Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Sziszkó! Ez bizony nem hangzik jól :( A párodnak is rettenetesen nehéz lehet, munka nélkül. Én biztosan nagyon magam alatt lennék, ha elveszíteném az állásomat, és nem csak a pénz miatt, hanem az önbecsülésem miatt. Azt hiszem, kár azt mondani, hogy nem tehet róla, pedig tényleg nem. És valljuk be, hogy ha te most teherbe esel, és végig is melózod hiány nélkül a 9 hónapot, a végén akkor is a GYED jön, ami elég kevés mindenre. És nem 100%, hogy addigra a párod a jelen helyzetben talál munkát.
Viszont érthető a te álláspontod is: nálunk spec nem lehet dokit fogadni, és emiatt én egy 50 km-re lévő kórházba megyek majd szülni, mert a nőgyogyim ott vezet szüléseket. Tehát, maximálisan értem,hogy nem akarsz idegenhez menni. Sőt, azt is megértem, hogy ha beleélted magad a bébibe, akkor iszonyú rossz napolni a témát.

Szóval, csak azt tudom mondani, amit az előttem szólók: beszéljétek meg. Talán lesz valami kompromisszum, ami még erősíti is a kapcsolatotokat.

Jó éjt!
K.
kinga82

Kép
sziasztok.....ime itt az én kis 3 mm-es babom.......már pulzál a kis szivecskéje!!!!!
viszont sajna van méhszájsebem:(

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Jaj, Nitácska, de jó ez a kép :wink: Gratulálok hozzá!!!

Én sajnos nem tudom, mi az, hogy van méhszájsebed. Az mit jelent és mire kell figyelned?

Brigi

Kép

Kép
hékás

Nitacska, szép kép! Nekem is volt méhszájsebem és azt a hagyományos orvoslás szerint műteni kell! De a műtét után találtam egy olyan lehetőséget is amivel nem kellett volna megműteni. Most nincs időm, de majd leírom neked hogy mi az!
Amúgy a méhszájseb egy tényleges seb a méhszájon. Pl. hormon gyógyszerek szedésekor fordul elő, hogy elvékonyodik a méhnyálkahártya és a párod csuszatolásától :oops: kisebesedik. Mivel mindig nedves ott bent a közeg, sosem tud a seb kiszáradni és bevarasodni, ezért állandóan gyulladásban van. Nekem úgy szedték le, hogy lekapirkászták a felső sebes réteget és utána lefagyasztották a pici hajszálereket, hogy ne vérezzenek.

Sziszkó, hát ez tényleg nehéz helyzet! Beszéljétek meg a pároddal, mert ez későbbi viták forrása is lehet. A férfiakban van egy ilyen "félsz", hogy nekik kell eltartani a családot, de ha nincs munkája akkor ezt nem tudja teljesíteni. Szerintem biztos, hogy csak az anyagiak miatt fél most, ha egyszer azon vesztetek össze. Egyébként abszolút megértem, hogy nem akarsz sztk-ba menni, bár szerintem ez is orvosfüggő. Én régen magándokihoz jártam, egy zsák pénzt fizettem neki és amikor volt a méhszájseb műtétem, meg sem ismert. Aztán váltottam, most egy tündéri dokihoz járok, igaz úgy hogy akkor megyek amikor ügyeletes a nőgyógy. osztályon. A profi kórházi gépekkel vizsgál meg, mindig megkérdezem hogy mennyivel tartozom és azt mondja hogy amennyit gondolok. Ezen kívül neki nincs magánrendelője csak sztk-ban van.

Amúgy még ma is oktatáson vagyok! Tegnap már bevettem egy homeopátiás nyugtatót mert már nem bírom...ez kész ami itt folyik!
zénéildi

ildi köszi azért hogy ezt is leírtad.doki is mondta hogy majd műteni kell de most nem tud mit kezdeni vele a babó végett!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Nita!
Jó a kép, a tesóbabáról :wink:

Kitty!
Mi van veled? Miért nem jössz már ide közénk? Csak nincs valami baj?
Ne feledkezz meg rólunk azért!

