Új privát üzeneted érkezett!

Bori, Swen, Szöszi, Zsuzsa!
Sikeresen odaértünk az oviba tegnap is meg ma is. Annyi történt, hogy tegnap délben ott felejtettük az oviban Peti hosszúgatyáját meg pulóverét, de ez nem volt olyan nagy baj.

Swen!
A Dadoo-t összeraktam, úgy látom tetszik Beninek. Egyelőre még csak annyit mondott, hogy uuii, lehet, hogy franciául beszél?

Zsuzsi!
A féltékenység ne tartson vissza a 3. gyerektől, mert nálunk például most egyáltalán nincs féltékenység, hanem inkább a két nagy még jobban összekovácsolódik.

Ildikó!
Már miért untatnál? Gyere, ha ráérsz! Tudod a fiúkkal szerintem nehezebb már baba korban is!
Sorayával mi újság?

Rita!
Egyszerűen nincs hely az ovikban, Érden sokkal több gyerek van, mint ahány hely az ovikban. Felvenniük csak akkor kötelező, ha a gyerek már betöltötte az 5 évet! És akkor is csak a körzeti oviba!

Linda!
Nagyon édes kis pasijaid vannak! Na egy nap már el is telt a 3 hétből!

Szöszi!
Örülök, hogy ilyen jó kedved van! Mit főztél? Valaki adhatna nekem ötleteket, amíg Mucska visszaér!
És akkor most fölötettek van faltörés?

Lino, Linda, Szöszi!
A héten Beni 280g-ot hízott!Kép

Mindenkinek puszi!
Panó
panó

Swen!
Megkaptam a számod!

Panó
panó

halihó,
megint rövid leszek:
Orsi hívott, hogy nincs netjük (és kábeltv-jük sem, sőt az nekünk sincs), de jól vannak, és majd jön. Mókuska most elfogadta a cumit, azzal elvannak, szunyókál vele, így talán kicsit meg tudják nyújtani a szopik közti időt, hogy ne fájjon a bébi hasaKép
Csók
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok!

Ezt az oldalt visszaolvastam, sajna nem megy a többi.
Látom, más is kínlódik fejfájással. Én megkezdtem a 6. hetemet a fejfájással. Éjszaka a legrosszabb. Pár napja már olyanokat is gondolok, hogy valami bajom van...

Hétvégén Mecsekben voltunk nagymamámnál. Szombaton 8 órán keresztül volt a levegőn a gyermek, a szoptatás, pelenkázás is a kertben volt. Vasárnap meg 6 órát volt levegőn. Olyan jól megkapta az arcát a szél.
Valamiért bementem a házba szombat délután. Hallottam, hogy a gyerek sír, mire kimentem nagy csend. Hát a 85 éves nagymamám úgy kikapta a gyereket a kocsiból! Teljesen jól fogta, beszélt hozzá, sétált vele. Pedig bizots nem tavaly babázott utoljára. Szegény anyukám (a szüleim is lent voltak) meg alig merte megfogni.

Az elején azon siránkoztam, hogyan érjem el, hogy 6 hetesen átaludja az éjszakát. Jelentem, csütörtökön volt 6 hetes és szerda óta este 10-től reggel 5:40-6:00-ig alszik. Kétszer ébrdt fel fél 4-kor, egyszer oda sem mentem, hagytam kicsit nyöszögni és magától visszaaludt, egyszer meg simogattam az arcát és szépen aludt tovább.

Ennek az éjszakai alvásnak viszont ára van: napközben már 5-6 órát sír (!), egyfolytában húzza a görcs a gyereket. A legrosszabb az, amikor már én sem nyújtok neki vigaszt: üvölt a vállamon, az ölemben, a mellkasomon. Szoptatás közben is sokat felsír, egyfolytában mozog, lecibálja rólam a pólót.

Kezdek begubózni, hiába van kocsi, állandóan egyedül vagyok. Mindenki dolgozik. Nekem is tök jó, hogy egyszer a héten bemegyek pár órára a munkahelyemre, dehát dolgozni megyek.
Segítségem sincs senki, szülők az ország két végében, itt Pesten nincs rokon. Ismerős, barát látogatóba jön fél órára. Nem tudok megkérni senkit, hogy vigyázzon a gyerekre, míg én takarítok, főzök, bevásárolok, stb., mert mindenki fél a pici gyerektől, nem mernek hozzá nyúlni sem. Hiába tudok lefejni tejet, és hiába szopizik üvegből is a gyermek, ha nem merik vállalni.
Párom is dolgozik, itthon is van sokszor munkája, már nem tud annyit segíteni, mint az első 3 hétben. Ha hazajön nem tehetem azonnal a kezébe a gyereket, hiszen ő is dolgozott egész nap.
Most itt volt az ölemben Ákos 1 órán keresztül, előtte a kiságyban már 20 perce sírt, most visszatettem a kiságyba és üvölt.
Nem igaz, hogy azokon a szar löttyökön kívül nincs olyan szer, ami segít a babának. Állandó fájdalmai vannak, mi a fenét csináljak. A doki és a védőnő meg csak azt tudja mondani, hogy majd elmúlik, meg a fiúk mindig hasfájósak. Majd ezt mondogatom a gyereknek és ettől el fog múlni.

Tegnap voltam Normafán, eszembe jutottatok. Már akinek nincs kertje. Ha van valaki, aki szívesen kimozdulna 1-2 órára a levegőre, szóljon. Társulhatunk!

Valaki árulja már el, hogy mi az a Dadoo!!!! Én is akarok olyat!!! Kép

Bocsánat, hogy olyan sokat panaszkodtam. Majd elmúlik.

Kinek kell telefonszámot, emailt mgadni? Én szívesen megadom.

Kép
kisdió

Sziasztok! Kép

Tegnap is kirándultunk, megnéztük az Orient Expresszt. Nekem muszáj, már csak Agatha Christie miatt is.

Kép

Ez nem az Orient Kép
Kép

A nagy kirándulás miatt ma csak fél 8-kor keltünk fel először. A második ébredés maradt fél 11.

Anita,
majd teszek fel még egy főkötős képet, hadd látszon a mintája is, amit én hímeztem. Kép
Látod titeket utánzunk, elég mobilak vagyunk mi is. Kép

Linda,
esetleg vasárnap elcsalunk vhova, jó? Kép

Szilvi,
Petikém nagyfiú, negyedikes, így ő egyedül megy iskolába én csak felkeltem. A kicsi meg itthon van velem, így hálisten nem kell hurcolnom a legkisebbet.
A kategóriák: nagy, kicsi, és a lány. Kép

Panó,
elküldöm én is a számaimat Kép

Ma már kipróbáljuk a Dadoot. Tegnap a narancssárga bocit (Tescoban vettük még a Tominak) tettem be a kiságyába, az is zörög meg csörög meg elég feltűnő és nagyon tetszett neki.

Zsuzsa,
jól emlékszem, hogy a te lánykádnak volt piros a popsija? Mi az ami használt? Már két hete kínlódunk, átmeneti javulás után mindig visszaesünk, pedig már visszatértünk a Huggies-hoz.

Képmindenkinek
Hajni
nalika

Haliho!

Megérkeztünk (még vasarnap este), minden nagyon szép volt, szuperul éreztük magunkat és persze egymastKép
Az éjszakaink kicsit összezavarodtak, remélem hamarosan visszarazodunk.
Vasarnap megérkezett aposom, ugyhogy egyelöre kevés idöm jut netezni. Andriskanak nagyon tetszik a nagypapaja, csak ranéz és mar vigyorog, ilyet én még nem lattam!Kép

Most nemsokara megyünk (mennünk kellKép) sétalni, hamarosan probalok jönni, képekkel együtt, bar mostansag kicsit ritka leszek, vszinü.

Mindenkit puszilok
Süncsi
süncsi

Szia Kisdió!

Az Infacol szuszpenziót kipróbáltad már? A kislányomnál bevált. Nincs mellékhatása, nem lehet hozzászokni stb.

Sziasztok Lányok!
Szivesen leveleznék veletek én is 2004. nyári babásokkal. Már a terhességem alatt is gyakran ellátogattam ide. Látom nagy itt az összetartás.
Az én kislányom július 30-án született a Jánosban.

