Új privát üzeneted érkezett!

Kispiny,
a kiskönyvedbe a doki elvileg szokott írni egy négy számjegyből álló kódot. Most valószínű 3000. A 3 a méhszáj hossza (ujjnyi), a másik három 0 meg a külső-középső-belső méhszáj zártsága.
Ha kicsit meg van rövidülve, akkor mondjuk 2000. Nekem Lilivel is, Levivel is 2000-es. Ebből kell majd kitolásra 0444-et csinálni :lol: Mi közelebbről indulunk :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Üdv köztünk Nicike!

SZilvi!
Nekem sosem mondanak semmit a méhszájról,csak annyit hogy jó.
Viszont a dokid látja,hogy elég erős e vagy sem?
Nem tudom mit dolgozol?De biztos a doki csak jót akar.

Adri!
Ma 2009-ben,amit üzletben megveszel sajtokat,azok általában mind pasztörizáltak!!Még a camabert sajtok is pasztőrözött tejből készülnek állítólag .Úgyhogy nyugodtan ehetsz mozzarellát.Én legalább is már ettem :wink:
AMi tuti nincs pasztőrözve itthon,az a kocsikról árult friss tej.De azoknál mondják is,hogy forraljuk fel!!Ha fel van forralva,akkor már ok.

mimi12

Noémi meginnt én irtam és nem Adri a teás dolgot :lol:

majd jövök csak megyünk ki Nolival a szélviharba :evil: de jó lesz nekem...!!!!

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Jó reggelt!

Én kávé nélkül fel se tudok kelni... :wink:

Kandi
Nem hiányzik... valahogy a meleget jobban szeretem :lol: :wink:

Madaran
Valamelyik nap be fogok szabadulni egy bababoltba... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Tündi
Pár bodyt vettem, meg rugikat :wink:

Sissi
Aranyos lehet Attila!

Mimi
Hetes ovi :lol: :wink:
És nem is hiányoznának a gyerkőcök... :wink:

Heni
Ilyenkor mondom, hogy sokkal jobb a terhesgondozás nálunk. Kevesebb alkalommal paráztatják a mamikat :wink:

Nicike
Isten hozott! Jó sokan vagyunk 20-ra kiírva :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kispinty
Engem egyszer se vizsgáltak meg mióta terhes vagyok.
Vendég

Akkor mesélek egy kicsit magamról:

25 éves leszek a nyáron, 1 évvel ezelőtt 7 hetes voltam, mikor sajnos elvesztettem a babámat :cry: , ezért most mindig mindenen aggódom. De persze próbálok pozitívan állni mindenhez, dehát olyan kis parázós vagyok. Hétfőn voltam genetikai uh-n, meg 4d-s is volt egyben, azt mondták minden rendben van, és 2 napja tudom, hogy kisfiam lesz :lol: . A várandósság elejét elég nehezen viseltem, állandó émelygés, hányás, sokat fájt a hasam is... de mostanában már jobban vagyok, habár a hasam szokott fájni, amire magnéziumot kell szednem.

Jah, és most megint beparáztam, mert hétfőn szólt a doktornőm, akihez már elég régóta járok, szóval ismer engem, meg én is őt, hogy júliusban, augusztusban külföldön lesz valami tanulmányi úton tehát nem tudok nála szülni:(. Van egy másik doktornő aki helyettesíti őt, de sajnos őt nem ismerem, és nem is lehet róla sokat olvasni...majd beszélek vele...

Van köztetek aki a MÁV-ban fog szülni, és esetleg ismeri a Szigeti Katalin doktornőt?

Niki

Kép
nicike16

[quote="bim-bam"][ írta:bim-bamb]Noémi meginnt én irtam és nem Adri a teás dolgot :lol:

majd jövök csak megyünk ki Nolival a szélviharba :evil: de jó lesz nekem...!!!!

Még jó,hogy te figyelmesebb vagy nálam,és tudod,hogy neked írtam :lol: :lol:

ÁÁ a Szabit kiküldtem egyedül.Kb 10percig bírta a szélviharban.
de legalább annyit is kint volt.
ÁÁ szörnyű...Tényleg iszonyat nehéz vele a lakásban.
Ráadásul én nagyon Tv ellenes vagyok,és míg kicsi volt nem is nagyon ment mellette a tv.Így nem is nagyon szokott hozzá,hogy nézze.Vagyis,hiába teszek be neki mesét,hála égnek nem érdekli.Inkább menne ki az udvarra.
No de,néha jó lenne,ha csak 3percre a seggén maradna :lol: :lol:
Bár mindennek van előnye hátránya. :lol:

mimi12

Megfőztem,Luca alszik.De tökfőzelék helyett krumpli főzi lett,mert amit én töknek néztem a fagyóban az uborka :oops:

Rilla,köszi neked is :) Nem semmi,hogy márc végén havazik :?

Henn,ne aggódj,nem lesz ott gond a babucival :)

Cscsi,micsoda étek! :)

Nicike,üdv köztünk!:) Gyere sűrűn!:)

Irdab,este gyere,hogy mi volt az uh-n :) Képet,képet :) :)

Linácska,sajnálom,hogy nem ehetsz tatárt :? Gondolom nem bántad volna ha átesel rajta végre...
Büntetés,nekünk apát egyszer azért büntették meg 15000-re mert mozsgásérült helyre állt,nem volt felfestve,a táblát meg eltakarta egy nagy fa :oops:

Kispinty,nekem csak beírja a kiskönyvbe,hogy mi a helyzet..most 3000-ás.

