Új privát üzeneted érkezett!

Tabati az én férjemnek is ez volt kezdetben a véleménye a 4D-ről. Aztán mikor elmentünk és megláttuk ki lakik a pocakomban teljesen odáig voltunk! Igaz, hogy a képeken - főleg korán gyakran tűnik ufónak, de amikor ott vagy, és a kép folyamatos, egyáltalán nem!
Egyébként még így sem könnyű a nemét megtudni, bár Murphy, hogy aki nem akarja megtudni, ott lenne tök egyértelmű!

Magdii, jó vásárlást délutánra! Én nagyon élvezem az új nadrágomat, és az új felsőket (ma a 2. van rajtam :) )

KépKép
KépKép
kfnoémi

Na ezekért Rod meg fog ölni engem!
De akkor is megveszem, még ha ellene vagyok is a rózsaszínbe öltöztetésnek. Majd ha látja a lányán más lesz a véleménye remélem :) Főleg, ha a kis fruska még vigyorog is neki!

Kép Kép
Vendég

Sziasztok!

Heni: örülök, hogy jobban vagy!

Nekem is ma csak egyszer fájt a hasam, és sztem biztos, hogy a fizikai terhelés nem tetszik neki.
de azért bemegyek holnap a dokimhoz, nézzen meg.

Anuk: ezek annyira tündériek!

Tabati: nekünk is ufos, és nekem sem nagyon tetszik, szóval várok születésig. Majd nézegetem eleget ha kinn lesz! Ez a bő 3 hónap már eltelik!
Vendég

Angi: gyere bátran!

Tökmag: melltartó az fontos, én is utálom, de a sportmelltartó az bejött az elején, most meg szoptatós, mintha rajtam sem lenne:).
Vendég

ja, a jégkrém: elfogyott :cry: , sztem vennem kellene belőle vagy 5 dobozzal :lol: .

Pisztácia! jajj de rég ettem! mármint fagyit.
Vendég

Anuk nagyon édesek a rucik!

Én most ebédeltem...remélem lassan vége ennek a mai napnak is!
Most olvasgattam a Pneumoccocus oltásról. Tök jó, hogy van ilyen!

Tökmag mindenképp írd meg a gyogyó nevét!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Anuk, nagyon édes rucikat néztél. :) Sztem is odáig lesz Rod, meg vissza, ha a pici lányán ezeket a cuccokat látja majd... :)
Köszönöm, hogy aggódtok értem... a rokonok holnap mennek, de ma az esztergomi élményfürdőben vannak, így ma nem kell "ugrálnom". Egy kis pihi így van. Bár délután temetésre kell vinnem anyut, de az nem nagy durranás. Viszont határozottan jól vagyok, már csak néha icipiciket görcsölök. Azért Puszedli, kíváncsi leszek, mit mond az orvos, ha látott... Feltétlenül írd majd meg!

Heni

Kép
szheni

Puszedli!

Igen, azt nem akartam írni, de ha már te így leírtad...hogy két ismerősömnek is csalódás volt a 4d. Egyik ufó, másik meg totál háttal volt és nem kelt fel semmire, úgyhogy egy szép gerincvonal látszódott....legalább, bár annyi pénzért nem ezt várja az ember. Persze akinek szerencséje van tuti megéri, meg aki totál rá van kattanva, de nekem nem fontos annyira. Ha valami gáz lett volna genetikailag, akkor tuti elmentem volna, mert hátha 4d-n jobban látszik, de így nem fontos.

Anuk!

nekem főleg a magyar feliratos tetszik. :wink: Az olyan egyedi, mert angolból sok ilyen van.

Fagyi!

Azt én is kívánom nagyon, lehet, hogy ki is ugrom venni amikor apa elé megyek az állomásra. :D

Melltartó!

gyógytornász is azt mondta nekem, hogy kell használni otthonra is a melltartót... :roll: Én sem örülök neki, de míg dolgozom mindegy, mert akkor úgyis sokat van rajtam, most hogy itthon vagyok pl. nincs. De az nem baj szerintem ha néha elhagyjuk, de azért általában hordani kell, hogy ne ereszkedjen meg a mell.

Kép
Kép
tabati

Köszi lányok :) Mondjuk én még nem láttam feliratos kisrucikat, de nem is járok bababoltba. Nekem ez újdonság :D

Mellek
Hát én lecsúsztam arról, hogy ne ereszkedjenek meg. Eleve nagyok voltak, aztán hirtelen felugrottak 95F-re és ez már sok. Lemértem őket egyik nap a konyhai mérlegen. :oops: (Vigyáztam nehogy a mellkasommal is rátehénkedjek) S darabonként 80 dekák. Itthon is hordok melltartót, bár estére már fáj, meg szorít, meg húz meg minden. Ha már ilyenek csak lesz bennük elég tejci is. :)

Azuram meg lelkesen keni rám a kakaóvajas krémet :D így is csíkozódok, de nagyon toleráns, azt mondja, hogy ez vele jár, meg különben is a mi babánk. Tegnap este is valahogy elérzékenyültem, a karjaim még mindig lilák és érzémkenyek. Azzal biztatott, hogy már túl vagyunk a felén, lassan visszafelé számolunk. De azt is megmondta, ha nem egyeztünk volna meg, hogy csak egy baba lesz, akkor sem engedné, hogy mégegyszer kitegyem magam ennek az egész procedúrának.

