Új privát üzeneted érkezett!

[quote="dcili81"]
írta:
dcili81Ja egy kérdés: a magnéziumot meddig lehet szedni? Mert valahol azt hallottam, hogy a 36. héttől, már leállítják róla a kismamákat. De mit csináljak akkor, ha mondjuk bekeményedek?
Nekem itt aszondta a dokika, hogy a 37. hét közepáig szedjem. Utána nuku...

Vera! Most láttam a pocakod! Hú jó nagy már... és nagyon helyes a fiad! Sármi! atied sem semmi... :)

Bocipoci is szépen kerekedik!

Lilypie Kids Birthday tickers\

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
bkatalin

Mit főztök ma?
Én krumlis tésztát terveztem, de valami leveske is kellene hozzá és ötletem sincs mi megy hozzá....

bkatalin

Na és akkor lenne még egy kérdésem vérnyomás ügyben tapasztaltakhoz:

nekem sokszor van, hogy olyan fáradtnak érzem magam, mellkas-has környékén, nem tudom jobban megfogalmazni, minthogy olyan nyomi érzés. Ez nekem már terhesség elején is volt, aztán most megint egyre gyakrabban. Többnyire erős szívdobogás is járul hozzá. Na ha ilyenkor megmérem a vérnyomim, olyanok jönnek ki, mint 160/68, vagy 152/62, esetleg 136/52 stb, azaz hogy az első érték magas, és ahhoz képest a második alacsony. Ez mit jelent?!

Kép
trombibébi

Trombibébi! Ezt mondtad már dokinak? Én mondjuk nem értek hozzá, nekem mindig alacsony volt a vérnyomim...

bkatalin

Sziasztok!

Ahhoz képest, hogy a megfázós-torokfájos-taknyos projekt csak kicsit múlik, egész jól aludtam.

Hülyer kérdés következik: meleg teával és sok pihenéssel gyógyítom magam. Szerintetek lehet baja a babónak egy ilyen "komolyabb" elhúzódó megfázás miatt. Lázas szerintem egyáltalán nem voltam, néha leizzadok, meg persze non stop fújom az orrom.

Orvosi szakvéleményeket várok!!!!!

Vera: Drukkolok!

manna
mannababoca

trombi.sajna lovesem sincs.

kati jo otlet a krumplis teszta. borso leves? esetleg gyumi leves?

KépKép
KépKép
mush589

sziasztok!
Vera:
már ott tartasz, hogy akár jöhet is a csajszi :) Többedik gyerkőc pedig ritkán várja ki a 40 hetet ..:)

dokitól jövök, zárt méhszáj, szép nagy baba nagy lábbal, ödémám van, vérnyomás viszont ok, így nem kell toxémia miatt aggódni.
Bencén kívül még gombákat is hordozgatok, most a változatosság kedvéért ez a gond.. Canesten kúpot kaptam. Kérdeztem, mi van, ha szülésig nem jön rendbe. Doki szerint semmi gond nem ledz akkor sem....

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Húúúúúú megint ezer oldal.Na mindegy uncsizni nem fogok,az tuti.

Sarmi,Boci,Vera szépek a pocik.
Vera megy a drukk és sok jelentkezést kérünk h mi újság.

Csatlakozom azok táborához akik még szinte semit sem csináltak a baba cuccaival,mármint pakolászás,stb.Én majd november másik felére tervzem a rendezkedést,de lehet az már késő lesz?

Kérdés:mennyi az esélye annak h most is a terhesség vége felé a méhlepényem el fog öregedni?Vagy ezt így nem lehet megmondani?ez ugye nincs összefüggésbe azzal h első terhességemnél emiatt kellett két héttel előbb befeküdni?és mennyi lehet az esély arra h most is elő fog ez jönni?
bocsi a sok kérdésért :oops: :oops:

Vérnyomás:nekem eddig mindig alacsony volt így sajna,nem tudok ehhez hozzászólni.

