Új privát üzeneted érkezett!

Tökmag, Tabati én visszafelé el tudlak titeket hozni!
És így is még marad 1 hely, úgyhogy aki budára jön, az beszállhat!

Tökmag, köszi! Abban biztos vagyok, hogy pasis, én sem nézném kislánynak!

A krémet köszi, bőven jó lesz akkor is! Én a DVD-t megpróbálom péntekre vagy szombatra vinni!
Egyébként én azt hallottam, hogy az utolsó hónapban van a repedés! Az ikres barátnőm is most repedt a 33. hét környékén - neki ugye ez már az utolsó hónap!

Szerintem is kezd el a Suttogót, hidd el nagyon jó. Én semmi negatívot nem olvastam benne, és pont az van benne, amit Te is mondtál szóban: A babának kell beilleszkedni a családba, amihez persze minden segítséget meg kell neki adni, de pl. ahogy Te is mondtad ezért lesz külön szobája, mert Ti a továbbra is szeretnétek kettesben aludni!
Egyébként a teszveszen mindig árulnak olcsóbban:

http://www.teszvesz.hu/item576718110_tr ... kai_i.html

A barbie babák tényleg szörnyen tudnak kinézni! Csak majd tudj ellenállni, ha a transzveszti barbie-t kéri, mert mindenkinek olyan van! De azért meg kell próbálni. (én a mesefilmekkel vagyok így, aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz)

Végre vége a napnak, és mehetünk haza! bár otthon is tanulnom kell, azért ez mégis jobb, mint itt ülni!
alig várom a jövő hetet! Bár akkor otthon por és mocsok lesz...

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok lányok!

Igyekeztem visszaolvasni, d enézzétek el nekem hogy már nem emlékszem semmire... :) Ez a nap úgy látszik ilyen. Rohanás, rohanás... mondjuk későn keltem fel, volt már fél 9 is, aztán gyors bevásárlás, mosás itthon, szelektáltam a babrucikat még, ami maradt tegnapról, rendbe tettem őket. Nagy élmény volt... :D:D Aztán negyed 12-kor telefonáltak a suliból, hogy be kellene mennem, mert a fiúk nőnapoznának... Hát persze, hogy mentem, ha már ilyen szépen hívtak. Az a pár kolléganőm megint megostromolt, hogy miért kell ilyen szörnyű nevet adni a gyereknek, én meg jókat vigyorogtam, hogy hadd mérgelődjenek csak! Majd megszokják... :)

Aztán védőnőnél voltam, na ezen teljesen bekattantam. 9 kilóval vagyok több, mint az elején, és ki volt akadva, hogy ez miért nem látszik rajtam. Merthogy nem vizesedek, nem lettem dagi, csak a hasam nőtt. Mondtam neki, hogy az orvos szerint minden oké, egy kicsit több a magzatvíz, mint kéne, de az orvos azt mondta, rendben vagyok, sőt, nagyon is egészséges mindenem, Benivel is rendben volt minden. Erre kijelentette, hogy most azonnal menjek be a kórházba, nézzük meg uh-n, hogy működik-e Beni gyomra rendesen, mert akkor sok a magzatvíz, ha nem nyel rendesen, vagy vmi elzáródása van. Na de könyörgöm, akkor ezt az orvos nem látta volna pénteken???? Mindegy, gondoltam ráhagyom... Ha ennyire hülye... ráadásul mocorog is eleget, szerintem nem lehet baj. Azért a biztonság kedvéért felhívtam az uh-s bnőmet, hogy ha tud a napokban, nézzen meg, csak hogy van-e gyomortelítődés vagy mi, mert azért egy kicsit rám hozta a frászt ez a liba. Pedig tudom, hogy minden oké... Szóval holnap este 6-ra megyünk a4D rendelőbe.

Tökmag
, a játékok sem semmik ám! Igazad van, ami szép, annak olyan ára van, hogy csak győzze az ember kifizetni, bár amit sosem vennék meg, annak is van ám ára... Ne is mondd, mi lesz, ha az oviban vagy a suliban vmi "divatba" jön? Már előre félek tőle. Bár bízom a gyerek jóízlésében...
A kőberakású kandallóhoz építenünk kellene egy nappalit. :):):) A márvány meg iszonyú drága...

Heni

Kép
szheni

Köszi Noémi! Rá is kérdeztem erre a dokinál, de érdekes módon azt mondta, h nincs rá szükség, csak most messziről szeressük csak egymást :cry: Azért inkább használni fogja ő is, biztos ami biztos.

Én valamelyik nap beleolvastam a 2009 márciusi babavárók topicba. Na, ott aztán van babybumm :) De olyan érdekes volt, volt aki napokig úgy írt, h még tesztet sem csinált, meg még nem is késett neki, most meg már megvan a babája.

Anuk, ugye már jól vagytok!? Gyertek már vissza közénk!

Kép
Kép
mimmi

Most olvasom, amit írtál Heni. Kiakasztó, ezek a védőnők semmi mást nem tudnak, csak riogatni az embert. Egy babamagazinban olvastam, h mennyire nincs megbecsülve a munkájuk, pedig milyen fontos feladatot látnak el. Hát ha ez fontos, h ok nélkül a frászt hozzák a kismamákra...
Én holnap megyek amúgy védőnőhöz.

Kép
Kép
mimmi

Sziasztok!

Tökmag, villamos állt meg? Ez nagyon aranyos :D Látod, én meg el vagyok ájulva, hogy egyszer észrevette valaki a pocakom holmi buszon :D :D

Cincibabus: az én környezetemben sajnos, szinte alig van kismama. Igazából egy sincs, aki olyan közeli ismerős lenne, hogy meg tudnám beszélni vele a mindennapi dolgokat. Ezért is imádok köztetek lenni, annyi hasznos és megnyugtató infóval láttok el :) A kolléganők csak rémisztgetni tudnak, komolyan, egyesektől már menekülök, ha meglátom őket... :roll:

Tabati, Tökmag: azért nem lesz olyan vészes megtalálni a házunkat remélem :) Ha gyalog jöttök, megbeszélhetünk egy olyat is, hogy kimegyek elétek a buszmegállóba.

Noémi, nagyon jó ez a mama-baba oldal :) És megy a drukk ezerrel az ikres barátnődnek! Milyen jó lesz neki, hogy nemsokára láthatja a lányait! :)

Süni: kitartást a felújításhoz! Mi majd a babaszobát fogjuk festeni áprilisban, de már a gondolatától is kiráz a hideg :) Igaz, már túl vagyok két lakásfelújításon, egy építkezésen, talán ezért irtózom egy kis festéstől is :D De a végeredmény mindenért kárpótol :)

Mimmi: jobbulást kívánok!

