Új privát üzeneted érkezett!

Ditke,
elég a 8 kg! Sztem pont jó a mérete a kép szerint. Se nem dagi, de nem is sovány. Panni is ilyesmi. Kép

Vezso,
köszi! Kép Én is szeretem, amiket te írsz! Kép

Connie,
nagyon jó a gatyesz!!! Jajj, úgy irígykedem azokra, akik tudnak varrni! Kép Én próbálkoztam többször, de az agyammal van baj (ez más területre is igaz Kép ), mert ha mutatnak egy kötést pl, hogy ez lesz a háta, én el nem tudom képzelni, abból hogy lesz hát, stb. Kép

A sok szöveg helyett inkább a lényeget írnám! Szóval: doki néni mikor meglátta, hogy Panni hogy támaszkodik föl a hasáról, azt mondta, hogy AZONNAL TEGYÜK LE AZ ÁGYAT! Letettük. Gondolom a 30 év tapasztalatából tudja, miért mondta. Most meg a Connie cikkeiben olvastam, hogy sok baba előbb áll föl, mint ül és ezt hasról teszik. Szóval figyeljetek!!!

Ja, és kocog a kanál már biztosan. Picit látni is egy hegyecskét lent jobbra az első. Kép Akkor jól éreztem, hogy azért dilizik.

Na átadom apucinak a gépet, mert leharapja a fejem. Kép

Kata
panni2005

Köszi Ákos!

Te is helyes pasi vagy. Gügyögi Adél. Kép))))

Helyes lesz Ákos a keresztelős ruciban. Gondolom alig várod már, hogy túl legyetek rajta.
Adél így festett a keresztelői rucijában:
Kép

Edit

Kép

Kép
ditke75

Vezso:
KépKépKépKépKép
Ennyi elég???

Vaktyúk!Conniékhoz jöttök ti is?

Törpének be van gyulladva a szeme, tiszta csipa a kölök!Kép Kép És közelharcot kell vívni vele a szemcsepp miatt! Kép
Küzd mint egy gladiátor!Kép Kép

Ildi

delfinke

Sziasztok!
Bocsi, most nincs időm visszaolvasni, csak helyzetjelenteni jöttem.

Megkaptuk a 4 hós szurit, hát nagyon szar volt.

Bár Lizit szerintem nem viselte meg annyira mint engem. Neki az a pár perc volt a gáz, amít beszúrták a 2 szurit, szegény nagyon sírt, úgy kellett megböködnöm, hogy levegőt is vegyen. Aztán végre kész volt, és amikor felvettem lassan meg is nyugodott. Nem úgy anyja. Hát alapból ájulós fajta vagyok, és képzeljétek olyan rosszul lettem, mintha engem szúrtak volna. Kishíján elájultam. A kúpot még éppen fel tudtam neki tenni, de a többit a páromnak kellett intézni, mert én gugoltam a földön, nehogy elvágódjak. Hát nagyon szörnyű, szegény kisbabám nem számíthat az anyja segítségére, mert az ilyen gyönge fájúKép

Ja, aztán még otthon hasmenésem is volt az idegességtől. Szerintem nem vagyok normális! Sajna!

Lizikémnek már van is hőemelkedéseKép

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Delfinke Kép
Kösziiii!!! KépKépKépKépKép
Azért még rosszkedvem van Kép És ez enyhe kifejezés...
Ezért nagytakarítást csinálok Kép
Vezso
vezso

Jajj, Mukika, azért megértelek, mondjuk én bírom a gyűrődést, de akkor is.
Küldök Nektek sok erőt az éteren át!!
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Vezso
vezso

Sziasztok,
Kérlek szépen 7-8 kilós babák anyukái ne parázzatok már a gyermekeitek súlya miattKép Se mert túl kövér, se mert túl soványKép Adél gyönyörűKép
Connie, nagyonnagyon ügyi vagy, én a kötésre próbálom megam rávenni, meglátjuk, mi lesz belőle. A ruci gyönyörű! Kitartás a keresztelőhöz!
Vezsó, jó, amiket bemásoltál!
Jajj, Maját ki ne hagyjam, zabálnivaló abban a szerkóban!
Hubri, Skinga: üdv nektek a fórumban! Nem durcizni, ha nem válaszol rögtön vki, hanem aszertíven kérni, kérdezniKép Nnna. Én is jártam úgy, és biztos más is, hogy vhogy elsikkadt a kérdése, akkor fel kell tenni újra! Mindkettőtök csemetéje cuki!
Jégvirág, gratula a kacagáshoz!
Kata, nektek gratula a fogacskához!
Delfinke, nektek a forgáshoz, nagyon jó, hogy kismanó ilyen ügyesen fejlődik!
Mi megkaptuk az 5 hós szurit, pici sírás volt, semmi több, egy perc múlva már mosolygott. ÉÉÉÉÉS, ami a lényeg, 6 kiló a fittneslányka. Kéretik nem kinevetni minket, LucaZsófi élete legnagyobb hízását produkálta, 1 hó alatt 640 gramm. Ti ezt értitek? Legalább van értelme az esténkénti tömésnekKépJó hogy írtatok a hozzátáiról, lelkiismeret furdalásom volt, mert úgy gondoltam, 5 hónaposan elkezdjük a gyümit, hogy félévesen eljussunk a főzelékekig. ti mennyit adtok? Kiscsaj imádja az almát, barackot!
Eszter
wester2004

Szerintetek nem gáz,hogy 1h alatt csak két tizedet ment le a hője,popsiba mérve 37,7-ről 37,5-re.

