Új privát üzeneted érkezett!

Ági!
Milyen kocsitok van? Hogy lehet összecsukni? (Nem emlékszem.) Mert a mienk valóban kitölti a kicsi kocsi csomagterét. De talán be tudjuk préselni magunkat, ha ügyesek vagyunk. :) Mindenképp viszem a kendőnket (vagy a MT-t, amit ma megkapok), és akkor max. tologatod Zsuzsót a mienkben. :wink:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Geri, első nekifutásra ezt találtam:
http://www.babycenter-szeged.hu/egyeb-h ... 4_505.html

Kép
erusverus

Ilyesmink van:
http://www.minimano.hu/termekeink/babak ... 0_940.html

Tehát van egy esernyőrecsukható vázunk és hozzá a mózes, szóval lehet, hogy necces a beférés a kocsiba, bár a vázat összecsukva le lehet tenni a hátsó ülések elé, és akkor csak a mózest kell bepasszírozni. Ha hajlandó vagy próbálkozni, akkor elfogadnám a felajánlást és mehetnénk együtt. Max, ha nem fér be, akkor itthon hagyjuk a kocsit és majd vhogy megoldjuk... Persze, ha Neked nem gond, meg izébigyó, szóval érted :oops: Nem akarlak terhelni Titeket...

Kép

Ági
agic83

Nem terhelsz. Akkor nem mondtam volna.
Az esernyőre csukható váz szerintem befér. Az lesz necces, hogy te meg a mózes elfértek-e hátul. És abban utazna a lányka a kocsiban? És mekkora a hossza a mózesnek?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Talira én is beneveznék, ha az időjárás kegyes lesz.
Ajánlgattam én is magamat, mint fuvarozót, de sajnos a pici csomagtartónkba egy babakocsi fér csak be :(

Jön a Morcos is :?: :lol:

boruska

ja, írtam én is mindenfélére a gmailen

jöttem volna amúgy nyafogni, mert a férjem megint alakít... Majd lehet, hogy leírom, de vszeg délutánra elmúlik a mérgem...

szép napot, megyek a MT-omért anyuhoz, ollllyan kíváncsi vagyok!!!!

boruska

Szívesen mennék én is a talira, de hordozó nélkül necces lenne. Na meg akkor megyünk 4. hós tanácsadásra. :( Majd talán legközelebb.

Ja, még annyi, hogy lassan jelölgetlek benneteket az ívíven. Akiket már jelöltem: szépek vagytok nagyon! :) :)

Kép
Kép
molmar

Boti nagyon nyűgös ma és kb. másfél óránként akar enni. :shock:

Kép
erusverus

Hát ez az, a mózesben nem tudom utaztatni mert nem vettünk hozzá adaptert, mert hogy állítólag abban nem szabad vinni... Majd agyalok egy kicsit, hogyan csináljuk, oszt majd megoldódik magától ;) Max majd csak a mózest viszem és a gyerekülést, a vázat meg itthon hagyom... Sztem hétfőn úgyis kiderül, hogy mit tudunk megoldani :D

A Megmondólánynak, meg nem lehet kifogása :D :!:

Kép

Ági
agic83

Igen, jön Morci is! :)

Ági!
Nincs kedved kipróbálni a rugalmaskendőnket? Én viszem Lilit a MT-ban, te Zsuzsót a rugiban, és akkor csak az autósülések kellenek. Max. közösnek beteszem az enyémet, oszt aki kifárad, az tologat. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Okés, próbáljuk meg így, de ha beleszeretek és a Férjem kidob kendőstül, akkor Hozzátok megyünk csövezni :D :D

Na persze, csak viccelek, azért elhozom a mi kengurunkat is (tudom, kövek), meg hozok egy plédet és azon aludhat a földön, vagy mittomén ;)

Morcoska, süssél sütit, mert abban is jó vagy :D Én is hozok kaját, mert nehogymá' éhezzünk, csak azért mert kimozdulunk, sőt, lehet zabálni sokat, mert úgyis lemozogjuk :D

Kép

Ági
agic83

Hm, most nézem, hogy fizetni kell a parkolásért. Eddig nem úgy volt, hogy nem kell? Na mindegy... Akkor fizetünk ;)

Ja, kérdés. A kolléga/barátnőmnek is februári a babája. Terveztünk egy szabadtéri talit vele is. Zavar valakit, ha őket is elhívom?

