Új privát üzeneted érkezett!

Rejo!

Mikor megyünk csadort venni?????? :twisted:
Szerintem kezdd el szépen visszacsökkenteni arra az adagra, ami mellett már jól vagy!
Aztán szeptemberben irány Tűű és beszéljétek át mégegyszer az egészet!!!!

Kavits!

Én a minap azon filóztam, h. akkor most a szőlőben mi is van glukóz (szőlőcukor) v. fruktóz (gyümölcscukor)????? :?
Én ettem dinnyét, eszek szőlőt. Banánt nem, azt majd télen! :lol:
Készülj fel rá pár tucat videokazettával, h. mostanában nem nagyon fogsz tudni végignézni egyetlen 21 óra után kezdődő filmet sem!!!!!! :lol: :lol: :lol: (Én örültem, ha a főcím alatt még ébren voltam! :twisted: )

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

A szőlőben tömény szőlőcukor van!
Attól fényesedik az agy!!! :lol:
Ezért nagyon gondolkodtam hogy jogos, hogy "tiltólistás", de akkor miért írják alacsony GInek???
Most asszem egy kicsit fogalomzavarban szenvedek. :roll: Vagy nem is tudom miben.

Rejokám!
Az emberi pszihé nagy ÚR! :wink: :lol: :lol:
Fogadj szót Rambókának és majd látjátok a dokival, hogy mi a jó neked!
De ha ennyire kápálózól ellene (ismerd be ezt nem most kezdted, folyamatosan készítetted magad arra, hogy milyen rossz lesz neked tőle és neked erre egyáltalán nincs szükséged !! ), akkor inkább hagyd abba.

Bocs, amit írtam, de így gondolom. :wink:
Vendég

nem tudom lányok, nekem még a met is sok, miért szedjek avandametet?? :shock: az még a metnél is sokkal erősebb gyógyszer.

mamint megszokható?? Hogy éjjel 3X kell kikeljek az ágyból és megyek pisilni??? én inkább aludnék...

azért csökkentem mert nagyon keményen hipózom a mettől. az éhség csak egy tünet. de alacsony a cukrom, és ebéd után úgy kell felmosni engem a padlóról, félájultan alszom, nem tudok a gyerekekhez felkellni. állandóna éhes vagyok állandóan eszem. éjszaka is.
asszem nagyon hamar kérek tűűhöz időpontot, és nézetek pár dolgot 3. napon.

röhej, eddig nem ittam cukros üdítőket, két éve nem ettem csokit, most szedek egy gyógyit, pont ezek a dolgok ellen, és cukros üdítőket kell innom, meg csokit kellett ennem két napja, hogy ne legyek rosszul.

az zavar, hogy senki nem járt így.

Kép

Kép
rejo

Kavics, Rambóka, szerintem a szőlő sem tiltott minden pcosnak. Csak mértéket kell tartani! Egy barátnőmnek Tűű azt mondta fél fürt maximum, nekem lehet egy egésszel is! :lol: Pedig az én inzulinom kb 10szer magasabb, mint a barátnőmé. (Ok, biztos nem ezen múlik).
A dinnye és banán is hasonló.

Kép
mamint

kavicska nem kell bocsánatot kérned, én is gondoltam erre. de hidd el annyira ügyes azért nem vagyok, hogy képes legyek pszichésen befolyásolni a vércukromat.

meg elég őszinte szoktam lenni önmagammal. én inkább úgy gondolom, lehet néha az ember érzi előre, mi lenne a jó neki, milyen gyógyi kéne vagy nem kéne...mint ahogy Áfonya érezte neki kell a műtét és tényleg kellett. és met nélkül is terhes lett, és kihordja ababát.

és babancs panaszkodott még a gyógyira, és be is igazolódott, hogy nem kell neki.

sztem inkább ez lehet, hogy mindenki a maga testét ismeri a legjobban, és tudja mi kell neki.

mondom röhej, eddig nem ittam cukros lötyiket, nem ettem csokit és pont most kell. hidd el nem pszichés.

azt már nagyon vártam, hogy a met helyreteszi majd a bőrömet. és nem teszi. legalábbis eddig nem tette.

Kép

Kép
rejo

Rejo, jogos. Az éjjeli pisilések azért tényleg dúrvák. És az alacsony cukor is.
A psziché tényleg nagy úr! Mai napig nem vagyok meggyőződve róla, hogy tényleg nem bírtam az 1500-ról 2000re átállni roszullétek nélkül. Mert ránéztem az óriási gyógyszerre és máris rosszul voltam. Emellett valami azt súgta még az elkezdés előtt, hogy nem fog menni. És tényleg nem ment. Akárhányszor próbáltam, hipóztam, szédültem, iszonyú hányingerem volt. Aztán valahogy rájöttem, hogy 2 hónap telt el, hogy nemhogy emeltem volna, de csökkentettem is az adagon. Jöttek a pé nélküli ciklus(ok), és valahogy a kétségbeesés nagyobb volt a gyógyszerundornál!

Az avandametnek nincsenek olyan mellékhatásai, mint a metnek.

Kép
mamint

Rejo, azért a met se csodaszer! :lol: Még nekem se rakta teljesen helyre a bőrömet. Bár elég mélyről indultam. Kell egy kis idő! Kinek több, kinek kevesebb.

Kép
mamint

Rejo!
Eszembe sincs azt állítani, hogy 100%-ban pszihés az egész. Tudod én azt az elvet vallom: hogy a betegnek mindig igaza van!
És ezt nagyon komolyan vallom!

Kár, hogy ezt nem lehet személyesen megbeszélni, mert nincs kedvem hosszú sorokat írogatni.

Kétségtelen, hogy hypozól.
Én most is azt állítom, ha úgy érzed neked nem megy, neked ez nem kell!! akkor hagyd abba!!!

Gondold végig, hogy hogyan fogant a két gyereked.
Diane elhagyása után kb a 3-4-ik ciklusban már meg is fogantak!

Ha teljesen abbahyagtad a szoptatást akkor kérj Dianet, egyelőre még nem szeretnétek kistesót, egy két évig szeded, utánna abbahagyod és 3-4 ciklus múlva megint lesz kistesó. :)

Hosszú távon majd látod, hogy kell e kezelni a PCOSdat!

