Új privát üzeneted érkezett!

Én most álltam neki főzni... :oops:
Mellesleg marha éhes vagyok! :twisted:
Mostanában megőrülök a csokiért...
Na, és ugye húsvét volt, a lányok kapta egy csomót, és mindíg megkínálnak. Aminek, ugye nem lehet ellenállni....

Remélem, lassan elfogy a készletük.
Vendég

Szly!
Az meg micsoda!!! :shock: :roll:
Vendég

mi az a galaburgyi vagy hogy is irtad?!?!?!

Kép

Kép
timi1982

Látom, nemcsak én nem tudom....

Én húsos tésztát csinálok, a husi már tegnap elkészült, ma csak a tészta kifőzése, és a sütés van hátra...
Ez hamar meglesz...

Mára csak ennyi, mert nincs kedvem főzőcskézni... :oops:
Vendég

Nem vagy vele egyedül Marcsi én se tudom mi az?? :oops:
bencuri

Nos, akkor csak Szly fejtheti meg a rejtélyt... :P

Nálunk ma olyan csodaszép idő van...,olyan jó melegen süt a nap!
Vendég

Hát nekem egyáltalán nem adott a védőnő efféle könyvecskét! Pedig az előző terhességnél kaptam, de most nem. Gondoltam, már nincs... azannya védőnője!!!
Amúgy emlékszem, mi volt benne:
egy kis flakon Domestos :shock: , egy pelankakupon (Pampers, nekünk nem vált be :? ), egy Kismama magazin, egy kis tubus nivea babasampon (az jó volt!!!), egy szoptatási tanácsadós kiskönyv. Asszem ennyi volt csak.
Majd írjatok, aki beváltja, hogy miről maradtam le, verjem-e az asztalt a védőnőnél!

Timi, köszi a verseket, a szívemhez szóltak! Ki írta?

Muffin, szuper pólókat vettél!

Wera, a Genesisben majd óvatos leszek, és úgy kérdezem, hogy a magzatvíz mennyiségéről mit gondol.... meglátjuk, mit mond!

Hassimogatás: hát ilyet!!! Ha valakinek ettől keményedik a hasa, az tényleg ne simogassa, de szerintem alapból ezt megtiltani jó nagy ballépés! Egyetértek az idézetekkel, ez a korai anya-gyerek kapcsolat nagyon fontos eszköze!!! Ezt mint pszichológus mondom. A baba sokat veszít (és mi is), ha nem simogatjuk már hason keresztül is. :!:

Az aventes bimbóvédőkrémről meg annyit, hogy nekem a kórházban a csecsemős nővér azt mondta, hogy még ha az is van a bimbókrémre írva, hogy nem kell lemosni, azért csak mossam le, mert semmi mást ne adjak a babának, csak az anyatejet. Mindig le is mostam, amúgy, mert végülis igaza van... meg beparáztam, naná :D

KépKép
szkagi

Benéztem hozzátok 2 csempe közt,Anyu már rámszólt,hogy állítsam le magam! :lol:
Mondtam neki,hogy lassan óvatosan csinálom,ha az én tempómmal csinálnám már rég ragyogna minden,de most tiltáson vagyok! :lol:
Azért szép lassan lehet nem?

Galaburgyi???????????
:roll:

Én sem tudom mi az!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Kép :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
ibm

Lehet hogy ti másképpen ismeritek a galaburgyit. Öreglebbencs és amikor már majdnem kész, felvert tojást kell ráönteni, összekeverni és még egy kicsit főzni és kész. remélem így már rémlik valakinek valami!