Kép

Ági
agic83

Katica! Kérlek, írd le, mit értesz szopi sztrájk alatt és mit teszel ellene! Tegnap említetted, és nekem is gyanús a kisfiam. :? :)

Kép
erusverus

Itt ülök a gép előtt és böngészem a szegedi sulikat, mert úgy érzem, hogy tanulnom kellene még valamit. :? Jogi asszisztens képzésre gondoltam, vagy valami ifjúságis szakmára... Nem tudom, megéri-e...

Kép
erusverus

No, milyen hírekre jövök. :(

A taliban én is benne vagyok. Én tömegközlekedéssel mennék, mert apa dolgozik. Hol is van ez a gát. A Lágymányosi hídnál. Az tőlünk nincs olyan messze.

Kakti: megcsinálom az ebédet és írok privit
Vendég

huh már megint mi volt itt....
szerintem szépen elbeszéltetek egymás mellett. Biztos, hogy senki nem akart senkit megbántani, csak leírva minden másképp jön ki.

Csatabárdot elásni, békepipát elszívni !!!!

Tegnap megvolt a temetés. Szerencsére zárt volt a koporsó, mert szegény Papát állítólag felismerhetetlenre sminkelték,így Mama úgy döntött, hogy nem kell a látványt megosztani. Minden szépen normálisan lement, azért belegondoltam, hogy 42 év házasság 46 évnyi ismeretség nem semmi.
Imi is jól tartotta magát én pedig segítettem a toron a szervírozásban, mosogatásban , pakolásban, hogy ők tudjanak a rokonokkal foglalkozni. Anyósom és Imi is külön-külön megköszönték, nagyon jól esett,de a virtuális piros pontot akkor kapta a drága uram amikor azt mondta, hogy sajnálja hogy Mama egyedül marad mostantól, de annak nagyon örül, hogy ő körülötte ilyen sokan vagyunk .. (szerelmes smiley)
Levente nagyon jól viselte a tömeget: evett, aludt sokat, mosolygott nagyokat, büszke vagyok rá :)

kismaki: megy a privi az oldal címével
stephie

Na, ez az eladó Micimackós MT linkje. Ha vki vmit szeretne vele szóljon, megbeszéljük.

http://www.mamami.hu/forum/showthread.p ... cimack%F3s
pammut

Taliban én is benne vagyok, de fél négykor vissza kell indunk, ez a tervezett 13-14 órás kezdés nekünk jó lenne.

Az elmúlt másfél oldalt nem is kommentálom, látom, már maguktól is megoldódnak a dolgok :D

Kép
juci-77

Pammut Bori- megneztem, de nem tecc. De koszi megegyszer, hogy utananeztel. Egyelore csak szivom magamba az informaciot, aztan remelem talalok olyat, ami tecc.
geri79

Anita, biztos megrázó volt, de a kicsi finnyúgyermek legalább jól viselte...

Geri, tök jó az új avatarod!! édik vagytok rajta :)

Molmar, visszajelöltelek! :D

kipróbáltuk a MT-t, szuper, tettnk egy próbajáratot a környéken, 10 percig nézelődött beene, aztán elaludt, királyság. és kényelmes meg szép, szóval tuti!!

boruska

Ági, hol nézted a parkolást a kopaszi gáton? hol lehet?

boruska

Na hali ti (mi) veszekedős banda!