Remélem, Anuk is jobban van már, és nemsokára újra fog tudni írni. És azt is remélem, hogy mostmár legalább egy fokkal nyugodtabb környezetben lesz!

Heni, a te védőnőd sem teljesen normális... lassan nekem is aktuális lenne elmennem hozzá, de amilyen történeteket hallok, el is megy a kedvem tőle... nem mintha, az enyém bármivel is foglalkozna a kilóimon kívül, de ez borzasztó, hogy Nálatok mennyiféle badarságot összehordanak :( :evil:
magdii

Jajjj a lényeget el is felejtettem: köszönöm a sok-sok dicséretet a pocifotókhoz :)
magdii

Sziasztok!

Szerencsére Anuk és Emma jobban vannak!
Már otthon van Anuk,nem lázas,csak nagyon fullad szegény...
De én nagyon örültem,mert picit mintha jobb kedve is lett volna!
Üdvözöl mindenkit és azt üzeni,vigyázzatok magatokra,valamelyik nap majd majd jön már ide a topicra is!!!

SUTTOGÓ:ha kell valakinek a könyv,én tényleg nagyon szívesen odaadom ajándékba,nálunk csak itt porosodik a polcon.

Kép

Kép
ékes+tesó

Na, sikerült végigolvasnom.
Bár már nem sok mindenre emlékszem, mert részletekben olvastam.

Anuknak én is jobbulást kívánok! Remélem most már a párja is észbe kap, és kiáll mellette az anyjával szemben.

Puszedli, szép a babakocsi! Nekünk még mindig nincs.

Magdi, nagyon szép kismami vagy. Alig várom a hétvégi talitokat,hogy a többiekről is lássak ilyen szép képeket!
Már nem tudom ki írta,hogy nem tetszik neki a saját pocakja, hát nekem igenis tetszik az enyém! Imádom! Bár azt hiszem ez az egyetlen testrészem amit szeretek. :wink:

Tökmag, megkérdeznéd a barátnődet,hogy mi eza krém? Nekem is gyógyszerész a sógornőm, de egyszerűbb lenne már úgy kérni tőle, hogy tudom mit is akarok.

Noémi, Áron már most hódít, mi lesz később? :lol: Tényleg nagyon édes!

Mimmi, jó hogy "csak" ennyi a baj.

Én pénteken voltam dokinál. Jó kedve volt nagyon, sokat beszélgettünk.Még 4D-s képet is csinált. Persze pocok nem nagyon mutatta magát. A karja mindig a pofikája előtt volt.

Zsu

Kép
bvigh

Zsu, Beni is mindig ezt csinálja... akárhányszor nézik, a keze mindig az arcocskája előtt van. :D

De jó, hogy Anuk végre otthon van! :):):):):):):):):):) Ez a legjobb hír mára! :)

Noémi, képzeld, hívott az előbb a bnőm, hogyha tudok várni szerda délig a holnap este 6 helyett, akkor rögtön tudna 4D-t is csinálni. Mert holnap csak sima uh lett volna, de nekem az is elég lett volna, hogy lássuk, minden rendben van-e. De hát rendben van- gondolom. Mitől ne lenne? Úgyhogy szerdán pocifotó, 4D... :):):) Csak úgy dőzsölök majd a jóban. :) Ja, és szerdán kezdődik nálunk a terhestorna és a szülésfelkészítő is. :) A tornára el fogok járni, a szülésfelkészítőre meg úgy gondoltam, egy témát megnézek itt Esztergomban, a szülőszobalátogatás meg úgyis az Istvánban kell. :)
Szurkolok én is az ikres bnődnek... nem tudom már ki írta, hogy az ő bnőjének genetikai tanácsadásra kell mennie. Remélem, nem lesz ott sem semmi baj...
Kissmanó és Sosi eltűntek... nem? Vagy csak dolgoznak? Banka is rég írt már...
Remélem, Bentáék jól érzik magukat. :)

Heni

Kép
szheni

Noémi: drága vagy, szerintem élni fogok a visszafelé- hurcibálós lehetőséggel!! :)
Ikres barátnőd jól van? Hogy viseli a kettős „terhet”?
Hirtelen nőtt meg a pocija?
A mese a másik, ami nehéz ügy lesz. Disney- ből már nagyon sok megvan, az nem para. De a TV- t megpróbálom majd szabályozni- egyébként én szinte egyáltalán nem nézem, mert nagyon nem kötnek le ezek a műsorok amik vannak, így biztos nem együtt dekkol majd a család a tv előtt, hanem inkább játszunk. :)

Heni: komolyan volt képük beszólni, mert Neked és a Férjednek tetszik a Benito név? Toll a fülükbe (ne foglalkozz velük), ahogy mama szokta mondani. :P
Hát mindenkinek idióta védőnője van?! Ez sem túl normális… :?
Az enyém aranyos volt ma, mikor mázsáltunk: mondta, hogy nem baj és amúgy sem tudok mit csinálni mert borzasztóan vizesedek.
Ne tudjátok meg, hogy nézek ki bokától lefelé… :S
Hát én elég cifra dolgokat hallottam, hogy miket művelnek a gyerekek általános iskola alsó tagozatában (gondolom a hülye műsorok- játékok miatt).
Egyébként barátnőméknek is olyan kandallójuk van, amilyet venni akartok, és borzasztóan szeretik! Nagyon jó kis meleget ad és mutatós is. :wink:

Magdi: hidd el, nekem nagyon gáz bárhova is eltalálnom. Karácsonyra kaptunk egy GPS- t, ennél ideálisabb ajándékot ki sem találhattak volna nekünk! Volt olyan, hogy azért nem értem oda egy állásinterjúra, mert nem találtuk meg párommal a helyet. És ez csak egy sztori a sok közül- még tudnék mesélni...! :D

Ékesanyu: lecsaphatok a Suttogóra…? :)

Zsu: ezt a barátnőm „találta ki”, szóval nem recept alapján készült kence. Annyit tudok, hogy illatmentes (hogy ne legyen allergén), és van benne olaj meg kakaóvaj- ennyire emléxem de ezen kívül még sokminden mást tartalmaz… :)

Kép
tökmag79

Heni, gondolom hogy a frászt hozta rád a védőnő! Szerintem tuti minden rendben van Benivel. Egyébként a gyomortelítődést nekem vasárnap a sima uh-val nézték, de a babamozizás miatt mindenképp megéri várni!