Kép
szly27

Ibm, jól tetted, h benéztél! legalább egy kicsit pihensz :D Csak óvatosan a takarítással! 8)
bencuri

a verseket nem tudom ki irta. csak ugy találtam őket. egy kettőnek volt csak odairva.

meg van egy másik vers is. az kinyomtatva van meg nekem. Dsida Jenő: Köszönöm Istenem az édesanyámat!

megpróbálom beszkenneltetni mert ehhez a képet is látni kell :D olyan tünci.
habár ez inkább már Anyáknapjára való :D

Kép

Kép
timi1982

Szly- lehet, h ciki, de én igy se tudom :oops: :oops:
bencuri

előkerestem gyorsan. tudtam hol van :D
és van rajta egy link. beirtam és láss csodát még megvan :D :D

mindjárt hozom ide is :D

Kép

Kép
timi1982

ez nem az alföldön híres? a slambuc!!!! az is valami lebbencses. bográcsban szokták csinálni és ilyen krumplis, kolbászos asszem és tenni kell bele lebbencset is.

Kép

Kép
timi1982

ez olyan levesféle?
Vendég

Kép

Kép

Kép
timi1982

Igen Timi! TÉnyleg, slambucnak is hívják! Lehet bográcsban is, de itt Karcagon gyakran főzik tűzhelyen is. Gyors és finom.

Dsida Jenő versét én is ismerem. Gyakran mondatom gyerekekkel anyák napi ünnepségen. Nem vagyok oda a versekért, de az nekem is nagyon!

Kép
szly27

Timi!
Nagyon szép ez a vers!!!

Ibm!
Tessék lassítani...!!!!!!
Irgum-burgum!
Fogadj szót az anyukádnak!

Aztán pedig ne aggódj...
Néhány hónap múlva nemigen kérdi majd meg tőled seni sem, hogy miben segíthet...
Használd ki!
Áron baba most mindennél fontosabb!

Ági!
Az előző oldalon részleteztem, hogy mi volt a csomagban..
Meg azt hiszem, Kike is írta pár napja... :roll:
Vendég

Timi, ez nagyon szép!! Köszi!
bencuri

Galaburgyi: Kicsi olajban megpirítoma lebbencstésztát, mikor már majdnem kész, teszek hozzá apróra vágott hagymát és tovább pirítom. Hamár szép barna, felöntöm vízzel, hogy ellepje a tésztát. Megfűszerezem: pirospaprika, só, ételízesítő. Mehet bele apróra vágott krumpli, fél paradicsom, fél paprika. Addig főzöm, míg öreg nem lesz. Utána néhány felvert tojással leöntöm és főzöm addig, míg a tojás meg nem fő. Ennyi! Szokták másképp is csinálni, de én így szeretem!

Kép
szly27

képzeljétek!
voltam a bababoltban, ahol a kupont kiváltottam...
Az eladó megnézetett velem mindent, többek között volt szülés utáni betét is... :shock: :shock: :shock:

hogy az mekkora... :shock: :shock:

Már el is felejtettem...

Jó meleg lesz, már alig várom!! :shock:
Vendég

jaj, annyit írtok kajákról... már megint megéheztem!!!

Ma este hétig itt rostokolok. Reggel begyúrtam a pogácsát, este sütöm! Pontosabban inkább éjjel. Lesz nagy zabálás, már látom előre! :wink:

Marcsi, köszi, hogy írtad, mi van a csomagban. Hát ez után nem fogok tombolni.

KépKép
szkagi

nekem tele a pocim. begyűrtem jo adag paprikáskrumplit. fini lett :D főleg hogy egész éjszaka e körül járt a gondolatom :D

fel kéne még porszívózni, már csak az van hátra, mert közben szorgoskodtam ám :D elpakoltam a husvéti dekorációt, bekészítettem mosni a ruhát, mosogattam, főztem, törölgettem.

de a porszívóhoz tele pocakkal nincs kedvem :( :shock: :shock:

Kép

Kép
timi1982

Köszi Szly lehet, h majd kipróbálom egyszerünek tünik és gyorsnak is!
bencuri

Kész is a kaja! Most eszem. Aztán megyek lefekszem és nézek valami filmet a DVD-n. Roli addigra elalszik.

