Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ma de. volt Cleo. Hála rendben volt az út.

Jól átfagytunk,és tök kiakasztottak,még most is mérgelődök-örlődök rajta.. :? Milyen emberek vannak,nem tudom elhinni. :evil:

Jaj ez a fosihányos vírus :evil:

Éva:nekem is ilyen cécóval kellett mennem a havi UHra.. Várom a 4D-et :roll: Tök izgi,annyira drukkolok,gondolom sejted miért :wink:

Amúgy én is megemberelem magam és elkezdek disziteni.. A gyerekek kedvéért. :roll: :)

Ez tetszik:Kedves nyári-jogsis társaim!! :lol: :lol:

Holnap viszem vissza dokihoz Domit,remélem nem kell tovább gyogyi..

Értem Gyöngyi,akkor nem LUFT balzsam.. :)
varga tünde

Köszönöm Kory! :) Képzeld apa volt de. Domival itthon,és egy nyavaj nem volt. Meg lefekvéskor sem 12kor.. :shock: Bezzeg nálam,mindennapos a nyafika :( meg anya vegyél fel karnyújtás,hozzá nyafi,ilyenek.. Nálatok is még ez van?? Olyan rossz.. Nem tudom mi tévő legyek. Elkezdünk vacsizni,berakom az etetőbe,erre néz rám kapaszkodik,hogy vegyem ki,közben nyafog.Ha otthagyom,akkor sikítva nyafog néz,és még enni sem hajlandó ledobja mind:shock: .Kiveszem ölbe,akkor elkezd falatozni.. De muszály kivenni,mert így nem nyugodt a vacsi,hanem mindenki feszült tőle.. Ti hogyvagytok-e téren?
varga tünde

Sziasztok!

Tündi, hogy megnyugtassalak, nálunk a 4 éves Norbi még mindig ezt csinálja :? Tegnap is elzavartam az asztaltól, mert nem ő vehette elő a kanalat és toporzékolni kezdett. Persze ő annál jobb étvágyú, mintsem elmenjen, és akkor lenyugszik, de állandó a nyavajgás mindenért. Ma mért ezt a ruhát készítettem ki, mindent visszapakolt és mást választott. Pl: ő akarja a fogkrémet kinyomni, mikor sietünk vacakol valamivel, pl. beparkol még 20 kisautót a garázsába, ha mondok valamit: miért és rázza a vállát és topog. Egy kicsit leszoktam az üvöltözésről, de megint el kellett kezdenem, mert egyszerűen csak szórakoznak, nem csináják, amit kérek. Szóval van ego.
Felköthetitek, ha ilyenek a kicsik....
Köszi, hogy velem együtt izgultok, Tündi, megértem, hogy megértessz :lol:
Andi, sóginővel mi van?
Na, most már nekiállok dolgozni. :x

Éva

KépKépKép
agmano

Helló!

Jaj ne Éva :shock: . Azt reméltem,hogy ez csak most valami ziziidőszak miatt van.. Beni az nem volt ilyen,szegényt Domi tegnap is elkalapálta egy kis autóval,pedig csak útban volt neki,ott játszott. Valahogy csak lehet őt majd fegyelmezni,hogy ezeket ne csinálja? Vagy nem? :(
varga tünde

Hali.

Nálunk detto ez van.Sziszi is hisztis-igaz ő nem toporzékol,hanem kiabál meg verekszik (Zsoltit).Ha valamivel játszik Zsolti-rögtön neki is az kéne.na meg a számítógépen úgy össze tudnak veszni.

Évi.Sógornőm most már otthon van,mert megállt a vérzés,de szigorúan feküdnie kell-csak wécézni kellhet fel.azt mondja a szülésznője,hogy ez lesz a legnehezebb terhessége.Mondjuk azt nem tudom,hogy mennyire fedi neki a méhszájat,mert ha részlegesen,vagy csak a széle,akkor jó esély van rá,ahogy nő a méh továbbvándorol majd a lepény... :roll:
Tényleg!! a fiúk tudnak már valamit a kistesóról? :D

Többiek mizu?

Még valami.tavaly valamelyikőtök csinált vattából kis pamacsokat felfűzve?! -karácsonyi díszítésnek...mi is volt,hogy is volt???

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!

Mindenkinek jobbulást!
Én Kingát még mindig nem mertem visszavinni a közösségbe,mert dől
belőle a zöld nátha.
Nekem is tegnap szarakodott a mandulám.
Bevágtam rá 3000mg c vitamint,meg propoliszt amit a méhésztől szoktunk venni.Talán jobb.

Igen Tündi,minket is kikészít a kicsi.
Főleg az akaratával,amit nyafogásba,sikítva üvöltésbe fejez ki.
Ő feláll a babakocsiba,ha visszaültetem sikítva üvölt.
Ha nem ülhet rá Kinga aktuális járművére akkor ismét.
Enni alig eszik,mert 3kanál után tiltakozik,csapkod.
Mindent elvesz Kingától,majd elrohan vele.
Apjával,vagy Kingával egész este nem lehet szót érteni,mert
ő nyafog valakin,h.vegye fel.
Ha mosogatok,áll a lábamnál,ha lépek kettőt mondjuk jobbra már hisztizik.
13hós,de többször előfordul,ha nem figyelünk a nyafogására akkor levágja magát a földre.
4év alatt,mi ilyet Kingánál elvétve ha tapasztaltunk.