Nálam egyébként ugyan ez van. Már +8 kg-nál tartok, de tényleg nem látszik csak a pocakom, illetve a mellem. Pont a főnököm jegyezte meg, hogy ahhoz képes, hogy mennyit "zabálok" nem is látszik semmi, csak a pocakom! :)
Az én elméletem egyébként más: szerintem az anyagcserénk iszonyatosan le van lassulva, még akkor is, ha nincs valakinek székrekedése. Szerintem jó sok salakanyag lehet lerakódva, illetve egyéb cuccok, ami azért is kell, hogy probléma esetén a gyereket minél tovább el tudja látni a szervezet. Úgyhogy szerintem ez a titka a nem látszik plusz súlynak!

Az én barátnőm az aki a genetikai tanácsadásra megy. Sajnos agyértágulat a gyanú - bár sok egyéb jel arra utal, hogy nincs gond, de azért akkor lesz vége az aggódásnak, ha meglesz az amniocentézis hó eredménye!

Jaj Heni, elfelejtettem írni - bár gondolom természetes is - hogy majd képeket és adatokat kérünk Benito bébiről. (akinek egyáltalán nem csúnya a neve!! :twisted: )

Köszi Zsu! Már most büszke vagyok a kisfiamra, annyi bókot kap! :)
Lányos anyukák, a hozománylistával nálam lehet jelentkezni! :):):)

Örülök, hogy Anuk jobban van, bár a fulladással sem egyszerű neki gondolom. Én már egy kis pakolástól is lihegek.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Hát Tökmag, az ikres barátnőm...megvan.
Jobb szót nem tudok rá, már nagyon készen van. A bokája olyan durva! Tennék fel róla képet...de hát az ő bokája! Lényeg, hogy kb akkora - nem túlzok - mint a vádlija.
Ma is mikor hívtam, éppen a barátja masszírozta, mert fürdés után nem tudott ráállni.
Holnap fekszik be a kórházba, és akkor kiderül, mikor láthatjuk Noémit és Petrát. (feltéve, hogy Noémi nem fiú :) )

Egyre jobban tetszik ez a krém!
Nem tudom mennyire szakadt szét a pocakja. Az egyik barátnőmnek nagyon csúnya lett, de az is igaz, hogy a 160 cm magas kb. 50-55 kg-os lány 30 kg-ot hízott. Szóval ott már valahol természetes is.
Hát mit mondjak?! Neki nagyon csúnya!
Egyébként az ikres barátnőmnek is 1 hét alatt szakadt szét...biztos sokat nőtt, de szerintem a bőr egy határ után nem bírja tovább, és akkor már mindegy mennyit nő sokat vagy kevest

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Noémi!

köszi a fuvart, de én elég bonyi vagyok, mert nem Budán lakom, csak tornázni járok oda, de lehet, hogy mégis jó lesz, majd szerintem a talin úgyis minden kiderül.

Tökmag!

Ha megkapod a Suttogót, akkor majd ha kiolvastad, egyszer kölcsönkérem és én is elolvasom, oké? :wink: :D

Amadea!

Köszi a krém tippet, közben máshol írták a fekete nadálytő krémet is a naturlandtól, azt talán könnyebben beszerzem egy sima gyógyszertárban is. Remélem hatásos lesz... :roll:

Kép
Kép
tabati

Noémi, ez így van. Tényleg nem bírja egy idő után a bőrünk, pláne ha nagyon és hirtelen kell nyúlnia, és akkor nincs olyan krém, ami segítene, hiába használtad előtte.
Szegény bnőd és Tökmag! :( Gondolom, hogy nem lehet kellemes ez a vizes láb-téma. Te jó ég, és hogy fájhat! Pihentessétek, póckoljátok fel, és masszíroztassátok apával ezerrel! A bnődnek meg nagyon fogok szurkolni, hogy minden rendben legyen vele is és a lányokkal is. (Még akkor is, ha Noémi fiú lesz. :)) De van egy másik bnőm, aki egy héttel idősebb várandós nálam, ő is ikreket vár, két fiút. :) Sztem jól kiegészítenék egymást...

Jajj, nagyon aranyosak vagytok, hogy mellém álltok névügyileg... én már ott tartok, hogy ha Miki ettől lesz boldog, akkor legyen ez a neve. Most még a Béla sem riasztana vissza. :):):) Egyébként meg már nagyon is megszoktam a Benitot. :) Nem kellene sokat várnom az uhval, csak 18 órát, és mivel TUDOM, hogy minden oké, így nekem megér ennyit. :):):) Persze, hozom a képet, az adatokat, amiket megtudok, és a pocifotót is. :)

Heni

Kép
szheni

Tökmag!Nem figyeltem,Te pesti vagy?

Kép

Kép
ékes+tesó

Szép estét mindenkinek!

Már alig vártam, hogy jöhessek, de munka is sok volt, meg a számítógép is a csigával vetekszik, de örülök, hohy mindenki megvan. Jó, hogy Anukról jó híreket hoztál, Ékesanyu, azért Anuk tényleg az egyik alapember itt a topicban :) (remélem nem sértek meg senkit ezzel).

Lányok, úgy irigyellek Titeket, akik mentek 4D-re, azért nyugisabban telnek utána a napok, miután látjátok, minden OK. Most nem panaszkodom, egy hét múlva én is mehetek dokihoz (ilyennek eddig azért sosem örültünk :D ). Olvastam, hogy mindenkinek végeztek cukorvizsgálatot, elhatároztam, hogy megkérem a dokit, nekem is csinálja meg, akkor is, ha nem szokás. Ráadásul egy unokanővérem pont terhesség alatt lett cukros, és sajnos úgy is maradt a dolog...most emlékeztetett épp rá. Sajnos ráadásul az édességet sem vetem meg egy pár hete, pedig az elején csak sósat kívántam.

Heni, kíváncsi vagyok, mit szólnak a magzatvíz mennyiségére Neked, mert nekem is jóval nagyobbnak tűnik a pocim, mint a könyvekben, és anno mondta is a doki, hohy van bőven víz, de azt nem, hogy ez valami rosszat jelentene...én erről a gyomortelítődéses dologról még nem is hallottam, remélem nem is kell utánaolvasnunk... Mikor mesélsz a kolléganőidről, előtör bennem a nosztalgia, az enyémek is pont ilyenek voltak, főleg 1-2 idősebb (persze nem korfüggő) - barátnőmet is mindig paráztatták, hogy milyen kicsi a hasa, nem lesz ez a gyerek retardált?! :shock: :twisted: Hmmm, sok nő egybezárva, mit is várunk :D

Ugye tesztek fel képeket a topictaliról? Kár, hogy nem lehetek ott, megismerni, kik is vannak a babanetes felhasználónevek mögött. Milyen profi Magdi a képed - a tárgya is, meg maga az alkotás is...

