Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Judy

biztos hogy sokkal magabiztosabb leszel masodikkal,sajat tapasztalat.Kép

Gumicukor

korhazas sztori Kép Hogy neked milyen birkaturelmed van, en biztos kivertem volna a balhet,pedig nem vagyok egy raplizos tipus.
Igen,a jobboldali kep Dani baba.Kép

Panda

Nalunk is 100kg folott terem...probaltam ajanlani zoldsegeseknek, de nem nagyon kapkodnak erte, mind tele van.Meg itt nagyon sok kertben van cseresznye.
En is teszek el befottet, meg fagyasztok, meg lekvart, dehat ennyit!
A baratnomnek ajanlottunk, erre elvitt kb 1kg-t!!!Kép

Ebed

Mi nagyobb adag kajakat fozunk es fagyasztunk,vettunk fagyaszto szekrenyt is.Szoktunk panirozott husit is fagyasztani.Sokszor van tesztafele, meg sok szarnyast eszunk.Meg igy hogy anyu itt van sem jut sok ido a fozesre, ha mind a ket mano ebren van, sok a kertben is a munka.

Ilke

Nekem is kikelt az osszes budoskemag,amit kuldtel.Kép
Pocifajas sajna meg van, pedig volt 2 egesz jo napunk...Emike neha azert feltekenykedik, pl kozli mikor szoptatni akarok, hogy Danny baba nem ehes, vagy ha feveszem, hogy mama vegye at...De soha nem hisztizik, csak probalkozik kicsit.Kép

Kepzeljetek, tok aranyosan nyilvanul meg neha Emikenel a ketnyelvuseg.Ujabban fordit a gyerek. A minap epp szoptatok mikor trottyol a pici, kikiabalok a paromnak angolul, hogy mi tortent, mire a lanyom odafordul a nagyanyjahoz es kozli vele magyarul: "Danny baba fosikazott egyet."

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Hát, ma aztán nem nagy itt a forgalom.

Ádám szerencsésen benyalt valahol egy kis náthát, most folyik az orra ezerrel. Éjjel alig aludtunk, olyan sokszor felkelt, nem kapott levegőt szegénykém. Azért remélem, hamarosan túllesz rajta.

Conti!
Na igen, a lovak az más, és nem is közvetlenül a kapud elé pottyant. De itt idejönnek a kutyák a mieinkhez (mert persze nem pórázon sétáltatják őket Kép), aztán már ott is a látogatás eredménye. Ma is találtam egyet Kép. NÁlunk a járda mellett fű van, a gyerekek egyből oda mennek, ha kijövünk a kapun. De mostanában már nem engedem oda őket, mert ki tudja, mibe lépnek Kép.

Nyuszi!
Nagyon édes lehet Emi Kép! Már úgy várom, hogy Ádám is mondjon valamit. Pedig neki csak egy nyelvet kell megtanulnia Kép.

LEhet, hogy el lehetne kezdeni Ádámmal a szobatisztaságra való "átalakulást". Tegnap kint voltak, és csak egy kis bugyi volt rajta pelus nélkül. Kitettem a bilit is, és mondtam, ha pisilnie kell, húzza le a bugyit és üljön rá a bilire. Mielőtt jöttünk volna be, levettem róla a bugyit is, hogy ne hozza be azt a 3 tonna homokot, ami benne volt, és lazán ráült a bilire és belepisilt. Ma ue. történt, csak nem akor, mikor bejöttünk, hanem mikor kimentünk, és látta, hogy Noémi a bilibe pisil. Talán, ha elmúlik a náthája, megpróbálkozom a dologgal.

Most meg, míg olvasgattam, mondtam neki, hogy porszívózza fel azt a szivacsot, amit ezer darabra szaggatott. Bekapcsoltam neki a porszívót, a kefét levettem róla, és bejöttem. Arra mentem ki, hogy más hangja van a porszívónak. Ő addigra már az összes szivacsdarabot felporszívózta, és a kéznél levő orrszívót betette a porszívó csövébe, és szívta az orrát Kép. Persze, teljesen jól rakta bele.

Ilke!
Az a hiszti nem lehet valami kellemes Kép. Nálunk Ádám tök normális a boltban, csak néha ellenkezik, de az sem ennyire durva. Viszont itthon nem bírok vele. Olyan erőszakos, hogy az hihetetlen. Szegény Noémit állandóan karmolja meg harapja, ha valamit nem úgy és nem akkor akar csinálni, amikor a fiatalúr kigondolja, vagy éppen nem akar neki valamit odaadni. A múltkor is annyira beleharapott Noémi karjába, hogy teljesen lejött a bőre Kép. Nem tudom, mit csináljak, teljesen el vagyok keseredve. Mi lesz, ha a bölcsiben is így fog viselkedni?

Sziasztok,

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok

Kerdesem lenne:
Azokhoz akik emeletes hazban vagy ketszintesben laknak.Szoval mi az 5.re megyunk ugye es parazok hogy mennyire veszelyes lesz az ablak.A teraszra is 2 szobabol lehet majd kimenni.
Ti milyen gyerek zarat hasznaltok az ablakokra?????En paramami leven nem bizom a az ablak zarban,mert kewsobb egy szekrol siman elerne,nem?
Szoval az ablakok muanyagok es abba nem lehet furni,amit meg talatam az ragasztos es hutoszekrenyzar,de az eladok szerint a Megaban ezt viszik ablakra.
Varom a jo olteteket,mert enelekul nem koltozom be: ))

Gumicukor
Jo otlet volt a virag is: )En miota sokat vagyunk ki mar barna vagyok,de sajnos elojott a reglatott napallergiam is.Szolitol(persze csak nagyritkan jarok: ))sosem volt,es eddig nem voltam sokat napon nyaron,meg nyarkalaskor sem.Most meg kenytelen vagyok.Nem tudsz erre valami homeos cuccot???: )
Hat en sem vagyok mar az atini mint regen hogy mindig kint volta hasam.Miota Alex megvan nem hordok,vagy csak nagyritkan ilyeneket.: )
Nekem tuti csaszar lesz a kovetkezo is.Bar nem is vallalnam mashogy az elso utan: )A csipo problemam miatt,am ugye nem is lenne ha anno en is csaszival szuletek,a farfekves miatt.Meg a medencem is eleg szuk ugyhogy mar ez eleg indok lenne: ))
A jatszon a Fonyo Barbi meselte hogy neki mindket gyerek 4.5 kg es 63 cm: ) volt,ugyhogy csak csaszival engedtek szulni.

Panda
Ez erdekes,a nagyim is kihutotte de ugy hogy kivette ruhakkal es pledekbe csavarta egy napig amig kihult.Szererncsere nekeunk meg mindig o foz be: )
Mi is szarnyasokat es halat eszunk,de hetente 1* van marha is.Azt elore felvagatom a ferjemmel mert nem biiirom megfogni.: )
En is ugy eretettem az 1 orat hogy a munka resze 1 ora ,amikor mar csak ra kell nezni azt nem szamolom.Ja es sokszor fozok olasz es arab kajakat amik gyorsan kesz vannak.A netrol egy csomo gyors etelt toltottem le meg pocakosan gondolva ezekre a napokra.
En is haragszom a varaosban akutytartokra ,mert kb 10 %aki fel is szedi,pedig kene: )

Rit
Holnap reggel hazamegyek a nagymamam miatt es csak szombaton jovok vissza.Akkor utaznak vissza a noveremek: (((Remelem most mar csak 1-2 het es ott lakunk,de en amr nem mondok semmit mert meg meghallja az onkormanyzat: )

Ilke
En is ugy fozok hogy apa viszi masnap: )Ugy raszoktattam hogy most mar csak igy hajlando enni.Ja es en is fagyasztok le minden ebedbol egy vagy tobb adagot arra az esetre ha nem vagyok itthon legyen mit ennie.
Hat a boltra nincs tippem.Bar mi ritkan megyunk be es tobbnyire bevasarlo kocsiban,de ha nem o is ramolna bar diszkreten: )

Panda
Adamnak jobbulast,meg sok sikert majd a bilihez: )

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Mostmár nekem is több időm lesz jönni közétekKép
Vége a társadalombiztosítási szakelőadó tanfolyamomKépKép
Picus
picus

Kataa!

te vagy paramami?Kép Hát akkor:

Kép

Bár ez csak az erkélyre megoldás nálunk.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok,
Panaszkodhatok kicsit? Annyira zűrös napunk voltKép. Estére ki is akadtam rendesen. Az a baj, hogy az erőm egyre csak fogy, a teendők meg csak halmozódnak. Már ott tartok, hogy csak a legszükségesebb dolgokat csinálom meg, de így is kivagyok estére. Gyakorlatilag csak enni ülök le egész nap, egyébként teszem a dolgom itthon vagy Lili után rohangálok. Apa meg ha hazajön, próbálja azokat a dolgokat megcsinálni ami mindenképp az ő feladata, pedig ilyenkor olyan jó lenne ha picit figyelne Lilire hogy olyan dolgokat is meg tudjak csinálni ami vele elég zűrös lenne. Szóval ma estére teljesen nekikeseredtem, sírva vacsiztattam Lilit. Szegénykémet nem hagyta hidegen anya hangulata, így jó nehezen aludt elKép. Most jöttem csak ki tőle nemrég. Mindezek tetejébe ma megint összepisilte az ágyát, szivacsát, játékait, szóval mindent. Moshattam ki az egész cuccot, erre este megrázott a mosógép is. Lehet betett neki, hogy egész délután meg nem állt. A pocikeményedéseket és enyhe fájásokat már nem is említem, annyira aggódom azok miatt is. A rémálmok is beköszöntek, sőt majdnem minden nap a nővéremmel álmodok, akivel 1 éve nem beszéltünk. Ez is annyira bánt, de nem fogom keresni, mert még nem tudtam neki megbocsátani a történteket, pedig nem vagyok egy haragtartó. Na mindegy. Holnaptól mindenesetre átvariálom a napirendünket, mert ez így nem mehet tovább.

Conti,
De jó, hogy mondod a klubbot! Telefonált a nőci még múlt héten, hogy most pénteken már indítja a nagyobbaknak való foglalkozást. Direkt 2-3 éveseknek. Az időpont fél11-fél12-ig. A helyszín kicsit változott, de csak pár métertKép. A Műv.Ház sarkán van egy cuki, ott kell felmenni az emeltre valami nagycsaládosok egyesülete vagy mi a szösz van ott, állítólag náluk lesz megtartva. Remélem összeszedem magam addig és el tudunk menni.
Ma végre kivittem Lilinek a kertbe a pancsolóját, tetszett neki nagyon. Mondtam neki reggel, hogy ma nagyon idő van jó erősen süt a napocska, erre megkereste a naptejét és a kezembe nyomtaKép. A homokozóhoz mindig oda van állítva egy napernyő, így nem gond ha ott ücsörög sokat.

Nyuszi,
Nagyon szerencsés vagy, hogy ott van veled anyud. Most nekem is olyan nagy szükségem lenne rá, de ebbe most nem gondolok bele, így is elég depis vagyok maKép.
Lilinél is kezdődik a féltékenység, nála ez azt jelenti, hogy apa pl. nem foghatja meg a pocimat, mert jön oda és elveszi a kezét és ő bújik inkább hozzám. Szegény apa meg csak néz és próbálja szép szóval megértetni ilyenkor Lilivel, hogy ez így neki nem tetszikKép.