Kép
Kép
tundi24

Niki!
Bizti van itt a fórumon Mávos topik.Lehet ott kéne kérdezni a dokinőről...
Vetélés.Nekem is volt,és sajnos sok kora terhességben előfordul.Sajnos az okot nem igazán tudják,valószínű genetikai gond is lehet ilyenkor...

Kata!
Szerintem nincs is itthon hetes ovi :lol: :lol:
Csak anno mikor a lányomnak és egy barátnőm rosszalkodó gyerekének mondtuk,olyan jól bevált,hogy szlogen lett a családunkban :lol:

mimi12

na bejöttünk eddig birtam...ő persze csak hísztivel volt hajlandó bejönni :lol:
Niki üdv köztünk gyarapodunk a 20.-i kiirás szerint is :P

Linácska tök jó,hogy leirtad ezt a számadatokat mert én ezt nem tudtam,hogy mi mit jelent :lol:

Noémi látod látod figyelek a szemem olyan mint a sassé :lol:
Néha én örülnék ha érdakelné a mese de eddig nem igazán köti le :roll: Mondjuk apa meg én se vagyunk nyugis emberek gondolom ti se és ezt örökölte :lol: De igen jobb ha izge-mozgo a gyerek mintha a sarokban ülne :P

Ma én nem fözök marad a tegnapi.Én nem szoktam külön pestot csinálni az üvegeset használom amit a boltban lehet kapni.

Linácska igen ez ott nállatok a pályánál elég rossz voltunk mi is ilyen helyzetben mert nem jó helyen mentünk fel rá.

Kata milyen idő van felétek?

Én csak május környékén veszek dolgokat föleg ha csaj ha lány akkor csak badyt meg persze babakocsit.De az áprilisi bőrzére mindenképpen megyek :wink:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Tudom mit akartam!!
Heni!!
A nőgyógyász nem is ért ahhoz,hogy bármilyen véleményt mondjon egy úh képről,mármint magzatról.
Ő nőgyógyász és nem genetikus!!! :wink:
Vagyis annyit tud megjegyezni mókásan,hogy mekkora pocakja van.
:wink:

Amúgy nekem anno a Szabiról volt olyan kép,hogy hasból és fejből állt :lol:

mimi12

Niki,gratula a kis kukishoz!:) Sok kisfiú lesz ebben a topikban,de már a csajszik is gyűlekeznek :)
A fiúk majd válogathatnak a sok szép lány közül :)

Mimi,én is szeretném ha csak néha megülne a fenekén a kisasszonyom :)

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok,

rilla
Köszi a biztatást, már én is várom az áprilisi nézelődést. Nem is igazán a börzét, hanem végre egy kis kiegyensúlyozott nyugit, nem ilyen izgulós megküzdöttet.

tundi24
Elküldtem a túrógombi receptjét priviben, biztosan remekül sikerül majd!

Sissi1834
Látom, majdnem egyidős a várandósságunk, és még vonalzónk is hasonlít :lol: .

cscsi-nek igaza van, a hatalmas boldogságon túl, hogy végre összejött a csoda, egy merő aggodalom az egész. Én már rég a jövő évi humorérzékemet használom :wink: . Muszáj fejben egyben maradnunk.
Henn, én aztán profi vagyok abban, hányszor rémítgettek, és hányszor keltünk fel a padlóról. Egy csomó rossz hírt telefonon kaptam meg, és az első babánk elvesztését olyan körülmények között kellett megtudnom, amit sosem írnék le ide, hogy ne sokkoljak senkit.
De!!!! most tudom, hogy rendben leszünk, és minden erőmmel csak erre koncentrálok. Ne hagyd magad!
Gondolj arra, hogy talán a te aggodalmad is befolyásolta a védőnő véleményét. Oldd meg a bőr-dolgot, ha lehetséges, és ajándékozd meg a picit valami finommal! Rendben lesztek! Jobb napokat!

Szia Nicike, én régi új vagyok. Egyszer régen, amikor elveszítettük a kislányunkat már voltam a Babaneten, de azóta nem, csak ezen a héten lélegeztem fel annyira, hogy újra bekukkantsak. Én is izgulós vagyok, de most Nagyon küzdünk Kisákosért az Apukájával együtt. Minden jókat neked!

Most megyek ki ebédért, mert otthon felejtettem a magamét. Még jó, hogy már nem tud elfújni a szél...
Babakocsi-téma majd engem is érdekel, fogalmam sincs, melyik lenne a legjobb, csak azt tudom, hogy ne legyen túl alacsony a levegőszennyezettség miatt, és strapabíró legyen, mert apukája rengeteget akarja sétáltatni. Háromkerekűről mit gondoltok?
Szép napot Mindenkinek!

Kép
goldplast

Sziasztok!

