Új privát üzeneted érkezett!

Nem semmi a csaj: olvasgat vajúdás közben?? :D
Bepakolok én is egy könyvet, hátha szükség lesz rá! :wink:

Kismanó: és utána hogy bírta férjed a többi lánykánál az éjszakázást?

Magdi: ja, pont Ti jutottatok eszembe a lépcsőről... Asszem barátnőmék az IKEA- ban vettek olyan rácsot, ami leszerelhető és ide- oda cipelték a házban (náluk rengeteg helyen van lépcső). Éppen múltkor láttam letotyogni a már kétéves kiscsajt, totál elhűltem, kérdeztem barátnőmet hogy bírja: nem nézek oda. :lol:
De már biztonsággal közlekedik a csaj, elég óvatos.

Kép
tökmag79

Grétát is símán kiengedem egyedül az udvarra, s mert domb oldalban lakunk, így a ház mellett van egy rend lépcső, szám szerint 23. Na, ott símán jár le-fel egyedül. Én bent, ő kint. Eleinte paráztam, de mára profin csinálja. Sőt, a játszóházban is jól elvan. Megkeresem ha kapok képet a játszóházról, teszek fel nektek.

Férj hogy bírta? hát említettem, hogy egyik fülére nem hall. Ráfekszik a jó fülére, s akkor tojik a világra.

Amúgy tényleg, hogy a kicsi fészkesbe lehet olvasni vajúdás közben? Bár jó, mert akkor nem fordul befele, csak hát ki tud ennyire figyelmes lenni?

Kép
kissmanó

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára magdii 2010.01.03 21:10-kor.
magdii

Manó: ilyen füllel akkor könnyű. :)
Valami jó kis könnyű regényt tudok elképzelni: Dosztojevszkij- t vagy valami hasonlót. :D

Magdi: minikorlát? :) Az jó lesz a többi manókának is, mikor megyünk topictalira hozzád. :D
Fenéket: a mi gyerekünk jólnevelt lesz és nem rámolja szét a lakást! :P

Kép
tökmag79

Hajrá Anuk és Emma! Reméljük Rod is mihamarabb csatlakozhat hozzájuk!

Kép
Kép
evicuska

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára magdii 2010.01.03 21:11-kor.
magdii

Tökmag: két korlát lesz, egy lentebb a gyerkőcöknek, egy meg felette nekünk :D
A mi gyerekeink olyan jólneveltek lesznek, hogy inkább rendet raknak utánunk, mintsem szétpakoljanak ;) :lol:
magdii

jólnevelt gyerekek jöhetnek hozzánk :lol:
max vagy az enyém kölkek tanulnak, de sztem könnyebb majd őket elrontani :lol: :lol: :lol:

sztem nem muszáj befele fordulni vajúdáshoz, csak keveseknek jön be.
de szerintem a legvége azért indeunde kissé befordulós.

na, egyenlőre nem találtam képet a mi játszóházunkról (max holnap kattintok párat), felteszem a parkból lopott prototipust

Kép

ja, és kaptok egy kis ízelítőt az alternatív szülésről is (már aki nem ismeri)
Kép

Kép
kissmanó

Magdi: azért is dobtam fel ezt a témát, mert anno barátnőm mondta, hogy figyeljem meg, mennyire szelektív lesz a pasik hallása! Mesélte, hogy bőgött a gyerek mint állat (apa mellett), bement a szobába, hogy a! hallod? Mit, mit?? Kérdezte a pasi! Sír a gyerek vazz! Jaaaa...! :P
Múltkor kérdeztem Petitől, hogy nagyon gáz ha a gyerek előbb tanul meg főzni mint én (tudod hogy uuuutálok főzni)? :)

Kép
tökmag79

Manó: csak egy gyerkőcöt látok, őt is épp hogy! Jobb képet kérünk!! :)
Ez az alternatív szülés betegeeees! :lol:

Vajon mizu lehet Bentával + Anukkal + Nikivel??

Kép
tökmag79

Ez a parkban készült, nem itthon. S akkor Grét még pocólakó volt.
Lesz más fotó is, csak türehelehehehemmmmm.

Benta nem jelentkezett, ez nem tecc nekem.