Kataa,
Mi is az 5-en laktunkKép. Igaz sok tapasztalatom nincs, mert pici volt Lili amikor eljöttünk, de az erkélyajtóra szerintem ha tudsz tetess kulcsos zárat, az a tuti. Az ablakokra pedig talán létezik olyan mint a fiókoknál, hogy csak résnyire tudja egy gyerek kihúzni.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Tettem fel a profilomba képet. Most hétvégén készült a nagyiéknál.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Nálunk a villamos a külön szám. Az ölemből felállva eléri a lehúzott ablakot. Felhúzza magát és néz kifelé, lógva tartja magát akár megállókon át. A pici ablakperemnél támasztja max. a lábát, amúgy simán karerőből megy a dolog. Ezt elég sokan ferde szemmel nézik mellesleg, de ha nem hagyom, hiszti van. Ez az egyetlen, amihez ilyen szinten ragaszkodik, bár az az igazság, hogy nem is igazán tiltjuk tőle, ott vagyok, vigyázok, hogy baj ne legyen. Azért remélem nem belőle lesz majd a legújabb villamos-kaszkadőr tizen x évesen KépKépKép

Kataa
pedig akár kiabálhatnál is, hátha pont az hiányzik KépKép jártunk arra, láttuk a biztonsági őrök unatkoznak csak odabent Kép

Ilke
Hát annyi konyháért nem irígykedek, viszont nálatok meg tök jó, hogy ott a kert és elvan Lili. Én meg sem tehetném, legkésőbb 10kor húznunk kell itthonról, mert megőrül a lakástól. Kint meg annyira elvan, akár alhatok is, eljátszik a közelemben egyedül.

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

HalihóKép

Mi is kint vagyunk egész nap, Gergő nagyon szereti, hintázik, homokozik, motorozik, meg kint piknikezünk egy pokrócon. Pancsolt is a kiskdjában, alig lehetett belőle időnként kiimádkozni. Most már én is jobban fáradok, de nehéz mellette pihizni, azért néha hagy olvasni.
Tegnap és ma Gergő magától hozta reggeli után a bilijét. Eddig nem is foglalkoztam a dologgal, de mivel most ő hozta, ráültettem. Ment is bele mind2 dologKép Nála mondjuk kiszámítható a reggeli utáni termésKépKép

Ilke
Szerintem is próbáld meg átvariálni a napirendeteket. Most a legfontosabb a nyugalom és hess depiKép keményedést én megkérdeztem a dokimtól, mert nekem is szokott lenni a Gergő cipelése miatt. Ha napi 10-nél többször görcsösen keményedne, akkor Magne B6-ot kell bevennem.
Egyébként nálam nem depi, hanem ingerültség jön elő időnként, szerintem a hormonok miatt. Tegnap is volt, szerintem a front miatt. Apró dolgok miatt rákiabáltam a Gergőre, utána meg lelkifurkám voltKép
Segítségem nekem sincs, tudom, hogy így nehéz, pláne Neked, én nem főzök ennyit, max napi fél-1 órát és a kertben is csak fű és virágok vannak, leginkább apa foglalkozik vele.
Csinik vagytok a képenKép

Kataa
Nekünk kétszintes a házunk, de faajtókkal, ablakokkal, a láncos megoldás jó lesz rá, de még nincsen, mondjuk van korlát, de jó hogy írtad, lassan meg kell oldani, mert ha meglesz a pici, nem tudok állandóan a Gergőre figyelni majd.

NyusziKép
Nagyon aranyosak a képekKép

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Ilke,
Tényleg csak azt csináld meg, amit feltétlenül muszáj, és próbáljatok olyan programokat szervezni, amik neked is valamennyire szórakoztatóak! Ha Lili alszik, te is pihenj!

Solymesz az utóbbi napokban borzasztó hisztis. Időnként fogja magát, és elkezd éktelenül rikácsolni, valamint a földhöz verdesi magát, és ilyenkor nem nagyon lehet semmit csinálni, csak megvárni, amíg abbahagyja, vagy hurcolászni, amíg rá nem jön, hogy mit szeretne. Elég kiakasztó...

Üdv:
Zita
parazita

hali
tegnap szupi volt a szabi, jó korán keltünk és kimentünk Danival a piacra. már meszsiről megismeri a piacot és utasít, hogy menjünk be. amikor meg már bent vagyunk, akkor meg megy az "éljen, éljen" és emelgeti a kezét közben Kép akitől vásárolni szoktunk, annyira röhögött Kép
befizettük a postán a csekkeket, ott meg kikunyizott egy "kati-t" = katicás kaparós sorsjegyet, úgy őrizte hazáig, mint egy kincset.
Aztán kimentünk a játszóra homokozni. hihetetlen milyen jól elvan, töltöget a kis dömperébe, szitál, odaadja a lapátját a gyerekeknek. fociztunk is, alig tudtam hazakönyörögni. nálunk csak az működik, ha én elindulok a kijárat felé és hangosan elköszönök tőle, hogy én mentem. akkor aztán spuri, nehogy otthagyjam.
annyira elfáradt, hogy nem akart mellettem kézenfogva jönni, mászott fel rám, mint egy kis maki Kép ráhajtotta a fejét a vállamra és kezdte altatni magát, mindig dúdol olyankor monoton hangon. lezuhanyoztam, dőlt belőle a homok, ebédelt egy bazi nagyot, aztán alukált egy jóízűt. addig én megfőztem a mai ebédet.
anyósom is hazajött a kórházból, szerencsére ő nem járta meg, mint én, hanem reggel 7re bement és 11kor már készen is volt, kicsit még pihent aztán jött is haza.

ja, és úgy döntöttünk a párommal, hogy mégiscsak megyünk nyaralni. igaz nem 2 hétre, mint tavaly, csak 1-re Balatonfenyvesre. Úgy volt, hogy 1 hétig itthon eszünk, de akkor csaka bűzt szívnánk, meg itt a strandbelépők is horror érakon vannak. lent fenyvesen meg tavaly annyira jól érezte magát a Dani, hogy nem lenne szívem elvenni ezt tőle. meg most a balcsit is nagyobbnak mondják, talán nem csak bokéig fog érni a víz. a strandért nem kell fizetni, mert az üdülőé, főleg kisgyerekes családok és nyugdíjas nagyik töltik ott a nyarat. küön partrésze van, ami kutyamentes, csak az üdülőké. és nem egy Beach house förmedvény, hanem tényleg nyugis.
annyira örülök neki, már nagyon várom! addig még 3 hetet kell itt bent kibírnom.

utána megyünk aug. első 2 hetében intenzív úszótáborba az almássy térre, aztán anyukámékhoz, ahol szintén van nagy felfújhatós medence és strandra is elmegyünk (Jb-ben 150 ft a strandbelépő Kép), így szeptemberben, amikor kezdődik ismét az úszás, éppen visszaszokik a vízhez.

főzés
pl. a főzelékek levesek hamar készen vannak. zöldségpucolással kb. negyed óra alatt készen vagyok, utána párolom és aztán már egyedül is elvan az a kaja a gázon, néha néha nézek rá. ha rántok vmit, akkor elészítem a rántást és addig míg nem puhult meg a kaja, ott várakozik.
leveseket ne szoktam rántani, hanem hagymát dínszetelek kicsi olajon arra rá az aktuális zöldség, beízesítem és kész. a rizs, tarhonya, tészta fölött sem szoktam állni, kicsi pirítás olajon, víz, ami elfedi és takarék lángon 20 perc alatt kész is.
rántott dolgokat inkább hétvégén szoktam, hétközben inkább csikerhusit szoktam befűszerezni és kevés olajon mindkét oldalát pirítani. a csirke egyébként is nagyon hamar puhul, sül. míg vmit sütök, addig mellette már párolódik vagy fő a köretnek való.
ha sültcsirke vagy panírozott hús van, azt előtte való este készítem el, fűszerezés, panír stb. tepsibe bekészít és már csek be kell lökni a sütőbe.
szeretek főzni, de nem szeretek fél napokat a tűzhely mellet eltölteni.
süti ritkán van, mert egyikőnk sem nagy sütis. általában ünnepekkor, vagy névnap, szülinapkor sütünk többfélét. nekem, ha édességehetenékem van, vagy fagyi, vagy milka csoki.
reggelire sosem eszünk sütit.

kutyagumi
sajnos én is így vagyok ezzel, nagyon fel tud háborítani a dolog. főleg, amikor az épületek falára ragadt szart látok. nem a kutya tehet róla, hanem a gazdáik. itt Mo-on még tényleg nem nagy divat felszedni a végterméket, pedig láttammár sok helyen kuytawc-t, amibe a kaksit lehet bedobni. finnyásak az emberek ez az igazság, meg semmi nem érdekli őket és aztán csodálkoznak, hogy megesz bennünket a kosz.
igazából a többi szemetet sem teszik bele a kukába, hanem szétdobálják az utcán. a másik, hogy alig van kuka sok helyen. nemrég bosszankodtam is, hogy már 3 utcányira hurcolom magammal az almacsutkát. mondjuk azt, ha eldobom, legalább lebomlik, de a látványa akkor sem szép.
ha meg új kukákattesznek, ki, akkor a vandál barmok tuti letépik, kiluykasztják stb...
az embreknek kellene változni, hogy ítt legyen vmi kis rend.

panda
a gyakorlat egyszerű:
1. hanyattfekvés, térd behajlítva, talp a talajon karok a test mellett
2. bebillent a derék (talajhoz szorít)
emel a lapocka, áll leszorít, karokkal nyújtózni a föld felé és lassan vissza

kezdetben ebből napi 5-6-ot, majd emelni az adagot 10-15-re és naponta 2x.

mielőtt ezt csinálnád, azrt nézesd meg te is a hasad, mert lehet más jellegű gyakorlatok hatékonyabbak lehetnek.
nekem annyira kiállt a köldököm, hogy a sebész azt mondta, hogy ez nem jön helyre speciális hasizommal sem.

egyébként nem volt gondod a második szülésnél, nem volt nehezebb, vagy komplikáltabb? neked is sérved van, vagy csak a hosszanti hasizom engedett szét? ha hanyatt fekszel a köldökmél ill felette hány ujjad fér be a résbe? 1 ujjnyi még nem gond a gyógytornász szerint.

Nyuszi
Emi haláli ezzel a szöveggel Kép

Kataa
ablak = sose hagyd egyedül a szobában a gyereket.
dani már megszokta, hogy nyitva van az erkélyajtó, bár eleinte mindig kiszökdösött. ha kimegyek a szobából, vagy szólok apának, vagy a nagyiéknak, hogy flügyeljenek (nálatok ez nem fog menni, mert egyedüllaktok majd), vagy viszem magammal. nem is kell neki nagyon könyörögni, mert ahogy megyek az ajtó felé , mondja is, hogy együtt.
nálunk is műanyag tokos abalakok vannak, de szerintem elég nehéz kinyitni egy ilyen kicsi gyereknek, de ugye az ördög nem alszik. nálunk pl. a szobákban nincsenek székek, csak a galériákon, de azok le vannak alul zárva, ne szaladgáljon állandóan fel-le. így szék híján nem is tud mit odavinni az ablakhoz, de őszintén megmondva, még nem is láttam próbálkozni sem mással.
nálunk is ilyen erkély volt kiskoromban, ahol anyuék laktak, sőt az egész folyosón is és a 3. emeleten laktunk.