Na hazaértem! 2 órát vártam a dokinál mire idekerültem! Nos a doki kérdi mi van mondom neki az aggodalmami odaadtam neki a pirkámat aszongya no para! Nem kevés meg lényegesen kevés a magzatví hanem kevesebb! Szal aszt kérdi?? Első baba?? Mondomja! Aszongya és közben kedvesen mosolygott aszongya akkor azért parázok! Nem kell félni nincs itt semmi baj! Megyek szépen 3 hét mulva kontrolra és akkor nem lesz semmi gond! Bár nem vettem volna rossz néven, ha csinál egy uhut, de nem tette, de mégis kicsit megnyugodtam!! Most itthon vagyok! Kéne csinálnom ezt azt! Reggel korán megint kibögtem a lelkemet! Tudjátok van egy 7 éves kisgörényem! És már ugynevezetten benne van a korba! Hányt meg fosott valamiért! Kivettem és nem mozdult csak ugy feküdt! Lépet kettöt és lefeküdt! Nagyon megrémültem! Szal csak potyogott a könnyem! Hivtam apát hogy mikor hazajön délután megyünk dokihoz, mert nem akarom még, hogy baja legyen! Szal szerintem csak kell valami vitamin vagy bogyo és attol rendbe jön! Eszik iszik azzal nincs gond és még a kis nozija is nedves ugy ahogy kell! Vettem most neki sok fincsiságot! Szal ma nem nagyon leszek, mert vele szeretnék lenni! Meg asszem ebből a sok zaklatotságból elegem van! Nyugalom kell! Most ki fogom kapcsolni az agyam! Na azért nem napokig nem jövök csak szerintem ma már nem jövök! Holnap majd ujult erővel itt leszek!

Kép

Kép

Kép
nócika

Tündi, Mimi,
én meg szeretném, ha néha nem akarna TV-zni Lili. Amúgy én nem vagyok annyira ellene, meg ugye mi is néztük mellette, és hozzászokott. Egyébként ő is olyan, mint mi, hogy általában nem nézi, csak szól mellette, és játszik. De a szókincse, angol tudása szerintem ennek köszönhető. Honnan máshonnan tudna olyan szavakat, hogy alkotmány :lol:

Annyira álmos vagyok ma, a fülészet miatt megint hatkor keltünk, pedig szépen süt a nap, csak megfagyok.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Nócika!
Bár a görcikhez nem értek..
De gondolom neki is lehet egy bélhurutja,mint a kutyának macskának,vagy akár neked.
Simán elkaphat tőletek bármit.
Szerintem a görcinek is lehet azt a bolus valami bogyót adni.Nekem az kutyánál nagyon bevállt.Többször volt nálunk bél hurutos a kutya.
Meg nem, lehet,hogy esetleg valami olyan volt a konzervben amit nem bír már a gyomra??

Linácska!
A szókinccsel vajmi keveset kezd a gyerek ha lépcsőzni vagy hintázni vagy fára mászni kell.
Én azért ellenzem nagyon,mert mozgás zavart okozhat,csak sokan nem hiszik el,és felső légúti gondokat is okozhat a gyerekeknél,ami később asztmává is alakulhat.
Napi 1óra intenzív tv nézés,már káros lehet egy ilyen kisgyereknek.
Persze,hogy szokott az enyém gyerek is tv-t nézni.De próbálok inkább 100x látott dvd-t betenni neki,olyat amit tud kívülről,és nem meredten nézi.
Előttem van rossz példa is,és lehet ezért látom másként ezt a tv-dolgot...
A párom is tv függő volt
:lol:
És a fene tudja,hogy a nagy fia mennyi tv-t nézett??De azt hiszem rengeteget!!
17éves,mindig beteg,gebe és egy időben szó szerint rákattant a sz.gépes játékra.De annyira,hogy kórházba került,úgy lepukkant az immunrendszere :cry:
De nagyon sokat számít (számított nála)szerintem,hogy mit látott a szüleitől anno..
Ehh,az anyjától a mai napig a döglést és lustálkodást látja :cry:

mimi12

Adri, nem hallottam még, hogy a mozzarellát nem lehet enni :roll: A bolti tej is pasztőrözött, mégsem tilos...
A pestot nem én csinálom szerintem nagyon macerás. Friss bazsalikom, olivaolaj, pirított fenyőmag meg parmezán kell hozzá (remélem nem hagytam ki semmit), és elég drágára jön ki egy adag. Én a Plus-ban szoktam venni a pestot, saját márkájuk 400 körül van egy üveg, de nagyon finom! Én imádom és sokmindenhez pesto-t eszem, szóval a gagyit azonnal kiszúrom. A husit akár zöld, akár a piros pestoval is megkenheted. (Ha paradicsomos tészta van hozzá, akkor felesleges a piros pesto :))
Uh, látom jó bő lett a pesto téma :lol:

Kispinty, mi van a babád veséjével? Az enyémnél találtak tágulatot, és szintén a kontrollt javasolták. Nekem azt mondták, hogy minden 10 babából 1-nél találak ilyet, és 90%-ban max 1 éves korára felszívódik. Kicsit aggódom én is, de bízom benne, hogy nem mi leszünk a 10 %.

