Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Bucska, üdv újra itthon - már az élménybeszámolótól is feltöltődtem Kép Mi a nászutunkat szerveztük az Euroturssal, meg buszoztam velük többször külföldre - tényleg nem tudom, hogy miután a Jorgos meg az Eurotours (nagy és régóta működő irodák) tönkrement, megbízhat-e az ember egy utazási irodában.

Anna - csak hogy magunkat ajánljam Kép A Budapesti Művelődési Központ (BMK - a munkahelyem) honlapján (www.bmknet.hu) fent van a fővárosi művházak programja meg internetes elérhetősége, ott nézhetsz babaruha-börzéket Kép A Csili honlapján még nincs fent az őszi program, de biztos náluk is van. A BMK egyébként 25 éves, és ebből az alkalomból mindenféle jó program lesz ott vasárnap - ha ráértek és van kedvetek, gyertek! (Mi ottleszünk Kép ) - A meghívás természetesen minden budapestinek szól Kép !!

Bogi, nagyon jó szomszédotok van! Kép Jaj, képzeljétek, Katának két olyan rugdalozója is van, ami még az enyém volt! (Aztán pedig "megjárta" 2 tesómat és 4 unokatesómat.)

Bogi, te porszívózod Lili orrát? Kata is taknyos egy kicsit.

Ja, ma vagyunk hét hónaposak Kép

És Kata is pár napja alszik kiságyban, előtte ő is bölcsőben aludt Kép

Na, jó éjszakát (én még megyek fordítani - már az utolsó oldalaknál tartok Kép )

Mindenkinek minden jót!

GyeZsu
gyezsu

Sziasztok!

Bogi,
Remélem, már jobban vagytok! Kép Képzeld, ma a Népligetben sétáltam a lányokkal és be akartam menni a Planetáriumba is. De akkor már zárva volt. Kép De előbb-utóbb biztosan összehozzuk. Amúgy is a fiam is meg szeretné nézni (és ő ma nem volt velünk), őt nagyon érdekli a csillagászat. A suliban az első ötösért is csillagászati könyvet kért ajándékba. Tényleg, nem tudsz ajánlani olyat, ami színvonalas, de azért egy másodikos (nagyon értelmes Kép) gyereknek is jó?

GyeZsu,
Köszi a BMK-s tippet. Kép Meg fogom nézni.

Lányok,
Hogy bírják a babák a porszívózást? Az én Lilim szerencsére még soha nem volt beteg, még egy ici-picit sem. Kép De előbb-utóbb biztosan eljön az is. Kép

Egyébként Lili nálunk éppen azért került le a földre matracra, mert a járókában szűk volt neki a hely. Állandóan keresztbe fordult, beszorult és arra persze felébredt. Igaz, hogy most meg arra ébred fel, hogy álmában "lemászik" a matracról és bekeveredik a bátyja íróasztala alá. Kép

Tényleg, Ti hogy álltok az üléssel? Nekünk az még mindig nem megy igazán. Ha leültetem pár percig bírja, de után bang.... eldől. Kép

Puszi:

Anna
tinalila

Szia Anna!

Kata sem ül egyedül. Taknyosság ügyben pedig megnyugtatott egy barátnőm, hogy az ő lánya három hétig náthás tüneteket produkált minden egyes fogkibújás előtt. Úgyhogy reménykedem, hogy nálunk is ez a helyzet Kép

GyeZsu
gyezsu

Sziasztok!

Anna!
Végre ide jutottam,írtam egy csomót, és mind elszállt. Ma már nem kezdem újra, nagyon fáradt vagyok, de holnap jövök. Már biztos haragszol rám, amiért így eltüntem.

Jó éjszakát!

Kitty
kitty123

Sziasztok!
Én is írtam tegnap egy csomót és most látom, hogy elszállt.
Anna!
Adrienn felül, négykézláb pózból és 2-3 percig ülve marad, aztán előredől és kúszva elindul valami felé, ami érdekli. Nálunk most az állás a sláger, de ez még nagyon korai, hiszen október elején lesz 8 hónapos. Mégsem tudok vele mit kezdeni, lépten-nyomon felhúzza magát. Csak attól félek, hogy meggörbül a lába. Szerencsére mondjuk nem túl nagy súlyú, ő igazi kis "ropibaba".
GyeZsu!
A taknyosságra meg a fogzásra a doktor nénink azt mondta, hogy biztos, hogy nincs összefüggés. Ennek ellenére az én nagyobbik lányom minden foga előtt taknyos volt, sőt még hőemelkedése is volt. Érdekes módon 1-2 nap taknyosság után kibújt a fogacska, és a taknyosság elmúlt. Erről ennyit Kép

Azt akartam még leírni, hogy lehet, hogy ti már kipróbáltátok, de mi tegnap csináltuk először és nagyon tetszett. Szóval kiszórtam kenyérből készített kis golyókat az etetőasztalkára és beültettem a székbe az Adriennt. Kb. félórát volt azzal elfoglalva, hogy megfogja a golyócskákat. Ő persze marokkal szerette volna, aztán rájött, hogy úgy nem fog menni. Muszáj két ujjal megfognia, de az meg nem igazán megy még. Remekül el volt vele, ha sikerült egyet felcsippentenie, azt rögtön megette. Mi meg a naggyal addig két képet kifestettünk üvegfestékkel.
Sziasztok
Bucska
bucska

Lányok, most küldtem el az utolsó fejezetek fordítását is - kész vagyok!!!!!(Összesen 132 oldalt fordítottam.)

Anna, tiszta nátha vagyok (Kata ehhez képest egészséges Kép ), úgyhogy nem tudok ottlenni holnap veletek. Kép

GyeZsu
gyezsu

Sziasztok!

Bogi,
Tegnap visszamentünk a Népligetbe: ott piknikeztünk, az volt a vasárnapi ebéd. Kép És utána meg tudtuk nézni a fényképeiteket is. Nagyon klasszak. Persze nekem a Tied az Apátsággal tetszik a legjobban. Kép

Bucska,
Biztos nem lesz semmi baja Adriennek, ha magától felhúzza magát. Ebben a korban szerintem még elég jók az ösztöneik ahhoz, hogy ne csináljanak olyan mozgásformát, ami nem jó nekik. Egyébként gratulálok minden tudományához, nagyon ügyes. Kép

GyeZsu,
Mit fordítottál? Nem semmi teljesítmény ez a 132 oldal, ráadásul betegen! Kár, hogy nem tudsz jönni, de gyógyulj meg gyorsan! Kép Kép Kép

Kitty,
Dehogy haragszom! Kép Nekem sem jut mindig időm írni, Neked meg nem is ez a "fő" topikod, ha jól tudom. De azért persze örülök, ha írsz! Kép

Ha eljönni nem is tudtok, azért szorítsatok, hogy jól sikerüljön a mai demonstráció. És nézzétek, hallgassátok, olvassátok a médiát! Remélem, lesz visszhangja.