A Fonyó Barbi az operaénekes csajszi, az Arnold felesége? úristen ekkora gyerekeket...

ilyenor nem kaptok vmi kedvezményt a lakásra, hogy nem időben tudtok beköltözni? a barátnőmék kaptak páraelszívót, meg vmi elektromos ketyerét a konyhába.
nagyidnak jobbulást!

Rit
Villamos kaszkadőr Kép
nekem van egy ilyen sztorim, nem is voltam olyan kicsi, kb. 11-12 éves. Korizni voltunk kint, és jöttünk haza csuklós busszal. én akkor még szertotnáztam. kevesen voltak buszon és én a kapaszkodókon bemutattam a tudományomat, mitha az felemás korlát lenne. közben az oldalamon lógott a korim. a buszon alig voltak, még 2 megálló volt a végállomásig. a 2 állomás között egyszer csak megállt a sofőr és kivágott minket a buszról Kép aztán szépen hazabaktattunk a barátnőimmel.

ilke
próbálj vhogy lazítani és kicsit kevesebbet vállalni. inkább ne legyen kész, vagy csak később, de legyen időd magadra is és pihenni, mert a meglesz a második bébi, akkor lehet még ennyi sem jut jóideig, az neked sem és a családnak sem lenne jó.
a nővéreddel nem tudom mi történt köztetek, de lehet, hogy jót tenne, ha kezdeményeznél, örökké nem tarthat ez az állapot. mindenki változik, talán ez az 1 év neki is elég volt arra, hogy feldoglozza, gondolkozzon a problémátokon.

na, eldugulok
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Hát az eblak zár kérdésben én osztom Kataa félelmeit. Én nem tudom Gumicukor ti hogy oldjátok ezt meg, hogy sose legyne egyedül ha nytva az ablak, d ennálunk pl ilynkor nyáron szinte egész nap nyitva van ajtó, ablak. Az meg hogy mindíg ott legyen ahol én...hátr lehet hogy Emma ilyne csudapók, d ekivitelezhetetlen. Nálunka két lodzsán ezért lett a háló, így játzsaht kint pla bejáratnál lévőn, oda csak délelőtt süta nap és imád kint lenni, jó nagy is, 1,5*kb 4,5 méteres, nézi aza utókat, bezsélget a szomszéd nénivel, ilyesmi. van kint kis azstal, szék. A másik lodzsa az Emam szobáján van, oda nincs annyira kimenetel mert nagyon meleg van és az kissebb is, meg ott van csomó dolog, oda teregetünk, de azért ott is szinte geész nap nyitva az ajtó. Így azon si háló van, így az Emma szobáján az ablakra és az ajtóra se kell zár, mert nem baj ha kijut. A mi szobánk és anyukám szobája még nálunk sincs teljesen megoldva, mert bár van az ablakokok kiaksztó, és meég egyenlőre nem tudja kinyitni, de sose lehet tudni. Állítólag az ikeában kapható olyan zár, ami nem kitámasztó, csak a kinyitástól véd, és azt azt mondják tényleg nem tudják kinyitni, mert nagyon nehéz. Én olynara gondoltam hogyvezsek, d eszerintem az is fúrós.

Én azona véleményen vagyok, hogy az emelet veszélye sdolog és elég ha 1x nem figyelünk oda, ebben a témában nem hiszem hogy bármelyik gyerek is megbízható. Aki nemrég kiesett az 5. emletről az épp a mi lakótelepünkön volt egyébként.ha nem is sűrűn d etörténnek ilyenek, jobb amennyire lehet védekezni.

manó

KépKép
manó

Anyukám valami 6,5 kg-al született a tesói meg 5 és 5,5 kg-al, úgyhoyga Fonyó Barbi még le van maradvaKép és otthon születtek. És se a nagypapám se a nagymamám nem voltak túl amgas emberek. Egyszerűen genetikailag így jött ki a dolog kettőjükből.

Manó

KépKép
manó

manó
szegény nagymamád, nem lehetett könnyű megszülni két ekkora gyereket. ikereknek is sok, nem még 1-nek. minden elismerésem.

KépKép
KépKép
gumicukor

Gunicukor!

5 ekkorát szült szegény. Csak 1 halva született, 1 meg pár évesen halt meg, és 3-an maradtak életben. Anyukám, az 5. gyerek volt az utolsó. Én is mondtam neki hogyma már egyből császároznák. Gondolhatjátok hogy hogy izgultunk hogy vajon ki fogja örökölni a hajlamota családból, de úgy néz ki sneki. Mind az unokáik, mind a dédunokák teljesen átlagos súllyal születtek.

manó

KépKép
manó

Ilke

Fel a fejjel! Tudom hogy ez nem vigasztal , de en is sokat bogtem a terhesseg alatt, tobbet mint Emivel. Es nemcsak amikor a korhaz bejatszott. Tamadnak a hormonok. Meg sajna tudomasul kell venni, hogy gyerekkel a nyakadon nem tudsz annyi mindent megcsinalni, mint elotte. Meg gyerek nelkul sem biztos hogy menne. Szerintem is csak arra koncentralj, hogy sokat pihenj, ha kell ne fozz, ne takarits, a kemenyedeseket komolyan kell venni! En valszeg tulhajtottam magam a sok rohangalassal a hazfelujitas miatt, meg kerteszkedtem is ugye.Kép
Az en parom is probalt segiteni a maga modjan, dehat a ferfiak nem igazan ertik mi megy ilyenkor a hatterben. En is orultem , meg anyu is , mikor este hazajott es leszedte rolunk Emiket, mert mindketten jo faradtak voltunk. En az intezkedesek miatt, anyum meg Emiketol, plusz a hazimunka , meg a kerti teendok amit azert probalt levenni a vallamrol.De pl olyat meg tudott csinalni a parom, hogy o egyedul bevasarolt hetvegen,igaz kozben kb 5szor hivott fel a mobilrol, meg neha hulyeseget vett, dehat elofordul.Kép
Ja es egyetertek Judyval, probalj meg pihenni, amikor Lili alszik.

Gumicukor

Edes lehet Dani ahogy vasarol!Kép Emike is nagyon szeret, mindig kap valami rudit, vagy ropit es fizetni is szeret. Szerencsere nem pakolos.

Kataa

Szinten farfekveses voltam es valszeg nalam is bejatszott ez a teny a rossz csipom kialakulasaban. Meg az is, hogy a doki meg odabent megforditott, ahelyett, hogy csaszarozott volna.Kép

Zita

Nalunk is van neha rikacsolas, sokat gondolkodtam mar rajta, hogy lehet hogy mar ok unatkoznak neha?Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Most már fel fogok tenni valami új képet, mert megnyírtam a majmot, és nagyon aranyos. Persze a nyírásnál/mosásnál legalább annyi víz jutott rám, mint Solymeszre... Kép

Zita
parazita

Gumicukor!
Köszi a gyakorlatot. Széltében egyujjnyi a rés, de föntről lefelé nagyon hosszú, 2 ujjnyival a köldököm felett kezdődik, és kefelé a köldököm után vagy 3 ujjnyi a rés. A köldököm egyáltalán nem áll kifelé, sőt, ha hanyatt fekszem, és felülni készülök, egészen beesik, simán látható az egész hosszú "lyuk" a hasam közepén. Semmi panaszt nem okozott a második terhességnél, mert nálam nincs szó sérvről, csak nem záródtak a hasizmaim. Mondjuk bazi nagy hasam volt, először nem annyira, mert 60 cm-ről lett 100, de Ádámnál már 64-ről 120-ra nőtt, és az azért majdnem a duplája. Most már még vastagabb a derekam, 68-70 cm, de semmi úszógumim nincsm vagy ilyesmi, egyszerűen csak megnyúltak az izmaim. Ezen lehet simán segíteni hasizomerősítéssel, de én sajnos rettentően lusta vagyok ilyen téren Kép. Illetve nem is a lustaság a legfőbb gond, hanem, mivel itthon tornázok, egyszerűen sajnálom rá az időt. Mindig az jár az eszemben, hogy mennyi dolgom lenne, aztán 3-4 alkalom után feladom Kép. El kellene menni valami konditerembe, de itt Halásztelken nincs, ha meg messzebb mennék, akkor nem lenne senki, aki vigyázna a gyerekekre. Mielőtt férjehez mentem, heti 3x jártam, de otthon volt bőven választék konditeremből.

Kataa!
Úgy tényleg egyszerűbb a befőzés, ahogy a nagyid csinálja Kép.

Ilke!
Tényleg nem lehet mindent megcsinálni gyerek mellett terhesen. Tudom, hogy főzni mindig kell a férjed miatt, de a süti is feltétlen kell naponta? Van sokféle kalácsrecept is, amik gépben megsüthetőek, este beteszed a cuccot, és reggelre kész is (feltéve, ha olyan a géped). Vagy ilyet is szoktál csinálni?
Szerintem a kert sem a te dolgod. Én két gyerek mellet nem is szoktam semmit csinálni a kertben, max. locsolok, ha este elaludtak. Igaz, most, hogy a nagyim sokat nincs itthon, néha gyomlálok, és metszem a rózsákat, de ezt akkor is tudom csinálni, mikor kint játszanak a gyerekek.
Matracmosás. Tegyél olyan lepedőt a matracra, aminek az egyik oldala gumi, a másik szövet. Azt hiszem, harántlepedő a hivatalos neve. Erre mehet a sima lepedő, és sosem ázik el a matrac. Nekem is van a gyerkőcök lepedője alatt (még Noémi alá is teszek), még sosem kellett matracot mosnom emiatt, pedig párszor már telehányták meg pisilték az ágyukat. Érdemes kettőt venni, ha valami baleset történik, amíg szárad az egyik, a másikat használod. És egy lepedőt azért mégis könynebben kimos az ember, mint egy matracot.

Na, eldugulok, szép estét mindenkinek,

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok!

Kicsit mozgalmasra sikerültek a napjaink. Tegnap Veszprémben voltunk, meglátogattuk az állatkertet is. Hát Nátánt alig lehetett elvonszolni egy-egy állattól. Még a tarajos sül is érdekes volt. A vadmacskánál és a hiúznál meg nagyon aranyos volt, rohant nézni őket és közben kiabált, hogy "tita, tita".KépKép Persze végül az állatkert felét se láttuk...
Végre megvarrtam a 3 közül az egyik nadrágomat, nagyon jól sikerült. Remélem holnap meg tudom csinálni a másik kettőt, de legalább még egyet. Nagyon megérte, mert nagyon ráérős tempóban 1/2 nap alatt kész voltam vele, és az anyagból annyi maradt (a másik kettőből is fog), hogy a két gyereknek is tudok egy rövid vagy halásznacit csinálni.

Gumicukor!

Nem tűntem elKép, csak épp nem tudok hozzászólni, mert csak elolvasni tudom. Időnként feltűnök más topikokban, aztán annyi...

Panda!

