Új privát üzeneted érkezett!

Aprilis 10en 4D!!!!!!!!
Pont a szulinapomon! nEM hittem , hogy igy osszejon, pedig mondogattam poenbol majd az lesz a szulinapoi ajandekom, es ime sikerult! Ez a mai nap szuper!

Nem eleg hogy ferjuram, ha csak alkalmi jelleggel, de ma munkaba ment, bar lehet ma csak egyeztetnek, meg ez is sikerult!
Az Uzsokiba megyunk, ahol ingyenes- igaz nem adnak kepet meg ilyenek, csak a dvd lesz, amit viszunk.

NA lassan osszekapom magam es kimereszkedek ebbe a nagy szelbe, brrrrrrr.
Merthogy a toltott kalacs hozzavaloibol nincs meg minden itthon.
A mazsolas, mar be van keverve. Egy gond lesz, nem tudom, hogy fogjuk megallni, hogy ne vagjuk meg:)

Na most eltunok:)
Vendég

jó reggelt lányok!

most keltem. vagyis már másodjára. apa ment dolgozni, ezért 7-kor kicsit kinyitottam a szemem, meg pisiltem. aztán visszadurmoltam :D

KRISZTI
"Azt mondják a születésnapok jót tesznek az egészségnek. Azok élnek a legtovább, akiknek a legtöbb van belőlük.
Senki nem kérdezte akarsz-e megszületni, és a távozásról is más fog dönteni. De a közte lévő idő a Te kezedben van. Ne hagyd veszendőbe menni. BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT! "

Potyka! Banánkalács receptjét előkeresem mindjárt és megirom.

Lányok! még egy felvetés... ki hogy van a feledékenységgel??? vagy már nem is emlékeztek rá? ;) :lol: 8)
Csak azért, mert azt mondják terhesség alatt gyakrabban előfordul. HA kóros orvoshoz kell vele fordulni. nah nekem még nem kóros, de hetente minimum egyszer-kétszer előfordul. van mikor már a földszinten vagyok és elindulok vhova, és vissza kell fordulnom, megnézni tényleg bezártam-e az ajtót. kicsit macerás...
ti van hogy feledékenyebbek vagytok?

Kép

Kép
timi1982

héjjj!!! mi ez a kiirás a vonalzómmal? sajnálom, de... hát mindjárt teszek róla hogy legyen...

Kép

Kép
timi1982

nah igy már más :D

Kép

Kép
timi1982

Banánkalács

Hozzávalók:
150 g vaj vagy margarin
3 dl cukor
2 db tojás
1 kávéskanál őrölt gyömbér
1 kk. fahéj
1 zacskó vaniliás cukor
csipetnyi só
4 dl liszt
3 db érettebb banán

Vajat, cukrot kikeverem. A tojást fokozatosan hozzáadom. Utána beleteszem a maradék alapanyagokat a banán kivételével. A banánt villával összetöröm, és igy teszem a végén bele, összekeverem.
Kb. 1 órát közepes lángon kuglóf formában sütöm. Ha már nem ragad a szúrópróbán a pálcikára már jó.

Norvégiából származik a recept. A norvégok egyszerre sütnek 6-7 kuglófot is és a kamrában tartják. Vendégkínáló sütiként használják. Állítólag 1 hét mulva a legjobb... De addig sosem tart :D

Kép

Kép
timi1982

Kriszti, BOLDOG SZÜLINAPOT!

Anyjuk, az én lányom is április 10-én született! :)

Timi, én nagyon feledékeny lettem. Remélem azért még nem kóros, de a párom állandóan röhög rajtam, nem találom a lakáskulcsot, kocsikulcsot, pénztárcát stb.

Ma folytatjuk a festést, egyszer már kérdeztem, de nem kaptam választ, szerintetek árt a festék szag? Lehet, hogy felhívom a védőnőt. Ráadásul ma abban a szobában kéne aludnom, ahol délelőtt kifestenek, szerintem inkább a nappaliban alszom a kanapén.

Én tuti nem szeretném, hogy a gerincemet szurkálják! Attól még jobban félek, mint a szüléstől!

Jó tojásfestést mindenkinek! :)

Kép
Kép
patr

atr: a festesrol azt olvastam- nalunk ket het mulva lesz, remelem!- hogy nem ajanlatos. Na most ez konkretan nem jelent nemet. De szerintem ha nem te festesz, jol kiszelloztetsz, es megvarod a teljes szaradast- jo otlet ha ma nem ott alszol- akkor nem gaz!
Ez olyan mint a hajfestes is, lehet, de ne lelegzd be. erre mondta a fodraszom, o mindket terhessegevel eleg hosszan dolgozott es hat hogy ne lelegzze be megoldhatatlan volt, es semmi baj nem lett.

Sot szerintem a festonok sem hagyjak abba a festest 9 honapra....
Szoval szerintem nem lesz belole gond, foleg, ha nem vagy erzekeny a festekszagra.
En emlekszem otthon is mindig akkor festettunk, tapetaztunk, ha jott a baba, es anya is mindig ott volt.

