Új privát üzeneted érkezett!

DE! Azaz... az puzzléééés izé...

Kép
szilbee

Mind a kettő lehetséges!

De Dave se eszik ha jön a foga!
szilbee

Nóri,bocsi úgy maradt a gép,én meg ténykédtem a kertben :)
A szóbeli is tegnap volt,azt is kiváló lett!! :) :) Úgyhogy már egyszer csak beosztást kellene kapnia,amiben nagyon bízunk hogy lesz,mert ha nem akkor nagyon nagy kakiban elszünk havi 80ezres törlesztéssel 20évig :evil: Meg hát neki amugy is ez az élete,még van 2 éve,hogy beosztást kapjon!!!
Remélem kapsz vmi jó szandit Lilcsinek!!!!

Erika,az a haptapi amire te gondolsz :) De azt kell mondanom,hogy Luca elemeire szedi és megrágcsálja. Ha meglátja már indul is érte...
Honnan szoktál pizzát rendelni?Melyik a kedvenced? :wink:
Lehet a melegtől nem eszik,Luca sem eszik túl sokat mostanság,de a teát gyűri befelé.

Szilbee,ha megmutatjátok egy logopédusnak azzal semmi rosszat nem tesztek!Aztán feltételen írd meg,hogy mit mondott! :)
Hajrá 5000-ik hsz :) :)

Kép
Kép
tundi24

Halihó!

Nóri, én a Nagysándor J. úton voltam gumitcserélni, 3.600 Ft volt a 4 darab. Nem tudom, máshol mennyi, így azt sem tudom, hogy baráti-e az ár :wink:
Tegnap a másik topicban Fanna tett fel egy szandit, rátok gondoltam, de 23-as, nem tudom, jó lenne-e még Lilcsinek? Ha gondolod nézd meg, nagy fénykép van róla!

Szilbee, mégis mit jelent az, hogy "gyakorolsz" Levivel? Egyébként megnyugtatásként tényleg jó a logopédus, én is bánom, hogy csak 5 évesen kerültünk hozzá. Éppen a minap néztem a videókat, hihetetlen, hogy milyen beszédhibás volt, és hogy most már tökéletesen beszél! Nekem azt mondta a logopédus, hogy lehetett egy olyan nála, hogy éppen a beszédfejlődés stádiumában sokat volt hurutos beteg, megnőtt az orrmandulája, nem hallott rendesen, és rosszul rögzültek nála a dolgok. Mert sokat beszélgettünk mindig, minden este mesét olvastam, szóval nem volt ingerszegény környezetben a gyerek.
Emellett gondolom, minden gyereknek más a fejlődési üteme, de ezt egy szakember biztos jobban látja.

Tündi, ügyes apucitok van! Gratula neki!

Erika, ja, hát az kevés evés lehet a melegtől is, fogtól is. Amíg nem nyűgös, és minden más rendben van, addig ne aggódj!

Évi és
Kép
csongianya

Évi! Hol is kezdjem... Hmm... Hát egyrészt, mikor itthon van, igyexem bevonni az itthoni dolgaimba (főzés, mosogatás, teregetés, viráglocsolás, porszívózás, portalanítás, mosás... stb.) Ilyenkor mindig megbeszéljük, hogy mit is csinálunk. Kicsi kora óta folyamatosan egyre bonyolultabb dolgokat kérek tőle. Aztán mesekönyvet "olvasunk". Ez annyit tesz, hogy megszéljük mi minden van a képen és a képeket szituációba illesztem. Rendesen mesét olvasni 1x sikerült neki... mert az még neki unalmas. No és persze gyurmázunk, festünk, nyomdázunk, rajzolunk, kirakózunk, autózunk, építünk... stb-stb., mindent kommentálva. Ha új szó vagy kifejezés bukkan elő a beszélgetések alkalmával, azt sokszor elismétlem neki. És mivel a dvd-zést se úsztuk meg, ezért azt is folyton kommentáljuk (pl.: kisvakond). Séta közben is mindent megbeszélünk.

No most így hirtelen ezek jutottak az eszembe... biztos van ami kimaradt...

Ja igen! A mondókázás és éneklés ellen tüntet! Valószinűnek tartom, hogy azért, mert irgalmatlan sokat csináltuk ezeket másfél éves koráig. :roll: Van viszont egy két mese és mondóka, amit mai napig szeret (Maci a holdon, Cicuska Macuska... stb.), de minden új dologra visítással reagál és kéri hogy hagyjam abba... :(
szilbee

Szilvi: Meggggggyről. Azt kérdeztem volt, hogy milyet adsz neki? GOndolom, hogy fagyasztottat...de boltit vagy házit?

Tündi: Mi Sprintesek vagyunk, bár ha pizza, én szinte mindent megeszek. Hm...kivéve talán a csirkemájasat....Kedvencem? Hmm...mind. :D

Jut eszembe, amikor kismama voltam sugárban hánytam a paradicsomszósztól. Egyszer amikor nagyon émelyegtem pizzaevés után, kitántorogtam a teraszra, mély levegő, hátha a friss esti levegő majd lenn tartja a kaját........de mégis kijött. Aztán elvoltunk apával:"FEltörölöd...?" "Töröld fel légyszi...." "Töröld fel te!" " Neem, töröld fel, te! Én is hányok, ha meglátom". "Naaa, töröld már fel...." Bocs, ha guszti voltam. :oops: :oops: Ma már azért nincs ott.... :lol: :lol:

Nóri: Ja igen, totál sötét vagyok autójavítás fronton. Nulla info, sajnos.