Üdv. mindenkinek

Kátolyi
kátolyi

Sziasztok,

Nalika,
aranyosak a képek! Dani is állandóan ölbe akarja venni a húgát, de nem nagyon engedem, mert ő még kicsi ehhez...(Dani)
Ez a tatai úti vasútmúzeum? Az egy szuper jó helyKép
A párod jól néz ki abban a kék öltönybenKépKépKép
A főkötőt te varrtad vagy csak a hímzés a te kezed munkája?
Anikóval arról beszéltünk, hogy ha elmegyek hozzá látógatóba egyik délelőtt, talán te is ráérnél akkor, s átjönnél hozzáKép
Piros popó: szerintem Zsuzsi Emmája kínlódott hasonlóval...Próbáltál pl. Neogranormont vékonyan? Én Daninál (hálistennek ritkán) arra esküdtemKép

Kisdió,
szép lehetett a mecseki kirándulásotok. Az utazást végigaludta Ákos?
Melyik cseppet használod most, és miket próbáltál már? Orsi ma pl. azt mondta, hogy szerinte amióta minden cseppet száműztek, talán mintha jobb is lenne Gergő hasikája...De az is lehet, hogy csak fejlődik az a kis bélrendszerKép
Milyen gyakran szopiztatsz? Van ideje az emésztésre? Bár az igény szerinti szopi elve alapján aztán bármilyen gyakran mellretehető a gyerkőc - akkor meg ez hülye kérdés részemrőlKép
Merre laksz, közel a Normafához? Délelőtt vagy délután szoktál sétálni? Én szeretem a NormafátKép

Sajnálom, hogy nincs segítséged...Kép

Swen,
kérdezted tegnap, ébredt-e Dorci az éjjel: igen, minden nap 3-4 közt kajál, és mostmár 3.éjszakája felébred előtte óránként, fészkelődik csak, cumival elalszik újraKép
Kicsit kialvatlannak érzem magam megintKép
Hol írtam a szopira 5-10 percet? Általában 20-25 perc az egész ceremónia, de már az első 10-ben megvan az adag, egyszer-kétszer lemértem már. Éjszaka 15 perc max, az esti elaltatásos pegig van 30 perc bőven! Tényleg, hol írtam?

Dorka is nyáladzik már lassan egy hónapja, NAGYON!
Mensiről nincs tapasztalatom.
Ügyes volt Boti, hogy séta nélkül is elaludt otthonKép

Linda,
fotók édesekKép Hgy bírod egyedül az estéket?

Melinda,
jó éjszakátok lehetettKép Egyre jobbakat kívánokKép

Szöszi,
akkor Bazsó mehet a szaunába, van szép türcsije, amire ülhetKép
Szép dolgokat kaptatokKép
Te Szöszi, miattatok nem volt nálunk tegnap este meleg víz?!
És kábeltv sem, szóval én már ki is készítettem a gyertyákat, Dani meg előre örült...(ja, a tv-ben az volt a pláne, hogy tegnap délután vettünk új tv-tKép)

Hajnimaci,
gyógyuljatok meg hamar!
Nekünk azt tanácsolta a gyerekorvos még Daninál, ilyenkor egy vastag türcsit hajtsunk össze, és tegyük a kiságymatrac fejvége alá, így könnyebben lélegzik a nátás csecsemő.
SúlyKép

Hajni, ki nemis amatőr,
elég húzós terhesség jutott nekedKép De a lényeg, hogy már jól vagytok, talán a következőnél kárpótolnak az ÉgiekKép

Zsuzsi,
a fotón édesek a gyerekeidKép Azért nálatok is vannak harmónikus pillanatokKép
Dorkának küldök egészséges puszikat, nehogy megint beteg legyenKép

Zsuzsa,
fejfájásKépKépKép, és a mai napra meg KépKépKép
Éjjel ébredés...? Hmmm. Pedig milyen jó volt már, mi?! Hercegnő nem ébred fel a "zajra"?
A sapit még én sem kötöm be, így nem zavarja, elég lesz majd a fagyos napokonKép
Oviban minden rendben, tegnap volt szülői értekezlet. Tegnap volt a kerületi nev.tanácsadó pszichológusa is, felmérte a kölköket, kíváncsi vagyok, észrevette-e Dani hiperségét?! Eredmény jövő héten.

Ja, Nalika, október 7-re kaptunk kismarosi időpontotKép

A vicc nagyon jó!!!

Ildikó,
kár, hogy csak ritkán jösszKép Ági mit is sportol? Laura hogy van? Hogy bírsz vele? Ovi-ügy?

Linó,
SzentendreKép Talán el is autóztunk egymás mellett valahol a 11-es útonKép Imádom SzentendrétKép

Rita,
megnyugodtál kaki-ügyben? Most hogy álltok?

Panó,
pulóver, gatya, az semmi, Petit ne felejtsétek ott!!!
Szépen hízik Beni-bébi! Mi 14 dkg-t produkáltunk, pedig olyan jókat eszikKép

Most elküldöm, mert icike-picikét hosszú lettemKép

Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok!

Örömmel jelenthetem, hogy vettünk Dadoo-t! Azt még sajna nem tudom, hogy tetszik-e a gyerkőcnek, mert elaludt a kocsiba, és semmi ébredezést nem látok rajta.

Éjszaka megint csak egyszer evett 3-kor, utánna 7-ig aludt. Csak így is maradjon!!!

Swen: a kajával kapcsolatban úgy döntöttem, hogy ha szoptatnék, akkor is addig maradna cicin, amíg rendesen eszik, nem? Akkor nem is tudnám, hogy mennyit habzsolt, szóval nem foglalkozom vele. Viszont mivel elég sokat eszik egyszerre, max. 4 óránként kaphat enni, egyébként nagy hasfájás lesz belőle.

Kisdió: nagyon szomorú, hogy ennyire egyedül vagy/érzed magad. Vígasztalásul elárulom, hogy én is :-) A férjem 24/48 váltásos rendszerben dolgozik, plusz mellette 2 vállalkozása van, szóval tényleg csak néha-néha tud segíteni a gyerek körül, de az is számít. A hasfájással kapcsolatban pedig nekünk csak az édeskömény tea segített, és az, hogy ritkábban etetem. 4 óránál kevesebb nem lehet két etetés között, mert Bálintnál akkor lesz hasfájás.
Ha a köztes időben nagyon nyűglődik, akkor teázunk, és azzal ki tudjuk húzni az időt általában. Kitartás, ez a hasfájós dolog tényleg idegölő.

Puszi mindenkinek.
Amatőr

Anita,
tényleg hosszú lett, de már megszoktuk Kép
egyébként én sem tudok rövidet írni Kép
KismarosKép
A főkötőt a Soroksári úton vettük a Foltvarázsban, nekem "csak" hímeznem kellett.

Kép

Az első mosolyok egyike Kép
Kép

És persze, hogy nagyon szívesen találkoznék veled KépKépKép
A Tatai út itt van 5 percre kocsival.
Peti meg már lassan 10 éves lesz, egy kicsit nagyobb Danidnál Kép

Hajni
nalika

re Kép))

Szia Kátolyi! És kinél szültél? Én is ott rontottam a levegőt, csak hamarabb!

Nalika:
popsi: mi ecsetelőket kaptunk anno, mert már sebes volt a feneke. Volt egy piros, meg egy fehér is! A fehér gombára van! Valami kasztelláni a neve.
Amúgy ilyenkor a krém sokszor csak ront, mert nem szellőzik alatta a bőr!!!!
A Hugies tuti nem okozza? Szellőztes is neki, ha teheted!

Süncsi Kép

Anita: nem ébredt fel Zsófi hála! Kép Utána persze visszatettem mellé az alvó Edinát! Reggel is hamarabb kelt, mint ZSófi Kép
Várjuk a szakember véleményét! (Dani)

Amatőr: üdv a Dadoo táborban. Kép

Panó: ovi Kép Hízás: nem semmi!
Alakul a lista?

Kisdió: nagymama Kép azaz dédi Kép
Éjszaka Kép Lesz még jobb is! Kép
Ne gubózzál be!
Dadoo: egy egy játszó keret, amit mobilan vihetsz bárhova, és a gyerek fölé helyezve nézegetheti, macerálhatja. Olyasmi, mint a baby gim. lásd: chello képei aug. 31.

Zsuzsa
zerko

Zsuzsa- hát igen, szeretnék a babérjaitokra tőrni - mármint hízásilag.

AnitaBori- jö ötlet a türcsi a matrac alá, lehet, hogy kipróbálom. Az a baj, hogy Bence legjobban hason szeret aludni. Most szívom az orrát+ orcseppezem.

Puszi nektek!

Maci + Benőke
maci2

Sziasztok!

Na, gyorsan megpróbálok írni, most éppen nyugi van, Geri alszik, -ma először-, Dani tv.
Ádi rendben megérkezett a messzi távolba. Hála az égnek. Jaj már sír is a Tesó. A csudába.
Hát csajok, elég gáz egyedül egyedül.
Na, jövök még ha tudok!

