Új privát üzeneted érkezett!

Viki, az irásomon is látszik, hogy nem aldtam bucira a fejem!
Az akartam írni, hogy "Te leszel" ,de sebaj, így is érti mindenki (aki többet aludt nálam)

Kép
Kép
patr

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.15 16:56-kor.
Vendég

Marcsi menj orvoshoz és vizsgáltasd ki magad!!!!!!!!!!!!
ME, IJESZTEGETNI AKARLAK
de 4 éve volt egy vérrög az agyamban
és semmit nem éreztem belöle csak hogy iszonyu fejfájásom volt
szinte nem láttam
és a fájdalom csillapitora nem reagált
ugy hogy spuriiiiiiiiiiiiiiiiii

Képimg][/url]
Kép
ronix

Orsi drukk a dokihoz

Képimg][/url]
Kép
ronix

Jázminnak és Leának boldog hófordulót!

Orsi neked akartam még írni, hogy nagyon szép Emma, nagyon jó képeket raktál fel!!

Kép
Kép
patr

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.15 16:57-kor.
Vendég

Kata, sajnálom, hogy Dóri sem aludt jól!

Kép
Kép
patr

Ronikám!
Hogy van Léna?

Ne izéljél már! Panaszkodj nyugodtan, és attól kicsit megnyugszol.

Dórikának varázssimi, h gyorsan kibújjon a foga.
20150601134430

:cry: Nem tud elaludni szegényem-lehet hogy összekapo magunkat,és megyünk a buszra,ha csak addig el nem alszik!

Boldog hófordulót az illetékeseknek!

Eliot nagyon ügyes,jók a képek!

Na,tényleg lépek!

Kép
Kép
Kép
kike

Lányok!

Ne ijesztgessetek!!!!! Komolyan megijedtem attól, amit írtatok! Ez valóban előfordulhat???
De nekem ugyan régen is volt migrénem, csakhogy mióta Emma megszületett, a műtét utánit leszámítva, most volt először. Egészen pontosan pedig a gyógyszer szedése óta. Én egyenes arányosságot látok a bogyó bevétele, és a fejfájás között.

Nem készültem ma dokihoz, és nem is tudok elmenni...apa nincs és nem is lesz ma itthon, csak este.
Vendég

NNa, szóval azért van ébren Emma, mert 5'57 perckor elkezdett csörögni a telefonom. kinyomtam, de újra hívott... :twisted: kimentem a szobából, addigra ismét...

kiderült, az egyik újság kézbesítő, mert egy másikat helyettesített, de apa elfelejtett szólni neki, hogy mától nem kell, ő pedig várta a lapot, hogy megérkezzen. nem is voltam mérges.... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: felhívtam apát, erre még ő intett le engem.

szóval a vérnyomim mára már rendben van...
Vendég

na, felhívtam az orvosomat...
10-12-ig rendel, bármikor mehetek... apa meg 11-ig dolgozik, de 1-re Pápán kellene lennie... :? megpróbálom összeegyeztetni.
Vendég

BooBooBooBooBoo

Már megint mindenkit elijesztettem????????????? :shock:
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.15 16:57-kor.
Vendég

köszönöm Kata, egy picit megnyugtattál.

Valóban ijesztőek ezek az agyvérzésről szóló rémtörténetek.
Komolyan én is félek tőle, hiszen nekem még nagyon sok dolgom van, nem érek rá ilyesmikre.

