Új privát üzeneted érkezett!

TGYÁS:

http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ ... leirasjogi

és bár ebben az van, hogy "maximális időtartama 24 hét lehet, amelyet úgy kell kiadni a munkavállalónak, hogy ebből négy hét lehetőleg a szülés várható ideje elé essen", a könyvelő azt mondta, hogy jobban járok, ha a szülés napjától igénylem...

Kép

Kép
gabilany79

Itt aztán tényleg zajlik az élet, alig bírok visszaolvasni :lol:

Főzés, hát most ebben a pár napban meghaltam volna, ha főznöm kell. Szerencsére volt elég maradék, azt ettük, ma pedig drága anyukám felhívott, hogy ugorjak autóba, főzött pörköltet, paradicsomos káposztát, tankoljak fel és legalább most újabb két napig nem kell főznöm :wink:

Húú, már nem tudom, ki írta, hogy vett: A Tena bugyi-csomagban mennyi volt? És mennyibe került?

Mi is tegnap voltunk dokinál, méhszáj szép zárt, azt mondta, nagyot nőtt ez a gyerök:) Kétszer is megmérte a hasamat. Szerencsére a kilóimmal is meg van elégedve, eddig 4 kilónál tartunk, de azért szólt, hogy nem elengedni a gyeplőt.

Szülésfelkészítő tanfolyam. Két hét múlva kezdődik, 8 hétig tart. Hát nem vitték túlzásba, hogy időben elkezdjék. Sebaj, max privátba nézem meg a szülőszobát, ha Olivér kicsit előbb szeretne világra jönni, mint december 5.

Egyébként ma kicsit lustább volt a lurkó, de én is olyan voltam, mint akin átment az úthenger, de azért nem örülök, hogy ilyen gyenge volt a mai mozgás terén. Hallottam, hogy valamelyik héttől már kicsit finomabb lesz / kevesebb a mozgása a babáknak, nem tudjátok, mikortól érdemes figyelni a napi 10 megmozdulást?

Kép
wruska

[quote]Z írta:öldi:
A 2 gatyó a sapi kellene. És ha még belefér, akkor a kantáros.

Mági! Tegnap már megírtam az árát: 400+400+200+700 sorrendben. Mi legyen?

Kati! Mikor lesz eredmény? Drukkolok, hogy ne legyen semmi komoly!

Susy! Minisusy nagyon édes!

Berni!
[quote] írta:n mára már nagyon lefáradtam, pedig még du mehetek szülésfelkészítőre is... Jártam ma DM-ben, gyógyszertárban,
...én meg voltam szülésfelkészítőn (Zsiráffal és Trombival), utána DM-ben, Majd patikában :lol: :lol: :lol:
...és Musi! Nincs már olyan zokni a CundAban. De még biztos lesz, ha jönnek a hidegek.

Berni! Győri vagy?

Aida! Minden 2. kismama vérszegény!

Cili! Nekem van Zseraldina nevű tanítványom. Mindenki Zserázza, úgy nem vészes.
A Boróka nekem kifejezetten tetszik.

Eszterke! Hurrrrráááá!

Wruska! Nekem ha mozog, akkor egymás után mozog tizet tuti. Napi 10 az nem kevés ennyi idősen? A 36. héttől lesznek lustábbak általában, nem?

Kép
zölddisznó

A tgys biztosítási időnek számít. A szülés után 168 napig jár.

Eszterke nem a könyvet kell "leadnod", hanem abból tudják, hogy részt vettél a terhesgondozáson. Ennek alapján adják ki azt az igazolást, amit majd a MÁK-nak kell leadni.

Kép
dcili81

Nézem a Hal a tortánt, nem semmi.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
dcili81

Zöldi: Mi volt a híradóban? (7-kor kezdjük a vacsoráztatást/fektetést, 8-ig vagy ma pl. 1/2 9-ig esélyem sincs a TV elé kerülni sajna...)
Vendég

Zöldi!
Tetszik ez a Minisusy! Èdes! :P :lol:

Ma mindenki a DM-ben volt? Èn is!!! :wink:

Wruska!
Èn tegnap kezdtem a szülésfelkészítö tanfolyamot! :wink: :)
susy75

Csaki! Semmi. Előzetesben volt, hogy lesz a gyerekülésekről - szabvány... - aztán semmi.