Vezso
Köszi az erőt,élek vele!

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Mukika
Sztem nem gáz. A popsiban mért hő amúgy is több, mint a hónaljban mért.Ha jól tudom 5 tizeddel pont. de majd kijavít vki, aki pontosan tudja.
Nagyon nyügi? És Te? Jobban vagy?
vezso
vezso

Sziasztok!

Köszönöm a segítséget!

Skinga!
Még egyben vagyunkKép
Tegnapi hasmenésem ma rosszabbra fordult, de délután álomkór jött rám és aludtam vagy 2 órát.
Utána már tudtam is enni.
Lehet, hogy beindult valami, mert Bocsi, hogy gusztustalan, de nem tudom másképpen leírni, valami takony szerű is jött belőlem. Lehet, hogy a nyákcsap távozik. Bár azt tudom, hogy az előbb is távozhat és ha nem indul be a szülés, akkor az újra termelődik. De én már szívesen babáznékKép

Olyan sok Gyönyörűűű Baba van ittKép
Mindig bekuksizom nézelődniKép

Vezso!
Neked külön köszönet, hogy néha átjössz az ősziekhez.
Most miattam kellett, de Nagyon Köszönöm! Kép

További jó babázást!
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Ditke
Adél csudaszép kislány, és pont úgy jó, ahogy van! És már fogacskája is van! Az én nagylányaimnak már kihullt a legtöbb tejfoga, az is érdekes ám! Alig várjuk először, hogy kibújjanak, aztán meg, hogy könnyen kiessenek...Kép És csini a rózsaszín ruhácskában!És köszi, hogy leírtad miket adsz neki enni!
A dokinénidnek meg nem túl sok beleérző képessége van! Ilyenkor úgy örülök, hogy az enyém normálisan áll a dolgokhoz, már 11 éve "teszteljük" és tök rendes. Főleg, amióta kisunokái vannak, azóta még jobban.
Szóval adél nem vékony, hanem egy édes nagyszemű kisleány!! Kép Kép

Connie
Gratulálok a ruhákhoz!! Komolyan Te varrtad a gatyót? Nagyon jó lett, és tudsz gomblyukazni is, amit én nem! Sztem tartanod kellene nekünk varrótanfolyamot!
Pakolgatsz már?
Én, jelentem kisuvickoltam a konyhát, a teraszt és az előszobát is!
Vezso
vezso

Vezso!
Bocsi azt elfelejtettem hozzátenni, hogy ezek már a levonás utáni értékek, de most talán még hűvösebbnek érzem a homlokát. Talán alukálni fog, kissé nyügi volt, de sztem szuri nélkül is az lett volna, mivel álmos volt a picikém.

Én már jobban vagyok, csak durva, hogy rá kell jöjjek, a kicsikém nem számíthat ilyen téren rám. Nemhogy erőt, meg nyugalmat nem tudok felé sugározni, még akár el is vágódom, hát szörnyű.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!
Jövök ma még írni, de most egy-két fotó:
Puszi,Dorka
Kép
Kép
Kép
dorka

Kata
Engem nem rémít el, ha sokat írsz! És igaz, most sokat olvasok babás könyveket, hamarabb tudnak felállni, mint ülni, vhogy ez könnyebben megy nekik. Lehet, hogy Panni nemsokára fel fog állni? Kép
"A gyermek számára nagyon nehéz fekvő helyzetből ülő helyzetbe kerülni. Sok kisgyermek előbb tud felállni járókája rácsába kapaszkodva, mint felülni. Gyakran előbb felállnak, majd álló helyzetükből engedik el magukat, hogy felülhessenek."
és én is ezer éve nem voltam kozmetikusnál Kép Pedig olyan jó, ha kényeztetik az embert.Kép Sajnálom rá az időt, ált minden idő amit magamra fordítok, lelkifurit okoz. Ez van, pedig a lányaim biztatnak, meg hogy vegyek magamnak dolgokat, de aztán mindig nekik veszek vmit Kép Kép Akár apróságot, de olyat, amire szükségük van. Fodrászhoz sem járok egy ideje, pedig az egyik barátnőm evvel foglalkozik. Sajnos, mindig többet vág, mint szeretném. Meg néha nem lesz olyan a hajam, mint amit kérek, pedig egyszerű kéréseim vannak csak, semmi extra. És mindig mondom, hogy olyan legyen, hogy én is meg tudjam otthon csinálni, nincs időm órákat állni a tükör előtt. De aztán mégsem lesz olyan vhogy.
Connienak jó, mert őt kényeztetik Kép most a kozmetikusnál.
Na, megyek, eszem vmit, a lányok már ettek.
Vezso
vezso

Dorka
Már dicsértük a lurkókat és csak tovább lehet őket dicsérni, annyira szép kisgyermekek! KépVárjuk, amit írsz!

