Új privát üzeneted érkezett!

Szerintetek légzésfigyelőből milyet? Egyik ismerősömnek van egy eladó baby controlja, nem tudom, megvegyem-e tőle....2 érzékelőlapos....van valakinek vele tapasztalata?

KépKép
amadea

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2009.05.06 21:50-kor.

Heni

Kép
szheni

Légzésfigyelő.... Az Angelcare-t mindenhol nagyon dicsérik, a kollégámnál is bevált. Az övék is érzékelőlapos, és meg volt elégedve vele. 4x jelzett, de fölöslegesen egyszer sem, bár úgy tudom, hogy a beállítástól is függ, hogy mennyire riaszt hamisan. Próbáljátok ki, mielőtt megveszitek.

Nálunk sem hó esik, hanem eső...:(:(:(

Heni

Kép
szheni

Légzésfigyelő Hát nem tudom nekünk milyen lesz, ha lesz egyáltalán :( Rod szerint felesleges, mert úgyis velünk lesz egy szobában, napközben meg otthon leszek. De hát nem ülhetek mellette 24 órában...főleg, ha örökli az asztmám. Ráadásul mondtam is, hogy anno nekünk is volt babahallgató, tehát apuék mindent hallottak mikor kicsik voltunk, amolyan házi gyártású volt egy unokabátyám villamosmérnök és ő csinálta.

Ja kész az ebéd :D NYamm nyamm fincsi lett. Csak nincs kedvem a deszkát lesikamikálni...az az egyik legutálatosabb dolog :( Nah mindegy, muszáj.
Vendég

Hello Lányok!

Amadea, én is csatlakozom a névnapod alkalmából gratulálók köréhez:)
a tegnapi naranccsal kapcsolatban tett megjegyzéseket köszönöm szépen. A helyzet az, hogy az 5 db állítólag majdnem 2 kiló volt, és az ennél a rablónál ezek szerint enniy. De többet nem megyek. Én támogatom a kiskereskedelmet, de ha ez ötszörös árat jelent, akkor megyek spárba.
Amúgy képzeljétek voltam a genetikai tanácsadáson. Amennyire tartottam tőle, annyira kellemes csalódás volt végül. Az adminisztrátornő mondjuk éppen csak nem hányt, de ugye erre számítottam. Jó ütemben érkeztem, mert a fél kilences mamák közül én kerültem leghamarabb sorra. Ahhoz képest talán csak egy órát kellett várnom az uh-ra, ami felülmúlta a várakozásaimat, nem beszélve arról, hogy egy roppant kedves uh-os orvos volt. Megállapította, hogy ciszta egy darab sem, minden rendben, szépen fejlődik. és.... kislány. Az egész nem tartott nagyon hosszú ideig, megmutatta a pofiját. Aludt a kis mormota, hiába ittam előtte egy kávét és egy cappucccinot, valamint toltam be két nutellás kenyeret, ez igazi fajtárs.:)
Ezek után ( és mivel még az időm is engedte), úgy döntöttem, meghallgatom a tanácsadást is, vajon mi történhet. Egészen meglepő módon a tanácsadó doktor is kedves volt, bár amikor azt mondtam, hogy azt javasolja, hogy ne szúrjunk, akkor tágra nyíltak a szemeim, ( mert mért szúrnának meg, ugye, ha minden rendben) de úgy döntöttem, ez biztos csak óvatoskodás, mint a leleteten a kedves félmondat " az elvégzett vizsgálat során jelenleg durva anatómiai eltérés nem ábrázolódott". Azt mondta, minden oké, már majdnem fél kiló, " a terhesség kiviselésének genetikai ellenjavallata nincs". Meg azt is mondta, hogy minden negyedik nőnek alacsony az áefpéje. Szóval lelkilleg feltöltődve távoztam, amiért sűrű hálákat rebegek az Égnek.
bpd:52 mm
ofd: 70 mm
hc:195 mm
ad 1: 57 mm
ad2: 53 mm
ac: 172 mm
fl: 37 mm
súly: 460 g
21 hetes és 5 napos állítólag
no, megpróbálom kicsiot emelni a gdp-t:)
üdv mindenkinek,

mormota
mormota20

Ékesanyu, megértelek. gondol már Ékest is vinnéd ki, de ilyen ramaty időben....

Amadea, én azt olvastam a kismama újságban, hogy külföldön nagyon támogatják a kismamák influenza elleni oltását (persze az oltóanyagról nem írtak), merthogy a terhesség alatt beadott védőoltás a babákat is védi, és az azért is jó, mert a csecsemőkenk nem lehet beadni. Ezek után még leírják, hogy a vizsgálatok alapján sokal kevesbb baba lett beteg azok közül, akiknek az anyukájuk megkapta. Mondjuk szerintem emiatt nem kell aggódnunk, mert nyáron ugye nem szokott lenni vírus.
Én azonban rá sem kérdeztem az orvosomnál, mert még sosem kaptam influenza elleni oltást, és ki tudja hogy reagál rá a szervezetem!
Légzésfigyelőből én az Angelcare-t választottam. Nekem az simpatikusabb, bár a BabyControl is jó, azt a Heim Pál orvosai fejlesztették ki. Mindkettő tart életmentő tanfolyamot (bár gondolom erre neked nem lesz szükséged). A Babycontorl a Heim Pálban, az Angelcare pedig a Jánosban.
A téves riasztásokról én is azt hallottam, hogy ha nem jó a beállítás akkor van, ezt kell jól megcsinálni.
Én az Angelcare 301R típust választottam, mert ez bébiőrrel együtt van.
Anuk, szerintem nagyon is érdemes venni - nem értek egyet Roddal. Az ikres barátnőm volt szoptatási tanfolyamon. Ott azt mondták, hogy általában az vezet a csecsemőhalálhoz, hogy a babák álmodnak, pl. arról, hogy a méhen belül vannak, és elfelejtenek levegőt venni...
Ezt a légzésfigyelővel meg lehet akadályozni, de szerintem akár mennyire figyel valaki a babára, anélkül nem. Hiszen nem fogsz ott ülni mellette 24 órán keresztül, ráadásul éjszaka sem kelnél fel rá...hiszen csend lenne.
Egyébként az egészségpénztárra meg lehet venni, és utána tovább is lehet rajta adni, szóval szerintem nem nagy beruházás - megéri!
az ellenzői azt hozzák fel, hogy kevés ilyen eset történik. Ezt aláírom. De ki kockáztatja meg, hogy pont az ő gyereke lesz az?!

Heni, aranyos vagy! Te is engem! :) Egyetértek, a fölös parákat jobb is egymásra uszítani, és talán jobban el is fogadjuk a választ a másiktól!