Az Avandamet lehet, hogy erősebb, de mellékhatást szinte egyáltalán nem okoz.

Most még sok mindent tudnék írni, de itt abbahagyom. :wink: Talán személyesen. :)

Akármit is írok, tudd, hogy szeretlek. :)
Vendég

Jó estét!

Rejoka leírom én is amit gondolok.
Petrányi mindig szokta hangoztatni, hogy a metformin nem hypoglikemizál. A nagy többségnél tényleg nem, de ez a tétele igenis cáfolható. Nem vagy egyedül ezzel a dologgal amúgy, az NLC-n kicsit nagyobb a forgalom, és legutóbb Oriori járt így. Olyan hypoglikémiás rohamai lettek a gyógyszertől, hogy a pszichiátrián kezdték el kezelni (!!!) mert azt hitték, hogy pánikbeteg. Éppen a múlt héten futottam bele a kórházban, Tűűtől jött el azzal az ukázzal, hogy csökkentse az adagot.

Rejonak írtam priviben, hogy az Avandamet mellett 2 hétig erősen hypoztam míg meg nem szoktam, sőt egyszer egy elmaradt ebéd után (nagyon dolgos napom volt) el is ájultam. Aztán nagyon gyorsan hozzászoktam és remek gyógyszernek tartom. Megköti egy kicsit a vizet, nincs hasmenés meg folyton pisilés.

Viszont Tűű azon a véleményen van, és nagyon érdekes feltevésnek tartom, hogy tapasztalatai szerint, akik a hozzászokás időszakában erősen hypoznak, azoknak jól hat a gyógyszer. Azon egyszerű oknál fogva, hogy a sejtek érzékenysége rohamosan javul, az inzulin már sokkal jobban hasznosul, ezért a cukor lejjebb megy időben, viszont a hasnyálmirigy még nem veszi észre,nem tudja, hogy már elég az inzulinból és pumpálja, pumpálja. Viszont a metforminnak még van közvetlenül cukorcsökkentő hatása is. Ez együttesen eredményezi a hypot. Nos én ezt nehezen akartam elhinni, de tény, hogy én a sima metnél sosem éreztem hypozást a hozzászokás időszakában, de nem is hatott eléggé. Viszont nem így az Avandametnél, és az eredmény önmagáért beszél eddig.

Bőr: nem egyből javul ez sem. Vannak akik változást tapasztalnak egyből, de inkább az a megfigyelés, hogy eleinte inkább rosszabbodik az állapot, és 2-3 hónap után következik be látványos javulás.

Összességében Rejo, lehet, hogy valójában valami jónak az előjele ez, ami történik veled, mert radikálisan reagálsz. Tudom, hogy iszonyú szkeptikus vagy, kellene beszélned Tűűvel ha tudsz hogy meggyőzzön, de próbálj inkább utána dönteni a hogyantovábbról. Addig meg csökkentsd a gyógyszert egy tolerálható szintre, de szerintem semmiképpen se hagyd el teljesen.
Vendég

Egyébként még egy gondolat és szándékosan nem írtam az előbbi hsz-ba.

A pszihé miket tud okozni: coma szerű állapotot, ájulásokat, epileptiform görcsöket, iszonyú testi fájdalmat, olyan asthma szerű rohamot, hogy csak lesel, szívritmuszavart, stb.

Nagyon érdekes dolgot olvastam a minap az egyik topikban. Aztán hihetetlen, de másnap egy folyóíratban.

Terhességi rosszullétekkel kapcsolatban.

Gondolkodjunk el, hányan voltak ebben a topikban azért kórházban, mert annyit hánytak, öklendeztek, nem ettek, mert minden kijött, ájuldoztak mint koraterhességi tünet???

Senki!!!!

Vajon miért???? Mert ezeket a babákat akarjuk!!!

A környezetemben a hirtelen besikerült babák anyuka jelöltjei hosszú hetekig voltak (vannak) táppénzen. Kórházban infusión.
És csak árnyékuk önmaguknak.

Állítólag akik a terhességüket titkolják (régen a lányanyák, manapság is gyakori sajnos), szintén nem öklendeznek. Nincs táppénz. Megy a meló! Ezerrel.
Vendég

Norka!

Örülök, hogy leírtad, hogy mi a véleménye és meglátása Tűű dokinak a hypozással kapcsolatban!

Nekem a bőröm azonnal szűnt, viszont a ciklusaimat csak fél éves met szedés és az utolsó 2 hónapban közel maximális dózis tette rendbe.
Én sosem hypoztam tőle. Bevehetem úgy reggel, hogy délig nem eszem és semmi bajom nincs. Tudok dolgozni.

Nem reagálunk egyformán rá.

De az nem igaz, hogy nem hypoglikemizál. Nem insulinotrop, de bizonyos esetekben lehet ez a mellékhatás.
Ezt szinte az össze farma könyv leírja. Bár igaz kicsit ellentmondásosan.
Vendég

Mamint!

NLC-n Szedermag keres társakat a Zentai Andihoz. Már szóltam neki, h. itt meg ti. Vhogy csak egymásra találtok! :lol:

Aki engem most le akarna tiltani a szőlőről, az nem biztos, h. túlélné! :lol: Főtt kukorica vajon jó v. rossz?
Ma nagyon bűnözős napom volt, ég a pofám, de fennforgás volt! :oops:
Holnaptól igyekszem jókislány lenni! :roll:

rambóka

Rejo!

Most mennyit szedsz? Bocs, de nem találom.
Figyelj, én nagyon nehezen szoktam hozzá! Egy hónap után kellett volna szednem a teljes adagot (3x 500). Egyszer?en képtelenség volt.
Az elején annyira kikészített az egy darab is, hogy minden féle betegség jelentkezett rajtam. Kitartó voltam, és csak annyit szedtem amennyit bírt a szervezetem. Négy hónap után sikerült elérnem az adagomat. Nem hittem volna az elején, hogy sikerül megszokni, de most már semmi bajom. Kitartás!! És tényleg csökkentsd az adagot!