HAt en ennyit tudok arrol mondani.
Vendég

lányok remélem mindenki tátott szájjal figyel, és jegyzetel!!!! :D
ugye nézitek?!?!

patr! szerintem attól hogy kifestetet, nem hiszem hogy ártana a festék szag. persze azért ne aludj ott, denem hiszem hogy komolyabb baj lenne. esetleg annyi hogy kellemetlennek fogod érezni, nem fog tetszeni a szag. de komoly sérelem nem hiszem hogy érhet.

aludni átmész a nappaliba, és szerintem másnapra már nem gond.

Kép

Kép
timi1982

Sziasztok!
Végre túlvagyok a terhelésesen,nem is az ennivalóhiány volt a gond,hanem a reggeli tejeskávé kihagyása,most iszom,aztán lefekszek mert fáj a fejem.Bizony aki már megszokta,annak már hiányzik ha nem ihatja,az megérzi a hiányát.

Szóval most megyek pihizni.

Kép
Kép
Kép
kike

Sziasztok!

Csak egy gyors kukucs, és már megyek is! Majd később még benézek.

Kriszta Nagyon boldog szülinapot!
Kép
bencuri

Sziasztok!

Túl vagyok a maratoni Élet az anyaméhben nézésén! Egész délelőtt feküdtem emiatt. Hát elég nehezen bírnám, ha fekvésre lennék ítélve. A film amúgy jó volt, csak így egymás után nézve feltűntek az átfedések.
Felvettem Dvd-re is, de volt olyan (gondolom a felhők miatt, mert műholdról jön), hogy kimaradtak másodpercek, elment a kép. Úgyhogy nem tökéletes, de mindegy.

Tegnap reggel, vagyis délelőtt, meg ma is olyan hányingert kaptam, hogy majdnem megint a Wc lett a vége. Szerencsére nem. De remélem ez nem fog állandósulni, mert nem akarom megint ugyanazt, mint az elején.

Én Rolit minden érzéstelenítés nélkül szültem. Nálunk nincs epidurál. Gáz van meg max. injekció. 6 óra alatt lett meg a baba, de a végén már kérdezgettem, hogy nem lehetne-e kivenni császárral. Persze abszolút nem állt úgy ahelyzet, de akkor szerintem mindenkinek minden mindegy, csak legyen vége és semmi baja ne essen a babának. Ha lenne lehetőség én valószínűleg kérném az epidurált. Mindennek lehet mellékhatása. Ilyen alapon lehet, hogy ma elüt az autó. Szóval gondolom értitek mit akarok mondani.

Sterilizálás: az új dolgokat mindig kifőztem. Utána kb. havonta egyszer eleinte. Utána még ritkábban. Lehet megkövezni, de semmi baja nincs a fiamnak. Ma már a földet is megeszi. Persze mosogatógépben mindig magas fokon lettek elmosva a dolgai.
Most sem tervezem a napi sterilizálást.

Kép
szly27

Kriszti! Boldog 21. szülinapot!

Kép
szly27

Sziasztok!
Én is végignéztem mind a három részt a National Geographicon! Tök jó volt, főleg a kis elefánt!

Megvan a cukorterhelésem eredménye: és minden jó, kicsit vérszegény vagyok, majd szedek több vasat! :)

Timi: én is fogok banánkalácsot csinálni! Köszi a recept nyilvánosságra hozatalát!

EPIDURÁL: bocs hogy megint tudálékoskodom de
lebénulni nem sok esély van tőle, még az is lehet amit olvastatok, valami "Blikk" szerűségben írták, nem gerincen szúrnak, bár elhiszem, hogy úgy tűnik és nagyon ijesztő! Itt csak az érző idegszálak közé fecskendezik a folyadékot, gerincvelő már nincsen ezen a magasságon és ez igaz a spinális érzéstelenítésre is (amit pl. a császárnál alkalmaznak) csak ott kiesik a mozgató rendszer is egy időre!!!
Az lehet hogy nem hat eléggé (nem áll be rendesen ha nem sikerül jól) ezen kívül lehet még pl, fertőzést kapni, mivel ez közlekedik az agyhártyákkal (na de ezt műtéti körülmények közt sterilen csinálják!
Amúgy egyenlőre én nem kérném, mert ki akarom próbálni anélkül de.... (mindenkinek más a fájdalomküszöbe, a babájának és hüvelyének mérete és maga a szülés folyamata is mindenkinél más és más) szóval sose lehet tudni!
Amúgy nagy szakértelmet kíván, van olyan hely ahol nincs olyan doki aki tud ilyet szúrni!

Sterilizáló:: A Lehel tér 1/b szám alatt található Babadiszkontban (mait egyébként ajánlok bárkinek, mert az árai alacsonyabbak mint a nagy üzleteké) lehet kapni már 1500ft-ért mikróba rakhatót (igaz abban nincs cumisüveg)
De egyetértek azzal: hogy akinek sikerül majd csak szoptatni, annak nem kell ilyesmi. De ezt persze senki sem tudhatja előre!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.15 16:52-kor.
Vendég

Ja megint voltam turiban: Kép
Vendég

ezeket 800ft-ért vettem!
Vendég

Na, sikerült összedobnom egy jó adag túrógombócot. Már alig vártam, hogy kész legyen, jól belaktam!
Tegnap az egyik barátnőméktől kaptunk vagy 1,5 kg túrót. szerintem holnap túrós csusza lesz az ebéd. Estére meg csinál magának apa körözöttet. Én azt nem szeretem.