Mormota, gratulálok a kislányhoz! (azért most gyűlnek ők is rendesen, bár ez szerintem azért is van így, mert könyebb meglátni valamit a két láb között, ha nem látják nem tudják hogy kislány, vagy csak eldugta a fütyijét...)
nagyon jó, hogy ilyen jól sikerült minden, és hiába készültél rá lelekileg, kellemesen csalódtál! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Mormota!Nagyon örülök,hogy minden rendben a KISLÁNYODDAL!

Amadea!Én is szeretnék boldog névnapot kívánni!

Légzésfigyelő:nekünk is Angelcare van,mi is meg voltunk vele elégedve.Nekünk is többen azt mondták,hogy ugyan,minek?A mi gyerekkorunkban se volt,mégis felnőttünk,stb....DE!Nekünk egyszerűen nagyon megnyugtató volt,ha épp nem a mi ágyunkban aludt Ékes.Mondjuk ez leginkább így volt,főleg eleinte...:)De hiába van a kiságy még most is a mi szobánkban,mi egy éves koráig kb. használtuk a légzésfigyelőt.

Kép

Kép
ékes+tesó

Sziasztok Lányok!
Nagyon sajnálom hogy a múlt héten nem igen tudtam írni Nektek.
Pár napja meg még olvasni sem volt időm.
Most beszorultunk a szobába,mert a drága férjem kitalálta,hogy felviszi a kandalló csövét a padlástérbe és oda is tesz szellőzőrácsot,hogy ne menjen a meleg pocsékba.
Na hát ehhez az ötletéhez le kellett szedni a palástot egész de fúrt és totál por minden a nappaliban.
Semmit nem tudtam ma csinálni Annát alíg bírtam lefoglalni.A kaja is csak ilyen félórás rántott hal-sült krumpli meg egy gyors gyümisali.
És megint bent,de legalább el tudtam olvasni az elmúlt hét fejleményeit.
Nagyon aranyosak vagytok ahogy így bátorítjátok egymást és figyelemmel követitek egymás gondját-baját.Azt gondoltam majd én is mindig tudom ezt követni,de most látom,igen lemaradtam sok érdekességről.
A babakocsikkal kapcsolatban csak annyit mondanék,hogy mi először pierre gardint vettünk,de olyan ormótlan nagy volt így lecseréltük egy Neo Nato-ra amit imádok.Van hozzá mózes hordozó és könnyű szerkezetű,vagány kocsi.Az nagyon jó ha csatlakoztatható a hordozó,mert mi is mire odaértünk akárhová...már általában aludt a kicsi lány és így nem kellett felébreszteni csak átraktuk a vázra és már mehettünk is.Egy hiba van vele,nem lehet a kart áthajtani így Anna nem is használja a sport részt,mert nem látja a drága anyukáját és örökké feláll,fogrolódik.Így mi 15 hónaposan is a hordozóval mászkálunk,magasabban is van így meg lát engem
Nagyon tetszik Titi kocsi.Írtó jól néz ki és amint látom hasonlóan ki lehet használni. :)
Hát a papás mamásról írhatnék nagy vagányan,hogy mindent lehet ugyanúgy,de sajnos a tapasztalat nem ezt mutatja.Nekem mindig bekeményedig a hasan,de azért nem adom fel.Viszont edzi a méhet ami a szüléskor nem hátrány-így amit bírtok csajok,mindent bele...
Ahogy olvasom jó sok fiú születik júniusban,remélem nekem is azt mondja a doki szombaton-már alíg várom,annyira fiút érzek.Bár nem baj az se ha lány lesz,mert azok is imádni valók.
Az éjszakai pisilésről
én kb 5-6-szor megyek ki egy éjjel,de úgy hogy már alíg érek a budihoz.
Meséltem a férjemnek a besurranó Wc papír tolvajról,azt mondta az nálunk is van.
Egyébként a nagy babák szerintem nem a vitamintól vannak,én is szedtem mindkét gyerekemmel,Máté 3200 g Anna pedig 2600 g-mal született.
A férjem unokahuga pl heti egy db-t szedett és 4150 g lett Ricsi baba.Igaz már le is hagyta az én kislányomat mert 9 kg 3 hónapos.
Úgy látom vége a fúrkálásnak,megyek megpróbálom összerakni a házat.
Sok puszi Nektek.

Kép
Kép
lenici74

Sziasztok!

Adélnak nagyon boldog névnapot kívánok és nagyon jó pihenést a soproni kiruccanás alatt!

Mormotának is gratula a kislányhoz és szuper hogy minden rendben vele!

Légzésfigyelő: nekünk is Angelcare van, két lapos, nincs hozzá bébiőr. Volt több téves riasztásunk is, de utána elolvastuk rendesebben a használatit, és sikerült megoldani a problémát :wink:

Délutánra azért tegnap rendbejöttem, főleg mert csajos estére mentem. Ajánlom figyelmetekbe a következő filmet: Hétköznapi mennyország, 2004es svéd dráma, szerintem nagyon-nagyon jó film!

És tegnap végül jöttek a vizesek, azt mondták hogy nem is biztos hogy ázik, de azért ma megnézik, tehát van egy hatalmas lyuk a gyerekszoba falán. De még jó hogy szétverték, mert teljesen szivacsos a cső, és az ereszti a vizet, valószínűleg az alattunk lakóknál is probléma lehet (ők nem laknak itt, és a lakásban más sem lakik), úgyhogy most össze kell egyeztetnünk, hogy mikor tudják ők is kinyitni a lakást, mert ki kell cserélni a "beteg" cső részt. A lényeg bármikor bekövetkezhet a csőtörés.

Kép
Kép
evicuska

és az új vonalzó: nekem is jobban tetszik mint az előző, ez vidámabb sokkal :D Most nemrég vettem észre hogy vannak új kistesós vonalzók és hát erre csaptam le.

Lenici: Neonato is két tolókaros és pont a napokban kérdeztem a lányoktól, hogy mi a véleményük róla, vajon testvérfelállóstól, rohangáló Zalánostól is fogom-e tudni irányítani? vagy ha kikapcsolom a bolygókerék funkciót, akkor azért egyszerűbb a dolog?

Kép
Kép
evicuska

Sziasztok!

Amadea, miről írtad, az ártó cucckról? Lázcsillapításról /terhesség alatt/ leírod rövide a tudnivalókat, ha lesz időd? Érezzétek nagyon jól magatokat Sopronban!

Mormota, gratulálok a kislányodhoz! Örülök, hogy minden ok.

Evi, ez a víz-dolog nem jól hangzik, legyetek túl rajta minél hamarabb.

Vitaminnal első gyerek 3750 gr, vitamin nélkül második gyerek 3830 gr :lol:

Annyira szédelgek egész nap, rémesen alacsony megint a vérnyomásom.