Lona
lona1

Képzeljétek... bejelentkeztem végre a házidokihoz :))))

(megjegyzem durva... csak péntek estére volt szabad időpont... a házidokinál... még csak nem is szakorvosnál...)

Úgyhogy ha minden jól megy akkor még a héten elkezdem a metformint... (van igazolásom a belgyogyómtól, hogy korábban metformint szedtem - hátha az elég lesz hozzá)
Vendég

ja... szőlő: glükóz. Szilva + sárgabarack is az. Ezért tilos a cukorbetegeknek... (a dietetikusom anno elmagyarázta de már nem emlékszem mindenre...)

ja... én is szeretem :))))) (és ma jól besárgadinnyéztem:)
Vendég

Kavicska!!
Én a fiamat másfél évig akartam, vártam, rimánkodtam érte mindenfelé, jártam dokitól-dokiig annó 14 éve. Lehet, hogy én vagyok, aki erősíti a szabályt, de 6 kilót fogytam a 20. hétig, annyira hánytam, hogy nem tudtam felkelni, kishíján nem kötöttem ki a kórházban. Illetve csak azért nem, mert megcsöktem magam, és nem voltam hajlandó bemenni. Otthon kaptam az infúziót két napig, amitól kicsit jobban lettem, és utána semmi pénzért nem voltam hajlandó panaszkodni sem, nehogy beküldjenek..... A fiam 4 kilóval született a 39. héten, indították, mert nem merték bennem hagyni, így is alig tudtam megszülni, akkora volt!

Biztosan van benne igazság amit írsz, én is hiszek benne. A mostani terhességemben a 5-6 hét között egy-két hányás volt, mostanra maradt a masszív hányinger, pedig hidd el, hogy bár kezdetben voltak ugyan gondok, én az első perctől akartam, vártam a babácskát.......
Vendég

Upsz, elfelejtettem valamit!

Tegnap este mosogatás közben T. megsimizte a pocimat. Most először, mióta tudja a babahírt. Hozzátette, hogy jó nagy már. Mondtam, hogy ez még csak a felfúvódástól van, nem a babácska, de azt mondta, hogy akkor is észre lehet már venni. És mosolygott hozzá!!! :lol: :lol: :lol:
Na végre már........ Vártam valami ilyesmit régóta, de nem nagyon akartam sürgetni! :lol:
Vendég

Kép
Vendég

hellosztok csajok!

Megint szar éjszakám volt. este nem vettem be semennyi metet, tegnap reggel-délben megvolt az 500-500, mondom most annyi elég egy napra. Breyer doktornő azt mondta, ha este 10-kor eszem egy almát VAGY egy barackot, nem fogok éjjel felkelni és hipózni.

ettem almát IS és barackot is. most nem 4-kor keltem fel hipózni, hanem 2-kor, és sokkal erősebben, mint az előző két nap. ijesztő volt.

az a furcsa, az elején semmi de semmi bajom nem volt amettől, innen gondolom nem lehet pszichés ez a műsorom, mert akkor rögtön az elején kellett volna ilyen-olyan tüneteket produkálnom, egy hónapja szedem, de még büszke is voltam, milyen jól bírom a metet, nem fosok, sőt én túró rudival veszem be... :lol: és akkor sincs semmi bajom.

lehet az volt a baj, hogy ezen felbátorodva, hogy nincs tőle semmi bajom, hirtelen emeltem meg a reggeli és déli adagom egész szemre, mert azóta vagyok rosszul.

csak idegőrlő már négy napja mardosó éhséget érezni...hiába reggeliztem egy órája, eleget ettem, mégis nagyon éhes vagyok most is...pedig reggel csak 250-et vettem be.

anyu még mondott valami érdekeset, ő a szívgyógyszerét extra kicsi adagban szedi, és így is bőven elég. azt mondta mások 400-at szednek egy nap, ő 50-et.

lehet van ilyen, hogy egy szervezet nagyon jól reagál egy gyógyszerre, és nagyon kevés is elég??

Mamint miért kellett neked emelned 1500-ről 2000-re, nem volt PÉ-d a kisebb adagtól?

Kép

Kép
rejo

jajj szart itt Pécsen a rendszer, nem láttam egycsomó hsz-t!

Köszi hogy biztattok csajok!! Nagyon jól esik!!

Norka nem vagyok egy feladós fajta, nem hagyom el, de lecsökkentem az adagom. este egy egész szem, reggel fél eddig az adagig nem volt semmi bajom.

most elindulok megint a reggel fél este fél adagról és sokkal lassabban fogom növelni.

jó hogy írod Ilona hogy te is így reagáltál!! Végre egy sorstárs!! Nagyon megnyugtat, hogy nem vagyok egyedül!! 4 hónapodba telt mire eljutottál 3X500-ig?? nekem is addig kéne eljutnom, és egy hónapnál tartok, akkor nincs veszve semmi!!Köszi hogy leírtad!!

Kavicska drága, én is szeretlek!! 8) :lol: :lol:
Nem szedhetek dianét most!! hólyaghurutom lesz tőle(ami most már lassan két éve nincs, hála istennek) és hízok tőle erősen, ami most nem lenne szerencsés, így is 10-15 kilo plussz van rajtam. régebben is csak kényszerből szedtem, és nem volt alternatívám. csak akkor fogom szedni, ha simán a mettől nem jön össze a kistesó!

Szakadék örülök a siminek és mosolynak!! Tudom milyen jól tud esni, domi becsúszott gyerkőc volt anno!

Kép

Kép
rejo

Sziasztok!

Sajnálom, hogy ennyi problémátok van a mettel. Ilyenkor érzem igazán, milyen szerencsés vagyok, hogy ilyen simán ment a hozzászokás. Most nekem 3 napja kemény hasmenésem van, pedig semmi olyasmit nem ettem... Lehet, hogy benyaltam vmi bacit vagy vírust?
Most nézem ma van pont 2 hónapja, hogy szedem a metet :D

Rejo: Jól teszed, hogy nem adod fel! Sajnos mindenkinek magának kell kitapasztalnia, hogy mi a jó emelési stratégia neki...