Vidokata! Jó vásárt csináltál. Nálunk van olyan turi, ahol egy kisnadrág kerül 800 Ft-ba.

Most rakok egy táblit.

Kép
szly27

Kép

Kép
szly27

Jaj igen! Szegény elefánt 22 hónapig vemhes! Nekem ez a 9 hónap is sok!

Kép
szly27

vidokata: ez szuper, hol is van ez a turka? Amelyikben en neztem ott egy ruha sem volt ennyiert, nem hogy ennyi!

En a sutesem utolso szakaszahoz erkeztem, mar be van keverve az utolso kalcsteszta, az elozo sul.

Hmmmm: turogomboc! Mostanaban nagyon ra vagyok kattanva mindenre ami turos! Csak eleg draga egy olyan kis darab turo, ami fel fogamra sem eleg:)en a napi nasiadagom biztositasahoz egy gesztenyepuret keszitettem ki
bar annyi benne a szenhidrat mint ami az egesz napi megengedett kb:( Nem nekem talaltak ki ezt a dieta dolgot... Talan pocaklako nelkul meg menne, de igy, tul gyenge vagyok!
Vendég

Nos,ennyit a pihiről:kicsit tudtam bóbiskolni,de annyira be van indulva a Picurim hogy nem lehet tőle akudni :?

Vidokata:Jók a ruck,és tényleg jó áron vetted őket.

Kép
Kép
Kép
kike

nagyon édesek a rucik. és jo áron is voltak.

nah nálunk meg végre apa lelépett. vagyis sajnálom, mert csak hétfő este jön haza, de ez az indulás előtti állapot... kibirhatatlan, elviselhetetlen. már ugy küldtem, hogy menjen már mert már az idegeimre ment. cseszegtetés meg kötözködés, meg idegeskedés.
mgvan minden? bepakoltam neki ezt meg azt meg amazt, meg mindent. jah meg még ez is, meg az is... ááááááá

Kép

Kép
timi1982

A turi Újpesten van a Rózsa utcai Spár mellett. (Újpest kp.-tól 120-as busszal 3 megálló (csak egy irányban van mert körforgalom) Angol használtruha 1800ft/kg

Szly: nagyon köszi hogy csinálod ezt a táblázat dolgot! És ne haragudj, csak észrevettem hogy Kike, Kolcsek és én szerintem 2 nappal több van odaírva! (de nem lényeg különben)
Ja és bocsi a többiketől, inkább csak a saját nevemben írom. (csak a várható születési dátumot néztem és ahhoz képest)
Vendég

Kata tényleg jók a rucik, csak nekem nagyon messze van! Meg aztán van egy csomó használt! és azért szeretnék egy két újat is a kiscsajnak! :D
bencuri

Sziasztok, csak egy gyors kukkantás, mert ezerrel dolgozom.
Wera: köszi, hogy írtad a folyást, nekem nem ennyire intenzív, úgyhogy viszonylag meg is nyugodtam. De ha megyek dokihoz, azért megkérem, hogy nézze meg, minden rendben van-e...

Teó, a 4000 Ft nagyon jó ár azért a sok holmiért!

Vidokata, nagyon klassz az ágynemű!!! Szerintem meg tudnád varrni az övlehúzót is :D

Timi: én már írtam, hogy kifőztem a cumisüvegeket, mellszívót, és mindig kajáltatás után gyorsan kifőztem, és már tisztán várta a következő etetést. Amúgy sem jó, ha tejféle marad a cumisüvegben...

muszáj mennem, pedig az epidurál is érdekelne... na, majd kedden jövök, addig minden jót mindenkinek :)

KépKép
szkagi

Sziasztok!

Csak pár perc készülődés közben.

Kriszti, Boldog szülinapot!

Epidurál, spinál: csatlakozom a pro oldalhoz, bár nekem sajnos nem volt más választásom. Spinális érzéstelenítést kaptam a császárhoz, ami után akkor 24 óra fekvés volt kötelező, és semmi, de semmi bajom nem lett. Deréktól lefelé lebénultam egy időre, ami vicces volt, mert amíg tartott, végig úgy éreztem, hogy terpeszben fekszem, pedig közben a műtősfiú az ölében berakott az ágyába... amikor kezdett ürülni, szörnyű hidegrázásom volt legalább egy óráig, de ez mindig így van.
Az epidurál, ha jól szúrják, nem okozhat semmi mellékhatást. Tény, hogy lelassítja a kitolást, de a fájdalomérzetet csökkenti, elviselhetőbbé teszi azt, amit a mami elviselhetetlennek érez.

Kike, pihenj, amennyit csak tudsz!

Henka, merre vagy? Mit énekeltek Húsvétkor?

Timi, elmentettem a banánkalács receptjét. Apa úgyis norvégőrült lett mostanában, remélem, örülni fog neki. Köszi!

Már megint főzőcskéztek :)
Most ettük meg a hagymakrémlevest (kicsit beleborult a vegeta, mert már régen használtam, ezért összetapadt, úgyhogy bőven kellett vizezni), és mennyei rántott halat csináltam, mennyei krumplisalátával.
A sütögetést estére tervezem, amikor már Apa is hazaér, és tud Otival szórakozni. Most is, amíg főztem, betettem neki a tévébe egy mesét, és ez nem a legjobb megoldás.
Már festettünk egy csomó papírtojást meg egy-két pillangót. Az igazi tojások délutánra maradnak.

