Új privát üzeneted érkezett!

Párnát duplán nem ajánlott bébiknek: mert nem tesz jót a gerincnek, a fejét belefúrhatja, nem kap levegőt, fulladásveszély.

bimbóvédő: van aki csak ilyen segítséggel tud szoptatni. egyszerűen a bébinek másképp nem megy. sebes cicire állítólag gyógyír. én nem próbáltam, nem kellett.

hálózsák: sokaknak nem tetszik, mert a baba nem tud megfelelően mozogni benne. nekem meg a takaró nem tetszik, mert nem tudok nyugton aludni, hisz a gyerekeim örökmozgók, folyamatosan takargatnom kellene. Még a 8 éves is abban alszik.
És profin űzi mind a 3 a zsákban közlekedést. Nem gátolja őket a mozgásban.l

Privit kaptam, s válaszoltam a következő kismamiknak:
Cincibabus, Evicuska (ő már vissza is jelzett, hogy az én válaszom megkapta), Csillagtáncos, Erika, Mniki84, Anuk, Ágica.
Ellenben lehet csináltam egy hülyeséget a nagy igyekezetemben.
Nehogy túl sok levél legyen a postaládámban, töröltem szorgalmasan. A bejövőkben, az elküldöttekben és a kimenőkben is.
Nos lehet a kimenőket nem kellett volna, mert akkor ti nem kapjátok meg, olyan mintha meggondoltam volna, s még sem küldöm. Hát bocs, de újra nem írom. Itt felsoroltam kiktől jött meg a privi, azon adatok "elkönyvelve", tál sok okosat úgy sem írkáltam.
Talán annyi, hogy a Niki vonalzóján a Lilien nevet láttam, beírtam a tábliba. Remélem nem követtem el bajt, s ezt dukált az üres kockácskába.

Na mentem, álmos vok, fárasztó volt a mai nap.

Kép
kissmanó

Sziasztok Kismamik,

Udv az uj kismamiknak.
Acica: Irigykedem a nagy cicik miatt, nekem szerintem csak 1/2 na jo max 1 szammal lett nagyobb. Talan majd szoptatasnal. Viszont az kellemetlen hogy mar 6 honapja feszulnek a cicieim, mint regen mensi elott. Nekem ez nem maradt abba.
Padlastakaritast mindenkepp hagyd ki, a ferjed is csak ovatosan maszk kesztyu, tenyleg nem lehet tudni mit lehet ott osszeszedni.

Ma nem volt valami jo napom, el is dugulok.
Holnap jelentkezem.

Banka
Kép
banka79

Jó reggelt!
Ezt ismeritek?
http://www.kismamablog.hu/category/terh ... sseg-alatt

Itt van pár tipp a hasviszketésre (is).

Bimbóvédő: mi használtuk, jó sokáig. De most inkább nem szeretném, mert nagy macera azt is állandóan sterilizálni.
Párna: nem kell.
Paplan: egy nyári babának tuti nem kell. Éjjelente Lidi is sokáig hálózsákozott.

Heni,
elfelejtettem megdícsérni a művedet, pedig nagyon tetszik ám. :)

Szép napot Mindenkinek!
angi79

Jó reggelt Lányok!

Nálunk zuhog az eső...de ez már jó jel, jövő hétre tök jő időt írnak! Végre felvehetem a vékonyabb kabátomat - remélem közlekedni is könnyebb lesz benne!

Tökmag, a szülésznő választás csak a MÁV-ra vonatkozik, de szerintem pl. oda is lehetne dúlát vinni, csak az ottani szülésznők közül tuti az ügyeletest kapja az ember.
Az én férjem nem dolgozott tegnap. Örült is neki, mert egész napos teltházuk volt a torkos csüt. miatt.

Tökmag, meséld már el, hova jársz tornázni! Jöhet priviben is!

Ácica, szerintem a férjed mehet. Ha nagyon óvatos akarsz lenni, vehettek neki még műanyag védőszemüveget, illetve a vegyél egy Clarasept fertőtlenítő szappant (kezdetben jó lesz a babánál is - az idegenek ezzel moshatnak kezet) zuhanyzáshoz. A ruháit meg külön rakd be a gépbe egy jó hosszú programra. Szerintem több tennivaló nincs, hiszen ha annyira fertőző lenne, akkor szakemberek csinálnák. Ahogy írod ez inkább gusztustalan!

Benta, mi is a budaörsiben voltunk! Jó sok kismami volt, én egy türkizkék felsőben voltam.

Petra a békás pelenkázó alátétet mi is néztük, de nem vettük meg, mert állítólag van az is a babkocsihoz - csak a csaj elfelejtette odaadni. Majd megnézem, aztán utána meglátom kell-e új.
Petra én is úgy tudom, ahogy a lányok, hogy nem szabad párnát tenni a baba feje alá. Ráadásul mivel lesz büfi, nyál bőven a textilpelenkát könyebb lesz cserélni.
Az én bimbóvédőm avent S-es méret. Igaz széles, de a baba is jó nagyra nyitja majd a száját. Szerintem nem nyúlik meg annyira a mell, bár a bimbó jóval nagyobb lesz az tuti.

Ma végre megcsinálom a túrógombócot. Remélem sikerül! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Madártej készen, el is hoztam uzsonnára:).

Mi hálózsákban fogjuk altatni nyáron, az tuti, de sztem még télen is, vhogy azt biztonságosabbnak érzem, mint a paplant. Vettem nyárra vékonyat, majd még vastagot kell beszereznem.

Borult az idó, tuti esni fog, de legalább nincs hideg:).

És péntek van:), és vasárnap március:) (és a férjem első koncertje:) ).

Szép napot!
Vendég

Sziasztok Csajok!

Hát, nálunk sincs épp verőfényes napsütés... viszont az esőnek köszönhetően a kutyik elbújtak, így nem verték fel a házat hajnalok hajnalán. Ránk is fért egy kis pihenés a tegnapi "dorbézolás" után. :)
10 körül értünk haza, és annyira de annyira jó volt kikapcsolódni egy kicsit a barátokkal... már hiányoztak.

Én is úgy tudom, hogy párnát nem szabad használni a babáknál, csak a pelus. A hálózsák-témában is egyetértek Veletek, mert tényleg praktikusabb eleinte, mint a paplan, de majd kitapasztalja mindenki, hogy mi a kényelmes neki és a babának.

Banka, cicimérettel nem vagy egyedül. Nekem sem nőtt még szinte semmit. Talán annyi, hogy egy kicsit feszesebb lett, de a mérete nem változott. Viszont Miki megjegyezte pár napja, hogy a mellbimbóim láthatóan nagyobbak lettek. :oops:

Noémi, az Ikeával csak vicceltem, de tény, hogy hetek óta el szeretnék menni, mert láttam ott falipolcot nagyon vidám színekben. Aranyos vagy, és köszönöm, hogy fölajánlottad, hogy a topiktalira esetleg tudnál hozni, de úgyis el kell mennem... Köszönöm még egyszer! Tündérke vagy!

Most meg megyek az orvoshoz a tp-s papíromért, aztán a suliba. Oda most nem szívesen, de muszáj a papíromat bevinni. Állítólag nagyon rossz a hangulat bent... megint mennie kell 2 embernek+ vkit csak fél állásban tudnak alkalmazni. Hát meglátom majd, hogy ez mennyire komoly téma megint.

Puszi mindenkinek!

Heni

Kép
szheni

Jóóóóóóóóó reggelt :) Esik az eső, de már jön a tavasz. Én pedig újabb kisregénnyel örvendeztetlek meg titeket.

Tökmag. Fogalmam sincs mivel lettek beoltva drága malackáim. Elmentem velük a kórházba, megmondtam hogy várandós vagyok, és a fertőzések elkerülése végett szeretném a malackákat beoltatni. Zsókám akkor kellett műteni, így nála ez novemberben történt meg (mondjuk amíg lábadozott simán velem aludt, meg ápoltam, mert olyan tehetetlen volt szegénykém a „lavórkával” a fején, se enni, se inni nem tudott). De én nyugodt szívvel takarítom, etetem, játszom velük. Na persze a puszilgatás már elmarad, de néha nagyon nehéz ellenállni. :(

Ácica A lakógyűlésen a férjed nem mondta, hogy ti most éppenséggel amolyan félig védett pozícióban lennétek pont amit mondtál. A galambok eléggé sok fertőzést hordoznak magukban (amelyiket ugyebár nem kajának tenyésztik).