Cleo!

Téli pamacsok,én csináltam ilyet,de h.nem tavaly amikor Olivér 2hós volt az biztos.
Én azt hiszem a Westel kirakatában láttam,és utánna csináltam itthon is.
Vizes kézzel meggyúrtam hógolyóvá a vattát,majd ezeket fehér
cérnára felfűztem kb.8cm-es távolságokba.
Ilyen füzérből csináltam vagy 15-öt,és a függöny pálcára kötözgettem őket(rendes függöny nem volt fenn)
Így kintről bentről tiszta hópehely volt az ablak!
Erre gondoltál?
Na,idén nem csinálok,örülök,ha a díszeket olyan helyre ki tudom tenni,h.Oli ne bántsa!

Kép

Kép
kory

Hali.

Kory.igen-igen.erre gondoltam :) köszi,hogy leírtad

CSajok a hányós fósós hogy kezdődött a gyerekeknél? mert ma Sziszi 4*kakilt,de minimális mennyiségeket és se nem normális...se nem nagyon híg.de látom rajta,hogy mintha erőltetné,de alig jön valami.+pici hőemelkedése van (mondjuk náthi is kicsit).Hát nem bánnám ha nem esne bele... :? na...majd reggelre meglátjuk
Elkezdtem azért a normaflort

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!

Cleo!
Jobban van Sziszi?

Ilyen díszt szeretnél készíteni,mint amit leírtam?

Ma nagyon nagy bajt csináltunk a gyerekekkel így a díszítgetés során.
Én rendezgettem, kötögettem a díszeket,a gyerekeknek meg bedugtam egy szines égősort!Annyira,de annyira örültek neki.
Igen ám,csak éppen ez az égősor úgy összetekert állapotában a bőr ülőgarnitúrán volt.
Egyszer csak megigazítom az égőket azt látom,h.megégette a kanapét.Picike kis lyukak formájában.
Annyira sajnálom,úgy bánt,idegesít!
Apának is lesz pár szava hozzánk vagyis hozzám az biztos!
Még szerencse,h.a kanapé fekete,de kigondolta,h.ezek ilyen melegek,h.égetnek.

Egy kérdés:szerintetek az Aloe Kids tablettája ér valamit?
(azt hiszem az 3700ft)?
Nekem abban a Nahrin termékbe nagyon szimpi volt,h.tartalmaz vasat!Persze kérdés,h.mennyit?
Vagy az Ökonet rágótablettája jobb,mint az Aloe rágótabija?
Éva!
Te nagy szakértő és elemzőjük vagy a vitaminoknak légyszi adj tanácsot!!
Nekem a Flavon lekvártól ment Kinga hasa,valamit meg szeretnék most télen adni,jelenleg a C vitamint kapja!
Évi,Gyöngyi véleményt kérek!
Pusz

Kép

Kép
kory

Sziasztok!

Kory, az az égősor bevizsgált EU-s termék, nem kínai, mert akkor inkább dobd egyeneseb a kukába, mielőtt az egész ház leégne....
Felháborító micsoda szarokat árulnak!!!! Hallottatok egy vízzel tisztítható bútorszövetről? NovaStar a neve. Sajnos dulplájába kerül az átlagosnak, de mindenféle szennyeződést csapvízzel ki lehet belőle mosni. Én ilyenre tervezem áthuzatni a textil ülőgarnitúrát, mert nem bírta a sok sikálást, kikopott.
Díszíteni majd csak hétvégén díszítek, akkor lesz ádvent+addigra talán kitakarítok.
Vitamin ügyben teljesen hasztalan tanácsokat tudok csak adni. Nálunk Martin finnyáskodása miatt csak a rágótabletta és az édes sziropok jöttek be. A flavon lekvárt már meg sem próbáltam egyrészt az állaga, másrészt az ára és a terjesztése miatt. Aloe Kids-et vettem, "alacsony" a vitamintartalma, drága és büdös, úgyhogy el sem fogyott. Viszont elvileg természetes anyagokból van, de hiába, ha nem fogy és nem használ.
A Nahrinról most hallottam először, engem nem tudnak vele megfűzni.
Az Immuno Kids Multitabs még szimpi volt, összetétele hasonló a Kids-hez, drága volt a Lenkei folyékonyhoz képest.
Van még gumimacis a DM-ben, már nem tudom mi volt a neve, az is tartalmaz vasat, meg patikában marslakócskák. Ezek mind tartalmaznak valamennyi vitamint, de én már többször leírtam Lenkei párti vagyok - ésszel adagolva. És Martinnak teljesen jó lett a vérképe tőle + a C vitamin, olyan formában, ki hogy tudja beadagolni.
Vitacolan és Polyvitaplex szirup is narancsos ízű, Lenkeihez hasonló, annál kevésbé töményebb, árban és vitamintartalomban a Lenkei jobb.
Még valami, ma Norbit haza kellett hoznom az oviból, mert 3-szor fosizott. Itthon csak alvás után -eddig. Martin is elhoztam, de szegény alig tud beilleszkedni a csoportba, nagyon durvák a 7 éves fiúk és az 1-2 nyuszika nem játszik együtt, ez szerintem az óvónők hibája. Minden nap kérdezem mi volt, de csak annyit mondtak, hogy Martin passzív, meg le van ülve. De ma végre jobban aktivizálták magukat és jól érezte magát Martin. Hiába a nagycsoportban is muszály néha az óvónőknek beavatkozni nevelési elv ide vagy oda. Nem mindent tudnak még egyedül megoldani ezek a kis maflák.

