Új privát üzeneted érkezett!

Enikő!
Mi is voltunk délelőtt Márkkal az ügyeleten, Ő is ugatósan köhög, láza szerencsére nem volt. Azt mondta a doki, hogy piros a torka, meg a garaton váladékcsorgás van. :roll: mondta a tantum verdét meg a köptetőt, szükség esetén a puffot.Antibigyót nem kapott.
Ti kaptatok?
Mondjuk olyan mintha most meg olyan görcsösen köhögne, lehet holnap elmegyünk a háziorvoshoz inkább. :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Enikő: gyors gyógyulást Boginak! Persze, símán lehet H1N1, de miért kell a dokiknak minden taknyos-orrfolyós-lázasra azonnal rámondani, hogy tuti azt kapta el? Akkor is, ha járvány van, ilyenkor "járványa" van a többi influenzának és a többi ugyanilyen tüneteket okozó víusnak is. :roll:

szilcsi: extrapolálnak, úgy jönnek ki a számok. A ténylegesen beazonosított fertőzöttek számát felszorozzák a megfelelő arányok szerint a teljes lakosság számára. A mikulás jó volt, semmi extra, csak a szokásos, azért HJ sokkal jobb Mikulás volt. :wink: Marcsi énekelt neki, de azt csak én hallottam, mert én guggoltam mellette, és belémbújt közben. :)

Láz: timika is írta, hogy csak Flóránál csillapították a lázat, Enikő is írta, hogy 38,5-re még nem ad semmit Boginak, többiek? :roll: Én szoktam már adni 38,5-re Panadolt, főleg éjjelre. 37,5ig semmit, de már 38-ra is kaptak többször.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára norus88 2009.12.07 14:46-kor.

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Zita: Nem kaptunk antibiotikumot, szintén Tantum Verdét javallott, köptetőt, lázcsillapítás, sok folyadék......meg ami ilyenkor szokásos.....
Boginak péntek este kezdett el "fájni a torka", szombaton köhécselt+köhögéskor fájlalta a torkát és vasárnap reggelre lázasodott be..... Azóta tart a láz, viszont a köhögés, már nem kínzó és nem ugatós, szépen jön fel a cucc....
Hidegpárásítót kapcsolj be neki, az nem ingerli a köhögést....
Ééééééééééés gyógyulást+++++++++++++++++++++++

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Norus: Én csak Viusnak csillapítom már 38-tól, (epilepszia -lázgörcs- miatt) a többi gyereknél várok, ha 38,5 fölé megy akkor adom nekik a csillapítót. De ezt tegnap az ügyeletes dokinő is így mondta, hogy 38,5 től érdemes csillapítani.... Ha rögtön "eloltod a lázát" a szervezete nem dolgozik meg a betegséggel szemben avagy az immunredszer erősítését nem végzi el....

Amúgy nemtom miért kell ezt mondani, kicsit "számonkérő" volt, mert megkérdezte beoltattam-e őket és én mondtam nem (és olyan lekezelően nézett, aztán mondta, hogy hát mindenkinek szíve joga....), de nekünk többen nem javasolták, mint amennyien igen (és olyan eü tudorok akiknek a véleményére adok), meg ilyen belső anyai hang is azt mondta NE, szal én nem bántam meg, nemtom miért de nem vagyok tőle becarva..... :roll: 8)

ceniko
Szeged

Enikő: értem, köszi, én eddig 38-at tudtam ugyanerre a szabályra. Na, ettől én is tartok, hogy ha kikötünk az orvosnál, rákérdeznek, és kiderül, hogy nem volt oltás, akkor esetleg a fejünkhöz lesz vágva, hogy tessék, itt az eredménye, mi megmondtuk előre stb...

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Norus: Érdemes elolvasni amit Gigike fentebb belinkelt, nagyon jó írások vannak benne :wink:
Éééééés küldtem neked privit is megerősítésképpen :wink:

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Enikő :) Jobbulást Boginak! A tünetek alapján szerintem is H1N1. Oscillococconiumot adjál neki :wink:
Szauna tényleg nagyon szép lett!! :)
Nekem is elküldenéd, amit Norusnak? :wink:

Norus :) Lázcsillapítás úgy van, ahogy Enikő leírta, Flórának csillapítom egyedül a lázát 38 felett, mert ő még nagyon kicsi. 38,5 felett csillapítunk csak, még Kristófnak is.
Antivirális szerek: Tamiflu és Relenza. Utóbbit be kell lélegezni, úgyhogy valszeg Tamiflut adtam volna (amiről korábban azt mondta a dokinénink, hogy már immunis rá a vírus, telefonban mégis ezt mondta :roll:)

Szilcsi :) Köszi, igen, szinte teljesen jól vagyunk, Kristóf és én köhögünk még néha. Lalócinak jobbulást! Hogy hogy csinálnak statisztikákat az ÁNTSZ-nél mintavétel nélkül, az számomra rejtély - és az is, hogy hogy kezdjél el 48 órán belül antivirális szert szedni :evil: :evil: :evil:

Hallottátok, hogy meghalt a szegedi kismama? :cry: :cry: :cry:

Pusz

KépKép

KépKép
timika

Enikő: Nekem is léci :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea: Ment :wink:

Timika: Minnyá megy :) Köszi jókívánságok átadva!