Szöszi: Köszönöm!!! Kép Kép Mail ment! Kép

Linda
bellana

Sziasztok!

Na eljött amitől féltem! Holnap bevonulunk a Madarász u.-i kórházba. Kép Sajna a sok bukás miatt az utóbbi 1-2 hétben alig hízott Noémi így be kell mennünk kivizsgyálásra.

Hasfájás nélküli hétvége után visszatért a kezdeti állapot, tegnap és ma egész álló nap sírt, semmit nem aludt napközben. Teljesen kivagyok és el vagyok keseredve a súlya miatt is. Nem tudom mi lesz így velünk, ez már tarthatatlan néha.

Kisdió, teljesen megértelek, nálunk 9 hete ez folyik, szinte ahogy hazajöttünk a kórházból. 5-6 hét után volt egy kis javulás de most megint nagyonn fáj a pocija. Egész álló nap kézben van én meg már hulla vagyok. Az összes hasfájós cseppet kipróbáltuk, igazán egyik sem használ és én sem tudom elhinni, hogy nem tudnak mit kezdeni az ilyen iszonyatos hasfájással.

Megyek is mert kb. addig volt csöndben a Dadoo alatt amíg megírtam a hsz-t.

chello
chello

Megint itt. Mivel Ákosom szopi után csak sírt a kiságyban, így most vele írok itt nektek.

Hajni: piros popó: nekünk még nem volt piros popsi (kop-kop), csak annyit tudok eehhez tenni, hogy mi a gyógyszertári Unguentum infantum gyerekkenőcsöt használjuk. Makacs piros popsi lehet a szájpenész gombáitól is! Lehet, meg kellene mutatni dokinak.

Kátolyi: Infacollal kezdtünk...Kép Most valami receptre kapható gyógyszertári innivalónk van, de semmit nem használ. Lehet, hogy tényleg szüneteltetek mindent pár napig.

Anitabori (te már csak Anitabori maradsz, ha így írod aláKép): Az utazást nagyon bírja a fiú. Elindul alatta a szekér és már alszik is, vagy estefelé a lámpákat nézegeti. (Egyébként egy hiperérzékeny műszer van beépítve, mert amint megáll az autó pl. pirosnál, rögtön kinyílnak a szemei és sír. És jajj, ha a rekparton csak kettesben lehet végig menni!)

Szöszi: római katolikus keresztelés volt? Ha igen, kérdeznék majd!

Zsuzsa, Anitabori: a sapkát kicsi fiam is utálja! Nem tudom, hogy bírja majd a telet!

Lino: Szentendrén van az ország legjobb lángosa! Már múlt hét óta riogatom a páromat, hogy egyik délelőtt kimegyek Sz.endrére és beebédelek lángosból. Nélküle.Kép

Hajni: hol vetted a Dadoot? És mennyiért? Úgy látom meg van a holnapi autókázásKép

Hajnimaci: Aranyos az a kép, ahol egy kisember kezében egy még kisebb kisember van! Kép

Maci: megfázásKép. Tegnapig fájt a torkom, féltem, hogy a gyereknek is lesz valami baja. Már előre félek a téltől, amikor orrszívó korszak köszönt be...

Ja! Panó és a többiek: én itt egy gyerekkel nyavalygok, másnak meg egy panasza sincs két vagy több gyerekkel. Na jó, ti már rutinos anyukák és háziasszonyok vagytok Kép)

Anitabori: kocsival 20 perc háztól Normafáig. A Mester és a Klinikák között lakunk. Te merre vagy?

Kép
kisdió

Chello: Kép Kép. Mikor van bukás? Mert nekünk újabban, szinte a következő szopi előtt.Állaga erősen túrós és romlott aludttej szaga van. Holnap megyünk méreckedni, de azért annyira nem lehet vészes nálunk a helyzet. Kitartás!!!

Kép
kisdió

sziasztok

Kepzeljetek ma apa 5-kor hazajott es elment setalni a picikkel, addig probaltam visszaolvasni, de mivel ferfibol van a dragam a seta 30 percig tartott, es mar itt is vannak a babat ide tette´mellem, mert ehes (marmint apa) . Ugyhogy irok amig nem sir, ez gondolom 3 perc mulva fog bekovetkezni.

Lino
De jo, hogy irtad ezt az 5 perces szopit, nalunk is ugyanez a helyzet, es halalra izgulom magam, hogy nem eleg a kajcsi amit eszik es ezert alszik olyan rosszul. Kata tunder lehet amikor nevet.

Chello
Orulok, hogy Noemi pocija alakulobanKép

Szoszi
gratula a keresztelohoz, mi is megkeresztelkedtunk meg aug. 8-an. Lucas Matias Aatto a becsuletes nevunk.

Rita
a kaka miatt ne aggodj, Lukacs barat neha 4 napig sem tojik

Bori
Csokoltatlak, kezilabda, ovi ugyben semmi.

Mar bog is, mennem kell.

Lanyok
Neha arra gondolok miert nincs ugy mint a filmekben: after 2 years..... hi-hi-hi

Puszko
Soraya jol van itt vannak a szulei.
Ildiko
salla

Sziasztok!

Kátolyi! Köszöntelek a mi kis társaságunkban.

Süncsi! Réka is imádja a nagypapáját, az én apukámat. Jobban is mint a nagymamáját. Megy is a nagy féltékenység emiatt.

Nalika-Hajni! Agatha Christie-t én is szeretem. Kikapcsol, de nem hagyja az embert átsiklani a részletek felett.

Kisdió! Teljesen átérzem a helyzeted, mikor Ádám született, mi akkor költöztünk ide. Senkit nem ismertünk, november volt, a páromnak már a hazajövetel másnapján menni kellett dolgozni. Ha egy nagyobb kirándulásra is van kedvetek a picivel, akkor írj egy mail-t, részleteket megbeszéljük. (40 km-re lakunk Pesttől)

Panó! Dadoo nálunk is nagyon tetszik Rékának. A legjobban a hengert szereti pörgetni.
Oviügy. Kép Egyébként Gomba a községünk becsületes neve. És sajnos Monoron sincs hely az ovikban.

Amatőr! Az a négy óra szerintem kicsit túlzás egy ekkora gyereknél. Bár lehet, hogy lemaradtam valamilyen fontosabb részletről.

Zsuzsa! Fejfájás. Kép A párom jött tegnap úgy haza, hogy mondta, hogy úgy fájt már a feje, hogy hányingere volt tőle. Nekem még sosem volt ilyenem, de biztos nagyon rossz lehet.

Szöszi! Csőtörés. Kép Még Szegeden amíg panelban laktunk kétszer sikerült eláztatnia minket a fölöttünk lakónak. Egszer úgy hogy már a lakásában bokáig ért a víz, de ő nem vette észre, mert úgy aludt.

BNM-Melinda! Szoktam így kelni, mint te. Csak nézem az órát, és azon gondolkozom, hogy elromlott, vagy nem ébredtem fel mikor Réka jelzett.

Maci! Jobbulást Bencének! Gyere, ha tudsz!

Linda! Ádám nézte a búcsús képeket és irigykedett. Nagy körhinta rajongó ugyanis.

Rita! Látom elérkeztél te is a kaka-figyelő időszakba. Ez akkor éri el a csúcsát, mikor az ember elkezdi féléves kora körül az anyatejen kívüli dolgokat is adni. Mi mennyi idő alatt ér át? Meghajtja, vagy megfogja? Tiszta szakértő lesz akkor kaki ügyben az ember lánya. Apuka meg néz értetlenkedve, hogy miért kell egyáltalán szemügyre venni a pelenka tartalmát.

Lino! Várjuk a képet. Én is, de Ádám méginkább. Minden alkalommal, mikor látja, hogy az e-mailokat kérem le, megkérdezi, hogy "Anya, kaptál képet?"
Alvás nálunk most Rékánál átment extrém sokba. Most éppen ezen aggódok bizonyos családi előzmények miatt.

Már nem emlékszem, hogy a gipsz-csere óta írtam-e. Így bocsi, ha ismétlem önmagam. Sikerült Ádám gipszét élhetőre cseréltetni, bár nem volt egyszerű menet a három csemetével együtt még így sem, hogy a húgom is segített. A Heim Pálban maximálisan normálisak voltak, és kb egy óra alatt röntgennel, "gipszeléssel" együtt végeztünk. Én most voltam ott először. Meglepődtem. Valahogy újabbnak, korszerűbbnek képzeltem. De a lényeg, hogy most olyan gipsze van, amivel tényleg lehet járni, és nem csak az a neve, hogy járógipsz.