Mimi, de jó, hogy írod ezt a házi tejet! Itt árulnak tejet-tejfölt-túrót kocsiról és nagyon szívesen adnám azt Milunak, mint a felvizetett agyonkezelt bolti tejet. Szóval, ha felforralom, és úgy teszem be a hűtőbe, akkor úgy adhatom neki szerinted?
Amikor kicsik voltunk, a telekszomszédunknak volt tehene, és még melegen hozta nekünk a tejet.

Niki, Kenderike és én is Máv-osak vagyunk, mindketten doktornőnél szülünk, de nem Szigetinél :)

GP, én is, én is túrógombóc receptet!!!!!! Imádom, de nekem is mindig szétfő :( Múltkor át kellett szűrnöm a vizet, hogy felfogjam az atomjaira esett gombócokat :)
Vendég

Csilla, megkérdezhetem ti kinél szültök? (Én eredetileg a Magenheim doktornőhöz tartozom.)

Goldplast, gratulálok a kisfiúhoz, és akkor próbálj te is nyugodtan állni a dolgokhoz:)

Tundi24, köszi:), azt olvastam vhol, egy kicsivel több fiú születik mint lány, ki tudja... :roll:

Kép
nicike16

Csilla!

Igen,ha felforralod akkor lehet neki adni a kocsiról a tejet.
De megmondom őszintén,én annyira ellene vagyok a tejnek,hogy a Szabi 2éves kora után kezdett inni,de most sem iszik sokat belőle.Jó ha a heti2-3dl lecsúszik neki.Viszont savanyítottat eszik sokat,sajtot túrót,meg társait.Az az érdekes,hogy előbb megeszi pl a tejfőlt vagy a natúr joghurtot ,mint az ízesítetteket.
De nem is bánom,mert így rám marad :lol:
Szóval ha még nem iszik Milu tejet,akkor szerintem nyugodtan várhatsz 2éves koráig vele.Ha iszik tápit,akkor inkább azt igya,nem olyan allergén..

Én szoktam pl kefírt csinálni.Ki próbáltam a kocsiról árult tejből és meglepő módon de kiboríthatatlan lett,annyira sűrű.
Ja és sajtit szoktam még főzni,tök egyszerű és isteni fincsi!!

Ja és igen.Én tényleg undorodom a tejtől.De érdekes módon a langyos tőgyéből jött tejcsit azt viszont nagyon is szeretem :lol:

mimi12

Ági,(gp)köszi a recit,megkaptam.Már reggel óta írni akarom,hogy köszi..de látod milyen szita az agyam :oops: Bocsánat!!!!
Azt hiszem meg fogom hamarosan csinálni :)

Nócika,örülök,hogy megnyugtatottt a doki! : ) Jobbulást a görikédnek!!!

Mimi,ezeket a hatásait még én sem tudtam a tv-nek.Nálunk szól egész nap...kell nekem a háttérzaj...

Cscsi,mi az a peszto? :oops: nem ismerem :oops: :roll: :?

Kép
Kép
tundi24

Tej:most hallottam valami műsorban, hogy a kisgyerekeknek előbb a magasabb zsírtartalmút kell adni, majd később az alacsonyabbat, de az okra már nem emlékszem. Szóval a házi tuti jobb, mint a bolti. Mi mondjuk a tejallergia után maradtunk a 1,5%-osnál.

Mimi,
nekünk ez a TV dolog úgy alakult ki, hogy kb Lili 5-6 hónapos korában észrevettük tök véletlen egy nyaralás alkalmából, ahol bejött valami szerb adó, hogy nagyon tetszik neki a teletabi. Olyanokat nevetett rajta, hogy csak na. Apa letöltött néhányat angolul. Nekem volt egy elvem Lili születése óta, hogy bármilyen pici, annyit ki kell bírni nélkülem, még én beágyazom, és megreggelizem, mert a reggeli nekem is jár. Eleinte ült a bébihordóban a konyhaasztalon, nézelődött..., aztán mikor már volt teletabink, akkor betettük neki, kb. 20 perces, azt végignézte, amíg én rendbeszedtem magam és a lakást. Aztán ennyi volt a napra.
Most meg ugye főleg oviban van, tehát egész nap nem nézi, mikor hazajön, akkor elfekszik egy órára, és nézegeti újabban a Minimentőket (szerinem totál elfárad az oviban). Aztán játszik úgy, mint bármelyik másik gyerek.
Viszont ha itthon vagyunk valami betegség miatt, akkor nehezebb. Egyedül nem megy ki az udvarra (még a másik szobába sem újabban, mert szörny, meg boszorkány van ott), rajzolás-festés ideig óráig köti le, végül csak jön, hogy nézzünk valami filmet.

Cscsi, Kispinty
a vesetágulattal mi úgy jártunk, hogy csak 15 hónaposan, a vesemedence gyulladáskor derült ki, hogy van vesetágulata is Lilinek, de nem kell vele szerencsére semmit sem csinálni. Rögtön kérdezték, hogy anno az UH-kon nem mondták. Hát nem. Most a 19. hetin beszéltem a szonográfus csajjal, és mondta, hogy ha lett volna anno, tuti mondta volna, úgyhogy Leviét most külön megnézte, de nincs. Állítólag kialakulhat később is. Mikor kórházban voltunk sok újszülött kisfiú volt itt ezzel a gonddal, de érdekes, hogy főleg, szinte csak fiúk.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Az előbb úgy rúgdalt Levi, hogy látszott az oldalamon. Ilyen még nem volt, annyira édi :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok Kismamik!