Kép
zölddisznó

Zöldi!
De volt. Annyi, hogy jövöre kezdik a rendörök ellenörizni az üléseket, hogy megfelel e a szabványnak Az idén csak azt nézik van e!
Ja és az E betü alatt levö számsornak 03 vagy 04 -el kell kezdödnie!
susy75

Ha valakit esetleg érdekel, és még előtte áll, itt nagyon jó dolgok vannak szerintem nagyon jó áron. Én még csak a babakocsikat néztem, és csak kamilláztam... Ha ismeritek, akkor bocsi :oops:

http://www.babaholmiolcson.hu/

Ma volt a babamasszázs tanfolyam első foglalkozása, legközelebbre szerintem beszerzek egy babát, mert kicsit fura volt egy rugdalózót masszírozni :) Viszont nagyon hasznos, lesz majd szó a hasfájás elmulasztására való masszírozásról is...

Kép

Kép
gabilany79

Sokkot kaptam.....

Kép
dcili81

Mondjuk jogos a gyereküléses felhajtás... A régi modellek már nem biztonságosak plusz ugye a műanyag is elöregszik, ha gáz van már csak a kora miatt se védi meg a gyereket...

Amiatt még egy gyereknek se lett baja, hogy 5e Ft-os babakocsiban tologatták... egy ezeréves ülés viszont már az életét veszélyezteti...
Vendég

Gabi: kár, hogy nem voltam ott... valszeg lezuhantam volna a földre a röhögéstől :))) A rugdalózó lábát is meg kellett puszilni néha, vagy az csak opció volt?:)))))))) (kisbabával az igazi a tanfolyam... aki mindent összepisil/összekakil közben.. plusz 5 perc után üvölt:))) Na az a kihívás, nem egy nyugodtan heverésző rugdalózó:)))))

(meséltem ezt a férjemnek, ő azóta is ezen röhög:))))
Vendég

...akkor én másik híradót néztem :(

Gaby! Magán tanfolyás, vagy kórházas/védőnénis? Megkérdezhetem az árát?

Csaki! Jól beszélsz!

Kép
zölddisznó

Wruska amit én vettem tena bugyit abban két darab volt 400 ft.
Én nem voltam sem DM ben sem patikában,csak az Auchanban,meg benzinkúton... :lol:
dcili gondolom a bugyuta Kiszeltől... :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

zöldi:
A tigrises rugit végülis megvette vki? Ha nem én megteszem. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Zoldi: sajna pentekig kell izgulnom. Igyekszem lehiggasztani magam... de nagyon nehezemre esik.

Raadasul, ma ugy latszik apa is nehezen veszi a dolgokat, mert ma semmibe sem vett! Ilyet meg soha nem csinalt! :(

Mar varom, hogy a mai nap gyorsan elteljen. Ez nem egy jo nap.

Aida! A verszegenyseg miatt ne izgulj. Egesz eletemben verszegeny voltam! Allandoan vasat kajaltattak velem! A tesom meg csak viccelodve mindeig azt mondta, hogy amikor megyek suliba Esztergomból Bp-re vonattal, akkor ut kozben nyalogassam a sineket!
Egyebkent vannak trukkokm amivel kicsit javitani lehet a vashianyos helyzeten: pl zoldsalatat mindig citromlevel kell enni, es a soskat is savanyitani kell habaraskor, mert a szervezet onmagaban nem tudja a vasat feldolgozni. A citrom es az ecet oldja fel.

Lilypie Kids Birthday tickers\

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
bkatalin

Hát ja, én is kicsit meglepődtem, hogy így preventíve megy a tanfolyam, nem pedig élesben, és néha hülyén is éreztem magam... Dehát, ahogy mondani szokás, egy újszülöttnek minden vicc új, és egyelőre valahogy így vagyok én is a terhességgel.
Mindenesetre ingyé van, aztán hátha lesz belőle valami hasznom :roll: Vagy ez csak hiú ábránd?

Kép

Kép
gabilany79

Nem izgulok én a vérszegénység miatt, nekem is volt régebben is, de eddig még elkerült a vastabletta. Az a baj, hogy anélkül is van székrekedésem és bélgörcsöm, mi lesz velem a vastabletta mellett. No mind1.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Zöldi: kórházas/védőnénis, az ára az előző hozzászólásban :)

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok.
Végigolvastam a terméseteket háát nem semmi.