Na megyek, remélem Sziszi nem kezdi el ezt a nyavaját.

Éva

KépKépKép
agmano

Éva!

Gyors voltál és lényegre törő :lol:
Akkor az Aloe Kidset kihagyom,a téli időszakban valami magasabb
vitamintartalmú készítményt szeretnék.
Immuno-val én is elégedett voltam,de már szüneteltetni kell,meg váltani.
Éva!
Na,akkor szerinted mit vegyek?
Lenkeit itt azt sem tudják,h.eszik vagy isszák :lol:
Bérest utálom adni,mert hosszú távon HA ér valamit.
Egy terméket nevezz meg aminek magas a vitamin tartalma,tőlem természetes is lehet,ebbe az időszakba most rászánom!
Köszi,tudom már agyadra megyek,de az ember elveszik már a lehetőségekbe,meg mindenki a maga termékét isteníti.
Neked meg hiszek!
Nézzél ki valami jót!

Az égő tuti,h.kínai,mi nem az?
100égős szines,aminek tudod nincs búrája vagy,h.is nevezzem.
Jól el voltak vele,tudtam kicsit díszitgetni,de ez elég nagy ár volt érte! :cry:

Kép

Kép
kory

Hali.

Sziszi: tegnap 5* volt pár csepp kaka,de este egy igazi hasmenéses-na ez után kapott aktív szenet.ma egyáltalán nem kakált (de nem is vittem oviba),viszont még ma is van egy kis hőemelkedése.szóval még alakul -de én annak is örülök,hogy ma nem volt hasmenés :)
Viszont nekem is fáj a torkon.tegnap előtt Sanyi volt titta beteg ( 1napig)-most én is elkaptam....
Én már arra is gondolok,hogy Sziszi elcsapta a hasát,vagy ráment a nátha...vagy viri....szal gondolok én már mindenre
:D

Norbinak jobbulást.hátha neki is futó hasmars lesz.drukkolok!!

Ovi.Zsoltival úgy látom Martinod jól kijönne.ő is kis érzékeny lélek.nem szereti a durvaságot-ha konfligtus van-inkább visszavonul...nálunk is csak annyi hangzott el a fogadóórán,hogy lehetne talpraesettebb stb.Amúgy kis ügyes,mindenben részt vesz,szívesen vállal feladatot.
Sziszivel sincs semmi gond oviban :)

Kory.aha gondoltam rá,hogy olyat csinálunk a gyerekekkel.nem fényképezted véletlenül le a pamacsokat?
Figyi,mi pont aloe kids-et használunk.ha gondolod szívesen küldök pár szemet kóstolónak-így nem veszed meg feleslegesen :)
Enyémek nagyon szeretik-egy dobozzal megennének egyszerre.kiadós is,mert 120szem 3000-3300 körül van-igaz én 2szemet adok nekik egy nap.
Tegnap vettem 200mg-os C-vitamint a gyerekeknek.mondja erre a gyógyszertáros-kinek viszem-..mondom gyereknek..erre ő-akkor csak olyankor adjam ha beteg,és csakis 1szemet a 6évesemnek,mert vesekárosodást okoz. 8) 8) Pedig én is 600mg-ot adtam,mikor nagyon náthik voltak....

Mérettem magamnak vércukorszintet+koleszterint.Tudjátok tavaly nagyon magas lett a koleszterinem: 6,75 (5,2-ig jó),és most csak 5,48.persze még ez is a határ felett van,de haladok legalább :)

Tündi.elkezdtél végülis díszíteni?Te miket szoktál?
örülök,hogy túlvagytok a temetésen :(

GYöngyi.munka+ovi ezerrel???

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Andi jobbulást Neked!

Kory, ne higgy bennem vakon, én a www.drlenkei.hu-ról rendeltem mikor még nem volt üzletük Pécsen.
Folyékony ÉLETERŐ gyermekeknek
Könnyen bevehető multivitamin, ami kellemes ízével népszerű lesz gyermekei körében.
6 280 Ft/ 900 m
Összetétel: A-vitamin – 5 000 NE 1500 μg, D-vitamin – 400 NE 10 μg, E-vitamin – 200 NE 161,8 mg, C-vitamin 500 mg, B1-vitamin 150 mg, B2-vitamin 25 mg, B3-vitamin 25 mg, Pantoténsav 25 mg, B6-vitamin 25 mg, B12-vitamin 25 μg, Biotin 25 μg, Folsav 50 μg, Kolin 25 mg, Inozitol 25 mg, PABS 25 mg, Kalcium 250 mg, Magnézium 125 mg, Cink 7,5 mg, Mangán 2 mg, Réz 1 mg, Kálium 22,5 mg, Jód 112,5 μg, Nyomelemek 76 mg, Echinacea angustifolia 50 mg, Echinacea purpurea 50 mg, Antioxidáns keverék 20 mg

Tömeg: 1250 g

Éva

KépKépKép
agmano

Kory.

nálunk sincs Lenkei bolt-én neten rendeltem és olyan városba ahol nincs üzletük teljesen ingyenesen postázzák/szállítják :)

Sajnálom az ülőgarnitúrát :( nyomi égők :x

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!