Kórházi csomag:én még azt sem pakoltam össze...de azért olvasom h kinél milyen szokások vannak,azért az meglátszik h mindenki nagyvárosban fog szülni,ahol én fogok szülni,ott a kórházban nincs olyan h külön szülőszobai csomag,a kismama kap a szüléshez halóinget,és csak azt a csomagot kell vinni amire a szülés után lesz szükség(tisztálkodószer,hálóing,betét,stb...)na meg persze a baba haza hozó ruháját.
Ha jól emklékszem vki írta h neki babaruhát kell vinni,vagyis a baba a saját ruhájába van ott a kórházban?Remélem jól emlékszem és nem írtam hülyeséget. :? :?

Ti fogtok használni pólyát?Ahol szülni fogok ott a kórházban a baba abban van,és az lenne a kérdésem h itthonra szerintetek szerezzek be egyet?Meg szokja azt a baba h abban van a kórházban?Nem nagyon szeretném ha pólyában lenne,én kicsit idegenkedek tőle....

Gumis lepedő:én nem használtam Rékánál csecsemő korában,csak akkor mikor leszokás volt a pelusról.

Textil pelenka:nekem még kell vennem egypár újat,de 20-nál többet tuti nem fogok venni.rékánál nem is igazán tudtam az összeset kihasználni,sztem nem kell sok.

Még egy kérdés:tegnap óta Olivér nem mozog olyan aktívan mint szokott,ez normális sztetek?Inkább csak kidugja mindig vmilyét,de bulikat nem igen rendez.Vagy már kevesebb neki a hely?

Holnap megyek uh-ra,majd gondoljatok rám. :) :)

Na megint jó sokat írtam,bocsánat :oops: :oops:

solya051020
Káld

Úgy fáj a gyomrom, hogy csak na... Azt hittem éjszaka már megfizettem a tegnapi nagy zabáért. De úgy látszik mégsem. :-( Korábban is elég sok ilyen jellegű bajom volt, de a terhesség alatt szerencsére eddig elkerült... Na most bepótolom rendesen. :-(

Trombi!
Olyan mellkasnyomi, meg szívdobogás nekem is szokott lenni. De sajna nincs vérnyomi mérőnk, így fogalmam sincs, hogy olyankor mennyi lehet a nyomim. Ahányszor méri a háziorvosom, mindig normális az érték. Lehet csak a baba szorítja a szívünket és nyomja. Kíváncsi leszek, hogy ritkul-e ez a tünet, ha lejjebb megy a baba.

Manna!
Akkor további jobbulást neked! Szerintem egyébként egy megfázástól nem lehet baja egy ekkora babának. De ezt én csak gondolom. Majd a nálam szakavatottabbak megválaszolják. :-D

Mági!
Hát a gomba nem jó hír, de örülök, hogy minden más rendben!

Kép
Kép
lbernuska

solya:
én nem használtam pólyát. Anyu ragaszkodott hozzá, engedtem neki,és vett Annának. Első éjszala beleraktam, aztán vettem is ki rövid időn belül, mert nem bírta elviselni, hogy a lábai le vannak fogva, mozogni sem bír úgy. Nekem kényszerzubbony hatása van. Bebugyolálni plédbe is nagyonjól lehet szerintem :)
De vannak olyan babák, akik imádják a pólyát.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Végre hazaértem UH-ról. Leszakad a lábam a derekam... pedig olyan szép idő van! csavarogtam volna még de ennyi telt mára..

Továbbra is rendben minden, kicsi drágám még mindig nagyobbnak tűnik a koránál kb. 3 héttel... :roll: a magzatvizem is több az átlagosnál változatlanul.

Szeméremcsont: nekem is fááájjj :wink:

Vera: drukkolunk érted!

Lányok: nagyon csinik vagytok és szép kis pocakok ám!

Akiknek letelt a munka jó pihenést akik még dolgoznak kitartás..!! :D

Lakásfelújítók: minden elismerésem... nekem a "napi rutin " is fárasztó már..

