Új privát üzeneted érkezett!

Sonjus,
Én is elevitet szedek abban meg van vas és folsav is így nem szedek külön csak magnéziumot. Azt azért érdemes megnézni hogy a pezsitabiban mi van mert ezekben szokott lenni aszpartam és hát az finoman szólva nem kell a szervezetednek.
Vendég

köszi, akkor megnézem a pezsitablettát, mert azt még nem vettem be, nekem kicsit sok, a napi 3x1 duphaston+magne B6, meg még 1 folsav és még vas is kellene :D
Bár most jutott eszembe, hogy szerintem van otthon Elevit! :idea:
sonjus

Sonjus,
édi vonalzókat gyártottál! 8)
katata

Katata!
Azt hogy csinálod, hogy a tickerfactory-s tickered nem írja ki ezt a hosszú sallangot, mint nekem? El kellene tüntetnem, mert így túl széles :(
sonjus

Sonjus,
Töröld ki azt hogy url=htp stb addig hogy .com az aláírásodnál a kódból. Én napi 6 magneB6-ot szedek napi 3 Duphaston napi 6 utrogestan(kúp) napi 1 elevit és 2 szopogatós C vitamin :lol: na ez a sok :wink:
Vendég

Ilona!
De igen ma voltunk. Odaértünk 7re, mint páran tanácsolták, és hát eléggé ledöbbentünk a tömegen. De végül egész jól pörgették, fél 9re végeztünk is. Csütörtökre lesz eredmény, utána megbeszéljük a továbbiakat. De mi is úgy mentünk, hogy minderre már semmi szükség :lol:

Hihetetlen olvasni, hogy 3,5 vagy 4 éve vártok a babára. Nekem ez a kettő is irtó soknak tűnik. És ráadásul semmi bajunk sincs. én ezt nem értem...

Kép
domo

Sonjus,
Pandácska már válaszolt is Neked.Én meg elirigyeltem a két vonalzódat, ezért csináltam én is még egyet.
:D Hátha így gyorsabban telik az idő...
katata

Hát Domo,
én sem értem... Én arra gondolok, hogy mégis van valami, amit nem találnak mega dokik sem és a lombik azért hoz sikert. De hát ki tudja...
katata

Köszi Pandácska, a sokadik variációra csak összejött a ticker-ezés :)
Atyagatya, hogy te mi mindent szedsz :shock: én is bármit beszednék a baba érdekében, csak nehéz rászokni :) Csakúgy mint a vízivásra!

Nekem néha az jut eszembe, hogy 1 évvel ezelőtt is elmehettünk volna a Kaáliba és akkor már hol tartanánk... :)
de valamiért erre csak most került sor. Bár ha jobban magamba nézek, eddig néha a frász tört ki, hogy mi van, ha tényleg terhes leszek, most pedig no pánik, teljes nyugi van bennem. Ezért is írtam, hogy hát ha mégsem jönne össze így elsőre (DE FOG :)) akkor sem leszek magam alatt, mert mostmár jöhet bármikor :)
Belegondolva egyébként, nekem is soknak tűnik nagyon ez a 2 évünk
sonjus

Katata!
Na igen, színes tickerekkel szebb az élet :D
Helyes a nyuszid :)
Én is sokat agyaltam azon, hogy ha mindkettőnkkel a sokadik vizságlat után is minden rendben, akkor mégis miért nem jön össze, hogy hatásos lesz-e az inszem, de tényleg lehet, hogy a méhszájnál van valami kimutathatatlan dolog, amitől nem jött össze EDDIG :) mert most ugyebár ez az akadály is át lett hidalva :)
sonjus

Zel! Tök jó, hogy beszél a papagájod! A mienk nem fog, mert ketten vannak és amúgy is azt olvastam a kissándorról, hogy nagyon rossz hangutánzó. Nem baj, azért én így is szeretem őket. A férjem azt mondta, hogy már megbánta, hogy megvette nekem, mert nagyon nagy koszt csinálnak.

A vasat miért kell szedni? Nekem ezt még soha senki nem mondta. Én az elevitet két év után abbahagytam. Most csak folsavat szedek.