Manó visszajelzést nem kaptam, de a lényeg, hogy te megkaptad az üzimet :)

Paplan-párna: Én vettem, de csak télre. Itt ugyanis baromi hideg van amióta „korszerűsítették” a fűtést. Örülünk, ha 16 fokot eléri (Rod szerint direkt csinálják párterápiaként, mert a hidegben kényszerből is összebújnak az emberek). Persze a számláló teker ha kell ha nem, de reklamálni felesleges Párna van ugyan, de én pelust teszek a feje alá (anyukám már meg is varrta az ágyikó teljes szélességében, és azt is le tudjuk kötözni, nehogy felgyűrje). Jobb a békesség. Nyáron úgyis elég lesz egy pamut hálózsák, esetleg hidegebb éjszakákra kispléd, az is begyűrve a matrac alá, hogy ne tudja a fejére rángatni.
A paplan 70*90-es, vastagabb, mosható a töltete valami vinil vagy mifene :) Huzatokat anyukám varrt rá, mint ahogy szinte minden textilt.
Most vettek/vesznek? egy korszerű varrógépet, ami mindenféle hipi szupi dolgot meg tud csinálni, és végre én is odaülhetek varrogatni. (Apu akarta kifizetni a kiságyat, mondtam neki abból inkább ezt vegyék meg) A régi gép eléggé instabil volt, és gyakorlat nélkül könnyen elvarrta az ember az ujját is. Az én kis mini varrógépem meg gyakran tönkremegy :( A könyvtárban vannak baba és gyerekruha szabásminták. Kihozom, azt megvarrogatom. Az anyag még mindig jóval olcsóbb.

Cici: inkább tőgynek mondanám a magamét :D Na azért is kell a varrógép, hogy lepedőből varrogassak valamit rá :D Na jó ez vicc, de azuram mindig ezzel szekál. Hát a szopiról nem tudok mit mondani, nekem a bimbók eszméletlen érzékenyek a kezdetek óta. De ha muszáj lesz, akkor én is veszek bimbóvédőt.

Szülés kontra császár: nálam még mindig fő téma. A dokim megkecsegtette ugyan, hogy talán-esetleg szülhetek. Jók az eredményeim, a vérnyomásom is rendben, de hozzak igazolást, hogy az asztmám miatt is rendben leszek. Amiatt aggódom. Januárban azt mondta a pulmonológus, hogy felőle aztán szülhetek ha akarok. De…szinte minden éjjel azzal ébredek, hogy fulladok, hiába szedem a gyógyszerem. Rohamoldó és üldögélés fél éjszaka. :( Vízszintesen elgyalogolok több kilométert is, de ha fel kell másznom a harmadikra (márpedig muszáj) mindig kifulladva érek fel. Ugyanakkor ott az eredményeim szintén jók. (naná, nappal persze, hogy nincs probléma, főleg több órás üldögélős várás után)
Így aztán komoly dilemmában vagyok. Szeretnék szülni nagyon. Viszont félek, ha elhúzódik és elfogy a levegőm, az erőm, képtelen leszek kitolni akkor oxigénhiányos lesz a baba és emiatt probléma lehet amit sosem bocsátanék meg magamnak. Szerintetek kérjem meg a pulmonológust, hogy ne javasolja? Rettegek a császártól, de a baba egészsége mindennél fontosabb! 32. hétre vinnem kell az igazolást.
Vendég

kissmanó, igen a Lilien a megfelelő a tábliba, bocsi azt kihagytam a priviból :oops:

tuti ekcéma lesz, 0-12 éves koromig volt ekcémám, biztos az jött elő...de mindig szteroidos krémet kaptam, azt meg most nem szabad...megpróbálom Aloe First-el, kitudja hátha leviszi picit, és kézmosáshoz felveszem a gumikesztyűt :lol:

Kép
Kép
mniki84

Sziasztok!

Csak gyorsan, mert mennem kell. :lol:

Kenet!

nekem is csak az elején nézték, amikor rákszűrés volt. De amikor mondtam a dokinka az erős folyást, akkor azt mondta, hogy valószínűleg semmi probléma, de ha mégis, most akkor sem kezelheti, mert baja lehet a babának Majd később. Ennyiben maradtunk, azóta sem nézett kenetet. Én meg nem szóltam neki, gondolom amikor vizsgál, akkor észreveszi, hogy folyásom van. Én bízom benne.

Intim mosakodógél!

Nekem a nívea bevált. Régóta ezt használom.

Noémi!

Attól még, hogy nem választhatsz szülésznőt, szerintem biztos beszélhetsz valakivel telefonon a kórházból, esetleg személyesen, hogy ha nem is lehet ott a szülésnél, de segítsen felkészíteni ha szeretnéd ezt a homeopátiás dolgot. Azt csak lehet nem?

Rhus Toxicodendron!

Érdekes! :shock: Én ezt herpeszre szedtem... Mondjuk nem is nagyon vált be...

Bimbóvédő!

Barátnőm is használt, semmi baja nem volt vele, bevált. Ez is biztos egyén meg babafüggő.

Hirtelen ennyi jutott eszembe...no, mennem kell. Sziasztok!

Kép
Kép
tabati

Jó reggelt lánykák!

Elment az anyukám, nagyon jó volt az itt-léte, jöhetne gyakrabban. Irigylem /kicsit/ azokat, akiknek közel van, és gyakrabban látják.

Mindkét gyerekem hálózsákos volt, kb. 6 éves korukig. Ha kezdetektől azt szokja meg, teljesen természetes lesz nekik. Meg jó kis keretet ad az alvásnak, ha zsák, akkor alvás. Simán tudnak benne szaladni, rácsoságyból ki-be mászni. Nálunk hideg ven éjszaka, nem mászkálok takargatni, az tuti.

Szép napot!

Benta

Kép
benta

Hát Anuk én nagyon szülés párti vagyok...hiába próbálom felkészíteni magam arra, hogy ha szükség lesz rá, akkor császár..egyszerűen nem megy.
Tegnap rájöttem miért: Évek óta várok erre a babára, és számtalanszor elképzeltem a pillanatot, amikor először megpillantjuk őt. Viktor mellettem, fogja a kezem, és odaadják a mi kicsikénket.
Császárnál ugye én a műtőben, Viktor az ajtóban, és valami idegen viszi a gyereket.
Na mindegy...egyenlőre arra koncentrálok, hogy jó széles a csípőm, nem lesz itt gond. :) :)

Szerintem Anuk még igazolást sem kell kérned, ha császárt akarsz. Pont a Te állapotod az, hogy szerintem inkább akkor kell az igazolás, ha megpróbálod a hüvelyi szülést.
Én a magam részéről bíztatnálak, hiszen ha az orvos látja, hogy nem halad a megfelelő ütemben, azonnal tud császározni. Viszont, ha jól emlékszem azt mondtad, hogy az ügyeletes orvosnál fog szülni...ilyen esetben viszont inkább a császár, hiszen nem vagyok benne biztos, hogy az ugyanúgy fog rád figyelni, ahogyan a választott orvos tenné. (és így nem biztos, hogy rögtön császározna, lehet hogy jó pár órát hagyna vajúdni)

Nekem azt mondta a doki, hogy ha ilyen nagy méretet mérünk a szüléshez közeledve is, akkor nem hagy majd túl sokáig, ha nem megy.
Az asztmád miatt szerintem ez lenne neked is az ideális!

Tabati, az első 12 hétben tényleg nem tanácsos hüvelykúpot használni, de azért itt is mérlegelni szokták az előnyt és a kockázatot. Viszont később a 2-3. trimeszterben simán lehet.

Ma nekem is olyan lihegős napom van. Folyamatosan zihálok...de pakolgatok itthon és selejtezek! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!!

Az elöbb elszállt minden amit irtam :cry: :cry: :cry:
Amint lesz egy kis időm,jövök megint körmölni.

Kép

Kép
monyca

Hát elég nehéz ennyi oldalt visszaolvasni,ugyh nézzétek el nekem,h csak utolsókhoz tudok hozzászolni. :oops:
Párna tényleg nem jó a babának,bár én egy nagyon vékonyat használtam,amit ráraktam a pelusra.Nagyon jókat aludt ugy,de egyáltalán nem volt magas
Hálózsákot én nagyon kicsinek használtam,de késöbb gáz volt,mert Dodo egyfolytában felállt az ágyban és elesett.Szerencsére nincs hideg a szobában,ugyh nem baj ha kitakarozik,bár azért ha kimegyek wc-re mindig betakarom,mert forgolodik sokat.

bimbóvédő:nekem bevállt.Sokan mondták,h ráfog szokni a baba,de nem igy volt.Ugyanugy elfogadta nélküle is.Bár nekem mondjuk muszáj volt használni,mert az egyik mellem elég elcseszett,és igy legalább tudtam abból etetni.

tabati
Erős folyásom nekem is van és volt is.Nekem konkrétan semmit nem irt rá,de egy ismimnek kupot irtak.De sztem ez is doki függő,mint sok minden.

mniki
A kisfiam karja is ekcémás és mi az elocomot használjuk rá.Receptes,de pár nap alatt elmulasztotta neki.Én ajánlom :wink:

Amugy kinél lesz apás szülés?Bocsi ha már volt téma :oops:
Sztem annál jobb nincs is ha ott az apuka.Neki is nagy élmény volt,mert a lányánál nem tudott bennt lenni,és még kamerázott is,bár lett egy kis baki,amitől a mai napig ég a pofikám,de most talán ügyibb lesz.

Most csak ennyit tudtam irni,de remélem,h hamarosan én is betudok csatlakozni közétek rendesen :D

Kép

Kép
monyca

sziasztok!

Monyca, én is üdvözöllek közöttünk. Gyere amikor csak tudsz.

