Új privát üzeneted érkezett!

Meli!
Ha nem szedem a clostit én biztos itt leszek még 10 év múlva is.
Igazolt az IR! Mozgás: amit a fiam ad… Diéta most valahogy nehezebb…
Sok helyen azt mondják a clostiba nincs hormon. én nem értek nagyon az egészhez.
Szerinted mit tudok tenni hogy legyen peteérésem? komolyan érdekel!

Lucuzs!
Ilyen leveleknek mindig örülök!
franci

Franci,
A clostyban tényleg nincs hormon, az agyalapi mirigyet serkenti hormontermelésre. Ezért lehet jó esetleg pasiknak is teszto gondra, most gondolok bele :roll:
Volt szó korábban elég sokszor gyógynövényekről, természetes praktikákról stb, ezeket is érdemes kipróbálni a 3as kezelésen kívül, ha nem is használ, ártani nem árthat annyit mint a closty ez tuti.

Eclipse
eclipse
Budapest

etike!
ami tisztán látszik, hogy itt híre hamva sincs semmiféle ovulációnak. a progeszteronod a béka feneke alatt van... (ez volt az a pont, ahol én bromót kaptam... és meg is lett tőle az első pé-m)

görbédet nem láthatnánk?
(sajnos az, hogy van spontán mensi, nem egyenlő azzal, hogy volt ovu is)

ja... és én is abszolúte closti-párti vagyok.

lehet, hogy nem elég a met... hiszen vannak olyan emberek, akiknél minden OK (még rendes pé is van... hormonálisan is minden rendben) és mégis rá kell segíteni a clostival, hogy legyen baba.
miért ne lehetne pcos-ben, met mellett is ezt megtenni?

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

:(((

Hát pedig én meg már örültem!
Még nem mérem a hőm, sosem mértem,de akkor lehet elkezdem.
Dokival ma egyeztetek időpontot majd mondja mi legyen...

Mit javasoltok hő mérésre?
Mikor, hogyan? És ti hol vezetitek?
etike

etike!
legegyszerűbb a ciklus.hu. igaz, időnként (:?:) hülyeségeket mond a pé-re :D
mérés: reggel, legalább 4 óra egyhuzamban alvás után, még mielőtt kikelnél az ágyból (pisilni sem!!!), vmelyik testüregben (hüvely, végbél, száj -itt nyelv alatt) hagyományos lázmérővel 10 perc, de digivel is legalább 5 perc legyen (azt szokták mondani, hogy 3x egymás után... de pont ugyanolyan jó, ha csak 5 perc után kapcsolod be, azaz akkor, amikor már átmelegedett)

amit még javasolni lehet, hogy közel ugyanabban az időpontban mérj... sztem ez nem olyan fontos. persze nem arról van szó, hogy mindegy, hogy egyik reggel hajnali 5-kor, másnap pedig délben mérsz, mert akkor kelsz... de ha stabilan pl reggel meló miatt ébredsz, akkor felesleges hétvégén is felkelni ezért (bár tapasztalat, hogy úgyis felébred az ember :)), és szvsz max 1-2 órával később felkel az ember.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Juli,
nem arról van szó, hogy closty ellenesek vagyunk, csak ne ez legyen az első lépés!
És néha igaz, hogy sikerhez vezet, de a többségnek NEM!
Persze mindenkinek a maga döntése, hogy beszedi-e, vagy nem!

Franci,
metet nem szedsz?Mert lehet, hogy az is kellene!
Van, akinek anélkül is megy, de az sokat segít!
Én sajna az ilyen homeos bogyókban nem hiszek! :oops:

Etike,
nem elkeseredni!
Nincs itt veszve semmi!
Rajta 3as kezelés, és idővel rendbe jön majd minden!
Itt van pozitív példával Mókica!
Évek óta tartja a 3as kezelést, már lombikra küldték őket, kiváltotta a gyógyszereket, és közben spontán babásodott!
Tehát a türelem meghozta a gyümölcsét! :wink:

Meli
Kép
Kép
Kép
2008.12.04: 3x850mg met
2010.06.15: 2x850mg met
Nem az az erõs, aki sohasem bukik el.Az az erõs, aki mindig fel tud állni!!!
Kép
Görbe: http://www.fertilityfriend.com/home/22f589
melinda84

meli!
bocs... de nem értek teljesen egyet azzal, hogy nem closti-ellenes a banda... nem itt, hanem ez úgy általában igaz mindenhol, minden fórumon a pcos-es társaságra.
nem ismerjük egymást... nem tudjuk, hogy a másiknak pontosan mi baja... én úgy gondolom, az orvos felelőssége eldönteni, hogy az ember ismeretében felírja-e, mert esetleg jónak tartja.
ha pedig az ember bizonytalan, akkor nem a gyógyszerrel van gond, hanem az orvossal. tessék akkor mást keresni, mert csak úgy lehet ezt végigcsinálni, ha az ember feltétel nélkül megbízik az orvosában!
ne beszéljük már le egymást laikusan orvosi döntésekről!!!