Most hívott Melinda (Lotti Bogival egy osztályba jár), hogy összesen 9 azaz kilenc gyerek volt ma az osztályban, a többi beteg és 180 gyerek hiányzik a suliból. :roll:

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Norus :)
Igen, holnap oltják Noémit is...
Miért döntöttem így? Azért, amit már leírtam régebben....
Mérlegeltem, és veszélyesebbnek érzem a vírus okozta szövődményeket, mint azt, hogy az oltás okozzon problémát. A vírus és szövődményei hatását már láthatjuk, tapasztalhatjuk, az oltásról meg csak azt hallom, hogy" x % az esélye, hogy ezt vagy azt okozHAT".
Hát én a valós bajtól féltem a gyerekeimet. Ennyi.
Lehet érte hülyének nézni, de rengeteget gondolkoztam rajta, és ÉN így látom jónak, az ÉN anyai ösztöneim ezt súgják.

Lázat én is csak 38,5 felett csillapítok, ill Noéminek még popsiban mérve 38,5 felett, tehát igaztából 38 felett.
Noémi is köhécselt múlthéten, de csak egyik éjjel ment fel picit a hője, Nurofen után félóra múlva teljesen láztalan volt, és vissza se ment Neki, csak kb 37,5 körül. Nem kapott gyógyszert, az Aloe First-t fújtam a torkára (szerencsére símán kinyitja a száját és hagyja, hogy befújjam), ill. aktivátort csepegtettem az orrába, ami rendesen elindította a cuccost belőle, 2 nap alatt ki is pucizta az orrát teljesen. :)
Emellett kapja a Grapefruitmag cseppet, a Vironal-t, és az Aktivátort szájon át.
Tehát 3 nap alatt letudtuk, és ezt - az előzményeket tekintve - Noéminél jónak tekintem! :)

Ilcsi :)
Örülök, hogy előkerültél, már sokat gondoltam Rád, hogy mi lehet Veled...
Én örülnék, ha jönnél 12-én! :D De majd látod...

Enikő :)
Tényleg nem szép dolog a dokitól - meg senkitől - hogy "számon kéri", vagy "lecseszi" azt, aki nem oltat...
Én megértelek Téged is, és mindenkit, aki ódzkodik az oltástól. Eszemben sincs hülyének nézni ezért vkit, és főleg meggyőzni nem akarom.. Nekem is vannak kételyeim, de bennem erősebb a vírus okozta bajoktól való félelem. És döntenem kellett.
Mindenki nyilván a legjobbat akarja a gyerekeinek, és ki ezt, ki azt a megoldást találja annak. De mindenki döntését illik tiszteletben tartani, még egy orvosnak is.
Boginak jobbulást!

Zita :)
Márknak is jobbulást!!

Most lépek, vacsi...

Kép
Kép
zituska28

Ha már Enikő megemlített, és vki még emlékszik ránk :), javítanék, 108 beteg gyerek van a suliban.
Lottika is belázasodott :( , 38.3, nyomja az ágyat, kicsit köhög. Hála jó a kedve, vacsizott is rendesen.
Holnap orvos. Én sem vagyok jól -hőemelkedés, hidegrázás-, sajna van egy kolleganőm, aki a tp. összege miatt inkább melózik, mint otthon lenne. :twisted: Holott beteg a fia. :evil:

Amúgy a suli remek, Lotti imád járni. Tele van élményekkel, okosodik napról napra.
Lindus éli a kiscsoportos ovisok gondtalan, csintalan életét.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Üdv.

Szilcsi, ha nem lázasodik be Lali, akkor simán megkaphatja a szurit. Remélem, nem lesz nagyobb baja az orrfolyásnál! Peti most köhécsel és orrfolyik, de egyékbént kisördög.

Enikő, azzal kapcsolatban egyetértek, hogy jobb túlleni rajta, én csak az orvost nem értem. Attól hogy járvány van, NEM mindenki lesz beteg az adott vírussal, és a H1N1-et a sima influenzától csak a mintavétel választja el, ami, mint kiderült Timika írásából is, még kérésre se mindenkinek jár.
Lázcsillapító nekünk Panadol van, és a legutóbb írattam Amidazofen kapszulát, ezt a kettőt is lehet felváltva, de szerencsére elég szokott lenni az előbbi, de jobb félni.
Oltásról való számonkérés ügyileg Zituskával egyetértek, és mi van, ha nem adatod be a szurit. Semmi, neked így a jó. Másnak megy máshogy, és mégis forog a Föld.

Norus, napközben én sem adok 38 fokig semmit. Este igen, de akkor az előírtnál kevesebb gyógyszert adok, ha nem hat, úgyis kiderül.

Ági és
KépKép
exdeus

Enikö! Nekem is légyszi a privit!! Meséltem egyszer tervezek szaunát épittetni, a villany ugy lett kiépitve az egyik helységbe direkt hogy alkalmas legyen majd erre.

Nóri! Nappal én sem csillapitok 38,5-ig de alvás elött már igen. Mert nálunk sokszor akkor ugrik meg és akkor a gyereknek sem jo ha álmában érzem forronak és folyton mérem ill kupozom, v szirupozom. Vettél ezüstöt, kipróbáljátok?

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kép Kép Kép Kép Kép

Sziasztok,dobok egy pár képet,Barniról,és alatta a tortája.............
Bár már 4 éves elmúlt,nem 3 éves 11 hónapos!!!! :oops: :oops:
Olvaslak benneteket,ahogy lesz időm jelentkezem............. :wink:

Kép
bibi226

Enikő,hétvégén elszaladsz a játékokért???
Puszi

Kép
bibi226

Sziasztok!!

