Új privát üzeneted érkezett!

Márti, te mikor is kezdted az Adimetet? Nálad is kezdenek kialakulni a pozitív hatások?
kisegér

Kisegér,
Szegedre járok a Klinikára. Szerdán van randim a dokimmal, akkor tudom meg, hogy mi lesz. A harmadik napon csak el fogom kezdeni a clostyt, az nem árthat. Legfeljebb szerdán a Gonalt nem írja fel.
Hát az őrült bosszantó tud lenni, hogy egy hülye vírus miatt elmegy egy hónap. Ápolgasd a férjecskéd, aztán hátha...

Bogi
bogi1975

Kisegér!

Január 13-án kezdtem a gyógyszert szedni.Már volt egy 40 napos ciklusom, ami szuper.Február 13-án jött meg legutóbb.Tegnap érezetem a nyákot, el is kaptam Apát.KépHa kiszámolom ez pont 14 nap.
Tiszta romantikus estét csináltunk, gyertyafény,zene.Valahol olvastam, hogy próbáljunk ne a babára görcsölni hanem csak az érzésre.Na ez sikerült.
Szóval ha babó lesz a hónap végén akkor tuti most történt.
martibaba

Köszi Kisegér és Nori a részletes beszámolót!

Köszi

Szilvia

UI: ráállok adimet ügyre.

emeseanyu

Egérke, sajnálom hogy most sehogy sem tudtok összejönni a pároddal, de ilyenkor mégiscsak a babusgatás, a gyógyulás a legfontosabb. Azt már csak szemcsippentve jegyzem meg, hogy amikor anno a páram lázasan feküdt, és befeküdtem mellé az ágyba hogy dajkáljam, abból mindig csak hancúr kerekedett... Kép Persze libidótól is függ.

Márti, Egér, olyan jó nektek, hogy most időben peteértek, nekem sajna nincsen, pedig lassan már következhetne. De nem érzek tüneteket. Pénteken úgyis kiderül uh-n Krizsánál, de nem bízom benne valahogy... Kép

Tényleg, Napsugi, remélem csak azért nem jelentkezel, mert otthon nincsen Netetek!
snori

Sziasztok!
Pénteken voltunk orvosnál, nevetett aztán mondta csináljunk ultrahangot.Eredmény 4 hetes, de még nagyon korai terhesség, vigyázni kell, fájt a fejem, arra azt mondta, hogy alacsony ilyenkor a vérnyomás.A méhem feszül, azt mondta, hogy ha görcsöl akkor rögtön be kell menni a kórházba, az gond.A hétvégém jól telt, mindkét szülőnél voltunk, mindenki örült.Mi is nagyon örülünk neki.Vért is vettek, ma lesz meg az eredmény és ma mondja meg mikor kell újból mennünk.Mindenkinek sok sikert!
Napsugi
napsugárka

NApsugár, nagyon örülünk Neked! Csak így tovább! Ne utazgass sokat, inkább othhon pihenj (szülők). Most már kicsit beleélted magad, igaz? Jó, nem?

Márti, megint fej fej mellett haladunk, ez szuper. Nekem is a 14. napon volt a repedés,elég határozottan éreztem. Jó lenne, ha mindkettőnknek összejönne a baba... :-)))
Ti nem fogtok inszemelni a köv. ciklusban?

Mint fent utaltam rá, mi végül tudtunk esélyt adni a bébinek:-)))
Nagyon jól sikeredett az együttlét- azt már megfigyeltem, hogy ilyenkor valahogy lazább vagyok, és 10x nagyobb a gyönyör. (ti is észrevettétek?) Azt nem tudom, hogy a férjem egereit mennyire ölte ki a magas láz meg a vírus, minden esetre legalább egy picit bízhatok. Egyébként a férjemet nem tudósítottam a peteérés részleteiről, csak egyszerűen elcsábítottam.

Nórikám, mi volt a próbasminkkel? Hogy jössz ki a leányzóval?
Ne szomorkodj a pé miatt, látod, egyszer van, egyszer nincs. Aztán ha van, akkor teljes erőből, minden tünettel.
kisegér

Napsugi!

Ezek aztán a jó hírek! Most már tényleg vigyázz nagyon magatokra! És rendszeresen gyere a hírekkel!

Kisegér!
Hurrá, hogy akkor érted is lehet izgulni ebben a hónapban! Biztos volt ott egy-két egészséges egérke!

Bogi
bogi1975

Egérke, még csak most vasárnap jön Réka.