Egy kicsit elvesztettem a fonalat.. gumis lepedő alatt most ti mit értetek? a vizhatlan műanyagot vagy a gumis szélű pamutot?
bocs.. kicsit lassabb vagyok a kelleténél.. :oops:

Eddig nem tudtam mit főzzek de a krumplis tészta nagy ötlet! köszii :wink: :lol:

Kép
eszterke24

halihó!

na meg jöttem a dokitól (nst,hüvelyvizsg.,uh)!!

uh ok, 2900!gr a babám, 9,4 a feje:)többi adatot nemtom mert most nem adott papirt rola, csak bekukkantottunk, aszonta minden rendben vele, a flowizé is jó, mert kértem h nézze meg. a lepényre nem mondott semmit, gondolom az is ok akkor. még pofifotót is adott sajna nem digitális h feltegyem, de jó kis morci rajta a drágám, elvégre felébresztettük az nstvel előtte:)

nst is sikerült, bár aszittem végig aludni fog, mert reggel mindig az van, de ettem jó sok csokit és 10 perc után be is indult. egy összehuzódást mért csak az is 30as, de most már legalább tudom, h amik este szoktak nekem lenni, kb. 50-esek lehetnek ez alapján.

levette a sztreptot, na az fájt! nektek nem? vmi hegyes izével csinálta és ugy szurt, aszittem vérezni fogok utána de eddig még nem (lekopogom).

na csengettek majd folytköv

andy

Kép
andy30

Sziasztok!

Hú de sokat írtatok... Remélem mindenki jól van, a betegeknek jobbulást! Mindenkinke nagyon szép pocakja van, igyekszem én is felrakni egy aktuálist!

Hajnal 6 óta megyünk... kivagyok! Nagyon elfáradtam! Ma voltunk az első nst-n, Dani hozta a formáját... :lol: , és az utolsó uh-n (legalábbis nekem). Olyan 3-3,1 kg-nak saccolja a doki, és azt mondta még olyan 40 dekát fog magára szedni, így a hiedelemmel ellentétben nem lesz hatalmas baba... hurrá!

Aztán bevásároltunk, én 12 db pelust vettem, olyan 70X70-est, és egy nagyot, amibe a fürdés után tudom majd rakni. Megvan a szivacs a pelenkázóra, így a párom már tudja is csinálni magát a pelenkázót.

Kérdés: ti vettetek vagy vesztek olyan szivacsot, aminek babaformája van, és így nem kell attól félni, hogy csúszni fog a vízben baba?

Vettünk, még egy nagy csomag pelenkát, így most már 200 db várja egyenlőre, hogy megtöltsék... :D

Ja igen már nem tudom ki kérdezte, de az apaságit kb fél óra alatt elintéztük, és azt mondta a kiscsaj, hogy még a héten elküldi a papírokat nekünk. Kiskönyv, személyi, meg a dokitól egy igazolás, hogy mikorra vagy kiírva... ennyi. Ja meg pár aláírás, bent a hivatalban...

Most megpróbálok visszaolvasni...

Kép

Kép
dcili81

Gumis lepedő címén én olyat vettem, hogy az egyik oldala műanyag vízhatlan, a másik meg fincsi pamut - ezért kérdeztem, hogy kell-e még plusz lepedő erre.

Ezt a mellkas nyomást/fáradtságot/szívdobogást mondtam már dokiknak (nőgyogyinak meg háziorvosnak is) de nem tulajdonítottak neki nagyobb jelentőséget. Náluk mindig ok a vérnyomás!
Legutóbb a nőgyogyi azt mondta a fáradtságra, hogy mozogjak, hogy növeljem az ellenállóképességet:)

Kép
trombibébi

annyira viszketek mindenhol. meg a melbimbom is. es az faj is ha megvakarom.
szerintetek menjek dokihoz?

KépKép
KépKép
mush589

dcili:
az meg milyen szivacs?? :shock:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Ezt a "nyomiérzés" és furi vérnyomás összefüggést még csak most fedeztem fel - majd ma rákérdezek megint.

Kép
trombibébi

nahát változott a vonalzóm :lol:
mire én az első ctg-re mehetek, addigra szerintem páran már babáztok :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

[quote="solya051020"]
írta:
solya051020Ha jól emklékszem vki írta h neki babaruhát kell vinni,vagyis a baba a saját ruhájába van ott a kórházban?Remélem jól emlékszem és nem írtam hülyeséget. :? :?

[quote="solya051020"]
írta:
solya051020Ti fogtok használni pólyát?Ahol szülni fogok ott a kórházban a baba abban van,és az lenne a kérdésem h itthonra szerintetek szerezzek be egyet?Meg szokja azt a baba h abban van a kórházban?Nem nagyon szeretném ha pólyában lenne,én kicsit idegenkedek tőle....

