Új privát üzeneted érkezett!

Alig vagyunk itt magyar kismamák! :D
Vendég

Sziasztok!
tegnap késő értem haza, már nem volt erőm reagálni, ma meg az integrált teszt 2. vérvételével telt el az idő, és a Leyden-szűrésem eredményére vártam eddig.... :roll:
Mindenkitől elnézést kérek, én sem akartam politizálni (nem is tudok), úgy éreztem, a téma valahogy mindenkinek időszerű lesz előbb-utóbb. Sokféle véleményünk van, volt, de ez így jó, többféle szempontot is megvilágítottatok, amit én egyedül lehet, nem veszek észre.

Kriszta,
a romákról azért írtam, mert ha hiszed, ha nem, ma kis hazánkban az oktatásban még mindig jelöljük a gyerekeket HH (hátrányos helyzetű) és HHH (halmozottan hátrányos helyzetű) mozaikszavakkal, és ebbe sajnos a romák is beletartoznak, ezt külön jelölni kell ebben a szép országban, ahol, mint tudjuk, nagy divat az esélyegyenlőségről beszélni (gyakorolni már nem). És az is fura, hogy ahol az iskolában az arányuk meghaladja a 40 vagy 45 %-ot (ezt nem tudom most pontosan), oda nem túl régóta ún. esélyegyenlőségi mentor-szaktanácsadót kell kihívni, és kőkemény pénzekkel kifizetni (kb. 10 ezer Ft/óra a díja), aki frankón megmondja, jól csinálja-e az iskola a beilleszkedést, vagy sem. Tehát ettől lett "problémás" az én osztályom, holott a gyakorlatban nekem a kis roma gyerekekkel alsó tagozatban nem volt több bajom, mint a többivel. A szüleikkel annál inkább. Pusztán ezért írtam le, mint tünetet. Bocsi, nem akartalak megbántani.

Suzy,
nem lesz semmi baj! Most azért van egy hullám felső légúti heveny fertőzésre is, sajnos, az időjárás kifejezetten ennek kedvez, és ehhez semmi köze - egyelőre - a H1N1-nek.

Lányok,
én sem tudom, mit csináljak oltás-ügyben. Ma megmutatott nekem egy asszisztens egy ampullát, nos, nincs rajta lejárati idő. Elvileg e nélkül tilos megjelentetni bármilyen gyógyszert (recept nélkülit is) Magyarországon. Megkérdeztem a háziorvost, azt mondta, valóban eltüntette "valaki" hosszú keze a lejárati dátumokat, ő pl. ezért sem adja be sem kismamáknak, sem 3 év alatti gyermekeknek.Engem zavar a higany-tartalom is. Ha felmentek a WHO vagy a Környezetvédelmi Minisztérium honlapjára (ha még nem tüntették el), akkor a napi, a szervezet számára elviselhető higanytartalom 1 egységnyi (etil-higanyra nincs megállapítva egészségügyi kockázati értékhatár). Az oltóanyagban min. 25 egységnyi van, de inkább 50... Jó, lebomlik, de mikorra???? A higanyról és vegyületeiről pedig asszem mindnyájan tudjuk, hogy ez méreg, ha tetszik, ha nem. Az élő szervezetben minden kémiai elem megtalálható, a higany is, jóval kevesebb, mint 1 egység. Tehát szükségünk van rá, kérdés, mennyire??? A higany egyébként leggyakrabban idegrendszeri, mozgáskoordinációs, keringési és vesezavarokat okozhat, ha túladagolják, súlyos esetben halált.
A fogorvosok ezért nem szeretnek pl. amalgám-tömésekhez hozzányúlni, mert ahogy szedik ki a fogból, illetve teszik bele a lyukas fogba, eközben higanygőz szabadul fel. A szakemberek azt mondják, mindannyian elszenvedünk kisebb-nagyobb higanymérgezéseket életünk során, elég egy-két amalgám-tömés, eltört zsebelem, barométer, hőmérő, élelmiszer... A vese egyébként nem tudja olyan gyorsan kiválasztani a higanyt, mint ahogy azt "reklámozzák" és ígérgetik, ezért a kajával viszonylag sok higany felhalmozódhat.

És egy idézet:
"A felelősség kérdését Falus Ferenc röviden megválaszolta. Az országos tiszti főorvos kijelentette: az oltással kapcsolatos esetleges problémákért a gyártót terheli a felelősség.
Amennyiben valóban így van, akkor is aggályos, hogy vajon egy eredetileg Cipruson bejegyzett, és nem ismert tulajdonosi háttérrel rendelkező cég illetékesét például tíz év múlva miként lehet bíróság elé idézni."
Merthogy a cég tulajdonosi körének adatait 10 évre titkosították...