Most be kell fejeznem, mert mindjárt jön a párom és megpróbálja a számítógépet gatyába rázni.

Üdv mindenkinek:

Zita
pzita

Néha visszacsempészem a lányt a dadoo alá de csak pár percig bírja. Kép

Kisdió, nálunk szinte állandóan van bukás. Kép Kezdődik rögtön szopi után, akkor van 2-3 nagy, ilyenkor azt hiszem kijön belőle minden. Néha még a padlót is fel kell mosni. Utána kisebb bukások vannak de nálunk is van, hogy szopi után 2 órával jön ki a túrós cucc. Kép Szóval nálunk tragikus a helyzet, alig marad benne kaja, ezért nem hízik.

chello
chello

Chello,
ez nagyon rossz hír, de gondolj arra, hogy legalább fognak segíteni rajta. Sok sikert és sok kitartást kívánok! És kerüljetek haza minél hamarabb! Kép

Hajni
nalika

Kisdió!

Úgy láttam nektek is inkább a törökbálinti Cora van közel.(Fóton nincs, Kalászon meg 2800 Ft) Ott 1700 Ft a Dadoo, de hívd fel őket előtte, mert már elég kevés volt belőle.
És ma 4 nap szünet után nálunk is kétszer volt bukás Kép Nem vagytok egyedül. Majd ha mentek vissza a Máv-ba uh-ra nézesd meg refluxra is.

Hajni
nalika

Újra próbálkozom. Kép

Chello: annyira sajnálom! nagyon rossz lehet, hogy nem tudsz segíteni a picinek és te is hulla fáradt vagy már. Kép Remélem a kórházban végre kitalálják, hogy mi legyen és most már egyenesbe jöttök! Tarts ki, szorítok!!

Kisdió: én is átérzem a helyzeted én se ismertem senkit annó itt és rokonaim sincsenek. Próbálj meg beszédbe elegyedni a kismamikal akikkel találkozol. Esetleg még a védőnőnél is lehet ismerkedni míg vártok, hogy bejussatok. Baba-mama klub nincs arrafele? Én leszólítós fajta vagyok, de nálam bevállt. Kép

Zsuzsa: nem értem mit értesz azon, hogy felnövök a feladathoz????

Ildikó: ezek az apák. Kép Sok puszi!!!!

Zita: Dani most ült életében elöször körhintán. Kép Én még féltem is, hogy majd futhatunk mellette. Kép ,de nem kellett. Kép

Hajni: nem rossz ötlet a vasárnap. Kép Komolyan kerdezted?
Hú a vonatozást nagyon irigyeltem, Dani olyan vonatbolond, hogy még! Nagyon szeretném majd elvinni a vasúttörténeti parkba is, persze majd ha hazajön apa. Kép

Rólunk: tegnap este mákom volt: megvacsiztunk Danival, majd elvittem őt pancsizni. Utána átment a szomszédokhoz játszani (van egy kedves 6-ikos lányuk), addig Bivalybillt megfürdettem, etettem és elaludt!! Úgyhogy én is gyorsan lezuhanyoztam, majd visszaszereztem az elsőszülöttem. Kép
Nagyon rendik ezek a szomszédok, Dani imád ott lenni és persze ők ajánlották fel ezt a segítséget. Kép Bár ha Tesó nem akar majd aludni este akkor nehezen fogom tudni elaltatni Danit.
Izgalmas az életünk az tuti.
Ja és ma itt voltak anyósék...
Arra akartak rávenni, hogy költözzem hozzájuk! Na azt nem. Én itt vagyok itthon, itt vannak ismerősök,barátok, nem óhajtok 3 hétig feszengeni. Arról nem is beszélve, hogy ott se kiságy, se kád, se semmi. Igazság szerint sokat nem tudnak segíteni,(mert csupa csipp-csupp dologban vagyok meglőve) de azért jönnek csütörtökön...

Na, hirtelen ennyi,puszilok mindenkit, üdv az új tagoknak és Süncsi Isten hozott itthon!!!

Linda
bellana

Szöszi! Írtam mailt!

Kép
kisdió

SziasztokKép

Gyorsan írok, mert nem tudom Gergő meddig fog aludni, most a cumival a szájában szunnyadt el, de félek, ha kiesik felriad.Kép
Tegnap egész délután írtam az üzenetet és mire megszültem elment a Tv és az internet is, egészen ma délig nem volt. Nekem meg ma időm nem volt ideülni, mert egyedül voltam Prüntyőkémmel. Szóval most bemásolom ide a tegnapi üzenetet aztán folytatom.

"SziasztokKép

Nem tudom mennyit tudok írni, mert Gergő megint az ágyikójában nézelődik, úgyhogy ha sírás van mennem kell. De elkezdem piszkozatban, aztán így több részletben is meg tudom írni ha kell.
Éjszakánk ugyanolyan volt, mint az eddigiek, úgyhogy nem panaszkodom. Csak az esti nyűglődés ne lenne, igazából nem zavarna, ha ébren van a Drága, csak ne sírna!Kép Gondolom Neki az az időszak az ébrenléti a nagy éjszakai alvás előtt, csak azt nem tudom miért sír. Arra tippelek, hogy azért már fáradt, de valamiért nem tud elaludni és ez lehet a baj. De kibírjuk ketten Apucijával, aztán meg legalább alszunk éjszaka 3-4 órát egyben.Kép

Bori
Autóban tök jól tudok szoptatni, én sem gondoltam volna.Kép És mindkét oldalon megy rendesen!Kép
Én is az ujjatlan rugikat szeretem hosszúujjú bodyval és sajnos ezeket az ujjatlan rugikat kezdi kinőni Mókuska. Van jó pár hosszúujjú rugink, végül is azt is szoktam használni, azok még jók rá.
Tök jók a képek!Kép

Zsuzsa
Lámpa sajnos már nincs itt, vissza kellett adnom, úgyhogy várom a csodát, hogy egyszer csak meggyógyul!Kép

Na, most félkezezek. Az előzőeket valamikor 2 körül írtam, azóta nem jutottam ide.Kép
Megpróbálom elolvasni amit írtatok, aztán elmesélem a napunkat.
Na, elolvastam mindent és még beírogattam fentebb is, ne lepődjetek meg a válaszokon, azokat most írtam.

Rita
Igen, a hasfájás egy fránya dolog sajnos.Kép

Akkor most a mai napunk. Először leírom a két újdonságot.
Ma rámmosolygott a kisfiam!KépKépKép Egyértelműen nekem szánta, mert mosolyogni eddig is mosolygott, de ez most más volt! Olyan megható volt!!! Beszélgettem Vele és tüneményesen rámmosolygott, nem is egyszer!Kép
A másik a cumi, már fél órája cumizik! Tudjátok, eddig nem volt hajlandó elfogadni, erre ma fürdés előtt valahogy bent maradt a szájában és azóta is ott van! A dolog előzménye az, hogy 5-6-ig szopizott, közben csak 15 perc szünet volt és annyira túlette magát, hogy egy kis hordó volt a hasa!Kép Én vagyok a hülye, hogy adtam Neki másodszor is cicit, de teljesen olyan olyankor, mint aki éhes és csak utólag derül ki, hogy mégsem az volt, hanem nyugtatásnak kellett a cici. Aztán persze a tele has miatt nem tudott elaludni, sírás, nyűglődés.Kép De mondtam Karcsinak, hogy fürdessük meg, hátha a meleg víz megnyugtatja. Amíg előkészítette a vizet Gergő megint nagyon sírt én meg gondoltam egyet és megint megpróbáltam a cumit. És most valahogy elfogadta. Egyik szemem sírt a másik meg nevetett, meg iszonyúan sajnáltam is szegénykét, jól át lett verve.Kép De így elvolt fürdés közben is és még utána is 1 órát! Elaludni nem tudott, csak szunyókált a karjaimban, de nem kért cicit, és remélem megemésztette a nagy kajálását.
Azóta már megint szopiztunk, mert már eltelt sok idő az előző óta, de sajnos most megint nyűglődés van, szerintem a fáradtság miatt.Kép Pedig reméltem, hogy kiájul a szopcsi után.Kép
Voltunk ma sétálni is és másfél óra volt, én fáradtam el azért jöttünk haza!Kép Még nekem is edződnöm kell, ráadásul gondolom vérszegény is vagyok, mert csak 1 vasat szedek naponta, mert különben nem megy a nagydolog. Tök jó volt a séta, egész messzire elmentünk! Itt iszonyú rosszak az utak, alig van járda, de Gergő úgy alszik, mint a bunda! Én kapok agyrázkódást ha nézem!Kép Hogy Őt, hogy nem zavarja???Kép

Na, most megyek, Gergő még mindig nem alszik, most már nagyon régóta nem sikerül Neki!Kép Hogy ez mikor fog rendeződni? Mert ezt leszámítva tök jól ellennénk!