Samu egy kis angyalka ma! Eszik, játszik, játszunk, alszik, eszik... Éjjel is csak egy óra nyűglődés volt, amúgy aludt. Ilyenkor szuperanyának érzem magam, szupergyerekkel! Amúgy persze "szaranya" vagyok. :D

Köszi, hogy így biztattok a Mt-ra. Nagyon-nagyon akarom. Már arra is gondoltam, hogy megveszem, ha esetleg tényleg találnék használtam occsót, aztán Zsolti majd jól leveszekszik, nem szól hozzám két napig, ÉS?? megvan amit akartam, aztán megbékél. Szerintetek? :wink:

Anita: örülök, hogy jól mentek a dolgok!

Bori: arra gondoltam, hogy kedden babajógára el tudnád hozni az MT, hogy kipróbálhassuk? :oops:

Kép
zsizell

Szilvi, persze, elhozom!!

nekem is tündér ma a gyerek csak reggel 6kor üvöltött egy órát, azóta jó)

most itt ül a lábamnál a székében és beszélgetünk, van heőő, leőő, meg minden :) Nem egy nagy mozgós-forgós, de a nyelve jól forog (én is ilyen gyerek voltam - lusta :) )

boruska

Bori!
http://www.obol.hu/uploadpic/File/Parko ... is2010.pdf

Ági!
Esetleg vmelyik délelőtt (holnap v. pénteken v. hétvégén vmikor) elguruljunk felétek egy próbára?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Köszi, Bori!

Samuka ébredezik, azért még leírom, hogy drukkot kérek, mert Zsolti most van elbeszélgetésen a felsőbbeknél, hogy milyen lehetőségünk van nagyobb lakásba költözni. De jó lenne, ha valami kivitelezhető lenne.

zarja: most jut eszembe a szopis következő gyermekes hsz-ed. Én megértelek, mert már én is előre parázok, hogy őt sem sikerül majd szoptatni. És hiába tudom elméletben, hogy nem kell rajta izgulni, főleg nem most, meg hogy ettől csak rosszabb lesz stb, nem tudom elnyomni magamban a kudarc érzését, és sokszor ostorozom még magam emiatt. A legjobban az fáj, hogy pl ma is rácuppant egy kicsit vigyorogva kaja után Samu a cicimre, persze nem jött belőle semmi...a szívem szakad meg...

Kép
zsizell

Jajj, még valamit el akartam mesélni: mivel még nincs játszószőnyegünk, feltaláltam magam, és a ruhaszárítóra akasztgattam játékokat, hát nagyon jókat röhögcsélt alatta a pléden Samu. Teszek fel képet róla. :D

Kép
zsizell

Kép

Kép
zsizell

Szilvi, nagyon édes!!!

boruska

Szilvi- nagyon talalekony vagy, Samu meg nagyon edes! Drukk a nagyobb lakahoz!
Boruka- kozi a diceretet! Kerhetnek kepet a MT-rol? Tudod, szivom az informaciot. Csak gyoran kell szivjam, mert este meg kell mondjam a tesonak, mit szeretnek a keresztelore...
geri79

Na, az én Berkóm is azt csinálja most, mint a Samu:

Kép [/img]

boruska

Ja, és akarok MT-s képet csinálni, de egyedül vagyok:( Talán majd tükörben lefotózom!

boruska

Megkaptam az első mt-s hülye kérdéseket: Kap benne levegőt? Kilát belőle? És a legjobb ami nem mt-s: Mikor mondom az öreglánynak hogy 4 hónapos közli velem, hogy miért hozom ki mikor még ilyen kicsi? És ha valaki ráköhög? Mondtam be van oltva, a többit meg bízzuk a természetre. Még jó hogy nem mondtam neki, hogy Barbus már kétszer megjárta a Bp-Miskolc távot és legutóbb vonattal.

boruska: Ugye hogy jó a MT? Barbus ma is jót aludt benne.

zsizell: Amit mondtam, ott a csaj a tesz-veszen 5000-ért adta amit én most 12000-ért vettem. Ha tetszik, akkor hajrá. :) Samu nagyon édes, anyucija meg kreatív.