Ennek ellenére tanácstalan vagyok, mert naponta győzködnek és ellengyőzködnek engem is.

Kép

Kép

Kép
lyly

hibernia: szia, udv errefelé. én oltottalm, szakvélemények és 2 honapos kutatàs utàn. szerintem lehet laikusként donteni de tàjékozodni is kell rendesen vagy nagyon bizni emberekben. ez mindkét oldalra igaz.

Dublin? haza jàrsz vizsgàlatokra? kinn tényleg ennyire nem ok vagy ennyire dràga? szulni hol fogsz?
Vendég

sellon: mind magyarok vagyunk nem? :wink: csak nem mindenki él itthon vagy magyar pàrral
Vendég

lyly:a dobozon van a lejàrati ido az oltàsnàl, megnéztem, azt kellett vona mutatni, amugy àltalàban 1 év azt hiszem, de minimum fél év

ez a higany nem az a higany, de ennek bàrhol utàna tudsz nézni, pl a WHO honlapjàn :wink:

és ami a tulajt meg ezeket illeti: ha jo az oltoanyag a WHO szerint, az egyik legjobb a vilàgon, komolyan most ebben a kritikus idoszakban ez szàmit vagy az h jo az oltoanyag és kész? nem érunk rà a gyanusitgatàsokkal és minden szar politikai jàtszmàval késobb??? nagyon nagy baj h kampàny idoszak van, engem ez konkrétan elkeserit h ez fontosabb mint a népegészségugy. majd lehet ezzel akkor foglalkozni ha màr nem halnak meg meg vannak 30 korul életveszélyben, egy élet is sok, szerintem.

ami a lejàrati idot illeti, komolyan, oltàs pàrtiként vagy ellenzoként is, a dobozon van és mivel asszem huszasàval van csomagolba, azt kell nézni, egy huszas pakkot egyszerre gyàrtaak le, kérd el azt az asszisztenstol
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.03 12:57-kor.
Vendég

Ann, igen, úgy értettem. :D

Lyly,
tökéletesen megértelek. Csak ugye megint itt a politika, hogy hogyan lehet úgy megkötni állami szinten egy szerződést, hogy a tulajdonosi viszonyok tisztázatlanok, mert titkosítva vannak. Miért kellene titkosítani? Nem mindegy hogy kinek a zsebébe megy a pénz, ha az egészségről van szó? Ezért írtam a megbízhatatlanságról múltkor.

Nem tudom, mi lehet szegény Susytunderrel. Mikor lesz eredménye, és az mi lesz.
Vendég

Hibernia: Persze, hogy csatlakozhatsz :) Üdv. közöttünk! Jó utat!

Sellon: Én is pont ezen dilemmázom, hogy a járvány még sokkal rosszabb is lehet! És végig izgulni fogunk! Ha már beoltatjuk magunkat, akkor tényleg nincs tovább dilemma. Persze vigyáznunk amúgy is kell majd a többi kórokozó miatt, de egy kis bacival talán jobban elbírunk, ez a vírus viszont nagyon agresszívnek és durvának tűnik! Szóval már én is inkább úgy vagyok vele, hogy oltatok, hacsak a doki nincs nagyon ellene!

Norci: Azért amíg nem vagy védett, addig még nagyon vigyázz!

KépKépKép
bogme

Norci: én egy hetet nagyon vigyàzok, aztàn egy hetet még eléggé, utàna csak az alap, amit Bogme is mond.

engem is aggaszt h Suzy hol van, màr 2oràja volt benn, nem? lehet h csak le kellett tenni a gyereket aludni vagy valami. remélem minden ok...
Vendég

Ann,
tudom, ez higany-vegyület, ami benne van, az az érdekesebb, hogy a régi higanyos hőmérőknél kivonták, mert nem tud lebomlani teljes mértékben a környezetben.

A pandémiás vírust tartalmazó influenza vakcina humán klinikai vizsgálatai 2009. augusztus 13-án kezdődtek meg. Ahhoz, hogy viszonylag nagy biztonsággal ki lehessen mondani, az olóanyagnak nincs hosszú távon sem káros hatása, a humán klinikai vizsgálatokban 60 napot várnak. Ez két hónap. Ezek szerint október 13-án lehetett volna azt kimondani először, hogy a vakcina biztonságos, nagy eséllyel hosszú távon sem lesz káros hatása. Ekkor azonban már 6 millió ampullát le is gyártottak.
Terhes nőkön nem tesztelték ezt a fajta vakcinát, mert egyetlen ország sem károsíthatja a jövő nemzedéket, terhes nőkön a fejlett országokban nem végeznek kísérleteket. Ezért nem lehet szedni nyakra-főre gyógyszereket terhességben, mert semmilyen konkrét vizsgálati eredmény nincs. Amire azt mondják, hogy szedje nyugodtan a kismama, az azért van, mert már több éves, évtizedes tapasztalat, hogy a kismamák szednek időnként ezt-azt (fejfájásra, görcsökre, hányingerre), és általában nem emelkedik szignifikánsan az adott gyógyszert szedő kismamáknál a magzati károsodás.