Mukika
Van, aki nem bírja az ilyesmit, nem tehetsz róla. És van, aki nem. Lehet, hogy megedződsz majd ... Kép Én már belejöttem ebbe, pedig a gyerekek nem is voltak igazán betegek,sőt, egy-két hányás (bocs), hasmenés, egy-két lázas állapot és egy mandulaműtét (ez elég vacak).
A hűvös homlok azért becsapós, mert pl a nagyon magas láznál is van, na, most nem ijesztgetni akarlak. Csak a múltkor a Zsófi lányomnál is azt hittük nem lázas, tapintásra , és 39 felett volt a hője!
38 felett szoktak a dokik javasolni több kúpot, meg hűvösebb vízben meg is lehet gyorsan fürdetni. Meg azt is tudom, hogy nem kell ilyenkor annyira betakarni.
Vezso
vezso

Sziasztok!!!!!

Huhhh, rengeteget írtatok!!!
Most csak bekukk, visszaolvasni nem tudtam.

Mukika!!!
Lizinek sok-sok gyógyító puszit küld Bazsi!!!

A babák nagyon szépek, majd visszaolvasok, ha egy kicsit lenyugszanak a dolgok. Apukám kórházba került, most telt le a kritikus 72 óra, most már merünk bizakodni, hogy felépül.

A babák gyönyörűek, jó egészséget Mindenkinek!!!!

Lizi így sajnállak
Kép
zsuba31

Angelani Kép
Ne köszönd már annyit, persze, hogy segítünk, ha tudunk. Kép Sztem ez a nyákdugó lehetett, ami jött. Nagyon közel lehet már a szülés. Ahogy látom, már össze vagy készülve teljesen. Most már ne tessék annyit takarítani! Kép Bevált a táblázat? A lakástakarítós?
Aztán gyere majd akkor is, ha lesz kisbaba! KépKép
Drukkolunk Neked! Kép
Vezso
vezso

http://www.babanet.hu/album/main.php?own=1&album=5882
Sziasztok!
Tegnap álmos voltam,és rosszul másoltam a linket!
Remélem ez már jó,ha nem,akkor a Kinga családja a miénk.
Hello:Kinga

Kinga
skinga

NNNNNa fasza!
Most olvastam rendesen vissza,hogy már meg tudtátok nézni a képeket!KépKépKép
Nem baj,duplán irtam,biztos,ami tutttti!Kép
Hát mit mondjak?A nagyfiuk elöször eléggé meglepödtek,és idegenkedtek a pici jövetele hallatán,de késöbb kezdték megszokni,mert mindig beszéltem róla nekik,mondtam,hogy mekkorka lehet,éppen melyik szervecskéje fejlödött ki,aztán már a neten maguktól nézegették,hogy a hasonlo koru pocklakok hogy néznek ki.Megmutattam nekik mindig az ultrahangos felvételeket,na aztán amikor elkezdett mocorogni a hasamban ,attól fogva nap mint nap a hasamon volt a kezük,és tök örültek,amikor érezték.Alig várták már,hogy megszülessen!Kép
Azóta pedig egyenesen imádják!!!
Vezso
Természetesen velünk vannak a fiuk,el sem tudnám máshogy képzelni!
Hát igen enyhén szólva korán kezdtem,volt elönye is és hátránya is,de mostmár inkább elönynek mondanám,mert szép kis családom lettKépKépKépKép
A Bazsit egyébként mi sem hagyjuk sirni.Egy ilyen pindurka akkor sir,ha valami nem stimmel,vagy egyszerüen csak törödést igényel!Ezt a pár hónapot,vagy évet "ki lehet birni",utána ugyis egyre kevesebbet bujnak.Én már csak tudomKépKép
Angéla
Azt hiszem nálam a táblázatból az hiányzik,hogy hány hétre szültem.38.héten született a Balázs.

Panni 2005-nek,és a többieknek köszönöm szépen a biztatást,maradok,mert egyre jobban szeretek itt lenni!Kép
Csak nem mindig sikerül igy válaszolni,mert kiszámithatatlan,hogy hogyan lesz rá idöm.De szerintem ezt Ti is átérzitekKép

Üdv.:KingaKép

Kinga
skinga

Angelani!
Örülök,hogy segitettem valamennyit,szorítok értetek,szerintem rövid idön belül a kezeidben tarthatod a picurt!!!!KépKépKépKép

Szia:Kinga

Kinga
skinga

Ollyan szépek ezek a kölkecek!!! Kép

Lányok,
miért van az, hogy a 3,5 hónapos drága fiam két hetes kora óta egyszer evett éjszaka, és ahogy öregszik egyre többször ébred? Én naív meg javulást vártam. Kép

Valaki ad közületek már bármi mást a gyerkőcöknek tejcsin vagy tápin kívül? A környezetemben sokan nyüstölnek, hogy elkezdhetem a gyümölcslét és pürét adni, de érett már ekkora baba gyomra az ilyesmire?
Nagia

Sziasztok!