Szilvi: Hát igen, ebből tényleg úgy tünik, hogy unja a banánt. És ha Dáviddal mondókázol? Arra mit reagál? Vagy ha ő mondókázna Dávidnak?
jaimee1

Nóri, ja igen..gumicsere..mi itt cseréltettük Abonyban és 3200ft volt a 4db.

Évi,köszi a gratulációt! Fincsivel várod akkor apát :)

Fejlesztésekhez..sztem pedagógus szülőkkel az a gond,hogy kicsit túl akarják/akarjuk fejleszteni a gyereket.Legalábbis magamon ezt tapasztalom,és többet aggódnak ha nem úgy fejlődik a gyerek ahogyan ép kellene neki.
Legalábbis én ilyen vok,de próbálom magam lekorlátozni...

Szilbee,ezt most ne értds félre,csak leirtam,hogy én mit tapasztalok a környezetemben,és az biztos,hogy kell őket fejleszteni,csak lehet kicsit túlzásokba esünk.Lehet Levente is azért nem szereti a mondókákat,mert "sokat" mondókáztatok,vagy pedig te szeretted volna,ő meg még nem volt rá elég érett!

Kép
Kép
tundi24

Erika,jó kis sztori :P Végülis kinek kellett feltakarítani? :) :wink: Én is nagy pizzaevő vagyok,mi anno a pizza6-tól rendeltünk,amikor akcijós volt 6án és 26án :) Persze volt mikor rámjött és nem érdekelt az akcijóó ennem kellett.
Én az olaj szagától voltam rosszul :?

Kép
Kép
tundi24

Tündi! Értem... de az a helyzet, hogy látom mi van akkor ha nincs "fejlsztés" bár nem ez a szó rá... sokkal inkább a foglalkozás és mi van akkor ha nincs. Ld. a mostani helyzet. Mikor foglalkozom vele, mert itthon van fejlődik... mikor nincs itthon nem fejlődik.

A mondókázás szerintem nem érettség függő. Lényegében olyan "esettel" mint Levente még nem is találkoztam... Mindenféle képpen nagyon fontosnak tartom, hogy minél többet és színesebben beszéljünk a csemetékkel már pici korban is. Tehát hogy ne csak beszljünk, hanem énekeljünk, mondókázzunk, verselgessünk... stb.
Akkor mikor elkezdtünk mondókázni és énekelni, nagyon élvezte. Csak olyan 16-18 hós kora óta nem szereti már... egész addig minden rendben volt. pl. A kocsiban még ő "kérte" hogy énekeljük még a "csiga-bigá"-t... tapsolt örömében az újabb ismétlésekkor. Ha sírt, akkor énekléssel tudtam megnyugtatni... meg ilyenek.

Dávidon pl. látom ahogy formálja a szájacskáját (közben bámul a szemembe), miközben beszélgetünk, mondókázunk... Leventénél ilyet egyáltalán nem tapasztaltam.
Én inkább attól tartok, hogy inkább neurológiai jellegű a dolog... bár ne legyen igazam!
szilbee

Erika! Igen... bolti! Fagyasztott! és pár kanálnyit kapott a levéből. A házi meggylénk az naggggyon savanyú, mert cigány meggyből van... azért nem aszt adjuk. Olyan az íze, hogy ha megkóstolod egy ideig kettőt látsz! :lol:

Mondjátok már, hogy menjek dolgomra... egész nap itt lebzslek, mintha nem lenne mit csinálnom... :roll: :oops:
szilbee

Szilvi: Igen, ez a szájformálás itt is megvan....Hát nem tudom. Sztem ha gond lenne, azt már észrevettétek volna. Nem?

Tündi: Apa. 8)
jaimee1

Erika! Hát igen! Észre is vettük! :lol: Ezért akarjuk elvinni szakemberhez...
szilbee

Szilbee, ne parázz már! Hidd el Levi is fejlődik majd a maga ütemében. Nagyon jól csinálod, hogy bevonod a dolgokba, hogy beszélsz neki közben és beszélgetsz vele! De ne erőltesd, inkább hagyj neki időt. Én nem vagyok nagy híve a célzott fejlesztésnek, most így 7 év után azt mondom, (amit nem akartam én sem sokáig elhinni az óvónőknek), hogy játékkal tanul a legjobban a gyerek! Mert az érdekli, leköti, jár az agya, és nem direkte "tanítom", mégis sokat fejlődik. Lehet az a baj, hogy Levi érzi, hogy Te nem vagy "megelégedve" vele, hogy nem olyan "ügyes", mint ahogy Te elvárod, és ezzel tiltakozik (mármint, hogy hagyd abba a mondókázást). Lazíts!
De a logopédus mindenképpen jó ötlet, biztos meg fog nyugtatni.

Ja, és még valami. Igen, már az óvodában meglátszik, hogy melyik gyerekkel, mennyit foglalkoztak, foglalkoznak a szüleik. De itt is vannak végletek. Szóval meghálálja magát a gyerekekel való foglalkozás.