Kép

Kép

Kép
lyly

Suzy: Mielőbbi jobbulást kívánok! Nagyon remelem hogy minden ok.

Sellon: Én sem oltatok és dilemma sincs. Nem is emlékszem mikor hallottam itt utoljára a vírusról, tv-ben, rádióban, újságban, stb, így nagyon nem is zavarnak össze.

Szia Hibernia, üdv közöttünk. :D

KépKép
picilulu

Sellon, ez az, hogy ebbe is belekavart ez a rohadt politika, mint mindenbe... Annyira szeretném, ha legalább a szakemberek véleménye megegyezne!!! És tényleg nem kísérleti nyúlnak néznének minket!
Miért nem kérnek beleegyező nyilatkozatot, amikor a kórházban a 3-4. napon az újszülött gyermekünk megkapja a BCG-oltást?! lehet, azért nem, mert már régóta, 80 éve(!) alkalmazzák, és ezidőben semmilyen kirívó oltási szövődmény nem fordult elő egyetlen országban sem, ahol alkalmazzák. Nálunk 1928 óta oltanak! Itt valóban van "oltási tapasztalat". De 2009. augusztus 13. óta mennyi????
Ráadásul néhány hét elég, hogy egy mutáns variáns elérjen minket. Ez ellen nincs védelem, mert az oltás nem sejtszinten váltja ki a védekezést a szervezetben, illetve az elölt vírussal történő oltás által kiváltott védelem nem tartós.
Na, ezek miatt vagyok én dilemmában. És azért, mert az oltóközpontban félidős terhesség alatt elküldik a kismamát, hogy nem oltják, csak ha hozza a szülészétől is beleegyező nyilatkozatot.

Kép

Kép

Kép
lyly

Sziasztok!

Ma voltam 16. heti vérvételen, bár protekcióm volt szerencsére, de sok kismama ott várta a sorát a beteg emberek között....
Nem értem miért nem lehet legalább a kismamákat elkülöníteni :?

Kép
hné29

Hibernia, szia!

Picilulu,
te miért nem oltatsz?

Kép

Kép

Kép
lyly

Lyly: Azért nem mert nem bízom abban, hogy semmi mellékhatása sem lesz a babára nézve. Slussz. :) Ennél bonyibban nem akarom megmagyarázni mert ilyen egyszerű az egész. Kérdeztük a nővért, házidokit, mindkettő azt mondta, hogy tegyünk úgy ahogy gondolunk, semmit nem tudnak ajánlani. Így aztán maradtunk a nemnél.

KépKép
picilulu

Tudod Lyly a problema az ,hogy koze nem volt a temanak semmifele kissebbsegi integraciohoz,de te valamiert vonzodsz ehhez a temahoz!
Szerintem a reszleteket meg mar par hete tisztaztuk!

Sellon igen lehet paran vagyunk kufoldon,de ha mar itt tartunk akkor valamilyen szinten te is ebbe a korbe tartozol ,ha jol ertem!

Higany ide vagy oda (ami 99-ota nemzetkozi eggyezmeny alapjan levaltott a quicksilber ami nem ugyanaz!) erdemes Czeizel tegnapi riportjat megnezni ,mert nagyon igaza van! A kismamakrol van szo es nem rajtunk keresnek!
Az en oltasom cimkeje rajta van az oltast igazolo lapomon es nincs rajta lerajati ido! Ezt a kartonon talalhato ami 20-as vagy 50-es dozisokban van az orvosoknak utalva!

Eppen annyira jo otthon a felvilagositas ahogyan sokan azt hiszik ,hogy a virusok ellen eleg vitaminokkal vedekezni! (tisztelet a kivetelnek)
Ezzel nem akarok senkit sem megbantani!

Nallunk is van x orvos parom csaladjaban sot olyan is aki az eggyik fo gyogyszergyarba kiserleti laborban van stb..-de nekem nem ok a mervadok ,hanem az orvosi szakirodalom es a megbizhato politikatol mentes oldalak!