Mi egy hete ébredtünk arra, h Ábel köhög. Nem ugatósan, hanem olyan "recsegősen".. Baby luuf kenőccsel bekenegettem a mellkasát, jól betakargattam és aludt. Láza nem volt, orra nem folyt, reggel nem is köhögött így ment oviba. Délben mentem érte, szólt az óvónő, h baj van, fulldoklik, ömlik az orra....itthon semmi baja, kettőt nem köhintett és az orra sem folyt. nem akartunk orvoshoz menni, mert tartok attól, h a rendelőben szedünk össze valamit, így oviztunk. (előző héten voltunk dokinál, kutya baja volt akkor is). Azóta sincs nyoma betegségnek. legalábbis itthon.

Tegnap azzal fogadott az óvónő, h nem hall a gyerek....elmondta mi a feladat és Ábel nem azt csinálta amit kért, így szerinte nem hall.... :evil: :evil: kész vagyok ettől az ovitól!!!!!!
Több anyuka panaszkodik, kiderült, h a játszóteremben kereszthuzatban !!!! szaladgáltatják a kicsiket, az udvarra úgy mennek ki, ahogy éppen képes felöltözni a gyermek .....igazából nem tudom mit tehetnénk, de nagyon mérges vagyok!!!

Oltás: én attól tartok, h esetleg bújkál bennem valami, ráoltanak és esetleg emiatt alakul ki valami betegség. Így még mindig bizonytalan vagyok.

Barninak boldog születésnapot!!
Szupik a képek!!!!!!!

MINDEN BETEGESKEDŐNEK GYÓGYULÁST!!!!!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!

Sajnálattal tapasztalom, hogy sok a lázas beteg. Dávid is az, 38-ig megy fel neki és kb. fél óra múlva magától le is megy, no meg szinte ordítva sír néha, kb negyed óráig, fáj neki valami, ezért voltunk orvosnál, -nem kockáztatok ebben a fura H1N1-es időszakban,- de dokinéni azt mondta, szerinte csak a foga miatt nyűgös, így maradtak a homeopátiás nyugtatószerek. Nem bánom, csak nagyobb baj ne legyen! Doró nem lázas, tüsszög, köhög kicsit, de más nincs.

Én biztosan nem tudok menni hétvégén a buliba, -amúgy nem vagyok nagy bulizós-, mert esküvőre-lakodalomba megyünk, de jó szórakozást Nektek! :lol:

Enikő: A szauna gyönyörűűűűű! Én is el tudnám viselni a látványát az álomházunkban! :D Majd ha utóbbi meglesz és még aktuális, megkereslek!

Kicsit zavar, hogy Doró semmit nem mesél az óviról. Még ha kérdezzük, se nagyon beszél, mi történt, pedig most sorra jöttek az élmények, Télapó jött, színházoztak, stb., de csak az óvonéniktől tudom, hogy nagyjából mi történik vele egész nap! :shock: Nálatok is ez van-volt??? Jajj! Még szoknom kell ezt az elválasztódást! :shock: Rossz belegondolni, hogy kezd kicsúszni a kezeim közül. :) De ez az élet rendje! Amúgy nagyon szeretjük az óvit, én is maximálisan meg vagyok vele elégedve, eddig, és ő is nagyon szeret járni!

KépKépKépKép
hefe

Dorottyának nagyon sok boldog 3. szülinapot kívánunk! :D
20140113113746

Sziasztok!
Minden betegnek gyors gyógyulást!
Szülinaposoknak sok boldogságot!

Zituska!
Mi az az aktivátor? :oops:

Hefe!
Már irtad,de melyik oviba is jártok?
Igen,nagyon nehéz elengedni őket.Onnantól már nem úgy tudnak figyelni rájuk,mint mi..
Majd megered a nyelve idővel.

Zsuzsu!
Hát ez nem hangzik túl jól..Mondtad neki,hogy voltatok hallásvizsgálaton?
Esetleg a házidoki rápillanthatna a fülére,nem húzódott-e rá vmi..
Huzat.:(

E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Sziasztok!

Edit!

Ha valami a fülére húzodott annak nincs jele??????

Szívesen elviszem dokihoz, de amikor 10 napja voltunk, kora reggel már tele volt a rendelő köhögő betegekkel.... Igaz úgy csináltuk, h én bementem, foglaltam a sort számunkra és apával akkor jöttek be a srácok, amikor az előttünk lévő bement. Így is félek.....
Régen ahol laktam a gyerekrendelőnek két bejárata volt két váróval. AZ egyikoldalon várakoztak a betegek, a másikon aki oltásra, tanácsadásra mentek. Természetesen én sem tudom megítélni ki beteg és ki nem, de akkor is beszari vagyok....

Természetesen mondtam a hallásvizsgálatot, a vezetőnek a beiatkozáskor meg is mutattam a leletet.

Hefe!
Sajna Ábel sem beszél az oviról, de ugye nálunk ez nem meglepő.... :evil:

Szerintem annyi élmény éri Dórit, h kell idő, amíg belerázódik....

Jobbulást Dávidnak!!!Jó bulizást a 7végére!

Kértél képet:

Kép mézeskalácskóstolás

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Zituska: a First-öt torokra már én is hallottam, de engem eddig visszatartott az, hogy rá van írva, hogy csak külsőleg. :roll:

Enikő: köszi a levelet, válasz folyamatban! :wink:

Karmen: nem vettem még kolloidot, az a helyzet, hogy mostanság sokat költöttem vitaminokra, ilyen-olyan gyógyhatásúakra, most visszafogom magam. Bár, ha belegondolok, hogy azt írja, szembe is mehet (kötőh-gyulladáshoz gondoltam rá), és ha hígítva spray-be tölteném, torokra is tudnánk spriccelni… :roll: Nektek meddig elég egy üveg?

hefe: Dorót isten éltesse! Marcsi se mesélt SEMMIT kiscsoportban, én mindent Beától tudtam meg, mert Gréti mesélt. :lol: Most se mesél sokat, de már többet. Húzkodni belőle felesleges, ha mesél, akkor általában magától kezdi el, akkor visszakérdezgetek, és akkor mond ezt-azt.