Nahát, irigy vagyok, illetve nem is, mert én is jót hancúroztam a párommal, csak pete nélkül Kép Áh, tojok bele, nálam ez még úgyis hamar lenne, 20.nap előtt sosem szokott lenni magától.
Ha hétvégére sem lesz, vigasztalásul festetek magamra nagymama-pofát is Kép

Napsugi, gratula. Ha picit kellemetlenül fáj a hasad, vegyél be Magne B6-ot, az remekül elernyeszti a méhgörcsöket, és a vérkeringésnek is jó.
snori

Lányok, megtudtam a hormoneredményeimet:
prolaktin: 13
Fsh: 5.4
Lh: 7.7
Tesztoszt.: 1.7
Ösztr.: 0.16
Ki tud referencia értékeket? Ez még mindig pco-s jellegű?
kisegér

Egérke, te már alakulsz. Ugyanis a tresztoszteron elég alacsony, az Lh sem olyan magas (7-ig jó), a prolaktin sem. Ugyanakkor még a fordított arány fennáll. De meggyőződésem, hogy hosszabb távon az LH szinten teljesen le fog menni az FSH szintjére.
snori

Napsugi!

Nagyon örülök nektek, vigyázz nagyon magatokra.
Remélem mi is hamarosan csatlakozunk hozzád.KépKép

Egérke, neked már tényleg kezd alakulni a dolog.azt mondják, hogy az FSH-LH arány 1:1, akkor a jó ha ettől eltér akkor pco.
De nálad már nagyon kicsi az eltérés.Úgyhogy, szerintem kisegereket nem károsította a láz.
És 2 hét múlva együtt örülhetünk.
martibaba

Sziasztok!Jó lett a véreredményem, most már biztosan kizárható a méhen kívüli terhesség.Nagyon örültem.Március 7-én kell mennünk ultrahangra.Szorítsatok!
Napsugi
napsugárka

Napsugár, ez nagyon jó hír! Szorítunk nektek!
Amúgy mit érzel? Hányinger, stb...?

Nóri, Márti, köszi a választ. Azért ez megnyugtató. Megnéztem a régi leleteimet: Fsh 4, Lh 16 !!! Éppen négyszeres! Talán nem is kellett volna azt a rengeteg immunológiai vizsgálatot megcsináltatni, hiszen ilyen hormonok mellett melyik baba maradt volna meg?!
Most nagyon bizakodom a sikerben, és félek is attól a hosszú 3 hónaptól. Azt hiszem, ha nekem most csalódnom kell, akkor nagyot fogok. Én ugyanis még nem ismerem azt a hosszú, reménytelen várakozást, amin ti már átestetek- nekem szinte azonnal sikerült teherbe esnem. Ebben a tudatban nem tudok arra gondolni, hogy kb. 20% esélye van csak a két csíknak, és már most kímélem magam. Holnap meglátogatom Krizsát, remélem, felír progit. Már most képzelgek a hasamról...
Andi, te biztos 100%-ig érted, amit érzek. Ti hogy vagytok?
kisegér

Napsugi,
az már csak hat nap! Szorítok! Egyébként jól vagy? Tünetek?

Bogi
bogi1975

Kiegér, Bogi!
Nincs hányingerem, a hasam feszül néha, folyásom van.Jól vagyok.
Napsugi
napsugárka

Egérke!

Mi itt leszünk neked, hogy hamar elteljen a fánya várakozós idő.Szerintem az elöbbi leletek után, amit mot produkáltál isteni.Nagy esélyekkel indulsz.Érzem.

Csajok három napja nyákom van. Kép)Bocs de nem tudom máshogy írni.
Reggel arra ébredtem, hogy nagy nyilalás és görcs van a bal oldalon. Az egész kb. 1 perc volt. Ez az amire én gondolok vagy csak bemesélem magamnak? Még nem éreztem ilyet.
Valaki tudaj milyen érzés mikor peteérése van az embernek?
Segítség, kétségek közt vergődöm.
Ha tényleg a petécském szabadult, akkor este Apa karjai közt szeretnék "vergődni". Kép)
megint gyújthatom a gyertyát és rakhatom a zenét.
KépKépPedig azt jittem a szombaton volt.akkor kezdődött a nyák, de ez a nyilalás bezavar.
martibaba

Márti, nekem a nyák több, mint egy hétig tartott a múltkor... ez azért ne tévesszen meg. A peteérést jelzi, de több napig is. Az nem úgy van, hogy egyszer zutty, és kijön a Technokol. Akkor amikor megtörténik a tüszőrepedés, akkor a legfolyósabb és a legtöbb, utána gyorsan megváltozik az állaga, ahogy lecseng az ösztrogén, és jön a progitermelődés.
Nem baj, legalább annál több szexben van része apának... Kép
snori

Sziasztok!