Megyünk szunyókálni. További szép napot nektek!

Kép
Kép
bondi

Sajna a turka nagyon messze van, ennyit nem szoktam mostansag utazgatni, mert bkv allergiam van miota kismama vagyok-tenyleg allandoan rosszul leszek, meg ha ulok is. de van itt a kornyeken is angol hasznlat ruha benezek oda. MEg ha megyek fogorvoshoz, akkor a belvarosba.
Most hogy parom nem lesz itthon soha biztos nem fogok tudni megulni a fenekemen, foleg ha jon a joido es akkor kimegyek valamerre, bar ha birom majd.Remelem!
Vendég

Sziasztok!

Utólagosan nagyon köszönjük a köszöntéseket Toncsinak és hát a sok Minnie :roll: , megvolt a program 1 óráig :lol: .

Kriszti, boldog szülinapot!

Toncsi ma kapott új ágyikót, már azon alszik 8) . Bár most könnyű volt, mert mondta, hogy álmos, felmászott és kész. Majd estére leszek kíváncsi :roll: .

Én meg csupa nátha vagyok, meg torokfájás :? . Teázok, citromozok, a múltkor átsiklottam a homeós szereken és most tessék :? . Majd megpróbálok visszakeresni!

Én se főzni, se sütni nem szeretek, ez gáz :shock: :wink: .

Nekem nem is került szóba az epidurál, de szerencsére nem is volt túl hosszú a szülés. Bár a végén kaptam valami csillapítót, ami kezdett hatni, de az oxitocin meg kicsúszott a kezemből, így az már nem hatott, szóval pont a tolófájásokra kezdett szünni a fájás és nagyon ritkultak :? . De aztán szerencsére a 6-7. tolófájásra megszületett Toncsi és nem is kellett a dokinak kinyomnia belőlem. Bár igaz, hogy az egész kb. 4-5 óra volt és még nem merültem ki teljesen.

Én fertőtlenítő folyadékot használtam elég sokáig. Még tán van is belőle, meg is nézem a szavatosságát.

Csilla

Csilla

Kép

Kép
csillala

CSillus - SINUPRET DRAZSÉ!! :D
Vendég

Na, újra itt. "Kicsit" csavarogtunk. :)

Párommal elmentünk egy bababoltba, annyi minden volt. Még nincs semmink, nem is tudom hol kéne kezdeni. Lehet inkább Anyát viszem majd magammal vásárolni.
Kellene írnom egy listát.

Hát, csak mentünk volna vidékre... :( :( :(
Nagyszüleim betegek lettek nagyon. Valami influenzaszerű izé.
Szóval úgy döntöttünk, hogy most nem utazunk, pedig már nagyon vártam. :(
De nagyon nem lenne jó elkapni valami nyavaját... :?

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

na én is ismét itt vagyok. És végre megvannak a képek is amiket ígértem a kisházról. Szóval most ez a helyzet... I
Ez volt, és ez lett... De remélem mostmár hamar eltűnnek a romok... :)
Kép Kép

KépKép
muffin

És mivel mindenki itt emlegette a sütés főzést... Én is összeszedtem magam. Elég vicces volt, mert reggel volt ugye a film a national geographicon és előtte nem keltem fel mert azt vártam, közben meg olyan álmost lettem, hogy 11-től majdnem 1-ig aludtam... :shock: Aztán felkeltem és jó bénán éreztem magam hogy még semmit nem csináltam ma úgyhogy ezerrel nekiálltam takarítani. Pont kész lettem mire a férjem hazaért. :) Aztán meg nekiálltam én is kalácsot sütni. Elvégre húsvét lesz vagy mifene. :) Amúgy mivel csak amikor kiköltöztünk akkor lett rendes konyhám amiben sütő is van, úgyhogy ez az első kalácsom. És a kinézetére tök büszke vagyok. Remélem az íze is ilyen jó lesz. :) És miközben csináltam ott röhögtem magamon, hogy a modern háziasszony... laptop a pulton és netről nézem a receptet. Le is kellett fotózzam, bár nem tudom a kép visszaadja-e de mindenesetre nagyon viccesnek találtam. Szóval a modern háziasszony meg a végeredmény. :)
Kép Kép

KépKép
muffin

muffin!

nagyon szupin néz ki a kalácska... igazán küldhetnél postagalambbal. :D

ha már igy receptiros hangulatban vagyok, titeket meg elért a kalácskagyártás filing :D itt egy recept. isteni "fonott kalács".
én szerintem ezt fogom megcsinálni mire az én nyuszó-muszóm hazajön hétfőn este.

60 dkg liszt, 5 dkg élesztő felfuttatva, 4 dl tej, 5 dkg cukor, 2 evőkanál olaj. összedagasztom, 6 cipóba szedem. fél óra kelesztés után hosszu keskenyekre nyújtom.

3 evőkanál kakaó, 25 dkg vaj, 15-20 dkg cukor. ezzel a masszával megkenem a tészták egyik oldalát. feltekerem a 6 nyújtott tésztát hengerré. jó szorosan!!!!!

3-3 szálat befonok kalácsnak. ezt is jó szorosan!!!!

a tetejüket megkenem tojássárgájával és darabolt diót vagy mandulát, illetve a legfinomabb gyerekeknek ha színes cukorka díszítővel megszórom. (olyan mint a csokireszelék csak színes cukorka. nálunk egérsz...-nak hívják a csokis fajtáját :D )

30-35 percig sütöm.