Nóra
KépKép KépKép
norus88

sziasztok!
Régen jelentkeztem mi apával tegnap kaptunk H1N1oltást Pisti pedig hétfőn kapja meg. Én nem foglalok állást mindenkinek szíve joga eldönteni kell e oltás vagy nem nekem sok barátnőm dolgozik intenzív osztályon (gyerek, kör ITO), jobbnak láttam beoltatni magunkat, pedig nagyon ellene voltam de olyan emberekkel beszélgettem akik tényleg értik a dolgukat és látják mit okoz ez a rohadt vírus. Másrészt ha kb 2 millió ember beoltatja magát akkor elkerülhető a nagy járvány, erre biztos jó ha másra nem is.
na eleget okoskodtam:-) dolgozom tovább Pisti még mamázik tök jól elvan bár nagyon hiányzik már
pusz
Rita
ritareni

Sziasztok!

Edit :)
Az Flp-nek egyik terméke az aktivátor.
100%-os tisztaságú aloevera gél.
A homeos dokinénink ajánlotta, mi már régóta használjuk, nagyon sok mindenre jó, mi most főleg vitaminpótlásnak használjuk, naponta kapják a gyerekek, de mint írtam, remek orrcsepp és szemcsepp, de tudni kell, hogy nagyon csíp! Az én gyerekeim már megszokták, Botival eltereljük róla a figyelmet, hogy angolul számolunk 10-ig, ez nagyon tetszik Neki. Noémit meg egyszerűen nem zavarja...tüsszög kettőt, és kész. :o

Norus :)
A First ugyanaz, mint az Aktivátor, csak van benne még 3-4 gyógynövény.
A dokinénink szerint nyugodtan mehet egész kicsinek is, csak ők nem szokták engedni, hogy befújd a torkukat. De ha hagyják, akkor nincs akadály.
Nekem ilyen perverz gyerekeim vannak, Noémi is símán tátja a száját, Boti meg hozza, hogy "Anya elfelejtettél fújni a torkomra, pedig ez olyan jó!" :lol:
Az Aktivátorhoz és a First-höz is az van írva, hogy külsőleg, de mehet nyugodtan belsőleg! :wink:

Ma oltotta dokinéni Noémit, és egyáltalán nem piros már a torka, teljesen negatív minden tekintetben, orrfolyás is nuku, pedig még pár napja elég gatya volt.
Ez nekem most nagy siker, remélem hasonlóan átvészeljük a telet, nagyon bizakodó vagyok! :D

Kép
Kép
zituska28

Üdv.

Kármen, nálunk már volt úgy, hogy Petit felkeltettem, mikor nagyon forró volt a buksija, szépen benyomtam a szájába a Panadolt, és aludt is tovább.

Bibi, még mindig huncut tekintetű a fiad. Jó volt a tortája.

Zsuzsu, össze kell fogni és szólni kell az óvodában, hogy ez nem mehet így tovább. Egy háromévesnek még nem feladata, hogy korrekten felöltözzön, az óvónőnek meg pont az lenne a dolga, hogy erre (is) figyeljen, ha nem megy neki, mehet máshova, vagy kérjen magának önállóbb, nagyobb csoportot. Ne haragudj a kitörésért, de ez engem nagyon felháborít, Peti, ahova jár, még egy óvónő szájából nem hallottam ilyet... (Mármint, hogy egy háromévesnek kötelező önállóan felöltözni.)
Nálatok a rendelőnek csak egy ajtaja van??? Nem kötelező min. kettő? Nincs fertőző beteg váró sem? Nálunk úgy van, hogy van a "rendes" bejárat, és van egy másik, ami hivatalosan a fertőző beteg váró, de ha épp nincs bent senki, akkor arra mehet az, aki pl. szurira jött.

Betegség: héten no ovi, Peti köhög és kicsit fullad. Holnap leviszem a dokihoz, de szerintem csak a szokásos nátha, mert láza nincs. Így köptetőt kap, és ha kell, adok neki Ventolint.

Hefe, Peti se mesél. Mindig azt mondja, hogy most nem ér rá elmondani, mert játszik, eszik, stb. De azért néha kicsúszik a száján ez-az, de az nem valami sok. :)

Zituska, alapvetően Peti is ilyen perverz, mert neki is mindent be lehet adni. OK, néha kicsit küzdeni kell, de az átlaghoz képest egészen jól, sőt kiválóan kezelhető.

Na megyek, szép estét!

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok Lányok!

Aki használ már régebb óta ezüst kolloidot meg tudná mondani, hogy egy 3,5 évesnél hogyan kell használni? Külsőleg vagy belsőleg is lehet? Mennyit kell/lehet adni belőle nekik? Torokfájásnál sprayzni célszerű vagy lenyelhető? (Dokinéni azt mondta, hogy legjobb lenne gargalizálni, de Dórika azt még nem nagyon tud, mert általában felét lenyeli...) Tényleg jó egyébként? (A Kabayban az egyik gyógyszerész azt mondta, hogy belsőleg ne, mert elöli a fehérjéket is...bizonytalan lettem egy kicsit...)

Mi a véleményetek a Biopharma által forgalmazott ezüst kolloidról (Sas gyógynövényben nemrég volt/van akciós), illetve honnan szoktátok vásárolni?

Ha valaki tud tanácsot adni, írjon légyszi!

Köszi:

Mónika

vesm

Gigike,

nem tudnád esetleg elküldeni az eredeti angol linket/cikket, mert ez sok helyen elég értelmetlennek tűnik...nekem nagyon "google-fordító" szagú.

M.

vesm

Zituska!
Köszi.Mostmár okosabb lettem. :wink:
Jó lehet,ha Noémit így helyrehozta. :wink:

Zsuzsu!
Bocs,a gyorsolvasás miatt félreértettem a mondandódat..
Milyen orrfolyás az ami csak addig ömlik,míg az óvónéni látja?
Mert mondjuk a mozgástól beindulhat,de gondolom otthon is mozog eleget Ábel,akkor meg otthon is csak feltünt volna... :roll:
Megértem,hogy nem akarsz rendelőbe menni,én se mennék,csak ha indokolt..
Sztem mondd el az óvónéninek így ahogy volt,és meglátod,hogy reagál...

Nem tudom mennyi idős az óvónéni,mert van úgy,hogy pl kezdő óvónénit kóstolgatnak a dajkanénik és nem mennek neki segíteni.
Akkor szegény tényleg nem boldogul..
Más indokot nem tudnék mondani..
Illetve igen,csak nem akarok.
Egy jó tanács.Először az óvónénivel próbálj zöldágra vergődni, mielőtt bármit lépsz.Csak ha nagyon nem boldogulsz vele akkor keresd a vezetőt,jobban jársz.
Mert visszájára sülhet el. :wink:

E.

szilde
Szeged

Ezüst kolloid: Karmen, ezt találtam, ez jóval olcsóbb, de ki tudja, milyen: :roll:
http://www.bioszallito.hu/DrJuice-Ezust ... rmek-89533
Itt azt írják, felbontás után 90 nappal elkezd csökkenni a hatékonysága, a tiétekre van írva ilyen? vesm: Elöli a fehérjéket, ezen vajon mit értett? :roll: Gargarizálni, peeersze. :lol: Inkább a fújás! Én ilyet tudok az Ökoneten keresztül, Karmennek is ilyen van:
http://www.biocom-usa.com/index.php?bio=product&p_id=33

Zituska: akkor fogom használni, sőt, teszek bele gf-mag cseppeket is. Dóri is hagyja a befújást, a Tantum verdét is nagyon szeretik, csak azt ugye most a homeopátia miatt hanyagolom. Egyébként a lányok is mindent megesznek szépen, amit adok nekik, a pocsék ízűeket is (pl. Sinupret, propolisz).

Zsuzsu: sajnos ilyenek majdnem minden oviban vannak. A miénkben is látok ilyen nemodafigyelésből eredő dolgokat, de múltkor pl. a játszótéren találkoztunk egy csoporttal (Hunyadi téri oviból jöttek éppen, de nem egyedi jelenség), minden második gyereknek totál kivolt a nyaka, vagy csak félig volt rajta a cipő, egyik a kavicsot ette, a másik ivott a mászókán összegyűlt esővízből…

szilcsi, immunerősítés:
http://www.peithner.hu/index.php?pid=19

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Norus!
Pfhijj, akkor óvónéni nagyon figyelt rájuk...:(:(

E.

szilde
Szeged

Nóri, Vesm! Én pici vizbe csepegtetve szoktam adni, Van a csepegtetön egy jelőlés annak a felét kapja a gyerek, magamnak meg a jelőlésig. Nálunk régóta megvan, mert csak ha betegek vagyunk adom. Akkor viszont elég volt eddig 2 nap, hányásra, lázra stb. Igaz Norbinak a multkor nem ment le a láza, de 2 nap mulva kutya baja sem volt. Én nem adnám tartósan mert antibakteriális hatásu, akkor meg gondolom én a hasznos bélbacikat is előli, igy csak betegségnél adom.
Torokba nem fujtam, akkor is lenyelik. Nálunk bajuk nem lett töle, mondom ritkán és rövid ideig van alkalmazva. Napi 1-2x adagolom olyankor

Nóri! Teszvesz-en is van olcsó ezüst, de én nem mertem még venni, mert utána olvastam, nem irtak márkát csak hogy nem mindegy mennyire aprók az ezüstszemek benne, ha nem elég kicsi káros, szoval valahogy nekem az Ökonetben megbizhatóságom van, az ismeretlenekben meg nem, nem mertem kockáztatni.
Jo lenne ha valami hozzáértö orvos elmondaná, meg tudná mondani melyik gyártó termékét lehetne venni, mert az Ökonetes még igy forgalmazói áron is horror:(

Enikö! Várom a szaunás infokat én is!!

Dorónak, Barninak boldog szülinapot!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Köszönjük a szülinapi köszöntéseket, már majd 1 hónapja volt, szerintem akkor is felköszöntöttétek, csak a vonalzót nem sikerült eddig átállítanom :oops: , de a minap bepótoltam a lemaradásom! :)

Edit: A Petőfi Telepi Óviba járunk, a Főtéren, családias kis óvoda. Kedveljük, csak elég messze van tőlünk...

Zsuzsu: Nagyon jó ez a kép Ábelről! :lol: Nagy huncut! Az önálló öltözködést pedig nem gondolhatták komolyan! :evil: Én is tutira ki lennék akadva miatta! A hétvégi jókívánságot meg köszönöm, ránkfér a szerencse, még nem voltunk 2 gyerekkel kötött rendezvényen. :?

Dávidka jól van, egyáltalán nem lázas már, de teljesen tele van az orra, szörcsög és leszívni sem lehet. A váladék miatt evés után rendszeresen hány. Nem is biztos, hogy a foga miatt, hanem lehet, hogy azért, mert 1 hete romokban a konyhánk és zavarja a por! (most ez az újabb feltevés...) :roll: Tegnap voltunk tanácsadáson, 10240g és 74 cm. Csak 10 dekát hízott majd 2 hónap alatt! :D Az is igaz, hogy mióta taknyos, inkább csak szopik megint. :oops:
Holnap családi délután, Luca napi hagyományokkal az óviban, már várom. De nálam is jobban várja Apa. A múltkor együtt mentünk Doróért, és olyan édes volt, teljesen izgatottan kérdezgette, hogy melyik a Doró helye, mit kell hazavinni, meg mi hol van, meg túlbuzgó apuka módjára kiolvasta a faliújságot. :lol: :lol: :lol:

Nos, mindenkinek szép hétvégét!
eszter

KépKépKépKép
hefe

sziasztok
VESM inkább elküldöm a magyar oldal cimét,itt még találsz nagyon sok H1N1 virussal kapcsolatos cikket és igy találod meg az angol oldalt is.
http://www.natursziget.com/page.php?show/articles/list
Mindenkinek gyogyulást kivánok.Szerencsére mi szedjük a homeos bogyokat és kutya bajuk a fiuknak :lol: remélem igy is marad :D
gigike32

Hallé!

Nálunk is mind a 4 beteg, láz+torokfájás+erős köhögés, AB kapnak. Vasárnap Bogi lázasodott be, ő kezdte, aztán hétfőre Marci, keddre Zaza, szerdára Vius!
Kedden viszem vissza őket kontrollra! És gőzöm sincs mi lehet ez. Kint szerbába minden gyereknek automatice leveszik a tenyésztést akinek torok problémája van (INGYEN!!!!)
Nemtom itt ménem??????

Megyek tanulunk Bogiva, elég sok a lecó, ahhoz képest, hogy 7 gyerek van az osztályban, bár végülis csak ismételnek.....

ceniko
Szeged

Barni is beteg,összeszedett valami vírust,kedden csörögtek rám az oviból,és szuper módon én is elkaptam,basszus tegnap nem bírtam felkelni az ágyból!!!!!!!!!!!
Fasza,biztos örülnek a munkahelyemen!!!
Ráadásul még sehogy sem állunk a karácsonyi ajándék bevásárlással............

Exi,Zsuzsu,köszi a dícséreteket! :D

Kép
bibi226

Zitus, köszi a hiányolást! :D Még nem tudom a holnapot, ha megyek, rádcsörgök délután. Hány óra felé mész, megint 10 körül?

Bibi, sajnálom, hogy benyeltetek valamit, már jobban vagytok??? Gyógyuljatok!

Enikő, nektek is soksok gyógypuszi!!! Ma este az M2-n lesz apa filmje, 22.40-kor vagy 45.kor, már nem emlékszem. :oops:

Lali is beteg, kötőhártyagyulladása van. :( Tegnap mikor mentem érte a bölcsibe, azzal vártak, hogy tiszta vér a gyerek szeme. Nem tudom, miért nem tudtak felhívni napközben, mikor észrevették??? Utána meg közölték, hogy ma csak akkor veszik be, ha viszek orvosi igazolást, hogy nem kötőhártyagy. :roll: Érdekes, Anett mesélte múlt héten, hogy volt Málna csoportjában egy kötőhártyagy.-os kisfiú és szóltak a szülőknek, hogy figyeljék a gyerekek szemét... :roll: Ő mehetett, Lali meg nem??? Na nem mintha vinni akartam volna így, csak a módszer képeszt el, hogy a másik gyerek meg mehet így???
Reggel voltunk dokinál, mert Lali azt mondja, hogy Kristóf nyomta ki a szemét, vagyis hogy egy kispajtása bántotta a szemét, mutatta is, hogy belenyomta az ujját a szemébe, a gondozónők szerint meg nem volt konfliktusa senkivel... :roll:
Doktornéni nem tudja eldönteni, hogy sérülés vagy kötőhártyagy., kaptunk rá Rifampicint meg kamillával mosom naponta többször.
Tegnap megkapta a H1N1 elleni szurit, semmi baja nem volt, se hőemelkedés, se nyűgösség, semmi. :D
Nekem ma van a céges évzáró, most kezdődött egykor, naná hogy itthon dekkolok... Nagyon mérges vagyok. :twisted: Főleg a bölcsire, hogy engedtek valakit fertőző betegen járni, így most mi is szívunk jó nagyot... Fontos lett volna nekem ez a mai rendezvény... :twisted:

Kép
szilcsi

Ja immunerősítés: csajok szerintem az is nagy dolog, hogy 3 hetet járt Lali bölcsibe betegségek és megszakítás nélkül. Ez alatt egyszer volt pici köhögés+orrfolyás, nem durva, csak épphogy, 3 nap alatt sikerült kijönni belőle. Én nem hinném, hogy sokat betegeskedik, ahhoz képest, hogy 2 évesen bölcsibe jár. :shock:
Amúgy reggel kap 10 csepp grapefruitmag olajat, este pedig 10 csepp Cebiont, mást nem.

Kép
szilcsi

Sziasztok!
Mi holnap megyünk Pistiért, hétfőn kapja a H1N1 oltást.
Ilcsi, basszus ez nagyon gáz, én még nem tudom viszem e a jövő 7-en bölcsibe, de ha így állnak a dolgok a kötőhártyagyulladással lehet hogy meggondolom, bár jövő7-től vizsgaidőszak, szóval így se tudom hogy fogok tőle tanulni, meg a másik millió dolgomat intézni mert már megint egészségnapozok csak már most egyetemi:-) koncert+ sok bigyó amire egyedül vagyok és januárra szerződésekkel is kész kéne lenni mert indul a kampány.
na ennyi jobbulást a betegeknek
rita
ritareni

Találkoztam tegnap egy régi ismerőssel, az ő fia is lebetegedett nemrég (magas láz pár napig), és mivel előtte éppen be akarta oltatni H1N1 ellen, kérte, hogy vegyenek tőle mintát (fizetősen persze), hogy tudják, érdemes -e még beadatni, vagy épp akkor esik át rajta. És azt modták neki, hogy már nem lehet kérni, nem vesznek mintát senkitől, meg már úgyis mindegy (pénteken lett lázas, hétfőn vették volna a mintát), nem lehet kimutatni. :shock: Akkor most hogy van ez??? :evil:

Enikő: miért ne lehetne akkor tényleg H1N1? Azt mondják, leginkább ez a nagyon gyors terjedés jellemző rá. :roll: (A fent említett ismerős családnál azért zárták ki a dokik, mert nem kapta el más a családban.) De ha nem is az, akkor is vírus, minek az AB? :roll:

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Betegeknek jobbulást!!

Ilcsi :)
Sajnálom Lali szemét, de ha tényleg kötőhártya gyuszi, a Rifampicin gyorsan rendbe hozza.
Holnap sztem 10 előtt nem megyünk, valszeg jön Apa is, feltéve, ha Anyósék bevállalják a gyerekeket.

Noémi is megkapta kedden a a H1N1 elleni szurit, kutyabaja se volt tőle.
Most óvom, amennyire lehet, nem viszem magammal az oviba Botiért, meg vásárolni se, nehogy most a két hét alatt szedje össze. :roll:
Botiék ovijában elmarad az Adventi ünnepség a járványra való tekintettel. :roll:

Kép
Kép
zituska28

Ilcsi: Nagyon sajnálom Lalit :( Gyógyuljatok!!! Meg a mai céges bulit is sajnálom, hogy lemaradtál Úgy tünik, Lali mindig akkor dől ki, amikor Te mennél valahova. :cry: "Jól" időzít a gyerek.... 8)
Apátok filmjét ma megnézem KÖSZI 8)

Norus: Azért kaptunk AB-ét, mert Boginak meg Marcinak a tüdejére húzódott, Viusnak meg nagyon rondák a mandulái... :cry: Tehát felülfertőződött 4ből 3nál. És én sem tudom mi ez, de a B sulijában már az 1/c-ben is csak 8 gyerek volt ma. Kb az osztályok 70%-ka kidőlt....

Bibi: Én is hadd dícsérjem már meg a fiadat, annyira gyönyörűséges gyerek :) Gratula szülinapjára :) Jobbulást kívánok Nektek!! Mi bajotok van amúgy? Mik a panaszok konkrétan??

Zsuzsu: Ábel is nagyon édes. Ez a szemüveg az ő mérete? Tényleg picit nagynak tünik, viszont jól áll neki és nagyon ügyes, hogy nem szedi le magáról!!!!!!! :)
Óvónénikre meg no komment, mondjuk én sem szoktam túlöltöztetni a gyerekeket, mert sztem mi szülők tesszük őket fázóssá, ha már +10 fokban overált adunk rájuk (akkor mit adok ha -15 lesz???) Szal én idén még elő se vettem a sálakat pl, nyilván sapi van rajtuk (nem téli) Én inkább rétegesen öltöztetem őket és vékonyabba. Vannak ilyen hülye fixaideáim! 8)

ceniko
Szeged

Szilcsi!
Jaj nagyon sajnálom,tényleg jó lenne tudni,hogy másik gyerek nyomta e meg a szemét vagy kötőhártya! Hát mindkét eset elég durva :( Sajnálom a bulit is!
Mi is betegek vagyunk, tegnap óta, kezdődő középfülgyulladás a jobb fülében. Kedden megy majd bölcsibe ha minden ok,de láztalan a kedve jó, csak közölte szerda éjjel, hogy fáj a füle meg sírdogált! Antibogyót kap :( de hát erre muszáj! Mondjuk nem csodálkozom,hogy ráment a fülére, mivel gyakorlatilag amióta bölcsis folyamatosan taknyos, náthás! :?
20140113113746

off
Ilcsi: Megnéztem a filmet :cry: nem találok szavakat...... A férjed egy igazán különleges ember! Le a kalappal előtte (és előtted is, mert minden sikeres férfi mögött egy nő áll :wink: ) A továbbiakhoz nagyon nagyon nagyon sok sikert kívánunk Lajosnak!!!++++++++++++++++++++++++
on

ceniko
Szeged

Üdv.

Enikő, javulást a gyerkőknek. Peti is beteg, bronchitise van. AB keddig, kedden kontroll, és ha minden jól megy, szerdán óvoda.

Szilcsi, a kötőhártya gyulladás fertőző. Ezért kell orvosi igazolás. Petinek is volt nemrég, három nap alatt helyre jött Tobrex szemcseppel.
Hát én csak most olvastam, hogy volt a férjed filmje...sajnálom, de mondjuk le is maradtam volna róla, mert tegnap volt a céges bulink.

Ági és
KépKép
exdeus

Szilcsi!
Hogy van Lali?Kötőhártya gyulladás volt? Én elaludtam a férjed filmjét,vagyis mire kezdődött. Milyen film volt? Miről szólt?Nem adják le újra? Engem is érdekelne!
20140113113746

Enikő,Szilcsi,köszi!! :lol: :lol:

Hát Barninál hétfőn este kezdődött,éjszaka nagyokat nyögött(már akkor gyanús volt hogy valami nincs rendben........
Mivel se láza,se hőemelkedése nem volt,vittük oviba,szóltunk az óvónéninek,hogy nézzenek már rá Barnira kicsit jobban,1/2 10 fele fele rácsörögtem az Erzsike nénire,azt mondta semmi gond a Barnival,tornázott 1000,és most nem reggelizik,hanem zabál........... 8)
11-kor hívott hogy Barniak 38,9 a láza...... :cry:
Este volt ügyeletben a doktornénink,elvittem egy picit piros volt a torna,és mondta hogy van egy ilyen új vírus,várható a hányás ,hasmenés is,és nagyon fáradt ,leverdt az ember........
Basszus másnap éjszaka ,nem tudtam hogy üljek,vagy álljak a wc-n
Barni még tegnap is lázas volt,pedig szedi az Ab,iszonyúan,kb 5 percenként folyik az orra,rengeteget alszik(unk),és most a szeme is könnyezik!
Holnap visszaviszem az orvoshoz................... :cry: :cry:

Szilcsi,az urad filmje engem is érdekelne!!!

Kép
bibi226

Exi: gyors gyógyulást+++++++++++++++++++++++

Bibi: Basszus nagyon sajnálom!!!! Gyógyuljatok mihamarabb+++++++++++++++++++++++++++++ Ez elég gázul hangzik, enyimek is nagyon nagyon köhögnek még mindig, és itt is brutál orrfolyás van tiszta sebes már a nózijuk, viszont nem "elesettek". Mondjuk Vius rengeteget alszik, meglepően sokat és elalszik pl kanapén, fényes délelőtt. Zaza meg az ellenkezője, pörög ezerrel, sztem lehet hogy a köhögés gyógyszertől ilyenek, este 10kor még ébren van és reggel 7kor már kakukkol, pedig ő jó alvó.... :? Viusnál meg lehet hogy az epilepszia gyógyszer és a köptető együtt ilyen hatást vált ki...... Eszméletlen......... :(

Marci és Bogi is jócskán köhögnek még... :roll:

ceniko
Szeged

Enikő!
Nálunk is Szandinak már elfogyottt az antibigyó, Márknak még van, de még mindig hurutosan köhögnek, és dől a takony is! :roll:
Már a tököm kivan! :roll:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Zita enyém is! :cry: :cry:
Most voltunk Zazival az ügyeleten, tüszős mandulagyula és bronhitis és kiakadt a doki, hogy csütörtökön amikor mind a 4et elvittem dokihoz, ménem kaptunk, AB-ét???? Hisz 4-ből 3-an kaptak, Zazi ménem? Hát mondom mittomén ménem, nem én írtam fel.... :shock:
Most kapott Ospamoxot, Ventolint, Rhinatiolt (már nem elég a Stodal sajnos :cry: ) , orrtisztítás és a szokásos.....
De ma egész nap a seggembe van és üvölt és a szájába van a keze, már tiszta kiütés az arca, meg a szája a nyáltól az orra sebes az orrfújástól..... és egy Istenért nem akart délbe aludni....... :cry:
Vius meg egész nap fekszik és szopja az ujját.... :roll:

Bogi meg Marci meg ölik egymást... Marci kergette Bogit, mert Bogi dobálta játékkal (marha nagy a fegyelem, de hát bakker nem lehetek mindig bent a gyerekszoban velük!!!!) és felbotlott a szőnyegbe és betalált az ágy szélébe arccal. Csupa kék zöld, lila a jobb arca, persze hatalmas üvöltés.... Marci is ordított, mert B szemen találta valami akármivel (még persze rá is jáccik mindkettő, hogy isssssssszonyatos fájdalmaik vannak, főleg Marcinak ááááááááááá tőle kész vagyok, igazi férfi a 38-as láznál már őrült fájalmai voltak, alig maradt életben, meg aztán kis szúnyogcsípéstől kész van.... Én elhiszem, hogy fáj, ha felbedobják egy plüssmacival (B ált. azokat szokta dobálni) de azé nem kéne a földön fetrengve 15 percet visítani.....ááááááááááááááááááááá

Aztán szegény Vius, olyan kis esetlen, mindig rossz helyen van,a nagyok ha támadnak szegény mindig kap, mondjuk ad is..... főleg szegény Zazát bántja.... áááá késéééééééééééééz vagyok
Hát nem kicsit várom hogy mehessenek suliba, ez a látványos unatkozás a nagyoknál.... őőőőőőőőrület!

Bocs a panasznapért, most kicsit jobb 8) 8) 8) 8)

ceniko
Szeged

Csajok, van valakinek kiszuperálásra váró síléce? Akár fél pár is jó lenne vagy akármilyen.... apánknak kellene, valamit alkotni szeretne belőle 8) :lol:

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Fából készült kis asztalt és hozzá kis széket keresek 2 éves lányomnak, ill. ha vki tudja melyik bútorboltban árulnak ilyesmit, az is segítség lenne. Minden ajánlat érdekel.

Előre is köszönöm.
bevimaci

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?