Puszi:

Anna
tinalila

Sziasztok!

Anna!
Édes vagy! De azért vannak köztük igazán profi fotók is. És van egy másik apátságos is, az még profibb mint az enyém Kép Együtt csináltuk a sráccal aki készítette. Pontosabban egy helyről, ugyanakkor Kép

Könyvet nem tudok ajánlani külön, mert mindegyik gyerekeknek készült könyv megfelel. Szerintem Te is látod, melyik a gagyi. Bár mindegyik készült valakinek.
Van akit jobban érdekelnek a képek, abban több kép és kevés szöveg van, akit meg az információ érdekel jobban, ott a sok kép mellett több a szöveg is.

Lili sem ül még egyedül, és felülni sem tud. Már majdnem mászik, tényleg csak hajszál választja el tőle, már nagyon ügyesen csinálja, csak még előrebukik sokszor.
Néhány pillanatig ő is megül, de aztán eldől. Meg imád állni. Ha valahol leér a lába, már fel is áll.

GyeZsu!
Ügyi vagy!

Bucska!
Tök jó ötlet. De nekünk még nincs fogunk egy se, és nem nagyon merek neki darabosat adni. vagy kis morzsákat csipegessek, amit talán le tud nyelni?

Kitty!
Írja majd, kíváncsiak vagyunk rád!

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!
Na mi volt a demonstráción? Anna!!! Mesélj!
Bogi!
Egészen aprókat, amiket egyben le tud nyelni. Próbáld ki előtte magadon Kép
Adriennek sincs még egy foga sem.
Üdv Bucska
bucska

Sziasztok!

A demonstrációról: http://index.hu/politika/belfold/budapest/akad0920/

A 132 oldal a nyári teljesítményem, csak az utolsó oldalaknál voltam náthás Kép A bajor népfőiskolák minőségbiztosításához készült egyik segédanyagot fordítottam németről magyarra - és büszke vagyok rá, mert szerintem jó lett Kép (Emiatt viszont elég lassan fordítottam, hogy szó szerinti + magyaros + szakszerű legyen.)

Na, megittam a bodzateámat, lezuhanyzom, átteszem a kisasszonyt a saját ágyába, én meg lefekszem a helyére Kép

GyeZsu
gyezsu

Sziasztok!
Nagyon jól sikerült a demó! Kép Kép Kép Csak tegnap későn értünk haza (este 8-kor) és még akkor kezdtünk a nagyokkal leckét írni, a kicsit fürdetni. Szóval élménybeszámolóra már nem maradt erőm.

Egyébként is teljesen ki voltunk purcanva, mert már fél 2-kor kint voltunk a helyszínt dekorálni, a nagyok egyből suliból jöttek, ebédelni sem tudtunk. Így este még elmentünk vacsizni, ezért volt a késői hazatérés.

De a lényeg, hogy szerintem 100 és 200 között voltunk, babakocsisok, kerekesszékesek és "guruló eszközök" nélküli szimpatizánsok. Minden a tervek szerint ment, csak a hangosítással volt egy kis gond, a beszédek sajnos nem tudták betölteni az egész teret. Beszéltünk "mi" (a TAVASZ), a Humanista mozgalom és a MEOSZ (a mozgáskorlátozottak szövetsége). Utána a MEOSZ kerekesszékes tánccsoportja adott elő majd a Kolompos együttes adott jópofa konceretet, jól megmozgatva a jelen levő kicsiket. Egyébként teljesen ingyen jöttek el, ami nagyon nagy jófejség tőlük szerintem. A program pont egy órás volt, ahogy terveztük.

Nagyon sok médium kint volt: mtv, RTLKlub, Hír TV, természetesen a Civil Rádió (Kép), de még nagyon sok újság és egyéb rádiók is. Én a Civil Rádiónak nyilatkoztam, állítólag pénteken dél körül fog lemenni. Úgy tudom, hogy több híradóban is benne voltunk, mivel mi későn értünk haza, csak az m2-őn láttuk. Ott egyébként az egész család benne volt: a párom éppen dekorálta a helyszínt, én pedig (fehér baseball sapkában) sétálgattam Lilivel fel s alá. Kép (Mivel fél 2 óta ott voltunk, Lili a kezdésre egy kicsit már megunta a dolgot, de miután sikerült megszoptatnom új erőre kapott és lelkesen tüntetett tovább. Kép) Az RTLKlub minket vett fel Lilivel "aláfestésnek", ahogy cipelem a lépcsőn a babakocsival. Gondolom, ez is lement a Híradóban, mert több SMS-t kaptam ismerősöktől, hogy láttak bennünket.

Demszky Gábor egyébként nem jött el, ma a helyettese fogja átvenni a petíciónkat a Főpolgármesteri Hivatalban. Hivatalosan Aba Botond, a BKV vezére sem fogadta el a meghívásunkat, de magánemberként ott volt. Az Esélyegyenlőségi Minisztert a sajtófőnöke képviselte.

Egyébként a srác, aki a Civil Rádiónak interjút készített velünk egyben a mozgasserult.hu nevű portált is szerkeszti, állítólag hamarosan lesznek ott képek rólunk.

Szóval szerintem nagyon klassz volt, főleg ahhoz képest, hogy életünk első demonstrációját szerveztük és igen rövid idő alatt. Elég büszkék vagyunk magunkra. Kép

Na, "röviden" ennyi, puszi:

Anna
tinalila

Szia Anna!

Mi is büszkék vagyunk rátok Kép Kép Kép Az index.hu szerint 200-an voltatok Kép

GyeZsu
gyezsu

Sziasztok!

GyeZsu,
Köszi! Kép

Képzeljétek, Lili tegnap magától felült! Kép Igaz, hogy utána ugyanúgy eldőlt, mint amikor én ültettem fel, de majd csak megtanulja, hogy hogyan kezelje ezt a helyzetet. Kép

Puszi:
Anna
tinalila

Szia Anna!

Gratula Lilinek! Milyen helyzetből ült fel? És hogy áll a foga?

Tegnap voltunk a munkahelyem 25 éves születésnapján Katával. A színitanodások adtak egy kis zenés műsort, Kata ült az ölemben és nagyon figyelt Kép

GyeZsu
gyezsu

Szia GyeZsu,
Hason fekvésből felnyomott popsival történt az első felülés. Kép Azóta már négykézlábon állásból is megy.
Két fogunk van (pontosabban egy fél és egy negyed Kép), elől lent. Nálatok mi a helyzet fog fronton?

Bogi, Bucska,
Hova tüntetek? Kép

Kitty,
Azért egyszer szánd rá Magad, hogy megírod, ami akkor elszállt! Kép

Mindenkinek szép napot!

