Új privát üzeneted érkezett!

Még egy dolog Ana: nem akarsz írni a Solymosinak (endokrinológus doki)? Azt hiszem, h valaki itt is emlegette már. Nagyon rendes doki, gyorsan, kedvesen és érthetően válaszol.
szivi77

Szivi!

Szerintem még egyáltalán nem késtetek el, de most már aztán este és reggel is tessék összebújni. Szorítok!

Melyik oldalon van ez a doki?

Chris!

Lehet hogy azért nem szívódott fel eléggé, mert vasat szedtem néha néha. Azt modta a házi doki hogy kalimpál a szivem, voltam terheléses EKg -n, nagyon jó lett, de nyugalmi állapotban valóban kalimpál. 2 hónap vaskúrát írt elő, aztán kapok holtert. De nem szedtem rendesen, meg már abbahagytam, mert utálom, csokis ízű rágótabletta. fúj.

Kép

Kép
anabana

Ana: Szerintem nyugodtan emeld meg 25-el,ártani nem fog.Nekem is egyszer - ba ment az érték,de akkor csökkentettem,és rendbe jött.
http://www.bppiac.hu/index.php?page=szak_info

Ezen az oldalon van, Dr.Solymosi Tamás pajzsmirigy szakértő,de lehet,hogy most szabin van.
www.konzilium.hu oldalon olvashatsz róla.
Vendég

Ana: itt éred el Solymosi dokit: http://www.konzilium.hu/pajzsmirigy/kon ... endind.htm

Meg van ott egy csomó olvasgatni való is.
szivi77

hahó!
ma voltam AFP-n. Tök jó volt,nem is kellett várni! Gyorsan túlestem rajta. Kb. 1,5 hét,míg megküldik az eredményt.

Kép
Kép
k_inga

Hoppá!

A levél megírása után olvastam el, hogy ez nyilvánosan meg fog jelenni. Na mindegy, én meg megírtam a nevem. Hopp. Pedig így utólag nem akartam. Mindegy semmi cikit nem írtam és kérdeztem.

Kép

Kép
anabana

Kinga, drukkolok a jó eredményhez!

Ana, majd írd le, mit válaszolt a jóember!
Vendég

Ana: én arra gondoltam, hogy e-mailt írsz neki :-) Én legalább is úgy írtam neki, és szerintem nem jelent meg sehol. :-)
szivi77

Szivi!

Én is azt írtam, de megjelenik a válasszal együtt nyilvánosan, az oldalon.

Kép

Kép
anabana

Upsz, akkor majd rákeresek az enyémre is! :-):-):-):-)
szivi77

Szivi nem akarod feltenni a hőd?

Kép

Kép
anabana

Letti
Mi a helyzet anyukáddal? Jobban van már?

Kép
Kép
k_inga

Kinga, köszi a kérdést...ja. Nem is mondtam a tegnapi hírt, aminek most nem igazán merek még örülni: a tüdőtükrözésnél vettek szövetmintát és a főorvos asszony tegnap azt mondta neki: A MINTÁBAN NEM TALÁLTAK RÁKOS SEJTET.
Úgyhogy mielőbb el kell mennie arra az ún. PET CT-re, Pestre.
A főorvos asszony maga is azt mondja, hogy erre már ő se tud semmit mondani, értetlenül áll az eset előtt. Erre tegnapelőtt Anyukám megemelte magát, mert persze virgonckodik, aztán azóta megint véres a köpete és fekszik. Egyszerűen nem tud egyértelmű dolog történni. És senki se mer örülni...
Vendég

Letti!

Őrület ez az állapot. Az a szar az egészben, hogy gondolom addig kezelni sem tudják mire.

Kép

Kép
anabana

Sziasztok!
Ma voltam dokinál... meséltem neki a keményedésről azt mondta legközelebb írány a kórház.
Sajnos vissza fordult :( Már 2 kiló körül van, azt mondta, 3 kiló felett nálam esélyes lesz, hogy beakad.( Sajnos én is farkfekvéses voltam, be is akadtam)
Mivel a családban sok a farfekvéses baba, ő azt ajánlja, hogy császár legyen, ha nem fordul vissza... Pedig annyira örültem, hogy a 28. héten lefordult, dehát akkor még csak bukfencezett :(
Sztetek? Mit csináljak, ha úgy alakul? Vállaljak be egy farfekvéses szülést vagy legyen császár?