Jaj a szülés utáni vérzés! Hát azt kifejezetten nem várom. Főleg amikor adnak egy betétet, amit a lábaddal kell odaszorítani! Na az jó móka lesz! Aki még nem szült, el sem tudja képzelni, hogy fog vérezni. A zuhanyzóban alattam szinte csak vér folyt le és törölközni meg bugyit betéttel felvenni is gyorsan kellett, különben lehetett felmosni a vért. De persze ez csak a legeleje. Nem akarok senkit megrémíszteni!

Kép
szly27

Nekem ennyire nem volt durva a vérzésem, de elevenen él bennem, mennyire utáltam...
Pedig akkor febr. márc. volt...
most meg 70 fok meleg...
Vendég

Nekem ez az első felkeléskor volt, kb a szülés után 2-3 órával. De utána jobb lett. Otthon kb. minden etetés után zuhanyoztam, mert olyan rossz volt azzal a nagy betéttel a nagy melegben. Szóval mire magamat rendberaktam már szopiztathattam megint. De utána már 5 órákat aludt Roli, akkor már jó volt.

Kép
szly27

Nekem már szülés közben is ilyen betétet adtak, azzal kellett sétálgatnom, mert folyott a magzatvizem.
Persze bugyi nélkül... :roll:
Vendég

Én mondjuk télen szültem, de az sem volt egy leányálom! Én mondjuk nem véreztem ilyen nagyon! emlékszem , h mielótt levittek a kórtermekhez kötelező volt pisilni, hát...( szülés után 2 órával)
bencuri

Nekem is, de én elájultam a klotyóban...
Vendég

Milyen szép történetek! :shock:

Gondoltam, hogy mindennek ki kell jönnie valahogy, de inkább arra lennék kíváncsi, hogy meddig tartott ez a "kiürülés"?

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Krisztina!
Szerintem mindenkinél más- és más.
Nekem pl. 5 hétig....
Persze miután a kórházból hazajöttünk már csak egy erősebb mensire emlékeztetett, a vége felé meg már csak annyi, hogy ne érezzem jól magam.
Vendég

Na sziasztok! Hát jó sokat írtatok ma!! :roll:

Hát ebben az Elefáni bababoltban csalódtam! Kinéztem egy fürdető állványt az internetes oldaluk Akciós részén, majd közlik velem, hogy ja most abszolult nem azok vannak, sőt az még teljes áron sincs. (pedig az oldal frissítve van!) :evil:

A várandós csomagot én már kiváltottam: (Photo hallban) nem is tudtam, hogy máshol esetleg más van benne!
Nekem azt mondta a pasi, hogy bármikor odaadja, mikor kérdeztem, hogy mi számít 3. trimeszternek? (mert ugye a szülészetkönyvemben a 24. hét után, de máshol 26-27. hét)

Volt benne egy Mam cumi, VIA tároló doboz, egy db. pelenka, és 3 ismertető füzet, ennyi...

Szly: Dodó babája mért lesz meglepi? Ő nem akarja tudni a nemét?? (én lehet, hogy lemaradtam)
Vendég

Halihó!

Jelentem kész a paprikáskrumpli és a fánk is! Incsi-fincsi lett mindkettő! És a konyha is csillog-villog! Remélem apa értékelni fogja fáradozásaimat, mert meglepinek szántam. Most kicsit pihizek, mert 100 kilónak érzem a hasam. Bizti Babuci is elfáradt, mert már rég nem éreztem a mocorgását! :? Aztán vasalnom kéne. Nah, ahhoz nagyon nincs kedvem... de muszáj lesz, mert ellepnek a ruhák! :twisted:

Kata - Dodó Svédországban van, ott nem mondják meg a baba nemét az uh-on, mert sok olyan barom van, aki még huszon-hetesen is elvetetné. :evil:

Lányok - ez a szülés utáni vérzés-dolog nem hangzik valami jól. Én nem tudtam hogy ez ennyire gázos lehet! Hahhh, és gondolom még mi mindent nem tudok :roll: ! És azt a szülés utáni betétet hol lehet venni? Vagy jó lehet a sima extra betét is?