(és most lehet kövezni :shock: )

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

J!
Nem akar itt senki senkit kövezni!Hagyjuk már ezeket.Szerintem nem kell feszültséget gerjeszteni!És igen,pcos-oknál ne első legyen a closty,de van,hogy kell.A régiek közül is többeknek van clostys babája,nem closty ellenes a "banda",csak tényleg ne ez legyen az első.Engem Mmben is nagyon hamar akartak clostyzni,még spontán mensim se volt :shock: én köszöntem,nem kértem belőle,és jól tettem,nem kellett.De ha azt láttam volna,hogy lehet,hogy már csak ennyi hiányzik,akkor beszedtem volna.De én pontosan tudtam,hogy van még mit tenni closty előtt is.

Princzike!
Nekem javultak szülés után az eredményeim,sőt lettek spontán ciklusaim(Lara előtt összesen 3 volt :shock: )változó hosszúságúak,de lettek!Amióta meg szedem a metet,már két ciklusban is hő által igazolt pé-m is volt!Diétát viszont nagyon nehezen tartom(ha sikerül)de még szoptatok :roll:
zazzy

hali.

J,az orvosnak te csak egy beteg vagy az ezerbol,de eletedbol es egeszsegedbol csak egy van.Merlegelni kell mit mond az orvos,es magadnak kell eldonteni kell-e az neked vagy nem.

Lucuzs,szupiiii hir:)csak igy tovabb.

Etike,csak en is a lanyokat tudom ismetelni,kitartas.

meli,kosz megvagyunk.Noci no mint a gomba,szepen ul,es ha belekapaszkodik a kezembe akkor mar felall.

franci,closty+uh szerintem nem rossz otlet,ha mar egyszer bejott....

Kép
monyo83

Nagyon köszönöm a sok-sok segítséget.
Főleg neked anyooka.
Mesélnél nekem kicsit részletesebben a ti esetetekről?
Jöhet privibe is.
Vendég

Zazzy,
köszönöm a megerősítést!

Juli,
miért kövezne meg bárki!
Én azt is írtam, hogy mindenkinek saját felelőssége, és döntése!
Az, hogy lebeszélünk valakit valamiről?Ez a topic azért van, hogy tapasztalatot cseréljünk!Mindenki elmondhatja a véleményét egy adott témával kapcsolatban, aztán a kérdező úgy dönt, ahogy jónak látja!
És itt senki nem akar orvost játszani, de sajnos még a mai napig sok orvos nincs tisztában a pco-val, és clostyval akarja kezelni! No komment......... :evil: :evil:

"Öreg motorosok!"
A véleményetek?
Kinek, mi a tapasztalata?

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

sziasztok!

voltam a laborosoknál és sikerült megértetni a csajjal a helyzetet és azt mondta ha megjön hívjam fel őket és akkor harmadik napra lesz időpontom. Remélem tényleg így lesz mert pont ő mondta egy hét múlva kész a leletem utána egy hét múlva egy hónap múlva és a mai napig nem kaptam meg pedig március rég volt.

Closty: én nekem azért írta fel mert egyáltalán nincs peteérésem tavaly március óta figyeljük de megbeszéltem tegnap vele hogy megvárjuk a mostani hormon eredményeket meg hogy mit mond Tűű augusztusban. Ha mind ez meg van akkor telefonálok és megbeszéljük a dolgokat. Egyébként én maximálisan megbízom benne és a párom is pedig jelenleg fel van függesztve sajnos.
horibol

Ja, még a closty témához!
Én saját tapasztalatomból mondom, hogy closty előtt nem árt szerintem egy átjárhatósági sem!
Énis kaptam clostyt, közben meg nem is voltam átjárható! :evil: :evil:

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

zazzy!
nem mondtam, hogy első lépés legyen... azt mondta, hogy ha az orvos ismeri az embert, tudja mi jó/kell neki.

abszolút nem volt spontán ciklusom, pedig egy éve szedtem már a metet... a hormonjaim sem javultak egy dekát sem... ekkor beszedtem a clostit, mert kaptam. nyilván nem kaptam volna, ha nem kell.

monyo!
a lényeg éppen azon van, hogy bízz az orvosban!
érdekes, én nem egy beteg vagyok az ezerből az orvosomnak... és nem hiszem, hogy mérnökként nekem kellene azt mérlegelnem, hogy szükségem van-e egy gyógyszerre, vagy sem.