Apával most kaptam össze, mert nem ér rá vigyázni Emmára, dolgozik. lecsaptam a telefont, mert unom, hogy mindent alá kell rendelnem a munkájának. soha, semmire nincs ideje.
Persze a kolléganői minden baromságot munkaidőben intéznek el. közben már vagy 10-szer hívott, de kikapcsoltam a telefonomat. Tehet egy szívességet!!!!
Én csak amiatt aggódom, hogy most is fáj. Pontosabban olyan fura érzés a fejtetőmön, mintha csipkednék belülről... :roll: A fülem bedugult, de még valamikor kora reggel. azóta néha így, néha úgy. Nem érzem 100-asnak magam. Meg az algopyrin is elfogyott, csak algoflex van itthon. Az nem tudom, jó lenne e...? az a baj, ez csak akkor fog kiderülni, ha komolyan fájni kezd. régen Kefalgint kaptam, az az enyhébb görcsökön enyhíteni szokott. Na, mindegy, doki lefújva, most már csakazértsem megyek!!!! ha apa cigánykereket hányva jön haza 10-re, akkor sem!!!! Ő az a kényelmesebb fajta, aki ellustul a házasságban. Pedig pasik, ha olvastok.... nem kellene!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Teljesen kézenfekvő, hogy anya ebédet főzött tegnap, pedig remegtek a lábai, szarul voltam... de amikor megkértem őket, hogy pakoljanak el ebéd után, akkor ment atz osztozkodás, hogy ki miért nem ér rá... végül megcsináltam, pedig le akartam feküdni. mire végeztem, felébredt Emma, és minden kezdődött elölről.
Ez volt szülés után is. Itthon maradtam a 3 gyerekkel, apa dolgozott már aznap délután, mikor hazajöttünk. Ebédet egyszer hozott az anyukám, egyszer az anyósom. Ennyi. Közben pedig nyári szünet volt a suliban, és a gyerekek várták délben az asztalnál az ebédet, mint máskor. Persze a Lilla sokat segített, de nem őrá volt szükségem. És persze sok mindent nem is tudott megcsinálni, meg nem is neki kellett. :? na, ez most kijött belőlem, sajnálom. akit nem érdekel, csak pörgesse át, de nekem jól esett leírni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.19 09:03-kor.
Vendég

Szép jó reggelt mindenkinek!

Marcsi: sajnálom a migrént! Már nekem is volt.... neurológus tényleg szupi gyógyszert tud rá adni! Gyógyulj meg hamar!

Leának és Jázminnak boldog hófordulót!

Nálunk minden OK. Az én csöppemnek tegnap kibújt a második foga! :D :D :D
Ágicám el is nevezte Fogi-nak! :lol: :lol: :lol:

Ma teszek fel képeket, ha nem bánjátok.

Kép
zsuzska72

A rossz ejjszakakat sajnalom.
Annam egesz jol alaudt, leszamitva az igen nehez elalvast es az ejjfel elott tobbszori felsirast aludt fel 5ig, es most ebredt ujra.

Orsi: drukk mara!Es Emmarol nagyon jok a tegnapi kepek! Mondtad nem lehet rola jo kepeket kesziteni, de hat ezek gyonyoruek. Jo a holnap, 1200 ft.
Ha nem akartok idaig eljonni mert nincs idod, stb...fel uton talizhatunk, de ha raersz gyertek! Szupi lenne!

Es legyszi: honnan a kedves rajzocska?

Kike: jobbulast Nektek!

Roni: Lena jol van?

Marti : tegnap este rajtad gondolkodtam:) Mar siznte a legelejen feltunt, szerintem bennunk eleg sok kozos vonas van 8) Nehany mondatod olyan mintha en irtam volna, csak te valahogy szebben fogalmazolMi a csillagjegyed?
:P

Mindenkinek szep napot!

AKata: mondjad miket vigyunk!Sajna nagyobb lakast es napfenyt en sem tudok!
Amugy szolira nem gondoltal? En par napja azon agyalok. Nem a barnasag miatt hanem a meleg miatt.
A kadba befekudni nincs alkalmam( este Anna felsirasai miatt, nappal meg na...az nem olyan) mas melegseget meg nem igen tudok magamnak kitalalni( na jo egy szauna sem artana)a meleg tea, kave nem eleg mar nekem.....

Mindegy, mar csak 2 honap es vege!!!!!!!!!!!!!!!Igaz ket honap alatt meg is zakkanok! Ez a tel mindig kicsinal! Talan csak a vizsgaidoszakokban nem volt idom ezen agyalni, na meg Olasz oban, ott meg a telet is imadtam!

No megyek ossze kapom magunkat, mert meg mindetten pizsiben vagyunk.
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.15 16:58-kor.
Vendég

Sziasztok!
Hófordulósoknak Boldog Hófordulót!

Nekünk pocsék éjszakánk volt! Nekem ha lehet még jobban fáj a torkom, nyelni is alig tudok, taknyom is folyik, köhögök. Lizy is köhög, szerintem fáj neki is a torka. Fél 3 óta alig aludtunk!