Azt hiszem Banka vetette fel a háton alvást: nálam ugyanez van egy hete, szinte mindig háton ébredek, csak úgy jó, de félek is, valamit nehogy elnyomjak. :?

Jaj, a mesék, én úgy szeretném, ha a pici is szeretné azokat a régi meséket, amiken mi nőttünk fel (persze nem erőltetném), mint pl. a Mézga család, Süsü, Vuk (ez a csúcsok csúcsa nálam) még a régi csehszlovák mesefilmek is...egy továbbképzésen együtt laktam egy velem egyidős cseh lánnyal, és nosztalgiáztunk, olyan vicces, hogy ezek a dolgok összekötnek minket :D
Persze nemcsak a mese lehet káros. Tegnap egy dokumentumfilmet láttam, 9 éves kislány két fiú osztálytársát az iskolában :oops: elégítette ki, szájjal :oops: :shock: teljesen le voltam döbbenve. mikor a rendőr kikérdezte őket, azt se tudták, mi az, csak látták a tévében, meg apuci videóján. Teljesen ledöbbentem, mekkora felelősség szakad ránk, mindettől távol tartani a mi gyerekeinket. Na jó, ez még odébb van, de nagyon elgondolkodtatott!

Ez a lábdagadás egyébként törvényszerűen előjön, vagy egyéne válogatja? Vendégségben többször volt, hogy küszködöm a cipőmmel, és mindig kérdezik, dagad-e már a lábam. Ez nemcsak magas vérnyominál van?

Na jó, eldugulok, kitartást a tanuláshoz, felújításhoz, meg a babaváráshoz!
preta

Preta!

Én is mindig oldalra fekszem és éjjel a hátamon ébredek. De hát mi csináljunk? Vagy alszunk, vagy ébren figyeljük, hogy az oldalunkon maradjunk. :lol: Valaki írta (már én sem emlékszem, hogy ki), hogy a vége felé kell majd erre figyelni. De mégis hogyan? :shock: Remélem akkor majd oldalt lesz a legkényelmesebb... :roll:

Kép
Kép
tabati

Szerintem a lábdagadás egyéni. Mondjuk talán picit mindenki vizesedik, akik nyáron terhesek, jobban. Én szerintem ez nem függ magas vérnyomással!

A háton fekvésről valaki írta - nagy igazság - hogy a baba úgyis jelez, ha neki nem jó.

Köszi Heni! :)

Petra ez a történet szörnyű! Nem is tudnék józanul hozzászólni, úgyhogy inkább nem is teszem!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi!

De mi van ha a jelzéseire sem ébredek fel... ? :oops: :roll:

Kép
Kép
tabati

Preta, én csak 4 hét múlva kell menjek dokihoz, és 6 hét múlva a védőnőhöz. Úgyhogy annak ellenére, hogy nyugodt vagyok, hogy minden oké, még nyugodtabb leszek szerdán. Nem is értem, hogy miért kell ilyenekbe belekötni...sztem nem tud min kötözködni, mert minden eredményem normális, Az orvos azt mondta, a hemoglobin 120 alatt szokott lenni az ilyen idős várandósoknál, akkor mondják, hogy vérszegény az ember. Az én értékem a laborleleten 124 volt, az első laborvizsgálaton 130. Az orvosom szerint ez teljesen rendben van, mert mostmár a babára is kellenek a vörösvértestek, ezért esik vissza minden kismamánál, de ezt rajta kívül is olvastam vhol... mindegy. A védőnő most azt mondta, hogy "jujujjj, oda kell figyelni a vasra"... mondom: szedjek vastablettát? (bár nem szedtem volna akkor sem, ha mondja, mert az orvos kifejezetten kért, hogy ne, mert nem kell...) azt mondja, "azt azért nem kell még". Akkor meg minek mond ilyeneket, hogy figyeljek oda? Amúgy is eszek egy csomó céklát meg spenótot...

A Lolka és Bolka nekem is a kedvenc mesém volt, bár az lehet, hogy lengyel volt, már nem emlékszem. De imádtam a régi csehszlovák mesefilmeket... Talán a Rumcájsz onnan jött... :)

Tabati
, ne aggódj az alvás miatt. Inkább aludj háton fekve, mint ne aludj oldalt, mert azt figyeled, hogy háton vagy-e... :) Ha nem lesz kényelmes, úgyis megfordulsz majd. Nem fog olyat csinálni a szervezeted, ami nem jó a babának, ez tuti!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2009.03.09 21:00-kor.

Heni

Kép
szheni

Tabati, fel fogol ébredni, ez biztos. Kényelmetlen lesz.... én jártam már így. Nem mindig az, de ha kényelmetlen, akkor az kényelmetlen. :):):)

Heni

Kép
szheni

Tabati, felébredsz az tuti! Én is mély alvós típus vagyok, de erre felébred az ember! A szervezet nagyon okos!

Heni, a kisvakond tuti csehszlovák volt!

Egyetértek szerintem is csak akadékoskodik a védőnő. Szeretné fontossá tenni magát, pedig felesleges. Erről jut eszembe, nekem holnap reggel van nála jelenésem! :( Remélem gyorsan letudom!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Jól van akkor megnyugszom. :lol:

Nekem is az volt a védőnőnél, hogy vigyázzak a súlyomra. Én erre megkérdeztem, hogy diétáznom kell? Erre ő: na azt azért nem kell ! :lol: Úgyhogy most egy picit joban odafigyelek. :D

Magdi!

Vigyünk a képeknek cd-t, vagy valamit, amire rárakja majd a férjed? Én nem értek hozzá csak azért kérdem, gondolom egyszerűbb, mint utána e-mailbe átküldözgetni mindenkinek. Vagy a honlapról le lehet valahogy tölteni majd?

Kép
Kép
tabati

ÓÓÓÓ, a kisvakond! IMÁDTAM!!!!

Heni

Kép
szheni

Helló Lányok!

Itt vagyok ám, csak általában olvasó üzemmódban! :D
Mindjárt visszaolvasok, csak láttam kissmanó kőrözését! :)
gondoltam azonnal lejelentkezem!
Küldök privit asz adatokkal!
Jól vagyunk, bár mostanában 2szer rosszul voltam. Olyan érzés, mintha majdnem elájulnék, remegéssel, csomorgörccsel...Elég pocsék. Néhány napja éjszaka erre ébredtem, meg ma hajnalban is...Valakinek valami tipp, hogy mi lehet ez?
most megyek visszaolvasok, mert ha jól emlékszem Noémi, te voltál 4d-n?
Megnézem van - kép :D
Hétvégén családi bulik voltak nálunk, úgyhogy picit le vagyok maradva!
Puszi Mindenkinek!
ui.:
Anuk, totál ki vagyok, hogy ezt hogy bírod...le a kalappal, kemény csaj vagy! Anyósod egy boszorkány!!!