Dimet: Olyan rég jártál erre :( Gondolom a kicsi elfoglal rendesen ;) Néztem a képeket KisZséről. Hát valami gyönyörű ez a kislány! Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy a PCOS gyerekek egytől egyig mind nagyon szépek :lol:

Szakadék: Mikor is mentek UH-ra? Várom már a tickered is. Remélem egy sztárfotót is felraksz majd a kis babszemedről... :)
Sejtem mennyire jól esett, amikor a párod megsimizte a pocit. Nagy lépés volt ez...

Apple: 52.nap? Volt péd? Ha nem, akkor meddig várod?

Lili: Üdv itt. Halgass a lányokra, mit veszthetsz egy jó endokrines kivizsgálással? Nincs esetleg fotód a petefészkeidről? Lehet érdemes lenne egy szakértővel csináltatni UH-t, csak hogy ne legyenek kétségek...

Házitücsök: Nem semmi az a szálló! Kiad az ember egy rakat pénzt, hogy kipihenhesse magát egy kultúrált helyen, aztán tessék. Igazán bosszantó tud lenni :evil:

Egyenlőr ennyi voltam...

Cupp

Kép

Kép
bettica

Szakadék!

Szerintem a pasik jelentős része bepánikol az elején, még ha nem is mindegyik mutatja!
Egyrészt, mert eddig csak az övé voltál, erre most jön vki, aki hosszú időre ki fog sajátítani.
Másrészt eddig nyitva állt előttük a menekülési útvonal, ami most végérvényesen bezárul, mert egy gyermeket váró v. kisgyerekes nőt otthagyni még ebben a mai laza kultúrában is szégyenletes dolog.
Harmadrészt, mert eddig kettőtökre keresett, és ott volt a te kereseted is, innentől viszont családfenntartóvá kell előlépnie majd idővel.
Ezeket elég nehéz megemészteniük.
Ebben szerintem részben a kultúra is hibás, hiszen olyan sokáig hagyjuk őket szabadon kóricálni, h. a végén azt hiszik, ez mostmár mindig így lesz! :twisted:
Másrészről a szociális helyzet sem ugyanaz, mint a szocializmusban volt, h. az ifjú családosok mindenféle támogatást megkaptak az államtól és viszonylagos biztonságban tudhatták magukat, ma nagy a létbizonytalanság. És ez a férfiakra szerintem kétszeresen is ránehezedik ilyenkor!
Te kezdetektől akarod a babát minden kis sejteddel, de a pasiknak idő kell, míg megérnek rá!

Az én párom is igazán az első közösen végignézett UH után vált apává! Akkor esett le neki, h. a gömbölyödő poci mögött egy egész kis kalimpáló élet van!!!! :D (A pasik szerintem azt hiszik, h. a magzat csak az utolsó hónapokban kezd emberi formát ölteni, és meglepődnek, amikor kiderül, h. nem! :lol: )
Ne hagyd ki ezt a lehetőséget és vidd majd magaddal a következő UH-ra!!!!! :wink:

rambóka

Mármint a PCOS-ok gyermekei... :oops:

Kép

Kép
bettica

Rambóka Johanna fél 11-kor feküdt le aludni!

Ti hogy álltok?

Kép

Kép
rejo

Sziasztok!

Tücsök!

B@sszus, nagyon durva amit leírtál erről a szálláshelyről!!! Fő hogy a vendég jól érezze magát és visszavágyjon... Ugye. :? :evil:
A kolléganőmék gyakran mennek welnesselni egy pár napra és most ők is kiszúrták Hévízen az egyik szállót. Remélem jól fogják érezni magukat. Oda én is szívesen elmennék, talán az ősszel eljutunk mi is egyet szusszanni.

Rejo!

Uhhh... ez most biztosan nagyon rossz lehet Neked!
Nekem csak az első 2*850-ig volt bajom a mettől (állandóan a wc-re rohangásztam, meg hányingerem volt), utána a haramdik 850g már meg sem kottyant.
Sok ++++ küldök Neked. Kitartás! :)

Dimet!

Kukkants azért néha ránk, olyan jó lenne ha megkaphatnánk a születéstörténeted és a kiscsajról is mesélnél kicsit.
Biztosan egy tündér lehet! :D

Monácska!

Akkorát mosolyogtam ezen a simizésen. Nagyon örülök neki.
Többek között EZÉRT is szeretnék várandós lenni. :D
(Hihetetlen mennyire bénák tudnak néha lenni baba ügyben lenni a pasik. Remélem nem bántott meg nagyon!)

Lafi!

Köszi a táblázatot! :wink:
Tök jó hogy így tudod követni hogy ki hol tart. :D

Rólunk:

Napok óta ehetnékem van és ez azt eredményezi hogy szinte folyamatosan rosszul vagyok, mert degeszre ettem magam. Az az érdekes hogy nem eszek extra mennyiségű kaját, de pl. most is szenvedek még a reggelitől. :shock:
A ciklusom szééép eddig, fent van a hő 36,9 körül már egy jó pár napja. Nem tok görbét feltenni, mert itt a munkahelyemen nincs „átcsináló” program és nem bírok .jpg-t menteni. És fáj a cicim... :?
5 nap aztán vagy 9 hónapig nem talizok a mikulással vagy nem. :wink: Jó lenne ha már jövő kedd lenne... :D

Üdv:
Monee

Monee

Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Gergő is!!!!! :D
Remélem 1-körül ébred, megkajálunk aztán mehetünk!!!!

rambóka

Wandrea!

Tali ügyben a péntek délután körvonalazódik.
Remélem nem fog zuhogni!
Sajnos az egész országra érvényes időjárás előrejelzés itt a Mecsek tövében nem szokott bejönni!
Majd kiderül!

Tisch nyaral?

rambóka

És fel is ébredt!!!! :D
Most éppen a kakasos párnának magyaráz vmi fontosat! :lol:

rambóka

Sziasztok!

Most keveredtem haza :roll: Olyan fáradt vagyok, mint a kivert kutya.
Be kellett nyalnom egy kis édességet. (kellett nekem tegnap azzal dicsekedni, hogy nem eszem édességet).
Mostmár jobban vagyok.