Nem szeretnék senkit megsérteni, de amit Tündi írt a pedagógusokról és gyermekeikről...hát van ilyen tapasztalatom :? :wink:

Évi és
Kép
csongianya

Úgy értem, korábban. :oops: Más jelek is lennének. De mit tudok én még erről...meg sem szólalok inkább. Leventét sem láttam még.... :oops: :oops: :oops:
jaimee1

Szilbee,igen igen fontos a foglakozás velük,ez természetes,én csak azt szerettem volna ecsetelni,hogy hajlamosak vagyunk néha túlzásokba esni. És persze ebben a korban a legfontosabbak amiket te is írtál..mondóka,ének,versecskék..
És az nem lehetséges,hogy nem működik együtt Levente a gondozónőkkel,és ezért nem is foglalkoznak vele ilyen téren? És az meg természetes neki,hogy veled "gyakorol".
Remélem azért én is,hogy nem neurológiai eredetű a dolog..
Dévidnek a természete is más,nem?

Luca is nagyon figyelmes,a ringató foglalkozáson is csak úgy figyelte a dolgokat,tetszettek neki a mondókák,énekek na és persze a furulya hangja :)

Kép
Kép
tundi24

Aranyosak vagytok hogy nyugtatgadtok!! :lol: Cupp!

De igazából ez nem célzott fejlesztés, csak mi ilyen beszélgetősen éljük a napjainkat. Nem erőltetek rá semmit, amit nem akar. Hehe... nem is tudnék. Ha látnátok milyen, mikor vmit nem akar! :lol:

Erika! Nyugodtam... most már értem mire gondolsz!
Hm... hát olyanok vannak, hogy elkezdi a menyezetet bámulni és közben haladzsázik. Néha elkapok egy-két értelmes szót. Aztán rámmered a nagy barna szemeivel és tovább folytatja egyre sürgetőbben. Na olyankor kiver a víz... hogy most mi van.

Na lehet keresek egy videjót, arról hogyan olvasunk. Szerencsére nagyon szereti a könyveket.
szilbee

Tündi! Na ez lehetséges... Rákérdezek majd!
Igen! Nagyon más a természetük a fiúknak. Folyton azt veszem észre, hogy Levente ezt se meg azt se csinálta annyi idősen, mint most Dave. És nem is arról van szó, hogy később bepótolta volna... egyszerűen kimaradtak dolgok...
szilbee

Na olyat nem találtam, ahol folyamatosan beszél... de majd egyszer felveszem.

No most már eldugulok, már mert sok vagyok már így is... :oops: :oops:
szilbee

Szilbee,nem vagy sok egyáltalán :) :) :) Most legalább van itt egy kis pörgés :)

Kép
Kép
tundi24

Húúú, már 28 fok van idebenn....kezdünk vészesen melegedni.
Anyu most hívott, hogy be ne kapcsoljuk a légkondit, halálos betegséget is terjeszthet. :shock: gondolom, a légionárius betegségre gondolt. Azt mondta, nem is miattunk aggódik, hanem Réka miatt. Hát nem aranyos? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tündi: Most olvasom. 80 ezres törlesztés 20 évig???? :shock: :shock: :shock:

Ringató az mi is? És mikor van? És egyáltalán?

Gratula a szóbelihez!! :D

Szilvi: Meggyet köszi!

Nóri: ELtűntél...no én is elszaggatom magam a gép elől, Réka elmélyülten játszik, bekapcsolódom, legalább, mint megfigyelő...
jaimee1

Ja, fogorvosnál nem volt sok tennivaló. Doktojnéni megdicsért, hogy egy rossz fogat sem szedtem össze 9 + 5 hónap alatt. Azt mondta, genetika, a terhesvitaminnak nem sok köze van hozzá. :shock: Igaza lehet, mert az esti fogmosás a masszív hányingerek miatt fel volt függesztve hónapokig.... :? :? :? :?
jaimee1

Erika, sajnos igen annyi..de amíg apa katona nekünk csak havi 20,de ha leszerel akkor bizony 80 :?

Ringató..egy zenei foglalkozás, Kodály módszer az alapja.A széchenyin van hétfőn fél5-től..Múltkor voltunk először,de Lucának nagyon bejött,és nekem is,csak sajnos nagyon kevesen vagyunk.Így lehet,hogy szeptembertől nem is fog már tartani :cry:

Nekem sem romlottak a fogaim szerencsére :) Jó,hogy neked sem :) Réka baba szájába nem kukucskált bele ? :wink:

Kép
Kép
tundi24

szisztok!

a hétvégén írtam egy szép hozzászólást. s nem mentette el olyan mérges voltam.....

Petike Franciska boldog születésnapot!!!!

Nekem már csak két vizsgám van és vége ennek az évnek a ha sikerül!!!!

Jaimee köszi a videót Rékáról.

jövő héten én is rakok már fel Bettikéről képet.

a térdem az egyre jobban, bár még fel van dagadva egy picit de már nem fá júgy mint a műtét előtt.

nah most megyek mert holnap vizsgám lesz!

puszika mindenkinek

Kép
kbernadett

Szilbee, látom gyúrsz nagyon az 5000. hozzászólásra!