Sziasztok!

Benta

Kép
benta

Sziasztok!

Amadea, boldog névnapot!
Légzésfigyelővel kapcsolatban, nem nagyon tudok mit mondani. Én kölcsön kapok egy kétlapost. Aki használta, annak bevált.

Kismanó, ma nálunk juhtúrós sztrapacska lesz.

Anuk, azért néha érdemes szétnézni ruha ügyben a Tescoba, C&A-ba, vagy ha van még olcsóbb bolt a környéken. A vaterán láttam tegnap 2db-os body-t 600.-ért, én 490-ért vettem. De nagyon jó cuccokat tudsz venni.
Én hétfőn megyek életemben először turizni a barátnőmmel.Hááát, kíváncsi vagyok…
Légzésfigyelőre az én párom is azt mondta,hogy minek, mikor egy szobában leszünk. Erre én csak annyit kérdeztem tőle, hogy mindig nézni fogja-e, hogy lélegzik. Végül is megúsztuk, nem kell venni.

Mormota, gratulálok a kislányhoz! És örülök,hogy jó élményekkel távoztál.

Én nemrég értem haza a városból. Nyílt egy új DM, így minden 20%-al olcsóbb volt. Szóval kihasználtuk a barátnőmmel, és bevásároltunk.
Dokihoz holnap kell mennem 12-13 óra között. Remélem minden rendben lesz,és képet is kapok.
Aminek viszont nem örülök, hogy a védőnő bejelentkezett keddre. Én meg olyan bamba vagyok,hogy nem mertem lerázni. Pedig semmi kedvem az okoskodását hallgatni az evésről, meg a hízásról.

Zsu

Kép
bvigh

Sziasztok!

Tökmag: ez az orvos nem is ember!!! Nyomás el azonnal!

Amadea: boldog névnapot! Légzésfigyelő: mi a Heim Pá által ajánlottat kaptuk (azt hiszem, ez a BabyControl), remélem, jó lesz. Annyit már ,megértettem, h több érzékenységi fokozat van, így figyelni kell a beállításnál, és akkor nem riaszt téveset.
Anuk: szerintem is beszéld rá Rodot, mivel még nem tudni, h mitől van a bölcsőhalál, ezért nem mondhatjuk tutira, h kiket kap el... Utána úgyis el lehet adni elég jó áron, és fő a baba bizonsága...

Banka, Mormota: gratulálok a kislányhoz!!! Már úgy szeretném én is tudni... Valahogy már kezdem én is lánynak gondolni, mert mindenki úgy emlegeti... nekem nem lenne csalódás a fiú sem, de így, h még mindig nem tudjuk, biztos nagyon meglepődnék, ha az derülne ki, h fiú. És mi 6 hét múlva megyünk csak UH-ra...

Heni: mi is olyan citromfűteát vettünk, amin mind a két elnevezés rajta van. Fogalmam sincs, miért. A Melissa latinul is és németl is citromfű, fogalmam sincs, mit akarnak a Zitronengrassal... de úgyis szentül meg vagyok győződve arról, h az osztrákok nem normálisak, úgyh ez is beleféra képbe...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Puszedli: rám tegnapelőtt nézett furán a néni a McDonaldsben, amikor fagyit kértem. Aztán persze adott, meg vigyorgott. Kb akkor kezdett el szállingózni a hó, mire megettem! :lol:

Ma szerintem még megyek sétálni,egyszerűen gyönyörűek ezek a havas fák! Meg annyira örülök, mert a 4 német vizsgámból már megvan 3, és a 4. is csak februárban lesz... Már 2 hete nem voltunk sehol, és most hihetetlen szabadnak érzem magam! Holnap megyünk kirándulni :lol: :lol: Kicsikének is jót fog tenni, h nemcsak egy helyben kushad az anyuci egész nap...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Csillagtáncos: milyenek az utak közlekedés szempontjából osztrákéknál? csak mert írtad a havazást, s nem tom eldönteni merjek menni apjukkal vagy se.

Ami az előbb kimaradt: Tökmag.....asszem attól a dokitól számon lehetne kérni, hogy a Hippokráteszi esküt ő tette-e le, avagy épp valaki helyettesítette. Az nem is ember, nevezném inkább dögnek.

Kép
kissmanó

Ez az Áron...nem is hiszem, hogy tud ennyit aludni.
Az előbb mocorgott egy párat...de most megint semmi...

Hihetetlen!

Csillagtáncos, gratulálok! Jól teszed, hogy sétálsz kell is a friss levegő! Ezez felbuzdulva, szerintem én is kiszaladok a zöldségeshez, veszek almát, mert már nagyon unom az ücsörgést!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Kép
kissmanó

Sziasztok!
Amadea, nagyon boldog névnapot kívánok!

Mormota, gratulálok a kislányhoz és a jó eredményhez!

Megvettük ma a babakocsit (Titi Triton 3in1 türkizkék). Férjemnek is tetszett. Szerintem jó lesz.

Benta, ha jól emlékszem, Te kérdeztél a kismamáknak is adható influ oltásról? Az Istenhegyi klinikán több infót kaphatsz. Amikor voltunk genetikai uh-on, a recepción volt egy tábla, hogy ott lehet érdeklődni róla. Remélem segítettem!

Én is nyomatom magamba a sok vitamint. Remélem elkerül! Tegnap a dokim a magneB3 helyett ajánlotta a Magnerot tablettát. Már tegnap este határozottan jobban éreztem magam. Elviselhetőbb volt a hasfájás.

KépKép
süni76

Süni, nagyon egy húron pendülünk. A babakocsi is, és én is a magnerotot szedem. :)

Mesélj a kocsiról. Milyen? Könnyen irányítható? Végül hol vettétek meg? Milyen a gyerekülés? Azt tudom, hogy nem adapteres..
Minden info érdekel!
Összeszerelve adják, vagy nektek kell majd berkácsolni?

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi, :D A Pandababaházba vettük (XVIII. ker Üllői út 387.) Nagyon féltem tőle, mert az ára alapján valami nagyon gagyira számítottam, de szerintem semmivel sem rosszabb a nála jóval drágábbaknál. Könnyen irányítható, a mózesen kívül a többi kettő mindkét irányba ráhelyezető. Nekünk kell összeszerelni, de az eladólány mindent a szánkba rágott és megmutatott. Nagyon aranyos volt. A hordozót lehet gyerekülésként használni (egy ideig). Minden előírásnak, szabványnak megfelel. Újszülött szűkítővel meg még a csuda tudja mivel. Mi azért fogunk kapni barátoktól autósülést, úgyhogy ez a része annyira nem volt lényeges. Könnyű a hordozója is. A türkiz szín állítólag kifutó, úgyhogy nem tudom, meddig lehet hozzájutni. Néztem azért a többi, nem ennyire feltűnő, de fiús színt is. Először picit elbizonytalanodtam, hogy talán túl feltűnő, de aztán rájöttem, hogy legalább messziről észrevesznek az autósok :D
Mindent egybevetve: a férjem elég kritikus, de ő is megvolt vele elégedve. Most kaptunk hozzá ajándék esővédőt. A kistáska nem volt raktáron, de később az is meglesz. Szerintem 58 000-ért vadiújan megéri.