Morgonc szerintem megy a talira, mert kérdezte hogy elvigyen-e minket, de sajna hétfőre már van programunk. Pedig most már tényleg szeretnék veletek megismerkedni.

Én, Barbus és a MT:

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vicky79 2010.06.02 16:09-kor.
vicky79
Budapest III. kerület

A gyerek tiszta filmsztár - akárhányszor csinálni akarok egy videót arról, hogy milyen édesen játszik v beszél, amint bekapcsolom a gépet, abbahagyja, és meredten néz az objektívbe :) Van öt új videóm arról, hogy néz :)

boruska

na, még egy, aztán befogom
(még kettő, mint a kistehén!!)

szóval
1. asszem megfázítottam a gyereket - éjjel lerúgta magáról a takarót :( kicsit tüsszög, köhög :( mit csináljak vele (tudom, éjszakára hálózsák, és várjam ki, amíg meggyógyul)

2. a szeme még mindig elég váladékos, csipás, úgyhogy a védőnő szerint el kéne vinni gyerekszemészetre - tényleg ilyen gáz ez? Másnak nincs? És mit csinálnak ott vele? Már ezer szemcseppet próbáltunk (Zsuzsi, mint prof? :? :?: )

boruska

Boruska: Bulcsú szeme is iszony csipás volt. Annyira, hogy reggelre összeragasztotta a szemét a csipa. Aztán feldagadt a szeme az egyik szemcseppre. Akkor kaptam az infot: szemvidítófüves tea. Reggel csináltam kb 30 mili forró vizet, ráöntöttem két csipet teára és amikor ránéztem a gyerekre, megmelengettem kicsit (volt hogy nem, de az nem tetszett) langyosra és vattával kívülről befele törölgettem. Jó sokáig, vagy egy hónapig. Elmúlt tőle, aztán visszajött, aztán megint elmúlt, visszajött és egyszer csak nem jött vissza. Volt már, hogy a teától barna volt a szemkörnyéki bőre, de bevált. Minket azzal riogattak, hogy mehetünk a szemészetre és ott kis csövet vezetnek a szemébe és átmossák a könnycsatornáját. Hát nem kell. Zsuzsa? Te mit mondasz?

Bori: az a micimacis mei-tai itt van Kváron. :D Klubalapítónk árulja. :D

zarja

sziasztok,
olvasni olvaslak, remelem nem baj.
Boruska! mi is tul vagyunk 100000fele szemcseppen, antibigyo meg minden erre hetfon kimostak a konnycsatornajat. az ajto 2 oldalan 2en sirtunk, o orditva en halkan. meg mindig valadekozik a szeme, ha 2 het mulva is, akkor ismetles:(

MT! engem is megfogtatok, ugy latszik ragalyos betegseg, csak en nem merek ennyi penzt kiadni erte, mamamira regszitraltam, onnan sokat olvastam, anyagot beszereztem es ha minden igaz, holnap nekiallok megvarrni(ma csak max szabasmintat csinalok). ezert lenne egy keresem, ha valaki lerajzolna az mt testet es odairna centiben mi mennyi(ha ives, akkor az is erdekel, hogy kulon az iv hany centi....) sajnos nalunk eloben semmi eselyem talalkozni egyel sem...

ami vicces, hogy a lanyomat soha eszembe nem jutott volna hordozni, a fiamat se, de hat o beteg, na meg a kutya babakocsi es meg 2 gyerek...jo lenne meg jo par kez.