Ma voltunk uh-on. A babó 16+5 napos. Minden rendben van, halottuk a szivecskéjét. Hát valami csodálatos érzés. Kívánom mindegyiteknek. Levették a vért az afp-hez, csütörtökön lesz eredmény, azért még mindig izgulok egy picit.

Kisegér!
Nagyon drukkolok neked, hogy ez a hónap eredményes legyen számotokra. Nem szabad aggódnod és görcsösen akarnod. A félsz mindig benne van az emberben, de nem szabad, hogy ez eluralkodjon rajta. Én még mindig nem merem teljesen átadni magamat az öröm és boldogság érzésének, csak hinni tudom, és imádkozni érte, hogy ez a babó akit most a szívem alatt hordok, egyszer az ölembe is hordhatom egészségesen. Nagyon kérem Istent, hogy ezt megadja nekem.
Nagyon szorítok Nektek!

Napsugi!
Mégegyszer gratulálok. Meglátod milyen gyorsan elmúlik az a pár kritikus hét. Nekem sem volt semmi tünetem, sőt most sincs, csak hamar elfáradok. Meglátod minden ok lesz. Örülj a babádnak!

Lányok!
Mindenkinek drukkolok ám!

Puszi
Andi
andi71

Andi!
Állandóan a babóra gondolok.Én is kértem Istent mindig legyen velem, soha ne vegye el.A folyástól kicsit meg vagyok ijedve, remélem nem okoz gondot?Szerinted? Neked az elején milyen vizsgálatokat csináltak?
Napsugi
napsugárka

Napsugi!
A terhesség alatt amúgy is több a folyás. Ma én is kaptam rá valamilyen kúpot. Ha nincs színe és szaga(bocs) akkor nem gond. A dokid ha úgy találja biztosan ír rá valamit. Ne aggódj!
Az első 12. hétig kéthetente mentünk uh-ra, más vizsgálat nem volt. Én önszorgalomból le szoktam vetetni a vért a pajzsmirigyem miatt, de az is rendbe volt. Tehát semmi különös vizsgálat nem volt.
Az természetes, hogy mindig a babóra gondolsz, hiszen csodálatos dolog zajlik a szervezetedben. Hiszen szinte a semmiből fejlődik egy emberke aki belőletek fogant. Hétről hétre többet mutat meg magából, és ahogy látod a fejlődését, egyre folfoghatatlanabb számodra a csoda. Csak arra gondolj, hogy nem lehet semmi baj. Erre a pozítív gondolkodásra a férjem próbál tanítani, mert alapjaiban én egy pesszimista alkat vagyok. És hidd el sokat használ, ha pozítívan gondolkodsz.
Remélem minden ok lesz nálatok is.

Andi
andi71

Napsugi!

Hidd el a Jóisten segíteni fog neked végig, ahogy segített abban, hogy most ott növekedhessena pocakodban.KépKépKépKép

Andikám, örülök, hogy jól vagytok!Vigyázzál magatokra nagyon.KépKépKép

Snori, köszi a választ.A dolog tiszázása érdekében vettem babymark tesztet, ami kimutatja peteérést. szóval, akkor van Lh csúcs, ha a kontrollcsík és a tesztcsík azonos szinű. Vagy erősebb. Nekem gyengébb volt a tesztcsík. Úgyhogy vagy lekéstem vagy csak most fog jönni.Jó volt látni kétcsíkos tesztet még ha ez nem is terhesteszt volt!KépKépA talpmasszőr majd megmondja holnap a frankót.
martibaba

Sziasztok!

Márti, valószínű lekésted a peteérést- az a nyilallás az lehetett. De ha gondolod, tesztelj még pár napig. Esetleg mérd meg a hődet, lehet, hogy segít eligazodni, vagy egy uh alapján is megmondhatják, hogy mi van éppen. Lehetőleg reggeli első pisit használj, az a biztos. És várd ki a várakozási időt.

Andi, örülök, hogy jól vagytok. Köszönöm a biztatást. Az afp biztosan rendben lesz, de akkor se ijedj meg, ha valamivel alacsonyabb vagy magasabb a kelleténél- sokaknak jön ki ilyen, és minden ok nélkül.