ne értsetek félre! nem mondom azt, hogy csak a closti jó... de sok év küzdelem után igenis meg kell a met mellett próbálni, ha az orvos is úgy gondolja.
én anno úgy éreztem (miközben más fórumon elkönyveltek hülyének, hogy beszedem a clostit), hogy nem tehetem meg azt, hogy nem adom meg magamnak ezt a lehetőséget a babára... legfeljebb szedtem volna fél évig úgy, hogy nem történik semmi. na, puff! nem lettem volna vele előrébb... de hátrébb sem.

most viszont abszolúte előrébb vagyok.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

meli!
ezzel egyet értek. mi úgy beszéltük meg, hogy 3 hónap sikertelenség után megcsinálja a lapart, hogy feleslegesen ne stimuláljon... utána úgyis kellett volna pár hónap pihi és jöhetett volna a köv 3 hónap.
hát, úgy látszik, a lapar közeledtével a szervezetem berezelt :lol:

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

J!
Örülj neki,hogy ilyen orvosod van!Sajnos nem mindenki mondhatja ezt el magáról!Én 200 km-re találtam normális orvost,és ehhez volt hogy hajnal kettőkor keltem,hogy a reggeli vv-re odaérjek!
És én is 9 hónapja szedtem a metet,mikor még sehol semmi nem volt,viszont a "profi " doki által temetett ciklus után(13.napon akart velem új ciklust indítani,mondván,hogy ebből nem lesz már semmi)lett az első spontán mensim!!!Utána kemény diéta és újabb ciklusok(3) meg mínusz kilók majd Lara.
zazzy

Köszönöm lányok a véleményeteket a Clostiról.
Ha odaadják én megeszem!!!!!
Átjárhatóság szerintem nekem nem kell…

Meli!
Szedem a metet, + pajzsmirigy alulműködésre is a gyógyikat.
És a súlyom is szépen alakul. 61,5 kg voltam novemberbe, most 55-56 kg vagyok. A Major doktornő és a dietetikus szerint tovább ne fogyjak.

Juli!
Milyen volt a 10 éves évfordulótok? Gratulálok hozzá!

Horibol!
Örülök hogy lehetet beszélni a laboros fejével.
franci

Etike
Youlcsinak igaza van! Spontán mensi nem egyenlő a PÉ-vel. Nekem is ilyen volt régen. Simán megjött, mégsem volt PÉ-m.
Viszont IR mellett simán lehet Clostizni. Nekem is az volt.
Hőmérőzésnél arra figyelj, hogy hőt mindig ugyanott mérj, különben fals eredményeket kaphatsz. A hőmérős oldalak viszont max egy fél óra csúszást tesznek lehetővé, hogy pontos eredményt mutassanak (legalább is a Fertility), különben csak szaggatottal jelzik.... :roll: ja... és rögtön ébredés után mérj még mielőtt kikelsz az ágyból és elkezdenél tenni, venni, vagy netán pisilni menni....

youlcsi
Nem akar téged senki sem megkövezni.

Meli
Azért ez nagyon durva, hogy a dokid úgy stimulált, hogy nem is voltál átjárható. :shock: Először mindig megcsinálják...

Kép

Kép
princzike

Franci, ezt így kijelenteni, hogy nem kell átjárhatósági, elég bátor.Attól, hogy az ember lányának már van gyereke, nem biztos, hogy átjárható később.egy felfázás, ami semmi extrát nem jelentene, akár fel sem tűnik, okozhat elzáródást, sőt akinek csaszija volt, még nagyobb a kockázata.Igenis, closty előtt nem árt átjárhatósági, meg egyáltalán, ha valakinél nincs 1 éve baba, elve kötelezővé tenném.

Closty: ha már hormonilag minden oké, ha átjárható, jöhet a closty.DE!!!!az hogy nem jutok hátrébb, némi túlzás, mert akinél nincs spontán pé és a closty sem hozza meg, előfordulhat további cisztásodás.Adott esetben énnekem 3 hó closty nem hogy pét, de még egy szaros mensit sem hozott...és ez igenis visszafelé sül így el.

Tény azonban, akinél már minden okés, de nem jön a baba, kell a rásegítés, ami a closty lehet.