Na lanyok, bekuljon ki mindenki mindenkivel, nem illik megsertodni(pl nalunk 1 ev 9 honap a korkulonbseg, es amit Nori riasztaskeppen leirt az ekkora korulonbsegrol minden megvan: pelenka-igaz csak alvashoz a nagynak, etetes 2ot, oltoztni 2ot) de igy szep es kerek az elet! mindenkinek sajnos megvan a maga keresztje es meg azert sem illik hasonlitgatni, mert a turokepessegunk is abszolut mas hatarok kozott mozog(pl en egy nap negyedeannyit sem tudok porogni, mint Nori).
es azt hiszem elmondhatjuk, legalabbis nekem tuti igaz, hogy ez olyan mint egy csalad, meg is bolondulnek, ha nem lenne,.,,
most sokan biztos bamultok, hogy mit csinalok itt az 5 hszmmel, azt sem tudjatok ki vagyok.
na ennyi volt, sajnalom befogom.

szoval elore is koszonom, ha valaki lemeri nekem az mt mereteit.
csisza

csisza, én is ettől félek!!! Egyáltalán mi az a könnycsatorna mosás? :cry: :cry: A gondolattól sírok :cry:

Megpróbálom lemérni a MT-t, bár elég bonyola szabásmintának tűnik, majd vmit kitalálok :)

boruska

Halihó! Rögtön szólnék Csiszához. Szerintem nem túl jó ötlet, hogy magadnak varrog az MT-t. Ugyanis amennyire én tudom különleges technikával és különleges anyagból és cérnával van varrva. Én nem mernék rá mérget venni, hogy olyan strapabíró és biztonságos lesz az amit te csinálsz, mint amit "szakember" csinál. Az a fajta MT ami nekem van az olcsóbb kategóriába tartozik, de én nagyon nagyon meg vagyok vele elégedve, és biztos vagyok benne, hogy a csajszi kipostázza neked, ha megbeszéled vele.

Geri! Én csak jókat tudok mondani a Tündérputtonyról. Nekem olyan van ami fekete és terepmintás. A Tündérputtonynak mind a két oldalát lehet használni, nem csak az egyiket nekem ez is nagyon nagyon teszett benne. A Gremesét csak egyik irányba lehet, vastagabb anyagból van, merevebb és sokkal sokkal drágább. Nem lebeszélni akarlak a Gremeséről, nehogy félre értsen senki csak kérdezted a véleményemet az enyémről. Már van képem a fényképezőgépben, csak most a gép nincs itthon :x

Na most megyek a többit majd később.

bellerreni
Eger

reni: Én is gondolkoztam egy egyszerűbb mt megvarrásán és azon kívül hogy bonyolult a szabása nem látok benne különlegességet. A munkaruházatiban ajánlották a mamamin az anyagot és gondolom ott lehet cérnát is venni hozzá. Mondjuk én utána már nem próbálkoztam vele és amit megvettem azt nem is vállalnám, de ha csak így lehetne, akkor biztos megpróbálnám megvarrni. Mammamin van fórum és ott sokaknak van sk MT.

csisza: Én a mamamin láttam szabásmintát, azt nem láttad?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vicky79 2010.06.02 18:11-kor.
vicky79
Budapest III. kerület

csisza: Mégsem a mamamin volt, itt találtam:

http://www.google.hu/imgres?imgurl=http ... s%3Disch:1
vicky79
Budapest III. kerület

Reni- koszi a valaszt, hat en is nezegettem, morfondiroztam, es azt hiszem, ilyet fogok kerni, amilyen Neked van + szutyot. (egyik oldala narancs madaras lesz, masik szurke leveles, fekete panttal). Es Csisza vedelmeben (habar nem hiszem, hogy szuksege lenne ra), de nalunk nem is hallottak meg ilyesmirol, nemhogy arulnak... Ha jobban bele gondolok, egy ilyen uzletet kene nyissak. :lol: Csak nalunk meg a kengurura is racsodalkoznak, es megkerdeztek, hogy nem fullad meg benne a gyerek? Hat akkor mit szolnak majd, ha ezt meglatjak, vagy netalan egy kendot! Na, nem mintha erdekelne...
geri79

Vicky- nagyon cukik vagytok! Ugy beleeltem magam... En is akarom most! De a keresztelo cak juni vegen lesz. :cry:
geri79

Boruska, Beninek mosták át annak idején a könnycsatornáját 10 hetesen. Fogalmam sincs hogy zajlott, mert elvették és egy ajtó mögött csinálták. Szerencsére nem kellett ismételni, de sírás nálunk is volt mindkettőnk részéről.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Sziasztok!