Köszi Évi a pontos infókat!
Gondolom amikor ezt kapják akkor ez mellett már nincs+-ban
C vitamin????!
Mennyi ml kapnak egy nap?
Milyen az íze?Bevehető?
Cleo!
Nem is tudtam,h.te is adtad a gyerkőknek!
Mi volt a tapasztalatod?
Remélem csak dusi vagy ki, ijesztget narancssárga pisivel.
Fotó az sajna nincs az akkori ablakról,de ha lefotózod te,akkor majd kisegítelek,h.olyannak kell-e lenni! :lol: :lol:

Kép

Kép
kory

Kory.Tündér vagy :lol: :lol: ,dehogy fotózom,mert még a végén azt mondod nem olyan kéne,hogy legyen :lol: :lol: :lol: :lol:
Mármint a C-vitire gondoltál,hogy adtam? igen adom/adtam nekik.Zsolti 600-at kapott,amikor náthi volt-így szerintem sokkal hamarabb kilábalt belőle mindenféle gyógyszer,antibigyó nélkül (max köptető).

Na de részletesen: minden reggel kb 30ml aloe gélt isznak éhgyomorra+2szem kids vitamin+C-vitamin.hetente szoktam 1*adni oscillo-t is nekik +ha előjön valami nyavalya,akkor kamilla+kakukkfű teát isznak.erős náthinál sima sóoldatot használunk+orrfújás után nasivint.köptetőnek Sinupretet+fluimucilt (ha kell).ja torokfájásnál tantum verde pasztilla +homogene 9. hát gondolom ebből ki is derül,hogy nálunk náthi+köhögés van legtöbbször :lol: :lol:
Lázat egyáltalán nem csillapítok 38-38,2alatt.
Ja,meg szoktunk kamillával gőzölni :) :) és...egyáltalán nem szívom az orrát már Sziszinek sem-addig fújjuk amíg nem lesz tiszta

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Nem a c vitire gondoltam,hanem a Lenkeire :lol:
Ja,és várom a hógolyókat,vagy ahogy te nevezed pamacsokat :lol:

Kép

Kép
kory

Sziasztok!!

Hát, igen, ovi és suli ezerrel. Ma reggel késésben voltunk és megjegyezte a Marietta: " hát, igen az oviból lehet késni, de Te anyu a suliból nem késhetsz el"! :lol: :lol: Megzabáltam!! :lol: :lol:

Nálunk: 1000 mg C vitamin naponta, elosztva (ez Lenkei) Az összes rágótablettát utálja a Marietta, Sára most az immuno-ra kattant rá - azt legalább szívesen eszi. Aloes fokhagyma és kakukkfű, ha náthásak, és hát nálunk ilyenkor átmosás ezerrel :lol: ja, és hurutoldó.
Ezt a Tantum verdét már hallottam, de soha nem próbáltam: tényleg ennyire jó? Nálunk a first megy a torokba. És ha durva a nátha akkor Bioparox a nóziba.

Andi!
Halkan jegyzem meg, hogy azért nem volt a csajszidnak széklete , mert megfogtad a szénnel :oops: Így félő, hogy a baci ott tomból továb a pocakban és fájdítja!. Jaj, a suliban is olyan sok a hasfájós gyerek - mindet kerülgeti ez a fosós balhé :roll:
Mondjuk szerintem mi elég jól megúsztuk ezt a fosást, mert bár nem kaptak a Normoflóron kívül semmit, kb napi 4-5 székletük volt - ez még kibírható. Igaz eltartott egy hétig. De most épp tarol az oviban - főleg amiatt, hogy olyan gyereket is bevisznek hétfőn, aki még fosott vasárnap. Nem is értem hogy terjednek a járványok :roll: :roll:

Kory!
Sajnálom a kanapétokat - engem megütne a guta :cry: :cry:
Vagy az uram :lol: :lol: :lol: Na ez tényleg vicc volt!

Évi!
Még nem is hallottam ilyen szövetről - tök jó lehet!!!

Jó éjt mindenkinek és jobbulást a betegeskedőknek!!

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi

Jónak tűnik Évi, de árulja már el nekem valaki, miért kell minden egészséges cuccot hálózatban árulni és pontokat osztogatni érte????

Norbi fosik 1000-rel, holnap hogy fog tortázni?

Éva

KépKépKép
agmano

Helló!

Norbinak szurkolok,hogy holnapra már ne legyen semmi baja...

Jót kérdeztél Éva!

Vitamin:

Én most cebion multit adok Beniéknek,anyagi okok miatt. Nem tudtam megvenni a lenkei félét. :shock: Viszont most elgondolkodtam Cleo írásán.Aloe kids-et ha jól olvastam 2 db kell adni ekkora csemetéknek mint a miénk és tiétek.Viszont Dominak is szeretnék adni valamit,de ebből nem lehet csak 2 éves kortól. :? Viszont a gélt is kipróbálnám,de abból lehet adni Dominak? Orrfújás hasonlókép,és az oscillicocumot is,no meg a homogen9 ezeket én is szeretem. A többit nem ismerem.

Éva a lenkeinél van valami mérőedényke amit adnak hozzá,no meg,hogy mennyi adag kell 1-2-3-5 éveseknek? Ez nem derült ki a honlapon..