Sokunknak van clostys babája, mert csak ennyi hiányzott a szervezetnek.
Vendég

Hunci!
Van egy fiam, jobb oldali petefészekből.
2009-e vetélés – nem tudom melyik oldal. de jó helyen tapadt meg.
2010 március – jobb oldali petefészekből, valami elkezdődött. Volt HCG szintem, a vérvétel kimutatta, a teszt még nem.
2010 április – bal oldali petefészekből baba, vetélés. Csak a bal oldali lehetet, mert a jobb oldalin egy bevérzés volt. Ami szerencsére felszívódott.
Ezek után én nem teszem ki magam egy fájdalmas vizsgálatnak.
franci

Closty:
szerintem nem closty-ellenesség van, hanem a clostyt orrba-szájba, biztos átjárhatóság, spermavizsgálat, és megfelelő hormonális-anyagcsere háttér nélkül felíró dokikkal van a gondja mindenkinek.
Én akkor hagytam ott Arnold dokit, amikor tavaly augusztusban clostyzni akart, úgyhogy szeptemberre volt előirányozva apa 2. spermavizsgálata, én ezt visszautasítottam,utólag teljesen helyesen, mert apának addigra alig voltak katonái, és azok se mozogtak.
Nagy értelme lett volna beszedni a clostyt.
clostyt csak akkor lenne érdemes elkezdeni, ha volt apavizsgélat, biztos az átjárhatóság, és az anyagcsere, hormonális háttér ad már esélyt az esetleg megfoganó kis embriónak. Tehát X hónap 3-as kezelés, fogyás stb után kellene belevágni, és persze alapos UH kontrollal.

Eclipse
eclipse
Budapest

sziasztok.

Julcsi,neked szerencsed van a dokiddal,tobbnyire nem enyire bensoseges a viszony a paciens es a doki kozott.
en elsosorban tanacsert mentem dokihoz,atgondoltam es vagy ugycsinaltam vagy kertem B variaciot.

Franci,ezek szerint atjarhato vagy,szoval valami mas lehet a bibi nalad.szepen lefogytal.

nekem is volt par clostis honapom,baba nem lett belole de nem bantam meg.legalabb az ures jaratoknal volt valami lendulet,maskepp begolyoztam volna.

Kép
monyo83

Tegnap este még az maradt le,hogy szerintem igenis véget értek azok az idők,mikor az orvos mindenható volt,minden szava és akarata előtt leborult mindenki :?
Ez a változás nagyrészt az internetnek köszönhető,és nem feltétlenül rossz.Én sem gyógyítani szeretném magam tanárként,de jobbnak látom,ha utánanézek a dolgoknak,és átgondolom,mit is szeretném,hogy csináljanak velem!Pláne azok után,hogy majd 10 évig jártam 3 havonta nőgyógyászhoz(magánba is! :evil: )csak valahogy mindenki elfelejtett szólni,hogy hé,magának pcos-ja van! :evil: :x :evil: :x Nem bántam volna,ha ez nem csak 3 éve derül ki,és nem kell 90 kilóig híznom :?
zazzy

Franci: a closty témához szeretnék csak hozzászólni....
nekem a doki 2 év után írta fel, miután túl voltunk nem tudom hány vizsgálaton, hőmérésen és annyit fogytam is hogy azt írta a papíromra, hogy nem tudja mi az oka miért nem esem teherbe mert nem a pco volt szerinte mert igen kevés tünetem volt rá. felírta, de azt mondta mielőtt elkezdem szedni akár egy kis mensi is van mindenképp csináljak tesztet. Mensi nem akart jönni, csináltam tesztet és pozitív volt. Szóval closty ment a kórház megsemmisítő szemetesébe. Azt írtad hogy nem akarod kitenni magad egy fájdalmas átjárhatóságinak...nekem volt röntgenes átjárhatóságim és nem fájt, nem volt rosszabb mint egy kenetvétel. Én örültem neki, hogy megcsináltattam. De ahogy a többiek is írták, te döntöd el mit is csinálsz. itt senki sem closty ellenes, nincs itt banda sem, csak ha valaki kérdez a véleményünket mondjuk el, aztán mindenki személy szerint dönt mit is akar.

Monyoooo: azta Noci nem semmi, ő is siet, de hová....:) Zyva már áll, szépen lépeget is, megy a kis járókájával. Foga még nem akar jönni???

Üdv.
Aisha
aisha

Franci
Szerintem is célszerű az átjárhatóságit megcsináltatni.
Nekem is van olyan ismerősöm, akinek már van egy gyereke és később kiderült, hogy azért nem akart jönni a kistesó, mert idő közben elzáródott a petevezetéke. Arra nem emlékszem, hogy ő természetes úton szült-e, vagy császár volt az első gyerek...., de ebből a példából is okulva, érdemes. Hát ha csak ez a baj, és akkor még Closty sem kell...
És valóban, az UH-hos HSG sokkal kíméletesebb.

Aisha
Jó hallani rólatok! Örülök, hogy már álltok! Meglásd lassan futóverseny lesz Zyva után :lol:

Kép

Kép
princzike

Sziasztok!

Csendben olvasgattam a napokban, de ehhez az átjárhatóságihoz mindenképp szeretnék hozzászólni.