[quote="solya051020"]
írta:
solya051020Még egy kérdés:tegnap óta Olivér nem mozog olyan aktívan mint szokott,ez normális sztetek?Inkább csak kidugja mindig vmilyét,de bulikat nem igen rendez.Vagy már kevesebb neki a hely?

Pontosan! :)

[quote="solya051020"]
írta:
solya051020Holnap megyek uh-ra,majd gondoljatok rám. :) :)

Drukkolok, hogy minden ok legyen!

bkatalin

szóval én írtam, hogy kell vinnunk babarucikat (bocs, de ezt az idezet izet meg nem tudom rendesen használni)

polya: én tuti nem fogok, Erik fiam még a hálózsákot sem viselte el... a pihe-puha plédet viszont imádta...

bkatalin

Kép

Kép
dcili81

Cili: nekem is ekkorának saccolták ma a babám.. :wink: :lol:
gratula a jó eredményeknek, ezt kellően megjutalmaztátok :lol:

Apaságihoz nekünk csak a kiskönyvem kellett..én nagy naivan mentem először anélkül.. gondoltam kinek van köze a méhszájam állapotához.. de sikerült elintézni..kb 5 perc alatt

Trombi: én ilyen lepedőt még nem is láttam! ezért csodálkoztam én.. nekem olyan van h külön a pihe puha pamut aminek gumis a szegélye h rá lehessen húzni a matracra ,meg egy vízhatlan, de állítólag akkor a kókuszmatrac célját veszti.. :roll:

Nyomiérzés nekem is szokott lenni, én mérem is szorgalmasan a vérnyomásom, de nekem ilyenkor általában a pulzusom megy 120 fölé..

Kép
eszterke24

Musi! Köszi a tippet! Asszem gyümileves lesz :)

bkatalin

Solya nekem azt mondta a szülésznő, hogyha akarok vihetek ruhát, de ott adnak rá, amit már megszült kismamik hoznak be... ettől egy picit idegenkedem, és én fogok neki bevinni ruhát.

Kép

Kép
dcili81

Cili: én szemezek vele, de még nem tudom, szükséges-e egyáltalán. Mondjuk nem kerül olyen őrült összegbe...

Mági: ez pölö az
http://www.babaholmiolcson.hu/termek.php?ID=307

Kép

Kép
gabilany79

A babaruha dolog állítólag kórházfüggő.
nekem azt mondták h első nap adnak ruhát másodiktól kezdve az lesz a babán amit beviszek neki.

Cili: ilyet én is akartam először , tetszik, de lebeszéltek róla h fölösleges , mert egy textilpelenka ugyanugy jó helyette..
Többiek? próbált már ilyen szivacsot vagy a műanyag biztonsági fürdetőt valaki? vélemény?

Kép
eszterke24

Mire leírtam, már lett is válasz :D lassú vagyok :lol:
Én is gratula Cili a jó eredményekhez :)

Kép

Kép
gabilany79

cili:
nahát mik vannak :)
Mi nem veszünk, a kezeim a legbiztonságosabbak :)
Aztán, ha már nagyobb lesz, ott lesz Apa keze

Nekem nem kell főznöm, Apa munkahelyén vagyunk ...

Kép
Kép
Kép
mágnes

végre sikerült hozzájutnom egy normális overálhoz.
tesz veszen nyertem,és tök olcsón,tök örülök neki.Remélem sikerül tenni fel róla képet. Kép

solya051020
Káld

Andy, Mági! Szuper hírek! Ügyesek a kisbabók! :lol:

Musi! Szerintem a viszketés normális, legalább is nekem azt mondták... Csaki korábban mondta, hogy neki a kamillás fürdő ilyenkor bejön. Póbáld meg. Nekem a sima hidratáló is segített

bkatalin

Cili! Még ilyen szivacsot nem is láttam... egyébként nekünk bevált a sima textilpelus a kád alján.

bkatalin

Cili gartula a jó eredményekhez.
Én komolyan még nem is láttam ilyen szivacsot,és nem is hallottam róla.sztem jó dolog lehet.Én Rékánál csak textil pelust tettem a fürdőkád aljába,de megmondom őszintén nem sok értelmét láttam,mivel mire végeztünk a fürdéssel,már szint alatta sem volt a pelus mindig elcsúszott,így lehet jobb ötlet ez a szivacs

Mági:olvastam a blogodat,tök édi a kiskutyátok :)
És a kislányod,meg egyszerűen ennivaló,főleg abban a rózsaszín ruhában :D :D

solya051020
Káld

Őszintén megmondom ezt a párom mondta, meg aztán nem volt egy ezres szóval nem vert földhöz minket.