Ételétől függ. A marhapörkölt nem 1 órás munka, kivéve, ha gyorsfőzőedényben csinálod (nekem pl. Zepterben kb. 20-25 perc alatt elkészül, így előkészülettel együtt is belefér az 1 órába).
Egyébként ha sokmindent kell hámozni, előkészíteni, akkor az egyszerűbb étel sem készül el 1 óra alatt.
Kutya: persze, és akkor még ott vannak a macskák, akinek ugye senki nem parancsol. Én szeretem a macskákat, de a macskakakit annál kevésbé: az egyenes következmény, hogy bizony nem szívesen látok macskát a kertünkben.
Szabásminta: nem feledkeztem el róla, csak éppen akkor, amikor tudnánk érte menniKépKép. Bocsi. Remélem egyszer végre akkor is eszembejut, amikor épp Halásztelek felé járunk.
Hiszti: talán az jó, hogy idegenben nem ilyen, csak Noémivel. Bár Noéminek biztos nem...Kép Nátán hisztizik, abban nagyon erőszakos tud lenni, de legalább a tettekben nem. Hihetetlen, hogy milyen akaratuk van, és az hogy tud előtörni. Pár hónapja még olyan kis csendes volt.

Ilke!

Hát vásárlás ügyben nálunk sem egyszerű a helyzet, mert bizony Nátán is hisztizik mostanában. Ami ugye itthon még kezelhető, de azért bolt ban nem túl jó. Nem mindha az emberek reakciója érdekelne ("szegény gyerek" legalább pillantásban), de azért rossz, ha a vásárlás közepén kell kimenni a boltból, mert hisztizik (és ugye engedni nem szabad, és a legtöbbször nem is leht, mert épp oylanért hisztizik, amit ha akarnék se engedhetnék meg (polcokat lepakoljon).
Mindegy, túléljükKép. TürelemKépKép
Légyszi vigyázz magatokra! Semmi nem olyan fontos, mint ti, a baba. Nem tudsz valahogy segítséget kérni? Bejárónő, szülők... Pocikeményedéseknél tessék azonnal feküdni. Bármi sokkal jobb, még a nagy rendetlenség is, mintha a baba korábban születne meg!!!
Egyébként nálam keményedés nincs, de nagyon sok mindent én sem tudok egy nap megcsinálni. Pedig nem lazsállok. A múlt héten felirtam, hogy kb. mit kell megcsinálnom, csak 4-5 dolog volt naponta, de a mindennapra felírt varrásból egész héten nem lett semmi. Pedig kivételesen még nem is interneteztem.
Egyébként már most érdemes átgondolni az egész háztartást, hogy mit lehetne másképp, mit nem kell mindennap megcsinálni, csak másnaponta, hetente. Milyen egyszerű, villámételek vannak, amit bármikor be tudsz dobni, vagy csak a sütő elboldogul egyedül. Mivel tudod Lilit lekötni, ha pihenni akarsz. Mit tudna átvállalni a párod.
Ez nagyon jól fog jönni, ha meglesz a baba, mert most még a pociban van, de akkor még őt is gondozni kell, szopiztatni, fürdetni, ringatni. Még kevesebb időd lesz...
Aztán ha nőnek, akkor megint egyre több lesz, hogy újra csinálj mindent.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Olyan megnyugtato olvasni, hogy mas gyereke is kifordult magabol, hogy hisztizik, nem csak az enyemKép Ez nalunk gyakran foldrefekvessel parosul, aztan este jon a szoveggel, hogy hajat kell mosni, mert koszos lettKép De van, hogy elore bejelenti, hogy "hisztizni akalok" es mar fekszik is el... vagy enyhebb esetben azt mondja, "bogar vagyok" es maszni kezd, szoval az eszkoztar vegtelen. Sot, kimondottan lesi a hatast is, altalaban ez a forgatokonyv: kijelenti, hogy "anya is hisztizik", majd mikor cafolom, mondvan, hogy en nem szoktam, akkor jon, hogy "Anya merges". Ha vigyorogva haritok, akkor a kov. allitas, hogy "anya picit merges". Ha erre sem bolintok, probalkozik "az anya szomoru" definiciovalKép Ezt a parbeszedet nehez komoly arccal vegigcsinalnom, ugy orankentKép
De volt olyan is, hogy epp kitorni keszultem, mert nem akart aludni delben, erre megszolal: Anya olyan aranyos, mindig mesel.
Ilyen kis cernahangon: anya_vigyazz
Mit lehet ilyenkor mondani, csinalni?!Kép
Nagyon is megvan a magukhoz valo eszuk a kis budosoknek...Kép

Azt is jo olvasni, hogy a tobbi, masodik/harmadik gyerkocot váróknak is keves a 24 ora egy nap. En ma egy, Rekaval vegrehajtott karfiolpanirozas utan /ill. egesz pontosan a mosogatas, konyhatakaritas, gyerekfurdetes utanKép/ elkezdtem nezegetni a TotalFood kinalatat.

Csajok,
van koztetek olyan, akinek a ket eves gyerkoce 85 cm es 12 kilo korul mozog?! Mert most, a keves ruhas evszakban azert feltunobb lanykam filigransaga es némileg aggasztKép

Nyuszi,
koszi a drukkot, tunderi mindket kisnyuszi!
Varandos sorstarsaimnak pedig kivanok kitartast ebben a hosegbenKép

-Afonya
afonya

Afonya!
Eltüntél a 2004.őszi topikból!Remélem minden rendben van veletek!A picúr hogy van a pocakodban?Az én kislányom szeptemberben lesz három éves de mindig nagyon soványka volt.Vettek tőle vért is hátha vérszegény de a doktornő csak tátotta a száját,hogy milyen tökéletes a vasa és többi.Most 13,5kg és 96cm.Tehát nem húsos.
Ágota is szokotz hisztizni.Nagyon rafinált mert ha elmegyünk valahova tudja,hogy nem lesz nagy leszidás.Esetleg majd otthon.Ha leteremtem azt mondja.-Anya!Nyugi!Imádlak!(na erre mit lépjek?)
Én a házimunkát úgy oldom meg,hogy ötkor kelek.A páromnak elkészítem a kajáját és neki látok főzni.Így 9-10 óra körül kész a kaja.Utánna a lakást rakom rendbe.Délben alszok Ágotával,a délután meg a játéké.A hétvége kicsit zsúfoltabb mert a fűnyírás,kertrendberakás a sűrű esőzés miatt heti munkát igényel.
Kellemes napot mindenkinek!
GnéKriszti
gnékriszti

Sziasztok!

Áfonya, Betti 10,8 kiló volt tegnap ruhástól és a magassága tuti 85 alatt van alig egy hónappal a 2 éves szülinap előtt. Mégse tűnik ropinak, megvan mindeneKép
Én is kivagyok a kezdődő hisztik miatt, mert az én Bettim pl. egy vásárlásnál mintagyerek volt még egy-két hónappal ezelőtt is. Most folyton ki akar szállni a kocsiból, de nem rakom le, mert sok felnőtt őrült módon tolja a kocsit, simán elütné valaki. Cipelni meg szintén nem engedi magát, ismeritek a kicsúszós figurát, ha le akarnak menni a földre.
Tegnap este meg az elalvással volt gond, fél 11-kor volt hajlandó elaludni, de úgy, hogy már otthagytam bőgni, mert nekem is csukódott le a szemem, hát 5 perc bőgés után elaludt.

Ilke, kitartás!!! Én a kerti dolgokat hanyagolom, bár nem vagyok kismama, nekem az sokkal fárasztóbb, mint bármi a házban. A kaját is rendeltem pár hónapig, most a nyáron nem, mert sokat elmegyünk itthonról, de ősztől újra fogok rendelni, így a főzés minimális.

Manó, hol lehet ilyen hálót beszerezni? Nekem a lépcsőnk közé kéne raknom, mert nagy a rés a rácsok között, simán kiléphet rajta. Frászba vagyok mindig, nem engedi a kezét fogni, inkább a mellkasára szorítja azt a kezét, amivel nem kapaszkodik.

Nemrég olvastam, hogy a Fonyó Barbiék is elváltak.

Puszi, Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

hali

beszti
nagyon ügyi vagy a varrással! Veszprémet imádom, olyan hangulatos kis város. így vagyok Győrrel és Szkesfehérvárral is. Sokat voltam itt a fősuli évei alatt.

Hiszti
Na, tegnap nekünk is kijutott belőle. elmentünk 4-en (apa, anya, gyerek, anyósom) a Pólusba. Persze mindensarkon van egy pénzbedobós autó. Fel is ült Dani egyre, vadul tekerte a kormányt, nyomogatta a gombokat, élvezte nagyon. Aztán anyósom bement egy cipőboltba, a párom meg be vízért a Tesco-ba, az összes pénzt elvitte, volt nálam 1 árva 100 ft-os. PErsze amikor az autó megállt, akkor egy darabig elvolt Dani, de aztán rájött, hogy kell még pénz, dobjuk be és mehet a móka. olyan hisztit vágott le, hogy még, mi az, hogy nem mozog a kocsi. mondtam neki, hogy menjünk be a mamihoz a cipőboltba és kérjen pénzt a kocsira, de meg sem hallotta, csak tombolt. A végén megelégeltem, bementem a kocsikulcsért és kimentünk az autóba, közben meg letépte rólam a melltartót is, elszakadt a pántja is.... utána nagy durcin ült az autósülésben.
hiába, nekünk is vannak ilyen napjaink.

macska
a macskákban az a jó, hogy legalább elássák a végterméket. persze így sem jó, ha éppen ott turkál valaki és egyszer csak felbukkan egy kis ajándék.
érdekes, mert a mi macskánk sosem volt kint, mármint szabadjára nem vot engedve, lévén benti macska, mégis az alomja egy lavór, ami ki van bélelve újságpapírral. Ott ugyan nem tud ásni gödröt, de mielőtt nekikészül, elkezd ásni, kapirgálja a lavór alját, aztán telepedik csak bele. dolga végeztével ismét kaparássza, mintha elásná.

Áfonya
Dani kb. 12, 5 kg és 85 cm volt a legutóbbi méréseken, kb. 2 hónapja. Jövő héten tölti be a 2. évet. Igazából ezzel a mérettel nem filigrán, nem kövér, de olyan jó kis husis. a képeken látszik, milyen.
nincs is most olyan hőség a tavalyihoz és a tavalyelőttihez képest. Amikor 2 éve Danival voltam pocakos, akkor olyan hamar beköszöntött a nyár, hogy nem győztem az utolsóü hetekben zuhanyozni, hogy felfrissüljek.

jövő héten megyünk grillpartira egyik munkatársamhoz leányfalura. jön az egész osztályunk, és családtagok is. dani is biztosan élvezni fogja a rohangálást. van egy műtavacska, remélem nem kell onnan mindig elrángatni.

ma meg megyünk egyik barátnőméket meglátogatni, most 2 hónapos a ksifia. Dani teganp óta hajtogatja, Domi, Domi Kép
olyan furi volt picike ruhát venni, mindet olyan kicsinek láttam, biztos jó-e, mert dani méretei vannak a szemem előtt.

Fonyó Barbi
Pedig annyira áradoztak anno egymásról a tv-ben.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok
mi is megvagyunk csak ép nem volt idöm jöni .