Voltam a nődokinál, írt fel nekem fogigátlót. Azalia. Ismeri valamelyikőtök? Én nem nagyon szedtem eddig tablettát. Ezzel hány nap után biztonságos?
(+ praktikus tanács tőle: Nekem kicsit fáj odalent a hüvelybemenetnél, mikor együtt vagyunk. Erre ajánlotta a Sudocremet, hogy azzal kenjem be, de csak kívül. :D Azért kicsit vicces, hogy Boti popsiját is azzal kenjük.)

Kép
erusverus

Hívott a gyógytornász nőci, hogy holnap vihetem Botit délelőtt fél 10-re. Kíváncsi vagyok, ő mit mond, hogy kell-e egyáltalán Botinak ez a torna... Bárcsak ne kéne! Vagy, ha már muszáj tornáztatni, akkor megtanulnám a fogásokat, aztán csinálnám vele én itthon.

További szép estét, én léptem.

Kép
erusverus

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

No, egy szösszenet erejéig még visszaugrottam: én idióta azt sem kérdeztem meg a nődokitól (éreztem, hogy valamit el fogok felejteni... :? ), hogy a császár után már lehet-e tornázni. Tudjátok, szeretnék Botival eljárni baba-mama jógára. Szerintetek lehet már? (biztos csak túlaggódom a dolgot...)

Kép
erusverus

Erusverus, én nem ismerem.

Kakti, jó a cikk. Holnapra elvileg a mi MT-nk is megérkezik. Ti elhoztátok már a hosszított pánttal?

Jáááj, nagy baleset történt ma minálunk. Kifakadt fürdés közben a BCG oltás. Akkora sikítás volt, hogy mindkét nagyfiú rohant be a fürdőbe hogy mi a baj. Vérzett is. Bekentem Betadine-nal és leragasztottam, de asszem így nem tudunk menni hétvégén úszni. Holnap felhívom védőnénit hogy ilyenkor mi van, kell-e vele valamit csinálni.
Valakinek hasonló volt esetleg?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csilla!
1.) igen, elhoztuk a MT-unkat
2.) nekünk már vagy kétszer-háromszor kifakadt a BCG helye. Igaz, nem volt üvöltés (vagy csak nem tudtam, hogy attól van). A dokink szerint ez még kb. fél éves korukig így is lesz. Ez normális. Mondjuk így, hogy vérzett (nem tudom, mennyire), kérdéses, hogy ajánlott-e az uszi. De nem hinném, hogy problémát okozna.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Csak gyorsan szem ügyben, a többit nem olvastam még, bocsi.

A szakma ajánlása szerint nem kell átmosni a könnycsatornát 6 hónapos korig, ugyanis addig magától megnyílhat illetve gyulladt területen álutak képződhetnek az erőltetett szondázás- átmosás miatt. Hozzáteszem: minden eset egyedi és az orvos döntésén múlik mit tesz.
Azt nem ismerem, amit Zarja ajánlott, de beválhat, ha valaki nem szeretne antibigyós cseppet adni a gyereknek.
Én a cseppek közül a Neomycint szeretem, mert viszonylag ritka a rezisztencia és hamar hat.
Kamillával SOHA ne mossátok a szemét! Egyrészt szárítja a szem körüli bőrt, másrészt allergizálhat.
zuzmooo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?