Most csak a mai napot olvastam vissza. Bocs, hogy eltűntem, de api itthon van velünk, és most ami időt nem a gyerekkel töltünk, azt egymás kényeztetésére szánjuk. Jókat főzünk, hátmasszázs is volt, meg minden.Kép Olyan ez mint egy nászút, csak sokkal jobb, mert már van fiunk is.Kép

Vaktyuk,
szuper a pelus, fantasztikus, a kedvencem, és csodálatos, és te egy angyal vagy, hogy elhoztad.KépKépKép

Vezso,
köszi, hogy hiányoltál.Kép Nagyon jól esett.

Mukika,
kitartás.KépKépKép
Én is voltam így, hogy majdnem elájultam, de elhatároztam, hogy ez így nem megy, harcos anyatigris vagyok, és azóta rendben van minden.Kép Ne legyen lelkifurid, azért van apa és anya, hogy együtt legyenek a gyermeknek szülei.

Ditke,
Adél nem soványKép Pont aranyos és szépKép

Eszter,
nagy gratulaKépKépKép Bár én azért parázok, hogy a fiam miért !!!!! közelíti a 8kg-t? És miért kell 80-as ruhákban járnunk? És miért nincs rajta hurka?!!!?!!!

Kata,
gratula nektek is.Kép

Annyit panaszkodtam a szüleimre, hogy most le kell írnom a jót is. Anya depi elleni gyógyszert szed, volt dokinál is, mert elgondolkodott azon amit mondtamKép Nem bagóztak a házban amíg ott voltunk, és minden JÓ volt amit csináltunk Ákossal.Kép Komolyan annyira jó volt, hogy alig tudtam eljönni.
Mi elméletileg a héten nyaralunk, de nem mentünk sehová, mert kakis az idő. De jövőre bepótoljuk.Kép

HIÁNYZOTATOK!!!!

Kép

Kép
vizimano

Szia Kinga Kép
Megnéztem az albumodat, és őszintén, nagyon helyes mindegyik pasi, tényleg!! Büszke lehetsz rájuk! Kép Nem szoktak a nagyok veszekedni? És a kicsit, hogy fogadták? Érdekelne a dolog, azt hiszem a többiek is kérdezték.

Ditke
Adél nevét kisbetűvel írtam, bocsánat, ne haragudj, nem ellenőriztem le. KépKépKép

Én mára befejeztem, nem írok már Kép, túlteljesítettem magam. Mentségemre legyen mondva, hogy iszonyat rossz kedvem volt ma, amolyan mini depi, biztos az őszi időtől. Ráadásul a férjem is be van most fogva, a héten el is utazik Kép. És hiába vannak itt a lányok, meg itt vannak a szüleim, nagyim a közelben, meg a barátnőkkel is telefonálhatok, mégis néha egyedül érzem magam.
Vezso
vezso

Nagia,
Ez korosztályos jelenség, általában azért van, mert nappal nem érnek rá szopizni, és éjszaka pótolják. Mondjuk nekem megint mázlim van, mert Ákos visszaszokott a 2 óránkénti evésre, de éjszaka nem ébred.

Elvileg 6 hónapos kor előtt nem érett a baba emésztőrendszere eléggé, ahhoz, hogy mást is kapjon tejcsin kívül, és fokozott az allergia kialakulásának veszélye. Én a tehéntejallergia miatt nem is fogok neki semmit adni 6. hónap előtt tejcsin kívül, de van itt, aki már elkezdte 5 hónaposan. De a 4. hónap előtt semmiképpen se adjál neki.

Óóóó, úgy hallom apa nem boldogul az altatással, mindjárt jövök vissza.

KépKép
connie

Connie,
nagyon szupi a naci amit a keresztelőre varrtál.Kép

Vezso,
küldök sok pozitív energiát a holnapi naphoz. Nagyon sajnálom, hogy nem lakunk közelebb egymáshoz, ma én teljesen fel voltam dobva, adhattam volna egy kis plusz energiát.Kép

Kép

Kép
vizimano

Vizimanó
Ez nem ér, most akartam menni aludni.
És most írsz, de én örülök ám nagyon!! Kép Azt hittem vmi baj van. De nem, sőt! Jaj, de jó! Kép És akkor most már nem fogsz eltűnni? És ilyeneket írni, hogy egymást kényeztetitek...nahát, én pont ma mondtam, hogy megszöknénk a férjemmel vmi titkos helyre, együtt, kettesben... De nem fog összejönni, sajnos. Szóval, jó , hogy itt vagy. Kép

Kinga
Látom, közben írtál. Nagyon szép a pici fiad ezen a képen is. Én a nagyokat is máshogy nézem, mert ugye, van már két lányom, és látok sok korabeli fiút. Biztos jót tesz nekik, hogy velük él egy kisbaba, nem? Megértőbbek és nyugisabbak lesznek. Legalábbis a lányaimon ezt látom.
Vezso
vezso

Ki lettem zavarva a hálóból, úgyhogy már itt is vagyok.Kép

A hitetlenkedőknek üzenem, hogy fényképes bizonyítékaim vannak, hogy én varrtam a nacit.KépKép Jól megdolgoztatott, mert a tanfolyamon az utolsó gyakorló darab egy naci volt, de én azt már nem varrtam meg, mert 7 hónapos pocakkal nem tudtam ilyen zsebes, derékpántos stb. csodát varrni magamra. Így ezeket most gyakoroltam először.

