Sziasztok!
Elöször is köszönöm a sok gratulációt és minden mást!
Akkor bele is vágok a lecsóba..... kicsit lehet hosszú leszek, de van miről írnom.
2009.06.03. reggel 6.00kor felvettek a szülészeten... szokásos tortura....előkészület, majd a mütőasztalon ülök és az anesztes kezdi, kezdené az érzéstelenítést. Spinált adott, amit Dávidnál is. Persze az ember izgul és maga a környezete is idegesíti, frusztrált egy helyzet, úgye. Nem baj én veszem a levegőt és arra gondolok, mindjárt túl vagyunk rajta és Bálinttal rendben legyen minden. Kapom az szurit a derekamnál, majd a spinált szurkálja.... kb 20 perc volt mire megtalálta és normálisan beadta. E közben egy szép nagy darab ember rámnehézkedett, mert nem jól tartom magamat. Folyt rólam a vízés alug kaptam levegőt...pánikolni kezdtem. Kb a lapockám aljáig szúrt, ami igen magasan van és hát lejebb kéne az az érzéstalanítés. Na, majd miután már le is toltak, hogy nem jól tartom magamat, mondtam, hogy adjanak már egy kis szusszanásnyi időt és rajta újra. Na akkor sikerült is. Ott rontodott el a dolog, hogy amikor felülsz és a talpadat teljesen le kell rakni, vállakat leereszteni és cicahátat csinálni, mindezt terhesen
na és jött agy nő, aki az anesztesnek segítkazett és a hasamat elkezdte befelé nyomni, hogy nem vagyok elég domborúúúúú, na ezt nem kellett volna. A dokim a nagy csipesszel amiből már kiszáradt a jód, a sarokban gugolt és rázta a fejét. Hát én inkébb mondtam volna, hogy üssenek agyon.
Szóval a sikeres érzéstelenítés útán gyors felfektettek én össze szedtem magamat szépen.... mire is lenyugodtam volna, érzem, hogy alig kapok levegőt és mikor ez rámjött a dokim és a mütősnő szabájosan elkezdtek réngatni, cincálni és épp hogy nem feküdtek rám. Gondoltam, na most emelik ki a fiamat, mire is megszólal a dokim, hogy hát ez nem lesz egyszerű kiemelés,mert összenővések vannak
Na a víz megint levert és azt hittem ott ájulok el és hát minden rámtört.... szívem szerint ordítottam volna és felugrottam volna onnan, szabályosan halálfélelmem volt már
Na aztán megszolalt a mütősnő, hogy mindjárt kint lesz a fiam és látszik már hogy hajas baba.... na akkor megint erőre kaptam és türtem. Majd tényleg pár pillanat és sírt a drágám, velem együtt ( mint már most is)
Felkerültem a mütős osztályra és ami ott zajlik... kaptam az infuziót és amikor lement a 3 líter ki is ment az érzéstelenítés és jöttek adták a fájdalom csillapítot. Lefolyt az is és már majdnem aludni is bírtam volna,mikor jön a másink nővér és benyomja az infúziósan az oxitocint.... Amit Dávidnál orrba kaptam, most meg valami nagyon erős, mást. Ennek a következményét 15 percen belül élvezhettem és kb 1,5 óráig potyogtak akönnyeim és jajgattam, mert mindenm görcsölt. Rosszabb volt,mint vajudnom, anno.
Nővérkék... hát ezt múszály és ilyen, türjek. Mire én....oké de máskor nem volt ez ilyen.
Jött a dokim, hála és mikor is el lett mondva neki akezelésem, lebaszott mindenkit és azonnal adott egy kábitós érzéstelenítőt, mert hát nem jól tették a nővérkék a dolgukat. Előszőr is, miért kaptam fájdalom csillapítás után rögtön görcsöt okozó szert?????
Gondolom a 4 nővérke nem komunikál egymással és hát hol ez jött, hol az
A fájdalmamim sokkal nagyobbak, mivel az összenővések voltak. Ez attól alakult ki, hogy hajlam... állítólag. A hast követő zsírréteg és a belső szervek köztött van egy vékonyabb nyákos valaminek nevezett dolog és ez nőtt a méhemhez, ahol vágatk anno . Valhogy így tudnám leírni,amit a dokimagyrázott. Sajnos most is számítani lehet rá, de végül is élni lehet vele..... Na ettől fájt jobban a hasas a Dávid születése útán is sokáig éreztem és hát most a várrandóság alatt.
Miútán letelt 12 óra, vittek fürdeni ( vittek volna ) .... hát nem épp akkor, hanem este 11 kor,amikor én még mindig nem aludtam semmit. NAgy élmény volt
Másnap reggel kivették a katétert és szevasz menj!!!!!!!!! Levittek a gyerekágyra is, mondjuk annak örültem. Na ilyenkor már vártam, hogy jobb és erősebb leszek, de nem. Mivel ott volt a fiam is és csak intéznem kellett, 4 óra múlva össze estem....
Fájt a hátam, de kegyetlenül és a mellemtől lefelé, mintha fejtenék le a húsomat, Szörnyűűű Jött a doki, mondom mi van. uhra vitt, majd beszélt az aneszetesel, mert mondtam, hogy minden egyes szúrka helye fáj.
Kiderült, hogy hát persze ez attól van, mert legalább 25ször megszúrt és hát az izom, meg stb és hát csak ment egy kis anyag is. Még jó, mondták, hogy nem fulladtam meg a mütőben, mível olyan megeson is szúrt. NA ismét kábítós fájdalomcsillapítás és nem mehetek hazta, csak ki tudja,majd, ha erős leszek és fel tudom venni a fiamat.
Nem örültem..... eszembe jutott, hogy csak besazélek a dokimmal, hogy írjon ilyet otthonra és majd otthon szedem. Igen, de kiderült, hogy akkor nem szoptathatom a kicsit... Addig kutattak míg rátaláltak egy kúpra és azt írtak fel,mert azzal szoptathatok.
Így tegnap hazajöttem. Itta családom és segítenek felváltva. Kúpot nem használom, bírom a fájdalmat és minden nap jobb...
A fátam rettenetesen fáj a hasam meg úgy mint az elsőnél már végre.
Dávid fiam egy anygyal! Nagy szeretettel fogatta a tesót és annyira gondoskodik róla. Ölelgeti, puszilja, simizi és mindent oly ovatosságel, hogy le vagyunk halva neki, mert nem is mondtunk és mutattunk neki semmit.
Majd küldök képet borisnak.
Bálint is nagyonjó fiú! Eszik alszik. Tegnap egész nap aludt, hogy haza jöttünk és féltem majd éjszak a mi lesz, de nem. 2.15kor kelt enni és 7.30ig nyomtuk a szunyát. Most már nem kap csak 1-2 evésnél pótlást, de napok kérdése és a tejem is elég lesz, mert hála az is jöttmár az 2. alkalommal, hoyg szopiztunk.
Kicsit hosszú voltam, bocsi. Nem olvasom vissza a helyesírási hibáimat
elég volt ennyit itt ülnöm és kassan Bálint is eszik.
Puszi mindenkinek!
Odry