KépKép
süni76

Évi!
hát néha mikor fogom Máté kezét akkor nem igen tudom kormányozni ez így igaz,de az egykarost sem nagyon tudtam írányítani akkor.
Most venni akarok egy ikerkocsit,mert ez a vonatos testvérkocsi nekem egyáltalán nem tecc.
Anna még elég kicsi lesz a nyáron így egyszerübbnek tartom az ikrest.A fellépős tuti nem fog neki tetszeni.
Képzeljétek a drágám bejelentette,hogy holnap folytköv a bojlert fogják a padlásra vinni,ami azt jelenti hogy egész nap fúrás lesz ami közvetlen a konyhám melletti Kamrának nevezett vmiben fog történni.
Az Úr Isten is poros lessz!!!!!!!!
Ugye nem is kell mondanom hogy elkapott a sírógörcs.Ő meg csak nézett rám és nem tudja most mi bajom mikor haladunk.
Mármint ki?
Mert én a saját munkámat se tudom már indig időre teljesíteni,minden nap főzök itt van Anna ez a dög nagy ház....
A fene se tervezett most ilyen takarítást hogy még az utolsó viráglevelet is le kell mosni.
Totál kiakadtam,mert nekem senki nem segít.
Látva hogy elég rossz bőrben vagyok felpórszívozott és ezzel azt hitte kész is a takarítás.
Egyébként azt se szokott soha,fogalma sincs hány napos munka egy ilyen takarítás.
Már előre hányingerem van a holnaptól és ugye szombaton még csak itthon se leszünk.
3 éve lakunk itt de én úgy érzem ennek sose lessz vége.
Tuti jövök holnap is,legalább amíg benneteket olvaslak eddig is elfelejtem a saját bajom.
puszi m indenkinek és bocsi hogy így rátok dobtam a nyűgömet!

Kép
Kép
lenici74

Áááááááááá nem igaz! Áprilisban lesz nyelvvizsga, 2 hónap alatt mindenféle felkészítő tanár stb. nélkül kéne összekapnom magam. (Bevallom december-január hónapot ellazsáltam, nem vettem komolyan csak a házikat írtam meg) :(
Nekem elég lenne annyira a tanár, hogy a fogalmazásaim átnézze, hogy mekkora hülyeségeket írtam. (Persze a volt tanáromhoz nem férek be, a többi meg kismamaként vagy nem vállal, vagy akkora óradíjat kér :shock: , hogy csak nézek mint a lukinyúl az üregében) Rod kikérdezi a szavakat még élvezi is, mert ő is tanul belőle, a nyelvtani teszteknek meg van megoldásuk.
Ha nem lesz meg elsőre ki fogok akadni. (Na ja maximalista, eddig minden elsőre sikerült az életben :oops: ) Babázás mellett nem tudom hogy oldom meg, mert még ott a kötelező mérlegképes is és nem kapok felmentést, rakom ahova akarom a gyereket. :(
Vendég

Köszi Süni!
Ez így akkor nagyon meggyőző. Nekem egyetlen egy kételyem van. Én mindenképpen adapteres hordozót szeretnék, mivel többnyire én járok autóval, és ugye szempont, hogy könnyű legyen ki és berakni a gyerekülést. A titi sajnos nem ilyen. Ezért kinéztem a Chicco-t. Viszont, mivel nagyon praktikus, és tényleg minden baba elalszik az autóban, szeretném, ha a vázhoz erősíthető lenne a hordozó.
Szóval most két lehetőség van. Vagy a Titi 2in1 veszem + a Chicco gyerekülést (ezt szeretném jobban, remélem a gyrekülés kompatibilis) Vagy a 3in1, de akkor nem tudom hogy fogom mindig szíjjazni kell az autóba.
Én egyébként a pirosat néztem ki. Szeretem a pirosat, és szerintem az mindkét nemnek jó!
Szóval már csak ennyi a dilemmám...de majd én is elmegyek megnézni!
Nagyon köszi a leírást még egyszer!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Lenici, Anuk nyugi! Tudjátok leszarom tabletta!

Lenici, igaz a pasik ezt nem fogják fel, de tényleg nézd a jó oldalát. 1.) csinálja és nem kell nyüstölni érte. 2.) már most meglesz a tavaszi/nyári nagytakarítás 3.) megtaníthatod takarítani. :)

Anuk, mi az hogy kismamaként nem vállalnak? Azért mert kismama vagy, vagy esetleg a tanár már nem vállal több diákot?
Szerintem Te is nézd a jó oldalát. Én is tanulok, így átérzem...ez lesz az a szükséges rossz, ami miatt egy kicsit ki fogunk kapcsolódni az anyaságból. Akárki akármit mond, más is kell. Nem lehet a nap 24 órájában 100%-ban a gyerekre koncentrálni, mert abba röbid idő alatt beleőrül az ember. Ráadásul amíg kicsik, addig az alvásidőt ki lehet használni. A háztartás meg nem egy nagy was ist das (talán így írják :) )Ti sem laktok majd nagy lakásban, és hát a mosó és mosogatógép egy csomó mindent elintéz! :)
Szóval fel a fejjel csajok!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Szívesen :D

KépKép
süni76

Sziasztok Csajszik!

Még nem tudtalak végigolvasni Benneteket, pedig hétfő óta próbálom utolérni az eseményeket.
Csak életjelet adok magamról, holnap írok hosszabban, ha nem lesz ennyi melóm, mint a héten eddig.
Szeretném megköszönni a névnapi jókívánságotokat (tudom, már rég volt :oops: ), és én is
NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK AMADEÁNAK!

Puszi mindenkinek!

Kép
ácica

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2009.05.06 21:51-kor.