Puszika mindenkinek!Kép

Orsi

Na, még jó, hogy Word-ben írtam meg az egészet, mert nincs internetünk és a kábelTV is elég rossz. Legalább nem szállt el az egész! Majd holnap elküldöm Nektek, ha még lesz értelme."

Na, ennyi volt tegnap. Ma mint írtam egyedül voltunk és a cumi óriási segítség, mert szépen megnyugtatja Mókuskámat és így nem eszik 2 óránként. Egész nap sikerült 3 óránként kajcsiznunk, csak a sétáról hazaérkeztünkkor kellett Neki adnom, mert szerintem melege volt és szomjas lett, úgyhogy így lett egy 2 órás szopcsi is. Sajnos ma is sokat fáj a hasa, nem tudom mi lehet az oka, de talán kicsit sok pilótakekszet ettem, úgyhogy azt most mellőzöm egy darabig.Kép De most is nyűglődtünk egy darabig és aztán a cumival elaludt, szóval egyelőre úgy érzem jó, hogy elfogadta. Persze én sem szerettem volna, de nem megy nélküle és ha órákon keresztül üvölt az se Neki nem jó, se nekünk, mert teljesen leszívja az energiánkat. Amúgy ma is nehezen aludt el délután, gondolom most kezd majd kicsit több lenni az ébrenléti időszak, csak ugye még nem nagyon érdekli semmi, aztán elfárad, de nem tud elaludni. A cumi meg segít neki ebben.

Borikám
Olyan jó volt telefonon beszélni!Kép Puszika!Kép

Nem vagyok benne biztos, de talán Kisdió írta a hasfájást. Nekünk a hason alvás sokat segített, mondjuk Gergő szerencsére nem bukós. Meg mikor abbahagytuk az Infacol-t, akkor érezhetően jobb lett!

Chello
Nagyon sajnállak Titeket, remélem rendbejöttök és a kórházat is átvészelitek! Kitartás!

LinduskámKép
Kitartás, menni fog az Neked! Tök jó szomszédaid vannak! Remélem kissebbiked szépen alszik majd az éjjel! Küldöm Neki az álommanókat!Kép Puszika!Kép

Most megyek, mert úgy hallom felébredt.

Puszi mindenkinek!Kép

Orsi

avocado

Jo estét kiiivanok!

Visszaolvastam, huhhh..
Gondolatban mindenkinek valaszoltam, esküszömKép
Most inkabb innentöl visszakapcsolodom.

Egyébként minden kép gyönyörü, olyan szépek a babak!! Tök jo, hogy ilyen sok képet tesz fel mindenki.

BNM-Melinda,
ne haragudj, én egyszer Timinek szolitottalak, nem tudom miért.

Amatör-HajniKép
üdv közöttünk!

Csajok, imadom az osztrakokat!Kép
Tudjatok miket ettem, csak ugy izelitönek: makos nudli, lekvaros derelye, turos rétes, csaszarmorzsa (szilvalekvar-féle öntettel). Ez itt Svajcban mind hianycikk. Zabbantottam rendesen.

Par kép:

3 honaposan:
Kép

uuugy szeretem:Kép
Kép

kilatas a szobankbol:

nagy a sapim:
Kép
süncsi

Bocsi, bénaztam egy sort, a kilatas cimü képpel még probalkozom..

Süncsi
süncsi

Sziasztok!

Bori! Jelentem beléptem a Bólyi túróst megsütöttek táborába és nagyon jól sikerült!KépS igazad volt, a mazsolát is elbírja!KépA szopi időtökkel kapcsolatban én voltam figyelmetlen. Mikor írtad, hogyan altatod Dorcit, csak az maradt meg, hogy a második mellen cummog 5-10 percet. Pedig előtte írtad, hogy az elsőn meg 15-öt. Szóval én voltam egy kicsit dislexiás, bocsi.KépMikortól ébred óránként a kicsi lány? Elhiszem, ha kialvatlannak érzed magad.Kép Egyébként Botond itthoni elalvása mindössze fél órás volt, babakocsiban kettő szokott lenni, mint Szösziéknél.Kép De ha nem tudunk sétálni majd csak megtanulja, remélem.

Szöszi! Az érmet nem adom! Ezt bárki mondhatja, amit írtál!Kép Jó hogy nem kellett falat bontani. Tök ügyi Bazsó, hogy otthon is aludt két órát, légyszi áruld el a titkot!Kép

Zsuzsa! Hát ti is ébredősek lettetek?Kép Remélem csak magukra találnak ezek a csemeték. Egyébként Botond is ugyanúgy eszik este, mint eddig és mégis felkel. Hátha holnap nem! Vicc nagyon aranyos volt!Kép

Zita! Köszi.KépJó hogy a gipsz így megoldódott!Kép

Panó! Ovi, DadooKép Vagy lehet, hogy Beni kismalac?Kép Neked megsúgom, ha Bori nem figyel ide, hogy a túrósnál alkalmaztam a te gyakorlati utasításaid tej ügyben.Kép

Nalika/Hajni! Nagyon helyes a család, tök jók a képek!Kép

Süncsi! Továbbra is: gyere, mesélj!!!Kép

Kátolyi! Üdv közöttünk, gyere gyakran, s írj magatokról! Nekem június 30-án született a kisfiam, így pont egy hónap van köztük.Kép

A/Hajni! Kaja ügyben igazad van, muszáj jól laknia Bálintnak!KépAkkor ma nem költöd ugye?Kép

Chello! JajjKép Nem is tudom mit írjak, képzelem milyen elkeseredett lehetsz.Kép Nagyon sok erőt és kitartást, s kívánom, hogy mielőbb találjanak valami gyógymódot a gyönyörű kislányod számára!!! Várunk vissza benneteket mielőbb!Kép

Linda! Az én mail-emet meg sem kaptad? Csak mert nem válaszoltál, meg nem is írtál itt sem nekem.Kép De abszolút megértem a mostani leterheltségedben!! Nagyon ügyi vagy, s örülök, hogy a szomszédok ilyen jó fejek!Kép

Orsi! Jó hogy van már net. Jó éjt nektek is!CumiKép

Jó éjt mindenkinek!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Süncsi!

Édesek vagytok, mint mindig!Kép Annyira jók rólad a képek, a kicsi fiad meg továbbra is csodaszép!Kép

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Szoval a kilatas:

Kép

uszodresszben, hogy ne kakkantson bele a medencébeKép
Kép

Wellness a meleg bugyogos medencében (majdnem elaludt)Kép
Kép

Itt még ovatos:
Kép

Sétafika:
Kép

Bocsi, ha kicsit sok voltam, de még igy is elég sporolos voltam a képekkel, olyan édik lettek (föleg, amelyiken csak én vagyokKép)...
A minöség kicsit kaka, nem akartam ezt a sok képet tul nagyban...

Egyébként mi még mindig 2-szer kelünk éjszaka, bar utazas elött kezdett atalni 1-re.

Kedves gyermekorvos baratnöm meg közölte, hogy a gyereknek fél éves korara kell megduplaznia a sulyat, Andriska meg mar 2 honaposan dupla annyi volt... Kicsit szarul esett a "tanacsa"... Kép A kisfiam egészséges, nem is bukik sokat, neki ez a ritmusa és kész, nem igaz, lanyok??? Es különben is, csak anyatejet kap. Egyébként ö éjszaka is eszik rendesen... Szerintem az apja méreteire tört (196 cm)Kép

Na puszi
Süncsi
süncsi

Chello!

Kíváncsi vagyok, hogy mire jutnak a Madarászban. A múltkor megkérdeztem még az egyik orvos barátnőmet is a ti problémátokkal kapcsolatban, ő a Madarászból ajánlotta dr Polgár Mariannt. Bár nem írtam meg neked a végén, de lehet, hogy így is megismerkedtek vele. Nagyon szurkolok, hogy Noémi minél kevesebb stresszel megússza a kivizsgálást, és végre találjanak már valami megoldást nektek.

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok lányok!

Úgy látom, nagyon friss voltam ma. Bár ez inkább annak köszönhető, hogy a törpének fájt a hasa, és felébredt a 3 órás evés után 5-kor is, de hál istennek most alszik.
Szerintetek nem lehet, hogy a front megviseli ezeket a kölyköket?