Megint nagyon aktív mindenki, alig tudom követni az eseményeket :lol:

Bim-bam: az orvos nem mondott semmit a vérnyomásomra, igaz, hgoy nem is kérdeztem rá. Kávét nem merek inni, teázom, napi 1-2 csésze "butított" (=ki nem áztatott) feketeteát iszom maximum. Meg koffeinmentes kávét :lol: Bár azt inkább csak az íze miatt, de jólesik nagyon...

Csilla: gratulálok a nagynéniséghez, akkor lehet nyárra gyakorolni, de jó Neked :D

Irdab: az alkohol kérdést nekem az első alkalmak egyikén kérdés nélkül mondta az orvos, lehet, hogy nagy piásnak nézett :lol: Azt mondta, hogy alkoholt csak módjával fogyasszak, vörösborból heti 1-2 pohár belefér. Nagyon ritkán szoktam is inni, de három korty után teljesen végem van... Nem is kívánok többet és nagyon hamar a fejembe száll.
A mozzarella zacsiján kell megnézni, hogy pasztőrizált tejből készült-e vagy sem.

Madaran: valószínűleg már későn írom, de van egy klassz csirkemelles receptem, hátha jó lesz később :lol: : felkockázol hagymát, megpirítod kevés olajon, beleteszed a szintén felkockázott csirkemellet, só, bors, összepirítod az egészet. Mellette tálban összekeversz tejfölt, petrezselymet (ha lehet frisset), kevés sót és összenyomott fokhagymát, ha kész ráöntöd a csirkére, és rizst adsz mellé köretnek. Eddig nálunk mindenki odáig van ezért a kajáért, és nem is tart sokáig megcsinálni!

Üdv közöttünk Nicike!

Linácska: hol van ez a négyszámjegyű kód a kiskönyvben? Rögtön elővettem ahogy írtad, hogy ilyen is van, de én nem találom.

Szerintem elkezdett mocorogni Maszatka a pocimban, nagyon édes érzés :lol: :lol: :lol: A munkahelyi aktivitásom egyenlő a nullával, de kit érdekel ez ilyenkor??

Bea

Kép

Kép
dbea

Szép napot!

Itt reggelre megint minden tiszta havas volt...

Kata
Küldjük neked a telet! Kérünk most már nyarat!
Vásárlást már én is megkezdtem...

Nócika
A babák méretei teljesen különbözőek lehetnek! Gondolj arra, hogy időre, egészségesen születik kisbaba 2,5 kilóval, de akár 5-tel is... :wink:

Linácska
Fejlődik Levi :lol: :lol: :lol:

Madaran
Én is nézegetem a babaholmikat :wink:
TEgnap bementem az egyik bababoltba, élőben nézegettem, próbálgattam a babakocsikat...

Rilla
Ezt én még nem hallottam, hogy a koffein vetélést okozna! nekem ilyent nem mondott a Kaális doktorom :roll:

Heni
Védőnőre nem mindig kell hallgatni :wink:

Nicike
Üdv itt! Erősíted te is a fiús arányt! :lol:

Kispinty
Engem nem szokott vizsgálgatni a doktor. (azt mondta, hogy fertőzésveszélyes, meg nem jó a terhes méhhez nyúlni, mert összehúzódásokat válthat ki)
Vendég

Bea nekem hüvelyi vizsgállat alatti rublikában van, 3000 van irva de előszőr 8-9-10-11 rublikába irta (ezt most vettem észre)

Csajok lemaradtam.... :oops: az u.h-n nézik a vesetágulatott is?

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Bim-bam,
elvileg UH-n mindent néznek, mármint a 18-20 hetesen tuti. Max. ha nincs gond, nem mondják.

Dbea,
nekem a 14. rublikában a Cervix Score alatt van.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

cscsi
Ment a gombóc recept priviben, biztos finom lesz, sok sikert!

Lányok, nagyon tanulságos volt a tegnapi vitamintéma. Ma ebédidőben kiugrottam a kedvenc patikámba, és 1000 Ft-tal olcsóbb volt a Femibion, mint ahol én vettem, pedig az Gödön volt, most meg Pesten vagyok, mivel itt dolgozom.
Ha már ott voltam, vásároltam a kedvenc La Roche Posay arckrémemből is, és egy kupon kitöltésével kaptam egy nagy doboz ajándék testápolót ugyanebből a termékcsaládbó! Imádom ezt a gyógyszertárat.
Ebéd közben aztán elolvasgattam, hogy pici gyermekeknek különösen ajánlják ezt a testápolót száraz bőrre, mivel visszaállítja a bőr védőrétegét. Szóval ha addig nem kenem magamra, majd meghagyom Ákoskának :) .