Vezso,
Gomblyukazni csak sűrű káromkodások közepette tudok.Kép Nem pakoltam még semmit, reggel jön a bejárónő, megvárom, amíg kivasal, 8-ra kész szokott lenni, és majd utána pakolunk.
Kozmetikus nagyon fincsi volt, főleg a masszázs.Kép Úgyhogy felbuzdultam, hogy majd megszervezem, hogy eljussak egy teljes test masszázsra valamikor a közeljövőben.Kép

Ditke,
Adél nagyon csini a keresztelős ruhájában is.Kép Látom jól kifáradt az ünneplésben.Kép
Igazából nem magán a keresztelőn szeretnék minél hamarabb túllenni, hanem a hétvégén anyuéknál, de hátha úgy járunk, mint Vizimanóék.Kép

Mukika,
Mi is küldjük a gyógypuszikat Lizikének, persze csakis baráti alapon.

Hurrá, férjem közben megígérte, hogy bevállalja Ákost, amíg masszíroztatok.Kép

Vezso,
Anyukám is ilyen volt, sose költött magára, de én nem örültem ám már ennek kamaszkoromban. Jobban szerettem volna, ha lehet vele villogni, hogy milyen csini az anyu.Kép Bár veled lehet villogni, mint csini anyukával.Kép

Vizimanó,
Jaj, már tisztára aggódtam, hogy meguntál minket.

KépKép
connie

Connie,
még szerencse, hogy az én gyerekem nappal sem hanyagolja el az evést, úgyhogy mi szopunk éjjel-nappal. Kép

A gyümin kívül tejpépet is javasoltak, de még azt sem erőltetem.

Mikor lesz a keresztelő?
Nagia

Vezso,
jövő héttől biztosan rendszeresen leszek, most még apa szabin van.Kép És a két pasi lefoglal. Folyton megyünk valahová, ahová pakolni is kell, meg mosni, ami nem szárad ebben a reket időben... Hétfőtől a megszokottak szerint terhelem a topicot. Sajnos a férjem nem fog szabira menni karácsonyig.KépKép

Kép

Kép
vizimano

Nagia,
Tejpépet meg pláne nem, meg semmi tejeset,azt és a tojást csak egy éves kor után javasolják. Tettem fel ma délelőtt hozzátápis linkeket, ha érdekel, az elsőben van menetrend is.

Vasárnap lesz a keresztelő, holnap délelőtt megyünk le anyuékhoz, ott lesz. Csak vannak némi nézeteltérések igény szerinti szopi miatt.

KépKép
connie

Connie,
pozitív energiák mennek a hálón át isKépKépKép
Lehet ezt a topicot megunni?????????!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
vizimano

Zsuba
Apukádnak szorítok, jó? Írj majd többet is!

Connie
Szóval akkor mégis bonyi a gomlyukazás...Ákos eltanulja Tőled a csunya szavakat a végén! KépKép Én már káromkodni itthon nem is merek! Csak "azt a leborult szivarvégit" meg, "a kuty meg a macska" meg ilyesmit. Végül is, magyarul szépen is lehet káromkodni Kép
Testmasszázs...hmmm, jól hangzik, majd az én Gáboromtól kérelmezek egyet...Kép
Egyébként, a férjem aztán mindig ragaszkodik, hogy vegyünk nekem ezt-azt, és akkor bármit választhatok. Pl szép szemüveget a múltkor, meg szép ruhákat. De engem ilyen vásárlásokkal nem lehet annyira lázba hozni. Ha azt mondaná, holnap megyünk Peruba, akkor igen. Csak ezt most nem fogja mondani. Azért köszi a bókot, jólesett KépKép
Nem is lesz net? És mikor jöttök vissza? És nekem is jó a 8-a. Majd írok mélt, később, most foglalkozz csak a keresztelővel.
Vezso
vezso

Vizimanó
Jól fel vagy dobva!! Kicsit irigy is vagyok ám!! KépKép Az én páromnak még kb 3 hét szabija van. Csak soxor ki se veszi, munkamániás. Sztem ez betegség. Most írt a skype-n, még jövő évi üzleti tervet ír...És most már tényleg tűnök innen, mert annyit írtam, kész regény... De, csakis terápiás célból! Kép
vezso
vezso

Angelani,
Nyákdugó nekem a szülés napján távozott Kép

Angéla
angéla

Sziasztok
Timurr
Maya tündéri. Én egy hete kezdtem el a gyümölcsöt adni, miután már a 3. hete volt, hogy volt olyan éjszakám, hogy óránként keltem. Úgy csináltam, hogy fürdetés előtt, kb. 6 órakor megetettem (banánt összekevertem almával vagy sütőtököt almával, HA tejpépet csak kétszer adtam) és fürdés után következett a megszokott szopi majd alvás. De most megint csak anyatejet adok, mert úgy néz ki, hogy miután ki tudtam aludni magam, megint több tejem lett, és most max. megint 2x kelek fel éjjel. Az igazi hozzátápit csak 6 hónapos kortól szeretném elkezdeni, de ha megint sűrűbben fog kelni, akkor megint fogok adni fürdetés előtt.