Én múlt héten elrontottam a gyomromat és egy egész éjszakát végig hánytam. Nagyon rossz volt és az jutott eszembe, hogy ha terhes leszek én nem tudom, hogy hogy fogom ezt kibírni!

Csatlakozom a "semmi bajunk és mégsem esünk teherbe" klubbhoz. :(

Kép

Kép
kamilla306

Kamilla!
a klub nevét megváltoztatnám,
"semmi bajunk, eddig nem estünk teherbe, de majd most"-ra :D

hogy mire jó a vas, azt nem tudom, ezt találtam róla

Mihez szükséges?
Oxigén- és széndioxid szállítás
Elektrontranszportok
Hemoglobin szintézis
Mioglobin szintézis
Enzimek működése
Szállító- és raktárfehérjék képződése

Mennyi szükséges belőle?
A vas hasznosulását a szervezetben érdekes módon a már jelenlévő vas szabályozza: ha a vasszint elegendő, kevesebb szívódik fel, ha kevés, akkor több. A vas felszívódásához elengedhetetlen a C-vitamin jelenléte. Sokszor a növények is sok vasat tartalmaznak - legalább is azok alapján, amit egy-egy tápanyagtáblázatban lehet róluk találni. Sajnos a növényi vasforrások hasznosulása nagyságrendekkel rosszabb, mint az állati eredetű, fehérjéhez kötött vasféleségeké, ezért megtévesztő egyes növények (például spenót) viszonylag magas vastartalma. A vas felszívódását elég sok tényező rontja: a már említett C-vitamin hiányán kívül a csersavak (teák) fitátok (gabonafélék) oxalátok (sóska, spenót) oldhatatlan komplexet képeznek a vassal és nem engedik felszívódni.
sonjus

mármint azt nem tudom, hogy nekünk miért is jó!
sonjus

Sonjus,
szerintem a vas, akkor kell, ha terhes valaki, mert a babának sok vas kell és általában a nőknek nincs elég a mensi miatt ugye, később meg a baba miatt. Ezért kell pótolni, hogy legyen elég a babónak is.
katata

Persze azért jó, ha már teherbeesés előtt szed vaspótlást az ember lánya, hogy biztos legyen elég vas a szervezetben.
katata

sonjus, vicces lehetett az inszemed :lol: szerintem semmit ne szedjél amit az orvos nem mondt (kivétel az Elevit, azt már terhesség előtt pár hónappal ajánlatos szedni). azt mondják, a terhes anyának minden gyógyszer méreg, persze ha terhes (nanáááá, hogy az leszel:o)))) leszel megnézik a vérben ezeket az anyagokat, ha hiányos valamelyik akkor felírják, de a túl sok vas felhalmozódhat a szervezetben és nem használ (a székrekedést is a vas okozhatja és van olyan vitamin ami a túl sok vastól nem tud felszívódni).
szóval bőven elég az elevit, meg amit az orvos mond. bocsi ha hosszú voltam....jó a vonalzód, köszi, így tudom követni hol is tartasz

kamilla, szerintem annyira fogsz örülni a babának, hogy a hányingernek is örülsz majd hihihi, de vicces vagyok :oops:

domo, izgulok mi lesz csütörtökön :lol: :lol: szorítok!! mi a párommal 4 évet vártunk, olyan döbbenet ha az első fél évben spontán sikerül akkor 4 éves lenne a mi borsószemünk...szóval ez tényleg vacak egy helyzet (volt:o)

kata, olyan gyorsan eltelt a tavasz, mindjárt mész lombikozni :lol: :lol: :lol: :lol:

zelem, drága, akkor te jót 'babáztál a hétvégén, és most mit főzöl? befőttek?

Kép
kicsiboris

odry, döbbenet, hogy megy tényleg az idő :!: köszi, már remélem gyorsan túlesek ezen a két héten a 12.hét végéig... és aztán nyugi lesz, bár aztán jönnek a vizsik..és hogy bírod odry? nem félsz a szüléstől?

babszi, akkor neked nem sok időd maradt a töprengésre, az évvégi hajtás elég húzós lehet, egy barátnőm tanár, ő is rendesen kihajtotta magát de szereti. azért menjetek nyaralni majd, kettecskén...messzire, az olyan jóóóóó puszika! mikor léptek tovább babaügyben? hogy döntöttetek?

mágnes, na majd 3 hét múlva kifaggatom a babamasszázsról a védőnőmet :lol: :lol: lehet, hogy ő is vállal majd ilyet :lol: bár én nagyon szeretném vinni majd babauszira is, arra jártok?

andi, úgy örülök, hogy minden oksis veled, petsának jobbulást, de vigyázz azért magadra!