Szégyellem, de én nagyon nehezen viselem a várandósságot. Persze néha zsongok, hogy de jó, meg milyen édi amikor látom, meg jólesik amikor mocorog. Viszont nem érzem azt, hogy mint kismama a fellegekben kéne járnom. Az biztos, hogy én senkit nem fogok ámítani, hogy milyen jó terhesnek lenni :D (Az alattunk levő csaj hihetetlen, mintha nem is tudom hol élne úgy röpköd, 4 hét van neki vissza szülésig)
Vendég

Anuk!

Az hogy mennyi teje van valakinek nem függ attól, hogy kinek mekkora a melle. Persze neked lesz elég, csak azért írtam, nehogy valaki aki kismellű azt higgye, hogy akkor neki nem lesz. Attól még ő is lehet tejcsárda. :lol:

Várandósság viselése!

Azért azt se felejtsük el, hogy te eleve több betegséggel indítottál, sőt, doki is mondta neked, hogy nem ajánlatos babut vállalnod, stb. Szóval nem kéne magadat egészséges nőkkel összehasonlítanod. Én speciel lehet, hogy alapból nem viselném a problémáidat, nemhogy babásan. :roll: Úgyhogy magadhoz képest teljesen jól bírod! :wink:

Kép
Kép
tabati

Hát Anuk, nem irigyellek - kisebb mellel sokkal kényelmesebb az biztos! bár az igaz,hogy én mindig nagyobbat akartam, de én el is dönöttem, hogy majd a szoptatás után megcsináltatom (persze nem most Áron után, mivel több babát tervezünk)

Szerintem terhesség típusa válogatja, hogy ki hogy bírja.
Én például nagyon jól! Nekem az egyetlen egy hátulütője a parázás, de én ezt a hosszú várakozásnak tudom be. Egyébként én is tök jól viselem - persze azért pár dolgon változtatni kellett...

Az egyik barátnőm is elég rosszul viselte most a 2. terhességét - de ő eredetileg is két gyereket tervezett. Én erre azt mondtam neki, hogy ha meglesz a baba, ez az egész megszépül, és ha akarna még egy gyereket, úgysem ez a pár kevésbé kellemes hónap állna az útjába!

Tabati, szerintem elég gáz az a 4D-s hely, ahol csak hátulról csináltak képet a gyerekről. Én azt ki sem fizettem volna. A 4Dben többek között ez is jó - ha nem megy, legfeljebb visszahívnak egy következő időpontba!
Van itt egy fórum - 4D képek héttel együtt - múltkor nézegettem - én teljesen el vagyok ájulva sok képtől! :)

Heni, akkor visszaszámolod az órákat! Kitartás!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Hello csajok!

Heni, Puszedli, örülök, hogy jobban vagytok!

Anuk, cukik a pólók!

Úgy írnék nektek, de nincs mit. Takarítgatok, gyerekezek, palacsintát sütökma mindkét fiamnak itt van 1-1 barátja, így nem nekem kell szórakoztatni őket. És amikor hazamennek, annyira jó lesz a csönd :)

Holnap drukkoljatok, hozzák a teszveszen lőtt hordozónkat, és nagyon izgulok, hogy beférjen a 2 ülés közé! Előre nem rakok gyereket, a nagyot nem vagyok hajlandó csak magasítóval szállítani, ragaszkodok a rendes ülésekhez, szóval be kell férnie a hordozónak!

Szép napot, ma valahogy keveset írtok!

Benta

Kép
benta

Anuk, az érzéseid természetesek, nincs rajta mit szégyenleni!

Én fizikailag tök jól vagyok, élem az eddigi életem, de nem szeretek terhes lenni, hű de nehéz ezt leírni. Nem tudom irányítani a dolgokat, hanem kívülálló vagyok, csak megtörténnek, szépen lassan. Ha már kint lesz, tudom befolyásolni a dolgokat. És utálom az orvosokat, az egészségügyet, most meg ugye találkozunk velük eleget.

Benta

Kép
benta

Benta!

minden elismerésem, hogy így vaktában meg merted venni a hordozót! :shock: Mi mózest kerestünk a babakocsiba, és ezerszer lemértük, meg nézelődünk, és még így is azon filózom, hogy valahogy le kéne meccselni (majd ha megtaláljuk a megfelelőt), mint Heni a babakocsit, hogy elvisszük a kocsit és belepróbáljuk. S ha nem megfelelő akkor nem vesszük meg.