Dalmi
lehet, hogy tényleg kevesebb a tej. Nekem a kevés alvástól kevesebb volt. Legalábbis gondolom, mert Hajnalka állandóan rángatta a cicimet, sírt és nagyon sokszor kelt éjszaka. Gondoltam a fogzásra is, de annyira még nem dudorodik. Bár nagyon folyik a nyála és mindent tömköd a szájába.

Nem tudtam teljesen visszaolvasni, azt hiszem én is jegyzetelni fogok. Megyek aludni, jó éjt mindenkinek.
Monika
monazsu

Most nem érek rá visszaolvasni, milyen 8-ról van szó?

Kép

Kép
vizimano

Ó, Connie, ne aggódj, az nálunk is volt, amikor apámékkal laktam! Nem értette meg, hogy ha kevés a tej, alszik a gyerek a szopás alatt, béna az anyja bimbója a mellretételhez, nem lehet negyedóra alatt végezni. Teljesen kiakasztott ezzel, amikor amúgy sem volt önbizalmam. Ezerszer jobb ilyen szempontból külön. Nem szabad figyelni rájuk, csináld úgy, ahogy meggyőződésed és finoman állítsd le őket. Az ő idejükben úgy volt, most meg teljesen más a módi, és ez esetben nem biztos, hogy a régi a jó.

Vezso,
sokszor elgondolom, milyen nehéz lehet úgy gyereket nevelni, hogy szinte az anyára hárul minden gond, én nem bírnám apjuk nélkül. Gondolom, nálatok is kell a pénz, de apa is hiányzik. Ez a világ erről szól sajnos. Kép
Nagia

UI.
Mukika kitartás. Mi a 4 hónapos oltást csak szeptember 1-jén kapjuk meg.
Ditke: Adél nagyon csinos
Már félre gépelek, tényleg megyek aludni.
Monika
monazsu

sziasztok!
Dorka, nagyon szépek a srácok, és Te is nagyon jól nézel ki! Hogy telnek a napjaitok? Fiúk hogy viselik ezt a helyzetet?
Monazsu, sorry, mikor múltkor írtam Neked végig azon járt az agyam, hogy vajon van-e tesója a babydnek, mert ha igen, akkor szokásos szopis jótanácsokat nehéz kivitlezni.Szóval bocsi, gondolom melegebb éghajlatra kívántál, hogy jöttem az okos tanácsaimmal...Örülök, hogy mkegint sok a tejcsid!
Angéla, nagyon nagyon köszi a fényképet a táblázatban! És köszönöm azt is, hogy folyamatosan gondozod a táblicskut!
Vizimanó, de jó Nektek, én is irigykedek!
Akik adnak már gyümit: hogyan emelitek a mennyiséget? Egyáltalán mennyi gyümit ehetnek meg tízóraira?
Eszter
wester2004

Vizimanó,
szept. 8.-án lesz topiktali nálunk.Kép

Ákosunk azóta sem alszik. Kb. egy perccel azután, hogy apája kijött a szobából felébredhetett, mert időnként hallottunk némi cuppogást meg nyögést. Majd egy nagy ordtíás, rohanok be, hogy szegény biztos megijedt egyedül, hát erre ott röhögött a kiságyban, hogy ilyen készségesen ugráló alattvalói vannak.Kép
Most a forgást gyakorolja, mert azt a legjobban éjjel 11-kor lehet gyakorolni, hálózsákban.Kép

Nagia,
finoman nem sikerült leállítani őket.Kép Majd igyelszem a keresztelő utánra hagyni a veszekedést.KépAnyukám rend- és rendszermániás, gyerekkoromban is folyton csesztetett.Kép

KépKép
connie

Ja, még egy kérdés: Zsana is jönne a talira, nem baj, így, hogy nem ír pillanatnyilag?
bevallom, időnként zuglevelezek vele, mert egyformán allergiások a fiúk, és ők nemsokára kezdik a hozzátápit, kíváncsi vagyok a tapasztalatokra.

KépKép
connie

Én is csak bekukk:

Zsuba: Apukádnak gyors felépülést!!!! Mi a baj? (persze ha nem akarsz, ne beszélj róla) Drukkolunk neki!!!

Mukika: Lizinek is kitartás, és neked is Kép

Angelani: Neked gyors szülést és egészséges babócát! Kép Nekem nyágdugó aztán rögtön magzatvíz...szal egyszerre jött minden.

Connie: Nagyonnagyon ügyi vagy hogy ilyen csini nadrágot varrtál!!!!

Delfinke: Marcikának jobbulást!

Nagia: Connienak igaza van! Nem kell anyatejen kívül semmi más 6 hós korukig a babáknak...én sem fogok adni neki.