Ma megjött a babakocsi és szupeeeer. :lol: :lol:

Gyerekülés
ez nem újdonság. ezt már tavaj óta be van vezetve csak eddig nem ellenőrizték szigorúan. Esetleges balesetnél lehettt volna ezzel visszaélni a biztosítóknak.

anyasági
tényleg nem feltétel a körzeti pecsétje mert a kezelőorvosod ad egy igazolást mielőtt elmész a khból hogy megjelentél nála xszer

kerületünk csak abba a kategóriába tartozik ahol ad ugyan szülési segélyt de a gyerek startszámlájára kemény 20 ezret. Na már most nekem most van szükségem rá kpban. úgy hogy kitörölhetem vele a seggecskémet ezzel.

harivera
Budapest XXI. kerület

Aida: Ferrocomp Forte!!!! Ez az egyetlen vas ami eddig nem okozott nekem gondot. Vény nélküli... (az InVitro gyártja, keress rá a neten)
Vendég

Nálunk a kerület semmit sem ad. Hármasikreknél vagy ha a 3 gyerek között összesen max. 1 év korkülönbség van (ha jól emlékszem - ld. egy sima ikerpár plusz egy kisebb gyerek) akkor jár 2 éven át lényegében ingyen napi 8 órára egy segítő aki házhoz megy... (korábban a sima ikreknél is adtak de túl sok iker lett az utóbbi időben ezért már nem jár). Mondjuk ez korrekt.
Vendég

Aida! Atigrises már elkelt tegnap.

Kép
zölddisznó

Vera! Ti melyik utcában laktok?

Kép
zölddisznó

Jaja, egyszerre 10. No ez most gyorsan meg is volt, csak a kis drágám a frontoknak köszönhetően teljesen megfordította a napirendjét. Hajnalban, amikor felkelek pisilni, nagyon kis aktív, nap közben, ahogy én is totál nyomott, érzem ahogy elfordul egyik oldaláról a másikra, ilyenkor este, fürdés után pedig megint csak felélénkül. Csak valahol hallottam, hogy valahányadik héttől számolni érdemes, hogy mennyit mozog.

Sarmon, köszi az árat. Akkor ez nem is olyan vészes. Attól tartottam, hogy valami horror ár lesz.

Csajok, ezek a babaruhák, amiket feltettetek, egyszerűen tüneményesek. Igyekszem a vásárlási rohamot, ami ennek köszönhetően rám tört lelohasztani, mert már annyi ruhánk van - tesóméktól örököltünk (3 fiúról), hogy ha így haladunk és esetleg majd még a rokonok is hoznak, nem tudom ráadni őket a gyerekre :wink:

Babamasszázs, nagyon jól hangzik. Bár biztosan fura lehet baba nélkül. :shock:

Kép
wruska

Hú, mekkora parti van odabent. Lent, fent, oldalt, középen, hátul.. Ahol csak lehet rúg, mozog, ficánkol, kígyózik. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Kép

Innen messze?

Kép
zölddisznó

Aida! Jó lesz neked úgy, ha viszem talira a cuccot?

Kép
zölddisznó

Igen Zöldi, én is úgy gondoltam. :) A tigrisest sajnálom. :(

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Töltök fel még!

Kép
zölddisznó

a "vasasok" taborahoz en is csatlakozom.
aida. nekem nincs szekrekedesem, mert minden reggel delig csak gyumolcsot eszek. sokat.alma, korte, dinnye, banan, barack, eper stb. tudom ajanlani!

kati csinalsz majd vonalzot a kis jovevenynek is? :)

en sem voltam DMben :wink: mivel itt nincs...

a gulyas nagyon izlett a kollegamnak meg most mar en is leteszteltem. nem a legjobb, amit eletemben foztem, de finom lett. viszont megtanultam hogy rizslisztbol nem lehet nokedliket szaggatni bele... :?

KépKép
KépKép
mush589

6-12 hó, 900.-

Kép

Kép
zölddisznó

polár, 3-6 hó, 300.-
Kép

Kép
zölddisznó

világoskék fehér csíkos, szerintem nem használt nemtommi (bélelt) 0-3 hó (61-es), 500.-
Kép Kép
...szerintem nagyon szép!

Kép
zölddisznó

zoldi.kar, hogy nicsen nekik! azert csak nem fagy majd le a laba!

na bajban vagyok el kezdtek kerdezgetni, hogy mit szeretnek a szulinapomra!