Anuk, szerintem gondold még át ezt a szülést. Kérj egy igazolást, aztán majd eldöntöd oda adod-e. Ha mégis a császár mellett döntesz, azzal sem vesztesz semmit. A lényeg a ti egészségetek. Van egy barátnőm, aki kifejezetten örült neki,hogy császárral szült. Nem okozott neki szerencsére semmiféle lelki problémát. Inkább az ismerősök azok, akik bele akarják beszélni az emberbe,hogy szülni márpedig természetesen kell. Hát nem kell. Bár én is természetest szeretnék, de ha mégis máshogy alakulnak a dolgok,nem fogok a kardomba dőlni.

Olyan jó már azoknak,akik túl vannak a cukros vérvételen. Én is szeretném már letudni, bár nekem még kb.2-3 hét.

Alvás, nálunk is hálózsákban lesz, bár már kapunk egy takarót, de az elején biztos,hogy nem fogom használni. Nyáron szerintem egyébként sem kell, de télen is elég meleg van nálunk. Párna viszont tuti nem lesz.

Lányok, ismeri valaki a beszbuszát? Most épp azt ehetnék, és jó lenne egy tuti recept hozzá. Egyébként nem tudom mi van most velem, minden nap valami házi sütit ennék. Azért szerencsére meg tudom állni,hogy ne süssek minden nap valamit. Ha meg sütök, akkor gyorsan szétosztogatom,hogy ne én zabáljam be az egészet. :lol:

Zsu

Kép
bvigh

Jaj, még a hízásról akartam írni: A mai reggeliben láttam Marsi Anikót. Ő júni elején fog szülni,és már 16kg-nál tart. Szerintem rajta sem látszik annyira, és jól is nézett ki. Szóval nálam lekerült a napirendről a téma. (ill. már nem zavar a dololg, majd lemegy.)

Zsu

Kép
bvigh

Én is megjöttem a suliból, eléggé vegyes érzelmekkel. Nagyon jó volt bemenni a tanáriba, megcsapott az a finom könyv-kávé illat... a kollégák közül páran nagyon furák... mindenki félti az állását,és irigyek arra, aki "bebiztosítja" magának a helyet azzal, hogy plussz progikat szervez a gyerekeknek, vagy eleve amunkájával. Csak panaszkodnak az helyett, hogy a fülük botját mozdítanák, hogy legyen gyerek a suliban... az egyik kolléganőm közölte velem, hogy nem az ő dolga, hogy a leendő első osztályában gyerek legyen, hanem az iskolaigazgatóé. De nem tudom, ezt hogy képzeli... egy elsős gyerek szüleinek pont az a fontos, hogy a tanítónéni legyen szimpi és aranyos, ne az iskolaigazgató, nem? Ha az én állásomról lenne szó, tuti nem mondanám egy óvodában sem, hogy "nekem hülyegyerek nem kell"... képzelhetitek, ha ez bmelyik szülő fülébe jut, nyilván nem ezt a tanítónénit választja majd. Különbenis, milyen pedagógus az, amelyik azt mondja egy ovisra, hogy az "hülye"?? Engem felháborítanak az ilyen kollégák...

A másik: kérdezték, mi lesz a pici fiúnk neve. Mondtam: Benito. Erre egy "kedves" kolléganőm elkezdte húzogatni a száját, hogy "mi van, nincsenek fiúnevek?" (Az ő unokája Bence) Én meg mondtam neki mosolyogva, hogy "Bencét nem akartam, mert minden második gyerek Bence... :) " Ezek után beszélgetnem nem nagyon kellett vele. :):):) Hála Istennek! A másik kolléganőm: nehéz lesz kimondani, nem? Én meg vissza: Könnyebb, mint az unokádat, akit Schmidt Boglárkának hívnak... :):):):):):) Na, ez a két kolléganőm az, aki folyton fúrja a sulit a városban, és miattuk nincsenek gyerekeink. Úgyhogy a többiek nagyon elégedetten mosolyogtak rám, a főnökkel az élen, mert én bizony elmondtam, ha nekem nem lennének gyerekeim az osztályomban, talán elmennék és gyűjtenék, nem arra várnék, hogy majd az igazgató elintézi. Vagy esetleg úgy viselkednék, hogy szeressenek a gyerekek velem lenni. :):):):)

Szülés: Anuk, remélem, kapsz engedélyt arra, hogy természetesen szülj. Attól nem kell félned, hogy menet közben elfogy a levegő, és gond lesz, mert a pulmonológus biztosan nem ad ki ilyen engedélyt anélkül, hogy meggyőződne arról, hogy meg tudod-e csinálni. Azért ez neki is nagy felelősség lenne. Szülés közben meg úgyis akkora adrenalin dolgozik Benned, ami nem engedi, hogy bármi baj legyen. Ha mégis probléma lenne, ott van az orvos, és azonnal tud segíteni. Szóval nagyon szorítok Neked, hogy az sikerüljön, amit szeretnél.
Aki természetesen akar szülni, mit gondol az érzéstelenítésről? Érdekelne a véleményetek.

Benta, a hotel, amit láttam, vagy a Külső-Váci úton vagy az Árpád úton volt, már nem emlékszem...

Monyca, mi apás szülést tervezünk. Szerintem elüldözni sem tudnám apát, annyira várja már a pici fiát... :lol: A bakik miatt meg nem kell szégyenkezned, gondolom, aki látja Dominik születését videón, az nem így gondolja. :) Meg úgysem azt nézik, hogy Te miket bakizol szülés közben... :):):)

Na, jó eldugulok... bár lehet, hogy később írok még.

Heni

Kép
szheni

bvigh
Én 18 kilot szedtem fel a fiammal,bár sztem a 20 kilot is megütöttem volna,ha nem jön 2 héttel korábban.172 cm vagyok és 78 kiloval szültem.Egyáltalán nem látszott,inkább a hasam volt iszonyat nagy.Most +8 kiloval inditottam és most 6 kilo van rajtam.
Megint bébyelefántnak érzem magam,ha meglátom,h mit mutat a mérleg,de ugy vagyok mostmár vele,h majd lemegy.Mondjuk mikor befejeztem a szoptatást,neki álltam fogyozni,de kb. 2 hétig tartott,mert rájöttem,h megint terhes vagyok,ugyh marad a cél jövő nyárra :lol:

Császár vagy term. szülés.Sztem mind2nek megvan az előnye és hátrány.De tényleg mindenki maga dönti el.Mind a kettőnél gyogyulni kell,és mind a kettő kellemetlen,ugyh ebben csak mi dönthetünk.Bár én nem vagyok császáros,csak hallottam,h milyen.De sok korházban nem engednek dönteni,csak a végső esetben. :evil:
Én pl. érzéstelenitőt is kértem,de nem akartak adni,aztán az aszisztens csaj hozott nekem szurit a popomba.De persze csak erősödtek a fájások.Ugyh nem lett jobb csak rosszabb.De végülis elmondhatom,h nehézség nélkül megszültem 8 óra vajudás után,és ez első babához képest szép eredmény.Már csak abban reménykedem,h most meguszom kevesebbel :oops: :D

Kép

Kép
monyca

heni
Ha még csak az én bakimról lenne szó,de nem.Amikor apa elvágta a köldökzsinort,kicsit félre csuszott a telefon és kb. 10 mp-ig a nanukámat vette.Persze ez normális,mert most premier plánba akarja az egészet venni,de az volt ciki,h elöször a családnak mutatta meg,és csak utána láttam én :oops: Igy látta az apján keresztül, a öccsén át a sogorát is beleértve.Ugyh égett a pofám rendesen.De most pasiknak tuti,h nem mutatjuk meg,az ki van csukva.Megprobálunk összehozni egy szupi videot.De csak magunknak :D

Kép

Kép
monyca

Heni, még jó, hogy nem kell átélned ezt a sok mizériát a munkahelyeden. Az enyémen is kb. hasonló a helyezet, nagy a spórolás, rúgják ki az embereket.
A két kolleganődről meg inkább jobb nem is véleményt mondani. Sajnos vannak ilyen emberek, akiket az éltet,hogy belköthetnek másokba. Sajna nekem is van egy ilyen nagynéném. Semmi sem jó, amit mi csinálunk, vagy gondolunk.