Voltam Krizsánál, azt javasolta, hogy júliusig spontán próbálkozzunk, aztán ha nem jön össze, akkor csináltatnom kell egy átjárhatósági vizsgálatot. Addig nem kell. Ez így teljesen korrekt, én is így képzeltem el. Viszont nem akar semmilyen gyógyszert adni, merthogy tuti van peteérésem 30 meg 40 napos ciklusnál. Mondtam neki, hogy tuti, hogy nincs mindig. De akkor sem akar stimulálni, és a 6 hónap próbálkozási idő alatt jónéhányszor bele fogok futni a peteérésbe. Progit sem akart adni, csak ha terhes leszek, és csak akkor, ha kiderül, hogy nincs elég belőle.
Ezek után viszont én azt hiszem, mégis csak el fogok járni uh-ra (max. 1-2 alkalommal havonta) a Sz.-ba, és nem fogom visszautasítani a gyógyszereket sem. Minek húzzam az időt...? Legalább így időzíthetem is az együttlétet.
Ja, és szedjek Magne B6-ot és rendszeresen igyak kevés égetett szeszt- az a fogantatásra és a vetélés ellen is nagyon hatásos: állítólag régebben alkohol infúziót kaptak a vetélő nők...
A hormonok továbbra is pco-sak, de semmi gáz nincs velük.
Na most már aztán tényleg szeretnék teherbe esni, és még inkább szülni! Csak győzzem kivárni.
kisegér

Mi ütött Krizsába? Néha olyan, mint a felturbózott Forma-1, néha meg nyugira int. Nagy ördög ez a pasas. Csakhogy én nagyon sokakkal beszélek, akik hozzá járnak, és kezdek rájönni a logikájára. Szóval olyan érzésem van, hogy azokkal, akik már voltak terhesek, és Adimeteznek, és vagyogat ciklusuk, és egyéb baj nincs, és a leleteik sem katasztrofálisak, azokkal sokkal óvatosabb. Mert úgy ítéli meg, hogy nem kell beavatkozni, mert az csak inkább árt. És ezt nagyon becsülöm benne. Egér, erre nem gondoltál?
Bízz egy kicsit magadban, hidd el hogy a hormonképed elég jó, rendeződsz, nem kell neked ide gyógyszer. Szabolcsban hajlamosak tömni az embert, a kolléganőmnek Puregonokat nyomattak, holott neki alapból is rendesen van peteérése. Nem azt mondom, ne fuss el egyszer-kétszer uh-ra, de neked anélkül is lesz peteérésed. És amúgy meg, te magad mondtad, hogy régen több hónapig nem volt ciklusod. Akkor miért állítod, hogy a 40 napos ciklus nem ciklus? Biztos, szerintem is, hogy az azért volt, mert peteérés volt. A múltkor is bizonygattad, hogy nem lehetett az, közben minden jeled erre utalt. Nem kötekedni akarok, csak kicsit több bizalmat verni beléd a saját szervezeted iránt Kép

Nekem most sajnos semmi nem készülődik (úgy érzem), talán 1-2 hét kellene még neki, de most úgyis megyek én is pénteken a Kaáliba, és elindítom ezt a lombikra készülést, remélem drága dokikánk nem mond ellent.
snori

Hú, Kisegér!Nem semmi a dokid!Nem ismerem, de nekem nagyon úgy tűnik, hogy tudja mit csinál. Égetett szesz? Ezt még nem hallottam. A múltkor itt valaki írta a vörösbort is, most meg égetett szesz?

Nóri,neked is szorítok péntekre! Ugye ugyanaz a dokitok?

Képzeljétek, ma voltam a dokimnál megbeszélni, hogy mi legyen. Hát sokkal okosabb nem lettem. Azt mondta, tőle mehet a "buli" a négy napos hétvégén is, de az andrológiával holnap meg kell beszélnie a dolgot. Szóval csak holnap tudom meg, hogy lesz -e inszem ebben a hónapban.