Heni

Kép
szheni

Amadea!
Boldog névnapot!
Heni
nagyon irígy vagyok,már én is nagyon szeretnék egy kicsit lazítani a férjemmel vhol.
Hát egyenlőre kilátásunk sincs erre.
Legútobb a barátnőm lagzijában voltunk ketten és utána itthon is kettesben.Maga volt a mennyei manna!harmadik gyermekünk is e napnak köszönhető :D
Nemrég vittük a postát és közben vmenyire sikerült megvigasztalnia,hogy ő se így szeretné hogy mindig 3 havonta csinálunk vmit aztán vége.De sajna nincs 5 milliónk egyben hogy vége legyen ennek az örökös felfordulásnak.Ja írtam privit,megkaptad?.Egyébként tök jó,hogy felvitte a csövet,mert utána be is gyújtott és felmentem-tök meleg volt a fenti nappali is.
Úgyhogy köszi Noémi bevettem a leszarom tablettát-lesz ami lesz.
Hát még 5 év alatt nem sikerült rávennem semmi házimunkára,szerintem most se nagyon kell ezt nála erőltetni.
Csajok!Írjátok már meg hogy a Ti párotok mit segít!
Vagy mindenki ilyen otthon?
Lehet csak én rontottam el vmit?!
Az építkezéssel nincs baj,dehát kőműves a lelkem!
Ebből a Titi kocsiból van ikres?Nagyon tetszik!!!!!!!!!!

Kép
Kép
lenici74

Heni, itt a link a babakocsiról. Ez a sötétkék, de az oldalon meg tudod nézni a többi színt is.
http://pandababahaz.hu/shop_artdet.php? ... nas_948438

Lenici, az én férjem se egy házitündér, de ha nagyon akar, ki tud teregetni, el tud mosogatni (2 tányért kb. annyi vízzel, mint én egy egész vasárnapi ebéd készletét :D ) Sajna a mosogatógép még nincs bekötve... Az utóbbi hónapokban nagyon próbál kímélni engem. Bármit megfőz, imád bevásárolni. Most, hogy ezeket leírtam, asszem nem is akarok rá panaszkodni :D

Jóéjt!

KépKép
süni76

Kissmanó: az utakról annyit, h amikor kb fél órája szállingózott a hó, megjelent irtó robajjal pár óriási hótoló gép, és elkezdte letolni az útról a ... latyakos semmit. Úgy karistolták az utat, h csak szikrázott! Férjem azon röhögött, h na, ezeket is készületelenül érte biztos a hóesés (előtte nap tavaszi időjárás volt), úgy mint ugye otthon, amikor a 10 centis után kezdenek el kotorászni... :lol: Szóval az autópálya+ Scnellstrasse tuti le lesz takarítva, viszont kell hóláncot vinni, mert megbüntetnek, ha nincs nálad.

Lenici: nyugi, rájött a fészekrakó ösztön :lol: :lol: :lol: Szerintem szekáld ezzel!
Takarítás: hát az nálunk nem szeretem téma ugye neki (naná, én imádok porszívózni, sejthetitek...), de azért olykor besegít. Kint pl. általában ő söpör le, és amit nagyon díjazok, hetente legalább 2x elmosogat, és ÖNÁLLÓAN- nem kérésre... Ja, és örök hálám azért, mert amikor rosszul voltam a hűtőtől, kimosta az egészet ferőtlenítő-szagtalanító szerrel... :lol:
És most itt nyávog, h mikor fogja már ő is érezni a bébi rugdosását. Mert sajnos még nem érzi...

Szegény Anuk! Milyen nyelvet tanulsz? Nekem is össze kéne még hoznom egy olasz nyelvvizsgát (de szerencsére csak alapot), és erre tavasszal kell tanulnom. Meg ott van még a másik szakdogám, aminek réme már egy éve kísért... brr... ezzel kell töltenem az időmet a gyerek mellett, brühühü. De igaza van Noéminek, legalább lesz más elfoglaltságunk a csöppség mellett. (bár én inkább terítőket hímeznék eladásra, vagy minden nap bevállalnám az egész ház ablakainak lemosását, csak ne kelljen szakdogát írni- utálatos munka...) Na, nem nyavalygok többet!

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Kissmanó: nagyon jó ez a link, köszönöm! Bár megkérdeztem mellettem morcoskodó férjem, h akarja-e tudni a szülés beindulásának jelenit, mire ő lekicsinylő ábrázattal megjegyezte, h ő ezt már rég elolvasta a babás könyvben... :lol: :lol: Hát nem édes? Már napok óta ezt a vastag könyvet bújja. Néha elrémülve közli, h fogalma sincs, mit fogunk kezdeni egy újszülettel, mert ez neki olyan bonyolultnak tűnik. Majd pár óra múlva megkérdezi, h mikor lesz az, amikor sok gyerekünk lesz már? Egyszerűen olyan édes!!! :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok!

Szóval szeretnénk eladni Ékes babakocsiját,mert gyakorlatilag 3x v.4x használtuk és a Kistesónál sem tervezem.Tök fölöslegesen áll itt összecsukva,becsomagolva több,mint egy éve,csak útban van.Van hozzá táska,szúnyogháló,esővédő.Mindkét oldalról tolható,elég masszív.Vízszintesig dönthető,sportkocsivá alakítható,stb.Itt a lakótelepen van egy ismerősömnek,Ő 2 éve használja.
Ja,és saját szervíze van,majd előkeresem a papírjait.

Mi 55e-ért vettük összesen,és 30e-ért szeretnénk adni.(ez i.ár) Kép A fotók: Kép Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép
ékes+tesó

Sziasztok!

Van egy akkora sztorim:

elmentünk lidlbe, jégkrémért persze.
kosarat nem vittünk, minek. A férjem beáll a sorba, hú, mondom csak hozok egy ubit.
Véletlenül nekimentem egy nőnek, mondom elnézést, mondja semmi baj. Erre eltelik fél másodperc és nekem jön.
mondom ez minek kellett, mert én magának nekimentem véletlenül, direkt fel kell lökni?
Mondja a pasija, tán bocsánatot kellene kérni, mondom neki, megtettem, meg az nem direkt volt. És nekiálltak velem oribálni, én meg vissza. Azt hittem ott ájulok el, milyen bunkók.

Fel vagyok háborodva.
Vendég

Légzésfigyelőhöz nem tudok hozzászólni, sztem mi nem is fogunk venni, meg mérleget sem.

Mormota. gratulálok kislányhoz, örülök, hogy minden ok!

Lenici: jó nagy munkában vagytok! :shock:

Noémi: Nándi sem aktív. Délután elszunyáltam, arra keltem, hogy csuklott, legalábbis sztem, mert olyasmi volt, du. vagy 2szer, 3szor belémrúgott, és nagy a csend.

Anuk: nem semmi kihívások előtt állsz!

Képzeljétek, kiságy már van 3 helyről, lehet válogatni:),
anyósom meg csinál baldachint meg rácsvédőt, tök jó!
Vendég

visszacseréltem a vonalzómat, ez jobban tetszik:)
Vendég

Sziasztok!