Egyébként nekem ajánlották, hogy amíg nagyon pici jobb ez (majd meglátjuk), de az apukája fogja fürdetni, neki már van rutinja... :lol:

Ja és nagyon édes rácsvédőt vettünk, majd ha meg lesz minden fényképezek... a héten talán a helyére kerül minden...

Eszterke először amikor bementem szeptember végén, egy 21 éves kiscsaj ült egy gép előtt, és azt mondta elég a kiskönyv, meg a személyi, no meg persze az apa... Oké, akkor bementünk rá egy hétre valahogy így, és akkor ott kérdezi a kiscsaj, hogy az orvosi igazolás? Mondom micsoda? Hát amit a doki ad, hogy ennyi idős terhes vagy, és aekkora vagy kiírva. Mondom, hogy erről nem volt szó, meg különben is minden benne van a kiskönyvben. Hát ő ezt így nem tudja megcsinálni és jöjjünk vissza ha már megvan az igazolás... Persze pont előtte voltam dokinál, és már nem mentem vissza csak október végén. Ezt mondta is a csajszinak, hogy legközelebb csak október végén megyek dokihoz. Nézegeti a papírt, majd tök természetes hangon mondja, hogy ó az még belefér, október végén, hát csak decemberre van kiírva... Kicsit elöntötte az agyamat a f.s... gondoltam magamban, csillagom nekem egy 3 kilós magzatot kell cipelnem a nap 24 órájában, te meg itt lógatod a lábad.... Na mindegy túlvagyunk rajta, és "méhmagzatom" hivatalosan is az apukája nevét kapja!

Kép

Kép
dcili81

kati.
vegulis elmegyek a dokihoz, hogy adjanak valami kencet, mert en mar probaltam egy par dolgot (irtam fentebb), de nem hasznal. sot egyre jobban viszketek. a munkaidom 50%aban vakarozom. meg jo hogy egyedul vagyok az irodaban.:)

KépKép
KépKép
mush589

Mush remélem jobban leszel...
Nekem hála istennek elmúltak a kiütéseim, de átérzem a helyzeted.... kitartást

Kép

Kép
dcili81

Ki szül nálunk először és mikor??? Alig várom már.. Vera neked mit mond a doki?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Solya: nagyon cuki az overál, ezt én is láttam teszveszen, és nagyon tetszett, csak nekem már van kettő :oops:

Cili: én is azért szeretném, mert nem drága, és barátnőm is mindig meséli, hogy náluk is sikerült az elején néha "megmeríteni" az első babát. Amitől nyilván nem lett semmi baja, de én ott kapnék szívrohamot :oops: :lol:

Kép

Kép
gabilany79

Solya! Helyes az overall... én is nagyon nehezen találtam. :)

Musi! majd írd meg, mit mondott a doki a vakarózásra! Nekem szerencsére csak két napig volt, és nem volt ennyire kritikus. Főleg akkor volt rossz, amikor felébredtem ...

Vera! Akkor vaklárma volt? Ilyenkor nem nézik, hogy a fájásokra nem nyílik-e a méhszáj?

bkatalin

Vera akkor most megnyugodtál, vagy inkább már túllennél rajta?

Pólya: én nem szeretnék, de tudunk kölcsönkérni. Nekem nem nagyon szimpatikus, de van aki esküszik rá... szeretném a hálózsákra rászoktatni, hogy a dereka folyton védve legyen...

A szivacsot addig akarjuk használni, amíg stabilan nem tud ülni, utána és is pelenkát rakok majd a popó alá...

Kép

Kép
dcili81

cili. koszi. :?

kati. 4-re megyek. majd megirom, hogy mit adtak. beszeltem vele telcsin, es o mondta, hogy menjek.

vera. talan majd holnap!:)

KépKép
KépKép
mush589

Gaby én is rosszul lennék, ha elmerülne....