Bogi
bogi1975

Nóri, én nem lepődtem így meg a Krizsán-és nem is vagyok elégedetlen vele, teljesen logikusan gondolkodik és igaza van. Egyébként azt mondta, hogy adhatna Clostit, de a mellékhatásaitól szeretne megkímélni. Én ezt a stratégiát teljesen reálisnak tartom-Csak türelmetlen vagyok.
Azért gondolom, hogy a múltkor nem volt peteérésem, mert sem a hőm, sem az uh leletem nem utalt rá. Te milyen jelekre gondolsz, ami a pé-re utalt? gondolod, hogy maga a 40 nap azt jelenti?
Szerintem nem minden hónapban van pé, de a mensi nagyjából időben jön meg, mivel jobbak a hormonjaim és így nincs, ami feltartóztatná. Lehet, hogy az átjárhatóságit is megcsináltatom, bár a félsz persze bennem van a kellemetlenségtől. Már nagyon utálom a várakozást, így, hosszú hónapok óta, tétlenül. Életemben összesen 3 ciklusom volt, amikor próbálkozhattam. 2005 márciusa van, és 2003 novemberében határoztuk el a baba-projektet.

Ami gyógyszereket pedig a Sz.-ban adnak, azok közül csak a Choragont nem fogom elfogadni- nem akarok időzített repedést, csak ha a pete is úgy érzi magát.
Viszont nrm szeretnék elvesztegettt időt és üres ciklusokat sem. Legyen csak pé, ha kell, akkor némi támogatással. Meg legyen csak egy jó vastag, befogadóképes nyh emellett.
kisegér

Na, Egérke, önmagam szórakoztatására visszakerestem a hozzászólásaid között, hogy bebizonyítsam, volt peteérésed Kép. Ha a fene fenét eszik is!! Kép

jan.14: Én ma voltam a Szabolcsban. Pco-s jellegű petefészkek, semmi tüszőérés. Most nem
értem, mi van.

feb.9: Nóri, a hőm egyre csak felfelé tör: most 37.1 + még valamennyivel több... Lehetséges kb. a 40. napon peteéréés...? Minden esetre, a 37 maradt, és még emelkedett is, tehát ez a ciklus 2. felére jellemző.

febr.10: Egyébként szurkálódásom is volt pár napja a pf-ben, most először a jobb oldalon is éreztem.

Akkor most...? Bizonyított bármit is az uh? Nem, mert rá 1-2 héttel később volt peteérésed. Ne legyél már ilyen kishitű.

Ha nincs pé, akkor nem fut le a ciklus, és a vérzés csak 1-2 napos maszat. Vagy pedig előtte 1 hétig barnázik az ember. A mensi az nem jön "csak úgy".
snori

Folyt.: Feb. 11. (41. cn.) végre megjött.

Gondolod, hogy pár nappal előtte lehetett pé...?
Ha ez lehetséges, hurrá, volt pé-m. Szerintem a pé után 14 nappal kellene megjönnie, akármikor is volt a pé.
kisegér

Ja, és mindig normális bőséges a vérzésem, akármi is volt az előzménye...
kisegér

Sziasztok csajok!

Elintéztem az adimetet, ahogy javasoltátok. De leírnátok pontosan, hogy milyen hatása is van a pco-soknál? Tudjátok, nekem van egy spontán, diane utána összejött 3 éves kislányom, jó a hormoneredményem, az Fsh:Lh arány is, inzulin is, bár terhelésest nem csináltak.
Mennyi adagot szedjek? Eggyel kezdtem, aztán maradjak ennyinél, vagy legyen több?

Vérzésnél fog segíteni? Vagy miben? És mellette könnyebb lesz a fogyás? (Túlsúly van.).

Köszi a válaszokat előre is.

Szilvia

emeseanyu

Szia Szilvi,

most viszont mondd meg, hogy intézted el az adimetet, ha nem titok, mert van egy Tatabánya közeli család, két PCO-s leányzóval, és ők is nagyon hajtanak a gyogyira, csak eddig még nem sikerült elintézni. Ha gondolod, írj az e-mailemre: sari.nora@axelero.hu Nagyon megköszönném!

Fokozatosan szedd, mert durva gyógyszer. 1 hétig egy szem, utána másfél, utána kettő, és így tovább. Nekem 3*500mg van felírva egy napra, ez 3 szem.
Segít helyreállítani a ciklusokat, nézz szét itt a fórumon, mi akik szedjük, azoknak már segített. Tudom, hogy még nem fogadtad el, de pco alapja egy elég összetett endokrinológiai zavar, amelynek sokszor semmi tünete nincs, csak a pco, persze, ha megcsinálnák a terheléses inzulint, akkor már lehet hogy látnátok valamit. Kell 2-3 hónap, és ha minden igaz, lassan be fogsz állni rendszeres ciklusokra. Tökéleteset persze ne várj, de a lényeg itt a peteérésen van, ami azért lesz. A fogyásban lényegesen segít, mert a túlsúly általában az ilyen zavarok következménye, nem a zabálásé.
snori

Sziasztok!
Eldőlt végre, hogy ebben a hónapban mégsem csinálják meg nekem az inszemet, úgyhogy spontán próbálkozhatunk. Szedem a clostyt, azon a bizonyos négy napon elutazunk édeskettesben, aztán az eredményt majd meglátjuk. Jó lesz már egy picit "spontán" hancúrozni.