Kép

Kép
timi1982

persze sütni csak anyukám segítségével :D hétvégén náluk leszek. aztán majd ő segít megcsinálni mert nekem ez már nagyon bonyolult :D

Kép

Kép
timi1982

Sziasztok!

Hene, nagyon jók a képek! Cuki a babátok!!! :lol:
Desviki, gratula a kisfiúhoz!!! Örülök, hogy minden rendben!
Marcsi, én DM-es krémet használok a hasamra. Nagyon jó és 1000 alatt van. Szép pocak! :lol:
Kriszti, BOLDOG SZÜLINAPOT!!!
Vidokata, én használok övterelőt. Nekem bevált. Nekem a barátnőmék adták oda az övékét, de 10 ezret nem adnék érte. Próbálj meg használtan szerezni!
Mindenkinek kellemes húsvétot, aki már nem jön addig!

Tegnap voltam terheléses cukorvizsgálaton. :? Hát elég gáz volt, de kibírtam. És délutánra (egy kis protekcióval) meg is lett at eredmény. Sima: 4,2 Terheléses: 5,5 Szóval tökéletes!!! :lol:
Most megyek, mert hulla vagyok. Bár szabin voltam, de egész nap takarítottam!

Jó éjt!

Kép
sziszka82

Sziasztok!

hát, én jó korán...
Csatlakozom azt hiszem a nem alvók táborához. :twisted:
Már egy órája ébren vagyok, és nem tudtam visszaaludni.
Szép kis nap lesz ez így...

Tegnap vacsorázni voltunk, úgy belaktam, hogy csak na!
Az éjszaka pedig azt álmodtam, hogy koraszülök. Ott állt a mentős a szülőszoba ajtóban az inkubátorral, várta, hogy vihesse Zsófit Győrbe a Kaáliba...
(Oda viszik őket Komáromból..., mert ott eddíg nem volt koraosztály)
Szóval szörnyű volt..
Utána visszaaludtam, ekkor meg kórházban voltam ismét, visszatartáson.
(Lehet, azért álmodtam ilyen vadakat, mert sokat vacsiztam?!

Nektek is fáj a medencecsontotok?
Mert én úgy érzem magam napok óta, mint akin áthajtott az úthenger... :roll:
Úgy mozgok, mint egy 90 éves nagymami...

Wera!
Sikerült az ablakcserét elrendeznetek?
Vagy írtad is, csak átsiklottam felette?

Muffin!
Nagyon jól néz ki az a kalács... Nyami.. Fincsi kakaóval már jöhetne is! :wink:
Ügyes vagy!

Nálunk szakad az eső...
:cry: :cry: :cry: :cry:

Ha a lányok bitorolnák ma is a gépet, akkor sajna nem tudok jönni, így volt ez tegnap is...

Mindenkinek Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!!!

(Én a locsolókat kihagyom... :roll: ) :roll:
Vendég

Sziasztok!
Itt is esik az eső,sajna,pedig nem lett volna rossz ha ki lehetett volna menni a gyerekekkel.
Én se nagyon aludtam,Vercsi éjszaka nagyon köhögöt,és mivel egy szobában vannak,így a Kristóf se tudott tőle aludni.Bár igazán nem panaszkodhatok,mert Apa délutános volt,és mire hazaért,uána még leült egy kicsit gépezni,és közben kedett el a Vercsi nagyon köhögni,tehát inkább ő rohangált be hozzá,nem nekem kellett,így is kettő felé feküdt le aludni-szegényem.

Nővérem kislánya is megint nagyon beteg,39C-os láza volt tegnap,szerintem ma elviszik az ügyeletre.Aztán két hét múlva menne vissza dolgozni-hát,nem tudom mennyit kell majd othon lennie a Szandival.Egy hétig megy oviba,ketőt nem.

Szóval lényeg,ami lényeg,nem könnyű ilyen időben a gyerekekkel,és nem tudom mit adjak a Vercsinek hogy aludni tudjon este :roll: Mézet biztosan etetek vele,meg pár napja kapnak vitaminokat is.Talán még a kamillatea ami beválhat.

Maffin:Nyami,kalács!Ügyes vagy!
Nekem is kéne sütnöm valamit,hát nem tudom,talán holnap :roll:

Kép
Kép
Kép
kike

Jó reggelt mindenkinek!

Nálunk nagyon nagyon csúnya idő van, szakad az eső! :( :(
Azért kívánok mindenkinek nagyon szép húsvétot és aki szereti annak sok locsolót!

Muffin a kalács nagyon étvágygerjesztő! (én ma reggel álltam neki!)

Marcsi: egyszer egyszer éreztem ilyesmit (medence fájdalmat) de hát Istennek elmúlt és azóta nem jelentkezett. Mondjuk nekem jó széle csípőm van, lehet nem kell nagyon táguljon! :D
Vendég

háT=hál
Vendég

jó reggelt és jobb időt!
Képzeljétek mi történt velem tegnap éjjel!!!!! Azt tudni kell, hogy én nem rajongok a halért egyáltalán, meg az ilyen tengeriherkenytűkért sem, de az utóbbiakat esetleg pizzán meg tudom enni. Kipattant a fejemből, hogy én sushit akarok enni! Annyira kész voltam, hogy azt hittem megveszek, ha nem kapok sushit. Itt neten nézegettem, merthogy rendelni akartam, de idáig nem hozzák ki. Így nyers karfiollal csillapítottam az éhségemet :shock:

Boldog nyuszit mindenkinek!
magdolnam

Jó reggelt!