Írtam egy csomót,de elszállt....:(

Mormota!
Gratulálok a kislányhoz és nagyszerű, hogy minden rendben van :wink: . Nevetek van már?

Noémi!
Én is pont ezt írtam az oltással kapcsolatban...csak itthon még elég maradi a hozzáállás...

Vica!
Remélem gyorsan megoldódik a cső-dolog!

Szerintem is kell a légzésfigyelő, tudok konkrét esetről, amikor életet mentet. Nagyon jó kezdeményezésnek tartom ezt a léghajó programot , aki teheti szerintem érdemes részt vennni rajta...

folyt. köv....

KépKép
amadea

Noémi!
Nekünk is úgy van, Titi 2:1 , narancs (az is elég feltűnő) és van külön autósülés.....

Puszedli!
Nem semmi milyen bunkók vannak :shock:

Ma voltam kismamajógán, tök jó volt :wink:
Holnap megyünk Sopronba, szóval hétvégén nem leszek...ezóton kívánok mindenkinek kellemes hétvégét, tessék sokat pihizni!!!

És köszönöm szépen a névnapi köszöntéseket!!!!

KépKép
amadea

Sünikém, köszönöm, ez annyira jó, hogy valaki mindig tud segíteni! Írtam nekik és már válaszoltak is, hátha lrdekel vkit. Influenza elleni oltás:

A kismamáknak adható védõoltás nálunk 3500 Ft beadással.

Üdvözlettel:

Kónya Márton
Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrum

Tel: +36 1 224-5442
Fax: +36 1 224-5445

konya@gendiagnosztika.hu
www.gendiagnosztika.hu

Puszedli, ezek elmebetegek lehettek :cry: . Remélem a fagyi kárpótolt!

Lenici, elhiszem, hogy kivagy, én is imádom az ilyen megmozdulásokat, de legalább készen lesz, és ezt sose lehet jókor csinálni, 3 gyerek mellett sem lenne egyszerűbb. Az én férjem semmit nem csinál a házimunka terén, illetve reggel legtöbbször ő viszi a gyerekeket oviba/isibe, és ha hazaér, fürdeti őket. Viszont szó nélkül fizeti a takarítónőt és sokszor visz minket szuper helyekre ebédelni/vacsizni.

Enyém a teszveszes hordozó!!!!!!!!!!! :lol:

Benta

Kép
benta

Én nem veszek légzésfigyelőt, ez a para egyszerűen hiányzik belőlem. Akkor vennék, ha lenne valami rizikófaktor. Mérleg se lesz.

Kép
benta

Amadea, azt nem tudtam, hogy Te is olvastad a cikket, azért írtam, hogy valami amerikai tesztelő brancs is megerősítette! :)
Emlékszem, hogy neked a Titi 2in1 van, bár nem tudom miért úgy emlékeztem, hogy a zöld...mindegyik szép...a hordozó csatlakoztatható rá? Mármint ezek kompatibilisak vagy sem?

Egyébként nagyon jó hétvégét nektek, és vigyázz a vonaton! :)

El kell mondjam nektek, hogy az én férjem egy tündér házimunka terén. Igaz bizonyos dolgokat megbeszélünk, hogy megcsinál, de megcsinálja. Ma pl. felporszívózott, a szemetet is ő viszi ki, sokszor vásárol be (persze listával), és sokszor főz nekem.
Ezen kívül szokott port is törölni, és mosást is be tud rakni + tereget is. (bár azt mindig átpakolom miután hazaérek). Nálunk az az elv, hogy amíg mindketten dolgozunk, a házimunkát is közösen végezzük. (azt azért hozzáteszem, hogy a WC-hez sosem nyúlna, de mikor megkértem a kádat kismosta) Persze ha itthon leszek Áronnal minden az én feladatom lesz, de ez szerintem természetes. A nagybevásárlásokat továbbra is együtt intézzük mert szeretünk közben beszélgetni, meg kitaláljuk mit főzünk! :)

Puszedli, tényleg szörnyű milyen bunkó emberek vannak. Akkor sem jutna ilyen eszembe, ha esetleg a másik direkt jött volna nekem...ez egyszerűen szint alatti!

Amadea, én megnéztem a léghajó programot, de elég drága...12 000 Ft/fő, ha a pár megy 10 000/ fő. Namost itt egy csomó másról is szó van pl. lázgörcs, mérgezések, stb. Szerinted nem elég arra az ingyenes tanfolyamra elmenni, amit a cégek tartanak?
Illetve azt hiszem a szülésfelkészítőn is van ilyen, meg dvd-n is. Mi a véleményed?

Olvasta valaki a Lelki köldökzsinór c. könyvet? Én igen, és próbálkozom kommunikálni Áronnal. Régebben is használtam ezt a meditatív, hipnotikus állapotot - nekem sikerült. Most is úgy érzem sikerült vele felvenni a kapcsolatot. Azt "üzente" nekem, hogy azért nem mocorog, mert szomorú, mert én is az vagyok napok óta. Erre megígértem neki, hogy változtatok, de kezdetnek mocorogjon, mert attól azonnal jobb kedvem lesz. Megtette. Kb. 2-t rugott (elég nagyokat), és mikor kértem ismételje meg, megtette.
Ezek után jókedvem lett, csináltam halkrémet, padlizsánkrémet, Viktorral vacsiztunk, dumcsiztunk, és most Áron is újra aktív.
:) :) :)
Ráadásul az előbb akkorákat rúgott, hogy kívülről is látszott! Olyan boldog vagyok! Nem érdekel mit írnak a könyvek, szerintem igenis érzi, hogy milyen hangulatban vagyok!

Jó éjt és szép álmokat mindenkinek!
(na meg kényelmes és kevés pisilős éjszakát)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Ha valaki még nem olvasta a könyvet, elég idiótának tűnhet az írásom. Ha valakit érdekel mesélek róla.

Itt egy link is
http://www.kismamablog.hu/terhesseg/lelki-koldokzsinor

Jól leírja, hogy is érdemes nekikezdeni...

KépKép
KépKép
kfnoémi

Hát erről a Léghajó programról még nem is hallottam, de tavaly novemberben volt itt Tatán egy ilyen baba-gyermek elsősegély előadás 600 Ft-ért, az is szuper volt.

Lelki köldökzsinór c. könyv: nekem is megvan, én is szívből ajánlom mindenkinek. Persze a legeslegjobb ha az ember el tudna menni Raffaihoz, Hidashoz. Itt Tatán müxik egy hasonló dolog, szülésre felkészítő relaxációnak hívják, Zalánnal jártam, nekem nagyon sokat segített lelkileg felkészülni a szülésre, és sokat segített abban, hogy feldolgozzam a császárt ott abban a pillanatban és hogy onnantól csak Zalánra koncentráljak.