Kép
goldplast

Linácska,de jó már neked :) Mondjuk a tegnapi aggódalmam után,egyre többször érzem a mozgolódását kistesónak :)

Ági,engem minden hónapban megvizsgál a doki :roll:

Dbea,ne is foglalkozz a munkahelyi aktivitásoddal :)

Csajok,nálunk oly hideg van,hogy csak na :shock: ezerágra süt a nap,de reje az nulla :?

Kép
Kép
tundi24

Nicike, na neeeeee, nekem is ő az orvosom :( :( :cry: :cry: :cry: :evil:
Vendég

Tündi itt is hideg van :twisted:

szoktátok olvasni a bal oldali cikkajánlót?
Csak azt nem tudom kinek jut eszébe a vajudás közben a kaja.... :o mert nekem nem jutott az tuti...

nállunk ez a tej téma elég necces...Noli sajna nem iszik semennyit :cry: se kakaót se puding,se krémtúró semmiiiiii!
csak a sajt megy .Kicsi korától igy van sajna ,eggyetlen tejpépet sem volt hajlandó lenyelni amikor már kevesebb volt a tejcsi, abban a bizonyos 2 hónapban is kipróbáltunk legalább 5 fajta tápszert is ,hogy valami legyen.

nállunk nem messze van egy házi tejes ott a kismamáknak és a nyugdijasok még kedvezményt is kapnak mi onnan szoktuk venni pl.a sárgatúróhoz húsvétra a tejet.Na azt megeszi Noli de ennyi a tejbevitele ez pedig roppant kevés :cry:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Hello csajok!
Már itthon is vagyok...
olyan tuti recepteket írtatok, hogy nekem is jegyzetelnek kéne!!! :P Szerintem lehet, hgoy nyitnunk kéne lassan augusztusi babások receptjei címmel külön topicot, így nehéz visszakeresni a régebbieket. Pedig van itt egy-két konyhazseni!!!! :wink: :wink:

Méhszáj.. Megnéztem én is a 14. rublikát, eddig tök üres!!!!!Soha nem is mondta a doki, mennyi!!! :roll: Szerintetek legközelebb kérdezzek rá??? Azért azt nézni kéne, neeeM :?:

Bim-bam :lol: A genetikain nézik a vesét, mégpedig jó alaposan mindkettőt. Sima uhun nem szokták. A sima uhun is néznek ezt-azt pl. a szívet, a múltkor a hólyagot, gondolom, az jobban látszik.

Nicike :lol: Üdv köztünk!!!! MÉg egy fiús anyuka, éljen! sokan vagyunk aug. 20.-ra kiírva, többek közt én is!!! :wink:

Ágota :lol: Naggyon kiwi lennék a babakocsi-tapasztalatokra!!!! Hamarosan mi is megyünk!! Háromfunkciósat szeretnénk, strapabírót és nem drágát...

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Sziasztok csajok!

De jó sokat írtatok megint!

Tegnapelőtt hajnalban jó kis lábgörcsre kellett felkelnem mászkálni hajnali fél 4-kor. Tegnap este meg már tévézés közben elkezdte... Szóval ma beszereztem a Magne B6-ot és elkezdem szedni, remélem segít megszüntetni ezeket a kellemetlen tüneteket! (Bár ha belegondolok, hogy a szülés is ilyen lesz, csak nem a lábam fog így húzódni, hanem a méhem... akkor akár edzésnek is felfoghatnám :) Nézzük mindennek a jó oldalát!)

Tegnap este pedig családi játék volt: apa bekopogott a picurkánknak, aki erre visszarúgott neki! :) Nagyon jó volt érezni, hogy már így tudnak kommunikálni! :) Férjemnek is tátva maradt ettől a szája, nem várta, hogy tényleg kap visszajelzést... :lol:

Valamelyikőtöknek akartam szólni, hogy két Andink van: kandi és danidaniel - utóbbi volt elvileg szívuh-n és ő ritkábban szokott jelentkezni. De én is várom a remélhetőleg jó híreket tőle.

Kép

Kép
hmbori

Madaranés nics szöveggel irva valami?,hogy zárt méhszáj vagy hasonló?

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Jajj, Bori de jó lehetett ez a rúgásosdi!! már én is nagyon várom. Hetek óta csak cicergés van még, most már várom, hogy erősödjön a mozgás.
Igen két Andi van . három?? Kandi ma megy uhu-ra, Andi (danieldaniel) hétfőn volt szívuhun, és azóta nem jelentkezett!! Gyertek Andik, mondjátok, mi volt!!!!

Csajok, most keztem csak neki a csirkés kajának. Megcsinálom a levest és mellé a Linácska-félét--ahhoz van minden, majd beszámolok! Köszi az infókat :lol: :lol:

azt akartam még kérdezni, hogy az Elefáni diszkontban biztosan voltatok már. A honlapon több telephelyet ad meg.. Melyikbe érdemes menni, melyikben van a legnagyobb kínálat????? Tök jó bbkocsikat ajánlanak, kár hogy az árakat nem tüntetik fel :?

a.