Végre péntek van!
Holnap megyek kozmiba, meg a szüleimhez. Apukámnak ünnepeljük a névnapját. Lesz fincsi kajcsi meg süti, meg teljeskörű kényeztetés :lol:

Anita
Kép

Kép
gani

gani köszönöm!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!
Megint sikerült gép elé ülnöm.
Sajnos az előző ciklus sem sikerült. De majd most!! :D :D

Nitácska!
Nagyon helyes a kis "pöttyöd" :D

Sziszkó!
Így, hogy egyedül keresel a családban nagyon nehéz lehet. A párod feszültsége nem biztos, hogy az anyagiakból adódik. Az, hogy Ő nem talál munkát biztosan fusztrálja. Azért férfiként nehéz lehet elviselni, hogy nem Ő keresi a több pénzt........
A dokikról: nekem olyan dokim volt, akinek nem volt magánrendelője és az alatt a két év alatt, amíg hozzá mentünk a klinikára soha nem fogadott el pénzt! Még az inszemek után sem. Miután sikerült összehozni a gyereket, akkor mondtam neki, hogy nála akarok szülni, de továbbra sem fogadott el pénzt. Így végül szülés után adott a párom neki egy nagyobb összeget, mivel mégiscsak majdnem 3 évig állt bármikor a rendelkezésünkre. Sajnos a dokim elment Svédországba és most magán dokihoz fogok menni. Kíváncsi leszek, mennyibe fog "fájni" majd ez az egész. Egyenlőre úgy tűnik, hogy megint nincs peteérésem, így gyógyszerek fognak kellene. Inszem lehetőségünk már nincs, így nem is tudom mi lesz.......
arra viszont fel kell készüljetek, hogyha nem megy magától a dolog nektek sem, akkor a hormonszurik nagyon drágák, még akkor is, ha könnyen stimulálható vagy.

Valentinnap: mi sem tartjuk.

Kima
Kép
Kép
kima75

kima mért nincs több inszem lehetőségetek?

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Nita!

Mi amikor Marcival "próbálkoztunk" kimerítettük a 6 inszem lehetőségét. Úgy tudom, hogy összesen 6 próbálkozást fizet a TB utána lombik. Ha második gyereket akarunk akkor is. Szóval két lehetőség van: vagy próbálkozunk itthon, esetleg kis hormon besegítéssel, vagy megyünk lombikra. Mi inkább az itthonira szavazunk :D Tulajdonképpen mi nem védekezünk tavaly szeptember óta ( jó felelőtlenség, mert ha össze jött volna a baba szeptemberben az gáz lett volna), de a lényeg, hogy január volt az 5. hónapja, hogy semmi. Sajna nálam sok mindennek együtt kell lenni, hogy sikerülhessen. A lényeg, hogyha áprilisban sem sikerül, akkor irány a doki........

Kima
Kép
Kép
kima75

kima drukkolok hogy sikerűljön a baba otthon is!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Nem voltunk itthon, elutaztunk a szüleimhez. 1 nappal hamarább hazajötünk, mert Kristóf nagyon rosszul viselte. Egyáltalán nem aludt napközben, nyűgös volt, mindenért sírt. Jó nektek lányok, hogy nálatok minden simán megy. :(

Mi elmegyünk valentín napon vacsorázni, nálunk azért is ünnep, mert 14- én este indult be a szülés. :)

Hékás
Szeretném elkérni Édesanyád elérhetőségét, szeretnék pulcsit csináltatni vele Kristófnak.
Előre is köszi.