(persze az más kérdés, hogy most már lehet, hogy lemondunk mégis a mózesről, de még elég bizonytalanok vagyunk :oops: :roll: )

Kép
Kép
tabati

Köszi Tabati :) Mindig azzal vigasztalom magam, hogy Emma jönni akar hozzánk nagyon, mert eddig nem volt komolyabb probléma. Anyu meg csak kiheveri a fájdalmait/fáradalmait :D

Hát én is úgy vagyok vele, hogy merész dolog látatlanba vásárolni babakocsit-hordozót. Mondjuk jót is ki lehet fogni (hisz én is egy csomó mindent így vettem meg) mint például Ékesanyu babakocsiját :D Ilyent szerettem volna, csak nagyon drága a mi keretünkhöz. Azt hiszem még sokszor megemlegetem.

Hordozót nem tudom, hogy vegyünk-e egyáltalán. Vagy toloncoljuk, vagy ha buszozunk babaerszény. Olyan gyorsan nő, és ahogy apuékat ismerem inkább ők jönnek, csakhogy a picit ne kelljen autóztatni. Úgy érzem évi 3-4 alkalom miatt nem érdemes. Tényleg azt lehet kölcsönözni? :D
Vendég

[quote="tabati"]
írta:
tabati
(persze az más kérdés, hogy most már lehet, hogy lemondunk mégis a mózesről, de még elég bizonytalanok vagyunk :oops: :roll: )

Ha nem ragaszkodtok az újhoz, és tudjátok a kocsitok belső méreteit nagyon szépeket lehet találni a teszveszen is. Még olyanok is vannak amik talán 1*2* voltak használva. Méreteket meg szoktak írni.

http://www.teszvesz.hu/item561337529_mi ... obban.html
http://www.teszvesz.hu/item562177889_mo ... _gold.html
http://www.teszvesz.hu/item559541856_mo ... sznos.html
pár példa ha megengeded. :)
Vendég

köszi Anuk, de már néztem én is, meg a vaterán is. Az a baj, hogy alig van a "mi" méretünkben. Elég rövid a babakocsi, főleg hosszabb mózesek vannak. De azért még majd nézelődök, hátha véletlen megtalálom a megfelelőt. :wink: (újat semmiképp nem akartunk venni, nekünk sem fér most bele a keretbe :oops: )

Autós hordozónk nekünk sem lesz, mert nem vezet senki nálunk, kocsink sincs. Apu meg most anában fogja eladni az övét, mert ők sem használják ki. Úgyhogy esetleg a kórházból hazafelé kell majd, ha valaki ismerőst megkérünk, hogy hozzon minket el, de már kaptam egy felajánlást, hogy kölcsön kapunk akkorra egy hordozót. Amúgy lehet bérelni is (az más kérdés, hogy mennyiért, én is csak most hallottam, hogy van ilyen lehetőség, de nem jártam utána, hogy hol, meg mennyiért. Viszont sejtem, hogy akkor már jobban megéri megvenni egyet használtan... , de csak tippelek, nem biztos)

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Heni!Örülök,hogy jobban vagy!

Angi!Üdv!Igen,mi is Csepelen lakunk.Elköltözünk,de csak ide Csepel-Lakihegy határára,kb április végén-május elején!Jobbulást a kislányodnak,Ékes is most jutott túl egy betegségen!

Én tegnap voltam a terheléses cukor-vizsgálaton.Nem jó ízű az a lé,de szerintem igazából a rossz az,hogy ott kell ülni 2 órát egy helyben.Semmit nem utálok jobban,mint várni... :evil:

Én szeretek terhes lenni,csak orvoshoz ne kéne járni...Utálom,ha idegen emberek fogdosnak,kérdezgetnek és még ha várni is kell...!Ja,és igen.Én még az újra rám rakódott súlyfelesleget viselem nehezen,bár nem fogytam vissza teljesen Ékes után,de most majd tervezem.És az edzés hiányzik,bár versenyezni soha többé nem fogok valószínűleg...
Egyébként szerintem is alkati kérdés,kit mi hogy visel.Engem lelkileg sokkal több dolog megvisel,még olyan is,amit más észre sem vesz.

Anuk!Milyen babaerszényetek van?

Kép

Kép
ékes+tesó

Nekem csak az a bajom a babaerszénnyel, hogy féloldalas...nem fájdul meg attól az ember háta? :?

Kép
Kép
tabati

Köszi Lányok! :)
Anuk,
nagyon csinik a pólók. És tényleg ennyi problémával azért nem lehet egyszerű Neked. De már csak pár hónap és megszületik a bébitek!
Noémi,
én most adattam be 3 éves korában a Prevenart Lidinek (Pneumo ellenit).
Tökmag,
szerintem is kell a melltartó.
Heni, Puszedli,
pihenjetek!!!