madaran

Most jöttem UH-ról, minden ok, jelzett vesetágulatot írnak le mindkét vesében, de állítólag ezzel nem kell foglalkozni, mert minden 2,, ill. 3, gyereknek (főleg fiú magzatnak) van, és elmúlik. Csak azért írják rá, hogy a legközelebbi UH-on pillantsanak rá célzottan is, mert ha egy bizonyos határt átlép, akkor kell vele foglalkozni. De nem fog:D És ismét megerősítettek abban, hogy fütyköse van:)))) De jó, de jó:) Gondolkozhatunk a neveken. Egyelőre 3 név van a tarsolyban, Balázs, Botond, Zalán (ebben a sorrendben). A férjemnek nem tetszik az én favoritom, az Olivér:(((
Méhszáj rendben, tök zárt, 3000-es, jó puha. Köldök alatt két ujjal a fundus, szóval minden ok, megdícsért a súlyom miatt (még csak +1,5 kg, de ez is csak a kezdeti fogyás visszahízása sztem). Legközelebb 4 hét múlva kell mennem. Mostmár elkezdem lassacskán nézegetni a rucikat, a padláson rengeteg kislány ruhánk van, Zsófi után, nem tuzdom mennyi belőle a kisfiúnak is használható. Ezen kívül kapok barátnőtől is fiús ruhát, szóval szeretném összerakni, hogy lássam mennyit kell venni.
ÚÚÚtálom a szelet, már úgy szeretnék kint ökörködni a gyerekkel az udvaron:D

Kép

Kép
magenta

Mimi12: hogy szoktál sajtot főzni?? Jó íze lesz a házi sajtnak?

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!
Köszönöm a Ránk gondolást-szurkolást....megérte!

Szóval semmi indok,hogy amnio-ra menjek....bébike makk egészségesnek látszik...tankönyvi adatokkal.....és
FIÚCSKA!
Hajdú doktornő tényleg egy tündér,ahogy elmondtátok...elmondtad Noémi!Ő kijelentette,hogy annyira jók az eredményeim...na meg a baba minden paramétere....hogy Ő nem javasolja!Nekem ez elég!
Kérdezte volt-e valaha kromoszóma vizsgálatunk...(volt)...ahol semmi eltérés nem volt se nálam se a férjemnél ....akkor az I.számún miért pont ezzel fenyegetnek-riogatnak engem?El is kérte a nagytudású nevét,aki kikészített pénteken!
Reggeli Uh és a most délutáni is szinte ugyan azokat az adatokat adta ki!
Majd teszek képeket...
Na majd vissza olvasok és lereagálom!
Szép délutánt...Nekem már az!!!
:wink: :lol:
kandi72
Budapest III. kerület

Csilla, mikor mész hozzá legközelebb? Azt mondta valszeg. júli közepétől nem lesz:(

Kép
nicike16

Jesszus izéje...
Mennyit írtatok :lol:
Na közben elő kerítettem ezt a tv+asztma dolgot.Ezt a párom hallotta a rádióban,talán múlthéten volt róla szó.
http://www.penzcentrum.hu/cikk/1016361/ ... esz_a_vege
A fejlődés dolgot meg én olvastam a neten valahol.Be írtam a googleba,hogy a tv káros hatásai a gyerekekre,és egész érdekes cikkeket írásokat hoz le.

Csilla!Nekem sincs beírva a könyvembe a méhszáj állapota számokkal.Csak annyi,hogy zárt jól megtartott.Ennyi..ja de ez is a nyomtatott papírra amit kaptam.
De bezzeg,az be van pingálva a kis könyvbe ,hogy az amniot vissza utasítottam.ÁÁÁ mindegy..

Bori!Irigy irigy:lol:
Nekem szégyenlős babám van.Nekem rugdos,viszont ha az apja oda teszi a kezét,akkor nyugton marad :lol:

Jaj csajok,nekem ma egész nap jár a pocakom.Most nekem is áthelyezkedett.Valamikor éjszaka motyóhatott,mert este még harántban volt(a hasam alján keresztben),most meg a köldökömet rúgja,bokszolja :lol:

Csilla!
Bár a Szabi 2éves koráig szopott.De azt hiszem,ez a tejbevitel szempontjábol ma már tök mindegy.
Nyugi!!Ő sem nagyon iszik tejet,tényleg csak heti 1-2-3dl kakaó a maximum.
Én édesített xarokat nem veszek elvből(meg anyagi megfontolásból)tehát ezeket sem nagyon eszi.Viszont a natúr cuccok tényleg csúsznak.A tejfölt kanállal eszi.És én nem is értem :lol:
SZóval a Szabi sem eszi tele magát tejtermékkel,és semmi baja nincs a hiányától.Szerintem a szervezetük igen okos,és nagyon jól tudja mi az ami kell!!

mimi12

[quote="kandi72"][ írta:kandi72color=blue]Sziasztok!
Köszönöm a Ránk gondolást-szurkolást....megérte!

Szóval semmi indok,hogy amnio-ra menjek....bébike makk egészségesnek látszik...tankönyvi adatokkal.....és
FIÚCSKA!

Jaj de jó!!
Na ugye,mondtuk,hogy minden ok!!!Remélem megnyugodtál :wink:
Bár kicsit csalododott vagyok,mert alúl maradnak a csajok :lol: :lol:

mimi12

Magenta!! Gratu az eredményekhez!!!! :lol: :lol: Vesetágulatról már én is hallottam, jól teszed, ha nem foglalkozol vele...Neked mocorog már?