Csajok, tantum verde sprayt és Nurofent szabad egyszerre Laurának? Ha nem, akkor milyen időközönként hogy váltsam? Láz egyenlőre még nem volt.

d.dodó

Dori: szerintem lehet.
Jobbulast nektek!
Vendég

Sziasztok,

bocsi hogy csak most jelentkezem, de napokig nem engedett belépni a babanet :evil: , közben meg a házfelújításunk kellős közepén vagyunk (most épp a nyílászárók cseréjén a sor)
meg elvállaltam valami munkát, a héten valószínű végzek vele, utána szabadabb leszek

Fogacskához gratula :D nekünk még nem néz ki hogy kibújni készülne, de sebaj, addig is nyugodtak vagyunk.
Hófordulósoknak kívánok minden jót!
betegeknek peddig jobbulást!

nálunk semmi különös (azon kívül hogy EGY HÓNAPJA NINCS MELEGVIZÜNK!!! :twisted: )
de hála Istennek minden rendben amúgy , egészségesek vagyunk. az a lényeg

Marcsi!
migrének nekem is volt, eltartott 3 napig, volt hogy már éreztem, szétdurran az agyam :( , de aztán magától elmúlt :wink:
nem tudom nálad mi miatt lehet :roll:

próbálok szakaszokban visszaolvasni :wink:

Kép
kimma

nincs valami nagy pörgés ma... :?

Dodó!
Szerintem is mehet.

Ma vendégeink lesznek! egy kisfiú és az anyukája, akiket a babaneten ismertem meg. Talán mégis kialakul ez a nap. :roll:

Ne haragudjatok az előbbi kirohanásom miatt! :roll: :oops:
Vendég

vkata, akkor már hülyülök... még direkt meg is néztem mégegyszer, hogy te írtad-e... szerintetek?????? mondjuk hozzá tartozik, hogy kike írÁSÁBAN IS AZT OLVASTAM, HOGY SZOPTATTA A tantum verdét... bocsi gyerek kézben, úgyhogy csak a ballal vagyok...

és képzeljétek, reggel kaptam egy smst, hogy elkészült a fényképező. Annyira örülök neki. Két okból is. 1, azt mondták, hogy egy-másfél hét, és csak két munkanap kellett nekik, 2, alá is íratták velem a papírt, hogy 15-ért vállalják, erre az smsben írták, hogy 10920 Ft a javítás. Ritka korrekt társaság. :) Kellemesen csalódtam. :)

Na most megyek egy kicsit elszórakoztatom böfi pöfit :) (akinek újabban az a szokása, hogy felébred, a hátára fordul és dumál magában amíg ki nem veszem. :)

KépKép
muffin

Sziasztok!

Leát és Jázmint Isten éltesse!!!

Nna, talán most sikerül írnom egy picit. Nati fél 7-kor kelt végleg, és hiába mondtam neki, hogy még korán van, vissza kéne aludni, nem akart, ebből persze 9-re óriási hisztéria lett... most alszik a drágám.

Védám: Nagyon sajnálom anyósodat, gondolom, Apa is szomorú! Remélem a legjobbakat!
Találtam egy idézetet (nem tudom, kitől, egy barátunk gyűjtögetett össze mindenféle gondolatokat), amiről te jutottál eszembe, de persze mindannyiótoknak szeretettel küldöm:
"A szerelemnek van egy titka: Amikor majd ugyanúgy tudsz szeretni egy öregasszonyt (embert), mint egy kisbabát vagy egy kislányt (kisfiút), akkor képes leszel a puszta formánál többet szeretni. Képzeld el szerelmesed egyre öregebben, míg ráncait, fonnyadt arcát nem látod! Olyan erős-e a szerelmed most is, mint kezdetben?"

Kike: sajnálom a hörit!
És az éjszakád után naagy simi neked! Jobbulást nektek!