Jóccakát!
Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

nem nyág hanem nyák...én sem látok már, nincs rajtam szemcsi, csak hajat szárítani ültem le egyébként Kép
na cső

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Connie sok sikert, es kitartast a keresztelohoz es a szuleidhezKép
Mukika nekunk olatas masnapjan lett lazunk, addig semmi de akkor igy eleg hirtelen felszaladt kup nem vitte le rogton kapott egy langyi furcsit utana megindult lefele, es nekunk kb oltas utan egy hetig extra nyugi volt plussz kevesebbet evett mint addig.Ez azt jelenti jo a torpem immunrendszere?Kép
Skinga tegnap megzenztem a kepeket gyonyoru csladod van, fiad total apjaKép
Ditke sztem semmi baj nincs a lanyoddal, mi az minden doki meghulyult????????
Dorka gyonyoruek a fiaid en is ilyen sokat es szepeket szeretnekKép
Vezso lanyaid varjak mar a sulit?
Vizimano Fiacska , hogy van rendezodott mar a nyugi?
Angelani nekem a szulesem napjan volt hasmenesem de pl nyakdugo az egyszer sem ment el.
Nagia nem akarok kotozkodni de, mindig megallapitod mennyire jo szoptatni es sokaig akarod es cask 6 hos kora utan hozzatapizni es atlag hetente egyszer erkezel a leoltos kerdesekkel miert?
Connie miert lenne baj ha Zsana jonne mer kerdezel butasagot?Kép KEpeket majd a keresztelorol sokat sokatKép
Nincs valakinek mostanaban szulo ismerose parom hazaallitott ma 4 avent isis mellszivoval el kene adogatnom...Kép

Kép
vaktyuk

Sziasztok!
Ígértem egy születés töténetet. Íme!
A szülés szerintem egy kicsit hosszú volt. Mármint a vajúdás volt hosszú. Hétfő reggelre elkezdtem vérezni, és folyni a magzatvíz, és elkezdett fájdogálni a hasam. Felhívtam a dokimat, és azt mondta, hogy biztonság kedvéért, másnap reggel hétre menjek be a korházba. Biztos, ami biztos. Reggelre már 5 perces fájásaim voltak, de még csak 1 újnyira voltam kitágulva. Még hazaküldött, de bíztatott, hogy ma még találkozunk úgy is. Hazajöttünk. Itthon feküdtem, ültem, sétáltam, lementünk egyet fagyizni, és csak nem akartak sürüsödni a fájások. Mígnem úgy hat óra felé ráültem a gymnastik nagy labdára, és számítógépeztem. Na ez segített. Este 9-kor indultunk el a kórházba. Akkorra már 3-4 percesek voltak a fájások és 3 újnyira voltam kitágulva. Felhívták a dokimat, kaptam addig egy fincsi beöntést. Megjött a dokim akkorra 4 újnyi volt. Aztán nem igazán tágultam tovább, így kaptam infúziót. 11-kor felfeküdtem a szülőágyra, és 0 óra 20-kor megszületett az Ádám. A Gabi végig velem volt, és ő vágta el a köldökzsinórt. Ami még érdekes volt, hogy nekem egy fájás 60-200 másodpercig húzódott ki, ami azt jelenti, hogy 5 percből 3 percet fájt, és 2 percet nem fájt. Ja és nem a hasamban éreztem a fájásokat, hanem a forgómnál a derekamban. A nagy erőlködéstől pöttyös lett a nyakam és a vállam, és bevérzett az egyik szemem. De ezek mára már elmúltak.
A kórházban még annyi történt, hogy egy kicsit besárgult, így egy éjszakát a kék lámpa alatt töltött infúzióval. Sárgasága miatt egy kicsit aluszékony, amit az első napokban küzdelemmel etettem a nővérek segítségével.
Üdv Szilvi
hüpi

Sziasztok !
Én elég ritkán irok , de azért néha olvaslak titeket ! Kép
Látom éjszakai kelés volt a téma . Hát Áron is "elromlott " mert az utóbbi napokban 3X keltünk , igaz csak eszik , szinte álmában és alszik újra .( Volt olyan időszak , hogy csak egyszer kelt fel . )Nem hinném , hogy nálunk a tej mennyiségével van a gond , mert éjszaka csak az egyik ciciből eszik, szóval ehetne még , ha akarna , de nem akar . Nappal viszont tényleg kezdi elvonni a figyelmét a környezet szopi közben , lehet hogy kevesebbet eszik ? Csak nagyon ritkán mérem , de tényleg nem eszik sokat 120 körül ( régebben volt 180 is ) . Mondjuk nem aggódom mert jó súlyban van Kép 7500 kiló , nemrég múlt 4 hónapos .
Mi még csak szopizunk , nem kezdtük meg a hozzátáplálást !
Szeretem olvasgatni , amiket irtok , mert hasonló problémák , örömök , gondok merülek fel és olyan jó látni , hogy az idősebb babák már miket csinálnak !Mindenkinek jó babázást !

Kép
Kép
greenolive

És egy kép Áronról :
Kép

Kép
Kép
greenolive

Sziasztok, jó reggelt! Meghoztam a napsugarat!!KépKép

Mindjárt elmegyünk bevásárolni (tisztítószer stb), de előtte bekukkantok.