Az érzéstelenítésről annyit,hogy én attól jobban félek, mint a fájdalomtól. Lehet,hogy ez a tudatlanságom, vagy butaságom, de félek attól,hogy tűt döfnek a "gerincembe".Igaz,még a dokimmal nem beszéltünk ilyenekről.
Apás szülés nálunk is lesz, van kedve a páromnak hozzá, én meg örülök neki. Bár remélem az apás szülés nem azt jelenti,hogy a szülésnél bent lehet, hanem az egész vajúdásnál ott lehet. Ha már ott akar lenni, akkor vegye ki a részét mindenből. :wink:

Zsu

Kép
bvigh

Zsu, még én sem beszéltem az orvossal erről, de a bnőim közül sokan mondják, hogy ők érzéstelenítővel szültek, és hogy sokkal jobb volt, mintha nem kértek volna. Persze Monyca élményeit is átélték már páran, és miután tényleg nem tudod az utolsó percig, hogy szülhetsz-e rendesen vagy van vmi gond, ami miatt császár kell, azért nem árt egy kicsit képben lenni ezzel is. És hát az orvos túl sokat nem tud azokról az érzésekről, amiket a kismama érez szülés közben akár érzéstelenítenek, akár nem... Most nézem, hogy milyen aranyos a vonalzódon ez a kép Rólatok. :)

Heni

Kép
szheni

Naná,h ott lehet végig,és még segithet is.Nálam a szülésnél kifejezetten kérték,h álljon mellém és tartsa a hátam,amig nyomok.A vajudásnál jött velem a kádhoz,mentünk kicsit lépcsőzni,amikor mondták,h állnom kéne,akkor bele kellett volna kapaszkodnom a karjába,de inkább visszafeküdtem.Bár az sem volt jobb.Ugyh elég nagy segitség az apuka.
Bár ő jobban elfáradt mint én........szerinte :evil:

Kép

Kép
monyca

bvigh
Amugy épp nézem,h majdnem egy napra vagyunk kiirva :D :D :D

Heni
Egyébként nekem azt mondták,h érzéstelenitő mellett bár te nem érzed,h mikor kell nyomni,de a doki tudja.Fogalmam sincs,h mi alapján,de érzi,h mikor jön a fájás.

Kép

Kép
monyca

Sőtt,ágicával csak egy nap van köztünk.De jóóó :o

Tényleg aki még nem tudja a baba nemét,azért már gondolkoztok neveken?Vagy aki tudja,csak nincs a vonalzóra irva,milyen babanevek lesznek.

Na felkellt a hercegem,ugyh majd késöbb visszanézek :D

Kép

Kép
monyca

Sziasztok Lányok!

A héten tényleg alig tudtam jönni :( De végre péntek van, vége a hétnek, és egy lazítós hétvége vár rám :)
Megpróbáltam visszaolvasni, sajnos nem tudtam mindent, de próbálok azért képben maradni, hogy kivel mi történik.

Anuk, nekünk ma hozzák az ágyat, délelőtt telefonáltak, hogy délután kihozná a futár. Már alig várom :) Ti végül összeraktátok? Ha igen, megírod, hogy milyen? Remélem olyan, amit vártál és tetszik!!!!

Heni, nagyon szép a babaszoba díszítés! Tök jó, hogy ennyire szépet tudsz alkotni :) Az én kézügyességem ilyen téren nagyon gyenge, de Tökmag a képeiddel jól elültetted a bogarat a fülembe, hogy nekem is kéne újra csinálnom ilyeneket és ezekkel díszíteni a babaszobát :D Szerettem régen ezt a szalvéta technikát, talán el kéne újból kezdenem :)

Szülés: én még mindig félelemmel gondolok a szülésre. Még nem gondolkodtam azon, hogy természetes vagy császár, egyszerűen végig sem merem gondolni... de bízom az orvosomban, ez az egy, amivel nyugtatom magam, hogy nem lehet baj... de fájdalomküszöböm nem valami magas, így el sem tudom képzelni, hogy fogom túlélni a szülési fájdalmakat. Aztán lehet, hogy ezt is túlparázom csak, végülis annyi de annyi nő szült már, miért pont én ne bírnám ki?:)

Két hét múlva topicktali :D Remélem minél többen össze tudunk jönni! Noémivel már beszéltük, hogy ha gondoljátok, írjátok meg, ki mit hozna, sütne stb... Én készülök szendvicsekkel és üdítő / víz is lesz.

Nah még azért dolgozom picit, de kettőkor végre vége a munkahétnek :D:D:D
magdii

Heni, nekem is mondták már páran,hogy miért nem akarok kérni.
Igazából úgy gondolom,ha olyan ismerőseim kibírták, akik már attól is nyavajognak, ha elvágják az ujjukat, akkor én is ki fogom. De pl. a barátnőm úgy járt,hogy kérdezgette,hogy lehet még? lehet még? aztán egyszer közölték vele,hogy nem, már jön a baba. Meg én szeretném is átélni azt amit a legtöbb nő már átélt. Tudom, hogy ettől nem leszek több, vagy nem lesz jobb semmi, de kíváncsi vagyok az érzésre. Aztán ha ott leszek, akkor lehet,hogy be.....jok, és kérem,hogy adjanak.
Meg arról is hallottam,hogy az érzéstelenítő lassítja a szülést. Ezt sem igazán szeretném.
A kolléganőmnek meg érzékeny a szúrás helye az időváltozásokra. Ezt sem szeretném.
Én még mindig nem parázok a szüléstől, de ahogy a dokim szokta mondani nevetve: Nem baj, majd fog :lol: :lol:

De jó, topictali. Sajna én ugye nem tudok menni, de remélem jól fogjátok magatokat érezni,és a távolmaradók meg kapnak képeket a szép kismamikról.

Zsu

Kép
bvigh

Anuk: elhiszem, hogy szeretnél természetesen szülni. De én a te helyedben császárral szülnék, tekintettel a te egészségedre inkább. De elindulhatsz természetesen is, a dokik úgyis nézik, és ha lenne vmi komplikáció, akkor még be tudnak avatkozni.

nálunk ha mehet természetesen, tuti apás lesz. A férjem mondta, hogy ki nem hagyná.

Tegnap láttam egy hipnózisos műsort, asszem a tv2-n az aktívban, passz... :oops: és hipnózisban tömték a csaj fogát, nem érzett fájdalmat, na, mondom szülni is így kellene, hipnotizálnak, a diki meg mondja, mikor nyomjál:).

Heni: sajnálom, de még jó is, hogy kimaradsz belőle. nem kell a stressz a kismamiknak :wink: .
Vendég

Monyca, a doki vszínű a gépről tudja, mikor jön egy-egy fájás... nem tudom, milyen gépnek hívják azt, ami azt figyeli, mikor jönnek a méhösszehúzódások, így tudják figyelemmel kísérni, már amennyire én tudom. Az egyik bnőm mesélte, hogy nagyon szuper volt, mert közben maximálisan tudott a levegővételre, a babára koncentrálni az helyett, hogy a fájdalmával lett volna elfoglalva... az első lányát érzéstelenítő nélkül szülte, és azt mondta, sokkal jobb volt a második. Mindegy, majd meglátjuk, mit ajánl az orvos. Azért az nagyon fontos, hogy megbízzunk bennük... biztos vagyok benne, hogy egyik sem akar rosszat nekünk, és mindenki azt fogja nézni, hogy minél egyszerűbben és "kellemesebben" lemenjen az egész. Pláne, ha első gyerek... vagy túl naiv vagyok? :roll:

Zsu, én is ezért vagyok vele egy kicsit dilemmában...

Elkészült a kocsitakaró, már csak díszítenem kell, bár lehet, hogy most nem fogom még. Egyelőre tetszik így is, bár még ki kell vasalnom a széleit. :) Teszek egy képet róla:

Kép

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Húúú...próbálok visszaolvasni:)

Üdv az újaknak!!! :)

Mormota Asszonyság!
Nagyon szép menyasszony voltál :wink: !

Akvárium majd a hálónkban lesz, de halakat csak jövő pénteken veszek bele, mert ma mondta a csajszi a kereskedésben,hogy 1 hetes állóvízbe kell tenni őket...algaevő csiga tök jó ötlet. Köszi Anuk a tippet :D !
Négylábúak: én a mai napig nem bírtam kiheverni a macskám halálát...és a lovamét sem :( ....

Nekem nagy szerencsém van a védőnővel, tök rendes. Szülésznőválasztást az utolsó pillanatra fogom hagyni, mert ha nem fordul be, akkor úgyis felesleges....

Párnát tényleg nem szabad az újszülött feje alá tenni, majd, ha már kezdi emelgetni a fejét, akkor lehet ilyen lapos bébipárnát. A bimbóvédőről azt hallottam, hogy így nem tudja a baba eléggé stimulálni a mellbimbót és lecsökkenhet a tejtermelés. Én csak akkor veszek, ha nagyon muszáj lesz....
A halózsák nekem is szimpibb, mint a takaró, nem tudja lerúgni magáról és azért van benne bőven hely, hogy tudja mozgatni a lábacskáit.

Anuk!
Szerintem semmiképp se fogják hagyni, hogy nagyon elhúzódó legyen a szülésed a baba pedig végig monitoron lesz, azonnal látni fogják, ha kevés neki az oxigén.

Niki!
A First nagyon jó, meg már itt ajánlgattam a zöld krémet is, ha van esetleg olyanod...

Tegnap mi is torkoskodtunk, holnap meg bálba megyünk :oops: ...

Szülés: nincsenek elvárásaim, ahogy lesz, úgy lesz...azért igyekszünk mindent megtenni, ami rajtunk múlik. És papás szülést szeretnénk, jövő héttől járunk majd felkészítőre is.

Heni!
Szép kilátások :( ,remélem ennél már csak jobb jöhet....

Folyt.köv.