Kép
Kép
Kép
baba.goa22

Hello...
Ana, hát persze, hogy nem kezelik. Adtak neki lórugás mennyiségű vérnyomás csökkentőt, amitől egész nap kóválygott, nem tudott felkelni se. Önkényesen csökkentette, így most aránylag jó. Pénteken megy dokihoz, hát már nagyon várjuk... Pedig aki csinálta ezt a mintavételt, nagyon képben van és híres tüdőgyógyász...

Baba, szerintem ne vállalj be semmit...Én beszari vagyok/lennék ebben a helyzetben. De szerintem te laza csaj vagy és kemény és van egy olyan érzésem, hogy a bevállalást fogod választani :wink:
Vendég

Baba, csaszi legyen! Ha beakad, akár oxigénhiányos állapotba is kerülhet beláthatatlan következményekkel... CSASZIIII!

maccs01

Letti
Ez egy vicc! És a vizsgálatokig várakozni is kell,fingjuk sincs, hogy mi a baja, mire kezeljék?Szegény!

Baba
Én biztos császárt választanék, az a babának is könnyebb és neked is! Utána a felépülés nem jó, de az egészség mindennél fontosabb! És ahogy Maccs is mondta,nehogy baj legyen...

Ami azt illeti, nekem van a hasamon egy éranyajegy, ami születésemkor hatalmas vérrel teli gömb volt. Anyunak meg se mondták,itthon vette észre! Irány a Heim Pál, ahol 1 évig méregették,jegelni kellett, de nem múlt el,csak visszahúzódott. Nem merték megműteni,mert féltek, hogy elvérzek.
Azóta persze rutin műtét lenne,de nem szántam rá magam,mert soha nem okozott panaszt. Meg kell kérdeznem a dokimat, hogy szülhetek-e normálisan,vagy császár,nehogy elpattajanak az erek erőlködés közben,mert ennek a vacaknak a gyökere egészen lent van az idegek közt. Úgy néz ki, mintha kiszívták volna a hasamat. :)
Tavaly a strandon meg is jegyezte egy IQ harcos szőke csaja fickójának mikor elmentem mellettük,hogy : Láttad a csajt, a hülyének a hasa van kiszívva, nekem meg mindig a nyakam!
Tök érdekes, úgy 10 éve vették észre, hogy anyunak a máján van ugyanilyen folt, évente nézik neki. Lehet tesómnak is van,csak nem kereste senki,mert nem látszik...

Kép
Kép
k_inga

Ja,olyat ettem! Nagyon éhes lettem,mint a farkas! Apu kotyvasztott a konyhában, épp lecsót gyártott, amolyan mindent bele lecsót,de erős lett mint a méreg!
Aztán jött az Isteni szikra! Főztem krumplit, közben sütöttem szalonnát(házit),de azt is ahogy apu szokta,fokhagymás zsírban, és a szalonna zsírjába forgattam bele a főttkrumplit,amit megszórtam sültcsirke fűszersóval. Ezt jól megsütöttem és irgalmatlanul bekajáltam! Hagytam még a tesómnak is,fát hordanak az erdőről,gondolom farkas éhes lesz,mire hazaér,egyen csak egy kis kalóriát! :D
Most meg dinnét fogok enni! :D

Kép
Kép
k_inga

Baba: Bár én nekem még nincs tapasztalatom a szülésben,de hallottam,hogy a farfekvéses veszélyes is lehet.Marad a császár.

Ana: Képzeld,a doki már nincs a bppiac oldalán.Te hova írtál neki emailt?Milyen címre?
Vendég

Sziasztok!
Szoktalak titeket olvasgatni, és baba miatt jöttem (mi is hamarosan nekifogunk a tesó projektnek, és lh-zok is, mert lányra hajtunk, és ugye ahhoz ki kell ismerni a szervezetemet). Lehet, hogy teszek is fel kérdést, ha nem baj. Csak előbb leírom, amiért jöttem.
Szóval baba!
Nekem a topiktársamnak szintén faros volt a babája, és nem engedte, hogy természetesen szüljön, pedig már a 2. szülése előtt volt. A doki nagyon győzködte, hogy ne legyen császár, de ő csak kitartott mellette, mert nem fordult be a bébi. Császár után derült ki, hogy a fején volt egy pukli, és bele is halhatott volna a baba, ha természetesen születik meg, mert a szülőcsatorna összenyomta volna. Szóval szerintem nem véletlen, hogy visszafordult. Ha akar, újra befordul, és mehet minden úgy, ahogy kell. Ez nem bevállalás kérdése. Hanem az egészségé. A baba tudja, mi a jó neki! Egy másik ismerősöm babája szülés előtt 3 (!) nappal fordult be újra nagy fájdalmak közt. Szóval nem lehetetlen a dolog még a végén se. Én ezt hallottam. Én nem vállalnám be. De a te döntésed, én csak leírtam amit tudok és gondolok.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