Áfonya
petike is sovány 85 cm és 10-11kg lehet .

hiszti
na azt petike is tud csinálni föképp ha nem szabad dolgokat akar csinálni mozgo hintához menni apa cucaihoz nyulni ilyenkor leül és nem mozdul onént egy tapotat se vagy mikor elakarom hozni a nem szabad dolgoktol elkezd ugrálni és hisztizni mire én egykezénél fogva felemelem és elhozom miközben ö nevet mert ez tetszik neki amugy mindenkinek integet ha mi elmegyünk mondjuk a játszorol vagy máshonan de csak ha ismeri az iletöt vagy szimpatikus neki ha megkérdem töle hogy mit vegyünk fel a sétához cipöt ,vagy szandált ? akor megmutatja hogy mit vegyünk föl söt ha kérem oda is adja a szandált vagy a cipöt kiss segiségel egyedül tud enni már néhány dolgot pl: joghurtot .Sszereti a párizsit föképp kenyér nélkül de a kenyeret is megeszi csak egyen valaki vele egyedül nem szeret enni rendes kaját .Szereti ha számolok vele ami anyit tesz hogy én számolok és ö halgatja nagy lelkesen fülig érö szájal Kép és napjába töbször is néha odajön és mutatja hogy anya szeretlek Kép mike is jol van már megtartja a fejét söt a hátárol átfordul a hasára vissza még ugyan nem tud de néha probálkozik már most 7kg 6hónaposan .

Puszi Mindenkinek

Csics és a fiuk
csics

Sziasztok,
Olvaslak már benneteket egy ideje,most gondoltam írok pár sort ha nem haragszotok.
Kisfiam május végén volt 2 éves és megnyugtatásképp 11,5kg és 88cm.Doktornénink megnyugtatott,hogy nem sovány ekkora és kész.Szóval ne izguljatok a ropiság miatt!
Nekem mindig rossz egy picit,mikor mondják,hogy másfél éves ugye?Most már úgy vagyok vele,hogy csak mosolygok és mondom,hogy kettő csak pici.
Ha van beszédfejlesztésre jó ötletetek azt szívesen venném.Dini szinte minden szót tud de csak az első szótagját mondja.Most kezdett el pár szót rendesen is használni pl.anya,apa,családtagok nevei,inni,ató stb.
Dehát elég zavarba jön ha mondom neki,hogy mond ki rendesen,akkor mondja az elejét majd sumákolva mondja csak a másik felét.
Szóval ennyit rólunk és bocs,hogy idetolakodtam csak jó lenne hallani vmi ötletet esetleg amivel lehet segíteni a beszédet!
Köszönöm a segítséget és azt,hogy meghallgattatok.
nyetus76

nyetus
a beszédet sajnos nem lehet siettetni, minden gyerek más-más ütemben fejlődik. aggódnod sem kell, mert, ahogy írtad, kimondja, mégha az első szótagját is, de a lényeg, hogy jól, illetve próbálkozik.
nézegessetek sokszor képeskönyveket (pl. Az első 1000 szó piciknek) és majd elérkezik az idő, amikor magától mmondogatja a már ismert ábrákat.

egyébként az én fiam is először mindennek csak az elejét mondta, most már legtöbbször csak az utolsó betű hiányzik a szavak végéből. hosszabb, bonyolultabb szavakat 2 szótagig mondja. ami furi nekem, hogy még nem beszél összefüggően, folyékonyan, viszont kezd ragozni.

minden gyerek más, van, aki a beszédben jár előrébb, más meg mozgásban sokkal ügyesebb a kortársainál. ez így van rendjén. aztán majd megered a nyelve is. a barátnőm öccse 4 éves koráig semmit nem beszélt, még így szótagokat sem, aztán egyik napról a másikra megszólalt.

lényeg, hogy ne erőltesd, mondja úgy, ahogy neki jól esik, még nnincs elkésve.

üdv
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Áfonya!

De jó hoyg írtál. Szerintem Réka nem sovány, Emma is 86 cm és 12 kg, igaz még csak 20 hónapos, de az mindegy, a lényge hogy amagsságáhoza súly kb annyi és épp jó, kis husis, nem sovány, nem kövér.
A felvétel nagyon jó, mikro fog már Emma is így bezsélni...

Conti!

A hálót mértere lehet megrendelni egy cégnéla 16. kerületben, kb két hét alatt készítik el. nekünka két erkélyre való volt kb 10 e Ft, nem olcsó, de jó, 200 kg-ig bírja a terhelést. Olyan minta játzsóházakban van, védőháló a neve, vagy biztsonsági háló, d eha érdekel akkor kikeresem a weboldalt.

Csics!

Jó hogy te is előkerültél!

Nyetus!

SziaKép

Érdekes, nekem a 86 cm-es 12 kg -os lányom állandóan 2 évesnek nézik, sőt mondták már rá hogy akár egy 3 éves (an ez enyhe túlzás), akkor a 88 cm-es fiad miért lenne kicsi? És miért nézik 1,5 évesnek? szerintem az emberek beszélnek össze vissza, csak hogy mondjanak valamit, a lányt fiúnak nézik rózsaszínben pl, na ez a kedvencemKép

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Jól eltüntem, de ahogy visszanéztem az archívba, nem is írtam, hogy megyünk nyaralni!
Merthogy 1 hétig balcsin voltunk és hétfőtől nagyon jó idő volt. 30 fokok repkedtek, a víz kellemesen hűvös. 2 évvel ezelőtt voltunk pont Balatonfenyvesen és félve mentem vissza, mert a part büdös iszapos volt és még 20 méterre a parttól sem volt víz. Ja és persze az iszapban térdig lehetett süppedni. Nagyon-nagyon kellemes csalódás ért!!! Végig ki van kotorva és nem akármilyen homokkal van feltöltve, hanem kagylótörmelékkel, mint ami a tengerpartokon van. Homoknak homok, csak mégis más. Igaz még mindig sokat kell sétálni, hogy teljesen ellepjen a víz, de ahhoz, hogy derékig érjen már nem sokat. De meg kell mondjam egy alig 2 évessel ez nem volt cél úgyse. Igazi kisgyermekes paradicsom lett! A part 3/4 részén egy darab szikla sincs, hanem milimétertől fokozatosan mélyül elég lassan és véigi homokos. Sejtitek, hogy tele volt kisbabával (2 év körüliekkel) homokozócucokkal és mindeféle matracokkal az egész part. Ráadásul hatalmas füves-fás terület fa mászókákkal, olyan hinták vannak (2 baba 2 lap) amik vastag bőrből készültek és van homokozó is külön. Szoval szuper volt, a gyereket ki se lehetett rángatni a vízből Majd rakok fel képet!

most megyek elolvasom végre mi történt veletek!
sasha

Kép
sasha

Köszi a hozzászólásokat,ez az 1000 szó..c. könyvet beszerzem,amúgy is szereti nézni a könyveket!
pusza mindenkinek
nyetus76

Manó, nagyon megköszönném, ha megkeresnéd, próbáltam így rákeresni, de nem találtam.

Nyetus, nálunk is egy darabig csak az első szótagot mondta Betti, ne aggódj fogja mondani magától. A képek mutogatása, együtt olvasás tényleg jó, bár egyszerre max két könyvet nézegetünk meg, aztán más dolga vanKép Nálunk még most is vannak szavak, amelyikben felcseréli a betűket pl: majom helyett mamoj, de nem aggódom, majd meg tanulja. Irjál többet magatokrólKép

Csics, jó hallani rólatokKép

Sasha, mi is két hét múlva megyünk nyaralni, mik voltak a tapasztalataid alvás szempontjából az új helyen? Napközben hogy aludt Gabcsi? Gondolom a kaja nem volt gond..

Conti

conti

Sasha!

Ez szupi, a cégemnek is Fenyvesen van nyaralója, így mi nagyon jó áron tudunk od amenni, fillérekért. Igaz idén nem oda megyünk, mert anyukám mint már írtam most balatonbogláron fog nyáron dolgozni és mi is meg vagyunk hívva, így Boglárra megyünk, remélem az is jó lesz, július 26-túl tutira ott leszünk, de lehet én Emmával még máskor is meglátogatom anyukámat. Egyedül aza gondom hogy a kutyám nem tudjuk vinni, eddig mindíg itthon volt vele anyukám, de most ugye ő sem, így valószínűleg lentt hagyjuk anyósoméknál, ami miatt kicsit aggódom. mondjuk vigyáznak rá, csak a kutya olyna lökött, és mindíg vigyázni kell ha kiállnak az autóval. Így Bori is fog nyaralni, biztos nem fogja bánni másik két kutya is van ott.

Conti!

Ha hazjöna férjem megírom, próbáltam én is ersni,a friss babákba beírtam egyszer, d e nem találomKép

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Engem jól itthagyott a lányom, Anyukám elvitte Pécsre a tesómékhoz. Csak kedden jönnek haza, addig egyedül leszek Ádival. MÁr előre tartok tőle, mert ha egyedül van, nem nagyon foglalja el magát, állandóan nekem kell szórakoztatni. Most széthajtogattam neki pár leporellót, körbe tettem, és közöltem, hogy ez a "ház". Ő meg beült, bepakoltam neki pár autót, és most vigyorogva üvöltözi, hogy "há, há", és mutogat körbe-körbe.

Nyetus!
Szia Kép! Az én fiam 2 hete volt 2 éves, de ő sem beszél, csak néhány szó első szótagját mondja. Eleinte aggódtam emiatt, de már nem izgat, majd megszólal, ha akar. addig is könyvekkel "tréningezünk".

Beszti!
Gyere nyugodtan bármikor, amikor neked jó! A szabásminták megvárnak Kép!
Már otthon dolgozik a férjed? Több szabad ideje van?

Áfonya!
Mikorra is várod az új gyerkőcödet? Már a célegyenesben vagy, ugye?

Sasha!
Jó lehetett a nyaralás. Én is úgy elmennék már valahová, de az idén és jövőre tuti nem megyünk sehová az építkezés miatt.

Forti!
Ti is nyaraltok? Már rég nem írtál...

Megyek, mert eltűnt a gyerkőc, csak a hangját hallom Kép.

Panda

panda
Halásztelek

Manó,
nem ez az?Kép

1165 Budapest, Májusfa utca 4.
Tel/Fax.: 407-1424
Mobil: 20-971-3761
http://www.tutisport.hu/

Kriszti,
nem olvasgattad veletlenul a nyari babakat is?Kép Mert oda irtam neha, mivel julius kozepere vagyok kiirva. Az osziben szerintem nem is jartam, ambar sose lehet tudni egy kismamanalKép
Koszi az erdeklodest, mar nem sok van hatra, legalabbis remelem, mert egyre nehezebben viselem. Valahogy a masodik terhesseg mar veszit a varazsabol. Uhh, ez felreerthetonek tunik, pontositom: szoval nincs idom mar kielvezni a jo oldalat egy eleven /es hisztisKép/ keteves mellett. Emlekszem, Rekamnal minden heten neztem, mekkora mar, mije fejlodik eppen, stb... most meg sokszor azt se tudtam, hanyadik heten vagyokKép
En belehalnek, ha 5-kor kene felkelnem!!! Jo, mondjuk Rekat 10 elott nem nagyon lehet letenni, en meg ejfel utan fekszem, de akkorisKép