Kép
kissmanó

Csak egy gyors olvasàsra jöttem, hmmm, lehet az éjjel lesznek események, Anuk, Benta, vagy kitudja...kitartàs, reméljük holnap jelentkeztek valami hirrel!
Hàt akkor kezdjük meg a juniust hivatalosan is, màr senki se mondhatja, hogy siettetjük a bébit :) Ennem a honapban mindenki anya lesz, meglatjatok!
preta

Nyugi Manó, szerintem Beni már úton van, azért nem tud jelentkezni Benta. Biztos kisebb gondja is nagyobb annál, hogy Fórumozzon! :)
De azért megvárhatott volna- úgy volt, hogy együtt szülünk! :) Nekem is már csak négy nap- elvileg.

Hajrá a májusi babáknak, még van több, mint negyed órájuk hogy ne lépjenek át a júniusba!

Kép
tökmag79

Szép jó reggelt!

Ez az sms várt ma reggel Bentától:
"Megszületett várva várt gyermekünk,Benjámin Marcell.
3550gr és gyönyörű.
Mindketten tök jól vagyunk!"

Hatalmas gratula,és sok tejecske!

Késöbb írok neki mindannyiunk nevében!
20140328174041

Gratula Bentának és Benjaminnak!

Úgy látom a sorminta tartja magát, most kislány következik!

Kép
Kép
sosi

Benta!
Gratulálok Nektek! Sok tejcit és gyors hazatérést!!!

Kép

Kép
mukkancs

Benta, nagyon gratulálok Nektek, jó egészséget és sok-sok tejcsit kívánok Nektek!!!

Hát ezért érdemes volt felkelni. :):) Este fél 8-kor elaludtam és kb egy órája ébredtem fel... úgy, hogy egyszer sem voltam pisilni éjjel és egy kósza fájásom sem volt... :( Viszont nagyon úgy tűnik, hogy nem én fogom megtörni a sormintát, mert most tényleg kislány kell hogy jöjjön. :) Niki?? :D

Heni

Kép
szheni

Hajajjjjj!

Hatalmas gratula a kis Benjáminnak meg anyucijának.
Benta, ez szép volt. Remélem olyan is ahogy szeretted volna.
Egészséget, sok tejecskét s minden jót a családnak.

Pussza

na, megyek, apának valamit kell csináljak, csak naná nem bírtam ki bekukk nélkül.
vajon májusi vagy júniusi a kiscsákó? no, meg aztán a centiket hiányolja a táblicsk.
sorminta szabad, én sem rondítanék bele (Amadea után szabadon) :lol:

Kép
kissmanó

Jó reggelt!

Gratulálok Bentának!

Heni: nem töröd meg a sormintát, ha ma Emma kinn lesz;)!

Hajrá Anuk!

Alig aludtam, tök nyűgös vagyok, megyek is, visszabújok az ágyba.
Vendég

Írtam Bentának egy smst mindannyiunk nevében!
A kis Benjámin még tegnap született,az üzi 23.19kor jött,tehát még májusi!

Anuk?,Amadea?Niki? Ki lesz a következő?
Csak hogy tartsuk a sormintát! :P :oops: :P :P :P :P :P :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Közben Benta válaszolt:
"Köszönöm! Netto 2 óra alatt zajlott,gyors volt és brutális.
Már van mit ennie.
22.10kor bújt ki.Szerdán haza megyünk! Van más baba?
Puszi nektek!"
20140328174041

itt vagyok, egyben, ez a gyerek nem akar kijönni :D

nem víz volt ami jött csak valami nagy vizes cucc :? és én nem tudtam hogy ez a dugesz ekkora...ma is jött egy olyan darab hogy már azon gondolkodom hogy ez honnan jött, mert nagyoooon nagy és undiiii :shock:

ma 11 NST, meg egyebek...remélem jól megpiszkerál a dokker és maradhatunk

apa már nagyon odavan, jobban mint én...ő már tegnap menni akar, mert hát dugó nélkül mi védi az ő kislányát :lol: annyira pasiiii , annnnyira imádom :oops:

Kép
Kép
mniki84

Nagy-nagy gratula Bentának! :D

No, szépen haladunk, jönnek azok a bébik sorban! :wink:

Én meg ma itthon egyedül... :( Pedig nem így terveztük...Férjemnek jött reggel fél 8kor a telefon, hogy munka van (persze, hogy egy rokon szorult segítségre, de fenébe az ilyen rokonokkal :evil: ) Jöttek és vitték, hogy kirángassa a carból, ki tudja mikorra fognak hazaérni. :( De legalább azt láttam, hogy ha szülés lesz, akkor pikk-pakk fel tud majd kelni, mert mi még javában durmoltunk (és tettük volna ezt akár 10ig is) amikor jött a riasztás. Úgyhogy figyelem a fórumot legalább, lesz e valami történés (bár Anuk már nagyon finisben lehet :wink: )

Kép
Kép
tabati

Bakker: ez gyors volt tényleg.
Akkor ha számolom az 5 napot nekem épp a húgi szülinapja jön ki :?: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

anno Grétikém a 10-ik gyerkőc volt az akkori topikban. elviekben ezt még tarthatjuk, de azért akkor túl sok az 5 nap. lemondunk a tízedik helyről, Benitot szépen beengedjük magunk elé. Aztán elviekben a kék pálya a miénk.
Hú, de izgi.
tényleg, babaesőőőőőőőőő
ja, s Grét a hidegfrontra reagált, már nem is emlékeztem, tegnap nosztalgiáztam kicsit az akkori topikban. olyan jó volt. :)

Kép
kissmanó

jujj, majdnem elfelejtettem

BENTA hatalmas gratula!!! Ügyesek voltatok!

Anuknak meg továbbra is drukkhegyek...nem semmi a csaje :D

Kép
Kép
mniki84

Tabati, sajnálom, hogy egyedül maradtál... remélem, hamar elintézi a férjed a dolgokat és siet haza. :)
Hű, Benta akkor nem semmit csinált végig, hiszen amikor írt, hogy 6-ra kell visszamennie, még csak 1 ujjnyira volt kitágulva, jól emlékszem? (Gondolom nem véletlenül használta a brutális szót) Anuk meg már egy ideje 3-4 ujjnyi... de mosmá tényleg jöhetne az a kicsi Emma! :D
Manó, én bevállalnám a 10. gyerkőcöt szívesen, de nem úgy néz ki, hogy Beni jubileumi gyerek óhajt lenni.
Moncsy, köszönjük a tájékoztatást! :)

Heni

Kép
szheni

Heni: sose lehessen tudni. Láttad Csillagék hogy csinálták?

Kép
kissmanó

ez az utsó gömbös képem, úgy döntöttem :D most már csak kint lesz a csaj lefotozva, punktum Kép

Kép
Kép
mniki84

Hatalmas gratula Bentának és kis Benjaminnak!!!!

KépKép
begane

Niki: rád is érvényes: ha kibújt a kiscsaj vele kell bizonyítsad, hogy valaha is voltál pocakos. Másképp meg sem fog látszani.
Tényleg, ha nem túl indiszkrét a kérdés, hány kg gyalogolt fel össz. rád?

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Hűha, gyarapodunk, gyarapodunk :) Végülis hány baba született meg májusban?:) És vajon ki kezdi a júniusi sort? Emma baba?:)

Nagyon nagy gratula Bentának és Benjáminnak, tényleg nem semmi, hogy ennyi idő alatt meglett a picifiú! :)
Sok-sok boldogságot és rengeteg tejcsit kívánok!!!!

Tökmag: szelektív hallás, az nagyon pasis, ez biztos :) És Peti mit mondott a főzésre? Lehet majd együtt tanultok főzni Adél babával :)

Ma mi is megyünk ctg-re, kíváncsi vagyok változott-e a helyzetünk... azért jó lenne egyszercsak valamerre elmozdulni :)
magdii

manó, nem fogod elhinni de 16kg...nem tudom hol van, gondolom a gyerekben :D najó azért nem látszik a képen a combom, mert azon én narancsfákat növesztettem :D

Kép
Kép
mniki84

Férjem most mondta, h nem júniusi babavárók vagyunk-e, fog vki júniusban szülni? :lol: persze megnyugtattam, h maradtatok páran!
és gratulálunk Bentának és Benjáminnak, de jó, hogy már van tejcsi!!!