A hasam rettenetesen tudja jelezni a fáradtságot. :shock:

Már csak két éjszaka! :)

Rejokám édes!
Nagyon örülök, hogy nem adod fel. :) Komolyan. Harcos amazonnak ismertelek meg. Úgy látom rengeteg "kajaáldozat" Kép fogja bánni, de megszokod.
És az is nagyon tetszik, hogy a Dianera már nem gondolsz. :)

Meglátod, hogy hasznos lesz a met. Az én szervezetem annyira szerencsétlennek tűnt. Asszem elég jól emlékszel, mennyire vártad Te is a menszimet :lol: :lol: Aztán egyszercsak beindultam.

Neked is müködni fog. És ha igaz, amit Tűű doki mondott Norkának (amit el tudok fogadni, hiába Kép van nekünk egy okos és nagytudású orvosunk), akkor lehet, hogy neked nem fog kelleni 6 hónap.

Nagyon drukkolok. Akkor most mire jutottál? Mennyit szedsz? Hogyan osztod el egy nap? Kinek a tanácsát fogadod meg? Valamelyik csak bejön. :)

Jól értem, hogy 3x500 mg al próbálkozol? Ez ütött ki???

Egyébként arra jövök rá, hogy minél többet "tanulok" hallok, olvasok a PCOSról, annál inkább kavarodik bennem minden. Lehet hogy tényleg igaza volt a véradós dokinak? Fogalmam sincs mi az az IR? :roll: És nem is kéne osztani az észt, mert hülyeségeket beszélek. :roll: :oops: Persze közben nem reszelgetem a körmeim, de hülyeséget beszélek.

Most már a GI is teszi be az ajtóm. Remélem Z Andi helyre rak.

Rájöttem, hogy miért tilos a szőlő, annak ellenére, hogy alacsony a GIje. TÖMÉNY SZŐLŐCUKOR! :roll:
Attól olyan isteni! :lol:
Kb egy hete eszem szőlőt (azóta jelent meg a piacon nagy mennyiségben) és minden fürt elfogyasztása után, valami egészen hihetetlen boldogság állapotba kerülök. :shock: Ezt nem is lehet megfogalmazni, hogy mit érzek. :shock: Komolyan. Szóval drog. Édes drog. :lol:

Monácska!
A T. nem a fiad??? :roll: Vagy rosszul tudom? És a párod?
Egyébként tudod, a kivétel erősíti a szabályt. :)

Ma vettem zabkorpát. :shock: Natur joghurtot. Biomazsolát. :shock: Holnap ezt reggelizem. Ha eltünök örökre, akkor azt jelenti, hogy meghaltam a zabkorpától. Éhenhaltam. :lol: Elég furcsa állaga van. Meg a szine. :roll: Szerencsére még nem szagoltam.
Tudjátok? Ott volt a polcon a sok drága, szebbnél szebb csomagolásban elrejtett fincsi, csábító műzli és én zabkorpát vettem. :roll:

Abbahagyom...

...vagyok....

8+1

Ui.: ma megmondtam a kollegáknak. Úgy tűnt örültek...
Vendég

Nem korpa! Zabpehely!!!!!
Hiába olyan új, hogy még a nevét sem bírom megjegyezni. :lol:
Vendég

T. a párom..........
A fiacsomat Ákosnak hívják!!! Azt jelenti, fehér sólyom!!! És már olyan nagy legény! Tegnap azért ő is megörvendeztett, mert kitalálta, hogy Hajnalka legyen a kicsi neve, ha lány lesz! Mondtam neki, hogy majd megrágjuk, Végül úgy döntöttünk, hogy második névnek majd megkapja a kicsi, ha tényleg lány lesz.... Merthogy nem tuti befutó, de ha Ákosnak tetszik, akkor a "nagy és erős báty" is jelen lehet ilyen döntésekben is! :lol: :lol: Tudom, korán van még, ráadásul nem is kicsit offtopik.
Na megyek is, mert nem sokára zárok, és mehetek én is haaaaaaaaazaaaa!!!!!
Szép estét mindnekinek!
Vendég

Monácska!

Ha fiam fog születni Őt is Ákosnak fogják hívni. :D
Kicsit megijedtem hogy nem is a Párod simizett, de ezek szerint jól olvastunk a sorok között. :D

Kavics!

Ezt a mit lehet enni mit nem dolgot nem nagyon értem én sem. Egyre jobban nem. De megmondom őszintén nem is érdekel!
Több minden az amit nem lehet enni, én meg nem vagyok hajlandó éhenhalni (na jó ez azért túlzás!). Pont.
Én eszek mindent. Max a "nem jó" kajákból kevesebbet.

Majd ha letelik az egy év és nem lesz babánk, akkor valszeg nem leszek ilyen nagy szájú, de egyenlőre magasról teszek erre az egészre.

Többiek?

Monee

Monee

monee85

Sziasztok!
Kíváncsian olvastam mit írtok a szőlőről, nekem a Candida miatt is tilos lenne, de tegnap este megettem egy hatalmas fürt szőlőt, még ma délelőtt is fel voltam fúvódva és ment a hasam is, hát ez vagyok én: tudom, hogy nem lehet és rosszul leszek tőle, de nem tudok lemondani róla :cry:

monee85!
Hévízre mindenképpen menj el, nagyon szuper hely, tiszta és barátságosak az emberek, tavaly egy hotelben voltunk az nem jött be, idén magánszálláson voltunk és nagyon szuper volt, jövőre min. 1 hétre megyünk majd!