Koszi mindenkinek a megnyugtatast súlyügyben. Igazabol mar hozzaszoktam a 2 ev alatt, hogy lanykam ilyen sovany fajta, csak a gyerekorvosunk, aki eddig mindig vigyorogva nyugtatott, most a keteves kontrollon megjegyezte, hogy egy mini guminőm vanKép Es amikor kerdeztem, megis mi az atlag, azt mondta, inkabb meg sem mondjaKép /igaz, vigyorgott hozza, de vegulis tenyleg nem tudtam meg/. Es a vasat sem akarja megnezni, mondvan, hogy gyonyoruen le van barnulva a gyerek, az ujjbegyei, fulcimpaja piros, ugyhogy nem lehet vashianyos, nem ezert nem eszik.
De utana azert mondta, ne aggodjak, gyonyoruen beszel, eleven, mint egy ordog es latszik, hogy szellemileg is szepen fejlodik, ugyhogy nagy baj nem lehet. Na mindegy, raerek majd a kov. evi kontrollon aggodni legkozelebbKép
Optimistan mindig arra gondolok, milyen jo, hogy az elsoszulott ilyen gebe... mennyivel rosszabb lenne, ha pl. az elso jo sulyban lenne es a masodik lenne ilyen nyapic, mennyivel tobbet aggodnek. Ha esetleg forditva lesz es a masodik dagi lesz, akkor azert az mar nem fog annyira aggasztaniKép

Conti,
jo Neked, hogy nem latszik ropinak. Majd csinalok kepet az en madarcsontumrolKép
Ismeros ez a "mintagyerek volt még egy-két hónappal ezelőtt is" leirasKépKép
Reka egyszeruen nem hajlando setalni, csakis szaladva erdemes szerinte kozlekedni. Es persze total masik iranyba, mint amerre en szeretnemKép
Cipelni en ugye mar nem is akarom... epp tegnap morogtam ra a ferjemre egy bolti hisztinel, hogy miert nem fogja magahoz rendesen azt a gyereket, hogy moccanni se tudjon es akkor nincs vita /hisz nincs 12 kilo es nem baj, ha ot hasbarugjaKép/ Erre o:
probaltal mar egy 12 kilos nyalkas halat megtartani?! Merthogy Reka kb. ugy csuszik ki a kezei kozulKép

Gumicukor,
ezert nem dobtam be sose penzt még ilyen masinabaKép Mert a napi boltunkban is van ilyen es minden aldott nap beleul Reka, amig en pakolok.. szerintem mar csodbe mentunk volna, ha egyszer is engedek a kisertesnek... mert tuti, hogy tobbe nem usztam meg volnaKép
Orulj, hogy csak neha vannak ilyen napjaitokKép Azt mondjak, a lanyok hisztisebbek... szerintetek van alapja?
Dani is husi ezekkel a parameterekkel?!
Hoseg: nekem mar egy nap is sok igy a vegefeleKép
Sok furdes ismeros, iszonyatosan megugrott a vizszamlank nekunk is ket eveKép

Csics,
neha irhatnal am te is tobbet magatokrol /tudom, bagoly mondja../
Amikor Rekat mar huszadszor rangattam el a hintak kozul, en egyszer hagytam, hogy a mozgo hinta nekimenjen Rekanak /persze alig mozgott, nem ult benne senki es nem a fejet talalta el, mindent elore megterveztemKép/. Nem is lett semmi baja, az ijedtsegen kivul, de azota tudja, mi a rend, olyan nagy ivben keruli, hogy orom nezniKép

Nyetus,
jo hogy jottelKép
Beszed: Reka is igy kezdte, elso szotagokkal. Sot, o mar rengeteg szot mondott, ragozott is, de tobb szot nem akart osszekapcsolni, pedig altalaban az a kov. fokozat /GumicukorKép/.
Az en "okoskonyvem" azt mondja, hogy nem szabad kijavitani, mert elveszi a kedvet. Sot, inkabb mindig visszajelezni, hogy erted, valaszolni arra, amit mond, mert igy sikerelmenye van es igy tanulja meg, hogy erdemes kommunikalniKép
Lehet ebben egyebkent valami, mert Reka beszedtanulasa kezdeten idegenek elott szinte sosem szolalt meg, pedig otthon be nem allt a szaja.
Ha erdekel a nagykonyvi leiras, tippek, adj egy mailcimet es kuldok reszleteket belole.
Megneztem a profilkepedet, szep szemu Denesed van nagyonKép

Sasha,
nagyon jo, hogy leirtad ezt a balatoni dolgot, lehet, hogy mi is megnezzuk a nyaron.

Mar lassan egy oraja gepelek, potolva a tobbhavi elmaradasomKép

-Afonya
afonya

Panda,
Te is jol eltuntel... Fortival egyutt.
Még rengeteg van hatra, 4 het. Vegtelensegnek tunikKép

-Afonya
afonya

Áfonya!

Deeeee! Én meg már mit össze kerestemKép

Manó

KépKép
manó

Áfonya, Manó köszi kösziKép
C.

conti

Sziasztok,
Jelentem már jobb a kedvem, igaz még lehetne rajta csiszolniKép. Most nincs itthon apa, mert elment egy hajóra bulizni, így van időm megint regényt gyártaniKép. Olyan rendesek vagytok, hogy vigasztaltatok, nagyon jól esett. Most megpróbálom, hogy minden nap kicsit korábban kelek, így a délelőttbe is több minden belefér és napközben is mindíg alszom Lilivel.

Rit,
Igan, a kert tényleg nagyon jó, igaz nem is bírnék minden nap elcaplatni egy játszótérre már. De az, hogy elvan Lili itt, az azt jelenti, hogy leginkább engem utánozKép. Szedegeti a zöldségeket, gyümiket (ahogy tőlem látja), csak nála leginkább a totál zöldek kötnek ki. Azt amikor meg a földről a túlérett meggyet szedte össze, már nem is részletezem, hogy nézett kiKép. Egyik nap, együtt ültünk be a kádba, olyan koszosak lettünk, persze a végén locsoltunk, így az adta meg a kellő löketetKép.

Judy,
Ügyes Gergő a bilivel! Lili mostanában azt szokta csinálni, hogyha jó idő van és kint vagyunk a kertben, egyszerűen leveszi a pelusát. A lakásban nem szokta zavarni, de kint egyre gyakrabban. Ilyenkor adok rá egy kis bugyit. Kivittük neki a bilit is a kertbe, de eddig még nem került bele semmi.
Sajna én is egyre hamarabb elvesztem a türelmemetKép. Pedig 1-2 hónapja még talán írtam is nektek, hogy milyen nyugis lettem, hát ez szépen elmúlt. Az a baj, ha érzem, hogy elfáradtam és nem tudok pihenni kicsit, akkor hamar ki tud borítani Lili. Most a pakoljuk ki a ruhákat a szekrényből című játék a nyerő nála, egyszerűen nem bírom leszoktatni róla. Amikor pedig a szépen kivasalt ruhákat szedegeti ki és azon játszik, az különösen bántKép.
A főzés igazából nem gond, mert szeretek, meg szívesen csinálom is, főleg apának, aki teljesen rá van utalva arra, hogy itthon készüljön minden. Pl. kenyeret az egész városban 1 helyen készítenek a lisztérzékenyeknek (régen onnan vettük) de nagyon sok gondunk volt vele, így sokkal megbízhatóbb és szerintem jobb is hogy itthon készül. Volt, hogy amikor megvettük már penészes volt, de hát rendelésre ment csak a dolog, persze senkit sem érdekelt, hogy akkor 1 hétig mit eszik az illetőKép.
Köszi a dícséretetKép.

Zita,
Ma már napközben együtt aludtunk Lilivel el és majdnem egyszerre keltünk, tényleg sokat számít. A derekam sem akart egész délután kettétörni, mint máskorKép.
Hisztihez kitartás, sajnos nekünk is van benne néha részünk.

Gumicukor,
Látom te is ügyeskedsz a konyhábanKép. Igazából én sem csinálok nagy ügyet belőle, csak amíg más megveszi a boltban pl. a tésztát, addig én azt meggyúrom, kiszaggatom (szerencsére kaptam már tésztagépet) és csak utána főzhetem ki. De nem gond, csak már nagyon nincs energiám és mi lesz még későbbKép. Már gondoltam arra is, hogy lehet, hogy a kicsi nőtt most hirtelen sokat, mert mindenki mondja, hogy az utóbbi időben nagyon nagy lett a pocim, előtte meg alig látszott. A süti nálunk leginkább azért kelendő, mert a párom soha nem ehetett ilyeneket (Anyukája 3 gyerek és munka mellett csak azt készítette el amit nagyon kellett). Pl fánkot, pizzát is én sütöttem neki először, de sorolhatnám, így nem csoda, hogy örül neki. Mondja is néha, hogy így már nem érzi betegnek magát (igaz ez nem is egy klasszikus betegség, mert nem szed gyógyszert meg ilyenek, csak diétázik).
A tesómmal sajnos nem egyszerű a helyzet. Szerintem még hosszú évekig el fog tartani ez a csönd. Tudod ez egy nagyon csúnya történet, amit az ember 1 év alatt is nehezen dolgoz fel, nemhogy megbocsátKép.

Nyuszi,
Köszi a megnyugtatást, igyekszem máshogy hozzáállni a dolgokhoz. Hát a kert veteményes részébe már én is csak akkor járok ha kell onnan valamiKép, vagy esetleg még a locsolásra szoktam néha vállalkozni. Már a fűnyírásról is lemondtam, pedig azt szívesen megcsináltam napközben, persze Lilivel ez jó kis mulatság voltKép. Apa vásárlása nálunk is hajmeresztő, azt hiszem fodrásznál voltam amikor legutóbb egyedül ment, hát le sem tettem a telefonomat, mert gyakorlatilag az egész áruházat végig kellett neki magyarázniKép. Pedig egyébként nem ez jellemző rá, de a vásárlás valahogy nem megy neki.
Ez az odabent megfordítás elég durván hangzik.

Panda,
Dehogy sütök minden nap, csak úgy szoktam alakítani, hogy mindig legyen itthon valamilyen sütiKép. Kenyérsütőm van, de eddig még semmi sem sikerült benne.
Szerencsére van két olyan lepedőm amit írtál, nem is tudom legutóbb miért nem raktam be. De a múltkori eset óta már a lepedő alatt vanKép.

Beszti,
Te hogy bírod úgy türelemmel, erővel, energiával? Bevallom csodállak így a 3. babát várvaKép.
Pár ötletem már van hogyan könnyítsem meg majd a további hónapokat, csak a picivel legyen rendbe minden, izgulok érte. Jövő héten tervezzük, hogy megyünk a Mammutba UH-ozni.

Áfonya,
Jó, hogy írtál. Már csak 4 hét? Gondolom már minden el van készítve a kicsinekKép. Olyan izgi ez az utolsó időszak.

Conti,
Az elalvással nekünk is gondjaink vannak, de ez is csak mostanában van pár hete kezdődött. Lili sem hajlandó elaludni csak nagyon későn. De akkor meg 9 előtt nem lehet felébreszteni, akkor meg csúszik az egész nap. Én abban reménykedek, hogy ez is csak egy időszak nála, ahogy jött talán el is múlik. Azt viszont, hogy hogy fogjuk most másik szobába szoktatni, fogalmam sincs.

Sasha,
Ügyesek vagytok, hogy elmentetek nyaralni, főleg egy ilyen jó kis gyerekbarát helyre.

Nyetus,
Szia! Az én jányom, meg az ég világon semmit sem mond, pedig egész nap be nem áll a szája, de értelmes szót nem hallaniKép. Én sem idegesítem magam rajta, mert ezt aztán végképp nem lehet erőltetni. Könyvek, Halász Judit Cd, mondókák, dalok minden nap vannak, egyebet nem tudok tenni az ügy érdekébenKép.

Forti,
Tényleg mi van veletek?