Megnézegettem a képeket, itt csak gyönyörű gyerekek vannak!

Chello: Őszintén sajnállak, de kitartás, biztos megtalálják a megoldást és akkor jobb lesz a babának.

Kisdió: mi is a törökbálinti Corába vettük a Dadoo-t, tegnap még volt belőle kb. 10 db.

Swen: nem keltettem fel a gyereket, egyébként is minden éjszaka pontban 3-kor ébred, ez már szinte rendszeres!

Sajna tegnap óta mi is hasfájással küzdünk, nem tudom hogy mi lehet az oka igazából. Próbálok rájönni, de mindig ugyanúgy eszik, ugyanannyit, ivott egy csomó teát és mégis. Szegény elaludt, de csak nyögött nagyokat álmában, én meg nagyon sajnáltam, de nem mertem felvenni, gondoltam ha felébred, csak még rosszabb lesz.

Mi is ismét egyedül, apa csak holnap reggel jön haza, nekem is kezd elegem lenni. Igazából nem is a segítsége hiányzik, hanem a lelki támasz, meg hogy van kihez szólni. Már olyan, aki válaszol is, mert Bálint max. nevet egy nagyot, ha utánzom :-)

Puszi mindenkinek, Hajni
Amatőr

Sziasztok!

Enyém gyerek visszatért hétfő óta az alvók táborába, remélem a tietek is így tesz majd! Ennek ellenére hullafáradt vagyok, állítólag apa holnaptól szabin lesz, de majd csak akkor hiszem el, ha itthon lesz reggel is amikor mi felébredünk. Kata már két napja nagyon sír, amikor elkezd sötétedni, ez tart 2 percig, utána abbahagyja.

Linda: még mindig nagyon szépek a gyerekeid! Kép Örülök, hogy Ádi épségben odaért. Szomszédok Kép

Bori: Szentendrére mi is szoktunk járni, ott van a legfinomabb lángos! Kép Nem írtál nekem levelet Kép Dorka hízása Kép

AmatőrHajni: dadooKép Éjszaka Kép Most olvasom a hasfájást Kép Bálintról lehet valahol képet látni?

Swen: barátnők tapasztalata alapján: mensikor tej mennyisége nem csökken, csak max az íze változik. Botond hogy aludt? Kata ma fél 8kor kelt (háromnegyed 9kor aludt csak el) de szopizott és vissza is aludt. Persze tegnap napközben össz egy órát aludt csak, úgyhogy ma szerintem pótol Kép

Zita: ma mindenképp megpróbálom küldeni!!! Mit jelent, hogy Réka estrém sokat alszik?

Szöszi: ázás Kép Éjszaka Kép

Zsuzsa: milyen éjszakátok volt? Vicc Kép

Ildi: én is meglepődtem, amikor Kata egyik pillanatról a másikra lecsökkentette a szopiidejét, de biztos annyi minden érdekes van még a világban, hogy nem érnek rá, holmi kajálásra fecsérelni az idejüket Kép Remélem azért eleget eszik, de majd csak két hét múlva tudom meg, hogy mennyit nőtt ebben a hónapban, akkor megyünk dokihoz.

Nalika: de ügyes nagyfiad van, hogy egyedül megy suliba! Kép Képek Kép Főkötő Kép Mi is voltunk (na jó, apa a lányokkal) a vasúttörténetibe, és van is kép róluk valamelyik albumban. Mosolygós kép nagyon aranyos!

Kisdió: sajnálom, hogy egyedül érzed magad! Nincs esetleg a környéken másik kismama, aki szimpatikus, és lehet vele együtt sétálni? Dédi Kép Alvás Kép Lángos Kép Szerintünk is ott a legfinomabb Kép

Süncsi: de jó, hogy ilyen jól sikerült a pihenésetek!!! Kép Képek szuperek, jól nézel ki, Andriska meg továbbra is imádnivaló Kép Súly duplázás: enyém gyerekek soha nem duplázták meg a súlyukat fél éves korukra. De van (mint Andriska is), aki sokkal hamarabb dupláz. Szerintem ez egyáltalán nem baj, minden gyerek máshogy fejlődik. És teljesen biztos vagyok benne, hogy Kata se lesz 8400 félévesen.

Kátolyi: üdv itt! Kép Hogy hívják a lányodat?

Chello: kívánom, hogy minél előbb szabaduljatok a kórházból/gondoktól!!!

Anikó: remélem lassan lesz időd írni is! Kép

Kriszta: a szüleid akkor most jól kibabázzák magukat Kép

MaciHajni: súly Kép Nagyon szépen fejlődik a kisfiad Kép Jobbulást!

Bnm: Katának nincs gondja a sapkával. Viszont ő is fázós.

Orsi: mosolygás Kép A babák az ilyen vacak utakon tudnak a legjobban aludni Kép Nálunk is ilyen van (mármint út) Kép

Na kiskukac végérvényesen felébredt, pussz mindenkinek:

Szilvi
lino

Szep jo reggelt!

Tegnap gesz nap edesanyameknal voltam Lilivel, igy nem tudtam irni.

Suncsi: Gyonyoru Andriska, de te se panaszkodhatsz. Nagyon jok a kepek es szep helyeken jartatok. Andriska sulya. Kép A dokira meg ne hallgass, mit akarnak, hogy fogyokurazzon Andriska? Kép

Orsi: Orulok, hogy a cumi segit. Nalunk is sokat segitett. De a Lili sose cumival alszik el, azt csak arra hasznalja, hogy a szopomozdulatait levezesse valahol, csak ne a cicimen. Kép
Amugy ez egy ilyen idoszak, mindenki ateli, csak mindenki mas formaban. Van akiknek nehezebb lasd Chello, es van akinek konnyebb. Mosoly. Kép En is el tudok ajulni Lili mosolyan.

Chello: Nagyon sajnalom a kis Noemit. Minel elobb deruljon ki az oka, es legyen vege ennek a torturanak. Kép nagyon drukkolok. Varjuk a beszamolodat utana.

Swen: Lili is, mint Dorka mar 1 honapja nyaladzik. Hol erosebben, hol gyengebben. Kép nem tudom mitol, bar meg nem latok fogacskat. Kép

kakiugy: megoldodott. Kép nem tudom mitol, de visszatert a napi 4-5 kakihoz. Azt eszrevettem, hogy ha kevesebb van nyugosebb. Talan szoritja a beleit? Koszonom mindenkinek a hozzaszolast. Ha valaki megszokja, hogy naponta 4-5 van, annak igazan horror a napi 1 esetleg 2 adag. Kép

Kepzeljetek, tegnap a ferjem jott ertunk a mamamekhoz. Es hozott egy nagy csokor viragot oriasi mosollyal. meglepodve kerdeztem, hogy ezt miert kapom, a valasz "Ma van a 2 eves hazassagi evfordulonk!" Huha. Teljesen elfelejtettem. Kép Kedvesem nyakaba borultam es szegyenkezve mondtam, hogy elfelejtettem, es en nem tudom ot meglepni semmivel. De o azt mondta, hogy igen. Lilire mutatott es azt mondta, hogy ott a hazassagunk gyumolcse. Kép Majd kitalalok valami meglepetest, esetleg egy finom vacsorat. Kép

na megyek, mert Lili ebredezik. Addig is par kep rolunk tegnap anyueknal. Kép
Sziasztok Rita

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
trita

Sziasztok!Kép
Huuu, mennyi szep szep Lili igy koran reggel...

swenKép
Lassan labdaba sem rugunk az ermekert!Kép Mindenki beindult hajnalok hajnalan!

Kerdesem van:
Tudjatok, Bazso elaltatja magat este, nem kell ringatni.Ez ugy tortenik, hogy beteszem a kisagyba es o dorzsolgeti a szemet,arcat.2 naponta vagom a kormet, megis osszekarmolja neha.De tegnap meg tegnapelott a szemebe mart szegeny.Fajt neki, sirt,konnyezett a szeme...MIt lehet ezzel kezdeni? Mas babak is csinaljak?Majd megtanulja? Csak nem fogom kesztyuben altatni???! (azzal is eble tud nyulni egyebkent...)

ZitaKép
Tegnap atneztem a szoptatasi poziciok topikot(Lanyok, ajanlom nektek is, szuper kepek vannak!).Szerinted ha ulve szoptatok es Balazs nem fordul felem, ha nem a fejet forditja az nagyon gaz? Az elejen mindig eroltettem, de ugy nem tetszett neki, nem tudom miert es azota is csak igy szopik...Kenyelmetlen neki igy?