Bogi
bogi1975

Szilvi, ha egyszer jók a hormonjaid, akkor mi az, ami alapján a pco-t kimondták rád?
Én kb. 3 hónapja szedem az adimetet, és nekem az Lh 4x annyi volt, mint az Fsh. Most alig több.
Láthatólag a hormonokat és az anyagcserét rendezi.
A Diane fogamzásgátló hatású, de a szedése után hasonló hatás van, mint amit az Adimet csinál- általánosan mindent rendbe tesz. Van, akit néhány hónapig dianéval etetnek és utána teherbe esik, ahogy te is.

Bogi, mindent bele a hosszú hétvégén! Hova mentek?

Nóri, még mindig tartod magad ahhoz, hogy rendes ciklusom volt? :-) jó lenne...
kisegér

Egérke Kép bepöccentem már tegnap Kép miért pár nappal előtte lehetett pé? Nyilván nem akkor volt, hanem vmikor január utolsó napjaiban-feb elején, a hő nem megbízható, s különben is, akkor is már 36,8-akat mértél. Vita lezárva Kép

A másik: nem kell ahhoz rossz hormonnak lenni, hogy valaki PCO-s legyen! Nekem szept-ben pl. kevesebb volt az LH, mint az FSH! Dehát tudjuk, hogy az inzulinom mégsem jó. Az atipikusságba ez belefér. Szilvi esetében pedig, ha már az előző baba is csak segítséggel jött össze, túlsúlya is van, rendszertelen ciklusa, akkor mi más lehet?
Azzal pedig vitatkozom, hogy a Diane mindent rendez, ez egyszerűen nem igaz, csak 2-3 hónapra lenyomja a rossz hormonokat, utána kezdődik minden elölről. Az alapfolyamatokhoz hozzá sem nyúl, és nem gyógyít.
snori

Sziasztok!
Szurkoljatok nekem, hétfőn kell mennünk ultrahangra, izgulok, hogy mit fog látni a doki 6 hetesek vagyunk.
Napsugi
napsugárka

Napsugár, de jó, igazi napsugaras hírek!

Sorry, pontatlanul fogalmaztam a Dianet illetően. Ugyanazt tudom róla, amit Nóri.
A pco diagnosztizálásban nem vagyok annyira otthon, én úgy tudtam, a hormonszint az alapvető ebben.

Nálam az antibiotikumtól vmi gomba alakulgat- nem hagyhatta ki ezt a ziccert muszáj neki azonnal jelentkezni, ha csak egy mód van rá. hála istennek:-(((.
kisegér

Na voltam Krizsánál.
Peteérés most még nincs, de hogy tudjuk tartani az ütemet (én mondtam neki, hogy ápr.25-ei héten akarom a punkciót), nem várunk, így Norcolut, utána Marvelon, és ápr.18-án indul a stimu. Úgyhogy nagytüszős menyasszony leszek.Kép

De volt egy gondolata, ami nagyon megfogott. Megint előhozakodtam ezzel az ICSI dologgal, és azt mondta: "Nóra, nem akarom magát befolyásolni, de az elgondolkoztató, hogy 2 évig semmi nem történt, inszeminációk, semmi nem történt, és aztán elsőre terhes lett a lombiknál." Ezzel magyarul arra utalt, hogy mégsem rajtam múlik ez az egész Kép
snori

Nóri, ez azért izgalmas lesz az esküvő mellett...
Hova mentek nászútra? Fogod tudni majd kímélni magad?
Ami az ICSI-t illeti- még jó, hogy megvan az oka a sok várakozásnak. Nekem úgy tűnt, hogy már korábban is elfogadtad és elgondolkoztál azon, amit most a Krizsa is kifejtett. Igaz, más, ha valaki kimondja azt, ami addig csak gondolat volt. Szerencséd, hogy legalább megvan az ok, amiért eddig nem sikerült, és hogy jó kezekbe kerültél, időben!!! Ha megengeded, én örülök ennek.
Remélem, szép, okos, egészséges nászajándékot kaptok a sorstól. Akár kettőt is.