Kismamtorna: én jártam anno 3éve az SZTK-ba, de most rohangálok eleget a lányommal, illetve Rubint Réka DVD-re szoktam tornázni. A hangját leveszem, mert a nyávogását nem bírom, de egyébként ok.
Babakocsi: Valaki vett Quinny Buzzt, ugye? Megvette a mózest is hozzá? Én most ezzel szemezek. A lányommal PP Veneziank volt.

angi79

Anuk, Tabati: Lehet hordozót kölcsönözni. Itt egy link, de ez bp-i. Nem vészes, mert napi 350 Ft a díj, igaz 10 000 Ft kauciót le kell tenni, de ezt visszakapja az ember lánya.
A baj az, hogy ez bp-i, és ahpgy írjátok eltérőek az árak. Pl. Anuktól tudom, hogy náluk 3000/hó a mérleg kölcsönzés, ami horror, itt bárhol találni 1800-ért. Azért itt a link, lehet, hogy szállítanak is - bár tuti nem 1-1 napért:

http://www.minimano.hu/kolcsonzes/12/br ... lhato.html

Egyébként a teszveszen is lehet venni már 2-3 ezer forintért, csak arra figyeljetek, hogy a 2009. jan. 1-től érvényes szabványnak megfeleljen. Mert ha nem akkor a rendőr büntet!

Angi, igen én vettem quinny buzzt. Nekünk megvan hozzá a mózes is, másképp nem is használható újszülött korban, mivel a sport része nem dönthető le 180 fokban, ahhoz már muszáj ülnie a kicsinek. Ha gondolod tudok róla képet feltenni, nagyon szép. A belseje nagyon puha, és minden része mosható! (én ha bébi lennék szívesen feküdnék bele :) )

KépKép
KépKép
kfnoémi

Tabati, azért van eszem :) Előtte elmentünk a Brendonba és belepróbáltuk a kocsiba a hordozót /csak nekünk tavalyi modell lesz, nem idei, ennyi a különbség/. De hogy élesben milyen lesz, azt nem tudom. Azért is adaptereset választottunk, hogy ne kelljen vele bajlódni, de a másik 2 fiú övét csatolgatni kell.

Kép
benta

Ja! :oops: Akkor minden rendben lesz. :D

MÉrleg...az feltétlenül fontos?

Kép
Kép
tabati

76 oldal alja Preta hozzászólásában van egy kép. Premaxx ilyen újonnan. http://www.argep.hu/product_794865.html

Nekem is olyan van, csak kék-sárga és persze maci mintás :oops: a teszveszen vesztegették 3500 körül. Új ára úgy 12-15 ezer. Nagyon dicsérték nőgyógyászok is más mamás oldalon olvastam. Mert amíg pici a baba tud feküdni benne mint a méhben, ha meg nagyobb akkor ültethető.
Hát hogy hátfájás? Nem tudom. Én előrébb fogom húzni a hasam közelébe, akkor talán nem. De jó vastag kipárnázott, nem vágja vállam, és állítható.

Van fenn a teszen de ez nem az a márka, de hát nem az számít
http://www.teszvesz.hu/item561057758_uj ... szeny.html
http://www.teszvesz.hu/item561058088_uj ... szeny.html

Én nem akartam mérleget, mert mégegy stressz pont. De Rod ragaszkodik hozzá. Merthogy minden kisbabás ismerősének volt bla bla bla. Úgyis elfelejtem főleg éjjel megmérni, olyan kómás leszek :)
Vendég

Tabati szerintem az első időben fontos a mérleg, hogy biztosan tudd evett-e eleget a bébi.
Én sem akaro belezakkanni a méricskélésbe, szóval pl. szerintem sem kell éjjel is mérni. De azért az első időkben, ha napközben méred, és megeszi az átlagos mennyiséget, nagy baj nem lehet.

Mindez persze nem szükséges tápszeres babáknál, mert ott látod az üvegen, hogy mennyit evett.

Én már említettem, volt egy ismerősünk, aki csak időre csinálta a szoptatást, és a baba tök pici volt. Most hogy áttértek tápszerre, pedig egy kis michlein baba lett. A kis szívem éhezett...legalábbis nem tudott eleget szopni, hiába volt 15-20 percen keresztül a cicin. Szerintem első anyukának, az első 2-3 hónapban ajánlatos.

Egyébként a neten be eleht szerezni kb. 2000 Ft körül a régi tolós faját. A digitálisak 9000 -ről indulnak, a bérlés 1800/hó

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Heni, örülök hogy jobban vagy! Még azért pihengess, ok?