Kandi :lol: :lol: :lol: Tudtam, tudtam, jajj, de jó, hogy nem kell menned, miért is kellene.SZóval szép du.t!!!!

Mimi :lol: Most egy kicsi elcsodálkoztam, hogy ennyire pontosan lehet tudni, hogy hol a bb??? Még azt is, hogy mikor haránt v. nem??? HÁt, kiváncsi leszek, pár hét múlva én is tudom-e... Neked mellső v. hátsó fali???
Nekem ilyesmire sincs utalás a méhszájjal kapcs... :roll:

madaran

[quote="dbea"][ írta:dbeab]Mimi12: hogy szoktál sajtot főzni?? Jó íze lesz a házi sajtnak?

Tök egyszerű!!Én innen vettem az ötletet,és imádja a család.
http://kisvaxkotyvaszt.blogspot.com/sea ... C3%A1zilag
Annyit még,hogy én inkább gyengus tejből csinálom.Így inkább olyan krémszerű lesz,kenyérre kenhető.De isteni fincsi!!

mimi12

Kandi, jól van, örülök Nektek - sokan drukkoltunk ám!!! :D :D :D

Madaran, én sem tudom megállapítani, hogy hogy van a pici - rugdos és boxol és ennyi. De mimi már nagyon tapasztalt, ő már kiérzi!

Nicike, én még nem köszöntöttelek: üdv köztünk és jó babavárást! :)

Magenta, szuperek az eredményeid, akkor most Te is megnyugodtál? (A vesetágulat miatt ne aggódj!)

Kaptam ma egy igen érdekes cikket, jó szórakozást hozzá!
Csak az a kérdés, hogy kinek fontosabb a környezetvédelem, mint a saját babája - nem hiszem, hogy sokan lennének ilyenek.
http://www.kukabuvar.hu/hirek/3478
Mi a véleményetek erről?

Na pá, mára elbúcsúzom, megyek kismamatornára! Jók legyetek! :)

Kép

Kép
hmbori

Hű, mimi12, te így tudod, merre van a babád? De jó neked, én is hasonló korú vagyok, de nem érzem ilyen konkrétan, legfeljebb bizonyos pocakrészeken, ha hosszabb időre odafészkeli magát.
Nem aggód, nem aggód... :roll:

Kép
goldplast

Madaran!
Nekem ez a 4. terhességem amit érzek mozogni.
A Fannit anno én sem éreztem ennyi idősen,ni meg net sem volt,hogy olvassak :D
Uh-n most utoljára is keresztben volt a baba,és az a haránt.Én sem tudtam sokáig.Szent meggyőződésem volt,hogy a haránt az a faros,de nem.
Szóval naná,hogy érzem,mikor hol rugdal.Ha keresztben van,akkor a hasam alján a köldökömtől majd egy tenyérnyire lent kétfelé tepeszkedik és bokszol.Most meg a köldökömet rúgta :)
Nekem most hátsó fali a lepény.A Szabival elől volt,de az az igazság,hogy én akkor is éreztem rendesen a mocorgást.
Nem tudom mi a valóság alapja,meg igaz e vagy sem??Én nem vagyok vékony,sőt van rajtam jó 15k felesleg.De a Szabival egyszer uh.n azt mondták vékony a hasfalam.Háát,passz...

mimi12

Nici, múlt héten voltam nála :(

Mimi, ez a sajt :lol: én is megcsinálom!!!!!!!

Kandi, de jóóóóóóóóóóóóóó :lol: :wink:
Vendég

[quote="madaran"]
írta:
madaranÁgota :lol: Naggyon kiwi lennék a babakocsi-tapasztalatokra!!!! Hamarosan mi is megyünk!! Háromfunkciósat szeretnénk, strapabírót és nem drágát...

Voltak olyan újfajta dizájnosak, amik ránézésre nem tetszettek :cry:
Nehéz tologatni, egy kézzel szinte lehetetlen azokat, amiknek két karos a tolókarja...
Azt is nehéz irányítani, aminek mind a négy kereke bolygósítható...
Könnyebb tolni, aminek nagyobb a kereke...

Súly, összecsukhatóság annyira nem szempont nálunk, mert nem nagyon járok a városban autóval... és emeletre se kell vinnem a kocsit...

(ezek természetesen az én véleményem... nem biztos, hogy másnak is ez jön be...)
Vendég

aha! akkor valszeg a hasfal vastagsága számít..a háj..Hát, akkor ezért nem érzem ilyen egyértelműen... :wink: :wink: ---rajtam is van némi felesleg
a

madaran

Köszi az infokat Ágota :lol:
a nagyon dizájnosak nekem sem jönnek be, a szarvacskás sem (talán Piroska hívta így a kétkarúakat), nálunk viszont szempont lesz az összecsukhatóság, sokat megyünk autóval. És szerinem az emeletre is fel kell hoznom. Hogy fogom akkor kivinni a teraszra aludni. Bár, gondoltam arra, amit asszem egyszer a Csilla javasolt, hogy teraszra mózesben kivinni, babakocsi lent marad...Ez nem rossz...

az Elefániról nem írtatok!! Hol van a sok cím közül a legjobb választék??

madaran

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?