Kép
kicsiboris

Gyors bekukk, gyerkőc sikít :)

Tiza:
Gratulálok a csöppséghez!!! Sok tejcsit és pihenést kívánok!!! :D

Kép
Kép
Kép
mágnes

Kicsiboris!
Köszi a vas infót!
A doki mondta a Magne B6-ot mostanra, szerinted az miért kell? Azért hogy ne legyek görcsös???
A duphaston az egyetlen amit értettem, hogy mire kell :oops: :D
sonjus

gyöngyike, na mi ezért adjuk el a házat, kint vagyunk a prérin...nem szeretnék 'szobafogságban lenni (egy kocsink van, ha a párom dolgozik én sehova sem fogok tudni eljutni, csak 3 átszállással, busszal....) 1 évig, í belvárosba szeretnénk költözni, így majd bármikor bárjova eljutok egy babakocsival :lol: :lol: :lol:

Kép
kicsiboris

Ilonka Drágám,
merre vagy???? :?: :?:
katata

Na jól elmeséltem, hogy nem érzek semmit, aztán azért olyan mensi előtti érzésem van :) nem fáj, csak érzem a hasam. Nem tudom érthető vagyok-e :)
sonjus

Sonjus,
inszem után ez normális. Készülődik a méhed, hogy be tudjon ágyazódni a csöppség. :wink:
katata

megágyaztam, jöhet :D
sonjus

katata vagyok vagyok, csak közben gályáznom kell. Jobban vagy már?
Én éppen most hagytam abba az Elevitet, kijött rajtam valami allergia. Lehet a lelki eredetű dolgok gyengítették le az immunrendszeremet, lehet a sok szurka, meg kemikália amit a 9 hónap alatt bevittem a szervezetembe. Júliusban jön vissza a doktornő, és megyek hozzá akupunktúrára (allergia ellen). A Magne B6 amennyire én tudom, görcsök ellen van, kismamáknak szokták adni :wink: .

domo, azt senki sem érti hogy makk egészségesen mi a bibi. Mondják a fejben dől el minden, lehet azt kellene lecserélni :roll: Egyébként a 2 év is sok, a 4 év is.
bbilona

domo, akkor átestetek a tűzkeresztségen, üdv a BMC-sek között! Remélem nem kell sokat odajárnod, hamarosan te is a WC-t favorizálod majd!
bbilona

Ilonka,
elkezdtem házakat nézegetni a neten, így egy kicsit jobban vagyok. Sajna viszont, hogy nem lesz hazaköltözés, mert nincs hova. Egyelőre...Majd nézünk még a nyári szünetben, és azt készítem elő, hogy mit érdemes megnézni.
katata

Ja és Ilona,
én sem szedem rendszeres az elevitet, néha bekapok egyet. :wink:
katata

Sziasztok!

Tiza!
Gratulálok az első kisfiúhoz a topikban!!!! Remélem jól vagy!

Kisboris!
Itthon türhető! Túsolok 2-3 alkalommal, de nem mozgok, ha meleg van.

Kész vagyunk a festéssel és a takarítással. Nagyon elfáradtam, most 2 nap pihi. Mosni majd a jövöhéten kezdek és talán akkor vesszük meg a kiságyat is. Jó már látni, hogy alakulunk.
HÁÁÁÁÁÁÁt mi leszünk a következők :wink: nem félek, egy dolgot szeretnék, NAGYON.... akkor SZÜLNI amikor a párom is itthon van és a császárt meguszni. Ma be is irja a szabiját én meg elkezdek Dáviddal beszélni, hogy akkor jöjjön, amikor apuka itthon van szabin....