Kép

Kép
mukkancs

Jó reggelt!

Annyit írtatok! :shock:
elolvastam, kétszer is, de el is felejtettem mit akartam :oops: .
Sztem nekem is nagyobb a hasam az átlagosnál.
Már két hét sincs és UH.

És ezeket a régi meséket én a imádom a mai napig, jó lenne egíratni az összeset.

Én alszok oldalt is, háton is, mikor hogy kényelmes.

Szép napot!
Vendég

No, jó, hogy este az alvásról beszélgettünk meg a pózokról, én alig aludtam valamit. :evil: És amikor háton feküdtem (tudatosan :lol: ) picur rúgdosott ezerrel. Most akkor ez a jel? :lol: Vagy egyszerűen csak azért kaptam, mert miért nem alszom már! :lol:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Bocsi, hogy tegnap nem jöttem, de elég ramaty napom volt, halacskáknak rohangáltam levegőztető után és ezzel lett egy csomó probléma...pedig olyan jól indult a napom...férjecském nőnapi ajándékként bejelentett a fodrászhoz...

Heni!
Nyugi-nyugi, ne hagyd magad felhúzni az idióta védőnőn. A 12. hét óta folyamatosan, rutinszerűen nézik a gyomortelődést, már rég kiszúrták volna, ha baj van....Ezektől a védőnőktől komolyan megáll az eszem. Az enyém nagyon rendes, de az a nőci, aki a szülésfelkészítőt tartja, meg amiket ti meséltek....Tegnap a babaápolás volt a téma, popsiápolós résznél magyarázza: Először a farpofákra visszük fel a krémet, majd a combtövekre, végül a szeméremtájékra :shock: , de a legjobb az volt, hogy nyugodtan vigyük kézben, pólyában a gyereket haza az autóban, csak vigyázzunk, ne kapjon el a rendőr :shock: :shock:
Azért mond értelmes dolgokat is, különben nem járnék....

De jó, hogy Anuk jobban van!!!! Remélem a nehézlégzése is gyorsan rendeződik!!!!

Tabati!
Feketenadálytőből a gyógyszertári tégelyes a legjobb, a Rossmanos tubusos nem sokat ér. (Anyukám a visszereire keni). remélem nem jött későn az info :oops: ...amúgy aranyérre is tökéletes, ha esetleg később lenne ilyen problémád...(bár reméljük nem lesz!)

Háton alvás: én is úgy alszok a legkényelmesebben, ameddig jól kapunk levegőt nincs baj....(a szervezetünk először tőlünk fogja elvenni a levegőt).

Lábdagadás: elég egyéni és nem függ a vérnyomitól, kivéve, ha valaki toxémiás: dagad a lába, magas a vérnyomása és fehérje van a vizeletében.....
Nekem egyszerűen elfárad a lábam a nap végére, le is szálltam a magas sarkokról :( ...

Hemoglobin: a 3. trimeszterben kicsit felhígul a vér, az azért van több lesz a vérplazma, azért az alakos elemekből-bár tényleges számuk nem változik- egy adott térfogatban kevesebb lesz...ez teljesen normális!!!

Mukkancs!
Ez hipoglikémia! Leesik a vércukrod....kis csokidarab/kockacukor/keksz legyen az ágyad mellet, hogy ilyenkor be tudj kapni valamit...

Na, eldugulok és elolvasom az előző oldalt is....

KépKép
amadea

Szép jó reggelt mindenkinek!

Tabati, én ma megébredtem egyszer éjjel, és rögtön Rád gondoltam. Ugyanis én is háton feküdtem, viszont arra az érzésre ébredtem fel, mintha vmi "nyomás" lenne a hasamban. Tudod, mint amikor a lufit nyomja szét a levegő, ha nyomod. Nagyon rossz érzés volt, de ahogy megfordult, Beni rúgott kettőt, mintha mondaná: "Na végre, anya! Köszi!" :):) Szóval erre lehetetlen nem fölébredni. Aztán aludtam tovább... Hajnalban megint fölébredt, én meg azon gondolkodtam, hogy tényleg milyen csodálatos a természet. Én, aki eddig ha ellopták volna a házat a fejem fölül, akkor sem ébredtem volna fel, most szinte minden apró rezdülésére fent vagyok. Gondolom, hozzá kell szoktatnia ahhoz, hogy ébredjek fel, ha éjjel ő mocorog majd a kiságyban, vagy szokjak hozzá, hogy ő éjszaka is aktívabb lesz, mint én... Tényleg nagyon érdekes.

Jelentem: Dorogon csodaszép napsütés van! Gyönyörű az idő, ragyog az ég, a kutyik meg nagyon boldogok. :):) Szaladgálnak, hogy az csuda! Miki tv-t néz, mindjárt megy spinningre, én meg vasalok. :):)

Heni

Kép
szheni

Hello Lányok!

Remélem, jól vagytok, legalább úgy, mint én.

Még ebben az iszonyatosan randa utcában is anniyra szépen süt a nap, és leng a tavaszi szellő, hogy az embereken úrrá lesz a jókedv. Remélem, mindenfele, Csongrádban, Győrben, Komárom-Esztergomban, és másfele is.

A pocakkrém vonatkozásában köszönöm szépen a tippeket!
A védőnőkkel kapcsolatban meg annyit, hogy az enyém éppen nem gonosz ( velem lg.), csak kicsit fura, hogy SOHA nem néz vizeletet, vagy szívvverést... Szerintem az a fontos, amit a doktorok mondanak. A védőnőtől olyat lehet kérdezni, hogy festhetem-e a hajamat, vagy miylen matracot vegyek a bébinek. ( megvettük a kókuszt, vuhuuu.)

Képzeljétek reggel magamtól ( !!!!!) ébredtem hat óra tízkor, és tornáztam egyet, még mielőtt bejöttem, olyan nagyon jól esett. Hej, ha mindennap lefeküdnék tízkor....:)

Vajon a lábdagadás ellen használnak a vérkeringés-javító gyakorlatok? Vagy semmi közük hozzá? Magas sarkoktól (néha szükséges...)?

Mi holnap megyünk 4d-re, oda, amit a Noémi javasolt annak idején. Kiváncsi vagyok. miylen most a kis harcsa.