A gyerekek azért szeretnek egy-egy mesét jobban, -ezek a kedvenceik- mert biztonságérzetet nyújtanak nekik, és valami jó dologhoz kötik. Nagyban meghatározza a gyerekek meseélményét, hogy ki meséli, sokszor nem is az a fontos, hogy mit mesélsz neki, hanem az, hogy Te mesélsz!

Nem az a lényeg, hogy sok mesét tudjon és halljon a gyerek, hanem az, hogy ismerje a mesét, amit hall, mert a fantáziájában már járt ott, ez megnyugtatja, és a feszültségeit oldja. Beleképzeli magát a mesehős szerepébe, és egy telejsen más világban létezik olyankor. Ezt hívják mesetudatnak.

Ha új mesét szeretnél olvasni neki, de ő hallani sem akar róla, akkor olyan bevezetőt kell mondani, hogy tudk egy olyan klassz mesét, amiben vannak;.......és felsorolod a szereplőket, nagyjából összefoglalod, hogy miről szól, szóval felkelted az érdeklődését. Kicsit misztikussá kell tenni a meseolvasást, vagy mesemondást.

beszédfejlődés:
Lehet bábozni, vagy szerepjátékozni is, de a mese saját magáról is alkalmas arra, hogy a beszédaktivitását fokozzuk. Szerintem nincsen ok aggodalomra, hiszen értelmes kisfiú Levente, csak valószínű, hogy nem mindig van kedve beszélni, vagy csak a számára fontos dolgokat fejezi ki. A fiúk eleve később kezdenek beszélni, és több a beszédhibás kisfiú is, mint kislány, de ez nem azt jelenti, hogy ingerszegény környezetben van.

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó

Ildi! De jó... akkor most már értek! :)

Mi még igazi mesét nem mondunk neki. Csak a képekről beszélgetünk... ill. arról beszélgetünk, hogy mi történt aznap. Azt hiszem ez a korának megfelelő még, mert nem érdeklődik a hagyományos értelemben vett mesék iránt.

Bábozni Levente is nagyon szeret. Van hogy kis történeteket játszunk el... Volt hogy bábozásba ágyazva meséltünk el dolgokat. Különösen olyanokat, amik esetleg nyomasztóak lehetnek. pl. kórházba kerül a Füles nyuszi, mert ugrált az ágyon és megütötte a lábát... stb. Ilyenkor van hogy ő szövi tovább a történetet.

Ja és volt hogy Ádám talált ki egy mesefigurát (Cigli-Manót)... aki igazából Levente volt, és ha vmi olyat csinált L. aznap ami helytelen volt vagy éppen nagyon jeleskedett vmiben, akkor beleszőtte a mesébe. Improvizált lényegében. Ill. rávilágított, hogy bizonyos esetekben hogy kellett volna "Cigli-Manónak" viselkednie / cselekednie, hogy ne keveredjen "bajba".

A beszédével egyébként az a gond - nem is értem hogy maradt ki a lényeg - hogy majd 7 hónapja csak szavakat mond. Mondatot is alkot, de csak egymás után tesz 2-4 szót és kész. Nem mondja hogy enyém, tied... csak hogy egy-két ilyen furcsaságot mondjak. és nem nem ragoz... vagyis ez sem igaz, mert mindent E.sz. 3. személyben mond.
Ezekre tudsz esetleg vmi ötleted adni?

Az viszont biztos hogy mindent ért amit mondunk neki.
szilbee

Jajj dehogy gyúrok ... az 5000-re :lol: :lol: :lol:

Csak nagyon foglalkoztat most ez a dolog.. aztán olyan vok, hogy ha elmondom a problémát, átrágom rajta magam általában kijön, hogy hol rontottam el vmit és mi a javítás módja. És hát itt adódnak nekem segítőtársak ;), akik más szemszögből is megvilágítják a problémát, gyorsítva ezzel a folyamatot. :D :D
szilbee

Szilbee, sok-sok verbális kommunikáció, és teljes nyugalom a részedről ami segít. Valószínű, hogy azért nincsen látványos beszédfeljődése a bölcsiben, mert vegyes az életkor, és a kisebbek még ennyit sem beszélnek. Még nem tartanak ott az érési folyamatban, hogy kitudják fejezni magukat verbálisan, és szükségleteiket érvényre juttassák.
Én is állandóan beszéltetem Imikét, ő is későn kezdett el beszélni, és még életkori beszédhibája van. De nem aggódom, mert szépen ki tudja fejezni magát, választékosan beszél, és menet közben próbáljuk a r betűt javítani. A h hang már a helyén van, néha még felcserél betűket, de csak életkori dologról van szó. ja és nem szabad erőltetni, mert nem fog szívesen beszélni, mert gátat érez, szorongani kezd, és bezárkózik. Lehet, hogy ráér még az a logopédus, mert lehet, hogy inkább megilyeszted vele, mint használsz neki. A gyerekek amúgyis rosszul tűrik a laboratóriumi környezetet, hát még, ha vizsgálják is őket. Persze tudom, hogy csak beszéltetik öket és rajzoltatják, de stresszhelyzetet eredményez. Én biztosan várnék, legalább a karácsonyig, akkor már lehet látni, hogy az óvodai életkori homogén csoport milyen eredményt hoz a beszédfejlődésében.

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó

Szerencsére azért egész nap fecseg! :lol: Nem erőltetni semmit nem szoktam neki... se a beszédet, se mást.