Hát a párom is jól szórakozik, már vagy a 15. SMS-t küldözgeti nekem, lehet hiányzom kicsit nekiKép? Kicsit rossz, hogy hajnal 3-kor köt csak ki a hajó, addig senki se le- se föl. Na elbattyogok fürdeni, igaz épp ideje isKép. Holnap jön a párom öccse, és egész hétvégén konténert fognak pakolni. Már nem is tudom hányadik 8köbméterest rakjuk tele, talán a 4-et? Szörnyű mennyi sitt és lom volt-van itt, sőt hétvégén még egy kis tárolót is lebontanak. De jól haladunk a cél felé, hogy lassan gyerekbarát kertünk legyenKép. Tényleg megvettük múltkor Lilinek a hintára az ülőkét, de rögvest kettőt vettünk, úgyis két állású a hinta (így tutira egyforma lesz a testvérkének is). Apa már le is festette, már csak össze kell csavarozni.
Felteszek egy képet Lili pakolászásáról a profilomba. Enyhe kis ízelítő, hogy mivel szokott jobb kedvre deríteniKép.
Bocsi a litániáértKép.
Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Ilke,
latom, Te sem birsz aludni.
Nem, nem, tevedsz, semmi sincs osszekeszitve még. Mondom en, ez egesz mas terhesseg igy, masodikraKép Vettem par csomag betetet es a kontos, pizsamak kimosva, felreteve, ennyi. Hetvegen pedig elmeletben elhozom Anyumektol az 56-os rucikat, atmosasra. Itt tartokKép
Na jo, Rekat atszoktattam az uj, racstalan ágyába, ennyi elokeszuletet mar tettem.
ProfilkepKép Nekunk is van ilyen szennyeskosarunk. Nalunk Reka a neki nem tetszo vasalatlan, amde tiszta ruhakat szokta belepakolni a szennyesek koze, na az sem jobbKép

Mano, Conti,
nincs mitKép

-Afonya
afonya

Gumicukor
Hát igen én nem is kísértem a sorsot: sosem rakok pénzt ezekbe a masinákba, amúgy is nagyon jól elvan bennük, kormányt tekergetni, nyomogatni lehet úgy is. Ő viszont a tecsóban imádja a kocsis bevásárlókocsit, úgyhogy mivel az kicsi, általában 2 kocsival bevásárolunk KépKép

Ilke
Hát igen, ezt én is engedem neki, annyira élvezi. Csak az a gond, hogy van már egy-két reménytelenül összefoltozott ruhánk, hiszen mivel nincs kertünk, sosem tudom előre, mikor megyünk ilyen környezetbe, így ált nincs nálunk kifejezett játszóruha

Nem tud valaki véletlenül egy olcsó de jó belvárosi szálláslehetőséget?? Az olcsót most inkább nevezzük elfogadhatónak, egy Ausztrál barátom jönne pár napra szept elején, neki kellene.

Képzeljétek, mi is megyünk nyaralni!!!! Jövő szerdán repülünk Korfura 1 hétre. Tegnap lőttem a körúton egy last minute utat, nem tudtam kihagyni. Fél ár + gyereknek 2 éves kor alatt totál ingyen minden. Már alig várom, tavaly ugye csak pár nap Balcsi volt...

Rit

rit

anemona7

Tettem fel egy új képet a profilomba a 10,5 kilós Bettiről. A bibi már elmúlt!

Rit, irigyellek amiért ilyen bevállalós vagy, én bezzeg mindent hetekig tervezek! Korfun mi is voltunk az akkor 3,5 éves Barbival, nagyon jó volt. Sokat kirándultunk, az egyik családi szállóige is onnan származik. A Paleokasztricai kilátónál mindenki sóhajtozott, milyen szép a kilátás, Barbi meg lenéz a tengerre: Milyen szép.... kis hajó... Ugyanis lenn a mélyben ki volt kötve egy csónak, neki az tetszett, nem a kilátás.

Ilke, nagyon oda kell figyelnem nekem is az alvásnál, tényleg ha későn alszik délután este nem lehet letenni. Ebben az esős napokban meg egyik délután 10 perc hiján 4 órát aludt, akkor is én mentem be már felébreszteni.
Nálunk is előfordult, hogy amíg elraktam a vasalót meg a deszkát, az összes frissen vasalt cuccot megtaposta. Na akkor kapott is, annyira ideges lettem, mindent újra kellett vasalni.

Conti

conti

Sziasztok!

Rit , d eszuper, mi sem voltunk még sosem last minute úton, valahogy seose jött össze hogy épp mindketten épp akkor ráérjünk, szabira tudjunk jönni. Most talán menne, hogy én itthon vagyok, de ugye most meg már 2-3 hét el fog emnni a nagyik látogatására, mert ha már ingyért vana Baltont sem hagyjuk ki, és a férjemnek nem nagyon van szabija, főleg hogy a karácsonyi hétre is kell meg ki tudja lehet őszer is ha Emma lekezdia bölcsit. na meg az ő munkája olyna hogy sokszor még szerdán, csütörtökön sem tudja nekem megmondani hogymi lesz hétvégén, itthon lezs e. Sajnos most pl ninsc itthon, úgy utálom az ilyen hétvégét, tiszta hétköznap hangulatom vanKép

Ilke!

megértelek, tudod annak idején bezséltük hogy nálunk is hasonló volta nővéremékkel. Mi sem beszéltünk pár évig, aztán utána már elkezdtünk találkozgatni, d esemmi nagy megbeszélés vagy megbocsájtás nem volt, csak alkalmakkor találkozunk, szülnap, karácsony, ilyesmi. De sose lezs olyna mint régen, és a szálka örökre bennem lezs, ezt nem lehet megbocsájtani, legfeljebb viszonylag kulturáltan együtt lehet élni vele.

Manó

manó

KépKép
manó

Áfonya!
Csak, hogy biztassalak, a barátnőm július 17-re volt kiírva, és tegnapelőtt szült egy aranyos 3150 g-os kisfiút Kép. Még neki sem volt semmi összekészítve, de a férje már rutinos, az első gyereknél ugyanígy volt.

Ilke!
Jó, hogy kicsit szebb a világ neked is KépKépKép!

Rit!
Már Sashát is irigyeltem a Balcsi miatt, de ez a Korfu kés a szívembe Kép. Azért persze jó nyaralást Kép!

Vasalás
Hát, nálunk is pakol néha Ádám, de én általában akkor vasalok, mikor a gyerekek már elaludtak este, így nincs pakolászás. Nálunk nem is ez a baj, hanem az, hogy Ádám mindig fel akar mászni a vasalódeszkára, vagy egyszerűen csak rángatja, de mindig a frász kerülget, hogy magára rántja a vasalót, így leszoktam a napközbeni vasalásról.

Alvás
Képzeljétek, nálunk valamiféle változás kezd beállni. Ádám eddig csak cicin volt hajlandó elaludni, de az utóbbi 1-2 héten már ébren le lehet tenni az ágyába. Mondom neki, hogy megyünk az ágyba, ő meg felül, és beteszem. Igaz, néha tiltakozik, de akkor hagyom még egy kicsit szopizni, aztán le tudom tenni. De most, hogy náthás, sokszor ébred éjjel, és csak szopival alszik vissza. Nagyon tartok attól, hogy megint rászokik az éjszakai kukorékolásra.

Na, megyek, mert egyedül vagyok (a férjem elvitte Ádámot a játszótérre, bár lassacskán már jönnek hazafelé), szóval, fel kellene mosnom.

További szép hétvégét,

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok!
Megjöttem a francia konferenciáról. Végre mi is egyenrangú félként szerepelhettünk egy Eu konferencián. És persze 1 napot Párizsban is eltöltöttünk Kép
Nagyon jókat ettem. Manci még apásabb lett ezalatt mint volt, nekem meg rettentően hiányzott.

Próbálok olvasgatni, de hétfőn pályázat leadás van, úgyhogy rengeteg a dolgom és ugye odakinn nem dolgotam.

Ilke
Hanna is ilyen nagy segítő, ő a szennyest kultiválja. Kép

Áfonya
Hanna 21 hónapos (lassan 22) és 81 cm kb. 11kg. Szóval tök jók vagytok, én mindig attól tartok, hogy pici lesz és alacsony, de még ki tudja mi lesz addig.

Nyetus
Nekem is mindig fiatalabnak nézik az én Mancimat . Már megszoktam, viszont csodálkoznak, hogy milyen ügyes ehez képest Kép

Manó
Én tudok hálót szőni (nagyapám balatoni halász), nem is tudtam, hogy ilyen drágán adják Kép

Puszi
dec8
dec8

Afonya

Emilia kb 11kg es 86cm, ugyhogy ne izgulj!Kép Majd teszek fel friss kepet rola es eldontod, hogy ropi vagy sem, szerintem nem, de nem is dagi.
Nagyon tetszett az anya hisztizik cimu nepi jatek, nalunk is volt mar az anya merges cimu es nagyon gyakran elkuldi a lanyom akit nem kivan latni:"Mama menjen innen!" felkialtassal....Kép

Hiszti

Az a klasszikus foldonfetrengos nalunk meg nem volt...kop...kop. De lehet hogy hamarosan lesz, mert a NEM szocskat mar nagyon gyakorolja.

Ilke

Orulok hogy jobb kedved van, csak igy tovabb es tessek vigyazni magatokra! Ez a pocikemenyedes tenyleg nem vicc dolog. Tudom nektek nem egyszeru foleg a kaja megszervezese, mert pl ti nem tudtok csak ugy rendelni valahonnan, de akkor hagyd a kertet. Nalunk is csak annyi van a kertbol, amit anyu birt csinalni. A vetemenyes fele ki sem kelt, vagy eltunt, valszeg elnyomta a gaz.Azota persze kiszedtuk, de nem bankodom miatta, majd lesz jovore tobb zoldseg. Az a fo hogy minden rendben legyen veled es a babaval. Mikor en 30 hetesen bekerultem a korhazba nagyon megijedtunk es akkor megfogadtam, hogy ha lesz harmadik, nem leszek ilyen izgaga es nem fogunk kozben hazat venni, meg felujitani...
A novereddel kapcsolatban persze en sem ismerem a tortenetet, de azert en is arra biztatnalak, hogy ne hagyd elfajulni a dolgokat odaig hogy evekig nem beszeltek, mert nagyon rovid az elet. A paromat is mindig rugdosom hogy hivja fel a noveret, pedig nalunk sem felhotlen a kapcsolat. (PL egyszer sem hivtak fel mikor korhazban voltam, hogy hogy vagyok, illetve azota sem, hogy megszuletett a baba sem, csak irtak 3 sort emilben.dehat ok ilyenek, mar nem fognak megvaltozni.Es a rokonait ugye nem valogathatja meg az ember)

Lanyom legutobbi beszolasa:
Furdokadbol kimaszvan eppen torolkozok, mikor egyszer csak mogem kerul es megpaskolja a fenekemet "Anya segge" felkialtassal....Kép

Nyetus

Tenyleg ne siettesd, majd eljon a folyekony beszed is. A fiuk kesobb beszelnek. A parom majdnem 4 eves volt mikor beszelni kezdett.