Nekem sincs várandós csomagra kuponom. De ahogy hallom, sokmindenről nem maradok le. :)
Vendég

Vidokata! Azt hiszem hogy Dodó Svédorszában él, ahol nem mondják meg senkinek a baba nemét, még aki szeretné tudni,annak sem. Mert ott a 18. héten van az egyetlen UH. Az abortusz pedig a 19. hétig megengedett. Sok ott az arab talán és ők ha megtudnák, hogy lányuk lesz, elvetetnék. Ezért nem fogja megtudni Dodó sem, csak a születésekor.

Kép
szly27

Wera! Én anno nem kimondottan szülés utáni betétet használtam, hanem az always legnagyobb nedvszívós betétét és az is megfelelt.

Kép
szly27

Nem is tudom melyik topicban olvastam, hogy a kismama felírta, hogy miket visz a kórházba. Írta, hogy tisztasági betét. Na hát az mint halottnak a csók, semmit nem ér. A lehető legnagyobb nedvszívójú betétet vegyétek.

Kép
szly27

Wera- van olyan kórház ahol adnak, de van ahova vinni kell!
Szerintem az első napokban biztos kell az a vastag, utána meg szép lassan egyre kisebb!
Az Istvánba például két éve adtak! Ki volt téve és annyit vettél belöle amenyire szükséged volt! Én hoztam haza is egy párat, de itthon már nem volt rá szükség! (olyan erősre) Én mondjuk több mint egy hétig voltam kórházba, addig az ottanit használtam! 8)
bencuri

látom emlegettek! :)

vidokata!
szly már teljes mértékig tökéletesen megválaszolta neked, hogy miért nem fogom megtudni a baba nemét.....majd csak születéskor! Hát ez van! Sajna itt csak az az egy uh van! :( pedig pont párom is mondta, hogy ugy megnézné még legalább egyszer!! :) na, de mindjárt április van már.... szerintem ez a 3 hónap roppant gyorsan el fog telni! Amugy megérzés alapján lány!

d.dodó

hali!

visszaértem a sétából. elmentem nyusziapuékhoz :D ép az ebédjét ette amit rggel csomagoltam neki :D
közben meg dirigált a beosztottaknak, meg megérkezett az áru :D TELE SZÁJJAL!!! nah szép látvány volt :shock:
de kaptam tőle danettet vaniliásat. direkt nekem vette. vett 2 családi csomagot :D 2 db meg is ettem, de még igy is maradt 6 :D
akciós volt mert 31-én le fog járni. nah mondanom se kell hgoy 2 napig se fog tartani, nem még addig :D

meg néztem magamnak kismamafelsőt. hát... :shock: :shock: nem találtam semmi jot. igaz nem kismamaboltban voltam, csak kínaiban. de ott is szoktak lenni olyasmik. a multkor is ott vettem. nah most nem volt normális.

de viszont volt kertésznadrág :D rózsaszín meg barna... de nem tudtam melyiket vegyem meg. pedig édes kicsik voltak. (jah ezeket a babának néztem). de ugyebár nem tudom még hogy milyen színűt vegyek.

Kép

Kép
timi1982

Látom Dodó azért olvasol minket! Pedig mostanában nemigen írtál! Azért mondtam el Vidokatának a helyzetet! Remélem nem gond. Gyere gyakrabban!