A csoportban egyedül ő nem beszél még folyékonyan. :( Már így is úgy állnak hozzá, mintha sérült lenne... :(

Szerencsére a laboratóriumi körülmények nem zavarják... nagyon sokat volt sajnos ilyen közegben. És hát kifejezetten jól érzi magát új helyeken, új szituációkban. Persze azért elmondjuk neki hogy hova megyünk és mi fog történni... da az még később lesz. Először csak mi beszélünk a logopédussal.

Én inkább attól tartok, hogy oviban (ha nem alakul vmit a beszéde), sok negatív dolog fogja érni... jelen pillanatban inkább ettől tartok... és hogy emiatt zárkózott lesz.. stb.
szilbee

Sziasztok!

Ujra itt vagyok!
Most már jó a gépünk!

Mi jol vagyunk Máté és én megvagyunk fázva.
Hogy viselitek ezt a meleget?

Ivett
Kép
Kép
ivett&fanni

Sziasztok!

Jó reggelt,huu de lehült a levegő :?

Ivett,jó hogy írtál :) Jobbulást nektek és mostmár tessék akkor sűrűbben jelentkezni :) :)

Szilbee,az jó,ha bírja a laboratóriumi környezetet Levente,mert akkor nem fog annyira "megijedni",hogy mi történik vele,igaz sztem teljesen játkos lesz a dolog neki.
Egyébként mászott kicsinek Levente?

Jajj,mi ma is 6kor keltünk,pedig megyünk ovis ballagásra délelőtt,de sajnos nem lesz vmi nagy felhajtás,mert az ovónők szerint ez csak egy évzáró :evil: Mintha annyiszor ballagna az ember gyereke az óvodából :roll:

Kép
Kép
tundi24

Szió!

Tündi! Igen! Nagyon sokat és sokáig.

Levente beteg.... úgyhogy most nem leszek egy darabig!

Pussz!
szilbee

Sziasztok!!

Szilvi! sajnálom Leventét :cry: , jobbulást neki!
Lilcsinek már nem folyik úgy az orra, viszont "szépen" köhög :? .

Tündi! Pedig azért meg szokták adni a módját még az ovis búcsúnak is.
Évi! Nálatok milyen lesz? És arra az öttusás rendezvényre mikor mentek? Apa itthon van már? Bár lehet, azért nem írsz :wink:

Erika! Itt voltam én tegnap is, nem tűntem el, de semmit nem tudtam hozzászólni a témához (fejlesztés) Akkor meg mit írtam volna? Csak csatlakozni tudtam hozzád, se tapasztalatom, se hozzáértésem....
....közben meg szabtam a lánynak 2 kis sortot, azt mindjárt varrom. Bölcsiben nagyon fogyóeszköz, napi 2-3 db elkoszolódik, nem győzöm mosni :lol:
Meg magamnak is kiszabtam 1 halásznacit.

Hú, ma reggel tényleg hűvös volt. Lilcsire is adtam egy kis blúzt, meg 1 szoknyát, aztán gyorsan át is öltöztettem, mikor kiszagoltam :shock: . De arra már nem volt idő, hogy én is átöltözzek, így 1 szál lenvászon ruhában vágtam neki a bölcsinek :roll: Hát nem izzadtam. De valahogy jól esett.

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Szilbee, akkor eddig tartott a bölcsi Levinél :? Mi a baj? Megfázás megint?
Figyu, igaza lehet Ildinek, légy türelmes. Eszembe jutott anno Csongi. Sosem felejtem el, már minden vele korú gyerek beszélt a játszótéren, ő meg nem tudta kifejezni magát. Volt is lökdösődés, kötekedés...aztán egyik napról a másikra (komolyan!!!) mondatokba kezdett beszélni. Én meg csak ámultam. Szóval türelem :lol:

Ma délután szülőértekezlet. Már nagyon izgulok! Holnap meg ballagás és évzáró. Még virágot kell rendelnem/vennem a többi megoldva.
Itthon van apa, nagyon meghatódott a fényképzőgéptől. Megkapta egy nappal korábban:)
Most meg elment délelőtt pénzt költeni:)

Évi és
Kép
csongianya

Nóri, én fázok :lol:
Nálunk minden évben úgy van, hogy minden csoport előad egy zenés-táncos műsort. Hú, most nem is tudom, először ballagnak, utánan van az előadás, vagy fordítva.
A vége pedig egy kis nasizás, üdítőzés a csoportszobában. Hú, biztos bőgni fogok. Mondtam is apának, hogy ő videózik :wink:

Szombatn megyünk az öttusa vb-re, akkor lesz a női döntő. Már azt is nagyon várom. Jó sűrű lesz a program.

De irigyellek, hogy tudsz varrni....

Évi és
Kép
csongianya

Megérkeztünk,nagyon szép volt a ballagás,annak ellenére,hogy azt modnták,hogy nem lesz nagy vmi.A csoportból csak 10en ballagtak..A műsor majdnem 1 órás volt,és utána volt nekik egy kis nasi is.Hát még én is majdnem megkönnyeztem.Luca tátott szájjal nézte a gyerekeket :) És amikro elfáradt rádőlt a kezemre,és egy szó nélkül eleldut,amikor tapsoltak,felkelt szétnézett és aludt is tovább :)
Rakok egy pár képet ha nem bánjátok :)
Kép keresztfiam Kép Luca,Martinka és én
Kép Tánc
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 0.8181.jpg[/img] Lucus alszik

Szilbee,jobbulást Leventének!!Sajnálom,hogy megint beteg lett!