Kfnoémi: a Chicconak is van olyan babakocsija, amire van külön mózes, hordozó (aminek van talpa a kocsiba), és sportrész. 60-70ezer környékén lehet találni használtan, újonnan olyan 130ezer körül van. (ez a 3in1 ára) Csak két tolókaros ez a babakocsi.

Férj nálunk be van fogva, muszáj csinálnia :wink: :lol: Én nem szeretnék eljutni arra a szintre, mint ami anyuméknál van, hogy feltétlen kiszolgálást vár el apum, elé van rakva minden, még jó hogy a feneke nincs kitörölve...

A mostani Kismamában a Szent Imre Kórház szülészetét+a Debreceni Szülészetet mutatják be, ha esetleg érint valakit.
És van egy kis ízelítő a Cora Babahetek akciójából. Azt írják hogy február 4től lehet megnézni a www.cora.hu oldalon az akciókat, és febr.4től febr. 28ig érvényesek az árak. Pl. Bébihordó (nem írják, milyen márka) 8490 Ft. Mondókás ujjatlan, rövidujjú body 749 Ft, Mondókás szabadidőruha 2199 Ft, Mondókás pizsama 1999 Ft.

Megérkezett a bútorboltba Zalán ágya. Telefonáltak a vizesek, hogy holnap reggel fél9kor jönnek és megoldják a problémát. Voltam tornázni is, úgyhogy egész jó volt ez a nap. És mellesleg még főztem is, gulyáslevest és gofrit sütöttem.

Barátnőméknél ma derült ki, hogy kislányuknak kisöccse lesz, úgyhogy cserélgethetjük a ruhákat :wink:

Jó éjt!

Kép
Kép
evicuska

Sziasztok!

Amadea, nagyon boldog névnapot kívánok Neked én is- lehet hogy én vagyok ma az utolsó, de párocskám most engedett a gép elé. :)

Képzeljétek, elmentem az új dokihoz, és iszonyatosan jó fej!! Nagyon laza volt mikor elmeséltem a szitut (nem én akartam, ő kérte), hogy miért szeretném leváltani a régit. Mondta, hogy jó kollegális viszonyban vannak, de ettől függetlenül elítéli ahogy beszélt velem. Kérdeztem, hogy nem lesz ez kellemetlen, hogy egy kórházban dolgoznak...? Mondta, hogy nyugodjak meg, ez legyen az ő kellemetlensége! Minden kérdésemre válaszolt, és megírta az igazolást, hogy a terhesség miatt van a keringési zavarom, úgyhogy holnap már le is adhatom a háziorvosomnak!
Úúúgy megnyugodtam!
És a mi még a plusz poén: ma végre megmutatta magát a baba! A nunisok táborát fogom szaporítani, és az a fura, hogy már nagyon- nagyon rég Adélt szerettem volna, erre pont ma derült ki- mikor a névnapja van... :wink:
tökmag79

Sziasztok Lányok!

Hú, de sokat írtatok, alig győztem elolvasni :D Tegnap este voltam 4D UH-on, kb 9-re értem haza, aztán még gyerekaltatás, úgyhogy nem jutottam a géphez a NAGY HÍRREL: KISFIAM lesz :D . Annyira boldog az egész család, de főleg a párom, meg a lányom. A lányom folyamatosan, a kezdetetktől úgy beszélt róla, mint kisfiúról. Tegnap este mondta is, hogy én tudtam, anya. Egyébként meg ismételten mindent rendben talált a doki. Már az UH elején széttárta a lábait, a doki elkezdett mosolyogni és megszólalt, na most látszik, hogy mi lesz. Erre én: fiú, ugye? Én is látom! :D Annyira egyértelmű volt. Madarat lehet velünk fogatni.

Lányok!
Nekem anno, pár hetes terhesen beadta a párom az infuenza elleni védőoltást, én minden évben felvettem eddig. Utánanéztünk,láttuk, hogy külföldön kifejezetten ajánlják, úgyhogy én bevállaltam. :shock:

Amadea: Boldog névnapot ívánok én is!

Házimunka és a férfiak!
Az enyém:Kiapakolja a mosogatógépet, fürdeti a gyereket, nagyon régóta. Maga után elmosogat. Kb ennyi :D

Légzésfigyelő: A lányommal csak babyőr volt. Én elég parázós vagyok és most sokkal negyobb házban lakunk, mint akkor. Akkor egy 55 m2-es szolgálati lakásban laktunk. Én szeretnék, majd meglátjuk.

Kép
Kép
sosi

Evicuska, a Léghajó programról még Kata írt. Ők voltak és elég hasznosnak találták. Utánanéztem a neten. Tényleg nagyon jó. Csakhát egyedül nem mennék - kettőnknek 20 000 Ft most nem fér bele, annyi egyéb kiadásunk van. Egyébként itt a link, ha valaki mást érdekel:

http://www.leghajo.hu/kurzusok.html

Köszi, a Chicco babakocsiról (talán Triton a neve) hallottam/láttam. Csakhát az ára...meg igazán nem tetszik, hogy kétkaros. A Titi az álmom maximálisan egy adapteres hordozóval. De még az is lehet, hogy lehet rá kapni, mert a barátnőm aki már túlvan a vásárláson (ő végül a Chiccot vette) azt mondta, hogy lehet egy csomó hordozóhoz adaptert kapni - kb. 10 ezer körül. Majd meglátjuk. Mindenesetre áprilisra tervezzük a vásárlást - hely hiányában.

Tökmag, nagyon örülök, hogy ilyen jól sikerült! Remélem minden aggodalmad elszállt, és örömmel várod a következő találkozást a dokival! Gratulálok a kislányodhoz - Adélhoz! :) Szép neve lesz!

Sosi, neked is nagyon gratulálok! Ha jól értettem, ez most a 4D eredménye, de ahogy írod, hogy mennyire lehetett látni, az amnio is ezt fogja megerősíteni! Ráadásul, ha az egész család kisfiút várt - pláne nagy az öröm! :)

Képzeljétek Áronnal álmodtam. A szülésről. Érdekes volt, mert az ikres barátnőmmel együtt szültünk, pedig 7 hét van közöttünk. A dátum jan 24 volt - ami szerencsére már elmúlt, de Áron nagy baba volt, és makk egészséges. Mikor először odatolták a kiskocsiban, ömlöttek a könnyeim...de érdekes, hogy maga a szülés, és varrás része teljesen kimaradt az álmomból - álmomban is elaludtam közben! :) :) na persze...
Mindehhez hozzátartozik, hogy a munkahelyemen tegnap kaptunk egy újszülöttről szóló hírt - a mama 36 órát vajúdott vele...mondjuk ebbe bele sem gondolok, ez azért nagyon szélsőséges eset!