Vkata: tényleg, Oti és Oli, majdnem közös szülinap... tök jó!
Dórikád édes lehet, ahogy kinézi a falatot a szátokból! Nati is... hiába evett percekkel előtte, látszik a szájtartásán, hogy gyűlik benne a nyál, miközben eszem :)
Édes vagy, hogy Titi lányának ( :wink: ) nemére ennyire kíváncsi vagy :D

Tényleg, Titi, a dokinővel találkozol holnap? Ő esetleg tudni fogja, ki lakik a pocakodban? Mert akkor megkérdezhetném tőle is :D
Képzeld, mi meg csütörtökön megyünk a gyerekekkel a MÁV-ba, pont a nőgyogyi mellé, a gyerek utógondozóba (Otit időnként látni akarják)! Elvileg holnap mentünk volna, csak pont holnap lesz Otinak egy izotópos vesevizsgálata :(

Akata, Wera, Orsi, sajnálom a nemalvást, az alkohol tényleg be tud segíteni egy kicsit, ha már semmi nem megy...
Akata, a jaeger csodás hatásait én is igazolhatom! Életem második síelésekor hihetetlen halálfélelmem volt a gyereklejtőn is, aztán ebédhez megittam egy Jagatee-t (egy bögrényi ital, fele jaeger, fele tea....), na onnantól a hegycsúcsról száguldoztam lefelé :D

Kirándulásban mi is benne vagyunk, tavasszal kölcsönkapunk egy szupi háti hordozót.

Akata, mi is sok mindenben hasonlítunk (mostani hangulatom pl.).
Mi is Anyuék lakásában lakunk, és esélyünk sincs arra, hogy nagyobba költözzünk, legfeljebb ha odaköltöznénk Anyuék házába. Azt meg még legalább 20 évig nem szeretném (csakis akkor, ha annyira rémes lesz az anyagi helyzet, vagy ha ne adj'Isten valamelyikőjüknek segítségre lesz szüksége).

Tami, sajnálom az apás pénzügyeket! Jó lenne, ha kiderülne, pontosan mire és mennyi ment el, hiszen ha a mindennapokhoz kell a spórolt pénzetek, akkor is jogod van tudni mindenről! Remélem, meg tudjátok beszélni!
Benjamin Button: nem bírtam végignézni. Talán azért sem, mert éjjelente néztem negyesórás lebontásokban, amikor Nati evett, és olyankor félhomály volt, csend... tiszta depi lettem tőle.

Mancsi, sajnálom, hogy ilyen a helyzet Apával! Muflon-ügy:
:x :x :evil: a vadászat a legönzőbb és legbrutálisabb időtöltés....
(először én is muffot olvastam - de engem a Gyalog-galopp végefőcíme fertőzött meg :) )

Nicike, Apa nálatok is kicsit lazán veszi a dolgokat...
Babakocsi-ügyletet lebonyolítottátok Werával?

Gyerekek nagyon szépek!

Dodó, az a bonbon nem semmi! (még így is csorog a nyálam, hogy épp most tömtem be a kakatorta végét :) )

Ami, Áron hogy van?

Ronix: mi van? Nem mesélsz? Hátha utána könnyebb lenne...

Marcsi: jobbulást neked! Nagy gyógysimi! Ha Apa hazaér, azért menj el dokihoz!

Anita, hogy vannak a gyerekek?
Én is gondoltam rád szombaton, mikor ment a Maverick!

Tami, megértem, hogy imádtad Olaszországot télen!
Megmutatom nektek, milyen mostanában a kilátás olasz barátnőmék ablakából (ők a francia határ közelében laknak, idilli a környék: a hegyeket látjátok, és másfél óra autózásra pedig ott van Monte Carlo és a tengerpart...):
Kép

Kép
Kép
bondi

marcsi!
Nem gáz, ha kiírod magadból ami bánt.....azért vagyunk, hogy meghallgassuk.

muffin!
Jó, hogy kész a fényképező! Kérünk majd jó sok képet!

Mary, Marcsi!
Köszi a válaszokat!

d.dodó

Zsuzska, Tomi-fogakhoz gratula!
Képeket várjuk!

Dodó, jobbulást nektek!

Kimma, neked meg kitartás mindenhez!

Marcsi, jó talizást!