Nóri,én is írigyellek a varró tudásod miatt :) Lilcsinek majd varrhatod a jobbnál jobb rucikat :) Örülni fog neki sztem :)

Évi,akkor nagyon eltaláltad apa minek örülne :) Biztosan kapsz te is vmi szépet! :)
Nagyon boldog házassági évfordulót nektek!!
A ballagásról majd azért kérünk szépen képeket :)

Vali,Dius jobban van már?

Hajni,te merre jársz?

Erika,megcsináltad ma a pácolt husit? :) Küldesz belőlle egy kicsit? :wink:

Kép
Kép
tundi24

Kép

Előbb lemaradt :?

Kép
Kép
tundi24

Halihó!

Itt vagyok én is,délelőtt takarítgattam pakolásztam,lomtalanítottam a beépített szekrényből,de maradt még benne jócskán lom! :roll: Na de holnapra is hagyni kell! :wink:

Tündi!
Nagyon aranyos a keresztfiad,szépek vagytok mind a csoportképen! :D Lucus tényleg jól kidőlt! :D Szép a fülbevalója,még nem is láttam! :D

Szilbee!
Jobbulást Leventének!

Ivett!
Jobbulást nektek is!Örülök,hogy jó a gépetek,akkor remélem mostmár jössz sűrűbben! :D Rakhatnál fel képeket,már biztos sokat nőt Máté mióta nem láttuk! :D

Nóri!
Jó varrást! Én is tudok varrni,csak nincs gépem! :roll: :D

Évi!
Jól összejött a program akkor hétvégére!Érezzétek nagyon jól magatokat! :D
Attól,hogy elballagnak az oviból a gyerekek attól még járnak utána igaz???? :roll: Nekünk anno szerintem nem volt az oviból ballagás,legalábbis nem emlékszem rá! :oops:

Puszi mindenkinek!
Vendég

Sziasztok!

Gyors bejelentkezés. Meg volt a szülői. Igazgatóbácsi szépen körülírta, miért indult négy osztály, és hogy próbálták a halmozottan hátrányos helyzetűeket az osztályok között elosztani... :?
A lényeg, Csongi és a barátja Dani szerencsére egy osztályba kerülnek! (Szilbee, Norbi is osztálytárs lesz :lol: )
15 fiú és 10 lány. Egy halmozottan hátrányos helyzetű szülőt láttam, de ketten nem voltak ott. Az osztály elég türhetőnek tűnik. Nem a nagyon favorizált tanítónéniket kaptuk, amit már egyáltalán nem is bánok. Mindkét tanítónéni szimpatikus volt :lol:
No, gyorsan kértek is 1000 Ft-ot az osztályterem felújítására :wink:
Lesz majd családi bográcsozás évnyitó előtt. Nos, egyelőre ennyi.

Hajni, igen júniusban van még ovi, de mi már csak két hetet járunk, mert utána focitábor és nyaralás. Aztán lehet, hogy július végén, augusztusban még két hetet viszem, ha nagyon unatkozna, vagy nem tudnám máshová elvinni.

Évi és
Kép
csongianya

Sziasztok!

Mi is visszavittük Marcit a dokihoz, mert az orrfolyása csak nem akar elmúlni. Illetve Apa vitte el, merthogy ő is betegszabin van (én tartom egyedül a frontot 8)
Szóval kapott antibiotikumot, merthogy krónikus náthája van. Remélem, hogy most már tényleg kilábal belőle. Holnap itthon marad Apával együtt.
Amúgy ma volt fényképezés a bölcsiben, arra azért bevittük Marcit. Olyan kíváncsi vagyok, milyen lett :)
Mostanában elég fárasztó tud lenni a lelkem, nálunk is beköszöntött a dackorszak.... Nagyon akaratos tud lenni a manó, és hisztizik, ha valami nem úgy van, ahogy ő akarja.
Amúgy tünemény aranyos tud lenni.

Tündi! Nagyon aranyosak vagytok a képeken. Édesen alszik a pici angyalka :)

Szilbee! Jobbulást Leventének! Szerintem se aggódj a beszéd miatt, de ha megnyugvást jelent, akkor megkérdezhetsz egy logopédust.
Marci is nagyon szereti a meséket de még inkább a verseket és mondókákat. Mi leginkább a Cini-ciniből mesélünk neki - megvannak neki is a kedvencei - és egy csomó mindent elmond belőle. Néha csak lesek, hogy miket mond már. A bölcsiben is tanul újakat, mert van hogy csak magától elkezdi, olyat is amit mi nem meséltünk még neki.

Mi meg a bilizéssel vagyunk úgy, hogy nem igazán halad a dolog :oops:
Annyi, hogy fürdés előtt ráül, pisil, és kész, de nap közben hallani sem akar róla, hogy ráüljön, vagy levegyük a pelust. Pedig a bölcsiben állítólag rendszeresen használja a bilit...

Tényleg! Ki tud tippet adni, hogy hol lehet gyerekágyat venni? Olyasmit, aminek van az oldalán olyan deszka, hogy ne tudjon leesni, de aztán később levehető.