Lányok a nagypapám újságjába azt olvastam odahaza, hogy 2010- től lecsökkentik a gyedet 1 évre, a gyes pedig 2 év lesz.
Ha ezt tényleg komlyan gondolják, aláírás gyűjtésbe kezdek és népszavazást csinálok belőle ezt komlyan mondom, mert ez már nagyon durva. :evil:

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Köszönöm Nektek a bíztató szavakat,aranyosak vagytok!
Sajnos a párommal nem olyan egyszerű ilyen komoly dolgokról beszélni.Ő nem nagyon mondja el az érzéseit.Ez szerintem rossz tulajdonság.Így nehéz vele zöld ágra vergődni.
De azért azóta nem volt vita köztünk. Már ez is valami.
De biztos vagyok benne,hogy ez is zavarja,hogy ő nem keres most pénzt.Csak nem mondja.
Amúgy ma voltam vérvételen.Teljes vérkép meg hormonvérkép.Mindent néznek.Pénteken lesz meg az eredmény.
A párom holnap reggel megy vérvételre.Azt mondta a dokim,hogy a biztonság kedvéért ő is csináltasson egy vérképet.

Képzeljétek,holnap temetésre megyünk.a sógorom anyukája halt meg.De hírtelen szegény,63 éves volt.Sógorom 40 éves és teljesen ki van bukva.Nincs neki tesója se,és az apukájával nem túl fényes a viszonya.
Idő kell,mire feldolgozza.Ha egyáltalán az ilyet fel lehet dolgozni.
Én is egyke vagyok.És borzasztóan félek,hogy mi lesz,ha már nem lesznek a szüleim.Persze,nem kell ilyenen gondolkodni,dehát az embernek ilyenkor akaratlanul is eszébe jutnak ezek a dolgok.

A munkahelyemen egyre rosszabb a helyzet.a héten is közel 200 embert akarnak elküldeni.De már ott tartunk,hogy nem is tudadtják az emberrel,hanem egyik napról a másikra nincs munkája a parasztnak.Már bocsi a kifejezésért.
Mondtam páromnak,ha engem most elküldenének minden hezitálás nélkül mennünk kellene ki külföldre melózni.Nincs vesztenivalónk.

Kima!Én is drukkolok,hogy csak "úgy simán" összejöjjön a kistesó!Amúgy bízom benne,hogy nem lesz szükségem hormontablettákra,hisz az első terhességem is szinte rögtön összejött.Persze ez nem azt jelenti,hogy a másodikkal is így leszek.

Susytunder!Én is hallottam ezt az 1 év gyedet és 2 év gyest.
Sőt,azt is,hogy be akarják szüntetni a szocpolt.Na ez már tényleg sok!De gondolom a cigányoktól nem vennék el,hisz ők rászorultak szegények! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Na megyek alukálni,nem idegesítem magam ilyenek miatt!

Puszi Mindenkinek

Sziszkó

Kép
sziszkó29

Susytunder! Küldtem privit.
Én is hallottam ezt a GYED/GYES dolgot, szólj, ha menjek aláírni. Sőt, viszek egy csomó GYED-en lévő lányt is :wink: Én azért még titkon reménykedek, mert hogy a CSP-t is el akarták venni bizonyos kereset esetén, aztán meg mégiscsak "CSAK" adókötelessé tették. Hátha... De ez nagyon durva :twisted: A bölcsik meg annyira telítettek, hogy nem veszik fel a gyerekeket :twisted: Talán előbb a bölcsödéket kellene fejleszteni... És mire ideáig eljutnak, mi már úgyis megyünk vissza dolgozni a 2 év GYED-ünk után :wink:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!

Tegnap nagyon rosszul éreztem magam, hogy nem tudlak benneteket olvasni.

Hol hallottátok olvastátok ezt a gyes-gyed módosulást? Tudtok valami linket csatolni? Mindjárt felrobbanok :twisted:

Mmanya

Kép

Kép
mmanya

Mmanya, linkem nincs, talán majd Susy tud. A lényege, hogy a TGYÁS megmarad az eddigi formában, aztán a gyerek 1 éves koráig GYED, 1 és 2 éves kora között GYES, aztán meg SEMMI :twisted: Nagyon durva :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Miksa hogy van?