Elküldöm gyorsan mielőtt elszáll.
varga tünde

A láznál is hasonlóképpen vagyok,csak 38,3-38,5 felett. Attól függ,mennyire nyűgik és levertek akkor.
Van aki már 37,7 felett vagy lejebb már nyomja a nurofent stb. Találkoztam ilyennel. :shock:

A díszek:hát igen még sehol nem vagyok :oops: . Jó kis móka ez a vattás cucc.. Én tavaly még a másik házban az ablakokat körbe raktam izzókkal. Plusz ablak marticák függők.. De most sok ablakom lenne,így ezt az égős dolgot kihúztam. Talán valami függőt kellene összedobnom az ablakokba,de még nem tudom mire lesz időm. :shock: Párom nem lesz itthon 7végén,pedig jó lenne már egy nyugis szombat-vasárnap.

Huu basszus kanapé,izzókat kukába :evil: :evil:

Én se hallottam ilyen szövetről..
varga tünde

Sziasztok!

Nem muszály hálózati tagként belépned, simán vásárlóként is rendelhetsz, minden kötelezettség nélkül.
Így jó??

Üdvi.
Évi
makrancs

Sziasztok!

Nem muszály hálózati tagként belépned, simán vásárlóként is rendelhetsz, minden kötelezettség nélkül.
Így jó??

Üdvi.
Évi
makrancs

Hali.

hogy telik csajok a hétvége?

Kis betegek javulgatnak? nálunk szerencsére tényleg úgy néz ki,hogy csak egy hasmars volt Sziszinél.kopp-kopp

Ma voltunk egy kis körúton-Cora,Obi,Praktiker....díszeket vettünk+ezt-azt...meg vagy 1órát néztük a játékokat.de jó volt mert legalább együtt voltunk-kajcsiztunk is :) ,viszont sajna Sanyi holnap megint dolizik Pesten :(...mi meg díszítünk+megcsináljuk az adventi koszorút.

Kory.szal...akkor igen..vettem már Lenkeitől :)
Tündi.passzolom,hogy a gélt mennyi idős kortól lehet ...de szerintem már kaphatná Domi

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok,

Norbi tegnap dében volt utóljára nagyvécén, holnap ovi. Lenkeiben nincs adagolókanál, teáskanálban van megadva a mennyiség kilónként, én max. 2 teáskanállal adok, extrém esetben 3-mal. Nem tudom leírni az előírt mennyiségeket, a neten tényleg nincs fent, a dobozt meg rögtön áttöltjük üvegbe, hogy látszódjon eléggé felráztuk-e. Nagyon le tud üllepedni. Van mindez porban is, de nekünk az sem jött be, nem oldódott tökéletesen, csak olvasztott csokiba tudtam elkeverni és kis formákba önteni, de így a C vitamint kiöltem.
Szülinap részben megvolt, gyerekek ajándékai lerendezve - kari is :lol:

Éva

KépKépKép
agmano

Martinnak Nagyon Boldog Szülinapot!
Nem semmi már 6éves...
Fotókat várjuk ám nagyon!

Cleo!

Te is tegyél fel a díszekről,meg magatokról is.
Olyan fénykép nézhetnékem van..

Tündi,Gyöngyi!

Hogy vagytok?

Kép

Kép
kory

Hali.

MARTINNAK NAGYON SOK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK

Kép

KépKép
KépKép
cleo27

Drága Martin fiúnak: boldogságos szülinapot kívánok!

ágyöngyi

Boldog Születésnapot Martin!!!!

Köszi Éva a részletes leírást,most már majdnem mindent tudok róla.. :) Ajándékokat én is megvettem..

Adventi koszorút megcsináltam szombaton, + felkerült egy ablakra égősor +találta Beni,így kénytelen voltam felrakni. Ajtón dísz,egyenlőre itt tartok díszek terén..

Amúgy dédim tök náthás-köhög trüsszog folyik az orra.Már adagolom neki a coldrexet,bár harcolni kellett,hogy ezt is bevegye. Ezt is csak azért fogadta el,mert Domi is már orrfolyós lett,és leszidtam érte dédit,hogy miért nem szólt,hogy fáj a torka meg,hogy nagyon folyik az orra,akkor közelébe sem engedem gyógykezelés nélkül Domihoz,meg egyáltalán,most lábalt ki egy másik kórságból..Tökre felhúzott..

Mézeskalács terén?? Ki szokott csinálni?? Én most találtam egy receptet amibe nem kell tojás,ma fogjuk megcsinálni du. Benivel..MÁr 2 napja pihen a hűtőben.. :) Olyan kivi vagyok,milyen lesz..

Képzeljétek! Tegnap beszélgettem Beni egyik csoporttársának anyukájával,míg vártuk a táncról a gyerkőcöket.Azt mondja,hogy 2 év ovi alatt a lánya 1szer volt egy kicsit taknyos!Tök kiakadtam,megkérdeztem mit ad neki vitamint,azt mondja szinte semmi ilyent nem eszik.Sőt gyümit se nagyon mert tökre válogatós.. Az én fiam tömi a gyümit meg mindent és szinte mindent hazahoz.. :shock: Azt hiszem ez már tényleg alkati dolog.. :roll:
varga tünde

Sziasztok!