Holnap hétvége! :) :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!
Már annyi mindent akartam írni, miközben olvasok, egy csomó minden eszembe jut (most biztos nem fog a fele se), de legalább van egy kis időm megpróbálni.
Mindenkinek nagyon gratulálok a kisfiúkhoz, kislányokhoz!
Sajna én még nem tudom, de remélem hétfőn kiderül. Pedig hétfőn voltunk a kötelező genetikai UH-on, de nagyon csalódottan távoztunk.
10.20-ra volt időpontunk, odaértünk sokkal hamarabb, mert időben indultunk, természetesen egy csomó csúszás volt, mert akik lejöttek az osztályról, azokat behívták soron kívűl. Mikor már végre behívott az asszisztens az előhelységben (ez jó hülye szó, de most jobb nem jutott eszembe), akkor jött a telefon, hogy a doktor úrnak szülni kell menni. Ez nem a saját dokim, előtte nem találkoztam vele, mert a 12. hetest nem ő csinálta.
Szóval akkor mondták, hogy fáradjunk ki és várjunk. Összesen az elejétől számítva 2 óra várakozás után végre bejutottunk és kb. 2 perc után, azt mondta: Kész! Nem mondott semmit, nem szólt semmit és nem túlzok, tényleg nem volt több két percnél. Az elején mondtuk, hogy ha esetleg látszik a neme, akkor szeretnénk tudni, erre a végén azt mondta: "inkább lány, de nem biztos". Na ennyi volt az UH-s sztorim. Úgyhogy nem nyugodtunk meg egyáltalán. Azt hittük, hogy akkor most tényleg átnézik rendesen, hogy minden "alkatrésze" rendben van-e. Aztán még hétfő délután hirtelen felindulásból bejelentkeztem 4D-re, pedig kicsit későbbre terveztük.
Lánynevünk egyébként már van, kompromisszumos alapon lett a Gerda Letti, fiúnevünk még nincs, de most jegelem a témát, amíg kiderül, hogy mi lesz.
Na ezt gyorsan elküldöm nehogy elszálljon. Ha esetleg szóismételtem, akkor bocsi, de közben Anyukám itt volt a munkahelyemen és hozott nekem ebédre kelkápi főzeléket pörkölttel. Majd még folyt.... Puszi [/b]
poker

Tudom még mit akartam, most egy-kettő eszembe jutott.
Anuk: neked jutott eszembe, hogy nekem nagyan jó angol tanárom van, de aztán rájöttem, hogy úgy emlékszem, hogy nem Pesten laksz és nem is biztos, hogy angolt tanulsz. Szóval sztornó! De ha mégis, akkor szerintem szuper tanár.
Tökmagnak is akartam már napokkal ezelőtt írni, de asszem erről is lekéstem, hogy szerintem is jó ötlet a dokiváltás, meg, hogy szerintem egy pár hónap múlva már a régi dokid nem is biztos, hogy fog emlékezni arra, hogy te jártál hozzá. De mivel fáziskésésben vagyok, asszem már ez is mindegy.
Ja! még Anuknak akartam, legalábbis azt hiszem te vetted egy pár napja a csini piros overallt. Szóval tényleg nagyon cuki, meg nem is akarok belepofázni, meg nem is látszik pontosan, hogy mekkora a méret, de nekem az volt a személyes tapasztalatom, hogy amíg nem tudnak járni, addig jobban bevált az a típusu overall, aminek van lábrésze is, mert nem kellett külön bajlódni a cipővel és aggódni, hogy most a lába elég melegen van-e. Na mindegy, bocsánat, hogy beledumáltam, csak most ez jutott eszembe. Persze úgyis mindenki a neki tetsző cuccokat veszi meg. Még mindig van biztos egy csomó minden, amit akartam, de még gondolkozom......... :oops:
poker

Sziasztok!

Az én férjem házitündér: mosogat, felmos, porszívózik, nagyon sok mindenben segít. Szerencsére:).

Sosi: gratulálok a kisfiúhoz!

tökmag: neked meg a kislányhoz, és örülök, h jó fej az új dokid!

Benta: végre vki, aki nem vesz se légzésfigyelőt, se mérleget. Nekem sem kell a felesleges para, bízom benne, hogy rendben lesz minden.

Csajok, én pár napja tök nyűgi vagyok, a tegnapi köcsög nő is rátett, ma is a bankban, ráadásul Nándi oan lusta, hogy csak na..Nagyon rossz kedvű vagyok.

De nektek szép napot!
Vendég

Még valami eszembe jutott. Mikor a karácsonyi szünetben szabin voltam és volt időm többet olvasgatni más topicot is, akkor belenézegettem a "2009 januárjában szülünk"-be is néhányszor és tök jó volt olvasgatni, hogy már utolsó naposak és hogy készülődnek. És a táblázatuk már kezdett "szétszakadni", mert voltak már babásak meg még egybeanyukák. Leírták a szüléstörténeteket is, meg aggódtak egymásért, mikor valaki aznap még nem jelentkezett be. Gondolom valamilyen módon megadták egymásnak a telefonszámukat, mert mindig valaki tájékoztatta a többieket az új baba érkezéséről vagy hogy éppen készülőben van világrajönni. Már jó lesz, mikor mi is tudunk ilyenket írni. :wink:
Bár ilyenkor ácicára gondolok, azt hiszem ő írta, hogy örüljünk ennek az állapotnak is, merthogy úgyis olyan rövid ideig van benne részünk az életünk folyamán. Szóval azért ezt is igyekszem szem előtt tartani. 8) De azért már a babázást is nagyon várom.
poker

Az én párocskám is igyekszik most többet segíteni. A kutyákat nagyrészt ő rendezi, őket előtte csak én csináltam, meg egy héten egyszer felporszívoz, meg felmos.
Ilyen "vizes" problémánk nekünk is van, a konyhának és a fürdőszobának a közös falában valahol szivárog nekünk is a víz, mert ott vizes a fal. Tavasszal tervezzük mi is, hogy muszáj vésni, meg festeni, meg elvileg egy helységgel szeretnénk bővíteni, bár abból iroda lesz. Mert a párocskám könyvel és jelenleg a lakás minden pontján bírok papírokba botlani. Már előre félek, hogy hogy leszünk készen. Jó lenne, ha május végére minden kész lenne, de aggódok, hogy esetleg nem lesz, mert ugye május 31-ig neki sok a munka, az meg anyagilag sok,hogy mindent szakemberrel csináltassunk meg. Remélem nem két fúrás-faragás között jövök haza a bébikével.
Na most aztán bepótolom az elmaradásom. Hamarosan eldugulok, mert már biztos untok. pussssssz
poker

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?