Tami, ha Orsi nem bánja, válaszolok helyette:
a kép Agócs Íriszé - http://www.artistamuvek.blogspot.com/

Kép
Kép
bondi

Képzeljétek, nem is írtam, hogy Zsolti szombaton átesett élete első hajvágásán. Jött a fodrász, levágta mindenki haját, és neki is megigazította! Olyan kis jól fésült lett!!

Kata, én csütörtökön kukorica salátát viszek, ha az jó. Kb. hányra menjünk?

Kép
Kép
patr

Bondi,mennyi hó!!! Így szeretem a havat, csak ha olvad akkor nem!

Kép
Kép
patr

Sziasztok!

Marcsi! Ez tényleg durva,menj el a dokihoz!
Nővéremnek is évek évek óta fáj a feje,most jutott végre el egy normális neurológushoz aki elküldte mindenféle vizsgálatra,sok kis pöttyöt találtak a fejében,ami valószínűleg véralvadék nyomok!
Neki sajna szülés óta magas a vérnyomása is!
Vérhigítót kell most szedni.
Nem elrettentésképp írtam,de azért tényleg jobb ha megnézik.
nekem is szokott lenni migrénem,ha eső vagy meleg közeleg.
De hányingernél ,max. hányásnál megáll,quarelin szokott segíteni!

Bondi! Hú de gyönyörű ez a kép!

Muffin! Fotós! :twisted: :twisted:
Remélem éhenhal,mert senki se hívja majd!
Örülök,hjoghy kész a gépetek!

Áron tegnap már nem volt lázas,remélem tényleg vége,viszont éjjel sokszor felsírt,de végül is 8:15-ig alusdt több réyzletben.
Most meg megint nyafog mert álmos,de kiröhög ha próbálom altatni!
Tegnap este is nagyon nehezen aludt el!

Roni! Mi a baj???????

Még jövök...........

Kép

Kép
ibm

sziasztok lányok! Torkos csütörtök 02.26-án!
magdolnam

Muffin, örülök a fényképezőnek!

Szia Patti!
Zsolti kezd egyre veszélyesebb lenni a lányokra :D

Tényleg, Kata, akkor én is salit vigyek? Vagy üdítőt? Mi kb. déltájban érünk oda (ha megírod a címed :wink: ).

Vkata: Dórikának is jobbulást!

Orsi, drukk! Mit mondtak a kardiológián?
Szép a vers!

(jut eszembe: Tami: a karácsonyi is nagyon tetszett, sejtettem, hogy te írtad!)

Brúnómami: hmm, mangalicavágás.... kérhetnék egy kis kóstolót? :)

Csugi: ti hogy vagytok? Hogy bírod a betegápolást?
(többek között ezért sem lesz harmadik gyerekünk. Imádom a lurkókat, annyi boldogságot és örömöt adnak, na de amikor aggódni kell értük, az kiveszi belőlem az energiákat...)

Kép
Kép
bondi

Szép napot!

Bondi, nem semmi kép!!!! Komolyan mondom, sárgulok..... :oops:

Zsuzsanna

Kép
brúnó anyukája

Magdi, mmmmm, köszi a hírt!!!
Hogy vagytok?

Kép
Kép
bondi

Patti, a barátnőmnek a nyakáig ért a hó :)

Ami, egyszer majd én is ilyen helyen szeretnék lakni (persze a hómennyiség láttán kicsit elgondolkodtam...), ahol havas hegy és mediterrán időjárás optimális közelségben vannak :)

Kép
Kép
bondi

Zsuzsi, jaj, én is...
Képzeld el, amikor a barátnőmék esküvőjén voltunk, egyik nap Apával leruccantunk a tengerhez. Havas hegyeken, szűk szoroson át, síparadicsomok mellett (na, ott mondtam neki, hogy csak egy órára álljunk meg, hadd béreljek egy lécet egy csusszanásra...), alagutakon át, ide-oda cikázva Olaszország és Franciaország között (olykor az út jobb oldala francia, a bal meg olasz volt :) ), és másfél óra múlva egyszer csak kiértünk a mediterrán tavaszba, a pálmafák közé... az volt életem egyik legnagyobb élménye :)

Kép
Kép
bondi

Bondi mennyi hó! Nagyon szép!
Kike jobbulást neked, és Dominak is!
Marcsi örülök, hogy tudtál aludni.
Eliot milyen nagy már! Nagyon szép, és helyes! :lol:
Persze a többi babó is szép.
Kint van az első foga Izának! :D A második is már majdnem kint van.