RitaKép
TEgnap csak 3 kakink volt.Gondoltam rad.Drasztikusan lecsokkent az adag. Es 2 napja ejjel nem kakil, viszont azota ebred csak 1X.

PanoKép
Ez igen hizas!!! Akkor a nagyon gyarapodok taboraba fogtok lepni honap vegen.Meglesz az 1kg...Kepek?

SuncsiKép
HOgy Te milyen jol nezel ki! Mindig megallapitom...es gyonyoru helyen is voltatok! Elutazas elott kerdezted:a Graco Quattro Tour egy babakocsi,azt vettuk Bazsonak, majd teszek fel kepet rola.

OrsiKép
Minden nap jobban boldogulsz, ugy latom! Csak ugyesen!

KisdioKép
Valaszoltam!!!

Tegnap voltunk doki neninel: 6000gr, 58cmKép.28.-an megyunk a 2 hos oltasra,nalunk csak honap vegen oltanak.Azt javasolta elore adjak neki egy fel lazcsillapito kupot.

Most el...
szoszi
szoszi

SziasztokKép

Elég nehéz éjszakánk volt, vagy inkább esénk és hajnalunk.Kép Gergő megint iszonyú nehezen aludt el, evett egyet 3/4 1-kor és 3/4 2-kor aludt csak el. Aztán kelt kicsivel 5 előtt és szopcsi, amin én is elaludtam, úgyhogy fogalmam sincs mennyit szopizott, mert fél 6 után ébredtem, hogy alszunk mind a ketten. Nem is büfiztettem, féltem, hogy felébred, csak hasrafordítottam. Na, 6 után kezdett nyöszörögni, vonaglott jobbra-balra, tuti, hogy a hasa fájt. Egy darabig elég volt a hátsimogatás, de aztán egyre jobban nyöszörgött, úgyhogy felvettem. Aztán peluscsere, gondoltam kitornázuk a pukikat, meg a kakit, de nagyon sírt, szegény annyira szenvedett!Kép Felkelt Karcsi is, akkor már közösen próbáltuk kicsalogatni a kakit, de Gergő nagyon sírt. Végül is sikerült trotyiznia, tök híg volt, nem tudom mi lehet az oka?Kép Pedig hát megvolt 4 óra a 2 szocsi között. Szerintem ehettem valamit, meg frontra is gyanakszom! Na, a trotyi után is sírt, azt hittük még van kaki, de egy idő után sem volt semmi, akkor Karcsi visszacsomagolta és attól megnyugodott, lehet hogy fázott. Apucija vállán elaludt szépen és aztán letettük az ágyikójába. Már 4 órája lesz, hogy evett, kíváncsi vagyok mikor ébred fel.
Azon is gondolkoztam, hogy eddig minden nap ittam a Laktoherb teát, de tegnap csak 1 bögrével ittam, elfelejtettem, lehet hogy az is volt a gond? Mindenesetre ma iszom megint rendesen, remélem letudtuk a hasfájást! Úgy sírt, azt hittem megszakad a szívem!Kép

A másik rossz, hogy tegnap este sikeresen elejtettem a digitális fényképezőgépünket, ami azóta nem működik!Kép Végül is megtaláltuk, hogy az elemtartó részben letört valami kis pöcök és ezért az elemek nincsenek jól a helyükön, azért nem megy a gép. Remélem meg lehet csináltatni, mert ha nem akkor az jó nagy szívás, nem tudom mikor lesz pénzünk egy újra!Kép Ráadásul olyan jó képeket csináltam tegnap Gergőről, és most azt sem tudom betenni.Kép
Jó sok szomorú smile-t raktam ide, azért ne ijedjetek meg, még tartom magam.Kép

Süncsi
Szuperek a képek!Kép Látszik rajtuk, hogy milyen jól éreztétek magatokat! És az a fürdőruci a kisfiadon!!!Kép

Rita
Ti is nagyon aranyosak vagytok a képeken!Kép

Zsuzsa
A múltkor nem írtam, hogy tök jó volt a vicc! Jól emlékszem, hogy Te küldted az Évásat is? Az is tök jó volt!Kép

Swen, Lino
PusziKép

Puszi mindenkinekKép

Orsi

avocado

SzösziKép
A múltkor el is felejtettem gratulálni a keresztelőhöz!Kép
Jobban boldogulás: hát én is remélem, csak az ilyen nehéz esték borítanak ki néha, mikor már hulla fáradt vagyok! De gondolom ezzel nem vagyok egyedül.

Lányok
Áruljátok el nekem, hogy Ti hogyan számoljátok az "éjjel egyszer ébred" dolgot? Mert Gergő eszik úgy 10-11-12 környékén, mikor hogy jön ki a lépés és aztán szokott aludni 4-4,5-5 órát, pontosabban nem mindig alszik annyit, de akkor kibír 2 evés között ennyit. És ébred 4-5 között. Én ezt egyszeri kelésnek veszem, mert aztán már csak reggel kel fel Mókuskám. Akkor ez jó? És szerintetek van rá esély, hogy majd egyszer végigalussza az éjszakát? Tudom, hogy megint nagyon hülyéket kérdezek, bocsika.Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Sürgős kérdés!

Meddig tart ez a hasfájós korszak? Csak azt ne mondjátok, hogy nagyon sokáig, mert akkor tuti megőrülök tőle!

Előre is köszi!
Amatőr

Még egy kérdés:-)

Szerintetek, ha álomba tudja sírni magát, akkor hagyjam, vagy próbáljam meg mindenképpen megvígasztalni?
Amatőr

Amatőr
Én tuti nem hagynám, hogy álomba sírja magát! Én úgy érzem, hogy olyankor van a legnagyobb szükségük ezeknek a piciknek a biztonságra, hogy érezzék ránk mindig számíthatnak! És igaz, hogy nem tudjuk elmúlasztani a hasfájásukat, de legalább a mi vállunkon sírhatják ki a fájdalmukat szegénykék!Kép
Az én picurim is hasfájós, de egy ideje javult a dolog, főleg a hason alvás segített. Erre tegnap ettem egy salátát (mustáros saláta) és ez teljesen hazavágta a pici pocakját!Kép Az előbb jöttem rá, hogy csak az lehetett a ludas, végiggondoltam mit is ettem és ez volt újdonság. Sajnos baromira oda kell figyelni, hogy mit eszik az ember!
Remélem Nektek is hamarosan megszűnik a hasfájás, mondják a 6 hetes kort és a 3 hónaposat, Ti lehet, hogy az utóbbiba estek sajnos.Kép
Mindenesetre kitartás és szerintem vígasztald azt a babót ha sír!

PusziKép

Orsi

avocado

SziasztokKép

Gergő szopcsizott 10-kor és azóta is alszik a Drágám!Kép Teljesen fel van húzva a kicsi lába, hason alszik és egy kis batyu a feneke, ahogy felhúzott lábbal alszik.Kép Remélem már kiment belőlem ez a hülye saláta, amitől fájt a hasa, mert nem lenne jó ha ma is szenvedne szegényke!Kép

És Ti merre jártok? Mindenki sétálgat?
Swen? Zsuzsa?

Tényleg, Panó is rég volt, vagy rosszul emlékszem?

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Orsi,
látod, hogy alakulnak a dolgaitok.Kép Timikém most rászokott arra, hogy éjfélkor felkel enni(lehet mert még megy a tv), aztán már csak fél 8 felé, utána a következő evés fél 11 és onnantól fentvan. Tegnap pl. egész nap alig aludt.
Nálatok is kialakulóban van a rendszer, idővel nő az éjszakai szünet. Biztató állapot Kép

Szöszi,
az én kislányom is pontosan olyan pózban cicizik, mint a kisfiad. Úgylátszik nekik ez a jó KépKépKép

Linda,
megyünk anyuékhoz vasárnap azért gondoltam rátok.
Egy kis Danifárasztás? Kép Majd írd meg mikor lenne jó. (már ha olvasod, ha nem majd felhívlak addig)

Rita,
házassági évforduló Kép Lili képei mindig gyönyörűek, anyukával együtt.Kép

Süncsi,
bármit is mondasz, a szeme akkor is a tiéd Kép
na jó a többi lehet apáé Kép MéretekKép

Druszám,
ti is lassan belerázódtok. Szoktam mondani, lehet hogy rosszul gondolom de a babák megérzik anyuci bizonytalanságát és így reagálnak. Mégegyszer mondom ez a magánvéleményem. Egyébként hol laktok?

Hajni
nalika

Szilvi,
ha legközelebb jöttök a Tatai útra találkozhatnánk.
Katáról mikor raksz fel képet?