KépKép
amadea

hellóbelló!

ime a 23-26 hetes pocalakulás :D mert holnap már a 27.hetet kezdjük :shock:

Kép lililak

és megvettük az álomfürdetőt
http://www.brevi.eu/prodotti-prima-infa ... /aqua.html

ö lenne az , csak tökrózsaszín :oops:

egy kérdés: mi a vélemény a használt légzésfigyelőről, egy ismerősünk felajánlotta Angelcare, bébiörzös, 2 éves, 2 babát használt ?

Kép
Kép
mniki84

Hízás: szerintem én volt itt a főparázó, de rá kellett jönnöm, hogy bizony kellenek azok a kilok....a pocak elég nagy "teher", kell az alátámasztás (popsi, combok)....szóval nyugi, a természet tudja mit csinál...

Szülés alatti érzéstelenítés: meglátjuk megy-e EDA nélkül, ha nagyon szenvedek, inkább kérek, mintsem elfáradjak a végére és ne tudjak nyomni....nálunk lehet kérni nitrogénoxydult is, hát nem tudom....
Amúgy meg fogtok tudni nyomni, mert úgy adagolják, hogy a tolófájásokat már érezzük...

Puszedli!
Vannak kórházak, ahol lehet szülni hipnózisban :D ....

Heni!
Klassz a takaró :D !!!!

KépKép
amadea

Heni, jó bunkó a két kolléganőd a suliban, de ügyes vagy, hogy így kiosztottad őket!
Egyébként tökéletesen igazad van, első osztályban az ember tanárnőt választ, aki egy kicsit tyúkanyó módjára terelgeti a kicsiket. Hiszen ez egy nagyon nagy változás a gyerek életében.
Az öcsémmel 12 év van köztünk. Amikor iskolába ment, anyuék egy erősebb kező tanárnőt választottak. A gyerekek kezdetben jelentkeztek, hogy kakilni kell, pisilni kell - óra közben. A tanárnő erre közölte, hogy őt nem érdekli, kinek mi kell - persze azt nem tette hozzá a kicsiknek, hogy azt kell mondani, hogy ki kell mennem a mosdóba.
Így egyszer csak kaptunk egy telefont, hogy az öcsém betrottyantott. :) Szegény nem tudta visszatartani, de megszólalni sem mert.
Persze ma már jót röhögünk a történeten...de ez sem egy igazi tanárnő!

Én nem tervezek érzéstelenítőt kérni, de ezzel úgy vagyok, mint Zsu a szüléssel: nem tervezem, ha meg mégis, sebaj.
Nekem anyukám mindkettőnket kb. 3 óra alatt szült meg, és mindig azt mondta, hogy neki az utómunkálatok, illetve az aranyér utána jobban fájtak. Így nem is félek.
Egyébként igaz, hogy addigra már tudsz nyomni Amadea, de akit én ismerek és EDÁ-val szült, annak mind nyomták a hasát...nekem ez annyira nem tetszik. Ez rutin? Vagy csak a doki akarja sürgetni?

Monyca, ahogyan írtam feljebb is, mi mindenképpen apás szülést tervezünk. Számomra elképzelhetetlen, hogy a közös gyermekünket ne közösen fogadjuk! Nem is értem azokat a férfiakat, akik nem akarják. Egyszerűen önzőség a részükről!
Egyébként az én férjem fotós, de megpróbálom megbeszélni vele a videózást - majd meglátjuk. De az tuti, hogy csak házi használatra! :)

Zsu, végig ott lehet az apuka, sőt szerintem a vajúdásnál van rá a legnagyobb szükség!

Magdii, szerintem ez a fájdalom nem hasonlítható máshoz, mert célja van. Ha meg nem bírod, tényleg ott az EDA.

Topiktali: Én írtam Magdiinak, hogy én vinnék pl. egy tepsi muffint, meg valami üdítőt. Szerintem ha mindenki hoz valamit, akkor tök jó lenne, mert kóstolgathatnánk egymás cuccait. Ráadásul az tuti, hogy ennyi kismami nem bírja ki órákon keresztül éhen-szomjan!
Írjatok ki mit gondol!!

Heni, nagyon szép a takaró!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Ím a heti tábla.
Bocs, most rohanok, vendégségbe megy az egész család.

Kép
Kép
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára kissmanó 2009.02.27 17:13-kor.

Kép
kissmanó

Noémi!

Nálunk mindenkinek nyomják a hasát, így "segít rá" a doki....nekem se szimpi és veszélyes is lehet....

Topictalira kajcsi jó ötlet....én még nem találtam ki ,mit viszek...valami olyat, ami kibírja a vonatot...szívem szerint kuglófot sütnék....

Niki!
Csini a pocid :wink: !

KépKép
amadea

Szerintem ez olyan baromság. Oké, ha kell a rásegítés, segítsen, de ha nem muszáj. Már nem is tudom ki írta - az is lehet, hogy máshol olvastam - hogy annak a helye baromira fájt utána!
Ráadásul ez a mi dolgunk, nehogy már a pasik ezt is elvegyék.

Nekem tetszik a kuglóf! :)

Nézegettem a táblázatot, Anuk tényleg jó sok helyre kell menned. Egy kérdés: mi az a tehesgondozó? Az lenne a nőgyógyász. Mert látom van külön védőnő is.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Halhó!

Noémi: a Vak Bottyán u- ba járok tornázni- a Móricz Zs. Körtér közelében. Nagyon jó! Jössz Te is?
Ahá. És miért törölték el a szülésznő választást? Mert sok most a baba?
De jó a férjednek! Az én párom úgy ért haza tegnap, mint akit kifacsartak!! És még ma is dolgozik, sőt, holnap félnapozik... :(
Én ugyanígy vagyok a szüléssel kapcsolatban: volt egy betegségem ami miatt nem biztos, hogy simán szülhetek, de a doki megnyugtatott, hogy no para. Tök nagy mázsa gurult le rólam, pedig aztán a szülés biztos nem az a sétagalopp, és egy ismerősöm azt mondta, hogy a másodikat csakis kizárólag császárral akarja megszülni...

Én is a hálózsákra szavazok! Barátnőim gyerekei is simán tudnak benne mozogni, igazi sajtkukacok! :D

Anuk: mijaza pulmonológus…?
Van egy rossz hírem: nem megyünk holnap mégsem felétek, páromat holnapra is beosztották fél napra. :(
Mindenképpen jelzem, hogy mikor megyünk!!

Tabati: voltál ma tornán??

Monyca: hogyhogy rászokhat a baba a bimbóvédőre? Még nem is hallottam erről!
Elocom nem ok, mert szteroidot tartalmaz!! Gyógyszerész barátnőm is azt mondta, hogy terhesség alatt tabu!!
Nálunk is apás szülés lesz, bár először úgy volt hogy nem akar bejönni- én pedig nem erőltettem. Aztán egyszer egy barátnőm rákérdezett, hogy ki fog bemenni velem, és felháborodva mondta párom, hogy hát őőőő, ki más?? :lol:
Áprilisban pedig megyünk szülésfelkészítőre- ez kifejezetten kispapáknak ajánlott- a jógatanárom tartja!

Heni: hehe, jól megadtad a két banyának! :D
Gondolom jóóóól elbeszélgettek, miután elmentél! :P
Egyébként tényleg nagyon fontos a jó tanítónő: a mi osztályunkat úgy elcseszte egy pályakezdő tyúk, hogy a későbbiekben a fél osztály reálból mehetett magántanárhoz… :S
Nagyon szép a takaró!! Tudod mennyit kérnek ezért egy üzletben…? Tök ügyi vagy!

Magdi: mondtad, hogy anno szalvétatechnikáztál, úgyhogy még tuti nem rozsdásodtál be. És van egy csomó mesefigurás szalvéta, egy szép keretben marha jól mutatnak… :)
Megkaptad már a légzésfigyelőt?