És akkor a kérdés. Hőmérőzök is. És azt vettem észre, hogy a mensi ideje alatt elég magas a hőm. Ált. 36,5 és alig megy lejjebb. Bár utána lejjebb megy, és aztán fel. Olvastam, hogy ha magas a mensi alatt, akkor az magas progi szintre utal. Hogy győzödhetek meg, hogy tényleg így van? Csak doki által a vizsgálattal? Vagy ez még normális? Mármint a 36,5 körüli érték?
köszi a válaszokat

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Sziasztok!

Majd kiderül mi lesz, addig is reménykedek benne, hogy befordul a helyére.
Ági igazad van, ha akar úgyis befordul.
Nekem mindig 36,5 felett volt a mensi ideje alatt, a pé-sem után ment fel, előtte 35,8- 36,4 között ingázott... szóval sztem természetes, vannak nők akiknél a mensi 2.-3. napján esik vissza...
De ha nem vagy biztos benne a nőgyógyászod csinálhat hormonvizsgálatot.

Kép
Kép
Kép
baba.goa22

Hali!

Baba, nem lehetetlen a faros szülés, keresztapám is úgy született, de lényegesen többet szenvednek a nők úgy tudom. Az, hogy rátekeredik-e a nyakára a köldökzsinór, vagy bármi más komplikáció adódik, az szerintem nem emiatt lenne, bármikor bármitől előfordulhat. Ha a nyaka köré van tekeredve a zsinór, mindenképpen császár javasolt, mint egyéb más gond esetén is, egyébként szülhetsz így is, ha a doki vállalja. :wink:

Ági, szerintem teljesen normális, ha mensi alatt esik le a hőd, nem előtte, kinek milyen a szervezete. Egyébként egy egyszerű 2 lépéses vérvételes vizsgálattal kimutatható, ha hormonális probléma van. A 36.5 egyátalán nem magas, van, akinek az alaphője 36.7 körüli, na az már magasnak mondható.

Leti, ki érti ezt a furcsaságot anyukádnál, de ha nem is örültök, bízni mindenképpen bizakodjatok a jóban! :wink:

Pápusz mkinek

Kép Kép[url=https://lilypie.com]Kép

"Boldogok az emberek, kiknek szívét öröm hatja át, mert az öröm Istentõl való" - részlet a Sissi c. filmbõl
esthajnalcsillag

Leti, Drukkok Anyukádnak! Bakker, mit szivatják az embert, az idő meg csak múlik. Legalább nem találtak rákot...
Most akkor újra mintát vesznek?

maccs01

Baba, lehet, hogy rövid a köldökzsinór, azért fordult vissza... meg még van egy csomó "lehet"... Szóval ha faros, én amúgy is a 38. heti programozott csaszira szavazok, főleg a lába miatt ne húzza bent sokáig!

Kinga, ez az éranyajegy tényleg létezik, Enikőnek is van, de szépen húzódik vissza és csak 5mm átmérőjű. Manapság, ha nagy vagy nem megy vissza szépen, én úgy tudom, hogy szteroidos injekciót adnak bele. Legalábbis ez az egyik "gyógymód". Te nyilván erre most kizárt, hogy mehess. Kíváncsi vagyok, hogy mit mond az orvosod!

Kaják, amiket írtál... nyami! :) Én most keltem fel enni.

maccs01

Jó reggelt!

Maccs nem tudtál aludni????????????? Éjjel negyed három! Úristen! És reggel hajnalban kelsz a gyerekekkel, mi??? Kemény vagy te is :wink:

Kinga, ez durva kaja volt! Nem lehetett rossz! Bár én nem kívánom az ilyen nehéz kajcsikat... De pl az emberem imádná...ő ilyen hagyományos gyomrú. Lehet kedveskedek is neki a hétvégén ilyennel.

Én tegnap vettem sárgadinnyét és sárgadinnye krémlevest fogok készíteni. Annyira szeretem! Van itt Pécsett 1 gyorsétterem, ahol olyan jól csinálják, jó hideg, édes, krémes...nyammmmmmmmmi

Anyukám: hát igen, durva, pénteken találkozik ezzel a főorvos asszonnyal, lehet én is elmegyek, mert Anyukám nem kérdezi kio teljeskörűen, mindig hagy egy csomó kérdést nyitva...Úgyhogy most péntek a kövi időpont, de már nem hiszek nekik...Anyukám szerint tuti van valami gáz, mert nincs jól...de nem lenne mindegy hogy mi az, ugyebár...