Brigi

Kép

Kép
hékás

Tudjátok kinek az "okos" fejéből pattant ki ez a GYED dolog? A Gyurcsány kedves felesége agyalta ki! Olvastam a neten, hogy Ő szorgalmazza, hogy a gyerek egy éves korában húzzanak vissza dolgozni az anyák! De kérdem én, ha én visszamegyek dolgozni- ha egyáltalán lesz hová!!!- akkor hová teszem a gyereket? Mert a bölcsik túltelítettek. Vagy fizessem a magánbölcsit? Ja, hogy azért dolgozzak, hogy a bérem legalább negyedét otthagyjam magánbölcsire...... A másik: szerintetek ki akar majd foglalkoztatni olyan csajt, akinek az egy éves gyereke egy hétig van bölcsibe, utána 2 hétig beteg.....mert ha bölcsibe adjuk a kicsit, akkor ez van.....

Bocs a kirohanásért, de ha ezt bevezetik, akkor szerintem olyan szinten visszaesik a gyermekvállalási kedv Magyarországon.......... Pont erről írtam a diplomámat 4 évvel ezelőtt, csak abban éppen a Bokros féle megszorító csomag kapcsán várható bébihullámvölggyel foglalkoztam. Ez botrány!

Köszi mindenkinek a drukkot. Most ismét rendeltem itt a neten p.é. tesztet. Talán sikerül......Ha nem, akkor áprilisban irány a doki.

Kima
Kép
Kép
kima75

Bárhogy keresem semmit nem találok. Én újságban olvastam, majd megkérdem papámtól melyikben volt, de azt hiszem Népszabadság volt.

Hékás
Köszi az elérhetőséget, estefelé hívom anyudat, mert nemsokára megyek dokihoz, és majd utána.
A gyeddel kapcsolatban, én úgy olvastam, hogy a gyes 2 év lesz, nem 2 éves koráig a gyereknek, de akkor is. Mire lesz elég...kitörölhetjük vele... :evil:

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Akkor megnézem a nol honlapon.
Az agyam még mindig el van szállva. És mikortól akarják bevezetni? Mert a legutolsó ismereteim szerint a terhesség időtartama optimális esetben 9 hónap, azért minimum ennyivel hamarabb szólni kellene a kedves anyukának, hogy ne vállaljanak gyereket, ha a gyes-ből nem jön ki a családi költségvetés. :twisted:

Amúgy ezt a cikket találtam, e szerint 15-én okosabbak leszünk.
http://www.nol.hu/belfold/cafolja_a_kor ... zunteteset

Mmanya
Kép

Kép
mmanya

Na jó, akkor 15-ig nem duzzogunk :wink: :lol:

Azt tudja valaki tutira, hogy mi az új törvény? Ha valaki terhes, és betegállományban van, elküldhetik a cégtől? Nem szeretnék pofára esni, ha eljön az ideje. És ugye még mindig úgy van, hogy veszélyeztetett terhességgel csak akkor vesz fel a háziorvos, ha igazolást hozok a nőgyógyásztól?

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!

Elhűlve olvasom az új infokat!
Bennem hirtelen ezekkel kapcsolatban több kérdés is felmerült.
1.Adózzunk a családi pótlék után? De akkor mindenki! A sokgyerekes bennszülötteket is érinthetné már a világválság! Különben meg nevetséggé válik már Mo-on ez az adózási rendszer. Ingatlan, különadó és társaival.
2.Én lakóhelyemhez a legközelebb eső bölcsődék: 35km(kisvárosban lévő 1 db bölcsi) és 40 km nagyvárosi bölcsik. Az én gyerekemet hová adjam bölcsibe? Sehova.
3.Az, hogy a gyest csak 2 évig lehet majd kapni? Mindenkit érint? Megint a bennszülöttekre gondolok. Vagy majd könnyű munkával, úgy oldják meg, hogy a "rászorulóknak minden marad a régiben?

Mindjárt visszajövök, csak hányok egyet, mert felfordult a gyomrom!