Greenolive
Áron nagyon helyes, szép kisfiú, és olyan boldognak látszik a képen, csak úgy csillog a szeme! Kép

Hüpi Kép
Sárgaság Kép , nekünk is volt, és megviselt, mert pont akkor indult be a tejem, amikor éjjel a kékfényben volt, azt hittem belehalok, úgy fájt a cicim. És köszi a szüléstörténetet! Azon gondolkoztam, hogy ezek a sztorik olyanok, mint a ffiaknak a katonaságról szóló történeteik, nem ?Kép

Vaktyúk Kép
Várják a sulit nagyon a lányaim, én meg nem Kép Azért várják, mert találkozhatnak az osztálytársakkal, meg csupa jópofa dolgot csinálnak, irigy is vagyok, én is járnék ebbe a suliba. Viszont a korai kelést nem szeretem, meg a reggeli rohanást. Du meg fix időre kell menni Kép Viszont több szabadidőm lesz, mert most napközben sokat foglalkozom velük, meg többet is kell pakolászni, takarítani utánuk.

Monazsu
Most éjjel Rozi is rengetegszer keltett, nem is tudom hányszor. Lassan adok neki gyümit, ha ez így megy tovább, mert már hulla vagyok. Kép Végül is szept 16-án lesz 6 hós, és úgy érzem, nem elég neki a tejem. Pedig most van, de nem annyi, mint pl az első időkben, sztem. Viszont szépen van kaki-pisi a pellusban. De most már annyira gyakran szopizik, nappal is, hogy úgy tűnik, gyorsan feldolgozza a szervezete a tejet.
Az első hónapokban mindenesetre sokkal többet aludtam, mint mostanában.

Connie
Jöjjön Zsana, persze, de azért kérdezd meg majd lécci, hogy meddig van elvonón? És köszi a mélt, megkaptam. KépKép
Vezso
vezso

Sziasztok!

Ditke,
nagyon szép Adél! A keresztelős cipőt honnan szereztétek? Jónak tűnik a fölépítése a parkettán állásra. Ugye a bokájánál van valami pánt, ami tartja (innen úgy látni Kép ).

Eszter,
éljen a hízás! Kép
Annyi gyümit ehet, amennyit épp kíván (ha csak 1-2 kanál, akkor annyit, ha 2 dl-t, annyit - doki néni mondta). Õ még tudja, mire van szüksége, mert még eléggé ösztönlény. Kép Mi is tapasztaltuk a gyámlánykánál, hogy amikor kóros vérszegénysége volt, mindig kovi ubi levét itta 13 hósan magától. Kiderült, hogy a sav segíti a vas fölszívódását. Szóval nyugodtan bízd rá! Kép

Muki,
én is általában gyenge vagyok, oltás előtt nekem is ment a hasam (a 4 hós iszonyat volt és most az 5 hós ugyanaz az oltás - aztán kiderült, Panni jól viselte Kép ). Ha a párom itthon van, akkor sokat segít ő is ilyen elájulós időszakokban. Viszont ha egyedül vagyok, akkor mindig összeszedem magam, mert KELL. Nekem is az "anyatigris vagyok, mindent kibírok" fölfogás segít ilyenkor. Szóval nyugi!!! Biztos Te is így működsz! Ha csak magára számíthat az ember, mindig erősebb. És ez nem tudatos, szerintem ösztönből jön, úgyhogy nehogy csóváld a fejed!!! Kép
Már későn írom, de máskor a legjobb a hűtőfürdő: lázmeleg vízbe teszed a babát és fokozatos kihűtöd (hogy közben meg ne fázzon) normál testhőmérsékletűre (nagykádban érdemes ezt csinálni). Ligeti anyukák tapasztalata szerint egyes (olcsóbb) kúpok szart sem érnek (már bocs).

Vezso,
azért remélem, pár hónapig még nem fog állni Panni. Kép De tény, hogy négykézláb időnként a játékokon (a játék a keze alatt) kinyomja magát, közben az egyik talpát a földre teszi behúzott lábbal. De a doki néni csak a simán hason kinyomom magam című előadást látta és akkor szólt, hogy azonnal letenni az ágyat. Kép
Írj nyugodtan sokat!!! Kép

Zsuba,
jó ég! Kép Jobbulást az apukádnak!!! Dehát mi történt?! Kép

Kinga,
végre megnéztem a képeket! Kép Mázlis, akinek ennyi jó pasija van egyszerre! Kép De (meg ne sértődj!) én Bazsit még nem járatnám.

Vizimanó,
Te is hiányoztál!!! Kép Szept 8-án 1-kor babatali Connieéknál. Címet Connienak írt mailből kaphatsz. Jó lenne, ha jönnél!!! Kép

Connie,
én azt vettem észre, hogy ahová az ember úgy megy, hogy de rossz lesz, az jól szokott sikerülni. Kép
Naná, hogy jöjjön Zsana is!!! Kép Kép Kép (Gondoltam, hogy tud a taliról, mint a múltkoriról is. Kép )

Vaktyúk,
merre járt a párod? Kép Kép (Mármint a mellszívók miatt. Kép )

Szilvi,
köszi a szüléstörténetet! Kép

Angelani,
van, akinek a nyákdugó 1 héttel előbb távozik. Kép Én inkább azért szorítok, még húzd ki egy kicsit. Jó lenne babázni, de csak jobb, ha időben történnek a dolgok. (Persze semmi gond, már nem koraszülött!!! Kép )

Kata
panni2005

Dorka,
elfelejtettem Kép : nagyon tetszik a fürdőlepedős kép!!! Kép

Greenlove,
a gondolkodó. Kép

Kata
panni2005

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?