Köszi a köszöntést! Elég elfoglalt voltam a napokban, most is rohanok tovább dolizni, de írok 2 sort. Ma reggel mindenhol iszonyatosan köhögő gyerekekkel találkoztam az oviban :twisted: Miért nem küldik haza az óvónők az ilyeneket!?!?! Holnapra vagy az utánra várom nálunk is a becsapódást!! De tényleg iszonyúan köhögtek. Aki meg -végre - egészségesen visza a gyereket, az kezdi előlről.

Megyek is .

Éva

KépKépKép
agmano

Helló!

Ezt én sem értem Éva :evil: .

Délben ráesett Domi a bal kezére,ahogy rohant.Fájlaja kicsit ha ránehezkedik,de amúgy használja. Ugyan úgy rohangál most,én meg tök aggódok,hogy nehogy ellegyen törve.De azt monták páran,hogy akkor sírna nagyon,ez nincs,meg nem is használná a kezét.Igaz ez? Nálunk még senkinek nem volt eltörve a keze-lába nem is tudom,hogy mennyi idő míg kijön.Egyből ha törött?Nem dagad sem kék semmi,csak ha ránehezkedik,akkor kicsit nyüszög,meg nem folytatja a mászást.Szerintetek??
varga tünde

Reméljük csak zúzódás.
A törés nagyon gyorsan beadagad, bepirosodik vagy bekékül - kivéve az én kulccsontom gyerekkoromban, mert abból semmi nem látszott csak fájt - hosszanti törés volt.
Jobbulást Domikának!

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!

Nekem zöldág törésem volt,de az sem lilult vagy dagadt,egyszerűen fájdalmas volt minden mozdulatra.
Figyelgesd,ha nem változik,akkor röntgen,de szerintem nincs ott nagy baj.
Dédin én is kiakadta volna!
Milyen lett a mézeskalács,ha jó akkor légyszi tedd közhírré a receptet!
Nálunk kész a díszítés,nem vittem nagyon túlzásba.
Cleo?!
Várom a pamacsokat!
Hiányolom a fényképeket!
Norbit nehogy kihagyjuk:Neki is BOLDOG SZÜLINAPOT!
fOTÓKAT KÉRÜNK A NAGY FIÚKRÓL!

Kép

Kép
kory

Kép

Drága , tündér Norbinak is boldog szülinapot kívánok!

ágyöngyi

Tényleg elnézést utólag is Boldog Születésnapot Norbika!

Szóval anyai érzésemben nem csalódtam. :( Egész éjjel járt a fejem Domi kezén,hogy tuti nem csak zúzódás.Annyian mondták nyugi,de nem tudtam megnyugodni.Ma reggel tök jól volt nem is fájlalata semmi,addig míg megint nem esett rá.Utánna megint fájlalata,be is vittem rögtön.Röntgent csináltak és beigazolódott,hogy zöldhártya (most csak így fejből,hogy milyen fajta nem biztos,hogy jól fogalmaztam,megnézem majd és leírom pontosan) szóval törés van a csuklónál.. :( Tíz napra kaptunk egy szép kis gipszet.. De nem zavarja egyáltalán,úgy látszik jó a kis kezének.. Rendesek voltak ismertem nagyjából a kórháziakat,így tényleg kevés sírás volt..

Ez van lányok.. Tegnap óta ma tudtam nyugodtan enni egy két falatot,annyira összerándult a gyomrom.
De legalább kiderült és megnyugodtam. :)
varga tünde

Jaj Tündi!

Mindig van valami nálatok is.Nekem zöldág törésem volt,neki nem az van?
Még szerencse,h.nem túlzottan zavarja a gipsz.
Majd tegyél már a kis sérültről képet.
Én egyébként lélekben nagyon rettegek az ünnepektől,mindig történik valami nem jó,azóta meg mióta apukám 2002-ben karácsonykor meghalt,azóta még jobban.
Tesómat otthagyta a barátja,remélem idén ezzel megússzuk!

Kép

Kép
kory

NORBI.NAGYON SOK BOLDOG SZÜLINAPOT

Kép

KépKép
KépKép
cleo27

Basszus...írtam és elszállt

most már csak röviden akkor :(

Évi.kérünk majd képeket a kis szülinaposokról.

Tündi.sajnálom Domit.de örülök,hogy jól viseli a gipszet.10nap elszalad gyorsan.Beni mit szólt,hogy így járt a tesó?

Kory.ááá még nincsenek pamacsok.most a hóspray-vel carakodunk-befaragtam már 2flakonnal :(
Ovis képek még nincsenek készen.

Menek tanulni bánatomban :)

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!

Köszi Norbi nevében is, képek majd a hétvégi II. buli után.

Mi az a zöldág törés? Szegény kis Domi!! Még jó, hogy ilyen jól tűri! Tündi, az anyai ösztönök nem csalnak. Jobbulást a kis betegnek. Hogy tudták megröntgenezni?

Ma voltam UH-on és mint a mellékelt ábra mutaja, jól van egyedül van és dobizik a kis szíve :lol: De hogy ő is 2 nappal kisebb a koránál, ezt nem egészen értem, mert ha jól számoltuk, és a pontos "gyártást" vesszük fiogyelembe, akkor 6 nappal kellene kisebbnek lennie. A fiúk is ilyen idősen 2 nappal voltak kisebbek a számított kornál. Csak nem még egy kukacos lesz?!? :shock:
Végülis már mindegy, eldőlt, lényeg, hogy eddig rendben van.