Kis baglyunk most - hasfájós üvöltések potenciális csökkenésével- áttért a "magányos vagyok, foglalkozzatok velem" illetve a "félek a sötétben" típusú éjjeli üvöltésekre. Szóval megint bulizott, most meg persze alszik mint a bunda. Komolyan, ha nem esne az eső, egész napra kiraknám a levegőre, hadd tanulja, hogy mikor van nappal. Ja, és a hálózsákját már csak üvöltőzsáknak hívjuk... :lol: :lol: Amúgy egyre édesebb, már kerekedik, a feje is kez egész jóltápláltan kinézni, nem olyan kis vézna. Elvégre tegnap már 2520 g volt, végre elérte pár napja a bűvös 2500-at. :lol:
Ma megyünk anyósékhoz ebédelni, persze bébietetőfelszereléssel, de végre történik vmi.

Anuk, nem semmi, hogy olvas, akkor hogy tágult ki, ha nem fáj neki?? én ezt nem értem. De szegény már régóta nyesztetik, miért nem indíthatják?

Kutyánk pár perce átcsapott farkasba, totál úgy vonyít, elmehetne az orosz prérire is evvel a hanggal.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok!

Szívből gratulálok Bentának és Benjáminnak!!!

Na, most már tényleg itt az ideje, hogy Emma is kibújjon... :wink:

KépKép
amadea

Csillag!
Tudod kik fognak szülni júniusban? A májusiak.....azért tök durva, hogy már a júliusi bébik is beelőznek....a végén a kozmetikusomnak lesz igaza....2 hete rám nézett és megkérdezte: te mikor is fogsz szülni? szeptemberben? :shock:

Azért nagyon szar ám ülni az embernek a seggén és arra várni, hogy a pocaklakó rosszul legyen, mert addig úgyse csinál senki semmit...annyi ilyet láttam már....és mindig tragédiával végződött :(

KépKép
amadea

Amadea, fel a fejjel, eddig csak egy napja hordod túl, akkor még nem lehet baja. persze baromi nehéz lehet... elhiszem, hogy tűkön ültök már...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Csillag!
Lehet tágulni alig fájással. Bár szegény Anuk amit eddig elszenvedett még otthon, hát....
Ismétlem, aki kételkedik abban, hogy vigyorogva is lehet menni szülni, s milyen volt a kedélyem, azoknak ajánlom olvasmányként a 2007 júliusi topikot olvasásra, a 358-ik oldalon kezdődik a hajnali irományom, másik oldalon pedig olvasható, hogy még aznap irodában keményen dolgoztam, s a 360-ik oldalon megvan a gyerek. a 361-iken pedig volt egy poénos beírás: már azon sem lepődne meg egyik topiktársam, ha nemsoká bejelentkeznék, hogy otthon vagyok.

s ha valaki kedvet talál hozzá, elküldhetem annak a gyors szülésnek az írott változatát, igaz leírva sokkal hosszabb.

no, de most kezdek picit besózni, mert mint írtam vala, állítólag a 4-ik gyerek nehezebben bújik ki. el vok kényeztetve, 2 éves emlékeim csudiszépek, olyant akarok most isssssss

Kép
kissmanó

Amadea: nyugííííííí, tudom rengeteg tragédiát ismersz hivatásodnál fogva, ezért nem könnyű. de pont ezért, te tuti jobban figyelsz minden kis jelre.
nutella, lekvár, csoki....

plíz szmájl :wink: :wink:

Kép
kissmanó

Manó, elküldenéd?
Kösz.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára magdii 2010.01.03 21:17-kor.
magdii

Micsoda hirek! Hatalmas gratula Bentaeknak! :D :D

Anuk! Sokat gondolunk rad, kitartas! :)

Mano segits! Tobbiek is, akiknek mar van bebijuk!