Benta, köszi az infót! Csak az a fura, hogy anno nekem pont ugyanebben a laborban mondták, hogy mindenképpen a 24. héten menjek- jó hogy nem keverik be az embert. :S

Anuk: jól hangzik az esti program!! Hozzám is barátok jönnek (párom dolgozik), csajos napot tartok!
Nagyon szépek a felsők!! Ilyet én is szeretnék!!!

Szia Angi! Gratula a tököshöz! :wink:

Noémi, Puszedli, Angi: akkor asszem el kell mennem venni valami kényelmes melltartót.
De itthonra nem akarom hordani (toporzékol)… :evil:
Az én cicim amúgy nem túl nagy, de attól még nyúlhat, mi…? Én is elég nehéznek érzem már.
Tabati: tejcsárda?? :lol:

Noémi: A terhes Réka dvd kellene, mert az Add önmagadból két rész is megvan, de azt most nem merem használni.
:roll: Szánkóztok Normafánál, vagy csak séta?
Pneumoccocus- éppen ma beszélgettünk barátnőmmel erről, tök örül hogy beadatta a gyerekeinek!
Okkk, nem felejtem el, de csak estefelé jön barinőm a gyogyikkal! :)

Tabati: hova jársz kismama tornára- ugyanis ma nálunk is elmaradt!!!! :D

Kép
tökmag79

Sziasztok!

Hajnali 6tól úgy esik a hó megállás nélkül, h amikor reggel elindultam gyakorlatra, alig láttam az orromon túl a nagy hópihekavalkádban. És azóta változatlan a helyzet. :lol:

Hmm annyit emlegettétek a pisztáciát, h megettem most egy pisztáciás Deli csokit (még Csehországban vásároltunk be a Delikből nyamm).

Angi: jó, h csatlakoztál, és egyre többen vagyunk!

Melltartó: hát szerintem is fontos. Én kismamásban Triumphot vettem, ez tágul egy méretet, de sajnos csak fehérben volt.

DVD: a Rékát határozottan olyanoknak ajánlják, akik már edzettek voltak a baba előtt. az olyan lustaságoknak mint én, nem szabad, mert megterhelő. Nekem is meg van a Kállai Ildikó DVD, elég rémes a hangja, de a szint megfelel-van kezdő és edzettebb része.

Mérleg: egyelőre én sem szeretnék. A védőnőnél úgyis le lehet méretni.

Anuk:
nekem az Apa kis hercegnője tetszik a legjpbban! Az nem is olyan nagyon rózsaszín. Mindhármat megveszed, nem?

Én többnyire élvezem a várandósságot, igazából az orvosos-vérvételes stb részt utálom, de szerintem a hangulatomnak is kifejezetten jót tesz. Nem voltam azelőtt se depressziós, de most hihetetlenül könnyednek érzem magam annak ellenére is, hogy sokkal jobban vigyázok-figyelek magamra a kicsike miatt.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok!

Már egy ideje nézegetlek Benneteket és Tabati ajánlotta is ezt a fórumot, hogy itt mennyi hasznos dologról írtok! Eredetileg a júliusiaknál voltam, de úgy néz ki, hogy már júni 13 körül kórház lesz (cukorbetegség miatt), szóval még az sem kizárt, hogy június végén fog kibújni a Kisfiúnk! Majd igyekszem visszaolvasni, hogy képbe kerüljek! :lol: :lol: Addig is Mindenkinek szép Babavárást!!!

Tickerplayground.com
breki76

Bvigh, Magdi, írtam privit, remélem, megkapjátok majd!

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Mérleg:
én béreltem anno. Nem akartam mérni Lidt, csak minden héten 1szer. Aztán jött az akkori gyerekdokink, hogy "De hát biztosan akarja tudni, hogy mennyit eszik." Nem akartam, mert elég volt neki. Aztán addig beszélt nekem mindenki a tápszerről míg beidegeltem magam és a 3hónapos növekedési ugrást nem tudtuk jól venni. Onnantól kapott pótlást, de szopizott 13 hónapos koráig.
Most is csak bérelni fogom a mérleget és a mostani gyerekdoki már mondta, hogy elég lesz heti 1szer mérnünk. :)
Terhesség:
nekem az egyetlen nagy problémám a seprűvénák. És most megint jöttek újak. :( A pocakom viszont nagyon nő, sokkal nagyobb, mint először, pedig lapos hassal indultam most is. :)

Noémi,
köszi. A mózes kell hozzá szerintem is. És a 3kerekű változat nekem jobban tetszik, mint a 4. Tehetsz képet! :D
Ékesanyu,
akkor nem mentek messzire. Köszi, ma már jól van Lidi. 2 hete ovis, szóval sejthető volt, hogy lebetegszik...
A karikás babahordozó kendő szerinted már picinek is ok? Te milyent használtál Ékessel? Hol szerezted be?
Tökmag,
köszi. Jó bulit! :)

Mindenkinek szép 7végét!
angi79

Itt az e heti tábla.
Bocs, de car a hangulatom, inkább nem is írok semmit.
Fiacskánk rendben, mocorog ezerrel, nem ez a hangulatom forrása.