Topictalira sütit nem vállalok, de hidegtálat (szenyó, saláta) viszek. :)

Kismanó: köszönjük a táblát! :)

Kép
tökmag79

Kissmanó, ismét nagyon szép lett a tábla, köszönjük.
Szülés: nekem nem nyomták a hasam és a tolásnál már nem is volt semmi baj, mert akkor legalább már láttam a végét. De addig...
Nagyon nehezen és lassan tágultam, nagyon fájt, fájdalomcsillapítót nem kaptam, stb. Pedig én is úgy mentem oda, hogy ezt minden nyavalygós, elkényeztetett pipi kibírja, akkor én "fél lábon" is. Addig nagyon aktívan lovagoltam, azt mondják az is közrejátszott, hogy a gátizmaim nagyon erősek voltak, azért tágultam ilyen nehezen. Mostanra már csak hébe-hóba lovaglás van, úgyhogy ez nem fog bejátszani. Pedig Anyukám engem is megszült 3 óra alatt. Aztán a végén már én is kaptam combba is, meg infúzióba is oxytocint (nem biztos, hogy így kell írni), plusz még fájások alatt kézzel tágítottak (nahát az volt a legszarabb) és mikor azt mondták, hogy nyomhatok, onnan már semmi bajom nem volt. Úgyhogy most el is határoztam, hogy ha nagyon nem bírom, akkor én is benevezek EDA-ra.
Tényleg azt nem tudjátok, nem kell jelezni előre? Merthogy ahhoz aneszteziológus kell, nemde? Vagy az van mindig "kéznél"?
Topictali: Én is vinni fogok valamit, de azt nem ígérem, hogy házikészítésű micsoda lesz. Egész héten dolgozom, jó tudom,hogy mások is, de nekem már tuti nem lesz energiám sütit sütni, úgyhogy ha nektek is megfelel, akkor én valami bolti valamit viszek. :oops:
Tegnap vettem Gerdának egy nagyon cuki csíkos rugit, meg 3db micimackós zoknit. :wink:
poker

Hahóóóóóóóóóóóóóó........... hol vagytok kismamik?
Most, hogy ráérek olvasgatni.
Megvettem a túrógombóchoz a hozzávalókat. Vasárnap nálunk is az lesz az ebéd. Persze, ha sikerül, mert még sose csináltam.
Holnap meg gombapörkölt. Azt hiszem azt is írta valaki egyik nap.
Vasárnap megyünk át a Viktor szüleihez, oda vannak lepakolva a húgának a gyerkőcének a cuccai, meg amiket tőlünk is kaptak anno. Úgyhogy vasárnap megyek válogatni, jövő héten meg a barátnőmhöz, már alig várom, aztán utána kiderül, hogy mit kell még megvennem.
Most olyan vásárlási láz van rajtam. :roll:
Hétfőn-kedden főnök dömping, úgyhogy akkor valószínű nem túl sokat tudok jönni. :( De azért itthon majd pótolok.
poker

Sziasztok!

Topictali!

Én akkor lecsapnék a gyümire, látom azt még senki nem ajánlotta fel, biztos jól jön a sok süti meg szendvics mellé. :wink:

Tökmag!

Voltam igen... :roll: Ti meg csak ketten voltatok (ha voltál) a szőke, vagy a barna? :lol: Mert ha a barna, akkor még nem nagyon láttalak eddig, de próbáltam veled felvenni a szemkontaktust és virítottrajtam a lila gatya is. :lol: Ha meg a szőke, akkor már régebben dumáltunk is, mint ahogy most is váltottunk pár szót. :lol: Mondjuk én is kérdezhettem volna rólad, úgy egyszerűbb lett volna belőni téged. :lol: No, majd legközelebb! :wink:

Monyca!

Az elocom tényleg nem a legjobb, mert szteroidos. Én alapállapotomban sem nagyon szeretem kenni magara, csak ha nagyon gáz az ekcémám, mert az tény, hogy hamar elmúlasztja.

Szülés!

Tudom, hogy itt nálunk divat "kérni" a dokitól a császárt, engem még mindig meglep, hogy sokan ezen gondolkodnak. Mármint aki tudna természetesen is szülni... :shock: Egy külföldi doki ismerősöm teljesen ki volt ezen akadva, és szerintem is gáz, de azért ne kövezzetek meg, ez csak egy magánvélemény.
Úgyhogy akkor nem is meglepő, hogy én természetesen szeretnék szülni, aztán ahogy jön, rábízom magam a dokira és a szülésznőre, akit reményeim szerint sikerül felfogadni. :roll:
Amúgy a császártól kifejezetten félek. Nem magától a műtéttől, hanem ha altatásban csinálják, akkor az altatástól,meg attól, hogy utána nem láthatom rögtön a babót, ha meg máshogy, akkor meg attól, hogy érzem a matatást, meg látom a reakciókat stb. Jó, hogy fájdalmat nem, de a fogorvosnál is amikor húzták a bölcsességfogam, akkor éreztem, hogy rángatták és az nem volt túl jó érzés. Szóval azt nem tudom, hogy lehet e akkor választani az altatás, vagy az ébrenlét között, de ha lehet sem bizos hogy tudnék, bár inkább ébrenlét...

Kép
Kép
tabati

Szép estét :) A reggeli eső után kisütött a napocska. Esti kisregény. Úgy látszik képtelen vagyok rövidet írni. :oops:

Monyca: Nálunk is szóba került az apás szülés, de hát ez amolyan kívánság inkább. Mondjuk Rod a tűt sem bírja, szóval inkább a vajúdási fázisban lesz rá szükségem, ezt jól tudja. Kiváló masszőrnek „tanult” ki mellettem a 4 év alatt. :D

Heni: Nagyon tetszik a kiosztás amit elkövettél ma :D Nem semmi csaj vagy, és maximálisan igazad van. Tök szupi a takaró!

Magdi: Megjött az ágyad? :) Nagyon kivi vagyok. Te milyen színt is kértél? Mi úgy tessék lássék illesztgettük össze a darabokat, mert sajnos nincs olyan csavarhúzónk amilyen kell hozzá. De nagyon szuper így is. Erős, stabil kis jószág, szépen legömbölyített ahol kell. Apukám mondta, hogy el is jönnek a jövő héten, mert le akarja meózni. Neki mindenféle szerszáma van, és ezermester lévén jobban ért hozzá, mint mi. Jaj de úgy várom már, hogy végre én is elkezdhessem a fészekrakást. :D

Noémi: Megyek mint a bolygó hollandi mi? :D Csoda, ha kivagyok mikor hetente kétszer járok orvostól orvosig? Nesze neked boldog babavárás és sok pihenés. Nálunk a terhesgondozó nem egy a nőgyógyásszal. Ott egy baromi goromba debella nő ül, és persze úgy viselkedik a kismamikkal, mintha nehezére esne minden. Az ő dolga, hogy időpontot adjon a különböző vizsgálatokra, levegye az AFP vérvételt, kenetet és egyéb cuccost. Küldi tovább, és hozzá érkeznek vissza az eredmények is, amiért kb 2-3 órát állsz sorba. Beír a kiskönyvbe, és persze közben egyfolytában morog.
Külön van a nőgyógyász, külön a védőnő és külön a nagy UH-k is. Az már más tészta, hogy engem a dokim mindig UH-z is, mert ugye veszélyeztetett vagyok.

Tökmag: Nagyon sajnálom, biztos vártad már a látogatást. :( Nomeg még apucinak is dolgozni kell. Persze, majd megbeszéljük, mikor lesz alkalmas. Ja pulmonológus a tüdőgyógyász. Bocsi :oops: néha megfeledkezek magamról.

Érzéstelenítés: mivel fogalmam sincs mi lesz velem, a császár biztos érzéstelenítővel lesz, mert ugye nem vagyok altatható. Nomeg nem is akarom, hogy kiüssenek és ne lássam kis maszatos, véres, gyűrött képű, ordító szépségemet. :D Legszívesebben magam mellett tartanám, de sajnos nem lehet. Kicsit tartok ettől az ügyeletes orvosnál szülünk témától. Irigylem azokat, akik a saját dokijuknál szülhetnek. Sokkal figyelmesebb, felkészültebb, ismeri a betegét. A csomó gyógyszerallergiám miatt ki tudja mit nyomnak belém és hogy reagálok rá.

Mint írtam ma nagyon szép nap volt. El is döntöttem, hogy lóf… a védőnő seggébe, már másfél hónapja hiteget, hogy jön jön, aztán mégsem. A tesóm előbb bejött (éjszakára ment dolgozni), elmentünk a könyvtárba. Húúú de jó volt, mindig Rod hozta vitte a könyveimet mostanában. Egy csomó babaruha szabásmintát sikerült összeturiznom. Elküldtem haza, megvan a varrógép :D Apukám telefonált, hogy kifosztottak egy rövidáru boltot, és 100% pamut, és frottír, és flanel anyagokat szereztek be, mert Emmának olyan kisrucikat varrnak hogy csak na. :D El tudom képzelni. Mikor otthon voltam, és anyuval varrtuk az ágyneműket stb, akkor is ott sertepertélt egyfolytában. Még baldahin is lesz! Eszméletlen drága megvéve és úgy gondoltam csak csicsamicsa, de szívem szerint vágytam rá. Apu azt mondta, hogy megfogja csinálni, mert megnézte milyen, és hogyan kell.
(Ugye nekem apukám felújítja a mi babaágyunkat, így utazóágy nem lesz. Továbbá előkotorta már a járókánkat is. Annó szuper volt, mert összecsukható fa, de most több magasságba emelhető lesz, új alját csinál betéttel, és görgőket szerel rá. Azt hiszem úgy 20-25 ezret megint spórolunk ha ezt nem kell megvenni. :D )

Na szóval könyvtár után meg randiztam azurammal. :D Elmentünk cukrászdába, és 6 hónap után végre én is ettem édességet. Gesztenyés alagút :D Igaz utána kicsit émelyegtem le van tudva a következő 4 hónap édességbevitel. Hazasétáltunk, jaj de nagyon romantikus volt. Azt hiszem ha lesz kedve hozzá egy kis összebújást is betervezek, remélem Emma jó kislány lesz, nem zavargolódik be.
Vendég

Nekem a legjobb barátnőmnek két gyerkőce van, az első faros volt, úgyhogy muszáj volt császárral szülnie, a másodikat már természetes úton sikerült. Ő nagyon megszenvedte a császárt, azt mondja nagyon fájt a sebe, be is gyulladt neki és még néha most is fáj, ha valami nehezebbet emel, időjárásváltozás stb. (7 éves a gyermek) A természetes szülést meg bármikor bevállalná újra. Szóval neki nagyon rossz élmény volt.
Én a császárról nem tudok nyilatkozni, de az mondjuk valószínű, hogy egy ilyen hasi seb normál esetben is lassabban gyógyul, mint egy gátseb.
poker

Sziasztok Kismamik!