Kép
dittke

Marcsi!
Apának Kép Kép Kép Kép

Kimma!

Megy a puszi! Emci kép?

Bondi!
Ez a kilátás? Nem fogadnak vendégeket? :roll:

Otesznak nagy drukk holnapra!
20150601134430

Apum hazament, Lacus kidőlt. Korábban szokott elaludni, de most a nagy huncutkodásban sehogy se ment neki.

Tominak és Izának gratula a fogakhoz!
20150601134430

lehet, hogy nagy hülyeséget kérdezek... már egy ideje ugye nem fejek, de úgy éreztem, hogy kéne, mert itt-ott feszített. Most fejtem is, de nem tudom, hogy ezt a tejet odaadhatom-e neki... :) Sejtem, hogy benn nem tud megromlani, de mégis... Mondjuk jó sűrűnek tűnik, kb. olyan mint az előtej... :) (Csomót gondolkozom rajta, hogy vissza kéne hozni, nem lehetek ilyen önző... :( Szóval szerintetek odaadhatom?

KépKép
muffin

Evelin!
simán odaadhatod Eliotnak szerintem....
Vendég

ne nevessetek ki, de ELIOT A HASÁN JÁTSZIK! :) Tudom, hogy nektek ez nem újdonság már régóta, de Eliot eddig mindig a hátára fordult, és úgy kaparintotta meg a játékot és csak úgy volt hajlandó játszani vele. :) Még most sem sok ideig marad úgy, de már legalább elkezdte. NAgyon örülök neki. :)

KépKép
muffin

Evelin, szerintem is odaadhatod Eliotnak.

Viki, hát, minket meghívtak, majd legfeljebb a nevünkre veszünk benneteket :wink:

Köszi a drukkot!

Kép
Kép
bondi

Evelyn!
Nagyon ügyes Eliot.
Amugy szerintem is odaadhatod neki a tejet.

d.dodó

Szép napot :P

Leát és Jázmint sok-sok puszival köszöntöm!

Evelin!
Minden további nélkül odaadhatod Eliotnaak a tejcsit :wink:

Mindjárt folytatom!
Vendég

Dittke, gratulálok Izának a fogacskához!

Kép
Kép
bondi

KÉPEK AZ 1000.-RE???????

vagy már nagyon túlhaladtuk?

Kép
Kép
bondi

Evelyn!
Most már biztos h Eliot olvassa a babanetet! Elég egy kis panaszkodás, és rögtön csinál vmi turpisságot!
20150601134430

ezaz Viki Aranyanya, néha nekem is ez az érzésem... :wink:

KépKép
muffin

Sziasztok!

Jázminank és leának boldog hófordulót!

Kike és Domi!
Jobbulást!

Marcsi!
Sajnálom, hogy nem vagy sokkal jobban. Nézesd meg magad neurológussal azért, bár biztos nincs komolyabb baj.

Emma nevében köszönöm a sok dicséretet!
Viki!
A csókos száj az élőben csúzlizsáj...én így hívom. Olyan, mint az enyém, mindenfelé mozog.

Evelyn!
A fotós egy barom!
Nagyon jók a képek!

Tami!
Akkor holnap átszaladunk, ha nem zavarunk. nem maradunk soká!
Mi a Csillagport néztük, kicsit Gyűrűk Ura-szerű, de jó volt, szórakoztató.

Voltunk a kardiológián:
systolés zörej. akcidentális, állítólag nem igényel kezelést, jó esetben kinövi. katák, tudtok erről vmit?
Dr. Juhász Ágnesnél voltunk aHeim Pálban.
Azt mondták, egy fantasztikus gyerek, mert meg sem nyikkant, sőt tetszett nek az EKG. És megdicsérték, mert már 9 kiló.
(Most viszont nagyon megnyikkant, nem akar elaludni :roll: )

szóval fél év múlva újra megyünk, más teendő nincsen.

Köszi a drukkokat.
Na megyek, mert kiabál a lelkem.
Vendég

Orsi!
De jó, de jó! Ügyik voltatok!
20150601134430

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?