Szerintem emberi eletbol 1 is eleg sot sok is plane babaval eggyut!
Szo szerint nagyon sajnalom azt ami otthon van ,mert ennyire extrem szelsosegeket ennyire fontos eleteket veszelyezteto kerdes felett mashol meg nem lattam!

Barki barhogy dont szive joga ,remelem es kivanom ,hogy a legjobb dontes legyen akarhogy is dontoto!

Az oltas pedig minden esetben 14 nap mulva nyujt vedettseget,a szervezetnek 10 nap kell a legalabb 60-70%-os vedettseghez!

Susy gondolok rad sokat ,nagyon drukkolok,hogy ne legyen semmi komoly!

Kriszta
schat

lyly: én itt abbahagyom, olvass utàna annak a higanyszàrmazéknak ami az oltàsban van, és azoknak az orszàgoknak a vizsgàlatairol is ahol van màr mutàcio, és ha elhiszed elhiszed, ha nem nem, de amit leirsz az azok szerint nem relevàns

a teszteket meg szintén minen eus oltoanyagon gyorsan végezték, az eu a jàrvànyveszély miatt engedélyezte a gyors eljàràst. mindenhol. az oltàs bejàraatott csak a virust cserélték. a WH egy nemzetkozi testulet, nem az akit mi kis magyar offshore cégunk lefizet h aszondja h ez milyen fasza oltàs még talàn hatàsosabb is. a WHO és a CDC egyértelmuen azt mondja oltsanak. szerintem. én javaslom h nemzetkozi szinten is nézzetek korul és ne tekintsétek minden àron szakembernek a védonot és a hàzidokit oltàsszinten, nem az o szakteruletuk.

aki meg meggyozodéses oltàsellenes az az alapoltàsokat is megkérdojelezi, az egy màsik kérdés, arrol is lehetne oràkig érvelni és ellenérvelni (pont nekik van higanyos sztroijuk, de meg lett càfolva annyi helyen h felsorolni is nehéz). de ez is hit meg nézopont kérdése, nem lehet egyértelmuen azt mondani h nincs igaza vagy igaza van. ezért kell magànak dontenie az embernek. aki ellenzi az orvosok kozul meggyozodésesen politikai vagy egyéb alapon, az nem fog màst mutatni mint h nincs lejàrati ido rajta, gondolom. ja, egyenként kellett volna csomagolni de hàt nem kellett volna gyogyszertàrba vinni hanem eleve orvosi szinten és kozpontilag megoldani. és akkor ezen nem lovagolna senki. el lett rontva de most nem az lenne a cél h minenki donteni tudjon és megelozni valahogy, ahelyett h szapuljàk egymàst mindnki minenhol és ujjal mutogat. ha meg ok helyettunk nem tàjékozodnak akkor nincs màs hàtra mint h mi tàjékozodunk, pont. :? ez szar ugy mert ugye azért van orvosunk h értelmes érvekkel àlljon elo. én nem kaptam ilyet az orvosaimtol, màsoktol igen, igy dontottem egyik oldalra.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.03 13:40-kor.
Vendég

Kriszta,
nem "vonzódom" ahhoz a témához, egyszerűen áthatja a mindennapjaimat. Nekem ez elég kemény gond, a munkám része, hidd el, elég nehéz szívvel töltögetek ki ilyen HH-s és HHH-s lapokat. Erről miért nem beszélnek a tisztelt kormányban?

Így van, mindenkinek szíve-joga, oltat, vagy sem. Igazából én is azért nem (egyelőre), Piciluluhoz hasonlóan, mert itt van a pocakomban egy kis élet, és nem győztek meg eléggé arról, hogy ez az oltás hosszú távon sem okoz nála majd semmilyen problémát. Lehet, ez lesz majd a rossz döntés, és az oltáspártiaké a jó.

Kép

Kép

Kép
lyly

Ann igen igazad van!

Barmit irhatnak itt ott es ezt itt leirni ok,de hogy ennek a virus torzsnek 50 eves multja van azt nincs emlitve pedig az tenyleg teny!
Meg ugye az sem mellekes ,hogy svajc Junius ota volt tars kutato az Eu-val eggyutt es nem szamit sokat mikor kezdtek a magyarok,mert az eu miatt nekik a gyartas volt a legfobb dolguk! Meg a sajat szakembereiket kuldeni a nemzetkozi europi ... laborba!

Viszont mostmar tenyleg en is itt teszek .-ot a vegere,mert nincs erteleme!