Anna
tinalila

Sziasztok! Kép

Már elfelejtettem,hogy akkor mit akartam írni. Sajna eltüntem,mert közben Réka megbetegedett, és elég nyügi volt. Első nap 38,6 volt a láza,szegény taknyos volt és piros a torka. A doktornő kapásból antibiot írt fel. Én nem váltottam ki(lehet,hogy felelőtlen voltam) Homeos bogyót adtam Neki meg orrcseppet, és csak szopott,nem is etettem mással 3 napig. Másnapra már csak hőemelkedése volt,utána meg már minden OK lett. Azért még várok 1 hetet,hogy azt mondjam meggyógyult,remélem nem jön ki szövődmény így hogy nem adtam a gyógyszert. Melleseg szerintem tipikus vírusos tünetei voltak.

Aztán meg egy kis lakásrenoválás folyik éppen. 2 ajtót,meg egy ablakot cseréltettünk(ill. még most folynak az utómunkálatok) Így aztán takarítgatok,pakolászok.Ha Réka már nem akar az ágyban lenni kénytelen vagyok fogni, mert a nappaliban ahol szokott forgolászni huzat van, nem tudom letenni. Na de ma már vége lesz, holnap takarítás és kész.

Anna!
Gratulálok az összsen 3/4 fogúnak. Rékának még nyoma sincs,hogy valaha is lesz.A nagyoknak is 1 évesen jött az első,gondolom alkatilag Ő sem siet.
Már úgy látom minden ekkora baba ül, vagy mászik,vagy áll. Réka csak forgolódik és ennyi. Nincs nagyon lemaradva? Ha ültetem elborul, ha megpróbálom felállítani,még nem feszíti ki a lábait,csak egy pillanatra. Már nem emlékszem a nagyokkal hogy volt.

Ja és gratulálok a demo-hoz,jó sokan voltatok. Sajna a híradóról lemaradta,pont akkor volt a legrosszabbul Rékacs.

Most már megpróbálok rendesebb lenni, és hamarabb jönni.
Megébredt a kiscsaj és "hív"

Kitty
(Ja, most ugrott be,az isikezdést írtam volna a múltkor. Na,majd legközelebb)
kitty123

Sziasztok!

Megvagyunk, csak orvosnál voltunk tegnap. Gyógyultak vagyunk. Csak egy kicsi nátha van még, bár ma már nem volt az sem.

Kitty ne aggódj a kiscsaj miatt Kép
Lilinek sincs még foga, és igazából ő is egyik napról a másikra állt négykézlábbra, pont a 7 hónapos szülinapján. Állni ugyan akar, de nem nagyon hagyom, hogy megtartsa a súlyát, csak rövid időre. A felüléssel is próbálkozik, bár elég ügyetlenke még. Kép

Jól tetted, hogy nem adtál neki gyógyszert. Én kiváltottam, beadtam, és 3 hétig kűzdöttünk ugyanezzel a betegséggel. A szomszédnak nem is írtak fel semmit, ők két nap alatt rendbe jöttek.

Anna!
Szurkoltam a demo miatt. Ügyesek voltatok. Sajna nem láttam a híreket, nem néztünk TV-t.

Gratulálunk Lilinek. Ügyi baba!

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Kitty,
Örülök, hogy meggyógyult Réka. Kép Szerintem is jól tetted, hogy nem adtál antibiotikumot, de olyan rossz dolog, hogy ezért a szülőnek kell vállalni a felelősséget. Kép Ez az orvos dolga lenne.
Semmiképpen ne aggódj Réka miatt. Lili sem mászik még, csak kúszik és azt is inkább csak hátrafelé. Az állással pedig egyáltalán nem is foglalkozik. Ülni is csak két napja ül, igaz, hogy azóta imádja. Kép Bár eleinte koppant egyet-kettőt, de most már tudja kezelni, a helyzetet. Kép Biztos, hogy Réka is hamarosan beindul. Kép
A nagyoknak nálam is csak 10 hónaposan jött ki az elős foguk. Nem is akartam elhinni a páromnak, amikor Lili hathónapos korában mondta, hogy úgy látja, mintha foga lenne. Pedig igaza volt. Kép
Írj a sulikezdésről! Nálunk Heni szerencsére nagyon szereti a gimit és nekem is szimpatikus. Elég kemény, de értelmesen az, ellentétben azzal, amit általános iskolában tapasztaltunk. A Te nagylányodnak hogy tetszik a felső tagozat? Kristóf szerencsére továbbra is szereti a tanítónénit és jól érzi magát az osztálytársai között.

Bogi,
Örülök, hogy végre Ti is meggyógyultatok! Kép Köszi, hogy szurkoltál! Egyébként kedden a lányok átadták a petíciót Vajda Pál főpolgármester-helyettesnek, aki elég negatív volt. Most gondolkozunk, hogy mi legyen a következő lépés.

Kitty,
Kitartást a takarításhoz!

Puszi:
Anna
tinalila

Szia Kitty!

Két barátnőm is mesélte, hogy gyermekük 9 hónapos koráig semmit nem csinált, akkor fordult meg, majd gyorsított ütemben haladt, s behozta a többieket. Úgyhogy semmiről sem vagytok lemaradva. Kép

Katának még nincs foga, de most (megint Kép ) úgy érzem, hogy napokom belül kibújik.

Én is kezdek kigyógyulni a náthából - ehhez nagyban hozzájárul, hogy Kata ma pédául fél tizenkettőig hajlandó volt velem ágyban maradni Kép

Jó egészséget mindenkinek!

GyeZsu
gyezsu

Sziasztok!
Két nyüszis éjszaka van mögöttünk. Annál is inkább el vagyok szokva ettől, mert az Adrienn a születése napjától átalussza az éjszakákat. Soha nem kellett este elaltatni, énekelünk neki a naggyal, aztán leteszem az ágyába és alszik reggelig. Erre tegnap, meg tegnapelőtt nem tudtam letenni, nagyon sírt, aztán nagy nehezen elringattam, de már fél 12-kor fent volt és egész éjjel félóránként felébredt, pedig kínomban már bevittem magam mellé. Erre ma reggel látjuk, hogy két foga kibújt alul Kép , illetve még csak a hegye látszik. Csak szopizni volt hajlandó, pedig már 2 hete rendesen ebédelt, de nagyon elfordult a kajától, hát nem erőltettem, hanem megszoptattam inkább többször. A nagy meg 3 napot volt óvodában és már beteg (taknyos), szóval elvagyunk Kép
Anna!
Gratulálok a demohoz, nem is tudom, hogy volt erőd végigcsinálni 3 gyerekkel, ebből egy pici, szóval te egy nagyon empatikus, önzetlen ember lehetsz, ha ezt így felvállalod.
Kitty
Én sem adnék antibiotikumot, az orvosoknak ez a legegyszerűbb, de aztán ha meg tényleg baj van, adhatod, és mégsem használ. Nekem ez a hozzáállás a naggyal jól bevált, már elmúlt 4 éves amikor influenzás lett és először kapott antibiot. 1 nap alatt már használt is. A mozgásfejlődéssel meg ne foglalkozz, mindennek eljön az ideje.
Na megyek, ledőlök aludni
Sziasztok
Bucska
bucska

Sziasztok!
Bucska,
Neked is köszi a gratulációt! Kép És örülök, hogy ilyennek látsz, tényleg szeretnék ilyen lenni. Kép Mondjuk én a gyereknevelés részének is tartom, hogy az ember példát mutasson ilyen dolgokban. De ennek persze nagyobb korban jön el az ideje.