Szia Ági, Nézd meg az én görbémet, az is az első fázisban 36,5 körül volt! Azt itt a babám :lol:

Baba, bízz abban, hogy befordul! Ez a legtöbb, amit tehetsz!

Chris, minden rendben?

Kinga, te nagyon jó kapcsolatban vagy Apuddal, ugye? Olyan szépen beszélsz róla...
Vendég

Sziasztok:

Leti: Köszönöm,én nagyon jól vagyok. Mindig ilyen korán kelsz?
Anyukádnak mennek ezerrel a drukkok!!!!És jobbulást kívánok neki!!
Vendég

Chris, köszi a drukkokat. Mindig ilyen korán kelek, csak ha tudok, akkor visszaalszok. Apika fél 5-kor indul, 4-kor kel, így én is, mert ha valamit szöszmötöl, már nem tudok aludni.
Vendég

Letti! Én is nagyon drukkolok. Anyukád mástól is nagyon rosszul érezheti magát.

Betti! eltűnt.

Maresz! úgyszint.

Chris!

Már nagyon lassan megnyugszok. Ahhoz képest, hogy a karifa alá akartuk a gyereket, elégé sokára lesz belőle valami. Na mindegy 4 hét múlva én megnézetem a tsh-t. Van valaki akinek 4,79-ről 1 hónap alatt lement 2,7-re 50mg letroxal. Ebben reménykedem én is. Ha 4 hét múlva nem megy le, akkor emelés, hamarabb nem merek, mert félek hogy baj lesz belőle. Szerinted? 4 hétnél előbb ugye nem érdemes menni? valahol láttam hogy 2 hét is elég. Hallottál erről?A dokik neked mondták, hogy ne próbálkozz, míg be nem áll? mert nekem kifejezetten azt mondta, hogy próbálkozzak, mert lehet a tabletta tudat alatt megnyugtat és segít teherbe esni. Na de akkor nem értem most mi van? Akkor most mennyire gáz ilyen értékkel terhesnek lenni.? Tele vagyok kérdésekkel.

Én azon az oldalon írtam a dokinak, de gondoltam hogy valami nincs rendben, mert a régi kérdések sem voltak megválaszolva. Nekem visszaküldték az igazolást, hát remélem válaszolnak.

Kép

Kép
anabana

Hello Ana!

Köszi a drukkokat. Én is nagyon drukkolok neked!

Betti tényleg eltűnt, pedig napi szinten (egész nap) itt szokott lenni...

Mares az nem annyira feltűnő (bár ő is hiányzik), mert mostanában mindig azt kammerolja, hogy nem engedik a géphez...pedig csak nem bír minket... :wink: :? 8) :oops: :roll:
Vendég

Sziasztok!
Letti
Igen,nagyon szeretem az apukámat, és ő is engem,nálunk nagyon működik,az elv, miszerint a lányok apásabbak! Anyut is imádom,csak vele sokat összekapunk! Épp ma reggel veszekedtünk,szerintem az idegállapotom miatt van,érzékenyebb vagyok,ugrok mindenre. Ő is ilyen temperamentum és ilyenkor 2 dudás...
De majdcsak lehiggadunk.

Kép
Kép
k_inga

baba

még végülis van 7 heted,és bármikor befordulhat a picur,én nagyon drukkolok neked :)

leti

te mikor mész 12 hetesre?

én hétfőn.

KépKép
bettike83

Szia Betti, megjöttél??? Na azé'!!!

Szerdán megyek! Már annyira várom, számolom a napokat. Hétfőn laborba megyek.
Vendég

meg ám :D

én hérfőn,akkor intéznek mindent :) én is várom már nagyon,láthatom a kis picurt :)

KépKép
bettike83

Ana:Azt írtam,hogy a Solymosi már nincs a bppiac oldalán,megkérdeztem.Azért nem látni már a feltett kérdésekre sem a választ.
Azért érdemes 3-4 hetet várni a vérvétellel,mert akkor biztos hat a bogyó.
Én első alkalommal,mikor kaptam a Letroxot,azt mondta a doki,próbálkozzunk.Hát,vetélés lett a vége.Második dokinál,már vártunk míg leijebb ment.Bár 1,5 hónap alatt beállt,de azután jött a baba,mikor megcsinálták az átjárhatóságit.
Vendég

Lányok!