Szerintetek nagyon necces a nyolcadik hónap végén repkedni?

Amúgy a mesék tekintetében osztom a véleményeteket, én is nagyon szeretem azokat a rajzfilmeket, amiket mi néztünk. Állítólag a gyerekek először a bábjátékokat szeretik jobban, mint a Süsü, vagy a Mazsola, aztán kezdik értékelni a rajzfilmeket, mint a Kisvakond, vagy a Kockásfülű nyúl. Én rajongok még a Pom-Pomért, a Frakkért, a Nagy ho-ho-ho hortgászért, illetve a Pumukliért ( abból meg is avn egy csomó rész:) Meg persze a magyar népmesék, meg ilyenek. Ja, meg a Bob és Bobek ( tegnap halt meg az alkotójuk:(). Szóvaal, szerintem az biztos nem baj, ha ezeket nézik inkább.
Mindenkinek nagyon szép napot kívánok.

mormota
mormota20

Amadea!

nem írtad későn köszi még nem indultam el itthonról. :D Közben néztem neten az árnika is jó, ha épp nem lesz nadálytő. Kicsit csalódok mostanság a patikákban, mert nagyon felvitte az Isten a dolgukat. :evil: Kérek fürdetőkrémet, erre adja azt a rossz tubusosat gyárilag csomagolva, amiből alig lehet kinyomni valamit is. És félő, hogy ha nadálytő krémet kérek, akkor is rögtön a naturlandot ajánlja fel, de majd résen leszek. Meg az sem mindegy már melyik gyógyszertárba megy az ember. Komolyan néhol már csak ilyen felkapott drága dolgokat lehet kapni, a sima gyógyszertári kencéket meg csak a kisebbekben. Nálunk van egy hiper szuper homeopátiás gyógyszertár, ahol még érintőképernyős sorszámozás is van, de a múltkor amikor ekcémára kértem valami krémet csak bámult rám nagy szemekkel. :shock: :evil: Pedig tudom, hogy van, csak épp nem volt nálam a cetli amire felírtam a krém nevét.

Kép
Kép
tabati

Aktuális pocakfotó:
Kép

KépKép
amadea

Hahó Lányok!

Olyan nagyon szép tavaszias reggelre ébredtünk és olyan közelinek tűnik az ősz, amikor megtudtuk, hogy váradósak vagyunk, nem?

Magdi: Áhá, akkor már értem a topictali helyszínére vonatkozó javaslatot, megoldottad, hogy legyenek körülötted Kismamik! :lol:

Noémi: Drukkolok én is az "Ikres Barátnődnek", reméljük, minden rendben lesz Velük, kitartás Nekik!

Erika: Köszönjük az Anukra vonatkozó infót, jó híreket!
Anuk: Gyere minél előbb, várunk nagyon!

Lábdagadás: Én egyre inkább kezdem érteni, a hagyományos értelemben vett kismama cipők gondolatát.... Van egy kis fekete, magas szárú, lapos Scholl bakancsom, amit egész télen hordtam, és akármennyit mentem bennük, a vállamon a laptoppal, felszerelkezve, stb. soha nem dagadt be a lábam, viszont hétvégén eltöltök 2-3 órát sportcipőben és máris olyan a bokám mint egy kis elefánté. :oops:
Ez eddig rendben is volt, de tavasszal meg nyár elején milyen magas szárú cipőt hordjak?? :shock: No mindegy, ez legyen a legnagyobb bajom!

Szép napot Mindenkinek!

Kép
cincibabus

Szépek vagytok Amadea! :lol:

Kép
cincibabus

Jó reggelt mindenkinek!

Voltunk 4d-n :) Lili baba egy tündrékirálykisasszony, nagyon cép, és minden okés vele, kicsit nagyobbacska mint kéne egy héttel, dehát aptyuk is kicsit nagy gyerek volt (61 centi, és 4400gr)

BPD:71mm, AC: 252 mm, FL:52mm, HC:265 mm, Súly 1303 gr.

és íme, bemutatom Marczali Lilien kisasszonyt, a kisujját olyan kis izén tartja de olyan édes :oops: amúgy a végére durcás lett és befordult a hátem felé :D

Kép

Kép

Kép Kép

Kép
Kép
mniki84

Sziasztok!

Megjöttem a védőnőtől! Engem ma 1és negyed óráig "szórakoztatott".
Végigmondta a kelengyelistát - én persze bólogattam. Mondjuk majdnem mindenből olyat vettem amit ő is tanácsolt, amiből meg nem, én azt is jól meggondoltam, szóval nem aggódom.
De tudtátok, hogy hidegpárásító nélkül nem élet az élet? És jobb ha már most mindegyikünk leméri a páratartalmat a lakásban? Én nem is tudom én hogy nőttem fel ilyen nélkül! :):):):):)

Amadea, nagyon csini vagy - mint mindig! :)

Tabati, az nem baj, ha háton alszol, lehet, hogy csak pl. ki volt nyújtva a lábad, és az nem tetszett neki. Heni egyébként tök jól leírja, hogy mit érzett az éjszaka!

Mormota, szerintem a 8. hónapban már nem fognak engedni repülni! A légitársaságok általában a 35. hétig engedik, de valamelyik társaság még addig sem! Érdemes a jegy megvétele előtt tájékozódni a tsa. honlapján. Általában orvosi igazolást is kérnek!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Noémi!
Semmilyen párásító nem kell:D , ha nagyon száraznak érzed a szoba levegőjét, akkor teregess a szobájában...Sajnos belemegy mindenféle baci és nem lehet igazán hatékonyan kitakarítani....

Mormota!
Szerintem se hagynak már repülni...

Juppi!
Hívott a kőműves jövő kedden végre nálunk is indul a lakásfelújítás...

Niki!
Lili baba nagyon cuki!!!

KépKép
amadea

Amadea, én sem gondoltam, hogy veszek.
Nálunk a nappaliban van az akvárium és oda is szoktam teregetni, így tökéletes a levegő. A hálóban most kicsit hűvösebbre váltottunk - kb. 21 fokr - és így minden jó.

Nálunk tegnap voltak a kivitelezők, hétfőn 8-kor kezdenek. Kb. 6 munkanap, utána fesét - még 2 nap, és takarítás.
Szóval 2 hét lesz kompletten!

Niki, Lilien nagyon édes, és jó pocakos baba! :) Gratulálok!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Amadea: nagyon csini vagy!

Niki: Lilien csodaszép!

Itt is süt a nap, bár néha elbújik a napocska.