Kriszta
schat

schat: màr nem mainstream hanem koznapi médiàban is lejott h nem elég a vitamin, ugy mint tegnapi nap. persze most ez még majd lesz egy jo nagy vita, de màr kozolték, MTA mondta, nem a politika :wink:
Vendég

Szia Hné!
Rég jelentkeztél :) Letelt az 5 nap? Párod elutazott megint? Hogy van a testvéred és a picur?

KépKépKép
bogme

Lyly akkor miert kell most megint kerdo jel a kormanyra es a tema folytatasara utalva irni?!

A masik : ugy emlekszem azt irtam akarki akarhogyan dont remelem jol dontott!
Mindenfele roswszindulat nelkul!!!!
Ja es nem kell azt sugallni ,hogy aki oltatott annak ne lenne fontos a baba elete! Talan pont nekem is fontos x veteles utan egeszseges babat szulni!

Kriszta
schat

Ann tudod te ,hogy ertettem! :wink:

Kriszta
schat

Én is a NEM táborába tartozom, bár ez már biztosan lejött....Picilulu tömör véleményét osztom. Senki nem garantálja, hogy nem lesz baja a babának, most vagy később. És nekem ennél több infó már nem is nagyon kell....

Czeizel meg....nem akarom bántani, de a médiából teljesen úgy jön le, ő maga is úgy viselkedik, mintha ő lenne az egész országban az egyetlen és a legjobb genetikus, akármi. Pedig már régen vannak nála jobbak, csak őket nem emeli ki a média....

Susy: +++++
jaimee1

Schat: nyugi, nyilvánvaló, hogy mindenki a legjobbat akarja a babájának. Hogy itt két vélemény van, azt el kell tudni fogadni. Hogy ki döntött igazán jól, az majd nagyon soká derül ki egyébként is.
jaimee1

Kriszta: ne huzd fel magad ;)
én amit leirok azért teszem mert amit nem birok az a félreinformàlàs és itt sok olyan érv van ami nem érv hanem félreértés vagy abbol ered h félretàjékoztatnak sok helyen. ilyen a higany kérdés. de az is igaz h amikor az ember hajlik valahova akkor arra keres igazolàst mindenhol, hiszen jol akar donteni. ez normàlis, pszichologia, én pl kényszeritettem magam még az elején h mindent elolvassak, azt is akik még az UFOkat is bevonjàk. é tovàbbra is bizom abban hogy sem egyik sem màsik dontés nem rossz, és nem tartom rossz anyànak aki nem oltat, annak ellenére h nem értunk egyet. én oszintén remélem h midenkinek jo lesz a dontése. feltettem a linket, akét kutvolgyis orvos beszél, politika sehol, k kezelték és kezelik az anyukàkat, nézzétek meg, talàn segit megnyugodni. nem mondjàk h kell, ugyan javasoljàk az oltàst, de majdnem minden félreértést tisztàznak ami itt is felmerul

és tudom hogy értetted,, Kriszta ;)
Vendég

Kriszta,
eszembe sincs folytatni a témát!!! Csak bánt, hogy a tényekről nem beszél senki odafent, csak azt emlegetik, hogy így meg úgy az esélyegyenlőség.

Azt pedig eszembe sincs sugallni, hogy aki oltat, annak nem fontos a baba élete! Éppen azért fontos, mert az illető úgy gondolja, így tudja magát és a kicsijét védeni. A tavalyi elveszített kisbabánk után nekem is fontos a mostani kicsi és a nagyobbik gyermekünk védelme, élete, egyszerűen tanácstalan vagyok, és kész. nem tudom, mit csináljak, mert az egyik pillanatban nagyon meggyőző az egyik doki, aztán jön a másik - akiben szintén nem csalódtam eddig - és éppen az ellenkezőjét mondja. Azért írtam ezeket, mert én pl. örülök, ha többen megírjátok erről a véleményeteket.

Kép

Kép

Kép
lyly

Schat, végülis igen, igazad van, csak én pont fordítva írogatok... :D Persze, ez csak elmélet, mert hát külföldön születtem, de már nagyon régen itt élek, tehát nincs is jelentősége.
De jó, hogy ilyen sokan külföldről írnak!

Na, hát akkor látom, hogy nemcsak kevesen, hanem egyenesen sokan vagyunk, akik még nem oltattak. Osztom a többiek nézeteit. Valahogy félelem van bennem. És amikor érzem a picit is mozogni, valahogy nem tudom rávenni magamat könnyen, hogy beadassam.