Sonjus!
Én 12 hétig szedtem a folsavat, Elevitet 1 héten 2*1 szemet és a MagneB6.-ot 3*1 et. A folsav a Genetikai rendellenes dolgokra jó és 12 hetes terhesség útán el lehet hagyni. Az Elevitre azt mondják, hogy attól vannak a 4-5 kg.-os gyerekek.....Én 18 hetes koromig szedtem, össz 2 dobozzal, persze már a terhesség elött is igy kapkodtam be. A vérképek úgy is mútatni fogják, ha kell valami vitamin, hála nekem minden rendben van vele és már nem is szedem, csak a magneB6-ot.

Kép

Kép
odry

katata, hiszen már találtatok egy házikót? Eladták? Merre nézelődsz most, esetleg egész másfelé?

odry, jó lehet az új lakásban :) Esetleg néhány kép, hogy mi is lássuk???

jucmucról van valakinek infoja lányok?
bbilona

Ilonkám,
sajna ott a tulajd meggondolta magát és még sem akarja eladni a házát. Azért érdekes ez egyébként, mert már 1,5 éve árulta, végre jött egy komoly vevő és erre beijedt, hogy elkel a háza. :? Ugyan arra felé nézelődünk, Szegeden.
Van híred örökbefogadás ügyében? Megkaptátok a határozatot? Ez ugye az a papír, ami igazolja, hogy szupi szülők lennétek? :lol:
katata

sonjus, hát sajnos elég képzettek vagyunk itt mindnyájan, vagyis sokszor azért hasznos ez a tudás :wink: szóval szerintem a B6 vitamin nagyon jó megelőzője lehet a terhességi hányingernek is,
és azért jól vagy, nagyon nem feszül a pocid? szerintem is teljesen normális, hogy feszít, jujjjj de szurkolok neked!!!!

kata és csajszik iderakom a Czeizler E. Elevitről ill. amagzatvédő ..vitaminokról írt cikkét, nem lesz nagyobb a baba, barátnőm mindkét babájánál végig, sőt a fogamzás előtt 1 évig (!) szedte és utána is..., mindkét babája picurika lett:

Megelőzhető rendellenességek
Kihelyezve: 2005. október 25. [14:59]
Az utóbbi években egyre kevesebb gyermek születik, ezzel párhuzamosan a leendő szülők mind fontosabbnak tartják az újszülött egészségét. Leginkább a fejlődési rendellenességektől tartanak. Joggal, mivel a fejlődési rendellenességek a betegségek sajátos csoportját képezik, amelyben teljes gyógyulás nem igen érhető el.

Míg a csecsemőkben korábban leggyakrabban betegséget előidéző kórokokat, így a fertőzéseket, a táplálkozási hiányártalmakat és másokat sikerült korlátozni, addig a fejlődési rendellenességek megelőzése terén kevés sikert értünk el. Az elmúlt években legfeljebb méhen belüli felismerésükre nyílt mód, ezt követően azonban csaknem mindig sor került a terhesség megszakítására - ez a "modern Taigetosz" azonban semmiképpen sem tekinthető optimális megoldásnak. Az 1990-es években azután a magzatvédő vitaminok áttörést jelentettek egyes fejlődési rendellenességek megelőzésében és ezáltal ennek az oly sok szomorúságot okozó betegségcsoport előfordulásának korlátozásában.

A magzatvédő vitaminok

Fontos lenne, ha minden kisbabát tervező pár tudná, hogy lehetőség van számos fejlődési rendellenesség kialakulási kockázatának csökkentésére az ún. magzatvédő vitaminok megfelelő időben kezdett szedésével. Olyan új megelőzési módszer van a kezünkben, amivel évente ezres nagyságrendben lehet a súlyos fejlődési rendellenességeket megelőzni. Nagyon fontos azonban hangsúlyozni, hogy mindez fogamzás előtt elkezdett vitaminszedést igényel.

A vitaminok két lényeges jellegzetessége, hogy fontos szerepet játszanak az életfolyamatok szabályozásában és a szervezetünk nem képes előállításukra. Hiányuk súlyos betegségeket okozhat, ilyen a C-vitamint nélkülöző táplálékok fogyasztásakor bekövetkező skorbut vagy a D-vitamin-hiány okozta angolkór.

