Drágáim!
Kicsit elvonatkoztatva fogyás és hízás létfontosságú kérdéskörétől, szeretnék egyetlen hozzászólás erejéig komolyságot csempészni a topikba. Akit nem érdekel a téma, kérem, most ugorjon tovább.
Az elmúlt napok-hetek kiélezett és érthetetlen konfliktusai elgondolkodtatóak. Néhányan nem tudtátok, és kérdeztétek hogy mikor vicc és mikor komoly egy-egy hozzászólás, amit a magam részéről őszintén és korrektul tisztázni szeretnék.
Amikor a kopogtatásra, ajtózörgetésre, kéményen bemászásra, kérlelésre, fenyegetőzésre (na jó,az nem volt..) sem kaptunk bebocsátást a másik topikba zárt barátaink közé, diliből megindítottuk ezt a topikot.
Másnapra a topik önálló életre kelt és benépesült csupa vicces és sejtelmesen (000 hol vagy????????? így köll ezt írni????????) kalandos életű új taggal.
Estére aztán hihi bekukkantott a márciusiakhoz, ahol egy teljesen jelentéktelen hozzászólására lavinaszerűen reagáltam. Meg voltam róla győződve egészen másnap reggelig, hogy mindenkinek fel fog tűnni, hogy teljesen logikátlan és abszurd módon kötöttem bele hihibe, tetejébe úgy, hogy a hozzászólásom szinte minden egyes mondata a korábbi értelmetlen viták kifigurázása volt. Másnap reggel döbbenten szembesültem a tömegesen érkező telefonokkal és privát üzenetekkel, újra elolvastam amit írtam, de továbbra is képtelennek tartottam, hogy ezt komolyan lehet venni. Annyira ordítóan értelmetlen és túlkarakírozott volt.
Ezzel szemben a topiklakók nagyobb(!) része komolynak vette a dolgot. Még olyan telefonbeszélgetésem is volt, hogy egy kérdésemre xy teljes meggyőződéssel szídni kezdte az amúgy teljesen ártatlan hihit.
Döbbenet volt. A bohóckodásba még ennél is átlátszóbb módon szállt be Biribon. Megint többen elhitték.
Szeretném azt is itt leírni, hogy többen értem aggódtak, hogy talán azért reagáltam túl a dolgot, mert ennyire ki vagyok borulva az előzmények miatt. Ebből a szemszögből nézve talán hülye vicc volt, tőlük ezúton kérek elnézést és szeretném, ha nevek nélkül, mindannyian tudnák, hogy nagyon jól esett az aggódásuk és egy nagy, hálás, baráti vállapogatásos ölelés illeti őket!!!!!!!
Eközben mindkét topik ment a maga útján, és ebbe robbant be a mai minősíthetetlenül durva és személyeskedő hozzászólás.
Mivel mindezidáig semmi bizonyíték nincs arra, amit többek (számomra valóban érthetetlen módon) tényként állítanak be, hogy új hízós topiklakóink bármilyen módon kapcsolatban állnának a zárt topikba disszidált barátainkkal, a dolog még inkább értelmetlen és érthetetlen!! Nekem is, mint mindannyiunknak adódott már olyan helyzet a fórumozás közben, hogy tisztázni kellett valamit, vagy le kellett ”játszani” egy konfliktust ebben a furcsán személyes- mégis személytelen virtuális kommunikációs térben. Többször bebizonyítottuk, hogy lehet ezt tenni oly módon is, hogy közben emberek maradunk.
Virtuális nicknevek mögé bújva sem szabadna így bántanunk egymást.
Érdekes volt szembesülni azzal, hogy többekben még mindig micsoda indulatok munkálkodnak régi vélt vagy valós sérelmek miatt
(és most NEM Jimre célzok!!).
Érdekes látni azt is, hogy milyen sokan megjelennek egy kirobbanó civakodás hírére. „Vérszagra gyűl az éji vad” ahogy Eszter fogalmazta… Végre Esemény van, történik valami pezsdítő. Szomorú, hogy eközben már azt is elfelejtjük, hogy az egésznek mi a kiváltó oka, vagy (ahogy most is) volt-e egyáltalán……
Hihinek írt hozzászólásom tudatos célja az volt, hogy minél több embert rádöbbentsek, micsoda értelmetlen és kicsinyes dolgokból fújunk hatalmas viharokat a fórumon. Linocshoz hasonlóan én is javíthatatlanul naív és pacifista vagyok….
Sajnálnám, ha bármelyik topikban már csak a marakodás jelentené a pezsdülést. Sajnálnám ha eltűnne a régi, finoman piszkálódós, csibészes jókedv. Ez nem csak szültem-nem érek rá kérdése!!
Patrícia
U.I.: És az ég szerelmére, valaki árulja már el, mi a fene az az ignorál??????????????????????????