Az en kettom nem produkalt ilyet, mint Lorka. Este egyszeruen nem bir elaludni. Minimum ejfelig huzzuk a nyuglodest, utana viszont durmol delutan 2-ig, csak kajalni kel fol, sajna azt is 2-3 orankent. Ha ket orankent kel, akkor az nekem 1 ora pihenest jelent. (Levonva az etetest, bufizest pelenkazast.) A tobbiek is felkeltek szazszor, de legalabb este csond volt. Raadasul akarmennyit tud enni. Sokszor mar egy eves utan is kifolyik a pisi a pellusbol, es cserelhetem az osszes ruhat, rosszabb esetben az agynemuket. :( Vegyek nagyobb pelenkat? A mini elvileg 6 kg-ig jo.
Tegnap kiprobaltam, hogy delutan 5-tol mar nem hagytam aludni, foleg kezben volt, de ugyanugy csak ejfelkor aludt el. :cry:
Hogy kellene csinali? Hosszu tavon nem fogom birni, mert reggel kelnek a nagyok. 2 hetig van meg ovi, addig tudok pihenni delelott, aztan kesz.
Sokszor arra ebred fel, hogy beteszem az agyba. De ha mellettem marad, nem nagyon tudok pihenni. Bufi is kell, mert ha csak hagyom a cicin elaludni, 20 perc mulva felkel, mert nem bufizett, felrenyel, es indulhat a fel oras csuklas... :cry:
Varok minden otletet, pliz!!!

Mindenkinek jo szulest kivanok! :D
puszi
A
lys

Manó, én annyi dolgot hallottam már szüléssel kapcsolatban, és mindannak az ellenkezőjét is, hogy már fogalmam sincs, mi az igaz :)
Első szülést mindenki hosszú vajúdással párosítja, és egyre többet hallok rövidebb és könnyebb szülésről már elsőként is... lehet, Ti is cáfoljátok majd a 4. szülésről szóló híreket :)

Elküldenéd nekem is a szülésed történetét?
magdii

Amadea!

Az en Emmam is 1 hettel kesobb jott. Raadasul nem is voltak tulhordasi tunetei, es 3,5 kg-val szuletett.
Hidd el, ha 2-3 naponta mesz ctg-re, semmi baj nem tortenhet. Ha az megnyugtat, menj minden nap. Par ora alatt a semmibol nem tortenik tragedia. Nori tok jol van bent. :)

Jajj lanyok! A 2009-es ikres topicban nagyon pici babak szulettek, drukkoljatok nekik! :cry:

Udv
Agi
lys

Ági: sajna csak a pelusra van tippem: próbálj más márkát, mert én is ezt hallottam, hogy egyes bébeknél egyesekből a pisa kiköszön.

alukára sajna nem igazán van más tippem, hacsak nem az, hogy próbáld ki az esti fürcsit pl. déli órára tenni. vagy amikor a leginkább aludna (na jó, nem éjszakára).
tudom, cudar nehéz ez az időszak, én is ettől parázom. s főleg, hogy eltelik egy hónap is, mire beáll a nappal különbözik az éjszakától program. s ráadásul jól áll be, nem fordítva (anno elsőszülöttem indította fordítva a programot, csak ott ugye az én gátam volt az egyedüli zavaró tényező).
hátha a kisrácnak elég lesz az ivis szünetig hátralevő 2 hét, s kialakul a programja.
házban laktok-e? ha igen, próbáld meg kitenni a levegőre. ha nem, akkor marad a nyitott ablak, bár az közel sem olyan.

másoktól más tipp?

Kép
kissmanó

Amadea!

ne izgulj tényleg! A júliusi topicban olyan baba született korábban, akik már egy ideje állandóan kórházban dekkoltak, mert a méhlepény a méhszájnál volt, mindig vérzés meg ilyesmi. Szegény nagyon aggódott, hogy minden okés legyen, mert már őt is azzal riogatták, hogy még a csaszinál nála is lehet komplikáció (konkrétan olyat kellett aláírnia, hogy kiveszik a méhét, ha gáz van, de szerencsére minden okés volt a műtétnél)szóval ő is szívesen kivárta volna a júliust, mert az azt jelentette volna, hogy problémamentes a terhessége. Úgyhogy annak örülj, hogy veletek minden oké! :wink:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!
[color=violet]Nagyon-nagyon gratulálok Bentának Benjámin érkezéséhez!!![/color]
Nem semmi sebességgel érkezett :shock:

Anukkal vajon mi lehet? Várom mindenkiről a híreket!