Hajni
nalika

Szia Zerko!
Olvastam korábban a szülésedről. Nem volt mindennapi. Minden elismerésem.Én Balog dokinál szültem. Meg voltam vele elégedve, habár az én szülésem sem volt sima ügy.

Pzita,Swenson, Lino!
Köszi nektek is a kedves fogadtatást. A lánykámat Laura Zitának hívják, de mi csak Mazsikának becézzük. Ez a becenév még magzatka korából maradt rajta, amikor még nem tudtuk a nemét, csak azt, hogy az uh. szerint akkora, mint egy szem mazsola.

Vittétek a picit orthopédiai és uh. szűrésre? Írjátok meg a tapasztalataitokat.Arra lennék kiváncsi, hogy hol történt, be kellett-e jelentkezni, mennyit kellett várni, tudtok-e dokit ajánlani stb.
Előre is köszi.

Kátolyi
kátolyi

sziasztok!

Most aludt éjjel Edinám Kép
És mostanában próbál hasra fordulni! Még küzd, de tehetséges! Mindig balra csinálja! Kép
Látom, jó sokat írtaok! Kép Helyezésre már nincs esély Kép

Chello: nagyon szorítok nektek! Noémivel meg együttérzek...

Süncsi: szép helyen voltatok. Sárga is lettem azonnal! Irány a kék fény nekem! Kép
Ez a súly dolog valóban így van! Edinának is 20 deka kell a duplához! ÉS ő is csak 3 hós! Sebíj! Majd leállnak!

Orsi: akkor megjavult a net? Kép
Vicc Kép Ami nekem is tetszik, azt megosztom veletek Kép
Látom, te sem lehetsz valami pihent Kép Remélem ma jó napotok lesz! A túl gyakori szopitól nem híg lesz a kaka, hanem tútós!!! A híg szerintem nem baj, csak ha snagyon szagos, nyálkás,...
lámpa Kép

Szöszi: jó nagy Bazsó! Kép TE is lassan "dikkes" lesz Kép
Karmolás: nem könnyű! Szerintem ne kúzzál rá kesztyűt! Vágd a körmét, és majd abbahagyja. Így talán nem csinál mély sebet!

Rita: képek Kép
Én is gratulálok nektek! ÉS amúgy a férjednek van igaza! Te megajándékoztad őt egy nagyon szép babával Kép

Lino: szabi Kép És akkor most el is utaztok?
Edina ma aludt! Kép
Kata is látom jó kislány ismét Kép Nem szereti Kata a sötétségel?

Amatőr-Hajni: engem is ez zavart anno! A bezártság, és az értelmi partner! Ha nagyon magányos vagy, hívj fel valakit, ha csak 10 percre is, segít!

Swen: úgy látom, csak egy nap volt Kép kop-kop-kop. Pedig éjjel nem falt sokat!

Bellana: azt, hogy ügyesen megoldassz mindent egyedül 3 héten át!

Maci: ha így haladtok, sikerül is, de ez nem verseny!!!

szép napot mindenkinek, nyugodt babákkal!
Én reggel óta írtam... Kép
Zsuzsa
zerko

Kátolyi:

Hozzá nem volt szerencsém. Mármint a Balogh dokihoz...

Szűrések: csípő volt a kórházban, majd beutalóval az ortopéd klinikán a Karolina úton. Ott minden H-K van, és 14-re kell menni mindenkinek, profi, evvel foglalkozó dokik csinálják futószalagon. Aki kétséges, azt küldik UH-ra.
UH: az nem kötelező! VAn kórház, ahol megcsinálják, a Jánosban nem. Az én lányomnak viszont megvolt a hasi 2X is, a feji csak egyszer, mert feküdtünk a koraszülött patológián, és mivel az pár ajtónyira van, és alaposan kivizsgálták, ez is megvolt. Ha nem "indokolt", akkor nem tudom, csinálnak-e egyáltalán.

Zsuzsa
zerko

Sziasztok,
Már elég régóta olvaslak Benneteket és szeretnék bejelentkezni Hozzátok, ha befogadtok...
Az én kislányom is nyári baba augusztus 3-án született és Anna Emma a neve. Már korábban is gondolkodtam a bejelentkezésen, de babonából a manó megszületéséig nem akartam.
A topicból jól ismerem Zerko-t és bár régen nem taliztunk személyesen de Süncsit is.
Remélem befogadtok...?
Kika-Kriszta
kika

Sziasztok lányok!

Kisdió!
Én, mint rutinos anyuka és háziasszony? Kép
Nekem kellene elküldeni a telefonszámaid és akkor küldök neked is egy táblázatot, amiben mindenki száma benne van, aki megadta.

Zsuzsa!
Alakul a lista, csak lassan.

Nalika!
Nagyon szép a főkötő, ügyes vagy. Most is van még időd hímezgetni? Én keresztszemezni szoktam, de mióta Beni megszületett, még nem volt rá időm.

Rita!
A kaka miatt ne aggódj, én örülök, ha naponta egy van! De volt már olyan is, hogy 4 napig nem kakált!
Hallod, Ildikó?

Kátolyi!
Üdv. a topicban!

Süncsi!
Gyönyörű helyen voltatok! Nálunk lehet kapni úgynevezett úszópelust, biztos felétek is van. Bár én még nem használtam, nem tudom milyen, pedig mi Petivel is meg Ritával is jártunk babaúszásra. Beni is megy majd, ha 3 hónapos lesz!
Egyébként soha egyik sem kakált a vízbe! Állítólag a kisbabák nem szoktak, csak a nagyobbak!
A mákos nudlit én is nagyon szeretem!

Chello!
Sajnálom, hogy kórházba kell menetek.Kép

Swen!
Igazad van, Beni inkább kismalac, főleg, ha azt is figyelembe veszem, ahogy eszik.
Bólyi túrós Kép
Én saját tapasztalat alapján mondom, hogy szerintem nem befolyásolja a tej mennyiségét. Hogy az íze más lesz-e, azt nem tudom, de a gyerekeim eddig nem panaszkodtak.

Orsi!
Digi gép Kép. Éjszaka Kép
Beni is olyan batyu pozícióban szokott aludni, teljesen maga alá húzza a lábát!

Szöszi!
Nekem is olyan pózban szopott minden gyerekem, mint Bazsó és nekem eszembe se jutott, hogy ez baj lenne. Lehet, hogy elrontottam valamit?

Linda!
A tegnap este hogy sikerült?

Mindenkinek szép napot!
Panó
panó

Lányok!

Találkozó ügyben nézegetjük Anitaborival a lehetőségeket. Részemről a Mikkamakka játéktárral tárgyaltam. Aki már volt ott az tudja, hogy milyen, a többieknek megpróbálom röviden leírni. Hely: Budapest, Balaton u. 15. (A Honvédelmi Minisztérium utcája. Tömegközlekedési csomópontok gyalog alig öt percre a Nyugati tér, ill. a Jászai Mari tér.) A hely maga két nagy teremből áll. Mindkettőben egy galériás rész is. És minőségi játékok féléves kortól egészen a tizenéves korig. Rengeteg fejlesztőjáték. A mozgékonyabbaknak csúszda is van benn. Az egyik galéria alatt játékkonyha és bolt berendezve. A másik galéria alatt kis kuckó tele párnákkal. A kiszolgáló helyiségekben van gyerekeknek való méretű WC, mosdó. Van pelenkázó hely is. A lényeg, hogy a nagyobbakat is lehet ide hozni, nem fognak unatkozni. Ha erre szavaznátok, (A másik lehetőséget Anitabori fogja megírni.), akkor időpont ügyileg kellene minél hamarabb dönteni, mert elég hamar lefoglalják a helyet. A szombat délutánok és a vasárnapok eleve a külön csoportokra vannak nekik kitalálva, így elsősorban ebben kellene gondolkozni, de ha nagyon valami hétközbeni időpont lenne jó, akkor az is megoldható valószínűleg. Ja és a leglényegesebb: 20000 Ft lenne három órára. És akkor rajtunk kívül csak egy óvopedagógus lenne az egész játéktárban.

Üdv:

Zita
pzita

<font color="0077aa">Kika:
de jó!!!!!! Kép Kép Kép Kép
Üdv itt!

Zsuzsa</font>
zerko

Sziasztok!

Zita: nekem jó! Kép És köszi, hogy utánanéztél! Kép

Panó: Anikónak, és Chellonak nincs vonalas telefonja!
Mákos nudli Kép A guba sem rossz! Kép

Zsuzsa
zerko

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?