Kellemes 7végét.
Bocs az újaktól, kérlek ha a táblázatban szeretnétek szerepelni, akkor az adatokat lökjétek át következő péntekig priviben.
Ja, és üdv köztünk.

Kép
Kép

Kép
kissmanó

Ivett78 - ha olvasol, jelentkezz :!: :!: :!: :!: 3,5 hete nem tudni rólad semmit :roll: :roll: :roll:
kissmanó

Csillag! Idevele azt a pisztáciás csokit! Itthon nem is lehet ilyet kapni! :o

Mérleg: tavaly karácsonyra kaptunk egy digitális (konyhai) mérleget, grammra pontosan mér öt kg- ig, szerintem egyelőre jó lesz az, aztán majd meglátjuk mennyire van szükségünk rá.

Micsoda termékeny nap: két új tagot is kaptunk! :)
Szia Breki!

Kismanó: köszönjük a táblázatot! Rosszkedv ellen tuti tipp a csoki! :wink:

Most voltam dokinál a táppénzes papírom miatt, hát össze- vissza köhögtek az emberek, egyesek alig kókadoztak! Olyan mérges voltam, hogy nem tudtam őket elérni telefonon, hogy tíz perc múlva ott vagyok- hozzák ki a papírt!! Nem kellett végigvárnom a sort, de akkor is…!!

Kép
tökmag79

Sziasztok!

De jó, hogy megint egy ilyen szép kismamival gyarapodtunk, mint Breki... :) Remélem, nem vmi komoly ez a cukorbetegség... írsz róla?

Remélem, mindenkinek szépen telt a délutánja és mindenki jól érzi magát. Én hála Istennek már szinte teljesen rendben vagyok... ma egész nap pihentem, ez kellett. Benito mint egy kis focista rugdosott egész délután, anyukám jött látogatóba, és megmutatta neki magát a kis drága. Mondjuk ilyen szép kis rucikért, amiket kapott, én is megmutattam volna magam... majd lefotózom és megmutatom Nektek. :) És mostmár nagyon aktuális a 25. hetes pocifotó is, ha hazajön Miki, meg is kérem, hogy készítsen, hogy fel tudjam tenni.

Kissmanó, remélem, nemsokára elmúlik a rossz kedved. :) Gyere inkább beszélgetni, majd mi felvidítunk. :) Azért remélem, nem a skacokkal van vmi baj...

Hordozók: nekünk mindenképpen olyan lesz, amit a kocsiba tudunk tenni. Majd azt is lefotózom... hűha! Mennyivel tartozom már... Viszont mindenhol azt hallom, hogy mennyivel egészségesebb a babának a hordozókendő, mint a kenguru vagy bmi más... én nem próbáltam még egyiket sem, de azok az ismerőseim, akik használják, sokkal jobban meg vannak a kendővel elégedve, mint bmi mással. Lehet, hogy ettől függetlenül én is hordozókendőt veszek majd... Nem szeretnék nagyon elkényelmesedni az autóval, mostanában sem használjuk sokat.

Heni

Kép
szheni

Jaj Kismanó tök szuper így a táblázat! Rögtön a kisfiam nevét szúrtam ki, és úgy örülök neki!

Tökmag, szerintem is jobban jársz egy melltartóval...ha szoptatsz majd úgyis muszáj lesz, mert akkor tényleg nehéz lesz, és meg ereszkedhet. Jó ötlet a sportmelltartó szerintem is! :)

Nekem megvan a "légy bombajó kismama" dvd. Ha elfogadod (írt dvd) elviszem neked a topiktalira! Egyébként én nem csinálom. Tényleg kell hozzá előélet. Ez meg is volt nekem. A terhességem előtt heti 2 alkalommal jártam személyi edzésre (a cégem jóvoltából). De mivel elég nehezen estem teherbe a doki rögtön az elején azt tanácsolat, hogy a 12. hétig semmi. Így most már nem akarom elkezdeni - marad a kismamis.
(azért lehet, hogy megnézem milyen lábgyakorlatokat ajánl - de az ajánlat ettől még áll!)

Csillagtáncos, egyetértek, szerintem is a vérvételes rész a legrosszabb. Nekem főleg az éh gyomorral van bajom. Tudom hülyeség, de már 1,5 hete szenvedek a terheléses vérvételtől, merthogy éhgyomorra kell mennem! :(

Breki, üdv közöttünk!

Angi, nekem is a 3 kerekű változat van. Az a régebbi, és én használtan vettem, de szinte tökéletes állapotban van. :) Teszek fel képet a mózesről.