Van olyan, hogy progeszteron (utrogesztan) túladagolás???????????????

Mert ugye nem elég, hogy 3x3-at kell dugdosnom, de a 13. héten 3x2-re, a 14. héten 3x1-re kell csökkenteni!!! A rohadt életbe! Azt hoittem, hogy már jövő héten abbahagyhatom! Mares, te akkor hagytad abba, ugye? beszarás. Na mindegy, a bébi érdekében van...
Vendég

Itt kukulok magamban...nem jön senki... :cry: :cry: :cry:
Vendég

Ne kuksolj magadban! Jövök én is!
nekem már nem kell szedni a Duphastont, mert felszívódott az a vacak,amitől barnáztam, és elég a napi 1 Magne B6. Azt legalább nem felejtem el bevenni! :D
Bezzeg a vitamint! 2 napja nem ittam,mert tej volt a vacsi mellé, tegnap meg egy masinaék dinnye. Tejre nem mertem megkockáztatni,nehogy hasmars legyen, tegnap meg elmaradt.

Kép
Kép
k_inga

Én ma reggel kaukázusi kefírt ettem kiflivel, ja és előtte 1/4 sárgadinnyét...hasmars? Azt se tudom, mi az... még ez a kombináció se jelent semmit.
Vendég

Én meg a magnéziumot felejtem el mindig.

Ja és ma éreztem először ilyen szúrkálásokat függőlegesen a köldökömtől lefelé (vagy lehet hogy másik irányba). Elég furcsa volt, meg-megálltam közben, mert nem mertem megmozdulni.
Vendég

leti

te is ma 11 hetes vagy,juj de jó :) én ilyent még nem éreztem eddig.de még lehet...nekem inkább a derekam szokott fájni meg picit szurkál a hasam,főleg hirtelen mikor fel álok.

és te hogy álsz,nő már a poci,kerekedsz?kilókkal?

én eddig nem szedtem fel 1 kilót sem,mondjuk nem is nagyon van étvégyam.husokra rá sem tudok nézni.csak gyümi,zöldség kell.de az sok.

KépKép
bettike83

Betti,
A vonalzóm csal, tegnap töltöttem be a 11-et. 1,5-2 kg-ot híztam :( de én mindenevő vagyok most is, mint mindig. És sajnos az édesség is jöhet. Mondjuk sok gyümit eszem én is. Ma halacskát ettem, az jólesett.
Vendég

Hello Lányok!

Mindenki Szent-Iván-éji tűzugrásra ment tegnap este? És még mindenki alszik ezért??? Há' merre jártok mán????????????????
Vendég

leti

én a halat nem kivánom pl,meg a husokat sem.

KépKép
bettike83

Halihó!
Ami vízben él vagy gombának nevezték el,azt én nem eszem meg!
De mivel minden nap valamiféle húst ettünk,anyukám tilalmat rendelt el! Így ma máglyarakás az ebéd,csak az meg édes,nem tudom mennyit eszem majd belőle,lehet elmentem magamnaka tegnapi tarhonyát meg a lecsót! :)
Nálatok mi a menü?

Kép
Kép
k_inga

Hellóka!

Nálunk bakonyi gombapaprikás kagylótésztával :)
Halat én sem eszek, halolaj-kapszulát viszont naponta - ha el nem felejtem. Terhesen kifejezetten ajánlott! Jót tesz a baba idegrendszerének!
Amit én szedek: Juvita - Omega-3 (halolaj+E-vitamin) 1000mg

maccs01

én pl most szeretem a gombát :)

KépKép
bettike83

Nálunk a menü paradicsomos-sonkás-mozzarellás-tejszínes penne...csak otthon hagytam :cry: :cry: :cry:

Ezért most ettem kornspitz kiflit boci sajttal.

Múltkor ettem olyan gombát (Anyukám csinálta) - már elfelejtettem, mi a neve - rántva olyan volt, mintha csirkemellett ennék. AZért felejthető élmény volt. Viszont a rókagombából készült pöri az nagyon fincsi! VAgy lehet, hogy nem ez a neve, az a kisméretű, narancssárgás színű...
Vendég

Letti
Elolvastam a kajádat! Majdnem elcsöppent a nyálam! De a gombával ki tudnának űzni a a világból, a halról nem is beszélve! A szagától is rosszul vagyok!

Kép
Kép
k_inga

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?