Hát volt reggel vérvétel, előttem 5en voltak negyed óra hosszat, mert a nővérnéni állandóan dumált vkivel. Nekem meg belenyomta a tűt oda, ahova tegnap is szúrták, pedig jól látszott a helye, majd csodálkozott, miért nem jön a vér. Szerencsére nagy nehezen beindult, de délelőtt sokáig borogattam, még most sem ok. Anuk, gondoltam Rád, h neked milyen rossz lehet a sok szurkálás-ehhez képest én egyáltalán nem panaszkodok!

Mormota: nagyon szépek vagytok azon a képen! Annyira látszik, milyen szeretettel nézel a férjedre!

Új kismamikat Isten hozta!

Noémi: a Gynaceáról (ugye így írják) én is hallottam, hogy jó. Mármint ha ez az az injekciós kúra. Áron nem amiatt sikeredett végül? A háziorvosom mondta, hogy az ő lányának emiatt jöttek össze a bébik. Amúgy kenet még nem volt nekem sem, csak szeptember elején a rákszűréssel.

kutyák: egyetértek pokerrel és ékesanyuval. Csak a beteg lelkű kutya támad. Persze idegen kutyával én sem hagynám ott, és a sajáttal is meg kell tanulni együttélnie. Én attól tartok, h nehogy fellökje a kocsit, mert túl érdeklődő. EGy komondorunk van egyébként, 2 éves, de még nem komolyodott meg. Meg akarunk hozni mellé egy kiskutyát, mindig 2 kutya volt itt, és nagyon kell Sajókának most, mert állandóan meg akar szökdösni. A társaság pedig lekötné. Szóval eleinte mi sem hagyjuk egyedül, aztán meglátjuk.

Toxoplazma: azért kell 2 havonta, mert fogékony vagyok rá.

Anuk: kutyád története engem is meghatott, biztos nagyon hiányol téged. De tényleg jobb, h Rodot választottad! :lol: Szerintem beszéld meg a pulmunológussal, hogy milyen tüneteid vannak, és biztos meg fogja mondani, hogy mit javasol. Én is szeretnék természetesen szülni, úgyhogy elhiszem, hogy vágysz rá, de tényleg Emma és a te egészséged a legfontosabb! Viszont hogyhogy nem tudsz aaz orvosodnál szülni??

apás szülés: mi is így tervezzük. Remélem, lesz vmi felkészítés, mert anélkül gáz lenne a szülés. Remélem, hétfőn a dokim meg tudja mondani!

Na, léptem mára! Holnap megyek Bp-re jó lesz végretalálkozni egy-két barátnővel is, meg legalább az erasmussal is elszámolok a TO-n. Előre rettegek már, hogy miket kell teljesítenem az elmeradt vizsgákkal+köv. félévvel, mert tuti az összes tanár mérges lesz rám a "kivételezés" miatt. De sajnos a biztosítás miatt muszáj nappalin maradnom, ami meg ugye nehezen kivitelezhető 200 km-ről...

Szép hétvégét!
Csillagtáncos

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Szép estét Mindenkinek!

Összeírom, hogy ki mit hoz a talira, és beírom. De nehogy nagy mennyiséget cipeljetek, egyrészt nem is szabad ugye :) másrészt azért fogyjon is el minden :)

Anuk: nekünk is cseresznye színű a gyerekágy :) Még csak az egyik csomagot bontottuk meg, hogy lássuk, tényleg jó színt hoztak-e. Plusz innen rendeltük meg az etető széket is, ami persze még nem aktuális, de megtetszett, árban is nagyon jó, így ezt is kértük, legalább nem kell kétszer szállítást fizetni. Hihetetlen aranyos egyébként, narancssárgára kértük a fa színezését, az ülőrész huzata pedig kék és narancssárga nyuszik vannak rajta. Egyébként nálunk is Apukám az ezermester, ő fog segíteni az összerakásban is :)

Tökmag: biztos kéne gyakorolni, mielőtt élesben csinálnám a mesefigurás dolgokat... de tényleg szép és egyedi lenne, úgyhogy ha lesz rá időm, elmegyek és veszek hozzávalókat :lol: A légzésfigyelőt már megkaptam, még a munkahelyen várja, hogy hazahozzam. A peluskuka is megvan :) Kollégák meg nem értették, minek peluskuka külön, miért nem jó nekem a rendes kukába dobni a pelenkát :D De ha már adták hozzá ajándékba, azért örülök, hogy ez is lesz :)

Heni, nagyon tetszik a takaró, amit készítettél! Hihetetlen jó kézügyességed van, tök jó, hogy ennyi mindent saját kezüleg el tudsz készíteni Beninek :)
magdii

Topictali

Noémi: muffin + üditő
Amadea: kuglóf
Poker: bolti valami :)
Tabati: gyümölcs
Tökmag: hidegtál
magdii

Tabati: banyeeek, én is jó kuka vagyok (nem szoktam ilyen lenni!!), de megilletődtem, mikor két csaj is hasonló gatyóban jött öltözni! Pedig én is próbáltam felvenni a szemkontatkust! :D
Én vagyok a (mogorva) barna. :lol:
Morc voltam, mert nagyon kimelegedtem mire beértem és azt nem szeretem.
Te mentél el utoljára, ugyi?
Na mindegy, akkor jövőhéten talizunk! Megint csak pénteken jössz? Szerdán lesz az ingyen relax, nem tudsz elmenni rá? Itt laksz a XI- ben?

Anuk: én is nagyon sajnálom, de tuti hogy még szülés előtt megkapod az Emmás felsőt. :)
Délután már szabad lesz a Drágaság, de így nem lenne sok értelme a látogatásnak mert vasárnap megint meló… :S
Anuk ne idegeskedj az ügyeletes doki miatt! Én eddig több olyan sztorit hallottam, hogy az ügyeletes doki normálisabb volt, mint a fogadott orvos! Úgyhogy no para. 8)
És azt sem mondanám, hogy a fogadott doki ismeri a pácienst… tisztelet a kivételnek, de nem hiszem hogy a legtöbb emléxik ki jár hozzá...
Iszonyatosan aranyosak a szüleid, nagyon várják már ezt az unokát!! :D
Hogy bírtad a sétát pisilés nélkül a romantikus sétát?? Én már nem tudok úgy kimozdulni, hogy ne legyen a közelben egy pláza vagy Meki. :D

Magdi: képzeld, eddig tök örültem, hogy van peluskukám is, de mikor hazahoztuk elbizonytalanodtam, hogy kell ez nekem?? Több napig tároljam benne a sz..os pelust? És hol? A gyerekszobában tuti nem, a konyhai kuka mellett sem, fürdő is kilőve, úgyhogy talán marad a spejz. :P

Kép
tökmag79

Tökmag!

:lol: :lol: Én is kuka voltam, mert te voltál a gyanús nagyon, mintha láttam is volna rajtad a megakadást, amikor kijöttünk. :lol: Igen a másik lány is talán lilában volt, bár határeset, azért bámultalak annyira, de nem tudtam hogy hozzam szóba a témát, főleg, hogy te jöttél elsőnek és miért pont az első lányra csapjak le. :lol: De most akkor már megjegyeztelek. Amúgy én voltam igen, az utolsó, aki ott nyomorgott két szekrényajtó között! :lol:

Szerdánként nem tudok menni, mert dolgozom. Elég messze lakom, de nekem a péntek az szabadnap meg még a délelőttök, mert én délutános vagyok mindig. A közelben meg nem találtam délelőtti tornát, így maradt a péntek amit meg csak itt találtam. De nem gáz, mert párom közel dolgozik és pénteken korán végez, így mindig utána hozzá megyek, ott dumcsizok egy picit még a kolléganőivel :lol: aztán vagy hazajövünk vagy kitalálunk valami programot.

Peluskuka!

Annak nem az a lényege, hogy nem ereszti ki a szagokat? Mert akkor nyugodtan rakhatod a pelenkázó mellé, és ha van egy kis időd, meg már összegyűlt egy pár akkor kiüríted. Én úgy tervezem, hogy a kakisat rögtön viszem a kerti kukába, de lehet, hogy ha altatás előtt teszem tisztába, akkor még elaltatom aztán utána. Mindenesetre nem hagynám ott szaglani :lol: , mert nekünk nem lesz ilyen kukánk.

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!!!

tökmag
Ezt ugy értem,h nekem azt mondták "nagyokosok",hogyha a gyereket bimbóvédővel szopiztatom,akkor nem fogja elfogadni a cicit nélküle.Mert hát ugye a bvédő nagyobb ,és teljesen más mint a cici.Pont ezért nagyon sokan ellene vannak,de ez hülyeség.Dodo sem szokott rá,ugyanugy szopizott nélküle is mint vele.