Franci,
igenis, hogy van értelme megcsináltatni. Itt van rá az én példám.
Én is szültem már, rá másfél évre lett egy méhen kívüli terhességem. Mikor megműtöttek kivették az egyik petevezetőt, akkor azt mondták a másik teljesen ép. De csak nem jött a baba. Elmentem Tapolcára, 2 inszem után javasolták a lombikot, mert hogy "úgysem jó a másik petevezető sem". 2 lombikot csináltam végig, mikor azt mondtam most szünet. Elmentem a magándokimhoz és mondtam neki, hogy most aztán tegyünk pontot a végére, nézzük meg végre, hogy mi is van valójában. És a petevezetőm nem volt átjátható!!!!!! Kitisztították és még abban a hónapban láss csodát........
Az hogy te többször is voltál terhes, nem jelent semmit. Én sem tudok semmi olyanról ami nekem az elzáródásokat okozhatta. De jobb kizárni mindent, nehogy úgy járj, mint én.
Én nagyon haragszom a tapolcai intézetre, mert ez a nemtörődömség volt velem kapcsolatban. Ha ők ott úgy járnak el, ahogy kellett volna, nem kellett volna a sok tortúrán keresztül mennem :evil: :cry:, már rég babázhatnék. Ez van sajnos, ha nem te veszed a kezedbe a sorsod.
ranita1979

Nekem is lenne példám a closty-témával kapcsolatban, és sajnos saját bőrömön kellett megtapasztalnom, hogy a dokik nem mindenhatóak:

2005-ben, mikor már jó ideje küzdöttünk házilag Bogiért, végül orvoshoz fordultunk. Gyakorlatilag alig volt mensim, így norculut és closty lett a "terápia". Már az első próbálkozás iszonyatosan sikerült: pár nap!!! alatt lett egy 6 cm-es petefészekcisztám! :shock: :evil: Majdnem kiszakadt az oldalam!!! És erre a doki csak annyit mondott, hogy hát 100-ból egynél ez van. Na köszi! :evil:
Szerencsére felszívódott, és persze a doki újra clostyt ajánlott, csak fél adagot :shock: , na ekkor hagytam ott!
Végül spontán jött Bogi, majd egy év múlva.

Viszont a kistesó projekt alatt a clostyt nagy ívben kerültem!
11 hónap 3-as kezelés után az első inszemnél szedtem be először, és nem lett ciszta!!! Én is példa vagyok rá, hogy amíg nem rendeződik a pcos, addig a closty visszafelé is elsülhet, de ha már rendbe vagyok, akkor nem árt.

Én nem vagyok ellene, de megvan a maga ideje és ezt ki kell várni!!!

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs

sziasztok

megvolt férjem sperma vizsgálata azt mondták rá jó.

Ejaculatum nyerésének módja: onania
Carentia időtartama: 5 nap

Makroszkópos vizsgálat:
Ejaculatum mennyisége: 4 ml Színe: fehér Szaga: jellegzetes
Consistentia: norm ph: 7,2 Elfolyódási idő szobahőn: 30 perc

Mikroszkópos vizsgálat:
Motilitas: 80%
Motilitás általában: kiváló
Spermium concentratio: 112 M /ml 448 M / ejaculatom
Egyéb: vvt:- /lt
Bakteriológiai tenyésztés folyamatban
Diagnózis: Normoi-zoospermia

Sajnos nincsenek a papíron határok :(
horibol

Horibol,

ez teljesen jó eredmény. Büszke lehetsz apidra kész tenyészbika. :wink:
Sok férfi örülne ilyen eredménynek.
Vendég

köszi:)
horibol

Horibol,
ezek tényleg nagyon jó eredmények!
Akkor apival minden rendben, remek! :D

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

sziasztok

meli: igen vele szerencsére semmi gond
ma találkoztam az utcán a dokimmal ő köszönt rám (én járdán ő meg az úton biciklivel). Kérdezte hogy milyen lett az eredmény meg hogy sikerült e elintézni a labort. És képzeljétek ő is örült az eredménynek mondta hogy ezek jónak számítanak már. Legközelebbi tali augusztusban a friss hormon eredményeimmel, meg hogy Pesten mit mondott Tűű. De ha van kérdésem vagy bármi hívjam fel nyugodtan telefonon. Nagyon sajnálom hogy fel van mentve a doki mert nem érdemelte meg :(
horibol

Sziasztok!

Csak az utolsó 3 oldalt olvastam, de látom a régi témák jöttek elő.

Closty:
Kezeletlen PCOS-soknál gyakran csinál cisztát, ill. egyes esetekben ún. hiperstimulációs szindrómát, ami egy elég súlyos állapot, hasi folyadékgyülemmel, fulladásérzéssel, kórházi kezeléssel. A régi csapatból azt hiszem Alice járt így annakidején.
Kezelt PCOS-ban, ha a tünetek rendeződtek, van PÉ és rendszeres ciklus, minden más akadály kizárva, de mégsem jön a baba, akkor érdemes megpróbálni.