Évi! Boldog házassági évfordulót kívánok Nektek!

Kép

Jó éjt
judit_79

Sziasztok,
Egy pár kép rólunk:

Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
mongi

Szép jó reggelt mindenkinek!

Mongi!
Kössziiii a képeket! :D :D :D
Nagyon szépek a gyerekek! :D Attila milyen kis formás baba,nagyon szép,és látom Anta mennyire szereti a kis öcsit! :D Nagyon szépek vagytok!Még egyszer Nagyon sok Boldogságot,és Jó Egészséget kívánok nektek!Pussz! :D

Évi!
De jó lesz Csonginak,biztos nem fog unatkozni a nyáriszünetbe! :D Tegnap el is felejtettem,hogy Boldog évfordulót nektek! :D

Judit!
Marcinak ,és apának is jobbulást!
Hogy megy a meló,remélem minden okés! :wink: :D :D

Erika!
El vagy veszve,tegnap nem is írtál!Remélem nem vagy magad alatt?
Hogy van a kis Popi? :D

Tündi!
Ti,hogy vagytok?Ma már itthon lesz apátok! :D De jóóó! :D

Puszi mindenkinek írjatok!
Vendég

Sziasztok!

Mongi! Köszi a képeket! Nagyon szép anyuka vagy, és a gyerekek is aranyosak!

Erika! Keresztelővel mi újság? Mentetek már valamerre?

Hajni! Én is tudok síelni, csak nincs hó meg sílécem :wink:

Tegnap kicseréltettem a kocsin a gumit....végre :oops: De Évi! Nekem 4000 volt a tarifája. De úgy emléxem, hogy tavaj, mikor a télit tették rá, akkor is annyi volt. Itt a Tökölyn meg 1000+áfa/ kerék lett volna, úgyhogy ez még mindig olcsóbbé volt.
Utána meg elmentem a kézi autómosóba. De majdnem a srác mosta le a kocsit, olyan béna voltam. De hát Istenem....először voltam ott :lol: Nagyon retkes volt már szegény verda, 1100Ft-ból lett lepucoválva, de majd legközelebb nem várok ennyit vele. Ki is van porszívózva, most meg reggel felhoztam a gumiszőnyegeket, áznak, majd azokat is sikálom. Olyan szép ilyenkor a kocsi, olyan simogatnivaló :roll: Hülye vagyok, mi, hogy szinte "gyengéd érzelmeket" táplálok a kis piros iránt :oops: ?
Még mahjd valami jó szagot is veszek bele...

Évi! Akkor jó szórakozást holnapra! Régi kollégákkal is találkozol?
Olyan furi...most belegondoltam, hogy jövőre már Lilcsi is búcsúzik a bölcsiből. Már most összeszorul a torkom...
Majd tegyél képeket a kis gólkirályról, ha lesz még rá időd!

Tündi! Még nem is írtam, volt alkalmam lemérni a kocsi fogyasztását! Tudod, eddig nem tudtam teletankolni. Szóval 41 L-es azt hiszem, és 520 km-t mentem vele. Nincs 8 l a fogyasztása. Ez jó, ugye?

Szilvi! Levente dáthája hogy van?

Hallottátok, hogy megint támad az influenza? :shock: És ez másik, mint ami télen volt, az oltóanyag sem használ ellene. Még járvány nincsen, de már figyelik a háziorvosok :?

Közben megettem a reggelimet, úgyhogy megyek is dolgomra.... :lol:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Mongi! Gratulálok ehhez a gyönyörű babához! Nagyon szépek vagytok együtt :) Köszi a képeket!

Hajni! Eddig minden okés a munkával, majd arra leszek kíváncsi, ha nekem kell helyettesítenem a többieket, mikor szabin lesznek... :wink:
Nálad mi újság a munkával?

Nóri!Időben kicseréltetted a kerekeket :wink: Szerintem vegyesben nem rossz ez a fogyasztás, nekünk is kb 7-re szokott kijönni.
Mi meg visszük az autót üvegeztetni, mivel ki kell cserélni a szélvédőt. Tegnap reggelre elrepedve találtuk, mintha valami súlyos kő esett volna rá. :( Bár elképzelésünk sincs, hogyan történt, de az biztos, hogy nagy erővel kellett ráesnie valaminek.
A biztosító ugyan fizeti de azért elég nagy bosszúság, és reméljük, nem valami hülyegyerek csinálta.

Nekem a kolleganőm mondta ezt az influenzát. Remélem, azért nem lesz járvány belőle...
judit_79

Sziasztok!

Előkerültem,csak ma ugye már főzni kellett apánknak :wink: Majd vmikor megyünk érte,most vizsgázik vmi Merci vezetésből vagy mi fittyfenéből :roll:

Letti,köszike a képeket!Nagyon szép babuci a kis Attila,nagyon formás babuci,te meg nagyon csini vagy!Nem is látszódik rajtad,hogy terhes voltál :wink: Anta is rengeteget nőtt,már kész hölgyike :)

Nóri,akkor nem volt vészesen sok a gumicsere. Ne aggódj én is"szerelmes" vok az autónkba amikor csillog-villog :) És sztem nekik is van ám lelkük :) A fogyasztás..hát sztem egy kicsit sok..mekkora motor van benne? Nekünk 1.4-es motorral a seat városban 7liter.De ez motor függő is,de én a suzukikról mindig azt hallom,hogy kicsi a fogyasztásuk :) Ezért lepődtem meg a majdnem 8l-en.de kérdezz meg egy szakmebrt :)
Ja nekünk volt oylan is hogy becuppantotta a 10l-t :( de akkor volt vele vmi gubanc.