A genetika most tetozo forradalmának köszönhetoen viszont bizonyos vitaminok teljesen új megvilágításba kerültek. Így kiderült, hogy néhány génhiba ártalmas hatásának a kivédésére is képesek. Az ún. magzatvédo vitaminok megfelelo idoben és megfelelo mennyiségben történo bevitelével bizonyos génhibákból eredo problémákat ellensúlyozni lehet. A magzatvédo-vitaminok közül legfontosabb a B11 (természetes formáját folátnak, a mesterségesen eloállítottat folsavnak nevezzük), de a B12, B2 Es B6 vitamin védohatása is igazolt.

Az Egészségügyi Világszervezet újabb állásfoglalása szerint az ún. magzatvédo vitaminok az összes súlyos fejlodési rendellenesség minimum egynegyedének-egyharmadának kivédésére képesek.

A magzatvédő vitaminok hatását eddig egyetlen készítmény, az Elevit Pronatal alkalmazásakor igazolták kétséget kizáróan, két, kb. 10 000 kismama bevonásával végzett klinikai vizsgálatban. Ha az Elevit Pronatalt a fogamzás előtt minimum egy hónappal kezdték el szedni és a terhesség első három hónapjában folytatták, az agy- és koponyahiányok, valamint a nyitott gerincek mintegy 90%-át lehetett kivédeni. Ezentúl a gyakori szívrendellenességek, a műtéti beavatkozást igénylő veserendellenességek és a testi fogyatékosságot okozó végtaghiányok megelőzésében is igazolódott szerepük. Az Elevit Pronatal szedése mellett a fogamzás hamarabb következett be és kismértékben az ikerterhességek aránya is növekedett. A koraterhességben sok kellemetlenséget okozó terhességi émelygés, hányinger és hányás előfordulása is számottevően csökkent.

Mit kell tenni?

A magzati fejlődés zavartalansága és bizonyos súlyos fejlődési rendellenességek kivédése érdekében a leendő édesanyáknak feltétlenül szükségük van az ún. magzatvédő vitaminokra. Két fő beviteli módukkal érdemes számolni.

A táplálék. Nyilvánvalóan ez lenne a legtermészetesebb és legegyszerűbb, de sajnos ennek megvalósíthatósága gyakran korlátozott.

Vegyük például a B11 vitamint. A női szervezet folsav-folát igénye a magzati fejlődés korai időszakában jelentősen megnövekszik. Magyarországon a fogamzás körüli időszakban a nők átlagosan napi 0,16 mg folátot fogyasztanak. Az említett fejlődési rendellenességek kivédéséhez azonban ennek négyszeresére lenne szükség, mivel 0,66 mg képes e génhiba ártalmas következményeinek semlegesítésére. A hiányzó 0,50 mg pótlásához naponta 15 tányér spenótot kellene mindennap elfogyasztani... Nem valószínű, hogy erre bárki hajlandó lenne.

A magyar lakosság vitaminellátottsága köztudottan alacsony. Megdöbbentő tény, hogy egy vizsgálat szerint a magyar várandósok 97%-a valamely vitaminból a javasolt vitaminmennyiség 70%-·t sem fogyasztja el.

Magzatvédő vitamintabletták. A terhességi vitaminpótlás jelentőségét felismerve tudósok olyan vitaminkombinációt állítottak össze, amely segít felkészíteni a női szervezetet a terhességre.

A legfontosabb azonban a magzatvédo vitaminok szedésének ideje. Az agy- és koponyahiány, valamint a nyitott gerinc a magzati fejlodés 15. napjától alakul ki, éppen akkor, amikor kimarad a nok - terhességet jelzo - havivérzése. Mindenképpen szükséges ezért az Elevit Pronatalt és/vagy a folsavat a tervezett fogamzás elott minimum egy hónappal elkezdeni. A súlyosabb fejlodési rendellenességek a magzati fejlodés 15. és 77. napja között alakulnak ki, ezért a szedésüket feltétlenül szükséges legalább a terhesség 12. hetéig folytatni.

Sajnos Magyarországon még a terhességüket tervezőknek is csak viszonylag kis hányada kezdi meg - a szükséges felvilágosítás hiánya miatt - a fogamzás előtt a magzatvédő vitaminok szedését. Hollandiában 1991-ben indították el a fejlődési rendellenességek megelőzése érdekében a magzatvédő vitamin programot, és jelenleg már a leendő várandósok 70%-a él ezzel a lehetősséggel. A leendő édesanyák hazánkban is nagyon sokat tehetnének ősi vágyuk: az egészséges kisbaba elérése érdekében, ha élnének a magzatvédő vitaminok adta lehetősséggel.