Anita
Kép

Kép
gani

Kicsit félreérthető az első kérdésem. Persze, attól nem lesznek kisebbek a terheink, hogy mások is adóznak! Ne értsetek félre!
De mégiscsak vérlázító, hogy1 millióan tartunk el kb. 3-szor annyi semmittevőt. Ők is letehetnének már valamit az asztalra. Gyerekeken kívül... :lol:

Anita
Kép

Kép
gani

Gani!
Teljesen igazad van és félő, hogy ezen intézkedések bizonyos etnikumot ismét nem fog érinteni......Aki szüli százszámra a gyereket, annak úgyis mindegy lesz, majd ezekután szül évente egyet, hogy folyamatosan eltartsa állambácsi....

Kima
Kép
Kép
kima75

Hát hiába keresem továbbra sem találom. Annyit megtudtam papámtól, hogy a Magyar Nemzet Február 6. i számában van a cikk. Megszorítások;nincs tételes cáfolat címen. Nem tudom meg lehet e még szerezni az újságot. próbáltam a neten is megkeresni, de nem sikerült.

Voltam ma lányok nőgyógyászaton és kiderült, hogy van egy 4.5 cm- es cisztám a méhemnél. Így most egyenlőre nem lehetek terhes, valószínűleg csúszik a baba projekt. :(
Volt valakinek cisztája? Felszívódott, vagy meg kellett műteni?

Kép
Kép
susytunder

Susy, nekem csak a térdemben volt, az felszívódott. De gondolom az teljesen más... Sajnálom. A doki nem mondta, hogyan tovább?

Brigi

Kép

Kép
hékás

Susy!
Nekem myomám volt, de azt amikor laparom volt kivették. A ciszta fel is szívódhat......Doki mit mondott?

Hú lányok tegnap óta "rágom" magam. Annyira szeretnénk babát, de a mostani helyzet.........állások szűnnek meg, megy mindenki tönkre. Nem tudom mit hoz a jövő, hogyan merjünk így bevállalni egy kis életet? Ugyanakkor sajnos sürget az idő, nem vagyunk már fiatalok annyira és nekünk már nincs időnk kivárni, hogy 2-3 év múlva mi lesz ebből a felfordulásból, ami itt Magyarországon van. Ti nem szoktatok néha ezen rágódni?

Kima
Kép
Kép
kima75

Sziasztok!

Doki azt mondta, hogy 2 hónap múlva meglátjuk. Mert ez a 4.5 cm határeset, nem biztos, hogy felszívódik. Azt mondta még, hogy ettől elvileg nem lehetek terhes, de azért inkább védekezzünk, mert ha mégis, mert manapság minden lehetséges, az nem lenne jó a ciszta miatt. Kaptam orvosságot is rá, és menni kell laborvizsgálatokra.

Kima
A válság ebben az évben lesz igazán mély. Sőt az év második félévében már fellendülés várható. 2-3 év múlva bár nem tudjuk pontosan mi lesz, de akkorra fel fog lendülni a gazdaság. Anyósomék nagyon benne vannak ebben, olyan emberekkel vannak kapcsolatban, akik nagyon benne vannak ebben.
Mi is félünk kicsit, lehet, hogy ez a ciszta pont emiatt van, hogy várjunk. :roll:

Kép
Kép
susytunder

Susy!
Remélem anyósodéknak igazuk lesz. Szegény barátnőmet most fogják elküldeni az állásából.......Velük él a veje, a lánya, az unokája, a másik lány és a férje. A veje "diákmunkás", a lánya "csak" gyest kap, mert munkanélküliről ment szülni, így csak a férj fog keresni ennyi emberre......Mivel ez a közvetlen közelemben történik kicsit megijeszt. A párom tegnap azt mondta nem kell ennyire parázni és nyugodtan próbálkozzunk tovább a gyerkőccel....

Kima
Kép
Kép
kima75

Jó reggelt mindenkinek!

Kima!
Én is szoktam ilyeneken rágódni. Néha olyan világvége hangulatom tud lenni.

Azért kíváncsian várom a idei fellendülést! Ekkora IMF összeg mellett...

Bár Nektek még nem járnak a gyerekek oviba, ismiktől mit hallotok? Influenza tombol már? Itt még nem.