GyeZsu,
Remélem közben meggyógyultál! Kép

Mindenkinek további szép hétvégét!

Anna
tinalila

Sziasztok!
Adrienn minden létező helyen feláll (a járókában, a kiságyban, a szobában a lépcsőn Kép
Holnap lesz a keresztelő, majd ha nem leszek este nagyon fáradt, leírom, hogy milyen volt.
Mindenkinek jó pihenést, és örömteli babázást!
Sziasztok
Bucska
bucska

Sziasztok!

Bucska,
Akkor nagyon szép napot kívánok Nektek a nagy eseményhez! Kép És várjuk a beszámolót.

Azt elfeljtettem tegnap írni, hogy mennyire irigyellek Adrienn alvási szokásai miatt! Kép Lili mostanában legalább kétszer felébred éjszaka és csak szopi után alszik vissza. Igaz, hogy az egész nem tart tovább 5 percnél (és sokan - akiknél ennél sokkal rosszabb a helyzet - engem is irigyelnek), de én már így is kezdem unni, hogy nyolc hónapja nem aludtam át az éjszakát.
Puszi:
Anna
tinalila

Szia Bucska!

Nem tudom, a keresztelőhöz mit szoktak kivánni: de minden jókívánságom a tiétek Kép

A két nyűgös éjszakánk már nekünk is megvolt, de fog még egy darab se Kép Egyébként kb. két hónapja Kata sem alussza át az éjszakát, de szopival rögtön visszaalszik. Most viszont este is és éjszaka is maratoni szopizások vannak, amit kezdek nehezen viselni, de hátha kibújik már az a fogacska végre, és akkor legalább egy időre visszaáll a régi rend.

Holnap jön a gázos és elindítjuk a cirkót, mert elég hideg van már, Katát is hálósipkában altatjuk Kép

GyeZsu, aki már meggyúgyult Kép
gyezsu

Sziasztok!

Itt vagyunk mi is.
Lilinek jön a foga alul. Még nem tört át, de már kétszer volt fél perces visítás, és nem engedi, hogy benyúljak a szájába. Azért mikor megtettem, éreztem, hogy már jól kidudorodik az ínye.
És akkor többé nem lehet az én fogatlan kis csöppöm Kép

Lányok!
Éjszakai szopisok!
KITARTÁS!

Én pl. titeket irigyellek, mert nekem nem volt elég az a 3 hónap, amíg szoptatni tudtam.

Titeket is megkérdezlek. Volt már olyan élményetek, hogy nagyszülők azt mondták, hogy el van rontva a gyerek? Anyósom mondja állandóan, hogy el van cseszve Lili, mert most van abban a korban, hogy mindenhol anyucit keresi, és csak mellettem nyugodt.

KépKép

KépKép
farkasbogi

Bogi,

az én anyósom ilyet szólt, hogy ne vegyem fel a gyereket ha sír, mert akkor nem tudok mást csinálni, azért nincs idQm a bútorokat kihúzkodni és mögötte is kitakarítani (!) meg egyebekre mert mindig felveszem Bencét ha sír. Hát márpedig az én gyerekem nem fog azért bömbölni hogy a kanapé mögött ne legyen por. Van ennek szíve ?

Timi
kismaszat

Szia Timi!

Úgy látszik nemcsak nálunk van ilyesmi. Dettó ez a helyzet. Csak anyósom nem nekem mondja, hanem a férjemnek, ami még rosszabb, mert szegény úgy jön haza, hogy az fel van húzva.

Szeretem anyósomat, meg ő is szeret minket, Lilit is, csak azon húzom fel magam, amikor azt mondja, hogy el van cseszve. Ráadásul még hozzáteszi, hogy a férjem is ilyen volt (hát persze, minden gyerek átesik ezen az időszakon). Ő mondjuk bevallja, hogy elrontotta a férjemet. Nagyon el van kényeztetve. Anyósomnak semmi élete nem volt, mert feláldozta magát a gyerekeiért, meg a férjéért. A férje most mozgásképtelen, x agyvérzésen átesett ( a legutóbbin egy hete, amit lábon hordott volna ki, ha nem mondjuk anyósomnak, hogy kórházba kell vinni, és nem intézkedünk. Annyira mindent ő akar csinálni, hogy lassan kikészül), a fia meg egyik depresszióból a másikba esik, ha valami nem úgy van azonnal, ahogy ő eltervezte.

Na mindegy.

KépKép

KépKép
farkasbogi

Szia Bogi!

Kitartás! Az "el van kényeztetve ez a gyerek" szerintem minden családban az egyik fő téma. (Vannak egyébként elkényeztetős topikok, ha megerősítésre vágysz, ajánlom figyelmedbe Kép ) Én mindig mindenkinek azt hangsúlyozom, amikor meg akarja mondani, mi a "tuti" a gyereknek, hogy annak a gyereknek anyja is van (többek között Kép ), és nekem is vannak érzéseim. És nem lehet a gyereknek "tuti" az, ami nekem rossz érzést okoz, úgyhogy általában én sem hagyom sírni. Ja, és azzal szoktam még megnyugtatni a családot, hogy önzőbb vagyok én annál, hogy elkényeztessem a gyereket Kép.

Ma nagyon izgalmas napunk volt, óráim voltak az egyetemen délután. Először az öcsém jött Katázni, aztán apukám (két óra között megszoptattam Katát), aztán apu hazavitte, a párom meg elhozta. Nagyon furcsa volt egyedül utazni Kép Eszembe sem jutott, hogy valami olvasnivalót is vihettem volna magammal Kép

Holnap is izgalmas napunk lesz, mert először megyünk úszni Kép

Anna, ti hogy álltok a hozzátápival? Kata elvileg már sokmindent eszik, de nagyon kis mennyiségeket.

Sziasztok!

