Szóval!
Sziasztok!
Vero,
köszönöm azt a félszocpolos oldalt, most már annyival okosabb lettem, hogy ez sem olyan egyszerű!
A mi esetünk annyival bonyolultabb még, hogy amikor épült a ház (az egész), már akkor két lakásosnak készült, csak pénz és igény (bátyámnak és nekem sem kellett még) nélkül, nem csináltuk készre a tetőteret. Nősülés után ő elköltözött, és mi ekkor álltunk neki megcsinálni a felső részt. Addig nem is kaptunk az egész házra végleges lakhatási engedélyt, amíg a fenti rész el nem készült, mert csak úgy jelentett kész házat. Addig csak ideigleneset kaptunk. Szóval lassan kész lett a fenti rész, mindenről eltettük a számlát, hátha kell még.. Viszont ekkor még nem voltunk házasok, így minden az én lánykori nevemen van. Ez nem tudom mennyire baj, vagy mennyire sem.. Szóval nem tudom, hogy így ez a fajta "épülés" vagy "bővítés" vagy mit tudom én minek nevezzem, mennyire fér bele nekik azokba a fogalmakba, amik alapján ők megállapítanák, hogy jogosultak vagyunk-e rá vagy sem.
Ja, és korábban nem úgy voltunk tesómmal fele-fele részben tulajok, hogy pl. egyikünké a fenti rész, másikunké a lenti, hanem a telek és az egész ház összértékének a fele. Így ez van most a nevemen, az egész hóbelebanc.
Szóval azt hiszem ezt valahol személyesen kell megérdeklődnöm..
De tényleg köszönöm!
Az abortuszos dologról még én is azt írnám, amit Eszti is, hogy valószínű felelőtlenség volt az oka a csaj teherbeesésének, mert ilyenkor azért ott van gondolom a doki kezében a kórelőzmény és tudnia kéne, hogy miért volt az előző.
Én előkotortam pár hónapja a doki által adott papírjaimat és azokon olyan is volt, hogy "pozitív családtervezési szándék". Szóval ezek ott még azt is tudják, hogy mi akartuk azt a gyereket, és nem nem kívánt terhességről van szó.
Szerintem 17 évesen az a csaj inkább felelőtlen volt, mint hogy egyéb problémája legyen.
De teljesen egyetértek abban, hogy vannak olyan esetek, amikor sajnos az anya akarától függetlenül "muszáj" a megszakítás..
Eszti,
igen, lesz pár ruhája a kiscsajnak. És még olyan helyen is van, amit nem fényképeztem.. Rengeteget kaptunk, ezek valamivel nagyobbak, mint ami most kell az elején. Jól átválogattam, mert voltak, amik már nem voltak szépek, de még így is sok maradt. Ezek megvárják, amig Dorka belenő.
Amit mi vettünk, az egypár body és rugi. Persze később is veszek a régiekhez újakat, de az jó, hogy nem mindenből a maximális mennyiség kell.
Károly kilátónál én is régen voltam! Csak így télen nekem hideg van hozzá
, nyáron meg a kullancsoktól félek. Azok kb mikor vannak? Nyár? Vagy tavasz?
A sütős-főzős találkában én is benne vagyok, szuper ötlet!
Mi mobilok vagyunk ilyen téren, arra már talán valahogy bele is jövök a babázásba, egymáshoz szoktatjuk magunkat a lányommal és talán nem lesz nyügi. Ha ő nem, akkor majd én!
Katus,
nekünk Bomann kenyérsütőnk van, és mi is kb 10-ért vettük. Nekünk eddig bevált, semmi panasz rá.
Süt okosan, ha megkérem rá!
Nici,
szomszédunknak annyi teje volt az elején ,hogy hozta át a cicánknak. Apu találta valahol a macsekot, de annyira pici volt még, ha otthagyja, tuti nem éli túl. Tejet tányérból magától még nem tudott inni, így apu az anyatejet áttöltötte egy műanyag injekcióstűbe, és úgy szopiztatta.
Olyan picike volt, hogy menni is alig tudott és majdnem eltűnt apu kezében. Sajnos ez lett a veszte is.. Egy kis ládában tartottuk, amíg meg nem erősödik. Már annyira erősödött, hogy miután apu visszatette a ládába, secperc alatt kimászott, és amikor apu tolatott ki a kocsival.. Hát vágigment rajt. Olyan rossz volt, mert a tény, hogy már tuti megmarad az jó volt, erre egy ilyen szerencsétlenül hülye véletlen miatt mégsem..
Szóval visszakanyarodva az anyatejhez, tedd csak el, ki tudja..
De azt én is hallottam, hogy később, amikor a picinek csinálsz főzeléket vagy ilyesmit, akkor higíthatod azzal is. De ezt az anyukák biztosan jobban tudják már!
Amica,
megyek én is szerdán!
Szerinted adni fognak UH-on is papírt?
Erika,
én is örülök, hogy így sikerült a bútor. Mivel nem nagy a szoba, nem is lett volna jó, hogy kész bútort veszünk. Lehet, hogy azok túl "mélyek" lettek volna, így viszont kiszámoltuk, hogy mekkora az a hely, ahol nem nyúlna bele nagyon a szobába és nem venne el nagy teret és inkább magasabbat terveztünk. Én megálmodtam, Gábor kiszámolta miből mennyit, Bástyában levágták, ő pedig megcsinálta és megvan. Hagytunk helyet mindennek, mert később (pár év) lesz még egy ruhásszekrény is az akasztós holmiknak. Ezt korábban akartuk, de most láttuk csak, hogy mennyi mindennek van még hely ebben is. És a pelenkázónak is van szekrénye, illetve a falban is van két beépített szekrény, szóval ez egy darabig elég lesz!
Alíznak mitől lehet a vadhús? Még a köldökcsonk miatt? Mit mondott a védőnő, kb mennyi idő alatt múlik el? Reméljük hamar..
Ági,
hát veletek nem mindennapi dolgok történnek! Izgalmas lehetett. Bár te gondolom már inkább ideges voltál.. Ahogy olvastam, azt hittem az lesz a vége, hogy ki az ablakon..
De akkor sikerült az eredeti terv!