Képzeljétek, apa azt mondta, hogy Nándi oan mint a kinder tojás :lol: , meglepetés, hisz nem tudjuk milyen, hogy fog kinézni.

Ja, és az uramék 21-én is fellépnek, nagy sikerült volt. Főleg a dobos tetszett mindenkinek (a férjem).
Vendég

Sziasztok!

Vettem teljes kiőrlésű kenyeret! Az adta meg a végső lökést, hogy reggel kereken 63 kg-ot mutatott a mérleg - most járok +9 kg-nál, de elvileg mostantól jön a heti 0,5 kg-os súlygyarapodás, ami összességében 15 kg lenne..
Szóval most visszafogom a szénhidrát fogyasztást - háta nem jön fel annyi.

Képzeljétek a védőnő ma azt mondta, hogy szedjek mindenképp vasat - Heni, lehet, hogy egyhez járunk? :)
Mondtam neki, hogy a vérképem tökéletes, és mivel amúgy is székrekedésem van, a vas csak megnehezíteni az amúgy sm könnyű dolgot. Erre közölte, hogy akkor ne a maltorer folt írja fel az orvosom, hanem a forre-val kezdődőekeből valamelyiket, mert az meghajt (?!).
ti már hallottatok ilyenről? A vas pont hogy fog.

Meg azt is mondta, hogy szedjek terhességi vitamint. Igaz most én is ittam egy kis hipp natalt, de a dokim azt mondta, hogy már nem kell, mert túl nagy lesz a baba...

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi: nekem is meg van áldva a védőnőm a vitamminnal, mármint a terhességivel, hogy szedjem minden nap. Én meg nem merem. Meg végül is minden nap eszek zöldséget, gyümölcsöt. Sima multivitamint sem szedtem anno minden nap.

Noémi én is úgy tudom, hogy a vas fog, de majd Amadea kisegít, hogy van-e olyan, ami esetleg nem.
Vendég

Sziasztok!

Én ma reggel nem tudtam belépni a babanetre, folyton azt írta ki, h "critikal error", de más oldalakat simán megnyitott.

Olyan, de olyan jót aludtam :) Még aludtam volna tovább is, de Biust suliba, Apát dolgozni kell elkészíteni :)

Voltam a védőnőnél, nem volt semmi extra, ő nem egy rémisztgetős fajta, csak annyit mondott, h ha a 28. hétig is faros marad Bogi, akkor valószínüleg már véglegesen is. Én ezt a 34-36. hétig tudtam. Azért sem szólt, h sokat híztam volna. Leginkább az árpámmal volt elfoglalva a szememen :)

Mormota, ha repülni engednek is egyáltalán, utasbiztosítást nem fogsz tudni kötni, legalábbis olyat tuti nem, ami a terhességgel kapcsolatos bármilyen ellátásra is vonatkozna.

Na, megyek a konyhába "játszani".

Kép
Kép
mimmi

Niki, Lili baba gyönyörű. :) Az ujjacskájával tényleg, mintha üzenni akarna vmit a doktornéninek, és mivel sztem még nem látta, hogy is kell mutatni ezt a bizonyos nemzetközi jelet, gondolta, hátha megérti ezt is. :)

Amadea
, Te is szép vagy! :) A pocid jó nagyot nőtt Neked is... vagy csak én látom úgy?

Noémi
, én már nem is foglalkozom a védőnővel... nem idegesítem magam a hülyeségeivel. Beni ma is rendesen mocorog, úgyhogy tuti, hogy nincs semmi baja. :D Viszont tényleg fölösleges vasat szedni, ha nem vagy vérszegény... egyébként tőlem is kérdezte, hogy hogyhogy nem szedek magzatvédő vitamint? De ezt minden alkalommal megkérdezi... de ha minden oké, akkor miért is kellene szedni? A múltkor volt Czeizel Endrének egy műsora a Vital tv-n, ott mondta, hogy KELL szedni ezeket a magzatvédőket, mert ha csak simán folsavat szed az ember, akkor a folsavat ugyan pótolod a szervezetedben, de állítólag ezek a "vitaminok"-amik szerinte nem vitaminok, hanem szintetikus úton előállított vmik (akkor tényleg muszáj szedni?)- szóval ezek állítólag a génekre hatnak. Így ha vmi hibás gén miatt mégis hajlamos lenne egy baba a nyitott hátgerincre, ezek a "vitaminok" közbeavatkoznak és megoldják a problémát. És hogy nem ártana az orvosoknak napi szinten felkészülni ezekből a vitaminokból, mert állítólag sok orvos mondja, hogy nem kell, elég a folsav. Hát, megmondom őszintén, én sem szedtem, csak a folsavat, nem lett gond, de nem is hiányzott a szintetikus "vitamin". :) Jól megvoltam nélküle... és nem hiszem, hogy a 29. héten kellene elkezdenem szedni. Így én is azt csinálom, amit Puszedli. Sok zöldség és gyümölcs, sok tej, teljes kiőrlésű kenyér...

Heni

Kép
szheni

Hello,

Niki, a lánykád tényleg egy szépség.
Amadea, Te is nagyon szép kismama vagy:)
Köszönöm a repüléssel kapcs. hozzászólásokat... nem nagyon ajánlják, ja... a biztosítás nem olyan drámai kérdés, mert csak Európán belülre mennék, de attól tartok, már a doktor se ugrik majd a nyakamba... a fel-, meg a leszállás nem oylan jó állítólag, a 7. hónap után... anélkül meg nemigen lehet.
Ja, és éljenek a lakásfelújítók.

mormota
mormota20

Mimmi, hülyeség amit a védőnőd mondott. A 34. hétig fordulnak be a babák! Gondolj csak bele: most kb. 1 kg-osak a babák, de az addig hátralévő idő alatt kb. megduplázza a súlyát. Addig még van helye mozogni, miért ne tenné?
Be fog fordulni, ne aggódj! Az is jó példa rá, amit Áron csinált: a dokinál már 2x fejfekvéses volt, most meg medencevég - próbálgatja mit tud! :)

Heni, én azzal egyetértek, hogy a terhesség korai szakaszában fontos a vitamin. Tényleg sok fejlődési rendellenesség kiküszöbölhető vele. Talán szerintem azért nem feltétlenül jó csak folsavat szedni, mert a vitaminok is úgy működnek, hogy erősítik egymás hatását, és az sem jó, ha az egyiket pl. túlszeded a másikat meg alig. (pl. magne B6)
De igazából ez is olyan dolog, hogy ha valakinek felturbózott a szervezete, akkor nem feltétlenül szükséges - ugyanúgy ahogyan sokan megvannak multivitamin nélkül.
Pl. a magnéziumot sem szabad együtt szedni a vassal. Legalább 2órának el kell telnie a kettő bevétele között!
De a másik fele, hogy ez a nagy dózis az elején még jó, mert akkor tényleg több kell, de utána hozzászokik a szervezet, és többet is raktároz.