Jaj, igen a mostani rémálom kiruccanásunkba még az volt a "szép", hogy ez a pasi aki ordítozott velünk nem is tulaj volt csak üzemeltető, komolyan mondom nem értem, hogy jut eszébe ilyen fazonoknak vendéglátással foglalkozni! Beszéltük a párommal, hogy én olyan szépen fel tudnám újítani azt a kúriát, és nem kellene túl csicsázni, mert a kevesebb több+ fogalmam nincs hány éve nem volt egy tisztasági festés, ráadásul az ágy fölé föl volt akasztva valami nejlon függöny ami olyan poros koszos volt, hogy igazából nem is tudom hány éve nem nyúlhattak hozzá...nyah, bocsánat az offolásért! Ezennel befejeztem: kidühöngtem magam! :wink:
szakadék! örülök a poci siminek!
Vendég

Lara, drukk a holnapi napra!!!!Aztán remélem, neked sikerül képeket felrakni a babáról, nem úgy mint nekünk! :wink:
Vendég

Sziasztok!
Hazaértem.... a házunk egyre jobb, én meg egyre inkább érzem, h végelgyengülésben idő előtt meghalok :?

De legalább már 2 napja 3x500mg Meforalt szedek :wink:
Elég jól bírom. Nem mondom, h ugyanolyan mint a kettő, emrt a wc-n nem kell sokáig ülnöm, de nem vagyok rosszul és nem kell versenyt futnom az idővel. :lol:

babszika

Kavics hűű de izgi, megmondtad a kollegáknak?? Főnök mit szólt??

Igen Kavicska a 3X500 ütött ki. jobban mondva este 500 reggel 250 -es adagig bírtam jól, addig semmi de semmi bajom nem volt, akkor kezdődtek a gondok, mikor a reggeli 250-et akartam 500-ra emelni, és kezdtem bevezetni a délit.

ma reggel 250-el indítottam, délben nem vettem be semmit, és ma volt az első nap, hogy délben nem hipóztam, meg egész nap jól voltam. most este 250-et fogok bevenni megint. remélem nem lesz gond éjszaka. aztán egy hétig maradok a napi reggel-este 250-nél, aztán majd lassan növelem megint, de Tűűt meg fogom kérdezni, muszáj -e egyáltalán elérni a 3X500-at??

(Ezt az adagolást egyébként a háziorvosom helyettese mondta! :lol: )

Monee kajában ugyanez a véleményem! De rájöttem én nagyon normálisan eszem. nem eszem csokit, cukros löttyöket, normális ebédeket eszem. tényleg csak lazán, normálisan.

köszi lányok még egyszer a segítséget!! ma már jól voltam, tök örültem neki!! (rambókával 6 órán keresztül korzóztunk és sétáltunk, és fagyiztunk, meg beültünk teraszra teázni. 3 gyerekkel!! :lol: klassz volt! Egyszer le kellene jönnie minden kedves topiktársnak Pécsre! Szuper város.)

Kép

Kép
rejo

Sziasztok!

Dobok egy görbét és utána tépek pihenni. Kész vagyok mint a mateklecke. Nagyon nagyon fáradtnak érzem magam. :(

Ma megtámadtam a patikát, vettem Folsavat, E-vitamint, Magne B6-ot. Görcsölök a jobb oldalon és remélem a magnézium elmúlasztja. Az E vitamin meg állítólag segít méhnyálkahártyát képezni. :D
Ártani nem árt ha szedem.

Kép
Na milyen?! :lol:

Kellemes estét!
Monee

Monee

monee85

Monee!
Ez egy nagyon csinos, tetszetős görbe! Kép

Lányok!
Vegyétek elköszönésnek, lehet hogy írok még holnap, de lehet, hogy nem. Kép
Nagyon sok elintézni valóm van a holnapi nap folyamán.

Jók legyetek. Kép Ha bárkinek lenne örvendeztető híre számomra, legyetek szívesek smsben tudomásomra hozni. Kép

Sok pussz. Kép Kép Kép
Vendég

Szakadék! De jó!!!! Miért lenne off-topik a név-választás?

Rejo, nem értem. Tényleg nagyon furcsa! De ha 4 hónap lesz, akkor 4 hónap. Sikerülni fog a 3X500mg!
Kérdésedre válaszolva: Tűű dokival így állapodtunk meg. Pém volt, de csak minden második ciklusban. A prolaktinom volt kicsit az értékhatár felett, plusz talán a tesztoszteron a felső értékhatárhoz közelített még. A hormon eredmények alapján azt mondta, nagyon jól reagáltam a gyógyszerre, próbáljuk meg 2000mg-mal, az mit csinál. A diane nekem nagyon elszúrta a dolgokat, van mit helyrehozni. Úgy vettem ki a szavaiból, hogy ha rendeződik minden, akkor visszább vehetek a mennyiségből.

Ha a 2000mg-ra se javul a prolaktin, akkor más gyógyszert (is) ad. Na most én attól félek, hogy a vérvétel március elején volt, csodás, ám nem tökéletes eredményekkel. Április végén voltam nála. Gyakorlatilag március közepétől 1000 mg-t szedtem, mert nem jött ki a napi 3X.i bogyó, mindig elfelejtettem bevenni az ebédnél, egyszerre 2 adagot pedig nem mertem bevenni este. Amikor elkezdtem emelni, először is 2X750 mg volt a cél, az simán ment, majd 2X1000. És az annyira nem esett jól, hogy május elejétől június közepéig volt, hogy csak 500 mg-okat szedtem naponta. Nem is volt pé. A lényeg, ha szeptemberben elmegyek vérvételre, lehet, hogy rosszabb lesz, vagy nem javul a márciusihoz képest, mert az a 4 hónap elég gyatra volt. És hiába szedem június 20. óta a 2000 mg-t, biztos nem onnan indulok, mintha már márciustól szedtem volna. És én nem akarok még egy bogyót. Már ettől az egy nagy bogyótól is rosszul vagyok. A régi 500-asokkal nem volt gond. Akkor már inkább bevállalnám az avandametet. :?

Monee, hmmm, csak nem volt péd? ;)

Babszika! gratula az emeléshez!

Kavics, pihend ki magad! Ilyan nyarad nem lesz több!!!