KépKép
KépKép
mush589

a sapit majd hogyan rendezzuk le?

KépKép
KépKép
mush589

3-6 hó, 400.-
Kép Kép

Kép
zölddisznó

...inkább az a kérdés, hogy hogyan kapod meg?

Kép
zölddisznó

3-6 hó, 400.-
Kép Kép

Kép
zölddisznó

3-6 hó, 400.-
Kép Kép

Kép
zölddisznó

nagyon cuki ezek a rucik!
zoldi. irtam privit. mentem tevet nezni. vmi program van a szoptatasrol/fejesrol.

KépKép
KépKép
mush589

9-12 hó, 400.-
Kép

Kép
zölddisznó

Na jó reggelt! Tessék vásárolni!

Kép
zölddisznó

na jo reggelt,..

wow Zöldi:hogy birsz eddig fent lenni?engem este tök hamar kiüt a fáradság:D

ma elviszem a lánykám oviba aztán fél 11-re megyek a védőnénihez.Remélem rendes lesz..Most tuti hiztam az utobbi időben pedig nem eszek sokat..De hát be kell valljam soha nem álltam ugy a dolgokhoz mint Rubint Réka:Dugyhogy nem is zavar:D
Megkérem hogy hallgassunk szivhangot..Még csak ultrahangon hallottam.közbe meg bekapcsolom a telom hangfelvevőjét.:Dcuki lesz..:D

Kép

Kép
nikianya21

Aida: üdv a vasasok táborában. Hallgass CSAKEGY-re! Én is a Ferrocomp-ot szedem és semmi bajom tőle. Tényleg vény nélküli, de OGYI-s számú. Ja nekem ez azért fontos, mert így egészségpénztárra meg tudom venni.
Zöldi: jók a cuccok. Remélem úgy 2 hét múlva is töltesz fel, és akkor már garázdálkodok. Apa addigra nem lesz itthon, így szabad lesz a pálya.

Nálam is nagy parti van bent. Reggel is nyomta, na meg tegnap este még aludni sem tudtam. 10-11 között olyanokat rúgott, hogy azt hittem kijön az oldalamon. Biztos jó focista lesz belőle! :lol: Nem hiába tiszta apja. Ja és tegnap hogy jártam. Hazamentem, elintéztem egy-két dolgot és előkészítettem a porszívót, hogy nekiállok a nappalit összerámolni. Kezdődött egy jó kis műsor a TV-ben, gondoltam az elejét megnézem és egy pillanatra leültem. Mi lett belőle??? Majdnem egy órát aludtam, de nagyon mélyen!!! Pedig éppen letettem a méretes hátsómat és már aludtam is. Rég volt ilyen velem, kb. a 7-8 hét környékén. Ti is aluszékonyak vagytok mostanában??
Vendég

Niki! Boldog névnapot! Most olvastam, hogy van Nikolett!
És Hunornak is nagyon boldog névnapot kívánok!

Kép
dcili81

Bocika nem tudom mi van velem, pár hete alig bírtam kimászni az ágyból, olyan alvós voltam, most meg...

A parti nálam is megy, tegnap/ma fél egyig voltam fent addig nyomta.... Most meg már fél 7-kor kidobott az ágy.

Ti tudtok olyan pózt találni, hogy egyáltalán nem rúgjon belétek? Mert én nem. Valahogy sehogy sem jó ahogy fekszem....

Kép
dcili81

Cili: nekem is volt olyan időszakom, hogy alig aludtam. Most meg fordítva. Jó OK, eléggé húzós napok vannak itt a melóhelyen és agyilag is le voltam/vagyok fáradva! Tegnap én sem találtam olyan pózt, ahol ne mocorgott volna annyit. Tök mindegy melyik felemen feküdtem, mindenhogy ment a parti. Máskor szokott segíteni ha pózt váltok. :P Persze amúgy meg élvezem, hogy kever! :lol:
Vendég

Még valami! Most már 2-szer is úgy jártam, hogy begörcsölt a vádlim, de nagyon. Valaki itt írta, hogy kalcium hiány is lehet. Magnéziumot eszem rendesen, de ezen nem segített. Kalciumot szed valaki? Milyent? Én eszek egy halom tejterméket, de úgy látszik kevés!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?