Hajni,köszi a dicséretet a képekre :) Ma is lomtalanítasz?

Évi,akkor a nyár sem lesz unalmas Csonginak,lehet jól fog neki jönni augusztusban a szünet,suli előtt! :) Kaptál vmi szépet apától az évfordulóra? :oops:

Erika,ide miért nem kapunk képet réka babáról?

Ja igen vannak híreim Lindáról.Tegnap volt itt a tesója,azt mondta jól vannak,a héten már nem dolgozott,és még 3 hét van neki hátra.Net ügyben még mindig nincs nekik :cry:

Kép
Kép
tundi24

Judit! Neked akartam még írni, hogy láttam kiságyra szerelhető ketyerét, aminek az egyik felét a matrac alá kell dugni, a másik fele meg le-felhajtható, és nem esik le a gyerek. De ugyebár ágya válogatja, hol lehet alkalmazni :roll: . Pesten vették valahol...Ikeában....Kikában.....nem tudom már.

Tündi! 1.3-as motor van benne. De sztem sem sok a 8 l. Viszont majd kell szerelőhöz is vinnem, mert néha olyan hangos, hogy nem hallom a rádiót benne :shock: Mintha fel/túlpörögne, vagy nem tudom, hogy írjam :roll: Meg tavaj mondta a szerelő, hogy ékszíjjat is kéne benne cserélni. Nem tudom, az is mennyit kóstálhat majd :?

Hát igazán jó lenne, ha Linda még bejelentkezne, mielőtt megszületik Réka baba. Pocifotó is jó lenne :lol:

Na, megyek 1 kört...a tiszta gumiszőnyeget leviszem, meg még van a kocsiban 2 téligumi, azt meg felhozom.

Gatyómat is be kéne fejezni. Meg még városba is mennem kéne, de azt majd bölcsi előtt megejtem.

2 napi kaja már készen van :lol: Tojásos noki salátával. Nyammm!!!

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Hall!

Jaimeeéknek bizonytalan ideig nem lesz internetjük... :(

Most csak ennyit tudok írni... sok a meló... Pussz!
szilbee

Sziasztok!

Gyorsan pár sor, mert aztán lépek virágot venni, készülődni.

Mongi, de édes pici baba Attila! És Antónia tényleg kész kis hölgy! És tényleg csini vagy :wink: :lol:

Nóri, hát nem tudom, lehet, hogy én már törzsautógumi lecserélő vagyok? :wink: Számla nélkül volt ennyi :oops:
Nekünk is kb. 8 litert eszik a Suzukink, ez általában a városi fogyasztás.
Igen, gondolom talizok a régi kollégákkal is.

Tündi, kaptam egy gyönyörű fülbevalót! Pedig mondtam, hogy ne költsön sokat.... na, mindegy, örülök ám azért neki :lol:

No, jók legyetek, este jövök a ballagási képekkel!

Évi és
Kép
csongianya

Na én megint alig tudtam belépni :(

Judit,már előbb is írni akartam,de nem tudtam visszalépni :( Jobbulást a fiúknak!Mentek holnap azért a nyílt napra?Köszike a dicséretet a képekre!

Évi,biztosan nagyon szép a fülbevaló.:) Várjuk este a képeket! :) Zsepit vigyél magaddal! :oops:

Nóri,találtál már szandit Lilcsinek?

Szilbee,ez nagyon szomorú hír! :( Nem tudod mi az oka???

Kép
Kép
tundi24

Tündi! Nem tudom... :(

Mongi! GYönyörűségesek vagytok!! :mrgreen:

Nóri! Igen még náthás, de ma már sokkkkal jobb volt a helyzet. Tanítom neki a zsepibe fújást... nem nagyon megy...

Holnap nem leszek. Megyek anyáékhoz Dáviddal.
szilbee

Évi! Várjuk a képeket! 100-as papírzsept vigyél :cry: :lol:
Nekem is számla nélkül volt...mindegy, olcsóbb volt még így is, mint emittene.

Tündi! Kaptam szandit...nerm az igazi, de lehet, azt még meg sem tervezték, amilyent én képzeltem el :lol:
De még majd egyet veszek. Ez 24-es. Hát elég nagy rá, még nyilván télen ez lesz a váltócipője is :oops: De ebből nem volt 23-as. Amiből meg 23-as volt (és nagggyon tetszett volna), az meg pont/épp jó volt rá. Abból meg 24-es nem volt :? :roll:
De egyik sem olyan, aminek orrpántja is van. Úgyogy tovább vadászok, hogy a bölcsiben odakint se zárt cipőben legyen. Bár lehet, jobb lenne :wink:

Szilvi! :cry: Akkor nem várom Erikát....
Ha valahogy sikerül Leventét rávenni az orrfújásra, írd meg, hogy milyen technikával sikerült :wink:
Jó mamázást holnapra!!

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?