Szerinted mikor teszteljek? Vasárnap volt az akció...
kisegér

Hogy derült ki, hogy nincs pé?
kisegér

Egérke, na ezt a peteérés dolgot elsumákoltam Kép Nem forszíroztam az uh-t, mert elkaptam egy fo..s vírust, már 1 hete nem vagyok rendben, hétfőn megyek dokihoz. Krizsa meg annyira nem akart uh-zni, és azt kérdezte, hogy látom ezt a ciklust. Nos, most bennem semmi ösztrogén nincs, azt én azért már elég jól szoktam érezni. Sajna. Úgyhogy azt mondtam neki, nem érzem hogy tüszőérés beindult volna, azaz az igazat. Ez az ember meg a korábbi együttműködés miatt is, azt hiszem, annyire megbízik már bennem, hogy elhitte. Úgyhogy ma elkezdem a Norcolutot, egyébként nincsen kizárva, hogy progiszedés alatt következik be a peteérés! (Csak akkor később jön meg.)

Nászútra nem megyünk, csak nyáron,a szokásos nyaralásra. Május rázós, mert vizsgáztatnom és vizsgáznom is kell. Meg páromnak is az, a melóhelye miatt, majd júliusban. Úgyhogy az ET utáni kímélés nem gond, az meg van oldva.

Még a gondolatát is felejtsd el a tesztnek, tudom, nehéz... várj szombatig. Most ha jól tudom, nem szedsz progit, ha semmi barnázás, semmi nem jelentkezik addig, az mindenképpen jó jel lesz! Kép
snori

Nagyon fáj a cicim... remélem, ez jelent vmit. De most annyira beleéltem már magamat, hogy azt hiszem, egyáltalán nem fogok tesztelni, mert sírni fogok, ha negatív lesz. Megvárom, hogy megjön-e. A vérzés látványa kevésbé megrázó, mint az egy csíké.
Nem is tudtam, hogy progi mellett is lehet pé. Igaz, a terhesség alatt is előfordul, úgy tudom.
Aztán lehet, hogy meglepetésed lesz... :-))) Minden esetre, a helyedben én a Norcolut abbahagyása előtt lepisilnék egy tesztet.

Aztán azt a vizsgázást is csak óvatosan csináld, egy hülye diák vagy tanár sem ér annyit, hogy felidegeld magad!

Mi volt a sminkkel?
kisegér

Egér Kép

A cicifájás jó dolog, de most mondd magadnak, hogy hess, huss...!! Ne agyalj ezen ennyit! Terheld le magad ahogy csak tudod, és elalvás előtt inkább olvass valami érdekeset... a sok szorongás, görcsösség semmi jóra nem vezet. Erről egy dolog jut eszembe: gimiben én matekos versenyistállóban voltam. Matekversenyekre jártam, és felkészítéskor hétvégére kaptunk 1-2 versenypéldát. Én nekiültem szombat du., mert azt mondtam, ezt most el akarom intézni. Nos, a megváltó gondolat (hogy is kell megcsinálni) sokszor nem akarat kérdése, hanem "bekattan", tehát ilyenfolytán véletlen. Előfordult nemegyszer, hogy vért izzadtam, és azt mondtam, ezt meg AKAROM csinálni, és beleéltem magam, hogy este 8-ra meglesz. Nos, nem mentem le vacsizni, elmaradt az esti film, és végül apu törte rám az ajtót, hogy azonnal menjek fürdeni, ha már meghülyültem (éjfélkor). Elmentem, bezuhantam megkeseredetten az ágyba, és akkor jutott eszembe a megoldás, amikor már éppen szétkapcsolni készült az agyam. Mi ebből a tanulság? Valami újnak a befogadásához ellazultság kell. Soha jóra nem vezet, ha ennyire görcsölünk. (Persze könnyű mondani - de mai eszemmel lemennék vacsizni és filmet nézni.)

Képzeld, most megint van nyák... Norcolut alatt. Ez érdekes lesz. Mindegy, nem foglalkozok vele, lehet hogy a progi elnyomja a tüszőt, és nem kavar be.