Kissé reálisan is nézve a helyzetet, minden sajtóból, médiából néhány kismama sorsa jön csak ki, de az aztán naponta százszor elismételve, ezáltal azt a hatást keltve, mintha ennyi ember lett volna olyan rosszul. Nem tudom, hogy van-e statisztika arról, hogy vannak-e olyan kismamák, akik szintén H1N1-esek, de nincs ilyen súlyos bajuk. Vannak-e ilyen kismamák? Vagy akik elkapták, mind ilyen rosszul lettek? Megnyugtató lenne tudni az ellenkezőjéről is.
Vendég

Na latod Ann ,ha valamin felhuzom magam akkor az amikor reagal valaki a hsz-emre ,hogy nem olvassa rendesen el!

Azt irtam,hogy barki barhogyan dont remelem a legjobb dontest hozza!
Akarhogy is dont!

Jaime azt hiszem ez a mondatom utalt arra ,hogy tisztelem mindket oldal velemenyet! Amiben nezetelteresek vannak azok azok amirol Ann is ir! Nem meggyozni akarasrol van szo,csak a felre informalasrol amivel a mediara stb.. celzok!
Czeizel meg akarmilyen is ,de nezd meg amit mond,szerintem igaza van!
Ami szinten ,csak az en velemenyem!

Kriszta
schat

Schat:
Eszemben sincs azt mondani, hogy aki oltatott, az rosszat akar a babájának! Sőt! Szerintem nagyon is bátrak vagytok!
Én pont az ellenkezőjét érezem, hogy aki nem oltat, azt nézik rossz szemmel, hogy felelőtlen.
Pedig egyiket sem kéne, mert halandó ember nem tudhatja, hogy kinek, melyik a jobb választás. Hiszen, aki nem kapná el, annak minek az oltás és a vele járó kockázat? De, ha valaki nem oltat és megkapja, nagy szívás! Az ő esetében ez volt a rossz döntés! Szóval ebben nem igazán lehet okosan dönteni!!!

Szerintem hagyjuk is a témát! Mindenkinek magának kell ezt eldönteni!

KépKépKép
bogme

friss információk h1n1-ről!

http://www.babanet.hu/lazi/hetrol_hetre ... id=0912032

visszaolvasok...

pussz

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
iner

Susytunderke!
Remélem nincs baj!!!!! Gyógyulj meg hamar!

KépKépKép
bogme

Bogme: Hogy felelőtlen az a kismama, aki nem oltat, már el is hangzott tegnap a Híradóban egy orvos szájából... :roll: :roll:

Schat: Hát oké...csak indulatot érzek az írásod mögött, azért írtam, amit. Hallottam, Czeizel mit mondott....
jaimee1

sellon: persze h vannak, jo dokiajiak voltak akik azonnal adtàk a gyogyszert vagy màzlijuk volt, vagy valami de néha egyenesen az az érzésem h azt sugalljàtok ezzel h nem kéne bemondani h 30 ember élet és halàl kozott van egy virustol, ami sok védono és doki szerint nem is olyan veszélyes. nem, nem veszélyes a legtobb emberre és nem is halàlos àltalàban, de ha megkapod akkor nagyon nagy bajok lehetnek ezért aztàn védekezni kell. tok mindegy hogyan csak ne bagatelizàlja senki el a dolgot. van olyan védono aki most is azt àllitja terheseknek h nem veszélyes. na ez az ami nagy baj, mert lehet ellenezni érvekkel az oltàst de azt àllitani h nem veszélyes??? szerintem ez felhàborito. a statisztika is két oldalu mindig, nekem az is sok h meghalnak ketten, hogy egy baba meg kellett h szulessen 31 hetesen mert egy orvos nem akarta azonal elkezdeni a kezelést (pénteken), és az anya most vàlsàgos àllapotban volt még a legutobb. ez tragikus és sùlyos. ettol még nem kell oltani de nem is kell a kibuvonak azt a modjàt keresni h "ez nem is sok". mert igenis sok, 1 ember is sok és 17en vannak a babàval egyutt. ebbol 3an amugy makk egészségesek voltak lehet h 4en is, és ez az ami uj és veszélyes. sajnos.
Vendég

Sellon igazad van tudod,de sajnos szerintem 1 elet is sok!Azt meg mindannyian tudjuk ,hogy a pozitiv dolgok sosem terjednek annyira ,mint a negativ! Sajnos!
Itt is volt halal esett,meg olaszban is es nem volt kisero betegseg!

Bele gondolok abba mit jelent 1 anyanak elvesziteni 1 magzatot es aztan abba ,hogy az apanak 1 virus miatt az anyat is..... Szornyu fajdalom es ezt azokra ertem akikkel megtortent!