Magdi - örülök neki hogy nem kaptál sushit, mert terhesség alatt semmilyen nyers hús- vagy tojásfélét nem ajánlott enni! Hidd el, a karfiollal jobban jártál!! :D :wink:

Marcsi - jó drága krémet találtál a pocidra! Én is dm-es olajat használok, felváltva a Dove száraz bőrre testápolóval. Bár úgy hallottam hogy ha szét akar repedni, akkor kenhetem akármivel, de azért hátha... :? :)
Én is rendszeresen baromságokat álmodok ha sokat vagy későn vacsizok! Most is így volt, de szerencsére már nem emlékszema részletekre. Csak tudom hogy mikor felkeltem bosszankodtam hogy milyen hülyeségeket talál ki az agyam! :lol: De olyan is van, hogy egész nap kísért az álmom, alig tudom túltenni magam rajta. Gondolom most neked is így van... Meg biztos az is sokat nyom a lattba hogy amúgyis folyamatosan ettől rettegsz! Próbálj meg lazítani, elterelni a gondolataidat!

Kike - nem gondolkodtatok még vmi immunerősítő kúrán a gyerekeknek? Lehet hogy nem értek hozzá, de nekem úgy tűnik kicsit sokat betegeskednek, nem? Vannak kifejezett olyan készítmények, amik megelőzik ezeket a csúnya dolgokat. Az öcsémnek is kellett ilyen mert nagyon kis gyengusz volt a szervezete, minden bacit benyelt.

Vidokata - kérdeztem neked a szirupot, de még nem tudják az árát, mert most váltanak szállítót a jövő héten és nincs még meg a teljes árlista! Ahogy tudok vmi pontosat, szólok! :wink:

Az ablakcsere-ügyben egyelőre még semmi. Aki szerdán volt felmérni csüt-re ígérte az árajánlatot, de nem kaptam meg. Szerintem rosszul írta fel az e-mail címem. Végülis nem gond, itt vannak a szomszéd házban, majd hétfőn benézek hozzájuk. A másik cég elvileg ma jön felmérni, gondolom nekik is pár nap mire mondanak árat. Aztán a jövő héten el is döntjük és megrendeljük hogy mielőbb kész legyen.
Anyával beszélgettem tegnap telefonon és mondta hogy ha kész a csere, eljön segíteni takarítani és megpucoljuk a többi ablakot is és kimossuk a függönyöket. Ez szuper lenne, mert már nagyon rájuk fér egy kis tisztulás!
Férjecskémre ilyen dolgokban már nem nagyon számíthatok ezután, mert hétfőtől megy vissza dolgozni és beiratkozott egy suliba is ami most kezdődik és minden egyes szabadnapján ott lesz. Amúgy meg 10-11 órákat alszik, úgyhogy gyakorlatilag sose fogom látni :cry: .

Muffin - nagyon szép a kalács, biztos finom is! (Bár én nem szeretem.)

Lányok, tegnap iszonyat mennyiségű édességet ettem! :shock: Nem vagyok normális! Ha eddig nem lettem bálna, akkor majd most leszek! Egyszerűen képtelen vagyok leállítani magam, nemtom, sose voltam ilyen akarat-gyenge... :oops: :(

Tegnap megvettük a szőnyeget a babyroom-ba. 2 kisebbet vettünk mert a bútorok alá nem akartam betolni és ilyen hosszú keskeny méretet nem lehet kapni ebből az anyagból. Még ki kell rúgra magát, mert az összetekeréstől kunkorodik itt-ott a széle, de azért lefotóztam nektek! Íme: Kép

Mindenkinek kellemes hétvégét és BOLDOG NYUSZI-NAPOKAT KÍVÁNOK! :D
Vendég

Ma már nem nagyon kívánom a sushit. De tegnap! :roll: Tök jó a szőnyeg! Modern. Mi is most kezdtünk neki a babszobának. Még meg sem vettünk mindent, de egy kisebb vagyont költöttünk rá. Ja és még hozzá fog csapódni a gyerekbúútor. Érdekes, én nem akarok rózsaszín szobát, sokkal inkább barackos-srágás bordeuröset, vagy valami ehhez hasonlító pasztellszínűt. Hülyén hangzik, de úgy vagyok vele, hogy ha netán fiúként születne meg (amit kizártnak tartok), akkor nehogy már rózsaszínű szobába kerüljön. Ruhában is igyekszem minimális rózsaszínt venni. Inkább sárga, homok, zöld, stb. színt választok.
magdolnam

Sziasztok!

Nálunk már fő a sonka,Apa tegnap beáztatta.
Meg lesz főtt burgi,főtt tojás,krumplisali!
Nyamiiiiiii!
És Anyu süt valami finomat!