Tökmag, én pont emiatt még nem is voltam a háziorvosnál! Tudom neked muszáj menni a tp-s papír miatt. Az EKG-t már elintéztem a védőnő be is írta a kiskönyvembe, hogy ok, már csak a belgyógyász kivizsgálás kell, illetve a pecsét. (belgyógyinál is voltam már, csak az nem pecsételte be) Szóval megértelek ez bosszantó. Én most már megvárom az influenza szezon végét, de legkésőbb április elején el akarok menni, mert április végétől én is TP-en leszek.

Lányok, én még nem érzem át ennek a hordozókendőnek a szükségességét. Sétálni a mózesben viszem, busszal nem utazunk, ha megyünk valahova, akkor az kocsival lesz. Van még ötletetek, hogy hova kellhet?

Én itthon takarítgatok, Áron pedig mocorgászik odaben! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok, itt a péntek!!!

Tegnap lapozgattam a német Ksimama magazint, az Elternt, és a weboldalukon vannak videók, hogy lehet őket különbözőképpen megkötni...németesek előnyben, bár a képek magukért beszélnek. Nekem érdekes volt, én még élőben sosem láttam kendőbe kötött babát, de így már jobban el tudom képzelni. Ha gondoljátok, akkor a
www.eltern.de/videos oldalon találjátok, csak kattintsatok a Baby feliratú fülecskére, ott lesznek a filmecskék. (Die Wickelkreuztrage, Die Kraxe, Die Wiege, Alternative zum Kinderwagen).
Bocs, linket nem tudok csatolni :oops:

Heni, Puszedli, milyen jó, hogy jobban vagytok...ilyenkor (önző módon) arra is gondol az ember, ha velünk történik ilyen, nem lesz semmi baj...szóval én hiszek az Őrangyalokban, akik vigyáznak ránk :P

Mennyire kell érzékeny legyen a mérleg? Kb. mennyit eszik egy baba egyszerre, 2-300 grammot? Csak azért, hogy muszáj-e a digitális mérleg, vagy az analóg is le tudja mérni...végülis miben más egy babamérleg, azon kívül, hogy fekszik rajta a babuci?

Hmmm, Deli csoki, régi KGST piacos emlékek törnek fel... :D

Jövő héte a párom végig szabin van, én meg amúgy is csak félállásban vagyok, lehet egy kicsit körülnézni, még szinte alig van valamink. És megfogadom, amit írtatok, kipróbálom azt a babakocsit, amit az internetről rendelek meg, mert így olcsóbb, de mégse vaktában veszem...Az az egy bajom, hogy a mózes belseje hófehér, igaz, levehető és mosható...hamar összepiszkolódik szerintetek?

Na, megyek falok egy kicsit a csokis kuglófból, amit anyósom sütött ki, már idefönn is terjeng az illata :P
Szép hétvégét mindenkinek!
preta

Ja, az előbba hordozókendőkről akartam írni, csak kimaradt :oops:
preta

Ja, holnap és holnapután Bababörze, bár mintha már valaki írta volna...biztos érdemes szétnézni
preta

Petra, az én mérlegem grammra mér. Az elején nem eszik annyit egy baba. (kb. 70-150 gramm között)
A régi analóg mérleg is megfelel (ha arra a babamérlegre gondolsz), nem kell digitális!

Bababörze? Hol, mikor? Én nem hallottam! Mi itt tuti nem beszéltünk róla!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Meglett a cukorterhelés eredménye és tökéletes. Jajj úgy örülök, hogy végleg megszabadultam tőle!!!

Anuk!
Köszi a linket :wink:

Noémi!
BPD 62.5 FOD 80.4 HC (fejkörfogat)230 AC (haskörfogat) 208.3 FEM 47.5

Angi!
Üdv a fórumon!

Heni!
Szuper, hogy jobban vagy!!! Azért pihizz csak szépen tovább.....

KépKép
amadea

Hallottam már róluk, de most találtam meg a honlapjukat:

http://www.lll.hu/main

Nagyon hasznos! a szoptatásról.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi: a babaneten van börzefigyelő!
nekem sincs ötletem majd hová fog kelleni...esetleg ha a balatonra megyünk, és abban levinni a strandra.

Heni: örülök, hogy jobban vagy!
A ruhákat meg a pocifotót várom.

én is mondtam apjuknak, hogy ideje lenne csinálni.

Anuk: csodálatom a kitartásodat, ennyi betegséggel nekiindulni, nem csoda ha már kikészültél, de kitartás, egy gyönyörű szép kislány lesz a gyümölcse!! :wink:

Én egyelőre élvezem, bár néha kicsit aggódok, és persze legalább a 35. hétig ki akarom húzni 2 in 1.

Nem is tudom, hogy írtam-e, de ma apa szabin volt, igaz, volt du. próbán, de akkor is jó ez a hosszú 7vége:). és oan nagyon szeret, úgy imádom! :oops: :)

Breki: üdv közöttünk!

