Sziasztok!
A hasi hízással én is így vagyok! Apám is Micimackós alkat!
Nekem is kiállnak a bordáim, csak éppen alaposan be vannak burkolva!!!
Rejo!
Ha már a teljes rágófelszín áttört és nem lóg rá sehol az íny akkor viheted a csemetét!
De azért nem árt, ha nem ekkor lát fogdokit először!
Ha még sosem járt fogorvosnál, akkor célszerűbb, ha megbeszéled a dokival a beszoktatást: beül a székbe, liftezik, kap vattarollnit, kinyitja a száját stb. Csak fokozatosan! Nem kell egyből lerohanni!
Épp most kezdtem egy 5,5 éves kiscsaj beszoktatását, van két lukas foga, de azthiszem csak nyáron fogom tudni betömni, addig még jönnek párszor!
Egyelőre csak megnézhettem a fogait de ez is haladás!!
Csak egy jó tanács: EGY SZÓT SEM ARRÓL H. BÁRMI FÁJHAT,H. SZURI LESZ!!!!!
Ne vetítsétek ki a saját félelmeteket a gyerekre, ő még ártatlan, és ha nem mondjátok neki h. félni kéne vmitől akkor nem is fog!!!
Utálom amikor anyuka azzal hozza be a gyereket h. " Ne félj nem fog fájni, ha mégis akkor kapsz szurit!!!!"
Ti erre mit reagálnátok gyerekként?
Szóval csak azt kell neki elmondani h. ki kell nyitnia a száját, lesz egy ici-pici tükör amivel a dokinéni be fog nézni a szájába, megszámolja a fogait, esetleg bekeni egy kis ecsettel.
Szuriról, fúróról egy szót se! Azt majd mi elmondjuk neki. Nem is biztos h. szükséges lesz, és csak feleslegesen szorong! Érdekes, de a tejfogaknál ált nem is kell szuri!!!
A másik h. ne akkor hozzátok amikor már fáj a foga! (Az egy nagyon régi téveszme h. a tejfogakat nem kell betömni!!!!! Ha a fogorvosotoknak ez a véleménye akkor nagyon gyorsan keressetek egy másikat! Higgyétek el vannak olyan dokik akik szívesen kezelnek kisgyereket és megfelelő a hozzáállásuk!)
Ha eleinte kellemes élmények érik, akkor később, amikor már ténylegesen dolgozni kell a szájában, nem fog félni és sokkal jobban együttműködik.
Higgyétek el nem csak a szülőnek rossz ha le kell gyűrni a gyereket, én is utálom, neki pedig egy életre traumát okoz!