Pont ezert sajnalom ,hogy a mi kis orszagunkban ennyire szethuznak meg az orvosok is! Sajnalom ,hogy nem voltak ilyen teren kozos ertekezesek....-megis ne a koznepet kelljen osszezavarni,megorjiteni!
Mert igy javareszt mit tegyen az akinek soha semmi koze nem volt az orvostanhoz!?!
Ez az amin leginkabb felhuzom magam!!!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára schat 2009.12.03 14:15-kor.

Kriszta
schat

Jaime, ezt még nem is hallottam. Felelőtlenség. Lehet, hogy az lesz a legjobb, ha egy ideig mellőzöm a sajtót, úgy talán tisztábban fogok látni.
Egyébként tudtok valamit a külföldi helyzetről? Ott is nagyon foglalkoznak a kismamákkal, és javasolják nekik az oltást?
Vendég

jaimee: nem veletek vagyunk indulatosak, szerintem Schat nevében is mondhatom hanem az infoval és egyes orvosokkal szemben is, de én spec az egész cakkpak sztorival szemben itthon. mert ha nem lenne félreinformàlàs, olykor szànt szàndékkal meg a mély hallgatàs màshonnan, nem lennének olyan oltàs ellenes érvek amik nem azok. én ezt szeretném tisztàzni. amellett h nem az oltàst propagàlom az én dontésem ellenére.
de mindenki azt hallja és làtja meg amit akar, én màr jobban nem tudom leirni meg korbeirni mert csak ismétlés lesz.
és nekem nem tetszik h le felelotleneznek itt noket, mert kevés kivétellel nem felelotlenség (van azért az is, de nem hiszem h Ti azok lennétek) hanem aggodalom van a nem oltàs mogott. pont ugy ahogy az oltàs mogott is.
mindenki amugy onnan tàjékozodik ahonnan tud és ahonnan akar (ez fontos), de érdemes nem szonyeg alà soporni azt a tényt, h nagyon nagyon felesleges sok olyan érv amit az oltàs ellen hoznak fel és ahhoz semmi koze. mert elvonja a figyelmet a lényegrol, hogy donteni kell segiteni, nem személyes és pàrtpolitikai érdekeket nézni. és ez vonatkozik az oltàspàrtiaktol arra aki felelotlennek nevezi a noket, mert ezt nem lehet ugyanugy kijelenteni egy kozszereplonek szeritnem, ahogy egy orvos nem tagadhatja meg attol az oltàst aki kéri és nem àllhat le poltizàlni a beteggel. ez nem errol kéne h szoljon. késobb lehet poltizàlni, ez most nem az az idopont amikor ez kéne h olyan nagyon fontos legyen.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.03 14:29-kor.
Vendég

Svajcban 70% folott van az oltas arany (a terheseknel)! Viszont itt azt is bevezettek a bevasrlo helyeken (a Migrokban) Legalabb is par helyen fertotlenito kendo adagolo van a penztaraknal!
Itt most ugylatszik csokken a fertozottek szama!

Kriszta
schat

[quote="sellon"]J írta:sellonaime, ezt még nem is hallottam. Felelőtlenség. Lehet, hogy az lesz a legjobb, ha egy ideig mellőzöm a sajtót, úgy talán tisztábban fogok látni.
Egyébként tudtok valamit a külföldi helyzetről? Ott is nagyon foglalkoznak a kismamákkal, és javasolják nekik az oltást?

a WHO 5Egészségugy Vilàgszervezet) javasolja, a CDC (Jàrvànyugyi KP) javasolja, a ECDC vagy mi is, ez vilàg és europai szinten, és minden orszàgban oltanak terheseket sot, az elsok az oltandok listàjàn
sok a beteg, sok a halott, beteg és egészséges is, tobb mint kéne, és sok egészséges fiatal van intenziven. nagyon sok a gyerek beteg, itthon is a tobbség 15 éven aluli, kulfoldon is sokan vannak. szoval ugyan az van mint itthon, csak mi nem làtunk az orrunknàl tovàbb gyakran és még olyan is van aki azt hajtogatja h ez csak magyar hulyeség az oltàsugy. ehhez képest van aki kulfoldrol hazajon oltatni mert kinn irigyelnek minket, és jo a hire az oltàsnak.

nem tudom beszélsz-e nyelveket de tudok jo, fuggetlen oldalakat idetenni neked.
Vendég

Igen ,mint irtam ami duhit,hogy ahogy szeditik otthon az embereket,ahelyett ,hogy komolyan odafigyelnenek!

Ann amit irt azzal teljessen eggyetertek!