Bár belegondolva, hogy fogom akkor így vele úszni????? :shock:

Kép

Kép
dcili81

Cili: az úszás az más (egyébként én is mindenképp szeretném) :)... mire oda eljuttok az több hét, addigra már lesz némi rutinod mindenben, és nem kapsz lépten-nyomon szívinfit :D
De az elején adhat némi biztonságot ez a szivacs... :roll:

Kép

Kép
gabilany79

Nagyon bízom benne...

Most megyek összeütöm az ebédet... upsz negyed 3 van, akkor ebből már csak vacsora lesz... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép

Kép
dcili81

A gyomorszájam továbbra is masszívan fáj. Leerőltettem egy kis kaját, talán most mintha kicsit jobb lenne. Remélem nem Zsófi nyomja, mert ezt az érzést nem fogom sokáig jól tolerálni... :-(

Pólya: Szülésfelkészítőn ellenezték. Régen is csak azért használták, hogy a szülők kellő biztonsággal tudják megfogni a babát. Amúgy tényleg olyan, mint egy kényszerzubbony, egyátalán nem ad mozgásteret a gyereknek. Bár anyósom szeretné, de nálunk nem lesz, az tuti!

Mush!
Nagyon sajnálom a viszketést!!! Elég kellemetlen lehet!!! Nekem csak néha szokott viszketni a hasam, de szerencsére még csak nem is száraz a bőröm. Pedig semmmivel nem kenem.

Fürdetés: Ha a baba bele is csúszik a kádba, nem lesz semmi baja. Kb. 4 hónapos koráig működik a búvárreflexe, nem vesz a víz alatt levegőt. Csak a drága szülőket készíti ki egy ilyen helyzet. :-D

Minden mai UH-snak, NST-snek: gratula az eredményekhez!

Aida!
Szerintem aki a legelső lesz közülünk, ő is várhat a szüléssel még pár hetet! Ne sürgesd!

Kép
Kép
lbernuska

Nem sürgetem egyszerűen várom nagyon. Pár hét olyan gyorsan fog elröppeni hogy észre sem veszed. ;)

Mush, írtam neked, remélem nem gond...

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Berni én tegnap voltam így, nagyon gyömöszölt a fiam... és a kajára sem mozdult odébb...

Ja a mai akcióm: hajnali fél 4-kor reggeliztem... :shock: , hát ez van, iszonyú éhes voltam... illetve nem is én hanem Dani!!!!!

Kép

Kép
dcili81

Sziasztok!

Üdvözlet a már nem dolgozóknak!

Szivacs:
Nekünk is van ilyen fürdőszivacs a babának! Most adtam el, csak a vevő nem valami kommunikatív. Mi még Daninak vettük, de egyszer használtuk. Nekünk nem jött be. Nagyon megtette egy textilpelus a kád aljába.

Egy iszonyú hétvégén vagyok túl! Szombat este ill vasárnap hajnalban nagyon fájt a hasam. Este még 5 perces jóslók, hajnalban összefüggő, szüntelen keményedés. Nem sokat aludtam.
Azért még volt erő egy ebédet összerittyenteni, majd mikor Dani aludt én is eltettem magam. 2 órát sunytam.
Ma már elfogadhatóan érzem magam. Muszály is, mert apamentes délutánok állnak előttünk.

Gumis lepedő!

Ezt is vettünk Daninál. Ez egy vékony végülis fehér fólia szerű valami. Én nem tettem alá. Szerintem ez majd akkor lesz jó, ha már a szobatisztaság felé haladunk.
Kapott egy gumírozott szélű pamutlepedőt maga alá és kész. És most is így lesz, mert nem volt olyan nagy baleset. Ha meg volt, mert mondjuk bukott, akkor lepedőcsere.

Már én is nagyon izgatott vagyok, hogy kivel mikor mi lesz.
A munkatársam van már a szülés küszöbén. Érte is nagyon szorítok!

Vera!

Kitartás! Nagy DRUKK!!!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

berni. jobbulast a gyomrodnak!

aida. majd otthon megnezem.

KépKép
KépKép
mush589

No pelusok kifőzve, már száradnk, és arra várnak, hogy valaki összemaszatolja.... 8) :lol:

Kép

Kép
dcili81

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?