Sajnos átjárhatóságit a dokik nagy része csak 3-6 hónap closty után csinál, mondván, h. az invazívabb beavatkozás, minek azzal kezdeni.
Megnézném, h. mit szólnának, ha velük küldetnének havonta 60 oldalas referátumokat egy fals címre és csak a 6. hónap végén szólnának neki, h. ja bocs! :twisted:

babás, nem babás:
Amikor a fiam megszületett és elkezdődött a nemalvásos kálváriánk, én is a többiek idegeire mentem. Priviben figyelmeztettek, h. nem kéne itt rontanom a levegőt, így nyitottam a másik topikot. Aztán idővel mindenki bebabásodott és átjöttek a másik topikra, ez meg kihalt és jöttetek ti.
És jött a vak vezet világtalant és még én kaptam meg a magamét, amikor mertem szólni, h. talán nem kéne laparozni, lombikozni és Clostyzni agyba-főbe, mert nem az a megoldás.
Aztán úgy tűnik csak eljutottatok a 3-as kezelésig és a sok sikertelen és elkeseredett hónap után megint sok a babás szerencsére.
(Ezúton is gratulálok a legutóbbi megjelenésem óta teherbesetteknek! :D )
Ha most átmennek a babások, akkor azok fognak itt maradni, akik csalódtak a metben és akiknek nem sikerült, vagy csak lombikkal vagy más úton. Így a következő nemzedék megint arra fog érkezni, h. a PCOS kezelése a lombik és ugyanott lesz a topik, mint a múltkor.
Terhesen még rengeteg szabadideje van az embernek és lendülete is, van energiája írni két topikba. Pici baba mellett az elején megtorpan, mert keveset alszik és minden perce be van osztva, aztán vagy leszokik a netről és nem látjuk többet, vagy próbál jönni, de két topikra már nem nagyon lesz ideje. Meg idővel az éppen aktuális társaság is más lesz, nehéz visszailleszkedni, követni, h. kivel mi van éppen, ki marad ki a reflektálásokból és sértődik meg.
Érdekes, h. az Indexen csak egy topik van, abba ír babás és babára váró, sőt volt már babáról lemondó is, mégis egységes tudott maradni a társaság. Van ott is, aki ritkábban ír, el-el tünedezik. Aztán visszajön.
Nem tudom, h. itt ez miért nem működik.
Már azon is gondolkodtam, h. nem a vonalzók miatt van-e? De a fene tudja....

És mielőtt bárki félreértené: én is voltam a két gyerek közt abban a szituban, h. mindenki más bebabásodott csak pont én nem. És tudom, h. nagyon szar. Volt olyan is, amikor úgy éreztem, h. a sorstárs az orrom elől vitte el a pálmát és miért pont ő, miért nem én? Igen, irigy voltam. Pedig hülyeség.
Mindenkinek lesz babája.
Csak az a szar, h. senki nem tudja előre megmondani, h. mikor.
(bár olvasok egy blogot, ahol a csajnak a természetgyógyász megmondta, h. májusban lesz babája és mit ad isten, májusban tényleg terhes lett. Szóval valószínűleg ez a verzió is működik, ha az adott illető, aki mondja, elég szuggesztív ahhoz, h. hihető legyen és a fogadó oldal is kész megbékélni a jóslattal, és nem kezd el görcsölni rajta, h. neki ekkorra és ekkorra terhességet KELL produkálnia, mert neki azt mondták. Szóval ez is a fene tudja kategóriába esik, h. kinek mi jön be)

Premensről annyit, h. én mindkét gyereknél 3 hónapig szedtem és a 3. hónap végén zebrás lett a teszt. Így én hiszek benne. :)

Vmit még akartam, de elfelejtettem, h. kinek és mit..... :oops:

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Rambóka,
köszi, hogy leírtad a véleményedet!
Nem akarlak megsérteni, de kire gondoltál, hogy csak úgy agyba főbe lombikozik?
Mert én már egy jó ideje ide írok, de ilyet nem ismerek!
Énis már jóideje csinálom a 3as kezelést, babám még sajnos nincsen.és túl vagyok 2lombikon, de NEM a pco miatt volt rá szükség! Mindkét petevezetékem el van záródva, tehát természetes úton nem lehet babám!
És nem akarok ám tudálékosnak tűnni, csak szerettem volna tisztázni, hogy nem a csalódás miatt kellett a lombik!

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Meli!

