Bogarka: ki a dokid?
Nekem jó élményeim vannak a szüléssel kapcsolatban, persze eltekintve a fájásoktól, és egy ügyeletes doki és szülésznővel kapcsolatban még.
A lényeg, hogy nem vizsgáltak meg rendesen mikor bementünk reggel, mert elkezdett csordogálni a magzatvíz, de annyira kevés volt, nem tudtuk eldönteni hogy ez az e már, ezért bementünk. Na és mondták hogy még több nap is lehet hátra. Szerencsémre miközben feltettek azért ctg-re, megérkezett a dokim, aki szintén megvizsgált, és közölte, hogy szülünk. Jól tettem hogy bementem. Szóval szép lett volna ha hazamegyek békésen, és közben a babának meg kéne születnie bizonyos időn belül.
Ez volt a rossz egyedül.
Pont váltás volt, így kaptam egy kipihent, kedves szülésznőt és a saját dokimat, aki végig odafigyelt rám. Fél 7-re értünk be, és 10:45-kor már meg volt Anna. Két órát kellett még ott feküdnöm, aztán vitték csak el Annát is a csecsemősökhöz. Velük sem volt semmi gondom. Az egyik szobatársam mesélte hogy tömte a zsebüket, hogy segítsenek neki a fejésben, stb. Nekem mondjuk eszembe se jutott hogy fizessek ezért, így is segítőkészek voltak, nem volt probléma. Egy napra bekerült Anna a kék fény alá, mert besárgult. Napközben vittem neki 3 óránként a tejcsit, éjszakára pedig beadtam és oda adták neki.
Mondjuk cukros vizet is adnak a babáknak, és én mint kezdő anyuka szépen adtam is neki, pedig nem kellett volna, csak nehezen indult a szopizás. Legközelebb másképp csinálom az biztos.
Szerintem jó, hogy olyan sokáig bent tartják a babákat, anyukákat, min 4 nap, máshol már hamarabb kirakják, és pont az a kritikus idő a sárgasághoz.
Akkor még a régi helyen volt a szülészet, most már teljesen új minden. 4 ágyas szobák vannak fürdővel. Kb ennyi "röviden"