Wera! Az édességnek én sem tudok ellenállni,és megint jönnek vissza a hányingerek!
02:30-tól csak forgolódtam,fél órákat alszom!
Áron baba hihetetlen mozgékony!
De persze ez nem panaszkodás hisz ez a dolga! :lol:
Nemtudom hogy fogom átvészelni ezt a maradék 3 hónapot,egyre nehezebbnek tűnik minden!
Nagyon jó a szőnyeg! Ára?
Én még nem láttam olyat amit meg is vennék,igaz még nem is voltam sok helyen!
Mi áprilistól kezdjük a szobát meg az egész lakást festeni!
Istenkém mi lesz itt!
És aztán el kell kezdenem vásárolni!
Kezdem úgy érezni,hogy nem leszünk kész,de remélem nem így lesz!
Nálunk is ömlik az eső,úgyhogy ma beleszünk zárva! :twisted:
Nemtudom mikor leszek legközelebb,mindenkinek szép húsvétot,szép napokat és boldog babavárást kívánok!!!!

Sziasztok Kép

Kép

Kép
ibm

Jó reggelt!

Húsvét előtt ez lesz az utolsó bejelentkezésem, mert mostantól sütő üzemmódba kerültem, aztán meg jönnek a programok: éneklés, család stb.

Már sül a finom krumplis kenyérke (Apa nem szereti a kalácsot), és itt kel mellettem a radiátoron a kalács.

Muffin, gyönyörű kalácsod lett, a gyönyörű konyhádban! Remélem, finom is! Modern szakácskönyv :wink: Képzeld, én meg a nyomtatott recepteket tettem ki a konyhába. Mindig így szoktam, aztán nem győzőm szanálni őket.

Kike, Csilla, a homeopátiát én is ajánlom nektek: www.simonmed.hu - itt nagyon sok hasznos info van a szerekről, de ha benéztek egy dm-be, a gyógyszeres szekrény fiókjában is minden szerről részletes leírás van. Jobbulást, Csilla, és Kike, Vercsinek is!

Timi, ezt a kalácsot - amit ostoros rétes néven ismerek - régebben sokat sütöttem. Nagyon finom! Én a kakaó helyett fél zacskó fahéjat szoktam a krémbe tenni, mert úgy jobban szeretem. És kettesével fontam össze a rudakat. Tény, hogy nagyon hamar el bír fogyni.... és szerintem nem bonyolult, csak türelmet igényel: nyújtani-kenni-tekerni-fonni 6-szor egymás után... hajrá, jó sütögetést nektek!

Sziszka, gratulálok a cukorhoz! Épp ma éjjel álmodtam azt, hogy terheléses vizsgálatra megyek, és előtte bekapok egy szeletke sajtot, utána meg egy jó kis felvágottas-zöldséges zsömlét eszem a cukros borzalom helyett... vágyálmok....
De rémálmaim is szoktak lenni - pl. nem tudom, ki a gyerek apja, vagy Apa megcsal a titkárnőjével (ami igazából nincs is neki...)

Marcsi, a te rémálmod is maradjon csupán álom!

Wera, tök jó szőnyegeket vettetek!

Magdolnam, mi is így voltunk, ezért lett zöld a gyerekszoba. Bár Ottóról már biztosra mondták, hogy fiú, de a kistesóra is gondoltunk.

Megyek, mert most át kell tenni a kalácsot a tepsire, hogy ott keljen tovább.

Mindenkinek boldogságos készülődést, és áldott, békés Húsvétot kívánok!

Kép
Kép
bondi

Láttátok a Babavilágot Liptai Klaudiával? A koraszülésről volt szó és ott egy anyuka, aki doktornő, a SUSZTERSÓkat ajánlotta koraszülés ellen. Azt mondta neki nagyon bevált! Ez valami homeós csoda, én személy szerint semmit nem tudok róla, de szerintem érdemes lenne utánajárni akiknek rizikós a dolog!!

Bondi - kitartást ehhez a sok programhoz!! Te sose pihensz??!! :shock: Azért vigyázz magadra! :wink:

Nálunk pont az ellenkezője lesz, punnyadós húsvétot tervezünk, főleg hogy ilyen fos idő van, és lesz is :? . Amúgy szívesen mennénk ide-oda, de így... még a függönyöket is behúztam hogy ne is lássak ki! :)

Amimami :D - a szőgyeg 20 ezer/db. 25 az eredeti ára, de most minden készleten lévő fonott szőnyegre van 20% akció (Kika). Így szerintem nem volt drága és szuperjó rajta mászkálni, tök fini puha.
A hányinger nálam is vissza-vissza tér időnként! :x Pedig azt hittem elfelejthetjük a következő babáig, de úgy tűnik nem ússzuk meg ilyen könnyen... :roll:
Ne aggódj hogy nem lesztek kész a lakásfelújítással, ha már belevág az ember, nem tart olyan sokáig!
Én is előre rosszul vagyok az ablakcserétől, meg ugye utána vissza kell hívni a festőket, mert szét fogják barmolni a falat is az ablak körül. Ráadásul a nappaliba meg redőnyt akarok fölrakatni, szóval ott is fel lesz túrva minden. Mit nem adnék ha mindez már a múlté lenne... :roll: :lol:
Annyira édespofa a kép amit föltettél!!!!!! :D :D :D

Nálunk sem lesz semmi rózsaszín a szobában. A fal vanília, a kiegészítőket pedig olyan piros-narancs színűre tervezem, amilyen a szőnyegben a minta.
Nekem tetszene a rózsaszín szoba is, de nem szeretném ráerőltetni a gyerekre. Mi direkt olyan dolgokat vettünk eddig amiket elég sokáig lehet használni és én special úúútáltam a rózsaszínt gyerekkoromban. :lol:
Vendég

Sziasztok!
Beszéltem apával, és jól kiröhögött, hogy mit álmodtam!!! :shock:

Mégpedig azért, mert ő éjjel börtönben volt... :roll: 8) :lol:

Asszem nem eszek soha többet este 6 után...!!! :lol:

Wera!
Nagyon tetszik a szőnyeg, amit vettetek!
Biztosan nagyon szép lesz Nóra szobája!