Elocomról én nem hallottam,h szteroidos :? A dokinéni ezt irta fel a gyereknek és secc-perc alatt levitte neki.Elötte is irt vmi kenőcsöt,de az semmit nem használt.Én ismerek olyan kismamit,akinek szintén felirta a doki,és neki sem mondta,h nem szabadna.Hmmmm........na ennek hétfőn utánajárok,ugyis védőnő és doki járat lesz.

Láttam,h irtátok a szülésnél,h ráfekszik a doki a hasra.Hát ez nálam is megvolt.Préselte ki a gyereket.Persze sajogtak a bordáim utána :roll:

Faros szülésről annyit,h egy másik forumon van egy kismama,5. gyerekét várja,asszem a 2. vagy 3. gyerek faros volt,és term. úton szülte meg :shock: Ő szerencsés alkat mert könnyen szül :o
De volt olyan császáros,akinek begyulladt a sebe,és alig akart meggyogyulni.Ráadásul a váladékot saját magának kellett kinyomkodnia :shock: Ugyh ezért is irtam,h mind2 szülési módnak megvan a hátránya és előnye.

Látom itt is folyik pocak tali szervezés.Pár hete én is szerveztem falván,és állati jó volt.Bár mi csak mc-be mentünk meg Westendbe dumálni,de jó pár szem megakadt rajtunk.Egy tucat pocak végigsétált az utcán :D
Ti hova szervezitek?

Kép

Kép
monyca

Jó reggelt Lányok!

Képzeljétek, ma valahogy úgy feküdt Áron, hogy egyszerűen nem tudtam a bal oldalamra feküdni, mert nyomott. Így egész éjszaka jobb oldalon voltam - de persze így elzsibbadtam!
Egy kérdés: Képzeljétek most megnéztem és Áront a lehető legjobb esetben is 1 héttel írják nagyobbnak a koránál, de van olyan hely, ahol többnek. Eszembe jutott, hogy mivel én nem nagyon bírok tejterméket enni, ezért minden este iszom egy Calcium Sandoz pezsgőtablettát. A dokim is ajánlotta, azt mondta, hogy akár kettőt is lehet. Ennek ellenére a körmeim ripityára törnek...de nem lehet, hogy ettől nagy Áron? Tegnap este nem ittam, de így a zsibbadás még rosszabb volt. Van valakinek ötlete?

Tökmag, köszi meggondolom a tornát! Tök jó lenne találkozni veled és Tabatival is, csak sajna én dolgozom (III: kerület) és a XI-be átmenni kocsival legalább fél óra. Plusz a torna, szóval nekem ez talán úgy jöhet össze - áprilistól, hogy munkaidő elején vagy végén. De majd a topiktalin beszéljünk róla!
A cikkben azt írták, hogy az éves születésszám 3000 körül van, és ekkora személyzettel nem tudják megoldani a szülésznő választást. (gondolom ha elhúzódik a szülés, a szülésznőnek le kellene adnia a műszakát, de nincs pótember)

Poker, kórháza válogatja, hogy szólni kell-e az EDA miatt. Szerintem mindenképpen beszélj az orvosoddal. A MÁV-ban (és úgy tudom a SOTE-n és a Péterffyben is) folyamatos aneszteziológia van, így bármikor lehet.

Anuk ez a terhesgondozó nem lehet valami kellemes - ráadásul szerintem tök felesleges, mert máshol ugyan ezt csinálja a védőnő is - időpontra, várakozás nélkül!
A mostani kismama magazinban vannak szabásminták, illetve ingyenesen elkérhetők. Ha gondolod elkérem neked: van benne egy kislány tunika, egy hozzá való édes nadrág + kismama ruhák is! Ha kell, írd meg priviben a nevedet, címedet, és a kupont azokkal küldöm vissza, így már neked postázzák!

Csillagtáncos, igen a Gynevacot kaptuk meg. Igazából nálunk ezt semmi sem indokolta, nem volt hüvelygyulladásom, sem fertőzéseim. Viszont nyáron a helyettesítő orvos megemlítette, hogy a gyártó szerint a lezáródásokra is jó lehet. Erre felcsillant a szemem, mert nekem az egyik petevezetékem el van záródva. Persze hozzátette, hogy a meddőségi specialisták nem lelkesednek ezért a készítményért, mert nincs kimutatható hatása. Megkérdeztem, hogy árthat - e, azt mondta, hogy nem, így kértem. Mindketten megkaptuk Viktorral az 5 injekcióból álló kúrát, mert a gyártó holnapja szerint, meddőségi kezelés esetén így hatásosabb.
Augusztus elején kezdtük a kórát - 2 hetente kellett beadatni az injekciót. Emlékszem, hogy augusztus 28-án folytak a könnyeim, miközben adták be az injekciót - akkor jött meg (azt akkor még nem tudtam, hogy útóljára) Az asszisztensnő nyugtatott, hogy új hónap új esély. Folytattuk a meddőségi kezelést, de hiába az injekciók, sajnos csak az elzáródott oldalamon érett meg a petém, így a doki szerint nem volt értelme az újabb (sorban az harmadik inszeminációnak) Ezek után én voltam a legjobban meglepve, mikor nem jött meg - mostmár tudjuk miért! :) :)
Kiderült, hogy Áron abból a rossz oldalon érett petéből van. Van néha - nagyon ritkán, hogy átvándorol a pete és a jó petevezetéken vándorol le a méhig...vagy az is lehet, hogy a Gynevac feloldotta az elzáródást...ezt nem tudom. Mindenesetre megérte nagyon! :) :)

Bocsi, hogy ennyit írtam erről - de így utólag olyan jól esett. Tegnap volt a Spektrumon egy műsor 3 meddő párról, a végére persze sikerült nekik a bébi, és megint megállapítottam, hogy mindegy milyen út vezet el idáig a lényeg a CÉL.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Szerintem a farosokat csak most nem engedik szülni, mert magasabb a kockázat. Hozzáteszem, hogy anyukám mindkettőnket - ahogy már írtam is - kb. 3 óra alatt szült meg. Mindketten farosak voltunk.

Bimbóvédőt beszereztem, mert pl. anyukámnak kisebesedett a melle, és gondoltam ha nekem is lesz ilyen, jó hogy kéznél lesz. Teszveszeltem 700 Ft-ért (eredeti ára 2000 Ft), de teljesen originált, nincs kibontva. Így én sem bontottam ki, majd ha kell, ha meg nem, továbbadom.
Egyébként azt hallottam, hogy a nem megfelelő technika miatt sebesedik ki.
A jűliusban szülő barátnőm mesélte, hogy neki az első babánál nagyon jól megmutatták a kórházban. Mondtam is neki, hogy ha nekem nem fogják, akkor majd ugrasztom, hogy segítsen!

Tökmag a kuka szagtalanul zár, pont ez a lényege. Szóval szerintem azt nyugodtan lehet a pelenkázó mellé. Alapból én sem akartam, de az ikres barátnőm most vette meg a légzésfigyelőket, és +1000 Ft-ért kapott hozzá kukát kb. 1 havi zacskó adaggal.
Ennyiért valószínű én is elhozom!

Monyca, a topiktali Magdiinál lesz. Március 13-án pénteken. Aki tud, az jön, tehát sajnos nem lesz teljes a létszám. Mindenki hoz valamit alapon megyünk.
Ha szeretnél jönni, Magdii megírja neked a címet priviben!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Jó reggelt!
Nagyon frissek voltatok. :wink:
Csillag még olvasni is rossz volt a vérvételedet. Kirázott a hideg, remélem azóta már szebb a helye.
Noémi, valószínű az lesz, hogy legközelebb megkérdezem ezt az EDA dolgot, bár lehet, hogy még azt fogja mondani a dokim, hogy ráér. Meg nekünk kell majd intézni apasági nyilatkozatot is, már alig emlékszem arra is, hogy hogy kell, de most azt is megkérdezem.
Zsibbadásra sajna nincs 5letem. Kálciummal kapcsolatban, ez csak felmerült bennem, hogy nem tudom mennyi egy ilyen pezsgőtablettának a CA tartalma, de nem lehet, hogy ez kevés? Múltkor láttam a gyógyszertárba tablettát is, végülis nem kérdeztem meg, de lehet, hogy legközelebb megteszem, mert ugyan én iszom tejterméket, de az előző terhességem után 3 fogamat kellett tömni, ha lehet ezt most elkerülném. Majd ha megtudok valami okosat, akkor szólok.
Toxoplazmát meg mindenkinek két havonta kell nézni, akinek negatív volt az eredménye. Sajna nekem is, pedig én annyit állatoztam össze-vissza, hogy biztos voltam benne, hogy már túl vagyok rajta. :roll:
poker

Jó reggelt!

Jöttem Ácicát felköszönteni, aztán megyek is, apát már egy órája nyüstölöm, hogy induljunk el boltba, fáj a fejem:(, majd visszaolvasok később.

Ácica: Nagyon boldog szülinapot!!!

Kép
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?