Hát Réka nem jött, pénteken lemondta a bulit, csúszás van a filmmel. De elég gyorsan megtaláltam Dévényi Kathyékat, csütörtökön már megyek is próbasminkre. Azt mondta a párom, legyek akkor gyönyörű, ne sajnáljuk a pénzt Kép
snori

Akkor nem Réka lesz? Sajnálom... :-(

Igazad van, nem kéne görcsölni... Belevetettem magam az angolba meg az Üvöltő szelekbe, amit ki is végeztem gyorsan. Most azért netezek, hogy E. Bronte-ról keressek anyagot. Valami jót, angolul, amit a vizsgán elmondok. De cicim nagyon fáj, alig lehet hozzáérni. Jó erős kis tüsző volt ez, már a repedés is hogy sajgott...
kisegér

A nyákhoz gratulálok, lehet, hogy mindenféle ravaszkodó ICSI nélkül meglesz a nászajándék, csak úgy magától... Gondolok rád erősen.
kisegér

Apropó versenyistálló... Csak nem a Fazekas? Én oda jártam...
kisegér

Én a debreceni Fazékba jártam, mi voltunk a pesti Fazék "kistesója", többször randevúztunk is az ottani nagyfejűekkel - ami abból állt, hogy sakkoztunk meg ilyenek. Kép

Hagyd már a cicid Kép persze könnyű mondani, én a lombik alatt állandóan fogdostam magam, éjjel is. Kép (csak a cicimet, mert duzzadt - remélem férfiak nem olvassák ezt az oldalt)
snori

Napsugi!
Szurkolok, aztán gyere a hírekkel!

Kisegér, Nóri!
Én azért csendesen szorítok mindkettőtökért. Nem rossz jelek ezek...

Bogi
bogi1975

Rájöttem, mi ez a cicifájás. Valószínű a gomba miatt lehet, mert most elkezdtem a kezelést, és már sokkal jobb. Már nagyon kellemetlen volt. Ha most terhes vagyok, én leszek a pco-sok termékenységi szobra. Hiszen akkor megint elsőre jött össze. Ilyen alapon elég csekély a valószínűsége, hogy pont sikerült teherbe megint elsőre.

Szóval debreceni Fazekas. Nekünk volt egy osztálytársunk, vagy a Bunkóczi Laci vagy pedig a Mohos Tibi, aki oda járt korábban. Nem tudom, melyikük jött onnan, lehet, hogy mindkettő.
Talán ismerős a nevük... Bár igaz, te 4 évvel vagy nálam fiatalabb, ha jól tudom.
Én nagyon utáltam a Fazekast, mert embertelen volt. Ugyanakkor tényleg elit suli volt, züllött elemeket nem ismertünk, a lógás az egész iskolából kb. összesen 10 emberről volt elmondható. Bukás nem fordult elő, annál több OKTV helyezett. A 4. em.-i fiúvécé viszont ki volt pingálva. Az volt a dohányzó. (kb. 20 embert érintett).
Leó a tévéből az osztálytársam volt. Erre sem vagyok büszke.
kisegér

Gomba miatt cicifájás? Kép Kép
Csak nézek, miket variálsz össze! Kép Nem voltál véletlenül te is matekos? Kép Magas a progid, oszt kész, majd elválik, mitől. Csak hormontól fájhat a mell, vagy begyulladt anyatejtől... szerintem...

A felsorolt neveket nem ismerem, én 97-ben érettségiztem. No, a mi sulink nem volt ennyire elit... Leó bájgúnárból ki nem néztem volna... Kép
snori

Sziasztok!

A ma megint megjött topikban ajánlották, hogy nézzek be Hozzátok.
PCOS-ről szeretnék tájékozódni.
Ez az első clostis hónapom, ma vagyok a 13. napon, voltam UH-n, ahol az egyik petefészkeben van egy 19 mm-es tüsző, a másik policisztás. Ez, az LH-FHS fordított arányosság, az emelkedett prolactin, alacsony progeszteron és rendszertelen ciklus, így együtt, valószínűsíti nálam a PCOS-t.
Most ugye szedem a clostit és a bromocriptint, és a következő ciklusban már szeretnénk próbálkozni a babával. Már ősszel sikerült, de decemberben elveszítettük a magzatot kb. a 11-12.héten. Most már egyre inkább úgy tűnik, hogy hormonális problémák okozták a vetélést, valószínűleg nem tudott rendesen beágyazódni az embrió.
Van közületek olyan, akinek PCOS-e van? Milyen kezelésre számíthatok most? Nektek milyen tüneteitek vannak?
Köszi szépen!
Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?