bavallom , nem merem még igazság szerint. Főleg nem úgy, hogy ott is alszik. Anyukám egész más nevelési elveket vall, mint én, és sokszor nem az van, amit a gyerek akar, hanem az ő akarata. Emiatt sokszor nem egyezünk. Most is voltak veszekedések hétvégén emiatt és más miatt is. folyton a negatív doglokat látják a szüleim mindenben, állandóan sírnak, és megy az irigykedés másokra, akinek vmiben kicsit más vagy jobb valamiben. pedig tényleg megvan mindenük, csak éppen egymás mellett nem tudnak élni. pontosabban csak egymás mellett élnek és nem együtt, elég szomorú ezt látni. komolyabb dologról beszélni velük pedig képtelenség, mert egyből üvöltözés és vízfelkapás megy. néha mág szégyellem is. sokszor anyukám olyan doglokat kimond, amibe bele sem gondol, hogy a másikat megbántja vele és még bocsánatot sem kér, csak egyből másra tereli a szót Pl: ugye milyen klasszz az új mosogatógép? apukámmal még azon is veszekedtek ki tolja a babakocsit az utcán, tisztára mint a gyerekek. ha vmi miatt sír a dani, akkor már egyből úristen, mi baja, megy a sápítozás. a hétvégén apukám olyan hangnemben szólt a danira, hogy a hátamon is felállt a szőr, tisztára a gyerekkori traumáim jöttek elő. rossz napja volt és így jött ki. de könyörgöm, ne egy 2 éves gyereken. pl. nyitva volt a szivattyús akna az udvaron. mondtuk a daninak nem szabad közel menni. erre apukám megfogta, hogy kicsit belógatja, hogy ne menjen oda többet, hadd féljen. hát én erre nagyon kiborultam, miért kell megfélemlíteni a gyereket (velem sokszor volt ez gyerekkoromban, tudom, milyen szar érzés, még most is). szóval nem akarok idegeskedni, hogy éppen mi történik vele, amíg nem vagyok ott. amitől szintén meg tudo őrülni, "Danika, most olyan jól viselkedik", erre azt kérdezem, miért teganp hogy viselkedett? Válasz: "Uígy, de most olyan jól viselkedik" ...
egyzserűen azt látom, nem tudják kezelni danit, ha vmi nem az elképzeléseik szerint alakul. kézikönyvet meg nem adhatok mellé, mert mindig máésképp reagál dolgokra.
amint látható, azért jó volt a nyaralás, de ezek a dolgok rohadtul rá tudják nyomni a bélyeget a kedélyemre.
Szilcsike
Az én barátaim eddig indig segítettek, ha vmi nagyobb buli volt, szó nélkül.
ezek nem is barátok, akikről írtál
eldugulok
gumicukor