Kép
mamint

Ja azt elfelejtettem:

Voltam ma egy patikában, meg is kérdeztem, hogy ha hozok egy receptet 60 db-os, 2X1000mg-os meforalról, kiadnak e helyette 120 db-os 2X500mg-os meforalt.
A válasz: Csak 60db-osat!!! Tehát 3 havi felírt recpetemmel csak 1,5 havi adagnak megfelelőt adnak 500-asból. Csak akkor tekintenek el ettől, ha az 1000mgosból hiány van.
Ez nem lehet gond! Keresek én egy olyan patikát! ;)

(fel szeretném váltani az 1000mg-os bogyót 500-asokra, mert a nagy annyira nagy, hogy megakad a torkomon, és már ettől hányingerem van.)

Kép
mamint

sziasztok!

Először is köszönöm a táblázatot! Holnptól 2x1 500mg-os Meforalt kell szednem. -remélem nem lesz gond. Képzeljétek aug 2.án álltam mérlegre és utána meg ma:az eredmény:-2kg úgy hogy a festésen, takarításon kívül nem nagyon kezdtem még el a mozgást. :oops:

DE!Találtam 2 uszit mi hozzánk tök közel van (Kondorosi és Camponában a Hófehér fóka) és megegyeztünk a férjemmel, hogy járni fogok aquafittnesre. Régen jártam Biatorbágyra, de sajna úgy néz ki az új melóhelyemről nem érnék oda ki, így váltanom kell. Én személy szerint anno össz: 13kgt fogytam heti 2 alkalomtól. úgy hogy közben nem diétáztam. Azért is örültem ennek a 2 helynek mert itt minden nap van "foglalkozás, sőőt még hétvégén is. És sztem nem is olyan húzós az ára. 1200/alkalom vagy 9000-10000/10 alkalmas bérlet. Ez a torna azért is jó mert mindent megmozgat és nem terheli meg az izületeket, ami nálam nagyon fontos dolog, mert mikor születtem mondták hogy lazák az izületeim. Szárazon egyébként tényleg nem tudok tornázni sajna. :(

Egyébként ma hulla fáradt vagyok mert kifestettük a nappalit, igaz a plafon még nincs kész, mert nem volt már rá időnk meg elfogyott a festék is. :evil: :cry:
De nem is csoda mert le kellett csiszolni a falat előtte, mert tapéta volt rajta amit leszedtünk. Szal holnap még el kell menni festéket venni, utána plafonfestés, takarítás, majd a hálószobának is nekiállunk.
Tehát nem unatkozom/unatkozunk. :D

Uhh, most látom csak mily hosszú lettem. Bocsika érte!

Úgyhogy csak este tudok jönni megint. :(

Ja, képzeljétek a ferti elvette a vonalamat hogy volt pé-m. :cry:
Ha sikerül dobok fel görbét. Kivi vagyok mit mondtok rá.

Hajni
hajni...
Budaörs

Szerintetek most mi van?????

Lehet hogy a 11.napon amikor a Balcsin leégtem bezavart? Mert nem kicsit voltam leégett állapotban:hólyagosra sültem, ami jó pár napig fájt. Mostmár úgy néz ki helyrejöttem. Sőt még a szám is tele volt alul fölül herpesszel. TEhát lehet ez a leégés kavart be?

Várom a véleményeteket! :wink: Kép
hajni...
Budaörs

Hajni!

Sajnos tényleg csak a leégés miatt ugrott meg a hőd! :(

Sok sikert a felújításhoz! (Tudom milyen, mi mániákus felújítók vagyunk! :lol: )
Meg az aquafittneshez is!

Házitücsök!

Ha legközelebb mégy a nődokidhoz irass fel vele Diflucan kapszulát 150 mg-osat 1 db-ot! Az egy időre kinyírja a candidát, ha meg majd rendben lesz a vércukor és inzulinszinted, a candida sem fog háborgatni többé! :twisted:

rambóka

helló rambóka!

lehet a mettől az hogy stabil a hőm? (36,3-36,4) Mert már március óta mérem de eddig ilyen nem volt még, mindig elég nagyok voltk az eltérések. Bár akkor clostiztam.
hajni...
Budaörs

Sziasztok!

Monee,Lafead,Lara!
Köszönöm az üzeneteket!
Én már nem tudom hogy mit gondoljak! :oops:
A hormon eredményeim elvileg jók!(Most bezzeg nem találok egyet sem!)Nincs gond sem az LH,FSH arányommal,sem a prolactinommal!
Kitöltöttem a PCOS oldalon a tesztet és nagy valószínűséget adott! :( Nálam leginkább tünetek vannak!Rendszertelen ciklus 33-36nap között,de van olyan amikor kimarad egy ciklus!Talán egyszer,max. kétszer egy évben!Nagyon kiszőrösödött az álam!Meg nagyon sok a túlsúlyom!10év alatt híztam 54kg-ot!Ami gyorsnak nem mondható talán!De sok! :( Sokszor írta a doki a leletemre hogy policisztás 'JELLEGŰ"ovarium!Amikor rákérdeztem azt mondta hogy ez nem a PCOS betegség hanem egy velem született dolog!Sok kis tüsző!
Hát nem tudom!Ti mit gondoltok?

Kép
Kép
ancsa81

Ancsa te tutira PCOs vagy, légyszíves nagyon gyorsan keress egy hozzáértő orvost, és kezeltesd magad!!! Sűrgősen!!!

nekem is tökéletes az LH/FSH arányom, minden hormonom határértéken belül van, van két gyerekem, én nőgyógyászom szerint sincs semmi bajom!!!

pedig valami biztos van, mert 31 évesen is pattanásos vagyok, szőrös az állam, van rajtam 10 kilo plussz. ja, és nekem is van ilyen veleszületett dolgom, ezek a kis tüszők a petefészkemben!! :lol: :lol: :lol:

minél előbb kezdd el a normális kezelést egy hozzáértő dokival!!!!!

csajok ma éjjel nem hipóztam, hurrá!! Hiába, a gyerekadag az gyerekadag! :lol:

rambóka nálunk nagyon hasznos volt akimerítő séta, Johanna aludt mint a bunda!! Egyszer ivott csak, és 10 óra alvást lehúzott egyben! :lol: Nálatok?

Kép

Kép
rejo

Szép jó reggelt Mindenkinek!