Kory, most olvasok egy könyvet: A vonzás hatalma a címe. Ebben az van, ha behúzod a rosszat, akkor az be is fog jönni. Ha csak a jót erősíted magadban és pozitívan állsz a dolgokhoz, akkor csak jó fog történni veled. Ezt meg kell tanulni, egy-egy kósza rossz érzést keltő gondolatod lehet, de mindig arra gondolj, amire vágysz ( pl. egészséges, békés, boldog karácsony) és jó érzés fogjon el ennek hatására. Ezt a jó érzést tartsd fennt, ne engedd a gyomorforgató rossz érzéseket elhatalmasodni.
Remélem érthető volt, ez egy távolkeleti módszer.

Andi jó tanulást!

Éva

KépKépKép
agmano

Huu de jó lett Éva a vonalzód... :) amit olvasol könyvet,nekem mintha meglenne dvd..

CSAK NEM még egy kukacos :lol:

Nekem úgy magyarázták,hogy olyan mint a szivószál harmonikái,úgy van össze rotyanva vagy mi :shock: Nem igazán értem.. Viszont jól elvan a kis gipszével.Abszolut nem zavarja,talán még tetszik is neki..A doki jól megmosolyogta..

Röntgent úgy,hogy ült az ölemben és felraktuk a karját az asztalra.Lekellet fognom a kis ujjainál+a könyökénél és úgy. Mind a két kezét megnézték,hogy legyen viszonyítási alap.Ott azért eltört a mécses,viszont a kukucs néni bejött akkor abba hagytuk,de ha elöjött akkor az már nem volt jó..
varga tünde

Utánaolvastam: Ha a csontszövet folytonossági hiánya teljes, akkor a törés komplett, ellenkező esetben inkomplett. Az inkomplett törések különösen gyakoriak gyermekeknél: csak a csont kérgi része törik el, ezt nevezik zöldág-törésnek.
Hát azért ez elég rosszul hangzik még így is. Hogy tudta ezt megcsinálni? Szegényke, ismét jobbulást neki!!
Ezek szerint nem tört ketté teljesen a csont. A jövőben - felnőttkorban- jelent ez valami gyenge pontot az életében? Ha ráesik majd, könnyebben fog törni?

Éva

KépKépKép
agmano

hALI,

Évi.nagyon tutik a vonalzók.de kis kópék rajta a fiúk :)
ÁÁÁ semmit nem jelent,hogy hány nappal kisebb/nagyobb.lehetetlen pontosan mérni UH-gal :)
A szerint a kínai? naptár szerint nézted már? a gyártáshoz viszonyítva mikor volt peteérés nem tudod?

Tündi.nálam úgy volt,hogy a csont a csonthártyát nem szakította át (gyerekeknél is ez szokott lenni) és ilyenkor nagyon hamar -maradandó nyom nélkül gyógyul a törés. Nem fog hamarabb törni a csontja sem,persze ahogy leveszik a gipszet nagyon-nagyon kell majd vigyázni rá 1-2hétig.De semmi negatívuma nem lesz ettől később :)

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Köszi az utána nézést..

Egész du. mellette mentem.Nem tud lassan menni csak rohanni,futva megy.. Megfogtam a kezét,hogy lassan menjen tök ideg lett rám.. Nem is tudom,hogy mit csinálok vele,ha leveszik a gipszet. :shock: Mert így rohanva bele-bele csúszik egy egy esés. Majd cipelgetem vagy magamra csatolom nem tudom..

Éva gyorsan hozta össze.De,hogy-hogyan pontosan ne kérdezd,egy pillanat volt,nem több..
varga tünde

Sziasztok!!

Tündi!

Jobbulást Dominak!!
Én még zöld-gally törésnek ismerem ezt a törést :oops: A csonthártyát nem érinti, nem mozdulnak el a törtvégek, illetve nem törik végig a csont. Ebben a korban már csak azért is begipszelnek, mert a gyerek nem tudja kímélni magát :lol: :lol: Megelőzésként is jó :lol: és védi is a kezét.
Nekem 2 évesen a kerékpár hátsó kereke bekapta a lábam, nem tört el, de hogy kíméljem begipszelték, mert nagyon nyughatatlan gyerek voltam (ki hinné?? :lol: :lol: ). Persze ettől annyire meglepődtem, hogy 2 hétig alig mozdultam :lol:

Évi!!

Gratulálok mégegyszer (és tuti még sokszor :lol: ) Pár napnak nincs jelentősége, hiszen az uh a méretek alapján saccolja meg a kort.
Azért izgi, hogy vajon mi lesz: fiu vagy lány? :lol: Nem is tudom mit kívánjak nektek!? :lol:
Na ezt gyorsan elküldöm, mert közben sütök

ágyöngyi

Milyen volt nálatok a Mikulás????
Nekünk nagyon jól sikerült, dobok pár képet:

Kép Kép

Sütöm a mézeskalácsot. Nektek már megvan?
Letakarítottam a polcokat, már fel lehet tenni a díszeket :lol: :lol: Annyira pókhálós volt, hogy szégyelltem volna feltenni így. :oops: :oops:
Viszont a csajok ajándéka már megvan :lol: :lol:

Képzeljétek: anyós most lesz 60 éves. Szombaton tartottuk a szülinapját és családi képeket csináltattunk neki fényképésznél, aki nem mellesleg a barátnőm :lol: :lol: Ilyenek lettek:
Kép Kép

ágyöngyi

Gyöngyi!