Bocs, ha félreérthető voltam, nem rád gondoltam egyáltalán! Tudom, h. nektek nincs más út.
Én csak azt írtam, h. amikor legutóbb kihalt a topik, akkor hirtelen egy olyan csapat jött össze, akik csak a saját dokijuk tanácsaiból tudtak a PCOS-ról, és így mindenki a lapart és a lombikot ajánlgatta a többieknek.
Jó lenne, ha ez nem ismétlődne meg.

rambóka

Egyébként biztosan nem vagy terhes???
Már csak a görbéd miatt is, meg ez a fokozott érzékenység.......Gyanús vagy nekem.

rambóka

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Tuti, hogy nem, bár ki tudja! :wink:
Tesztelni mondjuk tuti nem fogok, csak ha a nyaralás végéig nem jön meg, és az augusztus 1.!De tuti megjön!

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Rambóka,
ja, bocsi, hogy így letámadtalak! :oops: :oops: :oops:

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Rambóka!
Köszi az infót!
Nekem mikor felírták a clostit, kb 3-4 hónapja szedtem a metet, és néha a kettővel együtt se volt peteérésem.
A petefészkemet májusban láttam utoljára, akkor azt mondta a doki, olyan mintha nem is lennék PCO-s. És nekem se tűnt olyan katasztrofálisnak mint tavaly augusztusban.
Az átjárhatósági vizsgálatot, már tavaly megszerettem volna csináltatni, de a sotén a doktornő nem volt, aztán meg kiderült ők nem is foglalkoznak az IR-el. Idénre viszont jegeltetem az átjárhatóságit, mivel teherbe esnem már sikerült. Inkább a baba megmaradása miatt aggódom.

Lenne egy kérdésem, a premenst te hogy szedted? Napi hány darabot és a ciklus hányadik napjáig?
franci

Sziasztok Lányok!

Rambóka,
én még csak 2009. jan. óta vagyok topiklakó, de sajnos azt vettem észre, hogy az ezalatt az idő alatt itt megfordult lányok nagy része nagyon nem volt könnyű helyzetben, beleértve önmagamat is, mert sorra-sorra derült ki, hogy nem "csak" PCOS okozza a meddőséget, hanem a háttérben más okok is vannak:
a legkülönbözőbb variációkban voltak: pcos+apabaj, pcos+pajzsmirigy gond, pcos+endometriózis, pcos+petevezeték gond stb.
És ezen esetekben önmagában a 3-as kezelés nem segít.
Nem akarok megint példálózni, mert Bikfy már nem ír ide, de aki emlékszik rá, tudja, hogy csúnya IR-je és magas cukra volt, amit példásan helyrettek dr. Tűű-vel, ennek ellenére nem jött a baba, és a végén kiderült hogy méhsövénye van, amivel tegnap műtötték, szerencsére jól sikerült és reméljük ő is hamar babásodhat.
Szóval ilyen esetekben kevés a 3-as kezelés.
Nálunk se lett volna semmi apaműtét nélkül.

Ez egy ilyen társaság volt, ahol halmozódtak a gondok :(

Eclipse
eclipse
Budapest

Hali!

Franci, premenst napi egyet szedtem és minden nap. Majd természetgyógyász javaslatára Mastodynonra. Ebből 2*1-et kellett szenem, és ez vényköteles. Ment úgy kb fél évig. Aztán megint váltottunk, ez év február-március körül, akkor Hormeel cseppre. Ebből 3 * 30ml fogyott el, és babásodtam.
mókica

Sziasztok!

Meli!

Semmi gond. Mindenkinek vannak mélypontjai, amikor mindenkire haragszik, és mindenkire gyanakszik, h. őt akarja bántani.
Dehogy akarlak én bántani.
Én itt mindenkinek drukkolok és időnként benézek, h. kivel mi van.
És ürülök, ha babásodtok.
Sorra kerülsz te is, ne félj!
Talán pont akkor, amikor a legkevésbé számítasz rá. ;)

Eclipse!

Tudom én, h. a 3-as alapkezelés nem tudja rendezni az apabajt (hacsak nem nála is a metabolikus szindróma az oka a rossz spermaképnek, mert bizony volt itt már olyan, ahol a férj együtt csinálta a 3-as alapkezelést a PCOS-s feleségével és javult a spermaképe), az endót és az elzáródott petevezetőt.
Viszont az már haladás, ha a PCOS-s nő eljut addig, hogy az egyéb problémákat is kiderítik, nem csak Clostyval és Nurofennel tömik felváltva. Arról nem beszélve, h. ha a PCOS-ja kezelve van, akkor eggyel kevesebb a gátló tényező, ami nehezíti a teherbeesést.
És látod, milyen negatív volt ez a csapat annakidején, mennyi nehézséggel kellett szembenéznetek, aztán most mennyi a babás (csak a honlapon nem szaporodnak az Igaz történetek vhogy...)!