GyeZsu
gyezsu

Sziasztok!
Lezajlott a keresztelő, Adrienn egy tündér volt (mint mindig). Egyáltalán nem sírt, bírta a várakozást, a templomban a beszédet, utána itthon a zsivajt. Annál több baj volt a naggyal. Most először láttam, hogy féltékeny, pedig nagy gonddal választottunk neki ruhát, fülbevalót, szép frizurát csináltam neki és ő is ott állt velünk az oltár előtt, mégis zavarta, hogy ez a nap nem róla szólt. Elhívtuk egy kis barátját anyukával együtt azért, hogy Tami ne érezze kirekesztve magát, így végül mikor itthon voltunk már helyreállt a lelkivilága.
Más. A frász kitör egész nap. Adrienn, ha letesszük a nappaliban, azonnal a lépcsőhöz rohan és megpróbál felmászni. Úgy kezdi, hogy feláll, aztán fel akarja tenni a lábát az alsó lépcsőfokra. Még nézni is rossz.

Elkényeztetés. Szerintem 7-8 hónapos korban a gyerekek különösképp kötődnek az anyjukhoz. Ez teljesen természetes. Nehezen viselik, ha más fogja őket, ha más foglalkozik velük. Ez nem elkényeztetés, hanem életkori sajátosság és elmúlik magától. Nekem mondjuk a nagy anyás maradt, dacára annak, hogy lány és apa nagyon jó fej, de mégis...
GyeZsu
Írod, hogy óráid voltak az egyetemen. Tanulsz, vagy tanítasz?
Ugye milyen nagy élmény egyedül lenni egy kicsit, gyerekmentesen? Ennek ellenére nem tartom magam rossz anyának, de néha nagyon jó kiszabadulni.
Képzeljétek, szoptatás alatt néha megszúrnak Adrienn fogai. Mi lesz ha majd teljesen kinő? Akkor harapni is fog? Vagy csak eleinte ilyen ügyetlen? Már most oda vagyok a gyönyörűségtől Kép
Sziasztok
Bucska
bucska

Sziasztok!

Bucska,
Örülök, hogy jól sikerült a keresztelő. Kép

GyeZsu,
Lili egyelőre almát, banánt és barackot eszik. Valmint egyszer adtam már a kezébe kenyérhéjat, meg egyszer a "Meki"-ben egy db sültkrumplit (előtte lenyalogattam róla a sót Kép). Ez utóbbi kettőt láthatóan játéknak tekintette és nem ennivalónak. Kép Ezen kívül szombaton kapott Hipp sütőtök pürét krumplival. Azért azt, mert hirtelen kellett valami kaját venni neki (nem otthon voltunk és nem volt nálunk gyümölcs) és a sarki kisboltban ez volt az egyetlen olyan bébiétel, amiben az említett két hozzávalón kívül semmi nem volt. Én most nézegettem meg először a bébiételek összetevőit és hihetetlen, hogy mi minden van bennük! Tényleg a Hipp az egyetlen olyan, amiben a zöldségen, gyümölcsön kívül semmi más nincs. Egyébként nagyon ízlett neki a sütőtök, ezzel eddig minden gyerekem így volt. (Én is imádom, a maradékot meg is ettem. Kép)

Ja, és tegnap óta van etetőszékünk! Nagyon klassz, három funkciós: magas etetőszék, kisszék asztallal (egybeépítve) és hinta! Egyébként a múlt hétfői demónak köszönhetem az egészet. Nagyon ritkán járok ugyanis tömegközlekedéssel, de a demóra stílszerűen azzal mentünk. És a buszmegállóban láttam egy hírdetést erről a székről. Kiderült, hogy egy házaspár Svájcból kapott etetőszéket és annyira megtetszett nekik, hogy azóta csinálnak másoknak is megrendelésre. 14.000 Ft volt, majd teszek fel róla képeket. (Csak az egy kicsit lassan megy, mert bár szkennerünk már van, de még hagyományos módon fotózunk és az előhívásra elvitel a szűk keresztmetszet. Kép) Egyébként nagyon gyorsan készen lett, csütörtökön rendeltük meg és tegnap már el is hozhattuk. És nagyon tetszik mindannyiunknak. Kristóf (majdnem 9 éves) meg is kérdezte, hogy az ő méretében nem lehetne-e ilyet rendelni. Kép

Most egyébként Lili is náthás, így tegnap megint csak szopiztunk. Vagy lehet, hogy nála is a fogzás miatt van? Alsó két fogunk már kibújt nagyobb nyűglődés nélkül, máshol egyelőre nincs nyoma, de lehet, hogy készülődik valami. Így már nekem is kellett szívnom Lili orrát. El voltam készülve a legrosszabbra, mert a nagyok ordítottak, amikor "porszívóztam" őket. De Lilinél nem porszívót használtam, hanem a Pesztonka fejőgépet, ami erre a célra is alkalmas. És képzeljétek, egyáltalán nem sírt, sőt úgy tűnt, örült neki, hogy megkönnyebbült. Kép Legalább valamire jó a Pesztonka, mert fejésre kétszer, ha használtam. Kép

Lili egyébként pont ma egy hete ült fel és azóta imád ülni. Fél órát is elücsörög egy helyben és játszik a játékaival. Kép Ez nekem baromi kényelmes állapot, de tartok tőle, hogy nem fog sokáig tartani. Kép

Bogi,
Ez az elkényeztetés dolog butaság. Ahogy Bucska is írta, életkori satátosság, hogy a babák 6-8 hónapos koruk körül rájönnek, hogy nem mindenki anya. És nekik persze csak anya kell. Kép A mi gyerekkorunkban alkalmazott spártai nevelési elvekről mára szerintem bebizonyosodott, hogy nem igazán tesznek jót a babáknak. Szerencsére én már elég "öreg" vagyok ahhoz, hogy gond nélkül megmondjam bármelyik nagymamának, hogy ne szóljanak bele abba, hogy hogyan nevelem a gyereket. Persze az a tény is ad némi önbizalmat, hogy Lili már a harmadik gyerekem. Kép

Egy kicsit ledöbbentett, hogy fontosabb, hogy ne legyen a szekrény mögött por, mint hogy ne sírjon gyerek. Kép

Persze emellett Bucskával is egyetértek, hogy nagyon jó néha gyerek nélkül kimozdulni. Én esténként, amikor a nappalinkban a nagylányom zongorázik, a fiam tévézik, a párom zenét hallgat, Lili kiabál és még a tengerimalac is visít, még azt is szoktam mondani, hogy szingliként szeretnék élni egy 30 m2-es belvárosi lakásban. Kép Persze nem gondolom komolyan. Kép

Puszi:

Anna
tinalila

Sziasztok!
Meddig tart a fogzási nyűgösség? Múlt éjjel 3-kor felébredt a babó és másfél órán át gügyögött, felállt a kiságyban, meg ilyesmik, csak aludni nem akart. Ha kijöttem és nem látott, akkor sírva fakadt. Aztán végül fél 5-kor elfáradtam és kivettem, majd együtt elaludtunk. Ma meg este nem lehetett lerakni. Pedig álmos volt, tette le a kis fejét, csukta be a szemét, aztán felsírt, mint akinek fáj valamije. Azt nem értem, hogy az alsó két foga már látszik is, meg szúr is. Az még fáj ilyenkor is? Vagy most egy másik jön?
Üdv
Bucska
bucska

Sziasztok!