Mi jól vagyunk. Zéti sokat mocorog, szerintem a hasam lejjebb ment. Szerdán ctg.

KépKép
süni76

Amadea, én is csak nyugtatni tudlak: két héttel előbb vagy később... nekem ezt mondta az orvos és mindenhol ezt olvasom. Úgy látszik, nálunk a később jön be, de ha orvosi ellenőrzés alatt vagy, SEMMI baj nem lehet. Nyugi. Én nem tudom, mennyi ideje hordom túl Benit, mert volt már május 26 is a születés időpontja, de sztem az orvos úgyis tudja, mennyi időt hagy még Nórinak.

Ági, http://www.nlcafe.hu/noklapja/20090128/ ... k_a_baba_/

http://www.kismamablog.hu/gyermeknevele ... zik-a-baba
Nem olvastam el őket, mert most nincs annyi időm, de talán segíthetnek... Nagyon drukkolok az ikreknek... :( Remélem, nem lesz semmi baj velük!!

Niki, eszméletlen, mennyire vékony a derekad! :) Sztem ha Lili megszületik, el sem hiszi majd senki, hogy voltál várandós! Gyönyörű vagy! :):)

Manó, igyexem győzködni Benit, hogy Kiscsillag vezetésére figyeljen, de ez a gyerek nagyon makacs. Sztem csak Emmára vár... már meg is beszéltük Anukkal, hogy tuti összebeszéltek... :D:D Iszonyatos mód csuklik a drágám...

Heni

Kép
szheni

Benta, szívből gratulálok Benjámin megszületéséhez! Nagyon ügyesek és gyorsak voltatok, csak így tovább!

Tudjátok mi dobott fel? Ahogy írta Benta, pár órával szülés után, hogy "tök jól vagyunk!" :D :D :D
Csillag se volt semmi, de ezek a rutinos anyukák csak döntögetik a sebességi rekordokat...
Ezek szerint senki sem kapott még epidurálist? Csak hogy kikérdezzük, hogyan hat...

Remélem, Anuk nem szenved nagyon, max. az unalomtól, ha olvas...egyáltalán hagyják ott aludni, vagy azóta a szülőszobán van??

Amadea, ne félj, ne érezze Nórika a stresszt - eddig sem volt baj a várandóságod során, ezután sem lesz, bízz benne, mi is így teszünk!! Fel a fejjel :wink:

Tegnap óta rettenetesen viszket a hasam, szerintetek még nő min dig??? Ja, meg a lábujjaim teteje is viszket, de semmi kiütés, csak már a dörzsöléstől piros :? Mik a lábgomba tünetei, remélem, ez nem az?
preta

Mano, Heni!

Koszi! :D

Elolvastam a linkeket is, az egyik nagyon erdekes, egy noci valaszol a kerdesekre. Ilyen pici babaval kapcsolatban sajnos meg nem kerdez senki. :cry:

Probalkozunk,
Agi
lys

Nem tudom, Ági, mi lehet az oka, de egy ilyen minikénél annyi minden bezavarhat... egy bnőmnél az volt a baj, hogy túl széles volt a kiságy és nehezen szokott hozzá a babó... lehet, hogy egyszerűen csak szokni kell a helyét... és hát látod, minden bébi más. Lorka meg még olyan icipici.

Heni

Kép
szheni

Hurrááá!! Gratula Bentának és Beninek!!

2 óra alatt lett meg a béjb…?? Hűha, ez a topic aztán tényleg GYORS!! :D

Magdi: ja… mondta hogy elég ciki lesz ha az ötéves lányunk jobban főz, mint én. :P

Csillag: mekkora pakkal indultok el anyósékhoz? :)

Amadea: hogyhogy rosszul lesznek a bébik?? Mert már nem áramlik úgy a cucc a köldökzsinóron keresztül, vagy mi?
Az én orvosom azért is akarja a héten megindítani a szülést, mert látja, hogy hétről- hétre egy csomó szarság jön ki rajtam, ami a babónak sem jó. A többi doki ezt miért nem csinálja meg…?

Kép
tökmag79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?