Anita
Kép

Kép
gani

Ja, világválság! Ismeritek biztosan a Csengetett mylord? című sorozatot! Na, Nekem mindig az a film jut eszembe ha a nagy válságos időkre gondolok.

Anita
Kép

Kép
gani

Kima, én nem nagyon rágódok ezen. Én már 34 éves leszek idén, tovább nem igazán húzhatjuk már a dolgot, ha szeretnénk még egy babát. Annyi csak, hogy esetleg nem sikerül nagyobb lakásba költözni. De hát négyen simán össze tudunk bújni :wink: :lol:

Gani, az influenza itt tombol. Legalábbis múlt hétfőn 40 percet vártam a gyerekorvosnál a sok beteg miatt. Előző héten meg a 3 órás rendelésen 97 beteg volt. Szóval azt hiszem, nálunk tényleg tombol :twisted:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Hékás!
Egyidősek vagyunk :D Erre gondoltam én is, amikor fentebb írtam, hogy a korom miatt lépni kell, ha akarok még egy babát. 35 felett nem akarok szülni. Az is igaz, hogy sok jó ember kis helyen is elfér.

Gani!
Megfogtad a lényeget: világvége hangulat. Bos, én hülye vagyok, mi az az IMF?

Kima
Kép
Kép
kima75

Hékás! :D

Juhééé!

Mikor elkezdtem írogatni erre a fórumra, azt hittem, hogy én leszek a legöregebb! Én is idén töltöm a 34-et - - Kimáról ezt a tényt már tudtam :) - furcsa leírva, régebben már aki 30 éves volt vén szatyornak tűnt, én meg babáról álmodozok.
Szóval nekem sincs túl sok gondolkodási időm. Abban reménykedek, hogy ahol 2 gyereket tudunk etetni, ott a 3-nak is lesz hely.
Aztán mire véget ér a gyes - akár 2 év múlva - akkorra talán jobb lesz a helyzet. - csak apa vállára rárakni ezt a felelősséget, hogy tartsa el a családot.

Kima!
IMF-nek a Nemzetközi Valutaalapot hívják, ahonnan az államnak kaptuk a pénzt - azt hiszem 20 mrd EUR-os kölcsönt -, a gazdaság megsegítésére.

mmanya

Kép

Kép
mmanya

Kima, Mmanya, még lehet, hogy Ti vagytok az idősebbek :wink: Mikor születtetek? Én júli 8

Amikor Marci született, ugyebár 33 voltam. Vittük este fürdetni őket, kettesével mentünk. Egy nagyon fiatal - 20 körüli lánnyal mentem együtt. Útközben beszélgettünk, kérdezte hány éves vagyok. Mondom 33. Erre ő: Úristen, ilyen öregen szültem? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Hékás!
Október 9.

Amikor Marci született a terhespathológián egy-két csaj szintén megkapta, hogy milyen öregek...pedig "csak" 30 évesek voltak. Már előre furcsa elgondolni, hogy akárhogyan is igyekszem, mindenképpen elmúlok 34 mire ketteske megszületik.....

Hékás,Mmanya!
ti meddig próbálkoztok? Mi az idei évet szabtuk meg. Ha idén nem sikerül azt hiszem ráhagyjuk :oops: :oops:

Mmanya!
De buta vagyok :oops: :oops: Így rövidítésből nem tudtam.
Két gyerek sokkal jobban megterheli a családi költségvetést, mint 1? Mert gondolom a másodiknak már egy csomó mindent nem kell megvenni.

Kima
Kép
Kép
kima75

Kima, mi addig, amíg nem sikerül :wink: Holnap még megjön, aztán elkezdjük :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Kima, Hékás!