Nagyon szépek vagytok a képeken!
Boldog szülinapot a mamának!
Arik a csajok,ahogy kimentek a télapóhoz!
Nálunk az ovis ünnepség zártkörű volt,de óvónő elmondása
szerint ügyesen,önállóan kiment Kinga a csomagért. :lol:
De a télapózás csúcsa az általunk megszervezett Miku volt.
3 család és 6gyermek volt,egyik apuka volt a Miku,és nagyon profi volt.
Nagyon klassz jellemzéseket írtunk mi szülők,annyira meg voltak lepve a gyerekek.
Kinga nagyon talpraesett volt,jelentkezett,h.segít kipakolni a télapó zsákjából,és ő kezdte az éneklést is:lol:

Mézeskalács reciket légyszi hozzátok már nyilvánosságra(Tünditől is kértük)olyan szájbarágós kezdőknek szólóan! :wink:

Teszek majd képeket!

Kép

Kép
kory

Sziasztok!

Kory: én innen szedtem le azt a fajtát amit most csináltam :

http://videa.hu/videok/kreativ/karacson ... 20SyUoSa8Z

Nézd meg. Én kicsivel több mézzel csinálnám-csinálom a másodikat. Már felfalták a mostanit.. :) A nagynéném ajánlotta,hogy ha kész vagy, rakjad bele egy zárható dobozba,abba pedig szeljél bele körbe almát.Megcsináltam és tök jól vissza puhult tőle..:)

Rólunk rakok fel egy képet a gmailre.. :)

Nálunk is zárt körű volt a mikulásünnepség..

Nagyon szépek vagytok a képen Gyöngyi.. :)

Éva: hogy érzed magad?

Cleo:gyerkőcök mit kaptak a mikitől.. :)

No dobom fel a képet,mielőtt elfelejteném.. :roll:
varga tünde

Nagy lett a kép,de legalább jól látható.. :)

Ma kértem új kötözőt,mert már olyan koszos neki a külső része.Pedig ne nevesetek ki,mikor ebéd van meg ilyenek folpakozom a kötést,de így is össze koszozza. :?

Ma lesz az oviban a nyílt tánc bemutatója Beninek.Annyira kivi vagyok,hogy mi lesz.. :)
varga tünde

Sziasztok

Tündi.arik az új vonalzók :)
Kérünk majd beszámolót+ha csináltok képeket Beni-tánciról :)

Na a mézes-kali receptre én is kivi vagyok.a másik topikban írtak már le nekem egyet-ami bevált-ha gondolod Kory átmásolom ide.
Bevallom nekem az idei lesz az első mézeskalim :oops:

Nálunk is jött a Miki még péntek este (Apa személyében).szerencsére idén sem ismerték fel :) kaptak egy csomó csomagot+játékokat.azóta megy a csomagokból-táplálkozás 8)

Gyöngyi.nagyon szépek a képek-igazán jól sikerültek azok is amiket a profi csinált.szép család vagytok :)

Figyi csajok.digitális fényképezőképetek nektek milyen van,és hogy vált be.azért kérd.,mert anyuéktól azt hoz nekünk a Jézuska -és most nem akarok mellényúlni :)

Évi.hogy vagytok? képek?

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok,

képek még a fényképezőn, bocsi :oops:
Hulla vagyok - ismét.
Gyöngyi, szépek vagytok, majd lasan küldöm a kencét, de még nem voltam postán előtte meg fosi, úgyhogy nem jutottam semmire.
Tündi szépek a vonalzók és a képeket is megnézem mindjárt.
Andi egy korábbi kérdésedre, picurka 3 nappal a pé előtt készült :oops:, de akkori pé 9 napos késéséhez képest csak 6 naposra sikeredett, így maradtam terhes... De nagyon örülünk neki, mert ez a baba jönni akart és reméljük meg is akar ismerkedni velünk :lol:
Most már lassan a fiúknap is beadagoljuk.... Még nekem is furcsa a saját vonalzóm. Még szoknom kell. Pocim már kerekedik, a hasizomtalanságomtól, egész nap rossz a gyomrom -ez eddig nem volt a fiúkkal, de más bajom nincs szerencsére. És nem is lesz!!!!
Kory neked is egy elmaradt válaszadás: igen erős sárgát pisilnek a Lenkei multivitamintól és B vitamin szagú a pisi - ez vízben oldódó, ami nem kell kijön belőlük. Azért a narancssárga kicsit erős megfogalmazás, de tény, hogy megszínezi a vizeletet.
Sanyim fél 8-kor vonatol csak haza, pedig már 6 előtt elment és szerda-csüt sem lesz itthon. Új munkahely, be kell tanulnia. :roll:
A karácsonyi sütés-főzést egyelőre levettem a napirendről. Most pihi van, amikor csak tehetem elvégre hármaskának is megjár a jó és nekem is.
Pusszantás!

Éva

KépKépKép
agmano

Évi.

_Ha pé előtt 3nappal,akkor =lány :) :)

ANdi és

KépKép
KépKép
cleo27

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet: