Móni
Szerintem meg túl lehet etetni tápszerrel a babát! És meg is tud hízni tőle szépen!
Félre ne értsd, ha úgy érzed kell a pótlás adj Neki!
De tényleg csak végszükség esetén!
Én is jártam így Botival anno, kb 2 hónapos volt, amikor úgy éreztem, vége, elfogy a tejem, akármit csinálok..
Egy nagyon jó barátnőm tartotta bennem a lelket, és Ő mondta, hogy az semmit nem jelent, hogy nem tudok fejni, attól még símán lehet tej, és a baba tuti ki tudja szívni! Állítólag ilyen sok nőnél előfordul...
Az Ő tanácsa az volt, hogy bújjunk össze a babával, pihenjek vele, és kapjon cicit, amikor kéri.
(közben egy jó nevetős vígjáték megnézése dvd-n jó ötlet, a sok nevetés stresszoldó! )
Nekem is volt olyan, hogy 1,5-2 órán át szopizott Boti, kb 20 percenként váltogattam a cicit. Állítólag negyed óra kell, hogy inger érjen egy mellet, mert akkor szívja ki a baba a zsíros tejcsit is, nem csak az elejét, ami hígabb, és csak a baba szomját oltja.
Kb 3-4 nap volt ilyen, aztán újra minden jól ment.
És szerintem most mérd a szopikat is! Csak pár alakalommal legalább, hogy lásd, tényleg kevés-e a tejcsi!
Mert én jártam úgy, hogy azt gondoltam, a gyerek azért nyugtalan, mert éhes, közben meg teli zabálta magát, és attól volt nyűgös!
A tápszer tényleg ördögi kör lehet, mert rájön Lilla, hogy a cumisüvegből könnyebben jön, nem kell annyit dolgozni érte, és akkor egy idő után tényleg vége a szopinak...
Persze, ha tényleg kevés a tejcsid, és hiába minden, nem tud a cicidből elég tejcsit szopizni, akkor menjen a tápszer, nem leszel tőle rossza anya!!! Ez butaság!! Nem a szoptatáson múlik, hogy mennyire vagy jó anya! A tápival is össze lehet bújni, nyílván nem hagyja az ember éhezni a gyereket!
Csak azért írtam le, hogy nálunk hogy volt, hátha segítek vele, és mégse akkora a baj, mint érzed!
Es persze a legfontosabb: tényleg ne stresszelj ezen, mert nem tesz jót!
Az egyik barátnőm ugyanígy kínlódott a szopival, és egyszercsak úgy döntött, hogy vége, akkor ennyi volt a szopi, belenyugodott..Másnapra lett teje! Jó, nem ömlött belőlle, de a gyerek jól lakott!
Nem kell tejcsárdának lenni ahhoz, hogy tudd szoptatni a babát! Nekem is mindig kevés tejem volt, állandóan azt éreztem, hogy el fog fogyni, de aztán mégis jól lakott mindkét gyerekem vele, és végül nem azért hagyták abba a szopit, mert elfogyott a tej, hanem mert elég lett nekik a ciciből.
Bocsi a litániáért, nem akartam okoskodni, csak átérzem, hogy mit érzel most. De akárhogy alakul, jól fogsz dönteni! Úgy ahogy Neked, és a kislányodnak a legjobb! Ez genetikailag kódolva van!
...és köszönöm az önéletrajzot!
Ilcsi
Írtam mélt!
Jó hogy szóltál, ezer éve nem néztem azt a postafiókom, volt vagy 40 olvasatlan levelem!
H1N1: Mi nem oltatunk!