Szociálpolitika doktorira járok az ELTE-re. És tényleg jó volt egy kicsit egyedül Kép Csak az volt a furcsa, hogy nem adták át a helyet Kép (Biztos elég félelmetesen nézhetek ki elöl gyerek - hátul hátizsák összeállításban, mert mindig leültetnek, ha utazom. Kép )

Ma az úszás elég vegyes érzéseket ébresztett bennem. Egyrészt nagyon drága. Másrészt nem értem, hogy egy új épületben mért nem lehetett normális öltözőket csinálni. Az uszodában meleg ven, kijössz, hideg van - az öltözőben is. Az öltöző egy kis sarok, öltözőszekrények, két pad és egy lehajtható pelenkázó, ami nekem magasan van. Max. két anyuka-gyerek páros tud öltözni egyszerre. De mit csinálsz a gyerekkel, amíg te öltözöl?? Le lehet tenni egy matracot a földre, csak légy résen, hogy a gyerek ott maradjon rajta egy helyben, le ne másszon a hideg és vizes kőre... Az úszást egyébként Kata nem élvezte maradéktalanul - tovább kell hűtenünk a fürdővizét (meg kell küzdenem érte az apjával, mert mindig odavan, hogy meg fog fázni az a szegény gyerek), meg locsolgatni az arcát.

Jó hosszú voltam...

GyeZsu
gyezsu

Sziasztok!

Bucska,
Én úgy tudom, hogy amelyik kibújt, az már nem fáj. Lehet, hogy jön a következő.

GyeZsu,
A Gézengúz Alapítvány Csöppek Házában voltatok Budakalászon? Tényleg nagyon furcsa, hogyha egy vadonatúj épületben ilyenek a körülmények. Most voltatok előszőr? Kata hidegnek találta a vizet?

Jaj, de mond már, hogy hosszú voltál! Kép Láttad az ez előtti hozzászólásomat? Kép

Bogi,
Győrben jobbak a körülmények, nem? Ott is hideg a víz? Ahol mi voltunk Ausztriában, ott nagyon finom meleg volt, mint a fürdővize.

Puszi:

Anna
tinalila

Szia Anna!

Igen, Budakalászon voltunk. A víz 31-32 fokos, és mi még csak a 34 fokos fürdővízig jutottunk, úgyhogy valószínűleg hideg is volt. Meg ez az arclocsolás se jön be Katának - akinek egyébként szerintem sosem volt búvárreflexe, csak nyeli a vizet.

Azt hallottam, hogy ÁNTSZ előírás ez a hőfok a bacik szaporodása miatt. Egyébként Budakalászon nem klóros a víz, hanem valami modern technológiával fertőtlenítik.

GyeZsu
gyezsu

Sziasztok!
Most kezdem majd intézni a babaúszást. Remélem, hogy ahova mi szeretnénk menni (Csömör) jobbak lesznek a körülmények, mint amit GyeZsu tapasztalt.
Szerintem másik fogacska a bűnös, mert van időnként hasmenés is, meg egyik oldalon arcpirulás. A taknyosság is teljesen változó, én még ilyet nem is hallottam. Van, hogy 2-3 órán át taknyos, de annyira, hogy porszívózni kell. Aztán magától elmúlik, mintha nem is lett volna. Először azt hittem, hogy elkapta a vírust, amit Tami hazahozott. De a doktor néninél pont nem volt taknyos, megvizsgálták és semmi baja. Hát nem tudok másra gondolni, csak a fogára.
Képzeljétek, ma figyeltem fel rá, hogy figyel a nevére Kép . Ha szólítjuk, odanéz. Próbáltuk, hogy Bélát mondtunk neki, arra nem figyel. Egy kicsit gonosz család vagyunk Kép
Üdv
Bucska
bucska

Sziasztok!

GyeZsu,
Ausztriában sem volt melegebb a víz 31-32 foknál. Az Lilinek szerencsére tökéletesen megfelelt. Nyilván ebben is teljesen különbözőek a babák. Mint ahogy abban is, hogy mennyire szeretik a vízet. Lili imádja. Kép Már az első arcon locsolást is élvezte. Egyébként ha Kata nem szereti és egészügyileg sem különösebben fontos az úszás, akkor szerintem nem kell erőltetni.

Bucska,
Nálunk is hasonlóak a tünetek. Én is azt hittem először, hogy Lili náthás lett, de néha nála is elmúlik a taknyosság. Után meg újra előjön. Nálunk is két fog már kint van (azokat semmilyen nyűglődés nem előzte meg), a többinek pedig még nincs látható nyoma.
Lili is hallgat a nevére. Igaz, hogy mi más nevet nem próbáltunk, de most már én is kipróbálom. Kép

Bogi,
Hol vagy? Kép

Kitty,
Téged nem is kérdezlek, Nálad még nem telt le a szokásos reakcióidő! Kép De azért, tudd, hogy várunk! Kép

Puszi:
Anna
tinalila

Sziasztok!

Miről van szó? Kép

Én nem tudom határozottan mondani,hogy hallgat Réka a nevére, mert ha szólunk Hozzá odafordul. Most megpróbáltam,de lehet,hogy a Réka hasonlít a Béla szóra,mert arra is odafigyel. De a Jenőre is.
Mi meg olyan hülye család vagyunk,hogy egy csomó becézés van forgalomban, az megzavarhatja. De már annak örül,ha a hangunkat hallja és arra rögtön odafordul.

Mostanában egy kicsit még elfoglaltabb vagyok a szokásosnál, elkezdtem járni angolra,mert 2 év alatt igencsak felejtettem. Amugy jó nagyon, jó pörgős az egész.Kicsit jó mással is foglalkozni,mert túl elanyásodok itthon.

Na lépek vár a könyv.

Kitty
kitty123

Szia Kitty,
Én is kipróbáltam Lilinél, és a Bélára is hallgat. Kép Meg a Jenőre is. Kép Tehát nem a Lilire fordul oda, hanem a hangomra. De lehet, hogy ez még jobb! Kép
Csoportban tanulsz angolul vagy egyénileg? Az, hogy két év alatt felejtettél, az azt jelenti, hogy akkor hagytad abba a munkát?
Ígérted, hogy írsz az iskolakezdésről! Kép Hogy tetszik a nagylányodnak a felső tagozat?