Bikfynek örülök, h. időben észrevették a méhsövényt. Hülye egy dolog az, még koraszülést is okozhatott volna, ha teherbe esik. Remélem innentől már nincs akadálya a babásodásának.

Franci!

Premenset napi 1-et kell szedni. 3 hónapon keresztül. Utána szünet. (nálam mindig jó hosszú szünet volt utána :D )

rambóka

Mókica & Rambóka!
Köszönöm!
franci

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bettike83 2010.07.19 20:06-kor.

KépKép
bettike83

Azt hittem, hogy ezen a dolgon már túlléptünk! :roll: :roll:
Nem akarok én itt papolni, de azért kérlek, szállj egy kicsit Te is magadba!
Itt nem arról van szó, hogy nem örülünk a kismamiknak!
Itt arról van szó, hogy az elmúlt időkben csak arról szólt a topic, hogy "Vegyek babaágyat, vagy ne vegyek? Vegyek babaruhát, vagy ne vegyek? Milyen vizsgálatok is kellenek?Ki hol veszi meg a babakelengyét?"
És olvass csak vissza, ezt fogod látni!
És büszke lehetsz magadra, hogy Neked sohasem fájt egy kicsit sem, hogy még várat a baba magára!Én nem vagyok ilyen erős! Jópár dolgon túl vagyok már, orvostól orvosig jártam, hogy babám lehessen!Nem a csodára várok úgy, hogy semmit nem teszek érte!
Sajnálom, ha nem akarsz ide írni, de ez a Te döntésed!
Mert attól, hogy valaki kismami, még másról is írhatna ide!
Na, de nem is ragozom már tovább, mert nagyon felhúztam magamat most rajta!
És énis egyetértek természetesen Rambókával, hogy itt többen is a 3as kezelés nélkül várják a csodát!Van, akinek bejön, de azért nem ez a jellemző!
És az elmúlt 2évben azért megvan a törzsgárda, akik azért mindig meg-megjelennek, akár kismamák, akár nem!

Nem is értem, hogy miért kell ezt akárkinek is a szívére vennie!
Én irigylem azt az embert, aki cak örülni tud más boldogságának!A legjobb barátnőmnek múltév augusztusában volt az esküvője, és már a nászúton teherbe esett.Imádom Őt, de sajnos gyarló ember voltam, és azonnal arra gondoltam, hogy neki miért sikerült azonnal?Mi meg évek óta itt küzdünk.Nem tőle sajnáltam, csak az bántott, hogy nekem még nincs!
Emberek vagyunk, ezek teljesen természetes emberi érzelmek!Nem kell ezen megsértődni!

Na, mostmár tényleg befejezem!
Holnap indulunk nyaralni, 2hétig nem leszek, de talán jobb is, addig talán lezajlik ez az újabb vita!
:roll:
Mindenkinek pusssssszz!!! :wink:

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Ja, és még annyit fűznék hozzá, hogy azért az erős kijelentés, hogy a kismamik elpártoltak innen, Mókica, Eclipse, és Lucuzs is nemrég írt!
Őket kifelejtetted! 8) 8) 8)

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Én is azt hittem,hogy túlvagyunk rajta. :(
Szerintem (voltam (és vagyok)babára váró,babás is)te látod rosszul,és fölöslegesen sértődtél meg,és csinálod itt megint a rossz hangulatot Bettike.
Rambókának igen is igaza volt annó,mikor nyitotta a másik topikot.Tudod,minden topiknak van egy neve,ami szerint összegyűlnek benne az emberek.És ez egy babára várós topik.
A régi csapatból is szövődtek komolyabb barátságok,de ők már akkor nyilván nemcsak ide írnak,hanem valamilyen más úton is tartják egymással a kapcsolatot(e-mail,msn,stb,vagy akár személyesen).Szóval ha te itt találtál komolyabb barátokat,ki akadályoz meg benne,hogy tartsd velük a kapcsolatot?
ÉS NEM ARRÓL VAN SZÓ,HOGY NEM LEHET IDE ÍRNI!!!cSAK TÉNYLEG NE SZÜNTELENÜL ARRÓL MÁR,HOGY KI MILYEN BABACUCCOT VÁSÁROL ÉPPEN VAGY HOGYAN RENDEZI BE A GYEREKSZOBÁT!ATTÓL,HOGY ÖRÜLÜNK A BOLDOGSÁGOTOKNAK,EZ NEM FELTÉTLENÜL ESIK JÓL.EMBEREK VAGYUNK.
zazzy

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bettike83 2010.07.19 20:07-kor.

KépKép
bettike83

Meli!
Jó pihenést!
franci

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bettike83 2010.07.19 20:08-kor.

KépKép
bettike83

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?