Sziasztok!
Rég voltam, de közben volt egy "kis" technikai probléma is... férjem letöltött egy torrent oldalról Norton Antivirus programot, amivel kb. 300 vírus szabadult rá a gépre...
Sikerült elérni ezzel hogy tegnap este már be se tudtuk kapcsolni a számítógépet, nem működött, úgyhogy most újra kellett telepíteni a windowst...
Babakocsi téma: most nálam épp azok a babakocsik a favoritok, amikre mindenképpen csatolható a hordozó is (tényleg a legeslegpraktikusabb, ha van hozzá talp is, ami állanódan bent van a kocsiban és nem kell külön bekötögetni a hordozót) és vagy textílmózesuk van és maga a babakocsi is vízszintesre dönthető (pl. Graco Quattro Tour Deluxe) vagy merev mózesuk van és maga a mózes is beköthető a kocsiba (nyáron én mindenképpen tervezek balatoni nyaralást, akár 2 hétben is gondolkozok, és oda akkor egyszerűbb lenne úgy utazni, hogy csak a mózest visszük, és a hordozót nem). Az első, textílmózeses változat megáll 50-60ezer körül használtan, a második már neccesebb. Ja, és persze alap, hogy egy ülés nélküli testvérfellépő is csatlakoztatható legyen hozzá (lehet kapni olyat is, amire rá is ülhet a gyerek). Mindenképpen használtban gondolkozok, második gyereknél (elméletileg az utolsó is, de sohase mond hogy soha) nem vágunk bele újba.
Akik megvették a babakocsit, azoktól kérünk képeket!!!
Topiktali: Hát nem hiszem hogy bele fog férni a keretbe
Anyagilag sem, és időben se... február végétől járok majd szülésfelkészítő relaxációra (hasonló, mint ami a Szent Imrében is van szerdánként délelőtt), járok kismama-tornára, jógára, szóval már így is feszegetem a határokat, mindig be kell szerveznem valakit hogy vigyázzon Zalánra, ha a férjem dolgozik.
Zalán megkapta a leesésgátlós heverőt, ma lesz a 3. éjszaka hogy abban alszik. Egyelőre minden okés, sajna nem alussza át az éjszakát, de 1-2 ébredéssel megússzuk.
Szoptatás: én úgy készültem Zalánnál is hogy simán menni fog, miért ne menne. Nem ment olyan egyszerűen, úgyhogy mikor megkérdezte egy ismerős, hogy így szülés, és a gyereknevelés néhány hónapja után mire mondanám azt hogy ennek jobban utána kellett volna nézni, akkor az a szoptatás. Sajnálom hogy nem jutottam el szoptatási tanácsadó előadására (biztos sok helyen lesznek pl. Születés Hete rendezvények május 16tól, ott általában szokott szoptatásról előadás/beszélgetés lenni), az nagyon-nagyon megerősített volna abban hogy igenis menni fog, és nem kell méregetni, meg cukros vízzel, meg teával csesztetni a gyerekt, mint ahogy itt Tatabányán a kórházban belédsúlykolják... szóval aki teheti, menjen el ilyen előadásra, mert sokat segíthet! és olvasgassa a
www.lll.hu oldalt! az is jó ha a kórházi pakkba bekészíted egy tanácsadó telefonszámát, ha gond lenne, tudjanak segíteni!
Tegnap ugye dokinál volt elméletileg jelenésem, oda is mentem, de a rendelés kezdetekor hívta az asszisztensét hogy épp szüleszt, úgyhogy csak két-kétésfélórával később fog odaérni a rendelésre. így az asszisztens javaslatára, mivel nincs igazából panaszom, olyan nagyon sűrgős megbeszélnivalóm sincs, így hazajöttem, és jövőhét szerdán megyek újra.
Jövőhét szerdán megyek a védőnőhöz is toxoplazma+terheléses cukor beutalóért.
Zalánom tegnap két oltást is kapott, ő volt a leghangosabb a rendelőben
Ordított mint sakál, de már attól is ha a sztetoszkóp hozzáért a mellkasához
Amúgy minden ok, ma pl. azon töprengtem, hogy igazából szeretek kismama lenni, tök jó érezni hogy mocorog odabent valaki
És kicsit szomorú belegondolni abba, hogy elméletileg az utolsó lakó van odabent...
Egyébként majd készülünk Pestre, március-április környékén, mert elméletileg szerdánként van szülésfelkészítő előadás a Szent Istvánban és utána meg lehet nézni a szülőszobákat.
Múlt pénteken szült egy barátnőm a dokimnál az Istvánban, a dúlám is velük volt. Ahogy hallottam, csodaszép volt, gátvédelemmel (második baba), ilyen szülésre vágyom én is
Egy másik ismerősöm hétfőn szült a dokimnál a Telkiben, 4,2 kg-s kislányt gátvédelemmel (szintén második baba)
Na, egyelőre ennyi