Puszi:
Anna
tinalila

Sziasztok Béláim! (itt egy nagyon nevető fej jönne, de nem tudom, hogy kell csinálni Kép )

Anna, most, hogy ennyi pénzt kifizettem, hagyjam az egészet? Kép Kata is imád fürdeni, csak az arclocsolást nem bírja. Meg az is lehet, hogy meg kéne szoptatnom úszás előtt. Ma már 33 fokos vízben fürödtünk Kép Egyébként jó lenne ez az úszás, mert a mi családunkbam (engem is beleértve) hagyomány a merev nyak, váll, rossz tartás... És nem sírta azért végig az egészet Kép - háton fekve például teljesen elengedte magát. Most este masszázs közben pedig majdnem elaludt!

Kata már a fogzás szerintem összes tünetét produkálta - fog az még nincs. (Persze lehet, hogy én tulajdonítok mindent a fogzásnak Kép ) Most például úgy sikít, hogy egész testét belefeszíti, még bele is vörösödik - és nagyon hangos.

Jajaj, angol... Kitty, minden elismerésem! Kép

GyeZsu
gyezsu

Sziasztok!

Holnap jönnek német barátaink két nyolc éves ikerlánnyal. Ha van valami ötletetek, hogy hova menjünk, írjátok meg! Az én eddigi ötleteim: állatpark, szentendrei skanzen, gyermekvasút - esetleg planetárium? :-)
(Unokaöccsökkel nem jutottunk el, mert esküvőre mentek családilag a kinézett hétvégén Kép )

Anna! Programok után kutatva a babaneten is találtam bababörze naptárat: http://babanet.hu/hol-mi/borze.php

GyeZsu
gyezsu

GyeZsu!
Pontosan mi nem tetszett Katának az úszásban a víz hőfokán kívül? Mi is szeretnénk menni a jövő héten. A víz hőfokából nálunk biztos nem lesz baj, mert a tenger is tetszett neki, pedig az nem volt több 25 fokosnál. Viszont még sosem tettük bele a fejét a vízbe, ha a tengerben lelocsolta a hullám, bizony nyelt egy nagyot. Szerintem neki sincs búvárreflexe, most már kétségeim vannak, hogy érdemes-e egyáltalán elkezdenünk ezt az úszás dolgot. Igazából csak az lenne az értelme, hogy jövőre is biztos megyünk nyaralni, meg itthon is van medence, és szeretném, ha nem félne a víztől.
Lányok!
Nem gondoljátok, hogy 2004. első babáinak egy részénél a pszichológusok majd diagnosztizálnak egy Béla-fóbiát, mely érthetetlen módon a Béla névhez köthető, kora csecsemőkori behatással van összefüggésben és Freud még csak nem is hallott róla? Kép
Gyezsu!
Programajánlat: Mi ma voltunk Visegrádon, ott van a nyári-téli bobpálya. Elég jópofa, egy menet egy felnőttnek és egy gyereknek 600 forint. Nekünk tetszett.
Üdv Bucska
bucska

Sziasztok!

GyeZsu,
Ha úgy látod, hogy meg lehet szerettetni vele a dolgot, akkor persze ne hagyd. Biztos, hogy nagyon hasznos az úszás és a víz. Csak arra gondoltam, hogy ha nagyon tiltakozik, akkor kár erőltetni. De ezt Te tudod eldönteni. Az mit jelent, hogy már egy csomó pénzt kifizettél? Előre kellett fizetni?
Egyébként a nagyon nevető fej: : O (nagy "O" betű és itt sincs space közöttük).
Programjavaslatom: Csodák Palotája és a Természettudományi Múzeum. Utóbbiban hétvégente kimondottan gyerekprogramok is vannak.
Köszi a linket! Kép

Bucska,
Jó ez a "Béla-fóbia". Kép

Puszi:
Anna
tinalila

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy nem jöttem, de szörnyű aggódás az élet mostanában.
Én legalábbis totál odavagyok.

Lili elkezdte rázni a fejét, és nem tudom, hogy direkt csinálja, vagy önkéntelenül. Csinálnak neki egy EEG-t, és remélem, hogy csak én aggódom túl a dolgot.
Iszonyú érzés. Állandóan figyelem szegényt, hogy mikor miért csinálja.
Megkérdezte az orvos, hogy szokott-e remegni, és már minden bizonytalan mozdulatban remegést látok nála.
Már aludni sem tudok, annyira kivagyok.
Ti már tapasztaltatok ilyet? Most lesz 8 hónapos. Mindenki szerint direkt csinálja, de én nem vagyok benne biztos.

Bocs, most nem is írok többet, annyira nem jól vagyok.

Puszi mindenkinek: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Szia Bogi!
Mi váltja ki? Mármint, hogy milyen élethelyzetben csinálja? És milyen irányba? Fel-le, vagy jobbra-balra? Adrienn is rázza a fejét, ha nagyon kajás és ott az étel előtte, izgalmában úgy mozgatja a fejét jobbra-balra, hogy alig bírom etetni. A cicizésnél is úgy izgul, hogy másodpercekig csak nézi, meg ide-oda ingatja a fejét, mielőtt bekapja. Nála ez az izgalom jele, teljesen normális dolog valószínű, mert a másik gyerekem is csinálta.
Üdv Bucska
bucska

Sziasztok!

Bogi!
Réka is szokta időnként rázni a fejét. Pl.van,hogy lerakom az ágyba, és jobbra-balra rázza párszor. Szerintem, míg meg nem találja a megfelelő helyet. Vagy ez is egyfajta játék.
Szerintem Lili is csak talált magának egy érdekes játékot. De nem írtad,hogy mennyit és mikor csinálja.
Próbálj megnyugodni. Mondom én, aki Réka 3 hetes korában kaptam egy papírt,hogy az újszülöttkori vérvétel eredménye a PKU-ra kétes, újra kell venni. Hogy én is mit éltem át az alatt a 2 hét alatt.... Aztán jött az eredmény,hogy minden OK,felejtsem el az egészet. Biztos Lili is rendben van.

Anna!
Hát elkezdődött a suli a lányoknak. Helga egy kicsit figyelmetlen, az első napokban magatartásgondjai voltak, de mostanra lehiggadt.
Dórinak tetszik az 5. osztály, bár tényleg teljesen más,mint az alsó. A matekkönyvtől és a matektanártól nem vagyok elragadtatva. Eddig a Hajdú féle könyvből tanultak(akkor azt szidtam) most az Apáczai-ból. A multkor a szomszédokkal együtt próbáltuk kideríteni,hogy mi is a feladat, pedig mindannyian szigorlatoztunk is matekból. Szerintem annak idején,ahogy mi tanultuk a matekot, az sokkal jobb volt, nagyon erős alapot kaptunk. A Húgom aki gimis mat-fiz tanár, azt mondja,hogy a mai gimisek zöme nagyon buta matekból. Na,nem mérgelődöm tovább.
Visszatérve, Dóri a törit szereti úgy látom a legjobban.