Akkor tényleg én vagyok a legöregebb :? Május 9-én születtem. :cry:

Kima!
Szerintem nem terheli meg sokkal jobban - csak ha nem ugyanaz a nemű, akkor :wink: Bár nálad nem lehet gond, hiszen egy kék szín nem durva lányon - Miksám is teljesen gondban volt még 1 éve, miért nem hordhat rózsaszín ruhát.
Hát a próbaidőm cca szeptember végéig tart, mert az úgy június végi születés - szeptemberben meg már megy Maja iskolába, szóval nem hiszem hogy jót tenne neki egy szeptemberi tesőszületés. Remélem ugyanolyan egyszerű lesz, mint a másik kettő,pedig már öregedtem 5 évet. :roll:

Mmanya

Kép

Kép
mmanya

Nem tesőszületés hanem tesószületés.

Mmanya
Kép

Kép
mmanya

Sziasztok!

Megjöttünk az oviból végre :D

Bár nekünk csak egy van...
Szerintem jobban megterhel egy családot 2 gyerek, mint egy. Jó, kiságyat, babakocsit nem kell venni. Talán ruha sem kell annyi. Amíg otthon van. De amikor elkezdi az ovit, onnantól kezdve minden kiadás a duplája nem? Évszakváltáskor nem 1 pár, hanem 2 pá cipő/csizma/szandi kell, nem 5 db harisnya, hanem 10, és a többi ruha is póló, blúz, bugyi, együttesek... Osztálypénz, kirándulás, tankönyv, nyári táborozás...mind-mind szorozva kettővel. :roll:

Igen, Manya nálad íródott le a lényeg! Apának kell még több pénzt keresnie. Csak hát honnan :evil:

Anita
Kép

Kép
gani

Én 30 vagyok. Nekem sok, úgy eltelt az idő.

Tegnap apával a Lidl- ben voltunk vásárolni, és mikor tolom vissza a kocsit, oda jön egy nő hozzám, azt kérdi, mennyi idő van köztem és az Uram között. Mondom semennyi 4 hónap. Azt mondja jó, és ott hagyott. Most vagy én látszom öregnek, vagy apa nagyon fiatalnak. :roll:

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Nagyon örülök, hogy Rátok találtam! :lol:
Csatlakozni szeretnék Én is Közétek. Szabad? :)

Pár régi/új ismerőst fel is fedeztem már. Brigivel egy napon szültünk, Susyval meg egy helyen! :lol: :lol:

Mmanya
Én május 10-én leszek 34. Nagyon jó olyasvalakivel találkozni, akivel majd' egy napon születtél. :D Jó év volt ez a '75! :wink:

Rólunk pár szó.
A 3. babát tervezzük jövő évi születéssel. Igazából erre az évre szerettem volna, de sok akadály elénk állt, így tolódott egy csöppet. A nagy fiam most épp betegeskedik, a kicsi meg most kezdi kimutatni a foga fehérjét! :lol:
Vendég

Sziasztok!

Kriszta üdv köztünk! :lol:

Hékás!Én úgy tudom,hogy hael is küldenek a munkahelyedről és rá pár napra tudod meg,hogy állapotos vagy,vissza kell hogy vegyenek állományba.De azért járj utána ennek!Bár most én is ilyen cipőben járok,majd utánanézek.

Susy!Én is 30 éves vagyok! Én is úgy érzem,hogy már most öreg vagyok!Pláne,hogy nekem még nincs bébim.Te mikor születtél?Én 1978. december 8.-án.

Képzeljétek a héten csak két napot dolgoztunk.Ma már nem is voltam.Mi lesz még ezután! :evil:

Nitacska hol vagy?Ugye minden rendben veled és a babóval??? :lol:

Sziszkó

Kép
sziszkó29

Jó reggelt!

Kriszta
Nagyon örülök neked, remélem itt már sűrűben írsz majd. :)
Nem is tudtam, hogy ti is 2010- re tervezitek a babát.

Sziszkó
Én November 19- én születtem, picit idősebb vagyok. :)

Kép
Kép
susytunder

Szia Krisztaaaaaaaaaa! Jó újra egy topicban lenni :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: Susy jól mondta, tessék sűrűbben írni :wink:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Szia Kriszta!