Prof. dr. Czeizel Endre
orvos genetikus

Kép
kicsiboris

Kicsiboris,
köszike, ez nagyon alapos ismertető volt. :wink:
katata

Sajna én sem tudok semmit Jucmucról, pedig jó lenne tudni hogy van.
katata

Madárcsicsergős szép jó reggelt!

Kezdek átmenni hibbantba :D olyan 2 perce terhes vagyok, és fáj a derekam stílusban :lol:
Tegnap délután és ma reggel úgy álltak a mellbimbóim, hogy csak na :) Kicsit furin vagyok. Olyan pisiléskor, mintha felfáztam volna, de nem ott fáj a pisilős részen (na körülírásból mindjárt kapok egy egyest :lol: ) hanem a pocim feszül picit alul. Magammal hoztam egy gyógyszernek nem minősülő (felfázásra, gyulladásra) löttyöt, de rá van írva, hogy használat előtt győződjem meg arról, hogy tényleg kell-e használni :shock: Na ezt még nem tudom hogy fogom kitalálni :) Dokihoz nem hiszem, hogy elmegyek. Azt hiszem várok kicsit!
Vártam kicsit, nem is feszül annyira :lol:
Tutira kreálom ezeket :? :D
sonjus

katata, ez tényleg érdekes, de biztosan találtok másikat, nagyon sok az eladó ingatlan. Kicsit irigykedek, én is úgy szeretnék valami vidéki nagyvárosba v. környékére költözni, ami különösen vonz az Pécs, Kecskemét és Szeged. talán a következő életünkben szomszédok leszünk, már ha ti Szegeden maradtok :wink:
Arról hogy szuper szülők leszünk nem hiszem hogy kapunk határozatot :? Igazából, most hogy már így belemerültünk tele lett a gatyám, tudom hogy nagyon szeretném, és szeretni fogom, de mi van ha becsődölök :oops: Ezer kérdés nyüzsög a fejemben, remélem ez így normális. Egyébként még júliusban jönnek környezettanulmányra, majd jönnek állítólag mégegyszer egy másik hivatalból, na csak aztán kapjuk meg a határozatot. Amivel mehetünk egy alapítványhoz elindíatni a nyílt örökbefogadást. Pirinyót még várnunk kell :?

kicsiboris, köszi az infot, azt hiszem holnap újra kezdem az Elevitet (azért kicsit propaganda szagú az írás, de biztosan nem állít valótlant). Hogy van a kismama? Költözés az jó móka, megvan már az új lakás?
bbilona

sonjuuuuus, kösd le magad, mert a végén még hangyás leszel itt nekünk :roll: Van esély rá hogy valahol felfáztál? A pocakfeszülés, mensi szerű fájdalom normális, nem biztos hogy képzelődsz. De figyu még csak most fog beágyazódni, szóval koncentrálj szerintem 2-3 napig arra :wink: Csak nyugi!
bbilona

sonjus, én értelek...nálam is így volt....az első inszem után annyira hittem benne hogy sikerül, hogy hasamat fogtam ...így mászkáltam, gondoltam más is lássa, hogy terhes vagyok:o))...aztán a teszten két csíkot szerettem volna látni amit félig el is hittem...ilyen ez...kitartást :lol: :lol:

Kép
kicsiboris

BBilona!
Tudom ám, hogy semmi értelme agyalni és lesni magam :wink:
Ezért is írtam, hogy olyan lökött vagyok, mint aki 2 perce terhes és fáj a dereka tőle :lol: Tudod, olyan hüle picásan :lol:
Párommal azon nevetünk, hogy bármit mondok, egyből azt monjda, hogy olvasta a neten, hogy ez a terhesség jele :lol:
Kértem tőle tegnap egy rágót, mert nem volt jó íze a számnak, mire mosolyogva felhúzta a szemöldökét, és mondta, hogy erről már olvastam a neten .... :lol:
sonjus

Jaj, Kicsiboris, nehogy magadra vedd a hüle picás megjegyzést!!!!!
Nem élem bele magam, inkább arra készülök, ha nem jönne össze, akkor mikor is lesz a következő (doki azt mondta, hogy 2 havonta csinálják :shock: , bár lehet csak azért mondta, mert most júliusban szabira megy :) )
sonjus

Szerintetek a spontán hónapban is szedjem a clostit? Vagy jobb, ha semmit?
sonjus

Sziasztok!