A sonkát már én is főzöm, jó rég...! Imádom!!!
Csinálok még hozzá tojást.....

Hú de éhes lettem...

A csajok itthon hagytak, elmentek moziba... Ez nekik az én húsvéti ajándékom, többek között...
Apa pedig újra dolgozik...
Én meg takarítok, megint, nagymamisan.
Egy fürdőszobatakarítás közben csomószor leülök...
(kettő van)
Olyan soká végzek mindennel!
Kiborító! Régen pikk-pakk rend volt, most meg alig haladok.
Az előbb is alig szuszogtam, mire végeztem a zuhanyzóval!
Rettenetes! :? :evil:

Ma biztosan nem kell elcsicsígatni!
Ti is készülődtök?

Én annyira szórakozott vagyok, hogy nem vettem tojásfestéket! :shock:
Valaki kérdezett ilyesmit, hogy nem vagyunk e feledékenyek.
Hát, én csak ennyire!
Viszont már a lábam ki nem teszem érte... Vettem csokitojást, a lányok már úgyis nagyok...
Az idén kimarad!
Úgyis csak kidobtam volna, mert a festettet mi nem esszük meg.

Majd még két sika-mika közt benézek, hátha van itt valaki! :roll:
Vendég

Wera, Schüssler sók. Érdemes utána olvasni.

potyka

Én máris keresgéltem, de nem jöttem még rá, hogy pl nekem melyikre volna szükségem.
egyedül a jód hiányáról olvastam egyedül, ami koraszülést is okozhat... :roll:

Valaki még pontosabban? :roll:
Vendég

Köszi a tanácsot mindenkinek,hát bizony lehet hogy kéne valami immunerősítő nekik.Bár hogy használna-e,ki tudja.Ez a közösségbe kerülés ára,úgy tűnik.Azért mindenképpen beszerzünk valami jó cuccot,bár én már semmiben nem hiszek,hogy segítene.

Kép
Kép
Kép
kike

Sziasztok!
Hát én gatya vagyok. És még mennyi van hátra. Komolyan, mintha nagymami lennék, nem kismami. Fáj a hátam a derekam a lábaim. Mindenem. Éjszaka meg frankón begörcsölt a vádlim. Ilyen még sose volt. Remélem nem lesz koraszülött a babánk, időben jön, de úgy szeretnék már túl lenni rajta. Visszakapni a testemet, úgy, hogy ne fájjon semmi. áááá
Mindegy, nem is fárasztalak benneteket ezzel.

Képzeljétek, a barátnőm decemberben megszülte a kisfiát. Nem vették észre!!!, hogy a méhlepény nem tapadt meg rendesen és a magzatvíz is kevés. Bement, hogy válasszon orvost, de aznap meg is császározták. Akkor volt 24 hetes. Pontosabban a baba 24 hétnek felelt meg. Volt 650g talán. Ez volt dec. 27.-én. Azóta 3 hónap telt el ma már 1600g. Jó, nem tudni még előre, hogy lesz-e valami baja később, de most van egy sérve, amit majd megműtenek, de az nem nagy dolgog. Eddig nem akartam leírni, mert nem lehetett tudni, hogy mi lesz, de megbíztatták, hogy ha így halad, akkor 3 hét és otthon lehetnek.
Csak az a szörnyű, hogy az első babája is 28 hétre született. Ő teljesen jól van, kis vadóc fiúcska. Már 4 éves.

Na megyek lepihizek, mert ülni sem jó. Most éppen a gyomromat rúgdossa. Nem egy kellemes dolog!

sz.andi

Sz.andi!

Mintha a saját panaszaimat olvastam volna!
Nekem is minden egyre nehezebbnek tűnik és nagyon várom a végét!
Hátam,derekam leszakad,lábaimról nem is beszélve!
Görcs?-iszonyat!
Mostanában egyre többet fájdogá meg keményedik a pocakom is!
Persze mindezek ellenére nagyon élvezem!!!!!!!! :lol:
De már naggggggggyon várom a júliust!
Addigra tuti túl leszünk rajta!
Ne izgulj,még biztos benntmarad egy darabig!!!!!!!!
Hogy álnak az előkészületek?
Nekünk még sehogy!

Azért az naggggggyon bíztató amit írtál a barátnőd babájáról!
Örülök,hogy így alakult a sorsuk és remélem mihamarabb hazamehetnek!!!

Mi most jöttünk meg egy hatalmas sétából,el is fáradtam rendesen,úgyhofy megyek én is ledőlők mert kilyukad a hátam!!!!!

Kitartás!!!!

További szép napot mindenkinek!

Kép

Kép
ibm

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?