Ancsa, sajna PCOS is "magunkkal" született dolog. Nem minden tünet fordul elő, van akinél IR-val együtt jár, van akinél nincs sok kis tüsző a petefészkén stb. 54 kg az sok. Sajnos nem tudom az előzményeket, mit jelent, h elvileg jók az eredmények. Láttad őket?

Bettica, kérdezted, h mi van a hosszú ciklusommal. Beszedtem a Norcolutot, várom a menzeszt. Remélem lesz is normális.

Csajócák, egy kis offolás, de a témánál maradok. Lehet, h munkahelyet váltok. Ez az elkövetkező 2-3 hétben remélem kiderül. Ha vkit érdekel mért váltok és mért pont most (én sem így terveztem!) annak szívesen leírom priviben.
Na, de a kérdéseim a következők, egy új munkahelyen mennyi minimum hónapot kell dolgozni, h szülés után visszavegyenek. Azt tudom, h a gyest az utolsó évi béred alapján kapod. Pl. ha 2007ben mentél szülni akkor a 2006 decemberi béredet nézik. (remélem jól tudom) De ha év végén megemelik a béred, mondjuk az utsó 3 hónapban, akkor átlagot számolnak, vagy hogy van ez?
Előre is köszönöm!

Szép napot Mindenkinek!

Kép
apple

Sziasztok!
Csakk bekukk, megyünk vidékre a szüleimhez a kutyusunkért (levittük őt még vasárnap a nyaralás idejére, már nagyoon hiányzik a kis rosszcsont!)

Rambóka
Jaj, de jó, hogy ezt írod, mi es ezen agyaltunk a férjemel, hogy szerintünk a Candidám is összefüggésben lehet a vércukorszinttel! Egyébként, mikor tavaly diagnosztizálták nálam (a blogomban részletesen leírtam ha valakit érdekel) akkor a hüvelyemben egyáltalán nem volt gomba, pedig akkor már gombafonalakat mutattak ki a székletemben annyira súlyos volt, szóval fura :roll: Most egyébként egy 19 ezer forintos gyogyit kaptam rá, ugyanis a Nistayn már kevésnek bizonyult! :cry:

apple
nekem 6 hónap rémlik, de nem akarlak félrevezetni, biztos van aki pontosan tudja!

Nyah, megyek szép napot mindenkinek!
Vendég

Apple, hát ez egy összetett kérdés, így a válasz is összetett.

Szóval a munka tvkönyve értelmében van próbaidő, amely alatt a terhességtől függetlenül azonnali hatállyal felmondhatnak. A próbaidő eltelte után, és amennyiben nem határozott időtartamra vesznek fel, a szülés után vissza kell venniük. Ekkor még 30 napig védett a nő. Utána akár létszámcsökkentésre hivatkozva kirúgható sajnos. Amennyiben valaki határozott időtartamú állása van, és az leteli, nem lesz hova visszemennie.

Tgyás, gyed és gyes.

Mindegyik feltétele a 180 napos biztosítási viszony. Vagyis amennyiben valakit határozott időre is vesznek fel, de megvan a 180 napja, akkor kap pénzt az államtól.
Tgyás 6 hónapig jár a szülés után, de már korábban is igénybe lehet venni.
Összege az előző évi kereset (táppénz esetén is az eredeti kereset számít) nettójának 70%-a , vagyis egyenlő a táppénzzel. Azonban ebben az esetben számítanak a rendkívüli juttatások, míg a táppénz összegénél ez nem számít.

Gyed. A fenti szabályok vonatkoznak rá azzal, hogy összege maximalizűlva van, kb bruttó 90.000 Ft (nem tom pontosan), a hatodik hónaptól jár, feltéve, hogy a tgyás a szüléstől indul és a gyerek 2 éves koráig jár.

Gyes. A mindenkori legkisebb öregségei nyugdíj összegét kapod, amely jelenleg 23.000 Ft körül mozog a gyerek 3 éves koráig.

A nő általábn ekkor már visszamegy dolgozni, tekintettel arra, hogy a gyes összege kevés, azonban mellette lehet dolgozni és megkapja a bért és a gyes összegét is.

Azonban felhívom a figyelmet arra, hogy utóbbi esetben oda kell figyelni az adószabályokra, mert nehogy véletlenül kevesebb adót vonjanak le és az évi elszámolásnál neked kelljen fizetned egy nagyobb összeget, inkább mindig többet kell levonatani, és visszakapod az államtól.

Tgyás, gyes és gyed igénylés:
amennyiben a mtó kifizető hely, ott kell igényleni, amennyiben nem, akkor a területi MÁK kirendeltségnél.

Továbbá szülés után egyszeri anyasági segély igénylehető.

Továbbá a kötvény is igényelhető, amely 40.000 Ft.
Vendég

Apple gyedet nem az utolsó HÓNAP alapjén nézik, hanem a szülést megelőzö ÉV jövedelme számít!!! Asszem átlagolnak, de ebben nem vagyok biztos.

Ahhoz hogy gyedet kapj, a szülést megelőzöen 180 biztosított napodnak kell lenni, bármikor, és neked az már megvan. tehát gyedet már mindenképpen kapsz.

az hogy visszavesznek-e szülés után, nem attól függ, hogy hány hónapot dolgoztál ott szülés előtt, hanem hogy milyen szerződést írtatok!! Én pl. sok évig úgy tanítottam, hogy egy évre írtak nekem szerződést, tehát oda nem vettek volna vissza szülés után, csak ha akarnak, és új szerződést kellett volna írnunk.

mostani melóhelyen is ilyen egyéves szerződéssel kezdtem, de megvoltak velem elégedve, és volt is szabad státusz, úgyhogy második évben olyan szerződést írtunk, ami végleges, határozatlan időre szól, tehát nem egy év, nem öt év, ennek csak akkor van vége ha meghalok, vagy ha megszűnik a suli, de ha megszűnik a suli, akkor új melóhelyet kell felajánlania a fenntartónak, vagy ha nem fogadom el, akkor végkielégítést adnia. na ide vissza kell vegyenek szülés után.

több helyen van interneten TB tanácsadás, aki ért ilyen gyes/gyed dologhoz, kérj onnan segítséget!!

Kép

Kép
rejo

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?