Az én tanulásom. Csoportos angolra járok, 6-an vagyunk, kb. egy színten mindannyian. Egyenlőre nagyon élvezem,és lelkesen tanulok.
Hát igen,kb. azóta nem használom a nyelvet,mióta abbahagytam a munkát.(Hacsak a Dóri leckekikérdezése nem számít)

Most meg találtam egy másik sulit is. Másoddiplomás humánerőforrás manager képzés távoktatásban.Érdekelne nagyon, de nem tudom bele merjek-e vágni. 5 félév. Szerintetek? Most azt sem tudom elképzelni,hogy a mostani félévben 3x2 teljes napot,hogy hagynám itt Rékust,hiszen 1 evés kivételével szopik.

Nem tudjátok,hogy az ingyentanulás milyen feltételekkel jár a kismamáknak? Már iylen pici baba mellől is lehet?

Jó éjszakát !!!!

Kitty
kitty123

Szia Bogi!

Remélem, megnyugtató eredményt kapsz az EEG-n!

Bucska, ez a bobpálya jó ötlet! Bár - mint ma kiderült - szombat reggel már mennek, úgyhogy nem fér bele túl sok minden a programba.
Holnap megyünk megint úszni, majd beszámolok a második alkalomról. Pénz: meg kellett venni a pártoló bérletet, és az úszás is bérlet, nem alkalmanként van.

GyeZsu

Próba :o :0 Kép
gyezsu

Sziasztok!

Bogi,
Már magamtól is kezdtem aggódni, hogy miért tűntetek el. Biztos, hogy nincs semmi baja Lilinek, csak persze jó lenne, ha ezt minél hamarabb egy orvos is megállapítaná. Hogy megnyugodj. Mikor lesz az EEG?
Nálam egyébként a fiam rázta a fejét kb. két éve, tehát már igen nagy korában. Ő biztos, hogy önkéntelenül csinálta, mert állandóan próbáltam figyelmeztetni, hogy ne tegye. De láthatóan nem vette észre, ha csinálta. Persze én is nagyon megijedtem, elvittem neurológushoz, aki nem talált semmi bajt. A gyerekorvosunk még a fülészetet javasolta, hátha van valami a fülében, attól rázza a fejét. De a fülész is mindent rendben talált. Egy idő után meg le is szokott a rázásról. Biztos, hogy Nálatok is minden rendben lesz! Kép Kép Kép

Kitty,
Én is gondolkozom, hogy tanulni kellene még. Mondjuk én leghamarabb csak jövő szeptembertől vágnék bele. Korábban nem is lehetne, mert én a pszichológia gondolatával kacérkodom. Neked mostanában kellene kezdened? Tanácsot adni nagyon nehéz, hiszen három gyerek mellett biztosan nem egyszerű tanulni. (Lehet, hogy nálam is csak terv marad.) De egyébként meg nagyon jó érzés, ha meg tudod csinálni. Meg gondolom, hogy Nálad a későbbi elhelyezkedéshez is jól jönne.
Én annak idején Heni négyhónapos korában kezdtem el a második diplomámat és Kristóf születése előtt két héttel államvizsgáztam. Kép Közben Heni egy éves korától dolgoztam is mellette. Meg a jogsit is akkoriban szereztem meg. És akkor ez nem is jelentett kölönösebb gondot nekem. Hiába, még 10 évvel fiatalabb voltam. Kép Ha belevágsz, a párod maximális támogatására mindenképpen szükséged lesz. A Ti szüleid a közeletekben laknak, ugye? Az ő segítségük is jól jön majd.

Puszi:
Anna
tinalila

Szia Kitty!

Holnap megkérdezem a kolléganőmtől a rendelet számát, amiben a kismamás ingyentanulás van. De az biztos, hogy ha a félév első napján TGYÁS, GYED, GYES ellátásban részesülsz, akkor hozol erről egy papírt vagy a munkahelyedről, vagy a TB-től, és nem kell képzési költséget fizetned. Azért az nagyon nem mindegy, hogy ki a képző. Mert nagyon link távoktatások is vannak. Úgy emlékszem különben, hogy a szoptatott gyerekek kibírnak hosszabb időszakot is szopi nélkül - legfeljebb aznap éjjel többször kér majd szopni.

Voltunk ma úszni - az elején volt egy kis nyüglődés, de aztán nagyon élvezte! A háton fekvést olyannyira (ez már a múltkor is bejött), hogy a labda rugdosása helyett (ez lett volna a feladat) csak relaxált, majdnem elaludt Kép Én is profibb voltam, mert
- kocsival mentünk, így az autósülésbe tudtam ültetni, miközben én öltöztem
- megszoptattam úszás előtt - és a kényelmes szoptatós szobában át is öltöztettem.
Mintha az öltözőben is melegebb lett volna.
Szóval Bucska vágjatok bele nyugodtan Kép

GyeZsu
gyezsu

Sziasztok!

Köszi a megnyugtató szavakat.
Jobbra-balra rázza a fejét, és mostmár többször naponta. Hogy milyen életheéyzetben? Teljesen változó. Mondjuk lassan csinálja, és úgy tűnik, hogy direkt, de én nem vagyok meggyőződve róla. Amikor először csinálta, az eléggé ijesztő volt számomra, és egyáltalán nem úgy tűnt, mintha akarattal csinálná. Viszont ha szólok hozzá, rám néz, és abbahagyja.
Az orvos bíztat.
A neurológián legkorábban másfél!!!!!!!!!! hónap múlva tudnak fogadni, addig idegeskedhetek.
Kínzás Kép

Amúgy mászunk, és felállunk, és sétálunk. Persze nem egyedül Kép
Szóval teljesen normálisan fejlődik.

Kép
Ezt ma reggel csináltam róla.

KépKép

KépKép
farkasbogi

Bogi,
Ez tényleg felháborító! Kép Mi az, hogy legkorábban másfél hónap? Addig meg idegeskedjen a szülő??? Szerintem mire letelik a várakozási idő, már el is felejtitek a problémát! Kép
Nagyon ügyes Lilid van! Mi még mászni sem tudunk igazán, csak kúszni. De azzal is bejárjuk az egész lakást. Kép Gyönyörű Lili a képen! Kép Lassan nálunk is elkészülnek az etetőszékes képek (amik mellesleg a széken kívül Lilit is ábrázolják Kép), úgyhogy majd felteszem őket.

GyeZsu,
Örülök, hogy kezdenek rendeződni az úszás körülményei! Kép

Puszi mindenkinek:
Anna
tinalila

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?