Kép
szly27

látom emlegettek! :)

vidokata!
szly már teljes mértékig tökéletesen megválaszolta neked, hogy miért nem fogom megtudni a baba nemét.....majd csak születéskor! Hát ez van! Sajna itt csak az az egy uh van! :( pedig pont párom is mondta, hogy ugy megnézné még legalább egyszer!! :) na, de mindjárt április van már.... szerintem ez a 3 hónap roppant gyorsan el fog telni! Amugy megérzés alapján lány!

d.dodó

lányok, nektek a dokitok ad a havi vizsgálat során valami kis leírást a baba állapotáról? Pl méretek, ilyesmi? Vagy csak a kiskönyvbe ír be ezt-azt, és esetleg uh fotó.
Hiányolom, hogy a 20. heti (ami nálam 21. héten volt) ultrahangról nem kaptam semmit (a fotót elkeverte). Nem kellett volna adnia valami kis írást is? Korábban adott leletet, és abban volt minden, méhlepény, gyerök, ezmegaz

KépKép
szkagi

Végre a végére értem az olvasásnak. Jó sokat írtatok.
A pizza a végén nagyon jól sikerült. 6-kor indultunk el a védőnőhöz addig meg sem moccant, de mire hazaértünk már meg is kelt. Pedig vettem sütőport, hogy azt is teszek bele. Szerencsére nem kellett.

Bencuri:A dokinál minden rendben volt, zárt a méhszáj és Levente is jól van. Egy régi uh-n nézett meg és amikor rákérdeztem a nemére akkor hosszú nézegetés után azt mondta, hogy lánynak látja, de majd a következő uh-n térjünk vissza rá. Nem mondtam neki, hogy voltam a brendonba uh-n és egyértelműen látszott, hogy fiú.
A lényeg, hogy egészséges legyen a többi nem számít.
Téged is megnézett azon az uh-n?
Nekem azt mondta 1 hónap múlva találkozunk. Nem kéne akkor más rendes uh-t csinálnia? Neked mi a következő lépés? (elfelejtettem)

Nyugodtan simigassa mindenki a pocakját, ha jól esik nem lesz semmi baja a babának Ez nagy hülyeség.

Én sajna valahova elkevertem azt a könyvet, így én nem fogom kiváltani. :roll:

Vidokata: Mi is a Király utcába járunk dokihoz Dr. Kovács Éva Zsuzsannához, de védőnőhöz a Pozsonyi útra. Mi oda tartozunk, de az ottani dokinkkal nem voltam megelégedve, így váltottunk és egy másik topikban az egyik csaj őt ajánlaotta. Nagyon meg vagyok elégedve vele, mert a homeopátiát részesíti előnybe és azóta ritkábban beteg Olivér és rövidebb ideig. Te tudod már, hogy ki lesz az orvosotok, vagy lehetsz te is. Nem tudom mi a szabály.

Nem tud valaki egy nagyon finom és könnyű édességreceptet?

Kép
Kép
Kép
titanilla78

ja, és még érdekelne, hogy melyik oldalon lehet megnézni az aktuális értékeket a babáról. Tudom, hogy írtátok már, csak nem fogom tudni visszakeresni, hogy hol :oops:

KépKép
szkagi

gyümölcsrizs

Kép

Kép
timi1982

Wera: én Tenna betétet vettem és az nagyon jó volt. Gyógyszertárba lehet venni. Én nem véreztem annyira és nekem a legvastagabb eü betét is elég volt. Én amúgy sem vérzem nagyon, ha mensizem.

bencuri: a kútvölgyiben is adna. A barátnőm egy hónapja szült és mondta, hogy most is adnak. Ja és pelust is és hálóinget is, de azért a biztonság kedvéért nem árt vinni párat.

Szkagi: de kellett volna adnia. Nekem mindig ad. Legközelebb szolj neki.

Dodo: nem jöttök haza valamikor a szülés elött? Akkor itthon elmehetnétek uh-ra.

Wera: nyitom az ablakot küldhetnél fánkot. Nagyon megkívántam.
Elküldöd a receptet?

Kép
Kép
Kép
titanilla78

gyümölcsrizs :lol: Jöhet az is.
Na megyek én is eszek egy danettet. Köszi a tippet. :lol:

Kép
Kép
Kép
titanilla78

szkagi: itt a link,ha sikerül beszúrni

http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator
Vendég

Ez fincsi volt, de azért még be tudnék nyomni egy kis fánlot és gyülölcsriszt.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?