Meg nalunk is vannak felcserelt szotagu szavak,vagy nyakatekertsegek, pl. zonki (zokni), jepejo (repulo)

Gumicukor

Azt a masszazst tenyleg leirhatnad!KépKoszike

Kezd a lanyom feltekenysege kiutkozni. Mindig engem akar, nekem kell furdetni, pelenkazni, en jatsszak vele, en etessem.stb.En tegyem le aludni.Ugyhogy rohangalok egyik gyerektol a masikhoz.Kép
Kepzeljetek Dani fiam 2 het alatt, miota hazajottunk a korhazbol kereken fel kilot hizott!!! Ugyhogy nem izgatom magam, ha mint pl tegnap ejjel 7! orat alszik egyben...mondjuk nekem majd szetrobbant a cicim, de aludtam egy jot vegre.

Na megyek mert vacsoraido van es nemsoka ebred a kis haspok is.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok,
Köszi a hozzászólásokat.Nem aggódom annyira mert Dini mond szavakat pl anya innni,meg elég sok szót kimond rendesen,sőt ha hiszitek ha nem szinte mindennap mond vmi újat.Úgy értem,hogy szinte mindennek az első szótagját mondta eddig,pl. la volt a labda és ma már azt mondta laba.Ilyenkor úgy megdobban a szívem!Gondolom ti is elájultok minden kis újdonságnál.
Nálunk bili csak álldogál a szobában viszont pisilni nagyon ügyesen pisil a wc-be,rögtön ott keztük mert a bilit elhajította.Sokkal jobban tetszik neki,hogy rááll a deszkára és mint a nagyok állva csinálja.Kaki a pelusba megy de jelzi,hogy most fog nyomni és elvonul.
Az 1000 szó c.könyvet nem kaptam meg de még keresem.
Jó hétvégét mindenkinek!!!!!!!
nyetus76

Sziasztok!
Nyetus, az en nagyobbik fiacskam is nemreg mult 2 eves es csak mostanaban kezdett el beszelni! Tenyleg igaz, hogy 2-3 het alatt oriasi fejlodesen tud keresztul menni a beszeduk!
Nekem is egy csomoan peldaloztak, hogy ennyi idosen mar mennyit beszel a gyerek (pl. aposom jott a ferjemmel, aki allitolag masfel evesen locsoloverset mondott), de minden gyerek mas es kesz. A kisebbik most lesz 10 honapos es a napoban elkezdett pa'-pa'-t integetni es mondja is hozza. Lehet, hogy o hamar megtanul majd beszelni.

Afonya, hu de izni, drukkolok Nektek! Ne izgulj, en is az utolso pillanatban cuccoltam ossze. Tenyleg teljesen mas a 2. terhesseg, bar lehet, hogy csak a kis korkulonbseg miatt. En is pontosan igy voltam vele, az elsonel mindig napra pontosan tudtam, mikor hol tartok, mekkorak a babak,...stb., most meg mindig utolag olvasgattam el a konyvemben, hogy hol is tartunk.Kép

Nyuszi! 7 ora alvas?!?!?!?!?! Irigy vagyok am nagyoin! A Mate meg most sem alszik 4-5 oranal tobbet egyszerre!
Feltekenysegrol: idovel jobb lesz, meglatod. En ugy probaltam megoldani, hogy amig a Mate aludt, csak a Levivel foglalkoztam. Igaz, csak hetvegen foztem, mert hetkoznap hozattuk a kajat (regi szep idok!KépKépKép), azzal sok idot sporoltam.

Most, hogy emlegetitek ezt az 1000 szos konyvet, kikuldetem en is a Levinek, mert nekunk is megvan, de nem hoztuk magunkkal. Most a nagy slager az a rajzolo, ami gyerekkoromban is volt, valami kis por van benne, a ceruza vegen meg magnes es ugy lehet rajzolni egy vekony foliara, majd egy mozdulattal le lehet torolni az egeszet. Kepes fel orat eljatszani vele szo nelkul, ez nalunk nagy szo.
A masik kedvenc meg fabol van, otthon is van olyan fajatek, amibol ki vannak vagva kulonbozo figurak es azokat lehet ki-be rakosgatni. Na ezek a figurak halacskakat abrazolnak, a kozepukon magnes van es van hozza egy "pecabot". Ezt is nagyon szereti a Levi.

Szep hetveget mindenkinek! Bar nem tudom, milyen ido van otthon, remelem, mar megjott a jo ido! Nalunk a ferjem ma sajnos dolgozik, de holnap egesz nap a tengerparton nyomulunk majd, mar uuugy varom!
Viki
vikici

Sziasztok!

beszéd: sajnos mi se igazán beszélünk még..
kb. 3-5 szó amit használ annak is az első szótagját. Mostmár mindent kérdez mutogat ott..és válaszolunk, mert ha nem nagy kiabálás következikKép, majd csak egyszer elkezdi végre most volt 19 hónapos.
altatás: mostanában nem akar elaludni este 2 órába is telik amig altatás alatt elalszik.
Mit lehet tenni?
Nagyon kifárasztjuk, ma is állatkerben voltunk aztán 1.5 órát aludt aztán délután játszótér -már mi felnőttek nem bírjuk - Ő még mindig aktív..sajnosKép
Egyszerűen tehetetlen vagyok, hogy lehetne igazán kifárasztani???
Vagy legalább rövidíteni a két órás altatáson este???

További jó pihizést !

Picus
picus

Picus
Nem lehet, hogy a meleg miatt?? Nálunk is megnőtt az esti altatás hossza, de aztán azt csináltam, hogy a frissebb esti levegővel jól átfúvattam a lakást, besötétítettem, lejjebb vetkőztettem és már olyan mint rég, alszik 10 perc alatt

Rit

rit

anemona7

Sziasztok

Sajnos szerda ejjel meghalt a nagymamam: (((Csutortokon reggel mentem haza,de anyuek nem akartak hivni hogy nyugiban vezessek haza.Ugyhogy mar nem kellett a korhazba mennem.Viszont semmi fekete nem volt nalam,ugyhogy vasarolni kellett.En sosem hordok feketet amugy.
Azota nem igazan tudok visszaterni a mindennapokba.ILyenkor dobben ra az ember milyen mulandoak a dolgok.Most is fozok meg felmosnom kelne,mert apa elvitte Alezet levegozni,de sok kedvem nincs hozza.
Tegnap elmentek a noveremek,jo nagy pakolas volt elotte otthon.gyorsan elaszallt ez a 6 het.A repteren mit rendezett a 4 fiu,nagyon elevenek voltak: )Remelem azota mar hazertek,es a fiuk is jol viseltek a hosszu repulest.Elotte megigertettem veluk hogy nem idegesitik anyat.Nagyon ugyesen meg is igertek: )Aztan majd kiderul mit tartottak be belole: )

JA es Alex mondja a nevem : Kati tisztan es erthetoen,eddig csak a batyamet mondta hogy Peti.aztan meg van a body es bugyi is mint uj szo.TObb is van de ezek oya viccesen hangzanak tole.Mar olyan barna, de mint egy melos,csak az arca,nyaka,konyekig a keze es a terdig a laba: )

Mano
Nekunk teraszunk lesz nem lodzsa ezert kivitelezhetetlen a halo: (De nem is lesz kiengedve a teraszra egyedul,de talan meg velunk sem,jobb ha egyenlore nem is tud rola hogy van: )Tenyleg nem lehet mindig a gyereket sasolni,pl mikor fozok nincs mindig a konyhaban.Mivel ez mar egy nagy lakas igy nem fogom latni minden lepeset es bezarni nem lehet majd csak a nappaliba ami a konyhabol latszik.Addig nem koltozunk amig erre nme lesz tuti megoldas.A sogornom Kanadaban hasznal nagyon jot ami magneses,ha mas nme lesz kuldetunk vele postan.Minden ablakra es teraszajtora akarok tenni.
Meg megnezzuk az IKEAban is,de sem a MEgaban sem a Brendonban nem tudtak dierkt ilyet adni.Ezek szerint csak en vagyok ilyen szituban,hat nem hiszem: )

Ilke
En megertelek, en is ilyten vagyok csak akkor nyugodt ha minden ok a lakasban >Nem szeretek mindig csak felkeszrte csinalni valamit.Konnyu mondani hogy pihenj csak nehez megcsinalni.Persze a babaval a hasadban mar nagyobb a felelosseg,de attol meg gondolom idegesit.TEnyelg jo lenne ha tudnal legalabb egy takinenit szerezni hetente 1*.En mar kitalatam ha lesz teso lesz takineni es kajcsi rendeles,hogy ne orlujek meg minden nap es jokedvuen tudjak a gyerekekhez allni: )
Persze ha lenne kozeli segiteseg luxusnak ereznem,de igy nem.

Rit
Azert haladunk,mar az agykeret polcok,gardrob,speiz be van szerelve,karnisok nagyja fent,meg a lampakat kell felrakni es furdobabutorokat osszeszerelni.beengednek takaritani is a jovo hetvegen,ugyhogy a koltozeskor mar csak tenyelg kipakoni kell majd.

Gumicukor
Tenyleg meresz vagy nyittt terasszal,bar igy hogy sokan vagyotk talan ok.Bar en igy is felnek.Nekunk is nehezen nyilnak,de egy gyerek nagyon talaleknoy tud lenni,ezert kell a biztonsagi zar.Persze ha nagyobb lesz mar nem fogja erdekelni es megerti hogy nem nyitogatunk ablakot de addig meg van 1-2 ev.Itt ba a foldszinten vagyunk sem probalgatja,de ki tudja ahogy Mano mondja jobb a megelozes.
F Barbara tenyleg elvalt,en sem tudtam,o meselte es csodalkozott hogy a pletykalapok irtak jo szaftosan.EN nem olvastam,nem nagyon olvasok ilyeneket vagy csak ritkan: )Jo nagyok mosti is a fiuk .A kicsi 22 honaposan 16 kg es 96 cm: )
Kotber a lakasra majd 2 honap keses utan jar,mi meg csak 26 napnal tartunk: )

Csics
Jo hogy elokerultel.Szuper hogy Imi mar ennyit fejlodott.

Mennem kell mert dolog van,pedig meg irnek.
Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Hali!

Conti!
Az alvás természetesen totál felborultKép De ez a mi hibánk is volt, mert láttuk, hogy mennyire élvezi a partot a gyerek, ezért volt, hogy csak délután 2-3 felé mentünk vissza a házhoz és akkor aludt el... volt, hogy este 6-ig aludt. Képzelheted, kb. 11 után sikerült lenyomni.Kép
Ha időben beviszem akkor semmi gond nem lett volna, mintahogy az utolsó 2 nap nem is volt, pont emiatt.) Kaját vittünk, de közértbe minden nap kellett menni kenyérért. Tejet is vittünk... Ja meg kb 5-6 kg pácolt husit és minden nap grilleztünkKép Persze hoztunk haza rengetegetKép

Manó!

Borinak semmi baja sem lesz. Kevint sem vihettük Balcsira és anyáméknál volt. Nagyon féltettem a két kuvasz és a kaukázusitól, de képzeld el a hatalmas medveölővel bírkózott az én kis tacsimKép

Áfonya!
Remélem az egész Balcsipartot megcsinálták és nemcsak fenyvesnélKép

Ilke!
Nem tudtam, hogy ilyen jó lett a part. Lutri volt. Csak a szomszédnak ott van a nyaralója és olcsón megszámítja. Egyébként a jelenlegi pénzügyi helyzetünket tekintve úgy néz ki ennyi volt idén a nyaralás, pedig még mennékKép

Kataa!
Őszinte részvétem!Kép

puszi
sasha

Kép
sasha

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?