Egyébként a zöldségek gyümölcsök manapság nem tartalmaznak túl sok vitamint - sajnos. A mi gyerekkorunkban szinte még minden bio volt, de manapság - pláne amit a nagyáruházakban vesz az ember, szinte csak permetezőszert tartalmaz.

Szerintem az a fontos, hogy mi hogyan érezzük magunkat. Az ember megérzi a hiányt. Én most úgy érzem, ez a hipp natal elég lesz, de vas az nem kell.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Szerintem ez a vitamin-kérdés is olyan dolog, amit mindenki eldönt(het) saját maga, h akarja szedni, vagy sem, melyiket, meddig, stb. Ha valakit megnyugtat, h szedi, akkor megvan a lehetősége, ha a másik úgy dönt, h nincs ilyenre szüksége, azzal sem árt a babájának. (ki akarna?)
Én például szedek, de Biussal meg nem szedtem. Jó, nagyban befolyásolt, h mit ajánlott a dokim. Noéminek igaza van, h a zöldségek, gyümölcsök már rég nem olyanok, mint régen, legalábbis a hiperekben kapható, már szinte mesterségesen előállítottak. Én pl. akárhányszor vettem paradicsomot a tescoban, annak nem volt íze. És a bolti csirkét, meg tojást sem lehet összehasonlítani a házival. És még lehetne sorolni.
Abban pedig én nem hiszek, h a vitamin annyira befolyásolni tudná a baba méretét, amelyik baba óriásbébinek születik, az szerintem vitamin nélkül is nagy súllyal születne.

Kép
Kép
mimmi

Sziasztok!

Noémi!
Én még nem hallottam olyan vaskészítményről, ami hajt :oops: , régebben szedtem Ferro-folgammát és igencsak székrekedésem lett tőle, ezért abba is hagytam....
Nekem azt mondta a védőnő, hogy a terhességi vitamint bőven elég 2-3 naponta szednem....és ez így bejött....

Mimmi!
Te tudod jól, de a lényeg, hogy akkor hogy áll, amikor szülni mész...én a 38. héten fordultam meg (pont 40. hétre születtem)
Nóri még mindig keresztben fekszik....1x már befordult kemény 1 napra....

KépKép
amadea

Naja, ez a vitamin-dolog tényleg olyan, hogy ha hiányzik vmi a szervezetedből, akkor úgyis olyan dolgokat kívánsz, ami kell. Egyébként tényleg mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy szedi-e vagy sem. És persze tényleg nagyon nagyban befolyásolja az embert az is, hogy az orvosa mit ajánl, hiszen megbízunk bennük. Ez így is van jól. :)
Képzeljétek, olyan csodás idő van kint, hogy az csak na! Nagyon változó, de ma még szivárványt is láttam. :):) 7 ágra sütött a nap a ház egyik felén, a másikon meg szinte sötétszürke felhőkből ömlött az eső... kicsit olyan érzésem volt tőle, mintha olyan hatalmas házunk lenne, hogy két időjárási zónát átölel...persze nincs nagy házunk. :):D De annyira érdekes volt látni.

Heni

Kép
szheni

Sziasztok Kismamik,

Olyan jo volt olvasni, hogy nem csak en alszom a hatamon, mar meg is nyugodtam, hogy ha valami baj lenne vele, akkor majd jelez a testem.

Tabati: En is utalom a tubosos Naturland furdetokremet, marmint a termekkel semmi bajom,mert az jo, de a kiszereles borzalmas. Alig lehet kinyomni abbol a tubusbol. Regebben a gyogyszertarak meg elkeszitettek ezeket a kremeket es gyogyszertari muanyag dobozkaba tettek, amit tok jol lehetett hasznalni.
Sajnos minden jo dolgot megszuntetnek. :(

Amadea: Nagyon csini vagy.

Noemi: Parasitom mar van, itt nalunk sokszor nagyon szaraz a levego, ugyhogy en majd tervezem betenni a kicsi szobajaba.

4D-s fotok nagyon jok, mar en is annyira mennek, de meg turelmesen varok egy par hetet.

Magassarok: Hat olyan en mar reg nem hordok, nem mintha dagadna a labam, egyszeruen ugy vagyok vele, hogy most ebben a par honapban csak kenyelmes cipoket vagyok hajlando felvenni.
Alltalaba balerina cipokben nyomulok, nekem most ezek jonnek be a legjobban.

Terhessegi vitamin: Nekem a dokim azt mondta, hogy azt vegig kell szedjem a terhesseg allatt es szedem is. Az a biztos abban minden megvan amire szukseg lehet, es sajnos valoban igy van, hogy a mai zoldsegek, gyumolcsok mar reg nem tartalmaznak annyi vitamint mint regebben.

Anuknak jobbulast, gyere hamar es szamolj be mi tortent pontosan.

Banka
Kép
banka79

Amadea, én is így gondoltam.
Egyébként azt is mondta a védőnő, hogy majd a szülés után is kell ezerrel szednem a vitamint + vasat, merthogy a "béka segge alatt lesz" a szervezetem.
De nem pont úgy van, hogy szülésre kb. 50%-al több a vér, ehhez kell a vas, de utána azért helyreáll?
Én még azt nem hallottam, hogy utána kell a vas. Na mindegy!

Heni, tényleg nagyon szép idő volt ma! Nagyon jó érzés volt, hogy végre süt a nap! Sajnálom is, hogy már lement...

Nekem ma a védőnő szintén ezt a tubusos naturland fürdetőt említette. Azt mondta, hogy abból 1-et mindenképp vegyek recept nélkül és vigyem be a kórházba. Mert különben Jonson and Jonsonnal fürdetik és mire haza engednek csalánkiütéses lesz a bőre.
Nem tudom, hogy így van-e. De azt igen, hogy a kórházban futószalagon fürdetik a piciket, így nem hiszem, hogy majd pont az én fiammal kivételeznek.
Ráadásul a gyufát sem akarom kihúzni, hogy még ezzel is kekeckedek. Inkább a cukros vízre tartogatom, azt! :)

Banka, ha nincs székrekedésed, és a baba sem túl nagy, nyugodtan szedjed a vitamint! :)

Nekem 2 napja fáj a jobb bokám. :( Pedig már én sem hordok magasat, max 3-4 cm magasat.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?