Jajdejó-jajdejó-jajdejó! Pedig hogy reménykedtem, hogy valaki mégis elveszi a rangidősségemet :lol: . De tényleg vicces, hogy majdnem egy napon születtünk.
Kicsit beleolvastam a blog-odba, ha valamit tudok segíteni homeos ügyben, akkor csak kérdezz. Nem vagyok orvos, de a pár év alatt egy két dolog rámragadt, nekünk homeós a doktornőnk. :D
Nagyon jó, hogy velem együtt ilyen vénen szeretne harmadikat más is.
Dávid tényleg helyes lehet, Miksa is 110 cm, de 19 kg. Majám lehet Dávid fazonú, ő 129 cm és el sem hiszem 23 kg - fél év alatt hízott 4 kg-t de nem látom hol.

Találtam egy cikket, nem én akarok lenni a rossz hír hozója, de talán ez már jobb, mint a legutóbbi felvetés
http://www.origo.hu/uzletinegyed/magyar ... t-ado.html

Valaki! Most mennyi a gyed nettóben, ha a max-od kapod?

Tegnap este azon gondolkodtam, hogy mit szeretek legjobban a terhességben/babázásban, és rájöttem, hogy a szoptatást, nekem az, ami nagyon hiányzik. Azt a részét már nagyon várom!

Mmanya

Kép

Kép
mmanya

Most 68.800, ha nem kéred a havi adójóváírást.

Mégiscsak jobb ez a megoldás, mint az eddigi. Engem pl. nem érintene a változás. És legalább azok a nők keresnének bejelentett munkahelyet, akik gyereket szeretnének, és nem csak akkor jelentik be őket hivatalosan, amikor terhes lesz. Így nem én fizetném helyettük is az adókat meg a különféle terheket :twisted:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Én nem tudom, milyen a szoptatás, sosem szoptattam :cry: Én igazság szerint az várom, hogy a két gyerkőc együtt játszon :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!

Három napja kidob a babanet, nem tudtam fellépni! :evil: :evil: :evil: Ti meg vígan írogattok. Azt hiszem személyválogató lett ez a babanet! :D Na, de végre itt vagyok!

A jelenlegi tb-s ügyekben elég jártas vagyok, kérdezzetek bátran, de a jövőbeli dolgokról még nem hallottam. Brigi, akkor nem küldhet el a munkáltató ha tp-en vagy gyed-en vagy, csak akkor szűnhet meg a munkaviszonyod ha jogutód nélkül megszűnik a cég. Ha már elküldtek és utána tudod meg hogy terhes vagy, az elküldés után néhány napig (asszem 3 nap, de nem bizti) tudod magad csak kiíratni, ezt passzív jogú táppénznek hívják ami csak 45 napig jár. Olyan nincs hogy vissza kell hogy vegyenek! Ha rendes a főnököd és megtudod vele beszélni, akkor semmisé tehetitek a felmondásod, de nem kötelezhető rá. Viszont gondolkodjuk egy kicsit az ő fejével: ha visszavesz akkor 9 hónapig fizetheti utánad a tp. 30%-át.
Elolvasom majd a mmanya által küldött cikket. De ha igaz akkor gyorsan bele kell húznom! Bár tegnap együtt voltunk apával aztán ő még azért mindig akart gumit húzni. :cry:

Szia Kriszta, üdv közöttünk!!!! Én még csak 25, úgyhogy nem szólok egy szót sem.
zénéildi

No, ez a GYEDdel kapcsolatos rendelet már sokkal emberibb! Mégiscsak tud ez a kormány is gondolkodni, ha nagyon akar! Jövőre választások, nem kifizetődő nekik most a sok kismama haragját kivívni :D

Kima
Kép
Kép
kima75

Ildi, ha már így benne vagy. Azt nem tudod véletlenül, ha most sikerülne a baba, és úgy döntenék, hogy nem GYED, hanem visszamegyek és rögtön táppénzre megyek, akkor mi lesz a táppénzem alapja? A régi fizum vagy valami más összeg?

Brigi

Kép

Kép
hékás

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?