És ma csak kétszer fájt a hasam! tényleg pihennem kellett. tök jó! Csak most azon agyaltam, hogy akárhányszor többet fogok menni, mindig előjön majd? mert az nem lenne jó.

Vennem kell cukrot meg citromot, el ne felejtsem, kedden terheléses vércukor, nagyon féle. korán reggel is kell menni, étlen-szomjan. Jááj4

Kellemes 7végét amúgy! Jó lenne ha jó idő lenne!
Vendég

Amadea: örülök, hogy minden oké lett!!!
Vendég

Noémi: pl. ha hasfájós a baba, sokat kell kézben tartani, ami egy adott pillanatban megterhelő anyának, ellenben a babának nagyon jól esik az anyaközelség...ebben a szituációban tökéletes a kendő. Grétánál bejött, igaz ő picivel nagyobb volt (vagy 3 hónapos mire sikerült beszereznem), főztem is úgy, hogy a kisasszony a kendőben rajtam csüngött. No persze ne gondoljatok arra, hogy hú de mennyit volt kendőben, ölben a gyerek. Hisz azért van még másik 2 gyerkőc is a házban, nem lehet mindig a kicsivel foglalkozni.
Amúgy Benta is tök jól megfogalmazta, hogy többedik gyerkőcnek már kicsit nehezebb lenni, hisz egy összeszokott családba csöppen be, ahol jól kialakult programok vannak.

Na lépek, készítsek kis tejbedarát az édes szájú bandának.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kissmanó 2009.02.20 21:30-kor.

Kép
kissmanó

Puszedli!
Örülök, hogy minden OK, de jól teszed, hogy bemész holnap a dokihoz....

Tökmag!
Nekem melltartó nélkül biztos leszakadnának a melleim :oops: , még alváshoz is kénytelen vagyok cicifixet használni.....

Anuk!
Nagyon cukik a felsők :D , Rod odáig lesz értük...tutira :wink:

Noémi!
Ahogy elnézem Nórinak most van akkora buksija, mint Áronnak másfél hete....azért remélem jól van és nem akar lemaradni a növésben.....

Breki!
Üdv itt!!

Kissmanó!
A táblázat még mindig szuper!!! Remélem helyre jön a kedved!!!

Mérleg:nekünk a hagyományos, analóg fajta van és tökéletesen mér....felnőttből digitális van, de nagyon nem vagyok megelégedve vele....ezért lett a babánál analóg...

Benta!
Azért engem ugye nem utálsz? :(

Én nagyon szeretek várandós lenni...sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok, mint eddig bármikor...azért persze előfordulnak nyűgösebb napok, de akkor is megéri, nagyon is :wink:
Parázni én is tudok rendesen :oops: ....

KépKép
amadea

Azt én is megfigyeltem, hogy mióta babás vagyok, nem idegesítenek annyira a dolgok...persze türelmetlen vagyok, de már közel sem annyira. És ezt már anyukám és a férjem is megjegyezte. Elvagyok magammal meg a babával foglalva, és néhány dolog már nem nagyon tud idegesíteni .
Vendég

Breki!

örülök, hogy "idetaláltál" te is ! :wink:

Tökmag!

Már a múltkor te is gyanús voltál nekem, amikor írtad, hogy milyen gyakorlatok vannak, vagy valami hasonlót. Szóval a Vak Bottyán utcába járok. Olyan kevesen szoktunk lenni péntekenként, hogy tuti összefutottunk legalább egyszer, ha te is oda jársz. :D

Noémi!

Nekem azért kell a hordozókendő, kenguru, mert anyuék Pesten laknak és szeretnék sokszor menni hozzájuk a babával. Kocsink nincs, apa dolgozni fog hétközben én meg nem cipelem a babakocsit fel a vonatra le a vonatról, nem is beszélve a bkvról.

Kép
Kép
tabati

Tabati, igen azt úgy értem. Azért is írtam, hogy aki nem jár sem vonattal sem bkv-val, annak mire kellhet. Köszi Kismanó, erre az egyre én is gondoltam, de úgy gondolom, hogy majd akkor veszek, ha szükség lesz rá.

Amadea, Nóri mérete tökéletes! Áron volt jóval nagyobb a koránál.Csodálkoztam is, mert akkor 23+4 voltam és Áron 1 héttel is nagyobbnak számított a koránál. A doki meg is jegyezte, hogy esetleg rossz lehet a cukrom, talán azért ilyen nagy...de aztán megnézte az éhgyomrimat, és mondta, hogy nem hiszi, mert az nagyon alacsony. Valószínűleg csak nagy a baba.
Szóval Nóri tökéletes! :)

Puszedli, bőven egyben lesztek még a 35. héten is! Reméljük 37-ig mindegyikünk kitart! (utána már nem számít koraszülöttnek a baba)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi!
El se hiszed, hogy megnyugtattál. Köszi szépen!

KépKép
amadea

Örülök!! :) :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?