Ilona!
Nem költöztünk még az új házba, a lakásunkat festettük. El kell adnunk a lakást, hogy folytathassuk a házat, de most a baba miatt huzzuk az időt és nem áruljuk.
Nekem van 1 ismerősöm akik szintén örökbefogadtak és egy álom a kislány és nagyon hálás gyerek. Ne félj!!! Tényleg, ilyenkor lehet ' válogatni", hogy milyen nemű gyermeket szeretnétek?

Kata!
Merre néztek házat Szegeden? Mi Petőfi-telepen akartunk, de nagon drágák... mikori építésűt néztek? Mi is amikor hirdettük a lakást, azon drukkoltunk, hogy elvigyék és minél hamarabb kész legyen a ház. Volt tavasszal 1 komoly érdeklődő, annak tünt.....akkor meg be paráztam, de aztán csak nem vette meg.
Remélem sikerül azért úgy eladni, hogy jövö tavasszal- nyár elején költözni tudjunk.

Kép

Kép
odry

Sonjus,
Én clostyt csak uh-s követés mellett szednék mert ciszta lehet tőle és vékonyítja a méhnyálkahártyát is szóval ha van amúgy peteérésed akkor felesleges. de milyen spontán hónapról beszélsz? ha most sikerül akkor gyorsan csináltok még egy babát pluszba? :lol:
Vendég

Sonjus,
szerintem is csak az van, hogy nagyon figyeled magad és olyan dolgokat is észreveszel magadon, amire eddig nem is figyeltél. Kapcsolódj ki kicsit és később csak arra leszel figyelmes, hogy két csík van a teszten!! :wink:
katata

Sonjus,
ne szedjd clostyt doki nélkül!!! Nem szabad, veszélyes lehet!!!
katata

Pandácska!
okés, spontán hónap stornó :) kétcsíkos 30-án :)

Katata!
Az jutott eszembe, hogy annyira felkészültem, hogy inszem után lesz valami görcs és társai, hogy ennek hiányában gyorsan kreáltam azért valamit :D
Bár őszintén szólva tényleg mensisen érzem a hasam és talán azért feltünő, mert még ilyenkor nem szoktam :)

Nincs úgy egyébként semmi bajom, nem fáj semmim, tök hipiszuperül vagyok, de hogy miért vagyok így felpörögve :) ?
Nem is dolgozom rendesen, csak a neten lógok :)

Jut eszembe, különben is nagy esélye van annak, hogy terhes vagyok :)
50% !!!! Mert ugye vagy az vagyok, vagy nem :D Csak ez a két eset lehetséges :D
sonjus

Odry,
hát mi Újszegeden szeretnénk házat venni. Árak a csillagos ég...de azért van számunkra megfizethető is, csak lenne olyan, ami igazán tetszene. Ez az lett volna, szuper, medditerrán típusú ház volt. A Traktor utcából nyiló kis utcában volt. Persze azért nyitottak vagyunk, ha máshol lenne tuti kis ház nekünk, benne volnánk. :wink:
katata

Kikapcsolás képpen, leállok a b.netről egy időre :)
(különben is egyszer ezt írtam, hogy inszem után, már csak a kétcsíkossal jövök, tessék az orromra koppintani! :) )

Csókpuszi mindenkinek! :)
sonjus

sonjus, nem vagyok én olyan, de én hülyítettem magam, szegény párom is csak úgy húzott néha, de a te kedvesednek jó humora lehet :lol: :lol: :lol: :lol: az inszemet minden hónapban megcsinálják, ha van tüsző és jók a srácok, valszeg a szabi miatt mondta ezt, de ha esetleg (ami ugye nem így lesz..) nem jönne össze, ne szedjél semmit, egyetértek pandival :lol:

Kép
kicsiboris

Sonjus,
teljesen be vagy zsongva!!! :lol: Szerintem ez jó út a sikerhez!!! :wink:
katata

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?