Kriszta
schat

Na az meg a legnagyobb felelotlenseg ,hogy orvos mondja ,hogy felelotlenek lennenek a kismamak!
Talan senki nem hezitalna ezen ,ha ok is egyvelemenyen lennenek es partnerkent kezelnek a betegeket ilyen teren!

Kriszta
schat

Teljesen mas tema!

Hasfajassal van valakinek gondja?

Kriszta
schat

engem az orjit meg hogy azt mondjàk h ez a kormày pénzéhsége h oltsunk, most tok mindegy, minden gyogyszergyàrto mocskosul gazdag de màshol azon nem lovagol senki h kiket oltanak és hova megy a pénz, màshol nincs oltoanyag sem, ide jonnek érte meg vàrnak rà. meg normàlis europai emberek vagyunk akik tudnak a zsebkendokrol és a fertotlenitokrol, màzlink van mert én voltam Ukrajnàban tavasszal, én kedvelem de nem éppen egy tiszta hely... a rokonaim ott mind elég durvàn kikaptak a virusbol, de megusztàk

8perc52 màsodpercnél van a lényeg amugy, ideteszem megint: http://videotar.mtv.hu/Videok/2009/12/0 ... er_3_.aspx
nem a Falus én nem a Czeizel mondja
Vendég

Schat, hát ez hihetetlen magas arány! Úgy látszik, akkor Svájcban jobban bíznak a szerekben. Bár ki tudja, lehet, hogy itthon se kellene foglalkozni semmivel, csak egyszerűen beadatni lesz ami lesz alapon.

Amúgy én azt vettem észre, s gondolom, most nem mondok hatalmas nagy tudományt, hogy valójában úgy tűnik, hogy rengeteg nézet van az oltásról, pedig csupán csak kettő: oltani és nem oltani. Tulajdonképpen az oltás mellett is csak egy vélemény van, hogy nagyon fontos az oltás a már ismert okok miatt, s ez a vélemény jelenik meg minden sajtóban. Akik meg az oltás ellen vannak, nekik sok ellenérzésük van, ami gátolja az oltás melletti döntést. Ez tényleg úgy működik, ahogy Bogme írja, hogy lehet, hogy beválik, lehet, hogy nem.
Vendég

A "hiteles" médiatájékoztatás terméke az is, hogy két gyerek meghalt az egyik pesti kórházban, azt persze csak utólag tették közzé, hogy az egyik májátültetésen esett át, a másik pedig súlyos cukorbeteg volt. A meghalt kismama pedig túlsúlyos és erős dohányos. Miért hergelik akkor azzal az embereket, hogy egészségesek haltak bele ebbe a fertőzésbe?

Kép

Kép

Kép
lyly

mert haltak meg egészségesek is, nem csak itt, hanem a vilàgon is, Lyly, azért "hergelik" ezzel oket.
a terhesség meg immunhiànyos àllapot majdnem, szoval a kismamàk alapbol nem egészségesek ilyen szempontbol, azaz védtelenebbek. az is kérdés hiteles e az amit Te hallasz innen-onnan, bàr én nem vonom kétségbe h ez is lehetséges.
Vendég

Schat,
nekem egyáltalán nem fáj a hasam, hanem a picit szoktam érezni mocorogni, most már egyre gyakrabban, naponta többször is.

Ann,
igen, tudok angolul, a férjemmel olvasgattuk is már a WHO honlapját, sőt, az amerikai egészségügyi minisztérium honlapját is. Ezeken a kismamákat említik az első helyen.

De összegezve: holnap megkérdezem a nőgyógyászomat, s azt fogom csinálni, amit ő mond. Pont.
Vendég

Kriszta,
itt is az a prognózis, hogy most a téli szünet miatt csökkenni fog a fertőzések száma, aztán majd januárban lendül meg újra.

Kép

Kép

Kép
lyly

hasfàjàs: milyen, hol? gyomor, méh, alhas? nekem van ilyen olyan de nem vészes és nem periodikus szoval annyira nem aggodom

Svhat: mellette van az is h mi nem tartjuk àtverések az oltàst meg kiprobàlatlannak az olvasmànyok alapjàn. ellene meg az is van h sokan felfujtnak gondoljàk, kulfoldon is.
Svédorszàgban 90%os a terhesek oltàsi arànya. keresek statisztikàt még
Vendég

Ann,
a gyerekek egyik ápolója nagyon régi, kedves ismerősöm, évek óta rendszeresen tartjuk a kapcsolatot. Én hitelesnek tartom, amit ő mondott nekem.

Kép

Kép

Kép
lyly

sellon: helyes, ha Neked az o véleménye a megnyugtato, tégy igy és az lesz a jo Neked.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?